Het overige nieuws

Minder dieren geslacht in 2022

Dinsdag 28 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden maandelijks 25,83 miljoen dieren geslacht. In gewicht nemen de varkens het grootste aandeel in (60%, maandelijks 877.000 stuks). In aantallen zijn de kippen in de meerderheid, met 24,8 miljoen geslachte kippen per maand. Over het hele jaar 2022 werden 755.000 runderen naar de slachtbanken geleid. Dat is een daling met 2% tegenover het jaar voordien. Hiermee wordt de dalende trend ingezet in 2017 verder bevestigd. Daarnaast werden er 10,5 miljoen varkens geslacht. Dit is (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Schelmans overleden

Dinsdag 28 februari 2023
Lommel - Mia Schelmans overledenOp 25 februari overleed Mia Schelmans, de weduwe van Victor Vansummeren. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Antonius van Mildert overleden

Maandag 27 februari 2023
Lommel - Antonius van Mildert overledenDinsdag is Antonius van Mildert overleden, de echtgenoot van Jacoline van Dalen. Hij was geboren in Papendrecht (Ned.) en werd 57 jaar. Vrijdag om 14u is er een uitvaartdienst in buurthuis De Kom, Kolonie 2 in Lommel. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan 177.
Lommel - Anoniem meldpunt drugs is groot succesZoomOmdat Limburg met een groot probleem kampt van drugsproductie, drugsteelt en schadelijk afval, werd het ‘anoniem drugsmeldpunt Limburg’ in het leven geroepen. Via dit meldpunt kan de burger anoniem melding maken van verdachte activiteiten ivm drugsproductie. Er zijn intussen reeds meer dan 1100 meldingen binnen gekomen en dit zowel telefonisch via het nummer 0800/20877 als via een online-invulformulier via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. Van april 2019 tot oktober 2022 werden dankzij het anoniem drugsmeldpunt Limburg 39 plantages en locaties gekoppeld aan cannabisteelt ontdekt, 6 labo’s voor productie van synthetische drugs en 1 synthetische dumping. Daarnaast waren er ook veel meldingen omtrent dealen van drugs, hetgeen in onderzoek ook tot 115 positieve resultaten heeft geleid.

Lucienne Cuypers overleden

Maandag 27 februari 2023
Lommel - Lucienne Cuypers overledenLucienne Cuypers uit Beverlo, weduwe van Raoul Ameryckx, is overleden.
(°Kerkhoven op 8 maart 1945 † Heusden-Zolder op 26 februari 2023)
Uitvaart: donderdag 2 maart 2023 om 13.15 in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
In het ZOL in Genk is vandaag het eerste Limburgse Zorgcentrum na Seksueel Geweld geopend, het achtste in het land. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen er voortaan terecht voor gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg. Het politiepersoneel dat er slachtoffers opvangt heeft een terzake gespecialiseerde opleiding gekregen. Verwacht wordt dat er in het centrum jaarlijks zo'n 1.000 slachtoffers uit Limburg zich zullen aanmelden.

24-urenstaking bij bpost

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 24-urenstaking bij bpostBij bpost wordt er vanaf vanavond 22u gedurende 24u gestaakt op initiatief van de vakbonden, meldt bpost op Twitter. Dat kan gevolgen hebben voor de postuitreiking morgen en er kunnen postkantoren gesloten zijn. De vakbonden willen met de actie druk zetten op de directie om lopende en geplande reorganisaties opnieuw te bekijken.

Spoorstaking op 10 maart

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden hebben opgeroepen tot een staking van het treinpersoneel op 10 maart. De actie kadert in vakbondsprotest tegen de onderfinanciering en onderbezetting van de overheidsdiensten en tegen de pensioenplannen van de regering. Ook de socialistische overheidsvakbond wil die dag staken.

Week van de Vrijwilliger

Maandag 27 februari 2023
Lommel - Week van de VrijwilligerZoom                                                                     (Foto Robert Boons)

Springtuig gevonden bij werken

Zondag 26 februari 2023
Bij grondwerken in de Kolonie is gisteren een springtuig aangetroffen. De politie stelde de ontmijningsdienst DOVO daarvan in kennis.

Twee mankende wolven

Zondag 26 februari 2023
Lommel - Twee mankende wolvenZoomWelkom Wolf registreerde via een van zijn wildcamera's een treintje van zeven wolven tijdens een nachtelijk uitstapje. Opmerkelijk: twee van die wolven blijven behoorlijk te manken. "Dat is helaas niet ongewoon," zegt Jan Loos van Welkom Wolf; "daar zijn verschillende redenen voor, vermoedelijk waren aanrijdingen de oorzaak."

Staf Vanden Eynde overleden

Zondag 26 februari 2023
Lommel - Staf Vanden Eynde overledenVandaag is Staf Vanden Eynde overleden, de echtgenoot van Margo Beysen. Hij was 77 jaar. Vrijdag om 10u is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: donderdag (17.30-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Enkel winst voor Lutlommel

Zondag 26 februari 2023
Lommel - Enkel winst voor LutlommelDat Kattenbos gisterenavond met 0-3 verloor van Turkse FC wist u al. Verbroedering speelde vanmiddag thuis tegen SLW Maaseik en verloor met 0-2, Lutlommel moest naar Opitter en won er met 0-1. Grenstrappers Kolonie tot slot verloor thuis nipt van Neeroeteren met 2-3.

Bij Jeanke

Zondag 26 februari 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Bij JeankeIk kocht een boek met daarin enkele wandelingen die een schrijver meer dan 100 jaar geleden in zijn stad maakte. We volgen zijn pad. Idolatrie ten voeten uit. Bij Jeanke staat er sierlijk met gebogen letters op het raam van een café waar hij wel eens kwam. Het pand is nog net herkenbaar op de foto in het boek. We zijn de enige klanten. De patron is een grote man met opvallend brede schouders. Het verkleinwoord is niet op hem van toepassing. Hij is een hele Jean.
"Goedemorgen", zegt hij aan onze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel wint van NeufchâteauBasket Croonen Lommel behaalde een belangrijke zege tegen Neufchâteau, het werd 83-79. (Quarters: 23-18, 15-18 (38-36), 22-19 (60-55), 23-24).
De Heren A van behaalden een zeer belangrijke overwinning tegen Neufchâteau in het teken van het behoud. De thuisploeg  verscheen zeer gemotiveerd aan de start 23-18 (10’) maar Matts Dekeuster en Toon Wesenbeek verdwenen al vrij snel (5’) naar de bank met twee fouten. In het tweede kwart kwam Neufchâteau terug tot 38-36 aan (…) Het hele nieuwsbericht

Twee jeugdkampioenen boogschieten

Zondag 26 februari 2023
Lommel - Twee jeugdkampioenen boogschietenZoomOp het Belgisch Jeugdkampioenschap handboogschieten in Wuustwezel behaalden Omar Van de Kerkhof uit Achel (U13 recurve 18m heren) en Thibe Berckmans uit Lommel ​(U15 recurve 18m heren) beiden een gouden plak. Opnieuw een mooie opsteker voor hun club Oude Stam Neerpelt, die stilaan kan uitkijken naar een grotere prijzenkast. Zeker nadat Thibe op 5 februari jongstleden ook al Vlaams Kampioen werd in zijn discipline.
Gefeliciteerd, Omar en Thibe!

1-3 verlies voor Lovoc Heren B

Zondag 26 februari 2023
Lommel - 1-3 verlies voor Lovoc Heren BZoomOmwille van het nationale finaleweekend Beker van België en de schoolvakantie was er slechts 1 wedstrijd bij Lovoc. De heren B moesten, in hun tweede wedstrijd van de play-off 3 promo 3 heren, thuis het veld op tegen VT Safesign Hasselt D.
Set 1 ging heel gelijk op. Lovoc scoorde mooie punten via opslag, blok en aanval, 4-3 en 6-5. Met schitterende aanvallen en goed opslagwerk liepen de Lommelse heren uit naar 12-8 en 15-10. Maar Hasselt krabbelde weer recht en kroop dichterbij, 18-18. Het bleef (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Exelle klopt Lommel

Zaterdag 25 februari 2023
Lommel - Damesvoetbal: Exelle klopt LommelIn 2de Provinciale van het damesvoetbal heeft Exelle met 8-2 gewonnen van naaste achtervolger Lommel United. Voor de thuisploeg was Anouschka Boons de grote slokop met 5 doelpunten. Faline Ceyssens, nog steeds de topscoorster van de reeks, Isabelle DeVolder en Els Bollen scoorden ieder eenmaal. In de stand staat Exelle vierde met 37 punten.

Schrale wind

Zaterdag 25 februari 2023
Weerbericht
Lommel - Schrale windEen hogedrukgebied neemt post over Schotland en stuurt koude lucht van polaire oorsprong naar onze regio. Aanvankelijk is de luchtmassa nog licht onstabiel met kans op een bui, maar naarmate het weekend vordert, neemt de kans op een bui af en zijn er meer opklaringen. De volgende dagen manifesteert het hogedrukgebied zich nog meer over onze streken en is er flink wat zon, maar het is wel koud met een schrale noordoostenwind en tijdens de nacht vriest het algemeen.
Vandaag staat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Maes overleden

Vrijdag 24 februari 2023
Lommel - Martha Maes overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Martha Maes overleden, de weduwe van Michel Vermoere. Ze was geboren in Leke en werd 86 jaar. De eucharistieviering zal plaatshebben in de Sint-Niklaaskerk, Keiemdorpstraat in 8600 (Keiem) Diksmuide op zaterdag 4 maart om 11 uur. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Gebruik van lachgas daalt in Limburg

Vrijdag 24 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De hype rond het gebruik van lachgas lijkt te gaan liggen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij de politiediensten. Er zijn vorig jaar in Limburg wel nog enkele tientallen pv's opgemaakt en wat lachgasflessen in beslag genomen. Maar het verschil met de voorgaande jaren is groot. Overigens zijn de gevaren van het niet-medicinaal gebruik van lachgas groot.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Meer dan 3000 sociale huurwoningen erbijZoomDe afgelopen negen jaar zijn er meer dan 3.000 sociale huurwoningen bijgekomen in Limburg. De provincie doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen. Maar de groei volstaat niet om tegemoet te komen aan het aantal kandidaat-huurders, want er kwamen in die tijd zo'n 7.000 nieuwe kandidaten bij. (Radio 2)

Jos Jansen overleden

Donderdag 23 februari 2023
Lommel - Jos Jansen overleden
In het ZOL in Genk is gisteren Jos Jansen overleden, de echtgenoot van Magda Mertens. Hij was 73 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Fons Claes overleden

Donderdag 23 februari 2023
Lommel - Fons Claes overledenDinsdag is Fons Claes overleden, de echtgenoot van Julia Geboers. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur) in funerarium Witters.
Vanaf komende woensdag veranderen de bezoekuren op de materneit in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vanaf die dag start het bezoek een uur later (16u dus) en eindigt een uur vroeger (19u). Op die manier wil het ziekenhuis moeder en baby de nodige rust gunnen.
Buiten partner en/of broer of zus worden maximum twee bijkomende bezoekers per keer toegelaten op de kamer, buiten eventuele kinderen tot 16 jaar.

Mediabedrijven samen voor 12-12

Donderdag 23 februari 2023
Radio en TV
Lommel - Mediabedrijven samen voor 12-12ZoomDe mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbeving in Turkije en Syrië. "People help the people" van Cherry Ghost, eerder al gecoverd door Birdy, wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid. Onder het motto "People help the people" draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, NRJ, Nostalgie en Nostalgie+ die dag enkel muziek op verzoek. Wie een plaat wil aanvragen, kan dat doen door Consortium 12-12 te steunen met een gift.

Visverlof voor 55.000 geduldige mensen

Donderdag 23 februari 2023
Lommel - Visverlof voor 55.000 geduldige mensenZoomIn 2020 piekte het aantal visverloven. Het totaal van meer dan 74.000 was het hoogste aantal van de laatste 20 jaar. Hengelen zat in de lift als individuele buitenactiviteit en vorm van natuurbeleving tijdens de coronapandemie en de lockdown. In 2021 heeft deze trend zich niet doorgezet en het aantal hengelaars daalde terug tot iets meer dan 60.000. Het totaal daalde in 2022 verder tot circa 55.000. (Bron: INBO)

Oppassen: vogelgriep in het land

Donderdag 23 februari 2023
Er worden momenteel over heel België gevallen van vogelgriep bij wilde vogels vastgesteld. In Limburg was dat in de voorbije maand het geval in o.a. Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Halen, Hechtel-Eksel, Maaseik, Kinrooi en Bocholt.
Particulieren worden sterk aangeraden om dieren op te hokken. Kom je een kadaver tegen? Raak het niet aan en meld het via de influenzalijn op het nummer 0800 99 777.

Ophaalbrug Nyrstar halve dag dicht

Woensdag 22 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De ophaalbrug aan Nyrstar in Balen zal zaterdag tussen 8 en 14 u afgesloten zijn wegens onderhoudswerken. Een omleiding wordt voorzien. Voetgangers kunnen de brug steeds over via de trappen.

Bijna 9.300 faillissementen

Woensdag 22 februari 2023
Bedrijfsnieuws
In 2022 werden 9.265 bedrijven failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 42% in vergelijking met 2021 (6.533).
Op gewestelijk niveau valt het op dat het aantal geregistreerde faillissementen in 2022 enkel in het Vlaams Gewest is toegenomen ten opzichte van 2019. De 5.287 faillissementen in dit gewest zijn het hoogste totaal sinds 2013 toen er 5.742 werden geregistreerd. In Wallonië vormen de 2.202 geregistreerde faillissementen het derde laagste resultaat van de afgelopen tien jaar na de "covid-jaren" 2020 en 2021. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 1.776 faillissementen opgetekend, 40% minder dan in 2019. (Statbel)

Wijkrestaurant Kattenbos

Woensdag 22 februari 2023
Lommel - Wijkrestaurant KattenbosZoomGisteren kon u in het Klosterhof terecht voor het wijkrestaurant Kattenbos. Op het menu stond minestronesoep, vidé met frietjes en een slaatje. Iedereen is welkom op één van de volgende wijkrestaurants, iedere derde dinsdag van de maand. Info: 0499/46 78 26 bij Marita Bergmans.
Wijkrestaurant KattenbosWijkrestaurant Kattenbos
Zoom

Okra Werkplaatsen op wandel

Woensdag 22 februari 2023
Lommel - Okra Werkplaatsen op wandelZoomOp 14 februari trok Okra Werkplaatsen onder een stralende zon met 36 wandelaars vanuit het Mariapark het bos in voor een wandeling van 4.5 km. Tijdens de wandeling vonden ze een aantal humoristische Valentijn-cartoons, en er werden onderweg ook verschillende lekkere versnaperingen aangeboden gaande van een lekkere borrel tot een hartjespraline. Bij aankomst waren nog lekkere broodjes en een toepasselijk drankje voorzien en kon iedereen nog wat napraten om uiteindelijk tevreden huiswaarts te keren.
Okra Werkplaatsen op wandelOkra Werkplaatsen op wandel
Zoom

Acht procent meer verkeersdoden

Woensdag 22 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Acht procent meer verkeersdodenZoomVolgens de laatste Verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute, op basis van cijfers van de federale politie, is het aantal doden op onze wegen in 2022 met 8% gestegen ten opzichte van 2021. 521 personen kwamen om het leven. 1 op de 3 daarvan was een voetganger of een fietser. Het aantal fietsdoden steeg van 74 naar 95. Dat is het hoogste aantal ooit. In Vlaanderen daalde het aantal verkeersdoden wel licht, in tegenstelling tot Wallonië en Brussel waar er een stijging was. Het aantal ongevallen met e-steps blijft ook in heel het land stijgen. In 2022 waren er 1.715 letselongevallen met e-steps, ofwel 5 per dag.

Koudere periode

Dinsdag 21 februari 2023
Lommel - Koudere periodeAan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Frankrijk, wordt in een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming vochtige, maar relatief zachte oceaanlucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied trekt stilaan weg naar het zuidoosten en maakt de weg vrij voor storingen die vanuit het westen komen opzetten. Na de doortocht van een koufront op woensdag, wordt koude en onstabiele lucht aangevoerd.
Morgen bevinden frontale wolken zich al in de ochtend over de (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Claes overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Lommel - Willy Claes overledenZaterdag is Willy Claes overleden. Hij was 70 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Versterking voor Lutlommel VV

Dinsdag 21 februari 2023
Lommel - Versterking voor Lutlommel VVLutlommel VV heeft zeven spelers aangetrokken: Rune Baselmans (Grenstrappers Kolonie), Toby Boonen (Witgoor) Thomas Wielockx (Sparta Lille), Seppe Abrahams (Grote Heide), Dieter Houben (Herkol) en Tarik Saïdi en Rinor Maxhuni (Pelt).

Werfdiefstal in Hoevenstraat

Maandag 20 februari 2023
Lommel - Werfdiefstal in HoevenstraatOp een bouwwerf aan de Hoevenstraat is materiaal gestolen. Op de Leuken sloegen dieven toe in een paardenstal.
Lommel - Vrijdag stiltecirkel en stiltewandelingZoomNu vrijdag wordt er om 19 uur aan de hoofdingang van de kerk van Lommel-Centrum verzameld voor een stiltecirkel, gevolgd door een stiltewandeling door de Kerkstraat, Dorp tot aan het Franciscushuis in de Heerdgang. Daar kan u dan nog terecht voor een documentaire en een gesprek over vrede. Samen met het Franciscushuis willen de organisatoren het feit dat de oorlog in Oekraïne al één jaar duurt herdenken. De vaststelling dat er al een jaar mensen worden gedood in een gruwelijke oorlog (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in De Panne...

Maandag 20 februari 2023
Lommel - Ondertussen, in De Panne...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Winst voor basket Lommel in CharleroiBasket Croonen Lommel pakte gisteren een belangrijke winst bij Spirou Charleroi B met 60-71 (Quarters: 16-15, 9-20 (25-35), 11-21 (36-56), 24-15)
Lommel was gewaarschuwd voor de boomlange centers van Spirou maar won de match in defence. Hierdoor neemt Lommel twee winstmatchen voorsprong op Spirou, slechts één ploeg degradeert. Aanvallend was Lommel de betere ploeg. Lommel kon een maximale voorsprong van 24 punten bijeen spelen. Enkel de driepunters gingen moeilijker binnen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommelse girls op internationaal toernooiZoomWat voor de Murphy's Lommel een weekend zonder matchen was, was dit niet voor de twee jongste leden van het damesteam. Caitlin en Ymke trokken samen naar Leuven om er mee te spelen met de Powergirls, een internationaal toernooi om rugby populairder te maken bij de jonge dames. Er waren ploegen uit Noord-Frankrijk, Bonn (Duitsland) en verschillende Belgische ploegen. Ze hebben het beste van zichzelf laten zien daar, ze speelden drie wedstrijden. Beide dames schitterden op het plein en Caitlin scoorde zelfs twee Lommelse Try's. Goed bezig dames, nu maar hopen dat er nog andere Lommelse diehards zich aansluiten bij het team. Schitterend om te zien hoe deze jonge dames de sport een warm hart toedragen. (Bijdrage Ellen Moors)
Lommel - Tafeltennis: Neerpelt A- Lommel B 14-2ZoomIn het tafeltenis heeft Neerpelt A Lommel B geklopt met 14-2. Neerpelt A staat tweede in de stand, Lommel B laatste.

Nieuwe openingsuren Politie Lommel

Maandag 20 februari 2023
Lommel - Nieuwe openingsuren Politie LommelZoomOpgelet: vanaf 1 maart veranderen de openingsuren van het loket van de lokale politie. Vanaf dan is het kantoor in het centrum op onderstaande uren doorlopend geopend:  
• Maandag tot vrijdag: 9 tot 19 uur
• Zaterdag van 9 tot 19 uur
• Zon- en feestdagen gesloten
De jaarlijkse bevraging van de veiligheidsmonitor in 2022 bracht de dienst onthaal/klachtendienst bij Lokale Politie Lommel positief in beeld. Vooral in eerste ontvangst, doorverwijzing en (…) Het hele nieuwsbericht

Laurent Hoekx overleden

Maandag 20 februari 2023
Lommel - Laurent Hoekx overledenVrijdag is Laurent Hoex overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium aan de Vonderdreef. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters

Marijke Box overleden

Maandag 20 februari 2023
Lommel - Marijke Box overledenVrijdag is Marijke Box overleden, de echtgenote van Hugo Huysmans. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: donderdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters.

Amper twee letters verschil...

Maandag 20 februari 2023
Lommel - Amper twee letters verschil...Zoom                                                                        (Foto Robert Boons)
Lommel - 4-4 gelijkspel voor Lovoc-meisjes U11ZoomHalverwege ronde 2 voor de meisjes U11 van Lovoc. Gisteren moesten ze het veld op tegen de meisjes van DV Hasselt. Onder interimcoach Febe toonden de meisjes wat ze waard zijn! Bij de beginners U11 speelt de jeugd 2 tegen 2 volleybal, met 2 ploegjes van 2 op een half veld.
Beide Lovoc-ploegjes speelden hun eerste wedstrijdje zeer goed. Eén ploegje is duidelijk al meer ervaren dan het andere. Toch speelden ze allemaal zeer goed en vol overtuiging. De ene ploeg won vlot met 2-0, bij het andere (…) Het hele nieuwsbericht

Ook bij Balu werd carnaval gevierd

Zondag 19 februari 2023
Lommel - Ook bij Balu werd carnaval gevierdZoomIn basisschool Balu op Lutlommel is het al een lange traditie: vrijdagnamiddag voor het carnavalsverlof trekken de kinderen door de Lutlommelse straten in hun eigen carnavalsstoet. (Foto's Hugo Spooren)
Ook bij Balu werd carnaval gevierdOok bij Balu werd carnaval gevierdOok bij Balu werd carnaval gevierd
Zoom

Inbraak in Spoorwegstraat

Zondag 19 februari 2023
Lommel - Inbraak in SpoorwegstraatIn de Spoorwegstraat is er ingebroken in een loods. De politie kreeg deze voormiddag melding van de inbraak.

Carnaval met VOSPO

Zondag 19 februari 2023
Lommel - Carnaval met VOSPOZoomZaterdagvoormiddag stond er weer de jaarlijkse traditie op het programma om carnaval te vieren met VOSPO. Dit jaar met een special guest, namelijk 'Lommelaar van het jaar' Henri Cuypers, verkleed als Rode Duivel. De sfeer zat er weer goed in en iedereen was uitbundig aan het dansen op de leukste carnavalshits. Ook een dank aan Cindy Van Empten voor het regelen van deze leuke dag. Alaaf Alaaf Alaaf!

Kattenbos nog steeds op titelkoers

Zondag 19 februari 2023
Lommel - Kattenbos nog steeds op titelkoersKattenbos won vanmiddag met 0-1 bij E. Houthalen en mag zich nu opmaken voor dé topmatch van het seizoen, volgende zaterdag thuis tegen Turkse FC... De nummer 2 tegen de nummer 1! Lommel Kolonie verloor op eigen plein met 1-4 van Peer SV. De overige twee provincialers (Verbroedering en Lutlommel) speelden niet dit weekend.

REA/AED-opleiding bij Rode Kruis

Zaterdag 18 februari 2023
Lommel - REA/AED-opleiding bij Rode KruisZoomStad Lommel en Rode kruis Lommel zijn overeen gekomen om in het voorjaar een REA/AED opleiding te organiseren. De kosten worden gedragen door de organisatoren, dus voor de deelnemers is het gratis! De plaatsen zijn wél beperkt (15 per avond), en inschrijven is dus noodzakelijk. Dit kan via een simpel mailtje aan voorzitter[!]lommel.rodekruis.be
De opleidingen gaan door in het Rode Kruis lokaal Norbert Neeckxlaan 50 B op volgende dagen en tijdstippen in de maand maart: donderdag 9 (19-22 uur), donderdag 16 (19-22 uur) en maandag 20 (13-16 uur).

EMJ zoekt hosts en hostessen

Zaterdag 18 februari 2023
Lommel - EMJ zoekt hosts en hostessenZoomOok dit jaar zoekt het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Pelt hosts en hostessen die de internationale gasten wegwijs kunnen maken doorheen het festival van 28 april tot 2 mei.
Voor jongens en meisjes die minstens in het vijfde jaar middelbaar zitten, niet op hun mondje zijn gevallen, ondernemend zijn, eventueel nog een andere taal spreken en vlot in de omgang zijn is dit zeker een leuke uitdaging, zegt het EMJ. Een EMJ-host(ess) loodst zijn/haar vaste groep doorheen het weekend (…) Het hele nieuwsbericht

Merels en het ‘e b c’

Zaterdag 18 februari 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Merels en het ‘e b c’“Ik heb vanmorgen al uitgevlogen jonge merels gezien,” zei Lode. Hij zei het met een stelligheid die geen tegenspraak of twijfel duldde. En Lode, ofschoon geen gerenommeerde vogelaar, heeft een stem die gezag afdwingt. Het werd dan ook even stil in De Kroon. Héél even.
Nu heb ik mijn jeugd als boerenzoon ook vrijwel volledig buiten doorgebracht, in de vrije natuur. En die natuur kan rare kuren hebben. De ene keer komt de winterprik veel te vroeg en duurt hij veel te lang om nog (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in woning op Luikersteenweg

Vrijdag 17 februari 2023
Lommel - Inbraak in woning  op LuikersteenwegDieven drongen binnen in een woning aan de Luikersteenweg. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Fietser gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 17 februari 2023
Lommel - Fietser gewond bij verkeersongevalBij een botsing tussen een fietser en een personenwagen op het kruispunt van Fabrieksstraat en Tennislaan in Pelt is vanmorgen even voor 9u de fietser gewond geraakt. Het gaat om een 24-jarige man uit Lommel. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De automobilist, een 32-jarige man uit Genk, werd niet gewond.

Postkantoren maandag gesloten

Vrijdag 17 februari 2023
Lommel - Postkantoren maandag geslotenKomende (carnavals)maandag 20 februari zijn de postkantoren gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden wel overal uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.
Al maanden is er een debat over het telewerk van grensarbeiders. Een verwacht akkoord na corona over thuiswerk zonder fiscale gevolgen voor deze doelgroep bleef uit. Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit): “In Nederland werd nu een belangrijke opening gemaakt. Tijd om een realistisch akkoord te maken over twee dagen thuiswerk per week in plaats van minder dan één per week nu (24 dagen per jaar).”
Verduyckt: “Voor Vooruit is thuiswerk een onderdeel van een goede work/life balance. (…) Het hele nieuwsbericht

Spelletjesnamiddag Samana Kattenbos

Vrijdag 17 februari 2023
Lommel - Spelletjesnamiddag Samana KattenbosZoomGisteren werden er spelletjes gespeeld bij Samana Kattenbos. En als afsluiter van deze gezellige namiddag was er nog een kopje koffie met een warme wafel voorzien.
Spelletjesnamiddag Samana KattenbosSpelletjesnamiddag Samana Kattenbos
Zoom

Wisselvallig weekend

Vrijdag 17 februari 2023
Weerbericht
In een strakke westelijke luchtstroming worden storingen naar onze streken gestuurd. Er valt regen, maar de hoeveelheden zijn niet zo erg groot. Na het weekend komt een hogedrukgebied met zijn kern over het noorden van Frankrijk te liggen. We krijgen dan wat vaker droog weer.
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt en af en toe valt er een spat regen. Meestal is het echter droog. Er staat wel veel wind met windstoten tot 65 km/u. Het kwik bereikt 12 of 13 graden.
Zaterdag zijn de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Verdonck overleden

Donderdag 16 februari 2023
Lommel - Nelly Verdonck overledenGisteren is Nelly Verdonck overleden, de partner van Will Willems. Ze was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Een nieuwe Vermeer in het Rijksmuseum

Donderdag 16 februari 2023
Lommel - Een nieuwe Vermeer in het RijksmuseumZoomEen nieuwe Vermeer op de tentoonstelling in Amsterdam die volledig uitverkocht is: het ticketmeisje... (Cartoon: Fobie)

Annie Lanen overleden

Donderdag 16 februari 2023
Lommel - Annie Lanen overledenGisteren is Annie Lanen overleden, de weduwe van Pierre Stessens. Ze was geboren in Bergeijk en werd 81 jaar. Woensdag om 10.30u is er een afscheidsdienst in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Wijkrestaurant centrum geopend

Donderdag 16 februari 2023
Lommel - Wijkrestaurant centrum geopendZoomOp Valentijnsdag 14 februari jl. opende 's middag het wijkrestaurant centrum voor de eerste maal zijn deuren, een samenwerking tussen Dienstencentrum De Vlasgaard, OKRA trefpunt Centrum en de Stad Lommel. De deelnemers werden vergast op een lekker driegangenmenu, bereid door de keuken van WZC De Bekelaar.
Vanaf nu zal elke tweede dinsdag van de maand (behalve de zomermaanden, december en januari) dit wijkrestaurant geopend zijn vanaf 11:30 uur, zodat om 12 uur kan gestart worden met de (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 16 februari 2023
2.144.000 Belgen, of 18,7% van de bevolking, lopen risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de armoedecijfers voor 2022 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag op basis van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden publiceert.
13,2% van de Belgen leeft in een huishouden met een totaal besteedbaar inkomen dat lager is dan de armoedegrens, dat is 1.366 euro per maand voor een alleenstaande. Ze worden beschouwd als een risico op monetaire armoede.
Verder leeft (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bocholt B - Lommel 2-6

Donderdag 16 februari 2023
Lommel - Damesvoetbal: Bocholt B - Lommel 2-6In het damesvoetbal heeft Bocholt B met 2-6 verloren van Lommel. Voor Bochelt scoorden Stieners en Bauduin, voor Lommel Maes (5) en Vandenberk.
Lommel - Kruisingen fietssnelweg worden aangepaktZoomDe F74 Hasselt-Eindhoven via Pelt, ook gekend als de Spoorlijn 18-fietssnelweg, heeft tussen Houthalen-Helchteren en Hamont-Achel meer dan 30 kruisingen met landbouwwegen en lokale wegen. Al deze conflictpunten krijgen de komende jaren een nieuwe, veilige invulling met een duidelijke situatie voor de fietsers en automobilisten. Voor zes van die kruisingen heeft het Limburgs provinciebestuur op 13 februari de omgevingsvergunning aangevraagd.
Het gaat om de fietsdoorsteken aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Een appartement werd in Limburg gemiddeld 1,84 procent goedkoper in het laatste kwartaal van 2022. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. De prijsdaling in Limburg is opvallend sterker dan in de andere Vlaamse provincies. Ook de huizenmarkt koelde af, maar daar is de knik in de prijzen veel beperkter dan bij de appartementen. Hasselt versterkte in 2022 zijn positie als duurste Limburgse stad.
Een appartement van 95 vierkante meter kostte eind 2022 in Limburg gemiddeld 218.266 (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers op pad

Woensdag 15 februari 2023
Lommel - Inbrekers op padOp het industrieterrein aan de John Cockerillstraat is een inbraak gepleegd. Op een camping in Kattenbos is ingebroken in de voortent van een caravan.

Chris Friet overleden

Woensdag 15 februari 2023
Lommel - Chris Friet overledenMaandag is Chris Friet overleden, de echtgenote van Luc Capelle. Zij was 62 jaar en afkomtig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wat gebeurde er met de Teut?

Woensdag 15 februari 2023
Lommel - Wat gebeurde er met de Teut?ZoomDe Teut op het Marktplein zag er afgelopen zaterdag enigszins anders uit. De ludieke actie had alles te maken met de 'Dag van de Academies'. Onder het motto 'Kunst pakt mij' trokken de docenten beeldende kunsten van Kunstacademie Noord-Limburg erop uit om hun bruisende werking in de kijker te zetten. Ze deden dit door zoveel mogelijk ingepakte kunst op publieke plaatsen achter te laten. De Teut werd overigens niet beschadigd in dit proces... gelukkig maar!
Lommel - Neos-leden luisterden naar Karin JacobsZoomOp Valentijnsdag over “Moederpijn” komen praten! Ge moet maar durven! En bij Neos Lommel kan dat gewoon. Neos nodigde daarvoor Karin Jacobs uit. Karin is de moeder van Jelle en Clara Cleymans en is gekend van film, TV en theater. Geen lezing dit keer maar een monoloog van op het podium van zaal 'Harmonie' aan de Frans Van Hamstraat. Karin als moeder van twee BV-kinderen maar ook, als enig kind, dochter van een hypochondrische moeder met medicatie problemen en erg theatraal gedrag. Reeds (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Woensdag 15 februari 2023
Weerbericht
Lommel - WeersveranderingAtlantische storingen kunnen stilaan tot over onze regio schuiven met veel wolken en ook wat neerslag. Het zonnige weer van de afgelopen dagen maakt plaats voor een heel ander weertype. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar, maar het gaat wel een stuk harder waaien.
Vandaag is de zon eerst nog flink van de partij, maar vanuit het westen komen er hoge wolkenvelden opzetten en die sluieren de zon. Na de middag krijgt de zon het steeds moeilijker om doorheen de wolken te schijnen, (…) Het hele nieuwsbericht

E314 Boorsem vannacht afgesloten

Woensdag 15 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht opnieuw werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting het knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.

Valentijnsbrunch in NOAH Lommel

Woensdag 15 februari 2023
Lommel - Valentijnsbrunch in NOAH LommelZoomBij NOAH Lommel hebben werd er gisteren speciaal voor Valentijn een brunch georganiseerd voor alle gebruikers. NOAH is een dagverzorging van Familiehulp waar je overdag terecht kan voor leuke dagdagelijkse activiteiten zoals samen koken, een wandeling maken, het nieuws bekijken, een terrasje doen, een kaartje leggen... Net zoals thuis maar dan in fijn gezelschap! Ideaal om een keer per week of meer de eenzaamheid en de lege momenten te doorbreken! NOAH is gelegen op het Michiel Jansplein achter de kerk.

Wat vind je van de beiaard?

Woensdag 15 februari 2023
Lommel - Wat vind je van de beiaard?Op het internet is een enquête geplaatst over beiaardmuziek en wat mensen daarvan vinden. De online vragenlijst werd ontwikkeld als onderdeel van een afstudeerproject van Emily Kim aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, onder begeleiding van Luc Rombouts. Het doel ervan is een beter inzicht te krijgen in de waardering van beiaardmuziek door het publiek. De antwoorden zijn anoniem en het invullen van de vragenlijst neemt 5 à 10 minuten in beslag. Doen! Naar de vragenlijst

Fietsbrug in Helchteren bijna klaar

Dinsdag 14 februari 2023
De werken aan de fietsbrug in Helchteren zitten in de laatste rechte lijn. De komende weken werkt de aannemer de nieuwe bushaltes en de fietspaden richting brug af.

Rihanna zwanger op Super Bowl

Dinsdag 14 februari 2023
Lommel - Rihanna zwanger op Super BowlZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Sharon de Jong overleden

Dinsdag 14 februari 2023
Op 9 februari is Sharon de Jong (24) overleden. Zij woonde in Eksel maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Inbraak in de Driehoek

Dinsdag 14 februari 2023
Lommel - Inbraak in de Driehoek
In de Driehoek is er inggebroken. Over de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Lommel - Meer dan 2000 cannabisplanten ontdektVanochtend vond in Limburg de dertigste Cleanhouse-actie plaats sinds de start in 2015. Deze acties worden in nauw overleg met parket Limburg en eventueel de onderzoeksrechters periodiek georganiseerd met het oog op het detecteren en opruimen van cannabisplantages. Het doel is het beheersen van deze vorm van (georganiseerde) cannabisteelt binnen onze provincie. Op zes plaatsen werd een huiszoeking uitgevoerd: Zonhoven, Bilzen, As (2), Bree en Kortessem.
Op de Vogelsancklaan in Zonhoven (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst voor de tuinvogels

Dinsdag 14 februari 2023
Lommel - Kunst voor de tuinvogelsZoomZondag timmerden vrijwilligers van Natuurpunt en Limburgs Landschap in Houthalen-Helchteren 30 nestkastjes voor tuinvogels in elkaar. De grootte van het gat in het kastje verschilt al naargelang de vogelsoort. Maurice Cambré zorgde bij hem thuis voor een artistieke toets. Geïnspireerd door schilder Piet Mondriaan beschilderde hij het kastje in diens veelkleurige opvallende stijl (foto).
Kunst waarvan ook vogels kunnen genieten! Zou het niet mooi zijn als we ook de stijl van andere schilders op zulke nestkastjes zouden loslaten? Een Valerius De Saedeleer? Een Breugel? Een Rubens? Een Tuymans?  (Jef Lingier)

'Een Oekraïense koffieklets'

Dinsdag 14 februari 2023
Lommel - 'Een Oekraïense koffieklets'ZoomKomende zaterdagnamiddag van 14u tot 17u organiseert de Welzijnsregio met de 6 lokale besturen van Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Hechtel-Eksel, Peer en Pelt in samenwerking met CAW Limburg een Oekraïense koffieklets. Het Dommelhof in Pelt zet die dag de deuren open voor een Oekraïense koffieklets voor vluchtelingen en gastgezinnen. Op het programma: infosessies, live muziek, kinderanimatie, taart en veel koffie.
Sinds februari 2022 is de oorlog in Oekraïne dagelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Storing in het seinhuis

Dinsdag 14 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanwege een storing in het seinhuis in Mol, waardoor de seininrichting op de spoorlijnen Mol-Hasselt en Mol-Hamont niet meer werkte, waren er in de loop van de voormiddag heel wat problemen bij de spoorovergangen op die lijnen. Infrabel vermoedde aanvankelijk dat er bij grondwerken in Balen een kabel was geraakt, maar het bleek om het seinhuis zelf te gaan. Een computerstoring daar was de oorzaak van enkele eigenaardige situaties aan de overwegen, waarbij slagbomen de indruk gaven niet te begrijpen wat er van hen werd verwacht. De lokale politie moest er het verkeer regelen.
Op dit ogenblik - 12.30u - heeft Infrabel een tijdelijke oplossing gevonden en komt het treinverkeer weer op gang. De storing zal in de loop van de namiddag ten gronde worden verholpen.

Zo ging dat in De Panne

Dinsdag 14 februari 2023
Lommel - Zo ging dat in De PanneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'Voetballers niet meer in 't zwart betaald'Een vergoedingsplafond van 4.500 euro per seizoen en alleen maar digitale betalingen. Met dat nieuwe financiële kader maakt Voetbal Vlaanderen vanaf volgend seizoen een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond de RSZ-bijdragen van amateurvoetballers, meldt Sporza. "De tijd waarin onze amateurclubs hun spelers honderden euro’s per maand in het zwart betaalden, is voorgoed voorbij." Lees meer bij Voetbal Vlaanderen
Lommel - Basket Lommel verliest van ION WaregemGisteren verloor basket Croonen Lommel de eerste wedstrijd van het tweede competitiedeel van ION Waregem met 79-92 (Quarters: 21-24, 18-24 (39-48), 17-22 (56-70), 23-22)
De bezoekers waren duidelijk een maatje te groot voor een moedig strijdend Lommel. De remonte in de slotfase kwam te laat.
Lommel begon zonder de grieperige Jules Bouts en onder impuls van Matts De Keuster met veel overgave aan de wedstrijd (10-6 in de vijfde minuut). Youngster Wout Jansen (18) verscheen voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Hinder bij De Lijn

Dinsdag 14 februari 2023
Lommel - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie is er hinder bij De Lijn. "De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers. Met de vakbondsactie wordt gepleit voor meer koopkracht en meer fiscale rechtvaardigheid", laat de vervoersmaatschappij weten. Wie een bus moet nemen, controleert best de app of de website. 

Uniform oproepsysteem voor brandweer

Maandag 13 februari 2023
Lommel - Uniform oproepsysteem voor brandweerZoomNa de zone Oost-Limburg hebben nu ook de hulpverleningszones Noord- en Zuid-West Limburg het nieuwe oproepsysteem ‘FrontForce Emergency’ in gebruik genomen. Een belangrijke stap voor de Limburgse hulpverlening, want dit stelt de drie Limburgse hulpverleningszones in staat om het oproepen van personeel, materiaal en voertuigen voortaan nog beter en sneller te laten verlopen.
Aan de hand van dit nieuwe oproepsysteem stuurt de brandweerdispatch zowel brandweer- als ziekenwageninterventies aan. (…) Het hele nieuwsbericht

Deel N69 komend weekeinde afgesloten

Maandag 13 februari 2023
Grensgevallen
Komend weekend wordt de N69 - de Luikerweg tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard - in beide richtingen afgesloten tussen de aansluiting Dommelen en Locht bij Veldhoven. In dat weekend worden diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ook wordt de leuning op het voetgangersviaduct Einderheide hersteld. Het doorgaande verkeer tussen België en Eindhoven wordt omgeleid via de N397 en de A67. Ook het voetgangersviaduct Einderheide is in dat weekend afgesloten.
Op zondag 19 februari om 18.00 uur worden de N69 en het voetgangersviaduct weer opengesteld.

COVID-19 is de derde doodsoorzaak

Maandag 13 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de doodsoorzaken voor 2020. De COVID-19-pandemie veroorzaakte in dat jaar 22.012 doden in België, of 17,4% van alle sterfgevallen. Daarmee is COVID-19, de besmettelijke ziekte veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, de derde doodsoorzaak in 2020. Net als in 2019 waren tumoren de belangrijkste doodsoorzaak. In totaal overleden 27.209 mensen aan tumoren (kwaadaardig, goedaardig of onzeker), ofwel 21,4% van alle sterfgevallen in 2020. 26.289 Belgen stierven aan aandoeningen van de bloedsomloop, ofwel 20,7% van alle sterfgevallen.

Maria van den Dungen overleden

Maandag 13 februari 2023
Lommel - Maria van den Dungen overledenGisteren is Maria van den Dungen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Louis Theuws. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Frans Raeymaekers overleden

Maandag 13 februari 2023
Lommel - Frans Raeymaekers overledenOp 10 februari is Frans Raeymaekers overleden, de echtgenoot van Maria Cuypers. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Balen-Centrum vindt plaats in intelme kring.
Lommel - Ontbijt voor vrijwilligers Rode KruisZoomAls dank voor hun vrijwillige inzet de afgelopen 2 à 3 jaar hebben de vrijwilligers van Rode Kruis afdeling Lommel afgelopen zondag van een lekker ontbijt kunnen genieten. Dit werd met veel plezier en inzet klaargemaakt door diverse bestuursleden. (Bijdrage Jean Jonkers)
Ontbijt voor vrijwilligers Rode KruisOntbijt voor vrijwilligers Rode Kruis
Zoom

Lezing over 'Polarisatie'

Maandag 13 februari 2023
Lommel - Lezing over 'Polarisatie'ZoomWoensdag kan u in De Adelberg terecht voor een boeiende lezing door Christophe Busch over 'polarisatie', toch één van dé thema's in onze huidige maatschappij. De laatste jaren zien we een zorgwekkende toename van verhitte discussies over hoofddoeken, Zwarte Piet, coronamaatregelen… tot regelrechte sociale catastrofes waarbij groepen vijandig tegenover elkaar komen te staan. De lezing vindt plaats in de Kleine Zaal van De Adelberg om 19.30 uur. Meer info en tickets.

Morgen is het Valentijn...

Maandag 13 februari 2023
Lommel - Morgen is het Valentijn...Zoom                                                                  (Foto Robert Boons)

Verlies voor dames B Lovoc

Zondag 12 februari 2023
Lommel - Verlies voor dames B LovocZoomIn promo 4 dames van het volleybal moesten de dames B van Lovoc (foto) vandaag het veld op tegen het jonge Roveka Stevoort E. Beide ploegen brachten een grote schare supporters mee naar de sporthal. Ook de Lovoc-meisjes U11 kwamen hun trainster Lien enthousiast en luidruchtig aanmoedigen! Top!!!
Set 1 ging gelijk op. De Lovoc-dames speelden goed, scoorden mooie punten en liepen uit tot 17-10. Ze verzuimden echter de klus te klaren en lieten Stevoort terugkomen, 20-19 en 21-21. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Blauwe Kei' wint beker Jef MissottenZoomNa enkele jaren inactiviteit vanwege covid-19 startte het
biljarttoernooi voor 55-plussers "beker Jef Missotten" weer op, deze keer in het Pelterke. De teams van Koninklijke Moedig Vooruit en Blauwe Kei mochten uiteindelijk de finale spelen. En die werd verdiend door de Blauwe Kei gewonnen. Jammer voor Guy Hurkmans, Gerard Hensen en Pierre Brandts van KMV.
Grensgevallen
Op de Europese kampioenschappen baanwielrennen heeft Harrie Lavreysen (25) uit Luyksgestel dit weekend drie Europese titels veroverd: in de teamsprint, de sprint en het keirin. Harrie is ook al wereldkampioen keirin.

Obus aangetroffen in Werkplaatsen

Zondag 12 februari 2023
Gisterennamiddag is een verroeste obus aangetroffen in Russendorp. De politie heeft de ontmijningsdienst DOVO verzocht het tuig op te halen.
Lommel - Murphy's jeugd op toernooi in HeusdenZoomAfgelopen zaterdag trokken de Lommelse jeugdrugbyspelertjes naar het toernooi in Heusden-Zolder. Het werd weer een leuke ervaring met complimenten aan de organiserende club. Het werd een fijne familierugbydag. De Limburgse U10 spelertjes konden bijna niet beter presteren: zij wonnen elke match. Topprestatie!!! De Lommelse Lyana scoorde maar liefst 5 try's en Nand was echt niet te stoppen: naast de vijf matchen die hij voor zijn eigen ploeg speelde, vulde hij nog twee keer een andere ploeg aan.  (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's jeugd op toernooi in HeusdenMurphy's jeugd op toernooi in Heusden
Zoom

Winst voor Kolonie in Bree

Zondag 12 februari 2023
Lommel - Winst voor Kolonie in BreeDat Kattenbos en Lutlommel 3-3 gelijk speelden in een spannende derby, meldden we u gisteren al.  Vandaag speelde Verbroedering nog in de Derde Provinciale B; de club verloor op eigen terrein met 0-1 van Grote Heide. In Vierde Provinciale ten slotte was Grenstrappers Kolonie gisterenavond ook al aan de slag: er werd gewonnen met 2-4 op het veld van Bree-Beek B.

Berrevoets

Zondag 12 februari 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Berrevoets"Het huis staat er nog." Ik was vergeten dat vader het altijd zei als we met de auto - het moet die blauwe Renault 6 zijn geweest – bij onze oprit indraaiden. Alsof het huis gestolen kon zijn geweest. Of afgebroken, of erger. Wat straf zou zijn, want we waren nooit lang van huis. Het was wellicht zijn manier van zeggen dat het altijd goed thuiskomen was. Vervolgens door de witte garagepoort naar binnen. Later werd die vervangen door een bruine kantelpoort, waarmee je toch voorzichtig moest zijn. Ze had een (…) Het hele nieuwsbericht

3-0 verlies voor Lovoc heren A

Zondag 12 februari 2023
Lommel - 3-0 verlies voor Lovoc heren AZoomUitmatch voor de heren A van Lovoc, bij de buren van VC Pelt.
In set 1 kregen de Lommelse heren, die lang niet compleet waren, het flink te verduren bij de Peltse buren. Al vrij snel stond de 25-10 op het bord. Een heel ander Lovoc in set 2. Lommel kwam veel snediger voor de dag. De heren stonden de hele tijd licht voor en brachten Pelt flink aan het wankelen. Helaas trok Pelt toch aan het langste eind, met 27-25 setwinst. In set 3 stond er een licht vertimmerd Lovoc op het (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Lommel - Beringen 2-5

Zaterdag 11 februari 2023
Lommel - Damesvoetbal: Lommel -  Beringen 2-5In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel met 2-5 verloren van Beringen. Aan de rust was de stand 1-3. Voor Lommel scooorden Maes en Vandepaar. Kucuk maakte de Beringse doelpunten.

Juwelendiefstal in Stationsstraat

Zaterdag 11 februari 2023
Lommel - Juwelendiefstal in StationsstraatIn een woonst aan de Stationsstraat zijn bij een inbraak juwelen gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Groen licht voor Vlaamse Toetsen

Zaterdag 11 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse Regering geeft groen licht voor de invoering van Vlaamse Toetsen. Het gaat om toetsen die álle leerlingen zullen afleggen in het 4de leerjaar, het 6de leerjaar, het 2de jaar secundair en het 6de jaar secundair. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts introduceert deze centrale proeven in de strijd tegen de dalende onderwijskwaliteit. De Vlaamse Toetsen zijn volgens hem nodig om permanent de vinger aan de pols te houden bij alle leerlingen, om scholen de kans te geven zich te vergelijken met (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand

Vrijdag 10 februari 2023
Grensgevallen
Op de snelweg 167 bij Veldhoven is vandaag door een onbekende oorzaak een BMW in brand gevlogen. De wagen droeg Belgische nummerplaten. De bestuurder kon tijdig uit de auto en werd niet gewond. De motorruimte van de BMW is volledig vernield.

1 euro per inwoner

Vrijdag 10 februari 2023
Hoeveel moet een gemeente geven aan slachtoffers van de aardbevingen? Bij ons blijven de bedragen per gemeente relatief beperkt. In Eindhoven hanteren ze een andere norm: 1 euro per inwoner, zodat daar nu een bedrag van zowat 244.000 euro wordt overgeschreven naar het Nederlandse gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dat scheelt een slok op een borrel, nemen we aan.
Het is maar dat je 't weet
Wie vandaag bouwt of grondig verbouwt moest tot op heden een regenwaterput van 5.000 liter laten steken, ongeacht de dakoppervlakte. Daar komt nu verandering in, meldt minister Zuhal Demir. 5.000 liter blijft het minimum. Is je dakoppervlakte groter dan 80m² dan moet je regenwaterput minstens 7.500 liter groot zijn. Wanneer je dak meer dan 120m² beslaat, dan is een put van 10.000 liter verplicht. Dat water moet dan weer verplicht gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, als poetswater of voor de wasmachine. De maatregel gaat in vanaf 2 oktober.

Aantal geboorten in 2022 gedaald

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden voorlopig ongeveer 113.800 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er zo’n 2.800 minder dan in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,4%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,2%) en het Waalse Gewest (-0,6%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-11,1%) ten opzichte van de periode 2018-2021. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2022 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

D-day zaterdag voor Lommel SK

Donderdag 9 februari 2023
Lommel - D-day zaterdag voor Lommel SKZaterdagavond om 20u45 staat Lommel SK voor het moment van de waarheid, dan nemen ze het op tegen Lierse K. Het is nu of nooit om zich te plaatsen voor de Promotion Play-offs en uiteraard hebben ze de steun van de supporters nodig. Zak zaterdag dan ook massaal af naar het Soevereinstadion en schreeuw de club naar de overwinning.
De club voorziet ook meerdere supportersacties, zoals een gratis vat in supporterscafés Heuvelhof en Bar-A-Bass vanaf 17.00 uur. In deze cafés kan je bovendien tickets kopen voor de wedstrijd aan -50%, er zal een unieke QR-code liggen waarmee je de korting kan verzilveren. De poorten van het stadion gaan open vanaf 19 uur. In de Fan Forest zijn de drankjes tussen 19.00 en 20.00 uur 1 plus 1 gratis. Bovendien krijg je er nog een gratis pak friet bij! Wat wil je (behalve een overwinning en een goede pot voetbal) nog méér?

Winst voor Lutlommel

Donderdag 9 februari 2023
Lommel - Winst voor LutlommelEr was 'midweek' voetbal gisterenavond. Zo ging Verbroedering in Bocholt B aan de bak, en het verloor er met 3-2. Lutlommel won wél, en dit met 3-1 van Sp. Wijchmaal.

Albert Adeler overleden

Donderdag 9 februari 2023
Lommel - Albert Adeler overledenGisteren is Albert Adeler overleden, de echtgenoot van Henriette Boers. Hij was geboren in Eindhoven en werd 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Zonder zaad ben je niks

Donderdag 9 februari 2023
Lommel - Zonder zaad ben je niksZoomWie kent er de Zadenbib (nog) niet? Nu het voorjaar en dus ook het zaaiseizoen is aangebroken willen wij er u even kennis mee laten maken. In de bibliotheek van Hamont-Achel, Bocholt, Lommel, Pelt, Peer en Eksel staat een rek met heel wat zadenzakjes van groenten, bloemen en kruiden die iedere tuinliefhebber mee mag nemen. Deze zaden worden gratis aangeboden dankzij de bereidwillige medewerking van de gemeenten, de vele vrijwilligers, scholen die helpen bij het inpakken en ook dankzij jullie. (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Woensdag 8 februari 2023
Weerbericht
Lommel - Meer wolkenEen kanjer van een hogedrukgebied ontfermt zich over het weer in onze streken. De zon is daarbij omnipresent en er staat nauwelijks wind. Met heldere condities tijdens de nacht vriest het wel algemeen. Minpunt is de luchtkwaliteit: omdat er nauwelijks beweging in de atmosfeer is, blijven stof- en roetdeeltjes hangen en is de luchtkwaliteit zeer slecht. De kern van het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan richting Rusland, waardoor donderdag een erg zwakke storing over onze streken kan schuiven. Ook de dagen (…) Het hele nieuwsbericht

Priester Rob Van Noppen overleden

Woensdag 8 februari 2023
Lommel - Priester Rob Van Noppen overledenGisteren is priester Rob Van Noppen overleden, de vriend van Lutt Miseur. Hij was 71 jaar en ere-deken van Lommel. Op 1 september 2020 ging hij op emeritaat. Van Noppen werd op 4 juli 1975 priester gewijd. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag 15 februari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Op de Facebookpagina van een (ingeweken) Peltenaar vonden we een heftige reactie op het tamelijk omstreden tv-programma Het Verhaal van Vlaanderen. Piet Peters snuffelt al een half leven aan de (naar zijn zeggen) van de pot gerukte mythevorming rond 1302. Stukjes van zijn puzzel staan op zijn website www.leugensvan1302.be die wellicht nooit helemaal klaar geraakt omdat hij met zoveel andere dingen bezig is... Hier is die reactie: 
"Het (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 10.000 euro voor slachtoffers aardbevingVanuit het Fonds Wereldnoden schenkt bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. “De machteloosheid ten aanzien van zulke natuurramp roert me enorm”, zegt bisschoppelijk  gedelegeerde voor de diaconie en de caritassector Frank Deloffer. “In die situaties willen we ons christelijk geloof ook werkelijk in daden uitdrukken".

Jan Brusselaers overleden

Woensdag 8 februari 2023
Lommel - Jan Brusselaers overledenVrijdag is Jan Brusselaers overleden, de weduwnaar van Edeltraut Brusselaers. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Morgen/donderdag (19-19.30u) is er gelegenheid tot groeten van zijn urne in het funerarium Witters, Adelberg 50.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Woensdag 8 februari 2023
Lommel - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Boetes voor betrapte winkeldieven

Dinsdag 7 februari 2023
Winkeldiefstal is nog steeds een veelvoorkomende vorm van criminaliteit die, in tegenstelling tot andere vormen van diefstal, de laatste jaren niet is afgenomen. Iedere handelaar maakt het wel eens mee en vaak wordt er geen aangifte gedaan. Om die straffeloosheid tegen te gaan, voerden minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en het College van procureurs-generaal vorig jaar lik-op-stukboetes of onmiddellijke minnelijke schikkingen in voor winkeldiefstal. Hiermee kan de politie de dader ter (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing over 'Kaspar Hauser'

Dinsdag 7 februari 2023
Lommel - Lezing over 'Kaspar Hauser'ZoomDonderdag 9 februari kan u in De Adelberg in Lommel terecht voor een bijzondere lezing over Kaspar Hauser. Dit verhaal wordt steevast vernoemd als één van de grootste mysteries aller tijden. Er komt zoveel samen in het aangrijpende verhaal van dit kind: raadselachtig wonderkind, ontvoerd prinsenkind of sluwe bedrieger? Ongerepte ziel, onschuldig slachtoffer of proefkonijn? En dan hebben we het nog niet gehad over de sociologische en filosofische context...
Stijn Verhaeghe - alias (…) Het hele nieuwsbericht

Aardbevingen in Turkije en Syrië

Dinsdag 7 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Gisteren werden delen van Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen, de zwaarste in wel 100 jaar. De materiële schade is enorm en ook de menselijke tol is hoog... Ondertussen werden al méér dan 5.000 slachtoffers geteld. Heel wat landen sturen mensen en materieel om hulp te bieden, maar er zal véél geld nodig zijn voor de wederopbouw. Meerdere organisaties roepen dan ook nu reeds op om geld te storten voor deze hulp. O.a. kan dit via Unicef of het Rode Kruis.
Lommel - Murphy's mannen winnen tegen Aalst/CelticZoomAfgelopen zondag wonnen de mannen van rugbyclub Murphy's in de gure wind tegen Rugbyclub Aalst met 43-15. De Lommelse supporters lieten het een beetje afweten, maar de mannen stonden helemaal voltallig aan de aftrap. Ze hadden met de hulp van Laakdal zelfs genoeg spelers om Aalst aan te vullen, zodat er een mooie match gespeeld kon worden. Langs de zijlijn werd het uiteindelijk ook nog een leuke bedoening. De mannen streden hard, en maakten dan ook de nodige try's met enkele (zeer speciaal getrapte, (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's mannen winnen tegen Aalst/CelticMurphy's mannen winnen tegen Aalst/Celtic
Zoom

Alice Jansen overleden

Maandag 6 februari 2023
Lommel - Alice Jansen overledenOp 3 februari is Alice Jansen overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Jaak Vreys. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Opnieuw wolf doodgereden

Maandag 6 februari 2023
Lommel - Opnieuw wolf doodgeredenZoomOpnieuw is een wolf doodgereden, de tweede al op nog geen week tijd. Vanavond gebeurde dat op de N76, de weg tussen Zwartberg en Meeuwen. Daar is de toegang tot de weg voor dieren nochtans slechts mogelijk via uitgangen die met waarschuwingslichten voor het verkeer zijn beveiligd. Hoe het kwam dat de wolf op die weg werd aangereden, is nog niet duidelijk.
Volgens het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gaat het om een mannelijke wolf, van ongeveer een jaar oud. Medewerkers van het NHC zijn het kadaver gaan ophalen. 
Donderdag jl. werd een jonge wolf doodgereden in Hechtel-Eksel. In totaal zijn de voorbije jaren in Limburg al zeven wolven door het verkeer omgekomen. (Foto NHC)

Auto's botsen: twee gewonden

Maandag 6 februari 2023
Een 45-jarige vrouw uit Lommel en een 80-jarige vrouw uit Pelt zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Haltstraat en de Europalaan in Overpelt. Het ongeval gebeurde deze voormiddag, even na 10 uur.

Spionageballon boven de Noordpool

Maandag 6 februari 2023
Lommel - Spionageballon boven de NoordpoolZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

'Minder huisvuil door Optimo'

Maandag 6 februari 2023
Lommel - 'Minder huisvuil door Optimo'ZoomHet Optimo-systeem van Limburg.net, waarbij slechts één ophaalbeurt nodig is voor verschillende huisvuilzakken, werkt nu één jaar. Uit metingen blijkt dat in de 33 gemeenten die op dit moment aan het systeem deelnemen, de hoeveelheid huisvuil met gemiddeld 4,95 % daalde, dat is 4,5 kg per inwoner, meldt Limburg.net.
In de gemeenten die werken met full Optimo - met vijf verschillende vuilniszakken - is de daling zelfs 5,47 %. In de gele zakken wordt gemiddeld 5,21 kg (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Neergestorte weerballon beïnvloedt WKZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Murphy's Ladies delven onderspit

Maandag 6 februari 2023
Lommel - Murphy's Ladies delven onderspitZoomZaterdag speelden de Lommelse Murphy's ladies een mooi potje rugby op eigen bodem, maar moesten ze wél met 5-15 de duimen leggen voor de dames van Arendonk, die een gelijkwaardige ploeg hebben: niet alleen qua niveau, maar zeker ook qua teamspirit. Het is altijd fijn om naar deze Kempense battle te kijken. Zeker tijdens zo'n perfect rugbyweer (geen zon, maar droog en 9 graden). Het perfecte supportersteam naast de zijlijn is ook echt van onschatbare waarde. De match begon met een stevige druk (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's Ladies delven onderspitMurphy's Ladies delven onderspit
Zoom
Lommel - Merovingische mantelspeld in Gallo-Romeins MuseumZoom2021 verwierf het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een belangrijk deel van de Merovingische grafvondsten uit Broechem (Ranst, provincie Antwerpen). Ze behoren tot de Vlaamse Topstukkenlijst. Hét topstuk – een gouden mantelspeld – is voortaan te bewonderen in de inkomhal van het museum. Experten hebben het over een Schijffibula in goud en zilver met filigraanversiering en ingelegd met granaat.
Het Merovingisch grafveld van Broechem is de best onderzochte, (…) Het hele nieuwsbericht

De ene week is de andere niet

Maandag 6 februari 2023
Lommel - De ene week is de andere nietZoomEn ze blijven ze maar uitvinden in de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)

Het weekend van Lovoc

Maandag 6 februari 2023
Lommel - Het weekend van LovocZoomZaterdag speelden de meisjes U11 (foto) van Lovoc voor de eerst keer op verplaatsing in deze tweede ronde. Ze moesten helemaal naar Molenbeersel voor hun uitwedstrijd. Voor trainster Lien was het ook een hele speciale dag, want ze was jarig en werd 18 jaar. Proficiat, Lien!
In de eerste set werd Lovoc een beetje overrompeld door het enthousiasme van de thuispartij. De meisjes waren in het begin een beetje van slag, maar verder in de set speelden ze toch mooi mee. Door de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Niels Vanpol hoofdtrainer LutlommelNiels Vanpol wordt komend seizoen hoofdtrainer van derdeprovincialer Lutlommel.

Versterking voor Kattenbos Sport

Maandag 6 februari 2023
Lommel - Versterking voor Kattenbos SportNico Hoes van St. Dympna Geel zal komend seizoen de kleuren van Kattenbos Sport verdedigen.
Lommel - Goed weekend voor Lommelse provincialersDat de derby Lutlommel-Verbroedering op een 0-1 overwinning eindigde voor de mannen van Werkplaatsen gaven we gisteren al mee. Vanmiddag ging Kattenbos met 0-3 winnen bij Opitter FC, terwijl GT Kolonie ook won vandaag, en dit met 3-1 van Wijshagen.

François Stans overleden

Zondag 5 februari 2023
Lommel - François Stans overledenIn Pelt is gisteren François Stans overleden, de echtgenoot van Josée Raeymaekers. Sooike was geboren in Lommel en werd 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiale kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Man verdacht van brandstichtingen

Zaterdag 4 februari 2023
Grensgevallen
In Valkenswaard heeft de politie een man opgepakt die verdacht wordt van drie brandstichtingen die in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurden. Daarbij ging onder meer een personenbusje in de vlammen op.

Damesvoetbal: Zonhoven - Lommel 3-1

Zaterdag 4 februari 2023
Lommel - Damesvoetbal: Zonhoven - Lommel 3-1In de Tweede Provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel gisteravond met 3-1 verloren van Zonhoven, de tweede in de stand.

Geheimzinnige ballon boven de VS

Zaterdag 4 februari 2023
Lommel - Geheimzinnige ballon boven de VSZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Juwelen gestolen in Kloosterstraat

Zaterdag 4 februari 2023
Lommel - Juwelen gestolen in KloosterstraatIn de Kloosterstraat verschaften dieven zich toegang tot een woonst. Zij gingen er met juwelen aan de haal. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

De ontkenningsfase?

Zaterdag 4 februari 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - De ontkenningsfase?De laatste tijd lijk ik wat onzeker en vergeetachtig, zei mijn bezorgd klinkende dochter me daarstraks aan de telefoon. Of ik daar zelf nog niks van gemerkt had?
Nee dus. Ik had helemaal niks ernstigs gemerkt. “Maar misschien bewijst dat net haar indruk,” dacht ik achteraf bang. Het fameuze ontkenningsstadium, weet je wel? En die fase is precies de aanleiding voor de fatale diagnose! “Drinkt u regelmatig te veel, meneer?” “Nee hoor. Alleen bij speciale gelegenheden en dan nog (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 10 jaar Opvoedingswinkel Noord-LimburgZoomDe Opvoedingswinkel Noord-Limburg bestaat 10 jaar en dat werd vandaag gevierd. Het gezamenlijk initiatief van CKG ‘De Hummeltjes’ en CKG ‘De Stap’ in samenwerking met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont- Achel, Hechtel-Eksel, Peer, Pelt, Lommel en Oudsbergen heeft op die 10 jaar heel wat antwoorden gegeven op opvoedingsvragen van ouders en... professionals. De "winkel" zetelt in de Bermstraat 9/2 te Pelt, maar is met lokale activiteiten en consultatiemogelijkheid (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Wonen in Limburg': de nieuwe woonmaatschappijZoomVanaf 1 juli zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn: ‘Wonen in Limburg’. Ze gaat de 19 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vervangen, die nu 375 medewerkers tellen. Het gaat om Cordium, KBM, Vooruitzien, Nieuw Dak, Nieuw Sint-Truiden, Maaslands Huis, Kempisch Tehuis, Woonzo, Ons Dak, Hacosi, Landwaarts, Kleine Landeigendom, SVK Het Scharnier, SVK Midden-Limburg, SVK Houtvast, SVK West-Limburg, SVK Land (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommelse gewond bij botsing in KinrooiIn de Dwarsstraat in Kinrooi botsten gisterenavond rond 18 uur twee auto's. Eén van de auto's kwam door de klap tegen een kapelletje terecht. Een 24-jarige vrouw uit Lommel en een 18-jarige man uit Kinrooi werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht

Het wordt opnieuw kouder

Vrijdag 3 februari 2023
Weerbericht
Lommel - Het wordt opnieuw kouderNa de doortocht van een koufront op zondagochtend stroomt gevoelig koudere lucht over onze streken. Wel stijgt de luchtdruk en is het droog met een grote kans op zonneschijn. Na het weekend gaat het ook tijdens de nacht vriezen. Tot het koufront voorbij is getrokken krijgen we zacht en bewolkt weer met soms een drupje regen.
Vandaag zijn de wolken nadrukkelijk aanwezig. Een enkele opklaring is niet uitgesloten, maar meestal blijft het zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien is een lokaal drupje motregen (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Verheijen overleden

Vrijdag 3 februari 2023
Lommel - Luc Verheijen overledenGisteren is Luc Verheijen overleden, de weduwnaar van Henriette Mannaerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Opendeurdagen Franciscushuis

Vrijdag 3 februari 2023
Lommel - Opendeurdagen FranciscushuisVanavond opent in de Heerdgang 11 het spiksplinternieuwe Franciscushuis. Het huis wil een ruimte zijn waar mensen en verenigingen elkaar kunnen ontmoeten voor allerlei activiteiten en vergaderingen. Het is gelegen in de Heerdgang, tussen het Dorp en het Hertog Janplein in. Het Franciscushuis bestaat uit een polyvalente zaal, het parochiesecretariaat en een kleine winkel met spirituele kaarten en geschenken. Ben je benieuwd? Kom gerust binnen op zaterdag 4 februari of woensdag 8 februari, telkens van 13.30 tot 17 uur.

Minder wagens ingeschreven

Vrijdag 3 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal geregistreerde wagens in België daalt voor het derde jaar op rij. In  2022 waren er 374.597 personenwagens ingeschreven in België, of 4,6% minder dan in 2021. In 2019 werden 557.970 nieuwe wagens in gebruik genomen, wat betekent dat de markt op drie jaar tijd met ongeveer een derde is gekrompen. De verkoop van nieuwe hybride personenauto's (benzine of diesel + elektrisch) steeg met 15%, van 115.317 auto's in 2021 naar 133.184 in 2022. Ook de verkoop van puur elektrische auto's (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een miljoen Belgen zijn materieel en sociaal kansarm: onverwachte uitgaven en vakanties zijn de belangrijkste obstakels. 9,5% van de Belgische bevolking is materieel en sociaal achtergesteld. Dit komt overeen met 1.083.000 personen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 17,5% van de bevolking, in het Waals Gewest 14,4% en in het Vlaams Gewest 5,4%. Dit zijn de eerste resultaten van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden in 2022. (Statbel)

Opnieuw wolf doodgereden

Vrijdag 3 februari 2023
Lommel - Opnieuw wolf doodgeredenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Nog even de Noord-Zuid

Donderdag 2 februari 2023
Nog tot en met 7 februari (volgende week dinsdag!) kan je reageren op de projectonderzoeksnota inzake de Noord-Zuid via noordzuidlimburg.be/raadpleging. De nota beschrijft het verdere verloop van het proces, het project zelf en het geïntegreerd onderzoek dat hierop volgt. Via dat geïntegreerd onderzoek krijgt het projectontwerp van de Noord-Zuid steeds meer vorm. Zo worden onder meer de locatie van de tunnelmonden vastgelegd, alsook de haltes van de trambus.
Je kan de projectonderzoeksnota ook inkijken en erop reageren in volgende stad- en gemeentehuizen (na afspraak): Houthalen-Helchteren, Peer, Hechtel-Eksel, Pelt, Zonhoven, Heusden-Zolder en Hasselt. Meer info op noordzuidlimburg.be/raadpleging.

Rolstoelbasket misschien iets voor u?

Donderdag 2 februari 2023
Lommel - Rolstoelbasket misschien iets voor u?ZoomHeb jij zin om te sporten maar is dit niet (meer) mogelijk omwille van een handicap/kwetsuur? Dan is rolstoelbasketbal misschien wel dé ideale oplossing! En in Noord-lImburg is er een club die zich gespecialiseerd heeft hierin, nl. VOSPO in Pelt. De club bestaat uit zowel mindervalide als valide leden en hun spel behoort tot de recreatieve sfeer zonder al te grote verplichtingen. Zo is het bijvoorbeeld uitstekend mogelijk om samen met je familieleden deel te nemen aan de trainingen. VOSPO (…) Het hele nieuwsbericht

Terrazza Boutique failliet verklaard

Donderdag 2 februari 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag Terrazza Boutique uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 maart ingediend worden.

Maria Gerinckx overleden

Donderdag 2 februari 2023
Lommel - Maria Gerinckx overledenGisteren is Maria Gerinckx overleden, de weduwe van Vic Mariën. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne in het urnenveld op de begraafplaats van Mol-Wezel vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag 10 februari (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.

Hugo J. Peperstraete overleden

Donderdag 2 februari 2023
Lommel - Hugo J. Peperstraete overledenDinsdag is Hugo J. Peperstraete overleden, de partner van Lutgarde Mertens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jaarlijke Proweto academie van start

Donderdag 2 februari 2023
Lommel - Jaarlijke Proweto academie van startZoomGisteren startte vanuit Provil de jaarlijkse Proweto academie. Dit zijn vier woensdagnamiddag waren jongeren gratis drie workshops kunnen volgen om hun interesse binnen STEM, Coding en bouw te ontdekken. De jongeren gaan aan de slag binnen het gekozen thema en binnen STEM onderzoeken ze de werking van een hefbrug en bouwen ze uiteindelijk een Brainbob. Binnen coding gaan de leerlingen aan de slag met Minecraft en programmeren ze om een aantal uitdagingen op te lossen. Bij bouw tekenen ze een huis en realiseren ze een klein bouwproject. Dit initiatief past binnen de activiteiten die Provil organiseert als STEM-Academie dat ondersteund wordt door de Vlaamse overheid. Meer info hier.
Jaarlijke Proweto academie van startJaarlijke Proweto academie van startJaarlijke Proweto academie van start
Zoom
Vorig jaar daalde de economische trafiek over de kanalen van de Vlaamse Waterweg met bijna 5% in vergelijking met 2021. Die lichte neerwaartse trend doet zich overal voor, behalve op het kanaal Bocholt-Herentals. Daar nam het goederenvervoer met liefst 17% toe tot 1,45 miljoen ton. Dat is vooral te danken aan Aurubis in Olen en Nyrstar in Pelt. Bij Nyrstar werd de voorbije twee jaar geïnvesteerd in een laadkade om zelf containers te kunnen verwerken. Voordien gingen al die goederen (koper in Olen, zinkoxides in Pelt) in vrachtwagens de baan op.

Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'

Donderdag 2 februari 2023
Lommel - Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'ZoomMusica in Pelt heeft een nieuw hEARDROPS-filmpje online geplaatst. Het heet "Dronotonous" en het gaat over drone-klanken. Een drone is hier geen mini-helikopter maar een lang aangehouden toon. Je vindt drones zelfs in het leven van alledag. Sommige drones zijn rijk genoeg om er wat meer in detail naar te luisteren. Geef ze alleen even wat aandacht. Speel met hun klankkleur, volume, duur of richting. Combineer ze in lagen op elkaar of laat ze met elkaar interageren. Mooi om te bekijken en te beluisteren!
In 2023 organiseert Centrum Duurzaam Groen maar liefst 24 gratis online workshops voor particulieren. Allemaal in het teken van het sluiten van de biologische kringloop in huis en tuin.
De eerste workshop gaat door op maandag 13 februari 2023. De volgende thema's komen aan bod: voedselverlies, thuiscomposteren, kippen houden, grasbeheer, snoeihout voorkomen en verwerken, stadstuinieren.
Zin om bij te leren hierover? Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via deze link. Deze workshops worden georganiseerd met medewerking van Vlaco vzw en Limburg.net

Nieuwe vennootschap: J&S Technix

Woensdag 1 februari 2023
Jordi en Sonny Bruers, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap J&S Technix opgericht met zetel aan de Sterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer domotica voor industriële en residentiële toepassingen, automatisatieprojecten, veiligheidssystemen, het leveren en plaatsen van klimaatregelings- en ventilatiesystemen en het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden.

Inbraak in Koning Boudewijnstraat

Woensdag 1 februari 2023
Lommel - Inbraak in Koning BoudewijnstraatIn een woning aan de Koning Boudewijnstraat is er ingebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Handtas uit auto gestolen

Woensdag 1 februari 2023
In de Lossingsweg is gisterennamiddag een handtas uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken had de dader een ruit verbrijzeld.

Vrouw gaat door het lint in hotel

Woensdag 1 februari 2023
Lommel - Vrouw gaat door het lint in hotelEen 39-jarige vrouw uit Lommel maakte op 25 november 2022 zoveel kabaal in een Lommels hotel zodat de manager er de politie bijhaalde. Toen de vrouw de agenten zag begon ze te stampen en te spuwen. Zij werd al meerdere keren veroordeeld wegens weerspannigheid. Het Openbaar ministerie vorderde nu 15 maanden celstraf tegen de vrouw. Op 1 maart wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Welzijnsregio vraagt fietslesgevers

Woensdag 1 februari 2023
Lommel - Welzijnsregio vraagt fietslesgeversSinds 2017 organiseert Welzijnsregio Noord-Limburg fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen heeft namelijk als kind leren fietsen. Per jaar leren ze daar gemiddeld een 30-tal volwassenen fietsen.
Sinds 2020 werkt Welzijnsregio voor de cursus samen met Ligo Limino. Het resultaat is een aangepaste cursus, waarin theorie- en praktijkles gecombineerd worden. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van enthousiaste vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers op maat.
Nu vraagt men (…) Het hele nieuwsbericht

Schenking aan Samana Kerkhoven

Woensdag 1 februari 2023
Lommel - Schenking aan Samana KerkhovenZoomProficiat aan alle wandelaars en sympathisanten. De opbrengst van 800 euro van de 'Driekoningenwandeling' werd door Tom Kemps van het buurtcomité Vennen geschonken aan Sylvia Dierckx van Samana Vennen- Kerkhoven. Bedankt aan allen voor de steun en de inzet. (Bijdrage Rudy Reijniers)

Morsen met tijd

Woensdag 1 februari 2023
Danny doet Danny
Lommel - Morsen met tijdStaan we er ooit bij stil dat tegenwoordig bijna alles automatisch gaat? Langzaam evolueren we naar een zijn zonder nadenken, zonder doen. Geleidelijk laten we ons leiden door technologie en vliegen we door het leven op automatische piloot. Vervang die langzaam van daarnet maar door ‘steeds sneller’. Zo leven we ook. Steeds sneller. Ongeduldiger. Ambachten verdwijnen, mensen worden luier en halen steeds minder voldoening uit hun werk en hun leven. Bijgevolg worden ze rusteloos en gefrustreerd. Onze (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel