Het overige nieuws

Beringen by night

Zondag 31 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Beringen by nightZoomGust Ischen maakte nog deze nachtfoto in het centrum van Beringen.

Bedankt Beringen!

Zondag 31 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Bedankt Beringen!ZoomDe stad Beringen bedankt haar inwoners via een nieuwe bannercampagne. Bedankt voor jullie warm hart en engagement voor anderen!

Werken waterleiding

Zondag 31 mei 2020
Beringen - Werken waterleidingDe Watergroep voert op dinsdag 2 juni werken uit in de Sint-Annastraat en Paalsesteenweg. Die dag zal de watervoorziening onderbroken worden. De klanten zijn ook rechtstreeks verwittigd door De Watergroep.
Beringen - Naar het ISS in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - SpaceX Crew Dragon succesvol gelanceerdZoomGisterenavond om 21.22 uur Belgische tijd werd de SpaceX Crew Dragon succesvol de ruimte in gelanceerd. Het toestel vloog met zo’n 27.000 kilometer per uur naar het ruimtestation ISS. Voor de Amerikaanse ruimtevaart was dit een nieuwe mijlpaal sinds het stopzetten van het programma met de Space Shuttles. Bart Liesenborgs wou een glimp opvangen van het ruimtetuig maar dat lukte niet. Een prachtige foto van de maan krijgen we wel te zien. Via deze link kan je de reis van de astronauten volgen.
Beringen - Week van de bij: filmtip HoneylandZoomTijdens 'Week van de bij' gaat de documentaire 'Honeyland' van Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov een week lang in avant-première. ‘Honeyland’ stelt hedendaagse fundamentele vragen: hoe gaan wij om met de natuur en hoe kunnen wij toelaten dat winstbejag de wereld schaadt? Een kritische blik op ons kapitalistische systeem. De film kan je thuis online bekijken via The Roxy Theatre Koersel.

Sinksenkermis Beringen-Mijn

Zondag 31 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Sinksenkermis Beringen-MijnZoomVan Guy Dirix, Marleen Janssens en Benny Meynen kregen we enkele leuke foto's van de kermis en processie in Beringen-Mijn op Pinksteren.
Sinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-MijnSinksenkermis Beringen-Mijn
Zoom
Beringen - Verwarring alom rond grenspassageZoomEr heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Wuytens overleden

Zaterdag 30 mei 2020
Beringen - Yvonne Wuytens overledenVandaag is de uit Hechtel afkomstige Yvonne Wuytens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden André Gerits. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbatersZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Trop is teveel!

Zaterdag 30 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Trop is teveel!ZoomSluikstorten is in deze coronaperiode fel toegenomen. Onze fotograaf Bart Liesenborgs zag deze ochtend dit tafereel aan het Kolenspoor in Beringen-Mijn. Was de whisky van een te goedkoop merk? Of gewoon teveel?

Kolenspoor

Zaterdag 30 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - KolenspoorZoomBart Liesenborgs profiteerde van het mooie weer afgelopen week om wat foto's te maken. Hij richtte zo zijn lens op het Kolenspoor met de moskee en de kolenwasserij op de achtergrond. Het wordt trouwens ook dit weekend heel mooi fiets- en wandelweer. Geniet van het verlengd weekend in eigen streek.

Pinksteren

Zaterdag 30 mei 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - PinksterenZoomEdith heeft zich deze week laten inspireren door Pinksteren, een belangrijke feestdag voor de katholieke kerk. Tijdens het pinksterfeest (morgen zondag) wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde uit de hemel op de apostelen van Jezus en op andere aanwezige gelovigen.

Sinksenkermis

Zaterdag 30 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - SinksenkermisZoomDe kermis van Beringen-Mijn bij Pinksteren was vorige eeuw een begrip in de regio. Dit weekend zal er door de coronacrisis geen kermis zijn. We moeten het doen met deze oude foto van erfgoedvereniging Citévolk Spreekt. Heb jij nog foto's van de Sinksenkermis? stuur ze ons via beringen[!]internetgazet.be

Verbouwingen

Zaterdag 30 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - VerbouwingenZoomVerbouwingen en renovaties zijn van alle tijden. Deze foto van een duowoning in Paal is hiervan een goed voorbeeld.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft vandaag 5 jaar cel gevorderd tegen een 55-jarige serieaanrander uit Hechtel-Eksel. De man sloeg toe in Hasselt, Mol en Turnhout. Hij pleegde de feiten tussen 2004 en 2017. Het verdict in deze zaak valt op 26 juni.(PG)
Necmittin Efe uit Beringen heeft de besloten vennootschap Ada Consult opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings en het beheer van onroerend vermogen.
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Maria Reynders overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Beringen - Maria Reynders overledenIn Beringen-Mijn is gisteren de uit Koersel afkomstige Maria Reynders overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Ferdinand Bosmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Zomers weerAnticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De 'bubbels' worden versoepeldZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Beringen - Code rood in natuurgebiedIn de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!
Beringen - Openbare verkoop pastorij KorspelZoomStad Beringen organiseert een vrijwillige openbare verkoop van de oude pastorij te Korspel, gelegen Kroonstraat 20. De verkoop gebeurt online via het internetplatform www.biddit.be. De instelprijs bedraagt 140.000 euro. Bieden kan vanaf 8 juni 2020 tot en met 16 juni 2020, 14 uur. Bezichtigingen kunnen enkel op afspraak: gronden[!]beringen.be - 011/430 211. (op zat.: 30/05, 06 & 13/06 tss 10u-12u - op maa. 08/06 tss 17u-19u)

Contrast in de tuin

Vrijdag 29 mei 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - Contrast in de tuinZoomOm spanning te creëren in de tuin wordt er vaak gewerkt met contrasten. Dit kan op vele manieren. Bijvoorbeeld binnen het materiaalgebruik. Afwisseling van harde materialen zoals klinkers en staal, met zachte en vriendelijke materialen zoals hout en losse beplanting. Door contrasten te creëren kun je bepaalde elementen oplichten. Spelen met contrasten is als tuinarchitect een van de troeven tot een geslaagd project. Iedere tuin is anders, en iedere tuineigenaar ziet graag andere materialen en heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Werken waterleiding

Donderdag 28 mei 2020
Beringen - Werken waterleidingDe Watergroep voert op vrijdag 29 mei onderhoudswerken uit aan de waterleiding in de Ruimevijverstraat. Die dag zal de watervoorziening onderbroken worden in de Ruimevijverstraat, in de Wijerdijk en Eygenweg te Beringen. De klanten zijn ook rechtstreeks verwittigd door De Watergroep

Bijenvoer of bijenbrood

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Bijenvoer of bijenbroodZoom
Edgard Vandebosch stuurde ons deze mooie foto gemaakt in de Langeheidestraat in Paal. Deze paarse weelde is bijenbrood, bijenvoer of bijenvriend.

Leonardus Volders overleden

Donderdag 28 mei 2020
Beringen - Leonardus Volders overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Leonardus Volders overleden, de echtgenoot van Elsa Vande Paer. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Stormloop op Limburgse kringwinkelsZoomDe Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Jules Degens overleden

Woensdag 27 mei 2020
Beringen - Jules Degens overleden
Gisteren is de in Paal woonachtige Jules Degens overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Clemans Libaers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Chantale Hemelaers overleden

Woensdag 27 mei 2020
Beringen - Chantale Hemelaers overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Chantale Hemelaers overleden, de levenspartner van Peter Vanspauwen. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Ode an die Freude

Dinsdag 26 mei 2020
Beringen - Ode an die FreudeZoomDe leerlingen van de MuziekOnaut Koersel maakten deze mooie clip.

Angèle Schoonis overleden

Dinsdag 26 mei 2020
Beringen - Angèle Schoonis overledenGisteren is de in Beverlo woonachtige Angèle Schoonis overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Boodschap koningshuis aan zorgsectorZoomDe Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht

Emma Smeets overleden

Dinsdag 26 mei 2020
Beringen - Emma Smeets overledenVandaag is de in Beverlo woonachtige Emma Smeets overleden. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Ondertussen, in de televisiestudio...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De werken aan het fietspad dat over het militair domein tussen Hechtel-Eksel en Beringen loopt, werden uitgesteld. Het fietspad is dus niet afgesloten deze week. Wandelaars en fietsers kunnen het gewoon gebruiken. 
Beringen - Subsidie voor bescherming broedvogelnestenZoomHet Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen

Weer brand in villawijk

Maandag 25 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in een bosje in de Ekselse villawijk. Het vuur kon snel geblust worden. Eerder dit jaar waren er ook al branden. En ook vorig jaar was dat het geval. De politie Kempenland onderzoekt of er een pyromaan aan het werk is.
Beringen - Werken in Graaf van LoonstraatZoomDe werken aan de collegesite schieten ondertussen goed op. Tegelijkertijd wordt ook de Graaf van Loonstraat aangepakt voor een herinrichting. (Foto Patrick Haesevoets)

Boerenwijsheid (4)

Maandag 25 mei 2020
Beringen - Boerenwijsheid (4)ZoomZoele mei, boerengeschrei.

Michel Kenens overleden

Maandag 25 mei 2020
Beringen - Michel Kenens overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Stal woonachtige Michel Kenens overleden, de echtgenoot van Maria Claes. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Guido Gezellestraat 156, 3582 Koersel.

Maurice Huybrigs overleden

Maandag 25 mei 2020
Beringen - Maurice Huybrigs overledenVrijdag is Maurice Huybrigs overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Beringen-Centrum vinden plaats in beperkte kring.
Beringen - Supersonische 'boem!' geannuleerdZoomUPDATE De aangekondigde doorbreking van de geluidsmuur in de vooravond door een F16 van de vliegbasis van Kleine-Brogel is geannuleerd. (Archieffoto Stephan Volders)

Volg de pijlen

Maandag 25 mei 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Volg de pijlen “I have a dream”, het was een andere Martin die dat in de jaren ’60 als een onverwoestbare oneliner de wereld instuurde. Iedereen heeft wel eens een droom en de mijne gaat deze keer over mijn toekomstig bezoek aan mijn stamcafé. Ik zag mezelf al zitten met mijn EHBC-koffertje bij de hand. Zo’n Eerste hulp bij Corona-kit is voorlopig onmisbaar. In het tasje zitten ontsmettingsgel en een dito stuk zeep, een reservemondmasker en een portie goed gevoel omdat ik er weer mag (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ook in Dendermonde coronacrisisZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

André Alenteyns overleden

Zondag 24 mei 2020
Beringen - André Alenteyns overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Tessenderlo woonachtige André Alenteyns overleden, de weduwnaar van Philomène Kellers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - We moeten zuinig zijn met drinkwaterZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Veel skateplezier

Zaterdag 23 mei 2020
Beringen - Veel skateplezierZoomOnze fotografen die in het weekend altijd paraat staan om foto's te maken bij evenementen hebben de afgelopen maanden ook in hun kot doorgebracht. Het werd dan ook hoog tijd dat zij terug op reportage konden. Patrick Knuyt maakte namiddag dit fotoverslag van de heropening van het skatepark in Beringen.

Boodschap voor einde Ramadan

Zaterdag 23 mei 2020
Beringen - Boodschap voor einde RamadanZoomNet zoals de vorige jaren heeft de Christelijke gemeenschap, met name bisschop Harpigny, bisschop Van Hecke en synodevoorzitter Steven Fuite een brief ondertekend, opgemaakt door Orbit vwz, ter gelegenheid van het einde van de Ramadan. Enerzijds om hen te bedanken, anderzijds om deze boodschap van vriendschap en verbondenheid zo ruim mogelijk te verspreiden. De boodschap is nu ook in een video te zien met Odette Storms, een geëngageerde christen, vooral in het interreligieuze, aangevuld met een dankwoordje van de Beringse islamleraar Bahattin Koçak.

Josepha Cuyvers overleden

Zaterdag 23 mei 2020
Beringen - Josepha Cuyvers overledenVandaag is de in Koersel woonachtige Josepha Cuyvers overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
Op woensdag 13 en donderdag 14 mei zijn bij orthopedagogisch centrum Sint-Ferdinand in Lummen alle medewerkers, jongeren in verblijf en bewoners getest op COVID-19. Uit de testresultaten blijkt dat alle testen negatief zijn en dus niemand is besmet met het coronavirus. Het gaat hier om 456 uitgevoerde testings. 328 werden uitgevoerd onder de medewerkers en 128 onder de cliënten.
“We zijn uiteraard zeer verheugd met deze uitkomst. Toch blijven we waakzaam. Deze pandemie verspreidt (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Jamart overleden

Zaterdag 23 mei 2020
Beringen - Jean Jamart overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Jean Jamart overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Marie-Jeanne Gaethofs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Het klooster van Paal

Zaterdag 23 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het klooster van PaalZoomHet klooster in Paal langs de Diestersesteenweg is al een tijdje afgebroken en heeft plaats gemaakt voor de nieuwe lagere school 'De Buiteling'.

Zicht op Paal

Zaterdag 23 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Zicht op PaalZoomEn toen waren er nog weinig appartementen in Paal...

Rustige avonden

Zaterdag 23 mei 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Rustige avondenZoomEdith en Lambert brengen elke zaterdag een beetje rust in ons hectisch leven...

Lente op be-MINE

Zaterdag 23 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - Lente op be-MINEZoomElke zaterdag brengt fotograaf Bart Liesenborgs een beeld gemaakt in Beringen. Vandaag de lentebloei op be-MINE.

De avond kleurde rood

Vrijdag 22 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - De avond kleurde roodZoom"Rood is al lang het rood niet meer
Het rood van rode rozen
De kleur van liefde van weleer
Lijkt door de haat gekozen",
zingt Marco Borsato in zijn hit 'Rood'. Vanavond maakte Bart Liesenborgs daar het perfecte beeld bij.
Mariano Dragone uit Koersel heeft de besloten vennootschap Marcha-Steel opgericht met zetel aan de Nicolaylaan in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optreden als bestuurder, zaakvoerder, lasthebbeer, gevolmachtigde, trustee en vereffenaar van ondernemingen en vennootschappen.

Tinneke Smolders overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Beringen - Tinneke Smolders overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Tinneke Smolders overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Horst Kokscht. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zomerkampen mogen doorgaan

Vrijdag 22 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Zomerkampen mogen doorgaanZoomDe zomerkampen mogen doorgaan, met contactbubbels van maximum 50 personen. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle aangekondigd. Eerder werd ook bekend dat de kleuterscholen in juni weer open mogen.

Ondertussen, aan de kust...

Vrijdag 22 mei 2020
Beringen - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tijdelijk kouder

Vrijdag 22 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Tijdelijk kouderHet hogedrukgebied dat voor zomers weer zorgde trekt naar het noordoosten van Europa, terwijl een volgend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan opbouwt naar onze streken. Tussen beide systemen in kan een verzwakte storing over onze regio schuiven en wordt er nadien tijdelijk koudere lucht aangevoerd. Wanneer het volgend hogedrukgebied ons weer kan bepalen is er opnieuw meer zon en komt het kwik weer hoger uit.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met een verzwakte storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gallo-Romeins Museum weer openHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent volgende week vrijdag opnieuw zijn deuren. Vanaf dan kan je zowel de permanente opstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ opnieuw bezoeken. ‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus.
Een museumbezoek kan enkel na reservatie. Vanaf woensdag 27 mei kan je je tijdslot vastleggen, zowel telefonisch als online (via de website). Betaling van je ticket (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Coomans overleden

Vrijdag 22 mei 2020
Beringen - Madeleine Coomans overleden
Gisteren is de in Koersel woonachtige Madeleine Coomans overleden, de echtgenote van Fons Houtmeyers. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Op de mijnterril van Beringen is donderdag in de late namiddag een mountainbiker zwaar ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond en kon niet meer op eigen kracht naar beneden. Een ambulance is dan tot boven op de mijnterril gereden om van daaruit de ongelukkige fietser naar het ziekenhuis over te brengen.
Beringen - Fietser (79) gewond bij aanrijdingEen 79-jarige fietser uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Weyerbrugstraat in Eksel. Het ongeval gebeurde gisteren.

Faillissement Elite ingetrokken

Donderdag 21 mei 2020
De Ondernemersrechtbank heeft het faillissement ingetrokken van vastgoedvennootschap Elite uit Beringen. De zaakvoerder was in verzet gegaan tegen het faillissementsvonnis.
Beringen - Corona-art (3): de aardappeleters...ZoomNaar Vincent Van Gogh. (Cartoon: Fobie)

Bedeling mondmaskers

Donderdag 21 mei 2020
Beringen - Bedeling mondmaskersZoomDe bedeling van de mondmaskers was voor de stad Beringen een heuse krachttoer. De stad maakte dit filmpje over de voorbereiding en bedeling.
Beringen - Fietspad wordt afgesloten voor herstellingZoomVanaf maandag 25 mei wordt het fietspad tussen Beringen en Hechtel-Eksel over het militair domein een week lang gesloten voor fietsers en wandelaars. Het fietspad wordt hersteld op het grondgebied van Hechtel-Eksel dankzij Provincie Limburg. Het zal aan beide zijden volledig afgesloten worden. Een omleiding wordt niet voorzien. (Foto Patrick Cosemans)

Dansshow gaat online

Donderdag 21 mei 2020
Beringen - Dansshow gaat onlineZoomOp zondag 24 mei 2020 zou normaal gezien het uitverkochte Bellydance Sparkles Open Stage doorgaan in De Kardijk in Beverlo. Dat staat elk jaar garant voor een namiddag vol buikdansoptredens georganiseerd door danseres Johanna Rediers. Dit zou zelfs een extra speciale editie worden want het was oorspronkelijk gepland als Johanna’s verjaardagsshow. Maar corona beslistte anders. Door de staan de activiteiten van Johanna’s school Bellydance by Johanna jammer genoeg al enkele weken (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vanzeer overleden

Donderdag 21 mei 2020
Beringen - Maria Vanzeer overleden
In Beringen is maandag Maria Vanzeer overleden, de weduwe van Eugene Van Mol. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Maar de kat kwam weer (3)

Woensdag 20 mei 2020
Beringen - Maar de kat kwam weer (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is al een tijdje erg droog in Limburg. De grond snakt naar water en het waterpeil in de Limburgse waterlopen staat erg laag. Daarom geldt er vanaf morgen/donderdag een verbod om water op te pompen uit de Limburgse onbevaarbare waterlopen. Dit captatieverbod is van kracht in zowat 80% van de provincie. Een gedetailleerd overzicht met exacte afbakening is hier te vinden.
Beringen - Wij kiezen de muziek bij Radio BeneluxZoom
Vrijdag 22 mei mogen wij de muziek kiezen bij Radio Benelux. Tussen 14u en 16u hoor je de favoriete muziek van de medewerkers van de Internetgazet Beringen. Luister je mee?
Dat kan via de livestream via de link.

Julia Lenaerts overleden

Woensdag 20 mei 2020
Beringen - Julia Lenaerts overledenVandaag is de in Stal woonachtige Julia Lenaerts overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Roger Vlaminck. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mondmaskers zijn onderweg

Woensdag 20 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Mondmaskers zijn onderwegZoomDeze ochtend zijn 178 medewerkers van de stad en vrijwilligers op de baan om 41.000 mondmaskers te verdelen over 18.383 brievenbussen! (foto's stad Beringen - Jean Beerten)
Mondmaskers zijn onderwegMondmaskers zijn onderwegMondmaskers zijn onderweg
Mondmaskers zijn onderwegMondmaskers zijn onderweg
Zoom
#samentegencorona
Beringen - Hoe gebruik ik mijn mondmasker?ZoomVandaag worden door de stad mondmaskers huis-aan-huis bedeeld. Hoe je best deze mondmaskers gebruikt zie je in het instructiefilmpje dat de stad maakte.
#samentegencorona
Beringen - Hoe gebruik ik de filter van het mondmasker?ZoomDe stad Beringen maakte ook nog dit filmpje over het gebruik van de filters in de mondmaskers. Elke burger krijgt immers ook nog twee filters om te gebruiken. De filter voldoet aan de eisen voor filterefficiëntie en ademdoorlaatbaarheid van de norm NBN/DTD S 65-001.

Maar de kat kwam weer (2)

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Maar de kat kwam weer (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Moslims vieren Waardevolle NachtZoom Vanavond is het Lailat-ul-Qadr, misschien wel de belangrijkste nacht van de islamitische kalender. De openbaring van de eerste verzen van de Koran aan de profeet worden toegeschreven aan deze nacht. In Soera De Waardevolle Nacht staat dat deze nacht beter is dan duizend maanden. Engelen en de Geest door Gods gebod dalen neer, zeggende "In alles Vrede," tot het rijzen van de dageraad. Moslims brengen deze avond door met gebeden en bezinning.

Flor Van Herck overleden

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Flor Van Herck overledenGisteren is Flor Van Herck overleden, de echtgenoot van Anna Verhaegen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maar de kat kwam weer (1)

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Maar de kat kwam weer (1)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hans Vanwijn naar Dijon

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Hans Vanwijn naar DijonDe Beringse basketspeler Hans Vanwijn (Antwerp Giants) speelt het komende seizoen voor het Franse Dijon. Vanwijn is 25 jaar en speler van het jaar.

Martin Stevens overleden

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Martin Stevens overledenVrijdag is in Hasselt de uit Beverlo afkomstige Martin Stevens overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Jacqueline Borzée. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Kiewit (Hasselt).

Nieuwe vennootschap: Hamex

Maandag 18 mei 2020
Mert Beytüllah en Enes Hamarat, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Hamex opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, de productie van films en tv-programma's en het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's.
Salim Zargar uit Genk heeft de besloten vennootschap Beverlo BSS opgericht met zetel aan de Heppensesteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een carwash en van benzinestations én autoverhuur.

Blijven bewegen!

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Blijven bewegen!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mil Vanheukelom overleden

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Mil Vanheukelom overledenIn Beringen is de in Heppen woonachtige Mil Vanheukelom overleden, de weduwnaar van Jeanne Saelen. Hij was 96 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Ophalen papier en karton mag weerZoomOp vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de afvalintercommunale Limburg.net besliste het nationale crisiscentrum dat de ophalingen van oud papier en karton opnieuw kunnen doorgaan. “In gemeenten waar er geen alternatief is en/of deze werkwijze courant is, is het toegestaan, maar de social distancing-maatregelen moeten in de mate van het mogelijke worden nageleefd,” stelt het crisiscentrum.
Vandaag gezien
Beringen - Het vurige rood van 'donderbloemen'ZoomTijdens haar fietstocht merkte Lutgart Aerts dat de papaver of klaproos overal in bloei staat. Een prachtig rode kleur. En Lutgart geeft meteen ook wat volkswijsheid mee. Zo zou de bloem dichtklappen als er regen op komst is. Vroeger werd ze donderbloem genoemd. Er werden grote boeketten geplukt en gezegend in de kerk. En als er onweer opkwam, staken ze de bloemen in brand. Vandaar het spreekwoord "Beginnen donderwolken op te doemen, stook dan vlug uw donderbloemen “.

Weer voetbal in Duitsland

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Weer voetbal in DuitslandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Turkse FC shopt bij Stal

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Turkse FC shopt bij StalTurkse FC heeft acht spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen waaronder Furkan Ozturk en Soner Aliustaoglu, beiden van Stal Sport.

Boerenwijsheid (3)

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Boerenwijsheid (3)ZoomIs het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi.

Vakantie aan zee, anno 2020

Zondag 17 mei 2020
Beringen - Vakantie aan zee, anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

GRM blijft voorlopig dicht

Zondag 17 mei 2020
Beringen - GRM blijft voorlopig dichtZoomDe musea mogen vanaf morgen weer open, maar het Gallo-Romeins Museum (GRM) in Tongeren (foto) blijft voorlopig dicht. "We werken aan een veilige heropening," laat de directie weten, die ons zal informeren wanneer men daarmee klaar is.

De scholen zijn er klaar voor!

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - De scholen zijn er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Beringen - Nog 130 coronapatiënten in ziekenhuisZoomGisteren lagen er in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nog 130 coronapatiënten. Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt vangt nog het hoogste aantal patiënten op, namelijk 47. In het ZOL in Genk verblijven er nog 29, in AZ Vesalius in Tongeren nog 21 patiënten, in Sint-Trudo in Sint-Truiden 10, in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik nog 8,  in het Mariaziekenhuis in Pelt ook 8 en in Sint-Franciscus in Heusden-Zolder nog 7.
Limburg telt op dit moment 876.785 inwoners. Dat zijn er 3.360 of 0,38 procent meer dan vorig jaar. Met deze kleine stijging zit Limburg onder het Vlaamse (+0,62%) en het Belgische (+0,55%) gemiddelde.
Van 2010 tot 2020 kreeg Limburg er meer dan 38.000 inwoners bij. Volgens het Planbureau zal onze provincie in de jaren ‘20 nog groeien met 15.000, en in de jaren ‘30 met amper 3.000 inwoners. In 2040 zou Limburg zijn maximum bereiken - 894.000 inwoners - om daarna te dalen. In 2055 zouden we (…) Het hele nieuwsbericht

Waar ligt Berigen?

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Waar ligt Berigen?ZoomOeps, foutje. Een oplettende lezer, Sylvain Christiaens, stuurde ons deze foto met een wegwijzer naar Berigen...

Geen EK-races motorcross

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Geen EK-races motorcrossZoomDe Internationale Motorsport Bond voor Amateurs (IMBA) heeft alle wedstrijden van dit jaar geschrapt. Dat heeft onder meer tot gevolgd dat de EK-races in Paal en Lommel niet doorgaan.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Meer interesse voor verpleegkundeZoomHet aantal voorinschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde aan de PXL en de UCLL is dit jaar met 10 procent gestegen. De toename valt grotendeels toe te schrijven aan de positieve manier waarop zorgverleners tijdens de coronacrisis in beeld worden gebracht.
#samentegencorona
Beringen - Informatie over contactonderzoekZoomOm te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse overheid contactonderzoek uit. Als iemand ziek wordt door het virus dat COVID-19 veroorzaakt, wordt aan die zieke persoon gevraagd met wie hij contact heeft gehad. De folder ‘Contactonderzoek’ helpt je om vragen te beantwoorden. Op de website www.zorg-en-gezondheid.be/contactonderzoek vind je naast uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Geen 1,5m-verplichting meer op bussenDe directie van De Lijn heeft beslist voortaan af te zien van de verplichting om in de bussen een afstand van 1,5 meter aan te houden tussen de reizigers. Ze moeten wel een mondmasker dragen.
Beringen - Vanaf maandag mogen de markten weerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieke Jans overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Nieke Jans overledenWoensdag is de uit Beverlo afkomstige Nieke Jans overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Charel Vanderbruggen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Hubert Lucas overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Hubert Lucas overledenDinsdag is in Kaulille de uit Beverlo afkomstige Hubert Lucas overleden, de echtgenoot van Elisa Liberloo. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Beverlo. Later is er een herdenkingsdienst in de parochiekerk van Kaulille.

De heuveltjes van Paal

Zaterdag 16 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - De heuveltjes van PaalZoomFotograaf Bart Liesenborgs richtte deze week zijn lens op één van de vele heuvels in Paal. Deze flanken op de rand van de vallei van de Zwarte Beek zijn zeer vruchtbaar en de boeren hebben de afgelopen week dan ook alles klaargemaakt voor een mooie oogst over enkele maanden.
Uit de oude doos
Beringen - Klasje meester Luyten Paal 1972-73ZoomVandaag even terug naar de jaren zeventig met een klasfoto van het 2de studiejaar van meester Luyten in de jongensschool van Paal. Ik ben benieuwd hoe de klasfoto's van dit jaar er zullen uitzien!

Brug van het kanaal

Zaterdag 16 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brug van het kanaalZoomVandaag houden we halt waar vroeger de brug over het kanaal lag. Op dit moment zijn er werken aan de gang voor een nieuwe brug, die weer op een andere locatie komt. Waar nu het monument ter herdenking van de bevrijding in 1944 staat wordt het kanaal verbreed. Het monument zal hierdoor ook verplaatst worden.
Gekleurde Woorden
Beringen - Wat moeten we allemaal doorstaan nu...ZoomEdith vindt vandaag inspiratie in de huidige crisis.

Hubertine Thijs overleden

Vrijdag 15 mei 2020
Beringen - Hubertine Thijs overledenIn Paal is vandaag Hubertine Thijs overleden, de weduwe van Theophiel Geukens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

305 corona-overtredingen

Vrijdag 15 mei 2020
Beringen - 305 corona-overtredingenDe Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 305 corona-overtredingen vastgesteld. Enkele cijfers: Beringen-Ham-Tessenderlo 16, Tongeren-Herstappe 11, CARMA 28, Kempenland 9 en HANO en Lommel beide elk 5.

Natuur en Bos: code oranje

Vrijdag 15 mei 2020
Beringen - Natuur en Bos: code oranjeHet is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code oranje af: wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en (…) Het hele nieuwsbericht

Dierentuinen in coronatijden

Donderdag 14 mei 2020
Beringen - Dierentuinen in coronatijdenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Beringen - 'Grootste crash sinds wereldoorlogen'ZoomDe conjunctuurbarometer van Voka – KvK Limburg voorspelt dat de Limburgse economie verder de dieperik in gaat. “Het lijkt alsof we het dieptepunt stilaan hebben bereikt, maar voorzichtigheid blijft aangewezen. Vorige week zagen we dat de exportsector zware klappen kreeg en dat wordt opnieuw bevestigd. De bouwsector houdt voorlopig wel nog stand. We moeten in dat opzicht absoluut een totale economische lockdown vermijden indien er een tweede golf van het virus komt. Historisch gezien is dit (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Baerts overleden

Donderdag 14 mei 2020
Beringen - Rosa Baerts overledenGisteren is de in Paal woonachtige Rosa Baerts overleden, de weduwe van Cyriel Das. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Tel je mee het verkeer in je straat?ZoomVandaag tussen 17 en 18 uur organiseert de Fietsersbond in heel Vlaanderen de actie Straatvinken. Het is een burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie waarbij één uur alle verkeer (ook voetgangers en fietsers) wordt geteld in een straat om zo een beeld te krijgen van de modal split daar. De resultaten werden door Fietsersbond-afdelingen vaak gebruikt om in dialoog te gaan met lokale besturen. De lockdown brengt de actie niet in het gedrang omdat je het vanuit je voortuin of van achter het (…) Het hele nieuwsbericht

Raymond Sneyers overleden

Donderdag 14 mei 2020
Beringen - Raymond Sneyers overledenMaandag is in Lummen de uit Paal afkomstige Raymond Sneyers overleden, de echtgenoot van Victorine Dirix. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Zonnestraat 17 bus 2.01, 3560 Lummen.

Panorama collegesite

Woensdag 13 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Panorama collegesiteZoomGust Ischen maakte deze avond een mooi panoramabeeld bij zonsondergang in Beringen-centrum.
Beringen - KRC Genk verlengt abonnementen gratisKRC Genk heeft bekendgemaakt dat alle bestaande abonnementen gratis verlengd worden tot aan de winterstop. Het nieuwe seizoen zal dus gestart worden met meer dan 18.000 abonnees. Andere abonnementen worden niet verkocht, omdat er nog veel onzekerheid is over het komende seizoen.

Geen naaktstrand in Bredene?

Woensdag 13 mei 2020
Beringen - Geen naaktstrand in Bredene?ZoomIn Bredene blijft het naaktstrand deze zomer gesloten... (Cartoon: Fobie)

Angelina Husson overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Beringen - Angelina Husson overledenIn Koersel is zondag Angelina Husson overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Haar assen worden verstrooid op zee.

Nieuw: Moestuinweetjes

Dinsdag 12 mei 2020
Tom Deseyn uit Waregem en Peter Deferme uit Koersel hebben de besloten vennootschap Moestuinweetjes opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer tuinaanleg en -onderhoud en handel in gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en diervoeders.

Nieuwe vennootschap: Yatech

Dinsdag 12 mei 2020
Ali Arslan en Yalçin Simitci, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Yatech opgericht met zetel aan de Korhoenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, metsel- en betonwerken en timmer- en schrijnwerken.

Bombardement van Beverlo

Dinsdag 12 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Bombardement van BeverloZoomHet is vandaag exact 76 jaar geleden dat Beverlo werd gebombardeerd. In de nacht van 11 op 12 mei 1944 bombardeerden geallieerde vliegtuigen de Zuidstraat van Beverlo en de Tuinwijk van Beringen-Mijn. Een vergissing van formaat, 80 burgers lieten het leven.
Bombardement van BeverloBombardement van Beverlo
Bombardement van BeverloBombardement van Beverlo
Zoom

Een moestuin is weer hip

Dinsdag 12 mei 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - Een moestuin is weer hipZoomNu veel mensen thuis zijn vanwege het coronavirus is het meer dan ooit het ideale moment om ontspannend te moestuinieren in eigen tuin. Binnen iedere tuin met voldoende zon is het mogelijk om te moestuinieren. Enkel de formele moestuin is niet direct een must wanneer het over gewone hobby moestuin gaat. Deze kan perfect gecombineerd worden met de gewone siertuin. Hieronder een aantal handige tips om een representatief beeld met moestuinieren in uw siertuin te creëren!
Afwisseling in soorten (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Veilig de stadsdiensten bezoekenZoomDe stads- en OCMW diensten zijn volledig uitgerust om je op een veilige manier te ontvangen. In dit filmpje wordt getoond hoe. Stad Beringen werkt ondertussen 100% op afspraak! Maak je afspraak via www.beringen.be (enkel burgerzaken), T 011 43 02 11, info[!]beringen.be of bezoek het thuisloket 24/7 via www.beringen.be.
Beringen - Het wordt steeds drukker in de winkelsZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
"Een e-sigaret mist veel van de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar in de damp komen wel schadelijke stoffen vrij, zoals nicotine en propyleenglycol, en (sporen van) giftige en carcinogene stoffen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid."
(Het Nederlandse Trimbos-instituut in een advies aan de Nederlandse minister van Volksgezondheid)
#samentegencorona
Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf vandaag met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?
- Wanneer je ziek wordt door het coronavirus geeft de dokter je contactgegevens door aan een contactonderzoeker. Die neemt telefonisch contact met je op via één van deze nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. Via een vragenlijst wordt in kaart gebracht met wie je in contact bent geweest tot twee dagen voor je symptomen vertoonde. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Noëlla gespot tijdens uitstapjeZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Iets meer landbouwbedrijven

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Iets meer landbouwbedrijvenZoomVoor het eerst sinds lang is er weer een lichte toename van het aantal landbouwbedrijven in Limburg. Tussen 2001 en 2017 ging het aantal Limburgse landbouwbedrijven er van jaar tot jaar op achteruit. Tussen 2001 en 2011 was de daling het sterkst: van 5.161 tot 3.086. Tussen 2011 en 2017 was de daling minder sterk: van 3.086 tot 2.824, het laagste aantal in de hele periode 2001-2019. In de jaren 2018 en 2019 zien we elk jaar een kleine toename van het aantal landbouwbedrijven. In 2019 telde Limburg 2.852 landbouwbedrijven.

Woord van de week: coco

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Woord van de week: cocoZoomVanaf vandaag mogen alle winkels hun deuren weer openen. Verschillende steden en gemeenten doen een beroep op stewards om het winkelen in goede banen te leiden. In Sint-Truiden hebben ze voor die functie de benaming coco bedacht, voluit coronaconsulent. Coco’s staan handelaars bij die vragen hebben over de veiligheid. Ze helpen ook de shoppers en zorgen ervoor dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Zijn we er klaar voor?

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Zijn we er klaar voor?ZoomVandaag gaan de winkels weer open... (Cartoon: Fobie)

Retroreflex

Maandag 11 mei 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - RetroreflexTerwijl we hoopvol naar de toekomst kijken en er naar trachten om ons zo snel mogelijk te bevrijden van de fel beperkende coronamaatregelen, was er ook een merkwaardige nostalgische trend merkbaar die ik als retroreflex wil omschrijven. Plots zag je in filmpjes op de sociale media gezinnen allerlei creatieve spelletjes bedenken met eenvoudige hulpmiddelen. Net zoals wij dat in onze kindertijd moesten klaarspelen om met niets toch tot iets te komen. Een flinke portie fantasie was daarbij cruciaal. Televisiezenders (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (2)

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Boerenwijsheid (2)Zoom"Als de eikels in mei gaan bloeien, zal alles volop gaan groeien". Een jaar lang brengen we elke maandag een spreuk in verband met het weer en/of het boerenleven.

Muziek voor Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Muziek voor MoederdagZoomDe Academie van Beringen organiseerde vandaag een toffe actie rond Moederdag. Leerlingen konden op de facebookpagina van de Academie filmpjes met muziek voor moeder delen. En dat werd een groot succes en deed de harten van de moeders smelten.

Henri Derks overleden

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Henri Derks overledenOp 5 mei overleed Henri Derks, de echtgenoot van Rosette Gelders. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
UZ Gent onderzoekt hoe nabestaanden van mensen die overlijden aan COVID-19 de rouw- en afscheidsperiode beleven. Door het psychosociaal welbevinden, de noden en het rouwproces in kaart te brengen , willen de onderzoekers nieuwe inzichten verwerven en aanbevelingen formuleren rond rouwzorg tijdens een pandemie. UZ Gent zoekt deelnemers die willen deelnemen aan de studie. Het moet gaan om familieleden van de eerste en tweede graad van de overledene zoals echtgenoot of partner, ouders, kinderen , (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Muziek in de tuin van CorsalaZoomWe hebben ook nog een videoverslag van Jean Beerten van het optreden afgelopen week bij Corsala in Koersel.
Beringen - Meer wandelaars in coronatijdZoomSinds de coronacrisis uitbrak wordt er in Limburg niet alleen meer gefietst maar ook meer gewandeld. Zo is er bjjvoorbeeld in Bosland van half maart tot half april 30 tot 35 procent meer gewandeld dan vorig jaar. Ook in de meeste andere natuurgebieden in onze provincie werden meer wandelaars geregistreerd.

Welpjes voor Noëlla

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Welpjes voor NoëllaZoomWolvin Noëlla heeft geworpen. Dat leiden kenners af uit het feit dat ze op recente foto's van wildcamera's te zien is zonder bolle buik. De beelden tonen een wolvin in goede gezondheid. Hoeveel welpjes er geworpen werden is niet bekend.
"Dit is een nieuwe mijlpaal voor het wolvenkoppel, maar ook voor de natuur in Vlaanderen," zegt het Agentschap Natuur en Bos. "We volgen de wolvenfamilie intensief op via een uitgebreid cameranetwerk en zorgen voor een verhoogde aanwezigheid op het terrein. Recent gaf de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan een voorstel om de wolf in de hoogste beschermingscategorie onder te brengen. We geven hen nu meer dan ooit rust voor een veilige en gezonde start." (foto ANB/INBO)

Lea Marx overleden

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Lea Marx overleden
Gisteren is de in Tervant woonachtige Lea Marx overleden, de echtgenote van Roger Jans. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Moederdag door Anastasia

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Moederdag door AnastasiaZoomAnastasia Tofoni schreef deze mooie woorden naar aanleiding van Moederdag.
Beringen - Keuzestress bij de moeders vandaag...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Waarom vandaag Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Waarom vandaag MoederdagZoomWaarom wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd? Dat hebben we te danken aan een Amerikaanse, Anna Jarvis, die in 1948 op 84-jarige leeftijd stierf. Bij Kerknet staat een mooi verhaal over de oorsprong van deze dankdag - een dank aan alle moeders.   

Moederdag, gezien door Lisa

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Moederdag, gezien door LisaZoomLisa Van Gucht is pas 11 maar ze kan tekenen! Hierbij haar visie op moederdag... 

Nieuwe provinciegriffier

Zaterdag 9 mei 2020
Wim Schoepen (51) heeft zijn mandaat opgenomen als provinciegriffier of algemeen directeur van het provinciebestuur Limburg. Schoepen voltooide in 1990 zijn licentiaatsopleiding sociale en militaire wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. In 2007 behaalde hij er eveneens het masterdiploma politieke en militaire wetenschappen. Hij bouwde een rijke carrière uit als leidinggevende bij Defensie, meer bepaald bij de Luchtmacht. Tot april 2020 stuurde hij als commandant van de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gemeenten promoten WinkelhierenZoom35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Unizo.
Beringen - Coronacrisis leidt tot banenverliesZoomDe Corona-impact zal de komende maanden diep doordringen in de economie en zich vaak dan pas echt laten voelen bij onze bedrijven, meldt VKW Limburg. 62 procent van de bedrijven denkt 2020 met minder personeel te eindigen. De helft van de Limburgse bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen, vooral in de zomermaanden, met piek in juli. Meer dan een kwart denkt een overbruggingskrediet nodig te zullen hebben. Bijna 1 op 4 verwacht daarnaast problemen inzake (groei)financiering. 1 op 3 van de Limburgse bedrijven geeft aan op zoek te moeten gaan naar extra kapitaal/eigen vermogen.

Zoek de verschillen

Zaterdag 9 mei 2020
Beringen - Zoek de verschillenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
In het kader van de bestrijding van het coronavirus kunnen maandag de winkels openen BEHALVE de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kapperszaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren.
Inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve, toeristische, sportieve en horecasector blijven gesloten. 

Moederdag 2020

Zaterdag 9 mei 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Moederdag 2020ZoomEdith en Lambert denken vandaag al aan Moederdag.

Vallei van de Zwarte Beek

Zaterdag 9 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomElke zaterdag toont fotograaf Bart Liesenborgs een mooi plekje in Beringen. Vandaag is het nog mooi wandelweer, ideaal om wat te ontspannen zoals Bart in de vallei van de Zwarte Beek in Koersel.

Groeten uit Beringen

Zaterdag 9 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Groeten uit BeringenZoomNu we waarschijnlijk wat meer vakantie in eigen stad of land moeten doorbrengen geven we vandaag nog een oude postkaart van Beringen mee. Heb jij nog een leuke postkaart? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Het einde van de oorlog

Zaterdag 9 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het einde van de oorlogZoomOp 8 mei 1945 om 23u01 gaf Nazi-Duitsland zich over en kwam er officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Vandaag tijd om hier even bij stil te staan met een foto van de bevrijding van Beringen in september van 1944.

Avondrood boven Beringen

Vrijdag 8 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood boven BeringenZoomGust Ischen maakte deze mooie foto van de zonsondergang, een voorbode van een mooie zaterdag.

Raad de griep! (2)

Vrijdag 8 mei 2020
Beringen - Raad de griep! (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Schilderen voor de galerij

Vrijdag 8 mei 2020
Tribunaliteiten
Beringen - Schilderen voor de galerijWie in de kunstwereld zaken doet, heeft meestal een broertje dood aan schriftelijke afspraken. Meestal heerst - hoe kan het anders - de flou artistique. Letterlijk: het gewilde onscherpe effect in een foto of film. De vaagheid, zeg maar.
Zo zijn er tussen een kunstgalerij en een kunstenaar zelden netjes genoteerde afspraken. Vaste formules zijn er ook niet. Een rechtbank die moet oordelen als er ruzie is in het kunststraatje, moet dan ook creatief uit de hoek komen.
De Brusselse rechtbank (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag mogen de ouders opnieuw het burgerlijk of religieus huwelijk van hun kinderen bijwonen. Religieuze en burgerlijke huwelijken waren in tijden van corona nog steeds mogelijk, maar in zeer beperkte kring. Enkel het bruidspaar, de getuigen en de bedienaar van de eredienst of de ambtenaar van de burgerlijke stand mochten aanwezig zijn.
Vanaf komende dinsdag past Limburg.net de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen (niet méér!) het park te bezoeken en zijn ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met Bancontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek blijft wel alleen mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven gelden. Ook het aantal bezoekers dat tot het park wordt toegelaten blijft beperkt.

Raad de griep!

Vrijdag 8 mei 2020
Beringen - Raad de griep!Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

577 corona-overtredingen

Vrijdag 8 mei 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 577 corona-overtredingen vastgesteld, vooral voor het maken van nodeloze verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe (41), Beringen-Ham-Tessenderlo (27), CARMA (92), HANO (15), Kempenland (6) en Lommel (23).
#samentegencorona
Beringen - Hoe draag je een mondmasker?ZoomHet is zeer belangrijk om een mondmasker op de juiste manier te dragen. In deze 8 stappen leer je het mondmasker aan en uitdoen.

Vernieuwde zwarte lus MTB

Vrijdag 8 mei 2020
Beringen - Vernieuwde zwarte lus MTBZoomDe zwarte lus van de mountainbikeroute staat garant voor uitdagingen. Het MTB-traject sluit aan op het toeristisch fietspad en wordt deel van een groter (uit te werken) MTB-netwerk in combinatie met de mountainbikeroute op de Avonturenberg. Bewonder een stuk van het vernieuwde traject dankzij het Go Pro filmpje van Niels Dirikx, kampioen cyclobal samen met zijn maat Brecht Daemen. Meer info via www.toerismeberingen.be.

Flink wat kouder

Vrijdag 8 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Flink wat kouderDe hoge luchtdruk begint stilaan te verzwakken en er kan wat meer bewolking voorbijdrijven. Zondag trekt een koufront doorheen de regio met kans op een bui of wat regen, maar vooral lagere temperaturen. Na het weekend volgen enkele koude en gure dagen, maar halfweg de week wordt het terug wat warmer.
Vandaag is het licht bewolkt met vooral hoge sluierwolken waar de zon nog vlot kan doorschijnen. Het kwik klimt tot gemiddeld 23 graden bij een zwakke, veranderlijke bries.
Zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk ongeval op E314

Vrijdag 8 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dodelijk ongeval op E314ZoomOp de E314 in Houthalen, richting Genk, is vanmorgen rond 5.30 uur een auto achter op een vrachtwagen gereden. De brandweer moest de beknelde bestuurder bevrijden. Het slachtoffer overleed ter plaatse
Uit de oude doos
Beringen - 8 mei 1945: een historische dagZoom
8 mei, in een ver verleden was het nog een officiële feestdag. Het is de dag dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, toch een moment om even bij stil te staan.
Er is vandaag geen fysieke herdenking door de coronacrisis maar het War Heritage Institute roept op om online mee te doen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog start het War Heritage Institute met de campagne ‘#wewillmeetagain’.  Het gaat om een Facebookcampagne waarbij je stilstaat bij jouw held en dat moment deelt met de hashtag #wewillmeetagain. Vanavond om 23.01 uur - het tijdstop waarop destijds de wapenstilstand inging - zingt Selah Sue het bekende liedje ‘We’ll Meet Again'.
Meer info via deze link.(foto Nationaal Archief Nederland)

Ex-mijnwerkers krijgen toeslag

Donderdag 7 mei 2020
Beringen - Ex-mijnwerkers krijgen toeslagZoomDe Kamer heeft deze namiddag het wetsvoorstel voor de aanpassing van de mijnwerkerspensioenen goedgekeurd. Open VLD stemde tegen, enkele N-VA-leden onthielden zich. Door de goedkeuring krijgen bijna 8.000 gepensioneerde mijnwerkers zowat 25.000 euro bruto uitbetaald, wat een meerkost van meer dan 200 miljoen euro voor de schatkist betekent. .

Filmpje 't Klavertje Koersel

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Filmpje 't Klavertje KoerselZoomDe kinderen van 't Klavertje in Koersel krijgen nog deze mooie boodschap van hun leerkrachten!

I-mas tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - I-mas tegen coronaZoomInge Cox uit Beringen en verschillende andere collega's van het i-mas (Instituut Mariaburcht Stevoort) maakten dit opbeurend filmpje.
Beringen - Werken aan Havenlaan TessenderloZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer vervangt in de week van O.L.H. Hemelvaart enkele betonplaten op de Havenlaan N724 in Tessenderlo. Ter hoogte van de spoorweg zal de weg een week worden afgesloten in beide richtingen. Een omleiding voor doorgaand verkeer tussen de twee rotondes van de Havenlaan wordt voorzien via Kanaalweg, Transportstraat en Industrieweg. Ter hoogte van de kruising met het treinspoor bleef structureel schade optreden aan het wegdek. Enkele betonplaten worden daar nu volledig (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag wordt anders (2)

Donderdag 7 mei 2020
Beringen - Moederdag wordt anders (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stickers tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Stickers tegen coronaZoomOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) via stickers op verkeerslichten weggebruikers aanmoedigen om de elleboog of een gebruiksvoorwerp te gebruiken bij drukknoppen in plaats van blote handen. Het is één van de maatregelen die de minister zal nemen in een breder pakket van maatregelen inzake de exitstrategie ‘duurzame mobiliteit’.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert 1600 (…) Het hele nieuwsbericht
Baris Unal uit Tessenderlo heeft de besloten vennootschap EMWB Group opgericht met zetel aan de Waterbroekenstraat in Koersel. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 5.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, de bouw van daken, pleister- en stukadoorswerk én het plaatsen van chape.
Adeel en Sameen Ahmed, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap B-Premium Group opgericht met zetel aan de Mijnschoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, verkoop en verhuur van wagens, de uitbating van een tankstation én koerierdiensten. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 50.000 euro.
De VOF Ouden Weert uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Den Terril opgericht met zetel aan de Tennisstraat in Beringen. De vennootschap heeft een aanvangsvermogen van 700.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een verbruikzaal en eetgelegenheid én groot- en kleinhandel, onder meer in vleeswaren, dranken, speelgoed en textielproducten.

Rustig aan het water

Woensdag 6 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Rustig aan het waterZoomVissen is sinds deze week terug toegestaan en dat is dan ook te zien aan de visvijvers in Beringen-Mijn. Rustig genieten aan het water in het zonnetje, wat wil een mens nog meer? (Patrick Cosemans)

Moederdag wordt anders

Woensdag 6 mei 2020
Beringen - Moederdag wordt andersZoom                                                                           (Cartoon;: Fobie)

Julienne Saenen overleden

Woensdag 6 mei 2020
Beringen - Julienne Saenen overleden
Vandaag is de in Leopoldsburg woonachtige en eerder in Stal-Koersel woonachtige Julienne Saenen overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Maurice Flebus. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Winkels weer open vanaf maandagZoomDe winkels gaan vanaf maandag opnieuw open onder strikte voorwaarden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekend gemaakt. Mensen moeten alléén shoppen, om een te grote toestroom te vermijden, en ze moeten winkelen in een stad of dorp vlakbij hun werk of hun woning.
Beringen - Straffe foto's en verhalen van JorisZoomDe Beringse fotograaf Joris Put is een avontuurlijke reiziger en maakt tijdens zijn reizen adembenemende foto's. En dat is ook AS Adventure opgevallen. Joris pronkt nu in hun magazine. Je kan ook online het verhaal van Joris lezen via deze link.
#samentegencorona
Beringen - Voedselinzameling tijdens coronacrisisZoomDe Interculturele Raad Beringen organiseert, in samenwerking met stad Beringen, een solidariteitsactie in de vorm van een voedselinzameling. Die is al een succes. De voorzitter van de Interculturele Raad roept graag onze inwoners op om de komende dagen nog een tandje bij te steken.

Blijft fit!

Woensdag 6 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Blijft fit!ZoomJeugd Beringen en Sport Beringen dagen je vandaag ook weer uit voor een wekelijkse challenge!

Aïcha Amane overleden

Woensdag 6 mei 2020
Beringen - Aïcha Amane overleden
Maandag is Aïcha Amane overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid op de begraafplaats gevolgd door de begraving zal in besloten kring plaatsvinden.
In de komende tijd krijg je misschien telefoon van iemand van de coronaopsporingslijn. Die zal je wellicht melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en je vragen wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. Kijk naar het telefoonnummer dat je opbelt! De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële speurders gaat. Je kan ook SMS-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'coronaopsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.
Ook geen slecht idee: een soort dagboekje bijhouden en daarin noteren wie je die dag allemaal ontmoet hebt. Dan hoef je je geheugen niet zo te pijnigen als die opsporingsambtenaar dat vraagt.
Puur natuur
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidieregeling gelanceerd die tot doel heeft nesten van in akkers en weilanden broedende vogels te beschermen. Het gaat onder meer om nesten van de bruine kiekendief, grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Door het steeds vroeger maaien en grondbewerking met zware machines verliezen deze soorten vaak hun nest. Het zijn dan ook deze vogelsoorten die de voorbije decennia enorm achteruit zijn gegaan in Vlaanderen.
Daarom (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Aanwinst voor Miners BeringenBasket Miners Beringen, dat uitkomt in eerste landelijke, heeft een forward aangetrokken met het oog op het komende seizoen: de 17-jarige Thijs D'Haluin.
De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken door de coronacrisis. Dat becijferde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in een analyse. Maar liefst 86 procent van die bedrijven ziet de omzet met minstens 75 procent dalen.
Beringen - Opnieuw meer werklozen in BeringenVoor de tweede maand op rij stijgt de Vlaamse werkloosheid. De coronacrisis oefent dus een duidelijk negatieve impact uit op de werkloosheidscijfers. Ook in Beringen zijn we een stijging van de werkloosheidscijfers met maar liefst 13.9% op jaarbasis. Ten opzichte van vorige maand is er een stijging van 11.1%. Er zijn nu 1414 mensen werkloos in onze stad. De stijging is het groots bij de mannen en in de categorie onder de 25 jaar.
Donderdag stemt de Kamer over een wetsvoorstel voor een pensioenaanpassing voor de ex-mijnwerkers. Het is ingediend door sp.a, CD&V, Groen en PVDA. Indien het wordt goedgekeurd krijgen ongeveer 7.150 mijnwerkers meer pensioen. Gemiddeld hebben ze nu een maandelijks brutopensioen van 2.018 euro en daar komt gemiddeld 202 euro bij. Die verhoging kost de overheid jaarlijks zo'n 20 miljoen euro, geld waarvoor geen budgettaire comlpensaties zijn voorzien. Daarnaast zou het misgelopen pensioen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Bijloos overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Beringen - Ria Bijloos overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Heppen afkomstige Ria Bijloos overleden, de levenspartner van Johnny Poels. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats.
#samentegencorona
Beringen - Palfit maakt hoopvol filmpjeZoomTurnkring Palfit steunt alle mensen in deze moeilijke coronatijden met een boodschap en een flikflak van hoop

Motiverende boodschappen

Dinsdag 5 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Motiverende boodschappenZoomWie al eens gaat wandelen in Beringen, heeft misschien deze opbeurende boodschappen al zien hangen?
Puur natuur
Beringen - 'Laat dat gras toch groeien'ZoomIn deze coronatijden zijn mensen meer dan ooit bezig met hun tuin. "Dat kan uitmonden in te veel activiteit,” waarschuwt bioloog Dirk Draulans. "Een tuin moet toch een beetje zijn gang kunnen gaan om er natuurlijk uit te zien. Een wat wildere tuin biedt immers weerstand tegen periodes van extreme droogte."
We leven in een van de droogste regio's van Europa en de maand april was de droogste april in honderd jaar tijd. "Het is belangrijk dat we ons hiertegen wapenen want deze droogtes (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 'Dag van de Landbouw' geannuleerdZoomVanwege de coronacrisis is de Dag van de Landbouw dit jaar geannuleerd. Dat melden de Boerenbond en de Landelijke Gilden. Traditioneel valt die Dag van de Landbouw op de derde zondag in september. "We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden," zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden vandaag in een persbericht.

Aangenaam lenteweer

Dinsdag 5 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Aangenaam lenteweerEen storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.
Vandaag is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Internationale Dag van de HandhygiëneZoomElk jaar op 5 mei pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het beter wassen van onze handen. En dit jaar krijgt dit natuurlijk wel een speciale bijklank en is handen wassen actueler dan ooit. Handhygiëne is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om overdracht van micro-organismen tegen te gaan.
Beringen - Nicoletta Cornacchione overleden
Zaterdag is de in Beringen-Mijn woonachtige Nicoletta Cornacchione overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Filippo Bagnoli. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Vanaf deze week kunnen huisartsen een quarantaineattest uitreiken aan werknemers die in zelfisolatie moeten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dat heeft het kabinet van minister Maggie De Block bekendgemaakt. 
Vanaf vandaag kunnen huisartsen en triagecentra in principe iedereen met symptomen van een virale infectie testen op Covid-19. Tot nog toe waren dergelijke testen voorbehouden voor zorgpersoneel en voor mensen in een residentiële (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid

Maandag 4 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - BoerenwijsheidZoom"Het weer wat koel en ‘n buitje erbij, dat maakt in de mei de landman blij" - het is één van de vele spreuken die we kennen rond het weer en de landbouw. De landbouwers zijn nu volop in de weer om te zaaien of te planten voor een nieuwe oogst. 

Zwavelzwam

Maandag 4 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - ZwavelzwamZoomDeze zwavelzwam op een oude treurwilg heeft in Paal veel bekijks. De zwavelzwam is een parasitaire zwam, heldergeel tot baksteenrood, die oude bomen aanvalt. Wanneer een boom wordt aangevallen door de zwam, ontstaat bruinrot, een schimmel waardoor het kernhout van de boom krimpt en bovendien roodachtig bruin verkleurt. De stam van de boom wordt langzamerhand steeds verder uitgehold. (foto Anja Claes)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vijf jaar cel voor overvallerDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een twintiger tot vijf jaar cel veroordeeld omdat hij in de zomer van 2018 samen met een trawant en twee minderjarigen een gewapende overval pleegde in een woning in Leopoldsburg. Bij de overval werd een iPhone en 185 euro buitgemaakt. De twintiger werd eerder al veroordeeld tot zeven jaar cel voor gelijkaardige feiten. Zijn kompaan, die verstek liet gaan, kreeg vier jaar cel.(PG)
Beringen - Motorrijders mogen weer de weg opZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de komende weken verkeerslichten op de N726 Wagemanskeel ter hoogte van de op- en afrit 30 Park Midden-Limburg richting Nederland. Deze maatregel moet vooral een verbetering betekenen voor de doorstroming op de afrit van de autosnelweg komende vanuit Lummen. De verkeerslichten werden zo ontworpen en opgebouwd, dat er geen snoei- of rooiwerken nodig zijn. De werkzaamheden zullen zo’n drie weken in beslag nemen, met plaatselijk beperkte verkeershinder.   

'Wij zijn fier'

Maandag 4 mei 2020
Beringen - 'Wij zijn fier'ZoomHet is vandaag de internationale Dag van de Brandweer. In de strijd tegen het coronavirus verdient iedere held van de coronacrisis alle eer. "De brandweer is fier op alle collega-ambulanciers, maar ook op zorgverleners, iedereen in de frontlinie, iedereen die mee strijdt door alle richtlijnen te volgen. Daarom dragen we deze dag op aan alle helden van de coronacrisis", laat onze hulpverleningszone Zuid-West Limburg weten. De kleuren in de boodschap zijn een knipoog naar de weerspiegeling van het zonlicht in het bluswater, maar ook en vooral een krachtig symbool van hoop. Want hoop is wat ons nu de kracht geeft om door te gaan.
Beringen - Van 'social distance' naar 'gezonde afstand'?ZoomHoe langer hoe meer gebruiken we Engelse woorden en termen in onze eigen taal. Zo ook met het modewoord van de afgelopen weken 'social distance' van 1,5 meter. Vandaag lazen we op Twitter een voorstel van columnist en ex-reclameman Guillaume Van der Stighelen om dit te vervangen door de mooie eigentaalse term ‘gezonde afstand’. De man mocht al heel wat retweets noteren op dit bericht... Misschien vindt u dit ook wel iets?
Beringen - Nachtvluchten F16's en C-130ZoomVanaf vandaag zullen er vanaf de basis van Kleine Brogel terug nachtvluchten worden georganiseerd voor de opleiding van piloten. Dat kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Ook een C-130 doet komende nacht en in de nacht van dinsdag op woensdag nachtvluchten.

Leven met corona (5)

Maandag 4 mei 2020
Beringen - Leven met corona (5)ZoomWie met bus of trein wil reizen moet vanaf vandaag een mondmasker dragen. (Cartoon: Fobie)
Beringen - 'A riff a day keeps the corona blues away'ZoomOnder het motto "A riff a day keeps the corona blues away" speelde Peltenaar Gert Peeten, van het Peltse trio Shoosh, de voorbije vier weken elke dag op Facebook een bekende riff op klassieke gitaar. Daaruit ontstond deze compilatie. Mooi!
Beringen - Sporten mag weer: petanqueZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Vraag naar honden en katten gestegenZoomDe dierenasielen krijgen beduidend meer vragen voor de adoptie van een hond of kat sinds de lockdown is afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat komt omdat de mensen nu meer thuis zijn, luidt het. Het zou echter kunnen dat de asielen later weer meer dieren moeten opvangen omdat bij het houden van een dier toch meer komt kijken dan gedacht. (foto Bart Liesenborgs)

Leven met corona (4)

Zondag 3 mei 2020
Beringen - Leven met corona (4)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Belbussen rijden opnieuw vanaf 11 meiDe belbussen rijden opnieuw vanaf maandag 11 mei. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei. Het aantal klanten per rit wordt beperkt tot maximaal 3 voor een belbus, 1 bij een taxi. Om ervoor te zorgen dat de social distance van 1,5 meter gegarandeerd blijft bij het in- en uitstappen, legt de chauffeur bij aankomst aan de halte het busje stil; hij stapt dan eerst uit, laat de klant opstappen en stapt daarna zelf terug op. Bij het uitstappen van een klant doet de chauffeur hetzelfde. Als je reserveert, geeft de belbusmedewerker deze richtlijnen ook telefonisch mee.

Veertiger gewond bij botsing

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - Veertiger gewond bij botsingGisterenavond raakten drie auto’s in een kop-staartbotsing betrokken op de Koolmijnlaan in Beringen. Daarbij raakte een 43-jarige man uit Beringen gewond.

Netteke Rediers overleden

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - Netteke Rediers overledenVandaag is de in Paal woonachtige Netteke Rediers overleden, de weduwe van de eerder dit jaar overleden Toon Arnouts. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Beringen - Beperkte verplaatsing voor sportbeoefening magZoomVoor de fysieke activiteit in openlucht mag je je vanaf komende maandag beperkt verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit. En dan is er ook opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. In overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met corona (3)

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - Leven met corona (3)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

De klucht van de mondmaskers

Zaterdag 2 mei 2020
Commentaar
Beringen - De klucht van de mondmaskersZoomAl weken hoor ik in onze woonkamer het geratel van een naaimachine. Onze living werd een naaiatelier in dienst van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest na een oproep van Annick uit Stal. De nood aan mondmaskers is er ondertussen achter de rug en nu worden er mondmaskers gestikt voor familie, vrienden en iedereen wie erom vraagt. Mijn partner heeft haar medaille van eer en zelfopoffering voor het vaderland al lang verdiend.
Nu komt er een oproep aan alle burgers om maskers te maken via de (…) Het hele nieuwsbericht

André Husson overleden

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - André Husson overledenOp 24 april overleed in Hasselt de uit Paal afkomstige André Husson, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Marie-José Pauwels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Aan de Paalse Plas

Zaterdag 2 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - Aan de Paalse PlasZoomElke zaterdag toont Bart Liesenborgs een plekje in Beringen. Vandaag een stiltemoment aan de Paalse Plas.