Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

Halloweentocht Flandria Paal

Dinsdag 31 oktober 2017
Beringen - Halloweentocht Flandria PaalZoomRuim 400 deelnemers voor de Halloweentocht van Flandria Paal vanavond. De tocht loopt via de Klitsberg en onderweg zijn er tal van bangelijke haltes. Happy Halloween! Bekijk de foto's via deze link.
Halloweentocht Flandria PaalHalloweentocht Flandria PaalHalloweentocht Flandria PaalHalloweentocht Flandria Paal
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Geen huisvuilophaling op 1 novemberOp 1 november is er geen huisvuilophaling in Beringen. De ronde wordt gezet op zaterdag 4 november. Ook de stadsdiensten, uitgezonderd Toerisme Beringen, zijn gesloten op 1 en 2 november.

Ondertussen, op het kerkhof

Dinsdag 31 oktober 2017
Beringen - Ondertussen, op het kerkhofZoomMorgen is het Allerheiligen en dan moeten de graven op de kerkhoven er allemaal spic en span uitzien. Zo ook op het kerkhof in Beringen-centrum. (Jos Neys)

Marnix Peeters op de Boekenbeurs

Dinsdag 31 oktober 2017
Beringen - Marnix Peeters op de BoekenbeursZoomHet worden drukke dagen voor de uit Beverlo afkomstige schrijver Marnix Peeters. De komende dagen is hij te vinden op de Boekenbeurs in Antwerpen. Hij geeft er verschillende signeersessies en is er te gast bij een aantal gesprekssessies. Meer info over zijn programma op de Boekenbeurs via deze link.

Radja Nainggolan

Maandag 30 oktober 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Radja NainggolanDe laatste 4 wedstrijden van de Rode Duivels in de kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland werd Radja Nainggolan niet meer opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez. Er is al een boek volgeschreven over deze keuze maar op de laatste bladzijde van het laatste hoofdstuk was er nog een plekje vrij om mijn opinie plaats te geven. Ik denk de reden ontdekt te hebben waarom het tot niet-selecties kwam. Hanenkam Nainggolan is een haantje de voorste maar opperhaan is natuurlijk coach Martinez. De volksmond weet het (…) Het hele nieuwsbericht

Michiel Van Gompel overleden

Maandag 30 oktober 2017
Beringen - Michiel Van Gompel overledenGisteren is Michiel Van Gompel overleden, de zoon van Luk en Cindy Van Gompel - Bleuckx. Hij was 16 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.


Wedstrijdverslag Stal Sport - Elen

Maandag 30 oktober 2017
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - ElenStal Sport heeft twee punten verspeeld in de thuismatch tegen Elen. En dat gebeurde op een manier die op zijn zachtst gezegd eigenaardig mag genoemd worden. In de negende minuut kwam Stal op achterstand, maar liet zich door die 0-1 stand niet uit het lood slaan. Integendeel, nog voor de eerste helft voorbij was, kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat eerst Sander Tips en daarna Maxime Aerts de bal in het bezoekende doel konden leggen: 2-1 bij de rust. Zoals te verwachten was, ontwikkelde Elen in (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Terkoest-Koersel 1-9

Zondag 29 oktober 2017
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel met 1-9 gewonnen van Terkoest. Aan de rust was de stand 1-4. Beverlo versloeg Wellen met 5-2. De ruststand was 2-1.
In de tweede divisie dames van het volley heeft Helchteren met 0-3 verloren van Beringen. Setstanden: 23-25; 22-25, 19-25.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!
Beringen - SAMWD brengt accordeonconcert in Beukenveld PaalZoomDe leden van de accordeongroep van de SAMWD (Stedelijke Academie Muziek Woord en Dans) brachten een ontbijtconcert voor de bewoners van Beukenveld. En dat werd een gezellige ochtend voor personeel, bewoners en muzikanten.
Meer foto's op Paalonline.
Beringen - Paal gaat met 4-0 de boot in tegen TurkseNa een gelijkopgaande eerste helft kan Turkse net voor de rust na een hoekschop de 1-0 binnentrappen. "Net na de rust mist Paal de kans op 1 - 1. Dit breekt Paal zuur op want in de 70ste min krijgen we een onterechte penalty tegen nadat eerst niet voor offside gefloten was. Na deze twee nul gingen de kopjes naar beneden en werd nog een afstraffing vermeden. Na een 0 op negen moeten wij ons dringend herpakken met nu zondag de derby tegen Stal", zegt voorzitter Jos Van (…) Het hele nieuwsbericht

R. Peer - Koersel : 3-1

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - R. Peer - Koersel : 3-1Weerstand Koersel koos vandaag voor een verdedigende aanpak en rekende op een verrassingsuitval. In de 84ste minuut -toen het 1-1- stond leek deze tactiek ruim vruchten af te werpen… De Peerder supporters waren al een paar keer opgesprongen om te juichen maar telkens was er nog onze doelman die ingreep. Pas in de 73ste minuut moest hij knielen voor het aanvalsgeweld van de thuisploeg : 1-0. De Weerstand begon dan mee te voetballen en Diewert Alaerts knalde met een halve omhaal, op voorzet van Simsek, (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Koersel verliest met 3-1 in Peer

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Koersel verliest met 3-1 in PeerKoersel heeft vanmiddag met 3-1 verloren op het veld van RC Peer. Koersel staat vijftiende in de stand met 6 punten uit 9 wedstrijden. Flandria Paal heeft vandaag verloren van Turkse FC. Uitslag:4-0.

Mariette Beckers overleden

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Mariette Beckers overledenGisteren is Mariette Beckers overleden, de echtgenote van Louis Vanhove. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Kidfected in teken van Halloween

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Kidfected in teken van HalloweenZoomDe scouts van Beringen-Mijn organiseerden gisterennamiddag ook een kinderparty in aanloop van de fuif 's avonds. Deze stond in het teken van Halloween. (Lambert Reynders)
Meer foto's via deze link.

Druk op de kerkhoven

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Druk op de kerkhovenZoomHet is al enkele dagen druk op de verschillende kerkhoven in Beringen. Graven worden gepoetst en er worden al volop bloemen gezet voor Allerheiligen, de feestdag op 1 november waarbij de doden herdacht worden. Chrysanten doen het dit jaar weer heel goed maar ook bloemstukken in kunststof verkopen als zoete broodjes.

Smullen bij Weerstand Koersel

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Smullen bij Weerstand KoerselZoomIn de feestzaal van voetbalclub Weerstand Koersel vonden op 27 en 28 oktober de jaarlijkse eetdagen plaats. En die eetdagen hebben steeds meer succes. Vrijdag hadden er al 250 mensen gereserveerd. Op zaterdag kwamen er nog eens 500 opdagen. De vele vrijwilligers zorgden voor een vlotte bediening. (Jean Beerten)
Bekijk ook het fotoalbum.
Beringen - Herdenking August MolenberghstochtZoomWandelclub Paul Gerard organiseerde gisteren een wandeldag in Beverlo. De jaarlijkse herdenkingstoch voor August Molenberghs vertrok vanuit de Kardijk. De tocht was goed voor ruim 1000 deelnemers .(Patrick Knuyt)
Hier nog meer foto's.
Beringen - Miners Beringen verliezen in Stevoort 87-82Stevoort was het beste weg in de derby en was vooral aanvallend bij de zaak. Met een ongelooflijk shotpercentage zetten ze al snel een 10-puntenkloof op het scorebord.Toen in de tweede helft de Miners eindelijk in hun ritme geraakten en in Q4 zelfs op voorsprong kwamen was er even hoop, maar in een spannende slotfase konden de Miners de punten net niet mee naar huis brengen. Ontgoocheling dus bij onze jonge Minersploeg, maar toch mogen ze terug kijken op een verdienstelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Brunch sp-a Beringen

Zondag 29 oktober 2017
Beringen - Brunch sp-a BeringenZoomDe socialistische partij organiseerde gisteren een brunch voor haar leden. Voorzitter Abdulkadir Yilmaz gaf een toelichting waarom de sp-a in Beringen opkomt onder de naam Lijst Burgemeester en schepen Gilbert Lambrechts lichtte het beleid van de afgelopen jaren toe. Burgemeester Maurice Webers was verontschuldigd wegen een kleine heelkundige ingreep. (Jos Neys) Meer foto's op facebook.

KVK Beringen speelt gelijk

Zaterdag 28 oktober 2017
Beringen - KVK Beringen speelt gelijkIn Eerste Provinciale is KVK Beringen vanavond 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Zonhoven VV. AC Tervant verloor thuis met 1-5 van Lindel-Hoeven VV. En Stal Sport speelde 2-2 gelijk, thuis tegen Standard Elen.

Nieuwe bvba: Uhut

Zaterdag 28 oktober 2017
Firat en Gülsem Yilderim, beiden uit Beringen, hebben de bvba Uhut opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in algemene voedingswaren, leurhandel in allerlei goederen, het organiseren van busreizen én het reinigen, opkuisen en onderhouden van gebouwen en burelen.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

Herfstsporen

Zaterdag 28 oktober 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - HerfstsporenZoomDe herfst is de inspiratiebron van deze week voor Edith en Lambert.

Halloween in De Beerring

Zaterdag 28 oktober 2017
Beringen - Halloween in De BeerringZoomIn verschillende Beringse scholen werd afgelopen week Halloween gevierd. Zo ook in basisschool De Beerring. De spookjes van het eerste leerjaar gingen graag op de foto! (Jos Neys)

CURRICULUM in VTI Beringen

Zaterdag 28 oktober 2017
Uit de oude doos
Beringen - CURRICULUM in VTI BeringenZoomOp 1 november opent er in de voormalige gebouwen van het VTI in Beringen een opmerkelijk tentoonstelling. Kunstenaars Annie Postelmans, Marijke Henkens en fotograaf Hans Put geven er hun CV af met een overzichtstentoonstelling. Het is bovendien een unieke kans om nog eens in de gebouwen te dwalen want de voormalige schoolgebouwen zullen afgebroken worden om plaats te maken voor nieuwe stadsontwikkelingen.
De expo is te zien van 1 tem 5 november en in het weekend van 11 en 12 november, telkens van 13u tot 17u. Meer info via deze link.

Kerk Koersel

Zaterdag 28 oktober 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk KoerselZoomIn onze wekelijkst rubriek door Gust Ischen trekken we vandaag naar Koersel. De kerk staat momenteel in de steigers voor restauratie. Heb jij nog mooie foto's of postkaarten voor deze rubriek? Stuur ze naar Gust via beringen[!]internetgazet.be.

Geschubde inktzwam

Zaterdag 28 oktober 2017
Beringen - Geschubde inktzwamZoomDeze inktzwam (Cuprinus comatus) heeft een hoed van 5 tot 12 cm. hoog, in jonge toestand wit van kleur en is afstaand geschubd. Bij oprollen van de rand naar beneden zwart kleurend en inktachtig vervloeiend. De geschubde inktzwam heeft een witte steel met smalle ring die al heel snel hol is.
Voorkomen: bospaden, akkers, velden en bemeste weiden, meestal in groepen en ze komen zeer algemeen voor.
Beringen - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitspaal in brand

Vrijdag 27 oktober 2017
In de Steenovenstraat in Koersel ontstond gisterenavond brand aan een elektriciteitspaal. De brandweer kwam ter plaatse.
Dominique Nijsten en Noëlla Dingenen, beiden uit Beringen, hebben de gewone commanditaire vennootschap Dominique Nijsten Financieel Advies opgericht met zetel aan de Eggestraat. Doel van de vennootschap is onder meer verzekeringsbemiddeling en bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten én het management van ondernemingen.
Kevin Hendrickx en Marijntje Tijssen, beiden uit Beringen, hebben de bvba Eight Ball Communications opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Het gaat onder meer om een communicatiebureau en een consultancy-, beheer- en manegementvennootschap.

De Warmste Week in Beukenveld

Vrijdag 27 oktober 2017
Beringen - De Warmste Week in BeukenveldVanaf vandaag kan je op een speciale Facebookpagina bieden op leuke spulletjes die geveild worden ten voordele van wooncentrum Beukenveld in Paal. Dat is een woonvorm voor mensen met een beperking. Op de pagina gaan de komende weken items geplaatst worden door de bewoners en personeel.
Ga via deze link naar de veiling.

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.

Koffieautomaat opengebroken

Donderdag 26 oktober 2017
Beringen - Koffieautomaat opengebrokenDieven verschaften zich toegang tot schoolgebouwen aan de Brouwersstraat. Zij hebben er een koffieautomaat opengebroken en enkele sleutels ontvreemd.

Vrachtwagen rijdt luifel aan

Donderdag 26 oktober 2017
In de O.L.Vrouwstraat in Beringen is deze namiddag rond 14 uur een vrachtwagen tegen de luifel van een winkel gereden. De vrachtwagenbestuurder vervolgde zijn weg.

Vier generaties dankzij Ella

Donderdag 26 oktober 2017
Beringen - Vier generaties dankzij EllaZoomAntoinette Baute (97) is opnieuw overgrootmoeder geworden. Met de geboorte van Ella Naten zijn er opnieuw vier generaties in de familie. 5 jaar geleden was dat al het geval met Ella’s oudere zus Pia, en 8 jaar geleden met de geboorte van oudere broer Noah, toen dus langs vaders kant. Antoinette heeft gewoond in Koersel, vooraleer ze introk in Woonzorgcentrum Corsala. Antoinette, beter gekend als Netteke, had in Koersel een winkel in huishoudartikelen, haar man had een fietsenwinkel. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Timelapse Industrial Night Run

Donderdag 26 oktober 2017
Beringen - Timelapse Industrial Night RunZoomVia deze video kan je het parcours van de 5 km tijdens de afgelopen Industrial Night Run mooi volgen. (Video Pascal Peeters-Anne Vrints)

Aquarel van kolenwasserij wint prijs

Donderdag 26 oktober 2017
Beringen - Aquarel van kolenwasserij wint prijsZoomAfgelopen zomer vond in Alden Biesen een prestigieuze aquareltentoonstelling plaats. Zopas raakte bekend dat de prijs van het publiek gewonnen werd door de Antwerpse kunstenaar Xavier Swolfs. Het is een aquarel van de kolenwasserij in Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)
Beringen - Iris Mondelaers en Peter Donders kiezen voor goudZoomSamen met designer Peter Donders presenteert de Beringse juweelontwerpster Iris Mondelaers een nieuwe, gouden juwelencollectie in haar galerij te Lummen. Het gaat om een dubbelexpo 'Handmade versus 3D' waarin de liefde voor het ambacht en design elkaar treffen. Een toevallige ontmoeting tussen twee creatieve mensen legde de basis voor deze nieuwe expo. Ze hebben allebei een voorliefde voor het gebruik van natuurlijke materialen. De kleur goud, terug van weg geweest, toont zich in een niets (…) Het hele nieuwsbericht
Iris Mondelaers en Peter Donders kiezen voor goudIris Mondelaers en Peter Donders kiezen voor goudIris Mondelaers en Peter Donders kiezen voor goudIris Mondelaers en Peter Donders kiezen voor goud
Zoom

Nieuwe bvba: The Vape Mine

Donderdag 26 oktober 2017
Ronny Hermans uit Leopoldsburg en Bart Leest uit Beverlo hebben de bvba The Vape Mine opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer een uitleendienst van batterijen, verkoopsunits plaatsen bij lokale handelaars, detailhandel via postorderbedrijven of via internet en het uitbaten van een café.

Jos Zeeuws overleden

Woensdag 25 oktober 2017
Beringen - Jos Zeeuws overledenGisteren is Jos Zeeuws overleden, de echtgenoot van Sonja Swerts. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Wijzigingen dienstregeling De Lijn

Woensdag 25 oktober 2017
Beringen - Wijzigingen dienstregeling De LijnVanaf 30 oktober verandert de dienstregeling van De Lijn. Voor Beringen gaat het om Lijn 22 en Lijn 23. Voor Lijn 22 (Hasselt - Beringen) geldt deze regeling: op schooldagen zal rit 5, vertrek aan halte Hasselt Station om 6.45 uur, 5 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 6.40 uur. Rit 6, vertrek aan halte Beringen Bogaersveld om 6.22 uur, zal 10 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 6.12 uur. De halte Heusden Rode Kruisstraat krijgt een nieuwe naam: Heusden Waterleidingstraat. De halte (…) Het hele nieuwsbericht

Herfst in alle kleuren

Woensdag 25 oktober 2017
Beringen - Herfst in alle kleurenZoomDe herfst kleurt dit jaar echt mooi. Dankzij het zachte weer zonder wind of storm blijven de blaadjes ook lang hangen. Jos Neys maakte deze foto in Koersel. Gust Ischen maakte onderstaande foto's aan de Paalse Plas.
Herfst in alle kleurenHerfst in alle kleuren
Herfst in alle kleurenHerfst in alle kleurenHerfst in alle kleuren
Zoom

Voetganger aangereden

Dinsdag 24 oktober 2017
Op de Beverlosesteenweg is vanavond rond 18.30 uur een voetganger aangereden. Hij werd daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Twee diefstallen

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Twee diefstallenOnbekenden maakten een robotmaaier en twee laadstations buit ten nadele van een bedrijf aan de Lochtemanweg in Beringen. In een winkel op het Burgemeester Heymansplein in Beverlo is 80 euro aan pasmunt gestolen.

Op Reigersvliet in Leopoldsburg is gestart met de afbraak van militaire gebouwen. Die moeten plaats maken voor de bouw van de nieuwe gevangenis die 300 gedetineerden zal huisvesten. De bouw van de gevangenis zal ruim 70 miljoen euro kosten.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Vic Vandeneynde overleden

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Vic Vandeneynde overledenVandaag is Vic Vandeneynde overleden, de weduwnaar van Margrit Mombers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Paula Vanzeer overleden

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Paula Vanzeer overledenVandaag is Paula Vanzeer overleden, de echtgenote van Frans Croonenborghs. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Vrijwilligers huiswerkklas gezocht

Dinsdag 24 oktober 2017
Voor de huiswerkbegeleiding in de wijken Posthoorn en Steenveld is de buurtwerking nog op zoek naar vrijwilligers die een groep kinderen van het lager onderwijs wil ondersteunen en begeleiden bij het maken van hun huiswerk.  Contact en info: Posthoorn: Sema Yildiz: sema.yildiz[!]rimo.be of T 011 42 60 28 en Liesbeth Brusselaers: liesbeth.brusselaers[!]rimo.be of T 011 42 60 28 voor Steenveld.

Zagros in The Roxy Theatre

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Zagros in The Roxy TheatreZoomMaandag 30 oktober kan je in Koersel tijdens de ElaN Filmavonden gaan kijken naar de winnende film op Film Fest Gent. The Roxy Theater brengt de film Zagros in  avant-première in aanwezigheid van de regisseur Sahim Omar Kalifa.
"In Koerdistan wordt Havin, de jonge vrouw van herder Zagros, beschuldigd van overspel. Ze vlucht met hun dochter Rayhan naar België. Zagros moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie..."

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Kristel Dewaele stelt dichtbundel voorOm haar debuutbundel 'Verloren Liefde' voor te stellen, nodigt Kristel Dewaele jullie uit voor een gezellig onderonsje in de bib van Beringen op donderdag 30 november om 20u.
"Met eerst een woordje over de bundel en enkele woordjes uit de bundel, willen we graag daarna een glaasje heffen op de bundel", zegt Kristel. Inschrijving is gewenst via kristeldewaele[!]telenet.be

Wat vind je van dit toestel?

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Wat vind je van dit toestel?ZoomGedurende de zomermaanden heeft er aan de Finse piste in Paal een constructie van street workout gestaan. Gezien dit om een tijdelijk proefproject ging, is dit nu weggehaald. Het plan is wel om in 2018 tot een aankoop over te gaan. Heb jij hier bepaalde ideeën rond of wil je graag input geven? Contacteer dan de dienst jeugd en sport: jeugdensport[!]beringen.be of 011 430 230.

Wa ès ter te dóun?

Dinsdag 24 oktober 2017
Beringen - Wa ès ter te dóun?ZoomPaalonline, pakt uit met een opmerkelijke campagne op basis van een QR-code. Wil je weten wat Paalonline deze keer in petto heeft? Scan dan deze code met een QR-app.

Louis Janssens overleden

Maandag 23 oktober 2017
Beringen - Louis Janssens overledenVandaag is Louis Janssens overleden, de weduwnaar van Nike Dams. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Opening Vaporking Beringen

Maandag 23 oktober 2017
Beringen - Opening Vaporking BeringenZoomAan de Paalsesteenweg 19 opende Jesse Aerts (op de foto rechts) zijn derde winkel voor elektronische sigaretten. Na Ham en Leopoldsburg is de jonge ondernemer nu in Beringen beland met Vaporking. Hier krijgt hij de assistentie van Kai Van Den Bossche.

Lisette Aerts overleden

Maandag 23 oktober 2017
Beringen - Lisette Aerts overledenIn Stal is vandaag Lisette Aerts overleden, de weduwe van Jef Luyten. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Nieuwe inwoners krijgen rondleidingZoomElk jaar organiseert de stad Beringen een rondleiding voor de nieuwe inwoners. Zo kon deze groep afgelopen weekend kennismaken met de toeristische en andere troeven van de stad.
Showbizz
Beringen - Aperitiefconcert Steven Ribus en BandZoomIn OC De Buiting organiseerde de SAMWD, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans een aperitiefconcert. Deze keer stond docent en drummer Steven Ribus met zijn band op het podium. Die speelde een prachtige set funky jazzliedjes. Steven is voormalig leerling aan de Beringse muziekacademie en is ondertussen uitgegroeid tot een veelzijdig professioneel muzikant met een eigen productiehuis en het brein achter verschillende muzikale projecten.
Aperitiefconcert Steven Ribus en BandAperitiefconcert Steven Ribus en BandAperitiefconcert Steven Ribus en BandAperitiefconcert Steven Ribus en Band
Zoom

Eetdag Okra Koersel

Maandag 23 oktober 2017
Beringen - Eetdag Okra KoerselZoomOp zaterdag 21 oktober vond de jaarlijkse eetdag van Okra Koersel plaats in het Brigidahuis. Dit jaar namen ze met 335 plaats achter een gedekte tafel voor een heerlijke driegangenmenu. Om zulk een groot aantal eters en drinkers vlot te bedienen waren er maar liefst 34 vrijwilligers aan de slag. De feestverantwoordelijke Leon Vanhove had zelfs goed zijn werk om aan de tafels iedereen vriendelijk te verwelkomen en te vragen of alles naar wens verliep. Het grote aantal aanwezigen werd wel aanzien als (…) Het hele nieuwsbericht
Eetdag Okra KoerselEetdag Okra KoerselEetdag Okra Koersel
Eetdag Okra KoerselEetdag Okra Koersel
Zoom

Sensuele expo in Eleven11

Maandag 23 oktober 2017
Beringen - Sensuele expo in Eleven11ZoomIn de Eleven11 Artgallery in Beringen kon je afgelopen weekend naar de expo 'Sensuality' van Ivo Konings. Hij schilderde voor deze tentoonstelling een aantal sensuele en erotische tekeningen met computer. Die werden nadien geprint op canvas. Naast werk van Ivo waren er ook nog gastkunstenaars zoals onder andere Marleen Maris, Luk Luts en Danielle Vandeweyer.
De expo is nog één keer te zien op 18 en 19 november van 14u tot 18u.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo  Auto 5 Genk verslagen. Uitslag: 10-4. Aan de rust was de stand 6-2. Koersel versloeg Leopoldsburg eveneens met 10-4. De ruststand was 3-3.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!

Groep 1945 Paal viert feest

Zondag 22 oktober 2017
Beringen - Groep 1945 Paal viert feestZoomDe jongens en meisjes geboren in 1945 in Paal hielden een mooie reünie in de St-Jans Hoeve in Paal. Het werd een gezellige avond waar veel herinneringen werden bovengehaald.

Koersel verliest van Beek-Bree

Zondag 22 oktober 2017
Beringen - Koersel verliest van Beek-BreeKoersel heeft thuis met 1-4 verloren van Beek-Bree. Koersel staat na acht wedstrijden veertiende in de stand met 6 punten. Turkse FC won met 1-2 op het veld van St. Elen en staat zesde in de stand met 14 punten uit 8 wedstrijden.
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 
Beringen - De lichtjes van de Industrial Night RunZoomBe-MINE was gisterenavond in het kader van de Industrial Night Run mooi verlicht. En dat levert mooie nachtbeelden op. Gust Ischen trok de terril op en maakte deze mooie beelden. Een uitgebreid sportief fotoverslag op onze facebookpagina.
De lichtjes van de Industrial Night RunDe lichtjes van de Industrial Night Run
De lichtjes van de Industrial Night RunDe lichtjes van de Industrial Night Run
Zoom
Beringen - Eerste thuisnederlaag voor Miners Beringen 55-58ZoomTegen Gembo Borgerhout konden de Miners nooit in hun normale spel geraken. Na een moeilijke start konden ze in een beter Q2 nochtans uitlopen tot 29-23, maar in de tweede helft sloop er twijfel in de rangen. Gembo sloop dichterbij en kreeg steeds meer vertrouwen. In een spannend slot gingen de gasten uit Gembo met de winst naar huis. Volgende week is er de derby uit bij Stevoort.

Wedstrijdverslag Meeuwen-Stal Sport

Zaterdag 21 oktober 2017
Beringen - Wedstrijdverslag Meeuwen-Stal SportDat Meeuwen een zware kermisweek achter de rug had, was aan geen enkele S.K.-speler te merken. Hoewel beide ploegen met gelijke punten stonden bij aanvang van de match, was het meteen de thuisploeg die het balbezit opeiste en resoluut ten aanval trok. Het eerste kwartier werd er bijna constant op de Stalse speelhelft gebivakkeerd. In de 10de minuut zoefde een grote kans van Meeuwen over doel en twee minuten later moest de Stalse doelman al zijn kunde tonen om een doorgebroken Meeuwenaanvaller het scoren te (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Tervant en Stal Sport

Zaterdag 21 oktober 2017
Beringen - Verlies voor Tervant en Stal SportAC Tervant heeft vanavond verloren van KFC Hamont 99. Uitslag: 2-0. Tervant staat elfde in de stand met 9 punten uit 8 wedstrijden.
Stal Sport verloor ook: in Meeuwen werd het 5-0. Stal staat na 8 wedstrijden met 10 punten negende in de stand. KVK Beringen speelde 2-2 gelijk tegen Bregel en blijft eerste in de stand met 17 punten uit 8 wedstrijden.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Walter Vandorpe overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Beringen - Walter Vandorpe overledenVandaag is Walter Vandorpe overleden, de echtgenoot van Denise Brisson. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Punk in Club 9

Zaterdag 21 oktober 2017
Showbizz
Beringen - Punk in Club 9ZoomPunkliefhebbers konden gisteren hun hartje ophalen in Club 9 in Koersel. Op het podium werd stevig gevloekt door Donder, Hel & Hagel, een driekoppige electro-wave-punk-pop band uit het Leuvense en The Insect Soldiers Of The Sky. (foto Patrick Cosemans)

4 generaties dankzij Sam

Zaterdag 21 oktober 2017
Maak dat mee!
Beringen - 4 generaties dankzij SamZoomVijf weken geleden werd Sam Reynders geboren en nu heeft de familie Reynders meteen vier generaties  in mannelijke lijn in huis. Sam woont samen met de fiere vader Ben Reynders (30) en mama Dorien in de Mouterijstraat te Koersel. Ferdinand Reynders is met zijn 92 lentes de oudste van het viergeslacht en overgrootvader van Sam. Paul Reynders (60) is de trotse grootvader. Allen wonen  in Koersel op een boogscheut van elkaar. (Jean Beerten)

SBS Koersel kiest voor milieu en K3

Zaterdag 21 oktober 2017
Beringen - SBS Koersel kiest voor milieu en K3ZoomBebat organiseerde dit schooljaar opnieuw een leuke inzamelactie van lege batterijen samen met K3. Het was gisteren de laatste dag van de inzameling en de kinderen van SBS Koersel brachten nog massaal lege batterijen binnen. Een oma met haar 2 kleinkinderen kwam 2 x met een trolley 40 kg brengen. Ze willen natuurlijk kans maken op de eerste prijs, een exclusieve voorstelling van de nieuwe K3 film, in aanwezigheid van de K3’tjes zelf! En ook de school vindt het milieu belangrijk, er werden al 10 (…) Het hele nieuwsbericht

100 jaar KVLV Paal

Zaterdag 21 oktober 2017
Uit de oude doos
Beringen - 100 jaar KVLV PaalZoomKVLV Paal viert vandaag hun 100-jarig bestaan. De Internetgazet zal vanavond een groepsfoto maken. In de rubriek 'uit de oude doos' serveren we vandaag een groepsfoto uit 1957. Met van links naar rechts staand: Jullie Vuegen, Margriet Reynders, Louise Verboven, Antonie Claes, Irma Diepvens, Thérèse Ceunen, Marie Bosmans, Maria Thoelen, Lisa Dewit, Suzanne Vuegen. Van links naar rechts zittend: Louise Verboven, Philomena Verboven, Amélie Vandeweyer, Pastoor Ory en Maria Sas.

De tamme kastanje

Zaterdag 21 oktober 2017
Beringen - De tamme kastanjeZoomDe tamme kastanjeboom is gemakkelijk herkenbaar aan de lange, grof gezaagde laneetvormige bladeren die in de zomer glanzend donker groen zijn aan de bovenzijde en wat lichter aan de onderzijde. In deze periode zijn ze bruin verkleurd en vallen af. De vrucht van de tamme kastanje is een noot die in een bolster zit en nadat de stekelige bolster is verwijderd kan gepeld worden en opgegeten, dit in tegenstelling tot de giftige paardenkastanje. De tamme kastanje heeft een levensduur van circa 500 tot 1500 jaar. 

Steenweg op Hasselt

Zaterdag 21 oktober 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenweg op HasseltZoomVandaag werpen we een blik op de Hasseltse steenweg in Beringen. Net als de huizen veranderen ook de auto's. Gust let in deze rubriek echt wel op details!

En zal ik als Malissa wezen...

Zaterdag 21 oktober 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - En zal ik als Malissa wezen...ZoomElke zaterdag brengen we enkele poëtische woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.
Jozef Weyens uit Beverlo, Roger Moons uit Koersel, Walter Wittkatis uit Dilsen-Stokkem, Willy Van Uytsel uit Geel en François Gorremans uit Zandhoven hebben de vzw Zendamateurs Noord-Limburg opgericht met zetel aan de Ruimevijverstraat in Beverlo. Tot het doel van de vereniging behoren onder meer de studie van de radiocommunicatie, digitale communicatie en elektronika in al hun vormen, verschijnselen en toepassingen.

Lieve Vrijsen overleden

Vrijdag 20 oktober 2017
Beringen - Lieve Vrijsen overledenGisteren is in Paal de uit Helchteren afkomstige Lieve Vrijsen overleden, de weduwe van Rob Kenens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Engsbergen (Tessenderlo). Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Beringen - Dag van de jeugdbeweging in De BuitelingZoomOok in basisschool De Buiteling in Paal vandaag veel jongeren in uniform om de Dag van de jeugdbeweging te vieren.

Eugeen Vanryckeghem overleden

Vrijdag 20 oktober 2017
Beringen - Eugeen Vanryckeghem overledenVandaag is Eugeen Vanryckeghem overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (19-19.30 uur) is er een gelegenheid tot groeten in het funerarium in Paal.
Beringen - Grootoudersfeest 't Klavertje SteenhovenZoomDe dag na het grootoudersfeest in het centrum van Koersel  was het de beurt aan de kleuters van het wijkschooltje Steenhoven die het beste van zich gaven voor de 111 aanwezige oma’s en opa’s. Directeur Richard Vanhoudt verwelkomde iedereen. In zijn korte toespraak schetste hij dat  grootouders die geregeld voor hun kleinkinderen zorgen, gemiddeld langer leven. Dat was vorig jaar de opmerkelijkste conclusie van een internationaal onderzoek.
Na de mooie dansjes in hun prachtige klederen werd de eerste helft afgesloten met een daverend applaus. Als de kleuters dan tot slot nog een zelf gemaakt geschenk aanboden, werden de oogappels nog extra geknuffeld. (Jean Beerten)
Bekijk hier nog meer foto's.
Beringen - Verhaal Ief Postino in boek en theaterZoomIn ZLDR Luchtfabriek had gisterenavond een oergezellige Italiaanse avond plaats rond de voorstelling van Ief Postino. Herinnert u zich nog het alter ego van theatermaker Ief Gilis uit Bolderberg die in het najaar van 2016 in Iedereen Beroemd als postbode van Limburg naar Italië trok? In zijn Ape, een gemotoriseerde driewieler, bracht hij 16 brieven naar evenveel Italianen. Ze waren allemaal geschreven door kennissen, oude vrienden of familieleden die nu in Limburg wonen. Het leverde 32 (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisloket van de stad Beringen

Vrijdag 20 oktober 2017
Beringen - Thuisloket van de stad BeringenZoomDe stad Beringen investeert fors in de digitale vooruitgang. En dat mag tijdens de Digitale Week wel eens in de kijker worden gezet. Het thuisloket is de volgende stap die de stad zet in de boeiende digitale wereld. Welkom bij Beringen TV.


Stad Beringen start met Beringen TV

Donderdag 19 oktober 2017
Nieuws van de redactie
Beringen - Stad Beringen start met Beringen TVZoomDe stad Beringen start vanaf morgen met een reeks onlinefilmpjes. Met Beringen TV wil de stad een moderne vorm van communicatie voeren en de burger extra informeren via de maandelijkse rubriek Beringen TV. De filmpjes zijn te zien op de Internetgazet Beringen maar zullen ook gebruikt worden voor de eigen mediakanalen van de stad Beringen.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Avonturenberg met mast

Woensdag 18 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - Avonturenberg met mastZoomDe Avonturenberg lijkt nu wel op een eenhoorn. Met de lichtmast net in het verlengde van de trap geeft dit een mooi beeld. (Foto Gust Ischen)

Grootouderfeest bij De Beerring

Woensdag 18 oktober 2017
Beringen - Grootouderfeest bij De BeerringZoomVrije basisschool De Beerring organiseerde gisteren een grootouderfeest. De kinderen van het tweede leerjaar kwamen met hun grootouders toe en werden verwelkomd door directeur Geert Wouters. Ze maakten samen een wandeltochtje door Beringen.
Terug in de school werden ze in groepjes ingedeeld en konden ze meedoen aan spelletjes. Een feest zonder zelfgebakken taart is natuurlijk geen echt feest. Grootouders en kinderen werden gisteren zo fijn in de watten gelegd. (Jos Neys)
Bekijk hier nog meer foto's.

Plaatsing lichtmast op terril

Woensdag 18 oktober 2017
Beringen - Plaatsing lichtmast op terrilZoomOnze redactie maakte ook dit filmpje over het plaatsen van de lichtmast op de terril in Beringen.

Zonsopgang in de mist

Woensdag 18 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang in de mistZoomIk dacht eerst dat ik een bolletje moest kleuren zoals bij de verkiezingen maar het is natuurlijk de zon van deze ochtend die langzaam tevoorschijn kwam door de mist. (foto: Marcel Gybels)

Zeemeerminnen blijven betoveren

Dinsdag 17 oktober 2017
Beringen - Zeemeerminnen blijven betoverenZoomElke derde maandag van de maand kan je in duikcentrum TODI kijken en luisteren naar de verhalen van zeemeerminnen. En die blijven jong en oud intrigeren. Jos Neys maakt nog dit fotoverslag.

9 Meylanders stellen tentoon

Dinsdag 17 oktober 2017
Beringen - 9 Meylanders stellen tentoonZoomDit weekend kan je naar de expo '9 Meylanders' in het poortgebouw van de abdijsite van Herkenrode in Hasselt. Het gaat om negen gedreven schilders met negen stijlen schilderkunst die studeerden aan de academie van Meylandt. Eén derde zijn Beringse kunstenaars: Liliane Hermans, Nanouchka de Spiegeleer en Joséé Haesevoets verwelkomen je graag zaterdag en zondag van 10u tot 18u.
Beringen - Ivo Konings in Eleven 11 ArtgalleryKunstenaar/poëet Ivo Konings exposeert dit weekend zijn sensuele tekeningen en draagt voor uit zijn poëziebundels in de Eleven 11 kunstgalerij in Beringen. Deze unieke tentoonstelling wordt aangevuld met beelden van Canary Pete, Raph Janssen, Kieta Nuij, Luk Luts, Leo Camps, keramiek van Marleen Maris, schilderijen en handbeschilderd porselein van Helena Olewicz en juwelen van Danielle Vandeweyer. Welkom, zaterdag 21 en zondag 22 oktober, telkens van 14 tot 18u. Koerselsesteenweg 110, Beringen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Zonsondergang aan het kanaal

Maandag 16 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang aan het kanaalZoomJos Neys kon vanavond deze mooie zonsondergang fotograferen aan het kanaal in Beringen.
Vandaag gezien
Beringen - Herfstkleuren in park van de directeurZoomFotografie is kijken, goed kijken en dan komt er een wonderlijke wereld tevoorschijn. En in het herfst is het extra genieten van al die mooie kleuren zoals deze zwam in het park van de directeurswoning. (Gust Ischen)
Herfstkleuren in park van de directeurHerfstkleuren in park van de directeurHerfstkleuren in park van de directeur
Zoom

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Spaghettidag Inner Wheel Beringen

Maandag 16 oktober 2017
Beringen - Spaghettidag Inner Wheel BeringenZoomServiceclub Inner Wheel organiseerde een smakelijke spaghettidag in Koersel. De dames van de Rotary Beringen zorgen zo voor extra geld voor het goede doel. Al de dames zorgden samen voor het dessert. (Lambert Reynders)
Spaghettidag Inner Wheel BeringenSpaghettidag Inner Wheel BeringenSpaghettidag Inner Wheel Beringen
Zoom

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding

Bloempotspaarpot

Maandag 16 oktober 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - BloempotspaarpotErgens begin september raakte het hilarische nieuws bekend dat een koppel bij het opruimen van hun woning een bloempot met maar liefst € 32.000 als extra inhoud naar het containerpark had gebracht. Toen zij dat vaststelden zijn ze halsoverkop naar het recyclagepark gereden en zonder nadenken in een container gedoken om hun schat terug te vinden. Het is geen alleenstaand geval. Waarom bewaren mensen geld op ongewone plaatsen ? Is het om de erfenisrechten te omzeilen of vertrouwen ze de bank als (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Basket: Miners winnen in Hasselt met 67-72De Miners misten hun start volledig (0-10) maar begonnen dan onder impuls van dirigent Robbie Vanbaelen aan een inhaalrace die de bordjes terug gelijk bracht aan de rust. In de tweede helft konden de Miners een kleine voorsprong bijeen spelen, maar Hasselt bleef aanklampen. In een spannend slot hield een goed georganiseerde Minersploeg alles onder controle en brachten ze drie punten opnieuw mee naar huis. Met een 6 op 7 klimmen de Miners naar de eerste plaats in de rangschikking. Volgende week (…) Het hele nieuwsbericht

Prachtig wandelweer

Maandag 16 oktober 2017
Beringen - Prachtig wandelweerZoomVandaag wordt het opnieuw zeer mooi weer, ideaal om net als gisteren te genieten van de mooie natuur in Beringen. De herfst toont zich in alle kleuren aan de wandelaars. Gust Ischen trok gisteren naar de terril in Beringen en maakte deze foto's.
Prachtig wandelweerPrachtig wandelweerPrachtig wandelweer
Zoom

Clouseau 30

Maandag 16 oktober 2017
Showbizz
Beringen - Clouseau 30ZoomGisterenavond gaf Clouseau een gesmaakt en uitverkocht concert in het Casino van Beringen. De populaire band van Koen en Kris Wouters bestaat al dertig jaar en dat wordt gevierd met een tournee door Vlaanderen. Clouseau 30 is een kleine show met liedjes in verrassende versies. En die werden duidelijk gesmaakt in Beringen.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel met 8-3 verloren van Los Leones Lummen. Koersel staat zevende in de stand met 6 punten uit 5 wedstrijden.

Fufo verliest in Alken

Zondag 15 oktober 2017
Beringen - Fufo verliest in AlkenIn de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 4-2 verloren op het veld van FC Alken. Na zes wedstrijden staat Fufo met 3 punten uit 6 wedstrijden op de zevende plaats.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.
Beringen - Cyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger BondueZoomDe elfjarige Jonathan Coenen streed aan de zijde van Maikel Moons (foto) heerlijke duels uit met de tegenstrevers van Genk’68 en SNA/Beringen. Met driemaal winst: 2-1, 2-0 en 6-2 en 2-2 gelijk tegen SNA/Beringen wonnen ze overtuigend. Niels Oosterlinck (SNA Gent) en Connor Debackere (HZG Beringen) verloren hun ploegmaat tijdens het kampioenschap en speelden de tornooien samen als SNA Gent. Een 3-3 en nadien 5-0 winst tegen Nelis Vaneser en Liam Muyzers (Genk’68) leverden hun de tweede plaats op. (…) Het hele nieuwsbericht
Cyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger BondueCyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger Bondue
Cyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger BondueCyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger Bondue
Zoom

Smuldag 't Klavertje

Zondag 15 oktober 2017
Beringen - Smuldag 't KlavertjeZoomZaterdag organiseerde de vrije basisschool ’t Klavertje van Koersel hun jaarlijkse eetdag. Voor het uitgebreide menu schoven er zo maar eventjes 680 mensen de benen onder tafel. Directeur Richard Vanhoudt had zijn werk om iedereen hartelijk welkom te heten. Het oudercomité de leerkrachten en vrijwilligers werkten perfect samen om alles vlot te laten verlopen. (Jean Beerten)
Bekijk de foto's op onze facebookpagina.

Buurtbar aan de Evangelische Kerk

Zondag 15 oktober 2017
Beringen - Buurtbar aan de Evangelische KerkZoomZaterdag stond de Buurtbar opgesteld aan de Evangelische Kerk in de Leemstraat van Koersel. Je kon er Buurten, Snuisteren en Smikkelen. Iedereen was welkom van 13u00 tot 17u00. Er waren talloze activiteiten in de kerk (de vroegere kleuterschool aan het kapelletje) die je kon bezoeken. Met het prachtig weer werd het een gezellige warme namiddag waar men kon genieten van een drankje en een hapje. De Evangelische Kerk bedankt via deze weg Miet Vandenbroek en het vrijwilligersteam. (Jean Beerten)
Buurtbar aan de Evangelische KerkBuurtbar aan de Evangelische Kerk
Buurtbar aan de Evangelische KerkBuurtbar aan de Evangelische Kerk
Zoom

KVK Beringen aan de leiding

Zondag 15 oktober 2017
Beringen - KVK Beringen aan de leidingNa een 1-2 overwinning vanmiddag op het veld van Hoepertingen staat KVK Beringen aan de leiding in eerste provinciale. KVK heeft één punt voorsprong op Helson Helchteren en Herkol (Neerpelt). FC Turkse klopte KSK Meeuwen met 2-1 en staat zevende in de stand met 11 punten uit 7 wedstrijden.
Vandaag gezien
Beringen - Ochtendstond heeft goud in de mondZoomZomers temperaturen overdag maar toch wel wat frisse nachten, dat levert een mooie combinatie op in de ochtend. Met wat lichte nevel heeft de dageraad echt wel goud in de mond. (foto Hans Put)

Ontbijten voor Westakker

Zondag 15 oktober 2017
Beringen - Ontbijten voor WestakkerZoomDeze ochtend stonden deze vrijwilligers klaar om een lekker ontbijt te serveren ten voordele van basisschool Westakker in Beverlo.
Ontbijten voor WestakkerOntbijten voor Westakker
Zoom
Beringen - Wedstrijdverslag Jeuk - Weerstand KoerselNa 23 minuten leek Koersel een dikke vogel voor de kat… Het stond toen 3-0. Met een goedkope penalty opende de thuisploeg de score (5’). Met een uitmuntende aanval tot tegen de doellijn en dan balletje terugleggen, werd het 2-0 (9’) en een afgeweerde corner die in één tijd heerlijk op de slof werd gepakt, stond het na 23 minuten 3-0. De eerste aanval (26’) van Koersel was raak. Nico Claes bediende Alessio Del Freo en die kon milderen: 3-1. Koersel kwam nu in de wedstrijd en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Grote HeideEr ging opnieuw een kopploeg voor de bijl tegen Stal Sport. Grote Heide, het nummer 2 in de rangschikking werd met lege handen terug naar Noord-Limburg gestuurd. Van bij de aanvang nam Stal het heft in handen. De eerste minuten werd er permanent voor het doel van de bezoekers gespeeld. Dat leidde alweer tot een vroeg doelpunt: in de 13 de minuut kon kapitein Tom Vanden Eynde met een strak schot de score openen, na een mooie combinatie met tiktakvoetbal voor de bezoekende kooi. En even later was het ei zo (…) Het hele nieuwsbericht

Flandria Paal verliest in Achel

Zaterdag 14 oktober 2017
Beringen - Flandria Paal verliest in AchelFlandria Paal heeft met 3-1 verloren op het veld van Achel VV. AC Tervant speelde thuis 1-1 gelijk tegen Eksel A. Stal klopte Grote Heide met 3-1. Koersel speelde 3-3 gelijk op het veld van Daring Huvo Jeuk.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Beringen - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: V.E.-Consult

Zaterdag 14 oktober 2017
Valentin Engelen en Christiane Geuns, beiden uit Koersel, hebben de bvba V.E.-Consult opgericht met zetel aan de Zavelstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in wijnen en geestrijke dranken, algemene audit-activiteiten, en sport- en recreatieonderwijs

Mooi herfstweer

Zaterdag 14 oktober 2017
Beringen - Mooi herfstweerZoomHet wordt dit weekend heel mooi weer met zomerse temperaturen. Ideaal om te genieten van de prachtige herfstkleuren. (foto Gust Ischen)

De vliegenzwam

Zaterdag 14 oktober 2017
Beringen - De vliegenzwamZoomDe vliegenzwam heeft een bolvormige hoed, dan uitgespreid tot vlak met een diameter van 8 tot 20 cm., glad helder rood, oranje geel verblekend met overgankelijke pyramidevormige witte vlakken. De lamellen zijn wit. Deze vliegenzwam is giftig. Voorkomen: In bossen en lanen bij loofbomen (berk, eik, beuk , linde) en onder naaldbomen op zand- en veengrond.

De cafés van de cité

Zaterdag 14 oktober 2017
Uit de oude doos
Beringen - De cafés van de citéZoomIn de glorietijd van de Beringse mijn waren er meer dan 50 cafés op de cité! Waar heb jij nog een pintje gedronken?

Smeedkapel

Zaterdag 14 oktober 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - SmeedkapelZoomDeze kapel in de Broekhovenstraat in Beringen is een beschermd monumentje. Het is een rechthoekige kapel met driezijdige sluiting (Hoek Everselstraat). Ondanks de bescherming werd de kapel van een nieuw, bakstenen parement voorzien, waarachter de oude kern (mogelijk uit de 17de eeuw) volledig schuilgaat.

Belle fleur

Zaterdag 14 oktober 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Belle fleurZoomDe Belle fleur, ofwel de schachtbok van de mijn, is de inspiratie voor de gekleurde woorden van deze week.

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Fons Swinnen overleden

Vrijdag 13 oktober 2017
Beringen - Fons Swinnen overledenVandaag is Fons Swinnen overleden, de echtgenoot van Octavie Poels. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen een dievenbende die hoogbejaarden bestal, onder meer aan bankautomaten. De dieven, die al eerder in aanraking kwamen met het gerecht,  kregen straffen gaande van 15 maanden tot 5 jaar. Zij sloegen onder meer in Beringen en Tongeren. (PG)
Marina Doggen uit Koersel en Unique Lights Holding uit Sneek (Ned.) hebben de bvba Unique Lights and Power opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Doel van de vennootschap is onder meer groot- en kleinhandel in ledverlichting, zonnecollectoren, zonneopanelen en windturbines.

Nieuw album voor Maarten Cox

Vrijdag 13 oktober 2017
Showbizz
Beringen - Nieuw album voor Maarten CoxZoomVandaag komt het album 'Op weg' van Maarten Cox officieel uit. En om zijn plaat te promoten gaat hij met een speciale wagen op weg naar de verschillende nieuwsredacties in het land. Morgen houdt hij halt bij Radio Benelux en de Internetgazet Beringen.

Utkan Invest failliet

Donderdag 12 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel heeft Utkan Invest uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 november worden ingediend. Mr. Lesire is curator in deze zaak.

Pierre Dendas overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Beringen - Pierre Dendas overledenGisteren is Pierre Dendas overleden, de weduwnaar van Paula Cloostermans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Radio Benelux in Iedereen Beroemd

Donderdag 12 oktober 2017
Beringen - Radio Benelux in Iedereen BeroemdZoomHet tv-programma Iedereen Beroemd streek neer in Beringen en bracht het lokale nieuws via Radio Benelux. De researchers van het programma vonden de items voor hun rubriek 'lokale radio' dankzij de Internetgazet Beringen.

50 tinten geel

Woensdag 11 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - 50 tinten geelZoomDe zonsondergang was voor Gust Ischen een tafereel van 50 tinten geel.

Weerzien na 54 jaar!

Woensdag 11 oktober 2017
Maak dat mee!
Beringen - Weerzien na 54 jaar!ZoomMaria en Emilia Epifani woonden meer dan 54 jaar geleden in de Louis Sauvestrelaan in Beringen-Mijn. Het zijn nichten van Specogna Lucia. Vader werkte destijds in de mijn. Maar bij zijn pensionering trok hij terug naar zijn heimat en al die jaren zijn die zussen nooit meer in Beringen geweest. Toch waren er tal van herinneringen die ze nog eens wilden terugzien zoals het graf van hun broertje die zeer jong overleed. Nu, bij hun zeventigste verjaardag, verrasten hun kinderen hen met deze (…) Het hele nieuwsbericht
Weerzien na 54 jaar!Weerzien na 54 jaar!
Weerzien na 54 jaar!Weerzien na 54 jaar!
Zoom

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak op werf in Paal

Woensdag 11 oktober 2017
Beringen - Inbraak op werf in PaalDieven sloegen afgelopen nacht toe op een werf langs de Meldertsesteenweg in Paal. De politie kwam ter plaatse voor een onderzoek.

Radio Benelux op Iedereen Beroemd

Woensdag 11 oktober 2017
Beringen - Radio Benelux op Iedereen BeroemdZoomIn de rubriek 'Lokale Radio' van het populaire tv-programma Iedereen Beroemd komt vanavond Radio Benelux in beeld. Zij brengen het lokale nieuws uit Beringen met reportages over de brandstofboulevard, cyclobalclub Het Zwarte Goud en duikcentrum TODI.

Roger Heylen overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Beringen - Roger Heylen overledenIn Korspel is gisteren Roger Heylen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Heyligen. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium.

Special Forces oefenen

Dinsdag 10 oktober 2017
De elitetroepen van de Special Forces houden donderdag 19 oktober een militaire oefening in Limburg, onder meer in Beringen en Houthalen-Helchteren.

Ongeval op Koerselsesteenweg

Dinsdag 10 oktober 2017
Beringen - Ongeval op KoerselsesteenwegOp de Koerselsesteenweg raakte een vrouw uit Leopoldsburg gewond bij een kop-staartaanrijding. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.15 uur.

Alarmpistool en gsm gestolen

Dinsdag 10 oktober 2017
Gisterenavond is ingebroken in een woning aan de Vrevijverstraat in Koersel. Er zijn onder andere een alarmpistool, een oud scheerapparaat en een gsm gestolen.

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.

Nieuwe firma: Catch-up

Dinsdag 10 oktober 2017
Sofie Reynders en Jan Feyen, beiden uit Koersel, hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) Catch-up opgericht met zetel aan de Orgelwinningstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het organiseren van congressen, seminaries, sportevenementen, optredens, concerten, beurzen en feestelijkheden.

Rekentaalbad in de herfstvakantie

Dinsdag 10 oktober 2017
Tijdens de herfstvakantie zet OC De Buiting op donderdag 2 en vrijdag 3 november zijn deuren open voor het rekentaalbad. Voor vele kinderen een superleuke tijd want het rekentaalbad is al aan zijn 26ste editie toe. Er wordt spelenderwijs gewerkt rond rekentaal, waarbij er ook ruimte is voor ontspanning.
Inschrijven nog tot en met vrijdag 20 oktober via educatie[!]beringen.be of 011 43 02 70.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Beringen - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

Jammen in Paal

Dinsdag 10 oktober 2017
Showbizz
Zaterdag organiseert Duvelclub De Stam in Paal weer een jamsessie. Wie graag muziek speelt en dat eens wil tonen of uitproberen op een podium kan vanaf 20u zich uitleven in de zaal van de club. De organisatie voorziet instrumenten en geluidsinstallatie. Uiteraard mag je zelf ook je instrumenten meebrengen. De toegang is gratis.

Vers Geperst

Dinsdag 10 oktober 2017
Op 15 oktober, tussen 14u en 17u is ieder welkom in het Brigidahuis, Koersel-Dorp 9, 3582 Koersel. Davidsfonds Koersel houdt haar jaarlijks 'Vers geperst' waarin boeken en het jaarprogramma wordt voorgesteld. Er is kans om lid te worden en zo te genieten van vele voordelen van de Davidsfonds Cultuurkaart. Iedereen is welkom.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Femma Koersel-Stal kookt met kruidenZoomDe kookdemo 'koken met kruiden' vrijdag jl. viel in de smaak bij de 19 aanwezige Femma-leden van Stal. En wat hebben de dames geleerd? "Eerst en vooral kregen we heel wat achtergrondinformatie over kruiden en hun helende werking. We leerden ook citronade maken, broodpudding met kokosolie, (veganistische) pesto en rode bietenspread met mierikswortel", zegt Lieve Lambrechts.
Femma Koersel-Stal kookt met kruidenFemma Koersel-Stal kookt met kruidenFemma Koersel-Stal kookt met kruiden
Zoom

Paddenstoelen smullen

Maandag 9 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - Paddenstoelen smullenZoomHet is de tijd van het jaar om paddenstoelen te plukken. Ook deze slak lust wel een lekkere boschampignon. (Jos Neys)

Frans Daniëls overleden

Maandag 9 oktober 2017
Beringen - Frans Daniëls overledenGisteren is Frans Daniëls overleden, de echtgenoot van Julia Leyssens. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Beringen waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Apolonia Surma overleden

Maandag 9 oktober 2017
Beringen - Apolonia Surma overledenIn Koersel is gisteren Apolonia Surma overleden, de weduwe van Waclaw Marczuk. Zij was 92 jaar. De uitvaart vindt vrijdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehova's Getuigen in Zolder. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Louis De Hondt overleden

Maandag 9 oktober 2017
Beringen - Louis De Hondt overledenZaterdag is Louis De Hondt overleden, de echtgenoot van Liva Berrevoets. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Fanbal The New Oldies

Maandag 9 oktober 2017
Showbizz
Beringen - Fanbal The New OldiesZoomOp 7 oktober gaf orkest The New Oldies hun fanbal in de kantine van Weerstand Koersel. Op hun playlist stonden 88 nummers dansmuziek van vroeger en nu. Ze kregen het publiek dadelijk mee en er werd flink gedanst en meegezongen door de 260 opgekomen fans. Het bal duurde tot in de vroege uurtjes. (Jean Beerten) Bekijk hier de swingende foto's.

Marcel Daniëls overleden

Maandag 9 oktober 2017
Beringen - Marcel Daniëls overledenVrijdag is de uit Koersel afkomstige Marcel Daniëls overleden, de echtgenoot van Joanna Blockken. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt en wordt gevolgd door de crematie en asverstrooiing op de begraafplaats van Kiewit-Hasselt.

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel Zolder geklopt met 4-1. Koersel heeft 6 punten uit 4 wedstrijden. United Beverlo versloeg Schoten met 9-2 en staat na vier wedstrijden aan de leiding met 12 punten.

Dwars door Hasselt

Zondag 8 oktober 2017
Beringen - Dwars door HasseltZoomDeze jongeren van Spectrum College campus Paal namen vandaag mee aan een natte Dwars door Hasselt maar daar lieten ze zich niet door afschrikken. Ook de jongeren van Spectrum College St-Jan Beringen waren goed vertegenwoordigd. (foto onder)
Dwars door Hasselt
Zoom

Felix Gysbrechts overleden

Zondag 8 oktober 2017
Beringen - Felix Gysbrechts overledenGisteren is in Oostham de uit Paal afkomstige Felix Gysbrechts overleden, de echtgenoot van Stans Ambroos. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Winnaars Benelux Carp Qualifier

Zondag 8 oktober 2017
Beringen - Winnaars Benelux Carp QualifierZoomTeam Ken't Lou's met Laurens Wagemans en Ken Vangheel winnen dit jaar de Benelux Carp Qualifier aan de Paalse Plas. Met 8 vissen goed voor in totaal 55kg winnen zij voor Team Hengelsport Geleen Zero (11 vissen en 51.5kg) en Team Boilie Design (4 vissen goed voor 47.7kg). Zij mogen alle drie deelnemen aan de Wereldkampioenschappen. De winnaars namen zoals de traditie het wil, een duik in het koude water!
Beringen - Koersel verliest van Zepperen-BrustemKoersel heeft vanmiddag thuis de duimen moeten leggen tegen Zepperen-Brustem. Uitslag: 1-2. Koersel staat veertiende in de stand met 5 punten uit 5 wedstrijden.
Stal Sport speelde 1-1 gelijk in Lindelhoeven. Flandria Paal versloeg Opitter met 1-0. FC Turkse verloor met 1-0 bij Grote Heide.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Damesvoetbal: Fufo verliest van BokrijkIn de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 0-3 verloren van Bokrijk Sp. A. Fufo staat zevende in de stand met 3 punten uit 5 wedstrijden.

KVK Beringen klopt RC Peer

Zaterdag 7 oktober 2017
Beringen - KVK Beringen klopt RC PeerKVK Beringen heeft vanavond thuis met het kleinste verschil gewonnen van RC Peer. Uitslag: 1-0. KVK staat tweede in de stand met 13 punten uit 6 wedstrijden.
AC Tervant verloor met 5-0 op het terrein van RC Reppel. Tervant staat negende in de stand met 8 punten uit 6 wedstrijden.

Cois Clauw overleden

Zaterdag 7 oktober 2017
Beringen - Cois Clauw overledenIn Tervant is vandaag Cois Clauw overleden, de echtgenoot van Rosa Kelgtermans. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).


Roger Carmans overleden

Zaterdag 7 oktober 2017
Beringen - Roger Carmans overledenOp 3 oktober overleed de uit Paal afkomstige Roger Carmans. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Lanaken.

Is dit geen schoonheid?

Zaterdag 7 oktober 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Is dit geen schoonheid?ZoomDe gekleurde woorden van deze zaterdag zijn wel heel mooi gekleurd. Is dit geen schoonheid?

Hotel Edelweis

Zaterdag 7 oktober 2017
Uit de oude doos
Beringen - Hotel EdelweisZoomWie kent er nog Hotel Edelweis? Deel gerust uw herinneringen via reacties. Heb jij nog toffe oude foto's? Beringen[!]internetgazet.be is ons adres.

Paal centrum

Zaterdag 7 oktober 2017
Beringen - Paal centrumZoomHet centrum van Paal heeft in de loop der jaren een grondige metamorfose ondergaan, dat zagen we al een paar keer in deze rubriek. Vandaag nog eens kijk op de hoek van de Diestersesteenweg.

Heksenschermpje

Zaterdag 7 oktober 2017
Beringen - HeksenschermpjeZoomVandaag presenteert Jos het Herksenscherpje (Mycena Rosea) De hoed van deze paddenstoel heeft een diameter tot 6 cm. en is helder roze van kleur. Het oppervlak is radiaal gegroefd en in het midden bevindt zicht een bult. De kleur verbleekt bij het uitdrogen.De lamellen zijn uitgebocht aangehecht en wit van kleur.De steel is eveneens wit tot lichtroze gekleurd. De sporen zijn wit. De geur is radijsachtig. Het heksenschermpje is giftig. Voorkomen: Ze zijn vooral te vinden in loof- en naaldbossen, op strooisel en op de grond van juli tot november.

Maurice Schoofs overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Beringen - Maurice Schoofs overledenOp 27 september overleed de uit Paal afkomstige Maurice Schoofs, de echtgenoot van Josée Verboven. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vond dinsdag plaats in de parochiekerk van Genenbos-Lummen.

HRM Intelligence failliet

Vrijdag 6 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel heeft HRM Intelligence uit Lommel (voorheen Beringen) failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 november worden ingediend.

Roger Vandebroek overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Beringen - Roger Vandebroek overledenVandaag is Roger Vandebroek overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Marcel Heyligen overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Beringen - Marcel Heyligen overledenVandaag is Marcel Heyligen overleden, de weduwnaar van Bertha Jansen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Opening hoofdkantoor HCEE

Vrijdag 6 oktober 2017
Beringen - Opening hoofdkantoor HCEEZoomIndustrieterrein Ravenshout is weer een nieuw bedrijf rijker. Vandaag opende het nieuwe hoofdkantoor van HCEE. (Hyundai Construction Equipment Europe)
De belangrijkste boodschap van de openingsceremonie was heel duidelijk: een nieuw bedrijf, een nieuw hoofdkantoor, een nieuwe visie. Nadat Hyundai Construction Equipment op 1 april 2017 een onafhankelijke bedrijfseenheid is geworden, vormt de opening van het nieuwe Europese hoofdkantoor in Tessenderlo de volgende grote mijlpaal op weg naar het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Francisca Cordoba Gamero overledenVandaag is Francisca Cordoba Gamero overleden, de weduwe van Rafael Merino Tejada. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Werelddierendag in de Beerring

Vrijdag 6 oktober 2017
Beringen - Werelddierendag in de BeerringZoomIn basisschool De Beerring werd Werelddierendag in de kijker gezet met een lieve ezel. Ook de kippen en konijnen konden op veel bijval van de kinderen rekenen.
Werelddierendag in de BeerringWerelddierendag in de BeerringWerelddierendag in de Beerring
Zoom
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomHet Belgisch team met Laurens Wagemans en Ken Vangheel op stek 7 staat aan de leiding met 7 vissen, goed voor 55kg. Ze worden op de voet gevolgd door twee Nederlandse teams met 47.90 en 47.70 kg. Patrick Gijzen (foto) kon afgelopen nacht nog deze mooie vis vangen en zo komt hij met zijn maat Kim Schneider op de tweede plaats. Het wordt nog een spannende strijd voor de titel morgen!

De Sint komt ook dit jaar weer

Vrijdag 6 oktober 2017
Beringen - De Sint komt ook dit jaar weerZoomNaar goede gewoonte komt ook dit jaar de Sint met de boot aan op de Paalse Plas. "Op 18 november om 14u starten wij met een kinderdisco waar de kinderen opgewarmd worden voor de intrede van de Sint. Na de intrede komen de kinderen één voor één bij de sint waarna ze ook een cadeautje krijgen van Sinterklaas. Voor heel dit gebeuren zal er een heuse verwarmde tent voorzien worden met voor de ouders een jeneverbar ", zegt organisator Steven Jans. Tickets zijn vanaf vandaag te verkrijgen via deze link.

Nieuwe brandweerkazerne

Donderdag 5 oktober 2017
Leopoldsburg krijgt een nieuwe brandweerkazerne. De bouwwerken gaan begin volgend jaar van start. Met het project is een investering gemoeid van 4,2 miljoen euro.

Vergunning voor windturbinepark

Donderdag 5 oktober 2017
Electrabel mag van de Limburgse deputatie een windturbinepark bouwen in Ham. Er komen drie windturbines.
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Donderdag 5 oktober 2017
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomDeze middag werd deze kanjer van 21kg bovengehaald door de winnaars van vorig jaar. Benieuwd wat de nacht zal brengen...

Nieuwe single van Maarten Cox

Donderdag 5 oktober 2017
Showbizz
Beringen - Nieuwe single van Maarten CoxZoom'Deel van ons wij', is de nieuwste single van Maarten Cox. En daarmee gaat de zanger uit Beverlo de gevoelige toer op. Op een tedere en kwetsbare manier bezingt Maarten de komst van nieuw leven. Alle mama’s en papa’s zullen zich onmiddellijk kunnen terugvinden in de prachtige tekst en de meeslepende muziek van het Limburgse symfonisch orkest Jeugd & Muziek waarmee Maarten het nummer opnam. Deze maand verschijnt ook nog zijn album 'Op weg'.
Maak dat mee!
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas... (2)ZoomEen nieuwe record tijdens de Benelux Carp Qualifier afgelopen nacht. Deze goudkarper van maar liefst 22.7kg werd bovengehaald door het Nederlands team van Huub en Jan.

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Donderdag 5 oktober 2017
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomHet was een drukke nacht voor de vissers aan de Paalse Plas. Laurens en Ken kregen deze nacht maar liefst 4 vissen aan de kant. Weinig slaap, harde weercondities maar ook wat geluk bij de Belgen Ken Vangheel en Laurens Wagemans. Ze staan hiermee nog steeds als eerste op het leaderboard en hebben momenteel het meest aantal gevangen karpers.
Beringen - Werelddierendag in wijkschool SteenhovenZoomGisteren was het Werelddierendag en juf Shana van het derde en vierde leerjaar Steenoven 't Klavertje bracht haar border collie Jowy mee naar school. De kinderen leerden over de verzorging, het gedrag en de training van een hond en ook hoe ze een hond moeten benaderen. Jowy genoot met volle teugen van alle aandacht die hij kreeg. Hij is een grote kindervriend!
Werelddierendag in wijkschool SteenhovenWerelddierendag in wijkschool SteenhovenWerelddierendag in wijkschool Steenhoven
Zoom
Evelien Van den Berg uit Beringen en Rita Jorens uit Brecht hebben de gewone commanditaire vennootschap Salem Consultancy opgericht met zetel aan de Brugstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het geven van training en opleiding over het gebruik van software, de uitbating van een datacentrum en IT-Consultancy.

Brandweer werft aan

Donderdag 5 oktober 2017
Beringen - Brandweer werft aanZoomHelp je graag mens en dier uit de nood? Woon je op maximum 4 km/8 min. van de Beringse brandweerpost? Word dan brandweervrijwilliger. Solliciteren kan tot en met 20/11/2017. Er is een infosessies in Beringen op 6 november.
Meer info op deze site.

Sander Elen militair MTB-kampioen

Woensdag 4 oktober 2017
Beringen - Sander Elen militair MTB-kampioenZoomSander Elen uit Overpelt heeft vandaag op be-Mine het militair kampioenschap mountainbike gewonnen. Het is zijn 5de titel dit seizoen.

Ground Zero

Woensdag 4 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - Ground ZeroZoomEen club opbouwen duurt jaren maar een clubhuis afbreken duurt slechts twee dagen. Club 9 in Koersel is ondertussen met de grond gelijk gemaakt. Nu is het uitkijken naar de 1ste spadesteek voor het nieuwe clubhuis.

Een beetje paars in de lucht

Woensdag 4 oktober 2017
Vandaag gezien
Beringen - Een beetje paars in de luchtZoomEen mooie zonsondergang vanavond. Marcel Gybels stuurde ons deze foto.

Angele Vanzeer overleden

Woensdag 4 oktober 2017
Beringen - Angele Vanzeer overledenGisteren is Angele Vanzeer overleden, de echtgenote van Robert Gielen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Puur natuur
Beringen - Europees beschermde kever aangetroffenZoomIn Hamont-Achel, Neerpelt en recent ook Beringen is de Europees beschermde vermiljoenkever aangetroffen, een knalrode kever van bijna anderhalve centimeter groot, die voor het eerst weer in ons land opduikt. Zijn aanwezigheid is te danken aan het rivierenherstel van de afgelopen decennia, waardoor rivieren weer kronkelen. Lees hier een artikel van natuurwetenschappers over deze bij ons onbekende keversoort. (Foto Siga - Wikimedia)

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Woensdag 4 oktober 2017
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomPatrick Gijsen uit Nederland kon vandaag deze karper van 15kg vangen. Zijn team komt hiermee in de top 3 van het klassement. Je kunt de wedstrijd trouwens volgen via deze facebookpagina.
Luciano en Franco Bufalari, beiden uit Beringen, hebben de gewone commanditaire vennootschap Bufalari Luciano opgericht met zetel aan de Heerbaan in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwkundig tekenen, het optrekken van ruwbouw en individuele huizen, gebouwen met celstructuur en algemene bouw van andere niet-residentiële gebouwen.
Jan Vandeweyer en Wannes Ceulemans, beiden uit Beverlo, hebben de gewone commanditaire vennootschap JVDW Consulting opgericht met zetel aan de Wystekkenstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend goed, de organisatie van evenementen en teambuilding-sessies en het uitbaten van een wellness-zaak.

Nieuwe vzw: LAFA

Woensdag 4 oktober 2017
Antonio Tibollo en Mage Debora, beiden uit  Beverlo, en Daisy Kadesa uit Zonhoven hebben de vzw Loveline Aid For Africa, afgekort Lafa, opgericht met zetel aan de Genenbroekstraat in Beverlo. Lafa is een vereniging die armen en individuelen in Oost-Afrika wil helpen door middel van geestelijke, sociale en materiële ondersteuning.
Julie Vanhoudt en Michiel Mechelmans, beiden uit Paal, hebben de de burgerlijke vennootschap onder vorm van gewone commanditaire vennootschap Logopedie Julie Vanhoudt opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Paal. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het beroep van logopedist.

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Woensdag 4 oktober 2017
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomTijdens de Benelux Carp Qualifier aan de Paalse Plas werd afgelopen nacht deze mooie vis gevangen. De teams strijden nog tot zaterdag dag en nacht voor een plaats op het WK vissen en gaan met de modernste technologie op zoek naar de grote kanjers in de Paalse Plas.

Stal kermis

Woensdag 4 oktober 2017
Beringen - Stal kermisZoomZondag 8 en maandag 9 oktober is het weer de herfstkermis van Stal.

Test sirenes

Woensdag 4 oktober 2017
Beringen - Test sirenesDe volgende geplande luide test van de elektronische sirenes is voorzien op donderdag 5 oktober. Op het ogenblik van de test zal elke sirene een alarmsignaal genereren. Dit is een schelle toon die na een korte onderbreking wordt herhaald. Uit de luidsprekers van de sirene klinkt de gesproken boodschap 'proefsignaal'.
De resultaten van de test zullen in de loop van de dag meegedeeld worden op de website van het Crisiscentrum.

Roos Dierckx overleden

Dinsdag 3 oktober 2017
Beringen - Roos Dierckx overledenGisteren is Roos Dierckx overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Beringen - Nationaal Kampioenschap Defensie MountainbikeZoomMorgen/woensdag organiseert het Bataljon Bevrijding Vijfde Linie (Bn Bvr/5 Li) het nationaal kampioenschap defensie mountainbike op be-MINE. Er worden 3 wedstrijden georganiseerd voor militairen (burgers kunnen niet deelnemen): - wedstrijd 1 voor veteranen (+40j) start om 10 uur, afstand 22 km - wedstrijd 2 voor dames start om 10.03 uur, afstand 18 km - wedstrijd 3 heren open start om 12 uur, afstand 30 km De prijsuitreiking is om 14.45 uur.

Alfons Swerts overleden

Dinsdag 3 oktober 2017
Beringen - Alfons Swerts overledenIn Helchteren is op 29 september de uit Koersel afkomstige Alfons Swerts overleden, de echtgenoot van Paula Van Briel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Een taal leren via film

Dinsdag 3 oktober 2017
Beringen - Een taal leren via filmZoomHet bekijken van films is een leuke en efficiënte manier om vreemde talen bij te schaven. Daarom lanceert ElaN Languages i.s.m. bioscoop The Roxy Theatre de ‘Subtitles Club’.
"Vanaf 6 oktober vertonen we iedere maand in The Roxy Theatre beurtelings een Engelse, Franse en Duitse film. Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie. Je krijgt er telkens een boeiende inleiding bovenop", vertelt Ludo Vangenechten van The Roxy Theatre.
"De (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Verengelsing

Maandag 2 oktober 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - VerengelsingHallo ieder lichaam, in het schrijven van cursiefjes ben ik een onderhond. Tegenwoordig wordt zo een stukje tekst een column genoemd maar omdat ik mijn stokpaardjes heb, trek ik van leer tegen het verengelsen van onze taal. Boven dit stukje staat ‘Verengelsing’ maar dat lijkt me geen woord dat je in de Grote Van Dale terugvindt. Kan er iemand een Engels woord voor bedenken? Neen, dat mag niet. We moeten onze taal blijven vereren. Minder Engels is de boodschap. We hebben allemaal een slimme telefoon , (…) Het hele nieuwsbericht

Trouwen nu ook op zaterdag

Maandag 2 oktober 2017
Beringen - Trouwen nu ook op zaterdagZoomVanaf vandaag kan je je huwelijk voor 2018 in Beringen vastleggen. En dat kan voortaan ook op zaterdag. "Tussen 9.30 en 12 uur zullen we maximum zes huwelijken kunnen voltrekken. Van maandag tot en met vrijdag kan je zelf het uur kiezen als je keuze nog beschikbaar is. Op zaterdag heeft enkel het eerste koppel de vrije keuze. Als eenmaal een huwelijk in de agenda staat, zullen de volgende huwelijken aaneensluitend (ervoor of erna) ingepland worden", zegt burgemeester Webers. Meer info via 011 43 03 60, burgerzaken[!]beringen.be of aan het loket van de dienst burgerzaken, afdeling burgerlijke stand.

War Bortels overleden

Maandag 2 oktober 2017
Beringen - War Bortels overledenGisteren is War Bortels overleden, de echtgenoot van Irene Vandijck. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Andre Bellinkx overleden

Maandag 2 oktober 2017
Beringen - Andre Bellinkx overledenIn Stal is zaterdag André Bellinkx overleden, de echtgenoot van Henriette Goossens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

TTC Paal start sterk dit seizoen

Maandag 2 oktober 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - TTC Paal start sterk dit seizoenZoomDe ploeg op de foto is de A-ploeg van TTC Paal die aantreedt in 1ste provinciale. Zij wonnen van Hechtel-Eksel van 11-5. Van links naar rechts: Bert Theunis, Huachun Shi, Lennart Schorpion en Steven Reynders. Samen met Maarten Moons hopen ze net als de vorige jaren ook dit jaar de topploegen in de reeks het vuur aan de schenen te kunnen leggen en bovenaan de rangschikking mee te blijven spelen. Afgelopen weekend was perfect van de tafeltennisclub van Paal: 4x thuiswinst voor de competitieploegen en 2x winst voor de recreatieploegen, TTC Paal is goed bezig!

Zaalvoetbal: Winst voor Beverlo

Maandag 2 oktober 2017
In de tweede nationale van het zaalvoetbal won Beverlo in Hoeselt met 3-9. Aan de rust was de stand 3-4. Koersel verloor van A5 Genk met 7-2.
Beringen - Roxy Koersel doet mee aan PleaseReleaseMeZoomVan de vele duizenden film die er jaarlijks worden gemaakt, komt slechts een klein percentage uiteindelijk in de (Belgische) zalen. De redenen zijn divers: het geld voor een wereldwijde distributie was niet voorzien, een deal met een distributeur loopt dan toch spaak, de kosten voor ondertiteling worden te hoog ingeschat, etc.. De programmatoren van een aantal filmhuizen zien op festivals in binnen- en buitenland vaak steengoede films, die maar niet in België uitkomen. Erg jammer, want veel pareltjes (…) Het hele nieuwsbericht
Stal Beverlo heeft Lubbeek-Leuven geklopt met 3-1. Setstanden: 25-13; 25-22; 24-26, 27-25.
Beringen - Nieuwe samenwerking met CultuurCentraalZoomDe vier culturele centra van Beringen, Zonhoven, Houthalen en Leopoldsburg gaan nauwer samenwerken. En dat doen ze onder de naam CultuurCentraal. Dat is een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven, Casino Cultuurcentrum Houthalen en Cultuurcentrum Leopoldsburg. Deze vier cultuurpartners ondersteunen elkaar voortaan in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent.
Beringen - Expo Porseleinspiegelingen is groot succesZoomDe internationale expo Porseleinspiegelingen in het Casino van Beringen lokt veel volk. Curator is keramiste Patty Wouters. Leerlingen uit zes academies in Vlaanderen werden uitgenodigd om zich te spiegelen aan het werk van één of meer professionele porseleinkunstenaars. Ze ontlenen vervolgens elementen en/of technieken om die op een heel persoonlijke manier te interpreteren en te integreren in een eigen unieke creatie.
De expo is nog te zien tot 15 oktober.

Jump 4 Kids op zondag

Zondag 1 oktober 2017
Beringen - Jump 4 Kids op zondagZoomVandaag kon je voor de tweede dag op rij naar een te gekke speelnamiddag op be-MINE. De eerste editie van Jump 4 Kids, een speels weekend ten voordele van kansarme kinderen in Beringen was meer dan geslaagd. Bekijk het fotoverslag van Patrick Knuyt op onze facebookpagina.
Beringen - Nieuwe zaak voor barbier ChristopheZoomDe Beringse barbier Christophe De Gauquier opende vandaag een tweede zaak in Sint-Truiden. De Men's Grooming Barbershop in de fruitstad is hetzelfde concept als in Beringen. De burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren, kwam de zaak openen.

Chiro Stal in de kijker

Zondag 1 oktober 2017
Beringen - Chiro Stal in de kijkerZoomVandaag zette de Chiro van Stal zichzelf even in de kijker. De jongens met een open spelnamiddag en de meisjes met een vriendjesdag. Zo werd het startschot gegeven van een nieuw werkjaar. (Patrick Knuyt)
Bekijk nog meer gekke foto's via deze link.
Beringen - Winst voor Flandria Paal en AC TervantIn Tweede Provinciale hebben Flandria Paal en AC Tervant vandaag elk hun wedstrijd gewonnen. Paal versloeg Reppel met 2-1 en Tervant ging met 3-4 winnen op het veld van Lutlommel. Turkse FC speelde thuis 4-4 gelijk tegen Lindel-Hoeven VV.
Beringen - Miners winnen overtuigend van TessenderloDe Miners zetten hun knappe zegereeks verder en laten geen spaander heel van Optima Tessenderlo. In wat vooraf zoals steeds een aartsmoeilijke derby beloofde te worden, nam de ervaren thuisploeg de beste start. De jonge Miners acteerden wat gespannen en waren wat ongeduldig in de afwerking en Optima liep bijna 10punten uit. Vanaf het tweede quarter ging het tempo echter omhoog en met een strikte teamdefence werd deze achterstand bij de rust omgezet in een 14 pt voorsprong.
In de tweede (…) Het hele nieuwsbericht

Diamant voor José en Rik

Zondag 1 oktober 2017
Beringen - Diamant voor José en RikZoomOp 28 september 1957 trouwden voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van Beringen Cruysbergs Maria Helena ( roepnaam José ) en Rayen Henricus ( roepnaam Rik ). En dit weekend vierden ze hun diamanten bruiloft. Ze werden dan ook ontvangen in de raadzaal van het oude gemeentehuis van Beringen om in de bloemetjes gezet te worden en een aantal geschenken te ontvangen. Rik en José hebben elkaar leren kennen in een spiegeltent bij gelegenheid van Lummen kermis. José (…) Het hele nieuwsbericht
Diamant voor José en RikDiamant voor José en RikDiamant voor José en Rik
Diamant voor José en RikDiamant voor José en Rik
Zoom
Beringen - Wedstrijdverslag Vlijtingen - KoerselVan een wedstrijd met 2 gezichten gesproken…! De 1ste helft vond Koersel geen antwoord op de lange ballen van de thuisploeg en onderging de match. Op kracht en gestalte kwam Vlijtingen 2-0 voor. Gezien de duelkracht die Vlijtingen ten toon spreidde, gaf, na 45 minuten, niemand nog een cent voor de kansen van Koersel. Onder impuls van Janneh Ghys die als draaischijf fungeerde, knokte Koersel zich dan toch in de wedstrijd. Helsen (66’) kopte een corner binnen en Martijn Bellinkx zorgde voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Hamont 99De vijfde competitiematch leverde voor Stal Sport een tweede overwinning op. Slachtoffer van dienst was niemand minder dan Hamont 99, de leider die met het maximum van de punten uit de eerste vier wedstrijden was gekomen. Gesterkt door de goede prestatie van vorige week op Eksel, waar nochtans toch werd verloren, kwamen de Stalse spelers onbevangen het terrein op en werd Hamont van bij aanvang van de wedstrijd op eigen helft teruggedrongen. De aanvalsgolven rolden af en aan, maar het duurde tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Spaghettidag Flandria Paal

Zondag 1 oktober 2017
Beringen - Spaghettidag Flandria PaalZoomHet is een druk weekend wat betreft eetdagen bij verenigingen. Zo organiseerde Flandria Paal gisteren hun jaarlijkse spaghettidag.
Spaghettidag Flandria PaalSpaghettidag Flandria PaalSpaghettidag Flandria Paal
Spaghettidag Flandria PaalSpaghettidag Flandria PaalSpaghettidag Flandria Paal
Zoom
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen