Het overige nieuws

Lommel SK verslaat Esperanza

Woensdag 31 januari 2018
Lommel SK heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt gewonnen. Uitslag: 3-1. De wedstrijd werd in Lommel gespeeld omdat het veld van Esperanza onbespeelbaar was door de hevige regen.

Zaterdag 'Dag van de Academies'

Woensdag 31 januari 2018
Lommel - Zaterdag 'Dag van de Academies'ZoomZou je graag leren tekenen? Helemaal niet moeilijk! Ga maar eens een kijkje nemen in de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat kan nu zaterdag 3 februari, de Dag van de Academies. Alles staat in bijgaand filmpje.

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

'Onze eigen reuzepanda'

Woensdag 31 januari 2018
Vandaag gelezen
"Neem het voorbeeld van de lentevuurspin in Lommel. Op wereldschaal bedreigd, met de belangrijkste wereldpopulatie in Lommel: onze eigen reuzenpanda als het ware! Toch moet er hemel en aarde worden bewogen voor een compromis tussen een industriepark met zonnepanelen en een natuurgebied. Een compromis bovendien zonder wetenschappelijke garantie op de levensvatbaarheid van de lentevuurspinnen in de toekomst. In dat proces werden nogmaals opmerkingen vanuit natuurverenigingen of wetenschappers weggezet als 'groen fanatisme dat vooruitgang in de kiem wil smoren'. Bezorgdheid over het voortbestaan van een soort op wereldschaal is voor sommigen blijkbaar fanatisch."
Dr. Tobias Ceulemans, conservatiebioloog aan de KULeuven, vandaag in Knack.

Genderprobleem

Woensdag 31 januari 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - GenderprobleemHelp! Ik ben een man van tweeënzeventig en hoe ik me ook inspan, hoe ik mijn geheugen ook pijnig, ik kan me geen enkel ogenblik herinneren waarop ik er intens naar verlangde om een vrouw te zijn. Het woord ‘intens’ is hier trouwens waanzinnig ongeschikt. Ik verlangde er zelfs geen héél klein beetje naar. En dat is zo tot vandaag gebleven. Stel je voor zeg! Zie je me al elegant (!) op hoge hakken door de Kerkstraat tippelen. Of bij Hunkemöller naar pikante lingerie zoeken. Maar toen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Het Huiskantoor Pelt

Woensdag 31 januari 2018
Lommelaar Rutger Schildermans en de bvba Het Huiskantoor, gevestigd in Lommel, hebben de bvba Het Huiskantoor Pelt opgericht met zetel aan Kerkstraat in Neerpelt. Het gaat om een vastgoedmakelaar.

Nieuwe bvba: PnA Management

Woensdag 31 januari 2018
Peter Kenis uit Beringen heeft de bvba PnA Management opgericht met zetel aan de Buitensingel in Lommel. Het gaat om een onderneming voor het beheer van beleggingen en vermogens.

Openbare verkoping: Wateringstraat

Woensdag 31 januari 2018
Morgennamiddag wordt in brasserie "Bij den Brugwachter" de woning Wateringstraat 17 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a89ca en heeft een K.I. van 783 euro.

Botsing op Gestelsedijk

Dinsdag 30 januari 2018
Op de Gestelsedijk raakten vanavond twee auto' s in een aanrijding betrokken. Daarbij viel een gewonde.

Racoon en BLØF naar De Posthoorn

Dinsdag 30 januari 2018
Lommel - Racoon en BLØF naar De PosthoornZoomBLØF en Racoon zakken dit voorjaar af naar De Posthoorn. Racoon speelt op 23 maart en BLØF op 8 april.
Na hun succesvolle eerste doortocht wil Racoon zich graag opnieuw in De Posthoorn opwarmen voor hun show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gewapend met nieuw materiaal én hun grootste hits, trekken ze op 23 maart 2018 in rechte lijn naar hier voor een onvergetelijke show. Tickets: kassa: 19,00 € // vvk: 16,50 € // ABO: 14,00 €
En dan is er (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwjaarsreceptie vtbKultuur LimburgZoomvtbKultuur Lommel kreeg afgelopen zondag de eer om de nieuwjaarsreceptie van vtbKultuur Limburg te organiseren in het Raadhuis op het Dorp. Voorzitster Odette Stas schetste de recente geschiedenis, maar ook de toekomst van de Lommelse afdeling. Reeds in het eerste jaar werden samenwerkingsverbanden opgezet met de Lommelse scholen, Toerisme Lommel en Het Glazen Huis. In 2018 zijn CC De Adelberg en Erfgoed Lommel aan de beurt. Provinciaal voorzitter Johan Torfs stond nadien even stil bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie vtbKultuur LimburgNieuwjaarsreceptie vtbKultuur LimburgNieuwjaarsreceptie vtbKultuur Limburg
Zoom

Esperanza Pelt - Lommel SK

Maandag 29 januari 2018
Woensdag(19.30 uur) spelen Esperanza Pelt en Lommel SK een oefenwedstrijd. Dat gebeurt op de Roosen in Neerpelt.

Vrijwilligers gevraagd

Maandag 29 januari 2018
Lommel - Vrijwilligers gevraagdZoomDe Lommelse carnavalsverenigingen organiseren dit jaar samen 6x11 jaar carnaval in Lommel. Ze kunnen echter nog hulp gebruiken bij de inkomcontrole tijdens de carnavalsstoet in het centrum op 11 februari. Wil jij of je vereniging hier aan meewerken? Graag dan! Zo kunnen ze dit feestjaar grandioos vieren. Vanzelfsprekend hangt hier een mooie vergoeding aan vast, zeggen ze. Meer info kan je vinden op de Facebookpagina van Carnaval Lommel. Je kan je ook opgeven via berreke.peeters[!]hotmail.com. Alaaf!

Week tegen pesten

Maandag 29 januari 2018
Lommel - Week tegen pestenZoomOok in de Leopoldlaan kijken ze naar Ketnet... (Foto Albert Agten)

Jacqueline Alen overleden

Maandag 29 januari 2018
Lommel - Jacqueline Alen overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Jacqueline Alen overleden, de weduwe van Frits Vanden Eynde en de levenspartner van Toon Kerkhofs. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Lommel - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Lommel - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)

Weer winst voor volleydames Lovoc

Zondag 28 januari 2018
Lommel - Weer winst voor volleydames LovocZoom Spannende wedstrijd, gisteren in de sporthal in Eksel. De Lovoc-dames A kwamen op bezoek bij He-Voc Hechtel-Eksel B. Sets 1 en 2 gingen vrij vlot naar Lovoc met 19-25 en 21-25. In set 3 vergat Lovoc het evenwel af te maken, ze verloren die set met 25-18. In set 4 stonden ze zowaar 24-17 achter. Setbal voor He-Voc dus. Maar Lovoc slaagde erin terug recht te krabbelen en langszij te komen. Net op tijd dus, en in een superspannend seteinde wist Lovoc het laken naar zich toe te trekken met 25-27. 1-3 winst voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Mannaerts overleden

Zondag 28 januari 2018
Lommel - Henriette Mannaerts overledenin Binkom is vandaag de uit Lommel afkomstige Henriette Mannaerts overleden, de weduwe van Dries Timmermans. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Nieuwjaarsdrink Motorclub StevensvennenZoomGisteren hield de Motorclub van Stevensvennen haar nieuwjaarsreceptie. Het is nog januari, dus het mag en kan nog... Ze kondigden hierbij nu al aan dat ze naar aanleiding van 'Wijk in de Kijker' iets speciaals gaan organiseren. En ook wilden ze van de gelegenheid gebruik maken om bakkerij 'Stevensvennen' te danken voor de sponsoring van de broodjes gedurende het hele jaar... (Foto Robert Boons)

Basket Lommel blijft aan kop

Zondag 28 januari 2018
Lommel - Basket Lommel blijft aan kopCroonen Lommel – Esneux : 89-72 (Quarters: 28-22 / 23-16 (51-38) / 19-19 (70-57) / 19-15)
In deze stroeve wedstrijd kwam Esneux éénmaal op voorsprong in de vierde minuut (11-12) maar dan bouwde Lommel stelselmatig zijn voorsprong uit via Bram Schelkens en een goed ingevallen Michiels. De Lommelse schutters Hendrix en Jacobs werden stevig uit de match gehouden maar de medespelers namen hun rol over waardoor uiteindelijk nog vijf vspelers in de dubbele cijfers scoorden.
Score: Hendrix 7, Jacobs 5, Schelkens B. 21, Michiels 11, Gijbels 9,  Vermeulen 10, Wesenbeek 14, Moonen 12.

Lommel - Kattenbos speelt gelijk in topmatchZoomKattenbos speelde deze namiddag voor de koppositie in hun reeks tegen Hechtel. Bij de rust was het verdiend 3-1 voor Kattenbos, maar na de rust kwamen de bezoekers fel opzetten, en na amper een vijftal minuten resulteerde dit in een strafschop: 3-2. Hechel bleef jagen, en kon ook vrij makkelijk de 3-3 scoren. Nadien viel de wedstrijd zowat stil, beiden leken tevreden met dit resultaat, en zo eindigde Kattenbos-Hechtel op 3-3. (Foto's Jan Buyens)
Kattenbos speelt gelijk in topmatchKattenbos speelt gelijk in topmatchKattenbos speelt gelijk in topmatch
Zoom
Lommel - Géén winst voor Lommelse ploegenLutlommel speelde gisteren al 0-0 gelijk in Tervant, Kolonie verloor thuis met het kleinste verschil, 0-1 van Houthalen VV en Verbroedering moest het onderspit delven in Zelem met 2-1. Kattenbos kon gelijk spelen, 3-3 thuis tegen Hechtel.

Jean Verpoorten overleden

Zondag 28 januari 2018
Lommel - Jean Verpoorten overledenGisteren is in Neerpelt de uit Lommel afkomstige Jean Verpoorten plots overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Lommel - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Buurtborrel

Zaterdag 27 januari 2018
Lommel - BuurtborrelZoomIn sommige straten wordt een goeie traditie in ere gehouden, zoals een buurtborrel naar aanleiding van het nieuwe jaar. Zo trokken meerdere bewoners uit de Stokerijstraat en de Weldadigheidsstraat gisteren naar het centrum voor hun 'borrel'! (Foto Robert Boons)

Francine Bax overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Lommel - Francine Bax overledenGisteren is Francine Bax overleden, de echtgenote van Kees Rombouts, Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Auto tegen rotonde

Vrijdag 26 januari 2018
Op de N71 in Lommel is gisterenavond rond 19.15 uur een auto tegen de rotonde beland. De 52-jarige Erik S. uit Peer is daarbij gewond geraakt. Deze avond om 19.30 uur raakte elders in de gemeente een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Lommel - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)
Grensgevallen
In het ziekenhuis van Tilburg is afgelopen nacht een 14-jarig meisje uit Bergeijk overleden. Ze was gistermorgen rond 7.30u, toen ze naar haar school in Valkenswaard fietste, in Bergeijk aangereden door een auto. Daarbij werd ze zo zwaar gewond dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Bij de botsing kwam de fiets zowat 30 meter verder terecht. De automobilist werd niet gewond.

Steve Vander Elst failliet

Vrijdag 26 januari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Steve Vander Elst uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Zondag topper Kattenbos - Hechtel

Vrijdag 26 januari 2018
Lommel - Zondag topper Kattenbos - HechtelZoomGisteren werd er op Kattenbos de laatste keer getraind voor de topper nu zondag tegen Hechtel. "We hebben pittig getraind," zeggen trainer Akkermans en hulptrainer Luyten. "We strijden voor de eerste plaats in de competitie, iedereen is fit en we gaan er alles aan doen om zondag de topper te winnen". Ondertussen zit ook het bestuur niet stil en zijn de voorbereidingen voor volgend seizoen volop bezig. De meeste spelers hebben al aangegeven dat ze ook volgend seizoen bij Kattenbos willen spelen. (…) Het hele nieuwsbericht

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Net geen 100 koren op 66ste EMJ

Donderdag 25 januari 2018
Lommel - Net geen 100 koren op 66ste EMJHet Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt, dat dit jaar toe is aan de 66ste editie en plaatsvindt van 27 april tot en met 1 mei, krijgt dit jaar 96 deelnemende koren uit 24 landen. Daarmee blijft het aantal groepen nagenoeg hetzelfde als de voorbije jaren en mag het EMJ ook in 2018 weer om en bij de 4.000 jongeren verwelkomen. Het festival is overigens al lang geen zaak meer van uitsluitend Europese deelnemers. Ook aan de komende editie nemen groepen deel uit andere werelddelen, zoals uit (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties

Donderdag 25 januari 2018
Lommel - Vier generatiesZoomCataleya Lieben (14 maanden) heeft duidelijk iets lekkers gekregen van de fotograaf om even stil te blijven zitten voor het maken van deze foto van vier generaties. Daarop zien we mama Esther Dewippe (25) uit Hamont-Achel, Ma'ke Silvia Coemans (57) uit Lommel met op haar schoot Cataleya en daarnaast oma Simonne Verdonck (76) uit Neerpelt. Proficiat!

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Toine Maussen overleden

Woensdag 24 januari 2018
Lommel - Toine Maussen overledenMaandag is Toine Maussen overleden, de weduwnaar van Maria Mannaerts. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Provil zet zich in voor Bednet

Woensdag 24 januari 2018
Lommel - Provil zet zich in voor BednetZoomDe leerlingen van de eerste graad van Provil zamelden met hun selfie-acties en de sponsorloop in het kader van de solidariteitsweek maar liefst 4.650 euro in voor Bednet! . Er werd spaghettisaus gekookt, er werden cupcakes, wafels en cakes gebakken, maar er werden ook vele rondjes gelopen om tot dit prachtige resultaat te komen. Wij willen hen dan ook een hele dikke pluim geven voor inzet en motivatie om dit bedrag op te halen voor de organisatie BEDNET. Deze organisatie werd gekozen als het goede (…) Het hele nieuwsbericht
Provil zet zich in voor Bednet
Zoom

711 auto's te snel op Lommelsedijk

Woensdag 24 januari 2018
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft gisteren op de Lommelsedijk in Luyksgestel 3023 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. 711 chauffeurs - 23,5% - reden te snel. Eén chauffeur werd geflitst aan een snelheid van 156km/u, terwijl op de weg een snelheidsbeperking van 60km.u geldt.

Agnes Hendriks overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Lommel - Agnes Hendriks overledenIn WZC BoCasa in Heusden-Zolder is op 16 januari de uit Lommel afkomstige Agnes Hendriks overleden, de weduwe van Joannes Verdonck. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Twee woninginbraken

Dinsdag 23 januari 2018
In Bonenven is ingebroken in een huis. Er is geld gestolen. In een woning op Waaltjes kwamen ook dieven over de vloer maar of de daders daar buit maakten is niet geweten.

E.H. Bussels niet langer moderator

Dinsdag 23 januari 2018
E. H. Marcel Bussels (75) heeft om gezondheidsredenen ontslag genomen als moderator van de parochiefederatie Lommel-Oost. Hij blijft er als pastoor werkzaam, samen met E.H. Giel Poets (70) die benoemd werd tot moderator, en met parochieassistente Rina Maes. De parochiefederatie Lommel-Oost bestaat uit de parochies Lommel-Barrier, Heide-Heuvel, Lommel-Kolonie en Lutlommel.

Xavier Roskott overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Lommel - Xavier Roskott overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Xavier Roskott overleden, de echtgenoot van Hedie Von Ende. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).

Marie-José Maessen overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Lommel - Marie-José Maessen overledenZondag is Marie-José Maessen overleden, de echtgenote van Eduard Flament. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Alexander de Grote op TVL

Dinsdag 23 januari 2018
Lommel - Alexander de Grote op TVLZoomDe educatieve tentoonstelling rond Alexander de Grote in de kapel van WICO campus Sint-Hubertus komt vanavond in beeld op TVL. In het programma 'In de Buurt' vertelt striptekenaar Bart Proost, leraar aan het college en stadstekenaar van Lommel, over de tentoonstelling en natuurlijk over tekenen. De beelden zijn gemaakt toen de leerlingen van het 6e van de Clementiaanschool uit Holheide-Overpelt op bezoek waren en deelnamen aan de workshop striptekenen. Ondertussen hebben al (…) Het hele nieuwsbericht

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Lommel - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Wintersalon kunstkring Heikracht

Dinsdag 23 januari 2018
Lommel - Wintersalon kunstkring HeikrachtZoomKoninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt houdt weer zijn jaarlijkse Wintersalon in CC De Adelberg in Lommel. Maar liefst 21 kunstenaars tonen een diversiteit aan kunstwerken. Tijdens de openingsuren zijn er diverse kunstenaars aanwezig. De tentoonstelling loopt van zaterdag 27 januari t/m 4 maart en is open van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Nieuwe bvba: Syma Aanhangwagenbouw

Dinsdag 23 januari 2018
Marijn Geuens uit Lommel heeft de bvba Syma Aanhangwagenbouw opgericht met zetel aan de Hendrik Heymanstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel en verhuur van aanhangwagens, metaalbewerking én hulpverlening bij pech.

Loos brandalarm bij Blokker

Dinsdag 23 januari 2018
Vanmorgen was er brandalarm bij Blokker in Lommel. De brandweer rukte uit maar er bleek niets aan de hand.

Hét gespreksonderwerp dezer dagen

Maandag 22 januari 2018
Lommel - Hét gespreksonderwerp dezer dagenZoomEén wolf in het land, en iedereen heeft het geweten... Ook in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Lommel - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Stanislas Emsens overleden

Maandag 22 januari 2018
Vrijdagnacht is in Stevensvennen baron Stanislas Emsens overleden. Hij was 91 jaar. Emsens was de oprichter van Sibelco, de grootste zandwinningsgroep ter wereld die momenteel meer dan 240 dochterbedrijven heeft en in de hele wereld actief is. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de kerk van Stevensvennen.

Jean Geens overleden

Maandag 22 januari 2018
Lommel - Jean Geens overledenZaterdag is Jean Geens overleden, de weduwnaar van Gonnneke Stalmans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.
Lommel - Brent Vandecraen herschrijft en speelt Don QuichotZoomDe jonge acteur Brent Vandecraen (19 jaar) bewerkte samen met regisseur Stefan Perceval het originele verhaal van de dolende ridder Don Quichot en schreef zijn verhaal. Nu vrijdag kan u voor het theaterstuk terecht in De Adelberg.
Hij nam als basis zijn eigen leven en zijn eigen gevecht om erkenning en aanvaarding als persoon met een beperking.  Een verhaal over de zoektocht naar het geloof in jezelf. Een schreeuw om (…) Het hele nieuwsbericht

Lovoc-dames winnen

Zondag 21 januari 2018
Lommel - Lovoc-dames winnenZoomIn het damesvolley behaalden de meisjes U17 en beide Lovoc-teams dit weekend winst in hun wedstrijd. De meisjes U17 (foto) gingen bij Jaraco As op bezoek. Ze wonnen vlot met 0-4. Een deugddoende winst, en goeie start van een hopelijk veelbelovende 2de ronde. De dames A wonnen thuis, ook redelijk vlot, met 3-0 van KVC Sparvoc Lanaken Briegden B. Ze blijven stevig op plaats 3 in 2de provinciale B. De dames B schreven hun 2de winst van het seizoen op hun naam. Ze wonnen, zij het nipt, met 0-3 op (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verbroedering haalt weer zwaar uitVerbroedering haalde vandaag nog maar eens verschroeiend uit, en scoorde 7-0 tegen Sporting Winterslag. Lommel Kolonie moest vandaag naar Loksbergen, de voorlaatste in de stand en won er met het kleinste verschil, 0-1. Lutlommel moest tegen de tweede in de rangschikking, RC Reppel en speelde 3-3 gelijk, terwijl Kattenbos tot slot naar SV Breugel moest, een ploeg uit de onderste regionen, en er eveneens gelijk speelde, 2-2.

Lommel wint met 0-3 in Hamme

Zondag 21 januari 2018
Lommel - Lommel wint met 0-3 in HammeLommel SK moest vanmiddag op bezoek bij VW Hamme. Deze laatsten lieten afgelopen week in de pers al verstaan dat ze niets te verliezen hadden tegen Lommel omdat ze “tegen de toekomstige kampioen moesten spelen”. Laat ons dit dus hopen, en inderdaad: Lommel was véél te sterk vandaag voor deze middenmoter. Aan de rust stond het al 0-3 voor Lommel na doelpunten van De Bruyn, Ruyssen en Sula, terwijl aanwinsten Henkens en Santermans op de bank startten. De tweede helft was nog enkele een formaliteit, en zo blijft Lommel aan de leiding samen met Knokke (waar ze binnen 14 dagen naartoe moeten...)

In de bergen

Zondag 21 januari 2018
Lommel - In de bergen“Acht bergen”. Het is de titel van een boek waarin een jongeman na heel wat jaren in de stad, terugkeert naar de bergen van zijn kinderjaren. Een boek over vaders en zonen. Omdat we die zelf hebben, spreekt het me wel aan. Ook het terugkeren naar je kinderjaren is iets dat me boeit. Bovendien is het mooi geschreven, dat helpt altijd. Het lijkt me trouwens een ideaal boek om tijdens een vakantie in de bergen te lezen. Maar zelf heb ik niet zoveel met bergen. Al gingen we tijdens de zomervakantie, toen (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de speelgoedzak

Zaterdag 20 januari 2018
Lommel - Daar is de speelgoedzakZoomOrganiseer je binnenkort een kinderfeestje bij je thuis? Dan is de speelgoedzak een leuk idee. Vzw de Biehal, het sociaal tewerkstellingscentrum in Lommel, heeft een unieke speelgoedzak ontwikkeld met steun van Impulssubsidies van de provincie Antwerpen. Trashdesign uit Geel, een afdeling van projectpartner de Kringwinkel Zuiderkempen, heeft van afgedankt bannermateriaal een speelgoedzak ontworpen. Die wordt nu door de Biehal verhuurd aan particulieren voor een verjaardags- of ander kinderfeestje. Je kan kiezen uit twee thema's. De speelgoedzak is te huur in de Kringwinkel in Lommel, Mol en Peer, je kan hem huren voor een periode van 3 dagen. Voor meer info & prijzen kan je aan de winkelbalie terecht of via mail: info[!]debiehalstc.be of tel. 011 79 03 90.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Theresia Bammens overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Lommel - Theresia Bammens overledenGisteren is Theresia Bammens overleden, de weduwe van Louis Hendrickx. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Victor Coenen overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Lommel - Victor Coenen overledenDonderdag is Victor Coenen overleden, de echtgenoot van Jenny Beckers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Kasteel van Ryckel failliet

Vrijdag 19 januari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Kasteel van Ryckel in Lommel. Schuldeisers kunnen tot en met 18 februari een vordering indienen.

Ida Timmermans overleden

Donderdag 18 januari 2018
Lommel - Ida Timmermans overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Ida Timmermans overleden, de weduwe van Wim Loomans en de levenspartner van André Vandael. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Jannisa

Donderdag 18 januari 2018
Jan Bormans en Isabelle Asaert, beiden uit Ham, hebben de bvba Jannisa opgericht met zetel in Lutlommel. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een groot- en kleinhandel, onder meer van zuivel, dranken, meubelen en tuingereedschap.
Advieskantoor Van Havermaet en ICT-bedrijf LNS uit Neerpelt hebben het gebouw van Big Media Group in Lommel aangekocht. Beide bedrijven gaan er zich vestigen. De resterende ruimte zal verhuurd worden aan andere bedrijven.
Lommel - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Maria Dominicus overleden

Donderdag 18 januari 2018
Lommel - Maria Dominicus overledenDinsdag is Maria Dominicus overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos en wordt gevolgd door de asverstrooiing op begraafplaats van Lommel-Centrum.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Jean-Pierre Neyens overleden

Woensdag 17 januari 2018
Lommel - Jean-Pierre Neyens overledenMaandag is in Lommel de van Peer afkomstige Jean-Pierre Neyens overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: vrijdag tussen 19u en 19.45u in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat 3 in Overpelt.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Ronny Cortens overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Lommel - Ronny Cortens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Ronny Cortens overleden. Hij was 59 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Weer overleg IJzeren Rijn

Dinsdag 16 januari 2018
Lommel - Weer overleg IJzeren RijnZoomEr lijkt opnieuw een perspectief te zijn voor de heropening van het tracé voor de IJzeren Rijn, de (destijds) kortste verbinding tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Vandaag werd bekend dat het 3RX-tracé - het alternatieve tracé, dat als een derde weg tussen het historische tracé en de A52-variant staat - dezelfde kosten-batenresultaten biedt als het historische tracé, en dat aan de helft van de kosten. Dat zou blijken uit een studie die werd uitgevoerd in samenspraak met de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Poets overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Lommel - Fons Poets overledenGisteren is Fons Poets overleden, de echtgenoot van Lisette Cuyvers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Astrid Celen overleden

Maandag 15 januari 2018
Lommel - Astrid Celen overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Astrid Celen overleden, de weduwe van Fons Meeus. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Josephine Vreyken overleden

Maandag 15 januari 2018
Lommel - Josephine Vreyken overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Josephine Vreyken overleden, de weduwe van Mathieu Geuens. Ze was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Weer goed in de Leopoldlaan

Maandag 15 januari 2018
Lommel - Weer goed in de LeopoldlaanZoomOok in 2018 blijven ze ze iedere week weer uitvinden... (Foto Albert Agten)

Let op uw snelheid

Maandag 15 januari 2018
Lommel - Let op uw snelheidEr zijn nog steeds alcoholcontroles, maar ook op snelheid wordt er deze week weer gecontroleerd... Opletten is het vooral 'geblazen' in de Koning Albertlaan, de Vreyshorring, de N74, de Luikersteenweg en de Kloosterstraat.
Grensgevallen
Volgende week worden de Fressevenweg in Bergeijk en de Bergeijksedijk in Valkenswaard afgesloten voor het verkeer. Aanleiding zijn snoei- en onderhoudswerkzaamheden. Het fietspad blijft open voor fietsverkeer. Bij slecht weer is het mogelijk dat de werken worden uitgesteld.

Beeldjes uit tuin gestolen

Maandag 15 januari 2018
In de Kloosterstraat zijn afgelopen weekend twee betonnen beeldjes uit een tuin gestolen.

Drie woninginbraken

Zondag 14 januari 2018
Lommel - Drie woninginbrakenDieven sloegen toe in huizen aan de Valkstraat, de Brederostraat en in Overmaai. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt.
Lommel - Makkelijke winst voor volley-heren LovocIn het herenvolley 1ste provinciale kreeg Lovoc, de 2de in het klassement, het nummer 3 VC Helios Zonhoven B op bezoek. In de eerste 2 sets ging Zonhoven goed mee tot ongeveer halverwege de set. Nadien stokte telkens de Zonhovense motor waardoor Lommel beide sets makkelijk binnenreef met 25-13 en 25-15. In set 3 was het spannend tot het laatste moment. Zonhoven legde de Lovoc-heren het vuur aan de schenen, mede door vele Lommelse fouten, maar Lovoc rondde toch mooi af met 25-23. 3-0 winst dus, en Lommel blijft op (…) Het hele nieuwsbericht
Makkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren Lovoc
Zoom

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Lommel - Musical over Marilyn Monroe in De AdelbergZoomNa de succesvolle doortocht van De Rozenoorlog vorig seizoen brengt Judas Productions nu vrijdag 19 januari een nieuwe productie over de figuur en het leven van legende Marilyn Monroe.
Met een topcast waaronder Anne Mie Gils, Michiel De Meyer (winnaar Steracteur Sterartiest ’17) en een fantastische Ann Van den Broeck beleef je een onvergetelijke musicalavond! Volgens iedereen een indrukwekkende musical waarin leugens, bedrog en klatergoud uit de Hollywoodwereld de (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering blijft veel scoren

Zondag 14 januari 2018
Lommel - Verbroedering blijft veel scorenLutlommel speelde vanmiddag 1-1 gelijk tegen Gruitrode. Kolonie won met 3-0 van Eksel B, en Verbroedering haalde weer zwaar uit: het werd 1-5 in Heusden 06. Kattenbos tot slot ging gisterenavond al winnen met 1-2 bij SP. Wijchmaal, en blijft hierdoor aan de leiding in Derde Provinciale.

Wandelclub Milieu 2000 gehuldigd

Zondag 14 januari 2018
Lommel - Wandelclub Milieu 2000 gehuldigdZoomEergisteren trok wandelclub Milieu 2000 met een bus laureaten richting Genk, want op de nieuwjaarsviering van Wandelsport Vlaanderen werden zij gehuldigd. Na een woordje van de voorzitter van WSV en een heerlijke maaltijd mochten ze hun diploma ontvangen De wandelprestaties van de club varieerden tussen 20.000, 40.000 tot  60.000 km. Het was een geslaagde avond. Nogmaals proficiat voor de 21 Lommelse laureaten. (Bijdrage Annick Helsen)
Wandelclub Milieu 2000 gehuldigdWandelclub Milieu 2000 gehuldigd
Zoom
Stefanie Coninx en Sven Plees, beiden uit Lommel, hebben de gewone commanditaire vennootschap Coninx Interieur opgericht met zetel aan de Pijnvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer interieurarchitectuur.

Basket: Lommel wint van Ekeren

Zondag 14 januari 2018
Lommel - Basket: Lommel wint van EkerenCroonen Lommel - Fellows Ekeren: 98-87 (Quarters: 26-26 / 23-20 (49-46) / 30-24 (79-70) / 19-17
Het werd een spannende, stevige match tegen een stug Ekeren dat bleef aanklampen tot aan de rust (49-46). Van Herzeele en Rademakers brachten Ekeren telkens langszij terwijl bij Lommel Hendrix kwistig assists bleef uitdelen. In het derde kwart konden Hendrix, Jacobs en Schelkens het verschil opdrijven tot 9 punten (79-70) en de voorsprong werd nog uitgediept tot 12 punten na het uitvallen van Ramakers (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Molenberghs overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Woensdag is Eddy Molenberghs overleden. Hij was 61 jaar. De asverstrooiing heeft donderdag (13 uur) plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Nieuwjaarsreceptie WICO

Zaterdag 13 januari 2018
Lommel - Nieuwjaarsreceptie WICOZoomNaar jaarlijkse gewoonte waren er veel leraars en oud-leraars aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van het WICO. De directeur had lovende woorden over het voorbije jaar en gaf enkele werkpunten voor 2018 vrij, waarna iedereen kon genieten van een hapje en een drankje. (Foto's Jacky Geboers)
Nieuwjaarsreceptie WICONieuwjaarsreceptie WICONieuwjaarsreceptie WICO
Zoom

Ergernis Troef - Annoyance Trump!

Zaterdag 13 januari 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Ergernis Troef - Annoyance Trump!Dat je over een IQ ter grootte van je schoenmaat beschikt, daar kun je zelf niks aan doen. Dat je daarbij ook nog een mentale beperking hebt, heb je zelf niet in de hand. Maar als je intussen in de overtuiging leeft dat je een evenwichtig genie bent, wordt het irritant. Krijg je dan ook nog heel veel macht in de schoot geworpen, dan ben je effenaf gevaarlijk. Nu bestaat er voor de meeste psychische aandoeningen efficiënte medicatie, maar die Trump vergeet vaak zijn pil te nemen!
De baas van het (…) Het hele nieuwsbericht

Voetganger aangereden op zebrapad

Vrijdag 12 januari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard is vanavond een man gewond geraakt toen hij op een zebrapad de weg overstak en door een auto werd aangereden. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

30km buizen voor aanleg warmtenet

Vrijdag 12 januari 2018
Kort nieuws van bij de buren
Dit voorjaar start in Dessel en Mol de aanleg van een warmtenet dat de energie van de nieuwe, diepe geothermische centrale in Mol gaat aanwenden voor de verwarming van honderden gebouwen in de buurt. De centrale gaat heet water van ongeveer 130° Celsius van meer dan 3km diepte naar boven pompen. Dat water wordt afgekoeld tot 90° zodat het kan gebruikt worden voor verwarmingsdoeleinden. Na gebruik stroomt het water terug naar de centrale waar het opnieuw wordt opgewarmd.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Vreys overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Lommel - Louisa Vreys overledenGisteren is Louisa Vreys overleden, de weduwe van Victor Slegers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Nieuwjaarsfeest Okra Trefpunt WerkplaatsenZoomHet trefpunt Okra zette gisteren in De Moffel het nieuwe jaar in en verwelkomde de leden met een feestelijk diner. Tijdens het gezellig samenzijn werd het jaarprogramma toegelicht en de leden namen deel aan de sportiefste quiz. Het bestuur van Okra Werkplaatsen wenst iedereen een gezond en lekker actief jaar. (Bijdrage Liset Hamblok - foto's Annie Teuwens)
Nieuwjaarsfeest Okra Trefpunt WerkplaatsenNieuwjaarsfeest Okra Trefpunt WerkplaatsenNieuwjaarsfeest Okra Trefpunt Werkplaatsen
Zoom

Driekoningen in Gelderhorsten

Donderdag 11 januari 2018
Lommel - Driekoningen in GelderhorstenZoomOok dit jaar waren de Driekoningen van Gelderhorsten paraat; ze waren zelfs met twee maal drie! Elk jaar komen er nieuwe buurtbewoners bij, en ook zij worden uiteraard bezocht . De opbrengst gaat zoals steeds naar de grote zomerbarbecue. Op de foto: Bryan Geuens, Nele Beliën , Vince en Dirk Vanderhoydonks, Maithé Noels en de grote bezieler Bart Noels. (Bijdrage Dirk Vanderhoydonks)

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Lommel - Drugsonderzoek legde netwerk bende blootZoomHet drugsonderzoek, waarover we gisteren berichtten naar aanleiding van de aanhouding van vier verdachten, heeft een groot netwerk blootgelegd waarbij ook de topman van de bende werd opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.
In onze provincie was de bende actief in Hamont-Achel, Neerpelt, Lommel en Tessenderlo. Ook in de Antwerpse Kempen en op verschillende locaties in Nederland waren er activiteiten. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Angèle Clauw overleden

Woensdag 10 januari 2018
Maandag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Angèle Clauw overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jong talent in de Adelberg

Woensdag 10 januari 2018
Lommel - Jong talent in de AdelbergZoomHet prettig gestoorde trio Roeland, Simon en Tom – samen Kwart voor Vrijdag (foto) - maakt al tien jaar lang samen muziek. Met veel enthousiasme, een pak muzikale bagage en vooral heel veel goesting zijn ze nu klaar voor hun eerste avondvullende voorstelling "Geen Gezicht", die het midden houdt tussen muziektheater en cabaret.
Om "Geen Gezicht" te kunnen realiseren, vond Kwart voor Vrijdag steun bij Provincie Limburg, C-takt en CC De Adelberg. De Adelberg stapte (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Poets overleden

Woensdag 10 januari 2018
Lommel - Frans Poets overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Frans Poets overleden, de echtgenoot van Fien Mannaerts. Hij was 94 jaar. De afscheidsdienst en de asbijzetting in het columbarium op de stedelijke begraafplaats zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Witters in Lommel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vier aanhoudingen in drugsonderzoek

Woensdag 10 januari 2018
Lommel - Vier aanhoudingen in drugsonderzoekDe onderzoeksrechter in Hasselt heeft vandaag vier personen laten aanhouden en opsluiten. De vier waren voorgeleid door de lokale recherche van de politiezone HANO in het kader van een drugsonderzoek. De bende zou in Noord-Limburg op grote schaal in drugs hebben gehandeld. Bij vier huiszoekingen maandagavond, waarbij ook een drugshond werd ingezet, werden drugs aangetroffen, zoals meer dan 5 kg amfetamines (speed), cannabis, GHB en kamagra (nep-viagra) pillen. Ook werden er verboden wapens in beslag genomen: pepperspray, stroomstootwapens en een kruisboog. Drie huiszoekingen vonden plaats in Neerpelt, één in Lommel.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Lommel - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Nieuwe bvba: MTI Consult

Woensdag 10 januari 2018
Tom Aerts en Inge Beenaerts, beiden uit Lommel, hebben de bvba MTI Consult opgericht met zetel aan de Willeweg. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.
Grensgevallen
Bij Philips Lighting in Eindhoven worden 118 van de ruim 350 banen in de researchafdeling geschrapt. Het bedrijf heeft een bericht van Eindhovens Dagblad in die zin bevestigd. Volgens een mededeling van het bedrijf is de maatregel noodzakelijk om de afdeling "efficiënter en meer toegespitst" te maken.
Grensgevallen
Op de IJzeren Rijn tussen Hamont en Weert gaan vanaf deze maand wekelijks 1 tot 2 extra goederentreinen rijden. Een goederenvervoerder deed een aanvraag voor maximaal tien treinen per week op dit traject. De Nederlandse ProRail verwacht dat het in de praktijk wekelijks om één tot twee treinen zal gaan, die nu al vanuit Sittard/Geleen via Eindhoven naar Rotterdam rijden. Om het spoor te ontlasten gaan deze treinen nu over een deel van het traject van de IJzeren Rijn rijden.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Het autosalon is er weer

Maandag 8 januari 2018
Lommel - Het autosalon is er weerZoomDe hoogmis voor de autoliefhebber... (Foto Albert Agten)

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Het bekerweekend van Lovoc

Zondag 7 januari 2018
Lommel - Het bekerweekend van LovocZoomNa een korte winterstop was de eerste opdracht in dit nieuwe jaar bekervolley. De jongens U17 speelden hun wedstrijd thuis, tegen Kivoc Kinrooi. In de eerste set speelden de Lommelse jongens goed mee, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Kivoc beter en beter in de match. Kivoc won met vrij makkelijke 0-3 en bekert verder. Ook de heren A hadden een moeilijke wedstrijd voor de boeg. Zij moesten naar Maaseik om Noliko Maaseik D partij te geven. Het werd een zeer spannende wedstrijd die in 5 sets beslecht (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Berckmans overleden

Zondag 7 januari 2018
Lommel - Maria Berckmans overledenDonderdag is Maria Berckmans overleden, de weduwe van Alfons Vanherstraeten. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Anna Vrijsen overleden

Zondag 7 januari 2018
Lommel - Anna Vrijsen overledenGisteren is Anna Vrijsen overleden, de weduwe van Michel Roomers. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag tussen 19u en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
Lommel - Drie maal winst voor provincialersKolonie startte het nieuwe jaar goed, en ging winnen bij Fl. Termolen met 1-2. En ook Verbroedering kon de eerste wedstrijd van 2018 winnend afsluiten: 2-1 tegen BS Sport Berbroek-Schulen. Lutlommel verloor gisterenavond al op het plein van Stal Sport met 1-0, en Kattenbos tot slot haalde zwaar uit: het werd 5-0 tegen SP. Grote Brogel. In Kattenbos vernamen we trouwens ook nog dat huidige trainer Marc Akkermans ook de volgende twee seizoenen trainer blijft. Het enthousiasme dat de club uitstraalt en de gezonde dosis ambitie was voor hem de doorslag om zijn verblijf te verlengen. Wij wensen hem natuurlijk alle succes.

Lancering nieuwe website Femma

Zondag 7 januari 2018
Lommel - Lancering nieuwe website FemmaZoomWe berichtten al eerder over de oprichting van een nieuwe femmagroep door een aantal enthousiaste jonge vrouwen in Lommel. Dit weekend werd ook hun nieuwe website gelanceerd. Op die manier kunnen alle geïnteresseerden (veelal jongere vrouwen of zij die jong van geest zijn) de informatie sneller terugvinden. U vindt de website hier. Allen daarheen! (Bijdrage Ine Van Baelen)

Petrus Riemis overleden

Zaterdag 6 januari 2018
Lommel - Petrus Riemis overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Petrus Riemis overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Verpoorten. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Het pashokje

Zaterdag 6 januari 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Het pashokjeKent u Mr. Bean nog? Dat onhandig personage van tv. Het leek alsof hij stom was, want hij zei geen woord. Bovendien haalde hij stomme stoten uit. In de kerk viel hij tegen iemand in slaap en toen hij een buiging wilde maken voor de koningin, gaf hij haar een kopstoot. Zijn ene stoot was al wat geloofwaardiger dan de andere. Maar het was een typetje. Alles wordt dan nogal uitvergroot. Net voor Kerstmis beleefde ik mijn eigen Mr. Bean moment. In de kledingwinkel vond ik een trui die me aanstond. Een blauwe met witte (…) Het hele nieuwsbericht

Ga je naar de REVU-fuif?

Vrijdag 5 januari 2018
Morgen/zaterdag gaat tijdens de REVU-fuif — één van de grotere fuiven uit de regio — van KSA Balen in PC Balen-Centrum (Gustaaf Woutersstraat 29) voor het eerst het project ‘Feest Wijzer’ van start. Deze fuif dient als proefproject om enkele maatregelen uit te testen. Het meest opvallende engagement daarbij is het aanbieden van leeftijdsbandjes aan de toegang. Er zijn drie soorten bandjes: -16 jaar, 16-18 jaar en +18 jaar. Op deze manier kan de (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: WeClo Partners

Vrijdag 5 januari 2018
Wesley Cloostermans uit Lommel heeft de bvba WeClo Partners opgericht, met zetel aan de Slinkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het commercialiseren van nutsvoorzieningen en telecommunicatie, het voeren van marktonderzoek en het uitbaten en beheren van callcenters.

Nieuwe vennootschap: ShiftLeft

Vrijdag 5 januari 2018
Gwen Bleyen en Sigrid Spaas, beiden uit Lommel, hebben de gewone commanditaire vennootschap ShiftLeft opgericht met zetel aan de Eendenbekstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 500 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel het optreden als adviseur aangaande de kwaliteit van software in ontwikkeling en het optreden als consultant op het gebied van logistiek, automatisatie, management en software engineering.

Dank voor de vele kerstkaartjes

Vrijdag 5 januari 2018
Herinnert u zich nog de oproep vanwege het 'Boek en Koek'-team van Hoevezavel om nog échte 'papieren' kerstkaartjes te sturen voor de bewoners? Ondertussen kregen we van hen een fijn dankbriefje:
"Een simpele oproep om papieren Kerst- en nieuwjaarswensen te sturen voor Boek en Koek leverde heel wat kaartjes op. Ze kwamen van dichtbij en van ver, zelfs uit Canada en Italië! De mooie woorden werden gekoesterd. Knappe kunstwerken van kinderhandjes bewonderd. Alle kaartjes gingen van hand tot hand en ogen gingen blinken. De Oooooooooh’s en Aaaaaaah’s klonken als kerstklokjes in mijn oren. Wat heb ik gelukkige gezichten gezien. Een dikke dank-U-wel voor elk kaartje!"
Kort nieuws van bij de buren
Bij gunstige weersomstandigheden start de aanleg van de vrijliggende fietspaden langs de N136 tussen Balen-Centrum en Mol-Rauw in de week van 8 januari. De aannemer begint met het rooien van de bomen en het verwijderen van alle achtergebleven hagen, hekwerken, brievenbussen,… in de voortuinen. Die werken duren ongeveer een maand en starten aan het rondpunt Soef. Ter hoogte van de werfzone waar de bomen worden gerooid, wordt de weg voor de veiligheid volledig afgesloten en geldt er een doorgangsverbod voor (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Rouwir overleden

Donderdag 4 januari 2018
Lommel - Julia Rouwir overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Julia Rouwir overleden, de echtgenote van Vic Verstrael. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Wezel. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Jaak Geerts overleden

Donderdag 4 januari 2018
Lommel - Jaak Geerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jaak Geerts overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Vaes. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Johanna Vanheukelom overleden

Donderdag 4 januari 2018
Lommel - Johanna Vanheukelom overledenDinsdag is Johanna Vanheukelom overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Platte daken Bloemen

Donderdag 4 januari 2018
Jonas Bloemen uit Lommel, Wannes Bloemen uit Neerpelt en Sander Bloemen uit Balen hebben de bvba Platte daken Bloemen opgericht met zetel aan de Roosendijk in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dak-, chape- en vloerwerken, isolatiewerken en het ruimen van bouwterreinen.

VTBKultuur met uitgebreid programma

Donderdag 4 januari 2018
Lommel - VTBKultuur met uitgebreid programmaVTBKultuur Lommel is een sociaal-culturele vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur, die vindt dat cultuur een ware beleving moet zijn, toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Ze bestaan amper één jaar en vier maanden, maar presenteren een uitgebreid pakket aan activiteiten voor 2018. Ga zeker eens kijken op hun website, er is wel voor 'elk wat wils': van een bezoek aan Dendermonde of aan het prehistorisch dorp in Eindhoven, tot een musicalbezoek (40-45), gezamenlijk naar een muziekvoorstelling (Laïs) of lezing, en véél meer.

Nieuwe bvba: Kevin Van Roey

Donderdag 4 januari 2018
De uit Lommel afkomstige Kevin Van Roey heeft de bvba Kevin Van Roey opgericht met zetel aan de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging, renovatie en restauratie van speciale winkelmeubels, vitrines en rekken én de vervaardiging van niet-elektrische panelen voor het opvangen van zonne-energie.
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag brood- en banketbakkerij Stans uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 4 februari ingediend worden.
Lommel - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Toos de Wolff

Woensdag 3 januari 2018
Lommel - Toos de WolffGisteren is Toos de Wolff overleden in WZC De Bekelaar. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in uitvaartvaartcentrum Severens aan de Schansstraat, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kattenbos.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.
Lommel - Basket: Limburgse winst in KortrijkZoomHet internationale kersttornooi voor basket in Kortrijk eindigde met de eerste prijs voor de jongens U19 van Limburg United. Deze gelegenheidsploeg met talentvolle jeugdspelers van Limburgse basketploegen (met Toon Claassen uit Overpelt en Matts De Keuster uit Lommel) schakelde Litouwen, Rome, Belgrado, Woluwe en Oostende uit om de overwinning binnen te halen. Coach Martijn Hendrix (speler basket Lommel) kan trots zijn op dit mooie resultaat!

Leo Pellens overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Lommel - Leo Pellens overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Leo Pellens overleden, de echtgenoot van Anny Neeskens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Josée Van Vlerken overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Lommel - Josée Van Vlerken overledenZondag is Josée Van Vlerken overleden, de weduwe van Eugeen Janssens en partner van Louis Van De Kerkhof. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in 


Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Dimpke Wouters overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Lommel - Dimpke Wouters overledenIn Mol is gisteren de uit Lommel afkomstige Dimpke Wouters overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Dries in Balen.

Ina Gysen overleden

Maandag 1 januari 2018
Lommel - Ina Gysen overledenGisteren overleed de uit Lommel afkomstige Ina Gysen, de echtgenote van Roger Luyten. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Een nieuw jaar

Maandag 1 januari 2018
Lommel - Een nieuw jaarZoomOok in de Leopoldlaan wensen ze onze lezers een prettig 2018. (Foto Albert Agten)

Aan de glascontainer te zien...

Maandag 1 januari 2018
Lommel - Aan de glascontainer te zien...Zoom...werd er in Lutlommel stevig gevierd gisteren. De glascontainers in de Schoolstraat puilen er uit! (Foto Georges Bleyen)

Het weer van december

Maandag 1 januari 2018
Alweer een jaar voorbij, maar ook de maand december, en dus weer tijd voor de 'statistiekjes'. December was een erg sombere maand, met gemiddelde minima van 3° en maxima van 6,3°. Er viel 124,6 liter neerslag en de luchtdruk stond gemiddeld op 113 tot 115. Gedurende vijf dagen was er lichte nachtvorst en vooral op 11 en 12 december viel er een flink pak sneeuw. Tussendoor zakte de barometer ook even onder de 1000 mb en dat bezorgde ook veel winderige dagen. Ook kenden we een paar grijze en mistige dagen, zodat het een decembermaand was om maar snel te vergeten. Aan allen een 2018 toegewenst met veel zon...

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Lommel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel