Het overige nieuws

Lommel - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inslapen en zo

Zaterdag 31 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Inslapen en zoToen ik een jaar of vijftien was, zorgden mijn puberteitskuren voor een hoop problemen op school. En die resulteerden dan weer onherroepelijk in een onoverzichtelijk aantal uren strafstudie. Voor het verrichten van de taakstraf die toen strafstudie heette, kon je je melden op woensdag- en/of zaterdagnamiddag. Meestal ‘en’ voor mij. Telkens twee uur. En je zult denken dat ik overdrijf, maar het is voorgekomen dat ik daar niet mee toekwam. Dat ik bijgevolg ’s zondags ook nog eens met de internen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Ex-Aqua

Vrijdag 30 oktober 2020
Stephan Van Hoof uit Vroomshoop (Ned.) heeft de besloten vennootschap Ex-Aqua opgericht met zetel aan de Gerard Mercatorstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Mededeling van de redactie

Vrijdag 30 oktober 2020
Lommel - Mededeling van de redactieDe Internetgazetredactie heeft besloten voortaan reacties op berichten over politieke aangelegenheden in Lommel niet meer te plaatsen. De Internetgazet is niet bedoeld voor het uitvechten van politieke vetes. Van reacties wordt verwacht dat ze een elementair beschaafd niveau hanteren en dat leek men de jongste dagen/weken soms wel eens te vergeten. Bovendien zullen reacties van lezers die niet hun volledige naam vermelden, voortaan worden geblokkeerd. (PP)

Nieuwe vennootschap

Vrijdag 30 oktober 2020
Diederik Jansen uit Lommel heeft de besloten vennootschap Whetstones engineering Solutions opgericht met zetel aan de Sterstraat. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau.

Nieuwe vennootschap: TCDC

Vrijdag 30 oktober 2020
De naamloze vennootschap R.V.R. Beheer uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap The Circular Drinks Company, verkort TCDC, opgericht met zetel aan de Marie Popelinstraat in Lommel. Het gaat om een groothandel in dranken en foodproducten.
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Lommel - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Wielertruitjes voor Goede Doel

Vrijdag 30 oktober 2020
Lommel - Wielertruitjes voor Goede DoelZoomElke dag krijgen mensen te horen dat ze één of andere soort kanker hebben, wat als een enorme slag aankomt bij de persoon zélf en bij familie en vrienden. Patiënten en families hebben dan ook steun nodig, zowel lichamelijk, psychologisch als financieel. Lommelaar Steven Leppens (foto hiernaast) heeft het hart op de juiste plaats en wenste ook een bijdrage te leveren voor 'Kom op tegen Kanker'. Omdat hij nogal een grote fan van het wielrennen is, besliste hij een veiling te (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Lommel - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Teutenbosloopcriterium coronaproof

Donderdag 29 oktober 2020
In december start het Teutenbosloopcriterium. Deelnames worden dit jaar gespreid over een heel weekend, van vrijdag tot zondag. Bij elke loop is er een parcours van +/- 3 km bewegwijzerd. De start en aankomst kan je herkennen aan de blauwe vlag van Sport Vlaanderen. Deelname is gratis. Loop je het parcours binnen de aangegeven periode en maak je een foto bij de beachvlag? Zet deze dan op de Facebookpagina van het Teutenbosloopcriterium en maak kans op een waardebon van 25 euro bij Decathlon! Na elke bosloop (…) Het hele nieuwsbericht

IJzerpoeder als circulaire brandstof

Donderdag 29 oktober 2020
Grensgevallen
Onderzoekers en studententeam SOLID van de TU Eindhoven (TU/e) hebben vandaag in het Nederlandse Lieshout 's werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als nieuwe circulaire brandstof gepresenteerd.  
Elektriciteitscentrales en warmte-intensieve industrieën zijn samen verantwoordelijk voor 40% van de globale CO2-uitstoot. Om onze klimaatdoelstellingen te halen moet dit getal teruggebracht worden tot nul. Tot op heden zijn er weinig CO2-vrije en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Oogcentrum Lommel

Donderdag 29 oktober 2020
Nathalie Bral en Nathalie Vervaet, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Oogcentrum Lommel, verkort OCL, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in het Kapittelhof.

Nieuwe vennootschap: B&B Rental

Donderdag 29 oktober 2020
Bart en Bernd Rademakers, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap B&B Rental opgericht met zetel aan het Hertog Janplein. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de import en export van mobilhomes, caravans en alle mogelijke aanhangwagens.

Inbraak in Pieter Paul Rubensdreef

Donderdag 29 oktober 2020
Lommel - Inbraak in Pieter Paul RubensdreefIn de Pieter Paul Rubensdreef is ingebroken in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten. In een woning aan de Akkerstraat zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Lommel - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

De horror van corona en Halloween

Donderdag 29 oktober 2020
Lommel - De horror van corona en HalloweenZoomDe horror van corona is erger dan die van Halloween, dus ook events zoals Halloweentochten en -fuiven mogen/kunnen niet doorgaan. Met de herfstvakantie in aantocht (en verlengd...) onderaan ook een inkleurversie van de illustratie, waar de kids zich op kunnen uitleven... (Cartoon Dirk Van Bun)
De horror van corona en Halloween
Zoom

Goedgemutst de herfst in wandelen

Donderdag 29 oktober 2020
Natuurgrenspark De Groote Heide heeft een nieuwe wandelkaart gemaakt. Daarop staan 678 kilometer aan prachtige (grensoverschrijdende!) wandelpaden uitgetekend. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds dit jaar worden die ook verbonden met 80 kilometer aan nieuwe verbindingen aan Belgische kant. Bovendien krijgt iedereen die een wandelkaart aankoopt er een gratis muts van De Groote Heide bij (zo lang de voorraad strekt). Een kaart kost 4,95 euro en kan gekocht worden bij de VVV van Hamont-Achel (in het Simonshuis in Achel), de vrijetijdsbalie in Pelt (Jeugdlaan 2, Palethe), de VVV van Valkenswaard (Markt 19) en de VVV van Cranendonck (Markt 22a Budel).

Willem Verdonschot overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Lommel - Willem Verdonschot overledenGisteren is Willem Verdonschot overleden, de echtgenoot van Drika Gerits. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  

Auto tegen boom: 72-jarige gewond

Woensdag 28 oktober 2020
Lommel - Auto tegen boom: 72-jarige gewondEen 72-jarige man uit Lommel is gewond geraakt toen hij vanmorgen tegen een boom reed op de Eindhovensebaan in Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Politie zoekt autobestuurder

Woensdag 28 oktober 2020
Lommel - Politie zoekt autobestuurderDe lokale politie Lommel is op zoek naar de bestuurder van de personenwagen die vanochtend omstreeks 8.15u betrokken was in een verkeersongeval op het kruispunt van Heide met de Albert Servaesdreef. Die autobestuurder wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te melden bij het politiebureau.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Lommel - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Lommel - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Werkstraf voor vloggers

Dinsdag 27 oktober 2020
Lommel - Werkstraf voor vloggersDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee vloggers uit Pelt, die zich in februari 2019 hadden laten opsluiten bij tuincentrum Pelckmans in Lommel, veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De twee hadden verzet aangetekend tegen een eerder vonnis waarbij ze tot 10 maanden gevangenisstraf waren veroordeeld.  

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Lommel - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Betonnen paaltjes in Gasstraat geraaktZoomGistermiddag om 14.40 heeft een grote oplegger van de Action met Nederlandse nummerplaat twee betonnen paaltjes eruit gereden in de Gasstraat. De bocht was onhaalbaar voor deze lange oplegger die ver uitzwenkt. De vrachtwagenchauffeur in kwestie is doorgereden en aangifte hiervan werd gedaan bij politie Lommel.

Aanbesteding nieuwe ziekenwagens

Dinsdag 27 oktober 2020
Lommel - Aanbesteding nieuwe ziekenwagensZoomOp 12 november wordt de aankoop van zes ziekenwagens voor de Hulpverleningszone Noord-Limburg aanbesteed. Die nieuwe voertuigen gaan tussen 2021 en 2024 gefaseerd de huidige ziekenwagens vervangen in de vier brandweerposten, waar ze ook permanent vertrekkensklaar staan: twee ziekenwagens in post Lommel, één in post Pelt, twee in post Bree en één in post Leopoldsburg.
De nieuwe voertuigen zullen uitgerust zijn met de modernste technieken. Eén daarvan is een geautomatiseerd optreksysteem van de brancard, met het oog op de ergonomie van de hulpverleners.
Jaarlijks leggen alle ziekenwagens in de hulpverleningszone in totaal meer dan 200.000 km af. In 2019 waren ze goed voor 6558 interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening in Noord-Limburg. (Archieffoto)
Lommel - En waar staat de flitser deze week?Hij staat op diverse plaatsen, maar u maakt deze week het meest kans de flitsauto van de lokale politie tegen te komen op Stevensvennen, in de Slinkerstraat, de Vreyshorring of de Stationsstraat.  

Ziekenhuis Mol weer operationeel

Maandag 26 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Na een tijdelijke opnamestop in het voorbije weekend, is het Heilig Hartziekenhuis in Mol sinds vanmiddag weer volledig operationeel. Alle dringende opnames zijn weer mogelijk. Eén afdeling geriatrie blijft in quarantaine tot het einde van de week.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)

Willy Biesmans overleden

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Willy Biesmans overledenZaterdag is Willy Biesmans overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Thieu Van Dijck overleden

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Thieu Van Dijck overledenVrijdag is Thieu Van Dijck overleden, de weduwnaar van Tina Bosmans. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Lommel - Openingsweek vernieuwde cultuurcentrumZoomDonderdag 29 oktober opent het vernieuwde CC De Adelberg de deuren tijdens een officieel inhuldigingsmoment. Door de coronamaatregelen is een groot openingsfeest helaas niet mogelijk, daarom enkel een officieel inhuldigingsmoment voor genodigden. Daarnaast is er een programma uitgewerkt voor het publiek. Tijdens de herfstvakantie, van woensdag 4 t.e.m. zondag 8 november 2020, worden er maar liefst zes prachtige voorstellingen aangeboden in de volledig nieuwe Kleine zaal.
Bezoekers kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Winteruur in het recyclageparkVanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Lommel - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Ik denk van niet...

Maandag 26 oktober 2020
Lommel - Ik denk van niet...Zoom                                                               (Foto Robert Boons)

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Lommel - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom

Inbrekers op pad

Zondag 25 oktober 2020
Lommel - Inbrekers op padDieven sloegen een ruit in om binnen te geraken in een huis aan de Zavelstraat. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. Uit een garage in Dubbelrij is tuingereedschap gestolen.
Lommel - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

Opnamestop in ziekenhuis Mol

Zondag 25 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Opnamestop in ziekenhuis MolHet H. Hartziekenhuis in Mol is tot maandagmiddag tijdelijk afgekoppeld van de 112-centrale. Aanleiding zijn coronabesmettingen in het ziekenhuis. Alle dringende transporten naar het ziekenhuis van Mol worden bijgevolg afgeleid naar de buurziekenhuizen. Daardoor zullen er ook geen dringende opnames in het ziekenhuis meer gebeuren, uitgezonderd voor pediatrie en materniteit. Een ‘poortfunctie’ van de dienst spoedgevallen blijft wél actief om zo nodig patiënten te stabiliseren of om patiënten die niet via de dienst 112 binnenkomen, op te vangen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - ERA Carl Tournier neemt ERA Wyers overZoomOp 1 oktober heeft ERA Carl Tournier uit Lommel het vastgoedkantoor ERA Wyers in Pelt overgenomen. Cynthia en Bart van ERA Wyers runnen dat kantoor al 15 jaar; ze zitten 20 jaar in het vak en willen het naar eigen zeggen wat rustiger aan gaan doen. Carl Tournier was juist bezig met het schrijven van een groeiverhaal zodat beide kantoren als vanzelf bij elkaar terecht kwamen. ERA Carl Tournier heeft nu kantoren in Lommel, Mol en Pelt. In deze laatste gemeente blijft het ERA-kantoor op de Leopoldlaan behouden. Op de foto Cynthia en Bart (rechts) samen met Carl Tournier en Mathias Rombouts van ERA Carl Tournier.
Lommel - Ook de Lovoc-jongens U13-B trainen doorZoomBij volleyclub Lovoc worden vele trainingen niet opgeschort vanwege dat vervelende coronavirus. Vooral de jeugd traint door, uiteraard met respect voor de geldende regels om het virus in te dijken. Zo ook de jongens U13-B (foto). Zij kunnen twee keer per week onder leiding van trainster Zoë hun energie kwijt in de sporthal tijdens de leuke trainingen. Wedstrijden mogen ze helaas niet spelen. Wie wel een wedstrijd hadden dit weekend waren de meisjes U11-B. Zij speelden thuis tegen Kivoc Kinrooi en verloren jammer genoeg met 1-7, Ze staan laatste in hun reeks. (LdB)

Het is een soep

Zaterdag 24 oktober 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Het is een soepExact op het moment dat de kerkklok halftwee luidt gaat de automatische deur open. Ik kom op bezoek. Als ouders niet meer thuis wonen, valt meteen het woord 'thuis' weg. Het woord 'bezoek' komt in de plaats. Zelf zegt ze na een wandeling of een koffie "Doe me maar naar huis." Of als we op bezoek komen terwijl ze naar een activiteit is, zegt ze achteraf: "Nee, ik was niet thuis."
Rond dit uur zit ze meestal te knikkebollen. Na een eerste babbel zetten we de tv aan. Het is buiten te guur voor een wandeling. De (…) Het hele nieuwsbericht

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht start de wintertijd

Zaterdag 24 oktober 2020
Lommel - Komende nacht start de wintertijdZoomKomende nacht schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!

Marcel Bogaerts overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Donderdag is in Tongeren de uit Lommel afkomstige Marcel Bogaerts overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwbeklag: fam. Bogaerts, p/a Rutterweg 12 bus 1 3700 Tongeren.

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Lommel - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Morgen gaat winteruur in! (Molleke 28)ZoomNiet vergeten dus om vanavond (vannacht) je wekker een uurtje achteruit te zetten (om 3 uur terug op 2 uur...). Je kan zo dus een uurtje langer slapen, maar 's avonds is het dan ook wel een uurtje vroeger donker! (Cartoon Dirk Van Bun)

Brandweeroefening op openbare weg

Vrijdag 23 oktober 2020
Vanavond tussen 19.30 en 21u oefenen brandweermannen hun signalisatietechnieken op de openbare weg in Lommel. Het wegverkeer kan lichte hinder ondervinden, ter hoogte van de Weidestraat en de Vijverstraat.

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Lommel - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Rita Bosmans overleden

Vrijdag 23 oktober 2020
Lommel - Rita Bosmans overledenIn rusthuis Nethehof in Balen is dinsdag Rita Bosmans overleden. Ze was 68 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (9.30-10u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Ongeval in De Hutten

Donderdag 22 oktober 2020
Lommel - Ongeval in De HuttenIn De Hutten is deze namiddag rond 17 uur een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding door een auto. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Lommel - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: V&R Immo

Donderdag 22 oktober 2020
De besloten vennootschap Linea Recta Invest uit Lommel en de besloten vennootschap Frank Reekmans uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap V&R Immo opgericht met zetel aan de Bochtstraat in Lommel. De vennootschap heeft een aanvangsvermogen van 1.000 euro.
Lommel - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Jamilla slagerij en supermarkt

Donderdag 22 oktober 2020
Hassan Si Ali Ei uit Lommel heeft de besloten vennootschap Jamilla slagerij en supermarkt opgericht met zetel aan de Vreyshorring.  
Lommel - Bromfietsster (16) gewond bij botsingOp het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Koning Leopoldlaan botsten vanmiddag een 16-jarige bromfietsster en een auto. De bromfietsster raakte daarbij gewond.

Ida Van Bommel overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Lommel - Ida Van Bommel overledenGisteren is Ida Van Bommel overleden, de echtgenote van Robert Blommé. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: zondag (11-12 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Bertha Slegers overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Lommel - Bertha Slegers overledenGisteren is Bertha Slegers overleden, de weduwe van Henri Lavreysen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters. Rouwbeklag: fam. Driessens-Lavreysen, Sterstraat 2, 3920 Lommel.
Lommel - Toegangscontrole bij MariaziekenhuisZoomWe kondigden het op 12 oktober al aan, maar sInds vanmorgen is bij het Mariaziekenhuis de automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers van start gegaan. Midden juli werden de automatische toegangspoortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis geïnstalleerd. Nu ze effectief in werking gaan, heeft het ziekenhuis de mogelijkheid om de toestroom van patiënten en bezoekers beter te (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Eykholt overleden

Dinsdag 20 oktober 2020
Lommel - Robert Eykholt overledenGisteren is Robert Eykholt overleden, de echtgenoot van José Bouwels. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: zaterdag (16.30-17 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Lommel - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Cools overleden

Dinsdag 20 oktober 2020
Lommel - Jef Cools overledenGisteren is Jef Cools overleden, de weduwnaar van José Willekens. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters.

Jacques Haeseldonckx overleden

Dinsdag 20 oktober 2020
Lommel - Jacques Haeseldonckx overledenZondag is de in Kerkhoven woonachtige Jacques Haeseldonckx overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.45-20.15 uur) in funerarium Witters.

Achttienjarige in gracht

Dinsdag 20 oktober 2020
Lommel - Achttienjarige in grachtEen 18-jarige bestuurder uit Lommel is gisteren gewond geraakt toen hij met zijn auto in de gracht belandde in de Kiezelweg in Mol. Hij is naar het ziekenhuis in Mol gebracht.

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Lommel - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Guillaume Swerts overleden

Maandag 19 oktober 2020
Lommel - Guillaume Swerts overledenZaterdag is in Leopoldsburg de uit Heppen afkomstige en in Lommel woonachtige Guillaume Swerts overleden, de weduwnaar van de in 1987 overleden Jeanne Thues. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Thuiswerk wordt weer de norm...

Maandag 19 oktober 2020
Lommel - Thuiswerk wordt weer de norm...Zoom                                                               (Foto Robert Boons)

Wie vond het implantaat?

Zondag 18 oktober 2020
Lommel - Wie vond het implantaat?ZoomHet dochtertje van Kevin Willekens en Cindy Peters is deze namiddag in het Vlinderbos in Kattenbos haar CI-implantaat (cfr. foto) kwijtgespeeld. Zonder dat implantaat kan ze niets horen... Op het implantaat hangen roze stickers. Heeft iemand het gevonden?

Lovoc-teams trainen door

Zondag 18 oktober 2020
Lommel - Lovoc-teams trainen doorZoomBij volleyclub Lovoc gaan de trainingen door Weliswaar met inachtname van de coronamaatregelen voor jeugd vanaf 13 jaar en senioren. Zo ook bij de vrolijke bende van de meisjes U13-A (foto). Een ploegje goede vriendinnen die samen lekker verder trainen.
Voor de U11 gaan ook de wedstrijden nog door. De jongens moesten op bezoek bij MVC Peer en verloren daar met 6-2. De meisjes B moesten bij Tectum Achel op bezoek en verloren met 8-0. Beide ploegjes staan helaas laatste in hun reeks. Erg is dat helemaal niet, want bijleren is toch nog altijd het allerbelangrijkste. En plezier maken, dat doen ze wel! (LdB)
Lommel - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.

Brandje in Vossemeren

Zondag 18 oktober 2020
Lommel - Brandje in VossemerenIn een chalet in vakantiepark Vossemeren ontstond deze namiddag brand in een sauna. De brandweer slaagde erin de schade te beperken.
Lommel - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Rozen verwelken...

Zaterdag 17 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Rozen verwelken......en schepen vergaan, maar onze vriendschap blijft eeuwig bestaan… Ik las deze gevleugelde woorden vorige week in een boekje dat me trots getoond werd door het dochtertje van kennissen. ‘Poezie’ heette dat boekje, zei ze. En alle vriendinnetjes van de klas hadden er hun diepste zielenroerselen al in geuit. Mijn opmerking dat ‘poëzie’ echt wel die twee puntjes op de e nodig had, weigerde ze te geloven. Een o, gevolgd door een e, moest uitgesproken worden als de oe van koe. Of (…) Het hele nieuwsbericht

Veroordeeld voor voyeurisme

Zaterdag 17 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Veroordeeld voor voyeurismeEen veertiger uit Balen is tot vijftien maanden celstraf veroordeeld omdat hij zijn stiefdochter stiekem filmde in de badkamer. Zijn zoon kreeg dertig maanden voorwaardelijk voor het bezit van kinderporno. Beiden moeten zich laten begeleiden voor hun seksuele problematiek.

X Plus houdt de bubbels klein

Zaterdag 17 oktober 2020
Lommel - X Plus houdt de bubbels kleinZoomLeerlingen van de richting Sociaal-Technische Wetenschappen van Xplus maakten een filmpje waarin ze nog eens goed de aandacht vestigen op het correct naleven van de coronamaatregelen op school. Moeilijk is het eigenlijk niet. Vijf à zes vuistregels onthouden. Bekijk hun filmpje op hun website en pas zelf deze maatregelen toe... altijd en overal!

45 hardrijders betrapt

Vrijdag 16 oktober 2020
Lommel - 45 hardrijders betraptDe politie heeft gisteren een snelheidscontrole gehouden op Heide. Van de 97 gecontroleerde bestuurders reden er 45 te snel. Bijna de helft!

Nieuw: De Backere & Knoops

Vrijdag 16 oktober 2020
De besloten vennootschap De Backere Hadewych met zetel in Hamont-Achel en de besloten vennootschap Knoops Els met zetel in Genk hebben de besloten vennootschap De Backere & Knoops - geassocieerde notarissen opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan het Kerkplein in Lommel. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 20.000 euro.
Lommel - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Lommel - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)

André Voets overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Lommel - André Voets overledenIn Hechtel-Eksel is gisteren de uit Overpelt afkomstige André Voets overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.  

Inbraak in school

Vrijdag 16 oktober 2020
Lommel - Inbraak in schoolIn de Sint-Jansstraat zijn beamers en laptops gestolen in de Vrije Basisschool. Ook in de Frans Van Hamstraat en in de Teutenstraat is een inbraak gepleegd. Of de daders daar buit konden maken, is niet geweten.

Wilhelmina Tasset overleden

Vrijdag 16 oktober 2020
Lommel - Wilhelmina Tasset overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Wilhelmina Tasset overleden, de weduwe van Frans Cuypers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Ons Molleke (27)

Vrijdag 16 oktober 2020
Lommel - Ons Molleke (27)Zoom"Ik houd de moed erin,... volledig op maat,... alsof het voor mij zelf zou zijn... (in België)" (Cartoon Dirk Van Bun)

Nieuwe vennootschap: Baromy

Donderdag 15 oktober 2020
Bart Verdonck en Tommy Mertens, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Baromy opgericht met zetel aan de Peter Hanegreefsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een drankgelegenheid, de uitbating van ontbijtservices met al dan niet levering aan huis en transport van goederen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Lommel - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Maes Consulting

Donderdag 15 oktober 2020
Arne Maes uit Lommel heeft de besloten vennootschap Arne Maes Consulting opgericht met zetel aan de Molsekiezel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een drukkerij en boekbindersbedrijf, bewerking van digitale gegevens en het uitgeven van allerhande publicaties en vakliteratuur inzake automatisering, computer- en multimediatoepassingen.

Vijf faillissementen

Donderdag 15 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vijf Lommelse ondernemingen failliet verklaard: consultant Stefan Groenendal, café Dorp 66, slagerij en supermarkt Saray, bouwbureau Arkitektus en Kleding en verzorging Danielle Ritfeld (Leopoldsburg/Lommel).

'Blijf coronamaatregelen volgen'

Donderdag 15 oktober 2020
Lommel - 'Blijf coronamaatregelen volgen'De Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om de coronamaatregelen te blijven volgen Alle coronacijfers in ons land nemen immers nog steeds toe. Tussen 4 en 10 oktober werden elke dag meer dan 5.000 nieuwe besmettingen bevestigd. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen. Tot enkele weken geleden raakten vooral jongeren besmet, maar intussen stijgt het aantal besmettingen sterk bij alle leeftijden, waaronder ook opnieuw bij kwetsbare burgers.<br /> (…) Het hele nieuwsbericht

Quarantine Session's doen het weer

Donderdag 15 oktober 2020
Lommel - Quarantine Session's doen het weerZoomLommelaars Lengi Jeurissen en Noah Agbeko en Niels Baten uit Turnhout, de mensen achter de ‘Quarantine Session’s’, ontwikkelen samen livestreams van een dj-set. Enkele weken gleden berichtten we jullie reeds van een sessie boven op het Huis van de Stad, deze keer waren ze te gast op de Lommelse motorcrossterreinen. Zij rekenden daarvoor op de dj’s Stiem, Manuals, Lenn-Art en Alpha dogs. Net zoals op het Lommelse stadhuis ging dat gepaard met vele special effects. Ze namen de nieuwe show daar op terwijl er enkele motorpiloten hun kunstjes op het circuit aan het showen waren. De livestream van de vier dj’s komt dit weekend online op het YouTube-kanaal ‘Quarantine Session’s’."
Quarantine Session's doen het weerQuarantine Session's doen het weerQuarantine Session's doen het weer
Zoom

Nathalie Cerneels overleden

Donderdag 15 oktober 2020
Lommel - Nathalie Cerneels overledenGisteren is Nathalie Cerneels overleden. Zij was 32 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Lommel - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Dag tegen Kanker - Fotoboek (K)Anker

Donderdag 15 oktober 2020
Lommel - Dag tegen Kanker - Fotoboek (K)AnkerZoomVandaag is het de 21ste editie van de 'Dag tegen kanker'. En naar aanleiding daarvan komt er een bijzonder fotoboek uit met daarin 40 lotgenoten, 40 modellen, 40 strijders en 40 mooie ontroerende verhalen... Een portretboek dat de portretten en verhalen van 40 kankerpatiënten bundelt waaronder ook het verhaal van de Lommelse Brigitte Marechal (foto boven). Kanker met een lach en een traan...uit het leven.
Op de website vind je alle info over (…) Het hele nieuwsbericht
Dag tegen Kanker - Fotoboek (K)AnkerDag tegen Kanker - Fotoboek (K)Anker
Zoom

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Lommel - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Aantal besmettingen verdubbeld

Woensdag 14 oktober 2020
Lommel - Aantal besmettingen verdubbeldHet aantal besmettingen door het coronavirus in onze provincie is op een week tijd verdubbeld. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 122 nieuwe besmettingen vastgesteld (14 meer dan eergisteren), in Lommel 60 (+13), in Houthalen-Helchteren 49 (+9), in Tongeren 35 (-), in Pelt 46 (+16), in Leopoldsburg 34 (+5), in Hamont-Achel 36 (+7), in Oudsbergen 28 (+1), in Bocholt 21 (-), in Peer 16 (+3) en in Hechtel-Eksel 14 (+2).

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Lommel - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Theater - De bakermat van onze beschavingZoom‘Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in min of meer drie kwartier’. Dat beloven Lola Bogaert, Yinka Kuitenbrouwer en Sara Haeck, drie jonge actrices en theatermaaksters, op woensdag 21 oktober in De Adelberg op scène te brengen. De dames gaan de Tantalus, de Odyssee en de Oresteia te lijf met als belangrijkste wapen: een nieuw perspectief. De Adelberg en C-Takt+ gingen er met hen over in gesprek.
Is het belangrijk om voorkennis te hebben in de Griekse mythologie voor deze (…) Het hele nieuwsbericht

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Lommel - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.

Marina Timmermans overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Lommel - Marina Timmermans overledenGisteren is Marina Timmermans overleden, de vrouw van Staf Nevelsteen. Zij was 60 jaar. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Alda Geuens overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Lommel - Alda Geuens overledenGisteren is Alda Geuens overleden, de echtgenote van Armand Cools. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Twee jaar voor stalking en belagingTwee jaar cel en een boete van 1.200 euro: dat is de straf die een twintiger uit Lommel kreeg voor het stalken en belagen van zijn Peltse vriendin. Een twintiger uit Pelt die zich aan één feit van belaging schuldig maakte werd tot vier maanden cel veroordeeld.(PG)

Maria Ven overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Lommel - Maria Ven overledenGisteren is Maria Ven overleden, de echtgenote van Louis Verpoorten. Zij was 78 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in familiekring plaats in de kerk van Heide-Heuvel. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Lommel - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Josette Verpoorten overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Lommel - Josette Verpoorten overledenZondag is Josette Verpoorten overleden, de echtgenote van Martin Blervacq. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Lommel SK loot Kortrijk

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Lommel SK loot KortrijkIn de 1/16de finales van de Beker van België (Croky Cup) heeft Lommel SK Kortrijk geloot. Lommel speelt thuis. De wedstrijd wordt in december gespeeld.

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")
Lommel - Mariaziekenhuis: automatische poortjesZoomVanaf dinsdag 20 oktober moeten alle patiënten en bezoekers, die in het Mariaziekenhuis moeten zijn, een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen via poortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Op bijgaande video wordt alles nog eens uitgelegd.

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)

Virtuele infomarkt over Noord-Zuid

Maandag 12 oktober 2020
Tot en met zondag 18 oktober organiseren De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een virtuele infomarkt over het complex project Noord-Zuidverbinding Limburg. De resultaten van de eerste fase van het geïntegreerd onderzoek komen aan bod, alsook de verfijning van de alternatieven.
In het voorjaar stelde De Werkvennootschap zeven alternatieven voor om de Noord-Zuidverbinding te verbeteren. Tijdens een reizende infomarkt kon je je mening kenbaar maken. De zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Perfect verwoord!

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Perfect verwoord!Zoom                                                                         (Foto Robert Boons)

Samana Kerkhoven bestaat 40 jaar

Maandag 12 oktober 2020
Lommel - Samana Kerkhoven bestaat 40 jaarZoomSamana Kerkhoven blaast 40 kaarsjes uit. Door de coronacrisis kon het geplande feest gisteren spijtig genoeg niet doorgaan maar het bestuur is de leden niet vergeten en daarom trokken de kernleden gisteren en eergisteren coronaproof naar hun zieken met een mooi maar vooral lekker geschenk. Het was voor velen een blij weerzien in deze moeilijke tijd. Samana Kerkhoven wenst uiteraard de activiteiten zo spoedig mogelijk terug op te starten indien het virus dit toelaat. Het bestuur wenst alle leden een goede gezondheid en hopelijk tot snel. (Bijdrage Frieda Willekens)
Samana Kerkhoven bestaat 40 jaar
Zoom

Basket Lommel wint bij Guco Lier

Zondag 11 oktober 2020
Lommel - Basket Lommel wint bij Guco LierGuco Lier - Croonen Lommel: 75-83 (Quarters: 20-16, 16-24 (36-40), 24-18 (60-58), 15-25)
Een bezoek aan het zwarte Lierse beest is nooit een pretje voor Lommel en ook dit keer begon het bedenkelijk. Mathias Van De Bogaert buffelde meteen twee NBA-driepunters binnen en bij 10-0 (2’35”) dook Ronnie McCollum al in een eerste time out. Toch duurde het tot Wietse Jacobs zijn eerste bom dropte eer de Lommelse motor echt aansloeg. Guco stribbelde nog tegen langs een indrukwekkende (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Lommel - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht
In het volleybal (Tweede Promo Mannen) verloor Lommel A thuis van Diepenbeek A. Uitslag: 1-3.
Lommel - Positief weekend voor provincialersKattenbos won vanmiddag met  4-0 van Peer SV en ook Verbroedering kon vandaag gaan winnen, nl. op het plein van Lille met 0-2. Lutlommel speelde gisterenavond reeds 2-2 gelijk bij Sp. Wijchmaal, en Kolonie tot slot won met 0-3 bij FC Paal-Tervant B.

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Lommel - Nationale ziekenzorgdag bij SamanaZoomVandaag is het nationale ziekenzorgdag, maar in plaats van een ledenfeest bezorgde Samana aan elke zieke op Kattenbos thuis een koude schotel met enkele broodjes. Corona heeft ook hier de gezellige ziekenzorgdag de mist in laten gaan, maar gelukkig was daar Samana met dit fijne initiatief! (Foto Jacky Geboers)

Verlies voor volleyheren Lovoc

Zondag 11 oktober 2020
Lommel - Verlies voor volleyheren LovocZoomNormaliter was het nu bekerweekend in het volleybal. Maar vanwege de annulatie van deze competitie waren er nu bijna geen wedstrijden.
In de reeks Promo 2 speelden de Lovoc-heren (foto) hun tweede thuiswedstrijd, tegen KVC GEMS Diepenbeek A. Na vlotte winst in de eerste set kwamen de Diepenbekenaren op dreef en moest Lovoc de volgende 3 sets aan Diepenbeek laten. 1-3 verlies dus, waarmee Lovoc zich op plaats 5 nestelt.
De dames A gingen op bezoek bij Axor Bocholt. Ze wonnen met 1-3 en ook zij staan op plaats 5 in Promo 2.
Bij de U13 speelden de jongens thuis tegen Wara Genk. Ook hun allereerste wedstrijd speelden ze tegen Genk; die ging met 3-1 verloren. Nu echter gingen de Lovoc-boys met 3-1 winnen en hijsen ze zich naast Genk en Stalvoc op plaats 1 in hun reeks. (LdB)

Naar een 'rode' zone in Nederland?

Zaterdag 10 oktober 2020
Lommel - Naar een 'rode' zone in Nederland?De jongste stand van zaken rond verplaatsingen naar een rode zone in Nederland:
- Je kan zonder beperkingen naar een rode zone in Nederland reizen.
- Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en ook in Nederland de zes gouden regels te volgen.
- Reizen vanuit rode zone in Nederland naar België: als je minder dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, kan je terugreizen naar België zonder verplichtingen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, moet je een Passenger Locator Form invullen, bij thuiskomst in quarantaine gaan en na 5 dagen een test laten afnemen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was voor een essentiële verplaatsing (werk, studie, familie,…) of voor een verblijf om dwingende redenen, ben je niet verplicht in quarantaine te gaan. 

Jan Bastiaens overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Lommel - Jan Bastiaens overledenVandaag is Jan Bastiaens overleden, de weduwnaar van Jeanne Caers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maria Berkmans overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Lommel - Maria Berkmans overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Maria Berkmans overleden, de weduwe van Diel Vanduffel. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Lommel - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

De onvoorspelbaarheid

Zaterdag 10 oktober 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - De onvoorspelbaarheidEen vriend vertelt me over zijn oma. "Vroeger keek ze graag naar tennis op tv. Vooral naar de wedstrijden met Kim Clijsters. Het was Kim hier en Kim daar. Maar ze kon niet zo goed tegen de wedstrijdspanning. Het was nog in de tijd van de videorecorders. Ze nam de wedstrijden waarin Kim Clijsters meespeelde telkens op. Als de tennismatch gedaan was, keek ze op teletekst eerst naar de uitslag. Pas dan kon ze de wedstrijd volledig bekijken. Als ze wist of Kim Clijsters gewonnen had of niet. De spanning was (…) Het hele nieuwsbericht

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Lommel - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Lommel - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak in kelder

Vrijdag 9 oktober 2020
Lommel - Inbraak in kelderDieven verschaften zich toegang tot een kelder aan de Schansstraat. Zij gingen met een kettingzaag aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Lommel - 'Onder de radar': verhalen uit WO IIZoomHet provinciebestuur lanceert vandaag het nieuwe participatieve project 'Onder de Radar', waarbij op zoek wordt gegaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Dat ook onze provincie heel wat meegemaakt heeft in WO II hoeft geen betoog. Maar we zijn ons minder bewust van de sporen die de oorlog heeft achtergelaten: fysieke littekens in het landschap, maar ook verhalen in de hoofden van wie erbij was. Samen vormen ze een deel van onze geschiedenis die we in gedachten en in ere moeten (…) Het hele nieuwsbericht

André Vancleerhout overleden

Vrijdag 9 oktober 2020
Lommel - André Vancleerhout overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Hechtel woonachtige André Vancleerhout overleden, de echtgenoot van Bernadette Croonen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Lommel - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

Morgen staking bij De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Lommel - Morgen staking bij De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden.
Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De meest recente informatie over de dienstregeling van jouw bus op 9 oktober kan je terugvinden op de site van De Lijn.

Nieuwe vennootschap: Vanvelthoven

Donderdag 8 oktober 2020
Steven Vanvelthoven en Daisy Sanfilippo, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Vanvelthoven opgericht met zetel in Driekooien. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van auto's, vrachtwagens, trekkers, bestelwagens, terreinwagens en aanhangwagens.

Nieuwe vennootschap: Frapas

Donderdag 8 oktober 2020
Frankie Timmers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Frapas opgericht met zetel aan het Einderpad. Het gaat om een kapsalon voor heren, dames en kinderen.

Rita Thoelen overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Dinsdag is de uit Lommel afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Rita Thoelen overleden, de levensparner van Benny Vanderheyden. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Anna Roels overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Lommel - Anna Roels overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Balen woonachtige Anna Roels overleden, de echtgenote van Lucien Kemps. Zij was 70 jaar. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Henriette Verdonschot overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Lommel - Henriette Verdonschot overledenIn het Sint-Dimpnaziekenhuis in Geel is gisteren Henriette Van Elsen-Verdonschot overleden. Ze was 65 jaar. Het afscheid, de crematie en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Lommel-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting van de urne: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nieuwe vennootschap: D.I.A.S.

Donderdag 8 oktober 2020
Simon Van Kerckhoven uit Lommel heeft de besloten vennootschap Developing Intelligence and Advice in Soccer, verkort D.I.A.S., opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het aanbieden van diensten die verband houden met het managen van sportclubs.

Nieuwe vennootschap: TDK Jansen

Donderdag 8 oktober 2020
Dimitry Jansen uit Lommel heeft de besloten vennootschap TDK Jansen opgericht met zetel aan de Konijnenpijp. Het gaat onder meer om een human resources- en marketingbureau.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Lommel - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Mitsy Theuwissen overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Lommel - Mitsy Theuwissen overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Mitsy Theuwissen overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Sus Wouters. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag(18.30-19 uur) in funerarium Witters.

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Lommel - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Lommel - Leerkrachten basisscholen testen LEGO WeDOZoomVia het Future Classroom Lab van European Schoolnet mag Provil deelnemen aan een Europees project waarbij verschillende LEGO Education leermiddelen uitgetest zullen worden in de klas. Eén van deze leermiddelen is de LEGO WeDo 2.0 die ingezet kan worden in de Lommelse basisscholen. Recent organiseerde de school voor deze leerkrachten dan ook een opleiding op Provil in de LEGO Education Innovation Studio. Na een korte inleiding gingen de leerkrachten snel aan de slag en ontdekten ze hoe ze de LEGO WeDo 2.0 in hun eigen klas kunnen inzetten. Het proefproject loopt voorlopig van 23/11 t.em. 29/01.

Lichte straf voor strafexpeditie

Dinsdag 6 oktober 2020
Lommel - Lichte straf voor strafexpeditieDrie mannen uit Lommel en Pelt zijn er bij de strafrechter in Hasselt met een eenvoudige schuldigverklaring van afgekomen voor een strafexpeditie tegen een man uit Heusden-Zolder. De man zou zich onterecht hebben uitgegeven voor een Hells Angel. Daarop haalden ze hem thuis op en brachten hem naar het clublokaal van de Hells Angels in Lanaken. Daar kreeg hij slaag. Het parket had voor elk 20 maanden cel gevorderd. Daar is de rechter niet op ingegaan, hij achtte hen enkel schuldig aan opzettelijke slagen (…) Het hele nieuwsbericht
Nino Van der Loo uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dr. Nino Van der Loo opgericht met zetel aan de Sparstraat. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.

Adelia Verboven overleden

Dinsdag 6 oktober 2020
Lommel - Adelia Verboven overledenVandaag is Adelia Verboven overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Lommel - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.

Een auto uit afval

Dinsdag 6 oktober 2020
Grensgevallen
Lommel - Een auto uit afvalZoomDonderdag presenteert het studententeam TU/ecomotive van de TU Eindhoven een auto die vrijwel volledig uit afval bestaat. Het resultaat is Luca, een sportief uitziende, elektrische auto met als basis een onderstel van vlas en gerecycled plastic, waarvan een groot deel zelfs is opgevist uit de oceaan. Ook de carrosserie, de lak, ruiten en interieur zijn uit gerecyclede materialen opgebouwd van onder meer PET-flessen, het harde plastic ABS en huishoudelijk afval.
Luca is een compacte auto met twee (…) Het hele nieuwsbericht
Senthuran Natkunarajah uit Lommel heeft de besloten vennootschap Sencom België opgericht met zetel in Lutlommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de in- en uitvoer van food- en non-food producten.
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 

Een bijzondere vaststelling...

Maandag 5 oktober 2020
Lommel - Een bijzondere vaststelling...Zoom                                                                        (Foto Robert Boons)

Simonne Van Endert overleden

Maandag 5 oktober 2020
Lommel - Simonne Van Endert overledenZaterdag is Simonne Van Endert overleden, de weduwe van Leon Engelen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Diepenbeek verslagen met 7-2. De ruststand bedroeg 3-1. In tweede provinciale versloegen de Lommelse dames Maasland met 3-2. Aan de rust was de stand 3-1.
Lommel - Volley-meisjes U15-A op teambuildingZoomVrij weekend voor de volley-meisjes U15-A van Lovoc. Een prima moment om, net als de dames A vorig weekend, op teambuilding te gaan. De U15 (foto) zagen het wat grootser en maakten er meteen een heel weekend aan de kust van. Volleyballen, lopen langs het strand, suppen, kwissen, lekker eten en chillen in het appartement. Alles passeerde de revue. Het werd een heel gezellige boel vol fun en team-activiteiten. Een weekend dat de meisjes en hun coach niet snel zullen vergeten!
Voor vele andere (…) Het hele nieuwsbericht

Gereedschap gestolen uit garage

Zondag 4 oktober 2020
Lommel - Gereedschap gestolen uit garageIn een garage aan de Pieter De Coninckstraat gingen dieven met gereedschap aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Enkel Kolonie kan winnen

Zondag 4 oktober 2020
Lommel - Enkel Kolonie kan winnenLutlommel speelde vanmiddag thuis tegen Lille en verloor met 2-4. Verbroedering speelde ook thuis en verloor ook, dit tegen Kadijk met 1-3. En in dezelfde reeks ging Kattenbos met 3-2 verliezen bij Houthalen VV.
In de vierde provinciale tot slot speelde Kolonie thuis tegen Waterloos, en kon de wedstrijd winnend afsluiten met 1-0.
Lommel - Basket Lommel verliest van IeperCrooner Lommel – SKT Ieper : 72-76 (Quarters: 14-26, 17-16 (31-42), 23-18 (54-60), 18-16)
Onbeheerste reacties kostten Lommel zaterdag in de openingsmatch van het seizoen de wenkende zege tegen Ieper. De thuisploeg begon ongeconcentreerd en werkte in de eerste helft zwak af. Een niet eens zo straf Ieper profiteerde om direct 2-11 uit te lopen. Nadat bij 7-21 (7’) het grootste verschil op het bord stond, naderde Lommel via Montanari tot 31-39 (19’). Uitblinker Mestdagh (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Lommel - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.
Lommel - Ook vormingsluik De Adelberg start weerZoomVanavond gaat de podiumprogrammatie van ons cultuurcentrum van start. Maar wist je dat CC De Adelber, naast podiumvoorstellingen, ook een ruime en boeiende reeks cursussen en lezingen heeft? Uiteenlopende thema’s zoals kunst, cultuur, geschiedenis, filosofie, wetenschap, actualiteit… komen er aan bod.
En volgende week start ook deze reeks op. Binnen het aanbod zijn er o.a. lezingen door Wim Distelmans (foto) over euthanasie, van Jan Leyers over zijn reisverslag Allah in (…) Het hele nieuwsbericht

Ons 'Molleke' (26)

Zaterdag 3 oktober 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (26)ZoomToch maar oppassen nu met die coronabesmetting zou ik zeggen... (Cartoon Dirk Van Bun)

Schapen fokken in Ierland

Zaterdag 3 oktober 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Schapen fokken in IerlandEen heleboel mensen uit mijn omgeving kunnen er écht niet tegen. Tegen alleen zijn, bedoel ik. Zij blijken een onverzadigbare behoefte te hebben om mensen tastbaar rondom zich te hebben. Vaak doet het er daarbij niet toe of ze die mensen kennen of niet. Het zijn kuddedieren die zich meteen diep ongelukkig voelen als ze door de een of andere omstandigheid geïsoleerd worden. Alleen zijn is voor hen synoniem met eenzaamheid. En toch zal elke psycholoog je vertellen dat dat twee totaal verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Lommel - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Lommel - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht

Dieter Vreysen overleden

Vrijdag 2 oktober 2020
Lommel - Dieter Vreysen overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstige Dieter Vreysen overleden, de echtgenoot van Sophie Bierens. Hij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Zware straf voor cannabiskwekers

Vrijdag 2 oktober 2020
Lommel - Zware straf voor cannabiskwekersDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft zware straffen uitgesproken tegen 16 personen die betrokken waren bij de uitbouw van acht wietplantages, onder meer in Beringen, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Er werden straffen uitgesproken tot 40 maanden. De zaak ging aan het rollen toen de politie een plantage ontdekte aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. De rechtbank heeft 680.000 euro cannabisgeld verbeurdverklaard.
Grensgevallen
Lommel - Vergunning WK vierspannen ingetrokkenZoomUPDATE Burgemeester Ederveen van Valkenswaard heeft vanavond de vergunning voor het wereldkampioenschap vierspannen, dat van 7 tot 11 oktober zou plaatsvinden op de terreinen van Exell Equestrian in Borkel-en-Schaft, ingetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Vanwege corona waren de wedstrijden al niet toegankelijk voor het publiek. Maar vrijwel de hele wereldtop zou van de partij zijn in Valkenswaard. (Foto Krisztina Horvàth)
Na de voltooiing van de elektrificatie van de spoorverbinding tussen Mol en Hamont volgend jaar komt er 's morgens en 's avonds een rechtstreekse piekuurtrein tussen Neerpelt en Brussel. Dat blijkt uit de plannen die de NMBS vandaag heeft bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een roadshow die voor de gelegenheid digitaal verliep.

Nieuwe vennootschap: CubiQ Design

Donderdag 1 oktober 2020
Tom Aerts uit Lommel en Hilde Willekens uit Peer hebben de besloten vennootschap CubiQ Design opgericht met zetel aan de Panhovenstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van en handel in onroerend goed, de vervaardiging van metalen constructiewerken en de bouw van residentiële gebouwen en kantoorgebouwen.

Digitrend failliet verklaard

Donderdag 1 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag computerbedrijf Digitrend uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 31 oktober ingediend worden bij de curatoren Dehaese, Dehaese en Deckmyn.

Mia Kuppens overleden

Donderdag 1 oktober 2020
Lommel - Mia Kuppens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Mia Kuppens overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Maandag is er een begroetingsmogelijkheid van 19.30 tot 20u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Vicky Fonteyn overleden

Donderdag 1 oktober 2020
Lommel - Vicky Fonteyn overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Vicky Fonteyn overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Jan Segers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Lommel - Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertZoomGisterenavond hield Eerstelijnszone Noord-Limburg haar tweede Brede Platformvergadering. Omwille van de coronamaatregelen volgden de deelnemers deze vergadering via YouTube-livestream. Headliner Vlaams minister Wouter Beke moest omwille van de regeringsonderhandelingen last minute afzeggen, maar zorgde voor een waardige plaatsvervanger. Thomas Vints (eerste foto onderaan), kabinetsmedewerker en burgemeester van Beringen, vertaalde woensdagavond de visie van de minister op de gezondheidszorg in (…) Het hele nieuwsbericht
Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadert
Zoom
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel