Het overige nieuws

Overpelt

Door de aanhoudende droogte waren er vandaag een aantal brandweerinterventies voor kleine brandjes in onze regio. Dat was onder meer het geval langs de Noord-Zuidverbinding in Overpelt-Fabriek.
Neerpelt - Brons voor William Peters op WK kajakZoom

Neerpelt

William Peters deed vandaag niet onder voor zijn jongere broer Artuur. Op het Wereldkampioenschap middellange Quadrathlon (1,5 km zwemmen - 40 km fietsen - 8 km kajakken en 10 km lopen) in het Tsjechische Tyn Nad Vlatvou werd hij vandaag derde. Gergö Badar (Hun) werd eerste in een tijd van 2u37’52’’, Tomas Svoboda (CZE) tweede in 2u40’42’’ en NWC-er William derde in 2u49’07’’.

Neerpelt

Artuur Peters van de Neerpeltse Watersportclub is vandaag Europees kampioen K1 1000 m geworden bij de -23-jarigen. In het Noord-Italiaanse Auronzo Di Cadore versloeg hij de Noor Amund Vold met 0,127” en de vorige Europees kampioen Oleh Kukharyk uit Oekraïne met 0,167”. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij Artuur na 750 m nog als derde lag maar zijn concurrenten in de eindspurt kon verschalken. Zijn eindtijd: 3’33”726.

Leve de koolmees

Zaterdag 30 juni 2018
Koolmezen zijn verlekkerd op eikenprocessierupsen. Nu blijkt dat ze ook die rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken daarvoor zelf gaten in de nesten. Koolmezen kunnen een prominente rol spelen in de beheersing van processierupsen, maar enkel nestkasten plaatsen is niet voldoende, schrijft Nature Today.com.

Zandoogje opgemerkt in tuin

Zaterdag 30 juni 2018
Overpelt - Zandoogje opgemerkt in tuinZoom

Overpelt

Paul Smeets merkte dit zandoogje op in zijn tuin. Zandoogjes zijn middelgrote vlinders die hun naam danken aan zwarte vlekken met witte kern (oogjes) die ze vertonen.
Neerpelt - Andreas Kittel van Achilles naar NeloZoom

Neerpelt

Andreas Kittel stapt over naar Sporting NeLo. De sympathieke linkshandige rechterhoekspeler komt over van Achilles Bocholt en zal samen met Philippe Cnyrim de rechterflank afdweilen. Andreas brengt heel wat ervaring mee: met zijn 33 jaar speelt hij al jaren in de Bene-league. In zijn Nederlandse periode werd hij zelfs uitgeroepen tot beste rechterhoekspeler van Nederland.  

Loting voor Beker van België

Vrijdag 29 juni 2018
Vandaag werd in Brussel geloot voor de Beker van België voetbal 2018-2019. Voor de ploegen uit onze regio zijn dit de wedstrijden van eerste speeldag (weekend 28/29 juli): FC Helson-Lentezon Beerse; KFC Hamont-GS Bree-Beek; FC Hechtel-FC Opitter; Paal/Tervant-Sint-Lenaerts; Witgoor Dessel-KVK Beringen; Esperanza Pelt-KFC Lille; KESK Leopoldsburg-SV Herkol.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Bieliën overleden

Vrijdag 29 juni 2018
Pelt - Philomène Bieliën overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Philomène Bieliën overleden, de weduwe van Jaak Loos. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Lindel waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Gilbert Kwanten overleden

Vrijdag 29 juni 2018
Overpelt - Gilbert Kwanten overleden

Overpelt

Gisteren is Gilbert Kwanten overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Musical on bells

Vrijdag 29 juni 2018

Neerpelt

Zondag is er in de Sint-Niklaaskerk van het Centrum het eerste dubbelconcert, zowel voor orgel als voor beiaard. Om 14.30 uur is er in de kerk een orgelconcert door Bart Jacobs, organist van de kathedraal van Brussel. Vervolgens is er om 15.30 uur een beiaardconcert. U hoort daar musicalzanger Leendert De Vis en zangeres Katrien Smets vanuit de toren zingen, begeleid door Jan Verheyen op de beiaard. Tijdens het marktconcert op zaterdag vanaf 10 uur doen ze al een try-out van dit concert. Er zijn hits te horen uit bekende musicals.

Nieuwe bvba: G.D-F

Vrijdag 29 juni 2018

Overpelt

Karina Didden uit Overpelt heeft de bvba G.D-F opgericht met zetel aan de Hobosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer prepress- en premediadiensten en de uitbating van een reclamebureau.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Pelt - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Twee bedrijven failliet

Donderdag 28 juni 2018

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel heeft twee Neerpeltse bedrijven failliet verklaard: Afbouw en Bemiddeling en Invest en Consulting. Schuldvorderingen kunnen tot 28 juli ingediend worden.

Bloemen voor Ria Damiaens

Donderdag 28 juni 2018
Overpelt - Bloemen voor Ria DamiaensZoom

Overpelt

Vandaag werden er bloemen overhandigd op de weekmarkt in Overpelt. Daar was een goede reden voor. Ria Damiaens – zelf van Overpelt – gaat na een rijk marktleven op 1 juli met pensioen. 27 jaar lang was ze in weer en wind van alle markten thuis. Al die 27 jaar lang stond ze ook op de Overpeltse weekmarkt. Ze heeft er nauwelijks een week overgeslagen, ook niet toen de markt het tijdelijk moeilijker had. Meer nog: zij was de eerste om mee te ijveren voor een gezonde weekmarkt. Vandaag was het dus (…) Het hele nieuwsbericht

Edmond Gilis overleden

Donderdag 28 juni 2018
Neerpelt - Edmond Gilis overleden

Neerpelt

Vandaag is Edmond Gilis  overleden, de weduwnaar van Francine Frédérix. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag 5 juli (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Julien Szabo overleden

Donderdag 28 juni 2018
Neerpelt - Julien Szabo overleden

Neerpelt

Vandaag is Julien Szabo overleden, de weduwnaar van Annie van Herreweghe. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur) bij uitvaartverzorger Severens.

Inbraak in Tisselrietweg

Donderdag 28 juni 2018

Neerpelt

In de Tisselrietweg op Grote Heide is gisterenochtend rond 3.30 uur ingebroken in een woning. Er zou niets gestolen zijn.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Pelt - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Moka Productions

Woensdag 27 juni 2018

Overpelt

Monique Elliot en Karel Leijssen, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Moka Productions opgericht met zetel aan de Blaasstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kapsalon, groot- en kleinhandel in levensmiddelen en alle activiteiten van management, consultancy en marketing.
Jef Stalmans uit Neerpelt en Kimberly Seigers uit Lommel hebben de bvba Stalmans Estate Consult opgericht met zetel aan de Adelberg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het voeren van interim-management bij bedrijven en consultancy-opdrachten.

Lood gestolen

Woensdag 27 juni 2018
Pelt - Lood gestolenIn de Dorpsstraat in Overpelt en in de Stationsstraat in Neerpelt is lood gestolen. De diefstallen werden vandaag gepleegd. Vermoedelijk zijn de diefstallen het werk van dezelfde dader(s).
Overpelt - Colibrivlinder in de HeesakkerstraatZoom

Overpelt

Alwin Janssen fotografeerde deze colibrivlinder in de Heesakkerstraat.
Pelt - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

Jef Swinnen overleden

Dinsdag 26 juni 2018
Overpelt - Jef Swinnen overleden

Overpelt

Vandaag is Jef Swinnen overleden, de echtgenoot van Mia Smolders. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Nu donderdag gemeenteraad

Dinsdag 26 juni 2018

Overpelt

Donderdag komt de gemeenteraad bijeen. Op de agenda staat onder meer een wijziging van het gemeentelijk meerjarenplan 2014-2019, de renovatie van voetpaden op de Ringlaan en de Holvenstraat en het permanent afsluiten van de Bremstraat voor gemotoriseerd verkeer.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Neerpelt

Zaterdag 7 juli organiseert de gemeente Neerpelt ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag een gratis openluchtconcert in de Kerkstraat. Op en rond het podium zullen coverband FeSteyn en plaatselijk talent Dennis Eijkemans ervoor zorgen dat het één groot muzikaal feest wordt Om 20 uur wordt het startschot gegeven met zanger en entertainer Dennis Eijkemans. Rond 21.30 uur is het de beurt aan de Coverband FeSteyn : vijf uitstekende muzikanten brengen een wervelende twee uur durende liveshow. (Carine Custers)

Nelly Brebels overleden

Dinsdag 26 juni 2018
Pelt - Nelly Brebels overledenVrijdag is Nelly Brebels overleden. Zij was 84 jaar en wordt donderdag begraven op de begraafplaats Boseinde in Neerpelt. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Overpelt

Op donderdag 28 juni en op donderdag 5 juli zal de Overpeltse weekmarkt niet op de Oude Markt staan maar aan De Heuf. Op 28 juni is dat omwille van de voorbereidingen voor de vertoning op de Oude Markt van de laatste WK-groepswedstrijd van de Rode Duivels. Een week later – op 5 juli – verhuist de weekmarkt nog eens naar De Heuf, dit keer omwille van de opstelling van de kermis op de Oude Markt.

Zware bedrijfsbrand

Dinsdag 26 juni 2018
Pelt - Zware bedrijfsbrandAan de Industrieweg op industrieterrein Bokt in Peer is vanmorgen even voor 7 uur brand uitgebroken in de Peerse Bandencentrale. Die ging gepaard met een zware rookontwikkeling. Er deden zich ook enkele ontploffingen voor. Aan omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. De brand verwoestte uiteindelijk vier gebouwen. Er werd bluswater aangevoerd vanuit heel Limburg. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de brandoorzaak.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Pelt - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning met toonzaal gelegen Sint-Antoniusweg 21 openbaar verkocht. De totale oppervlakte bedraagt 11a08ca; het K.I. van de woning bedraagt 934 euro, dat van de toonzaal 409 euro.
Overpelt - Geslaagd na 1200 uur NederlandsZoom

Overpelt

In TIO vond de proclamatie plaats van de cursisten "Nederlands voor anderstaligen" van Qrios. 81 cursisten behaalden dit semester hun certificaat en meer dan 180 cursisten een deelcertificaat. Dit schooljaar zijn er ook drie cursisten volledig afgestudeerd: Ana Julia Gonzalez, Judith Gonzalez Iriarte en Malgorzata Rutkowska volgden de afgelopen jaren minstens 1200 uur Nederlandse les, gespreid over 10 modules. In de laatste modules hebben de cursisten onder meer moeten debatteren, literaire teksten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Seevens

Maandag 25 juni 2018

Neerpelt

Jan Seevens en Jessica Mevissen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Seevens opgericht met zetel aan de De Nulenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van laswerken, gevelreinigingswerken en het nivelleren van terreinen.

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Pelt - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Björn Sengier naar Patro

Zondag 24 juni 2018
Overpelt - Björn Sengier naar Patro

Overpelt

Björn Sengier, afgelopen seizoen werkzaam bij Lindel-Hoeven V.V., trekt naar Patro. Hij wordt er assistent.
Overpelt - Rony Vandael wint BK in MalmedyZoom

Overpelt

Overpeltenaar Rony Vandael heeft vandaag in Malmedy het Belgisch moutainbikekampioenschap marathon gewonnen bij de masters 3. De wedstrijd was 117km lang en telde 3350 hoogtemeters. Ze duurde langer dan 6 uur.

Judoseizoen afgesloten

Zondag 24 juni 2018
Gisteren werd achter het seizoen van Judoclub Sporting Neerpelt - waar ook Judo Hechtel-Eksel bij aangesloten is - een punt gezet met een barbecue. Uiteraard werden er ook de kampioenen gehuldigd. De eerste foto hieronder toont de 4 laureaten van het regelmatigheidscriterium, de foto daarnaast de 2 dames die op de voorbije Belgische kampioenschappen brons en goud haalden.
Judoseizoen afgeslotenJudoseizoen afgesloten
Zoom

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Pelt - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Tennis: Metallic-ploeg wint Interclub HerenZoom

Overpelt

Vanmiddag heeft de Metallic-ploeg (foto) het Limburgs interclubkampioenschap Heren 7 gewonnen; Ze versloeg de kampioen van vorig jaar, Koersel, met 4-2.
Pelt - Biljarten: BC Hamont wint SeniorencupZoomVrijdagavond vond in De Peel de biljartfinale plaats van de Seniorencup 55+ "Addy Regelbrugge". Rita Pellens, Toon Van Houdt, Ivo Vos van Koninklijke Moedig Vooruit Neerpelt en Marcel Goossens, Theo Pottel, Marcel Frederix van BC Hamont streden voor wat ze waard waren. KMV had een gunstige uitgangspositie, maar in de laatste partij was het nagelbijten van spanning. Uiteindelijk won BC Hamont (foto) de beker, geschonken door de uitbaters. Alle finalisten werden beloond met twee prijzensets, aangeboden door de organiserende club BC De Peel.
Het is me wat dit jaar, met die eikenprocessierupsen. Nog nooit, bij ons weten, was de hinder zo groot. Een Nederlands deskundige, Silvia Hellingman, heeft nu ontdekt dat die rupsen zich ook kunnen ingraven zodat preventief spuiten tegen hen niet helpt. "Volledig uitroeien van de rupsen is onmogelijk, zij horen nu bij de Nederlandse natuur," zegt ze. "Stimulering van natuurlijke vijanden zal een onontbeerlijke noodzaak zijn in het beheer van de eikenprocessierups in de toekomst." Een intrigerend verhaal op Nature Today vandaag, maar blij word je er niet van.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Pelt - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Pelt - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Noord-Limburg doet het goed, zelfs beter dan Limburg en Vlaanderen. De regio kent met 4,4 procent de laagste werkloosheid in jaren en het aantal aangeboden jobs stijgt snel. Maar om de huidige economische situatie aan te houden is een langetermijnvisie nodig. Focus Noord,Platform Noord-Limburg en POM-Limburg hebben daarom in het Poorthuis te Peer voor een 150-tal geïnteresseerden verschillende initiatieven gepresenteerd om Noord-Limburg economisch te laten doorgroeien en het ondernemen te stimuleren.
Verkiezingen Beringen
Pelt - Frank Smeets lijsttrekker CD&V PeltZoomDe CD&V-afdeling Pelt heeft Frank Smeets (foto) aangewezen als lijsttrekker voor CD&V bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Smeets is daarmee ook de  kandidaat-burgemeester van CD&V voor de fusiegemeente Pelt.
De huidige burgemeesters Raf Drieskens van Neerpelt en Jaak Fransen van Overpelt willen ook na hun huidige mandaat een actieve rol blijven spelen in de fusiegemeente. "Zo kan CD&V in Pelt steunen op 3 sterke kandidaten met veel ervaring. Samen zullen ze in september een lijst van 31 kandidaat-gemeenteraadsleden presenteren aan de Peltse kiezer. Hun team zal bestaan uit gevestigde waarden en nieuwe beloftevolle kandidaten," aldus de mededeling.

Aasgieren en Co.

Zaterdag 23 juni 2018
Chel mag het zeggen
Pelt - Aasgieren en Co.Ik val momenteel ten prooi aan een – hopelijk korte – vlaag van bijbelverbijstering.
Kijk naar de vogelen des velds: zij maaien niet, zij zaaien niet, zij oogsten niet…
Zou dat betekenen: “Laat de boel maar waaien”? “Alles kom reg!” zoals ze in Zuid-Afrika zeggen?
Noach liet van op zijn ark herhaaldelijk een duif vliegen.
Toen die dakschijter eindelijk terugkwam met een olijftak in zijn/haar bek, wist Noach dat de Zondvloed (…) Het hele nieuwsbericht
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Pelt - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)
Pelt - E.H. Hendrik Vandervelden overledenIn het Mariaziekenhuis is vanmorgen ere-deken Hendrik Vandervelden overleden, de laatste voorganger van de parochie in Sint-Huibrechts-Lille. Hij was 87 jaar. Woensdag om 10.30u is er een afscheidsviering in de parochiekerk van Lille. Dinsdagavond om 19u00 is er een avondviering, waarna men afscheid kan nemen in zijn woning in de Kompenstraat. UPDATE Hendrik Vandervelden werd in 1955 priester gewijd en was zijn hele actieve loopbaan parochiepriester en uiteindelijk deken in Heusden-Zolder, tot aan zijn pensioen in 2000. Dat jaar kwam hij in SHLille wonen. Als gepensioneerde leidde hij heel wat bezinningen en deed hij regelmatig vervangingen voor de zondagsmissen in de omgeving.

5de editie 'Mega Buitenpret'

Donderdag 21 juni 2018
Als starter van de zomervakantie is er op zondag 1 juli 'Mega Buitenpret' in en rond de sporthal van Dommelhof. Tijdens deze 5e editie is het goede doel 'Actie4kids'. Deze organisatie zamelt schoendozen in met allerhande materialen om ze nadien te verzenden naar kinderen in derdewereldlanden. Naast tal van attracties binnen en buiten, zijn er ook podiumoptredens voorzien. Als topper komen ook de 'Paw Patrol' op bezoek voor een meet-and-greet met de jongste bezoekertjes. je kan ook kennismaken met "Op zoek naar een schat" met Vlieg. Voor elk wat wils dus. Meer info: www.vzwkinderpret.be
Overpelt - Basisschool Pallieter op tweedaagseZoom

Overpelt

Ruim 260 kinderen vertrokken vanmorgen goedgemutst met het hele team van basisschool Pallieter op tweedaagse. Met de fiets of te voet kamperen ze in omliggende dorpen, zowel de oudste leerlingen als de allerkleinsten. Een heel avontuur! Samen met de klas sluiten ze zo het laatste schoolproject “Fit en geluk” af. Het accent ligt daarbij naast vele sportieve activiteiten ook op gezellig samenzijn, samenwerken, plezier maken en een beetje afscheid nemen van de klas en de vriendjes.

Elisa Walbers overleden

Donderdag 21 juni 2018
Overpelt - Elisa Walbers overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Elisa Walbers overleden, de weduwe van Michel Loenders. Ze was 83 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

'Repair café' op Teutenmarkt

Woensdag 20 juni 2018

Neerpelt

In Overpelt is er al herhaaldelijk een "repair café" geweest, zo'n gelegenheid waar vrijwilligers defecte spullen trachten te herstellen. Op de Teutenmarkt van komende zondag in SHLille is er ook zo'n repair café. Een initiatief van de gemeente met steun van de provincie. De markt start om 9.30u op het dorpsplein.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht

Jobs aangeboden

Woensdag 20 juni 2018
- Handbalclub Sporting Nelo zoekt een commerciële medewerker. Geïnteresseerden kunnen mailen naar stephan.vandebeeck[!]sporting-nelo.be. Voor meer info: tel. 0498/919.040.
- De VZW van café-zaal Holheide Overpelt zoekt een zelfstandig uitbater voor haar café vanaf 1 januari 2019. Kandidatuur met cv en motivatiebrief mailen naar zaalholheide.pelt[!]gmail.com vóór 15 augustus 2018. Meer info via 0495/90.65.49 of 0472/52.46.81.
- Voor het bezoekerscentrum De Wulp in het Hageven in Neerpelt wordt een vrijwillige cafetariamedewerker gevraagd op woensdag-, zaterdag- en/of zondagnamiddagen, minimaal 1x/maand.
Neerpelt - KVLV Grote Heide klaar voor de vakantieZoom

Neerpelt

Het was weer gezellig bij de KVLV Grote Heide. Een lekkere barbecue en een glaasje KVLV-bier "Ferme Fien" en de stemming zat er al in. Er werd weer heel veel bijgebabbeld en een evaluatie van de wedstrijd van de Rode Duivels kwam er natuurlijk ook nog. De animatieploeg had haar best gedaan om weer eens goed te kunnen lachen. De dames zijn klaar voor de vakantie; als nu de rapporten van de kinderen nog goed zijn en de Duivels doen hun best, kan de zomer voor hen niet meer stuk!

Je ontkomt er niet aan (2)

Woensdag 20 juni 2018
Pelt - Je ontkomt er niet aan (2)ZoomVandaag gezien in de bib in het Nederlandse Vleuten, bij Utrecht. Het werk maakt deel uit van een project mozaïeken op een cementen bank, door andersvaliden.

Ria Collaer overleden

Woensdag 20 juni 2018
Neerpelt - Ria Collaer overleden

Neerpelt

Gisteren is Ria Collaer overleden, de echtgenote van Bob Stammer. Ze was 64 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hongarije en Slovakije, en niet België, Spanje en Frankrijk mogen het EK Handbal 2022 organiseren. Dat raakte vandaag bekend na afloop van de stemming tijdens het EHF-congres in het Schotse Glasgow. België had samen met Frankrijk en Spanje een sterk dossier samengesteld en kon rekenen op de morele en financiële steun van Sport Vlaanderen en Stad Antwerpen. Maar het project waaraan Frankrijk, Spanje en België ruim een jaar geleden aan begonnen kende jammer genoeg geen happy‐end.

Mia Theunissen overleden

Woensdag 20 juni 2018
Neerpelt - Mia Theunissen overleden

Neerpelt

In rusthuis Sint-Jozef is vandaag Mia Theunissen overleden, de weduwe van Jan Custers. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Je ontkomt er niet aan

Dinsdag 19 juni 2018
Pelt - Je ontkomt er niet aanZoom
Sinds het logo van de fusiegemeente bekend is - het picobello-teken met de hand - krijgen we wel elke dag foto's binnen waarop iemand dat teken maakt. Gisteren nog was het president Trump. Vandaag meldde Chris Paulissen dat hij vrijdag in Warschau bijgaande foto had gemaakt. Hij toont een affiche van een kunstgalerij. Op hun site vond Chris dat het een werk is van Joanna Kurowska uit Gdansk. Ze won daarmee eind 2017 de hoofdprijs van een wedstrijd i.v.m. '100 jaar onafhankelijkheid van Polen'.
Om maar te zeggen: het Pelt-logo lijkt niet bepaald origineel, maar we kunnen ons er mee troosten dat het al bij al kunstig is uitgewerkt.
Provincie, Vlaanderen en Europa gaan financiële steun geven aan een project van Agrobeheerscentrum ECO² op het vlak van waterbeheer. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
In een project ‘Van landbouw tot waterbouw – een gebiedsgericht verhaal’ wordt er ingezet in op een viertal specifieke zones in Peer, Neerpelt, Hamont-Achel en Bocholt. Met meerdere landbouwers gaat men aan de slag om gepaste maatregelen te nemen op grotere schaal, goed voor een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Tweemaal goud voor Evgenia

Maandag 18 juni 2018
Neerpelt - Tweemaal goud voor EvgeniaZoom

Neerpelt

Evgenia Balabkina (midden op de foto) bewees zaterdag in Ninove op het BK Masters nog maar eens haar uitstekende vormpeil. De Neerpeltse, die bij de Looise Atletiekclub loopt, werd er achtereenvolgens Belgisch kampioene op de 100 én de 200 meter in de categorie W35 (35-39 jaar). Met een tijd van 26"85 (met wind -0.5) verbrak ze niet enkel het clubrecord maar ook haar persoonlijke besttijd. Ze lijkt dus in rechte lijn op weg naar schitterende prestaties op het WK in Malaga, begin september.

Agnes Vandebroek overleden

Maandag 18 juni 2018
Pelt - Agnes Vandebroek overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag de uit Overpelt afkomstige Agnes Vandebroek overleden, de weduwe van Henri Dirkx en de vriendin van Theo Pottel. Ze was 83 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Inbraak aan de Woudweg

Maandag 18 juni 2018
Neerpelt - Inbraak aan de Woudweg

Neerpelt

Aan de Woudweg op Grote Heide is afgelopen nacht ingebroken in een villa. Rond 2.30u ging het alarm af toen onbekenden een hor uit het raam van de wasruimte op het gelijkvloers wegnamen. Ze gristen vervolgens een handtas weg, maar sloegen toen op de vlucht. De handtas werd buiten teruggevonden.

Gert Schmitz overleden

Maandag 18 juni 2018
Neerpelt - Gert Schmitz overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Gertrud Gert Schmitz overleden, de echtgenote van Jaak Theuwkens. Ze was 94 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.
Pelt - Met de Range Rover door het ziekenhuisZoomEen witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor de kleinste patiëntjes van de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis, want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze nu naar de onderzoekskamer in een heuse CliniCar. Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijk nog verder beperken of zelfs voorkomen. Want elke vorm van afleiding is welkom.” Het is de eerste keer dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Zomer in de Ooievaarstraat

Zondag 17 juni 2018
Overpelt - Zomer in de OoievaarstraatZoom

Overpelt

In de Ooievaarstraat werd de zomer van dit jaar vrijdag afgetrapt op het pleintje. Samen met de buren van de Parkiet- en Duivenstraat werd er gefeest. Er waren frietjes van de frietkraam à volonté en later op de avond stopte dan ook nog eens de ijskar! Het was bovendien een zalig zomerse dag en avond. De bewoners kijken weer terug op een zeer geslaagde editie van hun jaarlijks buurtfeest.

Zoek het nieuwe logo

Zondag 17 juni 2018
Neerpelt - Zoek het nieuwe logoZoom

Neerpelt

Niemand dacht er aan om het nieuwe petanque- en handbooggebouw PELTanque te noemen. Fobie wel, in een mail naar de redactie. En hij verstopte stiekem het nieuwe logo van de fusiegemeente in deze cartoon. Vindt u het?

Jeugddag bij Herkol

Zondag 17 juni 2018
Neerpelt - Jeugddag bij HerkolZoom

Neerpelt

Gisteren organiseerde de jeugdwerking van SV Herkol voor de tweede maal haar jeugddag. Die begon met tal van activiteiten voor de jeugdspelers, zoals een parcours waar ze hun voetbaltechniek konden tonen en een penaltycup waarin ze zich konden klaarstomen voor de belangrijke match later op de dag. De mama’s en papa’s waren zich ondertussen ook warm aan het lopen voor dé match tegen hun zonen en/of dochters. Na al die inspanningen werd er aangeschoven voor een heerlijke barbecue om terug op krachten te komen... (Jochen Heyligen)
Pelt - Weer nationale kajaktitel voor NWCZoomOp het Belgisch kampioenschap K2 mix-marathon kajak in Lier heeft het NWC-duo Febe Timmermans en Baud Kums (foto) vandaag de nationale titel bij de senioren behaald. Zij wonnen vóór de boot uit Zwevegem met Heidi Loncke en Pieter Lazou (1ste veteranenboot) en de boot uit Kasterlee met Loes Driesen en Erik Verduyckt. Hun eindtijd over de 19 km lange wedstrijd met 4 overdragingen bedroeg 1u35’. Gefeliciteerd!
Weer nationale kajaktitel voor NWC
Zoom
Neerpelt - Van 4de naar 2de klasse in één seizoenZoom

Neerpelt

Het MD1-ploegje van hockeyclub Phoenix heeft een schitterend seizoen achter de rug. Vanuit de 4de klasse zijn ze, na de herfstvakantie, gepromoveerd naar de 3de klasse. Hierbij is het niet gebleven! Tijdens de winterstop zijn ze indoorkampioen geworden, waarna ze in de voorjaarscompetitie naar de 2de klasse zijn gepromoveerd. Vandaag heeft de MD1 geschitterd op het kampioenentoernooi in Oss (NL) en zijn ze beloond met de sportiviteitsprijs. Als kers op de taart stonden er 2 limousines op hen te wachten voor de terugreis naar het clubhuis van Phoenix te Neerpelt. Het geweldige seizoen werd afgesloten met een lekkere barbecue...

Snelheidsduivel betrapt

Zondag 17 juni 2018
Overpelt - Snelheidsduivel betrapt

Overpelt

Op de Napoleonweg is een bestuurder betrapt die 64 km per uur sneller reed dan toegelaten. Hij mag het straks uitleggen aan de politierechter.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Mia Bosmans overleden

Zondag 17 juni 2018
Neerpelt - Mia Bosmans overleden

Neerpelt

Gisteren is Mia Bosmans overleden, de weduwe van Frans Vervaet. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Pelt - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Gisteravond kwam de oud-leiding van KSA Roeland Lille aan de KSA-lokalen samen voor haar jaarlijkse reünie. Dit jaar was het aan rotali om de organisatie op zich te nemen. Bij een gezellige kwis met vragen over zowel de actualiteit als de KSA-geschiedenis werd gestreden om de slimste oud-KSA-kliek. Nadien werd er nog gezellig verbroederd en was er nog tijd om straffe verhalen op te rakelen.

Louis Ooms overleden

Zondag 17 juni 2018
Pelt - Louis Ooms overledenVrijdag is de uit, Leopoldsburg afkomstige Louis Ooms overleden. De afscheidsplechtigheid zal donderdag om 10.30u plaatsvinden in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Beiaardier in de dop

Zaterdag 16 juni 2018
Neerpelt - Beiaardier in de dopZoom

Neerpelt

Vanmorgen mocht de 7-jarige Ilian op bezoek in de hoge kerktoren en kreeg hij in het beiaardlokaal onderricht van beiaardier Jan Verheyen. Met alle galmende klokkengeluiden in de jonge oortjes speelde hij er – met de nodige vakkundige hulp – een liedje dat iedereen in Neerpelt kon beluisteren. Laaiend enthousiast was hij achteraf!

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Pelt - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf oefenwedstrijden

Vrijdag 15 juni 2018
Pelt - Vijf oefenwedstrijdenEsperanza Pelt hervat de trainingen op 17 juli. Er staan vijf oefenwedstrijden op het programma: tegen Kadijk, Wezel, Bree-Beek, Hades en Dessel.

Eén gewonde bij ongeval

Vrijdag 15 juni 2018

Neerpelt

Op het kruispunt van de Ralleylaan en de Haagdoorndijk gebeurde vanavond een verkeersongeval. Daarbij raakte één persoon gewond.

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.
Pelt - Nieuwe lijst voor verkiezingen: TIPZoomOp 9 mei werd bekend dat Bart Schepens en Bianca Maas uit de Overpeltse N-VA-afdeling en bij uitbreiding uit de N-VA stapten, samen met een aantal andere leden van die fractie. Vandaag maakte Bianca Maas de oprichting van de lijst TIP bekend, wat staat voor "Thuis in Pelt". Voor zover we kunnen zien bestaat de lijst tot dusver uit oud-N-VA-ers. Men wil inzake programma "klemtonen leggen op het samenleven in de fusiegemeente". TIP
Pelt - Brandweer vindt geen vrijwilligersBrandweerkorpsen vinden almaar moeilijker vrijwilligers, en dat is zeker het geval in de zone Noord-Limburg, die de posten Lommel, Bree, Neerpelt en Leopoldsburg groepeert. Herhaalde oproepen hebben slechts 19 vrijwilligers voor de 32 openstaande plaatsen opgeleverd. De belangrijkste oorzaak is klaarblijkelijk de steeds moeilijker combinatie met een job en een sociaal leven.
Zonecommandant Jan Jorissen van Noord-Limburg wijst daarbij vooral naar de opleidingen. "De kandidaat-vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Pelt - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht

WICO moet 'heroverwegen'

Woensdag 13 juni 2018
Commentaar
De jongste ontwikkelingen rond de herstructurering van de scholengroep WICO laten ergens een ietwat bittere nasmaak achter. De Commissie Zorgvuldig Bestuur van de Vlaamse regering heeft geoordeeld dat WICO bij haar beslissing niet de juiste procedure gevolgd heeft, maar de groep komt er goed mee weg en kan via een "heroverweging" toch haar plannen doordrukken. Dat men gisteren de klacht van 34 ouders minimaliseerde als "34 van de ca. 8000 ouders" is beledigend voor die mensen die een correcte procedure eisten en (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Auto tegen omheining

Woensdag 13 juni 2018
Neerpelt - Auto tegen omheining

Neerpelt

Aan de Damsheide is gisteravond een 82-jarige inwoner uit die straat met zijn auto tegen een omheining terecht gekomen, nadat hij een paal van de Belbus en een zware brievenbus had geramd. De man werd niet gewond, maar werd - vanwege zijn leeftijd - toch met de ziekenwagen naar het Mariaziekenhuis overgebracht waar hij onderzocht werd.
Overpelt - Uiltje geboren in Sint-MartinuskerkZoom

Overpelt

Er is dit jaar maar één uiltje geboren in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Daar zal het wellicht bij blijven want volgens kenner Ludwig Darcis is een tweede legsel twijfelachtig. Maar wie goed kijkt naar dit uiltje, ziet dat het lacht... Blij dat hij op de wereld is!  (Jan Leroy)

Groen licht voor nieuwe weg

Woensdag 13 juni 2018
Grensgevallen
De Nederlandse Raad van State heeft vandaag het licht op groen gezet voor de aanleg van een nieuwe weg tussen Veldhoven en Valkenswaard. Die weg, de "Westparallel", die in 2021 klaar moet zijn, moet het zware verkeer tussen Eindhoven en de grens in Lommel-Kolonie weghouden uit de dorpskernen van Valkenswaard en Waalre, en het sluipverkeer uit Bergeijk en Luyksgestel. Over de plannen voor die nieuwe verbinding is er jaren discussie geweest. Nu heeft de Raad van State het plan “onherroepelijk” verklaard. Lees meer bij Omroep Brabant.

Wat zou het zijn?

Woensdag 13 juni 2018
Pelt - Wat zou het zijn?Zoom"Alle Peltse gezinnen krijgen ook een leuke attentie in hun brievenbus," meldde schepen van informatie Valerie Plessers van Overpelt gisteren. Fobie liet even zijn fantasie werken...

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."
Pelt - Rookwolk nog steeds zichtbaar in LommelZoomEr gebeuren dezer dagen wondere dingen in Pelt, vindt Fobie...

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even die Palliovik-dag

Maandag 11 juni 2018
Overpelt - Nog even die Palliovik-dagZoom

Overpelt

We hadden het gisteren over de "dag van Palliovik", een vzw die tot héél grootse dingen in staat is. We hebben nog foto's van Albert Loos, die de wielrenners en het gebeuren van 's namiddags op de Oude Markt in beeld bracht, en van Leon Alders, die met de tocht naar Leuven meereed. Ook Gerard Janssen maakte foto's. In een begeleidingswagen, weliswaar. De foto's van Albert    De foto's van Leon De foto's van Gerard  (Foto Albert Loos)
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.
Neerpelt - Samana Grote Heide op bedevaartZoom

Neerpelt

Samana Grote Heide trok met heel wat leden op bedevaart naar het Mariapark in Lommel Werkplaatsen. Ze waren daar niet alleen: er waren nog 4 andere Samana-groepen aanwezig op de bedevaartnamiddag. Na een viering in de Sint-Barbarakerk bezochten ze in het Mariapark de kerststal, de kapelletjes en de Lourdesgrot. Na deze onderbreking werden ze terug in de kerk verwacht voor een muzikaal programma met vooral Marialiederen, om daarna af te sluiten met een warme maaltijd. (Ingez.)
Ford-center Peerlings Overpelt opent een vestiging in Lommel. Die beslissing is genomen omdat Peerlings in Overpelt met plaatsgebrek kampt. Occasie- en directiewagens worden overgeheveld naar Lommel. Er komt ook een werkplaats.

Het gevaar zit in het haar

Zondag 10 juni 2018
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Het gevaar zit in het haarZoomOp de foto een rups van de bastaardsatijnvlinder,een algemene nachtvlinder hier bij ons. Zeker een kleurig beestje met een flinke haardos. Die haardos bestaat echter ook uit brandharen, net zoals bij de eikenprocessierups. Afblijven is dus de boodschap! Deze rupsen zijn wel eenzaten en zijn ook nooit massaal aanwezig zodat ze geen overlast bezorgen.
Na hun bronzen medaille in de K2 over 500 m kwamen Lize Broekx en Hermien Peters vanmiddag op het EK in Portugal nogmaals aan de start in een finale, nu in de K2 over 200 meter, een nummer waar ze nog maar weinig wedstrijdervaring in hadden. Ze werden achtste in een tijd van 37”863 in een wedstrijd die gewonnen werd door de Portugese dames Teresa Portela en Joana Vasconcelos (37’055), vóór een Russische en een Poolse boot.
Als afsluiting van dit Europees kampioenschap nam (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gisteravond is een 30-jarige vrouw uit Valkenswaard opgepakt omdat ze haar partner had neergestoken. Zelf geraakte ze ook gewond. Het stel werd naar het ziekenhuis overgebracht. De twee kregen ruzie in een vakantiewoning langs de Maastrichterweg. Tijdens die ruzie werd er met een mes gestoken. Daarbij raakten ze allebei gewond. De vrouw hoefde niet in het ziekenhuis te blijven. Hoe het met de man gaat is niet bekend.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Jef Winters overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Pelt - Jef Winters overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Jef Winters overleden, de echtgenoot van Marie Josée Kelchtermans. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.

De Dommel meandert weer

Vrijdag 8 juni 2018
Pelt - De Dommel meandert weerZoomWatering De Dommelvallei gaat haar werking toelichten op 28 juni om 13 uur in een feesttent die men kan bereiken via de Vinkstraat in Peer. Na de toelichting kan men een bezoek brengen aan de Dommel, die na ingrijpende werken opnieuw is gaan meanderen. Wel vooraf inschrijven via info[!]wateringdedommelvallei.be of +32 11 61 17 56. Voor de rondleiding wordt aangepast schoeisel (laarzen) aangeraden.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.

Juffers in de Groote Heide

Vrijdag 8 juni 2018
Pelt - Juffers in de Groote HeideZoomDe Groote (met twee o's) Heide, 6000 ha prachtige natuur, strekt zich uit van Hamont-Achel en Neerpelt tot in Eindhoven. Sinds kort laten ze daar elke laatste zaterdag van de maand prachtige natuurvlogs van Tim Visser zien. Vandaag gaat het over juffers in de Dommel. Tim filmde de spectaculaire luchtgevechten van de Weidebeekjuffers en Bosbeekjuffers boven de rivier. De aanwezigheid van deze prachtig blauwe juffers is te danken aan het mooie natuurlijke verloop van de Dommel, door een afwisselend landschap. Kijken!

Alda Van Asten overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Pelt - Alda Van Asten overledenVandaag is in het Mariaziekenhuis de uit Achel afkomstige Alda Van Asten overleden, de weduwe van Theodoor Haenegrifs. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Ei zo na de beste ZorgwerkgeverZoomGisteren werd de award voor 'Zorgwerkgever van het jaar' uitgereikt door ZorgAnders. Het Mariaziekenhuis was in twee van de tien categorieën genomineerd, en behaalde twee keer de tweede prijs: in de categorieën 'Ziekenhuis van het jaar' en 'Intern project van het jaar'. Dat project was een heuse escape room, een creatieve manier van vorming over handhygiëne en patiëntveiligheid voor alle medewerkers van het Mariaziekenhuis en het Revalidatie- en MS Center Overpelt. (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.

Diefstal in Mariaziekenhuis

Donderdag 7 juni 2018
Overpelt - Diefstal in Mariaziekenhuis

Overpelt

Uit een patiëntenkamer in het Mariaziekenhuis is een portefeuille gestolen uit een handtas. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Henri Daniëls overleden

Donderdag 7 juni 2018
Pelt - Henri Daniëls overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Henri Daniëls overleden, de echtgenoot van Paula Bogaerts. Hij was 68 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken en het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Grote Brogel vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur).

Hermine Van Vlierden overleden

Donderdag 7 juni 2018
Pelt - Hermine Van Vlierden overleden
In het rusthuis in Hamont is dinsdag Hermine Van Vlierden overleden, de weduwe van Harry Deelkens. Ze was 88 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Claude Raucy overleden

Donderdag 7 juni 2018
Pelt - Claude Raucy overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Claude Raucy overleden, de weduwnaar van Christiane Jorissen. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na de afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Tijger op het zebrapad

Woensdag 6 juni 2018
Neerpelt - Tijger op het zebrapadZoom

Neerpelt

Vandaag gezien op het zebrapad op Boseind: een witte tijger. Hij wordt zo genoemd omdat hij witte vleugels heeft maar een geel /zwart gevlekt achterlijf, dat onder die vleugels verborgen zit. Witte tijger
Pelt - Zorgloket voor leerlingen met problemenZoomIn het Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth in Wijchmaal was er vandaag een bijeenkomst ter evaluatie van het ondersteuningsnetwerk vanuit het zorgloket Noord-Limburg. Daar bleek een grote bezorgdheid voor leerlingen met moeilijkheden in het gewoon onderwijs. Elke leerling met een gemotiveerd verslag van het CLB heeft dan ook gedurende een bepaalde periode tijdens het schooljaar recht op ondersteuning, zo werd gezegd. Voor eventuele informatie kan men terecht bij het CLB of rechtstreeks bij het zorgloket aan de Steenovenstraat 20 in Wijchmaal, en dan zowel voor een persoonlijke afspraak als voor een telefonisch gesprek. Dat laatste kan via het rechtstreeks telefoonnummer van het zorgloket dat tevens als meldpunt voor ouders fungeert: 011 34 07 13.

Jean Noukens overleden

Woensdag 6 juni 2018
Overpelt - Jean Noukens overleden

Overpelt

Vandaag is Jean Noukens overleden, de echtgenoot van Josée Voets. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie
Pelt - Paul Peeters naar WK heftruckchauffeurZoomPaul Peeters uit Peer (links op de foto), heftruckchauffeur bij Dyka Plastics in Overpelt, mag in september drie dagen naar het Duitse Aschaffenburg om er samen met Jimmy Vleminx uit Bree en Rocky Van den Eeckhoudt uit Wilrijk deel te nemen aan het WK voor heftruckchauffeurs. Zaterdag werd Paul 3de op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen, Jimmy eindigde 2de en Rocky werd Belgisch kampioen. Tijdens de kampioenschappen worden de rijvaardigheid, de precisie en de snelheid van de deelnemers getest en hun theoretische kennis van veiligheid en techniek. De drie Belgen gaan als team naar het WK.
Pelt - Renovatie Grote Baan in HelchterenZoomDonderdagnacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer in Helchteren een aantal rijvakken op de Grote Baan (N715) richting Nederland renoveren. De werfzones bevinden zich tussen de Lakerschansweg en de Boekweitstraat. In totaal gaat het om vier zones:
- één zone tussen de Lakerschansweg en de Technische Schoolstraat. Daar worden de linkerrijstrook en de afslagstrook richting Reitstraat vernieuwd.
- drie zones tussen de Technische Schoolstraat en de Boekweitstraat: daar gaat het om de rechterrijstrook.
Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer de werkzaamheden in de loop van de nacht (20.00 uur - 06.00 uur) uitvoeren. Het doorgaand verkeer op de Grote Baan kan steeds over één rijstrook blijven rijden.
De zijwegen die uitkomen op de werfzones worden tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgesloten van de Grote Baan. Ook de Reitstraat zal tijdelijk niet bereikbaar zijn voor het verkeer komende van Hasselt. Het Agentschap voorziet lokale omleidingen.
Overpelt - Marie-Louise Stesses overleden

Overpelt

Gisteren is Marie-Louise Stesses overleden, de echtgenote van Luc Beckers. Ze was 65 jaar. Begroeting: zaterdag (10-11.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

APK doet twee overnames

Maandag 4 juni 2018

Overpelt

Het Overpeltse bedrijf APK heeft twee bedrijven overgenomen in Duitsland. Het personeel wordt mee overgenomen. APK verschaft nu al werk aan 1.200 personen.

Gewonden bij frontale klap

Maandag 4 juni 2018
Neerpelt - Gewonden bij frontale klap

Neerpelt

Een 39-jarige vrouw uit Neerpelt en een 69-jarige vrouw uit Hamont-Achel raakten lichtgewond bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Thomas Watsonlaan in Achel. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.15 uur.

Chel Sevens overleden

Maandag 4 juni 2018
Pelt - Chel Sevens overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Chel Sevens overleden, de echtgenoot van Stans Van Baelen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Wie slim is, koopt samen

Maandag 4 juni 2018
Nu de zomer voor de deur staat is hèt moment gekomen om de stookolietank bij te vullen. Maar... met de huidige prijs is dit voor veel mensen een flinke hap uit het gezinsbudget. En kleinere bestellers betalen bij een gewone aankoop altijd een hogere prijs. Daarom organiseert Tuinhier Overpelt op woensdag 6 juni tussen 18 en 20 uur in Den Drossaerd (Parkstraat Overpelt) een groepsaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen deelnemen. Leden van Tuinhier kunnen gratis deelnemen, anderen betalen 10 euro lidgeld. Dat bedrag verdienen zij onmiddellijk terug...
Pelt - Soeptrinette twee jaar onderwegZoomOp 2 juni 2016 is de soepmobiel van vzw de Biehal STC voor de eerste keer uitgereden met standplaatsen op markten in verschillende Noord-Limburgse gemeenten. Daarnaast kan je de 'Soeptrinette' ook geregeld terugvinden in woonwijken en op sociale evenementen. Deze soepmobiel maakt deel uit van het project 'Soep als bindmiddel' dat stilaan op zijn einde loopt. De soepmobiel heeft de voorbije twee jaar rondgetoerd door gemeenten Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Bree, Overpelt en Neerpelt en is (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Van Hoof overleden

Maandag 4 juni 2018
Overpelt - Toine Van Hoof overleden

Overpelt

Zaterdag is Toine Van Hoof overleden, de echtgenoot van Bertha Sleurs. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.
Pelt - William Peters 4de op WK quadrathonZoomKajakker William Peters, lid van de Neerpeltse Watersportclub, is vandaag knap 4de geworden in de elite-categorie op het Wereldkampioenschap Quadrathon lange afstand in het Duitse Limmer bij Hannover. Zijn eindtijd over het traject, dat bestond uit 3,8 km zwemmen, 90 km fietsen, 20 km kajakken en 21 km lopen, was 7u 08’00”. Daarmee was hij 25’55” trager dan de winnaar. De tijden die William per deeldiscipline aflegde waren 59’12” tijdens het zwemmen (5de plaats), 2u39’56” tijdens het fietsen (11de), 1u38’59” tijdens het lopen (8ste - foto) en 1u 49’51” tijdens het kajakken (4de). De wedstrijd bij de elites werd gewonnen door de Tsjech Tom Svoboda (6u 42’05”) voor de Duitser Dennis Möller (6u 50’42”) en zijn landgenoot Stefan Teichert (6u 57’00”).

Elza Daelemans overleden

Zondag 3 juni 2018
Neerpelt - Elza Daelemans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Elza Daelemans overleden, de echtgenote van Theo Molemans. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Auto in gracht: wie reed?

Zaterdag 2 juni 2018
Grensgevallen
Op de Valkenswaardseweg (N69) tussen Eindhoven en Valkenswaard, op het grondgebied van Aalst, belandde afgelopen nacht rond 4 uur een auto in de gracht. Aan boord vier Belgen: drie vrouwen en een man. De crash zou veroorzaakt zijn doordat een man en een vrouw op de achterbank aan het ruzie maken waren, wat de chauffeur afleidde. Bij de komst van de politie was de man al verdwenen en had een taxi naar Eindhoven genomen. Eén van de dames werd door de twee andere vrouwen aangewezen als de bestuurster. (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt wint handbalfinale

Zaterdag 2 juni 2018

Neerpelt

Achilles Bocholt heeft vanavond de "belle" in de finale van de handbalcompetitie gewonnen. Het versloeg Initia Hasselt met 32-28. Het is de derde landstitel op rij voor Bocholt.

Jan Desair overleden

Zaterdag 2 juni 2018
Overpelt - Jan Desair overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Jan Desair overleden, de weduwnaar van Adrienne Desair. Hij was 81 jaar. Volgens zijn wens zal de uitvaartdienst in besloten kring plaatsvinden.

Nostalgie in Kroatië

Zaterdag 2 juni 2018
Chel mag het zeggen
Pelt - Nostalgie in KroatiëZoomToen ik een jaar of negen was, bleef ik op de terugweg van de school op warme zomerdagen vaak op de brug kijken naar de jonge kerels die daar beneden in het water zwommen. Ze doken kopje onder, trokken elkaar aan de benen, klommen aan boord van de sloep die aan een touw achter een binnenvaartschip zigzagde... De durvers waagden zich wel eens aan boord van zwaargeladen schepen die diep genoeg in het water lagen om erop te klauteren. Ze spurtten dan, soms toegebruld door de schipper dat ze van zijn schip moesten (…) Het hele nieuwsbericht

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Pelt - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Pelt - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.
Pelt - Francine Frédérix overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Frédérix overleden, de echtgenote van Edmond Gilis. Ze was vorige week 93 jaar geworden. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Een halfuur langer onderweg

Vrijdag 1 juni 2018
Wie dit weekend vanuit Noord-Limburg naar Antwerpen wil met de trein, is gauw een halfuur langer onderweg. Tussen Hamont en Mol werkt Infrabel zaterdag en zondag aan het spoor; reizigers moeten de bus nemen in beide richtingen. Vanaf Mol rijden de treinen normaal.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
18/04

Lara, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. maak er een leuke dag van en geniet. Dit wensen u vake en moeke .

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt