Het overige nieuws

Grensgevallen
In Oirschot, ten westen van Eindhoven, heeft de politie afgelopen weekend een illegale sigarettenfabriek opgerold. Er werden 8,9 miljoen sigaretten en 20 ton tabak aangetroffen. De politie pakte acht verdachten op. Het gaat om drie Letten, vier Litouwers en een Moldaviër.

Let op uw snelheid

Dinsdag 28 februari 2017
Lommel - Let op uw snelheidDe flitswagen van de lokale politie bevindt zich deze week in hoofdzaak op de onderstaande plaatsen, maar uiteraard is de juiste snelheid overal een aandachtspunt! Speciale aandacht dus voor Wijerken, Hendrik van Veldekestraat en de Luikersteenweg.

Het weer in februari

Dinsdag 28 februari 2017
Hierbij het weer van de kortste maand van het jaar, februari. Echt winter zat er niet meer in: het gemiddelde minimum bedroeg 3,4° en het gemiddelde maximum haalde al een 9,8°. Met een 16,4 op woensdag 15 februari leek het zelfs al een beetje lente. Ook de neerslag bleef binnen de perken, amper 57,6 liter, terwijl de gemiddelde luchtdruk 119 bedroeg. (Bijdrage Georges Bleyen)
De openbare verkoping van de woning Seringenstraat 3 heeft in eerste roep 315.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

'The London Quartet' in De Adelberg

Dinsdag 28 februari 2017
Lommel - 'The London Quartet' in De AdelbergZoomEén van de meest vooraanstaande vocale groepen uit het Verenigd Koninkrijk, The London Quartet, staat 40 jaar op de planken! Het viertal treedt overal ter wereld op met hun shows die vroege polyfonie, jazz en eigentijdse muziek omvatten. En nu zaterdag 4 maart dus in De Adelberg... Hun stijl typeert zich door een geslaagde combinatie van virtuoze zang op het hoogste niveau en typisch Britse humor, steeds in een gemoedelijke sfeer. In 2015 maakten twee nieuwe leden hun intrede, (…) Het hele nieuwsbericht

Broeder André Pauwels overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Vrijdag is in Beernem de uit Lommel afkomstige broeder André Pauwels overleden. Hij was 76 jaar en lid van de congregatie van de Broeders van Liefde. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kapel van het P.C. Sint-Amandus in Beernem.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

Guido Kuppens overleden

Maandag 27 februari 2017
Lommel - Guido Kuppens overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Guido Kuppens overleden, de echtgenoot van Annemie Wuyts. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Gust Vervecken overleden

Maandag 27 februari 2017
Lommel - Gust Vervecken overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Gust Vervecken overleden, de echtgenote van Pierette Willems. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Odilia Mannaerts overleden

Maandag 27 februari 2017
Lommel - Odilia Mannaerts overledenZaterdag is Odilia Mannaerts overleden, de weduwe van Swa Linsingh. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Lommel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!

HVL geeft winst uit handen

Zondag 26 februari 2017
Lommel - HVL geeft winst uit handenGisteren - zaterdag - speelden de -16j. van HVL thuis tegen Houthalen. Net als in de heenwedstrijd liep HVL tot 4 punten uit. Maar jammer genoeg konden zij de voorsprong niet vasthouden. In de laatste minuut wist Houthalen nog het winnende doelpunt te scoren en werd het 14-15.


Wijkrestaurant Kerkhoven

Zaterdag 25 februari 2017
Lommel - Wijkrestaurant KerkhovenZoomHet eerst wijkrestaurant van 2017 ingericht door Samana i.s.m. de stad Lommel heeft zijn start zeker niet gemist .Een volle zaal, lekker eten, een gezellige babbel en daar nog een fris drankje of een lekker kopje koffie bij: meer moet dat niet zijn.Het volgende wijkrestaurant vindt plaats op 23 maart en kaarten zijn te verkrijgen vanaf 1 maart tot 4 dagen voor het wijkrestaurant bij apotheek Phlippo en de spar in Kerkhoven aan 6,50€. (Bijdrage Frieda Willekens)
Wijkrestaurant KerkhovenWijkrestaurant Kerkhoven
Zoom

Huismededeling

Vrijdag 24 februari 2017
Er is dit weekend geen column van Chel Driesen. (Red.)

Enorm drugslabo opgerold

Vrijdag 24 februari 2017
Grensgevallen
In een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende heeft de Nederlandse politie naar eigen zeggen een van de grootste drugslabo's in Nederland ontmanteld. Met de chemicaliën die daar voorradig waren, kon vierduizend kilo amfetamine en duizend kilogram MDMA geproduceerd worden. De MDMA die werd aangetroffen zou op straat 32 miljoen euro waard zijn, de amfetamine 18 miljoen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt. Een van de mannen is de penningmeester van het CDA van Heeze - Leende - Sterksel. De partij heeft hem inmiddels op non-actief gezet.
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht

Diaken Frans Swinnen overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Lommel - Diaken Frans Swinnen overledenGisteren is diaken Frans Swinnen overleden, de echtgenoot van Josée Vanhoof. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Morgen in de Adelberg: Tutu Puoane

Vrijdag 24 februari 2017
Lommel - Morgen in de Adelberg: Tutu PuoaneZoomNa verschillende albums en tournees met haar eigen muziek en enkele opgemerkte samenwerkingen onderneemt de Zuid-Afrikaanse/Belgische zangeres Tutu Puoane een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Ze doet dit in gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma, bassist Clemens van der Feen, drummer Jasper Van Hulten en haar vaste pianist Ewout Pierreux. Tutu doet veel meer met Joni’s muziek dan enkel coveren, ze drukt haar eigen stempel met haar prachtige stem en unieke frasering. De band voegt een persoonlijke sound toe. Meer info en tickets.

Carnaval in CVO

Vrijdag 24 februari 2017
Lommel - Carnaval in CVOZoomCarnaval slaat overal toe... Jill en Sabrina van de catering van CVO Lino bedienen de cursisten deze week als vampieren tijdens de pauze.

Lambert Van Werde overleden

Donderdag 23 februari 2017
Lommel - Lambert Van Werde overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is vandaag de uit Achel afkomstige Lambert Van Werde overleden, de echtgenoot van Elza Meus. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20.30 uur).

WICO neemt deel aan Olyfran

Donderdag 23 februari 2017
Lommel - WICO neemt deel aan OlyfranZoomAfgelopen woensdag namen 99 leerlingen van WICO Campus Sint-Jozef deel aan de taalwedstrijd Olyfran. De eerste ronde bestond uit een pittig examen dat werd afgelegd op de eigen campus. Grammatica, spelling en cultuur van de Franse taal kwamen tijdens dat examen aan bod. Op de uitslagen is het nog even in spanning wachten en na de krokusvakantie volgen de resultaten en weten we of/en welke leerlingen doorgaan naar de tweede ronde.

WICO-forum met Rudi Vrankx

Dinsdag 21 februari 2017
Maandag was VRT-journalist Rudi Vranckx de gastspreker op het WICO-forum in Dommelhof. Gedurende anderhalf uur heeft hij een volle schouwburgzaal kunnen boeien met zijn uiteenzetting over Het gezicht van de oorlog. Vanaf het begin van zijn loopbaan in de jaren ’80 heeft hij verslagen gemaakt over de vele grote conflicten in Roemenië, Joegoslavië, Midden-Oosten… Dit alles werd kort toegelicht. Maar ook de aanslagen van 11/9, de Arabische Lente, de aanslagen in Frankrijk en (…) Het hele nieuwsbericht
Brandweervereniging Vlaanderen (BVV) vzw heeft een nieuw bestuur. Daaruit is maj. Marc Ceyssens (Hulpverleningszone Zuidwest-Limburg) verkozen tot nieuwe voorzitter. Kol. Jan Jorissen van de Hulpverleningszone Noord-Limburg is in het nieuwe bestuur penningmeester.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Weer wat wijsheid van Pjérkën

Dinsdag 21 februari 2017
Lommel - Weer wat wijsheid van PjérkënDikvanté zé-dë veulë slimmër as gë zjüst dü of dè gë iejt nie snapt.
              Pjérkën

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Wouters overleden

Maandag 20 februari 2017
Lommel - Jan Wouters overledenVrijdag is Jan Wouters overleden, de echtgenoot van Paula Pennemans. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Week tegen pesten

Maandag 20 februari 2017
Lommel - Week tegen pestenZoomFoto Albert Agten

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

Toernooi in Bocholt voor HVL

Zondag 19 februari 2017
Lommel - Toernooi in Bocholt voor HVLVandaag speelden de allerkleinsten van HVL (de min 10-jarigen) een tornooi in Bocholt. Deze jonge sporters behaalden hierbij overwinningen tegen respectievelijk Peer, Bocholt en Nelo. Enkel tegen een sterk Bilzen moesten ze zich gewonnen geven. Proficiat.

Nand Meeus overleden

Zondag 19 februari 2017
Lommel - Nand Meeus overledenIn rusthuis Sporenpark in Beringen is gisteren Nand Meeus overleden, de weduwnaar van Sofie Hanegreefs. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Mia Stappaerts overleden

Zondag 19 februari 2017
Lommel - Mia Stappaerts overledenGisteren is in WZC Hoevezavel Mia Stappaerts overleden, de weduwe van Eugeen Slegers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Uitslag openbare verkoping: Leuken

Zaterdag 18 februari 2017
De openbare verkoping van het woon- en handelshuis Leuken 85 heeft 173.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Het kleinste kamertje

Zaterdag 18 februari 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Het kleinste kamertjeHet blijft één van de gekste zaken die we ooit tegenkwamen. Het speelde zich af tijdens een lang weekend in Amsterdam. We waren met vrienden al de hele dag op pad en op het Museumplein besloten we een drankgelegenheid binnen te gaan. Voor een koffie en een dringend bezoek aan het kleinste kamertje, dat zich beneden bevond. Daar zagen we iets dat onze mond letterlijk deed openvallen. De deuren van de toiletten waren transparant. Echt waar, je kon er zo doorheen kijken. In Amsterdam kom je natuurlijk wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Lommel VS

Vrijdag 17 februari 2017
Ahmet Goksu en Ender Agim, beiden uit Heusden-Zolder, én Enver Agim uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Lommel VS opgericht met zetel aan Dorp in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren de groot- en kleinhandel in elektronische sigaretten en e-liquids, het uitbaten van een superette en het organiseren van feesten ,partijen en evenementen.

Roemenen veroordeeld

Vrijdag 17 februari 2017
Lommel - Roemenen veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee Roemenen bij verstek veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf en 600 euro boete. Drie anderen kregen 1 jaar gevangenis en 300 euro boete. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De vijf maakten er een gewoonte van om in Colruyt-vestigingen - o.m. in Beringen en Lommel - goederen te stelen. Ze werden betrapt door een winkeldetective in de vestiging van Beringen. (PG)
Lommel - Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldZoomDe productie van speed (amfetamine) en xtc (mdma) tiert welig in de grensstreek in Antwerpen en Limburg. Het aantal dossiers rond clandestiene drugslabs (cfr. foto's) is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). En vorige week alleen al werden nog eens zes dumpingplekken ontdekt, waaronder twee in Overpelt. Het NICC helpt mee aan een veilige ontmanteling van de labo’s en onderzoekt de chemische (…) Het hele nieuwsbericht
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeld
Zoom

'Nature calls' van Wico Sint-Jozef

Vrijdag 17 februari 2017
Lommel - 'Nature calls' van Wico Sint-JozefZoomHet tweede jaar 'Decoratie' van WICO campus Sint-Jozef stelt momenteel tentoon in onze bibliotheek. Thema is de natuur, vandaar ook de titel 'Nature Calls'. Het loont zeker de moeite om eens een kijkje te nemen naar vele prachtige stukken... (Foto's Robert Boons)
'Nature calls' van Wico Sint-Jozef'Nature calls' van Wico Sint-Jozef'Nature calls' van Wico Sint-Jozef
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vreys overleden

Donderdag 16 februari 2017
Lommel - Henri Vreys overledenGisteren is Henri Vreys overleden, de echtgenoot van Joanna Vandenboer. Hij was 83 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Lommel - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Seringenstraat

Donderdag 16 februari 2017
Morgennamiddag wordt in brasserie "Bij den Brugwachter" de woning gelegen Seringenstraat 3 openbaar verkocht.Ze staat op een perceel van 23a61ca en heeft een K.I. van 1745 euro.

Nieuwe bvba: Acar 25

Woensdag 15 februari 2017
Acar 25: dat is de naam van de bvba Starter die door Ismail Acar uit Lommel werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van kruidenierswinkels en superettes, alle activiteiten in verband met beenhouwerij en slagerij, koerierdienst en algemeen bouwbedrijf.

Twee plaatsjes vrijgekomen...

Woensdag 15 februari 2017
Lommel - Twee plaatsjes vrijgekomen...ZoomZelfs hun publiciteit verzorgen ze in de Leopoldlaan op hun gekende inventieve wijze! De organisatoren melden ons dat er twee plekjes vrijgekomen zijn, dus wie wil, kan nog inschrijven via leopoldquiz[!]gmail.com, op voorwaarde dat 'ie snel is ...
Meer info. (Foto Albert Agten)

Winokio in de Boudewijnschool

Dinsdag 14 februari 2017
Lommel - Winokio in de BoudewijnschoolZoomAfgelopen vrijdag heeft kapitein Winokio een heus privé-concert gegeven aan de kinderen van de derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar van de Boudewijnschool. De klas van juf Kathleen had dit concert gewonnen in een wedstrijd. En wat waren ze blij! De kapitein is een schitterend entertainer en iedereen zong en danste vrolijk mee. Volgens de kinderen was het 'de leukste schooldag van hun leven'.
Winokio in de BoudewijnschoolWinokio in de BoudewijnschoolWinokio in de Boudewijnschool
Zoom

Marijke Jammaers overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Lommel - Marijke Jammaers overledenZondag is Marijke Jammaers overleden. Zij zou vandaag 53 jaar geworden zijn. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Lommel-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Lommel - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

'Beste theatervoorstelling van 2017'

Maandag 13 februari 2017
Lommel - 'Beste theatervoorstelling van 2017'Zoom‘Groupe Diane’ is een ijzingwekkende thriller over extreemlinks verzet en ontspoorde idealen. Beslist een van de beste toneelstukken van het jaar volgens De Standaard en na de premièrereeks als eerste te zien in Lommel nu vrijdag. Op het podium krijgt u o.a. Michaël Pas, Jonas Van Thielen en Sara Vertongen.
Groupe Diane ontvouwt zich als een intense thriller à la Tarantino. Zelden gezien in het theater! Het begint bij het verhaal van een jonge (…) Het hele nieuwsbericht

En waar staan ze deze week?

Maandag 13 februari 2017
Lommel - En waar staan ze deze week?Deze week kunt u de mobiele flitser van de lokale politie vooral  terugvinden in het centrum, nl. in de Koning Albertlaan, de Gestelsedijk en de Adelberg.

Maria Haesendonckx overleden

Maandag 13 februari 2017
Gisteren is Maria Haesendonckx overleden. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).

Bea van den Broek overleden

Maandag 13 februari 2017
Zaterdag is Bea van den Broek overleden. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur).

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Lommel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!

Enkel winst voor HVL

Zondag 12 februari 2017
Lommel - Enkel winst voor HVLNet als vorig weekend kende HVL enkel succes in de competitie. De -12j. wonnen zaterdag de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Kortessem.Zondagvoormiddag stuurden de -16j. de tegenstander Bocholt puntenloos naar huis.

Louis Berckmans overleden

Zondag 12 februari 2017
Lommel - Louis Berckmans overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Louis Berckmans overleden, de weduwnaar van Fernanda Van Genechten. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Centrum.

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Lommel - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Henri Hendrikx overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Lommel - Henri Hendrikx overledenGisteren is Henri Hendrix overleden. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nieuwe mini-onderneming

Zaterdag 11 februari 2017
Lommel - Nieuwe mini-ondernemingZoomHet zesde jaar handel van Campus Mercurius doet elk jaar mee aan het project 'mini-onderneming'. Dit jaar hebben ze hun 'firma' Recycrom genoemd, en produceren ze een kader gemaakt met stukjes CD. Het is te koop voor 9,95 euro... Ideaal voor Valentijn! (Foto Robert Boons)

In de wachtzaal

Zaterdag 11 februari 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - In de wachtzaalNu is de wachtzaal van een artsenkabinet niet de eerste plaats waaraan ik zou denken bij een dreigend gebrek aan inspiratie. Maar de laatste dagen had ik wel het een en ander aan mijn hoofd en een paar bezoeken aan de dokter hoorden daar ook bij. Het was me daardoor helemaal ontgaan dat er een deadline om de hoek loerde.
Bijgevolg nam ik vanmorgen braaf plaats in De Zorgpoort. Er heerst momenteel weliswaar een griepepidemie in het land, maar er zat opvallend weinig volk. En ze gedroegen zich helemaal gelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Pieter Geens overleden

Vrijdag 10 februari 2017
Lommel - Pieter Geens overledenVandaag is Pieter Geens overleden, de echtgenoot van Philomena Berkmans. Hij was 83 jaar en wordt donderdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Riet Rooijakkers overleden

Vrijdag 10 februari 2017
Lommel - Riet Rooijakkers overledenVandaag is Riet Rooijakkers overleden, de weduwe van John Jansen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.

Noord-Zuid blijft op de rails

Vrijdag 10 februari 2017
Als de Raad van State het GRUP voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding zou vernietigen, dan staat de Vlaamse Regering klaar met een alternatief, aldus een mededeling vanmiddag. Een ‘complex project’ kan de Noord-Zuid een versnelde doorstart bieden. Dat werd de voorbije dagen als gesuggereerd.  Er worden op korte termijn mobiliteitsmaatregelen genomen en nieuwe doorstromingsmaatregelen worden bekeken. “We blijven niet bij de pakken zitten”, zeggen de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Loomans overleden

Vrijdag 10 februari 2017
Lommel - Henri Loomans overledenWoensdag is Henri Loomans overleden, de echtgenoot van Trinette Frederix. Hij was 89 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

'Vakantiegids Limburg' voorgesteld

Donderdag 9 februari 2017
Vanavond werd in de gouverneurswoning in Hasselt de derde editie van de "Vakantiegids Limburg" voorgeteld. De gids werd in primeur overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. Vanaf zaterdag is hij gratis verkrijgbaar in de krantenwinkel. Nieuw dit jaar is dat je de gids ook online kan raadplegen via deze link.

PC Consulting failliet

Donderdag 9 februari 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag PC Consulting uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 maart ingediend worden.

Initiatie in basket

Donderdag 9 februari 2017
Lommel - Initiatie in basketZoomNegen Lommelse scholen, 30 ploegen jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar namen gisteren deel aan een initiatie basket. De organisatie was in handen van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) in samenwerking met de basketbalclub BBC Croonen Lommel. (Foto Robert Boons)

Leerlingen WICO vallen in de prijzen

Donderdag 9 februari 2017
Lommel - Leerlingen WICO vallen in de prijzenZoomTijdens de afgelopen poëzieweek namen de leerlingen van 1AT1 van WICO Campus Sint-Jozef deel aan de gedichtenwedstrijd van uitgeverij Van In. Ze ontvingen elke dag een gedicht waarin een ontbrekend woord ingevuld moest worden, het originele woord of een ander creatief woord. Per dag werd er een winnaar geloot die een gedichtenbundel won. Als je elke dag deelnam, maakte je kans op een extra prijs. De laatste dag van de wedstrijd wonnen de enthousiaste leerlingen een dichtbundel van Geert De Kockere.

Wandelen langs het Loondermolenpad

Woensdag 8 februari 2017
Lommel - Wandelen langs het LoondermolenpadZoomElke maand is er in Valkenswaard een wandeling van de maand. In februari is dat het Loondermolenpad. Dat heeft zijn naam te danken aan de Loondermolen die vroeger bij de Loonderhoeve in Waalre stond. De eeuwenoude watermolen werd voornamelijk gebruikt als korenmolen. Na de zware beschadiging in de Tweede Wereldoorlog werd hij verder afgebroken.
Het Loondermolenpad is 6,2 km lang en loopt voor ongeveer de helft over Valkenswaards grondgebied. De route voert de wandelaar door een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Lommel - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Schepens overleden

Woensdag 8 februari 2017
Lommel - Jan Schepens overledenIn Balen is de uit Lommel afkomstige Jan Schepens overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Balen-Rosselaar vindt plaats in alle intimiteit.

Angèle Cochet overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Lommel - Angèle Cochet overledenGisteren is Angèle Cochet overleden, de levenspartner van wijlen Pierre Raeymaekers. Zij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Paul Damen overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Lommel - Paul Damen overledenZondag is Paul Damen overleden, de echtgenoot van Ryta Grabowska. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
Lommel - Er wordt nog steeds te snel geredenDe lokale politie meldt dat er in de maand januari in onze politiezone 3.325 voertuigen gecontroleerd werden op snelheid. 379 voertuigen reden te snel.  Dit is toch redelijk veel, want 11,4 %!

Openbare verkoping: Leuken

Dinsdag 7 februari 2017
Morgennamiddag wordt in het zaaltje van Den Brugwachter het woon- en handelshuis Leuken 85 openbaar verkocht na hoger bod. Het staat op een perceel van 12a05ca en heeft een KI van 1170 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 141.200 euro.
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.
Lommel - WICO zamelt € 500 in voor 'Compagnie en Co'ZoomWat hebben het inloopcentrum “Compagnie en Co” en WICO Campus Sint-Jozef met elkaar gemeen? Meer dan je zou denken! Dit schooljaar maakten beide sociale partners kennis met elkaar. Op vrijdag 23 december kwamen vier vrijwilligers van het Lommelse inloopcentrum al de 970 leerlingen en 150 leerkrachten informeren over het reilen en zeilen van hun centrum. Je kon een speld horen vallen in de zalen… zo geboeid waren ze door het levensechte en eerlijke verhaal dat hen werd gebracht. Door meer (…) Het hele nieuwsbericht

Het ei of de kip?

Maandag 6 februari 2017
Lommel - Het ei of de kip?Zoom(Foto Albert Agten)

Jeanneke Wouters overleden

Maandag 6 februari 2017
Lommel - Jeanneke Wouters overledenDinsdag overleed de uit Lommel afkomstige Jeanneke Wouters, de vriendin van Mieke Stiers. Zij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (11 uur) in de OLV van Smarten-kerk in Merksem.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

De flitsplaatsen

Zondag 5 februari 2017
Lommel - De flitsplaatsenVanaf maandag weer enkele vallende sterren [!]: Lutlommel, Enneven, Werkplaatsen en de Luikersteenweg.

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!

Twee gewonden bij steekpartij

Zaterdag 4 februari 2017
Grensgevallen
Bij een steekpartij in café Barcode op de Markt in Valkenswaard zijn afgelopen nacht even voor 2 uur twee gewonden gevallen. De politie pakte nadien een 22-jarige verdachte op. De aanleiding voor de steekpartij is niet duidelijk.
Lommel - Studio Orka met 'De spreeuw' in DommelhofZoomCultuur Noord (een samenwerking tussen de gemeenten Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel) brengt met Studio Orka vandaag en morgen de voorstelling 'De spreeuw' in Dommelhof in Neerpelt. De kinderen van het derde en vierde leerjaar van de 4 gemeenten mochten de afgelopen dagen al de voorstelling meemaken in klasverband. Vandaag en ook nog morgen/ zondag, telkens om 15 uur, kan iedereen de voorstelling bijwonen. Het is weer een meesterstuk van Studio Orka. De acteurs hebben heel wat verrassingen in petto. En er zijn nog kaartjes verkrijgbaar in PCT Dommelhof (tel. 011 805 002)! (Foto's Sonja Sleurs)
Studio Orka met 'De spreeuw' in DommelhofStudio Orka met 'De spreeuw' in Dommelhof
Zoom

Shalalalalalalala

Zaterdag 4 februari 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - ShalalalalalalalaOmdat ik in Lommel Werkplaatsen iets moest afhalen, besloot ik om er een flinke wandeltocht van te maken. Als compagnon was Bruce Springsteen mee. Op mijn oren welteverstaan. Een man die altijd gelijk heeft en hij kan als geen ander Shalalalalalalala zingen. Terwijl hij ‘This land is your land’ zong (een nummer dat ze de nieuwe president van de USA dringend moeten laten horen, maar laat ons niet afdwalen), stopte naast me een auto met daarin een niet meer zo jong koppel. Net over de rotonde en pal in (…) Het hele nieuwsbericht

Geslaagde kienavond in Provil

Zaterdag 4 februari 2017
Lommel - Geslaagde kienavond in ProvilZoomNet zoals voorgaande jaren op de eerste vrijdag van februari werd ook gisteren een grote kienavond georganiseerd in Provil, ten voordele van meerdere schoolprojecten. Winnares van de hoofdprijs, een houten tuinset, werd 'de lady in red'... (Foto's Jacky Geboers)
Geslaagde kienavond in ProvilGeslaagde kienavond in Provil
Zoom

Frans Mertens overleden

Zaterdag 4 februari 2017
Op 23 januari overleed de uit Lommel afkomstige Frans Mertens, de echtgenoot van Jenny Gilissen. Hij was 70 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op het kerkhof van Lummen vonden in intieme kring plaats.

Horecazaak Mais failliet

Vrijdag 3 februari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van de Lommelse horecazaak Mais. Schuldeisers moeten zich voor 2 maart melden.
De Vlaamse Regering heeft vandaag de beheersovereenkomst met de Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg in Lommel verlengd tot en met 31 december 2018. Ze neemt akte van het ministerieel subsidiebesluit. Voor de duur van de verlenging van de beheersovereenkomst wordt de DAGG Lommel, aan de Koning Leopoldlaan, erkend als organisatie met terreinwerking voor zorg voor suïcidepogers.

BMW-diefstallen mogelijk opgelost

Vrijdag 3 februari 2017
Tientallen diefstallen van auto's - vooral BMW's - in de grensstreek met Nederland zouden wel eens gepleegd kunnen zijn door leden van een Nederlands-Limburgse bende die op professionele wijze te werk ging. De Nederlandse politie heeft de bende inmiddels opgerold. Ze telde 75 leden van 15 tot 23 jaar en werd geleid door 19 jongeren tussen 18 en 23 jaar, waarbij vier leden van één familie in Heerlen de touwtjes in handen hadden. De bendeleden stalen overigens niet alleen auto's maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Subteno

Vrijdag 3 februari 2017
Rob Moelans en Sabine Swinnen, beiden uit Lommel, hebben de bvba Subteno opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Koeketerstraat. Tot het doel van de bvba behoort onder meer bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen.
Lommel - Licht en fluo zijn het perfecte duoZoomDe leerlingen van het vijfde jaar Sociale en technische wetenschappen (WICO Sint Jozef) maakten een presentatie voor hun medeleerlingen van het eerste en tweede middelbaar over verkeersveiligheid. Omdat ze opmerkten dat niet iedereen goed zichtbaar was in het verkeer, hebben ze tips gegeven over hoe ze veilig naar school kunnen komen. Ook hebben ze stickers en affiches ontworpen om de leerlingen bewust te maken van het gevaar in het verkeer. Als extra toevoeging hebben ze ook een campagnelied gemaakt, waarin ze op een creatieve en leuke manier duidelijk maken dat je best fluorescerende elementen draagt. Op de website van de school kan je dit filmpje bekijken.

Storing in treinverkeer Antwerpen

Donderdag 2 februari 2017
Door een computerstoring aan de seininrichting van het seinhuis in Berchem heeft het treinverkeer rond Antwerpen deze namiddag drie kwartier stilgelegen. De storing is intussen verholpen, maar heel wat treinen hebben nog een vertraging van een half uur tot drie kwartier. Ook voor de avondspits zal de storing gevolgen hebben.

Anna Timmermans overleden

Donderdag 2 februari 2017
In Antwerpen is op 26 januari de uit Lommel afkomstige Anna Timmermans overleden, de weduwe van Dries Soete. Ze was 91 jaar oud. Vrijdag 4 februari om 10u is er een afscheidsviering in de St.-Jan Berchmanskerk in Borsbeek.

Reünie oud-leerlingen Mater Dei

Donderdag 2 februari 2017
Lommel - Reünie oud-leerlingen Mater DeiZoomAfgelopen maandag verzamelden oud-leerlingen Moderne Humaniora Economie en Wetenschappen van Mater Dei Overpelt schooljaar 1970-1971. Gewapend met oude foto’s, rapporten, palmares en ieders verhaal werden ze hartelijk welkom geheten door het organisatiecomité. Dat het voor velen een blij weerzien was, sommigen hebben elkaar 45 jaar niet meer gezien, behoeft geen verdere uitleg. Velen hebben ondertussen hun carrière achter de rug en genieten van (vervroegd) pensioen samen met echtgenoot, kinderen en kleinkinderen. Het deed deugd aan ieders ‘jeugdig’ hartje! (Bijdrage Lisette Triki)

Oplossing van de maand

Donderdag 2 februari 2017
Lommel - Oplossing van de maandHet was alweer niet een erg moeilijke vraag blijkbaar, want de meesten hadden het bij het rechte eind, nl. Caryl Strzelecki is de tekenaar die ook al met Rudi Vranckx samenwerkte. Enkele dachten aan Bart Proost, maar.... niet dus! Winnaar van het boeketje bij Ixora is Annie Mannaerts uit de Bergstraat, winnaar van de Loemelaer is Guido Maes uit de Hees. Proficiat!

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."

Lego op Lommel-West

Woensdag 1 februari 2017
Lommel - Lego op Lommel-WestZoomIn de vrije scholen Lommel-West hebben de kinderen weer ten volle genoten van het Lego-Wedo project. De kleine techniekers konden hun hartjes weer ophalen met het bouwen van allerlei leuke dingen. (Bijdrage An Swinnen)
Lego op Lommel-WestLego op Lommel-West
Zoom

Nieuwe bvba: GLC

Woensdag 1 februari 2017
Jan Geuens uit Lommel heeft de bvba Geuens Legal Consulting opgericht met zetel in Einde in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van juridische, zakelijke, financiële, fiscale, commerciële, strategische, technische, administratieve en logistieke adviezen.
Lommel - Integratie Mariaziekenhuis en MS-centrumZoomDe algemene vergadering van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) en die van het Mariaziekenhuis hebben gisteren beslist dat ze op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het RMSC gaan integreren in het Mariaziekenhuis. Het gaat hierbij om een zo optimaal mogelijke integratie van beide Overpeltse instellingen, te realiseren binnen het huidige wettelijk kader. Dat betekent dat onder de vzw Mariaziekenhuis uiteindelijk twee campussen zullen vallen die elk hun eigenheid op gebied (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Keppens overleden

Woensdag 1 februari 2017
Lommel - Martin Keppens overledenGisteren is Martin Keppens overleden, de weduwnaar van Linda Engelen. Hij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nieuwe maand, nieuwe prijsvraag

Woensdag 1 februari 2017
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe prijsvraagBinnen een tweetal weken vindt de eerste editie plaats van het Strip- en kinderboekenfestival in De Adelberg. Een vraag in dit thema: welke Lommelse tekenaar tekende ondertussen al twee boeken voor VRT-journalist Rudi Vranckx? Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR vanavond 24.00 uur. We hebben deze keer twee prijzen: ons bekende boeketje van Ixora én een flesje+glas van het Lommelse stripbier.

Barbara Furtuna in De Adelberg

Woensdag 1 februari 2017
Lommel - Barbara Furtuna in De AdelbergZoomNu zaterdag 4 februari staat een vermaard Corsicaans ensemble op het Adelbergpodium. Barbara Furtuna is een Corsicaans vocaal kwartet met een grote reputatie. De vier zangers putten uit de eeuwenoude traditie van het eiland. Ze brengen de typische lyrische liederen, gekenmerkt door mooie, unieke versieringen in de melodieën. Corsicaanse muziek weet heel gemakkelijk het hart te raken. De meerstemmigheid en het verfijnd instrumentarium met Barbara Furtuna zullen je zeker niet onberoerd laten. Het ensemble laat zich in dit concert bijstaan door accordeonist Didier Laloy en de bekende Engelse celliste Kathy Adams, waardoor een sublieme atmosferische wereld ontstaat.  Meer info.
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel