Het overige nieuws

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Oudsbergen - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht

Man (62) gewond bij botsing

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 62-jarige man uit Lummen liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vier chauffeurs onder invloed drugsPolitie CARMA voerde gisteren op drie plaatsen in Bocholt, Genk en Zutendaal verkeerscontroles uit. In totaal werden 119 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie betrapte bovendien zes personen met een gebruikershoeveelheid cannabis. Drie bestuurders waren niet in orde met de verzekering van hun voertuig, twee auto’s werden hiervoor getakeld. De agenten stelden daarnaast nog een 10-tal inbreuken vast voor o.a. veiligheidsgordel, niet correct gebruik van het kinderzitje, technische eisen aan voertuigen en identiteitskaart.

Brand bij Wara

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Brand bij WaraDe brandweer rukte vanmiddag uit voor een brand bij Wara, een winkel voor huishoudtoestellen, aan de Stalenstraat in Genk. De brand brak uit op een afdak dat naar de ingang van de winkel leidt. Zowel het personeel als de klanten werden geëvacueerd.

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Oudsbergen - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.
Oudsbergen - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.

Nieuwe vennootschap: D en G

Donderdag 29 april 2021
Dries Colaers uit Bocholt, Gert Hendrix en Michiel Hendrix, beiden uit Oudsbergen, én Wim Colaers uit Peer hebben de besloten vennootschap D en G opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Bocholt. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.

Fietser (41) gewond bij aanrijding

Donderdag 29 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakten gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto en een 41-jarige fietser uit Kinrooi in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Oudsbergen - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Oudsbergen - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Nieuwe vennootschap: G-Eco

Woensdag 28 april 2021
Maria Jehoul uit Bree heeft de besloten vennootschap G-Eco opgericht met zetel aan de Kolisstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in isolatiematerialen, wand- en dakpanelen, dakgoten, staal en metaalconstructies.

Zonder water door leidingbreuk

Woensdag 28 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zonder water door leidingbreukDe bewoners van de Gruitroderlaan in Opoeteren kwamen deze namiddag zonder drinkwater te zitten door een breuk in de waterleiding. Een achtertuin liep onder water en de brandweer moest met zandzakjes een woning vrijwaren.

Annie Nouwen overleden

Woensdag 28 april 2021
Oudsbergen - Annie Nouwen overledenOp 24 april is in Opglabbeek Annie Nouwen overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Robert Grondelaers. Zij was 88 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats.

Nieuwe vennootschap: Eco Tech GS

Woensdag 28 april 2021
Nico Bijnens en Kristel Verheyen, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Eco-Tech GS opgericht met zetel aan de Leliestraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van installaties voor energiewinning uit zonnewarmte of uit andere natuurlijke of industriële bronnen.

Twee gewonden bij kettingbotsing

Woensdag 28 april 2021
Bij een kettingbotsing met vier voertuigen op de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen zijn deze voormiddag rond 11 uur twee personen gewond geraakt: een 78-jarige vrouw uit Genk en een 22-jarige man uit Hechtel-Eksel.

Twee mannen gewond bij botsing

Woensdag 28 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hermeslaan in Genk botsten gisterenavond rond 22.40 uur twee auto's. Een 32-jarige man uit Diepenbeek en een 20-jarige Genkenaar liepen daarbij verwondingen op.

Arbeider gewond bij val in gat

Woensdag 28 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Gruitroderlaan in Opoeteren is deze namiddag een arbeider gewond geraakt toen hij in een gat op een ijzeren staaf viel die hem doorboorde. De brandweer heeft de man bevrijd waarop hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Oudsbergen - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.
Kort nieuws van bij de buren
Op een wandelpad langs de Oude Postweg in Genk zijn vanochtend 112 blauwe en witte jerrycans gevonden. Een wandelaar trof het afval aan en verwittigde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Van zodra de site veiliggesteld werd door de brandweer, werd er sporenonderzoek en staalname uitgevoerd door het gerechtelijk labo en CRU (Clan Lab Response Unit). Het is momenteel nog niet duidelijk om welke chemische producten het gaat. De politie voert verder onderzoek. De opruiming zal gebeuren door civiele bescherming.

Twee jaar cel voor wietteler

Dinsdag 27 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Twee jaar cel voor wiettelerTwee jaar cel en een boete van 8.000 euro: die straf kreeg een veertiger uit Bree voor het opzetten van een wietplantage in zijn woning. De winst die hij maakte - 101.266 euro - werd verbeurdverklaard.
Oudsbergen - Nikolajus Dauksevicius overledenIn Opglabbeek overleed op 22 april Nikolajus Dauksevicius. Hij was 46 jaar.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Oudsbergen - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Verkeers- en overlastcontroles

Maandag 26 april 2021
Oudsbergen - Verkeers- en overlastcontrolesZoomHet voorbije weekend organiseerde Politie CARMA enkele verkeers- en overlastcontroles. Vrijdag en zaterdag werden bij verkeerscontroles in As, Genk en Zutendaal een honderdtal voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs en zijn hun rijbewijs voor minstens 15 dagen kwijt. Vijf bestuurders waren in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. Twee bestuurders reden met een niet-verzekerd voertuig. Hun auto werd getakeld. Eén bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Verder (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hermeslaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's en een vrachtwagen. Een 62-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Mathieu Bonhomme overleden

Maandag 26 april 2021
Oudsbergen - Mathieu Bonhomme overledenIn Bree is zaterdag Mathieu Bonhomme overleden, de weduwnaar van Eliza Verrijssen en van Margrit Engelen. Hij was 97 jaar en afkomstig van Gerdingen. De uitvaartliturgie in de kerk van Wijshagen en de begraving in Meeuwen zullen in familiekring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Henri Hellinx overleden

Maandag 26 april 2021
Oudsbergen - Henri Hellinx overledenZaterdag is Henri Hellinx overleden, de echtgenoot van Mia De Backer. Hij was 82 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel-Eksel vinden in intieme kring plaats.

Nieuwe fietsgidsen beschikbaar

Maandag 26 april 2021
Oudsbergen - Nieuwe fietsgidsen beschikbaarZoom
Al voor de zesde keer voor Limburg, en de tweede keer voor Antwerpen, verschijnt er een prachtige fietsgids met 92 kant-en-klare fietsroutes met in totaal 117 stopplaatsen (horecazaken) waar kan gepauzeerd worden. Al deze routes lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten...). De gidsen 'Tips voor Fietsers' zijn volledig gratis af te halen via de toeristische diensten van de deelnemende gemeentes, en in alle deelnemende horecazaken (vanaf 7 mei dus). Al deze verdeelpunten vind je op de website, waar je de gidsen ook kan downloaden.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hengelhoefstraat en de Hermeslaan  in Genk  is deze  voormiddag een 24-jarige vrouw uit Zonhoven gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Westerring raakte een 43-jarige Luikenaar gewond. Twee tieners uit Diepenbeek raakten gisterennamiddag gewond bij een botsing op de Hoevenzavellaan.

Koffer gestolen uit schuur

Zondag 25 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een schuur aan de Schurfstraat in Genk. Er werd een koffer met werkmaterialen gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf Op de Koopman in Bree zijn isolatiematerialen gestolen. De diefstal gisteren vastgesteld.

Confrontatie voetbalsupporters

Zondag 25 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond rond 20 uur verzamelden een groep van 80 voetbalsupporters op de parking van het KRC Genk stadion. Enige tijd later werd een 40-tal Luikse supporters gesignaleerd in de omgeving van het stadion, in de Nijverheidslaan. Beide supportersgroepen troffen mekaar op de parking van Thor park. Er werd Bengaals vuur ontstoken en met stokken naar elkaar gegooid. Voor de politie kon tussenkomen, gingen de groepen uit elkaar waardoor een grote confrontatie uitbleef. Eén Luiksupporter raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Politie CARMA heeft drie personen uit Luik en Genk bestuurlijk aangehouden. Rond 21.15 uur hadden alle supporters de plaats verlaten en werd het weer rustig.

Nieuwe vennootschap: Synergy4more

Zaterdag 24 april 2021
Filip Vanderstraeten en Sabine Casin, beiden uit Beverlo, en Mathias Vanderstraeten uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Synergy4more opgericht met zetel aan de Blakevijverstraat in Beverlo. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen en om een adviesbureau op het gebied van public relations en communicatie.

Amazone gewond

Zaterdag 24 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dijkweg in Neeroeteren is gisterennamiddag rond 15.40 uur een amazone uit Bree gewond geraakt toen zij van haar paard viel. Het paard was geschrokken van een voorbijrijdende auto.

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht
De bestendige deputatie geeft een negatief advies voor de nieuwe leidingstraat die Vlaanderen plant tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied.
"Na het doornemen van de startnota blijven er erg te veel onzekerheden," zegt gedeputeerde Inge Moors (CD&V). Daarom geven we vandaag een negatief advies en vragen we eerst bijkomend onderzoek. (...) Voordat we een duidelijk standpunt kunnen innemen dienen eerst de maatschappelijke kosten-baten voor onze provincie duidelijk in beeld gebracht. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Dievegge (40) betrapt

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een handelszaak aan de Oude Kerkstraat in Dilsen-Stokkem is gisteren een dievegge (40) uit As betrapt. In haar handtas en in haar jas werden niet betaalde verzorgingsproducten aangetroffen. De politie onderzoekt of de vrouw nog andere diefstallen pleegde.

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslaande dakbrand

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Uitslaande dakbrandDe brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een uitslaande dakbrand in een appartementsgebouw aan de Onderwijslaan in Genk. Er is heel wat schade. De brandoorzaak is niet bekend.

Nieuwe vennootschap: HWGM

Donderdag 22 april 2021
Guido Meus uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap HWGM opgericht met zetel aan de Solterweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de drainage van bouwterreinen, het slopen van gebouwen, schrijnwerk, stukadoorswerk en schilderwerken.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Oudsbergen - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
Wim Dedroog uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Wide Consulting opgericht met zetel aan de Kreemersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectmanagement, management en interim-management in eender welk domein én het verlenen van computerservices.

Mia Vandael overleden

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Mia Vandael overledenIn Niel-bij-As is Mia Vandael overleden. Zij was 77 jaar en afkomstig van Neerglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Jaak Vanbuel overleden

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Jaak Vanbuel overledenGisteren is Jaak Vanbuel overleden, de weduwnaar van Philomena Symons. Hij was 87 jaar. Hij wordt op de begraafplaats van Meeuwen begraven na het afscheid in intieme kring.

Verkeersacties

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - VerkeersactiesOp twee locaties in As en Genk voerde Politie CARMA gisteren tussen 10 en 15 uur verkeersacties uit. Eén bestuurder reed rond met een vervallen keuring , een andere bestuurder gebruikte zijn gsm achter het stuur en vier personen droegen geen veiligheidsgordel. Op de Evence Coppéelaan in Genk werd een auto met aanhangwagen uit het verkeer gepikt. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen en reed onder invloed van verdovende middelen. De lading op de aanhangwagen was niet goed vastgemaakt, de verlichting was defect en er was geen reproductieplaat aanwezig.

Motorfietser gewond bij botsing

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een autobus en een 47-jarige motorfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Drie gewonden bij botsing

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.20 uur botsten twee auto's op de Steenweg naar Maasmechelen is As. Daarbij zijn drie vrouwen gewond geraakt.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Oudsbergen - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Isolatiemateriaal gestolen

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Weg naar As in Genk sloegen dieven toe. Zij gingen er met isolatiemateriaal aan de haal.

Koffiemachine gestolen

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Koffiemachine gestolenIn een woning aan de Oudestraat in Bree maakten inbrekers een koffiemachine buit. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Hubert Roosen overleden

Dinsdag 20 april 2021
Oudsbergen - Hubert Roosen overledenIn As is zondag Hubert Roosen overleden, de echtgenoot van Silvia Thijs. Hij was 74 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Oudsbergen - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Alice Remans overleden

Maandag 19 april 2021
Oudsbergen - Alice Remans overledenVandaag is Alice Remans overleden, de weduwe van Antoon Philippaerts. Ze was 93 jaar.

Gestraft voor belagen ex-vrouw

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Gestraft voor belagen ex-vrouwTwee jaar celstraf met uitstel onder voorwaarden en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een vijftiger uit Opoeteren kreeg voor het herhaaldelijk lastigvallen van zijn ex-vrouw. De rechter legde hem ook een contactverbod op en verplichtte hem een therapie te volgen.(PG)

Computer gestolen in bedrijf

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf op C-Mine in Genk is een computer gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto tegen reclamebord

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Stalenstraat in Genk belandde zondagavond rond 18.40 uur een auto tegen een reclamebord. Daarbij raakte een 46-jarige Genkenaar gewond.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Oudsbergen - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)
Oudsbergen - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Meubels en tapijt gedumpt

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben meubels en een tapijt gedumpt op de terril van de voormalige mijn van Zwartberg. De politie spoort de sluikstorter op.

Twee vrouwen en man gewond

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.15 uur botsten twee auto's in de Kookshofstraat in Bree. Daarbij raakten een 43-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Kinrooi, en een 63-jarige vrouw uit Bree gewond.

Schoenen en drank gestolen

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een diefstal vastgesteld in een woning aan de Maaseikerbaan in Genk. Dieven gingen er met schoenen, frisdrank en een werktas aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
In As is ingebroken in een tuinhuis aan de Oostlaan. De dieven gingen met werkmaterialen aan de haal. De inbraak werd gisteren gepleegd.
Oudsbergen - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: SB-Project

Zaterdag 17 april 2021
Bart Schreurs uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap SB-Project opgericht met zetel aan de Raffisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer calculatie van bouwplannen, projectleiding, bouwen van funderingen en grondwerken.

Aannemer Tony Winters failliet

Zaterdag 17 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van aannemer Tony Winters uit Oudsbergen. De indiening van de lijst met schuldvorderingen gebeurt op 15 mei.

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Oudsbergen - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Kleynen overleden

Vrijdag 16 april 2021
Oudsbergen - Luc Kleynen overledenWoensdag overleed Luc Kleynen. Hij was 49 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek vonden in besloten kring plaats.

Thieu Hellinx overleden

Vrijdag 16 april 2021
Oudsbergen - Thieu Hellinx overledenDinsdag is Thieu Hellinx overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Til Knevels. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Meeuwen.
Oudsbergen - Di Lernia weg bij Kabouters OpglabbeekPaolo Di Lernia trekt de deur achter zich dicht bij Kabouters Opglabbeek. Hij zal komend de kleuren van Houthalen VV verdedigen.

Matisse Thuys langer bij Visé

Donderdag 15 april 2021
Oudsbergen - Matisse Thuys langer bij ViséOpglabbekenaar Matisse Thuys heeft zijn overeenkomst bij eerstenationaler Visé verlengd met één seizoen en een optie voor een bijkomend jaar. Hij speelde eerder voor Genk, MVV en Geel.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt gevormd door de Evence Coppéelaan, de Bochtlaan en de Winterslagstraat in Genk raakten deze namiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij vielen twee gewonden.

Brandstichting in wassalon

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend heeft een man een koffer in brand gestoken in een wassalon aan de Stalenstraat in Genk. De politie arresteerde de man. Over zijn motief is niets geweten. De schade in het wassalon bleef beperkt.
Oudsbergen - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).

Tuinhuis uitgebrand

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Arbeidsstraat in Genk is vanavond een tuinhuis door brand verwoest. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Oudsbergen - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Openbaar onderzoek naar fietsbrug

Woensdag 14 april 2021
Oudsbergen - Openbaar onderzoek  naar fietsbrugZoomVan vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer. 

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Oudsbergen - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Dertiger gewond bij ongeval

Woensdag 14 april 2021
In de Boxbergstraat in Genk botsten gisterenavond rond 17.15 uur een auto en een quad. Daarbij is een 36-jarige Genkenaar gewond geraakt.

TV gestolen uit woning

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Emiel Van Dorenlaan in Genk is een tv gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Fietser (67) gewond bij botsing

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bosstraat in Bree raakten deze voormiddag rond 10.45 uur een 67-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Veertiger en zestiger gewond

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg naar Maasmechelen in As zijn gisterenavond rond 21.30 uur twee auto's gebotst. Een 62-jarige man uit As en een 45-jarige Genkenaar raakten daarbij gewond.

Geld en gsm gestolen

Dinsdag 13 april 2021
Oudsbergen - Geld en gsm gestolenIn een appartement aan de Weg naar Zwartberg zijn geld en een gsm gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur ging een auto van de baan op de Europalaan in Genk. Een 23-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Oudsbergen - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.
Oudsbergen - Laat die lente maar gauw komen!ZoomMario Vanoppen fotografeerde dit winterkoninkje, klaarblijkelijk nog niet lang uit het nest...

Bestuurder step gewond

Zondag 11 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de rotonde van de Europalaan en de Eerste Cyclistenlaan in Genk gebeurde vrijdag rond 17.15 uur een ongeval tussen een auto en een step. De 15-jarige bestuurder van de step raakte daarbij gewond.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Oudsbergen - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)

Henri Vliegen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Oudsbergen - Henri Vliegen overledenOp 5 april overleed Henri Vliegen. Hij was 89 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt vonden in intieme kring plaats.

Pierre Truyen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Oudsbergen - Pierre Truyen overledenOp 2 april overleed Pierre Truyen, de weduwnaar van Maria Berben. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Gruitrode.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Oudsbergen - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel schade bij woninbrand

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veel schade bij woninbrandVanavond ontstond tijdens de afwezigheid van de bewoners brand in een huis aan de Riekskensstraat in Bree. De brand heeft grote schade aangericht. De brandweer heeft de woonst geventileerd. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Oudsbergen - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Koperdiefstal in loods

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een loods op Steenakker in Genk maakten dieven koper en werkmaterialen buit. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Twee cannabisplantages ontdekt

Donderdag 8 april 2021
Oudsbergen - Twee cannabisplantages ontdektPolitie CARMA trof afgelopen weekend twee cannabisplantages aan in Genk en Houthalen-Helchteren. Twee verdachten werden gearresteerd. Speurders van Politie CARMA vielen zaterdagmiddag binnen in een loods achter een woning op de Weg naar As in Genk. De politie trof er twee kweekruimtes en een technische ruimte aan. In de eerste kweekruimte was een capaciteit voorzien voor een 1600-tal cannabisplanten. De planten werden recent geoogst. Ook in de tweede kweekruimte had men pas geoogst. Om de installatie van (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen vat vuur

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag heeft een vrachtwagen vuur gevat in een bedrijf aan de Hermeslaan in Genk. De vrachtwagen liep zware schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Oudsbergen - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Huis tijdelijk onbewoonbaar na brandEen woning aan de Maaseikerweg in Niel-bij-As is tijdelijk onbewoonbaar nadat er vanavond brand uitbrak in de wasruimte. De brand zou ontstaan zijn aan de droogkast.

Andreia Van Schaick overleden

Woensdag 7 april 2021
Oudsbergen - Andreia Van Schaick overledenGisteren is in Gruitrode Andreia Van Schaik overleden, de echtgenote van Jan Gerits. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.
Oudsbergen - Zuster Hendrika Schouteden overledenIn WZC Sint-Elisabeth in Hasselt is zondag zuster Hendrika Schouteden overleden. Zij was 92 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in besloten kring. Rouwadres: Grauwzusters Franciscanessen, Demerstraat 72, 3500 Hasselt.

Kadootje voor Okra-Opglabbeek

Dinsdag 6 april 2021
Oudsbergen - Kadootje voor Okra-OpglabbeekZoomIn de Goede Week werden de OKRA-leden van Opglabbeek verrast met een zakje paaseieren en een mooi kaartje met lieve wensen. Het bestuur was dan ook heel blij om iedereen weer eens een kort bezoekje te kunnen brengen, uiteraard coronaproof. Wij houden vol en kijken uit naar onze vertrouwde Okra-activiteiten! (Jan Aerden)

Lucien Osselaer overleden

Dinsdag 6 april 2021
Oudsbergen - Lucien Osselaer overledenIn Meeuwen is vrijdag Lucien Osselaer overleden, de echtgenoot van Regina Lange. Hij was 65 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Rouwadres: Kapelstraat 33, 3670 Meeuwen.
Oudsbergen - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Vrijdag afscheid verkeersslachtoffersHet afscheid van de 17-jarige Neri Leliaert (foto) en haar 18-jarige vriend Pieter Kathagen die vrijdagavond omkwamen bij een verkeersongeval in Elen vindt vrijdag in intieme kring plaats. Hun urnes worden begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Ellikom.

Jan Vandyck overleden

Maandag 5 april 2021
Oudsbergen - Jan Vandyck overledenDonderdag is Jan Vandyck overleden, de echtgenoot van Fina Schrooten. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een handelszaak op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is een vrachtwagen gestolen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Controles op vier locaties

Zondag 4 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie voerde vrijdag op vier locaties in As en Genk verkeerscontroles uit. In totaal werden 269 voertuigen gecontroleerd. 22 personen droegen geen gordel, twee bestuurders waren niet in orde met hun keuring, er werden drie overtredingen tegen de technische eisen vastgesteld. Verder stelden de agenten nog een 5-tal andere verkeersovertredingen vast.
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Motorrijder (54) omgekomen bij botsingOp Terboekt in Genk vond vanavond rond 17.30 uur een dodelijk verkeersongeval plaats. Het kwam er tot een aanrijding tussen een wagen en een motorrijder. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar voor de 54-jarige motorrijder uit Genk kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In opdracht van het parket kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Oudsbergen - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Oudsbergen - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Vandijck Agratrans

Vrijdag 2 april 2021
Daan Lenaerts en Toon Vandijck, beiden uit Peer, en Lien Vandijck uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Vandijck Agratrans opgericht met zetel aan de Waubergstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer, computerconsultancy-activiteiten, webhosting en algemene audit-activiteiten.

Nieuwe vennootschap: Q'inti

Vrijdag 2 april 2021
Philip Leenders uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Q'inti opgericht met zetel aan de Oudsbergerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het realiseren van muziekproducties en multimediaproducties én het organiseren van reizen.

Twaalf maanden voor slagen

Vrijdag 2 april 2021
Oudsbergen - Twaalf maanden voor slagenDe rechtbank in Tongeren heeft een dertiger uit Genk veroordeeld tot 12 maanden celstraf waarvan de helft onder voorwaarden en een boete van 800 euro voor slagen aan de uitbater van een telefoonwinkel. Hij moet een cursus agressiebeheersing volgen. Het slachtoffer krijgt 1.700 euro schadevergoeding. (PG)

Boetes voor niet dragen gordel

Vrijdag 2 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie organiseerde gisteren een verkeersactie gehouden in de Woudstraat in Genk. Vier bestuurders kregen een boete omdat ze geen gordel droegen. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en kreeg een boete. Een andere bestuurder werd bekeurd omdat hij aan een onaangepaste snelheid reed. Daarnaast stelde de politie nog enkele verkeersinbreuken vast inzake rijbewijs, keuring en inschrijving voertuig.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten deze namiddag rond 14 uur twee auto's. Daarbij raakte een 42-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond. Rond 13.45 uur gebeurde er een kop-staartaanrijding tussen drie auto's op de Westerring. Daarbij werd een 40-jarige vrouw uit Diepenbeek gewond.

Peter Geurts overleden

Vrijdag 2 april 2021
Oudsbergen - Peter Geurts overledenWoensdag is Peter Geurts overleden, de echtgenote van Elza Creijns. Hij was 78 jaar. Het afscheid en de verspreiding van de assen op de begraafplaats in Opglabbeek vinden in familiekring plaats. Rouwadres: fam. Geurts-Creijns, Oude Asserweg 5B 3660 Opglabbeek.

Mia Brebels overleden

Vrijdag 2 april 2021
Oudsbergen - Mia Brebels overledenGisteren is Mia Brebels overleden, de weduwe van René Kerkhofs. Zij was 79 jaar en afkomstig van Ellikom. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het urnengraf op de begraafplaats van Meeuwen.

Nieuwe T1 voor Nevok Gruitrode

Donderdag 1 april 2021
Oudsbergen - Nieuwe T1 voor Nevok GruitrodeTweede provincialer Nevok Gruitrode heeft een nieuwe T1. De keuze viel op Davy Peeters, ex- Kabouters Opglabbeek.

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Oudsbergen - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Grote opbrengst bij verkeersactie

Donderdag 1 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie organiseerde gisteren samen met de Vlaamse Belastingdienst en de douane verkeerscontroles op drie locaties in Genk. Eén auto reed op rode mazout. De bestuurder ontving een boete van 500 euro. De politie liet twee wagens takelen omdat de bestuurders hun achterstallige boete niet konden betalen. Twee andere wagens werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Daarnaast stelde de politie nog 14 verkeersovertredingen vast. De belastingdienst inde 12.500 euro aan achterstallige belastingen en boetes.

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Oudsbergen - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Oudsbergen - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen