Het overige nieuws

In het Mariaziekenhuis is sinds kort een nieuwe endoscopische techniek (kijkoperatie) toegepast om patiënten met een discushernia te opereren. Die techniek is minimaal invasief, wat betekent dat er alleen een kleine opening van 1 cm moet gemaakt worden in de rug om de hernia te verwijderen. Voor veel patiënten betekent dit dat hun aandoening veel sneller kan verholpen worden, met een vlotter herstel en nauwelijks littekenvorming.
“Er bestaan verschillende methoden om (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!

6.000 plantjes in cannabisplantage

Donderdag 30 januari 2014
In een huis op de Eindhovenseweg in Valkenswaard heeft de politie een cannabisplantage met ruim 6.000 plantjes aangetroffen. Een 26-jarige Eindhovenaar, die in het huis aanwezig was, werd opgepakt en mocht later met een proces-verbaal weer naar huis. De plantage werd ontmanteld.

Aan jonge werklozen

Donderdag 30 januari 2014
Jongeren die stoppen met studeren en niet onmiddellijk werk vinden moeten zich als werkzoekende laten inschrijven bij de VDAB. Vanaf dan begint hun wachttijd (beroepsinschakelingstijd) van 310 dagen. Vooraleer recht te hebben op uitkeringen moeten zij gedurende die 310 dagen bij de RVA gaan aantonen dat zij actief op zoek zijn naar werk. Pas na twee positieve evaluaties is er recht op uitkeringen. Het ACV wil de jongeren hieromtrent informeren en nuttige tips geven. Daarom wordt er een infomoment georganiseerd op dinsdag 18 februari van 9.30 uur tot 11.30 uur in OC De Peel, Norbertinessenlaan 7 in Neerpelt. Deelname is gratis, maar men moet zich wel op voorhand via mail inschrijven: georges.cornelissen[!]acv-csc.be.
Op zaterdag 29 maart (wij zijn er op tijd bij) wordt voor de 5e keer het Dwarsfluitfestival georganiseerd door de dwarsfluitdocenten van het Centrum voor Muziek en Dans (Valkenswaard), Art4U (Veldhoven) en NIKO (Neerpelt). Het festival vindt plaats in Veldhoven. Alle dwarsfluitleerlingen van de betrokken instellingen kunnen meedoen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud. Ze zullen een muzikale reis maken o.l.v. Thijs van Leer, één van de bekendste fluitisten van Nederland. Als jong kind kwam hij in aanraking met muziek en vanaf 1968 werkte hij als beroepsmuzikant met o.a. Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Jan Akkerman. Nu brengt hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn fluitspel ten gehore.

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

Daar zijn de landmeters

Maandag 27 januari 2014
In opdracht van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen gaat de firma Grontmij opmetingen doen in Bree, Hamont-Achel, Leopoldsburg en Meeuwen-Gruitrode. Dat kadert in de opmaak van een Grootschalig Referentiebestand ten behoeve van de overheid en nutsbedrijven. Deze werkzaamheden worden verricht in loop van dit jaar. Het gaat om het opmeten van o.a. de wegen, de voetpaden en ook de gevels van huizen. Meer info: www.agiv.be.

Jeanne Langers overleden

Maandag 27 januari 2014
Hamont-Achel - Jeanne Langers overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Jeanne Langers overleden, de weduwe van Pierre Joosten. Ze was 89 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Rosa Van Driel overleden

Zondag 26 januari 2014
Hamont-Achel - Rosa Van Driel overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Rosa Van Driel overleden. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Catho Rooymans overleden

Zondag 26 januari 2014
Hamont-Achel - Catho Rooymans overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Catho Rooymans overleden, de echtgenote van Adriaan Mertens. Ze was 83 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
De regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft de reactivering van de IJzeren Rijn bovenaan de politieke agenda geplaatst. Dat zegt de Kamer van Koophandel in Hasselt vernomen te hebben van de collega’s in Aken. Minister van transport Michael Groschek zou de reactivering met hoogste prioriteit opgenomen hebben in het ‘Bundesverkehrswegeplan’, het mobiliteitsplan voor de deelstaat.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Van Vlierden overleden

Maandag 20 januari 2014
Hamont-Achel - Maurice Van Vlierden overledenVrijdag is Maurice Van Vlierden overleden, de weduwnaar van Aloysia Vos. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Harrie Huibers overleden

Maandag 20 januari 2014
Hamont-Achel - Harrie Huibers overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag Harrie Huibers overleden, de echtgenoot van Catho Emmers. Hij zou donderdag 82 jaar worden. Zaterdag om 10.30u is er een rouwmis in de parochiekerk van Achel-dorp. De avondwake wordt daar vrijdag om 19u gehouden.

Nu 9 gemeenten in Welzijnsregio

Zondag 19 januari 2014
Sinds 1 januari maakt ook Bree deel uit van Welzijnsregio en van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).  Daarmee is de volledige regio met de 9 gemeenten uit het vroegere Gewestplan Noord-Limburg afgedekt: een werkingsgebied met 150.000 inwoners, een gebied van 9 gemeenten waarbinnen de lokale besturen in de toekomst hun samenwerkingsinitiatieven willen structureren. Een sterk signaal in dit verband werd al gegeven inzake de nieuwe indeling voor de zorgregio's die momenteel wordt onderzocht.
Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Valse bankbriefjes in omloop

Zondag 19 januari 2014
Er zijn valse bankbiljetten van 50 euro in omloop. Gisteren was een handelaar in Neerpelt daarvan het slachtoffer. Volgens betrokkene kan men op het eerste gezicht bijna niet zien dat het om een vervalst biljet gaat, maar het papier voelt wel anders aan. Bij de politie werd klacht neergelegd.

Jeanne Buteneers overleden

Vrijdag 17 januari 2014
Hamont-Achel - Jeanne Buteneers overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Jeanne Buteneers overleden, de echtgenote van Cor Schmidt. Ze was 77 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tina Kwarten overleden

Vrijdag 17 januari 2014
Hamont-Achel - Tina Kwarten overledenIn Achel is gisteren Tina Kwarten overleden, de weduwe van Christiaan Overzier. Ze was 87 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 16 januari 2014
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat de maatschappij vanaf april drie nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en het Zuid-Spaanse Murcia, het Griekse eiland Corfu en de Italiaanse stad Venetië (Treviso). Naar Murcia wordt tweemaal per week gevlogen, naar Corfu eenmaal en naar Venetië driemaal per week.

Louis Janssen overleden

Dinsdag 14 januari 2014
Hamont-Achel - Louis Janssen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Louis Janssen overleden, de echtgenoot van Petra Didden. Hij was 84 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont-centrum.

Gratis naar... Frédéric Deborsu?

Dinsdag 14 januari 2014
Hamont-Achel - Gratis naar... Frédéric Deborsu?ZoomMorgenavond komt Frédéric Deborsu naar De Adelberg in Lommel met een boeiende lezing over ons Koningshuis. Alles over de fratsen van Laurent, de centen van Fabiola, de dotaties voor Albert, de rechtszaak van Delphine Boëll, en veel meer om 19.30 in het Cultuurcentrum. Ook u kunt er nog bij zijn. De eerste 10 personen die vandaag/dinsdag bellen (011/553511) of mailen (jan.buyens[!]ccdeadelberg.be) tussen 09.00 en 12.00 uur komen zelfs gratis!
Hamont-Achel - Nieuwe revalidatieruimte voor MS-centrumZoomVandaag heeft het Revalidatie & MS-Centrum Overpelt nieuwe revalidatieruimten in gebruik genomen. Deze fase van de nieuwbouw van het revalidatiecentrum kadert ook in de uitbouw van een uniek revalidatienetwerk met de algemene ziekenhuizen in de regio Noord-Oost Limburg. 
De nieuwe revalidatieruimten zijn dusdanig ingepland dat de multidisciplinaire samenwerking tussen de behandelaars nog beter tot stand komt. Zo worden kinesitherapie en ergotherapie in één ruimte (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht

100 jaar research bij Philips

Donderdag 9 januari 2014
In Eindhoven heeft Philips vandaag de start gegeven van het 100-jarig jubileum van zijn researchafdeling. Het eerste en beroemdste Philipsproduct, de gloeilamp, stamt uit 1914. Dit jaar zijn er verschillende evenementen gepland waarbij de 100ste verjaardag van de onderzoeksafdeling centraal zal staan.

Aantal inwoners Valkenswaard gedaald

Donderdag 9 januari 2014
In vergelijking met het jaar 2013 is het aantal inwoners in de gemeente Valkenswaard afgenomen. De gemeente telde op 1 januari van vorig jaar nog 30.595 inwoners. De voorlopige telling van 1 januari 2014 is uitgekomen op 30.337. Dat zijn dus 258 personen minder dan vorig jaar. Er was toen een negatief geboortenoverschot en er vertrokken meer inwoners dan dat er nieuwe mensen kwamen wonen.

Man verdacht van overval

Donderdag 9 januari 2014
De Nederlandse politie heeft in Budel een 28-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt op 7 augustus een gewapende overval te hebben gepleegd op het tankstation bij Perjanneke, aan de Maastrichterweg in Valkenswaard. Daarbij had hij geld buitgemaakt nadat hij het personeel met een mes had bedreigd. 

Een rookmelder bij elke geboorte

Woensdag 8 januari 2014
Hamont-Achel - Een rookmelder bij elke geboorteZoom“Een veilige start: met een gerust hart het nieuwe leven tegemoet”. Onder die naam lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Sinds begin dit jaar krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder met bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd in november voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen en sleepte een derde plaats (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf komende zondag mogen de winkels in de binnenstad van Eindhoven elke zon- en feestdag geopend zijn. Dat is vandaag beslist door het stadsbestuur. Dat ze open mogen zijn betekent echter nog niet dat iedere winkel effectief open zal zijn. Maar uit een recente enquête is gebleken dat de meeste winkeliers er voorstander van zijn.

Paspoorten voor 'Nederbelgen'

Dinsdag 7 januari 2014
De gemeente Bergeijk wil in de tweede helft van dit jaar reisdocumenten gaan verstrekken aan Nederlanders die in het buitenland verblijven. In de grensstreek met B.-Limburg wonen 40.000 Nederlanders, zegt de gemeente. "Deze groep vraagt nu nog 1x per 5 jaar een nieuw Nederlands reisdocument aan. Voor het aanvragen van dit document is deze groep aangewezen op het consulaat in Antwerpen, de ambassade in Brussel, de gemeenten Echt-Susteren, Maastricht en Bergen op Zoom. Maar ook Nederlanders die elders (…) Het hele nieuwsbericht

Door Paesen overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Hamont-Achel - Door Paesen overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Door Paesen overleden, de weduwnaar van Julia Lemmens. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum.

Louis Rommes overleden

Zaterdag 4 januari 2014
Hamont-Achel - Louis Rommes overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Lode Rommes overleden, de weduwnaar van Lie Didden. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Frie Van Otterdijk overleden

Zaterdag 4 januari 2014
Hamont-Achel - Frie Van Otterdijk overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Frie Van Otterdijk overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Bemong. Hij was 75 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Hamont-Achel - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel