Het overige nieuws

Lommel - Ali Kaan Kocaman verlaat KattenbosAli Kaan Kocaman verlaat Kattenbos. Hij maakt de overstap naar Sporting Grote Heide.
Grensgevallen
Lommel - Vrachtwagen met drugsafval ontdekt
In Riethoven (Bergeijk) is vrijdag een vrachtwagen met drugsafval aangetroffen. De truck is daar achtergelaten. In de zaak zijn nog geen arrestaties verricht.
Lommel - Naar het ISS in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ons 'Molleke' (16)

Zondag 31 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (16)Zoom                                                                   (Cartoon Dirk Van Bun)

Vanavond nog eens een quiz

Zondag 31 mei 2020
Lommel - Vanavond nog eens een quizZoomVijf keer kon u terecht voor de Quarantaine Quiz. Nu is er de spin-off vanavond, zondag, om 22.00 uur met... pikante vragen.

Bloemen gestolen in Kerkhoven

Zaterdag 30 mei 2020
Lommel - Bloemen gestolen in KerkhovenOnbekenden gingen met bloemen aan de haal in de Pijnvenstraat. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten. In de Pieter Paul Rubensdreef is ook een inbraak gepleegd maar daar is volgens de eerste vaststellingen niets weg.
Lommel - Verwarring alom rond grenspassageZoomEr heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbatersZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Chel mag het zeggen
Lommel - Schuld en Boete (Fjodor Dostojevski)Als een auteur zijn verhaal in de ik-vorm schrijft, betekent dat niet per se dat hij het over zichzelf heeft!
Ik zal toch niet de enige zijn die dat heeft: de schier onbedwingbare neiging om de grenzen van het toelaatbare af te tasten. Ik heb het altijd al uitermate ‘plezant’ gevonden om net die dingen te proberen die verboden zijn. A ja! Ze verbieden dat niet voor niks, maar precies omdát het zo fijn is! De schuld waarmee ik daardoor mijn ziel belastte, leidde vaak tot een fikse (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft vandaag 5 jaar cel gevorderd tegen een 55-jarige serieaanrander uit Hechtel-Eksel. De man sloeg toe in Hasselt, Mol en Turnhout. Hij pleegde de feiten tussen 2004 en 2017. Het verdict in deze zaak valt op 26 juni.(PG)
Emily Korst uit Lommel en Ruud Emmers uit Pelt hebben de besloten vennootschap Workr P & O opgericht met zetel aan de Industrielaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer arbeidsbemiddeling en outplacement.

Nieuw: Immo Baetens-Bral

Vrijdag 29 mei 2020
Wouter Baetens en Nathalie Bral, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Immo Baetens-Bral opgericht met zetel aan de Gestelsedijk. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 6.000 euro.
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Louis Dierckx overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Lommel - Louis Dierckx overledenVandaag is Louis Dierckx overleden, de echtgenoot van Maria Tips. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.
Indien u vanavond 'iets' opmerkt aan de oude gebouwen van De Bekelaar langs de Stationsstraat, dan hoeft u zeker 112 niet te contacteren; brandweermensen nemen er deel aan een inzetoefening tussen 19 uur en 21 uur. Het gaat dus niet om een echte interventie, al kan het wel zo lijken.

Louis Willekens overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Lommel - Louis Willekens overledenGisteren is Louis Willekens overleden, de weduwnaar van Anna Linsen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kerkhoven.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Lommel - Zomers weerAnticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Webstek voor columnist Rudi LavreysenSinds deze week heeft onze eigenste columnist Rudi Lavreysen ook een eigen webstek... en wat voor een! Dus bent u fan van zijn schrijfsels hier op zaterdag om de 14 dagen, en wilt u méér lezen? Vanaf nu kan dit op dit webadres. Veel succes, Rudi!
Lommel - De 'bubbels' worden versoepeldZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Lommel - Code rood in natuurgebiedIn de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!
Lommel - Drie nieuwe spelers voor GrenstrappersGrenstrappers Lommel Kolonie kan komend seizoen rekenen op drie nieuwe spelers: Jordy Timmermans(Lutlommel), Wout van Eepoel (Kattenbos) en Robin Van Endert (vrije speler).

Vliegende takjes

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Vliegende takjesZoomSchijn bedriegt. Op het eerste gezicht zou men denken dat het een klein berkentakje is, op deze foto. In werkelijkheid is het een rustende nachtvlinder, die te boek staat als 'wapendrager'. (Pierre Rutten)

Harry Meynen overleden

Donderdag 28 mei 2020
Lommel - Harry Meynen overledenDinsdag is Harry Meynen overleden, de echtgenoot van Danielle Tulmans. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in gezinsverband. Rouwadres: Buskruitstraat 39,3920 Lommel.
Lommel - Clip 'De Jongens' in onze SaharaZoomDe eerste single van het nieuwe duo 'de Jongens', met als titel 'Storm' werd (gedeeltelijk) opgenomen in onze eigenste Sahara. Leuk om te zien...

Ons 'Molleke' (15)

Woensdag 27 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (15)Zoom                                                               (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Stormloop op Limburgse kringwinkelsZoomDe Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Straat afgesloten na gaslek

Woensdag 27 mei 2020
Lommel - Straat afgesloten na gaslekDe Lodewijk De Raetstraat is deze voormiddag een tijdlang afgesloten geweest na een gaslek ter hoogte van het bedrijf Mols. Arbeiders hadden er een gasleiding geraakt. De brandweer heeft de gastoevoer afgesloten in afwachting van de herstelling..

Motorrijder tegen auto

Dinsdag 26 mei 2020
Grensgevallen
Lommel - Motorrijder tegen autoOp de Krommenweg in Luyksgestel reed gisterenavond een motorrijder tegen een auto. Hij liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Boodschap koningshuis aan zorgsectorZoomDe Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in de televisiestudio...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Subsidie voor bescherming broedvogelnestenZoomHet Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen

Denis Stans overleden

Maandag 25 mei 2020
Lommel - Denis Stans overledenOp 16 mei is in Hasselt de uit Lommel afkomstige Denis Stans overleden, de echtgenoot van Marie José Jacobs. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Weer brand in villawijk

Maandag 25 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in een bosje in de Ekselse villawijk. Het vuur kon snel geblust worden. Eerder dit jaar waren er ook al branden. En ook vorig jaar was dat het geval. De politie Kempenland onderzoekt of er een pyromaan aan het werk is.

Horeca binnenkort weer open?

Maandag 25 mei 2020
Lommel - Horeca binnenkort weer open?Zoom                                                                    (Foto Robert Boons)
Lommel - Supersonische 'boem!' geannuleerdZoomUPDATE De aangekondigde doorbreking van de geluidsmuur in de vooravond door een F16 van de vliegbasis van Kleine-Brogel is geannuleerd. (Archieffoto Stephan Volders)
Lommel - Ook in Dendermonde coronacrisisZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Ons 'Molleke' (14)

Zondag 24 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (14)Zoom                                                                (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - We moeten zuinig zijn met drinkwaterZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een aarzelende schoonheid

Zaterdag 23 mei 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Een aarzelende schoonheidWe zijn op weg naar Brussel, voor een concert van onze favoriete band. Ze spelen voor de tweede avond op rij een uitverkochte show. "Heb je gezien wat ze gisteren speelden?", vraagt mijn vriend aan het stuur naast me. "Serieus, staat die playlist online?", vraag ik terwijl ik mijn telefoon uit mijn broekzak haal. "Ze spelen nooit twee avonden na elkaar allemaal dezelfde nummers", zegt hij. "Anders is het voor hen ook niet plezant." "Ja, daar is iets van", zeg ik. "Dat is alsof je elke dag hetzelfde zou eten. (…) Het hele nieuwsbericht

Marina Van Bommel overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Lommel - Marina Van Bommel overledenVandaag is Marina Van Bommel overleden, de echtgenote van Herman Monten. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Zomerkampen mogen doorgaan

Vrijdag 22 mei 2020
#samentegencorona
Lommel - Zomerkampen mogen doorgaanZoomDe zomerkampen mogen doorgaan, met contactbubbels van maximum 50 personen. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle aangekondigd. Eerder werd ook bekend dat de kleuterscholen in juni weer open mogen.

Ondertussen, aan de kust...

Vrijdag 22 mei 2020
Lommel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tijdelijk kouder

Vrijdag 22 mei 2020
Weerbericht
Lommel - Tijdelijk kouderHet hogedrukgebied dat voor zomers weer zorgde trekt naar het noordoosten van Europa, terwijl een volgend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan opbouwt naar onze streken. Tussen beide systemen in kan een verzwakte storing over onze regio schuiven en wordt er nadien tijdelijk koudere lucht aangevoerd. Wanneer het volgend hogedrukgebied ons weer kan bepalen is er opnieuw meer zon en komt het kwik weer hoger uit.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met een verzwakte storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in de Karrestraat

Vrijdag 22 mei 2020
Lommel - Inbraak in de KarrestraatAfgelopen nacht is er ingebroken in een woning in de Karrestraat. Details over de buit zijn niet bekend.
Lommel - Gallo-Romeins Museum weer openHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent volgende week vrijdag opnieuw zijn deuren. Vanaf dan kan je zowel de permanente opstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ opnieuw bezoeken. ‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus.
Een museumbezoek kan enkel na reservatie. Vanaf woensdag 27 mei kan je je tijdslot vastleggen, zowel telefonisch als online (via de website). Betaling van je ticket (…) Het hele nieuwsbericht

Ons 'Molleke' (13)

Vrijdag 22 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (13)Zoom                                                                    (Cartoon Dirk Van Bun)

Liza Huysmans overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Lommel - Liza Huysmans overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Liza Huysmans overleden, de echtgenote van Jef Cools. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Melanie Loots overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Lommel - Melanie Loots overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstige en in Helchteren woonachtige Melanie Loots overleden, de weduwe van Ward Slegers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats waarna haar urne begraven wordt op de begraafplaats van Houthalen-Centrum.
Lommel - Goederen gestolen uit vrachtwagenOp de Balendijk zijn goederen uit een vrachtwagen gestoken. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Lommel - Chiel Koonings naar basket LommelOndanks de coronacrisis, en het stilleggen van de basketcompetitie, wordt er achter de schermen bij de meeste clubs toch al hard gewerkt aan het nieuwe seizoen. Zo ook bij basket Croonen Lommel. Vandaag meldden ze een eerste versterking voor het komende seizoen, nl. Chiel Koonings, ex-Limburg United.
Lommel - Corona-art (3): de aardappeleters...ZoomNaar Vincent Van Gogh. (Cartoon: Fobie)

Maar de kat kwam weer (3)

Woensdag 20 mei 2020
Lommel - Maar de kat kwam weer (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is al een tijdje erg droog in Limburg. De grond snakt naar water en het waterpeil in de Limburgse waterlopen staat erg laag. Daarom geldt er vanaf morgen/donderdag een verbod om water op te pompen uit de Limburgse onbevaarbare waterlopen. Dit captatieverbod is van kracht in zowat 80% van de provincie. Een gedetailleerd overzicht met exacte afbakening is hier te vinden.

'Waor zedde gai gewist?'

Woensdag 20 mei 2020
Hoe streng zijn de coronacontroles in België eigenlijk? vroeg een Nederlander in een Facebookgroep vandaag. Een ander lid van de groep, ook een Nederlander, die veel de grens over moet, gaf volgend amusant antwoord:
"Je mag als inwoner van Nederland enkel in België zijn voor je werk. Dit is het principe. Je werkgever moet dan voor je een bewijsje schrijven dat je op een bepaald adres moet zijn. Dit geldt dus voor iedereen vanuit Nederland - of je nu met de auto, fiets of zelfs te (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Huysmans overleden

Woensdag 20 mei 2020
Lommel - Jos Huysmans overledenIn Geel is de in Lommel woonachtige Jos Huysmans overleden, de weduwnaar van Adrienne Janssenswillen en de levensgezel van Jeanneke Appelen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

De King van de afwijking

Woensdag 20 mei 2020
Danny doet Danny
Lommel - De King van de afwijkingHier zit ik dan. Zomaar wat te zitten, zo blijkt. Zo lijkt het. In feite ben ik lijkbleek, maar niemand ziet het. Ik draag immers een mondmasker voor mijn muil. Voor de allereerste keer in mijn leven. Omdat het mij was opgedragen. Via een muilmail van de oogarts. Zoals altijd doe ik blindelings, zonder oogmasker, wat mij opgedragen wordt, al voelt het aan alsof zien alles is wat ik momenteel nog kan. Zien. Ademen alvast niet. Ik krijg veel te weinig zuurstof en alles ruikt hier naar ontsmettingsalcohol. Alles (…) Het hele nieuwsbericht

Maar de kat kwam weer (2)

Dinsdag 19 mei 2020
Lommel - Maar de kat kwam weer (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bij Farm Frites op Maatheide zijn vandaag twee projectielen tussen de aardappelen gevonden.
Lommel - Graffiti gespoten op garagepoortOnbekenden hebben graffiti gespoten op een garagepoort aan de Buksstraat. De feiten zijn vandaag vastgesteld.<

Ons 'Molleke' (13)

Dinsdag 19 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (13)Zoom                                                                     (Cartoon Dirk Van Bun)

Maar de kat kwam weer (1)

Dinsdag 19 mei 2020
Lommel - Maar de kat kwam weer (1)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Blijven bewegen!

Maandag 18 mei 2020
Lommel - Blijven bewegen!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Ophalen papier en karton mag weerZoomOp vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de afvalintercommunale Limburg.net besliste het nationale crisiscentrum dat de ophalingen van oud papier en karton opnieuw kunnen doorgaan. “In gemeenten waar er geen alternatief is en/of deze werkwijze courant is, is het toegestaan, maar de social distancing-maatregelen moeten in de mate van het mogelijke worden nageleefd,” stelt het crisiscentrum.

Fons Dierickx overleden

Maandag 18 mei 2020
Lommel - Fons Dierickx overledenVrijdag is Fons Dierickx overleden, de echtgenoot van José Hannes. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: José Dierickx-Hannes, Klachtloopstraat 1 bus 107, 3920 Lommel.

Weer voetbal in Duitsland

Maandag 18 mei 2020
Lommel - Weer voetbal in DuitslandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Een korte week, deze week

Maandag 18 mei 2020
Lommel - Een korte week, deze weekZoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Gerard Vreys overleden

Maandag 18 mei 2020
Lommel - Gerard Vreys overledenZaterdag is Gerard Vreys overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Stina Jansen. Hij was 94 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak in Populierenstraat

Zondag 17 mei 2020
Lommel - Inbraak in PopulierenstraatEr is ingebroken in een huis aan de Populierenstraat. Of de dieven buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg gisterenochtend melding van de feiten.

Dood tegen boom

Zondag 17 mei 2020
Grensgevallen
Lommel - Dood tegen boomOp de Weebosserweg in Bergeijk belandde vanavond een auto tegen een boom. Dat zou gebeurd zijn bij een inhaalmanoeuvre. De chauffeur kwam ter plaatse om.

Vakantie aan zee, anno 2020

Zondag 17 mei 2020
Lommel - Vakantie aan zee, anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

GRM blijft voorlopig dicht

Zondag 17 mei 2020
Lommel - GRM blijft voorlopig dichtZoomDe musea mogen vanaf morgen weer open, maar het Gallo-Romeins Museum (GRM) in Tongeren (foto) blijft voorlopig dicht. "We werken aan een veilige heropening," laat de directie weten, die ons zal informeren wanneer men daarmee klaar is.

De scholen zijn er klaar voor!

Zaterdag 16 mei 2020
Lommel - De scholen zijn er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lommel - Nog 130 coronapatiënten in ziekenhuisZoomGisteren lagen er in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nog 130 coronapatiënten. Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt vangt nog het hoogste aantal patiënten op, namelijk 47. In het ZOL in Genk verblijven er nog 29, in AZ Vesalius in Tongeren nog 21 patiënten, in Sint-Trudo in Sint-Truiden 10, in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik nog 8,  in het Mariaziekenhuis in Pelt ook 8 en in Sint-Franciscus in Heusden-Zolder nog 7.
Limburg telt op dit moment 876.785 inwoners. Dat zijn er 3.360 of 0,38 procent meer dan vorig jaar. Met deze kleine stijging zit Limburg onder het Vlaamse (+0,62%) en het Belgische (+0,55%) gemiddelde.
Van 2010 tot 2020 kreeg Limburg er meer dan 38.000 inwoners bij. Volgens het Planbureau zal onze provincie in de jaren ‘20 nog groeien met 15.000, en in de jaren ‘30 met amper 3.000 inwoners. In 2040 zou Limburg zijn maximum bereiken - 894.000 inwoners - om daarna te dalen. In 2055 zouden we (…) Het hele nieuwsbericht

Geen EK-races motorcross

Zaterdag 16 mei 2020
Lommel - Geen EK-races motorcrossZoomDe Internationale Motorsport Bond voor Amateurs (IMBA) heeft alle wedstrijden van dit jaar geschrapt. Dat heeft onder meer tot gevolgd dat de EK-races in Paal en Lommel niet doorgaan.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Meer interesse voor verpleegkundeZoomHet aantal voorinschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde aan de PXL en de UCLL is dit jaar met 10 procent gestegen. De toename valt grotendeels toe te schrijven aan de positieve manier waarop zorgverleners tijdens de coronacrisis in beeld worden gebracht.
Lommel - Geen 1,5m-verplichting meer op bussenDe directie van De Lijn heeft beslist voortaan af te zien van de verplichting om in de bussen een afstand van 1,5 meter aan te houden tussen de reizigers. Ze moeten wel een mondmasker dragen.
Lommel - Vanaf maandag mogen de markten weerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jan Bosmans overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Woensdag is Jan Bosmans overleden, de echtgenoot van Catharina Bleys. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vijfenzeventig volstaat

Zaterdag 16 mei 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Vijfenzeventig volstaatDan doe je al je best om – weliswaar met horten en stoten – een respectabele leeftijd te bereiken. Je slikt op tijd je pillen, volgt nauwgezet dat ellendige dieet, mijdt overmatig alcoholgebruik en zoveel mogelijk alle andere gelegenheden tot zonde en dan hoor/lees je dit! Een econoom – een landgenoot nota bene – stelt voor om maar een coronataks in te voeren voor bejaarden. In hun leeftijdscategorie tellen die immers het hoogste percentage aan sterfgevallen ten gevolge van Covid-19. Door (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bromfietser met duozitter in kanaalGisterenavond is een bromfietser met duozitter in het kanaal beland in Maatheide. De twee konden zelf op het droge geraken. De politie heeft hen naar huis gebracht.

305 corona-overtredingen

Vrijdag 15 mei 2020
Lommel - 305 corona-overtredingenDe Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 305 corona-overtredingen vastgesteld. Enkele cijfers: Beringen-Ham-Tessenderlo 16, Tongeren-Herstappe 11, CARMA 28, Kempenland 9 en HANO en Lommel beide elk 5.

Ons 'Molleke' (12)

Vrijdag 15 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (12)Zoom                                                                     (Cartoon Dirk Van Bun)

Jet van den Heuvel overleden

Vrijdag 15 mei 2020
Lommel - Jet van den Heuvel overledenGisteren is Jet van den Heuvel overleden, de weduwe van Hendricus Zomers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in beperkte kring.
Lommel - Ook Romeo blijft in zijn kot...ZoomAlweer erg fijn gevonden in Kattenbos... (Foto Jim Steensels)

Natuur en Bos: code oranje

Vrijdag 15 mei 2020
Lommel - Natuur en Bos: code oranjeHet is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code oranje af: wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en (…) Het hele nieuwsbericht

Dierentuinen in coronatijden

Donderdag 14 mei 2020
Lommel - Dierentuinen in coronatijdenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Karel Bloemen overleden

Donderdag 14 mei 2020
Lommel - Karel Bloemen overledenVandaag is Karel Bloemen overleden, de weduwnaar van Wiske Bosmans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaafs van Lommel-Werkplaatsen.

Gust Lodewyckx overleden

Donderdag 14 mei 2020
Lommel - Gust Lodewyckx overledenGisteren is Gust Lodewyckx overleden, de echtgenoot van Madeleine Cluysen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.
Lommel - Tel je mee het verkeer in je straat?ZoomVandaag tussen 17 en 18 uur organiseert de Fietsersbond in heel Vlaanderen de actie Straatvinken. Het is een burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie waarbij één uur alle verkeer (ook voetgangers en fietsers) wordt geteld in een straat om zo een beeld te krijgen van de modal split daar. De resultaten werden door Fietsersbond-afdelingen vaak gebruikt om in dialoog te gaan met lokale besturen. De lockdown brengt de actie niet in het gedrang omdat je het vanuit je voortuin of van achter het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - KRC Genk verlengt abonnementen gratisKRC Genk heeft bekendgemaakt dat alle bestaande abonnementen gratis verlengd worden tot aan de winterstop. Het nieuwe seizoen zal dus gestart worden met meer dan 18.000 abonnees. Andere abonnementen worden niet verkocht, omdat er nog veel onzekerheid is over het komende seizoen.

Geen naaktstrand in Bredene?

Woensdag 13 mei 2020
Lommel - Geen naaktstrand in Bredene?ZoomIn Bredene blijft het naaktstrand deze zomer gesloten... (Cartoon: Fobie)

Maria Bleys overleden

Woensdag 13 mei 2020
Lommel - Maria Bleys overledenGisteren is Maria Bleys overleden, de weduwe van Frans Winters. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Ondertussen, bij Lommel SK...

Woensdag 13 mei 2020
Lommel - Ondertussen, bij Lommel SK...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ons 'Molleke' (11)

Dinsdag 12 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (11)Zoom                                                                (Cartoon Dirk Van Bun)
Een man uit Lommel stond terecht voor weerspannigheid tegen politieagenten. Hij kon na een achtervolging ingerekend worden toen hij tegen een politiecombi botste. Het Openbaar ministerie drong aan op internering van de man maar zijn advocaat vroeg de vrijspraak omdat hij nu opgenomen is in een instelling. Op 9 juni wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Agressieveling op het matje

Dinsdag 12 mei 2020
Lommel - Agressieveling op het matjeEen twintiger uit Lommel moest zich voor de rechter in Leuven verantwoorden voor agressie. Hij had slagen toegebracht aan een veertiger. De agressieveling daagde niet op ter zitting. Het Openbaar ministerie eiste twee jaar cel en een boete van 1.600 euro. Het verdict in deze zaak valt op 9 juni.

Fernand Tormans overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Lommel - Fernand Tormans overledenIn Leopoldsburg is gisteren Fernand Tormans overleden, de echtgenoot van Julia Claes. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Rouwadres: Julia Tormans-Claes, Kerkhovenweg 15 3970 Leopoldsburg.

Frans Lenaerts overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Lommel - Frans Lenaerts overledenGisteren is Frans Lenaerts overleden, de weduwnaar van Maria Emmers en de levenspartner van Mia Stroek. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Het wordt steeds drukker in de winkelsZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
"Een e-sigaret mist veel van de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar in de damp komen wel schadelijke stoffen vrij, zoals nicotine en propyleenglycol, en (sporen van) giftige en carcinogene stoffen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid."
(Het Nederlandse Trimbos-instituut in een advies aan de Nederlandse minister van Volksgezondheid)

Beamers gestolen uit school

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Beamers gestolen uit schoolInbrekers gingen met drie beamers aan de haal in de basisschool aan de Sint-Janstraat. De diefstal is vandaag vastgesteld. In de Turfstraat zijn gisteren sierstenen en tuinornamenten gestolen.
#samentegencorona
Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf vandaag met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?
- Wanneer je ziek wordt door het coronavirus geeft de dokter je contactgegevens door aan een contactonderzoeker. Die neemt telefonisch contact met je op via één van deze nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. Via een vragenlijst wordt in kaart gebracht met wie je in contact bent geweest tot twee dagen voor je symptomen vertoonde. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Noëlla gespot tijdens uitstapjeZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Lena Gerits overleden

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Lena Gerits overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Lena Gerits overleden, de weduwe van Jef Schildermans, die in 2017 overleed. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Condoleren via info[!]uitvaartcentrum-vandebosch.be

Fernand Drees overleden

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Fernand Drees overledenVandaag is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Fernand Drees overleden, de echtgenoot van Paula Huybrechts. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Pierre Hufkens overleden

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Pierre Hufkens overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Pierre Hufkens overleden, de echtgenoot van Alice Vanvelthoven. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Centrum vindt in intieme kring plaats waarna zijn asurne een plaats krijgt in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Iets meer landbouwbedrijven

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Iets meer landbouwbedrijvenZoomVoor het eerst sinds lang is er weer een lichte toename van het aantal landbouwbedrijven in Limburg. Tussen 2001 en 2017 ging het aantal Limburgse landbouwbedrijven er van jaar tot jaar op achteruit. Tussen 2001 en 2011 was de daling het sterkst: van 5.161 tot 3.086. Tussen 2011 en 2017 was de daling minder sterk: van 3.086 tot 2.824, het laagste aantal in de hele periode 2001-2019. In de jaren 2018 en 2019 zien we elk jaar een kleine toename van het aantal landbouwbedrijven. In 2019 telde Limburg 2.852 landbouwbedrijven.

Woord van de week: coco

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Woord van de week: cocoZoomVanaf vandaag mogen alle winkels hun deuren weer openen. Verschillende steden en gemeenten doen een beroep op stewards om het winkelen in goede banen te leiden. In Sint-Truiden hebben ze voor die functie de benaming coco bedacht, voluit coronaconsulent. Coco’s staan handelaars bij die vragen hebben over de veiligheid. Ze helpen ook de shoppers en zorgen ervoor dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Brand in Vreyshorring

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Brand in VreyshorringAan de Vreyshorring ontstond zaterdagavond brand in een woning. De brandschade bleef beperkt. De brandweer heeft de woning geventileerd.
Lommel - Ze zien het wel niet, maar toch...Zoom                                                                 (Foto Robert Boons)

Zijn we er klaar voor?

Maandag 11 mei 2020
Lommel - Zijn we er klaar voor?ZoomVandaag gaan de winkels weer open... (Cartoon: Fobie)

De vraag van elke dag

Zondag 10 mei 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - De vraag van elke dagHij ligt op tafel. De vraag van elke dag. "Wat eten we straks?" Als het compromis er eindelijk is, schrijven we de benodigdheden en de rest van de boodschappen op een geel notitiepapiertje. Inkopen doen, het kleurt tegenwoordig je dag. Bij de supermarkt worden we in de wachtrij begroet door een kennis. "Ik ga naar Italië", lacht hij. "Straks maken we zelf pizza. En jullie? Naar de zee? Dan moet ge naar de visafdeling. Och, je mag toch een beetje plezier hebben."
Aan de winkelkarren wacht een medewerker (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Meer wandelaars in coronatijdZoomSinds de coronacrisis uitbrak wordt er in Limburg niet alleen meer gefietst maar ook meer gewandeld. Zo is er bjjvoorbeeld in Bosland van half maart tot half april 30 tot 35 procent meer gewandeld dan vorig jaar. Ook in de meeste andere natuurgebieden in onze provincie werden meer wandelaars geregistreerd.

Welpjes voor Noëlla

Zondag 10 mei 2020
Lommel - Welpjes voor NoëllaZoomWolvin Noëlla heeft geworpen. Dat leiden kenners af uit het feit dat ze op recente foto's van wildcamera's te zien is zonder bolle buik. De beelden tonen een wolvin in goede gezondheid. Hoeveel welpjes er geworpen werden is niet bekend.
"Dit is een nieuwe mijlpaal voor het wolvenkoppel, maar ook voor de natuur in Vlaanderen," zegt het Agentschap Natuur en Bos. "We volgen de wolvenfamilie intensief op via een uitgebreid cameranetwerk en zorgen voor een verhoogde aanwezigheid op het terrein. Recent gaf de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan een voorstel om de wolf in de hoogste beschermingscategorie onder te brengen. We geven hen nu meer dan ooit rust voor een veilige en gezonde start." (foto ANB/INBO)

Fietsen gestolen uit stal

Zondag 10 mei 2020
Lommel - Fietsen gestolen uit stalUit een stal aan de Kerkhovensesteenweg zijn fietsen en materialen gestolen. De feiten zijn vandaag vastgesteld.
Lommel - Tuinhuisje uitgebrand in LutlommelDe brandweer moest deze voormiddag uitrukken omdat er brand was ontstaan in een tuinhuisje aan de Koperslagersweg in Lutlommel. Het tuinhuisje brandde volledig uit. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Lommel - Keuzestress bij de moeders vandaag...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Waarom vandaag Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Lommel - Waarom vandaag MoederdagZoomWaarom wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd? Dat hebben we te danken aan een Amerikaanse, Anna Jarvis, die in 1948 op 84-jarige leeftijd stierf. Bij Kerknet staat een mooi verhaal over de oorsprong van deze dankdag - een dank aan alle moeders.   

Moederdag, gezien door Lisa

Zondag 10 mei 2020
Lommel - Moederdag, gezien door LisaZoomLisa Van Gucht is pas 11 maar ze kan tekenen! Hierbij haar visie op moederdag... 

Ons 'Molleke' (10)

Zondag 10 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (10)Zoom                                                       (Cartoon: Dirk Van Bun)

Nieuwe provinciegriffier

Zaterdag 9 mei 2020
Wim Schoepen (51) heeft zijn mandaat opgenomen als provinciegriffier of algemeen directeur van het provinciebestuur Limburg. Schoepen voltooide in 1990 zijn licentiaatsopleiding sociale en militaire wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. In 2007 behaalde hij er eveneens het masterdiploma politieke en militaire wetenschappen. Hij bouwde een rijke carrière uit als leidinggevende bij Defensie, meer bepaald bij de Luchtmacht. Tot april 2020 stuurde hij als commandant van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gemeenten promoten WinkelhierenZoom35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Unizo.
Lommel - Coronacrisis leidt tot banenverliesZoomDe Corona-impact zal de komende maanden diep doordringen in de economie en zich vaak dan pas echt laten voelen bij onze bedrijven, meldt VKW Limburg. 62 procent van de bedrijven denkt 2020 met minder personeel te eindigen. De helft van de Limburgse bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen, vooral in de zomermaanden, met piek in juli. Meer dan een kwart denkt een overbruggingskrediet nodig te zullen hebben. Bijna 1 op 4 verwacht daarnaast problemen inzake (groei)financiering. 1 op 3 van de Limburgse bedrijven geeft aan op zoek te moeten gaan naar extra kapitaal/eigen vermogen.

Zoek de verschillen

Zaterdag 9 mei 2020
Lommel - Zoek de verschillenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
In het kader van de bestrijding van het coronavirus kunnen maandag de winkels openen BEHALVE de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kapperszaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren.
Inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve, toeristische, sportieve en horecasector blijven gesloten. 

Jean Vanheukelom overleden

Zaterdag 9 mei 2020
Lommel - Jean Vanheukelom overledenGisteren is Jean Vanheukelom overleden, de levenspartner van Adi Rousseeuw. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Raad de griep! (2)

Vrijdag 8 mei 2020
Lommel - Raad de griep! (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Schilderen voor de galerij

Vrijdag 8 mei 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Schilderen voor de galerijWie in de kunstwereld zaken doet, heeft meestal een broertje dood aan schriftelijke afspraken. Meestal heerst - hoe kan het anders - de flou artistique. Letterlijk: het gewilde onscherpe effect in een foto of film. De vaagheid, zeg maar.
Zo zijn er tussen een kunstgalerij en een kunstenaar zelden netjes genoteerde afspraken. Vaste formules zijn er ook niet. Een rechtbank die moet oordelen als er ruzie is in het kunststraatje, moet dan ook creatief uit de hoek komen.
De Brusselse rechtbank (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag mogen de ouders opnieuw het burgerlijk of religieus huwelijk van hun kinderen bijwonen. Religieuze en burgerlijke huwelijken waren in tijden van corona nog steeds mogelijk, maar in zeer beperkte kring. Enkel het bruidspaar, de getuigen en de bedienaar van de eredienst of de ambtenaar van de burgerlijke stand mochten aanwezig zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een bromfietser tegen een stilstaande bestelwagen gereden in de Willem II-straat in Overpelt. Hij raakte daarbij gewond.
Vanaf komende dinsdag past Limburg.net de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen (niet méér!) het park te bezoeken en zijn ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met Bancontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek blijft wel alleen mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven gelden. Ook het aantal bezoekers dat tot het park wordt toegelaten blijft beperkt.

Raad de griep!

Vrijdag 8 mei 2020
Lommel - Raad de griep!Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

577 corona-overtredingen

Vrijdag 8 mei 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 577 corona-overtredingen vastgesteld, vooral voor het maken van nodeloze verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe (41), Beringen-Ham-Tessenderlo (27), CARMA (92), HANO (15), Kempenland (6) en Lommel (23).

Jean Vanheukelom overleden

Vrijdag 8 mei 2020
Vandaag is Jean Vanheukelom overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Flink wat kouder

Vrijdag 8 mei 2020
Weerbericht
Lommel - Flink wat kouderDe hoge luchtdruk begint stilaan te verzwakken en er kan wat meer bewolking voorbijdrijven. Zondag trekt een koufront doorheen de regio met kans op een bui of wat regen, maar vooral lagere temperaturen. Na het weekend volgen enkele koude en gure dagen, maar halfweg de week wordt het terug wat warmer.
Vandaag is het licht bewolkt met vooral hoge sluierwolken waar de zon nog vlot kan doorschijnen. Het kwik klimt tot gemiddeld 23 graden bij een zwakke, veranderlijke bries.
Zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Lommel - 8 mei 1945: een historische dagZoom
8 mei, in een ver verleden was het nog een officiële feestdag. Het is de dag dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, toch een moment om even bij stil te staan.
Er is vandaag geen fysieke herdenking door de coronacrisis maar het War Heritage Institute roept op om online mee te doen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog start het War Heritage Institute met de campagne ‘#wewillmeetagain’.  Het gaat om een Facebookcampagne waarbij je stilstaat bij jouw held en dat moment deelt met de hashtag #wewillmeetagain. Vanavond om 23.01 uur - het tijdstop waarop destijds de wapenstilstand inging - zingt Selah Sue het bekende liedje ‘We’ll Meet Again'.
Meer info via deze link.(foto Nationaal Archief Nederland)

Nieuw: The Burger Lommel

Donderdag 7 mei 2020
The Burger Lommel: dat is de naam van de besloten vennootschap die opgericht werd door Dogan Ercan uit Genk en Yasin en Eyyub Yildiz, beiden uit Mol. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Mudakkers in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer horeca-activiteiten en de import en export van allerlei goederen.

Moederdag wordt anders (2)

Donderdag 7 mei 2020
Lommel - Moederdag wordt anders (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Ons 'Molleke' (9)

Donderdag 7 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (9)Zoom                                                                  (Cartoon: Dirk Van Bun)
Vlaams minister van Onroerend erfgoed Matthias Diependaele heeft de nieuwe intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED) Bosland erkend. Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel maken deel uit van deze nieuwe IOED.
“Bijna 80% van de lokale besturen in Vlaanderen laat zich bijstaan door zo’n IOED”, zegt de minister. “Het doet mij dan ook enorm veel plezier dat deze vier gemeenten de handen in elkaar slaan. Dat is geweldig nieuws voor het onroerenderfgoedbeleid in de (…) Het hele nieuwsbericht

Stickers tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Lommel - Stickers tegen coronaZoomOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) via stickers op verkeerslichten weggebruikers aanmoedigen om de elleboog of een gebruiksvoorwerp te gebruiken bij drukknoppen in plaats van blote handen. Het is één van de maatregelen die de minister zal nemen in een breder pakket van maatregelen inzake de exitstrategie ‘duurzame mobiliteit’.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert 1600 (…) Het hele nieuwsbericht

Clementine Meynen overleden

Donderdag 7 mei 2020
Lommel - Clementine Meynen overledenDinsdag is in Heusden-Zolder de uit Lommel afkomstige Clementine Meynen overleden, de weduwe van Emiel Lespoix. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
In vergelijking met april vorig jaar is de werkloosheid in Limburg met 13 procent gestegen. 27.200 Limburgers hadden vorige maand geen job. In maart waren er dat 25.000. De stijging van het aantal werklozen is onder meer het gevolg van de coronacrisis.

Moederdag wordt anders

Woensdag 6 mei 2020
Lommel - Moederdag wordt andersZoom                                                                           (Cartoon;: Fobie)

Vluchtmisdrijf

Woensdag 6 mei 2020
Danny doet Danny
Lommel - VluchtmisdrijfZoals je wel of niet weet, ben ik geboren met een pen in de hand. Ik noem mezelf schrijver. Niet dat het zoveel oplevert dat ik er zes hongerige gezinsmonden mee kan voeden, waaronder mijn eigen steevast gulzig opengesperde muil. Niet dat het aanzien wordt als een volwaardige professie, toch noem ik mezelf zo. Omdat ik graag en veel schrijf. Omdat ik in mijn eigen wereldje leef.
In de echte wereld heerst corona. De volgende jaren zullen er duizenden boeken verschijnen over het virus, de lockdowns, depressies (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtelijke werken op E313

Woensdag 6 mei 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst deze maand 10 nieuwe portieken over de snelweg E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarop worden digitale signalisatieborden bevestigd, zodat de extra rijstrook dienst kan doen als dynamische spitsstrook. Voor het plaatsen van de portieken wordt de snelweg tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen volgende week enkele nachten afgesloten, telkens in één rijrichting. Verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.
In de komende tijd krijg je misschien telefoon van iemand van de coronaopsporingslijn. Die zal je wellicht melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en je vragen wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. Kijk naar het telefoonnummer dat je opbelt! De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële speurders gaat. Je kan ook SMS-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'coronaopsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.
Ook geen slecht idee: een soort dagboekje bijhouden en daarin noteren wie je die dag allemaal ontmoet hebt. Dan hoef je je geheugen niet zo te pijnigen als die opsporingsambtenaar dat vraagt.

Ons 'Molleke' (8)

Woensdag 6 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (8)Zoom                                                                  (Cartoon: Dirk Van Bun)
Puur natuur
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidieregeling gelanceerd die tot doel heeft nesten van in akkers en weilanden broedende vogels te beschermen. Het gaat onder meer om nesten van de bruine kiekendief, grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Door het steeds vroeger maaien en grondbewerking met zware machines verliezen deze soorten vaak hun nest. Het zijn dan ook deze vogelsoorten die de voorbije decennia enorm achteruit zijn gegaan in Vlaanderen.
Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Johan Driessen overleden

Woensdag 6 mei 2020
Lommel - Johan Driessen overledenGisteren is Johan Driessen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Hendriks. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn as wordt verstrooid op de strooiweide van de begraafplaats van Lommel-Centrum.
De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken door de coronacrisis. Dat becijferde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in een analyse. Maar liefst 86 procent van die bedrijven ziet de omzet met minstens 75 procent dalen.
Isabel Smeulders uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kat-jol opgericht met zetel aan de Slootvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van management- en consultancydiensten.

Guido Pauwels overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Lommel - Guido Pauwels overledenIn Boekarest (Roemenië) is op 27 april Guido Pauwels overleden, de weduwnaar van Maria Van Gorp. Hij was 67 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 
Puur natuur
Lommel - 'Laat dat gras toch groeien'ZoomIn deze coronatijden zijn mensen meer dan ooit bezig met hun tuin. "Dat kan uitmonden in te veel activiteit,” waarschuwt bioloog Dirk Draulans. "Een tuin moet toch een beetje zijn gang kunnen gaan om er natuurlijk uit te zien. Een wat wildere tuin biedt immers weerstand tegen periodes van extreme droogte."
We leven in een van de droogste regio's van Europa en de maand april was de droogste april in honderd jaar tijd. "Het is belangrijk dat we ons hiertegen wapenen want deze droogtes (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Dag van de Landbouw' geannuleerdZoomVanwege de coronacrisis is de Dag van de Landbouw dit jaar geannuleerd. Dat melden de Boerenbond en de Landelijke Gilden. Traditioneel valt die Dag van de Landbouw op de derde zondag in september. "We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden," zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden vandaag in een persbericht.
Lommel - Clementine Wellens overleden
Vandaag is Clementine Wellens overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Jos Vandenberk. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring

Aangenaam lenteweer

Dinsdag 5 mei 2020
Weerbericht
Lommel - Aangenaam lenteweerEen storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.
Vandaag is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Koen Van Eijk uit Lommel heeft de besloten vennootschap Oak Mgt opgericht met zetel in de Meierijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerdienstverlening, computerbeheer en internetdiensten zoals webhosting en domeinnaamregistraties.
Thomas Van Turnhout uit Lommel heeft de besloten vennootschap Wood Mgt opgericht met zetel in Wijerken. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en consulting van soft- en hardware.

Ons 'Molleke' (7)

Dinsdag 5 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (7)Zoom                                                              (Cartoon: Dirk Van Bun)
Lommel - Internationale Dag van de HandhygiëneZoomElk jaar op 5 mei pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het beter wassen van onze handen. En dit jaar krijgt dit natuurlijk wel een speciale bijklank en is handen wassen actueler dan ooit. Handhygiëne is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om overdracht van micro-organismen tegen te gaan.
Lommel - Auto tegen boom: vrouw gewondEen vrouw uit Lommel is gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom belandde op de Napoleonweg in.Overpelt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Bart Dewit overleden

Maandag 4 mei 2020
Lommel - Bart Dewit overledenNa een verkeersongeval in Mol is vrijdag Bart Dewit overleden, de partner van Djamel Allali. Hij was 39 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting met inachtname van de coronamaatregelen op donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.  
#samentegencorona
Vanaf deze week kunnen huisartsen een quarantaineattest uitreiken aan werknemers die in zelfisolatie moeten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dat heeft het kabinet van minister Maggie De Block bekendgemaakt. 
Vanaf vandaag kunnen huisartsen en triagecentra in principe iedereen met symptomen van een virale infectie testen op Covid-19. Tot nog toe waren dergelijke testen voorbehouden voor zorgpersoneel en voor mensen in een residentiële (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Motorrijders mogen weer de weg opZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de komende weken verkeerslichten op de N726 Wagemanskeel ter hoogte van de op- en afrit 30 Park Midden-Limburg richting Nederland. Deze maatregel moet vooral een verbetering betekenen voor de doorstroming op de afrit van de autosnelweg komende vanuit Lummen. De verkeerslichten werden zo ontworpen en opgebouwd, dat er geen snoei- of rooiwerken nodig zijn. De werkzaamheden zullen zo’n drie weken in beslag nemen, met plaatselijk beperkte verkeershinder.   
Lommel - Nieuwe directeur vzw MariaziekenhuisZoomDe raad van bestuur van de vzw Mariaziekenhuis heeft Hans Ramaekers aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt in die functie prof. dr. Bernard Himpens op, die de nieuwe directeur wordt van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden.
“Een fantastische opportuniteit en een logische verderzetting van mijn loopbaan”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is hij nog algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Hij kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Van 'social distance' naar 'gezonde afstand'?ZoomHoe langer hoe meer gebruiken we Engelse woorden en termen in onze eigen taal. Zo ook met het modewoord van de afgelopen weken 'social distance' van 1,5 meter. Vandaag lazen we op Twitter een voorstel van columnist en ex-reclameman Guillaume Van der Stighelen om dit te vervangen door de mooie eigentaalse term ‘gezonde afstand’. De man mocht al heel wat retweets noteren op dit bericht... Misschien vindt u dit ook wel iets?
Lommel - Nachtvluchten F16's en C-130ZoomVanaf vandaag zullen er vanaf de basis van Kleine Brogel terug nachtvluchten worden georganiseerd voor de opleiding van piloten. Dat kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Ook een C-130 doet komende nacht en in de nacht van dinsdag op woensdag nachtvluchten.

Leven met corona (5)

Maandag 4 mei 2020
Lommel - Leven met corona (5)ZoomWie met bus of trein wil reizen moet vanaf vandaag een mondmasker dragen. (Cartoon: Fobie)
Lommel - 'A riff a day keeps the corona blues away'ZoomOnder het motto "A riff a day keeps the corona blues away" speelde Peltenaar Gert Peeten, van het Peltse trio Shoosh, de voorbije vier weken elke dag op Facebook een bekende riff op klassieke gitaar. Daaruit ontstond deze compilatie. Mooi!
Bram Vanheukelom verlaat Lommel SK en komt komend seizoen uit voor Bocholt VV. Vanheukelom is 19 jaar.
Lommel - Volgende zondag is het moederdagZoom                                                                         (Foto Robert Boons)
Lommel - Digitale wenskaarten in het MariaziekenhuisZoomHet versturen van digitale wenskaarten is een leuk extraatje dat je al enkele jaren op de website van het Mariaziekenhuis vindt. Maar in tijden van corona heeft deze wenskaart aan extra populariteit gewonnen, zegt Carine Geusens van het directiesecretariaat: “Ook vóór de coronatijden werd er regelmatig gebruik gemaakt van onze digitale wenskaarten, zo’n 5-tal kaarten per dag werden er dan naar de verpleegafdelingen gestuurd. Dit is in deze tijden toch beduidend meer: maar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Sporten mag weer: petanqueZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Vraag naar honden en katten gestegenZoomDe dierenasielen krijgen beduidend meer vragen voor de adoptie van een hond of kat sinds de lockdown is afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat komt omdat de mensen nu meer thuis zijn, luidt het. Het zou echter kunnen dat de asielen later weer meer dieren moeten opvangen omdat bij het houden van een dier toch meer komt kijken dan gedacht. (foto Bart Liesenborgs)

Leven met corona (4)

Zondag 3 mei 2020
Lommel - Leven met corona (4)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ons 'Molleke' (6)

Zondag 3 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (6)Zoom                                                                     (Cartoon: Dirk Van Bun)
Lommel - Belbussen rijden opnieuw vanaf 11 meiDe belbussen rijden opnieuw vanaf maandag 11 mei. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei. Het aantal klanten per rit wordt beperkt tot maximaal 3 voor een belbus, 1 bij een taxi. Om ervoor te zorgen dat de social distance van 1,5 meter gegarandeerd blijft bij het in- en uitstappen, legt de chauffeur bij aankomst aan de halte het busje stil; hij stapt dan eerst uit, laat de klant opstappen en stapt daarna zelf terug op. Bij het uitstappen van een klant doet de chauffeur hetzelfde. Als je reserveert, geeft de belbusmedewerker deze richtlijnen ook telefonisch mee.
Grensarbeiders kunnen tijdens de verplaatsing van en naar het werk boodschappen doen. Dat heeft de nationale veiligheidsraad vandaag beslist. Het grensoverschrijdend woonwerkverkeer blijft toegelaten; voor anderen blijft de grens alvast tot 8 juni dicht. Uitzonderingen: kinderen die over de grens school open, medische zorg, dierenverzorging en verplaatsingen naar een partner die niet onder hetzelfde dak woont.
#samentegencorona
Lommel - Beperkte verplaatsing voor sportbeoefening magZoomVoor de fysieke activiteit in openlucht mag je je vanaf komende maandag beperkt verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit. En dan is er ook opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. In overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Domenico Ogur weg bij Lutlommel VVDomenico Ogur verlaat Lutlommel VV. Hij zal komend seizoen de kleuren van FC Alken verdedigen.

Leven met corona (3)

Zaterdag 2 mei 2020
Lommel - Leven met corona (3)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hollanders

Zaterdag 2 mei 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - HollandersIk mis ze! Natuurlijk lopen veralgemeningen altijd mank, maar het is zeker niet de eerste keer dat ik het vaststel: rare jongens zijn het, die Batavieren.
Een aantal dingen pakken ze daarboven helemaal anders aan dan wij. En, laten we het maar toegeven, soms ook beter. Zo liep bijvoorbeeld stedenbouw in Nederland decennia voor op ons. En denk eens aan hun verzorgde en veilige fietspaden, of aan hun aanzienlijk deskundiger ingeplant en degelijk onderhouden wegennetwerk.
Nog een pluspunt: ze zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op 331 inwoners besmet

Vrijdag 1 mei 2020
In Lommel zijn 103 bevestigde covid-19 besmettingen vastgesteld. Dat betekent dat één op de 331 inwoners besmet is geraakt.

Annie Huysmans overleden

Vrijdag 1 mei 2020
Lommel - Annie Huysmans overledenVandaag is Annie Huysmans overleden, de echtgenote van Alfons van Gorp. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Inbraak in mobilhome

Vrijdag 1 mei 2020
Lommel - Inbraak in mobilhomeOp de Kerkhovensesteenweg is er afgelopen nacht ingebroken in een mobilhome. Die stond geparkeerd naast een woning. De buit is niet bekend. 

Leven met corona (2)

Vrijdag 1 mei 2020
Lommel - Leven met corona (2)ZoomVlaanderen zet contactopspoorders in tegen de verspreiding van het coronavirus. (Cartoon: Fobie)

Ons 'Molleke' (5)

Vrijdag 1 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (5)Zoom                                                                 (Cartoon: Dirk Van Bun)
Lommel - Virtuele expo kunstkring KosmosZoomHet zijn moeilijke tijden voor iedereen, zo ook voor kunstenaars. Daarom verloopt de nieuwe expo van kunstkring Kosmos nu digitaal. U kan getuige zijn van de kunstwerken via de website, en opening is vandaag 1 mei om 15.00 uur. Onder de titel 'Virtual Variations - virus free' kan u op een virtueel platform werk van 12 kunstenaars bekijken...
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 11 mei mag er in de rijscholen weer les worden gegeven en vanaf 18 mei kan je in de rijexamencentra terecht voor onder meer theoretische examens of praktijkexamens voor de categorieën AM, A, C en D. Vanaf 25 mei zullen ook de praktijkexamens voor de categorieën B, BE en G weer mogelijk zijn.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel