Het overige nieuws

Heers naar politiezone Tongeren

Dinsdag 31 oktober 2023
Heers zal vanaf 1 januari 2025 deel uitmaken van de nieuwe politiezone Tongeren, Borgloon, Herstappe. Dat heeft de gemeenteraad beslist.
Het gaat niet goed met de Limburgse bouwsector. Uit een recente bevraging van de Limburgse Bouwunie blijkt dat de bouwbedrijven de toekomst niet zo rooskleurig zien. Eén op drie bouwbedrijven verwacht dat het aantal opdrachten de komende maanden fors zal verminderen. Een aantal bedrijven is bang dat ze werknemers in tijdelijke werkloosheid zullen moeten zetten. Dat heeft o.m. te maken met de fors gestegen prijs van bouwmateriaal.

Anne Willems overleden

Dinsdag 31 oktober 2023
Tongeren - Anne Willems overledenZondag is in Vreren Anne Willems overleden, de echtgenote van Kristof Knaepen. Zij was 37 jaar Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur).

'De situatie in Gaza is rampzalig'

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'De situatie in Gaza is rampzalig'ZoomDokters van de Wereld België roept op tot een stopzetting van het geweld tegen burgers en de aanvallen op burgervoorzieningen, in het bijzonder op de gezondheidsinfrastructuur in Gaza. "Een staakt-het-vuren is een absolute prioriteit om een grootschalige humanitaire en gezondheidscrisis in de Gazastrook te voorkomen".
Murad Abed, een arts en medisch referent voor Dokters van de Wereld in Gaza, getuigt in enkele video's over de noodsituatie. "De gezondheidsvoorzieningen in de Gazastrook (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Meers overleden

Maandag 30 oktober 2023
Tongeren - Agnes Meers overledenOp 27 oktober Agnes Meers overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Theo Berden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 30 oktober 2023
Vanaf morgen is er ook een winteruurregeling in het recyclagepark. Dat opent tot en met zaterdag 30 maart elke dag - behalve zondag en maandag - om 9 uur, sluit tussen de middag van 12.30 tot 13 uur, en gaat 's avonds dicht om 16u. 

Ozempicje leggen

Maandag 30 oktober 2023
De visie van Fobie
Tongeren - Ozempicje leggenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Aangeven, die renovatie

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Wie renovatiewerken aan zijn woning of de aankoop van buitenlands vastgoed niet spontaan aanmeldt bij het kadaster, riskeert sinds 22 oktober hogere boetes. Die kunnen oplopen tot 3.000 euro, terwijl de maximumboete voordien 1.250 euro bedroeg.
(De Tijd)
In de achtste finales van de Beker van België volleybal (dames) is Tongeren uitgeschakeld. Het verloor van Tchalou met 0-3. Sets: 22-25,11-25 16-25.
Tongeren - 's Herenelderen verliest van KolmontVictora 's Herenelderen heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Sparta Kolmont. Aan de rust was de stand 0-1. Libotte scoorde voor de thuisploeg.

Louis Lallemant overleden

Zondag 29 oktober 2023
Tongeren - Louis Lallemant overledenVrijdag is Louis Lallemant overleden, de echtgenoot van Christiane Heyns. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Twee inbraakmeldingen

Zondag 29 oktober 2023
Tongeren - Twee inbraakmeldingenDe politie kreeg gisterenavond twee inbraakmeldingen. De oproepen kwamen uit de Sint-Medardusstraat en de Achttiende Oogstwal

Unico B verliest van Riemst

Zondag 29 oktober 2023
Tongeren - Unico B verliest van RiemstIn Vierde Provinciale is Unico Tongeren B bij Riemst Vooruit gaan verliezen met 2-0.

Unico A verliest van Heers

Zondag 29 oktober 2023
Tongeren - Unico A verliest van HeersUnico Tongeren A heeft thuis met 1-2 verloren van Heers VV. Voor Unico A scoorde Schroyen.

KSK Tongeren B wint bij Zutendaal

Zondag 29 oktober 2023
Tongeren - KSK Tongeren B wint bij ZutendaalKSK Tongeren B heeft vanmiddag Zutendaal VV B verslagen met 1-2
Tongeren - Winnaars World Solar Challenge terug thuisZoomDe studenten van het team van KU-Leuven dat zopas de World Solar Challenge voor zonnewagens heeft gewonnen, zijn weer thuis. Achter het Belgische team zit onder meer een wetenschapper uit Hechtel-Eksel: Maarten Vanierschot… die nooit op de voorgrond wil. (Cartoon: Fobie)

Is je aannemer nog in orde?

Zondag 29 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds enkele dagen kan men via de website van justitie Just-on-web nagaan of ondernemers wettelijk nog in orde zijn en of ze dus al dan niet een bestuursverbod hebben opgelopen. Op die website kan men "JustBan" raadplegen, het centraal register van bestuursverboden (onderste kadertje rechts op die website). En dat zou men eigenlijk altijd moeten doen, want ga je bijvoorbeeld met een aannemer in zee die onder dat bestuursverbod valt en gaat die failliet, dan zijn de gevolgen voor jou niet min. Aanmelden kan via itsme of met de identiteitskaart.

Damesvoetbal: Tongeren - Stokkem 0-6

Zaterdag 28 oktober 2023
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren - Stokkem 0-6In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 0-6 verloren van Stokkem. Na acht wedstrijden staat Tongeren laatste in de stand met 0 punten.

Tongeren wint van Sporting Hasselt

Zaterdag 28 oktober 2023
Tongeren - Tongeren wint van Sporting HasseltIn de Tweede Afdeling heeft KSK Tongeren met 2-3 gewonnen van Sporting Hasselt. Bij de rust was het nog 0-0. In de tweede helft kwam KSK aanvankelijk met 0-2 achter, maar Kuchinska, Voorjans en Cilt zorgden voor drie mooie doelpunten.

Zwaar verlies voor 's Herenelderen B

Zaterdag 28 oktober 2023
Tongeren - Zwaar verlies voor 's Herenelderen B's Herenelderen B is bij Schoonbeek-Beverst B gaan verliezen met 7-0.

Halloween nadert!

Zaterdag 28 oktober 2023
Tongeren - Halloween nadert!ZoomHalloween - het komt uit Amerika en we raken het niet meer kwijt. Want iemand doen schrikken met wat gegriezel lijkt iedereen leuk te vinden. Dirk Van Bun maakte er deze aardige tekening bij. 

Daar is de smartphonerug

Zaterdag 28 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Al swipend en surfend over het internet met voorovergebogen schouders, bolle rug of lekker onderuitgezakt in een stoel, krijgen miljoenen mensen last van een ‘smartphonerug’. En dat is een groot probleem, dat op steeds jongere leeftijd ontstaat."
(Orthopedisch chirurg Piet van Loo in de NRC)

Overschakelen naar het winteruur

Zaterdag 28 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Overschakelen naar het winteruurZoomKomende nacht wordt er overgeschakeld naar het winteruur. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid naar 2 uur. Dat betekent een uur langer slapen... en voor wie dan aan het werk is, een uur langer werken. Al jaren wordt er in verschillende landen voor gepleit dat men van het zomeruur afziet en gewoon het winteruur aanhoudt. Maar zelfs het winteruur loopt nog een uur voor op de werkleijke Greenwich-tijd (UTC).  
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen raakten twee auto's en een 46-jarige motorrijder uit Kortessem in een aanrijding betrokken op de N79 in Borgloon. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weer, ook in de herfstvakantieEen krachtige en omvangrijke depressie blijft vandaag en de komende dagen rondtollen in de nabijheid van Ierland en stuurt met de regelmaat van de klok storingen en buienlijnen naar ons land. Daarbij is de isobarische gradient bij momenten erg strak en mogen we ook flink wat wind verwachten. Dinsdag verliest deze depressie aan kracht om later zelfs helemaal op te lossen. Maar woensdag komt een volgende depressie, vergezeld van storingen, aanzetten en die zou wel eens voor een stormachtige wind kunnen zorgen aan (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg koploper meldingen dierenleed

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft het hoogste aantal meldingen over dierenmishandeling of -verwaarlozing. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) heeft opgevraagd. In 2023 ging het om 371 meldingen. Dat zijn er meer dan in andere Vlaamse provincies. Toch wordt er niet meteen gedacht aan een stijging in het aantal dieren dat mishandeld wordt, wel zou het er op wijzen dat Limburgers sneller een melding maken van dierenleed.

Gemiddeld inkomen: 20.357 euro

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2021 gemiddeld 20.357 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn.
De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2021 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde inkomen in Limburg bedroeg 20.633 euro. Op gemeentelijk niveau spant Sint-Martens-Latem opnieuw de kroon als gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Het ligt er 63,3 % boven het Belgische gemiddelde. (Statbel)

Sylvain Brugmans overleden

Donderdag 26 oktober 2023
Tongeren - Sylvain Brugmans overledenDinsdag is Sylvain Brugmans overleden, de echtgenoot van Ria Petiels. Hij was 77 jaar. De utvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begoeting: zondag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Elza Leyssen overleden

Donderdag 26 oktober 2023
Tongeren - Elza Leyssen overledenDinsdag is Elza Leyssen overleden, de partner van Athur Dorst. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nog meer regen en buien

Woensdag 25 oktober 2023
Weerbericht
Tongeren - Nog meer regen en buienEen omvangrijke depressie nabij Ierland en Schotland zorgt voor een strakke westcirculatie in onze streken, waarbij storingen en buien met de regelmaat van de klok worden aangevoerd. De volgende 10 dagen verloopt vrijwel geen enkele dag volledig droog. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zon. Met een strakke zuidwestenwind wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. 
Morgen/donderdag krijgen we een droger intermezzo in de ochtend en is zowaar de zon ook even van de partij. Niet (…) Het hele nieuwsbericht

Welzijn van zalmen geen criterium

Woensdag 25 oktober 2023
Vandaag gelezen
"In Vlaanderen kan het criterium van welzijn van zalmen evenwel niet als beoordelingsgrond in rekening worden gebracht bij omgevingsvergunningen."
(Minister van Omgeving Zuhal Demir in een toelichting op het afleveren van een omgevingsvergunning in beroep voor de grootste industriële zalmkwekerij van Europa in Oostende)

Stad gaat familiaal geweld aanpakken

Woensdag 25 oktober 2023
Voortaan kan je voor een melding van familiaal geweld ook terecht bij het Family Justice Center in Tongeren. De stad heeft een contactpunt van het Family Justice Center Limburg ingericht in sociaal huis de Semper. In Tongeren zijn er elk jaar zo’n 300 meldingen van familiaal geweld. Er komt een onthaalbegeleider in het sociaal huis. Die zal mogelijke slachtoffers ontvangen en zorgen voor de coördinatie tussen verschillende instanties zoals politie, justitie en hulpverlening.

Torenvalk beschoten

Woensdag 25 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst is een torenvalk beschoten. De kleine roofvogel werd gewond binnengebracht in het Natuurhulpcentrum in Opglabbbeek.Hij werd geëuthanaseerd omdat zijn vleugel te zwaar gehavend was.
Partnerbijdrage
Tongeren - Werken in de zorg in België zonder diploma?Dat kanZoomZou jij graag in de zorgsector willen werken, maar beschik je niet over een diploma in de gezondheidszorg? Dan ben jij een van vele anderen die zich geen zorgen hoeven te maken. Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden om in België de zorg te werken zonder een studie gedaan te hebben. Laten we eens kijken hoe je dat moet aanpakken en wat er allemaal mogelijk is. Lees verder!
Hoe pak je dat aan en wat zijn de mogelijkheden? 

Solliciteren zonder een formeel diploma te hebben kan via (…) Het hele nieuwsbericht

BBB neemt deel aan verkiezingen

Woensdag 25 oktober 2023
In Tongeren neemt de nieuwe politieke partij BoerBurgerBelangen (BBB) volgend jaar deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De 33-jarge landbouwer Maxime Roelands zal de lijst trekken.

Aanhangwagen gestolen

Woensdag 25 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenweg in Riemst is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Juwelendiefstal op Romeinse Kassei

Woensdag 25 oktober 2023
Tongeren - Juwelendiefstal op Romeinse Kassein een woning aan de Romeinse Kassei zijn juwelen en geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

André Geerts overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Tongeren - André Geerts overledenMaandag is André Geerts overleden, de echtgenoot van Elza Wynen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Gustin Cloes overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Tongeren - Gustin Cloes overledenMaandag is Gustin Cloes overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Marie-Jeanne Hermans overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Tongeren - Marie-Jeanne Hermans overledenZondag is Marie-Jeanne Hermans overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Mariette Vanswijgenhoven overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Tongeren - Mariette Vanswijgenhoven overledenOp 21 oktober is Mariette Vanswijgenhoven overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Arnold Cox. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Frank Bleyen nieuwe procureur

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommelaar Frank Bleyen (49) volgt Guido Vermeiren op als procureur van het parket Limburg. Bleyen is momenteel advocaat-generaal bij het Hof van Beroep in Antwerpen. In april volgend jaar treedt hij in Hasselt in functie.
De rechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van B&B Maison Sophie uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 23 november ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
79,7% van de Belgen eet dagelijks groente. Het percentage ligt hoger bij vrouwen (82,5%) dan bij mannen (76,9%), hoger bij hoogopgeleiden (87,3%) dan bij laagopgeleiden (70%), en hoger bij werkenden (82,2%) en gepensioneerden (84,3%) dan bij werklozen (60,8%). (Statbel)

Partijpolitiek...

Dinsdag 24 oktober 2023
Tongeren - Partijpolitiek...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Maria Nolmans overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Tongeren - Maria Nolmans overledenOp 15 oktober overleed Maria Nolmans, de weduwe van de in 2012 gestorven Pierre Pellaers. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vond zaterdag plaats.

André Rochus overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Tongeren - André Rochus overledenOp 20 oktober is André Rochus overleden, de ehtgenoot van Hilda Vandecaetsbeek Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
Steden en gemeenten zijn verplicht om tegen 2030 over te schakelen naar ledverlichting. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de invloed van kunstlicht op dieren, planten en mensen en de juiste keuzes te maken. Om hen te helpen lieten de vijf Vlaamse provincies en het Interprovinciaal Kenniscentrum (IPKC) twee literatuurstudies uitvoeren. Het PIH, kenniscentrum milieu en gezondheid, bracht de wetenschappelijk studies samen over de relatie tussen nachtelijke verlichting en de gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Buitenwipper slaat klant knock out

Maandag 23 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vier maanden cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een buitenwipper van dancing MacQueen in Borgloon kreeg omdat hij in oktober 2021 een klant bewusteloos sloeg. Zijn advocaat had de vrijspraak gevraagd.
Tongeren - 20 chauffeurs onder invloed van drugsHet voorbije weekend zijn in Limburg 20 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In opdracht van het parket is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De betrapten riskeren vervolging voor de politierechtbank.

Zaalvoetbal: Nidi's - Alken 5-6

Maandag 23 oktober 2023
Tongeren - Zaalvoetbal: Nidi's - Alken 5-6In tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft ZVC Nidi's Tongeren met 5-6 verloren van ZVK Alken A. Nidi's staat zesde in de stand.

Vijf winkeldieven ingerekend

Maandag 23 oktober 2023
Tongeren - Vijf winkeldieven ingerekendDe politie heeft vandaag vier dieven ingerekend op de parking van de Colruyt. Zij hadden net tevoren vlees gestolen in het warenhuis.

Gebruik de Deense stop

Maandag 23 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Fietsersbond Gent pleit voor de invoering van de Deense stop, waarbij fietsers hun rechterhand opsteken voor ze vertragen of stoppen. Zo wordt het verkeer dat achter hen rijdt, niet verrast door hun remmanoeuvre. Bij de start van het academiejaar zijn veel fietsende studenten nog niet gewend aan het drukkere verkeer in de stad. Het handgebaar kan helpen om ongevallen te voorkomen. De Deense stop is afkomstig uit Kopenhagen, een stad waar heel veel gefietst wordt.
Tongeren - Canon van Vlaanderen in braille en luisterversieZoomOok wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken. Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking, zorgde voor een Daisy-luisterversie en een versie in braille. De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Het boek werd samengesteld door een commissie van deskundigen na overleg met onderzoekers, onderwijsspecialisten en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht herfstweer

Maandag 23 oktober 2023
Weerbericht
Tongeren - Zacht herfstweerDepressies circuleren over West-Europa en komen soms erg stevig uit de hoek. Daarbij zorgt storm Babet voor overstromingen en vernielingen in het noorden van Europa en storm Aline voor overvloedige neerslag in het zuiden. Ons deel van Europa blijft gespaard van het stormweer, maar we krijgen wel wat nattigheid en toch ook flink wat wind. Ook de volgende dagen blijven depressies in de buurt en is het erg wisselvallig. Positieve noot komt er van de temperaturen, die zijn relatief hoog met gemiddeld 16 graden.  (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Datovoc - Waremme 1-3

Maandag 23 oktober 2023
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Waremme 1-3In nationale 1 dames heeft Datovoc Tongeren met 1-3 verloren van Waremme. Sets: 23-25, 21-25, 25-20, 22-25. Zondag speelt Datovoc uit bij Amigos Zoersel, de laatste in de stand. Datovoc staat derde.
In het basket heeft Tongeren B met 82-65 gewonnen van Aarschot B.

Basket: Sprimont - Tongeren 73-85

Zondag 22 oktober 2023
In Top Divisie 2 van het basket heeft Tongeren met 73-85 gewonnen van Sprimont. Quarters: 19-20, 16-31 (35-51), 14-14 (49-65), 24-20.

Inbraak in Verenigde-Natiënlaan

Zondag 22 oktober 2023
Tongeren - Inbraak in Verenigde-NatiënlaanIn de Verenigde-Natiënlaan is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

Unico Tongeren B klopt Rekem

Zondag 22 oktober 2023
Tongeren - Unico Tongeren B klopt RekemUnico Tongeren B heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van Rekem.

's Herenelderen B - B. Riemst 0-3

Zondag 22 oktober 2023
Tongeren - 's Herenelderen B - B. Riemst 0-3Victoria 's Herenelderen B heeft vanmiddag thuis met 0-3 verloren van V. Riemst.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Rupel BoomEe inspiratieloos KSK Tongeren is vanmidag bij Rupel Boom gaan verliezen met 3-1. Die stand was al bij de rust bereikt. Voor KSK scoorde Stassen.

FC Alken - 's Herenelderen A 0-3

Zaterdag 21 oktober 2023
Tongeren - FC Alken - 's Herenelderen A 0-3Victoria 's Herenelderen heeft met 0-3 gewonnen op het veld van FC Alken. Aan de rust was de stand 0-0. De doelpuntenmakers waren Vaelen (2) en Rondags.
Tongeren - KK Tongeren B - Schoonbeek-Beverst B 1-1KSK Tongeren B en EWS Schoonbeek-Beverst B hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

HW Zonhoven - Unico Tongeren A 2-2

Zaterdag 21 oktober 2023
Tongeren - HW Zonhoven - Unico Tongeren A 2-2HW Zonhoven en Unico Tongeren A hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld.
Tongeren - Veel volk voor jaarlijkse KringloopdagZoomVandaag was het Kringloopdag en ook de winkels van Reset, waaronder die van Beverlo, Houthalen, Genk en Tongeren zetten de deuren open. Er was gezorgd voor een uniek assortiment. Dat het publiek dit apprecieerde, blijkt uit de opkomst. De Reset-winkels zagen 2.792 klanten langskomen voor hun 'ultieme pronkstuk', 300 meer dan vorig jaar. De Kringloopdag draait niet enkel om het aanbod van mooie tweedehandsspullen. Het heeft ook als doel mensen bewust te maken van het belang van hergebruik. vzw Reset wil (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: STVV C - Tongeren 2-1

Zaterdag 21 oktober 2023
Tongeren - Damesvoetbal: STVV C - Tongeren 2-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 2-1 verloren van STVV C. Tongeren staat laatste in de stand.

Edgard Vrancken overleden

Zaterdag 21 oktober 2023
Tongeren - Edgard Vrancken overledenIn Antwerpen is op 15 oktober Edgard Vrancken overleden, de echtgenoot van Carla Meulemans. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Op één jaar tijd heeft de Limburgse federale gerechtelijke politie (FGP) al 1.000 verdachte websites kunnen blokkeren die probeerden mensen geld te ontfutselen. Het gaat dan steeds om phishing-websites - die lijken op de officiële sites van banken of andere instanties - waarmee de rekeningen van slachtoffers geplunderd kunnen worden. Het datalab waarmee de websites geblokkeerd konden worden, is uniek in België.

Bijna 900 vacatures in de bouw

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In Limburg alleen ontving de VDAB de afgelopen 12 maanden 2.286 vacatures van werkgevers uit de bouwsector. Daarvan stonden eind september nog 887 vacatures open. De bouwsector is in Limburg één van de grootste werkgevers, maar kandidaten voor beroepen zoals elektricien en wegenwerker zijn amper te vinden.

Nico Bielen overleden

Vrijdag 20 oktober 2023
Tongeren - Nico Bielen overledenGisteren is Nico Bielen overleden, de weduwnaar van Liliane Hendrickx. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Marie-Louise Steegmans overleden

Vrijdag 20 oktober 2023
Gisteren is Marie-Louise Steegmans (91) overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Theophiel Boosten. Zij was afkomstig uit Genk en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Berg. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Rundveestapel stijgt

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot mei 2022 steeg de Belgische rundveestapel in mei 2023 met 1,8%. Die stijging is bijna volledig te danken aan de stijging van de rundveestapel in Vlaanderen (+2,9%).
Het aantal mannelijke runderen stijgt in alle leeftijdsklassen, als gevolg van de gunstige prijsstijgingen tussen 2021 en 2022 voor de stieren en een lichte daling van de voederprijzen. In Vlaanderen bedroeg de stijging 7,3%. Door de goede melkprijzen is ook het aantal melkkoeien gestegen.

Al in 2017 een wolf in Vlaanderen

Vrijdag 20 oktober 2023
Tongeren - Al in 2017 een wolf in VlaanderenZoomBegin april 2017 werd in het zuiden van Oost-Vlaanderen een dood ree gevonden, en er waren aanwijzingen dat dit het werk van een wolf zou kunnen geweest zijn. Het iNBO nam toen DNA-stalen en bewaarde die in de diepvriezer. Deze stalen werden onlangs meegenomen in de routinematige analyse van DNA-stalen, en wat bleek? Van de zes stalen leidde er één naar een wolvensoort die in de Centraal-Europese wolvenpopulatie voorkomt. Daarmee weten we dus dat het hier wel degelijk om de eerste bevestigde wolf in Vlaanderen gaat sinds de soort in onze contreien werd uitgeroeid in de negentiende eeuw. Het ging in de analyse om een mannelijke wolf, aldus het INBO.
In Wallonië werden wolven voor het eerst genetisch vastgesteld in 2016 (La Roche) en nog eerder via een cameraval-opname in 2011 (Gedinne).(Foto Welkom Wolf)

Gaza: meer tijd nodig voor evacuaties

Donderdag 19 oktober 2023
Tongeren - Gaza: meer tijd nodig voor evacuatiesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Grote verkeerscontrole in het weekend

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Grote verkeerscontrole in het weekendDit weekend staat in Limburg de tweede grootschalige verkeerscontroleactie van dit jaar op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag en zondag controles uit. Men gaat niet alleen op snelheid controleren, maar ook op het gebruik van alcohol of andere drugs, de aanwezigheid van de boorddocumenten, de afstelling van de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone...

Drie auto's botsen: drie gewonden

Donderdag 19 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruisput van de Bilterweg en de Kerselaarstraat in Borgloon kwam het tot een aanrijding tussen drie auto's. Daarbij zijn drie gewonden gevallen.

Meer dan 400.000 varkens minder

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De varkensstapel in ons land is in mei 2023 met 7,3% (- 428.502 dieren) gedaald ten opzichte van mei 2022, zowel bij mestvarkens als fokvarkens. In deze periode was er veel leegstand in de stallen en dit vermoedelijk door de onzekerheid in het stikstofdossier. Ook blijft het moeilijk om te exporteren naar de Aziatische landen. (Statbel)

Tongerse versie van Monopolyspel

Donderdag 19 oktober 2023
Tongeren - Tongerse versie van MonopolyspelZoomHet bordspel Monopoly heeft nu ook een Tongerse versie met houten pionnetjes in de vorm van Ambiorix. Van het spel zijn 1.500 exemplaren gemaakt. Het spel werd aangepast aan typische Tongerse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Het is te koop bij een aantal handelaars. (Foto's Hannes Deconinck)
Tongerse versie van Monopolyspel
Zoom

Nieuwe skeleerpiste in Pliniuspark

Woensdag 18 oktober 2023
In het Pliniuspark is vandaag de skeeleerpiste officieel geopend. De piste heeft een lengte van 286 meter en is 6 meter breed.

Gewond bij frontale botsing

Woensdag 18 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Bilterweg in Borgloon is een vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 17.40 uur.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar kan je op de Limburg.net- recyclageparken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Dat kan van 2 november tot en met 31 januari. Druk bij het binnenrijden op de knop 'bladafval'.
Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op het openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een kwart van de Belgen (27,5%) van 16 jaar en ouder drinkt helemaal geen alcohol, terwijl 9,4% dit dagelijks consumeert. Voor 28,7% is dat enkele keren per week, en voor 20,9% enkele keren per maand. Tot slot drinkt 13,5% van de bevolking enkele keren per jaar alcohol.
Mannen drinken vaker dagelijks alcohol dan vrouwen (12,8% tegenover 6,1%), en onthouden zich minder (22% tegenover 32,8%). Gepensioneerden (17,3%) en werklozen (12,2%) drinken vaker dagelijks alcohol dan werkenden (7,2%), maar tegelijkertijd zijn werklozen (42,7%) ook vaker geheelonthouders dan gepensioneerden (26,5%) en werkenden (19,4%). (Statbel)

Zachter maar regenachtig

Dinsdag 17 oktober 2023
Weerbericht
Tongeren - Zachter maar regenachtigStoringen trekken de volgende dagen vanuit Frankrijk over ons land en gaan gepaard met veel wind, maar ook zachte lucht. Op het einde van de week en in het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op over Scandinavië en blijven de storingen over ons land geblokkeerd. Koudere lucht meldt zich dan over onze streken. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten en wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig.
Morgen/woensdag is er de eerste helft van de dag geregeld wat zon, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - GSM-gebruik: 403 rijbewijzen ingetrokkenIn Limburg zijn vorige week 403 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. De betrapten kregen ook een boete van 245 euro. Wie zijn gsm gebruikte als hij stilstond voor het rode verkeerslicht of aan een spoorovergang, of wiens gsm binnen handbereik lag, kreeg enkel die boete van 245 euro.

Vandalisme aan kapel

Dinsdag 17 oktober 2023
Tongeren - Vandalisme aan kapel
Onbekenden hebben een ruit van de kapel aan de Rutterweg verbrijzeld. Het is niet geweten wanneer dit precies is gebeurd.

Marie-Louise Croughs overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Tongeren - Marie-Louise Croughs overledenZaterdag is Marie-Louise Croughs overleden, de echtgenote van Jean Baerten. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Dringen voor huurkoopwoningen

Dinsdag 17 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Huurkoop, waarbij u een woning huurt die u later kunt kopen, is aan een stevige opmars bezig nu de huizenmarkt voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Tienduizenden geïnteresseerden staan op de wachtlijst, omdat het aanbod beperkt is. (Bron: De Tijd)
Het is maar dat je 't weet
Honderden boswachters van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten willen dat het volgende kabinet in Nederland direct in actie komt voor de natuur. Die verslechtert volgens hen steeds verder en de achteruitgang gaat steeds sneller. De tijd van beterschap beloven is voorbij, er moet nu actie komen, stellen zij in een advertentie in het Algemeen Dagblad.

Thieu Bollen overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Tongeren - Thieu Bollen overledenOp 11 oktober is in Diepenbeek Thieu Bollen overleden, de echtgenoot van Alice Dumoulin. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Jan Rigo overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Tongeren - Jan Rigo overledenOp 13 oktober is Jan Rigo overleden, de echtgenoot van Gerda Krieken. Hij was 70 jaar en afkomstig uit 's Herenelderen. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux aan de Hazelarenlaan in Hassselt.
Tongeren - Knoop mee de strijd aan tegen armoedeZoomVandaag, 17 oktober, is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Besturen en verenigingen worden opgeroepen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.
Het Netwerk tegen armoede nodigt iedereen uit om vandaag geknoopte lakens uit het raam te hangen. Deze staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. (…) Het hele nieuwsbericht
Knoop mee de strijd aan tegen armoede
Zoom
Tongeren - VRT overweegt  schrapping eredienstenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Luisteren naar eetgeluiden

Maandag 16 oktober 2023
Zomaar even tussendoor
Tongeren - Luisteren naar eetgeluidenZoomKijken en luisteren - daarover gaat het in "Misophonic Treatment", een nieuwe "hEAR DROP" van Musica. Want eten kan niet alleen lekker zijn, het kan ook goed klinken. Hoewel: voor mensen met misofonie kan het horen van eetgeluiden echt een kwelling zijn. Musica: "In deze aflevering benaderen we het geluid van eten op een muzikale manier. Hopelijk inspireert het je om zelf een smakelijke sessie te beginnen."  

Toenemende bewolking

Maandag 16 oktober 2023
Weerbericht
Tongeren - Toenemende bewolkingMet hoge luchtdruk over onze streken en aanvoer van koude polaire lucht vanuit het oosten, krijgen we een echte koude-inval, waarbij de temperaturen ondermaats zijn. Het wordt niet erg warm vanmiddag met maxima rond 12 graden. Wel is er ruimte voor de zon, al komen er ook veel hoge wolken voor. Het stabiele weer houdt ook morgen aan, met iets hogere temperaturen. Later op woensdag bereiken storingen ons land en volgt er een periode van erg wisselvallig, maar wel gevoelig zachter weer. Vanmiddag komt wat (…) Het hele nieuwsbericht
Vogelbescherming Vlaanderen organiseert voor de 19e keer de verkiezing voor de Vogel van het Jaar. Men selecteerde voor 2024 vijf vogels die voor hun overleving afhankelijk zijn van (faunavriendelijke) gebouwen. Wordt het de gierzwaluw, huismus, huiszwaluw, spreeuw of zwarte roodstaart?  Stemmen kan tot 16 november via deze link. Voor dit jaar was de putter laureaat.

KSK Tongeren trekt speler aan

Maandag 16 oktober 2023
Tongeren - KSK Tongeren trekt speler aanShermaine Martina zal de kleuren van KSK Tongeren verdedigen. De 27-jarige centrale verdediger speelde bij MVV en het Amerikaanse North Carolina.
In Top Divisie 2 van het basketbal heef Tongeren Hasselt BT geklopt met 84-65. Quarters: 15-16, 22-17 (37-33), 20-18 (57-51), 27-14.

Microplastics voortaan verboden

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Microplastics voortaan verbodenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ongeval op Sint-Truidersteenweg

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Ongeval op Sint-Truidersteenweg
Op de Sint-Truidersteenweg is deze namiddag een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Tiener gewond bij ongeval

Zondag 15 oktober 2023
Een 16-jarige uit Tongeren is gewond geraakt bij een ongeval op de Kempische Steenweg in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.30 uur.

Vijf chauffeurs onder invloed

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Vijf chauffeurs onder invloedDe politie betrapte de voorbije nacht vijf bestuurders onder invloed van alcohol. Hun rijbewijs werd voor 3 en 6 uur ingehouden.

Unico A wint van Vechmaal

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Unico A wint van VechmaalUnico Tongeren A  versloeg deze namiddag de Zwaluw Vechmaal met 2-1. Voor Unico scoorden Gommers en Bertjens. Unico komt mee aan de leiding.

Bokrijk wint van KSK Tongeren B

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Bokrijk wint van KSK Tongeren BBokrijk Sport heeft thuis KSK Tongeren B verslagen met 5-2.

's Herenelderen speelt gelijk

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - 's Herenelderen speelt gelijkGeen victorie voor een thuisspelend Victoria 's Herenelderen, wel een gelijkspel tegen HO Heide: 1-1. De bezoekers kwamen op voorsprong maar Coenegrachts hing de bordjes gelijk.

Moet verschil er zijn?

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Moet verschil er zijn?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Unico B wint in Zutendaal

Zondag 15 oktober 2023
Tongeren - Unico B wint in ZutendaalUnico Tongeren B heeft vamiddag een 1-3 overwinning behaald op het veld van Zutendaal VV B.
Tongeren - KSK Tongeren speelt gelijk tegen LebbekeKSK Tongeren heeft thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Lebbeke. Voorjans scoorde voor KSK maar de thuisploegf kon de voorsprong niet vasthouden. De wedstrijd werd bijgewoond door 350 toechouwers.

Ongeval in Koninksem

Zaterdag 14 oktober 2023
Tongeren - Ongeval in KoninksemOp de Koninksemsteenweg, ter hoogte van de Cottalaan, raakten vandaag twee auto's in een aanrijding betrokken. Het bleef bij blikschade.

Tongeren - Zepperen-Brustem 0-1

Zaterdag 14 oktober 2023
Tongeren - Tongeren - Zepperen-Brustem 0-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 0-1 verloren van Zepperen-Brustem.

Mazoutfraude: meer arrestaties

Vrijdag 13 oktober 2023
Tongeren - Mazoutfraude: meer arrestatiesZoomIn het onderzoek naar de mazoutfraude waarin eerder deze week verscheidene arrestaties werden verricht meldt het parket Limburg dat de onderzoekers opnieuw negen huiszoekingen hebben uitgevoerd. Daarbij werden vijf personen gearresteerd; twee van hen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Tongeren die één verdachte onder elektronisch toezicht en één persoon onder strikte voorwaarden plaatste.
In het kader van het onderzoek werden inmiddels 6 benzinestations verzegeld: in Tienen, As, Zutendaal, Hensie, Estaimpuis en Berlaar. Er werd ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. De speurders namen ook zakken met meer dan 1.200 kg ontkleuringsproduct in beslag. In totaal zijn inmiddels 12 personen aangehouden waarvan 1 in Nederland, 1 in Frankrijk en 2 onder elektronisch toezicht. Twee personen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden. (Foto parket)

Vrijdag de 13de: bijgeloof

Vrijdag 13 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het bijgeloof over vrijdag de 13de zou in de 19de eeuw zijn ontstaan, en begin de 20ste eeuw ‘populair’ zijn geworden. • Eén van de populairste verklaringen waarom vrijdag en het getal 13 zo'n verdoemde match zijn, wordt in het christendom gezocht: Jezus stierf op een vrijdag en er waren 13 aanwezigen op het Laatste Avondmaal. Eén van die 13 had Jezus verraden.• Nog een ander laatste avondmaal met slechte afloop: een Noorse sage verhaalt hoe Loki, de god van de chaos en de (…) Het hele nieuwsbericht

Ilona Györkös overleden

Vrijdag 13 oktober 2023
Tongeren - Ilona  Györkös overledenDinsdag is Ilona Györkös overleden, de echtgenote van Jozef Vandebeek. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Onze gedachten bepalen onze gevoelens

Donderdag 12 oktober 2023
Vandaag gelezen
'We zijn altijd zo bezig in ons hoofd en hebben vaak niet door hoezeer we beheerst worden door onze gedachten. Ze bepalen onze gevoelens, zelfs zonder dat we het beseffen. Het is helend om die mallemolen af en toe stil te leggen. Om afstand te nemen van je eigen gedachten en gevoelens en alles eens van op een afstandje te beschouwen." (Zangeres Selah Sue in Kerk & Leven).

Dertig jaar SAAMO Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
SAAMO, het vroeger RIMO, bestaat 30 jaar en doet aan maatschappelijk opbouwwerk in Limburg. Met 70 medewerkers en 400 vrijwilligers brengt ze de leefwereld van de kwetsbare mensen onder de aandacht. SAAMO is vandaag actief in 22 Limburgse gemeenten waar ze met een 45-tal projecten kwetsbare groepen ondersteunt en versterkt. Het doel: uitsluiting aanpakken en een samenleving uitbouwen waar plaats is voor iedereen. Het is nodig, zo blijkt. Minstens 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens.

Auto tegen paal op Mulkerweg

Donderdag 12 oktober 2023
Tongeren - Auto tegen paal op MulkerwegOp de Mulkerweg belandde vanavond een auto tegen een paal. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: DP- Limburg 1

Donderdag 12 oktober 2023
Veton Iseni uit Tongeren heeft de besloten vennootschap DP-Limburg 1 opgericht met zetel aan de Europalaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van feestzalen, traiteurdiensten en catering en het verlenen van alle horeca-diensten.

Nieuwe vennootschap: Renax

Donderdag 12 oktober 2023
Evi Nelissen uit Bilzen heeft de besloten vennootschap Renax opgericht met zetel aan de Vrijheidsweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources, marketing en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

EU stemt morgen over glyfosaat

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdag (de dertiende...) stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Round Up. Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven - het maakt eigenlijk àlles kapot. Dat zie je aan die oranjekleurige velden wanneer ze met Round Up zijn bewerkt. Glyfosaat wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Mensen dragen soms (…) Het hele nieuwsbericht

José Jacobs overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Tongeren - José Jacobs overledenGisteren is José Jacobs overleden, de weduwe van Lucien Verjans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Robert Schlusmans overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Tongeren - Robert Schlusmans overledenGisteren is Robert Schlusmans overleden, de weduwnaar van Gusta Jans. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring Begroeting: maandag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Het is maar dat je 't weet
Het negatief effect van nachtelijke verlichting op gezondheid en biodiversiteit is groter dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van experten die, op vraag van de vijf Vlaamse provincies, 1500 wetenschappelijke studies hebben onderzocht om een praktijkgids uit te werken voor lokale besturen. Die komt er omdat steden en gemeenten verplicht zijn om tegen 2030 om te schakelen naar ledverlichting. Samen met de vernieuwde ecologische duisternisbehoeftekaart moet de praktijkgids lokale besturen helpen om (…) Het hele nieuwsbericht

683 geboorten in Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In augustus zijn in Limburg 683 kinderen geboren. Dat is het laagste aantal van alle Vlaamse provincies. (Statbel)

Gasleiding geraakt bij werken

Woensdag 11 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij werkzaamheden in de Romershovenstraat in Hoeselt is vanmorgen een gasleiding geraakt. Fluvius heeeft het lek hersteld.

Camille Wouters overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Tongeren - Camille Wouters overledenMaandag is Camille Wouters overleden, de echtgenoot van Julienne Durlet. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen. Begroeting: vrijdag (20-21 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ongeval op Bilzersteenweg

Woensdag 11 oktober 2023
Tongeren - Ongeval op BilzersteenwegOp de Bilzersteenweg botsten deze namiddag een auto en een bestelwagen. Daarbij viel één gewonde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn je paardenzadels gestolen?

Woensdag 11 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft mensen van wie paardenzadels werden gestolen, opgeroepen daarvan aangifte te doen bij de lokale politie. Het is daarbij van belang te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto's zijn nuttig voor de onderzoekers, aldus een persbericht van de FGP West-Vlaanderen, dat het onderzoek naar gestolen paardenzadels coördineert..
De FGP meldt dat afgelopen nacht vier verdachten zijn gearresteerd in een onderzoek naar een reeks diefstallen van paardenzadels. Bij huiszoekingen in een manege en een huis in de provincie Antwerpen werden zowat 150 zadels en 35.000 euro in beslag genomen. In het huis woonden de verdachten: vier Roemenen. De politie vermoedt dat de meeste zadels na de diefstal vanuit de manege naar het buitenland werden overgebracht.

Fernande Clerinx overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Tongeren - Fernande Clerinx overledenZondag is Fernande Clerinx overleden, de echtgenote van Ludo Moens. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Mieneke Erlich overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Tongeren - Mieneke Erlich overledenZondag is Mieneke Erlich overleden, de weduwe van Lambert Meurs. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Utvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Herman Nys overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Tongeren - Herman Nys overledenZondag overleed Herman Nys, de echtgenoot van Christiane Essers. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Lambert Dewallef overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Tongeren - Lambert Dewallef overledenOp 28 september overleed Lambert Dewallef, de echtgenoot van Suzanne Arens. Hj was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Tongeren - Inbraak in Blaarstraat: dader gevatDeze voormidddag drong een dief binnen in een pand aan de Blaarstraat. De inbreker kon gearresteerd worden.

Romeinse Kassei bezaaid met bieten

Dinsdag 10 oktober 2023
Tongeren - Romeinse Kassei bezaaid met bietenOp de Romeinse Kassei in Lauw heeft een vrachtwagen, geladen met suikerbieten, deze voormiddag een deel van zijn lading verloren. De brandweer heeft de bieten opgeruimd.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de door het provinciebestuur georganiseerde actie "Veilig naar school" heeft de politie 98 boetes, 142 pv’s en 74 GAS-pv’s opgesteld voor bestuurders die stilstonden of parkeerden op plaatsen waar dat niet is toegelaten.
Zowat 2150 autobestuurders reden te snel in de schoolomgeving. Zij mogen allemaal een boete of GAS-pv verwachten. Verder klikten 132 autobestuurders zichzelf of hun inzittende kinderen niet correct vast, werden er 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag voerde de federale gerechtelijke politie van Limburg in totaal 31 huiszoekingen uit in het kader van een gerechtelijk onderzoek  naar een criminele organisatie die zich zou bezig houden met grootschalige mazoutfraude en het witwassen van crimineel verworven geld. Er werden meer dan 150 politieagenten en douaniers ingezet. Ook de Franse en de Nederlandse politie namen deel aan de actie (huiszoekingen in Weert en Jeumont).
Door het uitvoeren van deze huiszoekingen proberen (…) Het hele nieuwsbericht

Relativeer het leven

Maandag 9 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Als je het niet te serieus neemt, heb je meer kans op een mooi leven."
(Jos Kessels in Eindhovens Dagblad)

Twee ladders gestolen

Maandag 9 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een fruitplantage aan de Veestraat in Borgloon gingen dieven met twee ladders aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Actie tegen afleiding achter het stuurLandelijk gaat de politie morgen en woensdag controleren op afleiding achter het stuur. Het is de bedoeling chauffeurs te "pakken" die tijdens het rijden bezig zijn met bellen of andere activiteiten. Handen aan het stuur dus, nergens anders!

Volleybal: Tongeren - Lint 3-0

Zondag 8 oktober 2023
In het volleybal (nationale 1 dames) heeft Tongeren Lint verslagen met 3-0. Sets: 25-21, 27-25, 25-18.
Tongeren - 's Herelderen A verliest in JeukVictoria 's Herenelderen A heeft met 2-1 verloren van KDH Jeuk. Voor 's Herenelderen scoorde Yosuf.

Unico wint bij Herk Sport

Zondag 8 oktober 2023
Tongeren - Unico wint bij Herk SportUnico Tongeren is bij Herk Sport gaan winnen met 1-3.

Verlies voor 's Herenelderen B

Zondag 8 oktober 2023
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen B's Herenelderen B heeft thuis tegen Boorsem B verloren met 2-3. De A-ploeg verloor met 2-1 van Jeuk.

Vuilnisbak in brand

Zondag 8 oktober 2023
Tongeren - Vuilnisbak in brandIn de Dirikenlaan ontstond gisterennamiddag brand in een vuilnisbak. Het vuur kon snel geblust worden.
Tongeren - Damesvoetbal: pandoering voor TongerenIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 13-0 verloren van FC Alken B.

KSK Tongeren B - Genk VV B 1-0

Zaterdag 7 oktober 2023
Tongeren - KSK Tongeren B -  Genk VV B 1-0KSK Tongeren B heeft vanavond Genk VV B geklopt met 1-0.

SK Tongeren verliest van Lille

Zaterdag 7 oktober 2023
Tongeren - SK Tongeren verliest van LilleSK Tongeren heeft vanavond met 1-0 verloren van Lille. Aan de rust was stand 0-0. Het doelpunt viel in de 64ste miuuut op strafschop.

Auto over de kop: dertiger gewond

Zaterdag 7 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger is deze namiddag gewond geraakt toen hij met zijn auto over de kop ging op de Weg op Berlingen in Borgloon. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Warm oktoberweer

Vrijdag 6 oktober 2023
Weerbericht
Tongeren - Warm oktoberweerEen hogedrukgebied met kern over Frankrijk zorgt voor droog weer in onze streken. Aan de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen van west naar oost over het noorden van Europa. Af en toe schuiven daarbij wolken tot over onze streken, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Zondag zijn de wolkenvelden wel talrijker, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht en de maxima zijn nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend krijgen we nog enkele warme dagen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

'Vapen is extreem schadelijk'

Vrijdag 6 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vapen geeft een verhoogd risico op blijvende schade aan het brein en mentale problemen tijdens de rest van het leven. (...) In de huidige vapes zit vaak nicotinezout, een vorm van nicotine die niet scherp is in de keel en razendsnel in de hersenen aankomt. Omdat je van nicotinezout niets proeft of voelt, kun je met vapen gewoon de hele dag doorgaan zonder te merken dat je heel veel nicotine binnenkrijgt. Jongeren gebruiken het bijna als een speen of lolly: ze lurken er de hele dag aan. Kinderen raken op die manier binnen twee of drie dagen verslaafd.’’
                                                                         (Trimbos Instituut)

Nieuwe vennootschap: Luxury Line

Donderdag 5 oktober 2023
Naoufel Chatt en Michael Carettoni, beiden uit Ans-Alleur, hebben de besloten vennootschap Luxury Line opgericht met zetel aan de Godesteenstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van een garage, takelwerkzaamheden, hulpverlening bij pech onderweg en het kuisen van voertuigen.

Bijna 127.000 bedrijven opgericht

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn er in in ons land 126.858 bedrijven opgericht. Daartegenover staan 78.062 bedrijven die hun activiteiten vorig jaar hebben stopgezet. (Statbel)

Elke dag Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Tongeren - Elke dag WerelddierendagZoomHet was vandaag Werelddierendag, maar is het dat niet élke dag? Want dieren maken toch ook deel uit van onze samenleving. Of het nu bosdieren of huisdieren zijn, insecten, vogels of andere. Mario Vanoppen bezorgde ons deze mooie fotocollage van een aantal dieren.
Tongeren - Zorgcentrum voor slachtoffers seksueel geweldZoomSlachtoffers van seksueel geweld moesten vroeger aan het politieloket aangifte doen, vervolgens naar een dienst gynaecologie gaan en dan weer naar de politie. Met één zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) per provincie gebeurt alle opvang nu op één plek.
In februari opende het Limburgs centrum in Genk. Meer dan 180 slachtoffers hebben zich in die tijd al aangemeld. Forensisch verpleegkundige bij het ZSG, Annemieke Dieltiëns (foto), licht het ZSG toe: (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen vakbondsactie bij De Lijn

Woensdag 4 oktober 2023
Tongeren - Morgen vakbondsactie bij De LijnMorgen/donderdag rijden sommige bussen mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie, zegt De Lijn. Het gaat om een actiedag tegen een wetsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne en voor het vrijwaren van het recht op collectieve actie. De Lijn zegt dat de actie niet tegen haar is gericht en dat ze de hinder en het ongemak die uit de actie gaan volgen, zeer betreurt. Op de website van De Lijn kan je nagaan of je bus zal rijden. Daar wordt de meest accurate informatie vermeld.

Francis Daems overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Tongeren - Francis Daems overledenMaandag is Francis Daems overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur).

Tweehonderd fietsen niet in orde

Woensdag 4 oktober 2023
Tongeren - Tweehonderd fietsen niet in ordeDe politie controleerde in september 290 fietsen van scholieren. Daarvan waren er 200 niet in orde. De controles gebeurden aan de scholen.

Donderdag test voor BE-alert

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Donderdag wordt BE-alert nog eens getest. 205 steden en gemeenten nemen er aan deel. BE-Alert is het systeem dat je via sms, e-mail of telefoon op de hoogte brengt van een noodsituatie in je buurt. Dat kan een grote brand zijn, een overstroming, een belangrijke stroomonderbreking,... Je moet je daarvoor wel registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan kan dat via www.be-alert.be. Je kunt ook meerdere adressen toevoegen zoals je werkadres of weekendverblijf. Donderdag krijgt iedere geregistreerde een testbericht; dat zal duidelijk als test omschreven staan.

Even wat gas terugnemen

Dinsdag 3 oktober 2023
Weerbericht
Tongeren - Even wat gas terugnemenNa de doortocht van een koufront vanmiddag stroomt koelere lucht over onze streken en dat merken we aan de forse afkoeling komende nacht. Ondertussen bouwt een hogedrukgebied boven Frankrijk op en kan het in onze streken voor droog weer zorgen. Wel zijn er nog wolkenvelden, maar er komen ook opklaringen voor. Morgen zijn de maxima beperkt tot 18 graden, maar het is wel rustig en droog najaarsweer. Vanaf vrijdag wordt het terug warmer.
Vandaag verlaat een koufront met wat regen of buien (…) Het hele nieuwsbericht

Edgard Boelen overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Tongeren - Edgard Boelen overledenOp 30 september is Edgard Boelen overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Wat een zomerse dag!

Dinsdag 3 oktober 2023
Tongeren - Wat een zomerse dag!ZoomWe kregen gisteren weer een zeer mooie en zwoele zomerse dag. We zouden haast vergeten dat het herfst en oktober is! Vandaag krijgen we wat afkoeling en mogelijk wat regendruppels maar de 'Indian summer' is volgens het KMI nog niet voorbij. (foto Gust Ischen)

Brand aaan zwembad

Maandag 2 oktober 2023
Tongeren - Brand aaan zwembadDe brandweer rukte vanavond uit voor een brand aan de cafetaria van het zwembad. Er is enkel rookschade. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. UPDATE De politie heeft twee verdachten geïdentifceerd.
Tongeren - Voetganger (49) gewond bij ongevalEen 49-jarige voetganger uit Tongeren is gewond geraakt bij een ongeval met een fietser. Het ongeval gebeurde op de Hasseltsesteenweg in Kortessem.

Containerbrand op bouwwerf

Maandag 2 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Schansstraat in Borgloon vatte deze namiddag een container met isolatiemateriaal vuur. De brand ging met grote rookontwikkeling gepaard.

Eric Hansen overleden

Maandag 2 oktober 2023
Tongeren - Eric Hansen overledenOp 29 september is Eric Hansen overleden, de echtgenoot van Ruth Baeté. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Geld voor musea

Maandag 2 oktober 2023
De Vlaamse regering trekt 3,4 miljoen euro uit voor de musea in Limburg. Het geld gaat ondermeer naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren en het Openluchtmuseum van Bokrijk. Het Gallo-Romeins Museum krijgt 1.252.000 euro, het Openluchtmuseum 939.000 euro.

Jean-Pierre Scholtis overleden

Maandag 2 oktober 2023
Tongeren - Jean-Pierre Scholtis overledenOp 28 september is Jean-Pierre Scholtis overleden, de echtgenoot van Joseanna Ernots. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Volleybal: Kalmthout - Tongeren 2-3In nationale 1 dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren met 2-3 gewonnen van Kalmthout. Sets: 25-27, 25-18, 23-25, 25-19, 11-15.

Bert Bringmans overleden

Maandag 2 oktober 2023
Tongeren - Bert Bringmans overledenIn Romershoven is op 29 september Bert Bringmans overleden. Hij was 60 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Henri Hex overleden

Maandag 2 oktober 2023
Tongeren - Henri Hex overledenOp 28 september is Henri Hex overleden, de echtgenoot van Irene Croes. Hi was 80 jaar en afkomstig uit Henis. De uitvaartiturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Alt-Hoeselt.

Autoradio gestolen

Zondag 1 oktober 2023
Tongeren - Autoradio gestolenGisterenochtend is ingebroken in een auto in de Piringentraat. De daders gingen er met de autoradio vandoor.
Tongeren - Unico Tongeren wint van NieuwerkerkenIn Derde Provinciale heeft Unico Tongeren thuis Nieuwerkerken verslagen met 5-2.
Tongeren - Zwaar verlies voor 's Herenelderen BIn Vierde Provinciale is 'Victoria s Herenelderen B bij AA Rekem gaan verliezen met 7-0. UPDATE De eerste ploeg van 's Herenelderen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Biesen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop