Het overige nieuws

Egidius Grevendonck overleden

Zaterdag 30 juni 2018
Lommel - Egidius Grevendonck overledenVandaag is Egidius Grevendonck overleden, de weduwnaar van Elisa Mannaerts. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het weer van juni

Zaterdag 30 juni 2018
Naar maandelijkse traditie een overzichtje van het weer in Lommel de afgelopen maand door Georges Bleyen. Het weer van juni 2018 bleek een echte 'kaskraker' als zomermaand te worden. De gemiddelde temperaturen waren min. 14,2° en max. 24,7°. Het bleef ook een droge maand met slechts 20,7 lit/m2 neerslag met een uitschieter van 14,8 liter op 1 juni tijdens een onweersbui in de ochtend. Ook de barometer bleef hoog met een gemiddelde van 1021 Hpa. Ook het begin van juli blijft het zomeren, maar midden volgende week zijn er onweersbuien op komst en hopelijk brengen die ook een 'drupke' regen mee op onze stofferige bodem.

Ruime zege voor Lommel SK

Zaterdag 30 juni 2018
Lommel - Ruime zege voor Lommel SKLommel SK won vanmiddag zijn eerste oefenpot op het veld van Hechtel met maar liefst 0-12. Voor de rest is het voorlopig afwachten op een nieuwe sponsor en nog meerdere inkomende transfers. Ook nog te melden is dat de aangekondigde fandag van 14 juli wordt verplaatst naar een nog te bepalen datum, en dat de eerste Bekerwedstrijd van Lommel SK dit seizoen zal plaatsvinden weekend 26 augustus met een thuiswedstrijd tegen een overlever uit de vierde ronde.

Brand aan kanaal

Zaterdag 30 juni 2018
Lommel - Brand aan kanaalZoomVanmiddag was er een brand(je) langs het kanaal in Kolonie/Barrier. (Foto Annie Teuwens)

Kentekenplaten gestolen

Zaterdag 30 juni 2018
Op de Luikersteenweg zijn de kentekenplaten van een auto gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Leve de koolmees

Zaterdag 30 juni 2018
Koolmezen zijn verlekkerd op eikenprocessierupsen. Nu blijkt dat ze ook die rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken daarvoor zelf gaten in de nesten. Koolmezen kunnen een prominente rol spelen in de beheersing van processierupsen, maar enkel nestkasten plaatsen is niet voldoende, schrijft Nature Today.com.

De kapelletjesmevrouw

Zaterdag 30 juni 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - De kapelletjesmevrouwWe passeren dagelijks langs het kapelletje op de hoek van onze straat. Het verkleinwoord voor de kapel is op zijn plaats, want groot is het niet. Toch kan je er niet naast kijken. Vooral omwille van de bloemen. Die staan er nooit verwelkt bij. Of ‘verswenseld’, zoals ze in Lommel zeggen. Maar ondanks onze dagelijkse passage, komen we zelden of nooit de mensen tegen die het onderhouden. We zien ze niet, de mensen die de vlaggetjes ophangen, het onkruid plukken en de bloemen water geven. Alsof ze (…) Het hele nieuwsbericht

Vegetatie in brand

Vrijdag 29 juni 2018
Lommel - Vegetatie in brandIn de Emmersstraat, de Gestelsedijk en in Gelderhorsten vloog  vandaag vegetatie in brand. Telkens moest de brandweer uitrukken.
Lommel - Citroenvlinders houden van lavendelZoomDe lavendel in de tuin is prachtig van kleur en geurt fantastisch. Dat is deze citroenvlinder en de hommels niet ontgaan. (Luc Beysen)

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Pouders overleden

Vrijdag 29 juni 2018
Lommel - Helena Pouders overledenGisteren is Helena Pouders overleden, de weduwe van Jaak Dekkers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Interesse in fotoworkshops?

Vrijdag 29 juni 2018
Lommel - Interesse in fotoworkshops?ZoomVanaf september starten Gerard Coenen en Wim Denijs met initiatielessen fotografie. De bedoeling is dat er op geregelde tijdstippen workshops zullen plaatsvinden. Deze workshops zijn gratis en behandelen zowel fotobewerking, composities, fotobesprekingen, en fotograferen op locatie .
Heb je interesse en ben je in het bezit van een digitale camera? En ben je bovendien gedreven om mooie beelden te maken, mail hen dan gerust voor verdere afspraken. Mailen kan je aan gerard.coenen[!]skynet.be OF wimdenijs55[!]gmail.com. (Foto boven Wim Denijs, onder Gerard Coenen)
Interesse in fotoworkshops?
Zoom

Ledenfeest Okra Werkplaatsen

Vrijdag 29 juni 2018
Lommel - Ledenfeest Okra WerkplaatsenZoomOkra Lommel-Werkplaatsen organiseerde gisteren een gezellig feest voor haar leden. Tevens werd het programma voor het najaar voorgesteld. Dat het er gezellig aan toeging hoeft niet gezegd... (Bijdrage Liset Hamblok)
Ledenfeest Okra WerkplaatsenLedenfeest Okra WerkplaatsenLedenfeest Okra Werkplaatsen
Zoom

Twee grasbranden

Donderdag 28 juni 2018
Lommel - Twee grasbrandenDe brandweer moest vandaag uitrukken voor twee grasbranden: in de Zandstraat en in de Buskruitstraat.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Lommel - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Werken Leopoldlaan

Donderdag 28 juni 2018
Lommel - Werken LeopoldlaanZoomOok morgen is het nog opletten op de Leopoldlaan, waar momenteel het oude asfalt afgeschraapt wordt. En volgende dinsdag moet u de hele dag een alternatieve route zoeken, want dan is deze straat volledig afgesloten omdat er nieuw asfalt wordt gestort. (Foto Albert Agten)

Jozef Vlems overleden

Donderdag 28 juni 2018
Lommel - Jozef Vlems overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Jozef Vlems overleden, de levensgezel van Rose Marie Lavreysen. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Lommel - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht
Jef Stalmans uit Neerpelt en Kimberly Seigers uit Lommel hebben de bvba Stalmans Estate Consult opgericht met zetel aan de Adelberg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het voeren van interim-management bij bedrijven en consultancy-opdrachten.
Lommel - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

BBQ van Iso400 geslaagd

Woensdag 27 juni 2018
Lommel - BBQ van Iso400 geslaagdZoomHet was er weer zéér gezellig, daar op de jaarlijkse BBQ van fotoclub ISO400. (Foto Robert Boons)
BBQ van Iso400 geslaagd
Zoom

Brand verwoest zeven are bos

Dinsdag 26 juni 2018
Lommel - Brand verwoest zeven are bosDe brandweer moest vanavond rond 19.30 uur uitrukken voor een bosbrand in Gelderhorsten. Zo'n zeven are ging in de vlammen op. De bluswerken namen ruim twee uur in beslag. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Werken in Leopoldlaan

Dinsdag 26 juni 2018
Lommel - Werken in Leopoldlaan
Sinds vorige week wordt er gewerkt in de Leopoldlaan, waarbij het de bedoeling is de volledige asfaltlaag te vervangen. Uiteraard brengt dit de nodige verkeershinder met zich mee... Deze week is er aldus maar één rijrichting beschikbaar, en op dinsdag 3 juli is de weg volledig verkeers- en parkeervrij. Meer info en alternatieve wegen vindt u hier.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Lommel - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Cecilia Vierkens overleden

Maandag 25 juni 2018
Lommel - Cecilia Vierkens overledenGisteren is Cecilia Vierkens overleden, de weduwe van Martinus Martin. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Einde schooljaar nadert

Maandag 25 juni 2018
Lommel - Einde schooljaar nadertZoomAlweer goed gevonden... (Foto Albert Agten)

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Lommel - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Lommel - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nu ook wandelnetwerk in BoslandZoomEen fietsroutenetwerk hadden we al, nu is er ook een wandelnetwerk. Mét knooppunten. Fluitje van een cent, dus: je bekijkt op de kaart de route die je wil wandelen, je noteert de nummers van de verschillende knooppunten, en klaar is Kees. "Het wandelnetwerk in Bosland is het eerste netwerk in Vlaanderen dat uitdrukkelijk inzet op familievriendelijkheid," juichte vanmorgen Jan Van Praet, hoofd bestemmingsontwikkeling van Toerisme Vlaanderen. "Bovendien sluit het netwerk aan op (…) Het hele nieuwsbericht
Nu ook wandelnetwerk in BoslandNu ook wandelnetwerk in Bosland
Nu ook wandelnetwerk in Bosland
Zoom
Lommel - Samana Centrum naar orgelmuseumZoomAfgelopen donderdag trok Samana Lommel-Centrum met 63 deelnemers de grens over naar het orgelmuseum in Hilvarenbeek. Uiteraard was er een liftbus voorzien, zodat ook de minder mobiele leden mee konden. Na een vlotte heenreis werden ze hartelijk ontvangen met koffie en cake in een schitterende entourage van een spiegeltent uit 1900. Er volgde een humoristische rondleiding met als muzikale middelpunt tien authentieke draaiorgels. De namiddag werd afgesloten met een heerlijke lunch. (Bijdrage Louisa Willekens)
Samana Centrum naar orgelmuseumSamana Centrum naar orgelmuseum
Zoom
Het is me wat dit jaar, met die eikenprocessierupsen. Nog nooit, bij ons weten, was de hinder zo groot. Een Nederlands deskundige, Silvia Hellingman, heeft nu ontdekt dat die rupsen zich ook kunnen ingraven zodat preventief spuiten tegen hen niet helpt. "Volledig uitroeien van de rupsen is onmogelijk, zij horen nu bij de Nederlandse natuur," zegt ze. "Stimulering van natuurlijke vijanden zal een onontbeerlijke noodzaak zijn in het beheer van de eikenprocessierups in de toekomst." Een intrigerend verhaal op Nature Today vandaag, maar blij word je er niet van.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Lommel - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Lommel - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Noord-Limburg doet het goed, zelfs beter dan Limburg en Vlaanderen. De regio kent met 4,4 procent de laagste werkloosheid in jaren en het aantal aangeboden jobs stijgt snel. Maar om de huidige economische situatie aan te houden is een langetermijnvisie nodig. Focus Noord,Platform Noord-Limburg en POM-Limburg hebben daarom in het Poorthuis te Peer voor een 150-tal geïnteresseerden verschillende initiatieven gepresenteerd om Noord-Limburg economisch te laten doorgroeien en het ondernemen te stimuleren.

Aasgieren en Co.

Zaterdag 23 juni 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Aasgieren en Co.Ik val momenteel ten prooi aan een – hopelijk korte – vlaag van bijbelverbijstering.
Kijk naar de vogelen des velds: zij maaien niet, zij zaaien niet, zij oogsten niet…
Zou dat betekenen: “Laat de boel maar waaien”? “Alles kom reg!” zoals ze in Zuid-Afrika zeggen?
Noach liet van op zijn ark herhaaldelijk een duif vliegen.
Toen die dakschijter eindelijk terugkwam met een olijftak in zijn/haar bek, wist Noach dat de Zondvloed (…) Het hele nieuwsbericht
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Boom op wagen

Vrijdag 22 juni 2018
Lommel - Boom op wagenZoomDeze voormiddag waaide er een boom op een nieuwe wagen in de Stationsstraat. (Foto Jacky Geboers)

Weg met multimedia en geld

Donderdag 21 juni 2018
Lommel - Weg met multimedia en geldMultimedia en geld: dat is de buit van een inbraak in een huis op Vriesput in Lommel. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Lommel - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)
Dirk Van Ham uit Lommel heeft de bvba Immobiliën Dirk Van Ham opgericht met zetel in Heide in Lommel. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
De dansgroep van OKRA Lommel heeft afscheid genomen van lesgever Pieter Jean-Pierre Jansen. Voortaan is Maria Van Der Haterd de nieuwe lesgeefster.
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Swinnen overleden

Woensdag 20 juni 2018
Lommel - Rik Swinnen overledenMaandag is Rik Swinnen overleden, de echtgenoot van Godelieve Maesen. Hij was 85 jaar en ere-politiecommissaris van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Koffieautomaat gekraakt

Dinsdag 19 juni 2018
Lommel - Koffieautomaat gekraaktOnbekenden hebben de koffieautomaat in de kunstacademie aan de Jan Davidlaan opengebroken. Het geld is weg.

Jet Vercammen overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Lommel - Jet Vercammen overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Jet Vercammen overleden, de echtgenote van Chel Molemans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nog even 'Beeldig Lommel'

Maandag 18 juni 2018
Lommel - Nog even 'Beeldig Lommel'ZoomU hebt nog een paar fotoalbums te goed van "Beeldig Lommel". Een van Lieve De Bleser, en dat vindt u hier, en een van Albert Agten, dat u hier kunt bekijken. De foto hierboven is van Lieve.

Maria Vreys overleden

Maandag 18 juni 2018
Lommel - Maria Vreys overledenIn Leopoldsburg is gisteren Maria Vreys overleden, de weduwe van Julien Vleugels. Zij was 82 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de decanale kerk in Lommel.
Lommel - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Enkele wegenwerken uitgesteld

Maandag 18 juni 2018
Wegens overmacht worden geplande wegenwerken in de JF Willemsstraat en de August Vermeylenstraat uitgesteld. Dat meldt het stadsbestuur. Een volledig overzicht van de bestrijkingswerken en overlagingswerken deze maanden in Lommel vindt u hier.

Voertuig gestolen

Maandag 18 juni 2018
Lommel - Voertuig gestolenOp Heide gingen onbekenden met een Toyota Land Cruiser aan de haal. De diefstal is gisteren gepleegd.
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...ZoomDe ene prioriteit is de andere niet... (Foto Albert Agten)

Karel Boelanders overleden

Maandag 18 juni 2018
Lommel - Karel Boelanders overledenZaterdag is de uit Heppen afkomstige Karel Boelanders overleden, de echtgenoot van Theresia Kerkhofs. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven (Lommel). Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Met de Range Rover door het ziekenhuisZoomEen witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor de kleinste patiëntjes van de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis, want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze nu naar de onderzoekskamer in een heuse CliniCar. Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijk nog verder beperken of zelfs voorkomen. Want elke vorm van afleiding is welkom.” Het is de eerste keer dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Lommel - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
Lommel - Motorrijder gewond bij botsingMotorrijder Ronny L. uit Lommel is deze namiddag rond 13.40 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op de Kempische Steenweg in Hasselt.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Lommel - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Ooms overleden

Zondag 17 juni 2018
Lommel - Louis Ooms overledenVrijdag is de uit, Leopoldsburg afkomstige Louis Ooms overleden. De afscheidsplechtigheid zal donderdag om 10.30u plaatsvinden in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Lommel - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Waarom niet?

Zaterdag 16 juni 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Waarom niet?Je zult deze keer vruchteloos zoeken naar mijn naam op zo’n lijst in oktober. Mijn sympathieën zijn bij de lezers wel bekend, denk ik, maar gezondheidsperikelen en mijn aanzienlijke leeftijd doen me wat afstand nemen.
Even een zijweg inslaan.
Juul heette ons boerderijpaard. Juul was een merrie. Die waren over het algemeen wat rustiger. Terwijl Juul het paardenwerk op de boerderij voor haar rekening nam, leidde mijn vader vaak ook een veulen op. Dat heette dan Pol. Ook een merrie. Eens het (…) Het hele nieuwsbericht

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.
Ook dit jaar organiseert Toerisme Lommel een “Zandtapijtententoonstelling” in CC De Adelberg. Je kan die gratis bezoeken van 14 juli tot en met 26 augustus van 14u00 tot 17u00. Aan deze tentoonstelling is ook een wedstrijd verbonden met als thema dit jaar "175 microavonturen", waarbij je je eigen zandtapijt kan strooien. Het inschrijvingsformulier kan je verkrijgen bij Toerisme Lommel en moet ten laatste op maandag 2 juli terug binnengebracht worden. Voor meer informatie kan je terecht op het nummer 011 54 02 21 of via een mailtje aan info[!]toerismelommel.be.

Luc Piette overleden

Vrijdag 15 juni 2018
Dinsdag is Luc Piette overleden. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 19 juni (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel-Centrum.
Lommel - Brandweer vindt geen vrijwilligersBrandweerkorpsen vinden almaar moeilijker vrijwilligers, en dat is zeker het geval in de zone Noord-Limburg, die de posten Lommel, Bree, Neerpelt en Leopoldsburg groepeert. Herhaalde oproepen hebben slechts 19 vrijwilligers voor de 32 openstaande plaatsen opgeleverd. De belangrijkste oorzaak is klaarblijkelijk de steeds moeilijker combinatie met een job en een sociaal leven.
Zonecommandant Jan Jorissen van Noord-Limburg wijst daarbij vooral naar de opleidingen. "De kandidaat-vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

'Bengelpop' uitverkocht

Donderdag 14 juni 2018
Op dinsdag 26 juni wordt recreatiedomein Keiheuvel in Balen weer omgetoverd tot een pretpark voor één dag. Het succesrijke recept van "Bengelpop" blijft ook voor de zestiende editie overeind: geen grote namen op het podium, maar wel ‘kei-veel’ en ‘kei-leuke’ animaties, optredens en doe-activiteiten, allemaal op en rond de avontuurlijke speeltuin van de Keiheuvel. Maar liefst 88 scholen (!) uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant bezorgen komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Lommel - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Groen licht voor nieuwe weg

Woensdag 13 juni 2018
Grensgevallen
De Nederlandse Raad van State heeft vandaag het licht op groen gezet voor de aanleg van een nieuwe weg tussen Veldhoven en Valkenswaard. Die weg, de "Westparallel", die in 2021 klaar moet zijn, moet het zware verkeer tussen Eindhoven en de grens in Lommel-Kolonie weghouden uit de dorpskernen van Valkenswaard en Waalre, en het sluipverkeer uit Bergeijk en Luyksgestel. Over de plannen voor die nieuwe verbinding is er jaren discussie geweest. Nu heeft de Raad van State het plan “onherroepelijk” verklaard. Lees meer bij Omroep Brabant.

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."
Lommel - Rookwolk nog steeds zichtbaar in LommelZoomEr gebeuren dezer dagen wondere dingen in Pelt, vindt Fobie...

Vrouw (27) gewond bij ongeval

Dinsdag 12 juni 2018
Lommel - Vrouw (27) gewond bij ongevalEen 27-jarige vrouw uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en een autobus op de Beverlosesteenweg in Beverlo. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.10 uur.

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht
Vorige week hebben de Paters van het Heilig Sacrament hun vierjaarlijks provinciaal kapittel gehouden in het Nederlands-Limburgse Steyl-Tegelen. De provincie die de naam draagt van Pierre-Julien Eymard bestaat uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Mozambique. Tot  provinciale overste in het nieuwe bestuur werd pater Maurits Gijsbrechts (75) uit Lommel verkozen. Gijsbrechts is pastoor in de federatie Lommel-Centrum-Zuid-West.
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.

Zonder woorden...

Maandag 11 juni 2018
Lommel - Zonder woorden...ZoomFoto Albert Agten

Mia Hendrickx overleden

Maandag 11 juni 2018
Lommel - Mia Hendrickx overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Mia Hendrickx overleden, de weduwe van Miel Soogen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant waarna gelegenheid tot groeten.
Lommel - Afsluiting minionderneming SmoopiesZoomSmoopies, de minionderneming 6HA van WICO Campus Sint-Jozef, heeft doorheen het schooljaar op verschillende tijdstippen soep en smooties verkocht. Afgelopen week werd hun laatste aandeelhoudersvergadering gehouden waarbij hun onderneming werd afgesloten. Het was een succesvol ondernemingsjaar, zo werden ze door Vlajo doorheen het jaar beloond met 7 sterren! Ook het rendement voor de aandeelhouders was mooi, ze waren bijgevolg heel tevreden met het resultaat van de onderneming. Achteraf werd de avond afgesloten met een gezellige receptie!
Afsluiting minionderneming SmoopiesAfsluiting minionderneming SmoopiesAfsluiting minionderneming Smoopies
Zoom
Ford-center Peerlings Overpelt opent een vestiging in Lommel. Die beslissing is genomen omdat Peerlings in Overpelt met plaatsgebrek kampt. Occasie- en directiewagens worden overgeheveld naar Lommel. Er komt ook een werkplaats.

Handtas uit auto gestolen

Zondag 10 juni 2018
In de Lossingsweg verbrijzelden onbekenden een ruit van een auto. Zij gingen met een handtas aan de haal.

Het gevaar zit in het haar

Zondag 10 juni 2018
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Het gevaar zit in het haarZoomOp de foto een rups van de bastaardsatijnvlinder,een algemene nachtvlinder hier bij ons. Zeker een kleurig beestje met een flinke haardos. Die haardos bestaat echter ook uit brandharen, net zoals bij de eikenprocessierups. Afblijven is dus de boodschap! Deze rupsen zijn wel eenzaten en zijn ook nooit massaal aanwezig zodat ze geen overlast bezorgen.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Mathijs Cox overleden

Zondag 10 juni 2018
Lommel - Mathijs Cox overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Mathijs Cox overleden, de echtgenoot van Annie Vandael. Hij was 83 jaar en woonde in Heppen. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

De Snorrenclub

Zaterdag 9 juni 2018
Lommel - De SnorrenclubOf het een toeval is, weet ik niet. Maar de Snorrenclub van Antwerpen heeft haar clublokaal in de Adriaan Brouwerstraat. Nu moet u niet denken dat ik er lid van ben, al draag ik sinds een aantal jaren wel een snorbaard. Hun clublokaal ligt vlakbij het MAS, het Museum aan de Stroom, waar we net vandaan kwamen. De straat was verkeersvrij gemaakt want er vond een feestje plaats in en buiten “De Konincklijke Snor”. Er werd volop gedanst en gebarbecued door de snorren. “Kom, we gaan een kijkje (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Dikker overleden

Zaterdag 9 juni 2018
Lommel - Nicole Dikker overledenGisteren is Nicole Dikker overleden, de echtgenote van Will Tegelaars. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: Mejo Transport

Zaterdag 9 juni 2018
Franky Mertens en Marianne Joosten, beiden uit Lommel, hebben de bvba Mejo Transport opgericht met zetel aan de Kuilstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer containertransport en koerierdiensten.

Hubert Van de Reyd overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Lommel - Hubert Van de Reyd overleden
Woensdag is in Kerkhoven de uit Beverlo afkomstige Hubert Van de Reyd overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.

Annie Koevoets overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Lommel - Annie Koevoets overledenVandaag is Annie Koevoets overleden, de echtgenote van Piet van Gelderen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Opstart miniondernemingen WICOZoomAfgelopen dinsdag werd het startschot gegeven voor twee nieuwe miniondernemingen van het 5de Handel op WICO Campus Sint-Jozef. Tijdens hun eerste aandeelhoudersvergadering hebben ze elk hun concept toegelicht. De ene minionderneming heeft de naam ‘Frice’ gekregen. Zij willen volgend schooljaar ijspakketten verkopen. In de ijspakketten zit vers ambachtelijk Italiaans schepijs. Hierbij krijgt de klant de keuze om het pakket helemaal te personaliseren met verschillende smaken en toppings (…) Het hele nieuwsbericht
Opstart miniondernemingen WICOOpstart miniondernemingen WICOOpstart miniondernemingen WICO
Zoom
Lommel - Ei zo na de beste ZorgwerkgeverZoomGisteren werd de award voor 'Zorgwerkgever van het jaar' uitgereikt door ZorgAnders. Het Mariaziekenhuis was in twee van de tien categorieën genomineerd, en behaalde twee keer de tweede prijs: in de categorieën 'Ziekenhuis van het jaar' en 'Intern project van het jaar'. Dat project was een heuse escape room, een creatieve manier van vorming over handhygiëne en patiëntveiligheid voor alle medewerkers van het Mariaziekenhuis en het Revalidatie- en MS Center Overpelt. (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.
Lommel - Samana Kerkhoven op bedevaartZoomVanmiddag vertrokken er twee bussen richting Heppeneert waar om 14.30 uur de koffie en taart klaarstonden.  Daarna volgde er een ingetogen gebedsviering met aansluitend een bezoek aan het mooie Mariapark waar iedereen die dat wilde een kaars kon branden. Toen iedereen het mooie park bezichtigd had vertrokken ze naar Neeroeteren waar in taverne Oud Oteren een lekkere broodmaaltijd wachtte. Daarna was het weer tijd om huiswaarts te keren maar iedereen was weer vol lof over deze mooie uitstap. (Bijdrage Frieda Willekens)

Autocenter Mattie failliet

Donderdag 7 juni 2018
De rechtbank van Koophandel heeft autocenter Mattie uit de Stationsstraat in Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen via Regsol worden ingediend.
Lommel - Portefeuille uit woning gestolenUit een huis aan de Karel de Grotestraat is een portefeuille gestolen. Dat gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Pater Jozef Bergmans overleden

Donderdag 7 juni 2018
Lommel - Pater Jozef Bergmans overledenIn Leuven is vandaag de uit Lommel afkomstige pater Jozef Bergmans overleden. Hij was 77 jaar en lid van de congregatie van de Assumptionisten. Pater Bergmans was van 1971 tot 2011 missionaris in Colombia. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de kapel van de Assumptionisten aan de Halvestraat in Leuven. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake. De begraving vindt plaats op de begraafplaats van Abdij van 't Park in Heverlee.

Claude Raucy overleden

Donderdag 7 juni 2018
Lommel - Claude Raucy overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Claude Raucy overleden, de weduwnaar van Christiane Jorissen. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na de afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Gereedschap gestolen op Leuken

Woensdag 6 juni 2018
Op Leuken gingen dieven met gereedschap aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Papa's en opa's op fietstocht

Woensdag 6 juni 2018
Lommel - Papa's en opa's op fietstochtZoomOmdat Vaderdag in aantocht is maakten de jongste kleuters van Basisschool Den Heuvel samen met de papa's of opa's een fietstochtje naar de Weteringshoeve. Daar genoten klein en groot van een lekker ijsje. Na het ijsje werd er nog gespeeld en gesprongen. Iedereen, van klein naar groot heeft enorm genoten. (Bijdrage Barbara Smeulders)
Papa's en opa's op fietstochtPapa's en opa's op fietstochtPapa's en opa's op fietstocht
Zoom
Lommel - Zorgloket voor leerlingen met problemenZoomIn het Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth in Wijchmaal was er vandaag een bijeenkomst ter evaluatie van het ondersteuningsnetwerk vanuit het zorgloket Noord-Limburg. Daar bleek een grote bezorgdheid voor leerlingen met moeilijkheden in het gewoon onderwijs. Elke leerling met een gemotiveerd verslag van het CLB heeft dan ook gedurende een bepaalde periode tijdens het schooljaar recht op ondersteuning, zo werd gezegd. Voor eventuele informatie kan men terecht bij het CLB of rechtstreeks bij het zorgloket aan de Steenovenstraat 20 in Wijchmaal, en dan zowel voor een persoonlijke afspraak als voor een telefonisch gesprek. Dat laatste kan via het rechtstreeks telefoonnummer van het zorgloket dat tevens als meldpunt voor ouders fungeert: 011 34 07 13.

Uitstap met de papa's

Woensdag 6 juni 2018
Lommel - Uitstap met de papa'sZoomGisteren maakten de kleuters van juf Debbie / juf Heidi en van juf Marita / juf Sharon van het eerste kleuterklasje van de Boudewijnschool een onvergetelijke uitstap met de papa's en hun kleutertjes Ze reden met het Lommels treintje richting De Vossemeren waar ze genoten van een bezoekje aan de kinderboerderij. Daarna mochten de kleutertjes zich nog een uurtje uitleven in de speeltuin. Alle papa's genoten om hun kapoentje te zien spelen met hun klasgenootjes. Ze werden getrakteerd op een lekker glaasje en (…) Het hele nieuwsbericht

Melanie Philipsen overleden

Woensdag 6 juni 2018
Lommel - Melanie Philipsen overledenGisteren is Leopoldsburg de uit Eksel afkomstige Melanie Philipsen overleden, de weduwe van Jan Geuens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
Lommel - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie
Uit de oude doos
Lommel - Buurthuis De Kom, 40 jaar geledenAlweer een bijdrage van precies 40 jaar geleden uit het toenmalige publiciteitsblad Publi Flash, deze keer over de toen pas opgestarte werking buurthuis De Kom.
Buurthuis De Kom, 40 jaar geleden
Zoom

Actie bij ViskoTeepak

Dinsdag 5 juni 2018
Vanmiddag hebben personeelsleden van ViskoTeepak actie gevoerd aan de bedrijfspoort. In vakbondskringen is te horen dat het bedrijf steevast weigert te onderhandelen over geplande besparingen. Enkele tientallen werknemers kwamen naar buiten en maakten een vuur voor de poort.
Lommel - Renovatie Grote Baan in HelchterenZoomDonderdagnacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer in Helchteren een aantal rijvakken op de Grote Baan (N715) richting Nederland renoveren. De werfzones bevinden zich tussen de Lakerschansweg en de Boekweitstraat. In totaal gaat het om vier zones:
- één zone tussen de Lakerschansweg en de Technische Schoolstraat. Daar worden de linkerrijstrook en de afslagstrook richting Reitstraat vernieuwd.
- drie zones tussen de Technische Schoolstraat en de Boekweitstraat: daar gaat het om de rechterrijstrook.
Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer de werkzaamheden in de loop van de nacht (20.00 uur - 06.00 uur) uitvoeren. Het doorgaand verkeer op de Grote Baan kan steeds over één rijstrook blijven rijden.
De zijwegen die uitkomen op de werfzones worden tijdens de werkzaamheden tijdelijk afgesloten van de Grote Baan. Ook de Reitstraat zal tijdelijk niet bereikbaar zijn voor het verkeer komende van Hasselt. Het Agentschap voorziet lokale omleidingen.

Inbraak in voetbalkantine

Maandag 4 juni 2018
Onbekenden braken binnen in de voetbalkantine van Verbroedering Lommel. De buit bestaat onder meer uit een mengpaneel en luidsprekers. Eerder kwamen er ook al dieven over de vloer in de kantine.

Chel Sevens overleden

Maandag 4 juni 2018
Lommel - Chel Sevens overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Chel Sevens overleden, de echtgenoot van Stans Van Baelen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Thieu Stinkens overleden

Maandag 4 juni 2018
Lommel - Thieu Stinkens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Thieu Stinkens overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Waar blijven ze het halen...

Maandag 4 juni 2018
Lommel - Waar blijven ze het halen...ZoomZe zijn toch geweldig daar in de Leopoldlaan... Iedere week opnieuw een nieuwe tekst verzinnen voor hun bord! En telkens met de nagel op de kop! (Foto Albert Agten)
Lommel - Soeptrinette twee jaar onderwegZoomOp 2 juni 2016 is de soepmobiel van vzw de Biehal STC voor de eerste keer uitgereden met standplaatsen op markten in verschillende Noord-Limburgse gemeenten. Daarnaast kan je de 'Soeptrinette' ook geregeld terugvinden in woonwijken en op sociale evenementen. Deze soepmobiel maakt deel uit van het project 'Soep als bindmiddel' dat stilaan op zijn einde loopt. De soepmobiel heeft de voorbije twee jaar rondgetoerd door gemeenten Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Bree, Overpelt en Neerpelt en is (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.

Karel Schelmans overleden

Zondag 3 juni 2018
Lommel - Karel Schelmans overledenVandaag is Karel Schelmans overleden, de echtgenoot van Vera Mannaerts. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Op een camping aan de Luikersteenweg is vandaag een man gebeten door een hond. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis.
Lommel - Happening 2-daagse FC StormvogelsZoomMoe, maar voldaan! De jaarlijkse happening van FC Stormvogels zit er alweer op. Twee dagen gevuld met voetbal, supporters, bier, fris en een friet met een frikandel, wat moet een mens nog meer hebben. Over het weer mag er zeker ook niet geklaagd worden, dat zat gelukkig ook erg goed mee. Aan iedereen bedankt die is komen voetballen of is komen kijken. De foto's van heel het gebeuren staan op de website. (Bijdrage Jeroen Molemans)

Bèr Lambrechts overleden

Zondag 3 juni 2018
Lommel - Bèr Lambrechts overledenGisteren is Bèr Lambrechts overleden, de echtgenoot van Wieske Claes. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Auto in gracht: wie reed?

Zaterdag 2 juni 2018
Grensgevallen
Op de Valkenswaardseweg (N69) tussen Eindhoven en Valkenswaard, op het grondgebied van Aalst, belandde afgelopen nacht rond 4 uur een auto in de gracht. Aan boord vier Belgen: drie vrouwen en een man. De crash zou veroorzaakt zijn doordat een man en een vrouw op de achterbank aan het ruzie maken waren, wat de chauffeur afleidde. Bij de komst van de politie was de man al verdwenen en had een taxi naar Eindhoven genomen. Eén van de dames werd door de twee andere vrouwen aangewezen als de bestuurster. (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing van de maand

Zaterdag 2 juni 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandHet was iets moeilijker dan voorgaande keren, met ook iets minder deelnemers. Maar toch waren er nog heel wat die het wél juist hadden, nl. de vloer van de oude Raadzaal in het Raadhuis op het marktplein zag u op de foto. Een enkeling dacht dat het de bibliotheek was, maar... niet dus! Winnaar van het boeketje bij Ixora is Martine Monten op het Kerkplein! Proficiat!

Harrie van Dorst overleden

Zaterdag 2 juni 2018
Lommel - Harrie van Dorst overledenOp 28 mei overleed Harrie van Dorst, de echtgenoot van Nellie Bastiaans. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel.

Nostalgie in Kroatië

Zaterdag 2 juni 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Nostalgie in KroatiëZoomToen ik een jaar of negen was, bleef ik op de terugweg van de school op warme zomerdagen vaak op de brug kijken naar de jonge kerels die daar beneden in het water zwommen. Ze doken kopje onder, trokken elkaar aan de benen, klommen aan boord van de sloep die aan een touw achter een binnenvaartschip zigzagde... De durvers waagden zich wel eens aan boord van zwaargeladen schepen die diep genoeg in het water lagen om erop te klauteren. Ze spurtten dan, soms toegebruld door de schipper dat ze van zijn schip moesten (…) Het hele nieuwsbericht

Doelman Clepkens naar Knokke

Vrijdag 1 juni 2018
Doelman Michaël Klepkens (Lommel SK) zal de twee komende seizoenen de kleuren verdedigen van Knokke.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Lommel - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Marie Thérèse Grosjean overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Marie Thérèse Grosjean overleden, de echtgenote van Theo Schaekers. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Frans Colson overleden

Vrijdag 1 juni 2018
Lommel - Frans Colson overledenGisteren is Frans Colson overleden, de echtgenoot van Anna Poets. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Lommel - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.

Een halfuur langer onderweg

Vrijdag 1 juni 2018
Wie dit weekend vanuit Noord-Limburg naar Antwerpen wil met de trein, is gauw een halfuur langer onderweg. Tussen Hamont en Mol werkt Infrabel zaterdag en zondag aan het spoor; reizigers moeten de bus nemen in beide richtingen. Vanaf Mol rijden de treinen normaal.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.
Lommel - Terug in de tijd bij Samana in KerkhovenZoomAfgelopen woensdag werd de tijd even teruggedraaid bij Samana in Kerkhoven. Ondanks het warme weer was de opkomst zeer groot. Het was een gezellige en leerzame namiddag met vele verhalen en herinneringen van vroeger. De kernleden hadden ook gezorgd voor een grote verzameling voorwerpen uit de goede oude tijd en daar werd ook rond gewerkt. Tijdens de pauze kon iedereen genieten van een kopje koffie en een heerlijke wafel die Jos Greif ondertussen gebakken had. (Bijdrage Frieda Willekens)
Terug in de tijd bij Samana in KerkhovenTerug in de tijd bij Samana in Kerkhoven
Zoom

Vraag van de maand

Vrijdag 1 juni 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Vraag van de maandWaar werd onderstaande foto gemaakt? Antwoord VOOR vanavond 24.00 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be en maak kans op een prachtig boeketje van Ixora.
Vraag van de maand
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel