Het overige nieuws

Lommel - Lutlommel verliest in Croky CupLutlommel VV gaat niet door in de Croky Cup, oftewel de Beker van België. Het verloor gisterenavond kansloos in Wezel met 6-0.

Nieuwe boekentips (10)

Zondag 31 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentips (10)ZoomOok vanuit onze Lommelse jeugddienst kregen we een rits boekentips van Rosanne Vandenberk. "Het is voor mij héél moeilijk om drie boeken uit te kiezen! Ik ben zelf een echte boekenwurm en lees dus het ene boek na het andere. Het was héél moeilijk om daar mijn top drie uit te kiezen. Ik ben in mijn kast op zoek gegaan naar boeken die ideaal zijn om tijdens een vakantie of staycation te lezen in het zomerzonnetje.
•    Op Tiktok delen heel wat boektokkers hun (…) Het hele nieuwsbericht

Robin Van Looken overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Lommel - Robin Van Looken overledenGisteren is Robin Van Looken (27) overleden. Hij woonde in Overpelt maar was afkomstig uit Lommel. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Zitten en knikken

Zaterdag 30 juli 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Zitten en knikkenJe vindt ze in de stad, in het bos of op de begraafplaats. Daar zet ik me wel eens op een bankje, vlakbij mijn ouders. Er staan oudere banken met een leuning, waarbij het zitgedeelte ietwat naar beneden helt. De nieuwe hebben enkel een horizontaal zitgedeelte en geen rugleuning. Soms moet je in het leven zelf naar houvast zoeken.
In musea zijn ze breder, zodat je rug aan rug met een andere bezoeker kan zitten. Misschien heeft iemand interesse voor het kunstwerk aan de andere muur. Het zitgedeelte is vaak van (…) Het hele nieuwsbericht

Willem Janssens overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Lommel - Willem Janssens overledenWoensdag is Willem Janssens overleden. Hij was ongehuwd en werd 92 jaar. Donderdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de zaal van de Getuigen van Jehova.
Weerbericht
Lommel - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Bylemans overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Lommel - Anna Bylemans overledenDinsdag is in Balen Anna Bylemans overleden, de echtgenote van Charel Lemmens. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring,

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Lommel - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Lommel - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Angeline Schuurmans overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Lommel - Angeline Schuurmans overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Angeline Schuurmans overleden, de weduwe van André Bex. Ze was afkomstig van Hasselt en werd 83 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Kon. Leopoldlaan 177.

Jan Dirx overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Lommel - Jan Dirx overledenGisteren is Jan Dirx overleden, de vriend van Jenny Vaesen. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Dirk Craemers overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Maandag is Dirk Craemers overleden. Hij was 58 jaar. De asverspreiding op de begraafplaats van Lommel-Centrum vindt plaats in alle intimiteit.

Smokkelverhalen en Helix

Vrijdag 29 juli 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Smokkelverhalen en HelixZoomDe tanker Istar vaart me tegemoet onder brug 12 vandaan. Aan mijn rechterhand ligt het vakantiepark de Vossemeren. Hier is er wel buitenlucht zwemwater, flink toeristisch geconditioneerd uiteraard. Ik weet niet of het meerwater hier uit natuurlijk ontstane vennen is of dat het ook zandbaggerwater is. Vossemeren behoort tot een bekende recreatieparkketen; ik ga er geen reclame over maken. Het wordt al druk bezocht en iedereen die wil, weet het toch wel te vinden. Barakken genoeg daar in dat aangelegd bos. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Robotkamp in Huis van de Jeugd

Vrijdag 29 juli 2022
Lommel - Robotkamp in Huis van de JeugdZoomAfgelopen maandag en dinsdag werd er een robotkamp georganiseerd door de Techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UCLL. Er waren 18 deelnemers verdeeld over twee groepen (5 - 7 jarigen en 8 - 12 jarigen). Tijdens dit kamp werd er gevlogen met drones en werden er enkele coole robots gebouwd en geprogrammeerd, waaronder de nieuwste Lego robots: de Lego Essentials en de Lego Spike...
Robotkamp in Huis van de JeugdRobotkamp in Huis van de JeugdRobotkamp in Huis van de JeugdRobotkamp in Huis van de Jeugd
Zoom

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Lommel - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Lommel - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)

Ware liefde (2)

Vrijdag 29 juli 2022
Grensgevallen
Lommel - Ware liefde (2)ZoomGisteren gezien in Tops International Arena in Borkel en Schaft... (Foto Rik Vander Sanden)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Ware liefde...

Donderdag 28 juli 2022
Grensgevallen
Lommel - Ware liefde...ZoomVandaag gezien bij Tops in Borkel en Schaft. (Foto Rik Vander Sanden) 

Brandje bij Berkmans op Maatheide

Donderdag 28 juli 2022
Lommel - Brandje bij Berkmans op MaatheideZoomVanmiddag was er een beperkte brand op Maatheide, bij de firma Berkmans. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle. (Foto Annie Teuwens)

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Lommel - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wederom wat boekentips (9)

Donderdag 28 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Wederom wat boekentips (9)ZoomWe blijven boekentips rondstrooien deze zomer. Deze keer enkele van Staf Henderickx, gepensioneerd huisdokter en auteur. En waarom ook niet mijn eigen boek promoten, dacht Staf, en waarom ook niet, want het is absoluut de moeite waard... "Ik zou mijn laatste boeken willen aanraden: 'Zit seks tussen de oren?' als een leerrijke ervaring en mijn boek 'Een zolderkoffer vol onvoltooid verleden liefdes' als amusante strandlectuur. Boeken waarvan ik vorige vakantie heb genoten zijn 'De bekeerlinge' van Stefan Hertmans en 'De vulkaanminnaar' van Susan Sontag."

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Lommel - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Wezel B - Kattenbos Sport 2-1

Woensdag 27 juli 2022
Lommel - Wezel B - Kattenbos Sport 2-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Kattenbos Sport met 2-1 verloren van Wezel B.
Lommel - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Paul Kog overleden

Woensdag 27 juli 2022
Lommel - Paul Kog overledenGisteren is Paul Kog overleden, de echtgenoot van Lu Nascimento. Hij was 71 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt maandag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf morgen op de Randweg (A2/N2) rond Eindhoven moet zijn, kan beter alternatieven zoeken. Vanaf morgenavond wordt daar gestart met het plaatsen van een 120 meter lange tunnelbak onder de weg. Om dat te kunnen realiseren wordt de randweg voor de helft afgesloten en dreigt voor automobilisten een vertraging van ruim een uur. De werken zouden op 22 augustus achter de rug moeten zijn; de tunnel zelf is pas in de loop van volgend jaar helemaal klaar. 

Inbraak op Kerkhovensesteenweg

Dinsdag 26 juli 2022
Lommel - Inbraak op KerkhovensesteenwegDieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Kerkhovensesteeweg. Zij gingen er met gereedschap aan de haal. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Lommel - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Lommel - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Maaren Ovnicek weg bij Lommel SKVerdediger Maaren Ovnicek (21) trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK. Hij verkast naar Bocholt VV.

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Lommel - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Een nostalgische duiventil

Maandag 25 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Een nostalgische duiventilZoomGespot tijdens een wandeling in Schoorheide, in Balen: deze nostalgische duiventil. In Bokrijk zou hij niet misstaan... (Foto Guido Swusten)

Remi Linten overleden

Maandag 25 juli 2022
Lommel - Remi Linten overledenIn Lommel is gisteren Remi Linten overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag 1 augustus (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Brand in weide

Maandag 25 juli 2022
Aan de Hazelaarstraat in Lutlommel ontstond gisterenavond brand in een weide. De brandweer heeft de brand geblust.
Lommel - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe boekentips (8)

Maandag 25 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentips (8)Zoom
Een nieuwe week, en weer wat nieuwe boekentips. Deze keer komen ze uit ons Cultuurcentrum, nl. van Marij Vandenberk. "Wat een moeilijke..., ik kan weer niet kiezen… Maar om er dan toch enkele te noemen: 1.Lampje van Annet Schaap, een kinderboek maar ook voor volwassenen een fijn boek. 2. Crossroads van Jonathan Franzen, 500 pagina’s maar leest als een trein. 3. Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, een echt vakantieboek en als extraatje ook nog Normal People van Sally Rooney, een boek over ‘normale mensen’ maar oh zó mooi. En zelf heb ik Tom Lanoye, Draaischijf, Lale Gul en Isabelle Allende klaarliggen om mee te nemen op vakantie..."
Lommel - Een glaasje wijn op een terras?Zoom                                                                   (Foto Robert Boons)

Sonja Reymen overleden

Zondag 24 juli 2022
Lommel - Sonja Reymen overledenOp 19 juli overleed Sonja Reymen, de echtgenote van Tony Soors. Zij was 61 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Elza Geuens overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Lommel - Elza Geuens overledenOp 20 juli is Elza Geuens overleden, de echtgenote van Henk Jansen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Drie containers in brand

Zaterdag 23 juli 2022
Vanmiddag ontstond brand in een container bij grond- en afbraakwerken Berkmans op Maatheide. Het vuur sloeg over naar twee andere containers. Er is beperkte schade.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht

Weer enkele leestips (7)

Zaterdag 23 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Weer enkele leestips (7)Zoom
Ook van schepen Karel Wieërs (N-VA) ontvingen we enkele leestips voor deze zomer...
1. “De doodgravers van België” van Wouter Verschelden: een unieke inkijk in de ( achter-)kamers van de Belgische politiek, met één constante “de haalbaarheidsdatum is ver overschreden“; 2. “In het hoofd van De Wever“ van Petra De Pauw: niks “menselijks” is deze toppoliticus vreemd; 3. “Billen en knaldrang“ van Chel Driesen: het mag ook eens “ontspannend” zijn …
Weerbericht
Lommel - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Kaktesten en putheksen

Zaterdag 23 juli 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Kaktesten en putheksenElke morgen om twintig over zes stapte ik, ik was toen een jaar of twaalf, dertien: beginnende middelbare scholier dus, over het pad doorheen het manshoge struikgewas naar de kanaaldijk. Ik was dan op weg naar de kerk voor de eerste mis. Ha ja, Lilse scholieren van het zeer katholieke Sint-Hubertuscollege in Neerpelt hadden de keuze: ofwel de mis bijwonen in de kapel van het college – maar dan moesten ze nóg vroeger opstaan – of die plicht vervullen in de eigen parochie. Als bewijs van onze (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet dit weekend op de N71

Zaterdag 23 juli 2022
Dit weekend vindt op het industrieterrein Balendijk de MXGP Flanders 2022 plaats. Dit kan enige verkeersdrukte met zich meebrengen op de N71. De politie maant dan ook aan om de aanwijzingsborden te volgen en uw snelheid te matigen. Wildparkeren zal ook niet getolereerd worden...

Zand en water

Vrijdag 22 juli 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Zand en waterZoomWater en zand. Dat zijn ingrediënten waar we in deze streken sier mee maken. Dat bedenk ik als ik wederom langs het Kempisch kanaal over het jaagpad fiets in de richting van Lommel Barrier. Het jaagpad is alleen voor fietsers en voetgangers. Ik kom dan voorbij de jachthaven de Meerpaal, ook wel passantenhaven genoemd. Ik rij het bruggetje op dat over het toegangskanaaltje tot de jachthaven ligt. Je moet daarvoor een stukje omhoog. Aan de andere kant kun je naar links afslaan voor een bezoek aan het haventje. (…) Het hele nieuwsbericht

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Lommel - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Lommel - Mia Gielen overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag Mia Gielen overleden, de weduwe van Martinus Gijbels. Zij was 96 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt woensdag (11 uur)  plaats op de begraafplaats van Achel-Centrum.
Lommel - Zangkoor Sint-Cecilia op fietstochtZoomZangkoor Sint-Cecilia trok er met de fiets op uit naar het 'Wilde zwijn', gelegen op de grens in Postel. Dit om een frisse neus te halen na twee hittedagen met als rustpunt een fris drankje. Wat deed het deugd! (Bijdrage Piet Berx)

Katalysator uit auto gestolen

Vrijdag 22 juli 2022
Lommel - Katalysator uit auto gestolenAan de Vossemeren is een katalysator uit een auto gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Stina Vandenbruel overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Gisteren is Stina Vandenbruel overleden, de weduwe van Victor Serneels. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lommel SK wint oefenwedstrijd

Vrijdag 22 juli 2022
Op stage in Engeland heeft Lommel SK een oefenwedstrijd gewonnen tegen vierdeklasser Crewe Alexandra. Uitslag 3-1.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Lommel - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Vivianne Triki overleden

Donderdag 21 juli 2022
Lommel - Vivianne Triki overledenDinsdag is Vivianne Triki overleden, de weduwe van Henri Dehaes. Zij was 66 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.
Severine Matthijs (45) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dommelbroodjes opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van belegde broodjes, het verzorgen van maaltijden, het organiseren van team building activiteiten, goederenvervoer over de weg en verhuisdiensten.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Lommel - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)

Nieuwe boekentips (6)

Woensdag 20 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentips (6)ZoomOok aan onze politici vroegen we of ze boekentips hadden voor ons... Vandaag de tips van Vooruit-parlementslid Kris Verduyckt. "Ik heb eindelijk alle boeken van Ish Ait Hamou uit. En dat zijn stuk voor stuk aanraders met Cécile als zijn beste. Dat boek is nu opnieuw uitgebracht met mooie illustraties erbij. Een liefdesverhaal dat je van het woestijnzand in Marokko naar de grootstad Parijs leidt. Ik zag ook dat 1795 pas verschenen is. Dat is het derde boek van Niklas Natt och Dag. (…) Het hele nieuwsbericht

Containerbrand bij Prefaco

Woensdag 20 juli 2022
Lommel - Containerbrand bij PrefacoEr is gisterenavond een beperkte industriebrand geweest bij Prefaco op Maatheide, waar een container uitbrandde. De brandweer werd hiervoor om 21u opgeroepen. De brand was snel onder controle.
Lommel - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Soms schieten woorden tekort

Woensdag 20 juli 2022
Danny doet Danny
Lommel - Soms schieten woorden tekortAls ik vrouw en kinderen even buiten beschouwing laat, is taal (en dan vooral het Nederlands) mijn grote liefde. Schrijven is als seks. Wat wordt het verrukkelijk als je je gevoel volgt, als je experimenteert. Versta me niet verkeerd. In het dagelijkse leven hou ik van regels, maar als er gevoelens en passie aan te pas komen, kan je ze maar beter verwaarlozen, tenzij je seks reduceert tot zaad lozen.
De regel zegt dat ‘zweten’ een zwak werkwoord is en dus onveranderlijk is in de tijd. (…) Het hele nieuwsbericht

Tekort aan orthodonten

Dinsdag 19 juli 2022
Lommel - Tekort aan orthodontenZoom                                                                        (Foto Robert Boons)

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Lommel - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Sales verlaat Lommel SK

Dinsdag 19 juli 2022
Lommel - Sales verlaat Lommel SK
Het blijft enkel uitgaande transfers regenen bij Lommel SK, en er is bitter weinig zicht op inkomende... Vandaag vernemen we dat Arthur Sales het oefenkamp in Manchester heeft verlaten en op weg is naar Portugal om er eerstdaags zijn medische en fysieke proeven af te leggen bij FC Paços de Ferreira, waar hij een huurcontract van één jaar zou tekenen. Hij blijft wel onder contract bij SK tot 2026.
Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Maria Vandervee overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Lommel - Maria Vandervee overledenZondag is Maria Vandervee overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven John Hendriks. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiale kring. Begroeting :maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartcentrum-severens.be

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Lommel - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Dekzeilen opengesneden

Maandag 18 juli 2022
Onbekenden hebben dekzeilen van vrachtwagens opengesneden in de Ondernemersstraat. Of er iets uit de laadrumtes is gestolen, is niet geweten.

Jenny Emmers overleden

Maandag 18 juli 2022
Lommel - Jenny Emmers overledenGisteren is Jenny Emmers overleden, de echtgenote van Jacky Pennemans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Hervatting trainingen Handbal VerenigingNog drie weken kunnen de jongens en meisjes -12 van de Lommelse handbalclub genieten van een welverdiende vakantie. Op maandag 8 augustus om 18.30 uur staat hun eerste training van het volgende seizoen gepland in de sporthal van het Provil. De kleutermove en jongens en meisjes van -8 en -10 trekken hun handbalschoenen pas terug aan op zaterdag 3 september, dit respectievelijk om 9.30 uur en 10.30 uur. Het nieuwe bestuur wenst iedereen nog een fijne en deugddoende vakantie toe en hoopt iedereen fit en gezond terug te zien in augustus of september.

Henri Van Endert overleden

Maandag 18 juli 2022
Lommel - Henri Van Endert overledenGisteren is Henri Van Endert overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via: www.uitvaartzorg-severens.be

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Lommel - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Lilianne Vanduffel overleden

Maandag 18 juli 2022
Lommel - Lilianne Vanduffel overledenVrijdag is Lilianne Vanduffel overleden, de echtgenote van Jean Pierre Geboers. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Jos Volders overleden

Zondag 17 juli 2022
Lommel - Jos Volders overledenVrijdag is Jos Volders overleden, de echtgenoot van Alda Vanveggel. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uut) in uitvaatcentrum Severens aan de Schanstraat.

Voorwaardelijk

Zondag 17 juli 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Voorwaardelijk"Maar ge zegt het toch!", riep ik naar de beeldbuis. Mijn huisgenoten keken zelfs niet meer op. Ze herkennen die specifieke toon als ik mijn stem verhef naar iemand op tv. Bovendien zagen ze me al wijzend aan het tv-toestel zitten. Ook dat scheelt in de perceptie.
Het roepen gebeurt als iemand het antwoord op een eenvoudige vraag niet kent. Of een politicus met enerzijds, anderzijds en tenslotte niets. Of - zoals in dit geval - iemand die alweer dezelfde zin uitspreekt. Een zin waar ik me al enige tijd aan (…) Het hele nieuwsbericht
Sen Abdullah Selim uit Lommel heeft de besloten vennootschap J.K. Company opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant, hotel, café en ijssalon én het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, lunches en recepties.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Lommel - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Hollanders overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Lommel - Elza Hollanders overledenGisteren is Elza Hollanders overleden, de echtgenote van Driek Dijkmans. Zij was 77 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Freddy Engelen overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Lommel - Freddy Engelen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Freddy Engelen overleden. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in funerarium Severens in de Schansstraat.

Mieke Suls overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Lommel - Mieke Suls overledenVandaag is Mieke Suls overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Thieu Paesen. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrump Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

De kolonie II

Vrijdag 15 juli 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - De kolonie IIZoom‘Het gebied heeft een oppervlakte van 230 hectare en is vrijwel de enige watering in Noord-Limburg met nog een bijna intact en functionerend bevloeiingssysteem.’ Het is altijd gemakkelijk om met zo’n citaat te beginnen. (Volg de link). Dan moet ik natuurlijk altijd wel vertellen waar het vandaan komt. Als je die open klikt en het daar leest, hoef ik er niet veel meer aan toe te voegen.
Oude (…) Het hele nieuwsbericht

Boekentips (deel 5)

Vrijdag 15 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Boekentips (deel 5)ZoomWe zijn al aan de vijfde bijdrage in onze reeks met boekentips voor de zomer, en vandaag krijgen we inspiratie van Lommels striptekenaar Bart Proost. "Ik ben geen grote lezer. Als illustrator en striptekenaar ben ik vanzelfsprekend eerder visueel ingesteld.  Dus zit er in mijn selectie ook deels geïllustreerde literatuur.
(1) 'De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy. Een verkoopstopper die alle doelen kan dienen: troosten, bezinnen, relativeren... Dit (…) Het hele nieuwsbericht
Yannick Vandersmissen verlaat Lommel SK. De middenvelder zal komend seizoen de kleuren van Bocholt VV verdedigen.

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Lommel - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Lommel - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Bart Geysen (42) uit Lommel heef de besloten vennootschap BG Management opgericht met zetel aan de Norbert Neeckxlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van werkplaatsen voor het onderhoud, het ombouwen en de reparatie van motorvoertuigen, carosserieherstelling en depannage en stalling van motorvoertuigen.
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Nieuwe vennootschap: Lommels ZK

Donderdag 14 juli 2022
Geert Lipkens (42) uit Peer heeft de besloten vennootschap Lommels ZK opgericht met zetel aan de Gestelsedijk in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het huren, verhuren en onderverhuren van gebouwen, het verlenen van financiële diensten, verzekeringsactiviteiten en effectenhandel en vermogensbeheer.

Ida Hendrikx overleden

Woensdag 13 juli 2022
Lommel - Ida Hendrikx overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Ida Hendrikx overleden, de weduwe van Dorus Ven. Ze was 87 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in intieme familiekring, waarna de urn een plaatsje krijgt op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de  Schansstraat.

Elisa Van Baelen overleden

Woensdag 13 juli 2022
Lommel - Elisa Van Baelen overledenGisteren is Elisa Van Baelen overleden, de weduwe van Jan Quanten. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel, gevolgd door de crematie. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Grensgevallen
Aan de TU/Eindhoven heeft studententeam InMotion voor het eerst zijn rijdende elektrische raceauto voor lange afstandsraces gepresenteerd, met een zeer korte oplaadtijd. Door de zelfontworpen koelmethode is het racemonster in staat om in 12 minuten volledig op te laden.
Het team startte drie jaar geleden met de bouw van de raceauto, waar momenteel in totaal 35 studenten aan meewerken. De auto reed tijdens testen op Circuit Zandvoort al eens 225 kilometer per uur en kan volgens modellen (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt Europese steun voor het samenwerken aan nieuwe groenblauwe aders om de omgevingskwaliteit in Noord-Limburg te vergroten Dit project moet de omgevingskwaliteit van het Noord-Limburgse platteland versterken door de groenblauwe dooradering te vergroten. Regionaal Landschap Lage Kempen en Boerennatuur Vlaanderen werken hierin samen om de particuliere grondeigenaars en landbouwers te adviseren, stimuleren en te ondersteunen bij de aanleg en beheer van houtkanten, heggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Lommel - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Ben Klomp overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Lommel - Ben Klomp overledenGisteren is Ben Klomp overleden, de weduwnaar van Henny Venhoven. Hij was 84 jaar en afkomstig van Tilburg. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel.

Zomer boekentips (deel 4)

Dinsdag 12 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Zomer boekentips (deel 4)Zoom
Ook lezers stuurden boekentips voor deze zomer in, zo ook Nico Vande Kerkhof. Zijn keuze viel op de reeks rond meester-inbreker Arsène Lupin door Maurice Leblanc. "Niet alleen omdat er een mooie Netflix-serie over gemaakt is (met een mooie 'vertaling' naar de hedendaagse tijd) maar ook omdat het gewoon lekker vlot doorleest met regelmatig een plottwist. Leuk weetje: er zijn zware vermoedens dat Arsène Goedertier (what's in a name?), die meer dan waarschijnlijk het paneel van de rechtvaardige rechters uit het Lam Gods ontvreemdde, zich liet inspireren door deze boeken. Alleen is de locatie van de Gentse 'holle naald' nog steeds niet achterhaald." Stuur ook uw boekentips door aan internetgazet.lommel[!]telenet.be!
Lommel - Vlaanderen Zingt op het MarktpleinZoomNu donderdag is het alweer tijd voor een nieuw optreden in het kader van de 'Lommel Leeft'-concerten. Na fantastische optredens van Scaletta en K3 vorige week zondag, en Floris and the Flames en Bart Peeters afgelopen donderdag, beide op het Hertog Janplein, is het deze donderdag op het Marktplein te doen. Kom uit volle borst meezingen met 'Vlaanderen Zingt' vanaf 20.00 uur...! (Foto Robert Boons)

Nieuwe vennootschap: GebMaCo

Maandag 11 juli 2022
Georges Geboers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Geboers Management en Consulting, verkort GebMacCo, opgericht met zetel aan de Scheepvaartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies aangaande bedrijfsbeheer en beheer en exploitatie van sport- en campingaccomodatie.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Lommel - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Erwin Claes uit Heusden-Zolder en Rudi Emmers uit Lommel hebben de besloten vennootschap Seal Guard opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van alarmcentrales en het bewaken en beveiligen van goederen, eigendommen en personen.
Lommel - 100 jaar Oriënteertafel in OotmarsumZoomOp uitnodiging van het gemeentebestuur van de gemeente Dinkelland (Nl.) en het bestuur van het VVV Ootmarsum nam schepen van Cultuur, Peter Vanderkrieken en de voorzitter van de Cultuurraad, Lucien D’Joos, deel aan de viering van het 100-jarig bestaan van de Oriënteertafel, die haar plekje kreeg in Ootmarsum. Deze Oriënteertafel is te vinden op het hoogste punt van Ootmarsum, de Kuiperberg. Voor talrijke bezoekers was en is dit door de jaren heen een mooie plek van ontspanning, bezinning en bewondering. Zij werden hartelijk ontvangen door wethouder voor cultuur Benno Brand (2de links) en Jeroen Enkelaar van het Toeristisch Ondernemersfonds (1ste links).  Lommel heeft al een tijdje een culturele en toeristische band met Ootmarsum.

Jeanne Coenen overleden

Zondag 10 juli 2022
Lommel - Jeanne Coenen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Jeanne Coenen overleden. Ze was 80 jaar en afkomstg van Neerpelt. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 8 in Pelt.
In Kattenbos is ingebroken in een caravan. De politie kreeg gisterenmorgen melding van de feiten.
Lommel - Winnaars gratis VIP-tickets PinopopZoomU had de tijd tot gisteren om kans te maken op één van de vijf duo-VIP-tickets voor Pinopop op zondag 14 augustus. En onze mailbox liep overvol... Méér dan 300 mensen wilden erbij zijn, en dat kan nog steeds, tickets via de website. Maar deze vijf gaan volledig gratis genieten als VIP: Sonja Jacobs (Lommel), Nick van Elleswijk (Pelt), Joke Wijnants (Hamont-Achel), Rita Vandenberk (Lommel) en Christel Winters (Peer). Proficiat aan deze winnaars, en geniet ervan!

Rob Louwies overleden

Zaterdag 9 juli 2022
Lommel - Rob Louwies overledenGisteren is Rob Louwies overleden, de echtgenoot van Rita Schildermans. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schanstraat.

Vegetatiebrand langs spoorweg

Zaterdag 9 juli 2022
Lommel - Vegetatiebrand langs spoorwegZoomLangs de spoorlijn richting Mol is deze middag een vegetatiebrand ontstaan, waardoor er rookhinder in de omgeving was. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

Nieuwe boekentip (deel 3)

Zaterdag 9 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentip (deel 3)ZoomChristian Meadow, auteur van o.a. de 'Deus Vult' trilogie, gaf ons ook een bijzondere boekentip door: ‘De Schemering en de Dageraad’ van Ken Follet. "Ik moet eerst even vertellen dat Ken voor mij een bron boordevol inspiratie is. Hij bezit de onwezenlijke gave om door middel van letters en zinnen een wereld vol gevaren, avonturen en sensatie voor je te openen.
Het boek ‘De Schemering en de Dageraad’ laat je niet meer los en dwingt je bijna compulsief tot (…) Het hele nieuwsbericht

St.-Martinus Born wint OLS

Zaterdag 9 juli 2022
UPDATE Op de tweede dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest in het Nederlands-Limburgse Meijel heeft schutterij Sint-Martinus uit het Nederlands-Limburgse Born de "Um" gewonnen. Het OLS zal volgend jaar op de eerste zondag van juli dan ook in Born worden georganiseerd. De twee nog resterende Belgische schutterijen - beide uit Kessenich - waren al vroeg op de dag uitgeschakeld.  

Zomer op het buurtplein

Zaterdag 9 juli 2022
Lommel - Zomer op het buurtpleinZoomDe Ooievaarstraat krijgt dit jaar een zomers tintje. De mannen uit de buurt timmerden een bankstel in elkaar en het pleintje werd door de dames gezellig aangekleed. Nu is het een fijne ontmoetingsplaats. Op 1 juli openden de buren van Ooievaar-, Parkiet- en Duivenstraat hun plein met een drankje en een smakelijke hotdog. Een week later was het aan de kinderen om hun eigen buurt in de verf te zetten. Samen schilderden ze "graag traag borden" en op die manier vragen ze aandacht aan alle verkeer dat in hun straat passeert. Hopelijk volgen er nog vele mooie zomeravonden! (Bijdrage Karin Jaeken)
Zomer op het buurtpleinZomer op het buurtpleinZomer op het buurtplein
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)

Moeten er nog kolen zijn?

Zaterdag 9 juli 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Moeten er nog kolen zijn?31 januari 1966. Midden Limburg staat op stelten: de mijnen zullen gesloten worden. Talloze mensen gaan onherroepelijk hun kostwinning verliezen. Er breken rellen uit. Eerst in Zwartberg, later ook elders. Op de radio horen we dat de zesentwintigjarige Valère Sclep, een bediende van de koolmijn van Waterschei, dodelijk getroffen is door een horizontaal afgeschoten traangasgranaat. Eerder die dag was Jan Latos, zevenentwintig jaar oud, in Winterslag doodgeschoten door de rijkswacht. Twee mensen die de pech (…) Het hele nieuwsbericht
Moeten er nog kolen zijn?
Zoom
Binnenkort start het zomerse bouwverlof en gaan de aannemers van de werven van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren er enkele weken tussenuit. De huidige omleidingen, afsluitingen en snelheidsbeperkingen blijven op de route van kracht. De werf van de fietsbrug ligt stil vanaf maandag 11 juli. Op 1 augustus starten de arbeiders hier opnieuw. De arbeiders van de fietspaden en kruispunten langs de Grote Baan werken nog een week langer door en gaan met bouwverlof vanaf maandag 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Maria Willekens overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Lommel - Maria Willekens overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren Maria Willekens overleden, de weduwe van Henri Schevernels. Zij was 86 jaar en afkomstug van Eksel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schanstraat.
Lommel - Bericht aan de treinreizigersDit weekend rijden er geen treinen tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingelegd. Reden voor de maatregel zijn werken in Herentals. Daar wordt een tunnel voor het wegverkeer onder de spoorberm geschoven. De werken eindigen maandagochtend 4u.

Kolonie, deel 1

Vrijdag 8 juli 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Kolonie, deel 1Zoom‘U wandelt door een landschap dat door mensenhanden werd gemaakt: akkers en weilanden, zo ver het oog kan reiken, maar ook bomenlanen, hagen en kruidenbermen’. Dan komt de wending naar de opmerking dat het echt wel om natuur gaat. ‘Dit open landschap herbergt weidevogels, zoals kievit en wulp, maar ook de grauwe gans. De houtkanten bieden schuilmogelijkheden voor patrijs, egel, bunzing en vele zangvogels.’
Ik fiets over de Kolonie en de tekst die ik citeer staat op een bord dat langs (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Vanlommel overleden

Donderdag 7 juli 2022
Lommel - Guido Vanlommel overledenIn het Z.O.L. in Genk is gisteren Guido Vanlommel overleden, de echtgenoot van Josephina Beysen. Hij was afkomstig van Mol en werd 68 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Jos Ooms overleden

Donderdag 7 juli 2022
Lommel - Jos Ooms overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is dinsdag Jos Ooms overleden, de echtgenoot van Lisette Beysen. Hij was afkomstig van Balen en werd 82 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten familiekring plaatshebben, waarna de crematie in alle sereniteit. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).

Gust Janssens overleden

Donderdag 7 juli 2022
Lommel - Gust Janssens overledenVandaag is Gust Janssens overleden, de echtgenoot van Maria Maes. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

André Engelen overleden

Donderdag 7 juli 2022
Lommel - André Engelen overledenGisteren is André Engelen overleden, de echtgenoot van Mathilda Vlemmix. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Proclamatie bij CVO Cursa

Woensdag 6 juli 2022
Lommel - Proclamatie bij CVO CursaZoomVorige week sloot ook het volwassenenonderwijs het schooljaar af. Voor het eerst sinds de naamsverandering van CVO Lino naar CVO Cursa was er weer een proclamatie. Op de nieuwe vestiging Noorderpark in Lommel-Balendijk konden ruim 1000 cursisten hun getuigschrift afhalen.  De cursisten volgden er tweedekansonderwijs, een opleiding taal, techniek, fotografie, koken,... Proficiat aan al de geslaagden! (Bijdrage Sylvia Poorters)

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Lommel - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Martens overleden

Woensdag 6 juli 2022
Lommel - Theo Martens overledenVandaag is Theo Martens overleden, de echtgenoot van Jo Cremers. Hij was afkomstig van Bergeijk en werd 83 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 13.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Maria Willekens overleden

Woensdag 6 juli 2022
Lommel - Maria Willekens overledenGisteren is Maria Willekens overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Alfons Tips. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Agnes Peters overleden

Woensdag 6 juli 2022
Lommel - Agnes Peters overledenMaandag is Agnes Peters overleden, de echtgenote van Toon Assmann. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Vur d'Leut schenkt 500 euro

Woensdag 6 juli 2022
Lommel - Vur d'Leut schenkt 500 euroZoomQuizploeg Vur d'Leut organiseerde de eerste vrijdag van mei voor de zevende keer hun quiz in het Klosterhof. Elk jaar kiezen ze een Lommels goed doel en dit jaar is dat de Peter/Meter vzw. De vzw kreeg 500 euro vanwege de organisatoren. Ze gaan dit geld gebruiken om hun talentenwerking te ondersteunen. Door dit mooie bedrag kunnen ze op hun talentendagen weer iets extra doen voor kinderen tot 12 jaar. Vanmiddag werd dit bedrag aan hen overhandigd.
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Vijftien kapelletjes op een rijZoomIn het bos van Mol-Achterbos staan 15 kapellen op een rij. Ze staan voor de staties van de kruisweg en werden grondig gerestaureerd. Met de steun van de Stichting Kempens Landschap, de gemeente Mol en de Vrienden van de 15 Kapellekens wordt volop werk gemaakt van de herwaardering van de bosrijke omgeving rond de 15 Kapellekens, nadat ze in 2004 al grondig gerestaureerd werden. Kempens Landschap kocht percelen aan om de omgeving van de kapellen te bewaren en om de beleving en toegankelijkheid ervan te verbeteren. Ooit was de site een ware inspiratiebron voor de schildersschool rond Jakob Smits en Dirk Baksteen.
Lommel - Eerste wedstrijden provincialers
De nieuwe voetbalkalenders zijn er... Voor alle supporters van onze Lommelse provincialers geven we hier alvast de eerste twee speeldagen mee! Lutlommel start thuis tegen Breugel op 3/9 en moet de week erna naar SLW Maaseik. Kattenbos start op 3/9 in Bocholt B en speelt 10/9 thuis tegen Grote Heide. Verbroedering start op 4/9 thuis tegen Opitter en het weekend nadien trekken ze naar Maasland NO. Kolonie tot slot start op 4/9 tegen Sparta Lille en moet de zondag erna naar Wijshagen.

Wist zij veel

Woensdag 6 juli 2022
Danny doet Danny
Lommel - Wist zij veel‘Vanwege uw rustige uitstraling ... Ach, eerlijk? Ik liet me leiden door uw fluorescerend roze T-shirtje. Ik had zoiets van: laat ik maar aan die vriendelijke homo vragen of ik erbij mag. Sorry, hoor. Jonge kerels zijn zo opdringerig en vervelend tegenwoordig. U bent al wat ouder. Zo tegen de vijftig aan, gok ik?’
Eerlijk en recht voor de raap, zo heb ik ze het liefst. Wist zij veel dat ik enkele uren eerder voor de zoveelste keer een roze kledingstuk als verjaardagscadeau had gekregen van mijn (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Lommel - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht

Leestips deel 2

Dinsdag 5 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Leestips deel 2ZoomVandaag alweer enkele leuke leestips voor deze zomer, deze keer van onze columnist Rudi Lavreysen, veel plezier ermee!
1. Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao - Junot Diaz
Net uitgelezen en wat een leeservaring. Het boek uit 2007 dendert voorbij als een niet te stoppen trein. De voor mij (niet langer) onbekende Dominicaanse Republiek is samen met New Jersey het decor. Op de set staat de opgroeiende en vooral dikker wordende Oscar. Zijn schrijvers- en liefdesambities worden niet meteen (…) Het hele nieuwsbericht

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Lommel - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Versterking voor Verbroedering LommelVerbroedering Lommel heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Lex Rauh (Laakdal), Jude Sunday (Grenstrappers Lommel Kolonie) en Jelle Verheyen (Mol Rauw VV).

Willem Dirckx overleden

Maandag 4 juli 2022
Lommel - Willem Dirckx overledenVandaag overleed Willem Dirckx in het Noorderhart Mariaziekenhuis, echtgenoot van Ida Dingenen. Willem werd 88 jaar. De uitvaartdienst zal gebeuren in besloten kring, waarna zijn asurne een plekje krijgt op het columbarium van Lommel-centrum. Een laatste groet is mogelijk op vrijdag 8 juli van 19.30 tot 20.00 uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Zomerplaag bij uitstek: muggenZoom                                                            (Foto Robert Boons)

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Lommel - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
Lommel - Uitgaande transfers bij Lutlommel VVMaikel Schildermans trekt de deur achter zich dicht bij Lutlommel VV en verkast naar Kattenbos Sport. Rune Baselmans en Ward Van Eepoel trekklen naar Grenstrappers Lommel Kolonie.
Lommel - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Vijf nieuwe spelers voor Kattenbos SportKattenbos Sport heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Milos Melis (St.-Dymphna Geel), Gert Timmermans (Achel VV A), Jelle Claes (Olmen), Maikel Schildermans (Lutlommel) en Ali Burhan (Olmen).
Lommel - Versterking voor GrenstrappersRune Baselmans (Lutlommel), Ward Van Eepoel (Lutlommel), Siebe Beijk (Sparta Lille), Jan Van Hout (Balen), Luca Vanhunsel (Esp. Pelt), Jorn Berkmans (Kattenbos), Kobe Joosten (Kattenbos) en Laurens Huysmans (Kattenbos) zullen komend seizoen de kleuren van Grenstrappers Lommel Kolonie verdedigen.

Dirty money

Zondag 3 juli 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Dirty moneyOnze vakantiepot is een restant uit de periode dat onze mannen uitkeken naar het tellen van de 2 eurostukken die we door het jaar samen hadden verzameld, zodat ze leerden om te sparen. U kent ongetwijfeld het principe. Nog steeds verdwijnt er af en toe een stuk van 2 euro in de vakantiepot. Soms lijkt het alsof ze uit mijn portefeuille rechtstreeks hun weg vinden.
Na een verkwikkende, doch behoorlijk forse strandwandeling door de felle wind nestelen we ons op een terras. De ober is gelukkig snel bij ons, (…) Het hele nieuwsbericht

Onvrede op Blauwe Meer

Zaterdag 2 juli 2022
Lommel - Onvrede op Blauwe MeerZoomWe ontvingen berichten dat op het Blauwe Meer de campinggasten in opstand komen omdat het zwembad, de horeca en de indoorspeeltuin nog altijd dicht zijn en zij géén antwoord krijgen van de uitbaters, Groep Oostappen. Ook klagen ze aan dat er steeds meer illegale asielzoekers verblijven en dat er zowat elke nacht bussen vol arriveren... Jammer voor de bezoekers, maar het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in de situatie zal komen, aangezien het Blauwe Meer géén vergunning meer verkreeg om de vernoemde faciliteiten te openen. We verwijzen hiervoor ook nog even naar ons vorig artikel hieromtrent in april dit jaar.
Lommel - Samen/Vooruit steunt Auxilia VZWZoomOppositiepartij Samen/Vooruit had afgelopen maandag tijdens de Avondmarkt een stand in samenwerking met Auxilia VZW Limburg om deze laatst vernoemde te steunen. Via een ludieke actie (raden hoeveel meter sopraan Anja Van Engeland in één adem al zingend kon afleggen) kon er geld in het laadje gebracht worden. "Auxilia VZW biedt kinderen en volwassenen leerkansen aan die ze anders door eender welke beperking, niet zouden kunnen krijgen. Dit door één op één onderwijs door (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'ZoomNog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Lommel - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Marie Curiestraat

Vrijdag 1 juli 2022
De voorbije nacht is er ingebroken in een pand aan de Marie Curiestraat. De daders moesten zich tevreden stellen met een kleine geldsom.

Weg met twee fietsen

Vrijdag 1 juli 2022
In de Martinus Van Gurplaan zijn twee fietsen gestolen uit een bergruimte. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Lommel - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Buurtfeest in de Bezemstraat

Vrijdag 1 juli 2022
Lommel - Buurtfeest in de BezemstraatZoomSlechts 4 maanden geleden hielden ze in de Bezemstraat en omgeving hun door corona uitgestelde Nieuwjaarsborrel. Maar er was nu weer een goede reden om te vieren, Op dezelfde dag werd onze buurt uitgebreid met twee jongens en ze kregen zelfs dezelfde naam. Op die CAS-taars moesten we drinken en zo was de sfeer gezet en kon de regen de pret en gezelligheid niet meer verstoren! (Bijdrage Rudi Lemmens)
Buurtfeest in de BezemstraatBuurtfeest in de BezemstraatBuurtfeest in de Bezemstraat
Zoom

Lydie Lejeune overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Lommel - Lydie Lejeune overledenGisteren is Lydie Lejeune overleden, de weduwe van Maurits Buedts. Zij was geboren in het Kongolese Coquilhatstad en werd 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.

Het stekske

Vrijdag 1 juli 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Het stekskeZoom‘Stil ‘s! Ik hoor Lommel noemen’, zegt mijn vrouw plots. Ik veer overeind vanaf mijn bed en kijk naar beelden van ambulances op de televisie. We luisteren scherper en we horen in het Spaans flarden die we kunnen verstaan op dat moment. ‘Autobús Belga, muertos y heridos, niños, túnel in Suiza. Heverlee y Lommel.’ Dit soort aanduidingen. We kijken elkaar onbegrijpelijk aan. ‘He, wat is daar aan de hand?’ Het is 14 maart 2012 in de ochtend. Wij zijn voor een (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste boekentips...

Vrijdag 1 juli 2022
Zomer Boekentips
Lommel - De eerste boekentips...ZoomWe mochten ondertussen al heel wat boekentips ontvangen, waarvoor dank! Maar u mag er nog steeds mailen via internetgazet.lommel[!]telenet.be... En waar kunnen we beter mee van start gaan dan tips vanuit onze bibliotheek? Tinne Mertens stuurde ons van daar, en dit in het kader van de 'Zomer van het Spannende Boek', de top 8 met de meest uitgeleende thrillers. Op de eerste plaats vinden we 'Billy Summers' door Stephen King, ex-equo met 'De jacht' van Will Dean. Daarna volgen 'Camping Oosthoek' (NathaliePagie), 'De duisternis tussen ons' (Rolf Börjlind), 'De liefdesbrief' (Lucinda Riley), 'De ontdekking' (Harlan Coben), 'Ik moet je iets vertellen' (Nicola Moriarty) en 'Spiegelbeeld' van David Baldacci. Volgende week weer méér tips...
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel