Het overige nieuws

Lommel - Geslaagde bezinningsdagen in WZC de BekelaarZoomTwaalf zesdejaars studenten van de scholen Kindsheid Jesu te Hasselt, hebben van 24 tot en met 26 oktober hun bezinningsdagen doorgebracht in WZC de Bekelaar. Het doel van deze dagen is studenten te laten kennismaken met het leven, wonen en werken in een woonzorgcentrum. Om dit te ervaren hebben de studenten drie dagen gelogeerd in het woonzorgcentrum en hun steentje bijgedragen aan de dagelijkse werking ervan. Na een voorzichtige start zagen ze daar al vlug dat het jeugdig enthousiasme van de (…) Het hele nieuwsbericht
Geslaagde bezinningsdagen in WZC de Bekelaar
Zoom

Onzekerheden

Maandag 31 oktober 2016
Vandaag gelezen
"Een vrouw is een vat vol onzekerheden."
(Kapper met meer dan dertig jaar ervaring, vandaag in De Standaard)

Nieuwe bvba: KVDB Invest

Zondag 30 oktober 2016
Kris Vandebriel heeft de bvba KVDB Invest opgericht met zetel aan de Loberg in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer het beheren van bedrijven, de levering van computerprogramma's én projectontwikkeling.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tikZoomZo begint dat kinderliedje. Bij het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek hebben ze de afgelopen week roodborstjes opgevangen die zo hard tegen het raam tikten dat ze even de kluts kwijt waren. Een ervan was zelfs geringd in Finland. Roodborstjes trekken rond deze tijd naar het warmere Zuiden, net zoals bv. kraanvogels.
Mocht je zelf met zo'n "raamslachtoffer" geconfronteerd worden, controleer dan of het geen ernstige verwondingen heeft, adviseert het NHC. Is dat niet zo, dan is het goed om de (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten...

Zaterdag 29 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
...vannacht de klok een uur terug te draaien! Want de wintertijd begint.

Actie zwaar vervoer op de N71

Zaterdag 29 oktober 2016
Lommel - Actie zwaar vervoer op de N71Gisteren werd er een interzonale actie zwaar vervoer gehouden op de N71. In totaal werden 105 vrachtwagens gecontroleerd. 12 chauffeurs kregen een PV voor uiteenlopende overtredingen, zoals drugs, onverzekerd zijn, geen CRM ingevuld, overtredingen tachograaf enz... Daarbovenop waren er ook nog een aantal boetes in verband met de Vlabel-verkeersbelasting. In totaal ging het om boetes van méér dan 12.000 euro...

Mathijs Diepvens overleden

Zaterdag 29 oktober 2016
Lommel - Mathijs Diepvens overledenGisteren is Mathijs Diepvens overleden, de echtgenoot van Marie Bleys. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Uit het leven gegrepen

Zaterdag 29 oktober 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Uit het leven gegrepen"Wat eten we vandaag?" Ik durf er een pak frieten om verwedden dat het in veel huishoudens de meest gestelde vraag is. Logisch, want het komt zelden op een presenteerblaadje binnen. Dus soms is het even zoeken. Thuis is dat niet anders. We hadden nog enkele wraps over, dus ik stelde voor om die klaar te maken. Je weet wel, van die Mexicaanse flappen. Ze lijken op ronde zeemvellen, dus kijk uit waar je ze legt, want voor je het weet is er iemand de auto mee aan het wassen. Maar je kan er wel het één en (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Vandenberk overleden

Zaterdag 29 oktober 2016
Lommel - Jacky Vandenberk overledenGisteren is Jacky Vandenberk overleden, de echtgenoot van Maria Bleyen. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Anna Vanden Boer overleden

Vrijdag 28 oktober 2016
Lommel - Anna Vanden Boer overledenGisteren is Anna Vanden Boer overleden, de echtgenote van Jules Boonen. Zij was 90 jaar. De uitvaartdienst vindt donderdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's getuigen. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

WICO St.-Jozef bezocht St-Oda

Vrijdag 28 oktober 2016
Lommel - WICO St.-Jozef bezocht St-OdaZoomIn het kader van de lessen sociale wetenschappen trokken de leerlingen van 5STW van WICO Campus Sint-Jozef gisteren naar dienstencentrum St.-Oda in Overpelt. Om de dag te beginnen kregen ze een introductiefilm over het dienstencentrum, vervolgens een rondleiding door de personeelsleden in Sense-City en maakten ze kennis met de snoezelruimte, de trilvloer, het luchtkussen… Na de middag kreeg elke leerling een bewoner onder zijn hoede en ging met hem of haar wandelen op het domein. De leerlingen begonnen aarzelend aan deze dag, aangezien het voor velen de eerste keer was dat ze met mindervalide medemensen in contact kwamen. Maar de hartelijke contacten en de enthousiaste reacties van de bewoners maakten het voor de leerlingen een boeiende en leerrijke dag!

Herken jij een beroerte?

Vrijdag 28 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen, 29 oktober, is het ‘Wereld Beroerte Dag’. Een ideaal moment om de Vlaamse campagne ‘Herken een beroerte’ weer onder de aandacht te brengen. Iedere dag krijgen in België ongeveer 60 mensen een beroerte. Een groot deel hiervan blijft achter met een blijvende en vaak ernstige handicap waardoor men niet meer zelfstandig kan functioneren. Ongeveer een kwart overlijdt aan de gevolgen. Door het snel herkennen van de symptomen kan hersenschade beperkt worden en zelfs een (…) Het hele nieuwsbericht

'De Heerser' exclusief in Lommel

Vrijdag 28 oktober 2016
Lommel - 'De Heerser' exclusief in LommelZoomI Solisti & Jan Decleir brengen aanstaande woensdag 2 november exclusief voor België "De Heerser" in de Sint-Pietersbandenkerk van het centrum. De organisatie ligt in handen van de Stichting Charlotte van der Seijs samen met Cultuurcentrum De Adelberg. Het is een bijzondere muziek/theatervoorstelling met topacteur Jan Decleir samen met het blazersensemble I Solisti del Vento. Decleir kruipt in de huid van überstaatshoofd en bejubelt met boosaardig plezier de komst van een nieuw politiek tijdperk. De voorstelling is slechts éénmalig te zien in België. Een unieke kans dus om er bij te zijn! De tekst is van Dimitri Verhulst, muziek is van Kagel. Meer info.

Bvba Pardox failliet

Donderdag 27 oktober 2016
De rechtbank van Koophandel van Hasselt heeft vandaag de bvba Pardox uit Lommel failliet verklaard.

Magda Vandewyngaert overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Lommel - Magda Vandewyngaert overledenIn Kerkhoven is gisteren Magda Vandewyngaert overleden. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 5 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag 4 november (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
Lommel - Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemersZoomEen aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht

Facturen ziekenhuis dubbel verstuurd

Donderdag 27 oktober 2016
Door een technisch probleem werden de facturen van het Mariaziekenhuis in Overpelt voor de maand juli een tweede keer verstuurd. Patiënten die deze factuur nogmaals ontvingen en per ongeluk dubbel betaald hebben, moeten zich geen zorgen maken. Het teveel bedrag wordt automatisch teruggestort. 
Momenteel wordt onderzocht waar de oorzaak van het probleem ligt: bij het ziekenhuis of bij de onderaannemer die belast is met de verzending van de facturen. Mocht iemand hierover een vraag hebben, kan hij of zij terecht bij de facturatiedienst op het nummer 011 826 454.

Gezichten snijden uit pompoen

Donderdag 27 oktober 2016
Lommel - Gezichten snijden uit pompoenZoomTuinhier Lommmel organiseerde voor de tweede maal een namiddagje pompoensnijden voor kinderen. De vereniging trommelde vijf begeleiders op, want het initiatief kende veel bijval. Onder leiding van Christianne Geboers en haar begeleiders en met veel enthousiasme begonnen de 15 kinderen (van 6 tot 12 jaar) aan het pompoensnijden. Ze hadden zélf hun pompoen meegebracht en konden kiezen uit wel 25 sjablonen om een gezichtje uit de pompoen te snijden. Ongelooflijk wat deze kinderen tevoorschijn toverden... (Bijdrage Theodoor Geerits)

Openingsuren recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Dit weekend gaan we naar het winteruur. Vanaf volgende week worden dan ook de openingstijden van het recyclagepark weer gewijzigd; het gaat dan één uur vroeger dicht. De openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
woensdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
donderdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00u.

Robert Vanheel overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Lommel - Robert Vanheel overledenZondag is de uit Lommel afkomstige Robert Vanheel overleden, de echtgenoot van Jeannine Krampiltz. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Jan Vandenberk overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Lommel - Jan Vandenberk overledenMaandag is Jan Vandenberk overleden. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Dit weekend gaat het winteruur inIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!
Lommel - Flanders Judocup Lommel barst uit zijn voegenZoomOp zaterdag 29 en zondag 30 oktober is evenementenhal 'De Soeverein' weer the place to be voor de internationale judowereld. Dit jaar mag de Internationale Flanders Judo Cup een record aantal deelnemers uit 22 landen ontvangen. Zo zullen er meer dan 1000 judoka's uit volgende landen van de partij zijn: Japan, Brazilië, België, Nederland, Engeland, Zwitserland, Schotland, Finland, VS, Israël, Noorwegen, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Azerbeidzjan, Duitsland, (…) Het hele nieuwsbericht

New York’s nieuwste park

Dinsdag 25 oktober 2016
Van onze man in New York
Lommel - New York’s nieuwste parkZoomEen heuvel beklimmen in New York? Het kan in ‘The Hills’, New York’s nieuwste park. Gelegen op ‘Governors Island’, een 70 hectaren groot eilandje gelegen aan de zuidelijke tip van Manhattan. Tot 1996 werd dit eiland exclusief gebruikt door de Amerikaanse kustwacht. In 2001 werd een stukje geklasseerd als een nationaal monument. In 2003 werd het resterende gedeelte verkocht, voor één dollar, aan de stad New York. De niet historisch waardevolle militaire (…) Het hele nieuwsbericht
New York’s nieuwste parkNew York’s nieuwste park
Zoom

Geen dialect in straatnamen

Maandag 24 oktober 2016
Grensgevallen
De gemeenteraad van Valkenswaard wil niet dat het steegje naast schoenenzaak Bovendeert aan de Eindhovenseweg voortaan Peterspèèjke zal heten, naar de meubelzaak Peters die er jarenlang was gevestigd. In plaats van Peterspèèjke ziet de raad het paadje op de wegenkaarten liever terug als Peterspad of Peterspaadje. Straatnamen in Valkenswaard moeten voldoen aan het ABN, vinden de gemeenteraadsleden.(Bron: Eindhovens Dagblad)

Volgend weekend winteruur

Maandag 24 oktober 2016
Lommel - Volgend weekend winteruurZoom(Foto Albert Agten)

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Amido Dextro

Maandag 24 oktober 2016
Jo Gijsels uit Lommel heeft de bvba Amido Dextro oppgericht met zetel in Werkplaatsen in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van deuren en ramen, sloten, meubels voor werkplaatsen en winkelmeubels.

25 jaar lid bij Sint Eligius

Zondag 23 oktober 2016
Lommel - 25 jaar lid bij Sint EligiusZoomTijdens het jaarlijkse Sint Ceciliafeest kreeg Patrick Goossens het zilveren ereteken van Vlamo overhandigd voor 25 jaar lidmaatschap bij de Koninklijke Fanfare Sint Eligius van Lommel-Werkplaatsen. (Bijdrage Alex Willems)

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Uitslagen HVL van dit weekend

Zaterdag 22 oktober 2016
Lommel - Uitslagen HVL van dit weekendDit weekend werden alle wedstrijden van handbalclub HVL op zaterdag afgewerkt. De meisjes-16j verloren hun wedstrijd in en tegen leider Nelo. In Bocholt gingen de jongens-16j onderuit nadat ze lange tijd gelijke tred hadden kunnen houden. De wedstrijd van de -12j tegen Kortessem werd verschoven naar een later te bepalen datum.

Een kijk op de wereld

Zaterdag 22 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Een kijk op de wereldAlles lijkt me vandaag mee te zitten om goed gehumeurd te zijn. Deze voormiddag ben ik terug aan de praat geraakt met een oude kennis, met wie ik om allerlei vage en voor mij duistere redenen al anderhalf jaar op non speaking terms was. Een uitermate aangename verrassing bij helderblauwe hemel! Het eten van vanmiddag heeft me uitstekend gesmaakt. En mijn brilmontuur is weer vakkundig bijgesteld. De laatste tijd raakten mijn wimpers telkens de glazen en ze lieten daar een minuscuul traanspoor achter. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Christianne De Backer overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Lommel - Christianne De Backer overledenWoensdag is Christianne De Backer overleden, de echtgenote van Joris Luykx. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten  in funerarium Witters in Lommel.

Bijenonderzoek

Donderdag 20 oktober 2016
Lommel - BijenonderzoekZoomDe imkers Hugo Tielens uit de Kwadeveldenstraat en Frans Kwanten uit de Weimortels kregen, mét hun medewerking, gisteren bezoek van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en mensen van de Universiteit van Gent, dit in het kader van de gezondheid van de honingbij. Er werden stalen van honing, stuifmeel en bijenwas meegenomen voor verder onderzoek.
BijenonderzoekBijenonderzoek
Zoom

Resultaten actiedag politie

Woensdag 19 oktober 2016
Lommel - Resultaten actiedag politieGisteren heeft de verkeersdienst van de lokale politie een actiedag gehouden op de N71 richting Overpelt, Kattenbos én de Adelberg. Hierbij reden er 28 voertuigen te snel en droegen 32 bestuurders geen gordel. 60 pv's dus...

Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'

Woensdag 19 oktober 2016
Lommel - Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'ZoomNaar jaarlijkse gewoonte is het nu vrijdag weer 'Dag van de jeugdbeweging'. Alle Lommelse kinderen en jongeren die in uniform naar school gaan, mogen eerst even langs het Marktplein passeren waar ze een lekker ontbijt aangeboden krijgen door de jeugdraad. Dit kan tussen 6.30 en 8.30 uur.

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
Lommel - 'Klimrooskuren' voor De KlimroosZoomOp 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Waar wordt u deze week geflitst?

Dinsdag 18 oktober 2016
Lommel - Waar wordt u deze week geflitst?Deze week staat de flitswagen van de lokale politie opgesteld op de volgende locaties: Vreyshorring, Adelberg, Luikersteenweg en Lutlommel.

Angèle Van Duffel overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Lommel - Angèle Van Duffel overledenGisteren is Angèle Van Duffel overleden, de echtgenote van Jef Snoeckx. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur).

Nieuwe bvba: Plus Keukens

Dinsdag 18 oktober 2016
Roel Verdonck en Dony Vanden Boer, beiden uit Lommel, hebben de bvba Plus Keukens, afgekort + Keukens, opgericht met zetel in Rietkolk in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de installatie van keukens, badkamers en inbouwkasten én het organiseren van diverse evenementen.

’n Bitskë fielëzëfiej (3)

Dinsdag 18 oktober 2016
Prietprouwët
Lommel - ’n Bitskë fielëzëfiej (3)Mèr eeën dink weet-ëkik zee(k)ër: ’t përsènt van ós dè störft is 100!
          Pjérkën

Jef Stessens overleden

Maandag 17 oktober 2016
Lommel - Jef Stessens overledenGisteren is Jef Stessens overleden, de echtgenoot van Jeanneke Emmers. Hij was 87 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Josette Kuyken overleden

Maandag 17 oktober 2016
Vandaag is Josette Kuyken overleden, de echtgenote van Theo Geerts. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nog eens over de orgaandonatie

Maandag 17 oktober 2016
Lommel - Nog eens over de orgaandonatieZoom(Foto Albert Agten)

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Martin Geuens overleden

Maandag 17 oktober 2016
Lommel - Martin Geuens overledenIn Kerkhoven is zaterdag de uit Hechtel afkomstige Martin Geuens overleden, de echtgenoot van Mon Chorchu. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Osteoporose: wist u dat?

Maandag 17 oktober 2016
Donderdag is het 'Wereld-osteoporosedag'. Tussen 9 en 17 uur kunt u dan in het Diagnosecentrum in Lommel (gratis) terecht voor een tentoonstelling met alle weetjes over deze aandoening. Ook kan er dan een hielmeting gedaan worden, en krijgt u in de calciumshop een antwoord op de vraag welke voedingsproducten een goede bron van calcium zijn. Want wist u dat elk jaar 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking komen met de grond? En dat 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - met een gebroken heup op de spoed terecht komen? Vaak is dit het gevolg van botonkalking of osteoporose...

Pierre Vreys overleden

Maandag 17 oktober 2016
Lommel - Pierre Vreys overledenDonderdag is Pierre Vreys overleden, de echtgenoot van Mariette Verheyen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Derde editie Oktoberfest groot succesZoomOok de tweede dag van het Oktoberfest was een 'knaller'. Een goede vijfhonderd aanwezigen genoten van muziek, een groot buffet en... liters bier. Meer foto's (Foto's Robin Mues)

Igor Verpoorten exposeert

Zondag 16 oktober 2016
Lommel - Igor Verpoorten exposeertZoomOnder grote belangstelling werd gisteravond in het Molse Jakob Smitsmuseum de tentoonstelling 'The Dreamer' van Igor Verpoorten geopend. Inleider Ivo Verheyen benadrukte de bevreemdende gelaagdheid en het enorm technisch kunnen van deze schilder pur sang, docent aan de Noord-Limburgse Academie voor Beeldende kunsten. Een bezoek meer dan waard! (Nog tot 4 december)

Uitslagen HVL van zaterdag

Zaterdag 15 oktober 2016
Lommel - Uitslagen HVL van zaterdagDe jongens -16 versloegen Hamont, de meisjes -16 moesten zich gewonnen geven in de wedstrijd tegen Kortessem. Morgen - zondag - vindt het jaarlijkse HVL-tornooi plaats in de sporthal van Provil. Starten doen ze daar om 10.30 uur en de inkom is gratis.

Nieuwe bvba: P.T.I.W.

Zaterdag 15 oktober 2016
Anja Vanvelthoven en Inge Wandels, beiden uit Lommel, hebben de bvba P.T.I.W. opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat in Lommel en met een kapitaal van 24.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van fitnesscentra en gymnastiekzalen voor personal training en het begeleiden en adviseren van sporters in het algemeen.

De plakker en de plekpot

Zaterdag 15 oktober 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - De plakker en de plekpotIk moet eerlijk zijn in deze rubriek. Het Lommels, dat ik in besloten kringen wel eens in de mond durf nemen, is me zeer genegen. Sta me toe om het even over een ‘plakker’ te hebben. In het Nederlands kan je het gebruiken in de zin van ‘sticker’ of ‘klever’. Een tweede betekenis is die van ‘de persoon die wel eens laat op café of op visite durft blijven hangen’. Ik moet toegeven: heel af en toe gebeurt het, dat de toog plakt. Een derde betekenis is die van (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft handelsbemiddelaar Frits Mannem uit de Hans Memlingdreef in Lommel failliet verklaard. Schuldeisers moeten zich melden voor 13 november.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Leo Vrancken overleden

Vrijdag 14 oktober 2016
Lommel - Leo Vrancken overledenWoensdag is Leo Vrancken overleden, de echtgenoot van Maria Cools. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

First Lego League in BS Kla4tje

Vrijdag 14 oktober 2016
Lommel - First Lego League in BS Kla4tjeZoomTijdens de 'First Lego League', een wereldwijde wedstrijd om een robot van Lego te programmeren, werken kinderen heel veel samen en zoeken ze naar een vernieuwend idee rond een bepaald thema. Dit jaar is het thema ‘Animal Allies‘. Het zesde leerjaar van basisschool Kla4tje is verdeeld in drie groepen: The GreenTeens, The Lion Birds en De Wespa’s. Jammer genoeg mogen maar twee teams daarvan deelnemen aan de echte wedstrijden tijdens de regionale finale in Hasselt. De eerste wedstrijd is op 25 november... en hopelijk doen ze het even goed als vorig jaar, toen ze drie bekers behaalden. (Bijdrage Sylvia Poorters)

Poseren voor Bosland

Donderdag 13 oktober 2016
Lommel - Poseren voor BoslandZoomIn Vossemeren wordt dezer dagen een congres over Bosland gehouden. Vandaag poseerden twee leden van de Overpeltse kinderraad en de Lommelse kinderburgemeester samen met Humberto Delgado, bij de Europese Unie de directeur-generaal voor klimaatactie.

Feest van de Lommelse 40-jarigen

Donderdag 13 oktober 2016
Naar jaarlijkse traditie wordt er een feest gepland om alle Lommelse 40-jarigen te vieren. Dit jaar zijn de '76-ers aan de beurt, hoewel ze zelf spreken van Super '76-ers.
Op 19 november organiseren ze in zaal Commerce een fuif voor alle leeftijdsgenoten uit ‘76 om even bij te praten, te lachen, te drinken, te dansen en nog wat te drinken... Met een aantal mensen proberen ze iedereen te contacteren in en (ver) buiten Lommel. En dat is niet altijd even makkelijk.
Dus, ben (…) Het hele nieuwsbericht

Steun voor de voedselbank

Donderdag 13 oktober 2016
Lommel - Steun voor de voedselbankZoomDezer dagen, en nog tot en met zaterdag, kunt u de Voedselbank steunen door een gift te doen. Vrijwilligers staan u te woord en leggen u uit wat u hiervoor moet doen in de lokale Delhaize-winkel. (Foto Annie Teuwens)

Nieuwe reeks café-optredens

Donderdag 13 oktober 2016
Lommel - Nieuwe reeks café-optredensZoomSamenwerking loont. Dat bewijzen de vzw Lommel Rockt en Café Barabas met de presentatie van een ambitieuze maar vooral genietbare lijst optredens de komende winter. Tal van muzikanten uit Lommel en de regio krijgen een podiumkans in het gezellige café Bar-a-bas. “En de lijst is zelfs nog niet af, ook voor januari en februari contacteerden we al bands” zegt café-uitbater Bas Wouters “Er komen zeker nog enkele namen bij, waaronder enkele zondagnamiddag-optredens. Dan (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Van der Lnden overleden

Donderdag 13 oktober 2016
Lommel - Yvonne Van der Lnden overledenDinsdag is Yvonne Van der Linden overleden, de weduwe van Raymond Darquennes. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jean-Pierre Picavet overleden

Donderdag 13 oktober 2016
Lommel - Jean-Pierre Picavet overledenDinsdag is Jean-Pierre Picavet overleden, de weduwnaar van Ria Tulkens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)

Extra-controles op gordelplicht

Woensdag 12 oktober 2016
Lommel - Extra-controles op gordelplichtDe Limburgse politiezones controleren tot eind deze maand extra op de gordeldracht en het gsm-gebruik aan het stuur. Wie betrapt wordt krijgt een boete van 110 euro.

EigenWijs op kikkerzoektocht

Woensdag 12 oktober 2016
Lommel - EigenWijs op kikkerzoektochtZoomVorige week gingen de kinderen van methodeschool EigenWijs op kikkerzoektocht. ’s Morgens vroeg vertrokken ze met hun vervoerouders richting bos. Met bakken, loepen, netjes,… waren ze goed voorbereid om kikkers te vangen. Al snel kon een papa een kikker vangen. Nu was de motivatie bij de kinderen er helemaal! Na enkele minuten stappen hadden ze al erg veel kikkers gespot en kunnen vangen. In het begin voelde zo’n kikker toch maar vies, maar dat werden ze al snel gewoon. Er werden niet (…) Het hele nieuwsbericht
EigenWijs op kikkerzoektochtEigenWijs op kikkerzoektochtEigenWijs op kikkerzoektocht
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Vlaams Oogpunt krijgt afdeling in OverpeltZoomIn de Meerveldstraat 5 in Overpelt komt er een vestiging van Vlaams Oogpunt, een dienst die mensen ondersteuning biedt wanneer de ogen het laten afweten. Iedereen is daar welkom, zowel hulpverleners als mensen met een visuele stoornis. Men regelt er praktische zaken zoals een aanvraag voor tegemoetkoming of technische hulpmiddelen zoals een sprekende gsm. Daarnaast biedt men visuele revalidatie en psychosociale begeleiding aan. De dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring binnen de groep van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Isolde et les Bens XL in de AdelbergZoomAanstaande zaterdag heeft CC De Adelberg Isolde et les Bens XL te gast, misschien wel de sympathiekste muziekgroep uit België. Isolde et les Bens is een groep van en mèt Isolde Lasoen (bekend als drumster bij Daan). Naast een aantal eigen songs brengen ze een eigenzinnige keuze covers uit de Franse sixties pop-chanson, afgewisseld met enkele Engelstalige pareltjes van vroeger en nu. Pure nostalgie en charme. Isolde zingt en drumt en wordt begeleid door een paar van haar (…) Het hele nieuwsbericht

Help de egels

Maandag 10 oktober 2016
Lommel - Help de egelsZoomHet wordt nu stilaan kouder, wat betekent dat de egels zich beginnen voor te bereiden op hun winterslaap. Dit doen ze door zoveel mogelijk te eten om zo een vetlaag op te bouwen waar ze in de winter op kunnen teren. Iedereen kan de egels een handje helpen door bijvoorbeeld wat kattenvoer voor hen klaar te leggen. Zoals op de foto te zien is, zullen ze dit met veel smaak opeten. (Bijdrage Luc Beysen)

De melkprijzen in de Leopoldlaan

Maandag 10 oktober 2016
Lommel - De melkprijzen in de LeopoldlaanZoom(Foto Albert Agten)

Internationaal fotofestival

Maandag 10 oktober 2016
Lommel - Internationaal fotofestivalZoomOverpelt organiseert een tweejaarlijks internationaal fotofestival, waarbij in de zomer van 2017 doorheen heel de dorpskern zowat 500 foto's op groot formaat langs een route van zowat 2 km te zien zullen zijn. Zowel amateurfotografen als professionelen zullen kunnen deelnemen. Thema voor 2017 is "Lens op de mens". Het Centrum voor Beeldexpressie en de Vereniging van Beroepsfotografen, die een sterk netwerk in binnen- en buitenland heeft, zetten mee hun schouders onder het project. Nog tot 9 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Meer info
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaar- en 15 lichtgewonden. De politie nam er 38 ademtesten af, waarvan er 8 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Swa Cruysberghs overleden

Maandag 10 oktober 2016
Lommel - Swa Cruysberghs overledenZaterdag is Swa Cruysberghs overleden, de echtgenoot van Georgette Willekens. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Dag van de chronisch zieken

Zondag 9 oktober 2016
Lommel - Dag van de chronisch ziekenZoomVandaag was het de dag van de chronisch zieken. Samana Kerkhoven wil ook zeker deze mensen een hart onder de riem steken, en zo vertrokken de kernleden 's morgens om die mensen een bezoekje te brengen en ze kregen ook allemaal een mooi bloemetje aangeboden. (Bijdrage Frieda Willekens)

Nieuw bestuur voor Open VLD

Zondag 9 oktober 2016
Lommel - Nieuw bestuur voor Open VLDZoomTijdens de afgelopen weken konden de leden van Open Vld Lommel zich uitspreken over de aanstelling van een nieuw bestuur dat al snel uit de startblokken moet schieten om de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor te bereiden. Het is een bestuur dat bestaat uit bestuursleden met jarenlange ervaring, aangevuld met talentvolle en gemotiveerde nieuwkomers. “Zij zullen allemaal belangrijk zijn om samen met mij het traject naar de verkiezingen van 2018 uit te tekenen”, aldus kersvers voorzitter Dag Indenhoek.  “Het zal belangrijk zijn om de competenties van al deze bestuursleden op de juiste manier in te schakelen om zo onze standpunten opnieuw aan de Lommelaars kenbaar te maken en de inhoud van ons toekomstig lokale beleid te versterken.”

Elektrificatie spoor Weert-grens

Zaterdag 8 oktober 2016
"Ik heb een akkoord met de Nederlanders dat zij die lijn (Hamont-Weert - red.) zullen elektrificeren vanuit Weert richting Belgische grens. Deze verbinding is ook belangrijk in het opnieuw in gebruik nemen van de IJzeren Rijn". Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vandaag in een gesprek met Het Belang van Limburg. Wat de IJzeren Rijn betreft zegt de minister dat de drie betrokken landen samen een studie laten maken over welk tracé het meest rendabele is. Die studie moet volgend jaar klaar zijn. Ze wordt voor de helft door de EU gesubsidieerd.

Kweetetallemaal!

Zaterdag 8 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Kweetetallemaal!Ik had een tante. Een godgoed mens. Maar ze was van Hamont, of all places. Ze geloofde rotsvast in zo ongeveer alles wat paranormaal was. En ze was ervan overtuigd dat ze onfeilbaar het geslacht van een volgende baby in de familie kon voorspellen. Geen dure scan bij een gynaecoloog nodig. Tante Jeanne zou het wel vertellen. Vijftig procent kans, zou ik denken. Maar van de eerste zes had ze het maar twee keer bij het rechte eind! Een stuk minder dan statistisch normaal! En toch bleef ze geloven. ‘Wat (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
De vrederechter van Gent kreeg van een Turkse man het verzoek om een bankkluis te verzegelen. Zijn vrouw zou hem na zeven maanden huwelijk hebben verlaten en bewaarde haar bruidsschat in de bewuste kluis. Alleen zij had de sleutel. Het ging om een tiental gouden armbanden van 25 gram per stuk, een volledige gouden juwelenset (ringen, oorbellen, bracelets, halssnoer, enz. in 24-karaat goud). Alleen al de juwelenset zou 5.500 euro kosten bij een Turkse juwelier in Brussel en was betaald door de ouders van de man. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sahara City Run 2.0 op paasmaandag 2017ZoomIn april van dit jaar vond de eerste en succesvolle editie van de Lommelse Sahara City Run plaats. Drie loopvrienden organiseerden met veel succes een originele fun-run door hun stad en haar natuur. Bijna 900 lopers zorgden dat de Sahara City Run meteen op de kaart werd geplaatst.
Ook tijdens de tweede editie ligt de nadruk op sportief genot. Voor beginnende lopers is er opnieuw een omloop van 5 kilometer. Meer ervaren lopers kunnen kiezen uit een loop van 10km of de nieuwe uitdagende afstand (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Levior Consulting

Vrijdag 7 oktober 2016
Levior Consulting: dat is de naam van de bvba die Rudi Moelans uit Lommel heeft opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Zwaluwstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer management in de ruimste zin van het woord én de organisatie van business meetings, handelsmissies en professionele contacten.

Henri Hendriks overleden

Vrijdag 7 oktober 2016
Lommel - Henri Hendriks overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Henri Hendriks overleden, de echtgenoot van Gerda Korsten. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Gratis naar Typhoon?

Vrijdag 7 oktober 2016
Morgen/zaterdagavond om 20.30u treedt in De Posthoorn in Hamont Typhoon op. In thuisland Nederland kent iedereen dat hiphopfenomeen. In juni vorig jaar bracht hij met Lobi Da Basi z'n breed bejubelde tweede album uit, en sindsdien staat zijn wereld op z'n kop. Deze plaat is het resultaat van de persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. Vooraf houden de Brusselaars Jazz, Omar-G, Rosko & Astrofisiks van hiphopcollectief (…) Het hele nieuwsbericht
COPD (chronisch obstructief longlijden) is een chronische longziekte die gekenmerkt wordt door luchtweg-ontsteking, luchtwegvernauwing en afbraak van longweefsel. Personen die hieraan lijden hebben last van kortademigheid. Dikwijls is er ook een hoest waarbij meestal ook fluimen worden opgegeven. In tegenstelling tot astma, waarbij er ook sprake is van luchtwegvernauwing en ontsteking, is COPD een ziekte die steeds verder evolueert, die grotendeels onomkeerbaar en daarom ongeneeslijk is. Toch kan er (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen weer staking

Donderdag 6 oktober 2016
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden organiseren morgen/vrijdag weer een actie tegen het regeringsbeleid. Deze keer vindt die plaats in Waver. Ook vanuit Limburg gaat daar een delegatie naartoe. Voor het treinverkeer worden niet meteen gevolgen verwacht, maar een aantal Limburgse chauffeurs van De Lijn gaat wel. Voorlopig verwacht de directie van De Lijn Limburg dat morgenvroeg 80 % van de bussen zal uitrijden. Maar voor je vertrekt, toch maar best even de website raadplegen.
Details vanaf 6 uur op de website van De Lijn.

Annette Kooken overleden

Donderdag 6 oktober 2016
Lommel - Annette Kooken overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Annette Kooken overleden, de weduwe van Chretiën Van Wijngaerden. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Louis Peeters overleden

Donderdag 6 oktober 2016
Lommel - Louis Peeters overledenGisteren is Louis Peeters overleden, de weduwnaar van Mina Driesmans. Hij was 92 jaar. De crematie vindt plaats in intieme kring.

Grensoverschrijdend waterbeheer

Donderdag 6 oktober 2016
Lommel - Grensoverschrijdend waterbeheerZoomGoed waterbeheer is essentieel om er voor te zorgen dat het water in beken en sloten niet te hoog en niet te laag komt te staan. Dat is geen eenvoudige klus, laat staan als je met vier partijen in twee verschillende landen verantwoordelijk bent voor het beheer en onderhoud van de beken. Daarom gaan de Vlaamse waterbeheerders, nl. de Provincie Limburg, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Watering De Dommelvallei en het Nederlandse Waterschap De Dommel afspraken vastleggen voor het beheer van de Dommel en haar zijbeken. Dat werd gisteren geformaliseerd. Op de foto van links naar rechts: Peter Glas, waterschap De Dommel; Ben Simons, provincie Limburg; Philippe D'Hondt, Vlaamse Milieumaatschappij; en Johan Hillen, watering De Dommelvallei.

Omleiding voor koers in Kolonie

Donderdag 6 oktober 2016
Nu zaterdag 8 oktober zijn er in Lommel-Kolonie twee opeenvolgende wielerwedstrijden, nl. van 13.00 tot 14.25 uur en van 14.45 tot 17.15 uur. Om de veiligheid van de renners én de medewerkers te bevorderen wordt tijdens de koersen het doorgaand verkeer omgeleid over de N74. Enkel en alleen plaatselijk verkeer zal doorgang krijgen, mensen die écht binnen de zone links van Luikersteenweg tussen Sint-Franciscusstraat en Komstraat moeten zijn! En ook deze mensen zullen de rijrichting van (…) Het hele nieuwsbericht

Pater Rik Dominicus overleden

Donderdag 6 oktober 2016
Lommel - Pater Rik Dominicus overledenMaandag is in Halle de uit Lommel afkomstige pater Rik Dominicus overleden, oud-missionaris in Congo en Brazilië. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van het Missiehuis van Scheut in Schilde. Hij wordt er begraven op het kloosterkerkhof.

Expo Tejo Van den Broeck in Lommel

Woensdag 5 oktober 2016
Lommel - Expo Tejo Van den Broeck in LommelZoomTot en met 31 januari kan je in het Diagnosecentrum van Lommel aan de Binnensingel 44 gaan kijken naar een overzichtstentoonstelling van de Beringse kunstenaar Tejo Van den Broeck. Praktisch: maandag tot vrijdag van 8u30 tot 20u, zaterdag van 8u30 tot 12u. Zon- en feestdagen gesloten. (Lambert Reynders)

Nieuwe bvba: ER-DAK

Woensdag 5 oktober 2016
Tayfun Yozgat uit Lommel heeft de bvba ER-DAK opgericht met zetel aan de Kraaistraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer dakwerken , timmer- en schrijnwerken, voegwerken en industriële schilderwerken.

Gerda Smeets overleden

Woensdag 5 oktober 2016
Lommel - Gerda Smeets overledenIn WZC Hoevezavel is maandag Gerda Smeets overleden, de weduwe van Robert Celis. Zij was 79 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaarrtliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Acteur gespot

Woensdag 5 oktober 2016
Lommel - Acteur gespotZoomActeur Mourade Zeguendi werd gisteren gespot tijdens opnamen voor de nieuwe VTM-reeks 'Gina & Chantal' in de Lommelse Sahara. (Foto's Stefane Jamers)
Acteur gespotActeur gespot
Zoom
Lommel - Nieuw seizoen modeltekenen/schilderenZoomKunstkring Kosmos organiseert voor zijn leden elke maand een workshop modeltekenen-schilderen. Kosmos beschikt over diverse goede modellen. Regelmatig zijn er plaatsen vrij en kunnen ook niet-leden zich inschrijven voor deze workshops. De eerstvolgende workshop is gepland op dinsdag 11 oktober van 19.00 tot 22.15 uur. Er wordt van de deelnemers wel verwacht dat ze zelfstandig kunnen werken. De kosten bedragen €15,00 en vooraf aanmelden is verplicht. De workshops worden gegeven in restaurant Den Brugwachter. Meer info bij Elsa van den Hoogen, 011/646936 of elsa.juliana[!]hotmail.be (Bijdrage Jan Kneepkens)

Nieuwe bvba: C-Task

Dinsdag 4 oktober 2016
C-Task: dat is de naam van de bvba die door Koen Cardinaels uit Lommel werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Kerkhovensesteenweg. Doel van de vennootschap is onder meer de aan- en verkoop van oldtimers, het uitvoeren van drone-vluchten voor allerlei doeleinden en het verlenen van managementadvies.

Repetities 'Lommel Live' gestart

Dinsdag 4 oktober 2016
Lommel - Repetities 'Lommel Live' gestartZoomDe vakantie zit er al eventjes op bij de Nieuwe Harmonie. Ze zijn begonnen aan het instuderen van het programma voor Lommel Live dat zal plaatsvinden op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in CC De Adelberg. Op de pupiters liggen onder andere stukken van Elvis en Adele, maar ook muzikale klassiekers. Samen met een vijftiental solisten uit de regio zullen ze weer een gevarieerd programma voor u brengen. Houd zeker de Facebookpagina van Lommel LIve in het oog voor meer info.
Cultuurcentra De Adelberg Lommel en Palethe Overpelt slaan opnieuw de handen in elkaar en tekenen voor Noord-Limburg een mooi klassiek parcours uit. Klassiek in Noord-Limburg focust tijdens het seizoen 2016-2017 op drie interessante regio’s. Laat je verrassen door een spraakmakend aanbod klassieke muziek uit de negentiende en twintigste eeuw van Scandinavië, de Baltische staten en Sint-Petersburg. Laat je inspireren door de schitterende muziek uit de Noordelijke (…) Het hele nieuwsbericht

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 3 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaar- en 16 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 39 ademtesten af, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Er waren 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wat verkiest u?

Maandag 3 oktober 2016
Lommel - Wat verkiest u?Zoom(Foto Albert Agten)
Lommel - G-basket versus BBC Croonen LommelZoomG-basket bestaat al een tiental jaar in Lommel, en met de Special Olympics in aantocht daagden de Lommelse G-basketters de eerste ploeg uit voor een vriendschappelijke wedstrijd. Dit in het kader van het projekt #PLAYUNIFIED? van Special Olympics Belgium waarbij atleten bekende sporters hiervoor uitdagen. En afgelopen week was het zover, waarbij iedere ploeg bestond uit 3 mindervalide en 2 valide spelers. Het werd een fijne en spannende wedstrijd met de serieux van de eerste ploeg, en het 'gezellige' van de G-basket!
Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 9 oktober in de Winnerstraat in Eksel de nationale ploegwedstrijd. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze wedstrijd voor de nationale kampioenstitel en dus voor een kwalificatie voor het Europees of wereldkampioenschap van volgend jaar. De deelnemers werden eerder dit seizoen geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens de provinciale ploegwedstrijden. Het Groene Kringgewest (…) Het hele nieuwsbericht
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing prijsvraag: bij Moske!En... het was wééral niet al te moeilijk. Het gebouw op de foto was inderdaad gelegen in de Kerkstraat, ter hoogte waar nu de Vivaldi is. En 'bij Moske' (Moschke, Mauske... we kregen verschillende schrijfwijzen gemaild) was de algemene benaming. Er was maar één fout antwoord, nl. 'Bij den drul', maar dat was bij ons weten ergens anders... Winnaar van een boeketje bij Ixora is An Wouters.

Lommelse hartpatiënten op reis

Zondag 2 oktober 2016
Lommel - Lommelse hartpatiënten op reisZoomAls afsluiter van hun rijk gevuld programma 2016 had de Lommelse hartpatiëntenvereniging voor haar leden nog een zesdaagse reis op het programma, naar Fintel in Duitsland. Met 50 personen genoten ze in Eurostrand ook van bezoekjes aan de stad Celle en de Luneburgerheide onder deskundige begeleiding van gids Robert Spelmans.

Twee doden door spookrijder

Zaterdag 1 oktober 2016
Bij een frontale botsing op de autosnelweg A2 bij Best zijn gisteravond twee personen om het leven gekomen: een spookrijder en een 51-jarige man uit Mol die aan het stuur zat van een auto die door de spookrijder frontaal werd aangereden. De spookrijder was een 84-jarige man uit Best. In de auto van de inwoner van Mol werden diens echtgenote en zoon zwaargewond. De snelweg in de richting Eindhoven werd urenlang afgesloten. Pas even na 2 uur vanmorgen werd de weg weer vrijgegeven.

Ludieke actie in Boudewijnschool

Zaterdag 1 oktober 2016
Lommel - Ludieke actie in BoudewijnschoolZoomAfgelopen donderdag vond een grote betoging plaats in Brussel tegen de regeringsmaatregelen. De kleuterleidsters van de Boudewijnschool waren daar niet bij, maar zij hielden wél een ludieke actie op de school zélf. Zij kwamen namelijk verkleed als 'oude dametjes' naar school, om op die wijze aan iedereen duidelijk te maken waar de verhoging van de pensioenleeftijd toe zal leiden.
Ludieke actie in BoudewijnschoolLudieke actie in Boudewijnschool
Zoom

Is er iemand die dit weet?

Zaterdag 1 oktober 2016
Lommel - Is er iemand die dit weet?ZoomPierre Rutten maakte deze week deze foto van gallen op eikenblad. De twee linkse gallen zijn lensgallen, de rechtse boven is een stuitergal. Voor de drie rode galletjes vinden we echter geen enkel aanknopingspunt in de soorten registers. Ook navraag bij Natuurpunt leverde geen sluitend antwoord op. Is het een nieuwe gal of is het een bekende gal met afwijkend uiterlijk? Wie het weet mag het zeggen!

Een mooie nazomer

Zaterdag 1 oktober 2016
Het weer was bijzonder zacht én droog de afgelopen maand. De gemiddelde minimumtemperatuur bedroeg 12,7 C°, maximum was gemiddeld 25,1 C°. In totaal viel er amper 22 liter neerslag, en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1019,7. En zo bent u weer helemaal mee... (Met dank aan Georges Bleyen)

In de garage

Zaterdag 1 oktober 2016
Lommel - In de garageGeduld is een schone zaak. Als we dan toch beloond worden, dan gaat het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen een pareltje zijn. Het kunstpaleis op ’t Zuid wordt al jaren verbouwd en gaat pas in 2019 open. De krant vertelt me dat ook Brussel een nieuw museum krijgt. De stad heeft de oude Citroën garage aan de kanaalzone gekocht en zal er samen met het Centre Pompidou uit Parijs voor zorgen dat het een cultuurpool van wereldformaat wordt. Mooi zo. Maar ook hier is het nog even op wachten. (…) Het hele nieuwsbericht

Alweer een nieuwe vraag

Zaterdag 1 oktober 2016
Lommel - Alweer een nieuwe vraagBenieuwd of we evenveel correcte antwoorden gaan ontvangen als vorige maand, toen bleek dat de schoenen van schepen Jasmine Van Grieken blijkbaar tot het culturele erfgoed van onze stad zijn gaan behoren... Simpele vraag deze keer: waar bevond zich tot 1989 onderstaande gebouw, en bijkomende vraag: de winkel had een specifieke naam, nl. 'bij .....' Welke was die? Antwoorden vóór 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be.
Alweer een nieuwe vraag
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel