Het overige nieuws

Wolf gespot in Ham

Zondag 31 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is een wolf gespot in Ham, dat laat het gemeentebestuur weten: "Opgelet: er is een wolf gesignaleerd in Ham en buurgemeenten. Heb je buiten dieren, hou ze dan extra in de gaten en sluit je percelen goed af", is de boodschap daar.
“Vrijdagochtend is er in Ham een geit gepakt, hoogstwaarschijnlijk door een wolf. Vorige woensdag is er ook al een wolf (wellicht een jaarling van vorig jaar of een volgroeide welp van dit jaar) door Balen gelopen. We hebben die op basis van waarnemingen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Kerkhof moeilijk bereikbaar door evenementZoomHet kerkhof van Beringen-centrum was deze namiddag moeilijk bereikbaar. Verschillende straten in de buurt waren afgesloten en op de parking stond kermis. Dat alles in het kader van de Boe! Wandeling. Verschillende bezoekers die nog bloemen wilden brengen naar het kerkhof moesten een eindje sleuren met hun grafstukken. Vooral oudere mensen vonden dit best lastig.
Beringen - KFC Paal Tervant A - KFC Anadol 2-2KFC Paal Tervant heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen KFC Anadol uit Heusden-Zolder.

Turkse FC - Park Houthalen 0-2

Zondag 31 oktober 2021
Beringen - Turkse FC - Park Houthalen 0-2Park Houthalen is vanmiddag met 0-2 gaan winnen op het veld van Turkse FC.

W. Koersel B - Gingelom 8-3

Zondag 31 oktober 2021
Beringen - W. Koersel B - Gingelom 8-3Weerstand Koersel B heeft vanmiddag Eendracht Gingelom geklopt met ruime cijfers. Het werd 8-3.

Campagne #iedereenfluo

Zondag 31 oktober 2021
Beringen - Campagne #iedereenfluoZoomDe Vlaamse overheid en Zeppe & Zikki (de centrale figuren in preventiecampagnes en tv-programma’s van DPG Media voor meer verkeersveiligheid) slaan de handen in elkaar voor meer zichtbaarheid in het verkeer en lanceren samen de campagne #iedereenfluo. “Zichtbaarheid redt mensenlevens. Het gaat écht om zien en gezien worden in het verkeer”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
“Binnen het nieuwe Vlaamse Verkeersveiligheidsplan (…) Het hele nieuwsbericht

Troostende herfstbladeren

Zondag 31 oktober 2021
Beringen - Troostende herfstbladerenZoomVandaag een poëtische mijmering van Robert Leyssens in het kader van Allerheiligen.
Beringen - KVC Lille United - Weerstand Koersel 2-0Weerstand Koersel heeft vanavond verloren op het veld van KVC Lille United. Uitslag: 2-0.

KVK Beringen - Witgoor Dessel 4-0

Zaterdag 30 oktober 2021
Beringen - KVK Beringen - Witgoor Dessel 4-0KVK Beringen heeft vanavond thuis Witgoor Dessel verslagen met ruime cijfers. Uitslag: 4-0. Bij de rust was het 2-0, na doelpunten van Mbenza en Bilgin. Creemers maakte er na de rust 3-0 van. De auteur van het vierde doelpunt is ons helaas onbekend.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Beringen - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Beringen - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht

Trudo Convents overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Beringen - Trudo Convents overledenTrudo Convents uit Tervant, weduwnaar van Louisa (Lewiske) Peremans (†2012), is overleden.
(° Lummen op 2 januari 1931 - † Halen op 30 oktober 2021)
Begroeting: donderdag 4 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 5 november om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Boe! Beringen: Griezelshopdag

Zaterdag 30 oktober 2021
Beringen - Boe! Beringen: GriezelshopdagZoomDeze namiddag was Beringen-centrum het toneel van griezels en andere opvallende figuren. In het kader van Boe! Beringen was er een griezelshopdag met tal van workshops en animatie. De Boe! wandeling van morgenavond is uitverkocht. Wel kan je aan het kerkhof wel nog naar een herfstkermis.
Boe! Beringen: GriezelshopdagBoe! Beringen: Griezelshopdag
Zoom

Nieuwe vennootschap: Twillie

Zaterdag 30 oktober 2021
Evi Fontaine uit Houthalen-Helchteren en Alexandru Dragos Sanda uit Beringen hebben de besloten vennootschap Twillie opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in computers, audio- en videoapparatuur, elektrische huishoudapparaten en geschenkartikelen.

Odette Magdelijns overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Beringen - Odette Magdelijns overledenOdette Magdelijns uit Koersel, weduwe van Theo Put (†2003), is overleden. (° Beverlo op 6 oktober 1944 - † Heusden-Zolder op 29 oktober 2021)
Begroeting: donderdag 4 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Gouden kleuren van de herfst

Zaterdag 30 oktober 2021
Beringen - Gouden kleuren van de herfstZoomOnze medewerker Gust Ischen is vijftig jaar getrouwd maar dat weerhield hem niet om gisteren naar het park van de directeur te trekken voor een reeks foto's: de gouden kleuren van de herfst, mooier kan niet voor een gouden bruiloft!
Gouden kleuren van de herfstGouden kleuren van de herfst
Gouden kleuren van de herfstGouden kleuren van de herfst
Gouden kleuren van de herfstGouden kleuren van de herfst
Zoom

Het is voorbij die mooie herfst

Zaterdag 30 oktober 2021
Lens op Beringen
Beringen - Het is voorbij die mooie herfstZoomBart Liesenborgs kon gisteren nog deze mooie foto's nemen aan de Paalse Plas, vandaag is het gedaan met het mooie herfstweer .
Het is voorbij die mooie herfstHet is voorbij die mooie herfst
Zoom

Gemeentehuis Hoogstraat

Zaterdag 30 oktober 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Gemeentehuis HoogstraatZoomWeinigen zullen het gemeentehuis in de Hoogstraat nog gekend hebben. Ondertussen is het stadhuis terug in het centrum.

Henri Michiels

Zaterdag 30 oktober 2021
Uit de oude doos
Beringen - Henri MichielsZoomDeze mooie ingekeurde foto uit 1962 kwam ik tegen in Spanje. Het is Henri Michiels, de grootvader van Eric Philips die nu samen met zijn echtgenote Claudia Peeters in Spanje woont.
"Op 26 jarige leeftijd, begon hij, na een boerenhulpstiel, te werken in Quaedmechelen bij Produits Chimiques du Limbourg S.A.
In mei 1940 werd hij gemobiliseerd en al dadelijk krijgsgevangen genomen door de Duitsers. Hij werd afgevoerd naar het concentratiekamp Natzweiler-Struthof in Frankrijk, vijftig kilometer buiten (…) Het hele nieuwsbericht

Even stilstaan bij Allerheiligen

Zaterdag 30 oktober 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Even stilstaan bij AllerheiligenZoomEdith en Lambert staan vandaag even stil bij Allerheiligen.

Stal Sport - RC Reppel uitgesteld

Vrijdag 29 oktober 2021
In tweede provinciale A gaat de wedstrijd Stal Sport - RC Reppel dit weekend niet door. Corona blijft parten spelen.

Ronny Schulpé overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Beringen - Ronny Schulpé overledenRonny Schulpé uit Tervant, echtgenoot van Gerda Massoels, is overleden. (° Heusden op 27 november 1959 - † Hasselt op 28 oktober 2021) Ronny was 20 jaar directeur van Spectrumcollege campus Beringen Middenschool St-Jan.
Begroeting: woensdag 3 november - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 uur. Uitvaart: donderdag 4 november om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.
Liever geen bloemen, maar wel een gift aan “Kom op tegen Kanker” op rekeningnummer BE03 4886 6666 6684 met vermelding “Ronny Schulpé 390014346”

Mathilde Vanlommel overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Beringen - Mathilde Vanlommel overledenMathilde Vanlommel uit Beverlo, weduwe van Pierre Theunkens (†2019) is overleden. (° Geel op 29 november 1935 † Beringen-Mijn op 28 oktober 2021)
Begroeting: woensdag 3 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 4 november om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn.

Fried Clymans overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Beringen - Fried Clymans overleden
Fried Clymans uit Beverlo is overleden.
(° Leopoldsburg op 18 oktober 1946 - † Beverlo op 24 oktober 2021 °)
Uitvaart: heeft plaatsgehad in intieme kring

Heerlijk herfstweer

Donderdag 28 oktober 2021
Vandaag gezien
Beringen - Heerlijk herfstweerZoomVandaag was het genieten van een extra zachte en warme herfstdag, ideaal voor een mooie boswandeling. (foto Hans Put)

Aangepaste bezoekregeling SFZ

Donderdag 28 oktober 2021
Beringen - Aangepaste bezoekregeling SFZZoomDoor de stijgende coronabesmettingen past het Sint-Franciscusziekenhuis morgen zijn bezoekregeling aan. In de meeste afdelingen is vanaf dan maar bezoek toegelaten van één persoon (in overleg met de patiënt), en dat dagelijks maximaal één uur tussen 16 en 19 uur (op de PAAZ tussen 19 en 20 uur). Er zijn aparte richtlijnen voor de kraamafdeling, kinder- en jeugdgeneeskunde, en intensieve zorgen. Die vind je hier terug. Voor COVID-patiënten is geen bezoek toegelaten. Bezoekers (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna Allerheiligen

Donderdag 28 oktober 2021
Beringen - Bijna AllerheiligenZoomIn de aanloop van Allerheiligen op 1 november, de dag dat de doden herdacht worden, worden de kerkhoven al druk bezocht om de graven te poetsen. Het mooie herfstweer zorgt ervoor dat veel mensen ook al wat kunnen bijpraten op het kerkhof.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

In de ban van Halloween

Woensdag 27 oktober 2021
Beringen - In de ban van HalloweenZoomBen jij net als Marleen Abeels zot van Halloween? Stuur gerust je te gekke foto naar beringen[!]internetgazet.be.

Postautomaat op be-MINE

Woensdag 27 oktober 2021
Beringen - Postautomaat op be-MINEZoomEr staan nu ook een pakjesautomaat van bpost op be-MINE. Deze wordt bediend via de app.
Beringen - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Beringen - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Beringen - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Beringen - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Beringen - Dienst spoedgevallen SFZ terug operationeelZoomDe dienst spoedgevallen van het Sint-Franciscusziekenhuis is opnieuw volledig operationeel. Zoals bekend moest vorige week wat gas teruggenomen worden nadat een aantal personeelsleden besmet was geraakt op een privé-feest. "Dankzij extra inzet van onze medewerkers en de goede samenwerking met de federale gezondheidsinspecteur, de noodcentrale 112 en onze netwerkpartners is de afgelopen dagen slechts een beperkt aantal ziekenwagens afgeleid naar andere ziekenhuizen", aldus communicatieverantwoordelijke Diane Mombers. Die voegt er nog aan toe dat de zorg voor de patiënten op geen enkel moment in het gedrang is geweest.

'Opening night' met Neanias

Maandag 25 oktober 2021
Beringen - 'Opening night' met NeaniasZoom Het is met bijzonder veel trots dat Harmonieorkest Neanias Beverlo zijn jaarconcert in het Casino van Beringen mag aankondigen. “Wij zitten op zaterdag 20 november om 20 uur na maanden van voorbereiding eindelijk opnieuw op het podium”, zegt voorzitter Wouter Vandermeeren. “Dat doen we onder de toepasselijke titel 'Opening Night', want na een lange periode van coronamaatregelen gooien we de deuren van het Casino open voor een avond vol muziek”.
Info op www.neanias.be, tickets en info: info[!]neanias.be, 011 34 45 37 of 0479 56 04 86 (VVK en kassa 15€, - 18 jaar gratis).

Ontbijtpuzzel

Maandag 25 oktober 2021
Beringen - OntbijtpuzzelAls de dag uit de startblokken schiet dan is de keukentafel het centrale punt van het huis. Bij mij thuis moet dan de ontbijtpuzzel gelegd worden, iedere dag opnieuw. Alles wat nodig is voor het ontbijt komt op tafel samen met de krant die meteen in verschillende katernen uiteen wordt gehaald. De radio speelt en om 8 uur horen we daar het nieuws. Al die puzzelstukken moeten op de keukentafel op hun plaats vallen. Dat multitasken verloopt niet altijd van een leien dakje. Vooral als de weekendkrant op zaterdagmorgen (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 9-2 verloren in Hasselt. Aan de rust was de stand 4-2.
Beringen - Miners Beringen - Sint-Truiden 67-73In eerste landelijke van het basketbal heeft Miners Beringen met 67-73 verloren van Sint-Truiden. Quarters: 13-31, 24-15 (37-46), 20-9 (57-55), 10-18.

Koersel B verliest van Zelem

Zondag 24 oktober 2021
Beringen - Koersel B verliest van ZelemWeerstand Koersel B heeft vandaag met 3-1 verloren van Eendracht Zelem.

Turkse wint van Bolderberg

Zondag 24 oktober 2021
Beringen - Turkse wint van BolderbergIn Tweede Provinciale heeft Turkse FC Bolderberg verslagen. Uitslag: 1-3.

Paal-Tervant verliest van Hechtel

Zondag 24 oktober 2021
Beringen - Paal-Tervant verliest van HechtelIn Tweede Provinciale heeft Hechtel vanmiddag Paal-Tervant verslagen met 5-0. Bij de rust was het nog 0-0.

De Wennel Genk - Acli Beverlo 1-3

Zondag 24 oktober 2021
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft De Wennel Genk verloren van Acli Beverlo. Uitslag: 1-3.
Beringen - Winnaars filmtickets 'De gebroeders Schimm'ZoomWe kregen leuke mails binnen voor onze wedstrijd om gratis naar de avant-première te gaan van de knotsgekke Vlaamse griezelfilm 'De gebroeders Schimm' in The Roxy Theatre op zondag 31 oktober. Nico Poelmans stuurde zelfs een foto mee! Proficiat. De andere winnaars zijn Erwin Kemps, Haziza Maataoui, Soeffers Gilberte en An Migneaux. Ze krijgen telkens een duoticket voor de film. Niet gewonnen, er zijn nog tickets voor deze speciale filmnamiddag. En wie verkleed naar de cinema komt, krijgt sowieso een gratis traktatie. Het codewoord is bezetel. Info via deze link.

Henri Poelmans overleden

Zondag 24 oktober 2021
Beringen - Henri Poelmans overleden
Henri Poelmans, echtgenoot van Fanny Raymaekers, is overleden.
(° Hollogne-aux-Pierres op 11 december 1951 - † Beringen op 22 oktober 2021)
Begroeting: woensdag 27 oktober 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: donderdag 28 oktober 2021 om 10.30 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Paal-Tervant B klopt Amandina

Zaterdag 23 oktober 2021
Beringen - Paal-Tervant B klopt AmandinaPaal-Tervant B heeft vanavond VC Amandina Schakkebroek verslagen. Uitslag: 2-1. Paal Tervant B moet zondag naar Anadol B.

KVK Beringen verliest van Nijlen

Zaterdag 23 oktober 2021
Beringen - KVK Beringen verliest van NijlenKVK Beringen is bij Nijlen gaan verliezen met 4-1. Bij de rust was de stand 2-0. Voor Beringen scoorde Kislali. Zondag speelt KVK Beringen thuis tegen Witgoor Dessel.

Weerstand Koersel - Wellen 0-3

Zaterdag 23 oktober 2021
Beringen - Weerstand Koersel - Wellen 0-3Weerstand Koersel heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van KVK Wellen. Zaterdag moet Weerstand Koersel naar Lille United.
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel - Borgerhout 2-8In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis verloren van FT Borgerhout. Uitslag: 2-8.

Jean-Pierre Coels overleden

Zaterdag 23 oktober 2021
Beringen - Jean-Pierre Coels overledenJean-Pierre Coels uit Paal, weduwnaar van Marie-José Thoelen († 1997) , is overleden. ( ° Heusden op 14 september 1943  -† Beringen-Mijn op 21 oktober 2021)
Begroeting: woensdag 27 oktober 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: donderdag 28 oktober 2021 om 13 u in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Rustig weekend met wat zon

Zaterdag 23 oktober 2021
Beringen - Rustig weekend met wat zonZoomIn het weekend gaat het wat minder hard waaien en is het meestal droog met ook af en toe wat zon. Het kwik komt dan wat hoger uit bij 14 graden. Na het weekend nemen de regenkansen opnieuw toe. (foto Gust Ischen)

Daar zit hij...

Zaterdag 23 oktober 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Daar zit hij...ZoomDe wekelijkse 'gekleurde woorden' van Edith met een foto van Lambert.

Schol in het Casino Beringen

Zaterdag 23 oktober 2021
Uit de oude doos
Beringen - Schol in het Casino BeringenZoomGezellig een glaasje drinken in het café van het Casino in Beringen. Altijd een goed idee, vroeger en nu. Alleen roken is nu verboden. Een tong uitsteken voor een foto is vandaag ook nog altijd trendy. (foto Eddy Nieus)

Brug Tervant

Zaterdag 23 oktober 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brug TervantZoomDoor al de bouwwerken in Beringen kan Gust weer volop aan de slag met nieuwe reeksen foto's voor deze prachtige rubriek.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Al dansend door het nieuwe stadhuis

Donderdag 21 oktober 2021
Beringen - Al dansend door het nieuwe stadhuisZoomOp 8 oktober is het nieuwe stadhuis van de Stad Beringen officieel geopend met de nodige toeters en bellen. Wie er niet bij kon zijn, kan via dit tfilmpje toch een blik opvangen achter de schermen. Het stadspersoneel is enorm fier om jullie al dansend mee te nemen Kijken jullie mee? Een mooi artikel over het stadhuis vind je ook op Architecure.be

Julien Bos overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Beringen - Julien Bos overleden
Julien Bos uit Paal, echtgenoot van Virginie Timmers, is overleden. (° Zonhoven op 2 november 1943 - † te Paal op 21 oktober 2021)
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op woensdag 27 oktober 2021 om 10.30 uur.
Groeten: Op dinsdag 26 oktober 2021 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Julien te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Josée Vanmeert overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Beringen - Josée Vanmeert overledenJosée Vanmeert uit Paal, echtgenote van Fons Wirix, is overleden. (°Paal op 17 april 1945 - † Leuven op 16 oktober 2021)
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Groeten: Op vrijdag 22 oktober 2021 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Josée te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.

Aline Leekens overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Beringen - Aline Leekens overledenAline Lekens uit Paal is overleden. (°Tessenderlo op 26 september 1934 - † Hasselt op 14 oktober 2021)
Uitvaart: De familie heeft in intieme kring afscheid genomen van Aline.

Theo Gielis overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Beringen - Theo Gielis overledenTheo Gielis uit Paal, echtgenoot van Diana Thoelen, is overlden.
(° Beringen op 6 februari 1954 † Paal op 20 oktober 2021 )
Begroeting: maandag 25 oktober 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

'De Kleine Prins' door Zuiderwind

Donderdag 21 oktober 2021
Beringen - 'De Kleine Prins' door ZuiderwindZoomOp zondag 24 oktober om 11u kan je in Casino Beringen naar een aperitiefconcert door blazersensemble Zuiderwind. Het moderne sprookje "De Kleine Prins", in 1943 geschreven en prachtig geïllustreerd door auteur Antoine de Saint-Exupéry zelf, wordt over de hele wereld tot één van de klassiekers gerekend. Door zijn nadruk op menselijke waarden is dit werk nog steeds actueel. Vanwege het heimwee van de schrijver naar zijn kindertijd spreekt dit boek zowel volwassenen als kinderen aan. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Zonsondergang terril

Woensdag 20 oktober 2021
Beringen - Zonsondergang terrilZoomHet blijft toch nog altijd betoverd om de zon te zien ondergaan vanop de terril met de schachtbokken op de voorgrond. Johan Put stuurde ons deze mooie foto.

François Laenen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Beringen - François Laenen overledenFrançois Laenen uit Stal, echtgenoot van Anita Bosmans, is overleden.  (° Paal op 1 november 1942 - † Stal op 19 oktober 2021) Begroeting: vrijdag 22 oktober 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring

Herdenkingstocht August Molenberghs

Woensdag 20 oktober 2021
Beringen - Herdenkingstocht August MolenberghsZoomWandelclub Paul Gerard Beringen organiseert op zaterdag 23 oktober 2021 haar herdenkingstocht August Molenberghs in Beverlo. Startplaats: Parochiecentrum De Schans, Bivakstraat 6 in Beverlo-Beringen. Er zijn luswandelingen van 4,1 – 6,6 – 8,8 en 9,6 km. Aan de start hangt een overzichtskaart van deze 4 lussen. Je kan vertrekken tussen 7u en 15u. De zaal zal open zijn vanaf 6.45u en wordt gesloten om 17u. Een hapje en een drankje zijn ter plaatse verkrijgbaar aan democratische prijzen. Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Beringen - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Julia Husson overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Beringen - Julia Husson overledenJulia Husson uit Leopoldsburg, weduwe van Jos Van De Paer († 1995), is overleden. (° Mol op 22 oktober 1932 - † Leopoldsburg op 16 oktober 2021)
Begroeting: woensdag 20 oktober 2021 - funerarium Convents - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: donderdag 21 oktober 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham.

Maria Leynen overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Beringen - Maria Leynen overledenMaria Leynen uit Ham, echtgenote van Sooi Lievens, is overleden. (° Heppen op 20 augustus 1943 - † Beringen-Mijn op 19 oktober 2021)
Begroeting: vrijdag 22 oktober 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: zaterdag 23 oktober 2021 om 13 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Maurice Briers overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Beringen - Maurice Briers overledenMaurice Briers, echtgenoot van Angela Holsbeek, is overleden. (° Paal op 21 april 1928 - † Paal op 19 oktober 2021)
Begroeting: vrijdag 22 oktober 2021- funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 23 oktober 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Pink Duck Race in Diest

Dinsdag 19 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Pink Duck Race in DiestZoom Op zondag 19 december vindt de allereerste Europese Pink Duck Race in de strijd tegen borstkanker plaats. Think Pink Europe laat dan 20.000 roze eendjes te water in de Demer in Diest centrum. Vanmorgen, op Wereldborstkankerdag, is de start van de campagne gegeven op de Kaai in Diest, waar een metershoge roze eend al op het water dobberde.
Maar liefst 1 op 8 vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Dit betekent dat elk jaar, in Europa, 500.000 mensen borstkanker krijgen en 125.000 eraan overlijden. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.
Beringen - Boete voor verspreiden videobeelden politiemannenEen 32- jarige man uit Beringen en een 43-jarige man uit Heusden-Zolder zijn vandaag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot elk 400 euro boete voor het maken en verspreiden via sociale media van een filmpje van twee politieagenten in actie.

Tiener gewond in Koersel

Maandag 18 oktober 2021
Beringen - Tiener gewond in KoerselEen meisje van 12 is deze ochtend lichtgewond geraakt op de Albert I-laan in Koersel toen ze te voet de weg overstak. Ze werd hierbij geraakt door een lichte vrachtwagen.

Gemeenteraad in beeld

Maandag 18 oktober 2021
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad in beeldZoomDe gemeenteraad is voortaan ook thuis te volgen via videobeelden. En dat verliep technisch heel goed, de kijker kon de raad goed volgen in woord en beeld. Je kan de gemeenteraad ook herbekijken via de website van de stad.

Goedkeuringen op de gemeenteraad

Maandag 18 oktober 2021
Gemeenteraad
Beringen - Goedkeuringen op de gemeenteraadOp de gemeenteraad werden vanavond de verschillende meerjarenplannen en budgetwijzigingen van de diverse kerkfabrieken goedgekeurd. Ook werd de dotatie voor de politiezone goedgekeurd voor een bedrag van 3.761.270 euro. Ook de dotatie voor de brandweerzone Zuid-West Limburg stond op de agenda. Verder waren een nog een reeks grondsafstanden die ter goedkeuring werden voorgelegd op de gemeenteraad.
Gemeenteraad
Beringen - Retributiereglement voor ondergrondse parkingOp de gemeenteraad werd het retributiereglement voor de ondergrondse parking van het stadhuis goedgekeurd. Er komt een blauwe zone in de ondergrondse parking. Wie langer wil parkeren, moet betalen.

Jean Nys overleden

Maandag 18 oktober 2021
Beringen - Jean Nys overledenJean Nys, echtgenoot van wijlen Angèle Vandebrouck († 2018) is overleden. (° 18 februari 1936 te Koersel - † 17 oktober 2021 te Heusden-Zolder)
De uitvaartliturgie waarop u wordt uitgenodigd zal opgedragen worden in de parochiekerk van Sint-Jacobus Everselkiezel te Eversel op zaterdag 23 oktober 2021 om 10.30uur.
Gelegenheid tot groeten in zaal Sint-Baaf vanaf 10 uur. De crematie en de bijzetting van de urne in het urneveld op de begraafplaats van Eversel zullen in besloten kring plaatsvinden.
We nodigen u uit om Jean een laatste groet te brengen in aanwezigheid van zijn familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan37 te Heusden-centrum op vrijdag 22 oktober 2021 tussen 19uur en 19.30uur.

Gedrogeerde ontvlucht controle

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zaterdag een twintiger uit Heusden-Zolder klemgereden die een controle was ontvlucht. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs. De auto van de man is in beslag genomen en hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.

Maria Gielen overleden

Maandag 18 oktober 2021
Beringen - Maria Gielen overledenMaria Gielen uit Beringen, weduwe van René Vanroy († 1988), is overleden. (° Tessenderlo op 30 april 1926 - † Beringen op 16 oktober 2021)
Uitvaart: in intieme kring.

Spoorwegbrug afgesloten

Maandag 18 oktober 2021
Beringen - Spoorwegbrug afgeslotenZoomDoor werken aan de spoorwegbrug is doorgaand verkeer tussen Stal en Beringen-Mijn niet mogelijk tot 29 oktober. APK voert er werken uit aan de nutsleidingen in het kader van de latere verhoging van de brug.
Beringen - Team The Holy Scales aan de leidingZoomWe zijn inmiddels op de 2e ochtend van de Benelux Carp Qualifier aanbeland. Wat betreft visvangst is het momenteel nog zeer rustig aan de Paalse Plas. Wim Konings en Jonas Adriaensen van team The Holy Scales (foto) op stek 1 staan momenteel aan de leiding met een totaal aan 37,6kg, goed voor drie vangsten. Vier andere teams konden al één vis aan de haak slaan. 12 teams hebben nog niets gevangen. Team Carpe Diam haalde tot nu de zwaarste vis boven: 19kg. Dit plaatst hen meteen aan de leiding voor de 'Grootste schubkarper'. De wedstrijd duurt nog tot zaterdag, dus alles is nog mogelijk. Naast een tickets voor het wereldkampioenschap zijn er deze week nog heel veel prijzen te winnen door de deelnemers. Bekijk het videoverslag via deze link.
Beringen - Succesvolle wandeltocht Wandelend PaalZoomWandelend Paal ontving afgelopen weekend 1475 wandelaars voor hun 49ste Internationale wandeltocht. Een uitgebreid fotoverslag kan je bekijken via Paalonline.
Beringen - W. Koersel B verliest van BS SportWeerstand Koersel B heeft vanmiddag thuis verloren van BS Sport. Uitslag: 1-2.

Turkse FC - KRC Peer 2-3

Zondag 17 oktober 2021
Beringen - Turkse FC - KRC Peer 2-3Turkse FC heeft vanmiddag thuis verloren van KRC Peer. Uitslag: 2-3.

Stal Sport - KFC Anadol A 1-3

Zondag 17 oktober 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - KFC Anadol A  1-3Stal Sport heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van KFC Anadol A. Ook tegen Anadol heeft Stal Sport de kentering niet kunnen inzetten. De pandoering van vorige week in Hechtel zinderde nog na en de thuisspelers leken onzeker op het veld te zijn gekomen. Nochtans ging het spel in de aanvangsminuten goed op en neer, maar kansen waren er weinig. Na 7 minuten was er wel een schot vanwege de bezoekers, maar de bal belandde recht op thuisdoelman Deelkens. Anadol kwam daarna wel wat sterker voor de dag en (…) Het hele nieuwsbericht

Met dank aan Singer

Zondag 17 oktober 2021
Uit de oude doos
Beringen - Met dank aan SingerZoomGisteren brachten we een foto van de Paalse naailessen gesponsord door Singer. Ook in Beringen-Mijn was dat het geval. We kregen van Lily Peeters (Citévolk Spreekt) deze foto uit 1931.

Goud voor Kobe Bleux

Zondag 17 oktober 2021
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Kobe BleuxZoomKoerselaar Kobe Bleux is gisteren in Rotem Limburgs kampioen geworden bij de Elite 3 mountainbiken. Hij rijdt sinds dit seizoen bij het Optimus-Argenta Cycling Team cycling. (foto Christine Schaeken)

Pianorecital Michael Kuhn

Zondag 17 oktober 2021
Beringen - Pianorecital Michael KuhnZoomOp donderdag 21 oktober kan je in het Casino van Beringen naar een pianorecital van Michael Kuhn. Hij won o.a. de eerste prijs op de nationale Duitse competitie “Jugend muzisiert”. Na zijn debuut in Israël start hij een schitterende internationale carrière die hem, behalve zowat alle Europese landen, ook leidde naar Mexico en de VS. Als pedagoog is hij actief in Karlsruhe en aan de Universiteit van Stuttgart. Tickets via CC Beringen.

250 euro voor Sint-Vincentius

Zondag 17 oktober 2021
Beringen - 250 euro voor Sint-VincentiusZoomDeze twee jongens hebben hun hart op de juiste plaats. Wout en Lars Buekenberghs uit Beverlo, ook wel eens de 'buekboys' genoemd, verkochten hun oud speelgoed en dat bracht maar liefst 250 euro op. Dat geld schenken de jongens aan Sint-Vincentius. Vandaag is het de internationale dag tegen van de armoede, een mooi gebaar van de 'buekboys'.
Beringen - Paal-Tervant B verliest in LoksbergenPaal-Tervant B heeft vanavond verloren op het veld van Verbroedering Loksbergen. Uitslag: 4-2 .

Paal-Tervant A wint van Leopoldsburg

Zaterdag 16 oktober 2021
Beringen - Paal-Tervant A wint van LeopoldsburgPaal-Tervant A won vanavond de derby tegen K ESK Leopoldsburg met 3-1.

Koersel verliest van Sint-Lenaarts

Zaterdag 16 oktober 2021
Beringen - Koersel verliest van Sint-LenaartsWeerstand Koersel heeft vanavond met 3-1 verloren van Sint-Lenaarts.

KVK Beringen - Turnhout 1-1

Zaterdag 16 oktober 2021
Beringen - KVK Beringen - Turnhout 1-1KVK Beringen is thuis tegen Turnhout niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Bij de rust stond Beringen nog voor met 1-0.

RSC Koersel klopt Solona Ranst

Zaterdag 16 oktober 2021
Beringen - RSC Koersel klopt Solona RanstIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel gewonnen van Solona Ranst. Uitslag: 4-2.

Marleen Volders overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Beringen - Marleen Volders overledenMarleen Volders uit Paal, echtgenote van Maurice Mertens is overleden. (°Heusden 1 februari 1962 - †  Paal 14 oktober 2021)
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.
Groeten: Op dinsdag 19 oktober 2021 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Marleen te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.

Op bedevaart naar Scherpenheuvel

Zaterdag 16 oktober 2021
Beringen - Op bedevaart naar ScherpenheuvelZoomDe parochiale eenheid St.-Barbara en de Mijnwerkers-Brancardiers Paal gingen op bedevaart naar Scherpenheuvel. Een volle bus en een groep met auto’s trokken richting Scherpenheuvel zodat een mooie groep van 57 personen de viering in de basiliek kon volgen. Die werd voorafgegaan door pastoor Geert Croes uit Paal. Meer foto's op Paalonline.

Eerste singel voor Alessia Reale

Zaterdag 16 oktober 2021
Showbizz
Beringen - Eerste singel voor Alessia RealeZoomAlessia Reale heeft haar eerste singel uit. Met 'Chasing my dreams' maakt ze duidelijk welke richting ze uit wil. Zingen is haar passie en na een mooie deelname bij The Voice is de Paalse zangeres nu klaar om een volgende stap te zetten om haar droom te verwezenlijken. Het nummer is geschreven door Kenny Belcastro via Belcastro Records. Het nummer is te beluisteren en te verkrijgen via Spotify.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Voorlopig geen extra gascentrale in TessenderloZoomVlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) geeft geen vergunning voor de bouw een nieuwe gascentrale in Tessenderlo. En dat tot grote opluchting van het lokale actiecomité. Tessenderlo Group is één van de kandidaten om een gascentrale te bouwen in Vlaanderen ter compensatie van de sluiting van kerncentrales in ons land. De minister geeft drie redenen voor de weigering. Zo is er bij het milieueffectenrapport geen rekening gehouden met de bestaande gascentrale in Tessenderlo. Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Kostelooze naailessen

Zaterdag 16 oktober 2021
Uit de oude doos
Beringen - Kostelooze naailessenZoomIn 1928 kregen deze dames gratis naailessen met dank aan sponsor Singer.

Koersel kerk

Zaterdag 16 oktober 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel kerkZoomDe kerk van Koersel staat er nog altijd mooi als een rots in de branding.

Nevels klommen omhoog

Zaterdag 16 oktober 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Nevels klommen omhoogZoomEdith en Lambert brengen ook dit weekend weer een poëtische mijmering.

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Beringen - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Beringen - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Beringen - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd staking bij Lidl

Donderdag 14 oktober 2021
Beringen - Nog altijd staking bij LidlZoomVandaag wordt er opnieuw gestaakt door een deel van het personeel van warenhuis Lidl in Limburg. Er zullen 2 stakersposten opgesteld worden, namelijk aan de Lidl winkels in Zonhoven en Genk. In Limburg zullen zeker 6 winkels dicht blijven, namelijk in Zonhoven, Genk, Lanaken, Koersel, Leopoldsburg en Maasmechelen. "Er kunnen nog winkels bij komen en in bepaalde winkels zal ook hinder zijn. Want de onvrede bij het personeel over de hoge werkdruk is groot. We zijn van plan om door te gaan met onze acties totdat er een akkoord bereikt wordt", zegt Mary-Anne Smeets van BBTK Limburg. Het is mogelijk dat ook de komende dagen nog gestaakt wordt.

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Beringen - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

De Belgische Kolenslag

Woensdag 13 oktober 2021
Nieuwe boeken
Beringen - De Belgische KolenslagZoomOver de geschiedenis van de mijnen is al veel geschreven maar ook veel nog niet. Wie interesse heeft in de achtergrond van ons mijnverleden moet zeker het boek 'De Belgische Kolenslag (1944-1951): het mirakel dat er geen was', lezen. Archivaris Guy Coppieters, verbonden aan het Algemeen Rijksarchief, herwerkte voor de reeks Studies in Belgian History het doctoraat dat hij in 2017 succesvol verdedigde. Het boek laat zich samenvatten in drie begrippen: steenkool, staat en strijd. Tegelijk komen (…) Het hele nieuwsbericht

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Beringen - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).
Beringen - Nieuwe trainer bij Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Luc Reumers. Hij volgt Bert Ghys op die ontslag nam na de zware nederlaag tegen KFC Diest.

Carlo Hendrickx overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Carlo Hendrickx overledenCarlo Hendrickx is overleden. (°Genk 29 juli 1956 - † Heusden-Zolder 11 oktober 2021)
Carlo was gekend als dj Floris van Loon en werkte lange tijd voor Radio Benelux in Paal.
De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.
Online condoleren kan via deze link.

Gusta Ribus overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Gusta Ribus overledenGusta Ribus, weduwe van Marcel Roosen (†2019), is overleden (°Paal, 11 mei 1930 - † 9 oktober Heusden-Zolder)
Begroeting: donderdag 14 oktober van 18u30 tot 19u in aula de Heyde Zelem. Uitvaart in intieme kring.

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Beringen - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Jean Put overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Jean Put overledenJean Put uit Koersel, weduwnaar van Maria Deelkens († 2004) levensgezel van Bertha Bosmans is overleden. (° Heusden op 15 mei 1931 † Heusden-Zolder op 9 oktober 2021)
Begroeting: donderdag 14 oktober 2021 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: vrijdag 15 oktober 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel

Terug feest bij Femma Stal

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Terug feest bij Femma StalZoomNa 20 maanden onderbreking organiseerde Femma Stal op zaterdag 9 oktober terug een 'Ontmoetingsfeest' voor haar leden. De leden genoten van een gezellig samenzijn met een aperitief, Breugeliaans buffet, tombola en een verrassend optreden van 'Zwarte Lola'. Het was een geslaagde avond!
Terug feest bij Femma Stal
Zoom

Studio Guga in CC Casino Beringen

Dinsdag 12 oktober 2021
Beringen - Studio Guga in CC Casino BeringenZoom
Vrijdag 15 oktober om 20u15 kan je in het Casino naar 'Ongehoord' van Studio Guga. We kennen Radio Guga, de band rond maestroloog Guga Baúl, als een coverband van formaat. Onder de nieuwe naam “Studio Guga” schreven ze een heel bijzonder nieuw verhaal: een eerste studioplaat. Zoals vanouds haalt Guga zijn beste stemimitaties naar boven, maar deze keer met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zó typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, dat het lijkt alsof ze door henzelf zijn gemaakt. Vandaar ook de titel “ONGEHOORD!”. Want zelfs de geïmiteerde artiesten hadden hun nummer nog nooit gehoord.

Coronakeizer Jos

Maandag 11 oktober 2021
Beringen - Coronakeizer JosZoomOp 9 augustus, de dag van patroonheilige Sint-Denijs, was er het jaarlijks gildefeest van schuttersgilde Sint-Denijs uit Beringen-Mijn. Keizer Jos Daniels werd er gehuldigd op een ludieke manier. Hij was koning in 2019 en door corona kon er twee jaar niet geschoten worden en was hij dus 3 jaar koning en werd hij zo de (corona)keizer.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Drugsdealer opgepakt in TessenderloIn Tessenderlo werd een voertuig gecontroleerd waarvan de bestuurder een gebruikershoeveelheid cocaïne bezat én zonder rijbewijs reed. Hij had de drugs net aangekocht bij een dealer in Tessenderlo. De dealer kon worden aangetroffen. Er werd een huiszoeking bij hem uitgevoerd en hij bekende te dealen. De wagen van de bestuurder werd getakeld.

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Beringen - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Het land van ooit

Maandag 11 oktober 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Het land van ooitDe denkfase gaat altijd de schrijffase vooraf. Meestal zit ik met één onderwerp in mijn hoofd maar dit keer ontstond er een dilemma. Er waren twee actuele gebeurtenissen die mijn aandacht opeisten. Hoe kon ik die erg uiteenlopende berichtgeving toch tot één geheel samen laten vloeien? Ik doe een poging om het recente nieuws over de Noord-Zuid-verbinding en de Rode Duivels op de Nations League te laten rijmen. Het land van ooit zal redding brengen. Wie herinnert zich nog het project ‘Het (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel B - Heers VV 0-5

Zondag 10 oktober 2021
Beringen - Koersel B - Heers VV 0-5Weerstand Koersel B heeft vanmiddag thuis verloren van Heers VV. Uitslag: 0-5.

Pandoering voor Stal Sport

Zondag 10 oktober 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - Pandoering voor Stal SportStal Sport heeft vanmiddag zwaar verloren op het veld van Hechtel. Uitslag: 7-2. "Na twee overwinningen op een rij, leek Stal Sport gelanceerd. Maar tegen een beresterk Hechtel werden de jongens van trainer Wuyts weer met de voetjes op de grond gezet. In de eerste helft deed Hechtel wat het wou. Het Stalse middenveld leek onbestaande en keer op keer sneden de thuisaanvallers door de bezoekende verdediging. Al in de 12de minuut kon Froeyen de score openen door een voorzet vanop rechts binnen te (…) Het hele nieuwsbericht

Boven de wolken

Zondag 10 oktober 2021
Beringen - Boven de wolkenZoomWe kregen nog deze mooie foto's van Greg Broekmans vanop de terril.
Boven de wolkenBoven de wolkenBoven de wolken
Zoom
Beringen - Prachtig spektakel voor opening StadhuisZoomGisterenavond kon je op de markt kijken naar een prachtig theaterspektakel naar aanleiding van de opening van het nieuwe stadhuis. Pascal Peeters legde het vast op video.

College wordt Stadhuis

Zondag 10 oktober 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - College wordt StadhuisZoomIn het kader van de opening van het nieuwe stadhuis, vandaag een extra duofoto van Gust Ischen.

Paal Tervant A en B winnen

Zaterdag 9 oktober 2021
Beringen - Paal Tervant A en B winnenPaal Tervant A heeft vanavond met 2-4 gewonnen op het veld van Moedige Duivels Halen. Paal Tervant B klopte Torpedo Hasselt B met 3-1.
Beringen - Weerstand Koersel verliest van DiestWeerstand Koersel is vanavond met 6-0 de boot in gegaan op het veld van KFC Diest.

KVK Beringen - Sint Lenaarts A 1-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Beringen - KVK Beringen - Sint Lenaarts A 1-1KVK Beringen heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Sint-Lenaarts A. Voor Beringen scoorde Weeghmans in de 86ste minuut.

KFC Hamont 99 klopt Turkse

Zaterdag 9 oktober 2021
Beringen - KFC Hamont 99 klopt TurkseKFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Turkse FC. Uitslag: 4-2.

RSC Koersel - Juperelle 3-4

Zaterdag 9 oktober 2021
Beringen - RSC Koersel - Juperelle 3-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis verloren van Juperelle. Uitslag: 3-4.

Roerloos in gedachten

Zaterdag 9 oktober 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Roerloos in gedachtenZoomEdith en Lambert brengen deze week weer een poëtische mijmering.

Markt Beringen

Zaterdag 9 oktober 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomHet 'rode plein' is niet meer, dit weekend kan je gaan flaneren op het nieuwe marktplein.

Markt Beringen

Zaterdag 9 oktober 2021
Uit de oude doos
Beringen - Markt BeringenZoomDit weekend wordt de nieuwe markt geopend. Ze is dan wel niet helemaal klaar maar samen met het nieuwe stadhuis en de vernieuwde bibliotheek is het centrum van Beringen dit weekend toch in feeststemming. Vandaag nog een beeld toen ook van het 'rode plein' nog geen sprake was.

Kinderen krijgen verkeersles

Vrijdag 8 oktober 2021
Beringen - Kinderen krijgen verkeerslesZoomDeze kinderen van basisschool De Buiteling uit Paal kregen vandaag les in het verkeerspark van Beverlo. Meer foto's nog op onze Facebookpagina. (Patrick Knuyt)
Kinderen krijgen verkeerslesKinderen krijgen verkeersles
Kinderen krijgen verkeerslesKinderen krijgen verkeersles
Zoom
Beringen - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht

Verboden te zwemmen!

Vrijdag 8 oktober 2021
Vandaag gezien
Beringen - Verboden te zwemmen!ZoomHet is momenteel verboden te zwemmen in het centrum van Beringen... Het vernieuwde centrum staat nochtans niet onder water of er is ook geen zwembad of zwemvijver voorzien.

Lespakket 'Onder de radar'

Donderdag 7 oktober 2021
Beringen - Lespakket 'Onder de radar'ZoomNaar aanleiding van de jaarlijkse Archeologiedagen lanceert de provincie Limburg i.s.m. de Universiteit Gent (UGent) op vrijdag 8 oktober een educatief lespakket bij het participatief WO II-project ‘Onder de Radar’. “Dat archeologie tot ieders verbeelding spreekt, hoeft geen betoog. Het maakt ons nieuwsgierig en vertelt iets over ons verleden. Hoe leefden onze voorouders? Wat aten ze? In wat voor huizen woonden ze? Hoe voerden ze oorlog en hoe kan je dit aflezen in het Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

1 dode en 4 gewonden bij ontploffing

Donderdag 7 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 1 dode en 4 gewonden bij ontploffingZoomEen ontploffing bij het bedrjif Thermo Clean in de Dellestraat in Heusden- Zolder heeft een tragische balans geëist. 1 arbeider, een twintiger uit Heers, is ter plaatse overleden. Vier andere arbeiders raakten lichtgewond en zijn ter observatie overgebracht naar de ziekenhuizen van Heusden-Zolder en Hasselt. De ontploffing deed zich voor nadat een oven oververhit geraakte en de veiligheidsprocedure werd gestart. Daarbij is iets fout gelopen. De hulpdiensten kwamen (…) Het hele nieuwsbericht

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Beringen - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Inzamelactie warme winterjassen

Donderdag 7 oktober 2021
Beringen - Inzamelactie warme winterjassenZoomIn-zetje Beringen organiseert in het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede een inzamelactie van winterjassen.  Je kan doneren op vrijdag 15 oktober aan de stand  op de markt van Beverlo of bij In-zetje, Laan op Vurten 59, Beringen. Tussen 10-12uur is iedereen welkom.
Limburgse gemeenten willen de taalvaardigheid van jonge kinderen verbeteren. Ze krijgen daarvoor ondersteuning van de provincie en van de universiteiten van Antwerpen en Leuven. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de gemeenten Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Pelt.
Taalachterstand bij kinderen is een problematiek waar heel wat gemeenten in Limburg mee te maken hebben. Zij zijn dan ook vaak met eigen initiatieven gestart om die taalachterstand (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Limburg in 9 vragen' nu ook digitaalZoomDat Limburg anders is dan de andere provincies, is in menig Vlaams dossier al naar voor gekomen. Die Limburgse eigenheid is niet uit het niets ontstaan. Het is diep geworteld in het verleden. Jongeren kennen dat verleden onvoldoende en daar wil de provincie wat aandoen. Gedeputeerde van Toerisme en Erfgoed Igor Philtjens: “De kennis van en het bewustzijn over het Limburgs verleden bij jongeren versterken is belangrijk. Dat inzicht in de ontwikkelingsbiografie van onze provincie maakt van onze (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 5000 euro voor nieuwe kleuterklasjesZoomChemiebedrijf Vynova Belgium uit Tessenderlo heeft 5.000 euro geschonken aan de slachtoffers van de recente watersnoodramp in het oosten van ons land. De donatie gaat naar de lokale vzw W4D, die het zal inzetten om verwoeste kleuterklassen in Pepinster opnieuw bruikbaar te maken en in te richten. “De beelden van de ravage en mensen in nood bij de watersnoodramp hebben ons allemaal aangegrepen. Ook nu, meer dan twee maanden na de ramp, is er nog veel nood aan hulp en ondersteuning bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto over de kop

Woensdag 6 oktober 2021
Beringen - Auto over de kopOp het kruispunt met de Stijn Streuvelsstraat en de Veldstraat in Paal is gisterenavond omstreeks vijf uur een auto over de kop gegaan bij een botsing met een andere wagen. De bestuurder raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Beringen - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

Florentina Selleslagh overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Beringen - Florentina Selleslagh overledenFlorentina Selleslagh uit Paal, weduwe van Remi Verelst († 2019), is overleden.
(° Hemiksem op 1 maart 1931 - † Paal op 5 oktober 2021)
Uitvaart: in intieme kring.

Jeanne Gijsbrechts overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Jeanne Gijsbrechts, weduwe van Hans Hofer († 2000) is overleden. Woonplaats: Leopoldsburg (voorheen Beringen-Mijn)
(° Beverlo op 15 december 1928 - † Leopoldsburg op 4 oktober 2021)  Uitvaart: in intieme kring

George Deferme overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Beringen - George Deferme overledenGeorges Deferme uit Koersel, echtgenoot van Irène Vandeberg, is overleden. (° Koersel op 22 september 1932 - † Heusden-Zolder op 4 oktober 2021)
Begroeting: vrijdag 8 oktober 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Geen bloemen of kransen.

Jef Deferme overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Beringen - Jef Deferme overledenJef Deferme uit Paal, echtgenoot van Fanny Schraepen, is overleden.
(° Beringen op 21 januari 1935 - † Diest op 5 oktober 2021) Begroeting: donderdag 7 oktober 2021 - funerarium - Paal van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Verloving tussen Ham en TessenderloZoomAan de ‘blauwe brug’ in Ham werd deze ochtend een kleine receptie gehouden door de burgemeesters van Ham en Tessenderlo om de verloving van hun fusie te vieren. Vlaams minister Bart Somers mocht de ceremonie leiden in aanwezigheid van schepenen, raadsleden en personeelsleden van de gemeentes.
Verloving tussen Ham en TessenderloVerloving tussen Ham en Tessenderlo
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)
Beringen - Cleymans en Van Geel in Casino BeringenZoomVrijdagavond 8 oktober kan je in het Casino naar een concert van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. Ze kennen elkaar sinds hun twaalfde. Naast hun liefde voor acteren, delen ze ook een passie voor muziek en entertainen. Wat ooit begon als een oudejaarsavondgrap groeide uit tot één van de vaste waarden op de Vlaamse podia. De twee creatieve tijgers spelen al meer dan 15 jaar het dak eraf. Het concert is in samenwerking met Ocura Beringen. Tickets via CC Beringen.

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Beringen - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Protest tegen gascentrale groeit

Dinsdag 5 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Protest tegen gascentrale groeitZoomDe Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie brengt een voorwaardelijk gunstig advies uit voor de bouw van een gascentrale van 900 megawatt in Tessenderlo. Het advies vertrekt nu naar minister Demir die tot 26 oktober de tijd heeft om een beslissing te nemen. Ondertussen groeit in Tessenderlo het protest tegen de nieuwe gascentrale die door Tessenderlo Group eventueel zal gebouwd worden. Zondag 10 oktober om 10u is er een samenkomst op de vismarkt voor een wandel- en protestactie. Het is al de derde actiedag van het comité.
Beringen - Mijnwerkers-brancardiers naar ScherpenheuvelZoomDe mijnwerkers-brancardiers van pastorale eenheid Sint-Barbara gaan op donderdag 14 oktober op bedevaart naar Scherpenheuvel. Het vertrek is om 14u met een liftbus aan de kerk in Paal. Iedereen mag mee, ook niet-leden. Inschrijven kan tot 10 oktober bij Dominique Aerts op 0478 32 69 72.

Lena Baute overleden

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Lena Baute overledenLena Baute uit Diest is overleden. (° Koersel 6 mei 1940 - † Hasselt 1 oktober 2021)
Groeten op woensdag 6 oktober van 19u tot 19u30 bij Julis, Vervoorstraat 11, Diest.
Uitvaart in intieme kring.

Marie-Louisa Franssens overleden

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Marie-Louisa Franssens overledenMarie-Louisa Franssens uit Beringen-Mijn, weduwe van Leon Billen († 2007), is overleden.
(° Paal op 22 mei 1929 - † Beringen-Mijn op 4 oktober 2021) Begroeting: donderdag 7 oktober 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - JOW: schakel tussen onderwijs en arbeidZoomVandaag lanceerde de provincie Limburg het gloednieuw digitaal platform JOW.be. JOW – wat staat voor “Jongeren Op de Werkvloer” – is een uniek samenwerkingsverband tussen diverse Limburgse partners uit werk- en onderwijsveld. Samen engageren ze zich om duizenden Limburgse jongeren, die niet enkel op school maar ook op een werkplek gaan ‘leren’, klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. JOW.be moet daarbij de schakel vormen tussen onderwijs en arbeid.
In (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Koen Buyse in Liefde voor Muziek

Maandag 4 oktober 2021
Showbizz
Beringen - Koen Buyse in Liefde voor MuziekZoomHet populaire muziekprogramma 'Liefde voor Muziek' maakte vandaag de eerste namen bekend. En ook de Beringse zanger Koen Buysse (Zornik) mag meedoen. Hij laat meteen weten enorm trots te zijn op deze selectie. Het VTM-programma laat de talenten van muzikanten zien door het bewerken van nummers van collega's. Samen met Koen mogen ook Camille, Margriet Hermans en Ozark Henry deelnemen. Op de andere namen is het nog even wachten. Deelnemers scoren vaak grote hits dankzij het programma. (foto VTM)

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Wie is 'The masked reader'?

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Wie is 'The masked reader'?ZoomBasisschool De Beerring organiseert een leuke opdracht voor de leerlingen: The masked reader. Welke juf of meester zit er verborgen achter het masker? 12 leerkrachten kruipen de komende 5 weken in de huid van iemand anders en lezen een verhaal of een stuk van een verhaal voor. Elke week horen de kinderen een stukje van het verhaal. De leerlingen mogen op het einde van die 5 weken raden wie er onder de maskers zit en stemmen. De grote onthulling is op vrijdag 19 november. De klas met de meeste ‘juiste’ stemmen krijgt een beloning.

Goed seizoen voor Siebe en Jorbe

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Goed seizoen voor Siebe en JorbeZoomSiebe (12) en Jorbe Verbraeken (9) stonden dit weekend allebei weer op het podium. De jonge wielrenners uit Paal reden een mooi wegseizoen. Siebe stond 9 keer op het podium met 4  overwinningen. Broer Jorbe stond 10 keer op het podium met 2  ritzeges. Volgende week is het hun laatste wedstrijd en dan gaan ze de winter in met veldrijden. De kleinkinderen van Eric Vanderaerden maken hun opa alvast heel trots en Eric geeft uiteraard graag veel tips aan zijn coureurs.
Goed seizoen voor Siebe en JorbeGoed seizoen voor Siebe en Jorbe
Zoom

Repaircafé terug opgestart

Maandag 4 oktober 2021
Beringen - Repaircafé terug opgestartZoom Zaterdag was er na lange tijd weer een repaircafé in het Mijnstadion van Beringen. En het was druk deze keer. Nieuw was dat de bezoekers, in afwachting van het herstel van hun goederen, konden genieten van een drankje aan sociale prijzen. Het volgend repaircafé is op zaterdag 4 december 2021 van 13u30 tot 16u. Meer info via deze link.

Stalvoc - Hasselt 3-0

Zondag 3 oktober 2021
In derde nationale dames van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo Hasselt verslagen met 3-0. Sets: 25-21, 25-17, 25-12.

Een beetje troost in de avond

Zondag 3 oktober 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een beetje troost in de avondZoomEen hele zondag vol regenweer, wie wordt daar vrolijk van? En dan op het laatste moment laat de zon de avond afsluiten met een schitterend kleurenspel. Om ons te troosten...(Gust Ischen)

Koersel B verliest in Lummen

Zondag 3 oktober 2021
Beringen - Koersel B verliest in LummenWeerstand Koersel heeft vanmiddag een zware nederlaag geleden op het veld van Lummen VV. Uitslag: 6-0.

Reppel wint bij Turkse

Zondag 3 oktober 2021
Beringen - Reppel wint bij TurkseRC Reppel is bij Turkse FC gaan winnen met 1-4.
KWB Koersel organiseert op vrijdag 22 oktober, na enkele jaren onderbreking, opnieuw hun quiz in CC COR in Koersel. Er kunnen nog ploegen (maximum 5 leden/ploeg) inschrijven tot 15 oktober. Via mail naar kwb.koersel1[!]gmail.com of telefonisch 0478/694848 met volgende gegevens : naam van de ploeg, contact persoon met telnr en email adres. De inschrijving is in orde als je 20€ heb gestort op BE90 7845 5389 0032 en hiervan een bevestiging hebt gekregen.

ZVK A5 Genk klopt Koersel

Zondag 3 oktober 2021
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk RSC Koersel verslagen. Uitslag: 6-2.

Tennismarathon voor KOTK

Zondag 3 oktober 2021
Beringen - Tennismarathon voor KOTKZoomTennisclub Paal organiseerde gisteren een tennismarathon ten voordele van Kom op Tegen Kanker. In groepjes van vier kregen de leden een privétraining. Hiervoor betaalden ze minimumbedrag van 15 euro aan sponsoring.

Esperanza Pelt- KVK Beringen 2-3

Zaterdag 2 oktober 2021
Beringen - Esperanza Pelt- KVK Beringen 2-3KVK Beringen heeft vanavond Esperanza Pelt verslagen. Uitslag: 2-3. Bij de rust leidde Esperanza nog met 1-0.
Beringen - Paal-Tervant A  verliest van BolderbergPaal-Tervant A heeft vanavond verloren van Bolderberg. Uitslag: 2-3. Paal-Tervant B won met 0-1 op het veld van Juve Hasselt B.
Beringen - Weerstand Koersel - Zwarte Leeuw  1-4Weerstand Koersel heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van KFC Zwarte Leeuw. Zaterdag speelt Weerstand Koersel uit bij KFC Diest.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport K. - ESK Leopoldsburg 2-0Stal Sport heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen K. ESK Leopoldsburg: Uitslag: 2-0. Op de vijfde speeldag van de nieuwe competitie heeft Stal Sport een tweede overwinning op rij geboekt. Tegen het nochtans stevige geheel van K.E.S.K. Leopoldsburg wist het een 2-0 overwinning te behalen. De eerste helft verliep weliswaar gelijkopgaand, maar veel uitgespeelde doelkansen konden we daarin niet noteren. Wel was het voor het talrijk opgekomen thuispubliek behoorlijk schrikken toen in de 13de minuut een schot van (…) Het hele nieuwsbericht

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.
Beringen - Virgine 'Nieke' De Kelver overledenVirginie 'Nieke' De Kelver uit Koersel, weduwe van Jos Jansen(† 1988), is overleden. (° Olmen op 15 april 1924 - † Koersel op 25 september 2021)
Uitvaart heeft plaatsgehad in intieme kring

Marcel Ceunen overleden

Zaterdag 2 oktober 2021
Beringen - Marcel Ceunen overledenMarcel Ceunen uit Ham, echtgenoot van Eugenie Hendrickx, is overleden. (° Paal op 27 februari 1933 - † Hasselt op 1 oktober 2021)
Begroeting: woensdag 6 oktober 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 7 oktober om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Beringen - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Soms kijken we...

Zaterdag 2 oktober 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Soms kijken we...ZoomEdith en Lambert brengen ook deze zaterdag enkele poëtische mijmeringen.

Paal, Diestsche Steenweg

Zaterdag 2 oktober 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal, Diestsche SteenwegZoomHuizen worden blokken, zoveel is duidelijk op deze foto.

Winkel Felix Vuegen

Zaterdag 2 oktober 2021
Beringen - Winkel Felix VuegenZoomVandaag een nog mooie foto van de winkel van Felix Vuegen uit het archief van Heemkunde Bevelo. Vrijdag, 8 oktober a.s., stelt die immers het nieuwe boek van François Noels voor: 'Handel en Wandel in Beverlo', een reconstructie van het Beverlose middenstandsleven in de twintigste eeuw, ... toen Beverlo nog een nijver dorp was en iedereen iedereen kende. De voorstelling begint om 19.30 u. in De Schans en het boek wordt die avond te koop gesteld. Prijs: 25 euro. Iedereen welkom. Toegang gratis.
Tribunaliteiten
Beringen - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser lichtgewond

Vrijdag 1 oktober 2021
Beringen - Bromfietser lichtgewond
Een 17-jarige bromfietser geraakte gisterenochtend lichtgewond bij een botsing op de Heldenlaan in Paal.


Subtitles Club is terug

Vrijdag 1 oktober 2021
Beringen - Subtitles Club is terugZoomCinema The Roxy Theatre in Koersel hervat de 'Subtitle Club'. "Een avondje cinema is een leuke en efficiënte manier om je vreemde talen bij te schaven. Sinds oktober 2018 vertonen we iedere maand in The Roxy Theatre beurtelings een Engelse, Franse en Duitse film. Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie en je krijgt er telkens een boeiende inleiding bovenop. De ‘Subtitles Club’ is in eerste instantie bedoeld voor taalcursisten. Maar iedereen is welkom: van docenten over taalliefhebbers tot filmfans. Komedies, drama’s, biopics, ... alle genres komen aan bod", zegt Ludo Vangenechten.
Op vrijdag 9 oktober om 19u kan je naar de prachtige Engelstalige film Green Book.
Op vrijdag 19 oktober is er de Franse film Gagarine.

Camille Schraepen overleden

Vrijdag 1 oktober 2021
Beringen - Camille Schraepen overledenCamille Schraepen, echtgenoot van Rita Caubergs, is op 29 september overleden in Heusden-Zolder. Hij was geboren op 23 mei 1948 in Heusden. Camille was medewerker bij Radio Benelux in Paal. De afscheidsviering voor Camille in de aula van Franken Uitvaartzorg zal plaatsvinden in besloten kring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Koersel.
Er kan een laatste groet gebracht worden in aanwezigheid van zijn familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 in Heusden op maandag 4 oktober tussen 19 uur en 19.30 uur.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen