Het overige nieuws

Moet er nog beton zijn?

Maandag 30 november 2020
Beringen - Moet er nog beton zijn?ZoomEen drukte vandaag op de site van het oude college in Beringen waar gebouwd wordt aan twee nieuwe appartementsblokken. (foto Patrick Haesevoets)

Nieuwe vennootschap: Napero

Maandag 30 november 2020
Peter Moerman en Nadine Swyngedauw, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Napero opgericht met zetel aan de Langvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een koffiehuis met eetgelegenheid en handel in onroerend goed.

Licht in de straat (6)

Maandag 30 november 2020
Beringen - Licht in de straat (6)ZoomDeze bewoners haalden hun inspiratie misschien bij Felix Timmermans en zijn bekend toneelstuk 'En waar de sterre bleef stille staan'. (Patrick Cosemans)

Nieuwe vennootschap:Paycheq

Maandag 30 november 2020
Bregt Vanzonhoven uit Lummen heeft de besloten vennootschap Paycheq opgericht met zetel aan de Diestersesteenweg in Paal. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een loonsecretariaat, selectiekantoor, interimbureau en/of adviesbureau.

Yvonne Aerts overleden

Maandag 30 november 2020
Beringen - Yvonne Aerts overledenZaterdag is de in Houthalen woonachtige en uit Koersel afkomstige Yvonne Aerts overleden, de weduwe van Alphons Broux. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Karine Van Geel overleden

Maandag 30 november 2020
Beringen - Karine Van Geel overledenOp 21 november overleed de in Korspel woonachtige Karine Van Geel, de echtgenote van Patrick Vaes. Zij was 54 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Boerenwijsheid (29)

Maandag 30 november 2020
Beringen - Boerenwijsheid (29)ZoomAls het vriest in november, dan volgt er sneeuw in december.

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Beringen - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Desego

Zondag 29 november 2020
De besloten vennootschap BS Management uit Paal en Severine Zels uit Alken hebben de besloten vennootschap Desego opgericht met zetel aan de Pastorijstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer gevelreiniging, ambulante handel en mark- en straathandel.

De schreeuw om eten!

Zondag 29 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - De schreeuw om eten!ZoomEen beeld dat onze hongerige consumptiemaatschappij goed verbeeld. Ik zie er zelfs het hoofd van 'De schreeuw' van Edvard Munch in. Jij ook? (Hans Put)

Licht in de straat (6)

Zondag 29 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (6)ZoomEen zee van licht in de donkere bossen van Beringen. (foto's: Patrick Cosemans)
Licht in de straat (6)Licht in de straat (6)
Zoom

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Beringen - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Beringen - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht

Licht in de straat (5)

Zondag 29 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (5)ZoomOp vier plaatsen in Beringen kan je dit soort creatieve kunstwerken met fietsen zien. Deze velobomen zijn een actie van VOLUIT om verkeersveilige spullen zoals fluohesjes, helmen, lampjes of reflectoren te verzamelen. Je mag deze gewoon in de bomen hangen. Ze worden dan later bezorgd aan kansarme gezinnen. De locaties zijn: Paalsesteenweg 256 in Paal, Zuidstraat 175 in Beverlo, Nijverheidsstraat 49 in Beringen en Nieuwendijk 73 in Koersel. (foto Jean Beerten)

Inbraak in gsm-shop in Koersel

Zondag 29 november 2020
Beringen - Inbraak in gsm-shop in Koersel
Er is ingebroken in een gsm-shop aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. De daders gingen er met gsm's van klanten aan de haal die binnengebracht waren voor herstelling. De zaakvoerder verspreidde ook beelden van de inbraak. Jij kan deze bekijken op onze facebookpagina.

Nieuwe vennootschap: C Works

Zondag 29 november 2020
Mustafa Ugur uit Beringen heeft de besloten vennootschap C Works opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Voortstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw van gebouwen, het plaatsen van dakbedekking, klinkerwerken en algemene klusjesdiensten.

Vrachtwagenchauffeur tegen de lamp

Zondag 29 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de Westelsebaan in Averbode haalde de politie Demerdal een snel rijdende vrachtwagen uit het verkeer. De bestuurder, een 27-jarige man uit Tessenderlo, bleek onder invloed van cocaïne. Zijn rijbewijs is ingetrokken. Bij het uitlezen van de tachograaf van de vrachtwagen bleek ook dat de bestuurder zich niet hield aan de noodzakelijke rust- en rijtijden.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Beringen - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Beringen - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Licht in de straat (4)

Zondag 29 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (4)ZoomOok het stadsbestuur heeft dit jaar voor extra licht gezorgd.
Beringen - Eucharistieviering kerk Beringen-centrumZoom Op de eerste zondag van de advent is voor de federatie Beringen de viering opgenomen in de kerk van Beringen. "We zijn op weg naar Kerstmis. Dit jaar zullen we dit niet in de kerk samen kunnen vieren. Maar langs deze weg willen we zeker verbonden blijven. Misschien staat bij jullie de adventskrans wel klaar om het eerst lichtje aan te steken. Een klein gebaar, maar het helpt zeker om in de stemming te komen op weg naar Kerstmis. Voorganger in deze viering is deken Marcel Meysen die deze week zijn 75ste verjaardag vierde. Volgende week is de viering vanuit de pastorale éénheid "Tabor", zegt Els Geukens. 

Drie voertuigen botsen op E313

Zaterdag 28 november 2020
Beringen - Drie voertuigen botsen op E313Deze voormiddag raakten drie voertuigen in een aanrijding betrokken op de E313 in Beringen. Eén van de wagens belandde in de berm. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Jef Reynders overleden

Zaterdag 28 november 2020
Beringen - Jef Reynders overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Engsbergen-Tessenderlo woonachtige Jef Reynders overleden, de echtgenoot van Anny Croonenborghs. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jean Geuens overleden

Zaterdag 28 november 2020
Beringen - Jean Geuens overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Hechtel afkomstige Jean Geuens overleden, de echtgenoot van Maria Vaes. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Voorleesweek: Jessie De Weyer

Zaterdag 28 november 2020
Beringen - Voorleesweek: Jessie De WeyerZoomSchepen van de Beringse bib, Jessie De Weyer leest vandaag voor uit 'De enge ever'.

Pastoor poseert in pyjama

Zaterdag 28 november 2020
Beringen - Pastoor poseert in pyjamaZoomDe mensen van theatercollectief Mals Vlees hebben ook pastoor Geert Croes uit Paal kunnen strikken om te poseren voor hun campagne. Waarom de pastoor in de kou gezet werd, weten we pas volgende week. Ondertussen gaan  naar het schijnt nog meer bekende Beringenaren volgen...

Drie nieuwe wandelingen De Mijnlamp

Zaterdag 28 november 2020
Beringen - Drie nieuwe wandelingen De MijnlampZoomWandelclub De Mijnlamp organiseert een derde 'teruguitjekot-wandeling'. Er werden weer drie mooie wandelingen afgepijld. (5,7 en 9 km). Die vertrekken aan het Kioskplein in Beringen-Mijn. Een plannetje hangt aan één van de bomen. De pijlen hangen er vanaf 28 november toe en met 13 december 2020. Als je het plan van het parcours op voorhand eens wil bekijken, kan dit op de website van De Mijnlamp.

Beringen FC

Zaterdag 28 november 2020
Uit de oude doos
Beringen - Beringen FCZoomWe hebben al vaker een foto gebracht van Beringen FC, maar de voetbalclub heeft dan ook een rijke geschiedenis. Die historie herleeft ook helemaal dankzij de Facebookgroep Beeringen FC 522.

Nieuwe kerk Stal

Zaterdag 28 november 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Nieuwe kerk StalZoomOp 11 december 1976 werd in Stal een nieuwe moderne kerk ingewijd. Deze kwam in de plaats van een oude Neoraamse kerk uit 1910 die door mijnverzakkingen te fel was beschadigd en werd 1982 afgebroken. De kerk uit 1976 kreeg ook al enkele aanpassingen. Kan jij ze zien?

Doorheen de dagen

Zaterdag 28 november 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Doorheen de dagenZoomVandaag een mijmering over zwanen:

Licht in de straat (3)

Zaterdag 28 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (3)ZoomOok Corsala zorgt voor wat extra licht in deze donkere dagen. (Jean Beerten)

Terril Beringen

Zaterdag 28 november 2020
Lens op Beringen
Beringen - Terril BeringenZoomBart Liesenborgs brengt vandaag nog een mooi beeld van de terril in Beringen.

Stop met schoffelen

Vrijdag 27 november 2020
Beringen - Stop met schoffelenZoomBinnen vele klassieke tuinen wordt er nog steeds veel geschoffeld. En dan zeggen dat de tuin veel werk is. Bij deze: stop daarmee! Schoffelen maakt het bodemleven kapot in de grond, die zo belangrijk zijn voor ons microsysteem. Binnen de moderne tuinarchitectuur worden plantvakken mooi dicht aangeplant, waardoor de volledige bodem bedekt wordt door beplanting. Hierdoor is de schoffel overbodig, en kan de beplanting zichzelf instant houden. Doordat de plantvakken volledig dichtgroeien maakt onkruid geen of (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Luno 1966

Vrijdag 27 november 2020
Luc Tournier uit Paal heeft de besloten vennootschap Luno 1966 opgericht met zetel in de Kloosterstraat. Het gaat om een notarisvennootschap.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Boz Trans

Vrijdag 27 november 2020
Ertan Ahmed uit Beringen heeft de besloten vennootschap Boz Trans opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer nationaal en internationaal goederenvervoer over de weg en groot- en kleinhandel in droge voeding.

Nieuwe vennootschap: T.E.L. Projects

Vrijdag 27 november 2020
Tom Theunis uit Beringen heeft de besloten vennootschap T.E.L. Projects opgericht met zetel aan de Kraaienstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metsel- en voegwerken, isolatiewerkzaamheden en het uitvoeren van rioleringswerken.

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Beringen - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.

Ken je de Anderslezen-app al?

Vrijdag 27 november 2020
Beringen - Ken je de Anderslezen-app al?ZoomGaat lezen moeilijk? Met de gratis Anderslezen-app lees je duizenden Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone. Je kan de voorleessnelheid aanpassen en door het luisterboek 'bladeren', net als bij het gewone boek. Leesplezier gegarandeerd! Want: iederéén kan lezen! Surf naar www.luisterpuntbibliotheek.be voor meer info en download de Anderslezen-app! Of kom naar de pop-up bib op LUTGART. De bibmedewerkers helpen je graag verder. 

Louis Theunis overleden

Vrijdag 27 november 2020
Beringen - Louis Theunis overledenDinsdag is Louis Theunis overleden, de echtgenoot van Emma Verboven. Hij was 92 jaar. Louis was gewezen raadslid en schepen in Paal en Beringen. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Tervant.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Beringen - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Licht in de straat (2)

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straat (2)ZoomOok in Koersel worden de huizen sfeervol versierd, zoals hier bij Stephan Volders.

Dertiger onder invloed

Donderdag 26 november 2020
Beringen - Dertiger onder invloedDe politie heeft gisteren in de Ernest Claesstraat in Scherpenheuvel-Zichem een 37-jarige man uit Beringen betrapt die onder invloed van drugs reed. In opdracht van het parket van Leuven is zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Brand in asielcentrum

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanmorgen rond 6.15 uur uitrukken voor een brand in het asielcentrum aan de Kapelstraat in Heusden. Het kantoor van de directrice is volledig verwoest. In enkele andere vertrekken is er rookschade. Het parket heeft een branddeskundige opdracht gegeven de brandoorzaak te onderzoeken.

Licht in de straat

Donderdag 26 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Licht in de straatZoomIna Poels stuurde ons deze foto van hun kerstverlichting in de Ulfortstraat in Beverlo.
Vandaag gezien
Beringen - Wordt Beringen het nieuwe San Gimignano?ZoomMet zegt wel eens dat Limburg het Toscane van België is en misschien wordt Beringen dan wel het nieuwe San Gimignano. Dat middeleeuws Italiaans stadje is gekend voor zijn verschillende torens die het silhouet van de stad domineren. Het stadsbestuur lonkt nu ook naar boven, op de verschillende hoeken van de stad mogen hogere woontorens komen. Zo wordt de poort naar Koersel voortaan bewaakt door deze toren. (Foto Patrick Haesevoets)

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Beringen - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Beringen - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Feestverlichting voor extra warmte

Woensdag 25 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Feestverlichting voor extra warmteZoomHeb jij uw huis ook al mooi verlicht? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet en wie weet sturen we een fotograaf langs!
Feestverlichting voor extra warmteFeestverlichting voor extra warmte
Zoom

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Beringen - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Voorleesweek: Sofie en Eveline

Woensdag 25 november 2020
Beringen - Voorleesweek: Sofie en EvelineZoomSofie en Eveline lezen vandaag voor uit het boek 'Ik zoek een kusje'.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Mensenhandel en prostitutie

Woensdag 25 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar feiten van mensenhandel, prostitutie en witwassen in Diest en Aarschot zijn drie personen aangehouden. Het onderzoek startte reeds in 2019 naar aanleiding van informatie over illegale prostitutie door voornamelijk Zuid-Amerikaanse dames, onder meer van de Dominicaanse Republiek, die op malafide wijze in de regio Diest en Aarschot zouden terechtkomen. Centraal in het onderzoek staat het massagesalon ‘Sweet Dreams’ gelegen aan de Halensebaan in Diest en verschillende privé-locaties in Aarschot, waar in precaire werk- en leefomstandigheden, seksuele diensten worden aangeboden.

Duur sigaretje

Woensdag 25 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is gisteren een autobestuurder geverbaliseerd omdat hij al rijdende een sigaret aan het rollen was. Hij had daardoor geen aandacht meer voor het verkeer en was niet in staat om alle rijverrichtingen uit te voeren, aldus de politie.

Even wegdromen...

Woensdag 25 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Even wegdromen...ZoomDeze reiger zit rustig te dromen op een dak ergens in de buurt van Beringen-Zuid. Of wacht hij misschien op  de Sint om een handje te helpen? (Gust Ischen)

Een brief voor de Sint

Woensdag 25 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een brief voor de SintZoomWie nog geen brief heeft geschreven voor de Sint moet zich nu wel haasten. De kinderen van kleuterschool Hand in Hand en De Buiteling hebben alvast een snelle lijn met de Sint dankzij een eigen brievenbus voor de Heilige man. (Marleen Abeels)

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

Koekjes bakken

Dinsdag 24 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Koekjes bakkenZoomSinterklaas en zijn Pieten zijn koekjes aan het bakken, zoveel is duidelijk! (Gust Ischen)

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jozef Vanderheiden overleden

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Jozef Vanderheiden overledenVandaag is de in Beringen woonachtige Jozef Vanderheiden overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Maria Janssens. Hij was 92 jaar. Afscheid in intieme kring in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Asmara Del Rosso overleden

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Asmara Del Rosso overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Asmara Del Rosso overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Antonio Buzza. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Jos Gielis overleden

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Jos Gielis overledenVandaag is de in Paal woonachtige Jos Gielis overleden, de echtgenoot van Frieda Bodaer. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Tennis Paal: jeugdvriendelijke tennisclubZoomOok dit jaar behaalde Koninklijke Tennis Paal het label van 'Jeugdvriendelijk Tennisclub 2021 met erkende tennisschool'. En dat is een flinke pluim voor het hele team van de jeugdcoördinatie en alle vrijwilligers die voor of achter de schermen bijgedragen hebben aan dit resultaat. "Het motiveert ons enkel maar om volgend jaar nòg beter te doen. Hopelijk kunnen we snel terug de normale gang van zaken opstarten en zien we jullie allen gezond en wel terug op onze mooie club", laat het bestuur nog weten.


Henri Swerts overleden

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Henri Swerts overleden
Op 18 november overleed de in Paal woonachtige Henri Swerts, de weduwnaar van de in 2018 overleden Leontine Verhesen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ondertussen, aan de brug in Beringen

Dinsdag 24 november 2020
Beringen - Ondertussen, aan de brug in BeringenZoomDe Vlaamse Waterweg maakte nog dit filmpje van de werken aan de brug in Beringen.

Diefstal mislukt

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Diefstal misluktOnbekenden probeerden gisterenavond met een aanhangwagen aan de haal te gaan in de Dwarsstraat in Ham. Toen zij betrapt werden door de eigenaar sloegen zij op de vlucht.

Gilberte Baers overleden

Maandag 23 november 2020
Beringen - Gilberte Baers overleden
Op 17 november overleed Gilberte Baers, de levenspartner van Rudi Huysmans. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Een mistige ochtend

Maandag 23 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een mistige ochtendZoomDe mist is vanochtend behoorlijk hardnekkig en trekt maar langzaam weg. (foto Marleen Abeels)

Sint en Pieten oefenen in Beringen

Maandag 23 november 2020
Beringen - Sint en Pieten oefenen in BeringenZoomWeet jij hoe het komt dat de Sint en zijn Pieten zo goed kunnen klimmen over de daken?? We hebben ze betrapt tijdens het oefenen in klimcentrum Alpamayo in Beringen. 
Sint en Pieten oefenen in BeringenSint en Pieten oefenen in Beringen
Zoom

Niet zeuren

Maandag 23 november 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Niet zeurenEr is mij een belangrijke inspiratiebron ontnomen. Net zoals mijn grote voorbeeld Simon Carmiggelt, googelen die naam, zit ik wel eens in de kroeg met mijn luistervinkoor in hoogste paraatheid. Simon zat achter zijn kopje koffie met het onafscheidelijke borreltje jenever de kroeggesprekken af te luisteren om ze nadien in een meesterlijk stukje proza te gieten. Kort maar krachtig, ludiek en toch raak, dat was zijn handelsmerk. Hij zat natuurlijk niet ganse dagen op café maar haalde de inspiratie voor zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (28)

Maandag 23 november 2020
Beringen - Boerenwijsheid (28)ZoomNovember heeft maar 30 dagen, maar dubbel wind en regenvlagen.

Voorleesweek: Kristel Dewaele

Zondag 22 november 2020
Beringen - Voorleesweek: Kristel DewaeleZoomKristel Dewaele leest vandaag 'Teenslippers' voor uit haar jongste dichtbundel Wonderwereld.

Marceline Dirix overleden

Zondag 22 november 2020
Beringen - Marceline Dirix overledenGisteren is de in Paal woonachtige Marceline Dirix overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Leon Meelberghs. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Misviering Christus Koning

Zondag 22 november 2020
Beringen - Misviering Christus KoningZoomOp deze Christus Koning werd er in Koersel nog een speciale misviering opgenomen voor en door de Chiro van Koersel.

Misviering Koersel

Zondag 22 november 2020
Beringen - Misviering KoerselZoomOok vandaag kan je de misviering in de kerk van Koersel online (her)bekijken.

Extra investeringen in laadpunten

Zondag 22 november 2020
Beringen - Extra investeringen in laadpuntenZoomVlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) trekt 30 miljoen euro uit voor 30.000 extra laadequivalenten (CPE) voor publieke laadinfrastructuur tegen 2025. In het kader van deze doelstelling keurde de Vlaamse regering de conceptnota voor de uitrol van laadinfrastructuur in de periode 2021-2025 goed. “De omschakeling naar zero-emissievoertuigen is een absoluut streefdoel als we de klimaatdoelstellingen willen halen. De transitie naar volledig elektrische personenvoertuigen zal de komende (…) Het hele nieuwsbericht

Marijke Henkens in Artikel 27

Zondag 22 november 2020
Beringen - Marijke Henkens in Artikel 27ZoomDe tentoonstelling van Artikel 27 in Heusden-Zolder kon door corona dit jaar niet plaatsvinden. De organisatoren lieten van de deelnemende kunstenaars een filmpje maken. Vandaag tonen we het portret van Marijke Henkens uit Paal.

Henriette Triekels overleden

Zaterdag 21 november 2020
Beringen - Henriette Triekels overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Henriette Triekels overleden, de weduwe van de in 2002 overleden René Gielis. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de aula van begrafenissen Beyne-Franken in Heusden-Zolder.;

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Beringen - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

De burgemeester leest voor

Zaterdag 21 november 2020
Beringen - De burgemeester leest voorZoomIn het kader van de Voorleesweek kan je dankzij de bib de komende dagen naar een aantal verhalen luisteren. Vandaag beet burgemeester Vints de spits af met een toepasselijk verhaaltje: 'Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste'. Je kan het verhaal hier herbeluisteren. 

Als een vermoeide reiziger

Zaterdag 21 november 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Als een vermoeide reizigerZoomElke zaterdag brengen we een poëtisch rustmoment.

Albertkanaal Beringen

Zaterdag 21 november 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Albertkanaal BeringenZoomOp dit moment wordt er volop gewerkt aan een nieuwe brug over het Albertkanaal in Beringen. Ook een verbreding van het kanaal komt er nog aan. En zo kan de scheepvaart weer een stukje groeien.

Mensen van de zorg

Zaterdag 21 november 2020
Uit de oude doos
Beringen - Mensen van de zorgZoomDe mensen die nu in de zorg werken staan volop in de schijnwerpers, vandaag blikken we even terug in de tijd met deze verpleegster van de toenmalige St-Annakliniek in Beringen-Mijn. (foto Citévolk Spreekt)

Jan Lommers overleden

Vrijdag 20 november 2020
Beringen - Jan Lommers overledenVandaag is de in Tervant-Paal woonachtige en uit Lommel afkomstige Jan Lommers overleden, de echtgenoot van Nelly Ercken. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Bromfietsers botsen

Vrijdag 20 november 2020
Beringen - Bromfietsers botsenDeze namiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee bromfietsers op de Hasseltsesteenweg in Beringen. Eén van hen liep daarbij zware verwondingen op.

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Beringen - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw album voor Lili Grace

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuw album voor Lili GraceZoomLili Grace, de band van de twee zusjes Nelle en Dienne uit Ham, heeft een nieuw album klaar. 'Silhouette' werd gisterenavond via youtube voorgesteld. En je kan het album herbeluisteren. Zeker doen, want Lily Grace is echt een specialleke in de Limburgse muziekwereld.

Even de kerktoren verplaatsen?

Vrijdag 20 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Even de kerktoren verplaatsen?ZoomHet was even schrikken deze ochtend... moest de kerktoren van Beringen verplaatst worden? Gelukkig is deze foto maar gezichtsbedrog.

MTB-parcours in beeld

Vrijdag 20 november 2020
Beringen - MTB-parcours in beeldZoomAton De Brauwer maakte dit filmpje van de enduratracks en de jumps op de Avonturenberg.

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Leopold Vranckx overleden

Donderdag 19 november 2020
Beringen - Leopold Vranckx overledenGisteren is in Paal Leopold Vranckx overleden, de weduwnaar van Yvonne Vervoort. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Frans Verscheuren overleden

Donderdag 19 november 2020
Gisteren is de uit Koersel afkomstige en in Balen woonachtige Frans Verscheuren overleden de echtgenoot van Annemie Kerckhofs. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leon Vanhees overleden

Donderdag 19 november 2020
Beringen - Leon Vanhees overledenGisteren is Leon Vanhees overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Julia Vaes. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Koersel.

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Beringen - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

V. Dak failliet verklaard

Donderdag 19 november 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de NV V.Dak uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 december ingediend worden via RegSol.

Een warme vlam!

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Een warme vlam!ZoomLichtjes, vlammetjes, hartjes...ze duiken overal op zoals hier in het centrum van Paal.

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Beringen - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Beringen - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Mariette Convens overleden

Woensdag 18 november 2020
Beringen - Mariette Convens overledenVandaag is in Paal Mariette Convens overleden, de weduwe van Michaël Tessens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Astrid Adams overleden

Woensdag 18 november 2020
Beringen - Astrid Adams overledenGisteren is Astrid Adams overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jos Gabriëls. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Beringen - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Trucker met rijverbod betrapt

Woensdag 18 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Trucker met rijverbod betraptDe verkeersdienst van Politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo controleerde maandagnacht in Tessenderlo, naar aanleiding van de coronanachtklok een inwoner uit van Tessenderlo. De man vertelde dat hij onderweg was naar zijn vrachtwagen, welke verderop op een parking geparkeerd stond. Aangezien de politiemensen al vlug door hadden dat de man een lopend rijverbod heeft, besloten ze de tachograaf van de vrachtwagen na te kijken. Ze konden hiermee vaststellen dat de chauffeur tijdens zijn rijverbod meerdere ritten met de vrachtwagen uitgevoerd had. De man mag zich aan een proces-verbaal verwachten.

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.
Beringen - Gratis film dankzij Please Release MeZoomDe woest originele en ambachtelijk vervaardigde film Bait van regisseur Mark Jenkin was afgelopen jaar een indie-hit in het Verenigd Koninkrijk. De film werd geselecteerd voor de reeks 'Please Release Me' maar door Covid-19 werd de projectie zowel in maart als in november geschrapt. De organisatoren van Please Release Me (KASKcinema, kunstencentrum BUDA, De Cinema, Cinema ZED, The Roxy Theatre en CINEMA RITCS) willen dat de film gezien wordt en trakteren op een gratis vertoning bij je thuis.
Het hele nieuwsbericht

Cinema ten voordele van de cinema

Dinsdag 17 november 2020
Beringen - Cinema ten voordele van de cinemaZoomDe film 'I Am Greta' ging in première op het Filmfestival van Gent en kwam in de zalen op 21 oktober. Na de zeer korte carrière van 1 week was de film niet meer te bekijken door het sluiten van de zalen. Goed nieuws, want de documentaire is vanaf morgen online te huur en dit enkel op de 2 online platformen die de deelnemende cinema's steunen. Als 3e platform biedt nu ook Film Fest Gent Online de docu tijdelijk aan en hun opbrengst wordt zoals met 'For Sama' (nog steeds te huur) verdeeld onder de 3 deelnemende Bioscopen: Sfinx Gent, Buda Kortrijk en The Roxy Theatre in Koersel.

Hector Cools overleden

Dinsdag 17 november 2020
Beringen - Hector Cools overledenIn Paal is vandaag Hector Cools overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hubert Elsen overleden

Dinsdag 17 november 2020
Beringen - Hubert Elsen overledenGisteren is Hubert Elsen overleden, de echtgenoot van Maria Theunis. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Tervant.

Pol Vereecke overleden

Dinsdag 17 november 2020
Beringen - Pol Vereecke overledenVandaag is de in Leopoldsburg woonachtige Pol Vereecke overleden, de weduwnaar van de in 1984 overleden Gabriëlle Reynders. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Korspel.

Inbrekers stelen juwelen

Dinsdag 17 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan het Portiersveld in Engsbergen-Tessenderlo. Er zijn juwelen gestolen.

Auto tegen boom in Steenstortstraat

Dinsdag 17 november 2020
Beringen - Auto tegen boom in SteenstortstraatZoomVanmorgen kwam een auto tegen een boom terecht in de Steenstortstraat in Koersel. De bestuurder is daarbij gewond geraakt. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Parking be-MINE

Dinsdag 17 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Parking be-MINEZoomDe werken voor de parking op be-MINE voor de school Straf! schieten goed op zoals je op deze foto kan zien.

Videoboodschap van de Sint

Dinsdag 17 november 2020
Beringen - Videoboodschap van de SintZoomDe Sint roept alle Beringse kinderen op om een tekening in zijn grote rode brievenbus aan het stedelijk administratief centrum te komen steken. Zo kunnen ze de muren in de Stoomboot opvrolijken. Elk kind krijgt dan een kleine maar lekkere verrassing in zijn brievenbus. (Niet vergeten je naam en adres op je tekening te schrijven!)

Boerenwijsheid (27)

Maandag 16 november 2020
Beringen - Boerenwijsheid (27)ZoomNovember warm en fijn, het zal een strenge winter zijn.

Opening A-Maze

Maandag 16 november 2020
Beringen - Opening A-MazeZoomHet was een bijzondere dag voor de kinderen van de nieuwe middelbare methodeschool A-Maze in Beverlo. Ze namen vandaag hun intrek in hun nieuwe locatie in het centrum van Beverlo.

Twintig coronaboetes

Maandag 16 november 2020
Beringen - Twintig coronaboetesDit weekend zijn in Beringen twintig inbreuken vastgesteld op de coronamaatregelen: 16 voor het negeren van het verplaatsingsverbod, vier rond de mondmaskerplicht.

Bijna 400 snelheidsovertredingen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder vlogen 398 hardrijders tegen de lamp. Eén van hen reed 110 km per uur op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 50 km per uur.

Zeven coronaboetes

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie zeven coronaboetes uitgeschreven voor het negeren van het samenscholingsverbod of de nachtklok. De overtreders kregen een boete van 250 euro.

Dertien flessen lachgas aangetroffen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder heeft de politie dertien flessen lachgas aangetroffen in de auto van een twintiger uit Genk. De jongeman had ook drugs op zak.

Werfcontainer opengebroken

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een werfcontainer opengebroken aan de Westlaan in Heusden-Zolder. Over de buit is niets geweten.

Man (26) gewond bij botsing

Maandag 16 november 2020
Beringen - Man (26) gewond bij botsingEen 26-jarige man uit Beringen is gisterenavond rond 20 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Katermeerstraat en de Paalsesteenweg in Paal.

Anna Jans overleden

Maandag 16 november 2020
Beringen - Anna Jans overledenZaterdag is Anna Jans overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jos Vannoppen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk in Paal.

Gemeenteraad online

Maandag 16 november 2020
Beringen - Gemeenteraad onlineVanavond kan je vanaf 19u30 de gemeenteraad online volgen via de website van de stad Beringen. We brengen met de Internetgazet Beringen ook meteen na goedkeuring van de punten verslag uit.

Nieuwe brug Genebos geplaatst

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe brug Genebos geplaatstZoomDe werkzaamheden voor de plaatsing van de nieuwe brug over het Albertkanaal tussen Lummen en Heusden-Zolder zijn gisteren vlot verlopen. Er werd zondagochtend zo vroeg mogelijk gestart met het invaren omwille van de voorspelde wind. Maar de specialisten hebben ondertussen al heel wat know how opgebouwd omdat over heel de loop van het Albertkanaal nieuwe bruggen worden geplaatst. (foto's Gust Ischen)
Nieuwe brug Genebos geplaatstNieuwe brug Genebos geplaatst
Nieuwe brug Genebos geplaatstNieuwe brug Genebos geplaatst
Zoom

De Sint leest voor!

Zondag 15 november 2020
Beringen - De Sint leest voor!ZoomWist je dat Sinterklaas niet alleen in zijn Grote Boek leest? Af en toe heeft hij ook tijd om andere boeken te lezen. Voor onze jongste Beringenaren leest de Sint daarom speciaal digitaal voor uit zijn lievelingsboeken. Luister jij ook mee? Op woensdag 2 december om 15.00 uur kan jij afstemmen op de Facebookpagina van de bib en meeluisteren naar de Sint! (foto bib Beringen)
Beringen - Ontbijt Scouts en Gidsen Beringen-centrumZoomZoals zoveel verenigingen organiseerden de Scouts en Gidsen van Beringen-centrum een alternatieve eetdag. Hun ontbijt werd 666 keer gesmaakt. Ze maakten deze aftermovie van de dag.

Misviering Koersels Kapelleke

Zondag 15 november 2020
Beringen - Misviering Koersels KapellekeZoomOok deze week kan je online een misviering volgen van de pastorale Eenheid Tabor Beringen, Koersel, Stal en Korpsel. De hele week blijft deze op de website van Kerknet staan. De eucharistieviering ging deze keer door in Koersels kapelleke achter gesloten deuren. Volgende zondag zal diaken Tonny Versluys voorgaan in een gebedsviering rond het thema:"Christus Koning, patroon van de Chiro's". Veel kijkgenot.

Nieuwe brug Genebos

Zondag 15 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe brug GenebosZoomDe nieuwe brug voor Genebos ligt al klaar op een ponton om vandaag naar haar definitieve stek te verhuizen. De brug wordt dan 'ingevaren' om een nieuwe hogere verbinding tussen Lummen en Heusden-Zolder te vormen. Toch is er nog heel wat werk en zal in het beste geval pas in maart volgend jaar het verkeer weer over de brug kunnen. Door de coronamaatregelen is het overigens niet toegelaten om vandaag ter plekke te gaan kijken. Maar geen nood, je kunt alles live volgen via de website van de Vlaamse Waterweg. Rond 16 uur zou de nieuwe brug op haar plaats moeten liggen. (Foto's Gust Ischen)
Nieuwe brug GenebosNieuwe brug Genebos
Nieuwe brug GenebosNieuwe brug Genebos
Zoom

Jens vertelt over Xenomorf

Zaterdag 14 november 2020
Beringen - Jens vertelt over XenomorfZoomJens Meijen uit Paal was één van de gasten op de Boekenmarathon en Boekenfeest. Jens haalde hoge ogen met zijn dichtbundel Xenomorf. Je kan het verhaal van Jens bekijken via deze link op VRTNU.

Lisette Dirix overleden

Zaterdag 14 november 2020
Beringen - Lisette Dirix overledenVandaag is de in Paal woonachtige Lisette Dirix overleden, de echtgenote van Frans Broekmans. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Beringen - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

Avonturenberg

Zaterdag 14 november 2020
Lens op Beringen
Beringen - AvonturenbergZoomVrijdag de dertiende, een geluksdag voor onze fotograaf Bart Liesenborgs om prachtige foto's te maken!

Op wandel door de dagen

Zaterdag 14 november 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Op wandel door de dagenZoomHeel toepasselijk vandaag: wandelen door de dagen, het enige wat we zowat kunnen doen in deze lockdown.

Koersels Kapelleke

Zaterdag 14 november 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersels KapellekeZoomVandaag is Gust nog eens aan het Koersels Kapelleke voor zijn reeks.

Sint-Jansgilde Paal

Zaterdag 14 november 2020
Uit de oude doos
Beringen - Sint-Jansgilde PaalZoomVandaag een foto uit de oude doos van de Sint-Jansgilde uit Paal.

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Beringen - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Jos Cypers overleden

Vrijdag 13 november 2020
Beringen - Jos Cypers overledenGisteren is de in Paal woonachtige Jos Cypers overleden, de echtgenoot van Yvonne Grade. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in zijn geboortedorp Nieuwrode.

Week van de Smaak met Sans Saucis

Vrijdag 13 november 2020
Beringen - Week van de Smaak met Sans SaucisZoomHet is de Week van de Smaak! Tijdens deze week brengt Vlaanderen dit jaar de smaak- en eetcultuur onder de aandacht met het thema ‘smaak van geluk’. De smaak van geluk vind je vaak in lokale producten en gerechten. Daarom leert de Beringse kok van Sans Saucis je z'n favoriete gerecht maken.
#samentegencorona
Beringen - De Sint komt digitaal bij KWB KoerselZoomVoor alles is een oplossing, daar zijn ze bij KWB Koersel heilig van overtuigd. Als de Sint door corona niet op huisbezoek mag, dan komt hij wel via digitale weg. Luister maar!

Fietser gewond bij aanrijding

Donderdag 12 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op Kolmen in Tessenderlo. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Fernand Cupers overleden

Donderdag 12 november 2020
Beringen - Fernand Cupers overleden
Vandaag is de in Koersel woonachtige Fernand Cupers overleden, de echtgenoot van José Ickmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.

Auto van pa in beslag genomen

Donderdag 12 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Auto van pa in beslag genomenZoomBij een snelheidscontrole heeft de verkeersdienst van de politie Heusden-Zolder vorige week twee straatracers betrapt. Vanuit de flitsauto zag de agent twee wagens aan hoge snelheid achter elkaar rijden. De ene probeerde in te halen, terwijl de andere dat wilde verhinderen. De auto's werden geflitst aan 130 en 136 per uur, waar 70 het maximum is. De agent zette de achtervolging in. Aan de gemeentegrens met Beringen, aan de rotonde, kon hij een BMW X6 onderscheppen met aan het stuur een man van 19 uit (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Marie José Aerts overleden

Donderdag 12 november 2020
Beringen - Marie José Aerts overledenDinsdag is de in Paal woonachtige Marie José Aerts overleden, de weduwe van Leo Engelen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Beringen - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Beringen - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Pakawi Park heeft uw steun nodig

Donderdag 12 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Pakawi Park heeft uw steun nodigZoomHet Pakawi Park in Olmen kan een extra steuntje in de rug gebruiken. Door de sluiting van de horeca en de zoo zelf is er een tekort aan financiële middelen. De zoo is populair in onze buurt en kan dan ook rekenen op veel sympathie en steun. Leen Gevers uit Mol zette de actie op. Ook de 10-jarige Lara Hermans uit Leopoldsburg draagt haar steentje bij en kocht met haar zakgeld een hele auto vol fruit en groenten. Ook bij bakkerij Tabita en Okay Heppen staan collectebussen voor de zoo. (foto Leen Gevers) Steunen kan via deze link.

KVK Beringen heeft nieuwe trainer

Woensdag 11 november 2020
Beringen - KVK Beringen heeft nieuwe trainerKurt Van De Paar (42) wordt de nieuwe trainer van KVK Beringen. Hij volgt Nordine Barka op die ontslag nam om redenen van familiale aard.

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Beringen - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Beringen - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Fietser gewond bij ongeval

Woensdag 11 november 2020
Beringen - Fietser gewond bij ongevalEen 82-jarige man uit Beringen geraakte deze voormiddag gewond toen hij met zijn fiets werd geraakt door een auto. Het ongeval gebeurde op de Koolmijnlaan.

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Beringen - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

FrieslandCampina snoeit in jobs

Dinsdag 10 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zuivelgigant FrieslandCampina wil 1.000 banen schrappen, onder meer in België. De personeelsleden in de vestiging in Meldert zijn ongerust. In de Lummense vestiging werken 500 mensen onder wie veel inwoners van Beringen. Door de herstructurering wil FrieslandCampina kosten besparen, omdat het momenteel erg moeilijk is door de coronapandemie en omdat de winstmarges zwaar onder druk staan. Het bedrijf wil zoveel mogelijk banen laten verdwijnen door pensioenen of een aanwervingsstop. Maar naakte ontslagen zijn niet uitgesloten.

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Beringen - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Roza Maes overleden

Dinsdag 10 november 2020
Beringen - Roza Maes overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Hulst-Tessenderlo wonende Roza Maes overleden, de echtgenote van Marcel Knaps. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Werken brug Beringen

Dinsdag 10 november 2020
Beringen - Werken brug BeringenZoomWie graag de werken van de brug in Beringen volgt, kan ook nog dit filmpje van Via T Albert bekijken.

Vrouw gewond bij ongeval

Dinsdag 10 november 2020
Beringen - Vrouw gewond bij ongevalEen 59-jarige vrouw uit Beringen geraakte gisteren gewond bij een ongeval in Kwaadmechelen. Ze raakte betrokken bij een kop-staartbotsing aan de Heidestraat.

De Hamse Puzzelkast

Dinsdag 10 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - De Hamse PuzzelkastZoomWe kennen al de boeken(ruil)kastjes die onder andere in Beringen staan. In Ham hebben ze nu ook een puzzelkast. En dat is een primeur. Het idee is hetzelfde, de kast steekt vol met puzzels en iedereen kan er eentje komen lenen of ruilen. Het idee komt van Patrick Bosmans, schepen van cultuur in Ham. Hij timmerde de kast zelf in elkaar. De puzzelkast staat in de Gerhoevenstraat 26c.
Beringen - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Ocura laat het licht branden

Maandag 9 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Ocura laat het licht brandenZoomOok Ocura Beringen doet mee met de actie om extra licht aan te steken en een warm hart te tonen.

Een waterzonnetje

Maandag 9 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een waterzonnetjeZoomHet weer blijft bijzonder zacht voor de tijd van het jaar en het zonnetje doet alleszins deugd en zorgt voor de nodige extra vitamientjes deze winter. (foto Marleen Abeels)

Inbraak via dakraam

Maandag 9 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via een dakraam binnen in een woning aan de Korenstraat in Ham. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.

Marcel Bonnarens overleden

Maandag 9 november 2020
Beringen - Marcel Bonnarens overledenZaterdag is de in Paal woonachtige Marcel Bonnarens overleden, de echtgenoot van Paula Schraepen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Jef Theys overleden

Maandag 9 november 2020
Beringen - Jef Theys overledenGisteren is de in Berringen-Mijn woonachtige Jef Theys overleden, echtgenoot van Victoire Thewys. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Trump en zwarte piet

Maandag 9 november 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Trump en zwarte pietZou er op gans de wereld de afgelopen maanden één journalist of columnist, van welk medium ook, de woorden Trump en Corona niet gebruikt hebben? Je zal een sterk vergrootglas moeten hebben om die witte merel te vinden. In de (On)Verenigde Staten is de beslissing gevallen en is die andere witte merel van 4 jaar geleden uit zijn nest gevallen. Zijn we blij met Joe Biden? Ik ben denk dat we vooral blij zijn dat Trump de presidentstroon zal moeten verlaten. Joe Biden heeft de afgelopen 24 uur al meer (…) Het hele nieuwsbericht
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Frans Gielis overleden

Zondag 8 november 2020
Beringen - Frans Gielis overleden
Gisteren is de uit Paal afkomstige en in Hulst-Tessenderlo woonachtige Frans Gielis overleden, de echtgenoot van Liza Henderickx. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Laat het licht branden'

Zondag 8 november 2020
Beringen - 'Laat het licht branden'ZoomBurgemeester Thomas Vints doet op sociale media een warme oproep aan onze inwoners om licht te laten branden om onze donkere dagen te vullen met hoop. "Om onze solidariteit te tonen met de zorgverleners en al wie zich inzet in deze strijd", zegt Vints. Met de Internetgazet Beringen ondersteunen we graag deze boodschap. Vorige week deden we al een gelijkaardige oproep en ondertussen hebben veel inwoners al extra feest- of kerstverlichting aangestoken.
Beringen - Motorrijder (54) gewond bij botsingEen 54-jarige motorrijder is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de rotonde aan de Sparrenweg in Tessenderlo. Het ongeval gebeurde gisteren.

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Beringen - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mistige ochtend

Zaterdag 7 november 2020
Lens op Beringen
Beringen - Mistige ochtendZoomBart Liesenborgs is een vroege vogel en deze week kregen we enkele mooie ochtenden met wat mist en nevel zoals hier in Paal aan de Oude Baan.

Ze vragen allen

Zaterdag 7 november 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Ze vragen allenZoomVandaag gaan de gekleurde woorden over de liefde, iets wat we vandaag meer dan ooit nodig hebben.

Mirella Sartor overleden

Zaterdag 7 november 2020
Beringen - Mirella Sartor overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige en in Hasselt woonachtige Mirella Sartor overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

College Beringen

Zaterdag 7 november 2020
Uit de oude doos
Beringen - College BeringenZoomEen stad is altijd in beweging, ze groeit, verandert. Hier nog een beeld van toen de nieuwe bib in het centrum werd gebouwd. Momenteel wordt die al uitgebreid en het college op de achtergrond is gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe stadhuis en woonprojecten.

De huizen van de bedienden

Zaterdag 7 november 2020
Beringen - De huizen van de bediendenZoomVandaag toont Gust opnieuw een mooi beeld van vroeger en nu met één van de huizen gebouwd door de mijn.

Autoschuimers aan het werk

Vrijdag 6 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zowel in de Brugstraat als in de Lidostraat in Leopoldsburg is ingebroken in een auto. Uit het voertuig in de Brugstraat zijn onder meer oortjes en parfum gestolen. Wat de daders in de wagen in de Lidostraat wisten buit te maken is niet geweten. De politie kreeg vandaag melding van de twee inbraken.

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Beringen - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 101 kaarsjes voor oudste BeringenaarZoomEen super gelukkige verjaardag aan Nathalie Thielemans! Onze oudste Beringenaar blies maar liefst 101 kaarsjes uit. Ze kreeg coronaveilige  felicitaties van de burgemeester, familie en vrienden.
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: CVK

Vrijdag 6 november 2020
Veli Cevik uit Koersel en Ismail Cevik uit Diest hebben de besloten vennootschap CVK opgericht met zetel aan de Ericastraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een tankstation, schilderwerken en de aan- en verkoop van gebouwen.

Zalig herfstweer

Vrijdag 6 november 2020
Beringen - Zalig herfstweerZoomHet is prachtig herfstweer en dat was vandaag ook te merken aan de Paalse Plas waar veel mensen genoten van het mooie weer om wat te vertoeven in de speeltuin of om een wandeling te maken rond de Paalse Plas. Ook morgen wordt nog heel mooi weer voorspeld. Prima weer om te wandelen, trouwens ook zowat het enigste dat we kunnen doen in deze herfstvakantie.

Conny Luykx overleden

Vrijdag 6 november 2020
Vandaag is de uit Koersel afkomstige en in Heusden woonachtige Conny Luykx overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Beringen - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Fiets verloren?

Donderdag 5 november 2020
Beringen - Fiets verloren?ZoomDeze fiets is gevonden op het grondgebied van Beringen. Herken je deze?  Surf dan naar de facebookpagina van de politie Beringen-Ham-Tessenderlo. Er staan nog meer gevonden fietsen op de site.

Virginie Maes overleden

Donderdag 5 november 2020
Beringen - Virginie Maes overledenDinsdag is de in Stal woonachtige Virginie Maes overleden, de weduwe van de in augustus overleden Joseph Jaspers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Een warme vlam!

Donderdag 5 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Een warme vlam!Zoom
We kregen van onze lezers al de eerste foto's binnen van hun vlam of extra verlichting in deze donkere coronatijd.  "Speciaal voor mijn schoonzus die met covid besmet is, mijn dochter als verpleegster, mijn dochter, kleindochter en schoonzoon in de onderwijssector. Hou het veilig en gezond", zegt Ludo Leyssens nog. Bedankt Ludo en Dirk.
Een warme vlam!Een warme vlam!
Zoom

Genieten van de najaarszon

Woensdag 4 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Genieten van de najaarszonZoomVandaag weer een schitterende dag met veel zon en een mooi avondspektakel: de duiven waren nog aan het nagenieten in de avondzon, nog een laatste vlucht en dan verdween de zon in een mooie kleurenpracht. (Gust Ischen)

Nieuw: Quisine Delivery

Woensdag 4 november 2020
Dirk Groen en Ilse Vandenhoeck, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap Quisine Delivery opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg. Toet het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van fastfood-zaken, snackbars en frituren én het uitbaten van een cateringzaak.
Kort nieuws van bij de buren
In de Smidsestraat in Ham raakten deze namiddag een auto en een 70-jarige voetgangster uit Ham in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Op een roze wolk...

Woensdag 4 november 2020
Vandaag gezien
Beringen - Op een roze wolk...ZoomLeef jij soms ook op een roze wolk? Vanavond kon je dat haast letterlijk nemen.

Robert Christiaens overleden

Woensdag 4 november 2020
Beringen - Robert Christiaens overleden
Vandaag is de uit Koersel afkomstige en in Laakdal woonachtige Robert Christiaens overleden, de echtgenoot van Liliane Mondelaers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats
in intieme kring.

Help jij nog mee?

Woensdag 4 november 2020
Beringen - Help jij nog mee?ZoomWil je anderen nog steeds helpen zolang de coronamaatregelen gelden? Kan jij zelf hulp gebruiken tijdens moeilijke tijden ten gevolge van corona? De stad Beringen geeft je ook in deze tweede lockdown een duwtje in de rug door je te matchen via het platform ‘Beringen Helpt’! Klik hier voor meer info.

Buren van Goud

Woensdag 4 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Buren van GoudZoomBas Sabrina van de Beverlosesteenweg deed mee aan een wedstrijd om de buren te verrassen met lekkere chocolade. "Wij zijn een hechte buurt, staan voor elkaar klaar, voor corona kwamen wij geregeld samen op 't buurtplein, nu is het maanden maar heel stil, misschien kan ik op deze manier hun verrassen", schreef Sabrina. En ja hoor, de buren kregen allemaal een reep chocolade. Ook Hanne Thones zorgde ervoor dat haar buren uit de Helderbeekstraat van deze chocolade konden genieten. 'Iedereen staat steeds klaar om elkaar te helpen, iedereen kent ook iedereen. Heel leuk om samen een babbeltje te slaan.' schreef ze. Ook de Vrevijverstraat deelde zo in deze zoete verrassing.
Buren van Goud
Zoom

Broodwijding in Stal

Woensdag 4 november 2020
Volgende zondag, 8 november, zal de kerk van Stal geopend zijn tussen 10.00 en 11.30u. Er kan gewijd brood afgehaald worden aan de deur en men kan (in kleine groepjes) even bezinnen met een powerpoint in de kerk. Iedereen welkom.

Geen bezoek meer in SFZ

Dinsdag 3 november 2020
#samentegencorona
Beringen - Geen bezoek meer in SFZDoor de toenemende besmettingen en het hoog aantal COVID-patiënten in het Sint-Franciscusziekenhuis, wordt ook daar de algemene bezoekersregeling stopgezet. In de regel mag er dus geen bezoek meer binnen. Er zijn wel enkele uitzonderingen. In de kraamafdeling mag de partner binnen en andere kinderen van het gezin éénmalig 30 minuten in veilige omstandigheden. Op de kinderafdeling mag één ouder  dag en nacht bij het kind op de kamer blijven, bij een langdurige opname kan de andere ouder een uur per dag  op bezoek komen. Uiteraard worden voor palliatieve patiënten aparte afspraken gemaakt via artsen en verpleegkundigen.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Beringen - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Een warme vlam!

Dinsdag 3 november 2020
De Warmste Week
Beringen - Een warme vlam!ZoomKevin Maquoi werkt bij garage Kenens in Paal en woont in Diepenbeek. Kevin is een creatieve duizendpoot met het hart op de juiste plaats. Zo maakte hij in het kader van de Warmste Week een grote vlam. "De buurt wilde de kerstverlichting dit jaar iets eerder buitenhangen om het allemaal wat warmer te maken en dat vonden we een mooi initiatief. Als hobby maken we meubels dus wilden we eigenlijk iets unieks maken. Zo kwamen we uiteindelijk op het idee om een grote kaars te maken in de vorm van het logo van de Warmste Week. We werkten ook met licht in de vlam dus ’s avonds lijkt het nu alsof de kaars brandt", zei Kevin vandaag bij Radio 2 Limburg.

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Beringen - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Flor Theys overleden

Dinsdag 3 november 2020
Beringen - Flor Theys overledenIn Paal is gisteren Flor Theys overleden, de echtgenoot van Hilda Bervoets. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Meld drugs anoniem

Dinsdag 3 november 2020
Beringen - Meld drugs anoniemZoom
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo roept deze maand op om extra alert te zijn voor drugslabo's en cannabisplantages.
"Regelmatig wordt er een cannabisplantage of een drugslab ontdekt. Ze kunnen overal worden ingericht en komen zowel in grote steden als in landelijke gemeenten voor. De productie van drugs is erg risicovol zowel voor de teler of laborant als voor de omwonenden. De kans op brand, ontploffing, water- en geuroverlast is zeer groot. Daarom willen we een oproep doen om extra aandacht te hebben voor drugspanden en om verdachte zaken rond woningen onmiddellijk te melden", zegt de lokale politie. Lees in deze "Tip van de maand" hoe je een drugsplantage of -lab kan herkennen

11.11.11.-actie gaat online

Dinsdag 3 november 2020
Beringen - 11.11.11.-actie gaat onlineZoomVoor het eerst in 55 jaar geen 11.11.11-vlaggen in het straatbeeld en geen vrijwilligers onderweg. De organisatie vraag nu om financieel te steunen via stortingen. Els Hertogen, directeur van 11.11.11: “Al 55 jaar tooien vlaggen, banners en affiches van 11.11.11  de straten rond 11 november en komen tienduizenden mensen bijeen tijdens eetfestijnen, sporttoernooien, winkelverkopen en deur-aan-deur acties. Dit jaar zal er op straat echter weinig te zien zijn van  de 11.11.11-campagne. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstwandelingen

Dinsdag 3 november 2020
Beringen - HerfstwandelingenZoomHet weer zit vandaag op het kantelmoment, in de voormiddag krijgen we nog zacht en mooi herfstweer, namiddag wordt het een stuk kouder. Maar het blijft nog ideaal voor een herfstwandeling. Stephan Volders spotte alvast veel paddenstoelen.
HerfstwandelingenHerfstwandelingen
HerfstwandelingenHerfstwandelingenHerfstwandelingen
Zoom

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Oud fototoestel krijgt ereplaats

Maandag 2 november 2020
Beringen - Oud fototoestel krijgt ereplaatsZoomOnze fotograaf Bart Liesenborgs vond op zolder van zijn huis nog dit oud fototoestel. Zijn opa kocht het destijds bij Bartok in Hasselt. Bart schonk nu deze vondst aan de bekende fotowinkel in Hasselt en krijgt daar een mooi plaatsje in de vitrine. Zijn opa kocht het toestel toen van de opa van de huidige eigenaar.
Oud fototoestel krijgt ereplaatsOud fototoestel krijgt ereplaats
Zoom

Zwarte Ring wordt rotonde

Maandag 2 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zwarte Ring wordt rotondeZoomDe Zwarte Ring, het bekende kruispunt in Meldert, dat de kruising vormt tussen de baan Beringen-Diest en de baan Lummen-Tessenderlo zal heraangelegd worden. Het kruispunt staat al lang gekend als gevaarlijk. In de plannen voor de vernieuwing worden de huidige verkeerslichten vervangen door een rotonde met vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Op de vier armen komen nieuwe bushavens. De N29 wordt vernieuwd tussen de Baanhuisstraat en de Violetstraat zodat dit (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (26)

Maandag 2 november 2020
Beringen - Boerenwijsheid (26)ZoomNovember met zijn regenvlagen, brengt verkoudheid, jicht en andere plagen.

Louis Vonckx overleden

Maandag 2 november 2020
Beringen - Louis Vonckx overledenZaterdag is de uit Paal afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Louis Vonckx overleden, de levenspartner van Paula De Vuyst. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Korspel.
Beringen - Negen pv's voor corona-overtredingenDe politie van Beringen-Ham-Tessenderlo schreef zaterdagnacht 11 pv's uit waarvan negen inzake corona-overtredingen.

Als zand...

Maandag 2 november 2020
Beringen - Als zand...ZoomKristel Dewaele bezorgde deze poëtische mijmering voor Allerzielen.
Beringen - Filmjournalist Ward Verrijcken overledenZoomVRT NWS-journalist en filmreporter Ward Verrijcken is overleden. De nieuwsdienst reageert vandaag heel verslagen op zijn dood. Voor de vele filmliefhebbers was Ward een echt voorbeeld. Hij bracht het filmnieuws altijd met een grote kennis en een brede glimlach. Hij was ook regelmatig te gast bij The Roxy Theatre in Koersel waar hij al eens naar een filmpremière kwam kijken. "Ik denk dat hij een mooie bijdrage geleverd heeft aan de filmberichtgeving. Hij bracht het filmnieuws op een manier (…) Het hele nieuwsbericht
Corona heeft al een serieuze impact gehad op het verenigingsleven. Ook nu weer moeten evenementen uitgesteld of afgelast worden. De dialectmis van Paalonline die was voorzien op 7 november zal verschoven worden naar een later moment.

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Beringen - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Beringen - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Allerheiligen

Zondag 1 november 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - AllerheiligenZoomVandaag op deze 1 november een extra gedichtje van Edith.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen