Het overige nieuws

Lommel - Een nieuwe week, een nieuwe leuzeZoomOok deze eerste vakantieweek gaan ze er gewoon mee door in de Leopoldlaan, week na week. Waar blijven ze het halen? (Foto Albert Agten)
Lommel - Met de groeten uit IJsland (3)ZoomWim Denijs en Sus Bogaerts waren onlangs weer in IJsland. Vandaag heeft Wim het over de watervallen in dat land. Wim: "Die behoren door hun verscheidenheid en schoonheid tot de natuurwonderen van IJsland. Door een klimaat met veel neerslag (regen en sneeuw) vormt IJsland een ideale omgeving om watervallen te ontwikkelen. En er zijn er veel! Zelf ken ik er 51, en er zijn er nog veel meer die ik niet ken. En met een waterval bedoel ik niet een zoals die van Coo, maar minstens 10 keer groter. Iedere waterval (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit IJsland (3)Met de groeten uit IJsland (3)
Met de groeten uit IJsland (3)Met de groeten uit IJsland (3)
Zoom

Alfons Fonteyn overleden

Zaterdag 28 juni 2014
Lommel - Alfons Fonteyn overledenDonderdag is Alfons Fonteyn overleden, de weduwnaar van Maria Vos. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in het funerarium Severens in de Schansstraat.

Strak getimed

Zaterdag 28 juni 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Strak getimedSeconden, minuten, uren. Ooit hebben we het uitgevonden om ons leven makkelijker te maken. Nu dicteert het datzelfde leven. Alles is strak getimed. Maar geen nood, het is bijna vakantie. Even geen wekker meer. Terug tijd om echt te leven, zoals in onze onbezorgde jeugdherinneringen. Maar we kunnen de klok niet terugdraaien, enkel terugkijken. Naar mijn zesde leerjaar bijvoorbeeld. De meester ging de klas rond. Hij zocht de leerling met het horloge dat het meest correct liep. Die mocht voortaan drie minuten vroeger (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een reis start dikwijls op het computerscherm. Wat zoekacties in het digitale heelal, enkele muisklikken en de reis is besteld. Maar hoe geruisloos, smaakloos en kleurloos een reiscontract ook tot stand komt, een latere annulering of wijziging is een ander paar mouwen.
Zelfs jeugdige reizigers, nochtans geboren met de muis, mispakken zich wel eens. Zo bestelde in het Antwerpse een 16-jarige voor zichzelf en drie vrienden een 7-daagse reis naar Frankrijk. Op de factuur zag hij een vergissing en tien dagen (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Fietsroute van het jaar'

Vrijdag 27 juni 2014
Het fietspad langs de Vennbahn is door de Nederlandse toeristenorganisatie ANWB uitgeroepen tot de Fietsroute van het jaar 2014. Het pad is 125 kilometer lang en volgt een historisch treintracé van Aken via de Hoge Venen en de Ardennen naar Troisvierges, in het Groothertogdom Luxemburg. Het fietspad ligt grotendeels vrij van andere wegen zodat je dus echt midden in de natuur fietst.
Kabelkijkers zien de beelden van het WK voetbal tot 3 seconden later dan mensen die kijken via Belgacom TV. Dat meldt Waalsweekblad.be, dat een lezer citeert die aan La Meuse meldde dat hij de buren (Belgacom) al hoorde juichen voor een doelpunt, terwijl bij hem (de kabel) het doelpunt nog niet gemaakt was. Het probleem zit in de verschillende technieken die de diensten gebruiken om de beelden te ontvangen en door te geven, en in de analoge of digitale verspreiding. Ook tonen oudere tv's de beelden vaak eerder dan de moderne, die er eerst nog allerlei kwaliteitsbewerkingen mee uitvoeren, die al snel een seconde kunnen duren.

Gerard Van Langendonck overleden

Donderdag 26 juni 2014
Lommel - Gerard Van Langendonck overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Gerard Van Langendonck overleden, de echtgenoot van Bertha Berben. Hij was 77 jaar.  De uitvaartdienst zal plaatshebben in besloten kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de kerk van Lommel-Heeserbergen.

Nie Willekens overleden

Donderdag 26 juni 2014
Lommel - Nie Willekens overledenDinsdag is Nie Willekens overleden, de weduwe van Dolf Lambrechts. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier.

AFS zoekt dringend gastgezinnen

Donderdag 26 juni 2014
Lommel - AFS zoekt dringend gastgezinnenZoomEind augustus komen meer dan 200 buitenlandse wereldstudenten via AFS naar Vlaanderen. Voor enkele van hen is AFS op zoek naar een gastgezin in Lommel, dit voor enkele weken tot één jaar. “Onze gastgezinnen zijn wereldgezinnen. Ze helpen niet alleen om de droom van een AFS’er te laten uitkomen, ze krijgen bovendien de kans om in eigen land op wereldreis te gaan. Door een andere cultuur in huis te halen, ontdek je immers nieuwe dingen over je eigen cultuur”, zegt Koen (…) Het hele nieuwsbericht
U kent het wel: bij de deur van elke ziekenhuiskamer hangt een handzeepsetje. Van verplegend personeel en artsen wordt verwacht dat ze daar hun handen wassen als ze de kamer binnenkomen. Niet iedereen doet dat. Ook in het Mariaziekenhuis in Overpelt niet, zo stelde consumentenorganisatie Test-Aankoop onlangs vast. Bij een onverwacht bezoek noteerde een team slechts een middelmatig resultaat voor handhygiëne, operatiekledij en gesloten deuren. Goede punten waren er voor de checklist voor (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/donderdagavond organiseren Rotary Overpelt Noord-Limburg en Fifty One Noord-Limburg samen een concert met internationale topmuzikanten in een mix van Oost-Europese volksmuziek en klassieke muziek. Dat gebeurt in de schouwburg van Dommelhof. Het evenement kadert in het prestigieuze Pressure Cooking Festival en het Festival van Vlaanderen. Aansluitend kunnen de concertgangers in het atrium van Dommelhof bij een hapje en een drankje genieten van de WK-kwalificatiewedstrijd Zuid-Korea – (…) Het hele nieuwsbericht

68 autowielen gestolen

Dinsdag 24 juni 2014
Bij een autodealer in Valkenswaard zijn vrijdagnacht van 17 nieuwe auto's alle wielen gestolen. Het gaat in totaal om 68 wielen. De dieven hadden het hek opengebroken om op het terrein te kunnen komen.

Jacky Weyns overleden

Dinsdag 24 juni 2014
Lommel - Jacky Weyns overledenZaterdag is Jacky Weyns overleden. Hij was 83 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 14 uur) in het uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Jan Vanderhoydonks overleden

Dinsdag 24 juni 2014
Lommel - Jan Vanderhoydonks overledenGisteren is Jan Vanderhoydonks overleden, de echtgenoot van Anna Hoekx. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.

Lieske Boers overleden

Maandag 23 juni 2014
Lommel - Lieske Boers overledenGisteren is Lieske Boers overleden, de weduwe van Jan Gielen. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. 
Lommel - Voor de buis of met de buis zittenZoomZo vlak voor hun jaarlijkse Avondmarkt vanavond vonden ze in de Leopoldlaan toch nog de tijd om hun wekelijkse leuze aan te passen. En weeral een erg goeie dit keer! (Foto Albert Agten)

Eindhovenseweg afgesloten

Zondag 22 juni 2014
Rond 16.30u werd de Eindhovenseweg tussen Waalre en Eindhoven in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Aanleiding was een zwaar verkeersongeval in Waalre. Daar botste een motorrijder tegen de flank van een brandweerwagen die met spoed op weg was naar een bosbrand in Heeze, vlak bij de gemeentegrens met Waalre. In totaal 1,5 ha ging daar in de vlammen op.
De motorrijder werd zwaar gewond. De hulpdiensten schakelden een traumahelikopter in. UPDATE De Eindhovenseweg is inmiddels weer geopend voor het verkeer.

Jef Van Moer overleden

Zaterdag 21 juni 2014
Lommel - Jef Van Moer overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Louis Jef  Van Moer overleden, de echtgenoot van Anna Weckx. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in beperkte kring. Er is gelegenheid tot een laatste groet in funerarium Witters op dinsdag 24 juni van 19 tot 19.30u.

Tricoloritis

Zaterdag 21 juni 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - TricoloritisNog maar pas ben ik terug van een wat langer verblijf in een buitenland, waar de Engelsen vakkundig de taal van het volk uitgeroeid hebben. Iers, Gaelic, wordt weliswaar nog in een paar afgelegen dorpjes en wat westelijk gelegen eilandjes gesproken. En er is zelfs een heuse minister van Ierstalige zaken. Maar het overgrote deel van het prachtige groene eiland is overspoeld door het Engels. Ze hebben zich wel gewroken, de Ieren. Een disproportioneel aantal van de grootste Engelstalige letterkundigen zijn immers (…) Het hele nieuwsbericht

Provincie vernieuwt STROOM

Vrijdag 20 juni 2014
De provincieraad hechtte deze week zijn goedkeuring aan het nieuwe subsidiereglement voor STROOM. Dat is de provinciale subsidielijn die talent een duw in de rug geeft om zich professioneel te ontwikkelen. Bedoeling is te zorgen voor een betere omkadering, begeleiding  en ondersteuning van de aanvragers. STROOM focust op 2 vormen van subsidie: een opleidingsbeurs van maximum 2500 euro voor een workshop, masterclass of opleiding in binnen- of buitenland of een projectbeurs tot 7500 (…) Het hele nieuwsbericht
Op de rotonde op de Luikerweg bij het binnenrijden van Valkenswaard is vanmorgen een vrachtwagen gekanteld. Hij vervoerde paardenmest. De lading kwam op de weg terecht. Daardoor ontstond er een file en moest de weg gedurende enkele uren worden afgesloten. En dat op de dag van de weekmarkt! Uiteindelijk heeft een graafmachine de mest opgeruimd.

Niet parkeren op Hertog Janplein

Donderdag 19 juni 2014
Vanaf vandaag tot en met zondag kunt u niet parkeren op het Hertog Janplein. Dit omwille van het festival 'Lommel proeft Jazz' dat daar (en op het Marktplein) plaats vindt.
Bij een kop-staartaanrijding tussen vier personenwagens op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren werden vanmorgen vier personen gewond: Sandra D. (43) uit Bree, Ludo C. (53) uit Neerpelt, Sara A. (20) uit Lommel en Anse C. (21) uit Overpelt.
Vanaf volgende week maandag gaat er een bus rijden tussen Antwerpen, Eindhoven en Düsseldorf. Het is een initiatief van de Nederlandse vervoersmaatschappij Arriva en de Deutsche Bahn. Het is de bedoeling dat de bus drie keer per dag de verbinding maakt. Ze stopt aan het station van Eindhoven en dat van Antwerpen; in Düsseldorf stopt de bus bij de luchthaven en aan het station.
Lommel - Politietoezicht tijdens de vakantieHebt u, zoals meerdere mensen, het goede vooruitzicht om over enkele weken op vakantie te vertrekken? Hebt u er dan ook al eens aan gedacht om een eventueel vakantietoezicht aan te vragen bij de lokale politie? Dit kan op het politiekantoor of door een online-formulier in te vullen dat te vinden is via deze website.

Volgende week 'Avondmarkt'

Maandag 16 juni 2014
Lommel - Volgende week 'Avondmarkt'ZoomUiteraard gebruiken onze vrienden in de Leopoldlaan hun bord deze week om hun Avondmarkt aan te kondigen. Maar natuurlijk weer maar niet 'zomaar'. Een tikkeltje Lommels dialect mocht er wel bij! (Foto Albert Agten)

Kwek en Kwak in de Blauwe Kei

Maandag 16 juni 2014
Vandaag gezien
Lommel - Kwek en Kwak in de Blauwe KeiZoomIedere morgen zitten ze er weer aan Brasserie De Blauwe Kei, nu al maanden aan een stuk, deze twee eenden. Steeds geduldig aan het wachten tot de uitbater of het personeel arriveert, en in de hoop wat eten te krijgen... Ze hebben dus ook als 'vaste klanten' al een naam gekregen: Kwek en Kwak! (Foto Jan Buyens)
Lommel - Met de groeten uit IJsland (2)ZoomMaandag plaatsten we een foto van Wim Denijs die samen met Sus Bogaerts in IJsland was - alleen om foto's te maken van dat prachtige land. We kregen daar zoveel positieve reacties op dat we daar graag op terugkomen en Wim een reeks afleveringen laten publiceren waarin hij zijn fascinatie (en die van Sus) voor dat land laat blijken. De mooie foto's zijn meegenomen!
"Oorspronkelijk zijn IJslanders Vikingen. De taal is door de isolatie van het eiland onveranderd gebleven, en is nog steeds de oudste (…) Het hele nieuwsbericht

Wat er gebeurt...

Zaterdag 14 juni 2014
Lommel - Wat er gebeurt...Zoom...als je de borden met parkeerverbod, die al enkele dagen in de Kerkstraat staan, negeert...(Foto Tom van Limbergen)

Vraag op tijd naar de rekening

Zaterdag 14 juni 2014
Tribunaliteiten
Goede afspraken maken goede vrienden. Toch gaat menigeen zonder financiële afspraken in zee met een dienstverlener, of het nu een architect, (auto)hersteller of advocaat is. De klant vindt het fijn dat de dienstverlener al aan het werk schiet zonder over geld te spreken en de dienstverlener is blij met zijn opdracht. Men vertrouwt elkaar. Tot er na de wittebroodsweken een kink in de kabel komt. En daarna een afrekening.
Zo was er een architect in Oost-Vlaanderen die voor een kennis een eerste schets (…) Het hele nieuwsbericht

Voor vaderdag

Zaterdag 14 juni 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Voor vaderdagHet gebeurde net voor vaderdag. Maar het voelde ook aan als een geschenk voor vaderdag.
De jongens thuis zijn bezeten van de duivel. Er moet geen pastoor aanbellen. De rode duivels vallen niet uit te drijven. De nationale driekleur moest dan ook aan de voorzijde van de woning hangen.
Een foto voor Facebook, als bewijs van goed supporterschap, mocht niet ontbreken. Terwijl de mannen zich fier opstelden en ik de smartphone scherp stelde, passeerde een mevrouw. Ze sprak me aan in het Engels, maar dat was (…) Het hele nieuwsbericht
Zondagnamiddag vanaf 13u organiseert het Noord-Limburgs Obesitascentrum (NLOC) van het Mariaziekenhuis een ‘Obesitascafé’. Men wil dan de bezoekers informeren over de oorzaak en gevolgen van obesitas, verschillende diëten, de gastric bypass en het nieuwe concept ‘De Obesipas©’.
Na het informatieve gedeelte onder de vorm van een klein symposium kan men verschillende standen bezoeken, verzorgd door de diëtisten (ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten). Daarnaast kunnen geïnteresseerden bij een (gratis) gezond hapje en drankje in contact komen met al dan niet geopereerde patiënten en de leden van het obesitasteam.

Lisa Waelburgs overleden

Woensdag 11 juni 2014
Lommel - Lisa Waelburgs overledenMaandag is Lisa Waelburgs overleden, de weduwe van Gerard Lemmens. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

Aloka Liefrink's nieuwe boek

Dinsdag 10 juni 2014
Lommel - Aloka Liefrink's nieuwe boekZoomAloka Liefrink, onze Lommelse thrillerauteur, startte haar carrière enkele jaren geleden met het autobiografische 'Verweesd'. Nadien volgden enkele andere titels, vooral thrillers, en nu lijkt ze voor de grote doorbraak te staan. Ze schreef immers een boek samen met succesauteur Luc Deflo. Het verhaal speelt zich af bij de Hasseltse politie, en is maar een eerste verhaal in een reeks. En wie weet... binnenkort een reeks op TV? Het boek doet het in ieder geval erg goed, en kwam afgelopen week binnen op nummer 9 in de fictie boeken top 10! Proficiat.
Lommel - Vertraging op spoor door blikseminslagZoomVanmorgen rond kwart over vier sloeg de bliksem in op het spoor tussen Lommel en Overpelt. Daardoor ontstonden er storingen op enkele spoorinstallaties. Onder meer twee overwegen waren gestoord (foto), met als gevolg dat de treinen tussen Mol en Hamont (en omgekeerd) een vertraging opliepen van gemiddeld twintig minuten. Personeel van Infrabel kwam ter plaatse om de pannes te verhelpen. Even over acht uur was alles weer in orde. (Foto politie Lommel)

Combinatie voetbal en examens

Dinsdag 10 juni 2014
Lommel - Combinatie voetbal en examensZoomEen niet zo gelukkig moment natuurlijk dit WK-voetbal pal tijdens de examens! Het zal schipperen worden voor de vele studenten die onze Belgen willen volgen... (Foto Albert Agten)
Lommel - Veel koetsen voor de PinksterritZoomIeder jaar met Pinksteren organiseert de hippische vereniging Sint-Servatius in Borkel-en-Schaft haar 'Pinksterrit'. Dit jaar namen er 29 koetsen aan deel, zowel uit Nederland als uit België (o.a. uit Lommel, Diepenbeek, Lanaken...). Voor de Pinksterrit komen zowel enkelspannen en meerspannen opdagen. Ze maken eerst een rondrit, o. a. langs de Achelse Kluis, en keren dan terug naar Borkel. Daar is dan het zogenaamde 'defilé'. Een jury keurt de koetsen op paarden, gareel, kleding van koetsier en andere personen die op de koets zitten. Er zijn echte antieke koetsen bij en ook gespannen in de stijl van Oostenrijk of Zwitserland. (Foto's GH)
Veel koetsen voor de PinksterritVeel koetsen voor de PinksterritVeel koetsen voor de Pinksterrit
Veel koetsen voor de PinksterritVeel koetsen voor de Pinksterrit
Zoom
Lommel - Lommelse kunstenaars in BergeijkZoomOp één van de terrassen in de tuin van de Domineestraat 8A in Bergeijk staat 'De Diamant” te pronken, een glazen paviljoen met kunstwerken van Lommelse kunstenaars Jan Emmers, Jef Vandenberk, Jos Dirckx, Leon Van Ham en Rob Moelans. Tot 29 juni kunt u ze er nog bewonderen. Zeker een bezoekje waard. (Foto's Jacky Geboers)
Lommelse kunstenaars in BergeijkLommelse kunstenaars in BergeijkLommelse kunstenaars in Bergeijk
Zoom

Céad Mile Fáilte!

Zaterdag 7 juni 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Céad Mile Fáilte!‘Thuis is waar mijn Stella staat’. Eergisteren, ergens in een piepklein dorpje en een nog kleiner cafeetje, in de verste uithoek van West-Ierland, las ik op een bierviltje: ‘Home is where my Harp is’. ‘Harp’ is een Iers pilsbiermerk. Wie zou die slogan van wie gepikt hebben, vroeg ik me af. Nu is – in tegenstelling tot het eerstgenoemde hopbrouwsel – ‘Harp’ niet echt mijn favoriete biertje. In Ierland begeef ik me – vanzelfsprekend met mate – (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelse Coca-Cola man

Vrijdag 6 juni 2014
Lommel - Lommelse Coca-Cola manZoomKomt de nieuwe Coca-Cola Light man uit Lommel? De internationale firma is al een week op zoek naar een opvolger voor hun tuinman, en in een competitie op internet staat onze eigen Lommelaar Henny Seroeyen voorlopig op de eerste plaats. De man is freelance model en personal trainer, en met zijn gespierde lichaam en een hoog knuffelgehalte doet hij alvast het hart van vele meisjes, vrouwen en zelfs een aantal mannen sneller slaan. Via deze link kunt u voor Henny stemmen. Veel succes!
Lommel - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. De dienst wil immers 24 uur per dag bereikbaar blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers en de dienst hoopt in heel Limburg een aantal geëngageerde mensen aan te spreken. Ben je sociaalvoelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je eenmaal per week 4 uur naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag de infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

Geen treinen dit weekend

Vrijdag 6 juni 2014
Tijdens dit pinksterweekeinde rijden er geen treinen tussen Hamont/Neerpelt en Mol en omgekeerd. Ze worden vervangen door bussen en dit op zaterdag, zondag en maandag (tot 18u). Richting Mol vertrekt die bus zowat een half uur eerder, richting Neerpelt komt ze een half uur later toe. Om 18u maandagavond wordt het treinverkeer hervat.

70 jaar geleden: D-day

Vrijdag 6 juni 2014
Lommel - 70 jaar geleden: D-dayZoomVandaag is het precies 70 jaar geleden dat de landing in Normandië plaatsvond, één van de meest spectaculaire oorlogsoperaties ooit. Het was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog op het Europese vasteland. Heel wat groten der aarde wonen vandaag de herdenking in Normandië bij; onder hen ook de Amerikaanse president Obama en koning Filip. Jan Leijskens was de voorbije dagen al ter plaatse en maakte op Omaha Beach deze foto's. UPDATE Het BBC Magazine heeft een mooi interactief artikel met historische teksten en opnamen van die dag bij de Britse omroep. Oorlogscorrespondent Richard Dimbleby zag in de nacht van 5 op 6 juni hoe de eerste vliegtuigen met parachutisten vertrokken, waarna op 6 juni de eerste - voorgeschreven - nieuwsbulletins over de landingen werden uitgezonden. Het artikel bevat naast audio-opnamen ook scans van notities, compleet met wijzigingen en aanpassingen op het laatste moment.
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
Zoom

Dit weekend SLimcontroles

Donderdag 5 juni 2014
Lommel - Dit weekend SLimcontrolesOp initiatief van het provinciebestuur gaan alle lokale politiezones en ook de wegpolitie in het lange pinksterweekend SLimcontroles houden. Daarbij worden heel wat politiemensen ingezet om te controleren op alcohol, drugs en snelheid. Maar ook op papieren e.d..
Om mensen met een ernstige mobiliteitsbeperking te ondersteunen, is zopas de Mobiliteitscentrale voor Aangepast Vervoer Limburg, kortweg MAV Limburg, opgericht. “Personen met een mobiliteitsbeperking verliezen op tal van vlakken kansen en mogelijkheden”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets. “Met dit nieuwe initiatief willen het provinciebestuur en de Vlaamse overheid de zelfstandigheid en het sociaal contact van deze mensen verhogen.”
Heb je een mobiliteitsbeperking en (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur en de betrokken Limburgse gemeentebesturen, zoals Lommel, zijn niet te spreken over de plannen van Nederland om proefboringen te doen naar schaliegas in de grensstreek en gaan gezamenlijk bezwaar indienen. Onze Noorderburen zijn immers gestart met een grensoverschrijdend onderzoek naar de mogelijkheden van schaliegaswinning nu de bestaande gasreserves uitgeput geraken. Bij het onderzoek zijn ook heel wat Limburgse gemeenten betrokken want bij de ontginning van schaliegas wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Timmers overleden

Dinsdag 3 juni 2014
Lommel - Yvonne Timmers overledenGisteren is Yvonne Timmers overleden, de echtgenote van Roger Geboers. Ze was 70 jaar. Donderdag wordt haar asurne bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel na een uitvaartdienst (om 11 uur) in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.
Directeur Jan Janssen van het Vrij Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Noord-Limburg heeft na overleg met het schoolbestuur ingestemd om op 1 september 2014 zijn ambt van directeur van het WICO-CVO neer te leggen. Dat is deze namiddag gemeld aan het WICO-personeel. "Het schoolbestuur dankt de heer Jan Janssen voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet. Onder zijn deskundige leiding is het Vrij Centrum voor Volwassenenonderwijs Noord-Limburg uitgegroeid tot een kwalitatieve en toonaangevende (…) Het hele nieuwsbericht

Twee keer feest

Maandag 2 juni 2014
Lommel - Twee keer feestZoomDe verkiezingen zijn achter de rug, weer terug naar de orde van de dag in de Leopoldlaan. Alweer twee fijne feesten op één bord verenigd! (Foto Albert Agten)

Fons Cluyssen overleden

Maandag 2 juni 2014
Lommel - Fons Cluyssen overledenDonderdag is Fons Cluyssen overleden, de echtgenoot van Alfonsine Bogaerts. Hij was 74 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heide-Heuvel.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel