Het overige nieuws

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Tongeren - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)

Annie Boulet overleden

Donderdag 29 februari 2024
Tongeren - Annie Boulet overledenZondag is Annie Boulet overleden, de weduwe van Thomas Tits. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in in Uitvaartcentrum Matheï Bilzen.

Jacques Leonard overleden

Donderdag 29 februari 2024
Tongeren - Jacques Leonard overledenMaandag is Jacques Leonard overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Brigitte Knapen overleden

Donderdag 29 februari 2024
Tongeren - Brigitte Knapen overledenOp 24 februari is in Piringen Brigitte Knapen overleden, de levenspartner van de in 2005 gestorven Erik Deneuker en de echtgenote van Guy Poismans. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Tongeren - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Boormachine gestolen

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een pand aan de Opheersstraat in Heers. Er is een boormachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

Zwarte gaten

Dinsdag 27 februari 2024
Tegenligger
Tongeren - Zwarte gatenZoomGert Cuppens maakt voor zijn werkverplaatsingen gebruik van de trein. En dat is in ons land altijd een avontuur...
Er zijn een viertal modellen van treinen die tussen Hamont en Antwerpen pendelen. Het model dat ik het langste gewend ben, is de dieseltrein. Dit is het enige model waarbij je niet van de ene wagon naar de andere kan overstappen tijdens het rijden. Dan is er nog de elektrische dubbeldekker. En heel af en toe zie je het laatste nieuwe elektrische model. Doorgaans rijdt die enkel tussen Mol (…) Het hele nieuwsbericht
Zwarte gaten
Zoom

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: RFT Services

Dinsdag 27 februari 2024
Romain Fersons (33) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap RFT Services opgericht met zetel aan de Holleweg. Tot het doel van de vennootschao behoren goederenvervoer over de weg en markt- en straathandel in voedings- en genotmiddelen.

Noul Grommen overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Noul Grommen overledenZondag is Noul Grommen overleden, de echtgenoot van Christiane Naudts. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Grietje Aerts overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Grietje Aerts overledenZaterdag is Grietje Aerts overleden, de weduwe van Jan Praet. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Voetganger (30) aangereden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Voetganger (30) aangeredenEen 30-jarige voetganger uit de stad is gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden aan de rotonde op de Luikersteenweg. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag, even na 15 uur.

Elise Brugmans overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Elise Brugmans overledenZaterdag is Elise Brugmans overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Fons Croughs. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 5 maart (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Maggy Deroulou overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Maggy Deroulou overledenOp 22 februari is Maggy Deroulou overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Pierre Jans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Yzora Mertens overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Yzora Mertens overledenOp 21 februari is Yzora Mertens overleden, de vriendin van Christopher Lus. Zij was 19 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: donderdag (19-20 uur).
Tongeren - Tekort aan plasma(donoren) in LimburgZoomEr is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Annette Vanekan overleden

Maandag 26 februari 2024
Tongeren - Annette Vanekan overledenGisteren is Annette Vanekan overleden, de echtgenote van Christian Hardy. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (18-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Volleybal: Tongeren - Zoersel 0-3

Zondag 25 februari 2024
In Nationale 1 Dames van het volleybal heeft Tongeren met 0-3 verloren van Zoersel. Sets: 23-25, 24-26, 18-25.

Zwaar verlies voor KSK Tongeren B

Zondag 25 februari 2024
Tongeren - Zwaar verlies voor KSK Tongeren BIn vierde provinciale C heeft KSK Tongeren B gisterenavond met 1-6 verloren van Unico Tongeren B. Na 4 minuten werd het 0-1 door een owngoal van Christiaens. Daarna scoorden Michiels, Voets (2), Liesens en Lenaers voor de bezoekers waardoor de stand tot 0-6 opliep. Bierwerts kon in de 90ste minuuut tegenprikken.
Tongeren - V. 's Herenelderen klopt Lanaken VVIn tweedeprovinciale A hebben Libotte en Yosuf Victoria 's Herenelderen A vanmiddag een 2-0 overwinning bezorgd tegen Lanaken VV. De doelpunten vielen in de tweede helft.

Unico A wint nipt van Bolderberg

Zondag 25 februari 2024
Tongeren - Unico A wint nipt van BolderbergUnico Tongeren A heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van FC Bolderberg. Het doelpunt viel in de 45ste minuut en werd gescoord door Boelen. In de 61ste minuut moest Boelen naar de kant wegens tweemaal geel.

Het voetbalweekend van Tongeren

Zondag 25 februari 2024
Tongeren - Het voetbalweekend van TongerenZaterdag 24 februari
- KSK Tongeren B – Unico Tongeren B: 1 - 6 
- KSK Tongeren – Jong KV Mechelen:  3-1

Zondag 25 februari
- Zepperen-Brustem – KSK Tongeren (Dames) 5 - 0
- ’s Herenelderen – Lanaken VV 2 - 0
- Unico Tongeren – Bolderberg 1 - 0
- Genk VV B – ’s Herenelderen B 0 - 0
Tongeren - KSK Tongeren verslaat Jong KV MechelenKSK Tongeren heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Jong KV Mechelen. In de tiende minuut kwamen de Mechelaars op voorsprong via strafschop, meteen de ruststand. Oleg Cheprassov hing de bordjes in de 54ste minuut gelijk en twee minuten later scoorde hij de 2-1. Baud Terwingen legde in de 63ste minuut de eindstand vast. Komend weekend speelt KSK Tongeren uit bij Diegem Sport.

Auto tegen boom op Luikersteenweg

Zaterdag 24 februari 2024
Tongeren - Auto tegen boom op LuikersteenwegGisterenavond is een auto tegen een boom gereden op de Luikersteenweg in Vreren. Bij het ongeval is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Anton Vos overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Tongeren - Anton Vos overledenWoensdag is Anton Vos overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Fina Hauben. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische kerk aan de Zagerijstraat.
Tongeren - Basket: Tongeren verliest van HasseltIn Top Divisie 1 van het basket heeft Tongeren vanavond met 83-80 verloren van Hasselt BT. Quarters: 22-17, 23-25 (45-42), 12-16 (57-58), 26-22.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

'Beyond the Edge' in première

Vrijdag 23 februari 2024
Vanavond gaat in Tongeren "Beyond the Edge" in première, een voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the Edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. 
De voorstelling - met acht Limburgse jongeren - gaat over hoogtes en het opzoeken van grenzen. Choreograaf Piet Van Dycke werkt voor de voorstelling voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Alle acht hebben ze een verschillende achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Hofmans overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Tongeren - Henri Hofmans overledenWoensdag is Henri Hofmans overleden, de echtgenoot van Rita Odeur. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jeanine Heeren overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Tongeren - Jeanine Heeren overledenDinsdag is in Tongeren Jeanine Heeren overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Koersel.  Het afscheid vindt plaats in inrtieme kring.

Josee Panis overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Tongeren - Josee Panis overledenOp 17 februari is Josee Panis overleden, de weduwe van Chrétien Vanwijngaerden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Jaak Buckinx overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Tongeren - Jaak Buckinx overledenWoensdag is Jaak Buckinx overleden, de weduwnaar van de in 1999 gestorven Claire Bertels. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debnay.

Jacques Moureaux overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Tongeren - Jacques Moureaux overledenWoensdag is Jacques Moureaux overleden, de echtgenoot van Marina Aerts. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht

Garagepoorten zwaar beschadigd

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - Garagepoorten zwaar beschadigd
In de Kattenstraat hebben vandalen twee garagepoorten zwaar beschadigd. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Tongeren - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Juwelen en sleutels gestolen

Donderdag 22 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Heers is ingebroken in een huis aan de Burgemeestersstraat. Er zijn juwelen gestolen. In een woning aan de Donkerstraat zijn sleutels ontvreemd.

Omer Vermeersch overleden

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - Omer Vermeersch overledenDinsdag is Omer Vermeersch overleden, de echtgenoot van Paulette Pirlet. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetig: maandag (18.30-19 uur).

Jacqueline Van Dijck overleden

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - Jacqueline Van Dijck overledenDinsdag is Jacqueline Van Dijck overleden. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart aan de Beemdstraat.

Jeanne Timmermans overleden

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - Jeanne Timmermans overledenIn Zaventem is zondag Jeanne Timmermans overleden, de weduwe van Louis Germis. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Lauw. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Josy Slechten overleden

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - Josy Slechten overledenZondag is Josy Slechten overleden, de echtgenoot van Chris Keppers. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

René Doll overleden

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - René Doll overledenDinsdag is in WZC Seniorenhof René Doll overleden, de echtgenoot van Viviane Thijs. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Glenn Vaelen weg bij V. 's Herenelderen

Donderdag 22 februari 2024
Tongeren - Glenn Vaelen weg bij V. 's HerenelderenGlenn Vaelen trekt de deur achter zich dicht bij Victoria 's Herenelderen. Hij zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer HIH Hoepertingen verdedigen.

KSK Tongeren klopt City Pirates

Woensdag 21 februari 2024
Tongeren - KSK Tongeren klopt City PiratesKSK Tongeren heeft vanavond met 2-0 gewonnen van rode lantaarn City Pirates uit Merksem. Stassen scoorde in de 17de minuut de 1-0 op aangeven van Dupain. In de eerste helft kregen Cheprassov, Callemin en Stassen nog kansen. De ruststand was 1-0. In de 90ste minuut maakte Spailier de 2-0 op assist van Kuchhinska. Zaterdag ontvangt KSK Tongeren de U23 van KV Mechelen.

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Tongeren - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Liza Hubens overleden

Woensdag 21 februari 2024
Tongeren - Liza Hubens overledenZondag is Liza Hubens overleden, de weduwe van Eduard Molenaers en de levenspartner van wijlen Robert Dewaleff. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fernand Bloemen overleden

Woensdag 21 februari 2024
Tongeren - Fernand Bloemen overledenZaterdag is Fernand Bloemen overleden, de echtgenoot van Liliane Van Even. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Tongeren - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

Vrachtwagen opengebroken

Dinsdag 20 februari 2024
Tongeren - Vrachtwagen opengebrokenOp de Maastrichtersteenweg is ingebroken in een vrachtwagen. Over de buit is niets geweten. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Jeanne Sleutelings overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Tongeren - Jeanne Sleutelings overledenOp 16 februari is Jeanne Sleutelings overleden, de levensgezellin van Johan Mareels. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Stokkem. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Eddy Vercammen overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Tongeren - Eddy Vercammen overledenOp 16 februari is Eddy Vercammen overleden, de partner van Olga Bystrova. Hij was 62 jaar en afkomstig uit Ekeren. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Nico Nijs overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Tongeren - Nico Nijs overledenZondag is Nico Nijs overleden, de partner van Agnes Gabriëls. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Cyrille Rasking overleden

Dinsdag 20 februari 2024
Tongeren - Cyrille Rasking overledenZaterdag is Cyrille Rasking overleden, de echtgenoot van Mariette Thomsin. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur).

Alarmsysteem verjaagt inbrekers

Maandag 19 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Toen dieven vanochtend de voordeur van een pand aan de Paardskerkhofstraat in Heers probeerden open te breken, trad het alarmsysteem in werking. De daders sloegen daarop op de vlucht.

Mariette Michiels overleden

Maandag 19 februari 2024
Tongeren - Mariette Michiels overledenOp 16 februari overleed Mariette Michiels, de weduwe van de in 2002 gestorven Jean Cuypers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Urbain Adams overleden

Maandag 19 februari 2024
Tongeren - Urbain Adams overledenOp 13 februari is Urbain Adams overleden, de echtgenoot van Maria Schols. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Tongeren - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Tongeren klopt Thes-Ham

Maandag 19 februari 2024
Tongeren - Zaalvoetbal: Tongeren klopt Thes-HamIn interprovinciale van het zaalvoetbal heeft FT Tongeren met 3-1 gewonnen van Thes-Ham. Aan de rust was er nog niet gescoord.

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Tongeren - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie.
Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Arne Libotte weg bij V. 's HerenelderenArne Libotte van Victoria 's Herenelderen A zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer Torpedo Hasselt verdedigen. Victoria 's Herenelderen B heeft Glenn Lambrichts (Borgloon) aangetrokken voor komend seizoen.

Basket: Tongeren klopt Sprimont

Zondag 18 februari 2024
Tongeren - Basket: Tongeren klopt SprimontIn Top Divisie 2A van het basketbal heeft Tongeren Sprimont geklopt met 90-66. Quarters: 29-15, 18-17 (47-32), 19-17 (66-49), 24-17.

Inbraak in basisschool

Zondag 18 februari 2024
Tongeren - Inbraak in basisschoolAan de Kleinmeersstraat is er ingebroken in de basisschool. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten. Of de daders buit herben gemaakt, is niet geweten.

Unico A wint met 0-3 in Vechmaal

Zondag 18 februari 2024
Tongeren - Unico A wint met 0-3 in VechmaalUnico Tongeren A is vanmiddag met 0-3 gaan winnen bij KFC De Zwaluw Vechmaal. Demarteau scoorde in de 50ste minuut de 0-1. Stassen maakte er in de 57ste minuut 0-2 van. Gommers legde in de 81ste minuut de eindcijfers vast.
Tongeren - Zware nederlaag voor 's HerenelderenTweedeprovincialer Victoria 's Herenelderen A heeft vanmiddag een 5-0 nederlaag geleden op het veld van FC Landen. Aan de rust was de stand 1-0. In de tweede helft moest Victoria 's Herenelderen met tien verder na een rode kaart voor Vaelen die zich revancheerde op een speler van Landen.
Tongeren - Het voetbalweekend van Tongeren (17-18 februari)Vrijdag 16 februari: 
 - KSK Tongeren B – FC Alken B: 0 - 8

Zaterdag 17 februari: 
- Racing Mechelen – KSK Tongeren: 1 - 1

Zondag 18 februari: 
- Unico Tongeren B – Bokrijk Sport: 3 - 1
- Vroenhoven VV – KSK Tongeren B: 2 - 0
- Landen - S’ Herenhelderen: 5 - 0
- Zwal. Vechmaal - Unico Tongeren: 0 - 3
Tongeren - KSK Tongeren pakt punt op R. MechelenKSK Tongeren heeft gisterenavond na een 0 op 18 een punt gepakt op Racing Mechelen. Uitslag: 1-1. Een zeldzame aanval van KSK Tongeren eindigde via Spailier in de 73ste minuut in doel. In de 84ste minuut scoorde Schaessens de gelijkmaker op een vrije trap net buiten de zestien. KSK Tongeren toonde de hele match veel wilskracht en karakter.

Marc Muermans overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Tongeren - Marc Muermans overledenOp 15 februari is Marc Muermans overleden. Hij was 55 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in Covida-Oostheuvel in Riemst.

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Autoradio gestolen

Vrijdag 16 februari 2024
Tongeren - Autoradio gestolenOp het Regulierenplein is de autoradio uit een voertuig gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.
Tongeren - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Breuk in aardgasleiding

Donderdag 15 februari 2024
Tongeren - Breuk in aardgasleidingVanmiddag werd een sterke gasgeur waargenomen in de Kogelstraat. Er had zich een breuk in de aardgasleiding voorgedaan. Fluvuis heeft het euvel hersteld.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van de politie en de Vlaamse belastingdienst in Borgloon en Heers is 8.760 euro geïnd, voornamelijk acherstallige verkeersbelastingen.

Wietplantage ontdekt op Bilzersteenweg

Donderdag 15 februari 2024
Tongeren - Wietplantage ontdekt op BilzersteenwegDe politie heeft vandaag een inval gedaan in een pand aan de Bilzersteenweg. Er werd een wietplantage ontdekt. Die zal worden opgeruimd door de civiele bescherming. Bij de inval raakte een politieagent gewond.

DATOVOC tegen pesten

Donderdag 15 februari 2024
Tongeren - DATOVOC tegen pestenZoomTijdens de 19e Vlaamse week tegen pesten lieten ook de kleinsten van DATOVOC volleybalschool weer zien, door middel van de 4 stippen op de hand, dat pesten in de club geen plaats heeft. De 4 stippen verwijzen naar vier afspraken die helpen om pesten tegen te gaan: 1) Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen! 2) Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt. 3) Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij! 4) Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.

Leon Daenen overleden

Donderdag 15 februari 2024
Tongeren - Leon Daenen overledenOp 10 februari overleed Leon Daenen. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Vlijtingen. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Priester Raymond Vanlessen overleden

Donderdag 15 februari 2024
Tongeren - Priester Raymond Vanlessen overledenOp 9 februari is priester Raymond Vanlessen (91) overleden. Hij was afkomstig uit Neerrepen en werd op 6 juli 1958 in Luik priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Munsterbilzen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Voetganger aangereden in Kortessem

Woensdag 14 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem is een voetganger gewond geraakt bij een aanrijding in de Koning Boudewijnlaan. Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond.

Germain Coenegrachts overleden

Woensdag 14 februari 2024
Tongeren - Germain Coenegrachts overledenZondag is Germain Coenegrachts overleden. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt woensdag 21 februari (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19 uur) in funerarium Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Tongeren - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Tongeren - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)
De rechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van ICT-adviesbureau A Slice of Life uit Tongeren Schuldvorderingen moeten voor 14 maart ingediend worden.

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Alice Nicolaï overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Tongeren - Alice Nicolaï overledenGisteren is Alice Nicolaï overleden, de weduwe van Florent Lecoque. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in het rouwhuis aan de Kremersstrraat 80.

Woninginbraak op Hasseltsesteenweg

Dinsdag 13 februari 2024
Tongeren - Woninginbraak op HasseltsesteenwegDeze namiddag is een woninginbraak vastgesteld op de Hasseltsteenweg. Over de buit is nog niets geweten.

Helena Spreuwers overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Tongeren - Helena Spreuwers overledenOp 8 februari is Helena Spreuwers overleden. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Overrepen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Marina Swennen overleden

Maandag 12 februari 2024
Tongeren - Marina Swennen overledenVrijdag is Marina Swennen overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jeanine Munters overleden

Maandag 12 februari 2024
Tongeren - Jeanine Munters overledenVrijdag is Jeanine Munters overleden, de echtgenote van Guy Jadoulle. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uu) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Tongeren - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Volleybal: Tongeren - Geel 2-3

Zondag 11 februari 2024
Tongeren - Volleybal: Tongeren - Geel 2-3In nationale 1 dames van het volleybal heeft Tongeren met 2-3 verloren van Geel. Sets: 25-18, 29-27, 18-25, 22-25 , 4-15.

Woninginbraak in Henis

Zondag 11 februari 2024
Tongeren - Woninginbraak in HenisDieven drongen binnen in een huis aan de Sint-Kristoffelstraat in Henis. Wat er werd gestolen, is niet geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS
Tongeren - V. 's Herenelderen wint van KVV HoeseltVictoria 's Herenelderen heeft met 3-2 gewonnen van KVV Hoeselt. Hoeselt kwam na een kwartier op voorsprong maar Godin hing in de 46ste minuut de bordjes gelijk. In de 49ste minuut maakte Hoeselt een owngoal. Yosuf bracht in de 76ste minuut de stand op 3-1. In de toegevoegde rijd scoorde Martens op strafschop de 3-2.

Unico A verliest van RDK Gravelo

Zondag 11 februari 2024
Tongeren - Unico A verliest van RDK GraveloUnico Tongeren A heeft vanmiddag met 1-0 verloren van RDK Gravelo. Aan de rust was de stand 0-0. A. Tonneaux scoorde in de 70ste minuut.

KSK Tongeren in het sukkelstraatje

Zondag 11 februari 2024
Tongeren - KSK Tongeren in het sukkelstraatjeKSK Tongeren heeft gisterenavond met 0-2 verloren van Lyra-Lierse. Aan de rust was de stand 0-0. Peffer scoorde de twee doelpunten waarvan één op strafschop. KSK Tongeren pakt 0 op 18.

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Tongeren - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - De voetbaluitslagen van Tongeren (7-10 februari)Woensdag 7 februari: 
- Boorsem Sport B – s’ Herenelderen B: 5 - 0

Vrijdag 9 februari: 
- KSK Tongeren – Patro Eisden Maasmechelen: 0 - 26 (!)

Zaterdag 10 februari: 
- KSK Tongeren – Lyra-Lierse Berlaar: 0 - 2
- Unico Tongeren B – Genk VV B 3 - 0
- KSK Tongeren B – Zutendaal B: 1 - 4

Zondag 11 februari:
- ’s Herenelderen A – Hoeselt: 3 - 2
- Gravelo – Unico Tongeren 1-0

Ghislain Vandeborne overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Tongeren - Ghislain Vandeborne overledenDonderdag is Ghislain Vandeborne overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nicole Marchal overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Tongeren - Nicole Marchal overledenDonderdag is Nicole Marchal overleden, de echtgenote van Anita Aerts. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur).

Twee inbraakpogingen in Hoeselt

Zaterdag 10 februari 2024
In Hoeselt zijn twee inbraakpogingen gepleegd: in de Hertstraat en in de Molenbroekstraat.
Tongeren - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten

Suzanna Kindekens overleden

Zaterdag 10 februari 2024
Tongeren - Suzanna Kindekens overledenDonderdag is Suzanna Kindekens overleden. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Onkerzele. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Clement Essers overleden

Zaterdag 10 februari 2024
In Ketsingen is op 2 februari Clement Essers overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van 's Herenelderen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Slaapkamer gedumpt

Vrijdag 9 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een slaapkamer gedumpt langs de ruilverkavelingsweg Riemst - 's Herenelderen op het grondgebied van Riemst. Het sluikstort werd vanmiddag ontdekt.

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Het voetbalweekend van Tongeren (7-10 februari)Woensdagavond verloor 's Herenelderen B al tegen Boorsem Sport (met 5-0), vanavond (vrijdag) is het de beurt aan de dames van KSK Tongeren die het mogen opnemen tegen Patro Eisden Maasmechelen. Vijf matchen op zaterdag: in 2e Nationale speelt KSK Tongeren thuis tegen Lyra-Lierse Berlaar, het eerste team van Unico Tongeren speelt tegen Gravelo, het B-team ontvang Genk VV B,  's Herenelderen trekt ten strijde tegen Hoeselt en KSK Tongeren B neemt het op tegen Zutendaal B. 

Maria Moermans overleden

Vrijdag 9 februari 2024
Tongeren - Maria Moermans overledenDinsdag is Maria Moermans overleden, de weduwe van Theo Lahau. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan aan de Minderbroedersstraat.
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.

Tinneke Bielen overleden

Donderdag 8 februari 2024
Tongeren - Tinneke Bielen overledenDinsdag is Tinneke Bielen overleden, de echtgenote van Pol Orlans. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Munsterbilzen. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Inbrekers kruipen via ladder in huis

Donderdag 8 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt gebruikten dieven een ladder om via de verdieping binnen te dringen in een woning aan de Trulstraat. Wat er werd gestolen, is niet geweten.

's Herenelderen B verliest in Boorsem

Donderdag 8 februari 2024
Tongeren - 's Herenelderen B verliest in BoorsemVictoria 's Herenelderen B heeft gisterenavond met 5-0 verloren van Boorsem Sport B.

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Trèseke Cosemans overleden

Woensdag 7 februari 2024
Tongeren - Trèseke Cosemans overledenGisteren is Trèseke Cosemans overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (11.30-12 uur) bij UItvaartzorg Driesen.

Marie-José Vandenzavel overleden

Woensdag 7 februari 2024
Tongeren - Marie-José Vandenzavel overledenMaandag is Marie-José Vandenzavel overleden, de weduwe van Maurice Requilé. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Gaby Lambrechts overleden

Woensdag 7 februari 2024
Tongeren - Gaby Lambrechts overledenZaterdag is Gaby Lambrechts overleden, de weduwe van Gust Gielen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30) uur plaats in parochiekerk Sint-Lutgart aan de Beemdstraat.

Astrid Libert overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Tongeren - Astrid Libert overledenZondag is Astrid Libert overleden, de weduwe van Gaston Comhair. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Robin Snellinx overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Tongeren - Robin Snellinx overledenOp 30 januari is Robin Snellinx overleden, de echtgenoot van Peter Liesens. Hij was 31 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Debay in Tongeren. Begroeting: donderdag(19-19.30 uur).

Weg met werkmateriaal

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst sloegen dieven toe aan de Romeinseweg. Zij gingen er met werkmateriaal aan de haal.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bilzersteenweg in Hoeselt is een dronken en gedrogeerde man ingereden op een politievoertuig. Het rijbewijs van de man is ingetrokken. Hij moet later voor de politierechter verschijnen.

Autobus van de baan

Maandag 5 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Broekomstraat in Borgloon is vanochtend een lijnbus van de baan geraakt. Er vielen geen gewonden. De Lijn zette een vervangbus in.

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.

Met 94 km per uur in bebouwde kom

Maandag 5 februari 2024
Tongeren - Met 94 km per uur in bebouwde komBij snelheidscontroles zijn vandaag twee chauffeurs betrapt die met respectievelijk 90 en 94 km per uur door de bebouwde raasen. Hun rijbewijs is onmiddelijk ingetrokken voor vijftien dagen. Later zullen de twee chauffeurs zich voor de politierechter moeten verantwoorden. In het totaal werden er 120 hardrijders betrapt.

Martin Thijs overleden

Maandag 5 februari 2024
Tongeren - Martin Thijs overledenOp 2 februari is in Neerrepen Martin Thijs overleden, de echtgenoot van Monique Huybrechts. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Alt-Hoeselt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Twee chauffeurs onder invloed

Maandag 5 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst zijn het voorbije weekend twee bestuurders onder invloed betrapt. Dat gebeurde bij een conrtrole op de Maastrichtersteenweg.

207 hardrijders betrapt

Maandag 5 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Kortessem en Borgloon zijn het voorbije weekend 207 laagvliegers betrapt. De agenten betrapten ook zes bestuurders die onder invloed waren. Ook zijn twee niet verzekerde voertuigen uit het verkeer geplukt.

Jules Joris overleden

Maandag 5 februari 2024
Tongeren - Jules Joris overledenOp 29 januari is Jules Joris overleden. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Tongeren-Centrum.
Gezondheid
Tongeren - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht

Anny Ghijsens overleden

Maandag 5 februari 2024
Tongeren - Anny Ghijsens overledenOp 1 februari is Anny Ghijsens overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jozef Ghysens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Glenn Godin weg bij 's HerenelderenGlenn Godin trekt de deur achter zich dicht bij Victoria 's Herenelderen. Hij verkast naar reeksgenoot Vlijtingen VV.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.
Tongeren - De voetbaluitslagen van Tongeren (2-3-4 februari)Vrijdag 2 februari 
- Belisia Bilzen – SK Tongeren: 3 - 0

Zaterdag 3 februari -
- Tongeren B  – Future Winterslag B: 1 - 1
- JB Eigenbilzen – Unico Tongeren B: 2 - 1
- Diepenbeek - 's Herenelderen 1 - 0
 
Zondag 4 februari 
- Unico Tongeren – Velm 2 - 1
- 's Herenelderen B - Uikhoven VC 1 - 2

Unico A wint van Velm A

Zondag 4 februari 2024
Tongeren - Unico A wint van Velm AUnico Tongeren A heeft vanmiddag Velm A geklopt met 2-1. Boelen scoorde de 1-0, meteen de ruststand. Na de rust verdubbelde Geuten de voorsprong. Een kwartier voor het einde scoorde Lannoo voor Velm A. 
Tongeren - Victoria 's Herelderen verliest in extremis.In tweede provinciale A heeft Victioria ’s Herenelderen met 1-0 verloren van Diepenbeek. Het doelpunt viel in de 89ste minuut en werd gescoord door Jans. Het was een wedstrijd met twee gezichten: in de eerste helft was ’s Herenelderen baas, in de tweede helft Diepenbeek. Er waren 120 toeschouwers.
Tongeren - KSK Tongeren moet de meerdere erkennen in BelisiaKSK Tongeren heeft de derby op het veld van Belisia Bilzen niet kunnen winnen. Het verloor met 3-0. Aan de rust was de stand 0-0. In de 67ste minuut kwam Belisia via Vandecaetsbeek op voorsprong. In de 81ste minuut verdubbelde Valcke de score en één minuut later legde Vandecaetsbeek de eindstand vast.
Tongeren - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 

Christiaan Ruttens overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Tongeren - Christiaan Ruttens overledenOp 27 januari overleed Christiaan Ruttens, de weduwnaar van Godelieve Engelen. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Bree. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Theo Ghijsens overleden

Zaterdag 3 februari 2024
Tongeren - Theo Ghijsens overledenOp 27 januari overleed Theo Ghijsens, de echtgenoot van Jeannine Eerkens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Twee inbraakpogingen in Riemst

Vrijdag 2 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst poogden dieven telkens via de achterdeur binnen te dringen in een woning aan de Toekomststraat en de Krijtstraat. Vermoedelijk gaat het in de twee gevallen om dezelfde daders.

Tongeren telt 32.116 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
De stad Tongeren telde op 1 januari jongstleden 32.116 inwoners, zo blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.

André Ausloos overleden

Vrijdag 2 februari 2024
Tongeren - André Ausloos overledenGisteren is in WZC Aurora in Tongeren André Ausloos (83) overleden. Hij was afkomstig uit Leopoldsburg en gewezen leraar aan het Koninklijk Atheneum in Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Waarom pannenkoeken met Lichtmis?

Vrijdag 2 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Lichtmis. Waarom eten wij vandaag pannenkoeken? Dat wordt op twee manieren verklaard. 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen – de andere dag was 11 november (Sint-Maarten). Dat werd ’s avonds gevierd met een soort haardkoeken, die later evolueerden naar pannenkoeken.
De vorm en kleur van de pannenkoeken worden daarnaast gezien als een verwijzing naar de zon en dus naar het licht (en (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Het voetbalweekend van Tongeren (2-3-4 februari)SK Tongeren mag het vanavond al opnemen tegen de 2e in 2e Nationale B, Belisia Bilzen. Zaterdagavond speelt Tongeren B thuis tegen Future Winterslag B, terwijl Unico Tongeren B op bezoek mag bij leider JB Eigenbilzen. Zondagnamiddag tenslotte neemt het eerste elftal van Unico Tongeren het op tegen de leider in 3e Provinciale, Velm.
Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Marie-José Cloesen overleden

Donderdag 1 februari 2024
Tongeren - Marie-José Cloesen overledenDinsdag is Marie-José Cloesen overleden, de weduwe van Daniel Van Ormelingen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

Kevin Jimenez Nunez overleden

Donderdag 1 februari 2024
Tongeren - Kevin Jimenez Nunez overledenDinsdag is Kevin Jimenez Nunez overleden, de vriend van Evelien De Grauwe. Hij was 38 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.

VOKA wil dat de blokkades stoppen

Donderdag 1 februari 2024
Tongeren - VOKA wil dat de blokkades stoppenZoomDe bedrijven in de buurt van het Klaverblad in Lummen hadden vooraf maatregelen genomen tegen de blokkades van de boeren van vanmorgen. Dat blijkt uit een rondvraag door ondernemersorganisatie VOKA-KvK-Limburg bij tientallen bedrijven, vooral in de cluster rond het Klaverblad. Door de blokkades kunnen personeelsleden moeilijk op het werk geraken, en kunnen bedrijven ook amper beleverd worden. Daar hebben ze dus zoveel mogelijk op ingespeeld.
VOKA zegt nog altijd begrip te hebben voor het standpunt van de boeren maar vraagt hen ook redelijk te blijven in hun acties en het economische knooppunt in Limburg niet verder nodeloos te belasten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop