Het overige nieuws

Dief forceert raam

Donderdag 31 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is geld gestolen bij een inbraak in een woning aan de Kerkelanden in Mol. Om binnen te geraken had de dader een raam geforceerd.

Maria Mannaerts overleden

Donderdag 31 december 2020
Lommel - Maria Mannaerts overledenGisteren is Maria Mannaerts overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Opnieuw 23 coronapatiënten in MariaziekenhuisVandaag liggen er opnieuw 23 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis. Dat zijn er 9 meer dan met Kerstmis en 6 meer dan gisteren. Drie van hen - evenveel als gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Lommel - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  
Grensgevallen
Een groep jongeren in Valkenswaard heeft voor komende avond en nacht een gebiedsverbod voor het centrum gekregen, meldt Omroep Brabant. Reden is dat ze van plan zouden zijn om rond de jaarwisseling 'met zwaar vuurwerk onrust en vernielingen te plegen'. De ouders van de jongeren hebben persoonlijk een brief van de burgemeester overhandigd gekregen. Wanneer de jongeren zich niet aan het gebiedsverbod houden, hangt hen een boete van vierduizend euro boven het hoofd. De gebiedsverboden gelden vanaf vanavond zes uur tot morgenvroeg zes uur.

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 30 december 2020
Lommel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag liggen er 17 patiënten met een coronabesmetting in het Mariaziekenhuis in Pelt. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er nu drie patiënten besmet; ze verblijven in quarantaine. 

Nieuw: Osteokine Tielemans

Woensdag 30 december 2020
Jens Tielemans (28) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Osteokine Tielemans opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer osteopathie, manuele therapie, kinesitherapie en sportbegeleiding.

Nieuwe vennootschap: Svyck

Woensdag 30 december 2020
Ties Konings en Sara Van Den Bosch, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Svyck opgericht met zetel aan de Koning Leopoldlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bijstand en diensten op het vlak van bedrijfsbeheer en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

Nieuw: Roadsurfer Belgium

Woensdag 30 december 2020
De Duitse vennootschap Roadsurfer heeft de besloten vennootschap Roadsurfer Belgium opgericht met zetel in de Louis Pasteurstraat. De vennootschap verhuurt onder meer caravans en campers.

Nieuwe vennootschap: MGK Dakwerken

Dinsdag 29 december 2020
Martinus Kooiman en Amanda Myers, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap MGK Dakwerken opgericht met zetel aan de Balendijk. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 10.000 euro.

Gust Claes overleden

Dinsdag 29 december 2020
Lommel - Gust Claes overledenVandaag is Gust Claes overleden, de echtgenoot van Marina Ooms. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Lommel - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Etienne Lenaerts overleden

Dinsdag 29 december 2020
Lommel - Etienne Lenaerts overleden
Vandaag is Etienne Lenaerts overleden, echtgenoot van Marleen Vandervellen. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Lommel - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Nand Pauwels overleden

Maandag 28 december 2020
Lommel - Nand Pauwels overledenVandaag is de in Peer woonachtige en uit Lommel afkomstige Nand Pauwels. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Langs deze weg wil de familie het verplegend en verzorgend personeel van Sint-Antonius Peer extra bedanken.

Nieuwe Quarantaine Quiz op 1 januari

Maandag 28 december 2020
Lommel - Nieuwe Quarantaine Quiz op 1 januariZoom
Kris en Maarten krijgen er niet genoeg van en beginnen 2021 met een Quarantaine Quiz. Een uurtje gezellig quizzen vanuit je luie zetel op nieuwjaarsdag om 20.30 uur. Ze verloten ook enkele mooie prijzen onder alle deelnemers. En ook Internetgazet Lommel schenkt een mooie prijs, nl. het nieuwste boek van Lommels auteur Danny Vandenberk, 'Mandus,(in 's helsnaam)'... Zeker meedoen dus!
De quiz loopt via Facebook Live en je kan meespelen met de app Kahoot! Vergeet je niet aan te melden op de facebook event-pagina.

Lisa Huysmans overleden

Maandag 28 december 2020
Donderdag overleed Lisa Huysmans, de weduwe van Jan Alen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Anna Mertens overleden

Maandag 28 december 2020
Lommel - Anna Mertens overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Anna Mertens overleden, de echtgenote van Hubert Leppens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Jacqueline Rutten overleden

Maandag 28 december 2020
Lommel - Jacqueline Rutten overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jacqueline Rutten overleden, de weduwe van Staf Kerkhofs. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. De asurn zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Het einde (van het jaar) nadert

Maandag 28 december 2020
Lommel - Het einde (van het jaar) nadertZoom                                                              (Foto Robert Boons)

Wind blaast wegsignaliatie omver

Zondag 27 december 2020
In de Wanstraat hebben de hevige rukwinden vanmorgen wegsignalisatie omver geblazen. Een auto kon de signalisatie die op het wegdek was beland op het laatste nippertje ontwijken.
Grensgevallen
In een uitgebrande spottershut in de bossen aan de Zwarte Horst in Luyksgestel zijn gisteren menselijke resten aangetroffen. Die zouden afkomstig kunnen zijn van een natuurliefhebber die sinds woensdagavond vermist is. De spottershut brandde uit, klaarblijkelijk na een ontploffing. De politie heeft een en ander in onderzoek.

En we gaan nog niet van huis…

Zaterdag 26 december 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - En we gaan nog niet van huis…Donderdag 24 december: kerstavond. Ik ga ervan uit dat mijn dochter, schoonzoon en hun twee kinderen komen eten. Dat doen ze elk jaar. Mis! Mag niet van de coronaministers. Het is mij ten strengste verboden om meer dan één persoon in mijn huis toe te laten. Als ik mijn zin toch doordrijf, kost mij dat, als de politie aanbelt, vierduizend en aan het gezin van mijn dochter drieduizend euro. Zoveel bedraagt de boete voor ons onverantwoord asociaal gedrag. Samen zevenduizend lappen: een half nieuw (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: RIET-CO Real Estate

Vrijdag 25 december 2020
Cornelis Rietveld en Lieve Cochet, beiden uit Mol, hebben de besloten vennootschap RIET-CO Real Estate opgericht met zetel in Maatheide in Lommel. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau.

Inbraak in Geelgorsstraat

Vrijdag 25 december 2020
In de Geelgorsstraat is ingebroken in een auto. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Autodiefstallen bijna verdubbeld

Vrijdag 25 december 2020
Grensgevallen
Lommel - Autodiefstallen bijna verdubbeldVorig jaar werden er in de eerste negen maanden van het jaar in Valkenswaard 11 auto’s gestolen. Dit jaar waren het er in dezelfde periode al 20. Dat blijkt uit politiecijfers.

Maria Theresia Weyen overleden

Vrijdag 25 december 2020
Lommel - Maria Theresia Weyen overledenVandaag is de uit Hechtel afkomstige en in Lommel woonachtige Maria Theresia Weyen overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Jozef Vandenberk. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Ida Huysmans overleden

Vrijdag 25 december 2020
Lommel - Ida Huysmans overledenGisteren is Ida Huysmans overleden. Ze was 80 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Lommel - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Lommel - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Lommel - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Nog 16 Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er nog 16 patiënten met een Covid-19-besmetting in het Mariaziekenhuis. Twee van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. De situatie in het ziekenhuis lijkt zich aldus stilaan te stabiliseren.  

Maria Willekens overleden

Woensdag 23 december 2020
Lommel - Maria Willekens overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Maria Willekens overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Elza Truyers overleden

Woensdag 23 december 2020
Lommel - Elza Truyers overledenZaterdag overleed Elza Truyers, de weduwe van de op 16 juli overleden José Meus. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Lommel - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Lommel - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Roland Grosjean overleden

Dinsdag 22 december 2020
Lommel - Roland Grosjean overledenVandaag is Roland Grosjean overleden, de echtgenoot van Mariette Van Broekhoven. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Lommel - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jean Verdonck overleden

Dinsdag 22 december 2020
Lommel - Jean Verdonck overledenGisteren is Jean Verdonck overleden, de echtgenoot van Annie Meeus. Hij was 70 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden plaats in beperkte kring.
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Lommel - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Lommel - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Kerstpakketten voor de kansarmen

Maandag 21 december 2020
Lommel - Kerstpakketten voor de kansarmenZoomRotary Neerpelt-Dommelvallei en Rotaract Noord-Limburg hebben dit jaar omwille van de coronacrisis een andere invulling gegeven aan de traditionele kerstmarkt en het jaarlijks kerstfeest voor de leden. Dit jaar werden middelen verzameld om 125 kerstpakketten samen te stellen en deze te verdelen over kansarme gezinnen in Noord-Limburg. Hiervoor werd beroep gedaan op de Sint-Vincentiusvereniging van Pelt en Lommel omdat die, beter dan wie ook, een zicht heeft op de verdoken armoede. Bijkomend kon er een beroep gedaan worden op de bereidwillige medewerking en sponsoring van de firma's Horeca van Zon, Prik en Tik, H. Essers en Theunissen Watertechniek.

Maria Bleyen overleden

Maandag 21 december 2020
Lommel - Maria Bleyen overledenGisteren is Maria Bleyen overleden, de weduwe van Henri Weyen (†2012). Ze was 92 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Lommel - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangereden wolf leeft nog

Maandag 21 december 2020
De wolvin Noëlla bracht begin dit jaar vijf welpen ter wereld in plaats van vier. Dat meldt het INBO, dat ontdekte dat een van zijn wildcamera's op 3 oktober een filmopname van 25 seconden had gemaakt waarbij niet minder dan zeven wolven één voor één voorbij de camera liepen: August en Noëlla met vijf welpen. Twee van die welpen zijn inmiddels in het verkeer omgekomen; er blijven er dus nog drie over. Verwacht wordt dat de jonge wolven begin volgend jaar zullen gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal in Slinkerstraat

Maandag 21 december 2020
Lommel - Diefstal in SlinkerstraatIn de Slinkerstraat gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Fotozoektocht KWB-Kattenbos

Maandag 21 december 2020
Lommel - Fotozoektocht KWB-KattenbosZoomKWB Kattenbos organiseert een wandelzoektocht door de straten van de wijk. Het is de bedoeling dat je 22 foto’s gaat zoeken en het juiste adres, straatnaam en nummer, noteert van waar deze foto gemaakt is. Alle foto’s zijn aan één kant van de spoorweg gemaakt!! Je noteert dit alles dan op het antwoordblad en vult ook de schiftingsvraag in. Het antwoordblad mag afgedrukt worden en in de brievenbus gestoken worden bij Rudi Colson, Haardstraat 21, maar mag ook gemaild worden naar (…) Het hele nieuwsbericht

Cornelis Rombouts overleden

Maandag 21 december 2020
Lommel - Cornelis Rombouts overledenZaterdag is Cornelis Rombouts overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Gerta Vandebroek overleden

Maandag 21 december 2020
Lommel - Gerta Vandebroek overledenOp 17 december is Gerta Vandebroek (82), dochter van Marcel Vandebroek en Stanske Mallants, geboren in Neerpelt, overleden op de palliatieve afdeling 'De Brug' van het Heilig Hart Ziekenhuis te Leuven. Zij woonde jarenlang in Lommel en was kleuterleidster in Lutlommel, en Chiroleidster in het centrum.

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Lommel - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Hou het veilig

Maandag 21 december 2020
Lommel - Hou het veiligZoom                                                               (Foto Robert Boons)

Attentie voor leden van KVG-Lommel

Zondag 20 december 2020
Lommel - Attentie voor leden van KVG-LommelZoomZoals vele verenigingen, heeft ook de Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel dit jaar noodgedwongen van haar activiteiten moeten afzien. Alleen de kienavond in februari hebben ze met zijn allen nog mogen meemaken. Maar vanaf maart hebben zij ontmoetingsmomenten met lotgenoten moeten missen. Dit voelt aan als een extra handicap. En zeker geldt dit voor hun jaarlijks kerstfeest waar ze anders de warmte samen ervaren in de donkerste tijd van het jaar. Daarom heeft het bestuur van KVG-Lommel besloten om als attentie het lidmaatschap voor 2021 te bezorgen aan elk van onze leden. (Bijdrage Edmond Brouwers)
Attentie voor leden van KVG-LommelAttentie voor leden van KVG-Lommel
Zoom

Kerstactie Okra Kolonie

Zondag 20 december 2020
Okra Lommel Kolonie vergeet haar leden niet, ook al zitten ze gekluisterd in hun kot omwille van corona. De bestuursleden Marie Jeanne, Nelly en Henri en zijn echtgenote Magda hebben gezorgd voor een leuke attentie voor alle leden. Iedereen heeft een smakelijke chocolade letter van de Sint ontvangen en daar bovenop nu nog een mooie gepersonaliseerde handgeschreven wenskaart voor Kerst en Nieuwjaar. Zo genieten alle leden samen van een mooie eindejaarsbeleving als vereniging, ook al is het dan op afstand. Voor volgend jaar hopen ze snel op groen licht voor het verenigingsleven. (Bijdrage Bob De Cock)

Vijf bestuurders onder invloed

Zondag 20 december 2020
Lommel - Vijf bestuurders onder invloedZoomBij een verkeerscontrole heeft de politie gisteren vijf chauffeurs onder invloed betrapt: drie van hen hadden te diep in het glas gekeken, de twee anderen hadden drugs gebruikt.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Lommel - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ook Markant denkt aan leden...

Zondag 20 december 2020
Lommel - Ook Markant denkt aan leden...ZoomMarkant Lommel denkt aan zijn leden die ze in het voorbije jaar hebben gemist en bracht hen een lekker geschenk voor de komende Kerstdagen. Fijn voor hun leden en goed voor de plaatselijke handel, want zij hebben bewust "gewinkelhierd"! (Bijdrage Wies Bollen)

Nieuwe vennootschap: LRJ Construct

Zondag 20 december 2020
Roy Jansen en Lisse Ribus, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap LRJ Construct opgericht met zetel in Heide in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer schrijnwerk, het plaatsen van vloerbedekking en wandbekleding van hout.

Inbraak in Hendrik Van Veldekestraat

Zaterdag 19 december 2020
Lommel - Inbraak in Hendrik Van VeldekestraatDeze namiddag is een inbraak vastgesteld in een pand aan de Hendrik Van Veldekestraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Dries Lavreysen overleden

Zaterdag 19 december 2020
Lommel - Dries Lavreysen overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Dries Lavreysen overleden, de levensgezel van wijlen Anna Bastiaens. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats.

Dé boodschap voor dit eindejaar

Zaterdag 19 december 2020
Lommel - Dé boodschap voor dit eindejaarZoomDat hebben ze erg goed begrepen bij de KWB in Kattenbos... (Bijdrage Jim Steensels)

Namen raden

Zaterdag 19 december 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Namen raden"Ben ik een man?" “Ja." "Ben ik bekend van tv?" "Nee, niet bekend." "Ben ik familie?" "Nee.”
Geen zorgen. Niet dat ik me afvraag wie ik ben, maar ik probeer met mezelf een spelletje 'namen raden' te spelen. Het werkt niet. Ik weet al wie ik ben. Of wie ik zoek, beter gezegd. Dat is alsof je een verhaal achterstevoren vertelt.
Kent u het spel? Wij hebben het in onze kinderjaren ontelbare keren gespeeld. 'Wie ben ik?', of 'namen raden' zoals wij zeiden.
Je parkeert een naam in je hoofd (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi kerstgeschenk bij Samana

Zaterdag 19 december 2020
Lommel - Mooi kerstgeschenk bij SamanaZoomCorona gooit heel ons leven overhoop. Geen feesten, geen samenkomsten en geen uitstappen het voorbije jaar voor de zieken. Maar Samana Kerkhoven is toch contact blijven houden met de zieken via een kaartje, een telefoontje en een mooi geschenk bij het 40-jarig bestaan dat ook niet kon gevierd worden. Maar zeker met Kerstmis mag niemand vergeten worden en daarom trokken de kernleden naar alle leden om ze te verrassen met een mooi geschenkje en hartverwarmende kerst-en nieuwjaarswensen om deze bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht

Geen OLS in 2021

Vrijdag 18 december 2020
Het traditionele Oud Limburgs Schuttersfeest, op de eerste zondag van juli, gaat volgend jaar niet door. De organisatie van OLS Meijel heeft besloten het OLS 2021 te verplaatsen naar 2022. Aan de beslissing ligt de coronacrisis ten grondslag.

Ophaling papier Kattenbos

Vrijdag 18 december 2020
Deze zaterdag mag er weer papier opgehaald worden. De containers aan het voetbalplein van Kattenbos staan weer gereed. Omdat er vorige maand geen omhaling was zijn er enkele containers meer besteld om zo te vermijden dat de containers vol zijn vooraleer de omhaling gedaan is. We doen ook een oproep om indien mogelijk uw oud papier zelf te brengen. Zaterdagvoormiddag zal er iemand aanwezig zijn om te helpen bij het lossen. Ook wordt er gevraagd om zeker geen papier langs de containers te plaatsen (=sluikstorten).
Radio en TV
Lommel - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Acke overleden

Vrijdag 18 december 2020
Lommel - Godelieve Acke overledenWoensdag is Godelieve Acke overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Marcel Theuwissen. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Heeserbergen vindt in intieme familiekring plaats.

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Lommel - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Op weg naar de stal...

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Op weg naar de stal...ZoomZoals bij vrijwel alle verenigingen ligt ook bij Davidsfonds Lommel, de grootste Davidsfondsafdeling van Limburg, de werking zo goed als stil. Om de leden een hart onder de riem te steken bezorgen de bestuursleden hen een bijzondere kerst-/nieuwjaarskaart. Het schilderijtje is van de hand van de Peltse kunstenaar Tony Claesen, petekind van Felix Timmermans. Het werk is geïnspireerd door een tekening van de grote schrijver uit Lier. De drie koningen trekken voorbij de Sint-Pietersbandenkerk van Lommel naar de stal...

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietser (50) gewond bij aanrijding

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Fietser (50) gewond bij aanrijdingVanmorgen raakten een auto en een 50-jarige fietser in een aanrijding betrokken op de Molsekiezel. Deze laatste werd daarbij gewond.

Rosa Bleyen overleden

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Rosa Bleyen overledenGisteren is Rosa Bleyen overleden, de weduwe van Frans Dirikx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Oscar Van Braeckel overleden

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Oscar Van Braeckel overledenVandaag is Oscar Van Braeckel overleden, de weduwnaar van Nelly Theuwissen. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Neos-bestuur bezocht leden

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Neos-bestuur bezocht ledenZoomDe 10 bestuursleden van Neos-Lommel trokken er deze week op uit om hun leden te verrassen Zoals alle verenigingen was het ook voor hen onmogelijk om iets te organiseren, maar hun leden vergeten deden ze zeker niet. Met een mooi geschenkje, een flesje Cava, pralines, een pakje zoute stokjes en een mooi kaartje gingen ze op pad. Ja, zelfs hun leden in Balen, Mol en Hasselt kregen een bezoekje. De leden waren blij verrast, dat was te merken aan hun reacties en de talrijke bedankmailtjes die ze kregen. Zeker een stimulans voor het bestuur om verder te blijven werken en zodra het weer kan en mag vol enthousiasme de leden te ontvangen op de activiteiten. Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen. Blijf positief maar liefst niet van corona! (Bijdrage Hélène Vissers)

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Lommel - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Lommel - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Lommel - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Een hart van licht voor de zorg

Woensdag 16 december 2020
Lommel - Een hart van licht voor de zorgZoomDeze namiddag om 16.30u werden bij het Mariaziekenhuis kaarsen aangestoken die samen een groot hart vormen, dat voor de ingang van het ziekenhuis ligt. Ook de kerstverlichting rond het ziekenhuis werd aangesloten. Tegelijk start een affichecampagne die uit drie posters bestaat met telkens een verschillend campagnebeeld en een inspirerende slogan. In elk beeld staan figuren afkomstig uit Noord-Limburg centraal, zoals een dokter en een verpleegkundige, een oma met haar kleinkinderen en een (…) Het hele nieuwsbericht
Een hart van licht voor de zorg
Zoom
Lommel - Samana Heide-Heuvel deelt kerstontbijt uitZoomTraditiegetrouw vieren ze in Heide-Heuvel bij Samana jaarlijks samen kerstfeest, maar door het vreselijke coronavirus is het niemand gegund. Ondanks dit alles bleven ze niet bij de pakken zitten, en de leden werden niet vergeten. Met de inzet van al de kernleden bezorgden ze ieder lid een uitgebreid kerstontbijt met hartverwarmende kerst- en nieuwjaarswensen. Iedereen was verrast en dankbaar blij! Dit gaf het bestuur veel voldoening en de verbondenheid was geslaagd. Langs deze weg wenst de vereniging iedereen in 2021 betere en veilige tijden toe om terug te keren naar de normale activiteiten en ontmoetingen waar iedereen zo van mag en zal genieten. (Bijdrage Rina Vreys)

José Caris overleden

Woensdag 16 december 2020
Lommel - José Caris overledenGisteren is José Caris overleden, de echtgenoot van Madeleine Theuwissen. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag in intieme kring plaats in de parochiekerk Sint-Pietersbanden in Lommel-Centrum waarna teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Lommel - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Lommel - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Maria Joos overleden

Dinsdag 15 december 2020
Lommel - Maria Joos overledenGisteren is Maria Joos overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Henri Kox. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Terug papierophaling verenigingen

Dinsdag 15 december 2020
Limburg.net laat weten dat de huis-aan-huisophaling van papier en karton door verenigingen opnieuw mag opstarten vanaf 19 december, mits het volgen van een aantal richtlijnen. Er worden wel geen inhaalmomenten ingepland. Vanaf zaterdag volg je opnieuw de reguliere afvalkalender op www.limburg.net.

Techniek en wetenschap voor de kids

Dinsdag 15 december 2020
Lommel - Techniek en wetenschap voor de kidsZoomIn samenwerking met Provil organiseerde de techniek– en wetenschapsacademie vier woensdagnamiddagen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Er werden proefjes gedaan, een robotje gemaakt, een kruisboog en een bibberspel. Tijdens de paasvakantie volgt er nog een tweedaagse workshop i.v.m. techniek en wetenschap. Eureka! (Foto's Jan Buyens)
Techniek en wetenschap voor de kidsTechniek en wetenschap voor de kids
Zoom

Kerstkaartjes voor WZC Hoevezavel

Maandag 14 december 2020
Lommel - Kerstkaartjes voor WZC HoevezavelZoomAl enkele jaren brengen de kleuters van XCL Wegwijs maandelijks een bezoekje aan WZC Hoevezavel. Maar in maart 2020 stak Covid-19 daar een stokje voor. De kleuters konden niet meer gaan dansen en spelletjes spelen met de inwoners van het woonzorgcentrum. Wat missen ze dat enorm. Om het personeel en de inwoners een hart onder de riem te steken, maakten de kleuters kerstkaartjes met kerstwensen en kerstgedichten. Deze gingen ze vrijdag bij Hoevezavel in de bus posten. Ongetwijfeld zullen de kaartjes een lach toveren op vele gezichten van de bewoners! (Bijdrage Liesbeth Maes)
Kerstkaartjes voor WZC HoevezavelKerstkaartjes voor WZC HoevezavelKerstkaartjes voor WZC HoevezavelKerstkaartjes voor WZC Hoevezavel
Zoom

Lieske Lavreysen overleden

Maandag 14 december 2020
Lommel - Lieske Lavreysen overledenGisteren is Lieske Lavreysen overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Jos Geenen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Paul Dingenen overleden

Maandag 14 december 2020
Lommel - Paul Dingenen overledenGisteren is Paul Dingenen overleden, de echtgenoot van Josee Seroeyen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

19 coronapatiënten in Noorderhart

Maandag 14 december 2020
Lommel - 19 coronapatiënten in NoorderhartMomenteel verblijven er 19 corona-patiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarvan worden er 4 verpleegd op intensieve zorgen.
Lommel - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Lommel - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Corona overheerst ook het 'Bord'

Maandag 14 december 2020
Lommel - Corona overheerst ook het 'Bord'ZoomOok in de Leopoldlaan heeft corona dit jaar het bekende 'Bord' overheerst... En toch blijven ze er nog  steeds fijne woordspelingen op vinden!!! Geweldig toch... (Foto Robert Boons)

Auto uitgebrand op N74

Zondag 13 december 2020
Lommel - Auto uitgebrand op N74Vanavond vatte een auto vuur op de N74. De wagen brandde volledig uit. Een kortsluiting lag vermoedelijk aan de basis van de brand. Het verkeer werd omgeleid via de Luikersteenweg.

Fish & More failliet verklaard

Zondag 13 december 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het visrestaurant Fish & More uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 9 januari ingediend worden.

Weg met aanhangwagens

Zondag 13 december 2020
Lommel - Weg met aanhangwagensAan de Luikersteenweg zijn twee aanhangwagens gestolen. De diefstallen werden dit week-end gepleegd.

Nieuw: Loomans Consulting

Zaterdag 12 december 2020
Henri Loomans uit Lommel heeft de besloten vennootschap Loomans Consulting opgericht met zetel aan de Rodekruisstraat. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Lommel - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.

Nieuw: Okra nieuwsbrief

Zaterdag 12 december 2020
Lommel - Nieuw: Okra nieuwsbriefZoomDe eerste editie van de gewestelijke OKRA-nieuwsbrief is deze week van de persen gelopen. O-KRAnt zal vanaf nu alle OKRA-leden informeren. Hij kreeg de naam O-KRAnt mee. Ze wilden hem namelijk niet gewoon 'nieuwsbrief' noemen. De O-KRAnt is ontstaan in gezamenlijk overleg met alle trefpunten / wijken en zal 10x per jaar -samen met het OKRA Magazine- verschijnen. Ieder trefpunt zal in de toekomst gebruik maken van de O-KRAnt om hun plaatselijke activiteiten, die open staan voor de leden uit (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Cools overleden

Zaterdag 12 december 2020
Lommel - Gust Cools overledenGisteren is Gust Cools overleden, de echtgenoot van Jeanne Berghmans. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen. Rouwadres: fam. Cools-Berghmans, Wildstraat 13 A, 3920 Lommel.

Lisa Van Bommel overleden

Zaterdag 12 december 2020
Lommel - Lisa Van Bommel overledenGisteren is Lisa Van Bommel overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Yvonne Pauwels overleden

Zaterdag 12 december 2020
Lommel - Yvonne Pauwels overledenDonderdag is Yvonne Pauwels overleden, de weduwe van Staf Hoeyberghs. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag in intieme kring plaats. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.
Lommel - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Lommel - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Drie doden, waarvan twee ernstig

Zaterdag 12 december 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Drie doden, waarvan twee ernstigDie derde zal dus wel alleen maar ‘collateral damage’ geweest zijn.
In deze lockdowntijd begint een mens al eens dingen te doen waarvoor hij eerder nooit tijd dacht te hebben. Zo ging ik mijn dia’s en oude foto’s digitaliseren. En in de enorme fotodoos vond ik een schriftje uit mijn prille collegejaren. Ik had er mijn adres in genoteerd: Broekkant 5, Sint-Huibrechts-Lille, Limburg, Vlaanderen, België, Europa, Wereld, Heelal. Ja, wij kenden onze plaats in het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eigenwijs schenkt voor kinderen in armoedeZoomIn basisschool XCL Eigenwijs in het centrum hebben de kinderen van de derde graad geld geschonken aan 'Make Belgium Great Again'.  De afgelopen weken waren er lessen over armoede en daardoor besloten ze om 80 euro te schenken voor kinderen in armoede. Een mooi en warm gebaar van deze kids... (Foto Robert Boons)

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Lommel - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Maria Wuytens overleden

Donderdag 10 december 2020
Lommel - Maria Wuytens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Maria Wuytens overleden, de weduwe van Jozef Nuytens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fien Wellens overleden

Donderdag 10 december 2020
Lommel - Fien Wellens overledenVandaag is Fien Wellens overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Lommel - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Lommel - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Warmste Week
Lommel - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Ida Govers overleden

Woensdag 9 december 2020
Lommel - Ida Govers overledenGisteren is in WZC Nethehof in Balen Ida Govers overleden, de weduwe van Petrus Van Genechten. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats ion beperkte familiekring waarna zij een mooi plaatsje krijgt bij haar echtgenoot op de begraafplaats in Kerkhoven.

Adriaan Coenen overleden

Woensdag 9 december 2020
Lommel - Adriaan Coenen overledenIn Lommel is gisteren Adriaan Coenen overleden, de weduwnaar van Mia Mondelaers. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering zal in beperkte kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-severens.be.

Nieuw: Kinesitherapie Vercammen

Dinsdag 8 december 2020
Christophe Vercammen (30) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kinesitherapie Vercammen opgericht met zetel aan de Eendenbekstraat.

Stephanie Vanpelt overleden

Dinsdag 8 december 2020
Lommel - Stephanie Vanpelt overledenGisteren is Stephanie Vanpelt overleden, de echtgenote van Emile Rademakers. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Lommel - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - OKRA-centrum kijkt positief uit naar 2021ZoomDeze voormiddag kwamen alle medewerkers/bodes en teamleden van OKRA Trefpunt-centrum voor de laatste keer dit jaar én uiteraard corona-veilig samen. Deze maandelijkse samenkomst dient om de OKRA-magazines én de vele bijlagen op te halen én te verdelen onder de leden. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om de teamleden te danken voor hun inzet en steeds positief de verenigingswerking verder zette op ogenblikken dat de COVID-19 maatregelen dit toelieten. Een fotomoment mocht dan (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Boogaerts overleden

Maandag 7 december 2020
Lommel - Ferdinand Boogaerts overledenVrijdag is de in Lommel woonachtige en uit Eksel afkomstige Ferdinand Boogaerts overleden, de echtgenoot van Madeleine Auwers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.
Lommel - De woorden van Martine op het bord...ZoomHet waren de laatste woorden van Martine Tanghe vorige week (op TV). Een uitspraak die ondertussen al door menigeen werd overgenomen, en nu zelfs hier in onze stad op 'hét' bord verschijnt! (Foto Robert Boons)

Acht chauffeurs onder invloed

Zondag 6 december 2020
Lommel - Acht chauffeurs onder invloedDe politie heeft zaterdag bij een BOB-controle acht bestuurders onder invloed betrapt: vijf van hen hadden te diep in het glas gekeken, de drie anderen hadden drugs gebruikt.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Lommel - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Lommel - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Nicholas Schilderwerken

Zondag 6 december 2020
Nicholas en Yves De Wilde, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Nicholas Schilderwerken opgericht met zetel in het Wijerken. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilder- en decoratiewerken, vloer- en tegelwerken en het plaatsen van parketvloeren en valse zolderingen.

Nieuwe vennootschap: Boxz

Zondag 6 december 2020
Stef Van Duffel uit Lommel en Mathy Poets uit Ham hebben de besloten vennootschap Boxz opgericht met zetel aan de Meutestraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop en verhuur van containers en barcontainers.

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Lommel - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Ward Vreysen overleden

Zaterdag 5 december 2020
Lommel - Ward Vreysen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Ward Vreysen overleden, de echtgenoot van Mireille Cauwenberghs. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Margriet Van Bommel overleden

Zaterdag 5 december 2020
Lommel - Margriet Van Bommel overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Margriet Van Bommel overleden, de weduwe van Louis Wielockx. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Een fotomodel

Zaterdag 5 december 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Een fotomodel"Gaan we naar de foto's kijken? Het is buiten toch te slecht weer", zeg ik.  “De foto’s?”, vraagt ze. “Ja, we gaan eens kijken hoe ge er dit jaar op staat.”
Als we voor de foto’s staan herinnert ze het zich. “Och ja, dat was van de week”, zegt ze. We zijn er niet bij als ze voor de fotograaf poseert. Naast de foto op zich, moet dat ook een bijzonder beeld zijn.
Elke bewoner heeft zijn of haar jaarlijkse foto op het raam van de binnentuin hangen. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Wat kwam dat vliegtuig doen?

Zaterdag 5 december 2020
Lommel - Wat kwam dat vliegtuig doen?ZoomGisteravond laat vloog een sportvliegtuigje - type tweemotorige Piper - urenlang dezelfde route boven Limburg. Klaarblijkelijk was het opgestegen in Goetsenhoven bij Tienen en vloog het dan naar het noorden, stak bij Pelt de grens over, nam een bocht boven Bergeijk en vloog dezelfde route weer terug. En dit een keer of vier. Frido Van Hertum hoorde het toestel en zocht de gegevens op het internet op. Uiteindelijk landde de Piper rond 23u in de buurt van Bergen. Mogelijk werd het vliegtuigje ingezet om boven de provincie metingen te doen. Is er iemand die er meer van weet? (Afb. AirNav RadarBox)
Lommel - Internationale 'Dag van de Vrijwilliger'ZoomVandaag in het 'Internationale Dag van de Vrijwilliger', en worden al deze mensen in de bloemetjes gezet. Onze maatschappij kan tegenwoordig al niet meer zonder hen, en zélf ervaren deze mensen deze bezigheid als een nuttig en aangenaam tijdverdrijf. Uiteraard kunnen we niet al die honderden en honderden vrijwilligers in de verenigingen, diensten, organisaties hier effectief vermelden, of een foto ervan plaatsen, want ze doen allemaal, zonder uitzondering, bijzonder waardevol werk. Daarom toch even aandacht voor enkele van deze mensen, en dat zijn er enkele van de 130 die vrijwillig werken in het Mariaziekenhuis en het Revalidatiecentrum in Pelt. Proficiat aan hen en al die honderden anderen die zich belangeloos inzetten! (Foto's Annie Teuwens)
Internationale 'Dag van de Vrijwilliger'
Zoom

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

May Geboers overleden

Vrijdag 4 december 2020
Lommel - May  Geboers overledenGisteren is May Geboers overleden, de weduwe van Jef Mariën. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Stevensvennen.

Nico Dewallef overleden

Vrijdag 4 december 2020
Gisteren is de uit Mal afkomstige en in Lommel woonachtige Nico Dewallef overleden, de weduwnaar van Isabella Banken en de echtgenoot van Madeleine Van den Eynde. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Cadeautjes voor zieke kinderen

Vrijdag 4 december 2020
Lommel - Cadeautjes voor zieke kinderenZoomVandaag deelde Beliën Automotive Group uit Pelt en Lommel enkele BMW en MINI trapauto’s, kindertablets, kleurpotloodjes en ander speelgoed uit aan de kinderafdelingen van het Heilig Hartziekenhuis in Mol en het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
‘Tijdens deze tweede coronacrisis heeft iedereen het moeilijk, maar voor kinderen die vandaag in het ziekenhuis verblijven is de situatie extra zwaar. Daar komt nog bij dat bezoek vaak niet of nauwelijks mogelijk is - en dat vlak (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Lommel - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Lommel - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Vescotrans

Donderdag 3 december 2020
Veselin Vasilev uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vescotrans opgericht met zetel in Gelderhorsten. Het gaat om een transport- en expeditiebedrijf.

Nieuwe vennootschap

Donderdag 3 december 2020
Leon Brabers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Biotoop ecologische inrichting opgericht met zetel aan de Sikkelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van tuinen en landschappen, het ondersteunen van tuinbouwprojecten en studies inzake landschapsontwikkeling.

Samen Jong, samen van start

Donderdag 3 december 2020
Lommel - Samen Jong, samen van start“Jonge mensen hebben geen interesse voor politiek.” Dat wordt vaak gezegd maar het klopt niet helemaal. Denk aan de klimaatbetogingen in 2019. Ook in de coronacrisis hebben jongeren gemerkt hoe belangrijk beslissingen zijn voor hun leven. Ook in Lommel is dat zo en daarom werd 'SAMEN JONG' opgericht. Zij willen als jongerenafdeling vooral op een fijne manier bezig zijn met jongeren die zich interesseren voor politiek, oplossingsgericht en progressief. Niet bang om compleet out of the (…) Het hele nieuwsbericht

Granaat tussen aardappelen

Donderdag 3 december 2020
Vanmorgen is een granaat tussen de aardappelen aangetroffen bij Farm Frites op Maatheide. De vondst werd aan de ontmijningsdienst gemeld.

Louis Vandecraen overleden

Donderdag 3 december 2020
Lommel - Louis Vandecraen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Louis Vandecraen overleden, de echtgenoot van Ida Stessens. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Rare 'Sint en Piet' verhalen in Balu

Donderdag 3 december 2020
Lommel - Rare 'Sint en Piet' verhalen in BaluZoomOp basisschool Balu in Lutlommel kwamen de kinderen vorige week met heel veel plezier naar school. "Maandagochtend zagen onze kinderen tot hun grote verbazing dat er op het dak enkele pakjes lagen", vertelt meester Stijn, de directeur. "Hoe die daar kwamen werd duidelijk in een filmpje van de bewakingscamera's. Nog groter was de verbazing wanneer er twee dagen later een cadeautje was achtergelaten op het voetbalveld op de speelplaats door éen van de paarden van Sinterklaas." Gelukkig konden (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

Maria Willekens overleden

Woensdag 2 december 2020
Lommel - Maria Willekens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Maria Willekens overleden, de weduwe van Petrus Bastiaens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kerkhoven.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wietplantage ontdekt

Woensdag 2 december 2020
Lommel - Wietplantage ontdektVandaag is een kleine wietplantage ontdekt in een pand in Lommel. De ontdekking kaderde in de operatie Cleanhouse. Er is één arrestatie verricht.

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Lommel - Weer minder Covid-19-patiëntenVanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Lommel - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
Lommel - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sinterklaas zorgt voor KVG-ZorgenkindZoomOmwille van corona moeten de Sint en zijn Pieten op een andere manier geschenkjes uitdelen aan de kinderen. Dit jaar heeft Sinterklaas aan de Katholieke Vereniging Gehandicapten Lommel gevraagd om zelf de cadeautjes naar de kinderen van KVG-Zorgenkind te brengen. En de Sint heeft hulp gekregen van de Fifty-One Ladies Club PuuR. De Heilige Man heeft alleen Piet Louis aangesteld als chauffeur en hij gaat langskomen bij de kinderen en de papa’s en de mama’s van deur tot deur en dit in coronaveilige omstandigheden. Ook instellingen vereert hij met een bezoekje. Veel plezier op 6 december en tot volgend jaar! (Bijdrage Edmond Brouwers)

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Lommel - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Aantal coronapatiënten gedaald

Dinsdag 1 december 2020
Lommel - Aantal coronapatiënten gedaaldIn het Mariaziekenhuis in Pelt waren vanmorgen 19 patiënten met een coronavirusbesmetting opgenomen, vijf minder dan gisteren. Zes besmette patiënten worden op de afdeling intensieve zorgen verpleegd, en dat zijn er evenveel als gisteren.

Maria Kog overleden

Dinsdag 1 december 2020
Lommel - Maria Kog overledenIn WZC Nethehof in Balen is gisteren Maria Kog overleden, de weduwe van Frans Boogaerts. Ze zou volgende week 98 jaar worden. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Condoleren kan via deze link.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel