Het overige nieuws

Zettersprijskamp bij AC Tervant

Zaterdag 28 februari 2015
Beringen - Zettersprijskamp bij AC TervantZoomEr werd gisteren weer wat afgetroefd bij de zettersprijskamp van AC Tervant. Deze fijne traditie willen sommige spelers niet missen en er werd deftig op tafel geklopt! AC

Francisca Engelen overleden

Zaterdag 28 februari 2015
Beringen - Francisca Engelen overledenGisteren is in Paal Francisca Engelen overleden, de echtgenote van Flor Heselmans. Ze was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Uit de oude doos
Beringen - 2 miljard Belgische frank vliegt de lucht inZoomIn het kielzog van de sluiting van de Beringse mijn komen er eind jaren tachtig en begin jaren negentig verschillende reconversieprojecten op tafel te liggen. Eén daarvan is de bouw van een wervelbedcentrale. Deze experimentele elektriciteitscentrale, die op het steenkoolafval van de terrils draait, blijkt al snel een fiasco te zijn. De wervelbedcentrale met een nominaal vermogen van 25 Megawatt werd gebouwd met reconversiegelden en Europese steun en kostte oorspronkelijk 1,5 miljard frank. Het project werd destijds sterk aangeprezen als de oplossing voor de afvalbergen in Limburg en voor de reconversie van de KS, maar het heeft nooit de verwachtingen kunnen inlossen. In de zomer van 1996 wordt de centrale stilgelegd. Uiteindelijk gaat de hele centrale tegen de grond. Krantenkoppen uit die tijd spreken van het opblazen van 2 miljard Belgische frank.
(Foto's: Hans Put)
2 miljard Belgische frank vliegt de lucht in2 miljard Belgische frank vliegt de lucht in2 miljard Belgische frank vliegt de lucht in
2 miljard Belgische frank vliegt de lucht in2 miljard Belgische frank vliegt de lucht in2 miljard Belgische frank vliegt de lucht in
Zoom

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

De alpenhoorn van Eugène

Donderdag 26 februari 2015
Vandaag gezien
Beringen - De alpenhoorn van EugèneZoomBij een bezoek aan WZC Ocura werd mijn aandacht getrokken door de muziekklanken die vanaf het voorplein opstegen. Door het venster op het eerste verdiep zag ik een muzikant spelen op een alpenhoorn. Een reden om kennis te maken met Eugène. Op deze manier kan hij zich vanuit zijn rolstoel nog uitleven met zijn bijzondere hobby. Waar hij zijn adem haalt is voor mij een raadsel! In ieder geval grote bewondering voor deze man en een dikke proficiat. (Lambert Reynders)

KVLV Koersel speelt met elkaars voeten

Donderdag 26 februari 2015
Beringen - KVLV Koersel speelt met elkaars voetenZoomHet was weer een leuke avond gisteren bij de dames van KVLV Koersel. Ze kregen een les voetreflexologie. Een goede voetmassage doet altijd deugd, was het motto van de gezellige en boeiende avond. Meer foto's op de facebookpagina van KVLV Koersel

Jos Stalmans overleden

Donderdag 26 februari 2015
Beringen - Jos Stalmans overledenVandaag is Jos Stalmans in Beverlo overleden. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Adrienne Van Houdt overleden

Donderdag 26 februari 2015
Beringen - Adrienne Van Houdt overledenIn Beringen-Mijn is vandaag Adrienne Van Houdt overleden, de weduwe van Gust Moons. Zij was 84 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Dinsdag (18.30uur) is er daar een avondwake.

101-jarige Gerardine Tielens overleden

Donderdag 26 februari 2015
Beringen - 101-jarige Gerardine Tielens overledenGisteren is Gerardine Tielens, de weduwe van Jef Vogels, overleden. Zij was 101 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Annemie Turtelboom te gast in Beringen

Donderdag 26 februari 2015
Beringen - Annemie Turtelboom te gast in BeringenZoomJong Vld en Open Vld Beringen presenteren op vrijdag 6 maart  een gespreksavond met Vlaams Viceminister-president en Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Annemie Turtelboom. Zij zal haar energiebeleid komen toelichten en een aantal hands-on tips geven over de manier waarop we met energie kunnen omgaan en hoe we kunnen besparen op onze energiefactuur.
Praktisch: Taverne De Sleepvaart Tervant vrijdag 6 maart 20u.
Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

Hotel Mezzo zoekt restaurantuitbater

Woensdag 25 februari 2015
Beringen - Hotel Mezzo zoekt restaurantuitbaterZoomHotel Mezzo in Paal opent tegen de zomer een restaurant in het hotel- en businesscomplex. Hiervoor is men op zoek naar een zelfstandig restaurantuitbater die zijn eigen accenten mag leggen in het restaurant. Meer info op mezzo.eu 

Glasjuwelen voor gezinsbond

Woensdag 25 februari 2015
Beringen - Glasjuwelen voor gezinsbondZoomDe gezinsbond van Paal organiseerde gisterenavond een cursus glasjuwelen maken. De juwelenkistjes van de dames van de gezinsbond zijn zo weer aangevuld. AC

Antoine Bogaerts overleden

Woensdag 25 februari 2015
Beringen - Antoine Bogaerts overledenGisteren is Antoine Bogaerts overleden, de weduwnaar van Mathilde Pauwels. Hij was 90 jaar. De uitvaart vindt plaats in familiekring. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo.

FC Beringen 522

Dinsdag 24 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - FC Beringen 522ZoomFC Beringen, de Beringse voetbalclub met stamnummer 522 blijft tot de verbeelding spreken. Er werd nu een nieuwe Facebook groep opgericht met leuke oude foto's en anekdotes van de club. 

Neeland in CC Beringen

Dinsdag 24 februari 2015
Beringen - Neeland in CC BeringenZoomSpreek je Nederlands?” vragen ze. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: daarom noemen ze het nee-lands. ‘Neeland’ van Nic Balthazar is een verhaal over de harde en hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Het stuk is gebaseerd op gesprekken met jonge asielzoekers en werd aanvankelijk geschreven als een ‘luisterogen’-verhaal voor laaggeletterde jongeren. Nu is ‘Neeland’ een vertelling, begeleid door muziek en beeld. De soundtrack wordt live gebracht door de Gents-Turkse zangeres Melike Tarhan en haar muzikanten. De beelden werden gemaakt door Nyk Dekyser. 

Gratis fietsgravering in Beringen

Dinsdag 24 februari 2015
Beringen - Gratis fietsgravering in BeringenZoomMaandag 2 maart kan iedereen zijn fiets laten merken tegen diefstal. Op basis van je rijksregisternummer zal uw fiets geregistreerd worden. Vergeet daarom niet uw identiteitskaart niet mee te brengen. Je maakt best een afspraak op 011/ 42 24 26 Praktisch: 2 maart 2015 Stedelijke werkplaatsen stad Beringen van 8 tot 12u en van 13u tot 15u45.

Paula Volders overleden

Dinsdag 24 februari 2015
Beringen - Paula Volders overledenIn Beringen-Mijn is gisteren Paula Volders overleden, de weduwe van Frans Nysmans. Ze was 89 jaar. De uitvaart vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Il Mondo strikt stand-upper David GalleZoomVoor de vierde stand-up comedy avond van Il Mondo in Paal staan weer drie verrassende namen op de affiche. David Galle is de hoofdact. Hij krijgt op vrijdag 13 maart de assistentie van Arbi El Ayachi en Jan Linssen. 

Depressie en dementie bij ouderen

Dinsdag 24 februari 2015
Beringen - Depressie en dementie bij ouderenZoomOp 3 maart organiseert Dienstencentrum de Klitsberg de voorstelling 'Vergeten en verzonken' van Setheater. Dit stuk maakt het onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie voelbaar. Na de voorstelling van een half uur is er nog een nagesprek waarin het publiek de kans krijgt om reacties met de acteurs uit te wisselen. De bezoekers krijgen ook nog een folder mee met deze thematiek.
Praktisch: Dinsdag 3 maart 2015 Dienstencentrum De Klitsberg Paal. Voorstellingen om 14u30, 16u en 18u  Reserveren kan via 011/44 95 00

Paula Omloop overleden

Maandag 23 februari 2015
Beringen - Paula Omloop overledenGisteren is Paula Omloop overleden, de weduwe van Willy Schraepen. Ze was 93 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (12.15 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo.

Jaak Nuyts overleden

Maandag 23 februari 2015
Beringen - Jaak Nuyts overledenIn Hasselt is gisteren Jaak Nuyts overleden, de echtgenoot van Rosette Clerckx. Hij was 64 jaar. De afscheidsceremonie vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
 

Robert Wuyts overleden

Maandag 23 februari 2015
Beringen - Robert Wuyts overledenIn Beverlo is gisteren Robert Wuyts overleden, de echtgenoot van Miet Vertessen. Hij was 83 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Koppen zoekt 15-jarigen

Maandag 23 februari 2015
Beringen - Koppen zoekt 15-jarigenBen je 15 in 2015? Dan is het VRT-programma Koppen op zoek naar je verhaal! Stuur een zelf opgenomen filmpje met je smartphone of met een kleine camera waarin je jezelf voorstelt en waarin je de kijker meeneemt naar je eigen leefwereld. Het hoeft maar een paar minuten te duren. Hoe ziet je dag eruit? Wat doe je op school en na school? Wat boeit jou? Waar ga je uit? Hoe belangrijk zijn sociale media? Heb je coole ouders of vrienden? Wil je je leven (even) delen met de kijkers van Koppen, dan is dit je kans. Stuur je filmpje, je naam en je GSM-nummer naar koppen[!]een.be.

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Oscars voor Elan Filmclub in Roxy KoerselZoomDat de samenstellers van de Elan Filmavonden in Roxy Koersel een neus hebben voor goede smaak, dat weten we al meer dan tien jaar. Elke maandagavond presenteert Elan in Koersel de betere film. Vanavond staat Whiplash op het programma. Deze film was afgelopen nacht goed voor drie oscars. Op 9 maart staat IDA geprogrammeerd. Deze film kreeg de oscar voor beste niet-engelstalige film. Birdman en Boyhood waren eerder al te zien bij Elan Filmclub.

Koffiestop in de Beringse bib

Maandag 23 februari 2015
Beringen - Koffiestop in de Beringse bibZoomKoffiestop is één van de vaste waarden tijdens de jaarlijkse Broederlijk Delencampagne. In 2015 staat de Koffiestopdag gepland op vrijdag 27 februari. De ingrediënten van deze actie zijn na 9 edities nog steeds dezelfde: een kopje koffie, een gezellige babbel en een vrije bijdrage voor de strijd tegen armoede en onrecht. Kom ook in de bib een kopje drinken tvv Broederlijk Delen!

Wandeldag KVG Paal uitgeregend

Maandag 23 februari 2015
Beringen - Wandeldag KVG Paal uitgeregendZoomZaterdag organiseerde KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) afdeling Paal haar jaarlijkse wandeldag.  De groep vertrok met een stralende zon vertrok in Paal richting natuurgebied Gerhagen, Tessenderlo voor een mooie rolwagenpad wandeling. Het prille zonnetje verdween en maakte plaats voor eerst wat bewolking dan regen en vervolgens kreeg men ook nog een portie hagel en werd men zelfs opgeschrikt door een donderslag. En dan is hoog tijd voor een lekkere tas koffie of warme chocomelk.  En deze kreeg men dan ook met plezier van KVG aangeboden zodat men zich kon opwarmen, wat napraten over de wandeling  en afspraken maken over de komende activiteiten: het dansen voor de jeugd, de reis naar Londen en de eerstvolgende afspraak het pannenkoekenfeest op zondag 1 maart. Meer sfeerfoto’s vind je op paalonline.be (ingesturrd door AC)

Hondenwandeling Brasserie De Plas

Zondag 22 februari 2015
Vandaag gezien
Beringen - Hondenwandeling Brasserie De PlasZoomDe mist zorgde deze ochtend voor mooie plaatjes. Zoals deze foto van Giel Kreemers. Brasserie De Plas organiseerde deze ochtend hun eerste hondenwandeling. Een dertigtal hondenliefhebbers namen deel aan deze leuke wandeling rond de Paalse Plas.

Onrustwekkende verdwijning

Zondag 22 februari 2015
Beringen - Onrustwekkende verdwijningZoomChild Focus lanceert volgende oproep:
Verdwijning van Winke #MINNAERT te #Hasselt op 15/02/2015
Getuigenissen, enkel telefonisch : van Child Focus 116 000 of van de Politie 0800 30 300
Delen a.u.b.
UPDATE 23/02/15: Winke werd gezond en wel teruggevonden.
.

Maarten Cox vindt nieuwe tv-zender

Zondag 22 februari 2015
Showbizz
Beringen - Maarten Cox vindt nieuwe tv-zenderZoomMaarten Cox die op dit moment een huis aan het renoveren is in Beringen heeft na zijn ontslag bij TV Limburg een nieuwe zender gevonden. In maart gaat hij aan de slag bij RTV Kempen voor het programma LivingPlus.

450 vrouwen op multicultureel feest

Zaterdag 21 februari 2015
Maak dat mee!
Beringen - 450 vrouwen op multicultureel feestZoomGisteren organiseerde het oudercomité van de school Westakker uit Beverlo een multiculturele vrouwenavond in Beringen-Mijn. 450 vrouwen van verschillende nationaliteiten genoten van een avond vol lekkernijen en muziek. Marokkaanse, Bulgaarse, Turkse en Vlaamse vrouwen dansten tot in de late uurtjes! (Foto: Meral Oczan)
Beringen - Zangkoor Sint-Cecilia Tervant zoekt nieuwe ledenZoomIedereen kan zingen. Dat is de stelling van het St-Cecilia zangkoor uit Tervant. In een groep wordt je stem gedragen door de anderen en zingen is vooral ontspannen en gezond. Het koor repeteert elke woensdagavond in de Kring van Tervant. Elk lid kan kiezen om religieuze liederen of meer wereldse muziek te zingen. Meer info op 011/ 42 44 89 of gerdamassoels[!]gmail.com

Straffe toeren

Zaterdag 21 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Straffe toerenZoomDeze foto kregen we van Benny Meynen uit Beringen. Deze halsbrekende toeren werden lang geleden uitgehaald door de turnclub van Beringen-Mijn. Meer oude foto's over de cité van Beringen vind je op deze facebook pagina

Smiley (18)

Vrijdag 20 februari 2015
Beringen - Smiley (18)ZoomIn de trein krioelt het van smileys... Ingezonden door Frank Bracke.

Lucienne Veulemans overleden

Vrijdag 20 februari 2015
Beringen - Lucienne Veulemans overledenVandaag is in Leuven Lucienne Veulemans overleden, de echtgenote van Johan Bens. Ze was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt volgende week vrijdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Funclub Tervant op volle toeren

Vrijdag 20 februari 2015
Beringen - Funclub Tervant op volle toerenZoomDe dames van carvavalsvereniging The Funclub hebben een heel drukke week achter de rug. Gelukkige waren het allemaal fijne feestdagen voor de plezantse groep uit Tervant. U kunt hun capriolen volgen op deze Facebook pagina. 

Nonna Assunta Oliviero wordt 100

Vrijdag 20 februari 2015
Maak dat mee!
Beringen - Nonna Assunta Oliviero wordt 100ZoomVolgende week vrijdag 27 feb wordt Assunta Oliviero, de nonna van Anja Boirts 100 jaar!  De familie gaat een feestje bouwen in rusthuis Ocura Beringen-Mijn waar oma verblijft. En dat samen met het zorgpersoneel, een kleine delegatie van het gemeentebestuur en een tak van de Italiaanse familie die speciaal vanuit Amerika naar Beringen komt. Anja wil haar oma verrassen met heel veel verjaardagskaartjes
Wie stuurt nonna een kaartje? OCURA Woonzorgcentrum Tav Assunta Oliviëro Havenlaan 7 3582 Beringen

Georges Aerts overleden

Donderdag 19 februari 2015
Beringen - Georges Aerts overledenVandaag is Georges Aerts overleden, de echtgenoot van Maria Volders. Hij was 80 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Dokter Andreas Neyt overleden

Donderdag 19 februari 2015
Beringen - Dokter Andreas Neyt overledenGisteren is in Koersel dokter Andreas Neyt overleden, de echtgenoot van Elvira Vanderwaeren. Hij was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Henriette Vander Mast overleden

Donderdag 19 februari 2015
Beringen - Henriette Vander Mast overledenIn Paal is gisteren Henriette Vander Mast overleden, de weduwe van Jan Wouters. Ze was 98 jaar. De uitvaartceremonie vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Stahlhelmen uit expo zwermen uit

Donderdag 19 februari 2015
Beringen - Stahlhelmen uit expo zwermen uitZoomDe afgelopen maand vormde het Kolonel Dusartplein in Hasselt het decor voor de tentoonstelling “Limburg 1914-1918: kleine verhalen in een Groote Oorlog”. Naast een imposante blackbox waarin de multimediale tentoonstellingsfilm werd getoond, sierden 44 identieke betonnen Stahlhelmen het Dusartplein, dat zelf ook getekend is door (herinneringen aan) de Groote Oorlog. De 44 helmen symboliseren de Duitse bezetting in Limburg. Elke helm vertegenwoordigt één Limburgse gemeente en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wie wordt Vatana's Prins en Prinses Carnaval?ZoomVatana Paal hield afgelopen weekend een fotoshoot rond carnaval. De foto's staan nu op de facebook pagina. Het meisje en de jongen met de meeste stemmen op zaterdag 21 februari 2015 om 12u, wint deze fotowedstrijd en ontvangen elk een cadeaubon t.w.v. €50,- van Vatana.

Hugo Van Steenlandt overleden

Donderdag 19 februari 2015
Beringen - Hugo Van Steenlandt overledenIn Beringen is vrijdag Hugo Van Steenlandt overleden, de partner van Lucien Schuyten. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid heeft plaatsgevonden in intieme kring.

Jong geleerd is oud gedaan

Donderdag 19 februari 2015
Beringen - Jong geleerd is oud gedaanZoomOp 14 februari namen de jongste spelertjes van basketbalclub Vatana Beringen KBBC deel aan het peanutstornooi te Dessel. De jongens, meisjes, de coach en zeker ook de ouders beleefden er heel wat mooie basketmomenten. Als beloning kregen alle deelnemers een medaille. Wie ook basketkriebels voelt, kan altijd eens een kijkje komen nemen in de sporthal van Koersel op woensdag vanaf 16.30 uur en op vrijdag vanaf 17.00 uur. Misschien tot dan!

Jong geleerd is oud gedaanJong geleerd is oud gedaanJong geleerd is oud gedaan
Zoom

Lego-Mania in Beringen

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Lego-Mania in BeringenZoomDeze week organiseert CC Beringen verschillende activiteiten in het kader van hun Lego-Mania. In de polyvalente ruimte van OC de Buiting hing vandaag een heerlijke bakgeur. De kids konden er namelijk Lego-Koekjes bakken en versieren.  Als bijna volleerde koks begon men zanddeeg te maken. Gelukkig hadden ze de goede begeleiding van juf Nicole. En om er echte Lego-koekjes van te maken werden er nog smarties op het verse glazuur gelegd.  's Middags gingen ze dan ook als volleerde Lego-Koekjes naar huis.  Meer foto's op Paalonline (André Caubergs)

Jeugdwerkloosheid gedaald

Woensdag 18 februari 2015
De jeugdwerkloosheid in Limburg is vorig jaar met bijna 800 werkzoekenden gedaald. Ten opzichte van Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid hier zelfs dubbel zoveel afgenomen. Toch blijft de huidige jeugdwerkloosheidsgraad met 17,85 % onaanvaardbaar hoog.

Marcel Vandezande overleden

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Marcel Vandezande overledenVandaag is Marcel Vandezande overleden, de echtgenoot van Virginie Demulder. Hij was 87 jaar. De uitvaartceremonie vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Beringen-Centrum.

Maria Sas overleden

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Maria Sas overledenIn Beringen-Mijn is gisteren Maria Sas overleden, de weduwe van Gust Daniels. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt maandag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Louisa Beenaerts overleden

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Louisa Beenaerts overledenIn Stal-Koersel is gisteren Louisa Beenaerts overleden, de weduwe van Quirinus Haegdorens. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk in Koersel.

Rosa Moons overleden

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Rosa Moons overledenGisteren is Rosa Moons overleden, de echtgenote van François Claes. Ze was 78 jaar. De afscheidsdienst vindt in familiekring plaats in het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Multicultureel vrouwenfeest

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Multicultureel vrouwenfeestZoomOudervereniging Moedergroep Roosjes uit Beverlo organiseert vrijdag 20 februari een multiculturele Ladies Night. Deze avond voor en door vrouwen is ten voordele van school Westakker in Beverlo. Het wordt een avond met lekkere hapjes, muziek en dans. Er zijn ook nog een heleboel tombolaprijzen waaronder een citytrip naar Istanbul. 
Dit alles heeft plaats bij Salons Alyans, Koolmijnlaan 317 in Beringen-Mijn van 18u tot 24u. 
Beringen - Kelly Cresens wint openingsactie De Gele VeterZoomBegin deze maand opende in Beringen een nieuwe winkel met kinderschoenen. Iedere bezoeker maakte tijdens het openingsweekend van 'De Gele Veter' kans om een mooie retro speelgoedauto te winnen. Kelly Cresens uit Tienen werd geloot als de gelukkige winnares. 

Creatief tijdens de krokusvakantie

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Creatief tijdens de krokusvakantieZoomHet CC Beringen organiseert deze week tal van workshops voor kinderen en jongeren. Het casino werd gisteren overrompeld door jonge creatievelingen voor workshops dansen, breakdance en fotografie.

Spaghetti à la mama

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Spaghetti à la mamaZoomTijdens de krokusvakantie worden in Beringen tal van KIA-activiteiten georganiseerd. Zo was er gisteren in La Baracca Beringen-Mijn een leuke workshop voor kinderen om zelf pasta te maken. (Foto Lambert Reynders)

Basiscursus drummen door Sven Bloemen

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Basiscursus drummen door Sven BloemenZoomSven Bloemen uit Beringen start volgende week met een cursus drummen. Sven studeerde jazz-drums aan het conservatorium van Maastricht. Als lesgever deed Sven ervaring op als drumleraar in verschillende muziekscholen en muziekcentra (SAMWD Beringen, de klinker, JMA Hasselt en muziekodroom). Hiernaast werkte hij ook als leerkracht muzikale opvoeding in het secundair onderwijs. Als drummer was hij actief in bands als Rones, Big Mama’s Kitchen, Day Glow Suit
De lessen zullen doorgaan op: 24/02; 03/03; 10/03; 17/03 en 24/03 in CC Muze in Heusden-Zolder.In het bezit zijn van een drumstel is mooi meegenomen maar geen vereiste. Heb je interesse in deze basiscursus drums? Stuur dan een mailtje naar sven[!]impulsemusic.be

Oude spullen gezocht

Woensdag 18 februari 2015
Beringen - Oude spullen gezochtZoomOp 31 mei lanceert KVLV-Koersel een Share Fair in Brigidahuis te Koersel. Om onze ‘weggeefkraam' te vullen lanceren wij een oproep : "Kruip op je zolder of in de kelder en breng ons zoveel mogelijk propere en onbeschadigde spullen : speelgoed, kleine huisraad, accessoires, boeken, servies, kinderkleding, ..." zodat wij deze een tweede leven kunnen geven. De Share Fair is gratis : het draait daarbij niet om geld, enkel om duurzaam omgaan met spullen.
Breng het binnen bij de bestuursleden of contacteer Esther op 0478/303301 om iets concreet af te spreken. Meer info: kvlvkoersel[!]gmail.com (Esther Vanhamel)
Beringen - Iedereen Beroemd zoekt opmerkelijke BeringenarenZoomBen jij of ken jij iemand die een opmerkelijk dagelijks ritueel heeft of iemand die iets bijzonders of lovenswaardig doet, die heel moedig of heel creatief is, die een bijzondere job, passie of hobby heeft...? Iedereen beroemd zoekt mensen in Beringen met een opmerkelijk verhaal.
Stuur of bel de contactgegevens door naar: roeland.cuypers[!]vrt.be Reporter Iedereen Beroemd B-1043 BRUSSEL 0477 77 13 36

Weinig zwartrijders in Limburg

Dinsdag 17 februari 2015
In Limburg telt men het kleinste aantal zwartrijders in het openbaar busvervoer, in Antwerpen het grootste aantal. Dat blijkt uit controles van De Lijn. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 2 miljoen reizigers gecontroleerd. Zwartrijden gebeurt vooral door jonge mannen. Bij de controles liepen 1 op 43 (2,3 procent) gecontroleerde reizigers tegen de lamp.
De boetes voor zwartrijden bedragen momenteel 75 euro voor de eerste keer en lopen op tot 400 euro bij recidive. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Stad Beringen zoekt jobstudenten

Dinsdag 17 februari 2015
Beringen - Stad Beringen zoekt jobstudentenZoomDe stad Beringen zoekt redders en toezichthoudende personen voor speelvijver recreatieoord ’t Fonteintje Koersel en zwemzone Paalse Plas. Redders moeten minimum 18 jaar zijn en in het bezit zijn van het hoger reddersbrevet. Kandidaten moeten voldaan hebben aan de verplichting tot jaarlijkse bijscholing Toezichthoudende personen (assistent-redder) moeten eveneens minimum 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een EHBO-brevet afgeleverd door een gemachtigde instelling.
Voor informatie rond de jobinhoud kan je terecht bij Guy Kenens (011/269720) – guy.kenens[!]beringen.be.

Smiley (17)

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Smiley (17)Zoom"Hij  lachte zo lief naar mij. Ik heb hem helemaal opgegeten," mailt Eugène Pellens.

Diamant voor Julien en Mathilde

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Diamant voor Julien en MathildeZoomJulien Kumpen en Mathilde Ceyssens vierden vandaag hun diamanten bruiloft. Als oud-personeelslid van de gemeente Koersel en de stad Beringen kende Julien de stad door en door. Samen met schepen Mark Bex bracht ik hen een bezoekje vandaag. Ze ontvingen de gebruikelijke geschenken van de stad en de felicitaties van het koningshuis. Aan de jubilarissen nog eens een dikke proficiat gewenst! (Jean Vanhees) 

Nieuw vakantiegids over Limburg

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Nieuw vakantiegids over LimburgZoomDe Limburg Vakantiegids 2015 is er: een publicatie van 300 pagina’s die het totale toeristische aanbod van Limburg bundelt.  De gids verschijnt op 350.000 exemplaren en wordt de volgende maanden gratis verspreid.
“Voor het eerst sinds lang is er terug 1 publicatie die het volledige toeristische aanbod in Limburg bundelt. Deze gids zorgt voor meer instroom van toeristen, helpt hen om voor Limburg te kiezen en hun verblijf te plannen, maar is ook goed voor de Limburgers zelf. Zij kunnen hun eigen provincie herontdekken, zodat zij ambassadeurs worden van Limburg,” vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed. De gids is een mooie en luxueuze uitgave. Beringen staat uiteraard ook in de gids. Vooral het mijntoerisme wordt mooi in de verf gezet. Deze gids is gratis af te halen bij Toerisme Beringen.

68 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 16 februari 2015
In het afgelopen weekend gebeurden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen  werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 positief bleken. Bij 13 ongevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Margriet Aerts overleden

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Margriet Aerts overledenIn Paal is zaterdag Margriet Aerts overleden, de weduwe van Leon Elsen. Ze was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (om 10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Alfonsine Polders overleden

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Alfonsine Polders overledenIn Beverlo is zaterdag Alfonsine Polders overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartceremonie vindt in intieme familiekring plaats in uitvaartcentrum Severens in Beringen-Mijn.
 

Pitslampentocht KWB Paal

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Pitslampentocht KWB PaalZoomHet was miezerig weer zaterdagavond en dat zorgde voor een serieuze knauw in het aantal deelnemers voor de Pitslampentocht van de KWB. Er werd vertrokken richting Klitsberg en vervolgens werd er ook door de holle wegen gewandeld. Zeker en vast plezant en spannend. Maar het initiatief verdiende zeker meer bijval. (Alex Paalonline)
Beringen - Carnavalbal voor groot en klein in De KlitsbergZoomIn Dienstencentrum De Klitsberg Paal wordt woensdag 18 februari een carnavalbal georganiseerd voor (groot)ouders en kleinkinderen. Bedoeling is om er een gezellige namiddag van te maken.
Iedereen is welkom van 14u tot 16u. Inkom is 2euro per kind.

Afhalen vuilniszakken Beringen

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Afhalen vuilniszakken BeringenHet tegoed aan vuilniszakken kan iedere bewoner afhalen vanaf vandaag tot en met vrijdag 20 februari aan het tijdelijk loket bij de stedelijke werkplaatsen, Nijverheidspark 24 in Beringen. Breng wel uw elektronische identiteitskaart of gemeentekaart mee.
Vanaf 23 februari
haal je je tegoed aan huisvuilzakken af aan het onthaal van de stedelijke werkplaatsen of aan het onthaal van het administratief centrum, Mijnschoolstraat 88.

Leer Europa kennen in de bib

Maandag 16 februari 2015
Beringen - Leer Europa kennen in de bibVanaf vandaag kan je in de bibliotheek van Beringen meer ontdekken over Europa. Er is een leuke themastand van Europa Direct en je kunt ook meedoen met een kruiswoordraadsel om zo Europa beter te leren kennen. De actie loopt nog tot en met vrijdag 13 maart.
Vandaag gezien
Beringen - Mooie website om skivakantie te volgenDe leerlingen van Middenschool Sint-Jan Beringen en OLVI Paal zijn dit weekend op skivakantie vertrokken. De capriolen van de jongeren kunnen gevolgd worden door het thuisfront via deze speciaal ontworpen website.
In Limburg zijn momenteel 895 vrijwilligers actief bij Present. Het gaat om 248 mannen en 647 vrouwen. In zorginstellingen worden zij ingeschakeld om de mens achter de zieke, oudere of de persoon met een beperking bij te staan. Zij helpen op die manier het verzorgingspersoneel met kleinere taken waarbij het contact belangrijk is.
De vrijwilligers - de jongste is 16, de oudste 90 - zijn verspreid over 31 voorzieningen: ziekenhuizen, rusthuizen, palliatieve eenheden, psychiatrische inrichtingen en gehandicaptenvoorzieningen.

Met de groeten uit Oostende

Zondag 15 februari 2015
Beringen - Met de groeten uit OostendeZoomDaar zag Jacqueline Joosten-Segers deze maskers van James Ensor in het Ensormuseum.
Beringen - Actie Limburg symbool op Beringse marktenZoomEen promotieteam van de provincie Limburg bezocht afgelopen week de Limburgse markten. Vandaag sloten ze het weekend af op de markt van Paal. De meisjes deelden stickers en postkaarten uit met het Limburg symbool als rode draad. Sjtijl!
Beringen - Kienavond t.v.v. van de Vrije scholen PaalZoomVrijdagavond organiseerde de Ouderraad van de Vrije lagere en de Vrije kleuterschool een kienavond in de parochiezaal van Paal. Om 19h30 zat de zaal afgeladen vol en de meer dan 250 kieners werden van harte welkom geheten. De ouderraad had gezorgd voor een groot aantal mooie prijzen. Zij waren zeer tevreden met het enorm succes dat wel verhoopt was maar niet echt verwacht. Voor de vele kieners alvast een gezellige en spannende avond en voor de organisatoren een hart onder de riem voor toekomstige activiteiten. (Meer foto's op Paalonline)

Valentine's Night

Zaterdag 14 februari 2015
Vandaag gezien
Beringen - Valentine's NightZoomWe konden er niet naast kijken: al de 'lieve' berichtjes op Facebook en andere sociale media. Valentijn was weer fijn...
Deze foto's komt van Jeugdclub Beverlo

Motorcross in Beringen

Zaterdag 14 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Motorcross in BeringenZoomMotorcross was in de jaren zestig en zeventig enorm populair in Beringen. Er werden legendarische wedstrijden en kampioenschappen gereden op de Klitsberg in Paal en op de zandduinen van het Koersels Kapelleke. Het is nu allemaal vergane glorie. Gelukkig hebben we nog oude foto's en filmpjes zoals dit filmpje van een cross in Koersel in 1962. 
(Op de foto zie we Fernand Biscop uit Paal tijdens een wedstrijd op de Klitsberg) 

Carnaval La Baracca Beringen-Mijn

Zaterdag 14 februari 2015
Beringen - Carnaval La Baracca Beringen-MijnZoomDeze namiddag werden de kinderen van La Baracca in Beringen-Mijn getrakteerd op een heus carvavalsfeest met veel muziek en dans. De kinderen genoten duidelijk van deze dag! (Lambert Reynders) 
Carnaval La Baracca Beringen-MijnCarnaval La Baracca Beringen-Mijn
Carnaval La Baracca Beringen-MijnCarnaval La Baracca Beringen-Mijn
Carnaval La Baracca Beringen-MijnCarnaval La Baracca Beringen-Mijn
Zoom

Smiley (16)

Zaterdag 14 februari 2015
Beringen - Smiley (16)ZoomEen warme, wollige smiley, ingezonden door Ann Moors.

Geld op leeftijd

Zaterdag 14 februari 2015
Tribunaliteiten
Een bejaarde vader of moeder geeft dikwijls een volmacht op de bankrekening aan zoon- of dochterlief. Het vertrouwen is groot. Maar, met het overlijden van vader of moeder verdwijnt het vertrouwen soms. In de plaats komt het wantrouwen van broer of zus die de bankzaken niet beheerde. Daarop volgt nogal eens het verzoek van de achterdochtige broer of zus aan de rechter om de levenswandel van vader of moeder na te gaan en te onderzoeken hoe zij hun geld spendeerden.
Een recente uitspraak van het hof van beroep (…) Het hele nieuwsbericht

Valentijn Top 100 op Radio Benelux

Zaterdag 14 februari 2015
Beringen - Valentijn Top 100 op Radio BeneluxZoomRadio Benelux organiseerde gisterenavond een Valentijn Top 100. Meer dan zes uur lang werden de meest romantische platen uit de moderne muziekgeschiedenis gedraaid. Tegelijkertijd werden een hele boel prijzen weggegeven aan de luisteraars. 

De top 5 zag er als volgt uit: 
1) The Righteous Brothers - Unchained Melody 
2) Take That - Back for good
3) Celine Dion - Because you loved me
4) Christoff - Onder de toren 
5) Barbara Streisand & Barry Gibb You're all that matters to me

Gedicht voor Valentijn

Zaterdag 14 februari 2015
Beringen - Gedicht voor ValentijnZij heeft zijn naam gegraveerd in haar hart
hij heeft haar foto steeds in haar hoofd
en onderhuids zijn zij met elkaar verbonden
zoals Cupido met zijn pijl en boog

Valentijnsdag is rode rozen geven
is samen dineren maar vooral
er zijn voor elkaar
een gans jaar lang.

Edith Oeyen

Een kaart voor Valentijn?

Zaterdag 14 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Een kaart voor Valentijn?ZoomEen kaartje sturen bij Valentijn is een eeuwenoude traditie die sinds het computertijdperk een beetje is verdrongen. Misschien heb jij toch nog een mooi kaartje gekregen?
 Laat het ons weten.
Ook uw mooiste Valentijnfoto's zijn welkom bij de Intergazet.

Carnavalverlof uitbundig gestart

Vrijdag 13 februari 2015
Beringen - Carnavalverlof uitbundig gestartZoomHet is weer een weekje vakantie. Het carnavalverlof wordt in de Beringse scholen traditiegetrouw ingezet met feestjes en stoeten in het teken van carnaval. Zo amuseerden o.a. de kinderen van de Picardschool in Stal zich uit met een optocht en de kinderen van Mozaïek in Beringen-Mijn vierden carnaval uitbundig met een optocht in de buurt. Wij wensen iedereen een fijn carnavalverlof. 

Vallei van de Zwarte Beek

Vrijdag 13 februari 2015
Vandaag gezien
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomHet vriesweer is ideaal om een ochtendwandeling te maken. Deze zachte zonsopgang in de vallei van de Zwarte Beek zorgde voor dit mooi plaatje.
Op 20, 21 en 22 maart organiseert Limburg.net opnieuw haar jaarlijkse opruimactie Straat.net. Hiermee wil Limburg.net mensen verenigen en bewustmaken van het belang van samenwerking voor een propere en aangename omgeving. Groepen kunnen zich tot en met vrijdag 27 februari inschrijven voor de actie bij hun eigen gemeentebestuur. 
Na inschrijving krijgen de deelnemers een aantal straten toegewezen en het nodige materiaal wordt voorzien (vuilniszakken, handschoenen, veiligheidsvestjes, (…) Het hele nieuwsbericht

Romain Stalmans overleden

Vrijdag 13 februari 2015
Beringen - Romain Stalmans overledenGisteren is Romain Stalmans overleden, de weduwnaar van Jacqueline Leppens. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (om 12.30u) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vrouwen op de top

Vrijdag 13 februari 2015
Beringen - Vrouwen op de topZoomDe dames van Femma Koersel Steenveld hielden gisteren een wandeling op de mijnterril in Beringen. De zon was van de partij en onderweg werd een paar keer halt gehouden om te genieten van de mooie panorama’s. Eenmaal op de top had Gilberte een verrassing: een fles huisgemaakte advocaat. En die smaakte. Topvrouwen op de top!

Vrijdag de 13de in Roxy Koersel

Vrijdag 13 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Vrijdag de 13de in Roxy KoerselZoomEen foto uit de oude doos van Roxy Koersel. Begin jaren tachtig organiseerde Roxy een aantal horroravonden in samenwerking met Radio Benelux. Wie herkent deze lieve monstertjes? 
Ook vanavond organiseert de bioscoop een horrornacht. (zie bericht gisteren) 

Smiley (15)

Donderdag 12 februari 2015
Beringen - Smiley (15)ZoomEen smiley uit Waalse bron. Steven Geens maakte deze foto van een oude Royal-schrijfmachine (veel kinderen weten niet meer wat dat is - red.) in Clermont-sur-Berwinne, net ten zuiden van de Voerstreek. Het dorpje is een bezoekje waard, mailt hij. "Een mooie dorpskern met merkwaardig rijke huizen en een boeiende geschiedenis."

Maria Eerdekens overleden

Donderdag 12 februari 2015
Beringen - Maria Eerdekens overledenIn Heusden is gisteren Maria Eerdekens overleden, de weduwe van Louis Timmermans. Zij was 76 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de lente

Donderdag 12 februari 2015
Beringen - Daar is de lenteZoomHet zonnetje schijnt mooi en dat heeft de bibibliotheek van Beringen geïnspireerd om de lente al in huis te halen. Een nieuwe lente, een nieuwe look. 

Vrijdag de 13de in Roxy Koersel

Donderdag 12 februari 2015
Beringen - Vrijdag de 13de in Roxy KoerselZoomDe Roxy in Koersel presenteert op vrijdag de 13de twee horrorfilms. In het angstaanjagende The Woman in Black: Angel of Death ontmoeten we de jonge en mooie lerares Eve (Phoebe Fox)die tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar schoolklas in een kogelregen terechtkomt. Ze besluit daarop met de kinderen te vluchten naar het Engelse platteland. Daar vinden ze, met behulp van de lokale bevelhebber Harry (Jeremy Irvine), onderdak in een verlaten huis in een klein en afgelegen dorpje. En dat blijkt een (…) Het hele nieuwsbericht

Ochtendmist

Donderdag 12 februari 2015
Vandaag gezien
Beringen - OchtendmistZoomFoto's maken bij mistig weer heeft altijd iets mysterieus. Deze ochtend leverde een korte omweg dit mooi plaatje op. (Hans Put)

Putrock zoekt medewerkers

Donderdag 12 februari 2015
Beringen - Putrock zoekt medewerkersZoomAltijd al eens achter de schermen van een festival willen helpen en het reilen en zeilen ervan leren kennen? Of tap je liever met wat vrienden pintjes, of help je liever mee met opbouwen? Dat kan! Surf dan gewoon naar de medewerkerspagina van Putrock en schrijf je vandaag nog in!

De zalm van Molenhof Beringen

Donderdag 12 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - De zalm van Molenhof BeringenZoomDeze foto toont de kelners van restaurant-feestzaal Molenhof Beringen achter het buffet van een feest. Het Molenhof stond jarenlang aan de top wat betreft gastronomie in de regio. In het gastenboek lezen we: 'Het was gisteren werkelijk een meevaller in uw feestzaal: de ontvangst, het fijne verzorgde diner, de sfeer (want die mooie opgesmukte zalm heeft op ons een onvergetelijke indruk gemaakt), en zeker de bediening door uw tactvolle en vriendelijke gast'. Getekend 16/11/1976
(Op de foto: Uiterst links Maurice Sneyers - ...- uiterst rechts Willy Estenberg - wie kent de anderen?)
Negentien buitenlandse investeerders hebben vorig jaar gezorgd voor 276 nieuwe jobs in Limburg. Deze jobs waren goed voor 6,6 procent van het totale aantal nieuwe jobs in Vlaanderen. Van alle Vlaamse provincies kon Limburg de minste buitenlandse investeringen aantrekken.

Smiley (14)

Woensdag 11 februari 2015
Beringen - Smiley (14)ZoomEen smiley in de afwasbak, ingestuurd door Ineke Roosen.

Anneliese Milbers overleden

Woensdag 11 februari 2015
Beringen - Anneliese Milbers overledenIn Stal-Koersel is gisteren Anneliese Milbers overleden, de weduwe van Albert Van Caekenberg. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Ruim 5.800 vacatures in Limburg

Dinsdag 10 februari 2015
Vandaag stonden er welgeteld 5.821 jobaanbiedingen in Limburg op de website van de VDAB. Hasselt en Genk spannen de kroon met respectievelijk 1.125 en 679 vacatures. Voor Tongeren staan er 242 vacatures vermeld; voor Houthalen 295; voor Lommel 245; voor Overpelt 160; voor Beringen 93; voor Neerpelt 85; voor Meeuwen-Gruitrode 79; voor Hamont-Achel 74; voor Peer 50 en voor Hechtel-Eksel 22.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 67 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met gewonden en 52 met blikschade.  Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 18 %) positief bleken. In 16 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Beringen - Bikkebikkebik Scouts en Gidsen TervantZoomBikkebikkebik, een naam die je best niet probeert tien keer snel achter elkaar uitspreekt! Maar het is wel een jaarlijks traditie bij de Scouts en Gidsen van Tervant. Een eetdag zeg maar. Ook dit jaar was Bikkebikkebik weer bijzonder succesvol.
Een volledig fotoverslag zette André Cauberghs op Paalonline.

En zij speelden accordeon

Dinsdag 10 februari 2015
Maak dat mee!
Beringen - En zij speelden accordeonZoomWe kregen via Paalonline deze mooie foto van Laura (9 jaar) en Staf (71 jaar. Zij speelden afgelopen weekend samen op een toonmoment van de accordeonspelers die wekelijks oefenen in OC De Buiting.

Nieuwjaarsdrink surfclub Sirocco

Dinsdag 10 februari 2015
Beringen - Nieuwjaarsdrink surfclub SiroccoZoomDe leden van surfclub Sirocco uit Paal hielden afgelopen weekend hun jaarlijkse nieuwjaarsdrink. En dat zijn altijd gezellige momenten. Een uitgebreid fotoverslag kun je nakijken op paalonline.be 

Beringen - Paalse Countrydansers met saloondeuren openZoomDe Paalse Countrydancers hielden afgelopen weekend hun jaarlijkse opendeurdag. De parochiezaal zat goedgevuld en de stoelen waren maar sporadisch bezet en dit alleen om even te rusten. Want het bijzonderste was toch de dansvloer: daar was het te doen. Hier werd er naar hartenlust gedanst op vrolijke countrymuziek. AC

Margriet Vanmeert overleden

Maandag 9 februari 2015
Beringen - Margriet Vanmeert overledenVandaag is in Heusden Margriet Vanmeert overleden, de weduwe van Albert Put. Ze was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jos Ribus overleden

Maandag 9 februari 2015
Beringen - Jos Ribus overledenGisteren is Jos Ribus overleden, de echtgenoot van Jeanneke Philips. Hij was 65 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Martin Van Gorp overleden

Maandag 9 februari 2015
Vandaag is Beringen-Mijn Martin Van Gorp, de weduwnaar van Rosa Geeraerts, overleden. Hij was 92 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk van Beringen-Mijn.

Bea Snyers overleden

Maandag 9 februari 2015
Beringen - Bea Snyers overledenIn Leuven is gisteren Bea Snyers overleden, de echtgenote van Roger Swerts. Ze was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Marcel Thoelen overleden

Maandag 9 februari 2015
Beringen - Marcel Thoelen overledenZaterdag is Marcel Thoelen, de echtgenoot van Christiane Fory, overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Het hele nieuwsbericht
Beringen - The Funclub uit Tervant in stoet BalenZoomCarnavalsvereniging The Funclub uit Tervant had een druk weekend. Op het programma stonden verschillende bals en een deelname aan de stoet in Balen. 
In de aanloop naar Valentijn verdeelt het provinciebestuur op 11 weekmarkten, verspreid over Limburg, postkaarten met het Limburgsymbool. De postkaarten zijn portvrij.
De postkaartenactie startte gisteren, één week voor Valentijn, en eindigt op woensdag 25 februari. De actie loopt onder meer op de markt in Peer, Lommel, Tongeren en Paal.
Ben je geen marktbezoeker, maar wil je toch graag een Limburgsymbool-postkaart ontvangen? Vraag dan je postkaart aan bij de dienst (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Echtpaar Cicero – Russo 50 jaar getrouwdZoomZaterdag vierde het echtpaar Cicero – Russo hun gouden bruiloft. In een prachtige witte limousine reden ze naar het stadhuis, waar er door het stadsbestuur een ontvangst werd aangeboden. Daarna volgde er nog een dankviering in de kerk. Wij wensen het koppel nog vele gezonde en gelukkige jaren! (Lambert Reynders)

 

Putrock zoekt DJ's

Zondag 8 februari 2015
Beringen - Putrock zoekt DJ'sZin om een coole DJ-set te draaien op Putrock? Dan kan je uw kans wagen bij de volgende editie van Putrock in mei 2015. Maak een setje van 30 tot 30 minuten en overtuig de jury van uw kwaliteiten. Inschrijven kan tot 20 februari via de website van Putrock.

Stairway to heaven

Zondag 8 februari 2015
Vandaag gezien
Beringen - Stairway to heavenZoomLieve De Bleser stuurde ons deze mooie foto die zij maakte tijdens haar wandeling naar de top van de terril in Beringen-Mijn. 

Valentijn bij Toerisme Beringen

Zondag 8 februari 2015
Beringen - Valentijn bij Toerisme BeringenZoomEr hangt liefde in de lucht bij Toerisme Beringen. Zij maakten een mooie postkaart voor Valentijn. Wie deze maand bij Toerisme Beringen langsgaat, krijgt een gratis postkaart. 

Miss Beringen-Mijn 1970

Zondag 8 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Miss Beringen-Mijn 1970ZoomOp deze mooie foto ziet u Georgette Tielens.  Zij werd in 1970 Miss Beringen-Mijn. Zoal de traditie van een miss het wilt, mocht ook Georgette toen opdraven op elke feestje in de buurt. Hiervoor kreeg ze verschillende leuke cadeaus, vertelt Georgette in de facebook groep Cité Beringen-Mijn. 'Ik herinner me nog dat ik een strijkijzer en een groot boeket bloemen kreeg', lacht Georgette. Georgette won de wedstrijd eerder toevallig. Zij werd stiekem ingeschreven door haar schoonvader en met een list naar de verkiezing gelokt. De rest is geschiedenis.
Heb jij ook nog een mooie oude foto en een leuk verhaal? Laat het ons weten! Beringen[!]internetgazet.be 

Eet Mee met Ziekenzorg Beverlo

Zaterdag 7 februari 2015
Beringen - Eet Mee met Ziekenzorg BeverloZoomZondag 15 februari is iedereen welkom op de jaarlijkse eetdag van Ziekenzorg Beverlo. Dat is een jaarlijks evenement verzorgd door een kern van vrijwilligers die met enthousiasme pannenkoeken, allerlei croques ,taarten en drank maken om te verkopen. De winst wordt gebruikt om zieken en 75 plussers die lid zijn van ziekenzorg CM Beverlo meerdere keren per jaar een ontspannende namiddag of een feestje te bezorgen.
Praktisch: zondag 15 februari in het parochiecentrum, Bivakstraat Beverlo van 14u tot 19u

Prijs drinkwater ongewijzigd

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Limburg betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 1,58 euro per kubieke meter.

Mathild Louwet overleden

Vrijdag 6 februari 2015
Gisteren is Mathild Louwet, de weduwe van Alfons Reynders, overleden. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jef Hulmans overleden

Vrijdag 6 februari 2015
Beringen - Jef Hulmans overledenGisteren is Jef Hulmans, de echtgenoot van Paula Reynders, overleden. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal-Koersel.
 

'Limburg wild van bijen'

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 wordt ‘Limburg wild van bijen’. Met deze campagne wil de provincie Limburg de meerwaarde én de problematiek van wilde bijen in de kijker plaatsen én effectief iets doen voor deze waardevolle bestuivers. De provincie zet onder meer in op de vorming van een groep Limburgse bijenkenners. Mei wordt 'De maand van de bij' met kleine en grote activiteiten.Er komt ook een infopakket rond wilde bijen voor de scholen.

Beringen - Dans en show in Ocura Beringen-MijnZoomGisteren bracht een groep vrijwilligers uit Mol opnieuw een geweldige show voor de bewoners van WZC Ocura te Beringen Mijn. Met liedjes, een dansje en een vrolijk toneeltje was de namiddag zo voorbij. Voor de bewoners was het weer een fijne ontspanningsactiviteit. (Lambert Reynders) 
Dans en show in Ocura Beringen-MijnDans en show in Ocura Beringen-Mijn
Dans en show in Ocura Beringen-MijnDans en show in Ocura Beringen-Mijn
Dans en show in Ocura Beringen-MijnDans en show in Ocura Beringen-Mijn
Zoom
Beringen - Poëzie en beeldende kunst in galerij Eleven 11ZoomKunstgalerij Eleven 11 is klaar voor een nieuwe tentoonstelling. Dit weekend nodigt Helena Olewicz iedereen uit op de vernissage van de expo 'Ellips'. Centraal staan ELS en Ellen Lanckman. ELS (van der Leede) is een kunstenares uit Beringen die vooral beelden maakt in acrylhars en polyester. Ellen Lackman woont in Nederbrakel een presenteerde onlangs haar eerste dichtbundel. ELS en Ellen gaan nu de confrontatie aan in de galerij. Naast deze duo-tentoonstelling zijn er ook nog werken te zien van de vaste huisartiesten zoals o.a. Kaat Tilley, Josiane Douchamps, Liesbeth Pereira, Marlees Maris, Luk Luts en Canary Pete.
Praktisch: Galerij Eleven11 Koerselsesteenweg 110 Beringen 7-8 februari van 14 tot 18u.
Maak dat mee!
Beringen - Joey Dullers wint tablet bij Radio BeneluxZoomJoey Dullers uit Lummen is de dolgelukkige winnaar van een tablet. Hij won tijdens de eindejaarsperiode de wedstrijd' De Gouden Sleutel' bij lokale radio Benelux. Proficiat! 

Tuinhier Koersel start nieuw werkjaar

Donderdag 5 februari 2015
Beringen - Tuinhier Koersel start nieuw werkjaarZoomOp 26 januari startte met een cursus bloemschikken het nieuwe werkjaar voor Tuinhier Koersel. En met succes! Door het groot aantal deelnemers werden meteen 2 groepen gemaakt; een voor beginners en een voor gevorderden. Wie interesse heeft kan nog altijd aansluiten. De volgende les voor beginners is op 16 februari om 19.00 uur in het Brigidahuis. De volgende les voor gevorderden is op 23 februari om 19.00 uur.
De prijs voor 10 lessen is € 50 Verantwoordelijke: Carmans Martin tel 011425754 Email: martin.carmans[!]telenet.be
Ingestuurd door Pierre Janssen

Blokken in Casino Beringen

Donderdag 5 februari 2015
Beringen - Blokken in Casino BeringenZoomIn het Casino van Beringen wordt op dit moment druk gewerkt aan  de opbouw van de tentoonstelling 'blokken'. De expo is een ontmoeting tussen wiskunde en beeldende kunst. Wiskundige figuren zoals vierkanten, rechthoeken en kubussen vormen de rode draad. Zondag  8 februari opent de expo om 14u in het Casino van Beringen. Iedereen is van harte welkom.

Verkoop oude boeken

Donderdag 5 februari 2015
Beringen - Verkoop oude boekenZoomDe bibliotheek van Beringen organiseert een verkoop van oude boeken. Alles wat niet meer in de collectie thuishoort, wordt aangeboden aan een klein prijsje. Er zijn pakketen met tijdschriften en een hele reeks boeken voor jongeren en volwassenen. 
Van donderdag 12 februari tot en met zaterdag 21 februari.
Beringen - Gouden bruiloft voor Roger en ChristianeZoomGisteren vierden Roger Moons en Christiane Quintens uit Beringen-centrum hun gouden bruiloft. Vandaag brachten burgemeester Maurice Webers en schepen Jean Vanhees een bezoekje en overhandigden hen namens de stad en namens het koningshuis de gebruikelijke geschenken. En natuurlijk was er taart. (foto: Jean Vanhees)

Nieuwe confederatie voor toerisme

Woensdag 4 februari 2015
In Hasselt is vanmiddag de vzw CONTOER gelanceerd, de nieuwe Confederatie voor STRAF Toerisme in Limburg. “Het belang van toerisme en vrijetijdseconomie wordt alsmaar groter in Limburg. Daarom hebben alle Limburgse partners binnen deze sector de krachten gebundeld. Het is de bedoeling om de toeristische troeven van onze provincie nog beter uit te spelen”, zegt de kersverse voorzitter van CONTOER Wim Gommers. De zelfstandige ondernemers en ondernemingen binnen Limburg hebben een aandeel van vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Tormans overleden

Woensdag 4 februari 2015
Beringen - Louisa Tormans overledenIn Beverlo is Louisa Tormans, de echtgenote van Martin Reynders, op 28 januari thuis overleden. Zij was 69 jaar. De uitvaart had plaats in intieme familiekring en werd gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Beringen-Mijn.

Beringen - Paalstraat Quizt zonder vragen over PaalZoomOp zaterdag 21 februari 2015 organiseert het wijkcomité Paalstraat haar derde "Paalstraat Quizt".
De samenstellers van de quiz staan gekend voor hun originele vragen en mooie multimediale presentatie. Meestal wordt er gewerkt rond een aantal  thema´s waarin de vragen kaderen.
Nieuw dit jaar is dat er geen specifieke vragenrondes over Paal meer zijn, zodat alle ploegen met gelijke wapens kunnen strijden. Het is een quiz met een gemiddeld moeilijkheidsniveau omdat vooral (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Edith Oeyen sluit week van de poëzie afZoomWe sluiten vandaag de week van de poëzie af met een mooi gedicht van Edith Oeyen uit Beverlo. Poëzie is de grote passie van Edith en zij publiceerde tal van dichtbundels en haalde verschillende prijzen in binnen- en buitenland.

Waar letters woorden weven
en woorden zinnen verzinnen
begint poëzie te leven
de schoonheid ervan gaat zweven
tussen hemel en aarde
geeft zo meerwaarde
aan ons dagelijks bestaan.

Edith Oeyen

36.134 Limburgers zonder werk

Dinsdag 3 februari 2015
Momenteel zitten 36.134 Limburgers zonder werk. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Een jaar geleden waren er 5.000 werklozen minder. De sluiting van Ford Genk laat zich gevoelen in de werkloosheidscijfers..

Wie kent deze oude Palingen?

Dinsdag 3 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Wie kent deze oude Palingen?ZoomOp 16 november 1970 werd in Paal onder impuls van Gust Engelen een carnavalsvereniging opgericht. Afgelopen jaar werd het 44ste lustrum uitgebreid gevierd. En nu zaterdag zijn de Palingen toe aan hun 45ste prinsenbal. Iedereen is er van harte welkom. Wij kregen deze foto uit de oude doos. Het huidig bestuur kent niet meer alle namen op deze foto. Wie helpt mee zoeken?

Platina voor Aloïs en Regina

Dinsdag 3 februari 2015
Beringen - Platina voor Aloïs en ReginaZoomVandaag vierden Alois Belmans en Regina Vandesande uit Beringen centrum hun Platina bruiloft. Zeventig jaar al delen zij lief en leed. Dat verdient een bloemetje. Daarom kregen ze vandaag ook bezoek van burgemeester Maurice Webers en schepen Jean Vanhees (Foto: Jean Vanhees)
Beringen - Startende ondernemers in de kijker via B-MagazineZoomStartende ondernemers in Beringen krijgen voortaan extra aandacht via het stadsmagazine B-Magazine. Het magazine deed vandaag een oproep in de jongste editie.
Kandidaten kunnen zich kenbaar maken via 011/ 43 02 04 of lokaleeconomie[!]beringen.be
Beringen - Ontbijtsessie rond black box horecaZoomLoonsecretariaat LWB Beringen organiseert op 23 februari een ontbijtsessie voor al wie met vragen zit bij de registratie en de invoering van de elektronische kassa met black box. Deze ontbijtsessie staat open voor iedereen. Een verdeler van de elektronische kassa zal aanwezig zijn om het nieuwe systeem uit te leggen en om vragen te beantwoorden. LWB geeft verder nog informatie over RSZ-verminderingen en aanverwante zaken.
Praktisch: 23/02/15 Zaal Posthoorn Koolmijnlaan 141 Beringen. Start 8u15.
Meer info op info[!]lwb-info.be   Inschrijven kan via deze link.

Philomena Wuyts overleden

Dinsdag 3 februari 2015
Beringen - Philomena Wuyts overledenIn Leuven is gisteren Philomena Wuyts, de echtgenote van Ferdinand Claes, overleden. Zij was 75 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
 

Lydia Meelberghs

Dinsdag 3 februari 2015
Beringen - Lydia MeelberghsIn Diest is maandag Lydia Meelberghs overleden. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.
Beringen - Amsterdammer te gast bij aquariumclub ZilverhaaiZoomAquariumliefhebbers uit Beringen en omstreken zijn allemaal vrijblijvend welkom op de maandelijkse vergadering op de 2de dinsdag van de maand in Koersel . Op het programma van dinsdag 10 februari 2015 staat Dick Poelemeijer uit Amsterdam als gast. Hij laat zien hoe zijn oeveraquarium, ook riparium genoemd, tot stand is gekomen. Hij toont u de verschillende levensfasen van deze leefgemeenschap en de ontwikkeling van de submerse en emerse delen. Betreffende de begroeiing van het landdeel laat hij verschillende pogingen zien maar ook zijn mislukkingen. Uiteraard komen ook de technische hulpmiddelen aan de orde. Iedereen is welkom. 
Praktisch: Gemeentelijke feestzaal Cor, Pastorijstraat 42 Aanvang 19u30

De motbemden Beringen

Dinsdag 3 februari 2015
Beringen - De motbemden BeringenZoomWe kregen deze mooie foto toegestuurd door Jos Neys uit Beringen. Jos heeft als hobby natuurfotografie en heeft ook een leuke website waar je zijn foto's kunt volgen. Het mooie sneeuwlandschap is genomen op de 'Motbemden' in Beringen.
Beringen - Kunstenaars gezocht voor Prijs Beeldende KunstenZoomDe stedelijke cultuurraad organiseert i.s.m. stad Beringen tweejaarlijks de Prijs Beeldende Kunsten. De PBK staat dit jaar in het teken van de Beeldhouwkunst, Keramiek en Installaties. Kunstdisciplines die tot de verbeelding spreken! Inwoners van Beringen vanaf 15 jaar kunnen zich nog uiterlijk tot 1 maart inschrijven bij de cultuurdienst. De hoofdprijs voor de laureaat bedraagt 750 euro. Ook jong talent wordt niet vergeten met een mooie aanmoedigingsprijs van 250 euro. Op zaterdag 28 maart om 20 uur reikt de jury de prijzen uit in de galerij van Casino Beringen. Nadien is de tentoonstelling vrij te bezoeken tot en met 12 april.
Voor meer informatie en het wedstrijdreglement kunt u terecht bij de cultuurdienst, Paulien Parren, Kioskplein 25, 3582 Beringen, T 011 45 03 18, paulien.parren[!]beringen.be

Collegestraat Beringen

Maandag 2 februari 2015
Uit de oude doos
Beringen - Collegestraat BeringenZoomDeze foto uit de oude doos bracht deze ochtend een bezoeker aan het stadhuis van Beringen mee. Iemand die zichzelf herkent, rechts onder in beeld? Of wie kan meer vertellen over de winkel 'In de kleine winst'? Laat het ons weten.

Thalia voert 'Moordgriet' op

Maandag 2 februari 2015
Beringen - Thalia voert 'Moordgriet' opZoomToneelvereniging Thalia Beverlo presenteert ook dit jaar weer een spetterend toneelstuk. ‚Moordgriet’ is een klucht van Hilda Vleugels in een regie van Arlette Wellens. Het stuk gaat over een bekende schrijver en fel begeerde vrijgezel van rond de vijftig. Op een dag komt Anita bij hem aankloppen en is hij helemaal ondersteboven van deze moordgriet. Deze ontmoeting is de start van een bizar en verwarrend verhaal vol grappige wendingen en misverstanden. 
De voorstellingen gaan door in zaal Kardijk in Beverlo op 20, 21, 27 en 28 februari. Voor kaarten bel je naar 0475/24 53 33
Beringen - Voordracht Psychologische behandeling na kankerZoomHet woord kanker wordt ervaren als een van de meest meedogenloze woorden uit onze woordenschat. 1/3 van de mannen en 1/4 van de vrouwen krijgen voor hun 75-ste levensjaar met kanker te maken. De diagnose slaat in als een bom en geeft een gevoel dat heel de toekomst gehypothekeerd wordt. En toch zijn ook daar lichtpunten en de tunnel is niet altijd zo donker als men wel denkt. Sabine Markovitz geeft op 17 februari in het Brigidahuis in Koersel een voordracht met als thema psychische behandeling na kanker. Er wordt vooral ingegaan op de fase na kanker en behandeling, temeer omdat dan vooral de psychologische problemen opduiken. In deze optiek komt het stuk van de communicatie met partner en ruime omgeving aan bod. Dit is de hoofdbrok van de uiteenzetting. Er wordt ook even stilgestaan bij de psychologische reacties vlak na de diagnose of tijdens de behandeling, alsook de medisch/psychologische fasen en taken waarmee een patiënt vaak wordt geconfronteerd zal worden toegelicht.
KWB, FEMMA, KVLV en Gezinsbond organiseren samen deze namiddag. De voordracht gaat door op dinsdag 17 februari om 13u30 in Het Brigidahuis Dorp te Koersel.
Info: vancluysen.willy[!]telenet.be 
Foto: © Psychologenpraktijk Melius Tongeren

Zangnamiddag in het Oud Kaffeeke

Zondag 1 februari 2015
Beringen - Zangnamiddag in het Oud KaffeekeZoomElke eerste zondag van de maand organiseert het Oud Kaffeeke in Paal een heuse zangnamiddag met verschillende optredens. Ook deze namiddag was het weer volle bak ambiance met optredens van onder andere Louis Primus, Paco Garcia en Steven Lambert. Ook uitbater Adriano en dochter Alessia stonden vandaag op het podium. 

Winterparty voor de Bevershuttle

Zondag 1 februari 2015
Beringen - Winterparty voor de BevershuttleZoomHet was een vrolijk avond gisteren aan de Orgelwinning in Beverlo. Daar werd tijdens de winterparty gefeest en gedanst ten voordele van Badminton Club De Bevershuttle uit Beverlo. 
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen