Het overige nieuws

Parochies omarmen het Zuiden

Woensdag 30 december 2015
Zaterdag 9 januari om 9 uur wordt in de school Kindsheid Jesu aan de Kempischesteenweg in Hasselt de nieuwe campagne van Broederlijk Delen gelanceerd die op 10 februari van start gaat. Thema van de campagne: 'Met een leven speel je niet'. De nieuwe campagne focust op Colombia en krijgt vorm in alle Limburgse parochies.
Beringen - Parochies op de bres voor vluchtelingenZoomDe oproep die mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, half september lanceerde om  vluchtelingen concreet te helpen is bij de Limburgse parochies niet in dovemansoren gevallen. Er blijkt een grote bereidheid te bestaan om iets te doen voor de vluchtelingen, zo blijkt uit een eerste inventaris. Het bisdom zelf koopt samen met vier congregaties een woning aan in Hasselt om er de komende tien jaar vluchtelingen op te vangen.
In Overpelt heeft men niet op de oproep van de (…) Het hele nieuwsbericht

Geld om géén melk te leveren

Maandag 28 december 2015
Vandaag gelezen
De Nederlandse zuivelgroep FrieslandCampina heeft vandaag aangekondigd dat ze melkboeren zal betalen om géén melk te leveren. De grootste melkverwerker van Nederland kan de toevoer niet meer aan. In november werd er namelijk 14% méér melk geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Begin 2015 werden de Europese melkquota afgeschaft, waardoor boeren nu veel meer melk produceren. De verhoogde productie komt ook door het warme weer:  koeien geven minder melk wanneer het erg koud is. De maatregel geldt alvast tot april. (Bron: ii.nl)

Margrit Bijloos overleden

Maandag 28 december 2015
Beringen - Margrit Bijloos overledenVandaag is Margrit Bijloos overleden, de weduwe van Leonard Engelen. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Goudhaantje

Maandag 28 december 2015
Beringen - GoudhaantjeZoomHet goudhaantje (Regulus regulus) is tot 9 cm lang, grijsolijfgroen van kleur, aan de onderzijde lichter en heeft een witte vleugelband. De kruin is geel-zwart. Het vogeltje weegt slechts 5 gram en is hiermee het kleinste vogeltje van Europa. Het goudhaantje is geen trekvogel en in de winter vormt hij samen met mezen rondzwervende groepen. Goudhaantjes eten kleine insecten, de eieren en larven daarvan en spinnen.
Habitat: Naaldbossen, maar ook in grote parken en gemengde bossen.
Vandaag gelezen
De vluchtelingencrisis op Lesbos en andere Griekse eilanden heeft de noodlijdende Griekse overheid dit jaar zo'n 500 miljoen euro gekost. De toerismesector werd hard geraakt, maar veel kleine bedrijfjes op de eilanden profiteren van de instroom. "In de drukste periode verdienden we tot 2000 euro per dag. Nu ongeveer 500 euro. Vóór de vluchtelingenstroom verdienden we slechts 50 euro per dag," aldus de lokale eigenaar van een foodtruck.(Bron: Al Jazeera)

Smiley (70)

Zondag 27 december 2015
Beringen - Smiley (70)ZoomGefotografeerd door Dominik Martin.

Middernachtmis in Tervant

Zaterdag 26 december 2015
Beringen - Middernachtmis in TervantZoomKerstavond werd de middernachtmis gehouden in de kerk van Tervant. Pastoor Geert had er aandacht voor zieken, kansarmen en vluchtelingen. Het koor van Tervant en de scouts en gidsen van Tervant werkten mee aan de viering. Na de mis kwamen de gelovigen samen om nog iets te drinken en gezellig samen te zijn.
Meer foto's op Paalonline.

Fernand Biscop wint op de Klitsberg

Zaterdag 26 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - Fernand Biscop wint op de KlitsbergZoomDe Klitsberg in Paal is tijdens de feestdagen een ideale plek om de extra kilo's te verbranden. De stad wil in de toekomst de Klitsberg omvormen tot een openbaar park. In het verleden stond de Klitsberg vooral bekend om legendarische motorcrosswedstrijden. En de Paalse kampioen Fernand Biscop was er altijd de held! 

Margarete Mayer overleden

Zaterdag 26 december 2015
Beringen - Margarete Mayer overledenDonderdag is Margarete Mayer overleden, de echtgenote van André Pylyser. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Om stil van te worden

Vrijdag 25 december 2015
Uit de ruimte
Beringen - Om stil van te wordenZoomDe NASA heeft deze foto vrijgegeven die de Lunar Reconaissance Orbiter op 12 oktober maakte. Hij toont hoe de aarde achter het maanoppervlak opkomt. De foto is gemaakt toen de Lunar Reconaissance Orbiter 134 kilometer boven de maankrater Compton vloog. (Foto NASA)

Zalig kerstfeest

Vrijdag 25 december 2015
Beringen - Zalig kerstfeestZoomHet team van de Internetgazet Beringen wenst alle lezers een zalig kerstfeest.
Jaak, Jean, Jos, Lambert, Marie-Claire, Patrick, Rita en Hans.
Putrock geeft een leuk kerstgeschenk. Meteen twee toppers op de affiche van Putrock 2016 met Tourist leMC en de Briste rockgroep The Subways. Om in de juiste sfeer te komen geven we graag nog de clip van Koning Liefde mee, de grote hit van Tourist leMC.
Een liedje dat perfect past in de sfeer van Kerstmis.

306,23 euro voor Kinderkankerfonds

Donderdag 24 december 2015
Beringen - 306,23 euro voor KinderkankerfondsDe  MFL actie "vestiaireforlife" van CC Beringen bracht 306,23 euro voor Kinderkankerfonds. De bezoekers konden tijdens voorstellingen in het CC Beringen een vrije gift doen voor het gebruik van de vestiaire.

Kerstmis in Beringen-Mijn

Donderdag 24 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - Kerstmis in Beringen-MijnZoomUit het album van Marie-France Planche uit Beringen-Mijn kregen we nog deze mooie foto uit de oude doos. Wij wensen iedereen nog een fijn kerstfeest!

Politiekantoor vervroegd dicht

Woensdag 23 december 2015
Op donderdag 24 december en 31 december 2015 sluit het hoofdcommissariaat van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo uitzonderlijk om 19.00 uur. Je kan steeds terecht op het nummer 101.

Brandveilige feesten

Woensdag 23 december 2015
Met de jaarwisseling in aantocht neemt ook het risico op feest-ongevallen toe. Elk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten, die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand veroorzaakt door een uitgedroogde kerstboom of een oververhitte fondueset die vuur vat. De brandweerschool van het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) bracht in samenwerking met de Limburgse Brandweerbond (KLBB) een sensibiliserend filmpje uit.

Smiley (69)

Woensdag 23 december 2015
Beringen - Smiley (69)Zoom(Foto Patrick Vanderheijden)

MTB op terril Beringen

Woensdag 23 december 2015


Philippe Duchateau
maakte dit filmpje op de terril van Beringen. Volgend jaar zal hier een permanent MTB-parcours geopend worden. Een moment waar vele MTB-liefhebbers al naar uit kijken.
Beringen - Flanders Bike Valley op Limburgse nieuwsjaarkaartZoomDe provincie Limburg koos ervoor om op de nieuwjaarskaarten de windtunnel van Flanders Bike Valley in Beringen in de kijker te zetten. De boodschap van het provinciebestuur is 'verder werken aan de toekomst van Limburg'.

Frans Jans overleden

Dinsdag 22 december 2015
Beringen - Frans Jans overledenIn Paal is gisteren Frans Jans overleden, de echtgenoot van Christine Vandevenne. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vleugt-Schaffen.

Koe is persoonlijkheid van het jaar

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag gelezen
In India is de koe verkozen tot 'persoonlijkheid van het jaar'. Dat meldt Yahoo, dat de verkiezing organiseerde in het kader van zijn jaarlijkse 'Year in review'. De nederige koe heeft haar verkiezing te danken aan de controverse rond koeienvlees in India. Ook werd de koe het symbool van discussies over intolerantie. (Bron: hindustantimes.com)

'Een andere Kerstmis'

Dinsdag 22 december 2015
Beringen - 'Een andere Kerstmis'"Dit jaar zal een andere Kerstmis zijn. In onze gemeenschappen en in onze kerken zullen we Kerstmis niet kunnen vieren zonder te denken aan de wereld van dreiging en geweld die ons omgeeft, en aan de honderdduizenden op de vlucht." Dat schrijft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn vandaag gepubliceerde 'Brief voor Kerstmis'. Misschien kunnen we rond Kerstmis al een vreemdeling opzoeken of uitnodigen in onze gemeenschappen en in onze families, aldus de bisschop. "Zeker kunnen we niet anders dan vanuit Kerstmis de vreemdeling meer toelaten in ons hart en in ons leven".
Beringen - Safety First is vakantietopper in Roxy KoerselZoomDe kerstvakantie is traditioneel een goede periode voor de cinema's. Ook in de Roxy in Koersel staan bij momenten lange rijen. "Safety First staat absoluut op 1 met een zéér grote opkomst. De Smos en zijn vrienden worden op de voet gevolgd door Star Wars. Mega Mindy vs Rox is goed gestart en morgen vertonen we de animatiefilm Peanuts. Ook Black, Mockingjay 2, De Kampioenen 2, Wat mannen willen en Spectre staan nog op ons programma", vertelt Ludo Vangenechten. (Foto: Tim van Aelst)

Knallende wensen van de stad

Dinsdag 22 december 2015
Beringen - Knallende wensen van de stadZoomDe stad Beringen heeft leuke wenskaarten laten maken. Kyani, Toon en Zyon poseerden hiervoor met veel geduld... De stad wenst iedereen een knallend nieuwjaar (alhoewel vuurwerk in Beringen wel verboden is, red).
Ook jij kan je kerst- en nieuwjaarswensen delen via de Internetgazet Beringen via onze rubriek Felicitaties!

Rudi Ceyssens overleden

Dinsdag 22 december 2015
Beringen - Rudi Ceyssens overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Rudi Ceyssens overleden, de echtgenoot van Carine Elsen. Hij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Woensdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

De paarden van Turkmenistan

Maandag 21 december 2015
Vandaag gelezen
De Akhal-Teke paarden zijn het nationaal symbool van Turkmenistan. President Gurbanguly Berdymukhammedov heeft nu verordend dat de namen van de paarden worden bijgehouden in een register, en niet gewijzigd mogen worden. Daarnaast gaat de regering vastleggen waar de paarden mogen worden begraven. De Turkmeense president is een fervent paardrijder. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en wint dan altijd, omdat andere jockeys hem niet durven in te halen.(Bron: ii.nl)

Spectaculaire crash op E313 in Paal

Maandag 21 december 2015

Op sociale media gaat sinds een paar dagen een filmpje viraal over een spectaculair ongeval op de E313 in Paal. Bart Borrenberghs uit Leopoldsburg filmde het met zijn dashcam. Het filmpje haalde al bijna 70.000 views.

Kerstconcert Exsultate en Villanella

Maandag 21 december 2015
Beringen - Kerstconcert Exsultate en VillanellaZoomOp zondag 27 december brengt het Exsultatekoor onder leiding van Bruno Sprengers een kerstconcert in samenwerking met het tiener- en jeugdkoor Villanella (foto). Zij brengen samen 'Het lied van de vogels' in de Sint-Valentinuskerk van Berkenbos.
El cant dels ocells – het lied van de vogels. Een lokroep naar vrede en vrijheid is meer dan ooit een actueel thema.
Exsultate brengt i.s.m. tiener-en jeugdkoor Villanella kerstliederen uit alle uithoeken van de wereld. Klassiekers, swingend maar ook ontroerend. Liederen in verschillende talen en tijdloze Nederlandstalige parels. Villanella is een top koor met een stevige reputatie: finalisten koor van het jaar VRT Canvas (2011), ‘summa cum laude’ internationale koorwedstrijd Neerpelt (2014).
Niet enkel een streling voor het oor, maar ook vernieuwend want met choreografie zullen zij hun liederen tot leven brengen.
Meer info op www.exsultate.be

Josette Pluymers overleden

Maandag 21 december 2015
Beringen - Josette Pluymers overledenZaterdag is Josette Pluymers overleden, de echtgenote van Jozef Volders. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

Henriëtte Verboven overleden

Maandag 21 december 2015
Beringen - Henriëtte Verboven overledenGisteren is Henriëtte Verboven overleden, de weduwe van André Aerts. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (om 12 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Fina Vandebroek overleden

Maandag 21 december 2015
Beringen - Fina Vandebroek overledenVrijdag is Fina Vandebroek overleden, de weduwe van Guillaume Vanhees. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Stal-Koersel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Koersel Kerst

Maandag 21 december 2015
Pascal Peeters maakte deze video van Koersel Kerst

Marcel Put overleden

Maandag 21 december 2015
Beringen - Marcel Put overledenVrijdag is de uit Koersel afkomstige Marcel Put overleden, de echtgenoot van Maria Deferme. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Journalist ontslagen

Zondag 20 december 2015
Vandaag gelezen
Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg heeft een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten gemeenteraadsvergadering van Kerkrade had gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie. Na de publicatie deed de burgemeester van Kerkrade aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC. (Bron: villamedia.nl)

Opening café Onder de toren Stal

Zondag 20 december 2015
Beringen - Opening café Onder de toren StalZoomGisteren heropende in Stal café Onder de toren. Ivan en Inge heten voortaan iedereen welkom in hun amusementscafé. Ivan is ook gekend als clown Piwi en is actief in het carnavalsmilieu. Ivan en Inge zullen daarom regelmatig swingende evenementen organiseren in hun café. (foto's: Frederique Jamart)
Opening café Onder de toren StalOpening café Onder de toren Stal
Opening café Onder de toren StalOpening café Onder de toren Stal
Zoom

Koersel Kerst

Zondag 20 december 2015
Beringen - Koersel KerstZoomGisteren opende Koersel Kerst, het jaarlijks winterevenement van Toerisme Beringen. De eerste dag lokte al veel volk. Ook vandaag kan je in het centrum van Koersel terecht voor een kerstmarkt, kindercircus, animatie en muziek. De apotheose is om 19u als Domino traditiegetrouw de feestvierders op sleeptouw neemt met een resem hits.(foto Jos Neys)
Een uitgebreid fotoverslag van Koersel Kerst krijg je maandag via onze facebookpagina.

De eerste sneeuw...

Zondag 20 december 2015
Maak dat mee!
Beringen - De eerste sneeuw...ZoomVelen hopen op een witte kerst maar volgens de weermannen zit dat er niet in. Met zomerse temperaturen is het eerder terrasjesweer. Fietsen Bijloos in Beverlo zorgde gisteren dan zelf maar voor sneeuw. Luc zorgde voor de juiste wintersfeer met jenevertjes tijdens zijn opendeurdag.
Beringen - Oudercomité Hand in Hand Paal trakteertZoomHet oudercomité van kleurterschool Hand in Hand uit Paal trakteerde de kinderen, ouders en grootouders met een zoete suikerspin, soep of een drankje. Zo werd de kerstvakantie goed ingezet. Ook de kinderen van De Buiteling vierden mee.
Meer foto's op onze facebookpagina.

Kerstviering Neos Beringen

Zaterdag 19 december 2015
Beringen - Kerstviering Neos BeringenZoomAfgelopen week vierde seniorenvereniging Neos uit Beringen haar jaarlijkse kerstviering. Lambert Reynders maakte dit fotoverslag.

Kerst in de Koolmijnlaan

Zaterdag 19 december 2015
Beringen - Kerst in de KoolmijnlaanZoomIedereen is deze namiddag van harte welkom aan de Kooolmijnlaan in Beringen-centrum voor een kersthappening. Er is een Tirolerbar met jenever, 6 Moments gin & vodka, soep en warme wafels, Er is ook animatie voor iedereen met straatmuzikant Aster en Rudolf Yves. Voor de kinderen zijn er grimm & glittertatoeages door Villa Duimelot.

Louisa Biesmans overleden

Zaterdag 19 december 2015
Beringen - Louisa Biesmans overledenDonderdag is de uit Paal afkomstige Louisa Biesmans overleden, de weduwe van Eugeen Reynders. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Garage Meekers Beringen

Zaterdag 19 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - Garage Meekers BeringenZoomDeze week brachten wij verslag uit van de sloop van garage Meekers in Beringen. Hierop kregen we verschillende reacties binnen. We kregen ook nog deze oude kaart toegestuurd van Erwin Obourdin.

Kuifmees (Parus Cristatus)

Zaterdag 19 december 2015
Beringen - Kuifmees (Parus Cristatus)ZoomDe kuifmees heeft een lengte van 12 cm. Hij is grijsbruin van kleur en aan de onderzijde lichter gekleurd. De kop en de kuif zijn zwart-wit.
De kuifmees houdt zich op in de toppen van naaldbomen waar hij kleine insecten en spinnetjes verzamelt en als voorraad verstopt. In de winter voedt hij zich met de kleinste zaadjes van dennen- en sparrenknoppen en komt dan ook voor in tuinen.
Deze standvogel leeft in kleine groepen, meestal niet samen met andere mezensoorten.

Risicorijden

Vrijdag 18 december 2015
Tribunaliteiten
Op een parking voor mindervaliden, vlak voor een kerk in de Voerstreek, vertrok een BMW in volle vaart, ramde vier voertuigen, verbrijzelde de arm van een bejaarde dame en reed in op een woning. In de BMW zat een 87-jarige man die – ten onrechte, zo bleek later – uitlegde dat het gaspedaal was blijven hangen. Vijf dagen later liet de zoon van de chauffeur op jaren, in een zelf geschreven verklaring en eerlijk als hij blijkbaar was, weten dat de BMW eigendom was van zijn garagebedrijf, maar dat zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Is toch niet moeilijk?

Vrijdag 18 december 2015
Ha, u verveelt zich! Dan moet u er eens goed voor gaan zitten en deze kerstpuzzel downloaden. Nooit eerder zo'n moeilijke puzzel gezien (en we hebben er al veel gezien). Kan ook niet anders, want hij is gemaakt door leden van de Nederlandse AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, iets zoals de Staatsveiligheid, zeg maar. U bent er gegarandeerd een paar dagen mee bezig. En als u hem kunt oplossen, horen we graag hoe u dat gedaan hebt! Kerstpuzzel

Henri Vingerhoed overleden

Vrijdag 18 december 2015
Beringen - Henri Vingerhoed overledenGisteren is Henri Vingerhoed overleden, de weduwnaar van Imelda Daems. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Club 9 for Life

Vrijdag 18 december 2015
Beringen - Club 9 for LifeZoomClub 9 in Koersel organiseert vanavond een klein feestje in hun café ten voordele van Music for Life. De opbrengst gaat naar het project Mobile School van Arnaud Raskin. DJ's van dienst zijn Manuel, Gonzo, aMn3çia en Mr. House. Inkom is 5 euro.

Lisa Thijs overleden

Vrijdag 18 december 2015
Beringen - Lisa Thijs overledenGisteren is Lisa Thijs overleden, de weduwe van Albert Wouters. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Praat voor je gaat

Vrijdag 18 december 2015
Beringen - Praat voor je gaatZoomKWB Koersel organiseerde een gespreksavond 'Praat voor je gaat' waarbij alle aspecten van het levenseinde aan bod kwamen. Spreker was W. Ruyseveldt,  campusdirecteur van WZC Sint-Elisabeth in Hasselt.
Je kreeg uitleg over vroegtijdige zorgplanning. Wat houdt dat in? Waarom is het belangrijk om vooraf al een beslissing te nemen over het levenseinde? Hoe doe je dat ? En met wie bespreek je dat? Er werd ook ook stil gestaan bij de wilsverklaring. Wat is de inhoud en het belang (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstmis komt dichterbij

Vrijdag 18 december 2015
Beringen - Kerstmis komt dichterbijZoomBeringen is al goed in de stemming voor het kerstgebeuren. Overal zie we versierde en verlichte huizen zoals hier langs de Koerselsesteenweg. En kijkt u ook al uit naar een lekkere braadworst op Koersel Kerst? Of liever een glühwein? (foto's: Jos Neys)
Kerstmis komt dichterbijKerstmis komt dichterbij
Zoom
Beringen - Heldenhof: 22 appartementen in Paal-centrumZoomAan de Diesterstesteenweg en de Heldenlaan in Paal gaat AVL Woningbouw uit Beringen 2 moderne appartementsblokken bouwen. Er zullen in totaal 22 appartementen gebouwd worden. De bouwwerken starten in februari 2016. Voor geïnteresseerden is er op dinsdag 5 januari een infoavond bij AVL aan de Lochtemanweg in Beringen. Meer info via deze link.

Theo Croonenborghs overleden

Donderdag 17 december 2015
Gisteren is in Tongeren de uit Beverlo afkomstige Theo Croonenborghs overleden, de echtgenoot van José Neys. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in alle intimiteit.

Peter Wagemans overleden

Donderdag 17 december 2015
Beringen - Peter Wagemans overledenVandaag is Peter Wagemans overleden, de echtgenoot van Arlette Thoelen. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Er zijn nog veel Beringenaren die hun tegoed aan huisvuilzakken niet hebben afgehaald. "Ze kunnen nog tot 31 december terecht aan de balie van het SAC om hun tegoed af te halen", laat Freddy Pirens van Limburg.net weten.

Maria Bertsche overleden

Donderdag 17 december 2015
Beringen - Maria Bertsche overledenGisteren is Maria Bertsche overleden, de weduwe van Pol Riske. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

BOB-controles gaat onverminderd verder

Donderdag 17 december 2015
Beringen - BOB-controles gaat onverminderd verderZoomDe BOB-controles in de zone Beringen-Ham-Tessenderlo gaan onverminderd verder. Afgelopen dinsdagavond was er nog een controle aan de afrit van de E313 in Paal. Daarbij werden 42 ademtesten afgenomen. Eén persoon kreeg een PV voor het rijden onder invloed van drugs.

Kerstfeest Ocura Beringen-Mijn

Donderdag 17 december 2015
Beringen - Kerstfeest Ocura Beringen-MijnZoomNaar jaarlijkse gewoonte vierden de klanten van 'Zorg op maat' en hun mantelzorgers een gezellig kerstfeest in Ocura Beringen-Mijn. Lekker eten, een plezante namiddag en een bezoek van de kerstvrouw (!) waren de ingrediënten voor een leuke namiddag. (ingezonden door Benny Vints)
Kerstfeest Ocura Beringen-MijnKerstfeest Ocura Beringen-MijnKerstfeest Ocura Beringen-Mijn
Zoom

Het kan altijd nog gekker

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gelezen
In Nieuw-Zeeland mag de kerk van het Vliegende Spaghettimonster huwelijken voltrekken. Dat meldt stuff.co.nz. De aanhangers van het "pastafarianisme" strijden wereldwijd voor de erkenning van hun geloof in het Vliegende Spaghettimonster. Op hun hoofd dragen ze een omgekeerd vergiet. Hun kerk is een reactie op het creationisme in de V.S.. (Bron: ii.nl)

Kerststallen expo in bib Beringen

Woensdag 16 december 2015
Beringen - Kerststallen expo in bib BeringenZoomAan een oproep begin van de maand december om oude kerststallen die op zolder verzeild zijn geraakt en niet meer gebruikt zouden worden of die eventueel door de bibliotheek kunnen geleend, werd goed gevolg gegeven. Voor hen die van de kerstsfeer die er nu in de bib heerst eens willen proeven, kunnen altijd eens een kijkje komen nemen. Het loont echt wel de moeite. (Jos Neys)
Kerststallen expo in bib BeringenKerststallen expo in bib Beringen
Kerststallen expo in bib BeringenKerststallen expo in bib Beringen
Kerststallen expo in bib BeringenKerststallen expo in bib Beringen
Zoom
Beringen - De kerstman bezoekt de Beringse marktenZoomDe kerstman brengt dit jaar jenever en porto mee voor alle marktbezoekers, kusjes voor de vrouwen en lekkere snoepjes voor de kinderen. In Beverlo is hij te gast op vrijdag 18 december, in Paal komt hij op zondag 20 december en in Beringen tot slot komt hij langs op woensdag 23 december.
“Armoede is een structureel probleem maar toch kunnen we persoonlijk en als vereniging of parochie heel wat doen”. Dat stelt de pastorale raad van het bisdom Hasselt. ”Het minste wat we kunnen doen is een goedendag zeggen. Dat leidt vaak tot een persoonlijk contact waarin eventueel zorgen en noden kunnen uitgesproken worden”, luidt het. “We moeten de waardigheid van elk mens zien. Respect houdt in dat we weerstanden en vooroordelen in onszelf loslaten.”
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Beringen 360°

Woensdag 16 december 2015
Beringen - Beringen 360°ZoomVan WS-Droneworks kregen we nog een mooi 360° panoramabeeld gemaakt in de buurt van KVK Beringen.
Bekijk via deze link de 360° foto.
Beringen - Radio Benelux klaar voor eindejaarsprogrammatieZoomMet een optreden gisterenavond van Hedonist tijdens de laatste Durango Sessies voor 2015 is Radio Benelux nu klaar om de feestdagen in te zetten met speciale programma's waar ook prijzen te winnen zijn. Vrijdag 18 december is er de Rock&Blues Christmas Eve met een optreden van Tensfield. Luisteren van vanaf 20u tot 01u. Zaterdag kan je tussen 10u en 18u luisteren naar de Top-100 aller tijden. Die dag zijn er tal van mooie prijzen te winnen. Stem zeker af op 106.4 tijdens de kerstvakantie.

Kersthuis in Paal schittert weer

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gezien
Het huis van Nicky Laenen in de Oude Barrier in Paal schittert weer in volle glorie tijdens deze kerstdagen. Maar liefst 70.000 lichtjes heeft Nicky geprogrammeerd op toffe liedjes zodat passanten kunnen genieten van een mooi klank en lichtspel. Bezoekers zijn ook welkom bij Nicky om een drankje te komen drinken op zaterdagavond.

Eric Loenders overleden

Woensdag 16 december 2015
Beringen - Eric Loenders overledenZondag is Eric Loenders overleden, de echtgenoot van Ria Bensch. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentum Convents.

Mia Jeunen overleden

Woensdag 16 december 2015
Beringen - Mia Jeunen overledenZondag is Mia Jeunen overleden, de weduwe van Jules Michiels. Zij was 78 jaar. De crematie vindt zaterdag plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de winterkapel van de kerk in Beringen-Mijn.

Alfons Postelmans overleden

Woensdag 16 december 2015
Beringen - Alfons Postelmans overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Alfons Postelmans overleden, de levenspartner van Mariëtte Peeters. Hij was 79 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie  (11 uur) in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. De urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Koersel.

Rotary Beringen bezoekt rusthuizen

Dinsdag 15 december 2015
Beringen - Rotary Beringen bezoekt rusthuizenZoomDe Rotary van Beringen bezoekt tijdens de kerstdagen een aantal rusthuizen in Beringen. Ze brengen een geschenkpakket mee voor eenzame bewoners. Dit gebeurt in overleg met de directie.
Vandaag waren ze te gast in Ocura Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)

Mathilde Houben overleden

Dinsdag 15 december 2015
Beringen - Mathilde Houben overledenZaterdag is de uit Beringen afkomstige Mathilde Houben overleden, de weduwe van Albert Deferm. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Hansen in Zelem.

Zappafest in CC Muze

Dinsdag 15 december 2015
Beringen - Zappafest in CC MuzeZoomCC de Muze in Heusden-Zolder wordt zondag 20 december omgetoverd tot één grote Zappa-tempel. Er worden de hele dag en avond verschillende activiteiten georganiseerd rond de legendarische rocker Frank Zappa. Zo is er om 15u een gratis Impulse Jam waarbij leerlingen en docenten samen gaan jammen. Impulse is een organisatie uit Beringen waar alternatieve muzieklessen worden gegeven.
Verder zijn er nog optredens van o.a. Sinister Sister, het Muze Jazz Orchestra en DJ Remo Perrotti. (Foto: Norman Seeff)

José Lemmens overleden

Maandag 14 december 2015
Beringen - José Lemmens overledenZaterdag is José Lemmens overleden, de echtgenote van René Leest. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Tilly en Fernand: 50 jaar getrouwd

Maandag 14 december 2015
Beringen - Tilly en Fernand: 50 jaar getrouwdZoomOp 12 december werden Tilly Vanbrabant en Fernand Aerts in het stadhuis ontvangen door schepen van welzijn en educatie Mark Bex, dit ter gelegenheid van hun gouden jubileum. Op een humoristische wijze schetste de schepen de levensloop van beide jubilarissen.Tilly en Fernand waren het laatste koppel van 2015 dat zijn jubileum vierde. In 2015 waren er in Beringen zo maar liefst 218 die hen voorgingen, waaronder één echtpaar dat zijn 70-jarig huwelijk vierde.
Het kerkelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Een speelgoedscanner, net echt

Zondag 13 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
Het Citadelle-ziekenhuis in Luik is het eerste in België met een speelgoedachtige MRI-scanner-simulator. Vorig jaar moesten in dat ziekenhuis nog 597 kinderen met een lichte verdoving tot rust gebracht worden omdat ze in paniek raakten toen ze beseften dat ze die grote scanmachine met zijn walvismond in moesten. Nu gaat het kind eerst 20 minuten in de speelgoedscanner (net zo lang als (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dodelijke weekendongevallen

Zondag 13 december 2015
Beringen - Drie dodelijke weekendongevallenIn Limburg zijn dit weekend drie dodelijke ongevallen gebeurd. Op de Kinrooiersteenweg in Maaseik kwam vrijdagavond een 20-jarige om toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Zondagochtend liet een 20-jarige het leven toen hij tegen een boom reed op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode). En vanavond kwam een fietsster om toen zij door een auto werd aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk.

Verrassend klassiek in Beverlo

Zondag 13 december 2015
Beringen - Verrassend klassiek in BeverloZoomKWB Beverlo organiseerde gisteren 'Verrassend Klassiek', een opmerkelijke concertavond in de kerk van Beverlo met o.a. optredens van Inge en Alexander Clerix-Schneider, Jeugdorkest Con Colore uit Korspel, operettegezelschap Jos Nuyts en jeugdorkest De Schoonen Toon. Voor KWB Beverlo was dit al het 15de concert.
Lambert Reynders maakte dit fotoverslag.

I bimbi della baracca

Zondag 13 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - I bimbi della baraccaZoomMet Kerstmis in aantocht vonden we nog deze leuke foto van Bruno Roncardin in ons archief. De kinderen van de Italiaanse club La Barraca in Beringen-Mijn poseren trots voor de lens.
Heb jij nog leuke foto's van uw vereniging? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Sien Hermans overleden

Zaterdag 12 december 2015
Beringen - Sien Hermans overledenWoensdag is de uit Koersel afkomstige Sien Hermans overleden. Zij was 69 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag (13.30 uur) in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Zolder. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Staartmees

Zaterdag 12 december 2015
Beringen - StaartmeesZoomDe staartmees (Aegithalos Caudatus) is 15 cm. lang, roodachtig, zwart-wit van kleur, aan de onderzijde is de kleur roze-wit. Het lichaam is rond (bolvormig). De staartmees heeft een heel lange staart en een klein snaveltje. Als ze in groepjes van de ene naar de andere boomkruin vliegt, lijkt het net een balletje met een steel. Ze leven van insecten en rupsen, pikken ze handig, buitelend over de twijgjes op en daarbij dient de lange staart tot hulp bij het balanceren. Het is een sociale standvogel die in groepjes leeft, ook in de winter. Habitat: bosranden, vegetatie langs het water, grote parken en oude tuinen.

Gratis workshop digitaal voorlezen

Zaterdag 12 december 2015
Beringen - Gratis workshop digitaal voorlezenZoomDigitale prentenboeken vormen een waardevolle aanvulling op ´gewone´ prentenboeken! Je kan samen met je zoon of dochter lezen maar ook luisteren, zien en interactief aan de slag gaan met de bewegende beelden.
Ben je nog op zoek naar educatieve voorleesapps? Tijdens deze workshop verken je het digitale leeslandschap. Je vindt geschikte voorleesboeken, educatieve (voor)leesapps en e-boeken. En je ontdekt de do’s-and-don'ts van digitaal lezen bij kinderen. Voor ouders, leerkrachten, begeleiders van kinderen van 0-6 jaar. Gelieve je in te schrijven via bibliotheek[!]beringen.be of aan de infobalie in de bib. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. De workshop is gratis en gaat door op dinsdag 15 december om 19u in de bib van Beringen.

Vang eens een drone

Vrijdag 11 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De politie van de Japanse hoofdstad Tokio gaat een drone met een groot net inzetten om andere drones in gesloten luchtruim neer te halen. Het net is drie bij twee meter groot en hangt onder de op afstand bestuurbare masterdrone. Volgens de politie is er geen risico dat gevangen drones naar beneden vallen en op de grond schade veroorzaken. (Bron: nu.nl)

Kerstboom van boeken in de bib

Vrijdag 11 december 2015
Beringen - Kerstboom van boeken in de bibZoomWie de komende dagen een bezoekje brengt aan de bib van Beringen gaat zeker in bewondering staan voor deze originele kerstboom, gemaakt van boeken. (Lambert Reynders)

Toerisme Beringen zoekt extra kracht

Vrijdag 11 december 2015
Beringen - Toerisme Beringen zoekt extra krachtZoomToerisme Beringen is op zoek naar een collega. Het gaat om een tijdelijke functie als deskundige toerisme en evenementen (B1-B3 van 15.01.2016 tot 1.08.2016). Volgend voorjaar werkt de dienst toerisme mee aan de exploitatie van de avonturenberg, het kolenspoor en het internationaal evenement 5 x Beringen. Daarom is een tijdelijke kracht nodig om het team versterken voor de promotie, communicatie, organisatie en opvolging van deze projecten en evenementen.
Meer info via deze link.

Zonsondergang aan de Kasteletsingel

Donderdag 10 december 2015
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang aan de KasteletsingelZoomOnze fotograaf Jos Neys kon vanavond aan de Kasteletsingel deze mooie zonsondergang fotograferen.
Beringen - Tejo Van den Broeck wint aquarelwedstrijdZoomKunstenaar Tejo Van den Broeck uit Koersel wint de lezerswedstrijd van het tijdschrift 'L'Art de L'Aquarelle'.
Zo krijgt hij in het nummer van maart 2016 een artikel van zes pagina's.

Infovergadering herininrichting Tervant

Donderdag 10 december 2015
Beringen - Infovergadering herininrichting TervantZoomHet stadsbestuur, de projectontwikkelaar en ontwerper zullen vanavond de stand van zaken en de plannen rond het voormalige schoolgebouw en omgeving in Tervant toelichten. Het overleg zal doorgaan om 20u15 in De Kring te Tervant. Iedereen die op de voorgaande bijeenkomsten aanwezig was of op één of andere manier betrokken bij de toekomst van Tervant is welkom.

Caesar was ook in Nederland

Woensdag 9 december 2015
Vandaag gelezen
De Romeinse keizer Julius Caesar zou in 55 voor Christus twee Germaanse stammen (Tencteris en Usipetes) hebben verslagen nabij het Nederlandse dorpje Kessel. Dat claimen Nederlandse archeologen. Die stelden de locatie van de veldslag vast met behulp van historische, archeologische en geochemische gegevens. In de grond nabij Kessel zijn bovendien skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm gevonden. De Germaanse stammen, die uit het gebied ten oosten van de Rijn kwamen, vroegen Caesar om asiel, maar die weigerde dat en slachtte hen allen - inclusief vrouwen en kinderen, in totaal ca. 200.000 man - af. In "De Bello Gallico" zou hij de veldslag uitvoerig hebben beschreven. Als het waar is, dan is dit de eerste keer dat de aanwezigheid van Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied is aangetoond. (Bron: ii.nl)
Beringen - Filmpje campus Beringen vanuit de luchtZoomEerder deze week toonden we u al luchtfoto's van de nieuwe scholencampus in Beringen.Vandaag kregen we van AG Real Estates nog dit filmpje.

Julia Goos overleden

Woensdag 9 december 2015
Beringen - Julia Goos overledenMaandag is Julia Goos overleden, de weduwe van Vien Vandeneynde. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.
Beringen - Edith Oeyen leest voor op Stilte-AvondZoomZaterdag zal Edith Oeyen voorlezen uit eigen werk op de Stilte-Avond, ingericht door de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers, te Diepenbeek. Dit in Hotel De Ploeg, Steenweg 124. Ook werden in het decembernummer van Oostland twee van haar gedichten opgenomen. Sinds 2000 is zij voorzitter van deze vereniging, maar ook is zij voorzitter van Het Raoul Maria de Puydtfonds uit Brussel. Ook andere literaire tijdschriften publiceren met regelmaat haar werk.

Veel plastic in de Rijn

Dinsdag 8 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Rijn is zwaar vervuild met microplastic. Onderzoekers van de Universiteit van Basel ontdekten dat het water van de stroom tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer bevat. Daarmee behoort de Rijn tot de meeste vervuilde rivieren ter wereld op het gebied van microplastic. Vooral in het Ruhrgebied is de stroom sterk vervuild. En al die plastic deeltjes belanden met het Rijnwater in de zee. (Bron: idw-online.de)

Verkeerslichten nu energiezuinig

Dinsdag 8 december 2015
Beringen - Verkeerslichten nu energiezuinigZoomAlle verkeerslichten in Limburg zijn nu uitgerust met energiezuinige ledlampen. De verkeerslichten werden ook grondig gemoderniseerd. De hele operatie heeft zomaar eventjes twee miljoen euro gekost maar volgens Wegen en Verkeer betaalt die investering zichzelf terug.

Buurtontbijt Rimo Limburg

Dinsdag 8 december 2015
Maandag 14 december is er weer een buurtontbijt in het Mijnstadion van Beringen. Een uitgebreid wordt geserveerd tussen 9u en 11u voor slechts 4 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij dagbladhandel Laenen.

Docu Human te zien in Roxy Koersel

Dinsdag 8 december 2015
Beringen - Docu Human te zien in Roxy KoerselZoomOp donderdag 10 december om 19u30 is er in The Roxy Theatre in Koersel-Beringen de éénmalige voorstelling van Human, een drie  uur durende indrukwekkende kijk op de hedendaagse samenleving afgewisseld met prachtige beelden van onze planeet.
Wat maakt ons menselijk? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de film HUMAN. Om het antwoord hier op de te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van (real-life) emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen uit 60 verschillende landen, waarin thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, vergevingsgezindheid, familie, leven na de dood, geluk, immigratie en de zin van het leven centraal staan.
Beringen - Mezzo zoekt uitbater voor Bistro BelgeZoomHotel Mezzo in Beringen is op zoek naar een uitbater voor Bistro Belge, een restaurant-brasserie met open keuken. Het horecagedeelte kan volledig autonoom fungeren van het hotel. De voorkeur gaat uit naar iemand uit de regio. Er is ruimte voor 60 tot 80 couverts. Inlichtingen via deze link.

Robin Pront stelt D'Ardennen voor

Maandag 7 december 2015
Beringen - Robin Pront stelt D'Ardennen voorZoomIn de Roxy in Koersel werd vanavond de film "D'Ardennen" gespeeld tijdens de Elan-filmclubavond. Regisseur Robin Pront was persoonlijk aanwezig om de vragen van het publiek te beantwoorden. (Patrick Cosemans)

Gerookt maar waakzaam

Maandag 7 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Angu-stam in Papoea Nieuw-Guinea heeft de morbide traditie om overleden stamleden te roken en vervolgens in vreemde posities in bamboe te exposeren. De stam gelooft dat de mummies hun dorpen bewaken. Gerespecteerde strijders worden na hun overlijden in gerookte toestand op strategische uitkijkposten geplaatst. Officieel is de traditie sinds 1975 verboden, maar in afgelegen gebieden doen de stammen het toch. (Bron: BBC.com)

Restaurant Ma.can failliet

Maandag 7 december 2015
Restaurant Ma.can in de Brugstraat in Beringen is door de rechtbank van koophandel in Hasselt failliet verklaard.

Fons Thijs overleden

Maandag 7 december 2015
Beringen - Fons Thijs overledenGisteren is Fons Thijs overleden, de echtgenoot van José Ooms. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Expo en kunstkerstmarkt Kunstkring BeringenZoomDe Kunstkring van Beringen organiseerde zondag een leuke kunstkerstmarkt in OC De Buiting. Verschillende kunstenaars verkochten toffe kunstwerkjes tegen schappelijke prijzen. Tegelijkertijd exposeerden de leden in het ontmoetingscentrum. Deze expo is nog te zien tot en met 20 december, telkens op zaterdag en zondag van 14u tot 17u. Internetgazetreporter Hans Put werd door cartoonist BOB op prent gezet.
Expo en kunstkerstmarkt Kunstkring BeringenExpo en kunstkerstmarkt Kunstkring Beringen
Expo en kunstkerstmarkt Kunstkring BeringenExpo en kunstkerstmarkt Kunstkring Beringen
Zoom

Jozef Maes bij de Sint in 1953

Zondag 6 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - Jozef Maes bij de Sint in 1953ZoomMartha Mariën stuurde onze redactie deze oude foto van de Sint waarbij Jozef Maes met guitige oogjes naar de goedheilige man kijkt...

De Sint anno 1949

Zondag 6 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - De Sint anno 1949ZoomJean Beerten stuurde ons deze mooie foto van de Sint in Tervant in 1949. Op de foto staan de zusjes Margriet en Godelieve Huysmans.
Beringen - Robin Pront komt naar Roxy KoerselZoomNa het succesvolle bezoek van Adil en Bilall vorige week heeft cinema Roxy opnieuw een regisseur te gast. Maandag komt Robin Pront naar Koersel. Regisseur Robin Pront komt zijn debuutfilm "D'Ardennen" toelichten. Charlotte Timmers, Pront's vriendin afkomstig uit Zonhoven, zal ook aanwezig zijn. Ze is volgend jaar te zien in de nieuwe fictiereeks Beau Séjour
Vandaag gelezen
Nederland krijgt er 14 hectare grond van Visé bij. Daar wordt al 30 jaar over gesproken, nu is er een akkoord. De grens liep ter plaatse in het midden van de Maas maar de rivier verschoof wat en door aanslibbing ontstond een schiereilandje vanaf de Nederlandse wal, maar op Belgische bodem. Daar werden volop drugs verhandeld. Want het was Belgische grond, dus de Nederlandse politie mocht niets doen, en de Belgische politie had geen boot dus men moest via het Nederlandse Eijsden te voet. Als de politie (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De Sint verwent de kinderen van PaalstraatZoomHet wijkcomité van Paalstraat zorgde ook dit jaar weer dat de Sint persoonlijk op huisbezoek ging bij de brave kindjes. En gelukkig zijn er alleen maar brave kindjes in de wijk Paalstraat.
Noteer ook al de volgende Paalstraat Quiz in jullie agenda: zaterdag 23 januari 2016 in OC De Buiting. Inschrijven via paalstraat[!]gmail.com
Alle foto's van de Sint via deze link.

Dikke van Pale: de put

Zondag 6 december 2015
Beringen - Dikke van Pale: de putZoomPaalonline is op het feest van Sint-Barbara gestart met een nieuwe rubriek. De groep die werkt rond het dialect heeft nu een reeks gemaakt over de puttaal. Hier leer je meer over de betekenis en spreekwijze van onder andere ajusteur, abri, bazas, bellefleur, bevo, egger of flaar.
Kom via deze link alles te weten over die fantastische puttaal.

Sint-Barbara Beringen-Mijn

Zaterdag 5 december 2015
Beringen - Sint-Barbara Beringen-MijnZoomDe vrienden van het mijnstreekmuseum organiseren jaarlijks nog de Sint-Barbara viering in Beringen-Mijn. Veel ex-mijnwerkers zakten vandaag af naar de kerk voor de jaarlijkse hoogmis van de mijnwerkers. De viering werd opgeluisterd door het Genker mijnwerkerskoor.(Lambert Reynders)
Beringen - Paalse mijnwerkers-brancardiers eren St.-BarbaraZoomDe Paalse mijnwerkers-brancardiers vierden gisteren Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen en dus ook van de mijnwerkers. In de gerestaureerde kerk werd een eredienst gehouden en werd er hulde gebracht aan de ex-mijnwerkers. Meer foto's via Paalonline.

Citévolk Spreekt viert Sint-Barbara

Zaterdag 5 december 2015
Beringen - Citévolk Spreekt viert Sint-BarbaraZoomDe erfgoedvereniging Citévolk Spreekt uit Beringen-Mijn vierde gisteren St-Barbara, de patrones van de mijnwerkers. Voor het derde jaar op rij kwam de groep samen bij deken Rik in de kerk van Beringen-Mijn.
Vandaag om 15u is er nog een mis ter ere van Sint-Barbara in de kerk van Beringen-Mijn. Het Genker Mijnwerkerskoor luistert de viering op.

Rosalie Willekens overleden

Zaterdag 5 december 2015
Beringen - Rosalie Willekens overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Rosalie Willekens overleden, de weduwe van Jules Tielens. Zij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag in familiekring plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden. Maandag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

Bloemen Fiori nu ook in Koersel

Zaterdag 5 december 2015
Beringen - Bloemen Fiori nu ook in KoerselZoomMet plezier stellen wij u de nieuwe ondernemers in Beringen voor. Bloemen Fiori bestaat al 10 jaar in Dilsen-Stokkem maar streek deze zomer ook neer in Koersel. Hier zet Brenda de klanten in de bloemetjes. De winkel is gelegen in de Pieter Vanhoudtstraat 17.

Sinterklaas anno 1955

Zaterdag 5 december 2015
Uit de oude doos
Beringen - Sinterklaas anno 1955ZoomMorgen komt de goede Sint weer langs. Heb je ook nog een leuke foto uit de oude doos met de Sint? Stuur hem naar Beringen[!]internetgazet.be
Deze foto is van Marie-France Planche uit 1955.

De wraak van het hert

Vrijdag 4 december 2015
Vandaag gelezen
Een jager is gewond geraakt, vorige week, toen een hert hem van achteren aanviel en op het gewei nam. Dat gebeurde tijdens een jachtpartij in Stavelot. De brandweer heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet meer in  levensgevaar. Het hert is spoorloos. (Bron: Waalsweekblad.be)

Liefde in tijden van elektronica

Vrijdag 4 december 2015
Tribunaliteiten
Hoeveel sms’jes moet een mens verdragen? Op die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen antwoorden. Voor dat hof stond een dakwerker terecht, pas opnieuw vader en gehuwd. Tien jaar eerder had hij een relatie met een andere dame. Zij had de relatie beëindigd en hij had het er moeilijk mee. Twee maanden aan één stuk stuurde hij haar sms-berichtjes, meestal niet bedreigend, soms over een paard en spullen die hij nog terug wou. Wellicht wilde hij ook de dame zelf terug. Hij volgde haar doen (…) Het hele nieuwsbericht

Wilfried Leyssens overleden

Vrijdag 4 december 2015
Beringen - Wilfried Leyssens overledenIn Koersel is gisteren Wilfried Leyssens overleden, de echtgenoot van Chris Schoofs. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Eddy Vandebroek overleden

Vrijdag 4 december 2015
Dinsdag is Eddy Vandebroek overleden, de echtgenoot van Anni Pisele. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Kunstkerstmarkt

Vrijdag 4 december 2015
Beringen - KunstkerstmarktZoomDe Koninklijke Kunstkring van Beringen presenteert dit weekend in OC De Buiting een kunstkerstmarkt. Zondag kan je van 13u tot 18u naar de kerstmarkt met allerlei leuke kunstige geschenken. Er is ook kindergrime en Bob Vincke maakt karikaturen. De kunstkring stelt ook tentoon en dit op zaterdag en zondag van 14u tot 17u.
Er zijn werken van o.a. Ida Beerten (foto), Marilou Ariën, Charles Cuppens, Erik Devue, Marleen Verheyden, en Magda Reykers.
Beringen - Nieuwe uitbater voor dagbladhandel in KoerselZoomVoor kranten, tijdschriften, wenskaarten, schoolgerief en de lotto kan je in de Pieter Vanhoudtstraat 18 voortaan terecht bij dagbladhandel Sofie.

Stunten op Noord-Zuid

Donderdag 3 december 2015
Beringen - Stunten op Noord-ZuidDrie maanden cel en een boete van 4.350 euro: dat is de straf die de politierechter in Beringen oplegde aan een bromfietser, die onder invloed van drugs, stunten uithaalde op de Noord-zuidverbinding in Hechtel. De rechter bedacht hem ook met 23 maanden rijverbod.

Eerste drijvende boerderij ter wereld

Donderdag 3 december 2015
Vandaag gelezen
Deze maand start in Rotterdam de bouw van een drijvende koeientuin en drijvende zuivelverwerking. De Floating farm is open voor het publiek zodat jong en oud weer kan zien waar de melk vandaan komt. Hoe worden de koeien gemolken en wat gebeurt er met de melk? De melk die de drijvende boerderij produceert wordt gewoon commercieel verkocht. Zo komt er Rotterdamse stadsmelk, stadsyoghurt, stadsboter en stadskaas. (Bron: bright.nl)

Typisch mannelijk

Donderdag 3 december 2015
Maak dat mee!


Nog nooit een mannelijke springspin gezien die een vrouwtje het hof maakt? Dan moet u bovenstaand filmpje eens bekijken. Het geeft mooi aan hoe mannen zich soms uitsloven om een vrouwtje binnen te halen... Dit is de Australische Peacock Spider, zeg maar pauwenspin. Prachtig hoe hij tekeer gaat. En als hij dan aan het einde zich heel voorzichtig naar het vrouwtje beweegt, lijkt het er op dat alle moeite vergeefs is geweest... Een scène uit het dagelijkse leven!

Opening nieuw tankstation in Beringen

Donderdag 3 december 2015
Beringen - Opening nieuw tankstation in BeringenZoomMorgen opent aan de Nijverheidsstraat 31 een een nieuw tankstation. Nicolas Thiers (foto) is de uitbater van deze nieuwe vestiging van Budget Oil. Dat is enerzijds een groothandel en anderzijds is er een volautomatisch tankstation voor particulieren en truckers dat zeven op zeven open is. Tijdens de opening morgen is er gratis friet en drank tussen 17u en 20u.

Maria Gielen overleden

Donderdag 3 december 2015
Beringen - Maria Gielen overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Maria Gielen overleden, de echtgenote van Jan Baptiste Verpoorten. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg.

Band zonder naam

Donderdag 3 december 2015


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles de elpee ‘Rubber Soul’ uitbrachten. Voor het eerst stond de naam van de band niet op de hoes. Lees hoe John Lennon de teksten van Paul McCartney herschreef, welke vreemde geluidseffecten werden opgenomen en nog meer leuke weetjes over deze opmerkelijke productie op de Jukeboxkalender.

Opening Commerciale der haarkappers

Donderdag 3 december 2015
Beringen - Opening Commerciale der haarkappersZoomIn Paal opende recent een vestiging van Commerciale der haarkappers. Het is al de 17de filiaal van de groothandel in kappersproducten en schoonheidsproducten. Ook particulieren zijn er welkom. Bezoekers worden met de glimlach ontvangen door Brenda Verbraken (foto) en Lore Geuskens. De winkel is gelegen langs de Diestersesteenweg in het pand van de Carrefour Market Paal.

Akkers moeten zich kunnen herstellen

Woensdag 2 december 2015
Vandaag gelezen
In de voorbije 40 jaar heeft de aarde één derde van vruchtbaar land verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sheffield, dat het verlies "catastrofaal" noemt en de onderzoeksresultaten presenteert op de klimaattop in Parijs. Bijna 33 procent van 's werelds akkerland is verloren gegaan aan landdegradatie, gronderosie of -vervuiling. Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent zal zijn gestegen ten opzichte van 2005, volgens schattingen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe uitbaters M'Amuse Paal

Woensdag 2 december 2015
Beringen - Nieuwe uitbaters M'Amuse PaalZoomSinds een paar weken heeft M'Amuse in Paal nieuwe uitbaters. Maria López en Angelo Lezzi uit Zonhoven hebben gekozen om M'Amuse om te vormen tot een brasserie met betaalbare prijzen. Zij serveren typisch Belgische gerechten. Maria en Angelo zijn blij dat ze gekozen hebben voor Paal en ze voelen zich al helemaal thuis aan het evenementenplein van het dorp.

Silleke Vlaminck overleden

Woensdag 2 december 2015
Beringen - Silleke Vlaminck overledenZondag is in rusthuis Sporenpark Silleke Vlaminck overleden, de weduwe van Jos Vanoirbeek. Zij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring.

Kerstbomen voor Beringen

Woensdag 2 december 2015
Beringen - Kerstbomen voor BeringenZoomBinnenkort zullen deze kerstbomen het straatbeeld in Beringen opfleuren. Samen met de traditionele kerstverlichting moet het de stad een gezellige sfeer geven.
Beringen - Wie moet Limburgse Cultuurprijs winnen?ZoomKen jij in je gemeente een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015. De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5000 euro winnen.

ROODBORST ( ERITHACUS RUBECULA )

Woensdag 2 december 2015
Beringen - ROODBORST ( ERITHACUS RUBECULA )ZoomDe roodborst is 14 cm, het mannetje en het vrouwtje zien er identiek hetzelfde uit. Ze hebben een lange dunne snavel om insecten en spinnen te vangen in een eigen territorium waar ze geen soortgenoten dulden. Bij de zangvogels gaat het roodborstje tegen de algemene regel in en zingt het mannetje zowel als het vrouwtje.
Biotoop: loof- en gemengde bossen met veel onderbegroeiing, parken en tuinen.

Baksteen van fijnstofdeeltjes

Dinsdag 1 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het noorden van China is al enkele dagen in een dikke - bijna ondoordringbare - laag smog gehuld doordat de op kolen draaiende stadsverwarmingssystemen massaal zijn aangezet. Maar ook buiten het winterseizoen hebben de meeste Chinese steden last van smog. Om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling heeft de Chinese kunstenaar 'Brother Nut' de afgelopen honderd dagen met een stofzuiger smogdeeltjes opgezogen bij iconische gebouwen in Beijing. Het resultaat: een vuistdikke grijze baksteen, vervaardigd uit fijnstof. (Bron: People's Daily Online)

Denk lokaal, eet lokaal

Dinsdag 1 december 2015
Commentaar
Gisteren werd de campagne ‚Eet meer Limburg’ gelanceerd. Dat is een initiatief van de provincie Limburg waarin ik me met de volle 100% kan vinden. We mogen gerust fier zijn op onze streekproducten en de producenten die hard werken om een goed en tof product op de markt te brengen. Terug lokaal denken, is niet zo vreemd als het lijkt. Ik probeer al een paar jaar met de seizoenen mee te eten. Dus voor mij geen sla en tomaten in de winter. En ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De Sint op bezoek in Ocura Beringen-MijnZoomDe volgende dagen zal de Sint samen met zijn zwarte pieten de bewoners van het woonzorgcentrum en de kinderen van de medewerkers verblijden met een bezoek. Met een goed gevulde zak snoep en speculaas zal hij alle handjes zeker en vast vullen. Iedereen kijkt er alvast naar uit. En omdat de Sint al een respectabele leeftijd heeft, neemt hij uiteraard de lift. (Ingezonden door Benny Vints)
De Sint op bezoek in Ocura Beringen-MijnDe Sint op bezoek in Ocura Beringen-MijnDe Sint op bezoek in Ocura Beringen-Mijn
Zoom
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen