Het overige nieuws

De komende drie jaar zullen de Boslandpartners samen met Nolimpark en de bedrijven Sibelco en VBM hun industrieterreinen groener inrichten om de lokale natuur alle kansen te geven. Daarvoor krijgen zij 350.000 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 133.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit initiatief kadert in het grotere Interreg-project 2B Connect dat werkt aan de grensoverschrijdende verbinding van natuurgebieden en (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Nieuwe crematorium heet 'Stuifduin'ZoomDeze namiddag werd het ontwerp voor het nieuwe crematorium in Lommel voorgesteld. De locatie bevindt zich net rechts van de huidige gemeentelijke begraafplaats in de Nobert Neeckxlaan, en nog dit najaar wordt de eerste steen van het complex - "Stuifduin" geheten - gelegd. Bouwheer is Pontes, een intergemeentelijk samenwerkingsverband uit Antwerpen, waartoe sinds vorig jaar ook Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg toetraden. Het is de bedoeling dat het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Beckers overleden

Vrijdag 29 april 2016
Hechtel-Eksel - Elly Beckers overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Elly Beckers overleden, de echtgenoot van Toine Oyen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Bvba Lumimmo opgericht

Woensdag 27 april 2016
Jan Renckens uit Hechtel-Eksel, Hans Vandermaesen uit Houthalen-Helchteren, Bart Swinnen uit Hasselt en Philippe Coudyser uit Moeskroen hebben de bvba Lumimmo opgericht met zetel aan de Berkenlaan in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is onder meer handelen in roerende en onroerende zaken, IT-consultancy activiteiten, de organisatie van trade-beurzen en het uitvoeren van management-activiteiten.

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.

Nieuwe bvba: Dico Repair

Dinsdag 26 april 2016
Dico Repair: dat is de naam van een nieuwe bvba met zetel aan de Eikendreef in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is onder meer het herstellen van inbraakschade én de reparatie en restauratie van meubelen en stoffering. Oprichters van Dicop Repair zijn Dirk Beunis en zijn echtgenote Kornelia Chazitalis, beiden uit Retie.

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Hechtel-Eksel - Kerkuil overleeft schuurbrandZoomIn het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Juliana Deckers overleden

Maandag 25 april 2016
Hechtel-Eksel - Juliana Deckers overledenVrijdag is Juliana Deckers overleden, de echtgenote van Jean Pierre Lenaerts. Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.

De republiek

Zondag 24 april 2016


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Winters Management

Vrijdag 22 april 2016
Ruben Winters uit Hechtel-Eksel en Nina Kersten uit Neerpelt hebben de bvba Winters Management opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Neerpelt. Het kapitaal van deze nieuwe bvba bedraagt 18.600 euro. Doel is onder meer het voeren van het dagelijks management van vennootschappen.

Waarschuwing voor nepmails

Vrijdag 22 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie een mail krijgt van 'Intrum Justitia' met als onderwerp 'Intrum Justitia' of 'openstaande factuur' moet goed opletten. Het gaat om valse mails met een bijlage (factuur) of een link (download factuur) die kwaadaardige software bevat. Open deze bijlage of link niet, zegt de politiezone Noordoost Limburg.
"We blijven waarschuwen, omdat er nog altijd personen zijn die deze bijlage of link wel openen en zo hun pc met een virus besmetten. Dit virus is een zogeheten Cryptolocker, een vorm van malware dat de bestanden op een computer als het ware gijzelt. Tegen betaling wordt de computer weer vrijgegeven", luidt het.
Advies: verwijder de mail, maak geen geld over en open vooral de bijlage of link niet.

Ten strijde tegen de hondendrol

Donderdag 21 april 2016
Vandaag gelezen
Burgemeester Manuela Carmena van Madrid heeft genoeg van honden die de stoepen, parken en andere publieke ruimtes bevuilen. De baasjes zullen versteld staan van de nieuwe regels, zegt ze. De minimumboete voor clandestien gelegde en niet opgeruimde hondendrollen is 751 euro. Wie dat geld niet heeft, mag de boete afkopen door in het weekeinde een werkstraf te doen, zoals vegen of ander schoonmaakwerk.
In de Madrileense voorstad Brunete hebben ze het anders aangepakt. Daar hielden toezichthouders (…) Het hele nieuwsbericht

Motorscreening op crossterrein

Donderdag 21 april 2016
Nu zaterdag vindt er een motorscreening plaats in de Marie Curiestraat op het motorcrossterrein, van 9 tot 12 uur, of van 13 tot 16 uur. Er zijn nog enkele vrije plaatsen, inschrijven kan via de website of 011/238043. Het initiatief gaat uit van de provincie Limburg samen met de politiezones. De vaardigheidsoefeningen gebeuren onder begeleiding van ervaren instructeurs. Motorrijders en scooterrijders vanaf 125 cc zijn welkom. De motorscreening zal ook bij regenweer doorgaan.

Nieuwe vennootschap: BS Projects

Woensdag 20 april 2016
Bart Scherrens en Nadine Vanstraelen, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de vennootschap BS Projects opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Lommelsebaan. Doel is onder meer de uitwerking en realisatie van projecten op het vlak van elektriciteit en elektronica, mijnbouw, chemie, machine- en werktuigbouw, industriële systeemontwikkeling en veiligheid. Het maatschappelijk kapitaal van BS Project bedraagt 18.600 euro.
Hoofdcommissaris Marleen Hellemans (46) wordt vanaf 1 mei de nieuwe korpschef van de politiezone Kempenland. Ze volgt daar hoofdcommissaris André Cremers op, die met pensioen gaat na 15 jaar als korpschef. Hellemans is momenteel hoofdcommissaris bij de politiezone Regio Turnhout. Ze is er tot vandaag beleidsofficier en directeur ondersteunende diensten. Bij afwezigheden van de korpschef treedt zij ook op als waarnemend korpschef. Mevr. Hellemans is getrouwd en heeft 2 zonen.

Madeleine Rutten overleden

Dinsdag 19 april 2016
Hechtel-Eksel - Madeleine Rutten overledenIn Hasselt is de uit Eksel afkomstige Madeleine Rutten overleden, de weduwe van Leon Henderix. Zij was 78 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Mieke Reumers overleden

Maandag 18 april 2016
Hechtel-Eksel - Mieke Reumers overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Mieke Reumers overleden, de weduwe van Henri Loos. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel.

Mich Vandingelen overleden

Maandag 18 april 2016
Hechtel-Eksel - Mich Vandingelen overledenGisteren is de  uit Beverlo afkomstige Mich Vandingelen overleden. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 47 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 19%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Op zondag 24 april is het in heel Vlaanderen Erfgoeddag. Dit jaar staan ‘rituelen’ centraal. In Noord-Limburg werken de erfgoedverenigingen van Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt samen voor een uitdagend programma in en rond de Grote Hof in Overpelt rond de rituelen van de Noord-Limburgse schutterijverenigingen. Die activiteit vormt de start voor het feestprogramma rond ’10 jaar Bosland’.
Om 13.30 uur verzorgen enkele schutterijen die momenteel nog steeds actief zijn (…) Het hele nieuwsbericht
De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is nog altijd minder dan 275.000 euro, meldt TVL. In 13 Limburgse gemeenten (Lommel, Hamont-Achel, Overpelt, Peer, Meeuwen-Gruitrode, Beringen, As, Leopoldsburg, Tongeren, Halen, Gingelom, Heers, Heusden-Zolder) kan je gemiddeld nog voor minder dan 200.000 euro een huis kopen. Dat blijkt een onderzoek van het economisch magazine Trends. Limburg is de enige Vlaamse provincie waar je op het hele grondgebied gemiddeld nooit meer dan 275.000 euro betaalt voor een woonhuis.

5 zwaargewonden, 61 lichtgewonden

Zaterdag 16 april 2016
In Hechtel-Eksel heeft de politie vorig jaar 46 verkeersongevallen vastgesteld. Daarbij vielen 66 gewonden: 5 zwaar- en 61 lichtgewonden.

Flitsmarathon volgende week

Vrijdag 15 april 2016
Het is maar dat je 't weet
In veel landen lanceert de politie op woensdag en donderdag van volgende week een flitsmarathon. Ook in ons land!

Nieuwe vennootschap: Ali Wheels

Vrijdag 15 april 2016
Mustafa Mahir en Yasin Ozkaya hebben de vennootschap Ali Wheels opgericht met zetel aan de Hasseltsebaan in Hechtel. Doel van de vennootschap is onder meer het aankopen en verkopen van auto-onderdelen.
De nv Renova uit Hechtel-Eksel en Leon Vanhees uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Vanhees Bouwprojecten opgericht. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro en is gevestigd aan de Peerderbaan in Hechtel-Eksel.
Hechtel-Eksel - Bovenzonale verkeersactie van politieZoomGisternamiddag en -avond hebben agenten van de politiezones HANO, Kempenland en Lommel een bovenzonale verkeersactie gehouden op 3 verschillende standplaatsen binnen die zones. Samen met Vlabel (Vlaamse belastingsdienst) en de Douane werden er 134 voertuigen gecontroleerd met volgende resultaten:
- 2 onmiddellijke inningen (gebruik GSM/ rij- & rusttijden),
- 7 PV's verkeer (rijbewijs/ keuring/ verzekering...),
- 1 PV alcohol in het verkeer met inname rijbewijs voor de duur (…) Het hele nieuwsbericht

Toiletten maar geen riolering

Donderdag 14 april 2016
Vandaag gelezen
India bouwt in hoog tempo toiletten, maar riolering ontbreekt. Sinds de campagne Swachh Bharat (Clean India) van start ging in 2014 zijn er meer dan vijf miljoen toiletten gebouwd. Uit een recent onderzoek van de overheid blijkt echter dat in veel dorpen geen goede afvoer van afvalwater is geregeld. In veel steden kan de riolering de hoeveelheid afvalwater niet aan, en worden de gemeenschappelijke toiletten niet goed schoongemaakt. Milieuactiviste Sunita Narain: "Het probleem is dat we toiletten met (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Geuens overleden

Donderdag 14 april 2016
Hechtel-Eksel - Fien Geuens overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Fien Geuens overleden, de weduwe van Jozef Tips. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven.

Mariette Bots overleden

Dinsdag 12 april 2016
Hechtel-Eksel - Mariette Bots overledenGisteren is in Neerpelt Mariette Bots overleden, de echtgenote van Antoon Segers. Zij was 81 jaar. De teraardebestelling vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 u.) in funerarium Witters in Eksel.
Zondag 15 mei vindt de ‘Ford Lommel Proving Ground fietsdag’ plaats. Naar jaarlijkse gewoonte maken Ford prototypes voor één dag plaats voor fietsers en skeelers op Ford’s testbanen in Lommel. Het is een unieke kans om de 80 kilometer wegen tellende infrastructuur te ontdekken. De toegang is gratis, de poorten zijn geopend van 9 tot 16 uur.

Smiley (76)

Dinsdag 12 april 2016
Hechtel-Eksel - Smiley (76)ZoomEmilie Boogers maakte deze smiley-foto in Zuid-Afrika, op de panoramische route bij de 3 Rondavels.

Bosland speelt morgen buiten

Dinsdag 12 april 2016
Hechtel-Eksel - Bosland speelt morgen buitenZoomMorgennamiddag is er dit jaar de Buitenspeeldag: geen huiswerk, niets op tv, ideaal dus om de natuur in te trekken. Naast de avontuurlijke wandelingen en speelbossen die steeds te ontdekken vallen in Bosland zijn er tijdens deze namiddag drie leuke activiteiten waar kinderen rasecht buitenspeelplezier kunnen beleven. En omdat Bosland dit jaar 10 jaar bestaat gaan de activiteiten door midden in de natuur, voor nog meer puur natuur buitenplezier.
1. Lachen op de LOLympische spelen: de (…) Het hele nieuwsbericht

De uitvinding van rock-'n-roll

Dinsdag 12 april 2016


Vandaag is het al 62 jaar geleden dat Bill Haley & His Comets ‘Rock Around The Clock’ opnamen. Je zou kunnen zeggen dat daarmee de rock-‘n-roll werd uitgevonden, maar volgens de Jukeboxkalender klopt dat niet helemaal. In elk geval werd het een van de meest verkochte plaatjes aller tijden. En dat terwijl het eigenlijk een cover was en oorspronkelijk alleen maar op een B-kantje verscheen.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 25%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf. In het kader van de SLim-controleacties van afgelopen weekend werd er 20 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
Hechtel-Eksel - BK kajak lange baan: opnieuw 10 titels voor NWCZoomOp de laatste dag van het BK kajak lange baan werden door de leden van NWC nog eens 10 nationale titels behaald: K2 5 km dames aspiranten met Amber Van Broekhoven & Amber Jannis, K2 5 km dames junioren met Hanna Plas & Roos Broekx, K2 5 km heren senioren met Toon Broekx & William Peters en de K4 wedstrijden over 5 km bij de dames aspiranten, dames junioren, dames senioren (foto), heren aspiranten, heren junioren, heren senioren en heren veteranen. In totaal bracht dit de teller voor NWC op 17 nationale titels dit weekend. Kortrijk, Mechelen en Gent wonnen er elk 4, Turnhout 3 en Geel, Kasterlee en Zwevegem elk 2. (Peter Van Lishout)

Madeleine Schouteden overleden

Zondag 10 april 2016
Hechtel-Eksel - Madeleine Schouteden overledenVrijdag is Madeleine Schouteden overleden, de weduwe van Gerard Swinnen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
De enige radiotherapiemachine in heel Oeganda is stuk. De machine, die uit 1995 dateert, is waarschijnlijk niet meer te repareren, zegt directeur Jackson Orem van het kankerinstituut in het ziekenhuis van Mulago. Kankerpatiënten die bestraling nodig hebben moeten wachten tot er volgend jaar een nieuwe machine wordt geïnstalleerd, of uitwijken naar Kenia - mits ze dat kunnen betalen.
Vorig jaar werden 44.000 nieuwe patiënten geregistreerd - uit Oeganda, maar ook uit omringende landen die zelf de apparatuur niet hebben. Volgens het ziekenhuis wordt 75 procent van hen getroffen door het feit dat de machine nu kapot is. (Bron: ii.nl)

Contractbreuk door ziekte

Vrijdag 8 april 2016
Tribunaliteiten
"Je kan misschien aan de greep van mensen ontsnappen, maar niet aan de greep van een stuk papier waarop je handtekening staat", schreef de Vlaamse auteur Ward Ruyslinck. Dat ondervond een dame die samen met haar man aan de kust een handelszaak overnam om er een horecazaak te openen. Na de ondertekening van het contract kreeg zij van haar dokter te horen dat bij de verwijdering van twee huidvlekken een agressieve huidkanker was vastgesteld. Vijf jaar eerder had zij hier ook al mee te maken. Een chirurgisch (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Opnames nieuwe VTM-reeks in BoslandZoomZe zijn de 'Beste Kijkers', swingen als The Lynn Sisters en zijn ook nog eens tientallen andere personages in 'Tegen de Sterren' op. Maar binnenkort spelen boezemvriendinnen Nathalie Meskens en Tine Embrechts ook samen de hoofdrollen in 'Gina & Chantal'. De opnames van deze nieuwe VTM 'feel good' reeks starten deze zomer in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. 'Gina & Chantal' wordt gemaakt door Sylvester Productions, het productiebedrijf dat eerder de reeks 'Crème de la Crème' in Lommel draaide. UPDATE  Drie Noord-Limburgse gemeenten en de provincie betalen samen 149.000 euro om de natuur van Bosland in de kijker te zetten. Lommel betaalt 66.000 euro, Hechtel-Eksel en Overpelt elk 33.000 euro en de provincie 50.000 euro. (Foto VTM)

Bernard Janssens overleden

Donderdag 7 april 2016
Hechtel-Eksel - Bernard Janssens overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Bernard Janssens overleden, de weduwnaar van Marie Bongaerts. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Limburg 192 faillissementen, een daling met 22,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was het grootst in de zakelijke dienstverlening, de transportsector en de bouw. De horeca blijft het zwakke broertje.

Frans Deckers overleden

Donderdag 7 april 2016
Hechtel-Eksel - Frans Deckers overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Frans Deckers overleden, de echtgenoot van Marie-Rose Bonné. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (14.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.

Wie en wanneer?

Woensdag 6 april 2016
Hechtel-Eksel - Wie en wanneer?ZoomEen foto van een trouwstoet(je)... Op de voorgrond een STOP-verkeersbord, op de achtergrond een oude boerderij. Rechts een nauwelijks zichtbare hoek van een gebouw met reclameplaten voor "BUTAGAZ" en - vermoedelijk, want moeilijk te lezen - KINDERWAGENS. Deze foto dook in Eksel op in het archief van een voormalig pastoor. Wie herkent deze plek, en om welke mensen zou het gaan? Je mag op dit bericht hieronder reageren of je tip mailen naar redactie[!]internetgazet.be, wij sturen die dan door naar de onderzoekers in Hechtel-Eksel.
Op zaterdag 23 april om 20u00 is de Schans weer het toneel voor de jaarlijkse quiz van de gemeentelijke cultuurraad. Niet alleen culturele verenigingen kunnen hun kennis meten met elkaar, want net als voorgaande jaren staat de quiz open voor alle verenigingen van Hechtel-Eksel. Elke vereniging kan één spelploeg van maximum 4 personen samenstellen. De deelname aan de quiz is traditiegetrouw volledig gratis. Inschrijven kan tot en met 15 april via het vrijetijdsloket tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, via mail naar vrijetijd[!]hechtel-eksel.be of telefonisch op het nummer 011 73 01 50.

Gerard Goossens overleden

Dinsdag 5 april 2016
Hechtel-Eksel - Gerard Goossens overledenZondag is Gerard Goossens overleden, de weduwnaar van Martha Jaenen. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment in funerarium Witters in Meeuwen: donderdag (18.30-19 uur).

Philomène Hansen overleden

Maandag 4 april 2016
Hechtel-Eksel - Philomène Hansen overledenZaterdag is Philomène Hansen overleden, de weduwe van Jos Janssens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mia Leyssen overleden

Maandag 4 april 2016
Hechtel-Eksel - Mia Leyssen overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Mia Leyssen overleden, de echtgenote van Toine Agten. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 56 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 12 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 33 ademtesten af, waarvan er 5 (of 15%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Christine Brusselaers overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Christine Brusselaers overleden, de partner van Helmut Bracht. Zij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel