Het overige nieuws

Morgen is het 1 mei

Donderdag 30 april 2020
Beringen - Morgen is het 1 meiZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
De wolf krijgt in Vlaanderen de hoogste beschermingsgraad, heeft minister Zuhal Demir vandaag aangekondigd. Bij een opzettelijke doding van een wolf kan de dader voortaan de maximale gevangenisstraf van vijf jaar krijgen en een boete van 500.000 euro oplopen. De minister heeft vandaag bij de Vlaamse regering een voorontwerp van decreet ingediend dat deze wijzigingen behelst. De wolf krijgt op die manier dezelfde bescherming als de bever en de otter. Inmiddels geldt er een jachtverbod in het leefgebied van de wolf tijdens het voortplantingsseizoen.   

Nieuw: (Immo) Beautysplash

Donderdag 30 april 2020
Kirsten Put uit Beringen heeft de besloten vennootschap (Immo) Beautyplash opgericht met zetel aan de Eggestraat in Beringen. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen en in roerende financiële goederen. Het bedrag van het eigen vermogen van de vennootschap bedraagt tweeduizend euro.

Stenengooiers vrijgesproken

Donderdag 30 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stenengooiers vrijgesprokenTwee inwoners van Houthalen zijn vandaag in beroep vrijgesproken voor het verwonden van een agent tijdens rellen die in oktober 2013 uitbraken in de wijk Meulenberg. De agent werd geraakt door een steen en is voor 90 procent invalide. Volgens het hof van beroep is het niet bewezen dat de verdachten de bewuste steen gooiden. In eerste aanleg hadden de verdachten 40 en 18 maanden cel gekregen.(PG).

Al 5.125 corona-pv's

Donderdag 30 april 2020
De Limburgse politiezones hebben de jongste week 500 corona-pv's opgesteld, meestal voor het maken van niet-noodzakelijke verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Sinds het begin van de coronamaatregelen zijn al 5.125 pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 884, Lommel 223, HANO 175, Kempenland 230, Tongeren-Herstappe 192, Beringen-Ham-Tessenderlo 422 en Heusden-Zolder 248.

Niet iedereen heeft internet

Donderdag 30 april 2020
#samentegencorona
In deze coronacrisis verloopt communicatie hoofdzakelijk digitaal. Toch heeft een aanzienlijk deel van de bevolking nog geen internetconnectie, via eender welk apparaat. In totaal heeft 22% van de alleenstaanden in België thuis geen internet. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het gaat voornamelijk om iets oudere personen: bij de 65-74-jarigen gaat het zelfs om 31%. Ook 2% van de schoolgaande kinderen heeft thuis geen toegang tot internet, en kan dus onmogelijk thuis online les volgen.

Code geel: onweer

Donderdag 30 april 2020
Beringen - Code geel: onweerIn de late namiddag en avond worden buien en lokaal onweer verwacht. Tijdens het onweer zouden rukwinden tot 75 km per uur of meer mogelijk zijn. Meestal doet de overlast zich dan lokaal voor, maar voor het KMI zijn de voorspellingen toch genoeg om code geel af te kondigen. Die code staat los van de droogtecode in de natuur.

Henri Wolput overleden

Donderdag 30 april 2020
Beringen - Henri Wolput overledenGisteren is Henri Wolput overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Minderjarige opgepakt in Antwerpen

Donderdag 30 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Minderjarige opgepakt in AntwerpenIn Antwerpen vond gisterenavond aan het centraal station van Antwerpen een steekpartij plaats. Daarbij is een minderjarige uit Tessenderlo gearresteerd. De 16-jarige jongen zal vandaag voorgeleid worden bij de jeugdrechter.

Leven met corona (1)

Donderdag 30 april 2020
Beringen - Leven met corona (1)ZoomVanaf maandag gaat de lockdown een nieuwe fase in. (Cartoon: Fobie)

Ontbijtmandjes

Donderdag 30 april 2020
Nieuwe zaak
Beringen - OntbijtmandjesZoomAxelle Wagemans en Anne-Sophie Roosen zijn twee ondernemende tienerzussen uit Paal. Vorig jaar lanceerden ze al een onlineplatfom met zelfgemaakte tote-bags. Nu komen zo op de proppen met ontbijtmandjes geleverd aan huis. "De producten in onze ontbijtmandjes zijn 100% vers en zelfgemaakt. Ze worden bovendien ook gratis aan huis geleverd, iets dat de mensen wel goed kunnen gebruiken in tijden van Corona", zegt Axelle trots.
Meer info via deze link.
Beringen - Dalende curve met besmettingen per dagZoomJos Vandebos maakte voor ons deze grafiek van het aantal besmettingen per dag. En dan zien we dat momenteel het aantal besmettingen per dag dalende is.
Beringen - Opvoedingswinkel West-Limburg staat klaar voor u!ZoomOpvoeden doe je elke dag, het is leuk en uitdagend. Toch is het niet altijd gemakkelijk en heb je wel eens twijfels, onzekerheden of vragen. De opvoedingswinkel blijft bereikbaar voor vragen en gesprekken.
Je kan mailen naar info[!]opvoedingswinkelwestlimburg.be of bellen naar 0490 44 16 11.

Geen stickerverkoop op straat

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Geen stickerverkoop op straatZoomDe jaarlijkse stickeractie van Rode Kruis-Beringen zal er dit jaar anders uitzien. Vrijwilligers kunnen de straat niet op om aan supermarkten hun stickers te verkopen, dus besloot de organisatie om haar stickers gratis te verdelen en de Beringenaren op te roepen een bijdrage te storten voor hun lokale afdeling. Ook dit jaar werd een stickeractie voorbereid, met Suske en Wiske in de hoofdrol, maar door de coronacrisis en de daarbij geldende maatregelen van sociale afstand en het verbod op niet-essentiële verplaatsingen zal de actie niet in haar traditionele vorm kunnen doorgaan. Je kan Rode Kruis Beringen steunen via deze link.

Gilbert Martens overleden

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Gilbert Martens overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Gilbert Martens overleden, de echtgenoot van Danielle Brzyk. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maria Govaerts (100) overleden

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Maria Govaerts (100) overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige en in Beringen-Mijn woonachtige Maria Govaerts overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Henri Gaillot. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Van code rood naar code oranje

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Van code rood naar code oranjeDe regen van gisteren en vandaag heeft de natuur deugd gedaan. Daardoor kan brandfase rood in de natuurgebieden ook teruggeschroefd worden naar code oranje. Dat wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. De brandtorens blijven meestal bemand, kinderen mogen niet alleen de natuur in en bezoekers worden tot grote voorzichtigheid aangemaand

Mondmaskers verplicht bij De Lijn

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Mondmaskers verplicht bij De LijnVanaf komende maandag 4 mei zal De Lijn terug op hogere capaciteit uitrijden en zal elke reiziger vanaf 12 jaar verplicht zijn een mondmasker te dragen op bus of tram. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters nogmaals bevestigd in het Vlaams parlement. “Die verplichting komt er niet omdat we dat willen, maar omdat het noodzakelijk is en de social distancing niet altijd haalbaar is op het openbaar vervoer," aldus de minister.

Op komst: het virustoerisme

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Op komst: het virustoerismeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Madeleine Van Den Eynde

Woensdag 29 april 2020
Vandaag is in Ham de uit Koersel afkomstige Madeleine Van Den Eynde overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Jozef Saeren. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Een liedje over liefde en troost

Woensdag 29 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Een liedje over liefde en troostZoomDe beperkingen door de coronacrisis hebben ook een vloed aan creativiteit op gang gebracht. Zoals vele groepen en koren die vanuit hun kot zingen en daarvan knappe filmpjes in elkaar steken via splitscreen. Bij Exsultate hebben ze ook een prachtige (kleinschalige) productie gemaakt met dirigent-zanger Bruno Sprengers, Sara Wehenkel (zang en gitaar) en Guido Leenders op piano, zoals hij dat al 60 jaar doet. Samen brengen ze een eigen versie van 'Make you feel my love', een liedje over liefde en troost. Voor de gelegenheid, make you feel OUR love.
Beringen - 'Kunst achter het raam' gaat nog even doorZoomHet project 'Kunst achter het raam' gaat nog even door. In verschillende winkels in Beringen kan je kunstwerken spotten van lokale kunstenaars.

Maak zelf uw verzoeklijst!

Woensdag 29 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Maak zelf uw verzoeklijst!ZoomRadio Benelux start vrijdag 1 mei met een nieuw programma: vraagbaak. Dat is een programma waar bedrijven, verenigingen of openbare diensten hun favoriete platen kunnen aanvragen. Kemea en Corvers Fuel Paal mag de spits afbijten. De stad Beringen volgt op 8 mei. Uw lijst op de radio? Mail naar info[!]radiobenelux.be

Maria Bosmans overleden

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Maria Bosmans overledenMaandag overleed in WZC Prinsenhof in Beringen de uit Koersel afkomstige Maria Bosmans,  de echtgenote van Julien Meukens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.

Beringse besmettingen op 219

Woensdag 29 april 2020
Beringen - Beringse besmettingen op 219ZoomIn Beringen zijn tot nu toe 219 besmettingen geteld, dat is nog een lichte stijging ten opzichte van vorige week.
Beringse besmettingen op 219
Zoom

François Poels overleden

Woensdag 29 april 2020
Beringen - François Poels overledenOp 25 april overleed in Hasselt de uit Paal afkomstige François Poels, de echtgenoot van Paula Celen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Rouwadres: Poels-Celen, Hefveldstraat 10/1 3500 Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Automaten met beschermingsmateriaalZoomBedrijven zijn altijd al inventief en creatief geweest en dat bewijst TW Service uit Tessenderlo. Het bedrijf is gespecialiseerd in automaten. Nu is er al een automaat vol met mondmaskers, desinfecterende gel en beschermende handschoenen. "Het normale dagelijkse leven na het terugdraaien van de covid-19 maatregelen zal enkel mogelijk zijn mits het naleven van strikte maatregelen zoals een goede handhygiëne, het dragen van een mondmasker en beschermende handschoenen. De distributie-automaten zijn nu (…) Het hele nieuwsbericht

#nationalenaaiactie

Dinsdag 28 april 2020
Beringen - #nationalenaaiactieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Meer hulpvragen bij OCMW's

Dinsdag 28 april 2020
Beringen - Meer hulpvragen bij OCMW'sDe Limburgse OCMW's krijgen sinds de coronacrisis meer vragen om financiële hulp. Er zijn ook heel wat mensen en gezinnen bij die voor het eerst beroep doen op een OCMW, zo blijkt. Het OCMW van Tongeren registreert 10 tot 15 procent meer aanvragen. Ook in Lommel bijvoorbeeld is het aantal aanvragen toegenomen.
Rob Heselmans uit Paal heeft de besloten vennootschap HERO Consult opgericht met zetel aan de Kreniststraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in meet-, controle- en navigatie-instrumenten en de opleiding van piloten van sportvliegtuigen.

Denis Moons overleden

Dinsdag 28 april 2020
Beringen - Denis Moons overleden
Vandaag is in Beringen Denis Moons overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Victor De L'Arbre overleden

Dinsdag 28 april 2020
Beringen - Victor De L'Arbre overledenGisteren is Victor De L'Arbre overleden, de weduwnaar van de in 1969 overleden Maria Bellinx. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - De toestand is aan het verbeterenDe toestand in het Sint-Franciscusziekenhuis wordt nu elke dag een stukje beter. Er zijn de afgelopen 24 uur 3 patiënten naar huis mogen gaan (nu al 103 in het totaal), waardoor nog 19 coronapatiënten verpleegd worden. Gelukkig is er geen overlijden bijgekomen waardoor dat aantal op 56 blijft.

Wisselvallig weer

Dinsdag 28 april 2020
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weerDepressies en storingen doen geregeld hun intrede in ozne streken. De neerslagkansen blijven de volgende dagen erg hoog en de temperaturen zijn aan de lage kant.
Vandaag trekt een storing over onze regio met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Later wordt het droger en zijn er enkele opklaringen. Na de middag komt echter een aantal buien tot stand, soms pittig met kans op een donderslag. De maxima liggen rond 17 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten. Woensdag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe leerstof

Dinsdag 28 april 2020
Beringen - Nieuwe leerstofZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Covid19 (in het Bjèvels)

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Lydia van der Heyden uit Beverlo schrijft graag teksten en gedichten in haar lokaal dialect. Ook zij vindt vandaag inspiratie in het coronavirus:

Hie zitte we nei al wéke lank te goape in os kot,
Noewet gedoecht da’k da nog oewt za meemoake begot.
We zitte mee e virus da komt vanne Chineze,
Allée da hem ig euvertijd toch inne gazet geleze.
Op kurten tijd is die miserie hiejel de wereld rond,
Joa seg merci eh China, (…) Het hele nieuwsbericht

Blijf binnen!

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Blijf binnen!ZoomEmma De Quick, Sara Schroyen, Sigi Hendrix en Robin Wellens hebben een cover gemaakt van het nummer 'Binnen' van Marco Borsato. En dat wordt in deze coronatijden: blijf binnen. "Zoals we allemaal merken, eisen de maatregelen stilaan hun tol op de bevolking. En omdat het net nu cruciaal is dat we ze nog een tijdje blijven respecteren, heb ik samen met een aantal goede vrienden besloten om hier een nummer naar te herwerken. Enerzijds om iedereen een hart onder de riem te steken en anderzijds om deze toch (…) Het hele nieuwsbericht

'Wij missen jullie!'

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Beringen - 'Wij missen jullie!'ZoomDe leerkrachten van Spectrumcollege campus Paal hebben een filmpje gemaakt om de leerlingen te laten weten dat we hen missen.

Speciale editie B-Magazine

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Speciale editie B-MagazineZoomB-magazine, het stadsmagazine van Beringen, verschijnt in mei in een aangepaste versie. Het magazine zal een coronaspecial worden. “Als stad zagen we dat het virus mensen verbindt en hierdoor mooie initiatieven ontstaan. Want Beringen helpt!” vertelt burgemeester Thomas Vints.
In het stadsmagazine is er plaats voor de vele hartverwarmende initiatieven, nuttige tips en aangepaste dienstmededelingen. “Via facebook deden we een oproep om foto’s in te sturen van verschillende initiatieven. Hier kregen we heel veel respons op.” B-magazine zit vanaf woensdag 29 april in de brievenbus. Online lezen kan morgen via deze link.

Sport in je kot!

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Sport in je kot!ZoomDe sportdienst van de stad Beringen zorgt er al een tijdje voor dat je fit en gezond kan blijven met sportoefeningen online. Ook vandaag geeft Jolien je graag een online work-out. Elke weekdag om 9 uur volgt er een nieuwe work-out dankzij de sportdienst via de Facebookpagina van stad Beringen!. Laat gerust weten wat je van deze work-outs vindt. Filmpjes zijn zeker welkom. 

Geen Folkfestival Ham

Maandag 27 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Geen Folkfestival HamZoomDe meeste festivals voor deze zomer zijn al geannuleerd, ook het Folkfestival in Ham laat vandaag weten dat het festival dit jaar niet doorgaat. "De veiligheid van onze bezoekers en bestaanszekerheid voor Folkfestival Ham primeerden bij het nemen van deze moeilijke beslissing. Onze regering creëerde in de exitstrategie een opening voor kleinere evenementen vanaf fase 3 (8 juni 2020), maar geen duidelijkheid. We weten niet of kleinschalige evenementen in fase 3 kunnen doorgaan, welke evenementen als (…) Het hele nieuwsbericht

Tuinfeest opgedoekt

Maandag 27 april 2020
Beringen - Tuinfeest opgedoekt
In Diest heeft de politie zondagavond een tuinfeest opgedoekt. Zeven personen waren aanwezig op een tuinfeest. Daarbij waren mensen uit Diest, Tessenderlo en Beringen. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal van de politie Demerdal. In onze politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo was er afgelopen weekend slechts één inbreuk te noteren voor een samenscholingsverbod met vier personen. 

Bruno Kmiec overleden

Maandag 27 april 2020
Beringen - Bruno Kmiec overledenVandaag is Bruno Kmiec overleden, de weduwnaar van de op 31 maart overleden Monique Zandecki. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Magda Lemmens overleden

Maandag 27 april 2020
Beringen - Magda Lemmens overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Magda Lemmens overleden, de echtgenote van Jean Vanschooren. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Irma Bleux overleden

Maandag 27 april 2020
Beringen - Irma Bleux overledenGisteren is de in Beringen-Mijn woonachtige Irma Bleux overleden, de weduwe van de in 1985 overleden Emile Gybels. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Koningsdag in Nederland. Polonaise!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het Covid19-virus is via de lucht overdraagbaar. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wetenschappelijk aangetoond. Daardoor is voor het eerst bewijs geleverd dat social distancing noodzakelijk is. Afstand houden, dus!

Online inschrijvingen

Maandag 27 april 2020
Beringen - Online inschrijvingenZoomOmwille van de coronacrisis is het momenteel niet mogelijk om zich in te schrijven voor het Spectrumcollege op de campus zelf. Je kan vanaf nu online inschrijven via deze link. De leerlingen maakten ook nog dit uitnodigend filmpje voor hun school.

Noëlla is drachtig

Maandag 27 april 2020
Beringen - Noëlla is drachtigZoomHet Agentschap Natuur en Bos laat weten dat er wolvenwelpjes op komst zijn. "Naar aanleiding van de recente berichten over het al dan niet drachtig zijn van Noëlla willen we iedereen geruststellen. Het in Limburg gevestigde wolvenpaar stelt het goed en wolvin Noëlla is wel degelijk drachtig. Als alles verder goed blijft gaan, is een Vlaamse wolvenroedel in de maak. De geboorte van welpen zal niet lang meer op zich laten wachten. De eerste weken na de geboorte leiden wolven een onopvallend (…) Het hele nieuwsbericht

Vogels vallen raam aan

Maandag 27 april 2020
Beringen - Vogels vallen raam aanZoomEén van de meest voorkomende oproepen in het voorjaar in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen gaat over zangvogels die ramen of spiegels aanvallen. Niet onlogisch. In het voorjaar start namelijk de broedperiode voor vogels, en de eerste fase is het afbakenen van een territorium. Mannetjes moeten indruk maken op vrouwtjes. Naast hun soms geweldig klinkende zang doen ze dit ook door aan het vrouwtje te laten zien dat ze sterk genoeg zijn om een goed territorium af te bakenen waarin jongen veilig en (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - Een overzichtje van de maatregelenZoomDe maatregelen die afgelopen vrijdagavond werden afgekondigd, zorgen nog voor veel vragen. De overheid geeft dit schema mee met de belangrijkste maatregelen. Op deze site kan je ook nog alle info vinden over het coronavirus.

Fons Claes overleden

Maandag 27 april 2020
Beringen - Fons Claes overledenZaterdag is de in Koersel woonachtige Fons Claes overleden, de echtgenoot van Maria Nijs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Blijf gezond

Maandag 27 april 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Blijf gezondIk heb drie dagen tevergeefs getracht om over iets anders te schrijven dan het coronavirus. Ik zocht een nieuwe invalshoek om het wereldnieuws aan te vallen maar er was een onverklaarbare onweerstaanbare drang die mij steeds naar de oorsprong van het nieuws bracht. Wereldwijd is dat ook nog eens hetzelfde en dan blijft er niets meer over dan … Trump. Ik word bleek van zijn fake news dat dan ook nog gelinkt is aan corona. Daar schieten we ook niks mee op. Niets aan te verhelpen, alle wegen leiden naar C. (…) Het hele nieuwsbericht

Theophiel Vandeven overleden

Zondag 26 april 2020
Beringen - Theophiel Vandeven overledenWoensdag is in Koersel de uit Hechtel afkomstige Theophiel Vandeven overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid en de verstrooiing van de as op de begraafplaats in Koersel vinden in intieme kring plaats.
Beringen - Naar een heropening der scholenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jeanne Vanoppen overleden

Zondag 26 april 2020
Beringen - Jeanne Vanoppen overleden
Vandaag is Jeanne Vanoppen overleden, de weduwe van Clement Vanderaerden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats in Paal.
Beringen - 1712 voor hulp bij partnergeweldZoomNaar aanleiding van het geval van intrafamiliaal geweld dit weekend in Beverlo, geven we nog graag het nummer 1712 mee. Dat is een hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de Vertrouwenscentra Kindermishandeling staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Meer info ook via deze link.

'Not happy'

Zondag 26 april 2020
Vandaag gezien
Beringen - 'Not happy'ZoomZo voelen zich momenteel nog heel veel mensen in deze lockdownperiode: not happy!

Asielzoeker dreigt met aanslag

Zondag 26 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag moet een 24-jarige asielzoeker die in het asielcentrum in Helchteren verblijft voor de onderzoeksrechter in Hasselt verschijnen omdat hij meerdere dreigementen uitte. Hij zei onder meer dat hij alle christenen de keel zou oversnijden en zichzelf zou opblazen.
Beringen - Weer nieuwe wolven gespot in WalloniëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - Opgepast: valse sites voor mondmaskersZoomDe afgelopen weken werden massaal nieuwe domeinnamen geregistreerd met een verwijzing naar COVID-19 en meer specifiek naar mondmaskers. "Een deel van deze domeinen is waarschijnlijk geregistreerd door criminelen die ze willen gebruiken om valse websites en webshops te lanceren. Nu het sociale leven weer op gang zal komen, maken we ons allemaal klaar om dit veilig te kunnen doen. Bedrijven bestellen mondmaskers voor medewerkers en ook particulieren gaan ernaar op zoek. Maar wees op je hoede voor valse webshops als je online mondmaskers wil kopen", waarschuwt de overheid. 
Tips over een veilig internet kan je vinden op de site van safeonweb. Er circuleren trouwens ook weer veel valse mails. Die mails kan je best melden via verdacht[!]safeonweb.be 

100 pizza's voor UZ Diest

Zaterdag 25 april 2020
#samentegencorona
Beringen - 100 pizza's voor UZ DiestZoomAli Baba uit Beringen bezorgde het UZ Ziekenhuis van Diest maar liefst 100 pizza's voor hun inzet in de coronacrisis. En dat werd gesmaakt.

Moeder en kind

Zaterdag 25 april 2020
Lens op Beringen
Beringen - Moeder en kindZoomEen moderne versie van een gelukzalig tafereel in Tervant. (foto Bart Liesenborgs)
Beringen - Mondkapjes worden verplicht bij De LijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al 4,3% heeft antistoffen

Zaterdag 25 april 2020
Beringen - Al 4,3% heeft antistoffenDe immuniteit van de Vlaamse bevolking voor Covid-19 is verdubbeld in 2 weken tijd. In totaal heeft 4,3% van de bevolking in België antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, uitvoert in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen en Le Service du Sang. Ondertussen werden 1327 bloedstalen getest op de aanwezigheid van antilichamen tegen SARS-CoV-2.
De groepsimmuniteit bouwt zich langzaam maar zeker op, maar blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Remi Gaethofs overleden

Zaterdag 25 april 2020
Beringen - Remi Gaethofs overledenWoensdag is de uit Koersel afkomstige en in Lummen woonachtige Remi Gaethofs overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Bertha Neys. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Martha Schaeken overleden

Zaterdag 25 april 2020
Beringen - Martha Schaeken overledenDinsdag overleed in WZC Hof ter Bloemen in Heusden-Zolder de uit Koersel afkomstige Martha Schaeken, de weduwe van de in 2004 overleden André Jans. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Robert Vanschooren overleden

Zaterdag 25 april 2020
Beringen - Robert Vanschooren overledenIn WZC Sporenpark is donderdag Robert Vanschooren overleden, de echtgenoot van Paula Byloos. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Suzanna Swerts overleden

Zaterdag 25 april 2020
Beringen - Suzanna Swerts overledenOp 17 april overleed Suzanna Swerts, de weduwe van Valère Wijnants. Zij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Luc en Erica Broekmans-Wijnants, Linkestraat 2 3582 Koersel.

Dit jonge groen...

Zaterdag 25 april 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Dit jonge groen...ZoomGenieten van de lente en de natuur is deze week de inspiratie van Edith en Lambert.

Markt Beringen

Zaterdag 25 april 2020
Uit de oude doos
Beringen - Markt BeringenZoom
Een markt vol bomen, is eens wat anders dan klinkers en metalen bananen. Maar bij de heraanleg van het nieuwe marktplein komt er terug meer ruimte voor groen. Wie zie alweer, alles komt terug?
We geven ook nog de laatste winnaar van onze quiz mee: Ahmet Özden. Het juiste antwoord was Voltaire. We danken iedereen die de afgelopen weken meegespeeld heeft.

Stadium baan

Zaterdag 25 april 2020
Uit de oude doos
Beringen - Stadium baanZoomSupporters van Beringen FC kennen dit plekje maar al te goed!
Alle winkels mogen op 11 mei weer open, op voorwaarde dat hygiënische maatregelen worden nageleefd. Bedrijven mogen op 4 mei weer openen op voorwaarde dat er duidelijke veiligheidsprotocollen zijn die op sectorniveau zijn vastgelegd. Dat is zonet beslist op de Nationale Veiligheidsraad. Die besliste ook dat mondmaskers voortaan verplicht worden op bus en trein.
De Limburgse politiekorpsen hebben afgelopen week 726 corona-pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 101, Lommel 10, HANO 21, Kempenland 56, Tongeren-Herstappe 47 en Beringen-Ham-Tessenderlo 38. Sommige politiezones schreven de helft minder pv's uit, vergeleken met een week eerder. Dit kan te maken hebben met de versoepeling van de maatregelen.
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 1.048.706 euro steun toe aan Alucan Benelux in Lummen. De middelen zijn bedoeld voor een nieuwe vestiging in Lummen voor de productie van spuitbussen en flessen in licht materiaal, zoals bijvoorbeeld aluminium drinkflessen die vaak door sporters worden gebruikt of spuitbussen voor bijvoorbeeld slagroom.
Beringen - Bijeenkomst van de nationale veiligheidsraadZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
Beringen - De kinderburgemeester leest voorZoomSpeciaal voor de kinderen van Beringen leest de kinderburgemeester voor uit haar favoriete (kinder)boek 'Kabouter Druppie en eekhoorn Pluim'. Wil je ook graag uit je favoriete (kinder)boek voorlezen? Stuur dan een mailtje naar de bibmedewerkers, Liesje Frison, via liesje.frison[!]beringen.be!  

Weersverandering!

Vrijdag 24 april 2020
Weerbericht
Beringen - Weersverandering!De anticyclonale condities beginnen stilaan te verzwakken. Eerst zien we wat meer wolken, al blijft het voorlopig nog droog. Na het weekend kunnen storingen tot onze streken doordringen en nemen ook de neerslagkansen toe. Het wordt bovendien wat kouder.
Vandaag wordt een zonnige dag met slechts enkele stapelwolken en wat hoge sluierbewolking. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.
Zaterdag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - 1712 voor hulp bij partnergeweldZoom1712 is een professionele hulplijn voor burgers met vragen over geweld. Tijdens de coronacrisis ziet hulplijn 1712 een toename van het aantal oproepen over familiaal geweld zoals kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmis(be)handeling.
Daarom zijn er nu yitgebreide openingsuren. De hulplijn 1712 is 50% meer bereikbaar in vergelijking met vorige maand. Telefoon: maandag tot vrijdag van 9u tot 18u. Chat: maandag tot donderdag van 13u tot 20u. Klik hier voor meer info of hulp.

Daar is de buxusmot weer

Vrijdag 24 april 2020
Beringen - Daar is de buxusmot weerZoomIn al de coronatijden zouden we haast de buxusmot vergeten. De rupsen zijn er al weer en vreten lustig in onze tuin de buxus kaal. Natuurpunt geeft op deze site tips hoe je de buxusmot kan bestrijden op een natuurvriendelijke manier. (foto Stephan Volders)

Joseph Snoeys overleden

Vrijdag 24 april 2020
Beringen - Joseph Snoeys overledenOp 18 april overleed Joseph Snoeys. Hij was 81 jaar. Het afscheid, gevolgd door de verstrooiing van de as op de begraafplaats van Koersel vindt in intieme kring plaats.
Beringen - Vier nieuwe spelers voor RSC KoerselZaalvoetbalclub RSC Koerselheeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Jamie Ouazza (Full Genk), Amin Akrich (Mofa Hasselt), Giovanni Verhoeven (Noorderwijk) en Sabir Taouil (Academie Antwerpen).

De 'Blijf in je kot'-quiz

Vrijdag 24 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
En dan zijn we toe aan onze laatste quiz. In mei 1739 kwam een bekend Frans wijsgeer en schrijver in Beringen logeren en hij liet zich minachtend uit over Beringen, een land van barbaren waar de beschaving nog niet was doorgedrongen. Wie was deze filosoof?
A: Descartes
B: Voltaire
C: Camus
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en krijgt vandaag een boek en DVD met 14 films over de mijnen. De antwoord gisteren was motorcross. De winnaar is Rob Scroyen.

De coronacijfers in Limburg

Donderdag 23 april 2020
Beringen - De coronacijfers in LimburgZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

De 'sonic boom' gehoord?

Donderdag 23 april 2020
Beringen - De 'sonic boom' gehoord?ZoomDeze namiddag heeft een F16 (foto) van de vliegbasis Kleine Brogel tijdens een Operational Check Flight weer de geluidsmuur doorbroken. Bij de controle van de motor versnelt de testpiloot het toestel boven 1200 km/u. Dat veroorzaakt - zoals vorige week - een 'sonic boom', die in de regio gehoord werd. 
Defensie had deze test op voorhand aangekondigd. "We proberen altijd zo transparant mogelijk te zijn en gaan mee met de moderne (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: DataNoVa

Donderdag 23 april 2020
Nobby Vanheyst uit Beringen heeft de besloten vennootschap DataNoVa opgericht met zetel aan de Kiezelvoortweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer onderhoud en reparatie van computers, het hosten van websites én data- en gegevensverwerking.
Bregt Van Tongerloo uit Koersel heeft de besloten vennootschap VTB Consulting opgericht met zetel aan het Bugtenpad in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy, onderhoud en de herstelling van hard- en software én webhosting.

Agri-Men failliet verklaard

Donderdag 23 april 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Agri-Men, een agricultureel collectief uit Beringen, failliet verklaard. De onderneming had zelf de boeken neergelegd. Schuldvorderingen moeten voor 23 mei ingediend worden.

Swa'ke Wouters overleden

Donderdag 23 april 2020
Beringen - Swa'ke Wouters overledenGisteren is Swa'ke Wouters overleden, de echtgenoot van Mariake Boons. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Al 334 coronadoden in ziekenhuizen

Donderdag 23 april 2020
In de Limburgse ziekenhuizen zijn tot op heden 334 coronapatiënten overleden. Er werden nu al 982 coronapatiënten uit de Limburgse ziekenhuizen ontslagen.

Te snel: auto kwijt

Donderdag 23 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een politiepatrouille merkte hoe een bestuurder een snelheid van 107 km per uur ontwikkelde en voetgangers en fietsers in gevaar bracht op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De agenten zetten de achtervolging in en konden de 23-jarige uit Houthalen-Helchteren uit het verkeer plukken. Het rijbewijs van de twintiger is onmiddellijk ingetrokken. Zijn voertuig is in beslag genomen

Garagisten terug aan het werk

Donderdag 23 april 2020
Beringen - Garagisten terug aan het werkZoom                                                                           (Cartoon: Fobie) 

Met de groeten uit... Thailand

Donderdag 23 april 2020
Beringen - Met de groeten uit... ThailandZoomSoms krijgen we een foto binnen die we echt geweldig vinden. Zoals deze foto van een krab. Patrick Jacobs ging er aan de kust in Thailand even voor zitten en kon het beestje tot op een paar centimeter benaderen. Het was een ijdele krab, want ze poseerde en liep niet weg. Let op die twee oogjes onder die antennekes!  
Met de groeten uit... Thailand
Zoom

De 'Blijf in je kot'-quiz

Donderdag 23 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Voor onze voorlaatste quizvraag gaan we nog een naar 't Koersels Kapelleke. In de kapel hangt een glasraam ter ere van een sportclub. Welke sport was belangrijk aan 't Fonteintje?
A: Wielrennen
B: Veldlopen
C: Motorcross
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van de dag is Peter Camps, het antwoord was moto's en fietsen.
Nadat de voorbije dagen al enkele Limburgse gemeenten aankondigden mondmaskers aan te zullen kopen voor hun inwoners, vroegen verschillende lezers zich af of hun gemeente dat ook zou doen. Dat hoeft niet. Vandaag heeft het provinciebestuur beslist om voor heel Limburg een samenaankoop te doen. Op die manier wil men een opbod voorkomen, zegt gedeputeerde Inge Moors. De gemeentebesturen zijn meteen op de hoogte gebracht en kunnen inschrijven voor de samenaankoop.

Bertha Dielkens overleden

Woensdag 22 april 2020
Beringen - Bertha Dielkens overledenVandaag is in Stal Bertha Dielkens overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Alfons Put. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nadine Vercammen overleden

Woensdag 22 april 2020
Beringen - Nadine Vercammen overledenGisteren is de in Stal woonachtige Nadine Vercammen overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mondmaskers mét Limburg-logo

Woensdag 22 april 2020
Beringen - Mondmaskers mét Limburg-logoZoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Henri Kenens overleden

Woensdag 22 april 2020
Beringen - Henri Kenens overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Henri Kenens overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Maria Elsen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Pol Schraepen overleden

Woensdag 22 april 2020
Beringen - Pol Schraepen overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Pol Schraepen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Maria Leten. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Beringen - Corona: naar versoepeling vanaf 4 mei?De experten die zich buigen over de exitstrategie voor de coronacrisis pleiten voor een gedeeltelijke heropening voor de bedrijven en winkels vanaf 4 mei. Dat meldt Le Soir. Vanaf die datum zouden inperkingsmaatregelen progressief opgeheven kunnen worden voor bepaalde niet-essentiële activiteiten.
Telewerk zou verplicht blijven waar dat mogelijk is. Voorwaarde is ook dat de statistieken de goede kant blijven opgaan.
Ook een avond met familie of goede vrienden zou weer toegelaten (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - Verwennerij in woon-zorgcentra (2)ZoomOnze bewoners van de woon-zorgcentra worden nog altijd extra verwend. Zo kregen ze in Corsala Koersel onder andere cake van de moslimgemeenschap, eitjes van RIMO Limburg, chocolade van Bidfood en lekkere pralines van Leonidas, confiserie Baeten.
Verwennerij in woon-zorgcentra (2)Verwennerij in woon-zorgcentra (2)
Zoom

De 'Blijf in je kot'-quiz

Woensdag 22 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Vandaag een vraag over voetbalclub Flandria Paal. De club werd in 1924 gesticht en wordt genoemd naar het merk Flandria. Wat was Flandria in die tijd?
A: een merk van groenten
B: een merk van sigaretten
C: een merk van fietsen en moto's.
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. Lucienne Cuypers is de winnaar van gisteren, het antwoord was 1966.

Beringen - Ondertussen, in de doe-het-zelfzaak...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Beringen - Museum zet audiotours tijdelijk onlineZoomHet Gallo-Romeins Museum van Tongeren is sinds 13 maart gesloten. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke expositie ‘Dacia Felix’ zijn sindsdien niet meer toegankelijk. Beide tentoonstellingen konden bezocht worden met audiogidsen. Die biedt het museum nu tijdelijk online aan. Je kan ze raadplegen via de website van het museum
De permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum vertelt (…) Het hele nieuwsbericht

Kunnik Nemi Na Joen Komn

Dinsdag 21 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Kunnik Nemi Na Joen KomnZoomIn deze coronatijden zijn er al heel veel liedjes gemaakt over corona. Vandaag geven toch dit mooie liedje mee - in het West-Vlaams, van Katrien Verfaillie samen met Raf Walschaerts en Walter Janssens. We hebben eerder deze maand in Paal dit liedje al eens gehoord in het Buitings tijdens een zorgapplaus.

Louis Hoydonckx overleden

Dinsdag 21 april 2020
In Koersel is vandaag Louis Hoydonckx overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Lisette Vandebriel. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Aanhoudend zonnig, wel wind

Dinsdag 21 april 2020
Weerbericht
Beringen - Aanhoudend zonnig, wel windHet omvangrijke en krachtige hogedrukgebied nabij Scandinavië kan onafgebroken het weerbeeld in onze streken domineren. Wolken komen er niet aan te pas en de zon is dan ook vanaf de vroege ochtend tot de late avond aanwezig. Er staat wel een strakke wind. De heldere condities houden tot het einde van de week aan, al zwakt de wind wat af. In het weekend zijn er wat meer wolken.
Morgen/woensdag is het al uitermate zonnig bij het ochtendgloren. De zon blijft volop aanwezig tot ze in de avond achter (…) Het hele nieuwsbericht

Corona-woonerven in Brussel

Dinsdag 21 april 2020
Beringen - Corona-woonerven in BrusselZoomAlle straten binnen de Brusselse Kleine Ring worden woonerf tot de coronamaatregelen aflopen. Je mag er dan maximum 20km/u rijden. (Cartoon: Fobie)
Beringen - Ondertussen, bij het woonzorgcentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vrouw sukkelt in kanaal en overlijdtEen 75-jarige vrouw uit Heppen deze voormiddag verdronken in het Albertkanaal ter hoogte van de Zandstraat in Ham. De vrouw reed met een scootmobiel en kwam in het water terecht. Een voorbijganger zag het gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. Die waren snel ter plaatse maar konden de vrouw niet meer redden. Het parket Limburg stelt nog een onderzoek in naar de omstandigheden van het ongeval.

Frans Cuyvers overleden

Dinsdag 21 april 2020
Beringen - Frans Cuyvers overledenGisteren is de in Paal woonachtige Frans Cuyvers, de levenspartner van Elisabeth Joret, overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Albert Daniels overleden

Dinsdag 21 april 2020
Beringen - Albert Daniels overledenGisteren is in WZC Reigersvliet in Leopoldsburg de uit Paal afkomstige Albert Daniels overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Lutgarde Vanhamel. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Twee doden gevonden in TessenderloZoomParket en politie stellen een onderzoek in naar het verdacht overlijden van een koppel in Tessenderlo. Aan het Konijnenpad werden gisterenavond twee lijken aangetroffen in een chalet. De twee zouden al een tijdje overleden zijn. Mogelijk gaat het om een gezinsdrama. Ook de ontmijningsdienst van het leger kwam vandaag nog ter plaatse. "Momenteel wordt de identiteit van de personen nog onderzocht. Voor de veiligheid zijn DOVO en het labo ter plaatse geweest omdat er explosieven zijn aangetroffen", zegt Anja de Schutter van het Parket Limburg. Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Mooov vanaf vandaag online

Dinsdag 21 april 2020
Beringen - Mooov vanaf vandaag onlineZoomHet wereldfilmfestival Mooov is vanaf vandaag online te bekijken en dat is een unicum in de geschiedenis van het festival. In Beringen is The Roxy Theatre Koersel al jaren de partner van het festival. Klik op deze link om de films thuis in je zetel te bekijken.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Dinsdag 21 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Vandaag een foto uit het rijke archief van jeugdhuis Club 9 in Koersel. In welk jaar zag het jeugdhuis het levenslicht?
A: 1958
B: 1966
C: 1976
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Chris Reinert, het antwoord was B, Michelin.

Bloesemtijd

Maandag 20 april 2020
Vandaag gezien
Beringen - BloesemtijdZoomBloesemtijd, iedereen denkt aan appelen en peren. Maar ook hier in Beringen bloeit er wat moois: de bloesem van de blauwe bes. (Gust Ischen)

Jean Jakers overleden

Maandag 20 april 2020
Beringen - Jean Jakers overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Jean Jakers overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Jeanne Vangeel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Fons Baute overleden

Maandag 20 april 2020
Beringen - Fons Baute overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Fons Baute overleden, de echtgenoot van Lucienne Ceunen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Corona: de cijfers...

Maandag 20 april 2020
Beringen - Corona: de cijfers...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Woord van de week: raambezoek

Maandag 20 april 2020
De taaltelefoon heeft weer een nieuw woord opgenomen: raambezoek. Door de coronamaatregelen is het niet toegestaan om op bezoek te gaan bij vrienden of familie. Daarom organiseren sommige zorginstellingen raambezoeken of raamvisites. Zo kunnen bewoners hun familieleden in levenden lijve zien, zonder dat er risico is op besmetting. Ook kersverse ouders krijgen tegenwoordig raambezoek. Veilig vanachter het glas tonen ze hun baby aan de mensen buiten.

Code rood in natuurgebied

Maandag 20 april 2020
Beringen - Code rood in natuurgebiedZoomIn Limburg is de code "rood" afgekondigd. Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Vuur maken is verboden, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos.
Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en brandweerdiensten. (Foto Rudy Schoofs)
Beringen - François Decoster en Rosa Mens overledenOp 2 april zijn François Decoster en Rosa Mens overleden. Zij waren 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Hun urne werd bijgezet op de begraafplaats van Beringen-Centrum.
Beringen - Vredesboodschap over de grenzen van godsdienstZoomOp initiatief van de Beringse islamleraar Bahattin Koçak is er een video gemaakt met een islamitisch, boeddhistisch, christelijk, vrijzinnig en bahai vredesboodschap ter nagedachtenis van de overledenen in tijden van Corona. Deze boodschap van hoop en liefde wordt ook opgedragen voor de naasten maar ook voor de zorgverleners en eenieder die zich inzet voor de redding van de mensheid.

De paasvakantie is voorbij

Maandag 20 april 2020
Beringen - De paasvakantie is voorbijZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

De 'Blijf in je kot'-quiz

Maandag 20 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Er zijn weinig restaurants in Beringen die ooit een vermelding kregen in een belangrijke culinaire gids maar restaurant 't Hert in Beringen wel en dit in een gids van 1939. Welke?
A: Gault & Millau
B: Michelin
C: Guide Bleu
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. Het antwoord van gisteren was Nektarios. De winnaar is Ronny Lemmens. 

Birger Put overleden

Zondag 19 april 2020
Beringen - Birger Put overledenIn Hasselt is de uit Beringen afkomstige Birger Put overleden. Hij was 40 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Motstraat 69 3580 Beringen.

Polleke Steenaers overleden

Zondag 19 april 2020
Beringen - Polleke Steenaers overledenGisteren is Polleke Steenaers verleden, de weduwnaar van de in 2000 overleden Elza Neuskens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Rouwadres: Peeters-Steenaers, St.-Petrusstraat 17 3580 Beringen.

Strobalen vatten vuur

Zondag 19 april 2020
Beringen - Strobalen vatten vuurGisterenmiddag hebben balen stro vuur gevat in een weide aan de Slaagstraat in Beringen. De brandoorzaak is niet gekend.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Zondag 19 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
In Beringen-Mijn is er een kleine maar mooie Grieks-Orthodoxe kerk. Naar welke heilige is deze parochie genoemd?
A: Parochie van de Heilige Nektarios
B: Parochie van de Heilige Katerina
C: Parochie van de Heilige Nikolaas
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van van gisteren is Gerda Vanheyst, de Banneuxkapel was het juiste antwoord.

Het zit er aan te komen...

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Het zit er aan te komen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Noëlla Poelmans overleden

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Noëlla Poelmans overledenVandaag is de in Stal woonachtige en uit Koersel afkomstige Noëlla Poelmans overleden, de echtgenote van Luc Baute. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Melktandje van een mammoetje

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Melktandje van een mammoetjeZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Deze maand is dat de melktand van een mammoet. Die melktand (foto) werd gevonden bij opgravingen in Veldwezelt (Lanaken) waar ook sporen van neanderthalerkampen werden aangetroffen. De kies van dit mammoetkalf is liefst 6cm hoog. Het dier moet ongeveer 50.000 jaar geleden hebben geleefd.
Mammoeten hadden naast twee slagtanden vier kiezen: twee in de onderkaak en twee in de bovenkaak. De ribbels van de kiezen dienden om steppegrassen en dwergstruiken fijn te kauwen. Tijdens hun leven wisselden mammoeten vijfmaal van tanden. Rond hun 35ste gebeurde dat voor het laatst. Die tanden gebruikten ze letterlijk tot op het bot. Vele mammoeten stierven rond hun 50ste of 60ste van ontbering: ze konden hun voedsel niet meer vermalen...

Museum in quarantaine... (3)

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Museum in quarantaine... (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Toine Lefebvre overleden

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Toine Lefebvre overledenIn Paal is vandaag de uit Beverlo afkomstige Toine Lefebvre overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Julia Volders. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Evy Delchambre overleden

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Evy Delchambre overledenGisteren overleed de in Beringen-Mijn woonachtige Evy Delchambre, de echtgenote van Julien Lemmens. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Julien Lemmens, Beverlosesteenweg 429  3582 Beringen-Mijn.

Lied troost in coronatijd

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Lied troost in coronatijdZoomDe Duitse componist Christoph Siemons, die zelf een tijdje voor zijn leven moest vechten, componeerde een coronalied. Het wordt gezongen door een groep van zo'n 100 muzikanten. Siemons wil met zijn lied troost en hoop geven.

Louisa Louwet overleden

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - Louisa Louwet overledenOp 11 april overleed Louisa Louwet, de weduwe van Remi Nys. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Zacht en wisselvallig

Zaterdag 18 april 2020
Weerbericht
Beringen - Zacht en wisselvalligAan de zuidelijke flank van een krachtig hogedrukgebied over Scandinavië, kunnen storingen tijdelijk tot over onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen daarbij toe. De volgende dagen dwingt het hogedrukgebied de storingen terug naar het zuiden en wordt het stralend zonnig weer met maxima die vrij hoog zijn voor de tijd van het jaar. Er komt wel een strakke wind te staan.
Vandaag wisselen zwaar bewolkte perioden af met enkele opklaringen. In de ochtend kan er hier en daar een (…) Het hele nieuwsbericht

Als elke ochtend...

Zaterdag 18 april 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Als elke ochtend...ZoomZaterdag is poëziedag bij de Internetgazet met gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Zaterdag 18 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Deze kapel staat in Beringen in de buurt van de Hekstraat/Beekstraat. De naam verwijst naar een bekend bedevaartsoord.
A: Lourdeskapel
B: Banneuxkapel
C: Fatimakapel
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Zenona Wachowiak, het juiste antwoord was 1952.

Die ochtend in Paal

Zaterdag 18 april 2020
Lens op Beringen
Beringen - Die ochtend in PaalZoomBart Liesenborghs toont vandaag een beeld van Paal in coronatijden: rustig en leeg.

Beringen Hoogstraat

Zaterdag 18 april 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beringen HoogstraatZoomHet gemeentehuis was in een ver verleden gevestigd in de Hoogstraat. Volgend jaar komt het stadhuis terug naar het centrum, in het oude college.

Jos Convens overleden

Vrijdag 17 april 2020
Beringen - Jos Convens overledenOp 16 april is Jos Convens overleden. Hij werd geboren op 17 februari 1936 in Heppen. Hij verbleef in WZC Prinsenhof in Koersel. Hij werd 84 en is de weduwnaar van Olga Bomans, overleden in 2018. De uitvaart vindt plaats in beperkte kring.

Mèneke Leyssens overleden

Vrijdag 17 april 2020
Beringen - Mèneke Leyssens overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Mèneke Leyssens overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Louis Meynen. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Felix Mondelaers overleden

Vrijdag 17 april 2020
Beringen - Felix Mondelaers overledenIn Paal is gisteren Felix Mondelaers overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Maria Vranken. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, aan het Albertkanaal...ZoomDe werken aan het Albertkanaal in Beringen hadden veel bekijks de afgelopen dagen. Veel wandelaars en fietsers zien hoe het kanaal een stukje smaller is geworden richting Hasselt.
Ondertussen, aan het Albertkanaal...Ondertussen, aan het Albertkanaal...
Zoom

Wees niet bang voor vleermuizen

Vrijdag 17 april 2020
Beringen - Wees niet bang voor vleermuizenZoomHet is me wat geweest, de voorbije maanden. Vleermuizen kregen de schuld van de coronacrisis. Maar het zit toch wat ingewikkelder in elkaar, zeggen wetenschappers. Vleermuizen verspreiden geen COVID-19. Mensen verspreiden COVID-19 door het virus van mens op mens over te dragen.   
De verstoring en vernietiging van leefgebieden en de handel in wilde dieren op ongecontroleerde wildmarkten worden genoemd als oorzaken van het ontstaan van het virus en de COVID-19-uitbraak. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Muziek voor de zorgverleners

Vrijdag 17 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Muziek voor de zorgverlenersZoomJos Vaes uit de Rechtestraat in Koersel brengt elke avond een serenade voor de zorgverleners. Mooi! (Ralf Oehme)

De 'Blijf in je kot'-quiz

Vrijdag 17 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
In welk jaar werd het Casino van Beringen officieel geopend?
A: 1942
B: 1952
C: 1962
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. Het antwoord gisteren was St-Lambertus, de winnaar is Jos Vanderstraeten.

Corona-art (2): de toren van Babel

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Corona-art (2): de toren van BabelZoom                                (Cartoon: Fobie - vrij naar Pieter Bruegel)

Triled faillliet verklaard

Donderdag 16 april 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillisement uitgesproken van Triled uit Beringen, verdeler van energiezuinige verlichtingsoplossingen. Schuldvorderingen moeten voor 16 mei worden ingediend.

Het einde van een berucht gebouw

Donderdag 16 april 2020
Vandaag gezien
Beringen - Het einde van een berucht gebouwZoomHet gebouw waar afgelopen zomer twee brandweermannen het leven lieten, is niet meer. Zo is de site, die jarenlang gekend was als de schandvlek van Beringen-Mijn, opgeruimd. In de plaats komt er een modern gebouw met winkelruimte en appartementen. (foto Marleen Abeels)

Ree gered uit Albertkanaal

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Ree gered uit AlbertkanaalZoomDe duikploeg van de Beringse brandweer mocht vandaag opnieuw het Albertkanaal in en kon dit reetje redden. (foto Brandweer Beringen)

Margriet Vanhove overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Margriet Vanhove overledenIn Koersel is gisteren Margriet Vanhove overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Stinus Lambrechts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Later is er een herdenkingsdienst.

Jo Catalan overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Jo Catalan overledenIn Stal is vandaag Jo Catalan overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieke Vanlook overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Nieke Vanlook overledenIn Koersel is vandaag Nieke Vanlook overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Henri Daniels. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

René Vanheel overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - René Vanheel overledenIn Beringen is gisteren René Vanheel overleden, de echtgenoot van Josée Claesen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

André Maes overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - André Maes overledenIn rusthuis Coham in Ham is gisteren de uit Koersel afkomstige André Maes overleden, de echtgenoot van Magda Wils. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring in de parochiekerk van Koersel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats aldaar.

Zitdagen belastingen geannuleerd

Donderdag 16 april 2020
Dit jaar organiseert de FOD Financiën geen sessies om burgers te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Het is volgens de FOD onmogelijk om de sessies te laten plaatsvinden met respect voor de afstandsregels en andere veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.
De FOD Financiën zegt dat hij zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften wel wil blijven verzekeren. Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of (…) Het hele nieuwsbericht

Glasbollen en kledingcontainers

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Glasbollen en kledingcontainersZoomIn je buurt staan glasbollen en textielcontainers.
Brengt u glas naar de bol? Zorg er dan voor dat u het glas in de juiste bol deponeert en neem het terug mee naar huis als de glasbol vol is.
Kast opgeruimd? Breng uw textiel niet naar de textielcontainer. Door de coronacrisis verlopen de sortering en de afvoer van het textiel moeizaam. De textielophalers zitten hierdoor met een opslagprobleem. Hou textiel dus nog even bij zodat het na de coronacrisis een tweede leven kan krijgen via de textielcontainers.

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Sciensano roept jouw hulp in!Sciensano houdt een 2de COVID-19 gezondheidsenquête die focust op de impact van de huidige crisis op onze levensstijl en ons welzijn. Ze rekenen ook nu op een massale deelname van de burgers. Ben je 18 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 23 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!
Beringen - Veiligheidsraad laat bezoek in rusthuis toeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 

Paul Vanderheyden overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Paul Vanderheyden overledenOp 10 april overleed de uit Beverlo afkomstige Paul Vanderheyden, de echtgenoot van Lea Van Grieken. Hij was 86 jaar. Door de huidige coronamaatregelen wordt de uitvaartdienst uitgesteld. Rouwadres: Casterstraat 70 bus 15 3500 Hasselt.

Maria Vanderlinden overleden

Donderdag 16 april 2020
Beringen - Maria Vanderlinden overledenIn WZC Het Dorpvelt in Zonhoven is zondag de uit Beringen afkomstige Maria Vanderlinden overleden, de weduwe van de in 2010 overleden André Bielen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Zonhoven-Centrum.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Donderdag 16 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Vandaag een vraag over de kerk van Beverlo. Wie is er de patroonheilige?
A: Sint-Petrus
B: Sint-Barbara
C: Sint-Lambertus
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Ferdinand Lucas, het antwoord was Jan Swartebroukx.

Doop volwassenen uitgesteld

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Doop volwassenen uitgesteldDoor de coronamaatregelen wordt het doopsel van Limburgse volwassenen verdaagd naar een later moment. De kandidaat-dopelingen (catechumenen in kerkelijke termen) worden in normale omstandigheden gedoopt en gevormd in de paaswake. Pastorale eenheden of federaties zoeken nu in samenspraak met de catechumenen een geschikte zondag om hun catechumeen te laten dopen zodra de publieke liturgie terug mogelijk wordt. In Limburg zijn er dit jaar veertien catechumenen.
Katelijne Sohl uit Paal en Mario van Herk uit Lommel hebben de besloten vennootschap Vill'Artistiek opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van kunsttentoonstellngen en het organiseren en verzorgen van culturele activiteiten rond kunst.

Jeanneke Peers overleden

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Jeanneke Peers overledenIn Koersel is vandaag Jeanneke Peers overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Dolf Claes. Zij was 92 jaar en woonde voorheen in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Jaak Claes, Schoolstraat 40 3970 Leopoldsburg.

Ook geen Pukkelpop dit jaar

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Ook geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Brandweer haalt ree uit kanaal

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Brandweer haalt ree uit kanaalZoomHet duikteam van de Beringse brandweer kwam deze namiddag in actie om een verdronken ree uit het kanaal te halen.

Gewond bij brandje in tuin

Woensdag 15 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een vrouw uit de Schomstraat in Houthalen-Helchteren licht gewond geraakt toen zij afval dat in haar tuin vuur had gevat wou uittrappen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer slaagde erin het brandje snel te blussen.

Rosa Theunis overleden

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Rosa Theunis overledenZondag is in Huize Sint-Augustinus in Diest de uit Paal afkomstige Rosa Theunis overleden, de echtgenote van Georges Steegmans. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats.

Rik Reymen overleden

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Rik Reymen overledenGisteren is Rik Reymen overleden, de echtgenoot van Frieda Crets. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jeanne Blondeel overleden

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Jeanne Blondeel overledenIn Koersel is gisteren Jeanne Blondeel overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Gust Dries. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Limburgers veranderen reisplannen

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Limburgers veranderen reisplannenZoomMeer dan 8 op de 10 Limburgers veranderen hun reisplannen in de zomer van 2020. Zelfs indien de Belgische grenzen open zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL.
“Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan?” Met deze vraag in het achterhoofd stelde de hogeschool een eenvoudige enquête op die via de sociale media verspreid werd. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Corona-art (1): meisje met FFP-maskerZoom                                                 (Cartoon: Fobie, vrij naar Vermeer)

De koning wordt 60

Woensdag 15 april 2020
Beringen - De koning wordt 60Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Stefanie Houtmeyers overleden

Woensdag 15 april 2020
Beringen - Stefanie Houtmeyers overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Stefanie Houtmeyers overleden, de echtgenote van Louis Husson. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Woensdag 15 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
't Koersels Kapelleke blijft een populaire plaats om te ontspannen, dat konden we gisteren nog lezen. Wie ligt aan de oorsprong van het bedevaartsoord?
A: Sint-Brigida
B: Jan Nicolaas Swartebroukx
C: Jan Berchmans
De winnaar van gisteren is Patrick Das, huis Aumann was het juiste antwoord.

Toria Schoeters overleden

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Toria Schoeters overledenGisteren is Toria Schoeters overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Jozef Hermans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats op de begraafplaats van Stal.

Museum in quarantaine (2)

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Museum in quarantaine (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een online museumbezoek

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Een online museumbezoekZoomOm de verspreiding van het coronavirus te vertragen is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren momenteel gesloten. Dat geldt helaas ook voor de expo 'Dacia Felix'. Maar het museum stelt nu 30 topstukken en -ensembles uit die tentoonstelling aan je voor: virusvrij en virtueel. Geniet tijdelijk van die audiotour 'Dacia Felix' online!

Karel Schepkens overleden

Dinsdag 14 april 2020
Donderdag is de in Beverlo woonachtige Karel Schepkens overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Koppel overvallen in woning

Dinsdag 14 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 83-jarige man en zijn 71-jarige partner zijn vanochtend door drie mannen overvallen in hun woning aan de Overpelterbaan in Eksel. Zij werden verplicht om de kluis te openen. Over de buit die de daders konden maken is nog niets geweten. Het parket Limburg tilt zwaar aan de feiten. De daders droegen handschoenen en bivakmutsen. 

750 coronaboetes in paasweekend

Dinsdag 14 april 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben tijdens het paasweekend 750 coronaboetes uitgeschreven. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 20, Beringen-Ham-Tessenderlo 92, CARMA 101, HANO 29, Kempenland 33, Lommel 37, Heusden-Zolder 31.

Henriette Goossens overleden

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Henriette Goossens overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Henriette Goossens overleden, de weduwe van de in 2017 overleden André Bellinx. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Museum in quarantaine

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Museum in quarantaineZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jonge gezinnen tijdens corona

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Jonge gezinnen tijdens coronaZoom                                                              (Tekening: Dirk van Bun)

Boer zoekt hulp: helpdeoogst.be

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - Boer zoekt hulp: helpdeoogst.beZoomVlaams minister van Werk en Landbouw Hilde Crevits lanceert vandaag de online site helpdeoogst.be. Daarmee ondersteunt de minister de land- en tuinbouwers die op zoek zijn naar extra helpende handen voor de oogst. Op de site van VDAB kunnen heel eenvoudig #COVID19 vacatures geplaatst worden en kunnen geïnteresseerden in een job zich melden. In april heeft de land- en tuinbouwsector naar schatting zo’n 15.000 seizoenarbeiders nodig. In mei zijn er dat er nog meer.
Op de (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Blijf in je kot'-quiz

Dinsdag 14 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Dit huis wordt momenteel gerestaureerd en is één van de oudste van Paal. Wat is de naam van deze voormalige pastorie?
A: Huis Quebedo
B: Huis Aumann
C: Huis pastoor Graus
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Annie Gijbels. Het antwoordt was 28.10.1989.

Boris Johnson is weer thuis

Maandag 13 april 2020
Beringen - Boris Johnson is weer thuisZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Beringen - Coronamatregelen te laks opgevolgdZoomWaarnemend gouverneur Michel Carlier roept op tot meer burgerzin en gezond verstand. Hij richt zich in de eerste plaats tot  de mensen die het afgelopen weekend nonchalant omgingen met de coronamaatregelen. Over heel de provincie moest de politie optreden en boetes uitdelen voor nodeloze verplaatsingen en samenscholingen.
Beringen - KMO’s zwaar getroffen door coronacrisisZoomDrie op vier Limburgse KMO’s hebben als gevolg van de coronacrisis hun activiteiten volledig of gedeeltelijk moeten staken. Zij hopen eind april/ begin mei hun activiteiten te kunnen hervatten. Dat zegt Unizo.
Beringen - De voordelen van 'in uw kot blijven'Zoom                                                              (Tekening: Dirk Van Bun)

'Piste aux Etoiles'

Maandag 13 april 2020
Woorden van Jef
Beringen - 'Piste aux Etoiles'Vanmorgen in mijn bed kwam "Piste aux Etoiles" plots voor de gordijnen van mijn geest tevoorschijn. Ik herinner me dat mijn moeder daar graag naar keek. Dat circusoptreden op Rijsel (een Franse zender die wij in West-Vlaanderen goed konden ontvangen met onze antenne) was het enige TV-programma waarbij ze niet in slaap viel in haar relaxzetel. Mijn vader zat dan op de bank zijn krant te lezen, want hij zag liever "Marnix" of "The Fugitive" die op datzelfde moment op de BRT te zien waren. Hij (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - Robin Food: soep voor kwetsbare gezinnenZoomRobin Food is een soep gemaakt van groenteoverschotten waar REO-veiling en andere regionale leveranciers door de corona-crisis moeilijker afzet voor vinden. Ze worden tot soep verwerkt bij de sociale onderneming enVie. De soep wordt vervolgens door enVie, Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant en Depot Margo (van Samenlevingsopbouw Rimo Limburg) verdeeld onder kwetsbare gezinnen. Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) kon deze samenwerking in minder dan 2 weken opzetten dankzij een investering van EIT (…) Het hele nieuwsbericht

Coronasponsoring voor horeca

Maandag 13 april 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Coronasponsoring voor horecaMensen vroegen mij weleens :”Waarover ga je de volgende keer schrijven?”. De laatste weken wordt die vraag niet meer gesteld. Iedereen weet dat het antwoord begint met een ‘C’. Hier gaan we dan voor wat wellicht nog niet de laatste corona-aflevering zal zijn. Ik zie de bui al hangen. Murphy gluurt al om het hoekje. Wat bedoel ik? Op 1 april startte het zomerseizoen in het tennis. Het was de afgelopen dagen prachtig tennisweer maar er mocht geen balletje geklopt worden. Mijn racket bleef ook (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Blijf in je kot'-quiz

Maandag 13 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
De mijn van Beringen, in een ver verleden. Weet je nog wanneer de laatste kolen werden bovengehaald?
A: 28.10.1989
B: 28.10.1990
C: 28.10.1991
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Niki Frederix. Het juiste antwoord was uiteraard Koning Boudewijnsnelweg.
Beringen - Papierophaling verschoven naar zaterdagZoomDe papierophaling van maandag 13 april (Paasmaandag) wordt verplaatst naar zaterdag 18 april.

Zorgapplaus in Koersel

Zondag 12 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Zorgapplaus in KoerselZoomDe inwoners van de Butserenstraat in Koersel gaven vandaag een daverend zorgapplaus.

De klokken zijn gul dit jaar

Zondag 12 april 2020
Beringen - De klokken zijn gul dit jaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Coronavragen voor HuurderssyndicaatHet Limburgs Huurderssyndicaat krijgt de jongste weken heel wat vragen van huurders op de privémarkt. De meest gestelde vraag gaat over een aanpassing van de huurprijs. Maar volgens het Huurderssyndicaat is er niets wettelijk voorzien, de huurder kan alleen hopen op een inschikkelijke verhuurder.

Chemisch afval gedumpt

Zondag 12 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een weiland achter de Hoolvenstraat in Houthalen-Helchteren zijn zondagmiddag elf lege bidons en een lege kuip aangetroffen. Mogelijk ging het om afval van een drugslabo. De civiele bescherming kwam ter plaatse om alles op te ruimen. De politie onderzoekt de dumping.

Werkplaats uitgebrand

Zondag 12 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werkplaats uitgebrandDeze namiddag is aan de Bindemansweg in Hechtel een werkplaats uitgebrand. Die was ondergebracht in een bijgebouw van een huis. De brandweer kon de woning vrijwaren. De brandoorzaak is niet gekend.
Beringen - Priester Herman Braeken overledenIn Averbode is vandaag de uit Beverlo afkomstige priester Herman Braeken overleden. Hij was 81 jaar en werd op 5 juli 1964 in Luik priester gewijd. Braeken was ere-deken van Tessenderlo. De begroeting en de afscheidsplechtigheid vinden in intieme kring plaats.

Charel Peers overleden

Zondag 12 april 2020
Beringen - Charel Peers overledenVandaag is in Koersel de uit Heppen afkomstige Charel Peers overleden. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familieking.

Jeanne Luyckx overleden

Zondag 12 april 2020
Beringen - Jeanne Luyckx overledenGisteren is in Koersel de uit Leopoldsburg afkomstige Jeanne Luyckx overleden, de weduwe van Leon Vanherweghe. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Een zalig Pasen

Zondag 12 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Een zalig PasenZoomHet Italiaans kerkkoor Variopinti uit Beringen heeft een mooi paasliedje in elkaar gestoken om de mensen toch een warm paasfeest te wensen in deze barre omstandigheden.

Veilig Pasen (2)

Zondag 12 april 2020
Beringen - Veilig Pasen (2)Zoom                                                                        (Cartoion: Fobie)

Veilig Pasen!

Zondag 12 april 2020
Beringen - Veilig Pasen!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kunst tegen corona

Zondag 12 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Kunst tegen coronaZoomDe Engelse kunstenaar Mark Hiblen heeft deze knappe tekening gemaakt die nu viraal gaat op het internet. We geven ze graag mee vandaag. Je kan hem volgen via Instagram.
De kerkklokken zijn terug in het land en vanmiddag om 12u zullen ze luiden als teken van troost en hoop voor de slachtoffers van het coronavirus. Dat melden de bisschoppen van België. "Mogen onze klokken troost en hoop bieden aan slachtoffers van het coronavirus en aan al wie hen nabij zijn. Mogen ze een hart onder de riem steken bij wie strijden tegen het coronavirus, in het bijzonder bij onze zorgverstrekkers. Mogen ze ons allen met elkaar verbinden. Ook dit jaar zal het Pasen zijn!" aldus de boodschap.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Zondag 12 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Een beeld uit de oude doos maar ook vandaag in deze coronacrisis is de E313 bijna leeg. De E313 heeft ook nog een andere naam?
A: De Koning Boudewijnsnelweg
B: De Antwerpen-Luik snelweg
C: De Koningin Fabiolasnelweg
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Isabelle Boons, het antwoord was 3960.

De wereld na corona?

Zaterdag 11 april 2020
Beringen - De wereld na corona?Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Paula Maes overleden

Zaterdag 11 april 2020
Beringen - Paula Maes overledenOp 5 april overleed Paula Maes, de weduwe van René Swinnen. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Al 1000 mondmaskers gemaakt!

Zaterdag 11 april 2020
Beringen - Al 1000 mondmaskers gemaakt!ZoomOnze stadsgenoot Jeanneke Vanoppen heeft vandaag de kaap van 1000 mondmaskers overschreden en dat verdient een dikke proficiat!

Warm weekend

Zaterdag 11 april 2020
Weerbericht
Beringen - Warm weekendHet hogedrukgebied dat voor het prachtige lenteweer zorgt, evacueert in het weekend naar het oosten. Hierdoor kunnen storingen vanuit het westen tot over onze streken doordringen, al zijn ze vrij verzwakt. Na het weekend bouwt stilaan een nieuw hogedrukgebied op, maar eerst volgen er enkele koude dagen.
Vandaag maakt de zon in de namiddag plaats voor enkele wolken. Het blijft meestal droog bij maxima rond 22 of 23 graden. Er is weinig wind.
Zondag - Paasdag - zijn er wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Voor alle oma's en opa's

Zaterdag 11 april 2020
Uit de oude doos
Beringen - Voor alle oma's en opa'sZoomVandaag dit retrokaartje voor al de oma's en opa's 'in hun kot' vanwege al de klein- en achterkleinkinderen van Beringen!

Emma Reynders overleden

Zaterdag 11 april 2020
Beringen - Emma Reynders overledenGisteren is de in Diest woonachtige Emma Reynders overleden, de weduwe van Raymond Geyskens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Gerarda Rutten overleden

Zaterdag 11 april 2020
Beringen - Gerarda Rutten overledenDinsdag is in WZC Corsala in Koersel Gerarda Rutten overleden, de weduwe van Cyriel Vaes. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lege babbelbank in Paal

Zaterdag 11 april 2020
Lens op Beringen
Beringen - Lege babbelbank in PaalZoomElke zaterdag brengt Bart Liesenborgs een beeld gemaakt in Beringen. Vandaag een heel symbolisch beeld in deze coronatijden: een lege babbelbank. Normaal gezien zitten de buurtbewoners van het dorp elke avond samen op deze banken. Maar voorlopig blijven ze in hun kot.

De 'Blijf in je kot'-quiz

Zaterdag 11 april 2020
Beringen - De 'Blijf in je kot'-quizZoom
Dit is het jeugdhuis van Beverlo. De naam van het jeugdhuis verwijst naar de voormalige postcode van Beverlo. Welke was dat? A: 3960
B: 3581
C: 3940
Stuur je antwoord met je naam en adres telkens de dag zelf voor middernacht naar beringen[!]internetgazet.be. Uit de inzendingen loten we per dag één winnaar en die krijgt het fotoboek 'Mijn Beringen' van Hans Put. De winnaar van gisteren is Eddy Claes. Hij wist dat François Meekers het juiste antwoord was.Restaurant Vaes

Zaterdag 11 april 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Restaurant VaesZoomOp restaurant gaan kunnen we voorlopig niet meer. Gezellig voor ons kot zitten mag nog wel. Wie weet er trouwens nog iets van restaurant Vaes in Koersel?

Als de zon haar weg vindt

Zaterdag 11 april 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Als de zon haar weg vindtZoomEdith mijmert vandaag over Pasen.
Beringen - Rusthuizen hebben nood aan zuurstofZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Bynens overleden

Vrijdag 10 april 2020
Beringen - Jef Bynens overledenGisteren is de in Beringen woonachtige Jef Bynens overleden, de echtgenoot van Madeleine Masset. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Marcel Pipeleers overleden

Vrijdag 10 april 2020
Beringen - Marcel Pipeleers overledenGisteren is in Stal Marcel Pipeleers overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Antonie Lucas. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Emma Christiaens overleden

Vrijdag 10 april 2020
Beringen - Emma Christiaens overledenWoensdag is de in Korspel woonachtige Emma Christiaens overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Arthur Kaerts. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkten kring.

Alfons Convents overleden

Vrijdag 10 april 2020
Beringen - Alfons Convents overledenWoensdag is de in Koersel woonachtige Alfons Convents overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats in Koersel.
Beringen - Al 2.697 inbreuken op coronamaatregelenDe Limburgse politiezones hadden tot en met gisteren al 2.697 inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 74, Heusden-Zolder 150, Beringen-Ham-Tessenderlo 210, CARMA 501, HANO 94, Kempenland 104 en Lommel 110.

WMC een jaar opgeschoven

Vrijdag 10 april 2020
Grensgevallen
De 19de editie van het mondiale Wereld Muziek Concours in Kerkrade wordt verplaatst van 2021 naar 2022. "Er heerst op dit moment te veel onzekerheid om het WMC in 2021 doorgang te laten vinden,” zegt WMC-voorzitter Max Kousen.

Extra campagne tegen zwerfvuil

Vrijdag 10 april 2020
Beringen - Extra campagne tegen zwerfvuilZoom We zitten allemaal al een tijdje in ons kot en dat heeft heel wat gevolgen. Ook op de openbare netheid. Daarom lanceert Mooimakers een extra campagne. Om de schaarse tijd die we buiten kunnen spenderen, voor iedereen aangenaam te houden en je afval niet achter te laten. Ze gaan ook gericht communiceren daar waar het probleem groot is, bijvoorbeeld op supermarktparkings. Wil je deze campagne zelf ondersteunen? Dat kan. In webwinkel van Mooimakers vind je een gratis downloadpakket met social posts om te delen op je eigen kanalen.

Roger Engelen overleden

Vrijdag 10 april 2020
Beringen - Roger Engelen overledenOp 7 april overleed Roger Engelen, echtgenoot van José Jannes. Hij was 76 jaar en woonde in Beverlo. De uitvaart zal door de coronamaatregelen gebeuren in besloten familiekring. Online condoleren kan via begrafenissenj.beyne.h-z.be.

Repeteren in je kot

Vrijdag 10 april 2020
#samentegencorona
Beringen - Repeteren in je kotZoomPhilip Ennekens uit Beringen repeteert momenteel alleen in zijn kot. Hij vormt samen met Gerad Aerts het muzikale duo Timeless. Veel optredens voor de komende maanden zijn afgelast of uitgesteld en samen repeteren gaat ook al niet. Dus oefent Philip alleen in zijn garage. En 's avonds komen de buren wel even luisteren om dan samen nog een zorgapplaus te geven.