Het overige nieuws

Jacht op everzwijnen

Vrijdag 31 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf maandag worden op weekdagen everzwijnen in de militaire parken bestreden, meldt het gemeentebestuur van Leopoldsburg. De dieren blijken meer en meer schade te veroorzaken in de woonwijken rond het Koninklijk Park, Nieuw Park en Malakoff. Ook in de militaire parken zelf is er schade aan de graslanden en de wandelwegen. Om deze schade te verminderen, beslisten Defensie en het Agentschap voor Natuur en Bos met akkoord van gemeente Leopoldsburg tot een planmatige aanpak, zo luidt het. Er zullen nu op (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Foorkramers betoogden in BrusselZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Leanor

Vrijdag 31 juli 2020
Peter Claes en Katrijn Veeckmans, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap Leanor opgericht met zetel aan de Pieter Breugelstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in hoorapparaten.

Ursula Kallweit overleden

Vrijdag 31 juli 2020
Beringen - Ursula Kallweit overledenVandaag is de in Beringen-Mijn woonachtige en eerder in Tervant woonachtige Ursula Kallweit overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Gerhard Schwarzer. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Stoeiende jonge wolven

Vrijdag 31 juli 2020
Vandaag gezien in Bosland
Beringen - Stoeiende jonge wolvenZoomHet Agentschap Natuur en Bos plaatste een video op Facebook. Die toont de vier wolvenwelpen die in Bosland samen stoeien. Het zijn er dus vier en geen vijf, zoals aanvankelijk werd geopperd. De video is hier te bekijken. (Foto INBO/Natuur en Bos)

Coronaslagbomen

Vrijdag 31 juli 2020
Beringen - CoronaslagbomenZoomDe vakantiegangers krijgen het deze zomer moeilijk... (Cartoon: Fobie)

Groeten uit Zonhoven

Vrijdag 31 juli 2020
Beringen - Groeten uit ZonhovenZoomEén van de favoriete plekjes van Bart Liesenborgs is de Teut in Zonhoven. Een mooi natuurgebied om al even mooie natuurfoto's te maken.
Commentaar
Met cijfers kan je alles bewijzen, dat zei professor Jaak Billiet in de eerste les statistiek die ik kreeg. De cijfers in Beringen met het aantal coronabesmettingen zijn niet goed als we de tabel van Sciensano bekijken. We staan in de top 5 van België met 30 besmettingen de afgelopen 7 dagen. Maar als die besmettingen zich grotendeels bevinden bij een paar families en die families zijn momenteel in quarantaine dan is dat cijfer op een bevolking van 48.000 niet zo heel straf (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: TNS

Donderdag 30 juli 2020
Tolga Kazan uit Beringen heeft de besloten vennootschap TNS opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop en het onderhoud van auto's en het uitbaten van een takel- en koerierdienst.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Verlorenweg in Houthalen-Helchteren botsten gisterennamiddag enkele fietsers en een auto. Een 71-jarige man en een 69-jarige vrouw, beiden uit Oostende, raakten daarbij gewond.

Groeten uit Landen

Donderdag 30 juli 2020
Beringen - Groeten uit LandenZoom Lutgart Aerts uit Paal fietste langs dit vlasveld in de buurt van Landen. "Het vlas wordt niet gemaaid maar met wortel en al geoogst om nadien in hagen opgesteld te worden en te drogen.  De vlasplant staat in bloei eind juni, dan kleuren de velden fraai blauw, wit en lila. Dit schouwspel is van korte duur omdat elk bloemetje slechts één dag bloeit", weet Lutgart. Stuur gerust ook uw staycationfoto naar beringen[!]internetgazet.be
Beringen - Code geel in bossen en natuurgebiedenAgentschap Natuur en Bos heeft de code geel afgekondigd. De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten.
Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie Limburg. Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig.

Anita Gerits overleden

Donderdag 30 juli 2020
Beringen - Anita Gerits overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Anita Gerits overleden, de echtgenote van Dirk Peeraer. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Louisa Vandevenne overleden

Donderdag 30 juli 2020
Beringen - Louisa Vandevenne overledenVandaag is in Balen de uit Paal afkomstige Louisa Vandevenne overleden, de weduwe van Louis Marien. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Dante Vanzeir naar Union

Donderdag 30 juli 2020
Beringen - Dante Vanzeir naar UnionBeringenaar Dante Vanzeir trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk en verkast naar Union. De voorbije twee seizoenen leende KRC Genk hem uit aan Beerschot en KV Mechelen.

Aantal bezoekers moskee beperkt

Woensdag 29 juli 2020
Beringen - Aantal bezoekers moskee beperktZoomNaar aanleiding van de laatste veiligheidsraad is het bezoek aan de moskeeën beperkt tot maximum honderd gelovigen. Verder blijven ook nog volgende maatregelen van kracht: "Het verplicht dragen van een masker in de moskee, 1,50m afstand houden van elkaar, de handen regelmatig desinfecteren en extra voorzichtig zijn met kwetsbare personen", laat het EMB (Executief van de Moslims in België) weten.
Het EMB nodigt alle moskeebestuurders en gelovigen uit om in deze moeilijke tijden (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal kerkgangers weer beperkt

Woensdag 29 juli 2020
Beringen - Aantal kerkgangers weer beperktZoomIn uitvoering van de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli kunnen vanaf vandaag nog maximum honderd gelovigen deelnemen aan een viering in de kerk. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichting om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijft gelden, aangezien het een openbare plaats is. Al deze maatregelen zijn alvast tot eind augustus van kracht. De andere richtlijnen van het eerder afgesproken protocol blijven eveneens onverminderd gelden. Het protocol staat online op de site van Kerknet.be.

Corona nekt oefenwedstrijd

Woensdag 29 juli 2020
Beringen - Corona nekt oefenwedstrijdDoor de genomen coronamaatregelen in de provincie Antwerpen ging de oefenwedstrijd Berg en Dal – KVK Beringen in Meerhout vandaag niet door.

Nieuwe vennootschap: Fiston

Woensdag 29 juli 2020
Bart Vancluysen uit Paal heeft de besloten vennootschap Fiston opgericht met zetel aan de Watermolenstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer management consultancy, projectmanagement en juridische dienstverlening.

Kaya's failliet verklaard

Woensdag 29 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Kaya's uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 29 augustus ingediend worden.

Ondertussen, in Antwerpen...

Woensdag 29 juli 2020
Beringen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                              (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Overvallers in berenpak veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag zware straffen opgelegd aan drie mannen in berenpak die op 14 april een bejaard echtpaar in hun woning aan de Overpelterbaan in Hechtel-Eksel overvielen. Twee daders kregen elk 4 jaar cel, hun trawant 40 maanden. Ze sloegen toe bij de oudjes omdat het verhaal de ronde deed dat die er warmpjes inzaten. De overval leverde hen amper 60 euro op.(PG)

Filmpje werken E313

Woensdag 29 juli 2020
Beringen - Filmpje werken E313ZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer maakte een filmpje van de werken aan de E313.
Beringen - Paal-Tervant wint oefenwedstrijdFC Paal-Tervant heeft gisteren zijn oefenwedstrijd op het veld van KFC Neeroeteren gewonnen. Uitslag: 0-3. De wedstrijd was een van de laatste amateurwedstrijden. De komende maand mogen alleen jongeren en profs voetballen.

Verdroging bedreigt de bossen

Woensdag 29 juli 2020
Beringen - Verdroging bedreigt de bossenZoomVerdroging van natuurgebieden vormt de grootste bedreiging voor biodiversiteit in de regio. Er dient snel iets te gebeuren om volwassen bossen te kunnen behouden en kwelstromen in stand te houden. De zandgronden zijn extra gevoelig voor droogte. “De oorzaak van verdroging ligt in het rechttrekken en verdiepen van beken en het ontwateren van bossen en landbouwgronden. In de vorige eeuw werd dat grootschalig toegepast,” vertelt Wiel Poelmans, pProgrammacoördinator biodiversiteit bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Geen voetbal tot en met 25 augustusAlle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal op Vlaamse voetbalvelden en -pleinen mogen tot en met 25 augustus niet doorgaan. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist.
Beringen - Fietser (12) gewond bij aanrijdingDeze namiddag raakten een 12-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Tessenderlosesteenweg in Paal. De fietser werd daarbij lichtgewond.

Waar is Europa?

Dinsdag 28 juli 2020
Commentaar
Beringen - Waar is Europa?ZoomAf en toe wil een mens eens stoom aflaten en in mijn geval is dat wat uitwaaien aan zee. Afgelopen weekend trok ik naar Noord-Holland, een ideale plek om uit te waaien: brede stranden, stevige wind en weinig volk. Perfect om de coronaperikelen even te vergeten. Maar de actualiteit blijft je natuurlijk ook in Nederland achtervolgen. 1,5m afstand, handen wassen, geen handen schudden, het is ook daar routine geworden. Maar opvallend is dat er, buiten op het openbaar vervoer, geen mondmaskers moeten gedragen worden. (…) Het hele nieuwsbericht

Tropische vooruitzichten

Dinsdag 28 juli 2020
Beringen - Tropische vooruitzichtenEen kern van hogedruk schuift over onze streken en zorgt de volgende dagen voor flink wat zon. Op het einde van de week kan daarbij lucht van subtropische oorsprong onze streken bereiken en klimt het kwik tot tropische waarden. Het gaat echter slechts om enkele dagen.
Dinsdag zijn er veel wolken in de ochtend en er vallen enkele buien. Naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui af. Vooral later in de namiddag is er ook wat meer zon. De maxima liggen rond 21 graden. Woensdag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

De coronacrisis hakt er in...

Dinsdag 28 juli 2020
Beringen - De coronacrisis hakt er in...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Paula Mariën overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Beringen - Paula Mariën overledenGisteren is Paula Mariën overleden, de weduwe van Eduard Viekevorst. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt als gevolg van de coronamaatregelen plaats in intieme kring.

Opgelet voor valse berichten

Dinsdag 28 juli 2020
Beringen - Opgelet voor valse berichtenZoomDe stad Beringen waarschuwt voor valse berichten zoals deze van de zogenaamde Nationale Veiligheidsraad. Let op want als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar. Meer info ook via deze link.

Justine Nouters overleden

Dinsdag 28 juli 2020
Beringen - Justine Nouters overledenVrijdag is in Koersel de uit Kaulille afkomstige Justine Nouters overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Jules Bloemen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Inbraak in leegstaand huis

Maandag 27 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Ruitersbaan in Hechtel-Eksel is ingebroken in een leegstaande woning. Of de daders buit konden maken is niet geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
#samentegencorona
Beringen - Mondmaskerplicht in recyclageparkIn lijn met de maatregelen die worden opgelegd door de federale crisiscel besliste Limburg.net om ook op haar recyclageparken het dragen van een mondmasker te verplichten vanaf dinsdag 28 juli. Limburg.net vraagt aan alle bezoekers om zelf een mondmasker mee te brengen en te dragen zodra ze het recyclagepark betreden. Daarnaast blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Weer alleen winkelen...

Maandag 27 juli 2020
Beringen - Weer alleen winkelen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Julia Vertessen overleden

Maandag 27 juli 2020
Beringen - Julia Vertessen overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Julia Vertessen overleden, de weduwe van de in 1978 overleden Etienne De Jonghe. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

FC Paal-Tervant - Sluizen 3-3

Maandag 27 juli 2020
Beringen - FC Paal-Tervant - Sluizen 3-3FC Paal-Tervant heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jekervallei Sluizen. Uitslag: 3-3.

Boerenwijsheid (13)

Maandag 27 juli 2020
Beringen - Boerenwijsheid (13)ZoomBrengt juli hete gloed, zo gedijt september goed.

Groeten uit Paal

Zondag 26 juli 2020
Beringen - Groeten uit PaalZoomMarleen Abeels is bezig aan een echte staycation. Vandaag een foto aan kinderboerderij De Merelhoeve in Paal.

Ondertussen, in Antwerpen...

Zondag 26 juli 2020
Beringen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Groeten uit Tervant

Zondag 26 juli 2020
Beringen - Groeten uit TervantZoomMoeke Greta Cuppens ging mountainbiken met de kleinkinderen: Ruben, Louise en Renée en vond deze prachtige boom in een bosje in Tervant.

Wisselvallig weer dit weekend

Zaterdag 25 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weer dit weekendHet weekend geeft wat minder op weervlak. Een storing bepaalt het weer op zaterdag en zal pas zondagochtend onze streken verlaten. Nadien is de lucht nog onstabiel van opbouw, waarbij er na het weekend nog kans bestaat op een regenbui. In de tweede helft van volgende week komt echter een kern van hogedruk over onze regio liggen en volgt er een fikse weersverbetering.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn opklaringen eerder sporadisch. Tegen de middag is er kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Achter deze link kunnen horeca-ondernemers een formulier vinden dat per tafel moet ingevuld worden om de aanwezigen te kunnen registreren en achteraf, bij een gebleken mogelijke besmetting, te kunnen contacteren.
#samentegencorona
Beringen - Gebruik van waterpijpen verbodenHet gebruik van waterpijpen is vanaf vandaag volledig verboden in het kader van de coronamaatregelen. Dat staat in het ministerieel besluit dat in het Staatsblad is verschenen. Het gaat zowel om individueel als collectief gebruik van de waterpijp in publiek toegankelijke plaatsen. Ze mogen dus vanaf morgen op geen enkele manier meer gebruikt worden in de shishabars. In het besluit staat dat het delen van een waterpijp tussen verschillende personen een verhoogd besmettingsrisico inhoudt en dat het onmogelijk te onderscheiden is voor de politie of het gebruik van een waterpijp individueel dan wel collectief gebeurt.

Fieneke Schroyen overleden

Zaterdag 25 juli 2020
Beringen - Fieneke Schroyen overledenWoensdag is in WZC Vinkenhof in Houthalen de uit Paal afkomstige Fieneke Schroyen overleden, de weduwe van Cezar Achten. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats.

Aan de Paalse Plas

Zaterdag 25 juli 2020
Lens op Beringen
Beringen - Aan de Paalse PlasZoomEen plekje waar altijd wel iets mooi te fotograferen valt is de Paalse Plas. (Bart Liesenborgs)

Albertkanaal Beringen

Zaterdag 25 juli 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Albertkanaal BeringenZoomGust Ischen gaat elke week op zoek naar een plekje op een oude postkaart of foto. Vandaag het Albertkanaal nog eens in beeld.

Koersels Kapelleke

Zaterdag 25 juli 2020
Uit de oude doos
Beringen - Koersels KapellekeZoomVandaag een oude postkaart met op de achtergrond het nog nieuwe badhuis, nu bezoekerscentrum De Watersnip.

Een ode aan de zomer

Zaterdag 25 juli 2020
Beringen - Een ode aan de zomerZoomEdith brengt vandaag een ode aan de zomer.
Beringen - Horeca-uitbaters moeten registrerenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zware verkeersovertredingen

Vrijdag 24 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde gisteren een verkeersactie op verschillende plaatsen in Houthalen-Helchteren. Een bestuurder reed met een geseinde nummerplaat die recent gestolen werd. De man had bovendien een rijverbod en kon ook geen boorddocumenten voorleggen. De nodige PV’s werden opgesteld en de auto werd getakeld. Verder werden ook nog een andere auto en een scooter getakeld omdat de bestuurders niet over een verzekering beschikten. Een andere bestuurder was onder invloed van verdovende middelen. (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Halen

Vrijdag 24 juli 2020
Beringen - Groeten uit HalenZoomLutgart Aerts ging op bezoek bij de helmen in Halen. Daar krijg je 44 verhalen uit de eerste wereldoorlog. Ook dat van Beringen.

Groeten uit Lummen

Vrijdag 24 juli 2020
Beringen - Groeten uit LummenZoomMarleens Abeels uit Paal is bezig aan een echte staycation in eigen streek. Na haar tochtje in Koersel, was ze aan het Schulensmeer.  (stuur ook uw vakantiefoto naar beringen[!]internetgazet.be. Voor de leukste inzendingen hebben we nog enkele fotoboeken over Beringen als cadeau)

Groeten uit Beverlo

Vrijdag 24 juli 2020
Beringen - Groeten uit BeverloZoomSharon en haar zoontje Milai brengen hun vakantie door corona gezellig thuis in de tuin door. En dat is best gezellig en tof!
Groeten uit BeverloGroeten uit BeverloGroeten uit Beverlo
Zoom

Qualihome failliet verklaard

Donderdag 23 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Qualihome uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 augustus ingediend worden.

Lucie Van der Gucht overleden

Donderdag 23 juli 2020
Beringen - Lucie Van der Gucht overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Heusden-Zolder woonachtige Lucie Van der Gucht overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Frans Bleux overleden

Donderdag 23 juli 2020
Beringen - Frans Bleux overledenGisteren is Frans Bleux overleden, de weduwnaar van de in 1989 overleden Mariette Moons. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Kunst in coronatijden

Donderdag 23 juli 2020
Beringen - Kunst in coronatijdenZoomNaar ‘De dood van Marat’ door J L David (MSK, Brussel). (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen weer verstrengd

Donderdag 23 juli 2020
#samentegencorona
Beringen - Coronamaatregelen weer verstrengdVanaf zaterdag worden mondmaskers verplicht in winkelstraten, in openbare gebouwen en op markten. Ook in horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan hun tafel zitten, en één persoon per tafel zal ook zijn gegevens moeten achterlaten. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad zopas bekend. Bij VRT Nieuws staan alle maatregelen opgesomd.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - GRM brengt 'Civitas Tungrorum' in kaartZoomZijn er in de buurt sporen uit de Romeinse tijd? Waar staan resten van Romeinse villa’s, grafvelden en heiligdommen? Maakte een straat ooit deel uit van een eeuwenoud wegennet? Dankzij een samenwerking van het Gallo-Romeins Museum (GRM) en de stad Tongeren met de Universiteit van Gent kunnen onderzoekers en particulieren dat voortaan bekijken op een website met dynamische kaarten. Het in kaart gebrachte gebied is dat van de civitas (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Paal

Donderdag 23 juli 2020
Beringen - Groeten uit PaalZoomKamperen in eigen tuin, het kan ook leuk zijn. Deze kids hebben hond Charlie als bewaker! (foto Marleen Abeels)

Ondertussen, in het heelal...

Donderdag 23 juli 2020
Beringen - Ondertussen, in het heelal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
Beringen - Geen eigen contacttracing in LimburgLimburg gaat geen eigen contacttracing opzetten zoals de provincie Antwerpen dat doet. Dat heeft waarnemend gouverneur Michel Carlier vandaag afgesproken met het Agentschap Zorg en Gezondheid. "We gaan geen parallel systeem opzetten met dat van Vlaanderen. Wel willen we werken met lokale partners als de gemeentebesturen, de huisartsen of thuisverpleging om het systeem te ondersteunen. Met de federale gezondheidsinspecteur zijn afspraken gemaakt om de tracing, testing en opsporing beter te (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Woensdag 22 juli 2020
#samentegencorona
Beringen - De visie van Fobie...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Q-Blast

Woensdag 22 juli 2020
Bart Verbeeck uit Koersel heeft de besloten vennootschap Q-Blast opgericht met zetel aan de Posthoornstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, sloopwerken, isolatiewerkzaamheden, het bouwrijp maken van terreinen en de bouw van residentiële woningen.

Anna Maria Theunis overleden

Woensdag 22 juli 2020
Vandaag is in Stal Anna Maria Theunis overleden, de weduwe van de in 1978 overleden Jozef Mombers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Servicebericht

Woensdag 22 juli 2020
Beringen - ServiceberichtVoortaan kunt u berichten niet alleen delen via Facebook, Twitter en e-mail, maar ook via WhatsApp. En het geldt niet alleen voor berichten maar ook voor de kalender en de zoekertjes

Redactie Internetgazet

Typisch Belgisch zomerweer

Woensdag 22 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Typisch Belgisch zomerweerDankzij de uitloper van het hogedrukgebied der Azoren is de atmosfeer stabiel en kan de zon flink tevoorschijn komen. Met een noordelijke luchtstroming wordt echter koude lucht aangevoerd, waardoor het kwik slechts beperkt kan klimmen. De volgende dagen kunnen storingen tot onze streken doordringen en worden eerst voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, maar later ook door neerslag. Het wordt wel iets warmer. 
Vandaag zijn er nog steeds drukstijgingen aanwezig en domineert de zon het (…) Het hele nieuwsbericht

Philippe Jackers overleden

Woensdag 22 juli 2020
Beringen - Philippe Jackers overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Philippe Jackers overleden, de echtgenoot van Mia Simons. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Militair besmet met coronavirus

Woensdag 22 juli 2020
Beringen - Militair besmet met coronavirusZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Groeten uit Koersel

Woensdag 22 juli 2020
Beringen - Groeten uit KoerselZoomDe familie van Marleen Abeels uit Paal ging op verkenning in Koersel en maakte de wandeling langs het knuppelpad.
Groeten uit Koersel
Zoom

E.H. Michel Housen overleden

Woensdag 22 juli 2020
Beringen - E.H. Michel Housen overledenOp 20 juli is in het Jessaziekenhuis te Hasselt de vroegere deken van Beringen, en huidig pastoor-deken van Maaseik, E.H. Michel Housen op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was in het dekenaat Beringen pastoraal werkzaam van 1990 tot 2005. Hij is van het wijdingsjaar 1971 en zou op 26 juni 2021 zijn gouden priesterjubileum vieren. De uitvaart heeft, en dit wegens de coronamaatregelen, in intieme kring plaats op zaterdag 25 juli. Housen was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille.

Roger Wynants overleden

Woensdag 22 juli 2020
Beringen - Roger Wynants overledenOp 17 juli overleed in Heusden-Zolder de uit Beverlo afkomstige Roger Wynants, de weduwe van José Vanhamel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Beringen - Weerstand Koersel wil 'harde kern'Omdat Weerstand Koersel vanaf komend seizoen in derde amateur voetbalt wil de club een 'harde kern' opstarten. Van wie er deel vanuit wil maken wordt verwacht dat hij bij elke thuiswedstrijd aanwezig is en sfeer maakt vanaf minuut één tot het einde.
Beringen - 21 juli: ook Preludiumconcert aangepast...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie) 

Vooral jongeren besmet

Maandag 20 juli 2020
Beringen - Vooral jongeren besmetDe nieuwe besmettingsgevallen in de coronacrisis worden vooral waargenomen bij de actieve bevolking (20-59 jaar). Uit de laatste update van Sciensano blijkt dat de afgelopen weken vooral jongeren werden besmet met het virus, vooral (21,3%) in de leeftijdscategorie 20-29 jaar, gevolgd door de leeftijd tussen 30-39 jaar (17,3%). 15% van de gevallen zien we bij de leeftijdscategorie van 40-49 jaar en 13,4% bij de leeftijd tussen 50 en 59 jaar. De stijging van het aantal gevallen de afgelopen week is vooral te zien in de grote steden of in kleinere gemeenten na familiefeesten, vieringen, enz. De verhogingen komen dus grotendeels voor in clusters.
Beringen - Geen 'bal national' vanavond...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mella Ariën overleden

Maandag 20 juli 2020
Beringen - Mella Ariën overledenZaterdag is Mella Ariën overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Groeten uit Nederland

Maandag 20 juli 2020
Beringen - Groeten uit NederlandZoomLutgart Aerts stuurde ons deze foto uit Nederland. Het is duidelijk terrasjesweer daar!

Boerenwijsheid (12)

Maandag 20 juli 2020
Beringen - Boerenwijsheid (12)ZoomZonder dauw geen regen, heet het in juli allerwegen.

Abstracte kunst

Zondag 19 juli 2020
Beringen - Abstracte kunstZoomHet nieuwe stadhuis van Beringen zal nog heel vaak gefotografeerd worden, dat is duidelijk. De weerspiegeling zorgt voor telkens nieuwe effecten, het wordt als het ware een abstract kunstwerk. (Gust Ischen)

Op vakantie met kleurencodes

Zaterdag 18 juli 2020
Beringen - Op vakantie met kleurencodesZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Autobrand op E313

Zaterdag 18 juli 2020
Beringen - Autobrand op E313Vanmiddag vatte een auto vuur op de E313 in Beringen, richting Antwerpen. De chauffeur kon zijn voertuig nog op de pechstrook plaatsen. De brandweer kwam ter plaatse.

Groeten uit Stal

Zaterdag 18 juli 2020
Vandaag gezien
Beringen - Groeten uit StalZoomJohan Put stuurde vandaag deze foto van de zonsopgang in Stal.

Groeten uit Blankenberge

Zaterdag 18 juli 2020
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit BlankenbergeZoom
Marleen Abeels stuurde ons deze vakantiefoto uit Blankenberge.
Ben jij ook ergens op vakantie? Stuur ons een foto via beringen[!]internetgazet.be

Groeten uit Oostende

Zaterdag 18 juli 2020
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit OostendeZoomBart Liesenborgs kon gisteren genieten van een mooie zonsondergang in Oostende.

Kerk Koersel

Zaterdag 18 juli 2020
Uit de oude doos
Beringen - Kerk KoerselZoomVandaag een blik in de kerk van Koersel.

Van mijn tot be-MINE

Zaterdag 18 juli 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van mijn tot be-MINEZoomVandaag nog een mooie oude foto van in de tijd dat de mijn in Beringen nog actief was.

Broeierige zomerdagen

Zaterdag 18 juli 2020
Beringen - Broeierige zomerdagenZoomDeze zomer presenteren we nog enkele extra gedichten van Beringse woordkunstenaars met als thema zomer. Robert Leyssens droomt van broeierige zomerdagen.

De Mont Blanc anno 2020

Vrijdag 17 juli 2020
Beringen - De Mont Blanc anno 2020ZoomGisteren 55 jaar geleden werd de tunnel onder de Mont Blanc officieel ingehuldigd. Kijk hoe de berg er tegenwoordig uitziet, in deze Mond Maskertijd... (Cartoon: Fobie)
Beringen - Jos Lantmeeters wordt gouverneurJos Lantmeeters (56) wordt de nieuwe gouverneur voor Limburg. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Landmeeters, afkomstig uit Genk, zetelt momenteel in het Vlaamse parlement en volgt als 21ste gouverneur van Limburg Herman Reynders (sp.a) op die op 1 februari zijn ambt neerlegde. Sindsdien nam Reynders' partijgenoot Michel Carlier de functie van gouverneur waar. Lantmeeters is lid van de N-VA, de partij die de afschaffing van de provincies in haar beleidsprogramma heeft ingeschreven. 
Beringen - Klokken luiden voor coronaslachtoffersZoom
Ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli zal – op vraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken – in het Te Deum ook aandacht zijn voor een eerbetoon aan de slachtoffers van Covid-19. Om 10 uur zal er drie minuten stilte gehouden worden. Er wordt tevens gevraagd overal de kerkklokken gedurende 3 minuten te laten luiden, als eerbetoon aan de slachtoffers en om onze waardering voor het verzorgend personeel te uiten. Het bisdom Hasselt heeft de parochieverantwoordelijken opgeroepen om aan dit initiatief mee te doen.

Zomers weekend

Vrijdag 17 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Zomers weekendDe gunstige invloed van een wig van hoge druk vertaalt zich in veel zon en zomerse temperaturen tijdens het weekend. Een storing schuift echter over het westen van het land op zondag en kan mogelijk bij ons voor meer wolken zorgen. Na het weekend is het tijdelijk wat koeler bij 20 graden, maar later in de week stijgt het kwik opnieuw enkele graden.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend en een lokaal drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal is het echter droog en naarmate de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Contactopsporing in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Adverteren in 1975

Vrijdag 17 juli 2020
Uit de oude doos
Beringen - Adverteren in 1975ZoomWie kent deze handelszaken nog die in 1975 adverteerden in onze regio?
Adverteren in 1975Adverteren in 1975Adverteren in 1975Adverteren in 1975
Zoom

De cinema in 1975

Vrijdag 17 juli 2020
Uit de oude doos
Beringen - De cinema in 1975ZoomOnze medewerker Bart Liesenborgs vond nog enkele kranten en reclamebladen uit 1975. Vandaag blikken we even terug naar de films die er te zien waren in januari 1975.
De cinema in 1975De cinema in 1975
Zoom

Miners scoren hit op TikTok

Donderdag 16 juli 2020
Beringen - Miners scoren hit op TikTokZoomEen paar spelers van basketbalclub Miners Beringen zijn momenteel trendy op TikTok. Ze scoren al bijna een miljoen views met hun filmpje gemaakt aan McDonald's Beringen.  Bekijk het filmpje via deze link.

Nieuw: Radikal Darts Belgium

Donderdag 16 juli 2020
Frans Jonkers uit Koersel en Herman Jonkers uit Girona (Spanje) hebben de besloten vennootschap Radikal Darts Belgium opgericht met zetel aan de Pastorijstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten inzake hardware en software van internetgebaseerde elektronische dartsapparaten.

Wespendief

Donderdag 16 juli 2020
Vandaag gezien
Beringen - WespendiefZoomJohan Put kon tijdens zijn dagelijkse wandelingen in de natuur deze wespendief spotten.

Boektrailer: 'Zwarte Tranen'

Donderdag 16 juli 2020
Beringen - Boektrailer: 'Zwarte Tranen'ZoomBekijk zeker de trailer van het boek 'Zwarte Tranen', het debuut van Benjamin Kumbruck. Lees ook het interview over het boek aan de linkerzijde.
Beringen - Zoek maar eens kleurcodes op vakantieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Caner Demir uit Genk, Silvio Moscato uit Beringen en de besloten vennootschap Brokerage Consilium uit Genk hebben de besloten vennootschap Carosserie Next opgericht met zetel aan de Europarklaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer carrosseriewerken, het takelen van auto's en hulpverlening bij pech onderweg.

Nieuwe vennootschap: Xtalk

Woensdag 15 juli 2020
Lieve Deconinck uit Koersel heeft de besloten vennootschap Xtalk opgericht met zetel aan de Linkestraat. De vennootschap zal onder meer optreden als bouwpromotor.
Beringen - Beringen en Koersel in Beker van BelgiëIn de eerste ronde van de Croky Cup (Beker van België) komt KVK Beringen uit tegen Noordstar VV. Weerstand Koersel moet het opnemen tegen FC Wezel Sport. De wedstrijden worden op 9 augustus gespeeld.

Stilaan terug warmer

Woensdag 15 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Stilaan terug warmerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland, wordt in een noordwestelijke hoogtestroming koele en vochtige maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen blijven ondermaats en er zijn veel wolken. De volgende dagen kan het hogedrukgebied het weerbeeld in onze regio wat meer domineren, maar soms is er nog een bui mogelijk. Het wordt wel warmer.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. Stapelwolken krijgen echter al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Even naar die komeet kijken

Dinsdag 14 juli 2020
Beringen - Even naar die komeet kijkenZoomNog tot 13 augustus kan je 's avonds na 22.30u laag boven de noordelijke horizon, iets onder de Grote Beer, de komeet Neowise zien. Komend weekend zou volgens kenners het mooiste beeld geven. Gisteravond maakte Peter D'Joos deze mooie foto, waarop de uitwaaierende staart van stof en gas prachtig te zien is.
Beringen - Zomerwedstrijd: Het #vuilstekind van de #zomer2020ZoomNatuurpunt organiseert deze zomer een leuke wedstrijd. Het gaat om een foto van jouw vuilste kind en die te delen op Facebook of Instagram. "Denk eens terug aan jouw kindertijd en scroll door je allerbeste herinneringen... Er is vast eentje bij die zich in de natuur afspeelt. Buiten zijn, dat is tijd, ruimte, vrijheid en fantasie. En dat gaat gepaard met vegen op je kaken, handjes vol aarde, groene knieën en kleren die vuil mogen worden (of helemaal geen?). In/met aarde spelen is een boost voor (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Minder boomkwekerijen en sierteeltZoomHet aantal boomkwekerijen in Limburg is in tien jaar tijd gedaald van 82 naar 69. Het aantal bedrijven met sierteelt in openlucht daalde in dezelfde periode van 38 naar 11.

Motorrijder (58) gewond

Dinsdag 14 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 58-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren is gisterenavond rond 19 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Wie een bestaande woning koopt in Vlaanderen kan vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro afsluiten voor renovaties. Lees meer

'Omarm' door Paul Frison

Dinsdag 14 juli 2020
Beringen - 'Omarm' door Paul FrisonZoomDit gedicht van Paul Frison staat in Zelem in de Karestraat en is in steen gekapt door Julien Lekens. De straat is in Zelem gekend als de gedichtenstraat. Vlaanderen Feest maakte over deze straat dit mooi filmpje waarin ook het gedicht van Paul wordt voorgelezen. De Paalse dichter overleed begin dit jaar.

Koetje boe

Dinsdag 14 juli 2020
Beringen - Koetje boeZoomMaarleen Abeels kon deze grappige foto maken. Een gek zicht op het eerste gezicht...

Kunst in coronatijden

Maandag 13 juli 2020
Beringen - Kunst in coronatijdenZoomMarco El Covido! (Naar ‘El Coloso /El Gigante /El Panico /La Tormenta’ van Goya)
(Cartoon: Fobie)

Handgel voor wie nuchter rijdt

Maandag 13 juli 2020
Ondanks de coronabeperkingen wijzen het provinciebestuur, de gouverneur en de politie erop dat ook deze zomer verkeersveiligheid belangrijk blijft. Ook in de zomermaanden zullen dus in het kader van de SLim-campagnes wegcontroles gehouden worden op onder meer alcoholgebruik. In het verleden kregen autobestuurders die nuchter en clean aan het stuur zaten al vaker een gadget. Dit jaar is gekozen voor een gepast geschenkje: een handgel. “SLim, ontsmet en met afstand, kwestie van gezond (…) Het hele nieuwsbericht

Verwijder TikTok

Maandag 13 juli 2020
Het is maar dat je 't weet
Verwijder de TikTok-app onmiddellijk van je telefoon. Die oproep doen beveiligingsexperts na analyse van de app van het Chinese bedrijf ByteDance. De privacy van gebruikers is dusdanig in het geding, dat gebruik van de app per direct wordt afgeraden. (Adformatie)

Geen Lourdesbedevaart dit jaar

Maandag 13 juli 2020
Beringen - Geen Lourdesbedevaart dit jaarZoomDe jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Voor bijna 500 zieken en hun begeleiders is dit een jaarlijks hoogtepunt dat ze nu moeten missen. De organisatie heeft nu samen met de bisschop een video opgenomen om de gelovigen een hart onder de riem te steken.
"Normaal vertrokken wij woensdag 15 juli op bedevaart naar Lourdes. Door de coronacrisis moest de bedevaart geannuleerd worden. Ook de Limburgse triduüms naar Banneux, alsook de (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (11)

Maandag 13 juli 2020
Beringen - Boerenwijsheid (11)ZoomWanneer het op Sint-Henricus (13juli) droog is of regent, zeven weken duurt die zegen.
Deze namiddag is een man zwaar ten val gekomen op het montainbikeparcours van BE-Mine. Overbrenging van de fietser naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Beringen - Hagia Sophia wordt weer moskeeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Ferm Tervant blijft on the road!ZoomGa je ook weer mee op zoek naar 4de foto van Ferm Tervant. Gevonden? Maak een originele foto van jezelf met het voorwerp op de vindplaats. Stuur deze naar fermtervant[!]gmail.com. De leukste foto maakt kans op een prijsje. De 4de zoektocht loopt van 12 juli t.e.m. 25 juli. Veel plezier en Ferm Tervant wacht op jullie leuke foto's. 

Oehoe in Beringen-Mijn

Zondag 12 juli 2020
Vandaag gezien
Beringen - Oehoe in Beringen-MijnZoomNatuurfotograaf Bart Liesenborgs kon vandaag deze oehoe spotten aan be-MINE. De oehoe lijkt een beetje moe, tijd om een uiltje te knappen!

Red die hommel

Zondag 12 juli 2020
Beringen - Red die hommelZoomJe zal het zeker al eens gezien hebben: een hommel die moeizaam over de grond voortkruipt of stil ligt te verkommeren. Je kan zo'n hommel helpen, meldt een lezer: doe een druppel honing op je vinger en laat die hommel dan die honing oplikken met haar lange tong. Je zal zien dat die hommel millimeter voor millimeter honing naar binnen werkt. En als dat achter de rug is en je laat haar dan haar gang gaan, vliegt ze even later, flink opgeknapt, vrolijk weer weg. (Foto PV)

Stadhuis bij avond

Zaterdag 11 juli 2020
Vandaag gezien
Beringen - Stadhuis bij avondZoomHet nieuw stadhuis dat in aanbouw is, inspireert Gust Ischen al om foto's te maken van de weerspiegelende avondzon.

Gerarda Custers overleden

Zaterdag 11 juli 2020
Beringen - Gerarda Custers overledenGisteren is in Sint-Truiden de voorheen in Paal woonachtige Gerarda Custers overleden, de weduwe van de in 1978 overleden Maurice Lowet. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Vanaf vandaag een mondmasker dragenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zonnig weekend

Zaterdag 11 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Zonnig weekendEen uitloper van het hoog der Azoren reikt tot onze regio en stabiliseert de atmosfeer in het weekend. Een zwakke storing kan volgende week tijdelijk voor meer bewolking zorgen met ook wat hogere neerslagkansen. Op het einde van de week en vooral in het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en krijgt de zon weer meer ruimte. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.  Vandaag is het nagenoeg helder in de ochtend en er volgt dan ook een prachtige zonsopgang. De zon kan vrijwel de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag!

Zaterdag 11 juli 2020
Beringen - Vlaamse feestdag vandaag!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De babbelbank

Zaterdag 11 juli 2020
Lens op Beringen
Beringen - De babbelbankZoomBart Liesenborgs toont elke week een beeld gemaakt in Beringen. Vandaag zijn hond op de Paalse Babbelbank.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo Beringen opent tegen Bokrijk AIn eerste provinciale van het damesvoetbal opent Fufo Beringen tegen Bokrijk A. Op speeldag 2 staat een verplaatsing naar Diepenbeek A op het programma. Op de derde speeldag ontvangt Fufo STVV A.

Paula Vaes overleden

Zaterdag 11 juli 2020
Beringen - Paula Vaes overledenWoensdag overleed Paula Vaes, de weduwe van Jean Vanluyten. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

FC Beringen

Zaterdag 11 juli 2020
Uit de oude doos
Beringen - FC BeringenZoomVan Antonio Parisi kregen we nog deze foto toegestuurd. Fans van de oude Beringse voetbalclub kunnen hun hartje trouwens ophalen via deze facebookpagina.

Tram in Beringen

Zaterdag 11 juli 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Tram in BeringenZoomDe trams zijn al lang uit het straatbeeld verdwenen. Ons rest alleen nog een nostalgische terugblik.

Rare tijden

Zaterdag 11 juli 2020
Beringen - Rare tijdenZoom
Deze zomer brengen we enkele extra gedichten van Beringse woordkunstenaars. Kristel Dewaele staat vandaag even stil met deze periode vol nieuwe woorden.

Wolf maximaal beschermd

Vrijdag 10 juli 2020
Na advies van de Raad van State heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. De wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Door deze wijziging wordt de wolf in de hoogste beschermingscategorie opgenomen, zodat de hogere maximale straffen van toepassing worden. Verder wordt de Europese bever in de juiste categorie geplaatst en worden er nog zeven soorten toegevoegd aan de lijst (lynx, wilde kat, sierlijke witsnuitlibel, gaffellibel, vermiljoenkever, juchtleerkever en muurhagedis) op grond van hun recent gerapporteerde aanwezigheid in Vlaanderen.
#samentegencorona
Beringen - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdagZoomVanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.

Nieuwe vennootschap: Olbar82

Donderdag 9 juli 2020
Olga Redzhebova uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Olbar82 opgericht met zetel aan de Oosthamsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteitswerken en schilderwerken.

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Beringen - Kleurencodes het nieuwe normaalZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Beringen - Waar kan je veilig op reis?ZoomWie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Annette Plu overleden

Donderdag 9 juli 2020
Beringen - Annette Plu overledenGisteren is de in Paal woonachtige Annette Plu overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Duitsland lonkt naar Limburg

Donderdag 9 juli 2020
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Duitsland lonkt naar LimburgZoomWe mogen weer reizen maar dat zal vaker kortbij zijn. Daarom lanceert de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme een nieuwe campagne onder de noemer 'dreams become reality'. Op de nieuwe website verzamelt de toeristische dienst zowel bekende plekken als verborgen parels. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte in de natuur of net je conditie op de proef wilt stellen. In Duitsland kan het. 

Turkse FC eerst op verplaatsing

Donderdag 9 juli 2020
Beringen - Turkse FC eerst op verplaatsingTurkse FC speelt zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Anadol. Op de tweede speeldag staat de wedstrijd Turkse FC - Stal op het programma.
Beringen - Paal-Tervant A eerst tegen BolderbergPaal-Tervant A opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bolderberg. Op de tweede speeldag moet de club op verplaatsing naar KSK Meeuwen. Paal-Tervant B moet eerst naar Heusden 06 en ontvangt dan Opoeteren.

Wisselvallig weer

Donderdag 9 juli 2020
Beringen - Wisselvallig weerZoomGust Ischen maakte de afgelopen vier dagen vier foto's boven Beringen. Een typisch Belgisch zomerweertje!

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Beringen - Coronacrisis: nu kleurencodesZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot de recyclageparken aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.
Wie files aan de recyclageparken wil vermijden kan (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport opent tegen Meeuwen

Woensdag 8 juli 2020
Beringen - Stal Sport opent tegen MeeuwenStal Sport opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen KSK Meeuwen. Op speeldag 2 staat de derby Turkse FC - Stal op het programma.

Nieuw: BK Gevel- en Dakwerken

Woensdag 8 juli 2020
Durmusali Cakmak uit Beverlo heeft de besloten vennootschap BK Gevel- en Dakwerken opgericht met zetel aan de Oosthamsesteenweg. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 3.000 euro.

Nieuwe vennootschap: Dayi

Woensdag 8 juli 2020
Yusuf Maksutogullari uit Paal en Nurkan Efe uit Koersel hebben de besloten vennootschap Dayi opgericht met zetel aan de Posthoornstraat in Koersel. Het betreft een patrimoniumvennootschap en bouwpromotor.

Ongeval op E313 in Tessenderlo

Woensdag 8 juli 2020
Beringen - Ongeval op E313 in TessenderloZoom
Deze namiddag rond 16u gebeurde er een ongeval op de E313 in Tessenderlo richting Beringen. Een bestelwagen knalde achterop een vrachtwagen. Eén rijstrook was een tijdje versperd. Het ongeval zorgde lange tijd voor een file van ver voor Tessenderlo tot aan de werken in Beringen.
Beringen - Drie jaar gevorderd voor veelplegerHet Openbaar ministerie heeft vandaag drie jaar celstraf gevorderd tegen een 45-jarige man uit Beringen die terechtstond voor diefstallen en misbruik van vertrouwen. De man liep al 34 veroordelingen op. Hij trok al sinds 1999 op dievenpad. Op 22 juli wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Renovatie 'Grote Steunbeer' DiestZoomDe VMM is gestart met de renovatie van de stuwconstructie ‘Grote Steunbeer’ aan de Saspoort in Diest. Daardoor zal het waterpeil in de Demer verhogen en de rivier, die nu gevoed wordt door de Begijnebeek, weer écht door de stad stromen. De zichtbare werken zullen starten in 2021 en een paar jaar duren.  De Demervallei rond Diest is van oudsher heel  overstromingsgevoelig. Het gebied is laag gelegen en waterlopen moeten een lange weg afleggen voor ze in de Schelde vloeien. Om (…) Het hele nieuwsbericht

Koor krijgt veiligheidslessen

Woensdag 8 juli 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Koor krijgt veiligheidslessenZoomGisteren kwamen de koorleden van het St-Jankoor van Thiewinkel samen in de kerk van het Lummense Thiewinkel. Met de nodige afstand kregen de leden een infoavond van een professionele veiligheidsadviseur over de reglementering rond veilig zingen en het gebruik maken van de tourbus waarmee het koor verplaatsingen doet. "Het was een hele boterham vol reglementen en tips over veiligheid. Maar met een gerust hart en de nodige aanpassingen en een dosis goede wil van onze koorleden, kunnen we in deze ongewone periode toch weer het muzikale leven hervatten", zegt muziekcoach Gerry Dirix uit Beringen.

Veel regenbuien

Woensdag 8 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Veel regenbuienEen golvende storing schuift over onze streken en zal de volgende 48 uur het weerbeeld bepalen. Door de grote afwezigheid van de zon blijven de maxima ondermaats. In het weekend stijgt de luchtdruk en volgt er een merkbare weersverbetering met vooral meer zon, al zijn de temperaturen nog eerder aan de koele kant. Na het weekend wordt het warmer. 
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber weer. Perioden met regen wisselen af met drogere perioden en de zon is de grote afwezige. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - W. Koersel debuteert tegen De KempenWeerstand Koersel opent het nieuwe voetbalseizoen met een uitwedstrijd op het veld van De Kempen. Op speeldag 2 ontvangt Koersel Witgoor Dessel en op speeldag 3 moet Koersel naar FC Lille.
Beringen - KVK Beringen opent tegen BetekomKVK Beringen opent het nieuwe voetbalseizoen met een thuismatch tegen Betekom. Op speeldag 2 moet KVK naar Diest. Op speeldag 3 ontvangt KVK Esperanza Pelt.
Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje in Limburg. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren. (Radio 2)

Bèr Mechelmans overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Beringen - Bèr Mechelmans overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Bèr Mechelmans overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Bertha Schraeyen. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Jimmy Roberti en Nancy Gijbels, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap J.N.C.K. opgericht met zetel in het Nijverheidspark in Beringen. Doel van de vennootschap: de uitbating van een garage en carosseriebedrijf.

Jos Peeters overleden

Maandag 6 juli 2020
Beringen - Jos Peeters overledenGisteren is in Beringen-Mijn de uit Heppen afkomstige Jos Peeters overleden, de echtgenoot van Rosa Oeyen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (19.15-19.45 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Het dekenaat Beringen, dat de parochies van Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Tessenderlo-Ham omvat, krijgt een dekenale secretaris. Hij zal zowel de deken als de plaatselijke medewerkers ondersteunen via administatieve en organisatorische opdrachten.

Hortense Bomans overleden

Maandag 6 juli 2020
Beringen - Hortense Bomans overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Hortense Bomans overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Ernest Spoor. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Boerenwijsheid (10)

Maandag 6 juli 2020
Beringen - Boerenwijsheid (10)ZoomWisselen in juli regen en zonneschijn, het zal het naaste jaar voor de boeren kermis zijn.

Avondwolken

Zondag 5 juli 2020
Vandaag gezien
Beringen - AvondwolkenZoomStephan Volders en Gust Ischen fotografeerden beiden vanavond deze mooie wolkenformaties.
Gillian Vaesen (22) zal komend seizoen de kleuren van KVK Beringen verdedigen. De centrumspits speelde eerder onder meer voor Bocholt en Hades.
Beringen - Harmonie Paal repeteert weerZoomAfgelopen vrijdag heeft de Harmonie van Paal de repetities terug hervat. Niet eenvoudig met de 2m afstandsregel voor blazers. Ook de nodige handgels en desinfecterende middelen zijn aanwezig om het voor onze muzikanten zo veilig mogelijk te maken. Om aan de repetitie te kunnen deelnemen dienen de muzikanten zich op voorhand in te schrijven omdat de plaatsen beperkt zijn. Er is maar plaats voor maximum 17 personen. In (de vroegere) normale omstandigheden repeteren ze met ongeveer 30 muzikanten. Na vier (…) Het hele nieuwsbericht

De vuile was in Nieuwpoort

Zaterdag 4 juli 2020
Beringen - De vuile was in NieuwpoortZoomDe drie koningen hadden vandaag in Nieuwpoort een afspraak met de sp.a-voorzitter.
Beringen - Bocht Rushmore door de ogen van FobieZoomDe Amerikaanse president Donald Trump bracht vrijdag een bezoek aan Mount Rushmore, het monument waar vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouden in de rotsen. De sociale afstandsregels werden er niet gerespecteerd door het publiek en de meeste mensen droegen geen mondmasker. (Cartoon: Fobie)
Beringen - De jaarlijkse vlindertelling start vandaagZoomHet is weer zover, Natuurpunt organiseert weer de jaarlijkse vlindertelling. Om mee te doen is 1 keer exact 5 minuten tellen al voldoende. Maar het is voor het onderzoek nóg interessanter als je meerdere keren telt. Je kan meetellen van 4 tot 26 juli. Meer info via deze link. (foto Bart Liesenborgs)

Zeldzame Kempische heidelibel

Zaterdag 4 juli 2020
Puur natuur
Beringen - Zeldzame Kempische heidelibelZoomJohan Put gaat dagelijks wandelen en heeft zijn fototoestel altijd in de aanslag. Afgelopen week focuste hij op de vele libellen die dartelend vliegen aan de vijvers rond de Watersnip in Koersel. Zo kon hij deze mooie Kempisch heidelibel spotten. Het is één van de meest bedreigde libellen en als enige Belgische op de rode lijst in heel Europa. In Nederland is die bijna niet meer waarneembaar, in België enkel nog in de Kempen rond vijvers op de heide. Sinds dit jaar echter wel weer iets meer voorkomend maar toch eerder zeldzaam. Nog maar eens een bewijs dat de natuur in Beringen het goed doet.
Beringen - Ben Roelants op stap in BeringenZoomDeze zomer gaat Ben Roelants 10 weken lang Op Stap voor TV Limburg. Denk je dat reizen enkel buiten de landsgrenzen kan? Stem tijdens het weekend af op TVL en ontdek het tegendeel. Ben gaat op roadtrip doorheen heel Vlaanderen, ontdekt de pareltjes van verschillende regio’s en toont een waaier aan toeristische mogelijkheden om vakantie te houden in eigen land. Bekijk via deze link de reportage over Beringen.

Brandstichting in Steenstraat

Zaterdag 4 juli 2020
Beringen - Brandstichting in SteenstraatIn de Steenstraat in Beringen hebben onbekenden afgelopen nacht geprobeerd om een bestelwagen in brand te steken. De daders hebben condooms en glijmiddel in het voertuig achtergelaten. Het labo van de gerechtelijke politie kwam voor onderzoek ter plaatse.

Somber weekend

Zaterdag 4 juli 2020
Weerbericht
Beringen - Somber weekendEen storing schuift tijdens het weekend over onze streken met vooral veel wolken en wat beperkte neerslag. Zaterdag krijgen we het warmtefront en zondag het koufront. Na het weekend kan het hoog der Azoren stilaan het weer in onze streken bepalen. Het wordt droger en er is meer zon, al wordt het nog niet onmiddellijk warmer.
Vandaag zorgt een warmtefront voor veel wolken en van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Na de middag is het meestal droog, maar opklaringen worden er (…) Het hele nieuwsbericht

Blik op het water

Zaterdag 4 juli 2020
Lens op Beringen
Beringen - Blik op het waterZoomBart Liesenborgs richtte deze week zijn lens op het Albertkanaal in Beringen.

Site Lutgart

Zaterdag 4 juli 2020
Uit de oude doos
Beringen - Site LutgartZoomVandaag een oude luchtfoto van de site Lutgart, voorheen een bruisende school, vandaag een cultureel en artistiek oord in het hart van Beringen.

Kerkstraat Paal

Zaterdag 4 juli 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerkstraat PaalZoomDe oude Kerkstraat is nu de Heldenlaan.

Ze trekt me aan

Zaterdag 4 juli 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Ze trekt me aanZoomEdith en Lambert laten zich dit weekend aantrekken door de zee.
Door mijn tuinbril
Beringen - Liefde voor lokale tuinmaterialenZoomBinnen de tuinen worden vaak vele materialen gebruikt. Deze materialen worden vaak geïmporteerd vanuit het buitenland. Waarbij deze vaak per boot of vrachtwagen worden getransporteerd. Dit brengt de nodige vervuiling met zich mee. En het is ook niet bevorderend voor onze eigen economie, onze eigen lokale economie. Er zijn tal van alternatieven te bedenken die in uw lokale omgeving worden verwerkt en eveneens duurzaam zijn! Door het verre transport in te ruilen voor een misschien wat hoger uurloon dat u (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Een corona-editie van ZonnelandZoomUitgeverij Averbode lanceert deze zomer een speciale editie van zijn bekende kindertijdschrift "Zonneland" om 10- tot 12-jarigen af te helpen van hun corona-angst. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: A.Y.L.

Vrijdag 3 juli 2020
Yoeri Libaers uif Paal heeft de besloten vennootschap Advieskantoor Yoeri Libaers, verkort A.Y.L, opgericht met zetel aan de Steenbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren  de activiteiten van boekhouder-fiscalist.

Fons Pieters overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Beringen - Fons Pieters overledenVandaag is in WZC Leopolspark  in Leopoldsburg de uit Paal afkomstige en in Beringen woonachtige Fons Pieters overleden, de echtgenoot van Irène Corvers. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Alarmsysteem verjaagt dieven

Vrijdag 3 juli 2020
Beringen - Alarmsysteem verjaagt dieven
Vanochtend poogden dieven een slag te slaan bij Budget Slager in de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. Toen het alarmsysteem in werking trad sloegen zij onmiddellijk zonder buit op de vlucht. De schade aan het raam is wel aanzienlijk.
Alarmsysteem verjaagt dieven
Zoom

Margriet Bekkers overleden

Vrijdag 3 juli 2020
Beringen - Margriet Bekkers overledenOp 30 juni overleed de uit Koersel afkomstige Margriet Bekkers, de echtgenote van Armand Jamar. Zij was 78 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Koersel vinden in besloten kring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in rouwcentrum Beyne-Franken in Heusden-Centrum.

32.8° gemeten in Koersel

Vrijdag 3 juli 2020
Beringen - 32.8° gemeten in KoerselZoomIn Koersel werd in de maand juni de hoogste temperatuur gemeten in ons land. Met 32.8° op 26 juni komt Koersel opnieuw in de weerstatistieken. De gemiddelde temperatuur voor juni was 17,5° en dat is 1,3° hoger dan normaal. Juni was ook onweersachtig met 14 geregistreerde onweersbuien. In totaal was juni iets warmer en zonniger dan vorig jaar.
Beringen - Cirque du Soleil werkt aan doorstartZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Avond boven Paal

Donderdag 2 juli 2020
Vandaag gezien
Beringen - Avond boven PaalZoomLutgart Aerts stuurde ons deze foto van de avond boven Paal.
De fakkeltocht die IJD-jongerenwerking van het bisdom jaarlijks organiseert bij het begin van de advent vindt dit jaar in Overpelt plaats. Voor dit evenement worden een duizendtal jongeren uit heel Limburg verwacht.
Yasar Eren uit Koersel heeft de besloten vennootschap Eren Invest opgericht met zetel aan het Eeuwfeestplein in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer adviesverlening inzake onroerende goederen en onroerende beleggingen en het organiseren van call-centers en social media-management.

Drie faillissementen

Donderdag 2 juli 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft drie Beringse bedrijven failliet verklaard: Elektro HD, Medgun en Invest3. De uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen bij curator mr. Driessen is 2 augustus.

Inbraak op Stalsesteenweg

Donderdag 2 juli 2020
In een woning aan de Stalsesteenweg in Koersel kwamen inbrekers over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vandaag melding van het voorval.

Inbraak in Pauwenlaan

Donderdag 2 juli 2020
Beringen - Inbraak in PauwenlaanLaptops, tablets en een gameconsole: dat is de buit van en inbraak die gisteren gepleegd werd in een woning aan de Pauwenlaan in Paal. Om binnen te geraken hadden de daders een steen door het raam gegooid.
In een onderzoek van de computer crime unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg werd op 26 juni samen met de Nederlandse politie nabij Amsterdam een huiszoeking uitgevoerd in de woning van een 22-jarige Nederlandse IT-student, K. B.. De verdachte gebruikte een database met onder meer 2,5 miljoen Belgische en 4,5 miljoen Nederlandse e-mailadressen met het bijbehorende wachtwoord, mogelijk verkregen uit een eerdere hacking. Deze database werd vervolgens door de verdachte gebruikt voor verdere (…) Het hele nieuwsbericht

Werken Collegestraat

Donderdag 2 juli 2020
Beringen - Werken CollegestraatTer hoogte van de gevel van het oude college wordt de straat tijdens de werkuren afgezet op vrijdag 3 juli. Dit omwille van het plaatsen van een trap in de nieuwbouw van het toekomstige stadhuis.

Ondertussen, op Zaventem...

Woensdag 1 juli 2020
Beringen - Ondertussen, op Zaventem...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In 1990 telde Limburg 745.034 inwoners. Dertig jaar later is de Limburgse bevolking toegenomen met 17,8%, tot 877.370 inwoners. In dezelfde periode van drie decennia nam de bevolking in heel Vlaanderen minder sterk toe (+15,5%). Het verschil in bevolkingsgroei tussen Limburg en heel Vlaanderen deed zich vooral voor in het decennium 1990-2000: in die periode nam de Limburgse bevolking al toe met 6,2%, de Vlaamse bevolking slechts met 3,5%. Tussen 1990 en 2020 nam de bevolking in een vijftal Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Grote investering bij Vynova TessenderloZoomChemiebedrijf Vynova heeft op haar vestiging in Tessenderlo een nieuwe installatie in gebruik genomen die restwarmte inzet voor de productie van stoom. Dankzij dit project zal het energieverbruik en de CO2-uitstoot van de productiesite gevoelig dalen. Het project is goed voor een investering van 6 miljoen euro.
Op jaarbasis zal Vynova zo 80.000 ton stoom kunnen genereren die voorheen werd opgewekt via stoomketels op aardgas. Dat betekent een jaarlijkse energiebesparing van 65.000 MWh, wat overeenkomt (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in sporthal in Koersel

Woensdag 1 juli 2020
Beringen - Inbraak in sporthal in KoerselEr is de voorbije nacht ingebroken in de sporthalin Koersel. De buit bedraagt 150 euro.
Beringen - 18.000 op wachtlijsten sociale woningZoomEr zijn nog steeds veel mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers die de partij Groen opvroeg. Eind 2019 waren dat in Limburg iets meer dan 18.000 mensen. Een lichte daling vergeleken met het jaar ervoor, maar heel wat meer dan in 2011.
Bosgroep Limburg start met een herstelplan voor de vele afgestorven fijnsparbossen. Alleen al in 2019 werd 119 hectare door de letterzetter aangetast fijnsparbos bij de Bosgroep aangemeld.
De bedoeling is om de getroffen bossen van vele kleine privé-eigenaars te bundelen en dan op een kosten-efficiënte manier er voor te zorgen dat er snel een nieuw gezond bos groeit.
Hoe belangrijk bossen zijn voor ons welzijn, bleek nogmaals duidelijk in deze tijden van corona. Niet alle (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Limburgse bevolking steeds diverserZoomIn 2019 heeft 28,1% van de Limburgse bevolking een niet-Belgische herkomst. Dat is vijf procentpunten meer dan een decennium eerder. Het percentage inwoners met een niet-Belgische herkomst steeg tussen 2009 en 2019 van 23,1% naar 28,1% onder de Limburgse bevolking. In Vlaanderen groeide het aandeel van de bevolking met een niet-Belgische herkomst in dezelfde periode van 15,3% tot 22,3%. De stijging in Limburg heeft meer te maken met een toename van mensen uit niet-EU-landen (van 9,0% naar 12,4%) dan van (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 700 laadpalen in Limburg

Woensdag 1 juli 2020
Beringen - Bijna 700 laadpalen in LimburgZoomLimburg telt momenteel al bijna 700 laadpunten voor elektrische voertuigen. Hasselt is veruit koploper: er staan er 127. In Genk zijn er 49 laadpalen. Sint-Truiden (41), Tongeren (36), Lommel (30), Bilzen (30), Maasmechelen (28), Houthalen-Helchteren (25), Heusden-Zolder (24) en Beringen (22) vervolledigen de top tien. Opvallend in dit lijstje: Beringen komt pas op de tiende plaats (terwijl het na Hasselt en Genk komt qua inwonersaantal) en Tongeren staat knap vierde (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir gaat het jachtverbod dat geldt in het wolvengebied met twee maanden verlengen. Het verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld gezet heeft, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Ze heeft via Natuur en Bos een akkoord met Defensie afgesloten om de maximale bescherming van de roedel te waarborgen.
“De Daltons van Bosland zijn nog klein en weinig mobiel. Daarom is een maximale bescherming van het (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Verluyten overleden

Woensdag 1 juli 2020
Beringen - Jos Verluyten overledenVandaag is Jos Verluyten overleden, de echtgenoot van Mia Meynen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen