Het overige nieuws

Maar de kat kwam weer (3)

Woensdag 20 mei 2020
Beringen - Maar de kat kwam weer (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is al een tijdje erg droog in Limburg. De grond snakt naar water en het waterpeil in de Limburgse waterlopen staat erg laag. Daarom geldt er vanaf morgen/donderdag een verbod om water op te pompen uit de Limburgse onbevaarbare waterlopen. Dit captatieverbod is van kracht in zowat 80% van de provincie. Een gedetailleerd overzicht met exacte afbakening is hier te vinden.
Beringen - Wij kiezen de muziek bij Radio BeneluxZoom
Vrijdag 22 mei mogen wij de muziek kiezen bij Radio Benelux. Tussen 14u en 16u hoor je de favoriete muziek van de medewerkers van de Internetgazet Beringen. Luister je mee?
Dat kan via de livestream via de link.

Julia Lenaerts overleden

Woensdag 20 mei 2020
Beringen - Julia Lenaerts overledenVandaag is de in Stal woonachtige Julia Lenaerts overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Roger Vlaminck. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
1

Mondmaskers zijn onderweg

Woensdag 20 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Mondmaskers zijn onderwegZoomDeze ochtend zijn 178 medewerkers van de stad en vrijwilligers op de baan om 41.000 mondmaskers te verdelen over 18.383 brievenbussen! (foto's stad Beringen - Jean Beerten)
Mondmaskers zijn onderwegMondmaskers zijn onderwegMondmaskers zijn onderweg
Mondmaskers zijn onderwegMondmaskers zijn onderweg
Zoom
1
#samentegencorona
Beringen - Hoe gebruik ik mijn mondmasker?ZoomVandaag worden door de stad mondmaskers huis-aan-huis bedeeld. Hoe je best deze mondmaskers gebruikt zie je in het instructiefilmpje dat de stad maakte.
1
#samentegencorona
Beringen - Hoe gebruik ik de filter van het mondmasker?ZoomDe stad Beringen maakte ook nog dit filmpje over het gebruik van de filters in de mondmaskers. Elke burger krijgt immers ook nog twee filters om te gebruiken. De filter voldoet aan de eisen voor filterefficiëntie en ademdoorlaatbaarheid van de norm NBN/DTD S 65-001.

Maar de kat kwam weer (2)

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Maar de kat kwam weer (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Moslims vieren Waardevolle NachtZoom Vanavond is het Lailat-ul-Qadr, misschien wel de belangrijkste nacht van de islamitische kalender. De openbaring van de eerste verzen van de Koran aan de profeet worden toegeschreven aan deze nacht. In Soera De Waardevolle Nacht staat dat deze nacht beter is dan duizend maanden. Engelen en de Geest door Gods gebod dalen neer, zeggende "In alles Vrede," tot het rijzen van de dageraad. Moslims brengen deze avond door met gebeden en bezinning.

Flor Van Herck overleden

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Flor Van Herck overledenGisteren is Flor Van Herck overleden, de echtgenoot van Anna Verhaegen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maar de kat kwam weer (1)

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Maar de kat kwam weer (1)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hans Vanwijn naar Dijon

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Hans Vanwijn naar DijonDe Beringse basketspeler Hans Vanwijn (Antwerp Giants) speelt het komende seizoen voor het Franse Dijon. Vanwijn is 25 jaar en speler van het jaar.

Martin Stevens overleden

Dinsdag 19 mei 2020
Beringen - Martin Stevens overledenVrijdag is in Hasselt de uit Beverlo afkomstige Martin Stevens overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Jacqueline Borzée. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Kiewit (Hasselt).

Nieuwe vennootschap: Hamex

Maandag 18 mei 2020
Mert Beytüllah en Enes Hamarat, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Hamex opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, de productie van films en tv-programma's en het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's.
Salim Zargar uit Genk heeft de besloten vennootschap Beverlo BSS opgericht met zetel aan de Heppensesteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een carwash en van benzinestations én autoverhuur.

Blijven bewegen!

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Blijven bewegen!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mil Vanheukelom overleden

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Mil Vanheukelom overledenIn Beringen is de in Heppen woonachtige Mil Vanheukelom overleden, de weduwnaar van Jeanne Saelen. Hij was 96 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
6
Beringen - Ophalen papier en karton mag weerZoomOp vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de afvalintercommunale Limburg.net besliste het nationale crisiscentrum dat de ophalingen van oud papier en karton opnieuw kunnen doorgaan. “In gemeenten waar er geen alternatief is en/of deze werkwijze courant is, is het toegestaan, maar de social distancing-maatregelen moeten in de mate van het mogelijke worden nageleefd,” stelt het crisiscentrum.
Vandaag gezien
Beringen - Het vurige rood van 'donderbloemen'ZoomTijdens haar fietstocht merkte Lutgart Aerts dat de papaver of klaproos overal in bloei staat. Een prachtig rode kleur. En Lutgart geeft meteen ook wat volkswijsheid mee. Zo zou de bloem dichtklappen als er regen op komst is. Vroeger werd ze donderbloem genoemd. Er werden grote boeketten geplukt en gezegend in de kerk. En als er onweer opkwam, staken ze de bloemen in brand. Vandaar het spreekwoord "Beginnen donderwolken op te doemen, stook dan vlug uw donderbloemen “.

Weer voetbal in Duitsland

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Weer voetbal in DuitslandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Turkse FC shopt bij Stal

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Turkse FC shopt bij StalTurkse FC heeft acht spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen waaronder Furkan Ozturk en Soner Aliustaoglu, beiden van Stal Sport.

Boerenwijsheid (3)

Maandag 18 mei 2020
Beringen - Boerenwijsheid (3)ZoomIs het weer in mei te mooi, dan krijgt de schuur maar weinig hooi.

Vakantie aan zee, anno 2020

Zondag 17 mei 2020
Beringen - Vakantie aan zee, anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

GRM blijft voorlopig dicht

Zondag 17 mei 2020
Beringen - GRM blijft voorlopig dichtZoomDe musea mogen vanaf morgen weer open, maar het Gallo-Romeins Museum (GRM) in Tongeren (foto) blijft voorlopig dicht. "We werken aan een veilige heropening," laat de directie weten, die ons zal informeren wanneer men daarmee klaar is.

De scholen zijn er klaar voor!

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - De scholen zijn er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Beringen - Nog 130 coronapatiënten in ziekenhuisZoomGisteren lagen er in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nog 130 coronapatiënten. Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt vangt nog het hoogste aantal patiënten op, namelijk 47. In het ZOL in Genk verblijven er nog 29, in AZ Vesalius in Tongeren nog 21 patiënten, in Sint-Trudo in Sint-Truiden 10, in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik nog 8,  in het Mariaziekenhuis in Pelt ook 8 en in Sint-Franciscus in Heusden-Zolder nog 7.
Limburg telt op dit moment 876.785 inwoners. Dat zijn er 3.360 of 0,38 procent meer dan vorig jaar. Met deze kleine stijging zit Limburg onder het Vlaamse (+0,62%) en het Belgische (+0,55%) gemiddelde.
Van 2010 tot 2020 kreeg Limburg er meer dan 38.000 inwoners bij. Volgens het Planbureau zal onze provincie in de jaren ‘20 nog groeien met 15.000, en in de jaren ‘30 met amper 3.000 inwoners. In 2040 zou Limburg zijn maximum bereiken - 894.000 inwoners - om daarna te dalen. In 2055 zouden we (…) Het hele nieuwsbericht

Waar ligt Berigen?

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Waar ligt Berigen?ZoomOeps, foutje. Een oplettende lezer, Sylvain Christiaens, stuurde ons deze foto met een wegwijzer naar Berigen...

Geen EK-races motorcross

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Geen EK-races motorcrossZoomDe Internationale Motorsport Bond voor Amateurs (IMBA) heeft alle wedstrijden van dit jaar geschrapt. Dat heeft onder meer tot gevolgd dat de EK-races in Paal en Lommel niet doorgaan.
Het is maar dat u 't weet
Beringen - Meer interesse voor verpleegkundeZoomHet aantal voorinschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde aan de PXL en de UCLL is dit jaar met 10 procent gestegen. De toename valt grotendeels toe te schrijven aan de positieve manier waarop zorgverleners tijdens de coronacrisis in beeld worden gebracht.
1
#samentegencorona
Beringen - Informatie over contactonderzoekZoomOm te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse overheid contactonderzoek uit. Als iemand ziek wordt door het virus dat COVID-19 veroorzaakt, wordt aan die zieke persoon gevraagd met wie hij contact heeft gehad. De folder ‘Contactonderzoek’ helpt je om vragen te beantwoorden. Op de website www.zorg-en-gezondheid.be/contactonderzoek vind je naast uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Geen 1,5m-verplichting meer op bussenDe directie van De Lijn heeft beslist voortaan af te zien van de verplichting om in de bussen een afstand van 1,5 meter aan te houden tussen de reizigers. Ze moeten wel een mondmasker dragen.
Beringen - Vanaf maandag mogen de markten weerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieke Jans overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Nieke Jans overledenWoensdag is de uit Beverlo afkomstige Nieke Jans overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Charel Vanderbruggen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Hubert Lucas overleden

Zaterdag 16 mei 2020
Beringen - Hubert Lucas overledenDinsdag is in Kaulille de uit Beverlo afkomstige Hubert Lucas overleden, de echtgenoot van Elisa Liberloo. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Beverlo. Later is er een herdenkingsdienst in de parochiekerk van Kaulille.

De heuveltjes van Paal

Zaterdag 16 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - De heuveltjes van PaalZoomFotograaf Bart Liesenborgs richtte deze week zijn lens op één van de vele heuvels in Paal. Deze flanken op de rand van de vallei van de Zwarte Beek zijn zeer vruchtbaar en de boeren hebben de afgelopen week dan ook alles klaargemaakt voor een mooie oogst over enkele maanden.
Uit de oude doos
Beringen - Klasje meester Luyten Paal 1972-73ZoomVandaag even terug naar de jaren zeventig met een klasfoto van het 2de studiejaar van meester Luyten in de jongensschool van Paal. Ik ben benieuwd hoe de klasfoto's van dit jaar er zullen uitzien!
2

Brug van het kanaal

Zaterdag 16 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Brug van het kanaalZoomVandaag houden we halt waar vroeger de brug over het kanaal lag. Op dit moment zijn er werken aan de gang voor een nieuwe brug, die weer op een andere locatie komt. Waar nu het monument ter herdenking van de bevrijding in 1944 staat wordt het kanaal verbreed. Het monument zal hierdoor ook verplaatst worden.
Gekleurde Woorden
Beringen - Wat moeten we allemaal doorstaan nu...ZoomEdith vindt vandaag inspiratie in de huidige crisis.

Hubertine Thijs overleden

Vrijdag 15 mei 2020
Beringen - Hubertine Thijs overledenIn Paal is vandaag Hubertine Thijs overleden, de weduwe van Theophiel Geukens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

305 corona-overtredingen

Vrijdag 15 mei 2020
Beringen - 305 corona-overtredingenDe Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 305 corona-overtredingen vastgesteld. Enkele cijfers: Beringen-Ham-Tessenderlo 16, Tongeren-Herstappe 11, CARMA 28, Kempenland 9 en HANO en Lommel beide elk 5.

Natuur en Bos: code oranje

Vrijdag 15 mei 2020
Beringen - Natuur en Bos: code oranjeHet is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code oranje af: wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en (…) Het hele nieuwsbericht

Dierentuinen in coronatijden

Donderdag 14 mei 2020
Beringen - Dierentuinen in coronatijdenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Beringen - 'Grootste crash sinds wereldoorlogen'ZoomDe conjunctuurbarometer van Voka – KvK Limburg voorspelt dat de Limburgse economie verder de dieperik in gaat. “Het lijkt alsof we het dieptepunt stilaan hebben bereikt, maar voorzichtigheid blijft aangewezen. Vorige week zagen we dat de exportsector zware klappen kreeg en dat wordt opnieuw bevestigd. De bouwsector houdt voorlopig wel nog stand. We moeten in dat opzicht absoluut een totale economische lockdown vermijden indien er een tweede golf van het virus komt. Historisch gezien is dit (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Baerts overleden

Donderdag 14 mei 2020
Beringen - Rosa Baerts overledenGisteren is de in Paal woonachtige Rosa Baerts overleden, de weduwe van Cyriel Das. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Tel je mee het verkeer in je straat?ZoomVandaag tussen 17 en 18 uur organiseert de Fietsersbond in heel Vlaanderen de actie Straatvinken. Het is een burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie waarbij één uur alle verkeer (ook voetgangers en fietsers) wordt geteld in een straat om zo een beeld te krijgen van de modal split daar. De resultaten werden door Fietsersbond-afdelingen vaak gebruikt om in dialoog te gaan met lokale besturen. De lockdown brengt de actie niet in het gedrang omdat je het vanuit je voortuin of van achter het (…) Het hele nieuwsbericht
1

Raymond Sneyers overleden

Donderdag 14 mei 2020
Beringen - Raymond Sneyers overledenMaandag is in Lummen de uit Paal afkomstige Raymond Sneyers overleden, de echtgenoot van Victorine Dirix. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Zonnestraat 17 bus 2.01, 3560 Lummen.

Panorama collegesite

Woensdag 13 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Panorama collegesiteZoomGust Ischen maakte deze avond een mooi panoramabeeld bij zonsondergang in Beringen-centrum.
Beringen - KRC Genk verlengt abonnementen gratisKRC Genk heeft bekendgemaakt dat alle bestaande abonnementen gratis verlengd worden tot aan de winterstop. Het nieuwe seizoen zal dus gestart worden met meer dan 18.000 abonnees. Andere abonnementen worden niet verkocht, omdat er nog veel onzekerheid is over het komende seizoen.

Geen naaktstrand in Bredene?

Woensdag 13 mei 2020
Beringen - Geen naaktstrand in Bredene?ZoomIn Bredene blijft het naaktstrand deze zomer gesloten... (Cartoon: Fobie)

Angelina Husson overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Beringen - Angelina Husson overledenIn Koersel is zondag Angelina Husson overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Haar assen worden verstrooid op zee.

Nieuw: Moestuinweetjes

Dinsdag 12 mei 2020
Tom Deseyn uit Waregem en Peter Deferme uit Koersel hebben de besloten vennootschap Moestuinweetjes opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer tuinaanleg en -onderhoud en handel in gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en diervoeders.

Nieuwe vennootschap: Yatech

Dinsdag 12 mei 2020
Ali Arslan en Yalçin Simitci, beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Yatech opgericht met zetel aan de Korhoenstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, metsel- en betonwerken en timmer- en schrijnwerken.

Bombardement van Beverlo

Dinsdag 12 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Bombardement van BeverloZoomHet is vandaag exact 76 jaar geleden dat Beverlo werd gebombardeerd. In de nacht van 11 op 12 mei 1944 bombardeerden geallieerde vliegtuigen de Zuidstraat van Beverlo en de Tuinwijk van Beringen-Mijn. Een vergissing van formaat, 80 burgers lieten het leven.
Bombardement van BeverloBombardement van Beverlo
Bombardement van BeverloBombardement van Beverlo
Zoom

Een moestuin is weer hip

Dinsdag 12 mei 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - Een moestuin is weer hipZoomNu veel mensen thuis zijn vanwege het coronavirus is het meer dan ooit het ideale moment om ontspannend te moestuinieren in eigen tuin. Binnen iedere tuin met voldoende zon is het mogelijk om te moestuinieren. Enkel de formele moestuin is niet direct een must wanneer het over gewone hobby moestuin gaat. Deze kan perfect gecombineerd worden met de gewone siertuin. Hieronder een aantal handige tips om een representatief beeld met moestuinieren in uw siertuin te creëren!
Afwisseling in soorten (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Veilig de stadsdiensten bezoekenZoomDe stads- en OCMW diensten zijn volledig uitgerust om je op een veilige manier te ontvangen. In dit filmpje wordt getoond hoe. Stad Beringen werkt ondertussen 100% op afspraak! Maak je afspraak via www.beringen.be (enkel burgerzaken), T 011 43 02 11, info[!]beringen.be of bezoek het thuisloket 24/7 via www.beringen.be.
1
Beringen - Het wordt steeds drukker in de winkelsZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat u 't weet
"Een e-sigaret mist veel van de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar in de damp komen wel schadelijke stoffen vrij, zoals nicotine en propyleenglycol, en (sporen van) giftige en carcinogene stoffen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid."
(Het Nederlandse Trimbos-instituut in een advies aan de Nederlandse minister van Volksgezondheid)
#samentegencorona
Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf vandaag met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?
- Wanneer je ziek wordt door het coronavirus geeft de dokter je contactgegevens door aan een contactonderzoeker. Die neemt telefonisch contact met je op via één van deze nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. Via een vragenlijst wordt in kaart gebracht met wie je in contact bent geweest tot twee dagen voor je symptomen vertoonde. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Noëlla gespot tijdens uitstapjeZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Iets meer landbouwbedrijven

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Iets meer landbouwbedrijvenZoomVoor het eerst sinds lang is er weer een lichte toename van het aantal landbouwbedrijven in Limburg. Tussen 2001 en 2017 ging het aantal Limburgse landbouwbedrijven er van jaar tot jaar op achteruit. Tussen 2001 en 2011 was de daling het sterkst: van 5.161 tot 3.086. Tussen 2011 en 2017 was de daling minder sterk: van 3.086 tot 2.824, het laagste aantal in de hele periode 2001-2019. In de jaren 2018 en 2019 zien we elk jaar een kleine toename van het aantal landbouwbedrijven. In 2019 telde Limburg 2.852 landbouwbedrijven.

Woord van de week: coco

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Woord van de week: cocoZoomVanaf vandaag mogen alle winkels hun deuren weer openen. Verschillende steden en gemeenten doen een beroep op stewards om het winkelen in goede banen te leiden. In Sint-Truiden hebben ze voor die functie de benaming coco bedacht, voluit coronaconsulent. Coco’s staan handelaars bij die vragen hebben over de veiligheid. Ze helpen ook de shoppers en zorgen ervoor dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Zijn we er klaar voor?

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Zijn we er klaar voor?ZoomVandaag gaan de winkels weer open... (Cartoon: Fobie)

Retroreflex

Maandag 11 mei 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - RetroreflexTerwijl we hoopvol naar de toekomst kijken en er naar trachten om ons zo snel mogelijk te bevrijden van de fel beperkende coronamaatregelen, was er ook een merkwaardige nostalgische trend merkbaar die ik als retroreflex wil omschrijven. Plots zag je in filmpjes op de sociale media gezinnen allerlei creatieve spelletjes bedenken met eenvoudige hulpmiddelen. Net zoals wij dat in onze kindertijd moesten klaarspelen om met niets toch tot iets te komen. Een flinke portie fantasie was daarbij cruciaal. Televisiezenders (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (2)

Maandag 11 mei 2020
Beringen - Boerenwijsheid (2)Zoom"Als de eikels in mei gaan bloeien, zal alles volop gaan groeien". Een jaar lang brengen we elke maandag een spreuk in verband met het weer en/of het boerenleven.

Muziek voor Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Muziek voor MoederdagZoomDe Academie van Beringen organiseerde vandaag een toffe actie rond Moederdag. Leerlingen konden op de facebookpagina van de Academie filmpjes met muziek voor moeder delen. En dat werd een groot succes en deed de harten van de moeders smelten.

Henri Derks overleden

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Henri Derks overledenOp 5 mei overleed Henri Derks, de echtgenoot van Rosette Gelders. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
UZ Gent onderzoekt hoe nabestaanden van mensen die overlijden aan COVID-19 de rouw- en afscheidsperiode beleven. Door het psychosociaal welbevinden, de noden en het rouwproces in kaart te brengen , willen de onderzoekers nieuwe inzichten verwerven en aanbevelingen formuleren rond rouwzorg tijdens een pandemie. UZ Gent zoekt deelnemers die willen deelnemen aan de studie. Het moet gaan om familieleden van de eerste en tweede graad van de overledene zoals echtgenoot of partner, ouders, kinderen , (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Muziek in de tuin van CorsalaZoomWe hebben ook nog een videoverslag van Jean Beerten van het optreden afgelopen week bij Corsala in Koersel.
Beringen - Meer wandelaars in coronatijdZoomSinds de coronacrisis uitbrak wordt er in Limburg niet alleen meer gefietst maar ook meer gewandeld. Zo is er bjjvoorbeeld in Bosland van half maart tot half april 30 tot 35 procent meer gewandeld dan vorig jaar. Ook in de meeste andere natuurgebieden in onze provincie werden meer wandelaars geregistreerd.

Welpjes voor Noëlla

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Welpjes voor NoëllaZoomWolvin Noëlla heeft geworpen. Dat leiden kenners af uit het feit dat ze op recente foto's van wildcamera's te zien is zonder bolle buik. De beelden tonen een wolvin in goede gezondheid. Hoeveel welpjes er geworpen werden is niet bekend.
"Dit is een nieuwe mijlpaal voor het wolvenkoppel, maar ook voor de natuur in Vlaanderen," zegt het Agentschap Natuur en Bos. "We volgen de wolvenfamilie intensief op via een uitgebreid cameranetwerk en zorgen voor een verhoogde aanwezigheid op het terrein. Recent gaf de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan een voorstel om de wolf in de hoogste beschermingscategorie onder te brengen. We geven hen nu meer dan ooit rust voor een veilige en gezonde start." (foto ANB/INBO)

Lea Marx overleden

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Lea Marx overleden
Gisteren is de in Tervant woonachtige Lea Marx overleden, de echtgenote van Roger Jans. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Moederdag door Anastasia

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Moederdag door AnastasiaZoomAnastasia Tofoni schreef deze mooie woorden naar aanleiding van Moederdag.
2
Beringen - Keuzestress bij de moeders vandaag...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Waarom vandaag Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Waarom vandaag MoederdagZoomWaarom wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd? Dat hebben we te danken aan een Amerikaanse, Anna Jarvis, die in 1948 op 84-jarige leeftijd stierf. Bij Kerknet staat een mooi verhaal over de oorsprong van deze dankdag - een dank aan alle moeders.   
1

Moederdag, gezien door Lisa

Zondag 10 mei 2020
Beringen - Moederdag, gezien door LisaZoomLisa Van Gucht is pas 11 maar ze kan tekenen! Hierbij haar visie op moederdag... 

Nieuwe provinciegriffier

Zaterdag 9 mei 2020
Wim Schoepen (51) heeft zijn mandaat opgenomen als provinciegriffier of algemeen directeur van het provinciebestuur Limburg. Schoepen voltooide in 1990 zijn licentiaatsopleiding sociale en militaire wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. In 2007 behaalde hij er eveneens het masterdiploma politieke en militaire wetenschappen. Hij bouwde een rijke carrière uit als leidinggevende bij Defensie, meer bepaald bij de Luchtmacht. Tot april 2020 stuurde hij als commandant van de (…) Het hele nieuwsbericht
1
Beringen - Gemeenten promoten WinkelhierenZoom35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Unizo.
Beringen - Coronacrisis leidt tot banenverliesZoomDe Corona-impact zal de komende maanden diep doordringen in de economie en zich vaak dan pas echt laten voelen bij onze bedrijven, meldt VKW Limburg. 62 procent van de bedrijven denkt 2020 met minder personeel te eindigen. De helft van de Limburgse bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen, vooral in de zomermaanden, met piek in juli. Meer dan een kwart denkt een overbruggingskrediet nodig te zullen hebben. Bijna 1 op 4 verwacht daarnaast problemen inzake (groei)financiering. 1 op 3 van de Limburgse bedrijven geeft aan op zoek te moeten gaan naar extra kapitaal/eigen vermogen.

Zoek de verschillen

Zaterdag 9 mei 2020
Beringen - Zoek de verschillenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
In het kader van de bestrijding van het coronavirus kunnen maandag de winkels openen BEHALVE de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kapperszaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren.
Inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve, toeristische, sportieve en horecasector blijven gesloten. 

Moederdag 2020

Zaterdag 9 mei 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Moederdag 2020ZoomEdith en Lambert denken vandaag al aan Moederdag.

Vallei van de Zwarte Beek

Zaterdag 9 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - Vallei van de Zwarte BeekZoomElke zaterdag toont fotograaf Bart Liesenborgs een mooi plekje in Beringen. Vandaag is het nog mooi wandelweer, ideaal om wat te ontspannen zoals Bart in de vallei van de Zwarte Beek in Koersel.

Groeten uit Beringen

Zaterdag 9 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Groeten uit BeringenZoomNu we waarschijnlijk wat meer vakantie in eigen stad of land moeten doorbrengen geven we vandaag nog een oude postkaart van Beringen mee. Heb jij nog een leuke postkaart? Laat het ons weten via beringen[!]internetgazet.be

Het einde van de oorlog

Zaterdag 9 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het einde van de oorlogZoomOp 8 mei 1945 om 23u01 gaf Nazi-Duitsland zich over en kwam er officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Vandaag tijd om hier even bij stil te staan met een foto van de bevrijding van Beringen in september van 1944.

Avondrood boven Beringen

Vrijdag 8 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood boven BeringenZoomGust Ischen maakte deze mooie foto van de zonsondergang, een voorbode van een mooie zaterdag.

Raad de griep! (2)

Vrijdag 8 mei 2020
Beringen - Raad de griep! (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Schilderen voor de galerij

Vrijdag 8 mei 2020
Tribunaliteiten
Beringen - Schilderen voor de galerijWie in de kunstwereld zaken doet, heeft meestal een broertje dood aan schriftelijke afspraken. Meestal heerst - hoe kan het anders - de flou artistique. Letterlijk: het gewilde onscherpe effect in een foto of film. De vaagheid, zeg maar.
Zo zijn er tussen een kunstgalerij en een kunstenaar zelden netjes genoteerde afspraken. Vaste formules zijn er ook niet. Een rechtbank die moet oordelen als er ruzie is in het kunststraatje, moet dan ook creatief uit de hoek komen.
De Brusselse rechtbank (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag mogen de ouders opnieuw het burgerlijk of religieus huwelijk van hun kinderen bijwonen. Religieuze en burgerlijke huwelijken waren in tijden van corona nog steeds mogelijk, maar in zeer beperkte kring. Enkel het bruidspaar, de getuigen en de bedienaar van de eredienst of de ambtenaar van de burgerlijke stand mochten aanwezig zijn.
Vanaf komende dinsdag past Limburg.net de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen (niet méér!) het park te bezoeken en zijn ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met Bancontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek blijft wel alleen mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven gelden. Ook het aantal bezoekers dat tot het park wordt toegelaten blijft beperkt.

Raad de griep!

Vrijdag 8 mei 2020
Beringen - Raad de griep!Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)
1

577 corona-overtredingen

Vrijdag 8 mei 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 577 corona-overtredingen vastgesteld, vooral voor het maken van nodeloze verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe (41), Beringen-Ham-Tessenderlo (27), CARMA (92), HANO (15), Kempenland (6) en Lommel (23).
#samentegencorona
Beringen - Hoe draag je een mondmasker?ZoomHet is zeer belangrijk om een mondmasker op de juiste manier te dragen. In deze 8 stappen leer je het mondmasker aan en uitdoen.

Vernieuwde zwarte lus MTB

Vrijdag 8 mei 2020
Beringen - Vernieuwde zwarte lus MTBZoomDe zwarte lus van de mountainbikeroute staat garant voor uitdagingen. Het MTB-traject sluit aan op het toeristisch fietspad en wordt deel van een groter (uit te werken) MTB-netwerk in combinatie met de mountainbikeroute op de Avonturenberg. Bewonder een stuk van het vernieuwde traject dankzij het Go Pro filmpje van Niels Dirikx, kampioen cyclobal samen met zijn maat Brecht Daemen. Meer info via www.toerismeberingen.be.

Flink wat kouder

Vrijdag 8 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Flink wat kouderDe hoge luchtdruk begint stilaan te verzwakken en er kan wat meer bewolking voorbijdrijven. Zondag trekt een koufront doorheen de regio met kans op een bui of wat regen, maar vooral lagere temperaturen. Na het weekend volgen enkele koude en gure dagen, maar halfweg de week wordt het terug wat warmer.
Vandaag is het licht bewolkt met vooral hoge sluierwolken waar de zon nog vlot kan doorschijnen. Het kwik klimt tot gemiddeld 23 graden bij een zwakke, veranderlijke bries.
Zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk ongeval op E314

Vrijdag 8 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dodelijk ongeval op E314ZoomOp de E314 in Houthalen, richting Genk, is vanmorgen rond 5.30 uur een auto achter op een vrachtwagen gereden. De brandweer moest de beknelde bestuurder bevrijden. Het slachtoffer overleed ter plaatse
Uit de oude doos
Beringen - 8 mei 1945: een historische dagZoom
8 mei, in een ver verleden was het nog een officiële feestdag. Het is de dag dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, toch een moment om even bij stil te staan.
Er is vandaag geen fysieke herdenking door de coronacrisis maar het War Heritage Institute roept op om online mee te doen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog start het War Heritage Institute met de campagne ‘#wewillmeetagain’.  Het gaat om een Facebookcampagne waarbij je stilstaat bij jouw held en dat moment deelt met de hashtag #wewillmeetagain. Vanavond om 23.01 uur - het tijdstop waarop destijds de wapenstilstand inging - zingt Selah Sue het bekende liedje ‘We’ll Meet Again'.
Meer info via deze link.(foto Nationaal Archief Nederland)

Ex-mijnwerkers krijgen toeslag

Donderdag 7 mei 2020
Beringen - Ex-mijnwerkers krijgen toeslagZoomDe Kamer heeft deze namiddag het wetsvoorstel voor de aanpassing van de mijnwerkerspensioenen goedgekeurd. Open VLD stemde tegen, enkele N-VA-leden onthielden zich. Door de goedkeuring krijgen bijna 8.000 gepensioneerde mijnwerkers zowat 25.000 euro bruto uitbetaald, wat een meerkost van meer dan 200 miljoen euro voor de schatkist betekent. .

Filmpje 't Klavertje Koersel

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Filmpje 't Klavertje KoerselZoomDe kinderen van 't Klavertje in Koersel krijgen nog deze mooie boodschap van hun leerkrachten!

I-mas tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - I-mas tegen coronaZoomInge Cox uit Beringen en verschillende andere collega's van het i-mas (Instituut Mariaburcht Stevoort) maakten dit opbeurend filmpje.
Beringen - Werken aan Havenlaan TessenderloZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer vervangt in de week van O.L.H. Hemelvaart enkele betonplaten op de Havenlaan N724 in Tessenderlo. Ter hoogte van de spoorweg zal de weg een week worden afgesloten in beide richtingen. Een omleiding voor doorgaand verkeer tussen de twee rotondes van de Havenlaan wordt voorzien via Kanaalweg, Transportstraat en Industrieweg. Ter hoogte van de kruising met het treinspoor bleef structureel schade optreden aan het wegdek. Enkele betonplaten worden daar nu volledig (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag wordt anders (2)

Donderdag 7 mei 2020
Beringen - Moederdag wordt anders (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stickers tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Stickers tegen coronaZoomOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) via stickers op verkeerslichten weggebruikers aanmoedigen om de elleboog of een gebruiksvoorwerp te gebruiken bij drukknoppen in plaats van blote handen. Het is één van de maatregelen die de minister zal nemen in een breder pakket van maatregelen inzake de exitstrategie ‘duurzame mobiliteit’.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert 1600 (…) Het hele nieuwsbericht
2
Baris Unal uit Tessenderlo heeft de besloten vennootschap EMWB Group opgericht met zetel aan de Waterbroekenstraat in Koersel. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 5.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, de bouw van daken, pleister- en stukadoorswerk én het plaatsen van chape.
Adeel en Sameen Ahmed, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap B-Premium Group opgericht met zetel aan de Mijnschoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aankoop, verkoop en verhuur van wagens, de uitbating van een tankstation én koerierdiensten. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 50.000 euro.
De VOF Ouden Weert uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Den Terril opgericht met zetel aan de Tennisstraat in Beringen. De vennootschap heeft een aanvangsvermogen van 700.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een verbruikzaal en eetgelegenheid én groot- en kleinhandel, onder meer in vleeswaren, dranken, speelgoed en textielproducten.

Rustig aan het water

Woensdag 6 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Rustig aan het waterZoomVissen is sinds deze week terug toegestaan en dat is dan ook te zien aan de visvijvers in Beringen-Mijn. Rustig genieten aan het water in het zonnetje, wat wil een mens nog meer? (Patrick Cosemans)
1

Moederdag wordt anders

Woensdag 6 mei 2020
Beringen - Moederdag wordt andersZoom                                                                           (Cartoon;: Fobie)

Julienne Saenen overleden

Woensdag 6 mei 2020
Beringen - Julienne Saenen overleden
Vandaag is de in Leopoldsburg woonachtige en eerder in Stal-Koersel woonachtige Julienne Saenen overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Maurice Flebus. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Winkels weer open vanaf maandagZoomDe winkels gaan vanaf maandag opnieuw open onder strikte voorwaarden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekend gemaakt. Mensen moeten alléén shoppen, om een te grote toestroom te vermijden, en ze moeten winkelen in een stad of dorp vlakbij hun werk of hun woning.
1
Beringen - Straffe foto's en verhalen van JorisZoomDe Beringse fotograaf Joris Put is een avontuurlijke reiziger en maakt tijdens zijn reizen adembenemende foto's. En dat is ook AS Adventure opgevallen. Joris pronkt nu in hun magazine. Je kan ook online het verhaal van Joris lezen via deze link.
#samentegencorona
Beringen - Voedselinzameling tijdens coronacrisisZoomDe Interculturele Raad Beringen organiseert, in samenwerking met stad Beringen, een solidariteitsactie in de vorm van een voedselinzameling. Die is al een succes. De voorzitter van de Interculturele Raad roept graag onze inwoners op om de komende dagen nog een tandje bij te steken.

Blijft fit!

Woensdag 6 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Blijft fit!ZoomJeugd Beringen en Sport Beringen dagen je vandaag ook weer uit voor een wekelijkse challenge!

Aïcha Amane overleden

Woensdag 6 mei 2020
Beringen - Aïcha Amane overleden
Maandag is Aïcha Amane overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid op de begraafplaats gevolgd door de begraving zal in besloten kring plaatsvinden.
In de komende tijd krijg je misschien telefoon van iemand van de coronaopsporingslijn. Die zal je wellicht melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en je vragen wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. Kijk naar het telefoonnummer dat je opbelt! De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële speurders gaat. Je kan ook SMS-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'coronaopsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.
Ook geen slecht idee: een soort dagboekje bijhouden en daarin noteren wie je die dag allemaal ontmoet hebt. Dan hoef je je geheugen niet zo te pijnigen als die opsporingsambtenaar dat vraagt.
Puur natuur
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidieregeling gelanceerd die tot doel heeft nesten van in akkers en weilanden broedende vogels te beschermen. Het gaat onder meer om nesten van de bruine kiekendief, grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Door het steeds vroeger maaien en grondbewerking met zware machines verliezen deze soorten vaak hun nest. Het zijn dan ook deze vogelsoorten die de voorbije decennia enorm achteruit zijn gegaan in Vlaanderen.
Daarom (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Aanwinst voor Miners BeringenBasket Miners Beringen, dat uitkomt in eerste landelijke, heeft een forward aangetrokken met het oog op het komende seizoen: de 17-jarige Thijs D'Haluin.
De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken door de coronacrisis. Dat becijferde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in een analyse. Maar liefst 86 procent van die bedrijven ziet de omzet met minstens 75 procent dalen.
Beringen - Opnieuw meer werklozen in BeringenVoor de tweede maand op rij stijgt de Vlaamse werkloosheid. De coronacrisis oefent dus een duidelijk negatieve impact uit op de werkloosheidscijfers. Ook in Beringen zijn we een stijging van de werkloosheidscijfers met maar liefst 13.9% op jaarbasis. Ten opzichte van vorige maand is er een stijging van 11.1%. Er zijn nu 1414 mensen werkloos in onze stad. De stijging is het groots bij de mannen en in de categorie onder de 25 jaar.
Donderdag stemt de Kamer over een wetsvoorstel voor een pensioenaanpassing voor de ex-mijnwerkers. Het is ingediend door sp.a, CD&V, Groen en PVDA. Indien het wordt goedgekeurd krijgen ongeveer 7.150 mijnwerkers meer pensioen. Gemiddeld hebben ze nu een maandelijks brutopensioen van 2.018 euro en daar komt gemiddeld 202 euro bij. Die verhoging kost de overheid jaarlijks zo'n 20 miljoen euro, geld waarvoor geen budgettaire comlpensaties zijn voorzien. Daarnaast zou het misgelopen pensioen van de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ria Bijloos overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Beringen - Ria Bijloos overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Heppen afkomstige Ria Bijloos overleden, de levenspartner van Johnny Poels. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats.
8
#samentegencorona
Beringen - Palfit maakt hoopvol filmpjeZoomTurnkring Palfit steunt alle mensen in deze moeilijke coronatijden met een boodschap en een flikflak van hoop

Motiverende boodschappen

Dinsdag 5 mei 2020
#samentegencorona
Beringen - Motiverende boodschappenZoomWie al eens gaat wandelen in Beringen, heeft misschien deze opbeurende boodschappen al zien hangen?
Puur natuur
Beringen - 'Laat dat gras toch groeien'ZoomIn deze coronatijden zijn mensen meer dan ooit bezig met hun tuin. "Dat kan uitmonden in te veel activiteit,” waarschuwt bioloog Dirk Draulans. "Een tuin moet toch een beetje zijn gang kunnen gaan om er natuurlijk uit te zien. Een wat wildere tuin biedt immers weerstand tegen periodes van extreme droogte."
We leven in een van de droogste regio's van Europa en de maand april was de droogste april in honderd jaar tijd. "Het is belangrijk dat we ons hiertegen wapenen want deze droogtes (…) Het hele nieuwsbericht
3
Beringen - 'Dag van de Landbouw' geannuleerdZoomVanwege de coronacrisis is de Dag van de Landbouw dit jaar geannuleerd. Dat melden de Boerenbond en de Landelijke Gilden. Traditioneel valt die Dag van de Landbouw op de derde zondag in september. "We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden," zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden vandaag in een persbericht.

Aangenaam lenteweer

Dinsdag 5 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Aangenaam lenteweerEen storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.
Vandaag is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Internationale Dag van de HandhygiëneZoomElk jaar op 5 mei pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het beter wassen van onze handen. En dit jaar krijgt dit natuurlijk wel een speciale bijklank en is handen wassen actueler dan ooit. Handhygiëne is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om overdracht van micro-organismen tegen te gaan.
Beringen - Nicoletta Cornacchione overleden
Zaterdag is de in Beringen-Mijn woonachtige Nicoletta Cornacchione overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Filippo Bagnoli. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
2
#samentegencorona
Vanaf deze week kunnen huisartsen een quarantaineattest uitreiken aan werknemers die in zelfisolatie moeten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dat heeft het kabinet van minister Maggie De Block bekendgemaakt. 
Vanaf vandaag kunnen huisartsen en triagecentra in principe iedereen met symptomen van een virale infectie testen op Covid-19. Tot nog toe waren dergelijke testen voorbehouden voor zorgpersoneel en voor mensen in een residentiële (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid

Maandag 4 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - BoerenwijsheidZoom"Het weer wat koel en ‘n buitje erbij, dat maakt in de mei de landman blij" - het is één van de vele spreuken die we kennen rond het weer en de landbouw. De landbouwers zijn nu volop in de weer om te zaaien of te planten voor een nieuwe oogst. 

Zwavelzwam

Maandag 4 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - ZwavelzwamZoomDeze zwavelzwam op een oude treurwilg heeft in Paal veel bekijks. De zwavelzwam is een parasitaire zwam, heldergeel tot baksteenrood, die oude bomen aanvalt. Wanneer een boom wordt aangevallen door de zwam, ontstaat bruinrot, een schimmel waardoor het kernhout van de boom krimpt en bovendien roodachtig bruin verkleurt. De stam van de boom wordt langzamerhand steeds verder uitgehold. (foto Anja Claes)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vijf jaar cel voor overvallerDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een twintiger tot vijf jaar cel veroordeeld omdat hij in de zomer van 2018 samen met een trawant en twee minderjarigen een gewapende overval pleegde in een woning in Leopoldsburg. Bij de overval werd een iPhone en 185 euro buitgemaakt. De twintiger werd eerder al veroordeeld tot zeven jaar cel voor gelijkaardige feiten. Zijn kompaan, die verstek liet gaan, kreeg vier jaar cel.(PG)
Beringen - Motorrijders mogen weer de weg opZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de komende weken verkeerslichten op de N726 Wagemanskeel ter hoogte van de op- en afrit 30 Park Midden-Limburg richting Nederland. Deze maatregel moet vooral een verbetering betekenen voor de doorstroming op de afrit van de autosnelweg komende vanuit Lummen. De verkeerslichten werden zo ontworpen en opgebouwd, dat er geen snoei- of rooiwerken nodig zijn. De werkzaamheden zullen zo’n drie weken in beslag nemen, met plaatselijk beperkte verkeershinder.   

'Wij zijn fier'

Maandag 4 mei 2020
Beringen - 'Wij zijn fier'ZoomHet is vandaag de internationale Dag van de Brandweer. In de strijd tegen het coronavirus verdient iedere held van de coronacrisis alle eer. "De brandweer is fier op alle collega-ambulanciers, maar ook op zorgverleners, iedereen in de frontlinie, iedereen die mee strijdt door alle richtlijnen te volgen. Daarom dragen we deze dag op aan alle helden van de coronacrisis", laat onze hulpverleningszone Zuid-West Limburg weten. De kleuren in de boodschap zijn een knipoog naar de weerspiegeling van het zonlicht in het bluswater, maar ook en vooral een krachtig symbool van hoop. Want hoop is wat ons nu de kracht geeft om door te gaan.
Beringen - Van 'social distance' naar 'gezonde afstand'?ZoomHoe langer hoe meer gebruiken we Engelse woorden en termen in onze eigen taal. Zo ook met het modewoord van de afgelopen weken 'social distance' van 1,5 meter. Vandaag lazen we op Twitter een voorstel van columnist en ex-reclameman Guillaume Van der Stighelen om dit te vervangen door de mooie eigentaalse term ‘gezonde afstand’. De man mocht al heel wat retweets noteren op dit bericht... Misschien vindt u dit ook wel iets?
2
Beringen - Nachtvluchten F16's en C-130ZoomVanaf vandaag zullen er vanaf de basis van Kleine Brogel terug nachtvluchten worden georganiseerd voor de opleiding van piloten. Dat kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Ook een C-130 doet komende nacht en in de nacht van dinsdag op woensdag nachtvluchten.
4

Leven met corona (5)

Maandag 4 mei 2020
Beringen - Leven met corona (5)ZoomWie met bus of trein wil reizen moet vanaf vandaag een mondmasker dragen. (Cartoon: Fobie)
1
Beringen - 'A riff a day keeps the corona blues away'ZoomOnder het motto "A riff a day keeps the corona blues away" speelde Peltenaar Gert Peeten, van het Peltse trio Shoosh, de voorbije vier weken elke dag op Facebook een bekende riff op klassieke gitaar. Daaruit ontstond deze compilatie. Mooi!
2
Beringen - Sporten mag weer: petanqueZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Vraag naar honden en katten gestegenZoomDe dierenasielen krijgen beduidend meer vragen voor de adoptie van een hond of kat sinds de lockdown is afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat komt omdat de mensen nu meer thuis zijn, luidt het. Het zou echter kunnen dat de asielen later weer meer dieren moeten opvangen omdat bij het houden van een dier toch meer komt kijken dan gedacht. (foto Bart Liesenborgs)

Leven met corona (4)

Zondag 3 mei 2020
Beringen - Leven met corona (4)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Beringen - Belbussen rijden opnieuw vanaf 11 meiDe belbussen rijden opnieuw vanaf maandag 11 mei. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei. Het aantal klanten per rit wordt beperkt tot maximaal 3 voor een belbus, 1 bij een taxi. Om ervoor te zorgen dat de social distance van 1,5 meter gegarandeerd blijft bij het in- en uitstappen, legt de chauffeur bij aankomst aan de halte het busje stil; hij stapt dan eerst uit, laat de klant opstappen en stapt daarna zelf terug op. Bij het uitstappen van een klant doet de chauffeur hetzelfde. Als je reserveert, geeft de belbusmedewerker deze richtlijnen ook telefonisch mee.

Veertiger gewond bij botsing

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - Veertiger gewond bij botsingGisterenavond raakten drie auto’s in een kop-staartbotsing betrokken op de Koolmijnlaan in Beringen. Daarbij raakte een 43-jarige man uit Beringen gewond.

Netteke Rediers overleden

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - Netteke Rediers overledenVandaag is de in Paal woonachtige Netteke Rediers overleden, de weduwe van de eerder dit jaar overleden Toon Arnouts. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Beringen - Beperkte verplaatsing voor sportbeoefening magZoomVoor de fysieke activiteit in openlucht mag je je vanaf komende maandag beperkt verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit. En dan is er ook opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. In overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht
1

Leven met corona (3)

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - Leven met corona (3)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

De klucht van de mondmaskers

Zaterdag 2 mei 2020
Commentaar
Beringen - De klucht van de mondmaskersZoomAl weken hoor ik in onze woonkamer het geratel van een naaimachine. Onze living werd een naaiatelier in dienst van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest na een oproep van Annick uit Stal. De nood aan mondmaskers is er ondertussen achter de rug en nu worden er mondmaskers gestikt voor familie, vrienden en iedereen wie erom vraagt. Mijn partner heeft haar medaille van eer en zelfopoffering voor het vaderland al lang verdiend.
Nu komt er een oproep aan alle burgers om maskers te maken via de (…) Het hele nieuwsbericht
7

André Husson overleden

Zaterdag 2 mei 2020
Beringen - André Husson overledenOp 24 april overleed in Hasselt de uit Paal afkomstige André Husson, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Marie-José Pauwels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Aan de Paalse Plas

Zaterdag 2 mei 2020
Lens op Beringen
Beringen - Aan de Paalse PlasZoomElke zaterdag toont Bart Liesenborgs een plekje in Beringen. Vandaag een stiltemoment aan de Paalse Plas.

Zillertal Beringen

Zaterdag 2 mei 2020
Uit de oude doos
Beringen - Zillertal BeringenZoomWie heeft er nog gedanst in de Zilltertal in Beringen? Wat zijn uw herinneringen?
2

Ik zou over de stenen lopen

Zaterdag 2 mei 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Ik zou over de stenen lopenZoomElke zaterdag maakt Edith voor ons een gedicht op een foto van Lambert Reynders.

Weg naar Bourg-Leopold

Zaterdag 2 mei 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar Bourg-LeopoldZoomVandaag nog een mooi plaatje uit Koersel voor de wekelijkse duofoto van Gust Ischen.

Leven met corona (2)

Vrijdag 1 mei 2020
Beringen - Leven met corona (2)ZoomVlaanderen zet contactopspoorders in tegen de verspreiding van het coronavirus. (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat u 't weet
Vanaf 11 mei mag er in de rijscholen weer les worden gegeven en vanaf 18 mei kan je in de rijexamencentra terecht voor onder meer theoretische examens of praktijkexamens voor de categorieën AM, A, C en D. Vanaf 25 mei zullen ook de praktijkexamens voor de categorieën B, BE en G weer mogelijk zijn.
Beringen - Online dansen en stop-motion films makenZoomNog tot 4 mei kan je vanuit je zetel thuis het MOOOV Filmfestival beleven via The Roxy Theatre. Online kan je in dit kader ook nog een workshop Bollywood dansen volgen. Deze videotutorial past perfect bij de MOOOV-film Kings of Mulberry Street!
Je kan ook nog een workshop stop-motion animaties volgen. Yorick geeft  een hoop handige tips om je LEGO stop motion animaties naar een hoger niveau te tillen. Een camerahouder maken, je minifigs leren lopen of een auto laten ontploffen? Je ziet hoe het moet in deze video.
Beringen - Werken op E313 Lummen-HasseltZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert dit voorjaar verschillende plaatselijke herstellingen uit op de E313 in Limburg. Die gebeuren meestal door een mobiele werf met de inname van één rijstrook, beveiligd door botsers. Volgende week wordt er gebruik gemaakt van de verkeersluwe coronaperiode om de snelweg ook één nacht in elke rijrichting af te sluiten in de omgeving Hasselt. Zo kan er veiliger en efficiënter worden gewerkt door de aannemer. De snelweg zal gedeeltelijk worden (…) Het hele nieuwsbericht
18/05

Gitte 18/5/2020 We wensen jou een fijne dag ! Opa en oma

oma opa Neerpelt
02/05

Make, dikke proficiat met je 70ste verjaardag.

Nancy,Bjorn en Annic Reynders
23/04
Gaston en José Reynders-Zeeuws

Proficiat met jullie diamanten bruiloft.

Christa Swinnen
23/04

Proficiat Jules. Gr De Bjèvelse Fietsers

Johan Oyen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Beringen
17/05
Stijn Truyens

Een dikke proficiat voor de veertigste verjaardag van Stijn Truyens vanwege mama,papa , Sofie,Lore,Sara,Tom,Jack en Amy. Vele kusjes en knuffels van ons allemaal.xxx

Linda Faes
29/04

1 mei verjaardagsfeestje zonder feestje, daarom langs deze weg. Een heel gelukkige verjaardag Sandra! Een heel dikke virtuele knuffel! Moeke en vake

Ludo Leyssens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen