Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Beringen - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Albert Snijers overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Albert Snijers overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Albert Snijers overleden, de echtgenoot van Angèle Eynatten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Albert Snijers woonde in Oostham.

Nicole Vanschooren overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Nicole Vanschooren overledenVandaag is Nicole Vanschooren overleden, de echtgenote van Rene Vosch. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Jan Rodasik overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Jan Rodasik overledenGisteren is Jan Rodasik overleden, de weduwnaar van Georgette Peeters. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Maria Saenen overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Maria Saenen overledenVandaag is Maria Saenen overleden, de echtgenote van Mathieu Vandeloo. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beverlo waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Beringen-Mijn.

Fons Ceunen overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Fons Ceunen overledenGisteren is Fons Ceunen overleden, de echtgenoot van Margriet Sas. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Margriet Mues overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Margriet Mues overledenZaterdag is Margriet Mues overleden, de weduwe van Albert Cuijvers. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel van de parochiekerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Pierre Scheymans overleden

Maandag 31 december 2018
Beringen - Pierre Scheymans overledenZaterdag is Pierre Scheymans overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijjn.

Klachten over knalbommetjes

Maandag 31 december 2018
Het is nog geen Nieuwjaar, maar zondagavond en -nacht zijn heel wat inwoners opgeschrikt door zware knalbommen. Dat was onder andere het geval in de buurt van de Hospitaalstraat.  Ook honden reageerden opgeschrikt.

Nieuwe doelman voor KVK Beringen

Zondag 30 december 2018
Beringen - Nieuwe doelman voor KVK BeringenKVK Beringen heeft een nieuwe doelman aangetrokken: Brian Dodemont (20) van Spouwen-Mopertingen.

Zaalvoetbal: Huy- Koersel 9-4

Zondag 30 december 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel met 9-4 verloren bij FC Inter Huy. Na 12 wedstrijden staat Koersel negende in de stand met 12 punten.

Nieuwe bvba: Beheer E & S

Zondag 30 december 2018
Erdinc Senel en Seckin Erin, beiden uit Koersel, hebben de bvba Beheer E & S opgericht met zetel aan de Aardeweg.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van voegwerken, de installatie van elektrische verwarmingsinstallaties en het plaatsen van dakgoten.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Aantal ketenwinkels piekt

Zaterdag 29 december 2018
Op tien jaar is het aantal ketenwinkels in Beringen toegenomen van 36 naar 58. Het aantal detailzaken daalde in dezelfde periode van 268 naar 252.
Beringen - Bromfietser (49) gewond bij aanrijdingGisteren is bromfietser Marcel V. (49) uit Beringen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Beringersteenweg in Zonhoven.

Kerstfeest G-FUFO voetbalploeg

Zaterdag 29 december 2018
Beringen - Kerstfeest G-FUFO voetbalploegZoom

De voetballers en het bestuur van de G-FUFO voetbalploeg sloten het jaar af met een zeer mooi kerstfeest. Meer foto's op Paalonline.
Paalse Plas

Zaterdag 29 december 2018
Lens op Beringen
Beringen - Paalse PlasZoomInge Jespers en Bart Liesenborgs waren de afgelopen dagen aan de Paalse Plas en lagen op de loer om de vele vogels te fotograferen. En dat levert altijd mooie plaatjes op!

December is feestmaand

Zaterdag 29 december 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - December is feestmaandZoomDecember is een maand waarin kinderen hun hartje kunnen ophalen: de sint komt op bezoek, er liggen pakjes onder de kerstboom en het is kerstvakantie. Op deze foto zie je nog een extra kinderfeest in de jaren 1950: het jaarlijkse kinderfeest van de VEHOG op 2e Kerstdag. In de vroegere feestzaal van de mijn waren een 500-tal kinderen en moeders aanwezig. (Met dank aan het Mijnmuseum Beringen)

Hotel Ten Caetermere

Zaterdag 29 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - Hotel Ten CaetermereZoomHet hotel Ten Caetermere in Paal kende een woelige geschiedenis. Bij de opening was het tot ver in de regio gekend voor zijn gastronomische buffetten. Ook werd er op Oudjaar flink gefeest. Het hotel kende verschillende overnames. Ondertussen is het met de grond gelijk gemaakt en staat er een nieuwe modern hotel: Mezzo.

Hoofdgebouw mijn

Zaterdag 29 december 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Hoofdgebouw mijnZoomHet voormalig hoofdgebouw heeft al een tijdje terug een bestemming als kantoorgebouw en ook het plein werd recent heraangelegd. Op dit moment staat er de schaatspiste voor het nieuwe evenement be-MINE on Ice.

Weg met riooldeksel

Vrijdag 28 december 2018
Beringen - Weg met riooldeksel
Onbekenden hebben een riooldeksel gestolen in de Poststraat in Koersel. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Beringen - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening Mamuse

Vrijdag 28 december 2018
Beringen - Heropening MamuseZoomSamira Kjerimova is de nieuwe uitbaatster van Mamuse in Paal. De zaak gelegen aan het evenementenplein is open voor ontbijt, lunch en diner. Samira is de chef-kok van de zaak en serveert een typische Vlaamse keuken met ruime keuze aan gerechten. Meer info via deze link.

Zonsopgang aan de Paalse Plas

Vrijdag 28 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang aan de Paalse PlasZoomDit is het mooie zicht dat één van de vissers heeft bij het ontwaken aan de Paalse Plas.

Vliegenzwam

Vrijdag 28 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - VliegenzwamZoomHet rijk van de zwammen en paddenstoelen is in de winter meestal uit maar deze vliegenzwam toont nog trots zijn rode kleur.

4.266 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Beringen zijn momenteel 4.266 zelfstandigen gevestigd. Sinds 2009 is het aantal zelfstandigen in Beringen jaarlijks toegenomen. In dat jaar waren er 3.390.

Het blijft mooi wandelweer

Donderdag 27 december 2018
Beringen - Het blijft mooi wandelweerZoomHet vriesweer en de zon leveren niet alleen mooie beelden voor fotografen maar ook wandelaars genieten van de prachtige natuur in Beringen. De Paalse Plas, de terril in Beringen-Mijn en de bossen van het Koersel Kapelleke zijn ideale plekken om een frisse neus te halen en wat calorieën te verbranden na die weelderige kerstmaaltijden. (foto's Gust Ischen aan de Paalse Plas)
Het blijft mooi wandelweerHet blijft mooi wandelweer
Het blijft mooi wandelweerHet blijft mooi wandelweer
Zoom

3378 euro voor vzw Tuki

Donderdag 27 december 2018
Beringen - 3378 euro voor vzw TukiAdvocatenkantoor Gevaco uit Beringen verkocht in het kader van de Warmste week snoepzakjes en dat leverde maar liefst 3.378 euro op ten voordele van Tuki VZW.

200 euro voor Sint-Vincentius Limburg

Donderdag 27 december 2018
Beringen - 200 euro voor Sint-Vincentius Limburg
Jong-Groen West-Limburg kon een cheque van 200 euro overhandigen aan Sint-Vincentius. De jongeren verkochten chocomelk, glühwein en chocolade op de markten van Paal en Lummen en op de kerstmarkt in Ham.


Inbraak mislukt

Woensdag 26 december 2018
Beringen - Inbraak misluktDieven poogden gisteren een slag te slaan in de Laakstraat. Zij raakten echter niet binnen.

Lieske Van de Kerkhof overleden

Woensdag 26 december 2018
Beringen - Lieske Van de Kerkhof overledenVandaag is Lieske Van de Kerkhof overleden, de weduwe van Jean Neyens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Beringen - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Woensdag 26 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - Mooi wandelweerZoomHet is mooi wandelweer vandaag en voor vroege vogels is de vrieskou een extra inspiratiebron. (foto: Hans Put)

Op zoek naar een slaapplaats

Dinsdag 25 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - Op zoek naar een slaapplaatsZoomMet een prachtige gloed in de lucht zijn de kauwen naarstig op zoek naar een nieuwe slaapplaats, want hun vertrouwde stek op de speelplaats van het college in Beringen is er niet meer. (Gust Ischen)

Sleebelletjes rinkelen

Dinsdag 25 december 2018
Beringen - Sleebelletjes rinkelenZoomWe kregen van dichteres Kristel Dewaele ook nog dit toepasselijk gedicht voor de kerstdagen.

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Beringen - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

Een fijn kerstfeest!

Dinsdag 25 december 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Een fijn kerstfeest!ZoomOnze huisdichteres Edith Oeyen schreef voor deze kerstdag nog enkele gekleurde woorden!

Stille Nacht, Heilige Nacht

Dinsdag 25 december 2018
Beringen - Stille Nacht, Heilige NachtZoomOp deze kerstdag nog een extra poëtisch mijmering van Robert Leyssens.

Sterretjes...

Dinsdag 25 december 2018
Beringen - Sterretjes...ZoomOp deze kerstdag nog een extra gedicht van Paul Frison.

Dieven op pad

Maandag 24 december 2018
Beringen - Dieven op pad
Op een werf aan de Bredonkstraat in Koersel zijn onbekenden onder meer met zeven verlengkabels aan de haal gegaan. In een woning aan de Motstraat drongen onbekenden binnen in een huis maar de daders sloegen zonder buit op de vlucht. In een woning aan de Veldstraat kenden de inbrekers ook pech. Uit een garage aan de Koolmijnlaan is een bromfiets gestolen.

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Beringen - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Ghislain Patent overleden

Maandag 24 december 2018
Beringen - Ghislain Patent overledenGisteren is Ghislain Patent overleden, de weduwnaar van Florentine Huybrichs. Hij was 93 jaar. Hetn afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Een zalig kerstfeest

Maandag 24 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - Een zalig kerstfeestZoomMet deze oude prentkaart wensen we alle lezers een fijn kerstfeest!

Zalig kerstfeest

Maandag 24 december 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Zalig kerstfeestZoomEdith Oeyen schreef voor onze lezers deze gekleurde woorden voor Kerstmis.

Steunactie voor zieke Seppe

Maandag 24 december 2018
Beringen - Steunactie voor zieke SeppeZoomIn onze regio is een hulpactie op gang gekomen om geld in te zamelen voor Seppe Moons uit Heppen. Hij moet een dure behandeling ondergaan en daarom hebben verschillende bedrijven, familie en vrienden een facebookpagina opgericht. "Ik ben 5 jaar en ik woon in Heppen. Ik ben al een jaar ziek (kanker). Ik kan niet naar school gaan maar er is Bednet geïnstalleerd in de klas en bij mijn thuis. Zo kan ik mijn vriendjes in de klas toch zien en enkele activiteiten meevolgen. Meermaals per week komt een juf (…) Het hele nieuwsbericht

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Beringen - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Vele vallen

Maandag 24 december 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Vele vallenHet gebeurt zelden of nooit dat ik nog ga winkelen maar onlangs was ik verdwaald en in een supermarkt terechtgekomen. Om toch iets te kopen nam ik enkele potjes yoghurt uit het rek. Bleek dat ze vervallen waren. Dat kan de beste supermarkt overkomen. Ik was eigenlijk best tevreden want met dit gegeven deed ik inspiratie op voor dit stukje. Ik realiseerde mij dat de regering ook vervallen was. Ze is eerst gevallen en nu is ze vervallen. De houdbaarheidsdatum van een regering kan, net als bij een potje yoghurt, (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Beringen - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Bewoners 't Vlot nemen afscheid

Zondag 23 december 2018
Beringen - Bewoners 't Vlot nemen afscheidZoom
We geven nog graag deze groepsfoto van de bewoners van het 't Vlot in Tervant mee. Ze poseren samen met het St.-Jankoor uit Thiewinkel dat vorige week de kerstviering in de kerk van Tervant muzikaal opluisterde. De bewoners verlaten het centrum voor een  nieuwbouw in Heusden-Zolder. (Gerry Dirix)

Zaalvoetbal: Beverlo klopt X Borgloon

Zaterdag 22 december 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo X Borgloon verslagen met 6-1. Na twaalf wedstrijden blijft United aan de leiding met drie punten voorsprong op Wellen.

Hammal Service failliet verklaard

Zaterdag 22 december 2018
De rechtbank van Koophandel heeft donderdag Hammal Service uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 20 januari.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

Paal-Tervant B verliest van BS Sport

Zaterdag 22 december 2018
Beringen - Paal-Tervant B verliest van BS SportIn vierde provinciale A heeft Paal-Tervant B gisterenavond zijn inhaalwedstrijd tegen BS Sport verloren met 0-2. De doelpunten vielen in de eerste helft.

Amelie Vanderbiesen overleden

Zaterdag 22 december 2018
Beringen - Amelie Vanderbiesen overledenDinsdag overleed Amelie Vanderbiesen, de weduwe van Frans Troonbeeckx. Zij was 95 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Soulsoup tegen kanker

Zaterdag 22 december 2018
Beringen - Soulsoup tegen kankerZoomSoulsoup uit Paal organiseerde ook een warme actie ten voordele van Kom op Tegen Kanker. De bezoekers werden getrakteerd met een foudtruck en in de kersttent was er een veiling en een tombola voor de Warmste Week.

De Rozenlaan

Zaterdag 22 december 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De RozenlaanZoomGust Ischen gaat elke week op pad om een plekje op een oude foto of postkaart terug opnieuw te fotograferen. Vandaag de Rozenlaan in Beringen.

Stationsstraat Beringen-Mijn

Zaterdag 22 december 2018
Lens op Beringen
Beringen - Stationsstraat Beringen-MijnZoomInge Jespers en Bart Liesenborghs laten elke week hun licht schijnen op een plekje in Beringen. Vandaag de Stationsstraat by night.

De heilige koe

Zaterdag 22 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - De heilige koeZoomEen nieuwe auto, die ging vroeger meteen op de foto. Zo ook bij Luigi Musardo. Ne vette bak op de cité!

Nieuwe bvba: Villa Duimelot

Vrijdag 21 december 2018
An Dekkers uit Borgloon en Lies Van Gelder uit Tessenderlo hebben de bvba Villa Duimelot opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van congressen en beurzen, consultancy, animatie en de verhuurvan allerlei materialen en diensten.

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

IMA verhuist naar Beringen

Vrijdag 21 december 2018
De in Houthalen-Helchteren gevestigde machinebouwer IMA verhuist naar Beringen. Daar komt een volledig nieuw bedrijfsgebouw. Daaraan hangt een prijskaartje van 4 miljoen euro.

Antonella Portoghese overleden

Vrijdag 21 december 2018
Beringen - Antonella Portoghese overledenWoensdag is Antonella Portoghese overleden. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Zolder. De overledene woonde in Paal.

250 euro door Ketnet Koekenbak

Vrijdag 21 december 2018
Beringen - 250 euro door Ketnet KoekenbakDe leerlingen van basisschool De Beerring in Beringen kunnen 250 euro schenken door hun koekenbak ten voordele van de Warmste Week. Ze schenken de centjes aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Beringen - Begin van de winterZoomSneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. Maar de echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Germaine Leyssens overleden

Donderdag 20 december 2018
Beringen - Germaine Leyssens overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige Germaine Leyssens overleden, de echtgenote van Fons Stevens. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in aula Heyduin in Mol. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Het laatste voorleesuurtje van Marleen

Donderdag 20 december 2018
Beringen - Het laatste voorleesuurtje van MarleenZoomMarleen Mulders werd na een voorleesmoment in de bib van Beringen in de bloemetjes gezet voor haar inzet als een gewaardeerd personeelslid van de bib. Ze mag nu genieten van haar pensioen! Proficiat Marleen.

Mooie avondzon

Woensdag 19 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - Mooie avondzonZoomVandaag kon Gust Ischen in het centrum van Beringen deze mooie zonsondergang vastleggen.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

1041 euro voor de Warmste Week

Woensdag 19 december 2018
Beringen - 1041 euro voor de Warmste WeekJeugdclub Beverlo heeft afgelopen weekend 1041 euro ingezameld tijdens de kerstmarkt. Dit mooie bedrag wordt in het kader van de Warmste Week overgemaakt aan Kom op tegen Kanker.

Lekkers van de kerstman

Woensdag 19 december 2018
Beringen - Lekkers van de kerstmanZoomHet zijn drukke dagen voor de kerstman. Vandaag trakteerde hij ook de bezoekers van 't Voorste Huis in Beringen.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Schnitzel met zigeunersaus en frietjesZoomDeze saus kan je zowel warm als koud serveren. Kies je voor koud, dan moet je de saus natuurlijk wel een uurtje of twee op voorhand klaarmaken.
Ingrediënten: rode paprika- groene paprika - gele paprika – ui – teentje look - 5el tomatenketchup – klein blikje tomantenconcentraat - 2dl kippenbouillon – scheutje natuurazijn - 5el suiker - 1kl sambal – zoetzure uitjes – zoetzure augurken - 1el maïszetmeel opgelost in water
Bereiding: Pel de ui en (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Albert I-laan

Woensdag 19 december 2018
Morgennamiddag wordt in taverne De Vagant een ruwbouw van commerciële ruimte, gelegen Albert I-laan 8  in Koersel, openbaar verkocht. De inzetprijs is 80.000 euro. De verkoop gebeurt onder het BTW-stelsel.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Pierrot Hazart overleden

Maandag 17 december 2018
Beringen - Pierrot Hazart overledenGisteren is Pierrot Hazart overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Arlette Aerts overleden

Maandag 17 december 2018
Beringen - Arlette Aerts overledenIn Paal is zaterdag Arlette Aerts overleden. Zij was 65 jaar. Her afscheid vindt in intieme kring plaats.

Elza Mondelaers overleden

Maandag 17 december 2018
Beringen - Elza Mondelaers overledenOp 12 december overleed Elza Mondelaers. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Pol Bellinkx overleden

Maandag 17 december 2018
Beringen - Pol Bellinkx overledenGisteren is Pol Bellinx overleden, de weduwnaar van Mariette Philips en de hartsvriend van Ann Wuyts. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

be-MINE on Ice

Maandag 17 december 2018
Beringen - be-MINE on IceZoomPascal Peeters maakte afgelopen weekend dit filmpje van de schaatsbaan op be-MINE.
Beringen - Marisa Papen met speciale kerstboodschapZoomMarisa Papen, het Paalse naaktmodel dat furore maakt met haar controversiële naaktfoto's heeft een nieuwe reeks foto's klaar waarbij ze religies hekelt. Deze keer is Rome het decor voor haar boodschap. Samen met fotograaf Jess Walker maakte ze weer een reeks straffe foto's die de mens moet doen nadenken over religie. Marisa werd door de Zwitserse Garde even aangehouden maar na 10u al weer vrijgelaten. Ook in Egypte geraakte ze eerder al in de cel. Bekijk de reeks via deze link.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Beringen - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Brand door pelletkachel

Maandag 17 december 2018
Beringen - Brand door pelletkachelDe brandweer van Beringen werd vannacht rond 4 uur opgeroepen voor een brand in de Everselstraat. Een pelletkachel geraakte oververhit en dat zorgde voor veel rookontwikkeling in het huis. De brandweer had de situatie snel onder controle.

André Vanzonhoven overleden

Maandag 17 december 2018
Beringen - André Vanzonhoven overledenVrijdag is de uit Beringen afkomstige André Vanzonhoven overleden, de weduwnaar van Maria Nys. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.
Beringen - Warme actie van Jong Groen West-LimburgJong Groen West-Limburg verwarmt de handen en harten van elke marktbezoeker met een kopje warme chocolademelk of glühwein en vult de magen met een lekker stuk chocolade. De opbrengst gaat integraal naar Sint-Vincentius Limburg. Deze vereniging zorgt er o.a. voor dat kinderen uit kansarme gezinnen een leuk cadeautje onder de kerstboom krijgen. "We kozen voor dit goede doel, omdat we ons als jongerenbeweging willen inzetten voor andere jongeren. Je kan komen genieten van Fairtrade lekkernijen uit de (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeurdag 't Aerts Paradijs

Maandag 17 december 2018
Beringen - Opendeurdag 't Aerts ParadijsZoomDe ambachtelijke brouwerij 't Aerts Paradijs hield zaterdag weer een geslaagde opendeurdag. Bezoekers konden er kennismaken met de bieren van brouwer Jos Aerts. (Patrick Cosemans)
Opendeurdag 't Aerts ParadijsOpendeurdag 't Aerts Paradijs
Zoom

Turkse FC klopt Maasland NO

Zondag 16 december 2018
Beringen - Turkse FC klopt Maasland NOTurkse FC won met 3-4 op het veld van Maasland NO en staat derde in de stand op één punt van leider KSK Meeuwen. Paal-Tervant B gaf forfait tegen BS Sport. (0-5)

Kerst op de berg

Zondag 16 december 2018
Beringen - Kerst op de bergZoomIn dienstencentrum De Klitsberg werd een mooi kerstfeest georganiseerd in samenwerking met kleuterschool Hand in Hand uit Paal. Bekijk het fotoverslag van Paalonline via deze link.

Ondertussen, aan de Paalse Plas...

Zondag 16 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, aan de Paalse Plas...ZoomBart Liesenborghs en Inge Jespers stonden deze ochtend al te popelen om foto's te maken in de natuur. Ze maakten deze reeks foto's aan de Paalse Plas.
Ondertussen, aan de Paalse Plas...Ondertussen, aan de Paalse Plas...Ondertussen, aan de Paalse Plas...
Zoom

Dolle pret voor kinderen

Zondag 16 december 2018
Beringen - Dolle pret voor kinderenZoomDe sneeuw van deze ochtend zorgde voor de kinderen alvast voor veelplezier en sneeuwmannen werden al snel gebouwd. Een lang leven is ze niet gegund nu de dooi al volop bezig is. Stuur gerust ook uw sneeuwfoto's met de kinderen naar beringen[!]internetgazet.be
Dolle pret voor kinderen
Zoom

De eerste sneeuw

Zondag 16 december 2018
Vandaag gezien
Beringen - De eerste sneeuwZoomOnze fotograaf Gust Ischen was er deze nacht als de kippen bij om de eerste sneeuw op gevoelige plaat vast te leggen.

De eerste sneeuw

Zondag 16 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - De eerste sneeuwZoom
Een foto van het Kioskplein uit de oude doos toen het flink sneeuwde zoals vandaag...Herken jij de automerken van toen?
Onze medewerker Hans Put ging deze ochtend al langs op het plein voor een nieuwe foto op dezelfde plek.
De eerste sneeuw
Zoom

Wedstrijdverslag Stal Sport

Zondag 16 december 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Stal SportHet was lang geleden, maar Stal Sport heeft nog eens een overwinning geboekt. Voor de eerste wedstrijd van de terugronde kwamen de buren van Paal-Tervant op bezoek en dat gaf de thuisploeg de gelegenheid te trachten uit de gevarenzone te geraken. Nochtans waren het de bezoekers die van bij de aanvang het meeste druk zetten. De bal was meer op de Stalse helft te vinden dan op de andere, maar reeds na enkele minuten herstelde Stal het evenwicht. In minuut 7 was er zelfs een grote kans, toen Furkan (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijdverslag Koersel - Alken

Zondag 16 december 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - AlkenKoersel bouwde een riante voorsprong uit maar moest toch nog op zijn tellen passen. De brouwers kwamen het dichtst bij de openingstreffer maar hun schot plofte via de paal in de armen van onze keeper (9’). Een breed uitgesponnen aanval van achteren uit, kende een lucratieve finale bij Simsek (1-0) via de voorafgaande stations Alaerts en Del Freo (17’). Nadat Geybels een mogelijkheid rateerde (23’), verlengde Alaerts een vrijschop van Simsek met het hoofd in de verste hoek: 2-0 (27’). (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op sneeuw

Zaterdag 15 december 2018
Weerbericht
Beringen - Kans op sneeuwMet een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt zachte maritieme lucht over onze streken aangevoerd en komt er een einde aan de koude prik van de afgelopen dagen. Atlantische storingen doen de volgende dagen geregeld onze regio aan, waarbij de neerslagkansen relatief hoog liggen. Het worden echter geen verregende dagen, er zijn immers ook langere droge perioden, maar wolken domineren wel vaak het weerbeeld. Eerst moeten we echter nog een winterse avond verwerken! Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal won United Beverlo met 1-10 bij Onb. Tongeren. Koersel verloor met 6-9 van Wellen.

Stal Sport klopt Paal-Tervant A

Zaterdag 15 december 2018
Beringen - Stal Sport klopt Paal-Tervant AStal Sport heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Paal-Tervant A. Uitslag: 1-0. KVK Beringen won met 2-1 van Melo Zonhoven. Weerstand Koersel klopte Alken met 4-2.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Beringen - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Golfterrein in de mist

Zaterdag 15 december 2018
Lens op Beringen
Beringen - Golfterrein in de mistZoomDe mist van de afgelopen dagen zorgde voor mooi taferelen in de natuur. Bart Liesenborghs en Inge Jespers maakten in opdracht van Millennium Golf een reeks foto's. Vandaag een mooi voorsmaakje.
Golfterrein in de mistGolfterrein in de mist
Zoom

Wit landschap

Zaterdag 15 december 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Wit landschapZoomEdith is deze week helemaal in wintermodus...

Kerk Brelaar-Heide

Zaterdag 15 december 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Brelaar-HeideZoomGust houdt vandaag halt in Paal voor opnieuw een mooie duofoto. Het kerkje van Brelaar-Heide zie je hier, vroeger en nu. Momenteel is het kerkje de thuishaven voor Open Hart Paal, een organisatie die zich inzet voor de kansarmen in onze stad.

35 jaar ACLI La Baracca

Zaterdag 15 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - 35 jaar ACLI La BaraccaZoomAfgelopen week werd het 35-jarig bestaan van ACLI La Baracca Koersel gevierd. De vereniging organiseert verschillende activiteiten, waarvan heel veel voor kinderen. Vandaag zetten we deze kleine bambini nog eens in de kijker.

Inbraak in kapsalon

Vrijdag 14 december 2018
Beringen - Inbraak in kapsalonIn een kapsalon aan de Albert-I laan in Koersel kwamen dieven over de vloer. Er zijn scharen en kleingeld gestolen. In een huis in dezelfde straat maakten dieven geld en juwelen buit. De politie kreeg ook melding van een inbraak in de Reigerstraat.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Eedaflegging nieuwe burgemeesters

Vrijdag 14 december 2018
Rik Rijcken, Stijn Van Baelen en Thomas Vints zullen dinsdag bij de gouverneur in het Provinciehuis in Hasselt de eed afleggen als nieuw burgemeester van respectievelijk Hamont-Achel, Bocholt en Beringen.

Nieuwe bvba: Tielens-Reynders

Vrijdag 14 december 2018
Bert Tielens en Gerti Reynders, beiden uit Paal, hebben de bvba Tielens-Reynders opgericht met zetel aan de Grote Hoefstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van aircosystemen en warmtepompen, het ontstoppen van afvoeren en het uitvoeren van laswerken.
Beringen - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Nieuwe bvba: Star Kebab Pizza

Donderdag 13 december 2018
Ayse Yildiz en Kubra Yildiz, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Star Kebab Pizza opgericht met zetel in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verwerking van vlees, algemene bouw van residentiële gebouwen en het waterdicht maken van gebouwen.
De rechtbank van Koophandel heeft NV woonzorgcentrum Prinsenhof uit Koersel failliet verklaard. Dat zorgt voor ongerustheid en verwarring, maar de faling heeft niets te maken met de huidige exploitatie en dus geen gevolgen voor het huidige woonzorgcentrum. Het gaat hier om een vroegere NV en niet om de huidige exploitatie. Het woonzorgcentrum is al enkele jaren in uitbating door een vzw, niet door een nv. Bewoners en familieleden moeten zich dus niet ongerust maken.

Hilda Wauters overleden

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Hilda Wauters overledenVandaag is Hilda Wauters overleden, de weduwe van Robert Roesbeke. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 21 december (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Francine Apers overleden

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Francine Apers overledenIn Beringen is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Apers overleden, de weduwe van Willy Conradi. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Collectie oude kerstkaarten in de bib

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Collectie oude kerstkaarten in de bibZoomIn de bibliotheek van Beringen kan je gaan kijken naar een collectie oude kerst- en nieuwjaarskaarten. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken, cd's en dvd's in het teken van Kerstmis die deze maand centraal staan.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Lucienne Vandezande overleden

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Lucienne Vandezande overledenGisteren is Lucienne Vandezande overleden, de weduwe van Pierre Theys. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Swa Meykens overleden

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Swa Meykens overledenVandaag is Swa Meykens overleden, de echtgenoot van Maike Vanheyst. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11) uur plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Vermist meisje (13) aangetroffen

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Vermist meisje (13) aangetroffenIn Beringen is een 13-jarig meisje uit Scherpenheuvel-Zichem aangetroffen. Zij was na schooltijd niet thuis gekomen. De politie heeft haar naar huis gebracht.

Gaslek bij Tessendelo Kerley in Ham

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Gaslek bij Tessendelo Kerley in HamWoensdagmiddag is het chemisch bedrijf Tessenderlo Kerley aan de Bergstraat in Ham even geëvacueerd voor een gaslek. Omstreeks half twaalf merkten arbeiders plots een probleem op in de sulfaatafdeling. “Bij het minste incident wordt bij ons de grootste voorzorgsmaatregelen genomen,” zegt Communication Manager Kirsten Ujvari van de Group Tessenderlo. De interne brandweer kwam ter plaatse, en ook de externe brandweer en politie worden meteen verwittigd. Samen konden ze vaststellen dat er (…) Het hele nieuwsbericht
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Louis Van Hooff overleden

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Louis Van Hooff overledenGisteren is Louis Van Hooff overleden, de echtgenoot van Mariëtte Dillen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Leerlingen bezoeken expo Tim Burton

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Leerlingen bezoeken expo Tim BurtonZoomAdriano Levantaci, leerkracht godsdienst en vooral creatief video- en filmleerkracht in de Spectrumcollege Middenschool Sint-Jan, geeft al jaren onder de middagspeeltijd beeldopvoeding. Hierin bespreekt hij samen met de leerlingen films en zoekt met hen de boodschap achter de film. Nu liep er in C-Mine in Genk een interessante tentoonstelling ‘The World of Tim Burton”. Inderdaad Tim Burton, de filmkunstenaar achter onvergetelijke films als Edward Scissorhands, Big Fish, The corpse (…) Het hele nieuwsbericht

De burgercroque

Woensdag 12 december 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - De burgercroqueZoomExamentijd… tijd voor krachtvoer. En dat gaat heel goed met dit gerechtje. De pubers in huis juichen al als ze weten wat hun eten wordt. Een echte fastfoodsnack. Enig minpunt het vergt toch handigheid om het te maken. Mijn eerste keer was nogal een knoeiboel. Dus wil je uwe puber in huis wat in de watten leggen met de examens ga je zeker punten scoren.
Ingrediënten: 1kg gehakt - 4 uien - teentje look– wit brood - 4eieren – flesje room – scheut melk – peper en (…) Het hele nieuwsbericht
De burgercroque
Zoom

Fotoverslag uitreiking cultuurprijzen

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Fotoverslag uitreiking cultuurprijzenZoomDe jaarlijkse cultuurprijzen van de stad Beringen werden uitgereikt door voorzitter Jo Bloemen en schepen van cultuur Patrick Witters. De presentatie was in handen van Hans Put en muzikaal werd de avond opgeluisterd door Extra Napkins. Patrick Cosemans en Stephan Volders maakten dit fotoverslag van de avond.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Beringen - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Beringen - Zwaar gestraft voor ontkleuren dieselDe rechtbank heeft een Genkenaar tot vijf jaar cel en en boete van 21,4 miljoen euro veroordeeld. De man had samen met zijn broer zo'n 7 miljoen liter rode diesel ontkleurd en doorverkocht in tankstations, onder meer in Beringen en Hechtel-Eksel. De ontkleuring gebeurde onder meer in een loods in Opglabbeek. De accijnzen en de BTW werden voor meer dan 1,5 miljoen euro benadeeld. De broer van de Genkenaar kreeg vier jaar cel. In deze zaak werden ook nog andere betichten veroordeeld tot lichtere straffen.

Ondertussen, op de collegesite...

Dinsdag 11 december 2018
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomDe sloopwerken op de collegesite gaan de laatste fase in. De lokalen van aardrijkskunde, chemie en biologie gingen vandaag tegen de vlakte. (foto Patrick Haesevoets)
Beringen - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Timelapse afbraak college Beringen

Maandag 10 december 2018
Beringen - Timelapse afbraak college BeringenZoomGust Ischen maakte voor ons deze timelapse.

Jean Vanschooren overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Jean Vanschooren overledenZaterdag is Jean Vanschooren overleden, de weduwnaar van Stanske Nulens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Scheermesjesdieven op het matje

Maandag 10 december 2018
Beringen - Scheermesjesdieven op het matjeHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen twee mannen die scheermesjes stalen in Colruyt-winkels, onder meer in Beringen en Leopoldsburg. Op 24 december valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Tinneke Christiaens overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Tinneke Christiaens overledenZaterdag is Tinneke Christiaens overleden, de echtgenote van Fons Aerts. Zij was 85 jaar.De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Flor Gielen overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Flor Gielen overledenZaterdag is Flor Gielen overleden, de weduwnaar van Maria Spooren. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijjn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Rita Loos overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Rita Loos overledenDonderdag overleed in Heppen de uit Leopoldsburg afkomstige Rita Loos, de echtgenote van Martin Heijlen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vestiare en wafels for life

Maandag 10 december 2018
Beringen - Vestiare en wafels for lifeCC Beringen doet ook dit jaar weer mee aan de Warmste Week. Als je deze maand naar een voorstelling komt, kan je een vrije gift doen voor het gebruik van de vestiaire. Er worden ook lekkere zelfgebakken wafels verkocht.

Buttons voor de Warmste Week

Maandag 10 december 2018
Beringen - Buttons voor de Warmste WeekJe kan als Beringenaar ook mee een duit in het zakje doen aan de Warmste Week georganiseerd door de Stad Beringen en OCMW Beringen. Er staan op verschillende locaties Warmste Spaarpotjes en er zijn ook Warmste Buttons te koop. In navolging van de vlammetjes van Studio Brussel, kan je buttons kopen met het logo van Kleine Prins en de Warmste Week. Dit kan voor een verwaarloosbare € 1, maar zo maak jij je wel bekend als grote weldoener van vzw Kleine Prins. Je kan deze kopen in het Lokaal (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Beringen - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Countrynamiddag The Fun Club

Maandag 10 december 2018
Beringen - Countrynamiddag The Fun ClubZoomCarnavalsvereniging The Funclub uit Tervant organiseerde gisteren weer een geslaagde dansnamiddag in het teken van countymuziek. Het werd een gezellig feest met veel muziek, lekker eten en toffe tombolaprijzen. Patrick Knuyt maakte dit fotoverslag.

Verwarring

Maandag 10 december 2018
Beringen - VerwarringOver de regeringsperikelen en Marrakech wil ik het hier niet hebben. Ik heb belangrijker zaken te regelen. Eén ding wil ik toch nog kwijt. Her en der in de pers dook het woord Marracrash op. Op dat soort woordspelingen ben ik dol. Ik heb spijt dat ik dat niet zelf heb bedacht. Sinterklaas is ondertussen op vakantie vertrokken naar Tenerife. Zou hij daar ook een dubbelleven leiden zoals die pastoor in Kortessem? Neen, dat mogen we van de heilige man niet zeggen. Dat is heiligschennis. Hij is een echte heilige. (…) Het hele nieuwsbericht

3 x 4 generaties

Zondag 9 december 2018
Beringen - 3 x 4 generatiesZoom
We kregen deze foto nog van Elke Timmers. Van links naar rechts: Emma 3j, Heidi 52j, Elke 28j, Annie 74j, Marie 3 maanden,  Nele 29j en Fran 10 maanden. De foto is vandaag gemaakt op Marie's babyborrel. Proficiat!

Stal Sport verliest derby

Zondag 9 december 2018
Beringen - Stal Sport verliest derbyEr stond een zware opdracht op het programma voor Stal Sport. FC Turkse stond derde geklasseerd en kwam vol zelfvertrouwen naar de Nieuwendijk afgezakt. Nochtans begon de thuisploeg het best aan de match, met al na 5 minuten een schot van Hans Hermans, dat echter naast ging. In minuut 8 volgde een overtreding van Noah Aerts, die geel opleverde. Maar er werd ook een vrije trap voor gefloten en die werd door Okan Teker in doel verlengd. Meteen was Stal - alweer- op achtervolgen aangewezen. En het deed dat (…) Het hele nieuwsbericht

250 euro voor Molenhof Beringen

Zondag 9 december 2018
Beringen - 250 euro voor Molenhof BeringenZoomDe vzw WACA schonk gisteren een cheque van 250 euro aan opvangtehuis Molenhof in Beringen. De vzw WACA staat voor War Against Child Abuse en zet zich in voor kinderen die zichzelf niet kunnen beschermen of hulp nodig hebben.

Julien Vanierschot overleden

Zondag 9 december 2018
Beringen - Julien Vanierschot overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Julien Vanierschot overleden, de echtgenoot van Simonne Vandegaer. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - Jeuk : 4-0Een half uur lang gebeurden er geen adembenemende dingen behalve een doorkoppen van Helsen tot bij Coenen, wiens kopslag onder de lat uit werd geranseld (26’). Toch opwinding (33’) als Y. Nulens vliegensvlug een lange kruispas verstuurt over de verdediging en Geybels –hoger op het veld gepostuleerd daar Alaerts wegens lichte blessurelast op de bank vertoefde- gleed het leder naast de uitkomende keeper binnen: 1-0 (33’). Na de rust kreeg eerst Coenen de opdracht om een assist van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie

Koersel wint van Jeuk

Zondag 9 december 2018
Beringen - Koersel wint van JeukWeerstand Koersel heeft vanmiddag ruim gewonnen van Daring Jeuk. Uitslag: 4-0. Paal-Tervant A verloor met 3-0 van VV Stokkem.  Paal-Tervant B verloor met 2-3 van Zelem.
Beringen - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Beringen - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Beringen - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Feest mijnwerkers-brancardiers PaalZoom
De mijnwerkers-brancardiers van Paal organiseerden hun jaarlijks ledenfeest. Hierbij werd stilgestaan bij de overleden leden en hulde gebracht aan een aantal verdienstelijke leden. Ook de jaarlijkse Lourdesreis werd besproken. Meer foto's op Paalonline.


Gewonde bij ongeval

Zondag 9 december 2018
Beringen - Gewonde bij ongevalAan de Nieuwendijk in Koersel gebeurde gisterenavond een ongeval met twee wagens. Een bestuurder geraakte hierbij gewond.

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Beringen - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

KVK Beringen speelt gelijk

Zaterdag 8 december 2018
Beringen - KVK Beringen speelt gelijkKVK Beringen speelde vanavond thuis 2-2 gelijk tegen Alken. Bij de rust was het 1-1. Stal Sport verloor met 1-3 van Turkse FC.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Beringen - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Celine Smolders overleden

Zaterdag 8 december 2018
Beringen - Celine Smolders overledenIn Beringen is gisteren Celine Smolders overleden, de weduwe van Jan Reusen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 15 december (10.30 ur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Bergroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Rosa Bosmans overleden

Zaterdag 8 december 2018
Beringen - Rosa Bosmans overledenWoensdag is Rosa Bosmans overleden, de weduwe van Eduard Theunis. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

Een eenzame boom

Zaterdag 8 december 2018
Lens op Beringen
Beringen - Een eenzame boomZoomElke zaterdag tonen we in deze rubriek een foto gemaakt op een plekje in Beringen door Inge Jespers en Bart Liesenborg. Vandaag plaatje waar menig dichter een tekst zou kunnen bij verzinnen...

Sint-Barbara

Zaterdag 8 december 2018
Onder en Boven 2.0
Beringen - Sint-BarbaraZoomVorige week werd op verschillende plaatsen in Beringen nog “Sint-Baar” gevierd, een traditie die voortspruit uit de tijd toen de mijnen nog open waren. Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen en dus ook van de mijnwerkers, werd vroeger uitgebreid gevierd met o.a. een eucharistieviering, een optocht naar het Casino en mijnwerkers die met hun ploeg op stap gingen. (Met dank aan het Mijnmuseum Beringen)

Koersel dorp

Zaterdag 8 december 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel dorpZoomGust Ischen houdt vandaag halt in Koersel voor zijn wekelijkse duofoto.

Het zoeken naar licht

Zaterdag 8 december 2018
Beringen - Het zoeken naar lichtZoomDe winter is nabij, de dagen kort. Het geeft Edith weer de nodigeinspiratie.

Nieuwe bvba: MRKN

Vrijdag 7 december 2018
Maarten Merken uit Koersel heeft de bvba MRKN opgericht met zetel aan de Aardeweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ICT-consultancy en ICT-development.

Victor Degens overleden

Vrijdag 7 december 2018
Beringen - Victor Degens overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Victor Degens overleden, de echtgenoot van Jeanne Van Erum. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats  in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Stefan Gijbels overleden

Vrijdag 7 december 2018
Beringen - Stefan Gijbels overleden
Vandaag is Stefan Gijbels overleden, de echtgenoot van Viviane Verboven. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Beringen - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Saenen overleden

Vrijdag 7 december 2018
Beringen - Gust Saenen overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Gust Saenen overleden, de echtgenoot van Armande Ruyters. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Vier generaties!

Vrijdag 7 december 2018
Beringen - Vier generaties!ZoomEen dikke proficiat aan Emilia Janssen 23/11/2018, Jessie Knockaert 29 jaar, Renilde Postelmans 55 jaar en Maria Elsen 88 jaar.

Nieuwe bvba: Garage Motorsport

Donderdag 6 december 2018
Latif Karabulut en Ilham Allami, beiden uit Koersel, hebben de bvba Garage Motorsport opgericht met zetel aan de Albert-I laan. Tot het doel van de vennootschap  behoort onder meer  de groot- en kleinhandel in nieuwe- en tweedehandsvoertuigen.

Man (44) gewond bij botsing

Donderdag 6 december 2018
Een 44-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5.15 uur op de Industrieweg in Tessenderlo.

WC-papier gestolen in Paal

Donderdag 6 december 2018
Beringen - WC-papier gestolen in PaalIn Paal-Dorp zijn uit een garage een kleine honderd rollen wc-papier gestolen. Op een bouwwerf in de buurt gingen onbekenden met een brander en twee metselkuipen aan de haal.

Dank je wel Sinterklaas!

Donderdag 6 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - Dank je wel Sinterklaas!ZoomWe kregen nog deze mooie foto van Greta Cuppens, lang geleden op de schoot van de Sint!

George Vanvuchelen overleden

Donderdag 6 december 2018
Beringen - George Vanvuchelen overledenMaandag is de uit Paal afkomstige George Vanvuchelen overleden, de levenspartner van Marie-Louise Jakers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Tijden veranderen...

Donderdag 6 december 2018
Beringen - Tijden veranderen...ZoomGust Ischen maakte deze mooie duofoto. De site van het college, vorig jaar en nu!

Dank je wel Sinterklaas!

Donderdag 6 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - Dank je wel Sinterklaas!ZoomVandaag heeft Sinterklaas weer veel kinderen blij gemaakt. Een kinderhand is gauw gevuld, luidt het spreekwoord maar  verwennen we onze kinderen vandaag niet teveel?

Nieuwe bvba: Capitol Invest FSM

Woensdag 5 december 2018
Suat Mutlu uit Beringen en Furkan Mutlu uit Peer hebben de bvba Capitol Invest FSM opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het kopen, verkopen, huren en verhuren van roerende en onroerende goederen.

Ongeval op Lummenseweg

Woensdag 5 december 2018
Beringen - Ongeval op LummensewegBij een verkeersongeval op de Lummenseweg in Beringen zijn vanmorgen rond 7.30 uur twee gewonden gevallen: een 18-jarige uit Heusden-Zolder en een 27-jarige uit Kortenaken.
Beringen - Internationale dag van het vrijwilligerswerkZoomVandaag willen wij alle vrijwilligers die in Beringen actief zijn een hart onder de riem steken want zonder vrijwilligers kan een maatschappij niet. Een dikke proficiat voor jullie inzet!

Gevulde tortillacups

Woensdag 5 december 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gevulde tortillacupsZoomVandaag presenteert Inge en lekker en eenvoudig receptje. Ingrediënten: 500gr gehakt – 2 puntpaprika’s – 2 tomaten – rode ui – 2teentjes look – komkommer – tomatenpurée – peper en zout – tortilla cups
Bereiding
: We beginnen met de voorbereiding, het snijden van de groentjes. De ui en look mogen fijngesnipperd. De tomaat en paprika in kleine blokjes. De komkommer overlangs in 2 snijden de pitjes eruit schrapen en de komkommer in (…) Het hele nieuwsbericht
Gevulde tortillacups
Zoom

Beker voor Maikel en Patrick

Woensdag 5 december 2018
Ploeg in de kijker
Beringen - Beker voor Maikel en PatrickZoomMaikel Moons en Patrick Dennis van cyclobalclub Het Zwarte Goud hebben afgelopen weekend in het Duitse Schiefbahn de Generali/DVAG Pokale gewonnen. Met 5 zeges en een gelijkspel werden zij eerste in de categorie U 19.

Citévolk Spreekt viert St-Barbara

Woensdag 5 december 2018
Beringen - Citévolk Spreekt viert St-BarbaraZoomDe erfgoedvereniging Citévolk Spreekt uit Beringen-Mijn houdt eraan om de traditie van St-Barbara te vieren met een maaltijd. Gisterenavond werd er getoast op de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen.

Sinterklaas

Woensdag 5 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - SinterklaasZoomMorgen is het Sinterklaasdag. We kregen deze mooie foto uit de oude doos. Margriet en Godelieve Huysmans uit Tervant keken anno 1949 een beetje argwanend. Heb jij nog een leuke Sinterklaasfoto? Beringen[!]internetgazet.be
Beringen - Juf, we hopen u spoedig terug te zien!ZoomDe kinderen van de Dolfijnenklas bij SBS Koersel willen graag deze foto delen op de Internetgazet om juf Ilse een hart onder de riem te steken. Ilse is immers al een tijdje uit wegens ziekte. Een goed herstel Juf Ilse!

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Dinsdag 4 december 2018
Beringen - Fietser (52) gewond bij aanrijdingOp de Beverlosesteenweg raakten vanochtend een 52-jarige fietser uit Kinrooi en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Beringen - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld. Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze is vanaf vandaag ook (…) Het hele nieuwsbericht

Op de gezondheid van Sint-Barbara

Maandag 3 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - Op de gezondheid van Sint-BarbaraZoomHet is morgen Sint-Barbara, een feest dat in Beringen door menig ex-mijnwerker nog wordt gevierd. Sint-Baar, zoals het hier werd genoemd, ging meestal gepaard met een flink glas bier, of soms wel een paar teveel...Dinsdag 4 december is er om tien uur een misviering in de kerk van Paal in samenwerking met de mijnwerkers-brancardiers. Na de mis is er een receptie. Op de foto zien we de viering anno 1952.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak mislukt

Maandag 3 december 2018
In de Deurnestraat in Paal poogden onbekenden gisterenavond binnen te dringen in een huis. Dat mislukte echter.

Beringenaar betrapt op speed

Maandag 3 december 2018
Beringen - Beringenaar betrapt op speedEen 34-jarige man uit Beringen is vrijdagavond op de Tongersesteenweg in Hoeselt door de politie staande gehouden. De bestuurder reed met een blik van een halve liter bier in de hand. Hij had nog niet te veel gedronken maar hij werd wel betrapt op speed. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Het is al de tweede keer dit jaar dat de man wordt betrapt voor het rijden onder invloed van drugs.
Beringen - 770 meter sjaal voor Wereld Aids DagZoom
In Hasselt werd gisteren een rode sjaal uitgerold van maar liefst 770 meter. Deze actie van het Regenbooghuis Limburg was om op Wereld Aids Dag stil te staan bij deze ziekte. De dames van Okra Paal leverden een bijdrage van 72 meter. De afgelopen maanden riep Regenbooghuis Limburg immers iedereen in de provincie op om mee te breien aan een lange, rode sjaal van 500 meter: de afstand van de Grote Markt tot aan het Regenbooghuis in de Meldertstraat. De actie was dus meer dan geslaagd.

Sinterklaasfeest Neste en Borealis

Maandag 3 december 2018
Beringen - Sinterklaasfeest Neste en BorealisZoomSinterklaas heeft het druk dezer dagen. Gisteren maakte hij de kinderen van de bedrijven Neste en Borealis blij tijdens een feestje in de Kardijk in Beverlo. (Patrick Knuyt) Meer foto's op facebook.
In eerste provinciale van het volleybal (mannen) heeft Stalvoc Beverlo A verloren in Elen. Uitslag: 3-1.

Fanbal Patrick Sempels

Zondag 2 december 2018
Beringen - Fanbal Patrick SempelsZoomVoor een goed gevulde zaal gaf Patrick Sempels gisterenavond zijn fanbal in Beringen. Ook stelde hij zijn nieuwe singel 'Ik droom van jou' voor. Met tal van gastoptredens werd het een zeer swingende avond. Patrick Knuyt danste mee en maakte dit fotoverslag.

Peanutstornooi Miners Beringen

Zondag 2 december 2018
Beringen - Peanutstornooi Miners BeringenZoomIn de sporthal van het Spectrumcollege Beringen organiseerde Miners Beringen een Peanutstornooi. De jongste baskettertjes uit de regio namen het tegen elkaar op in ploegjes van drie. En we zagen heel veel talent! Bekijk ook de foto's op facebook.

Zaalvoetbal: United wint in Alken

Zondag 2 december 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo gewonnen in Alken. Uitslag: 2-9.

Miners verliezen nipt in Zottegem

Zondag 2 december 2018
Beringen - Miners verliezen nipt in ZottegemDe Miners Beringen speelden weer een fel bevochten en gelijk opgaande wedstrijd waarin de Miners even voor tijd 3punten voorkwamen door een monster dunk van Postelmans. In de slotseconden ging het mis door twee opeenvolgende driepunters en werden vanuit Zottegem teruggestuurd met (…) Het hele nieuwsbericht

Lekker ontbijt voor De Heg

Zondag 2 december 2018
Beringen - Lekker ontbijt voor De HegZoomDeze ochtend kon je in De Heg in Beringen lekker gaan ontbijten in het kader van de Warmste Week. Het Bezigheidscentrum van dienstencentrum 't Weykerke ontving ruim 200 vrienden en familieleden voor een uitgebreid ontbijt. En dat smaakte, daar was iedereen het over eens. Voor sfeer en gezelligheid kreeg het centrum nog eens een 10/10! (Hans Put)
Meer foto's op onze facebookpagina.

Weg met aanhangwagen

Zondag 2 december 2018
Beringen - Weg met aanhangwagenAan de Kampweg in Koersel is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Winst voor KVK Beringen

Zondag 2 december 2018
Promotekst
Beringen - Winst voor KVK BeringenKVK Beringen heeft met 1-4 gewonnen bij Jeuk. Bij de rust was de stand al 0-3. Paal-Tervant A speelde 3-3 gelijk tegen Reppel. Paal-Tervant B won: het versloeg SV Breugel met 2-3. FC Turkse speelde 0-0 gelijk tegen Stokkem.

Heropening Het Groene Genoegen

Zondag 2 december 2018
Beringen - Heropening Het Groene GenoegenZoomPatricia Vanderstraeten en Jos De Coster namen restaurant Het Groene Genoegen in Stal over. Zij willen de zaak verderzetten in de stijl van de vorige uitbater, Ronny Carmans, die met pensioen is. Jos staat aan het fornuis en brengt een klassieke Frans-Belgische keuken. Patricia is de gastvrouw. Ze werken met maandmenu's en ook voor feesten kan je terecht in Het Groene Genoegen. Meer info via deze link.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Wedstrijdverslag Achel - Koersel

Zondag 2 december 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Achel - KoerselIn het eerste half uur legde De Weerstand de basis voor de zege. Nadien domineerde Achel en was Koersel gedwongen tot attent verdedigen. In de 10de minuut een uitstekende dubbele kans voor Koersel; maar Del Freo werd pijnlijk gehinderd bij het afdrukken en Coenen kon het “balvoordeel” aan de 2de paal niet nauwkeurig genoeg benutten. Een lichte deviatie van Alaerts op aangeven van Philips volstond om de bal enkele centimeters in doel te laten belanden: 0-1 (17’). Dan namen de grensjongens (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport kan weer niet scoren

Zondag 2 december 2018
Beringen - Stal Sport kan weer niet scorenOp bezoek bij Standard Elen poogde Stal sport het effect van de trainerswissel in puntengewin om te zetten. De wedstrijd startte met een lange studieronde en zo duurde het tot de 17 de minuut eer er iets wat op een doelkans leek in mekaar geknutseld werd. Het was de thuisploeg die in het zijnet besloot. Enkele minuten later kreeg ook Stal een kans, maar die ging eveneens naast. Voor de rest was er veel inzet aan beide zijden en hield Stal gelijke tred met de thuisploeg, die toch heel wat hoger in de (…) Het hele nieuwsbericht

Autodiefstal

Zaterdag 1 december 2018
Beringen - AutodiefstalIn de Zuidstraat in Beringen gingen dieven vandaag met een Nissan X-trial aan de haal.

Weerstand Koersel wint in Achel

Zaterdag 1 december 2018
Beringen - Weerstand Koersel wint in AchelWeerstand Koersel heeft een uitoverwinning behaald op het veld van Achel VV. Uitslag: 0-1. Stal Sport verloor met 1-0 in Elen.

Regina Vanzeir overleden

Zaterdag 1 december 2018
Beringen - Regina Vanzeir overledenDonderdag is Regina Vanzeir overleden, de weduwe van Henri Ariën. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Ria Schulpe overleden

Zaterdag 1 december 2018
In Ukkel is woensdag de uit Beringen afkomstige Ria Schulpe overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint Annekerk in Brussel.

Herfst bijna ten einde

Zaterdag 1 december 2018
Lens op Beringen
Beringen - Herfst bijna ten eindeZoomDe mooie herfstkleuren zijn zo goed als voorbij, de blaadjes aan de bomen dwarrelen richting aarde en de winter is zo in zicht. Toch is het nog altijd mooi om te wandelen in Beringen, stevige schoenen en een wind- en regenjas zijn wel nodig. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Poëzie op zaterdag

Zaterdag 1 december 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Poëzie op zaterdagZoomOok vandaag brengt Edith enkele gekleurde woorden...

Rode Weg Beringen-Mijn

Zaterdag 1 december 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Rode Weg Beringen-MijnZoomGust Ischen maakt elke week een mooie duofoto. Vandaag een overbekend gezicht: de Rode Weg in Beringen-Mijn.

Lossing Tervant

Zaterdag 1 december 2018
Uit de oude doos
Beringen - Lossing TervantZoomVandaag een mooie foto van de kanaalkom in Tervant die we kregen van Moreno Signori. Heb jij nog een leuke foto genomen in Beringen? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen