Het overige nieuws

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Beringen - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht

François Janssen overleden

Vrijdag 30 april 2021
Beringen - François Janssen overledenWoensdag is de uit Beverlo afkomstige François Janssen overleden, de echtgenoot van Maria Vanderreydt. Hij was 82 jaar en woonde in Balen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Anita Vanwetswinkel overleden

Vrijdag 30 april 2021
Beringen - Anita Vanwetswinkel overleden
Gisteren is Anita Vanwetswinkel overleden, de weduwe van de in 1975 overleden Flor Martens en van de in 2009 overleden Jaak Delwiche. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Blauwbessen in aantocht

Vrijdag 30 april 2021
Beringen - Blauwbessen in aantochtZoomHet is nog even vooraleer we verse blauwbessen kunnen gaan plukken bij Blueberry Fields in Koersel maar de struiken staan alvast mooi in bloei. Dat belooft!

Zestiger randt meisje (10) aan

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zestiger randt meisje (10) aanTwee jaar cel met uitstel onder voorwaarden: dat vorderde het Openbaar ministerie tegen een zestiger uit Ham voor de aanranding van een 10-jarig meisje. De verdediging drong aan op opschorting van de straf. De feiten werden zes jaar geleden gepleegd. Het verdict in deze zaak valt op 4 juni.(PG)

Ook Ham tegen leidingstraat

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De gemeente Ham formuleert een negatief advies over de startnota voor het GRUP ‘Leidingstraat Antwerpen-Ruhr’. Het college van burgemeester en schepenen ondersteunt de algemene doelstelling van de leidingstraat, namelijk het zorgen voor meer duurzaam transport en zuiniger ruimtegebruik via het bundelen van ondergrondse leidingen met het oog op economische groei. Toch wegen de gevolgen van zelfs het tracé met de ‘laagste impact’ te zwaar op Hams natuurgebied, bedrijven, omwonenden en lopende ontwikkelingsprojecten.

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Beringen - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.
Beringen - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.

Jean-Pierre Leemans overleden

Vrijdag 30 april 2021
Beringen - Jean-Pierre Leemans overledenIn Heusden-Zolder overleed op 24 april Jean-Pierre Leemans, de echtgenoot van Marieke Lijnen. Hij was 68 jaar en afkomstig van Koersel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jos Snijers overleden

Vrijdag 30 april 2021
Beringen - Jos Snijers overledenGisteren is Jos Snijers overleden, de echtgenoot van Irene Vandersmissen. Hij was 70 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Koersel, vindt in familiekring plaats.
Beringen - Straffe verhalen uit de cité op Radio BeneluxZoomZaterdag 1 mei kan je tussen 10u en 11u op Radio Benelux luisteren naar het cultuurprogramma 'Culture Coated'. Dat staat in het teken van het boek 'Straffe verhalen uit de cité van Beringen-Mijn'. Dat is een uitgave van erfgoedvereniging Citévolk Spreekt waarbij Hans Put in het archief dook om een boek te maken met verhalen en quotes over het leven rond de voormalige mijn. Naast auteur Hans Put komen ook nog Rudi Reekmans (ex-mijnwerker) en François Hemelaers (Citévolk Spreekt) langs in de studio.

Drukkerij en aannemer failliet

Donderdag 29 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft drukkerij Apollo Arts en aannemer Yilkom, beiden uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 29 mei ingediend worden.
Vanmorgen botsten een auto en een 19-jarige bromfietsster op de Hasseltsesteenweg. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Ruit van school vernield

Donderdag 29 april 2021
Vandalen hebben een ruit van de school aan de Laarbemdeweg in Beverlo vernield. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Clara Janssens overleden

Donderdag 29 april 2021
Beringen - Clara Janssens overledenVandaag is Clara Janssens overleden, de echtgenote van Louis Vanwezemael. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag plaats in de parochiekerk van Tervant.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Beringen - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - YouTube-kanaal Citévolk Spreekt groot succesZoomNaar aanleiding van het boek 'Straffe verhalen uit de cité van Beringen-Mijn' lanceerde erfgoedvereniging Citévolk Spreekt ook een YouTube-kanaal waar al de interviews die de afgelopen vijftien jaar werden afgenomen online staan. En dat is een groot succes. Op enkele dagen tijd zijn er al duizenden kijkers die de filmpjes raadplegen. Op basis van deze interviews maakte Hans Put het  boek 'Straffe verhalen uit de cité van Beringen-Mijn' voor Citévolk Spreekt. Dit uniek naslagwerk is nu te koop bij Toerisme Beringen en Dagbladhandel Laenen.

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Beringen - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Fik Ariën overleden

Woensdag 28 april 2021
Beringen - Fik Ariën overledenGisteren is Fik Ariën overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Cools. Hij was 87 jaar. Het afscheid op de begraafplaats van Beringen-Centrum vindt in besloten familiekring plaats.

Joris Daniëls overleden

Woensdag 28 april 2021
Beringen - Joris Daniëls overledenIn Koersel is gisteren Joris Daniëls overleden. Hij was 37 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Op de Koolmijnlaan in Beverlo zijn vanmiddag drie gewonden gevallen bij een kop-staartbotsing tussen drie voertuigen: de gewonden zijn een man uit Lommel en een man en een vrouw uit Wijchmaal.
Beringen - Zeldzaam vliegend radarstation op SanicoleZoomDoelen van op grote afstand detecteren en bevriende toestellen er heen sturen om deze te onderscheppen, dat is de taak van dit zeldzame radar- en controletoestel (AWACS). In het verleden verwelkomde Sanicole al de gigantische E-3 Sentry maar de Franse marine heeft een kleiner maar net zo capabel vliegtuig in dienst om deze taken vanop een vliegdekschip uit te voeren : de E-2C Haweye. Deze gemoderniseerde tweemotorige turboprop met een enorme radarschotel boven op de slanke romp, helpt om de vloot te (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig genieten van de zon

Woensdag 28 april 2021
Beringen - Zalig genieten van de zonZoomHet mooie weer lokte veel mensen naar buiten: fietsers, wandelaars en gezinnen met kinderen. Het was dan ook zalig genieten van de stralende zon zoals bijvoorbeeld aan de Paalse Plas. De komende dagen wordt het jammer genoeg alweer een stukje kouder.

Het einde van een beroemde villa

Woensdag 28 april 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het einde van een beroemde villaZoomDe bekende villa van de familie Nelissen uit Beringen wordt momenteel gesloopt. Zo komt er een einde aan een beruchte geschiedenis van deze villa. De villa werd gebouwd in 1957 en was jarenlang de thuis van George Nelissen en Liane met hun vijf kinderen. De villa werd in 1990 verkocht en omgebouwd tot een bordeel annex club. 'La Finesse' werd een zeer druk bezochte en beruchte zaak in de streek waar veel bv’s, sportmannen en politici over de vloer kwamen. In 2015 werd de villa wereldnieuws (…) Het hele nieuwsbericht

Scooters botsen

Dinsdag 27 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Staatsbaan in Ham kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen twee scooters. Eén scooterrijder is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Geslaagde afhaaldag G-FUFO

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Geslaagde afhaaldag G-FUFOZoom Voetbalclub G-FUFO Beringen organiseerde een geslaagde afhaaldag. Bekjk meer foto's op Paalonline.

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Paal

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Fietser gewond in PaalEen vrouw uit Heusden-Zolder is vanmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in Paal. Op de Paalsesteenweg kwam ze op haar fiets in aanraking met een auto. De vrouw van 55 kwam ten val en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Dieven gaan lopen met kassa

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Dieven gaan lopen met kassaBij tuincentrum De Mulder, in de Rechtestraat in Koersel, werd gisteren ingebroken. De dieven gooiden een raam stuk en gingen er vandoor met de kassa. Die werd even verderop in de straat, volledig stukgeslagen, teruggevonden.
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een dakbrandje op Molenhuizen in Tessenderlo. De brand ontstond tijdens het uitvoeren van dakwerken. De brandweer was het vuur snel meester.

Coniferen in brand

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Coniferen in brandDeze namiddag vatten coniferen vuur in de Pannehoefstraat in Koersel. De brandweer kwam ter plaatse en was het vuur snel meester.
Beringen - Vier cannabisplantages aangetroffenBij een operatie "cleanhouse" tegen drugsplantages hebben speurders van de Limburgse politiediensten vier plantages aangetroffen, waarvan één grote en een middelgrote., met in totaal 1600 planten. Ze arresteerden één verdachte. Daarnaast namen ze flessen kooldioxide en 0.75 kg speed en hasj in beslag. Er werden huiszoekingen uitgevoerd in onder meer Bilzen, Leopoldsburg, Stokrooie, Lommel, Hamont-Achel, Pelt en As. Dat meldt het parket Limburg.
Onder coördinatie van (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.

Roger Daniels overleden

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Roger Daniels overledenGisteren is Roger Daniels overleden, de echtgenoot van Madeleine Ariën. Hij was 80 jaar en woonde in Tervant. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Filmtip MOOOV: An Moons

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Filmtip MOOOV: An MoonsZoomSchepen van Cultuur An Moons geeft vandaag een filmptip voor het MOOOV  filmfestival.

Beringen ontwaakt

Dinsdag 27 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Beringen ontwaaktZoomGust Ischen was er vandaag vroeg bij om Beringen te zien ontwaken onder een mooie zonsopgang.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Beringen - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

Achttien auto's beschadigd

Dinsdag 27 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Michel Theysstraat en in de Koning Albertstraat in Diest zijn de laatste weken achttien geparkeerde auto's bekrast. Ondanks verhoogd politietoezicht in de betrokken straten kon(den) de dader(s) nog niet worden geklist.

Boerenwijsheid (48)

Maandag 26 april 2021
Beringen - Boerenwijsheid (48)ZoomApril maakt de bloem, en mei bekomt de roem.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Vrouw (52) gewond bij botsing

Maandag 26 april 2021
Een 52-jarige vrouw uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen drie voertuigen op de Hasseltsesteenweg in Kortessem. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.45 uur.

Geld en ecocheques gestolen

Maandag 26 april 2021
Beringen - Geld en ecocheques gestolenDe voorbije nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Rechtestraat in Koersel. De buit bestaat uit geld en ecocheques.

Dodelijk ongeval in Tessenderlo

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dodelijk ongeval in TessenderloZoomOp de E313 in Tessenderlo richting Geel is een 30-jarige vrouw om het leven gekomen. Ze reed in de staart van een file op een vrachtwagen. Het is meteen het derde dodelijk ongeval ter hoogte van de werken in Geel. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog ter plaatse te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

Poldine Mertens overleden

Maandag 26 april 2021
Beringen - Poldine Mertens overledenVandaag is Poldine Mertens overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Juul Claes. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Stal.

Janine Cornand overleden

Maandag 26 april 2021
Beringen - Janine Cornand overledenGisteren is Janine Cornand overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Jos Haelen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe fietsgidsen beschikbaar

Maandag 26 april 2021
Beringen - Nieuwe fietsgidsen beschikbaarZoom
Al voor de zesde keer voor Limburg, en de tweede keer voor Antwerpen, verschijnt er een prachtige fietsgids met 92 kant-en-klare fietsroutes met in totaal 117 stopplaatsen (horecazaken) waar kan gepauzeerd worden. Al deze routes lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten...). De gidsen 'Tips voor Fietsers' zijn volledig gratis af te halen via de toeristische diensten van de deelnemende gemeentes, en in alle deelnemende horecazaken (vanaf 7 mei dus). Al deze verdeelpunten vind je op de website, waar je de gidsen ook kan downloaden.

Met drugs betrapt op lijnbus

Maandag 26 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Demerdal heeft het afgelopen weekend bij een controle op een lijnbus in Diest twee personen betrapt die in het bezit waren van drugs. Op de Halensebaan in Diest en op de Diestsebaan in Schaffen werden ook snelheidscontroles gehouden. 110 laagvliegers vlogen tegen de lamp.

Gérard Merlevede overleden

Maandag 26 april 2021
Beringen - Gérard Merlevede overledenGisteren is Gérard Merlevede overleden,de echtgenoot van Julia Schepers. Hij was 81 jaar en woonde in Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Een pirling!

Maandag 26 april 2021
Beringen - Een pirling!ZoomWe kregen van Marleen Abeels deze foto met de boodschap: een pirling. Het is een woord dat ik al even niet meer gehoord had. Wat is jullie woord voor een regenworm?

Het leger op zijn best

Maandag 26 april 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Het leger op zijn bestEr is een grote brand geweest op het militair schietveld van Brecht. Ruim 800 ha natuur gingen in de vlammen op. De burger wordt al dagenlang gewaarschuwd om voorzichtig te zijn in natuurgebieden vanwege de stilaan extreme droogte. Het leger lapt dat verzoek aan zijn militaire schoenen en schiet er lustig op los. Is er daar dan geen enkele militair met gezond verstand in de buurt die wijst op acuut brandgevaar? Blijkbaar niet. Ook is aan het licht gekomen dat de nodige voorzorgsmaatregelen niet gevolgd werden. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Twee spelers weg bij Turkse FC

Zondag 25 april 2021
Okan Teker en Bunyamin Kaya verlaten Turkse FC. Zij trekken naar Anadol.
Beringen - Erfgoeddag 2022 in het teken van schoolZoomOp deze Erfgoeddag, zeg maar weekend, werd het thema voor volgend jaar al bekend gemaakt. Iedereen heeft wel ‘iets’ met school: een schoolverleden – pittig of niet – hebben we immers allemaal. De tijd die we op school doorbrachten verbindt ons, uiteraard door wat we daar geleerd hebben. Maar ook door de verhalen en tradities die aan het schoolleven gekoppeld zijn. Kijk maar naar oude schoolfoto’s, en u wordt al snel overspoeld door herinneringen.
Op zondag 24 april 2022 (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De politie van de zone Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) krijgt twee SUV’s 4 x4. Deze voertuigen zullen onder meer ingezet worden op minder toegankelijke terreinen die met de huidige voertuigen moeilijk te bereiken zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europaweg in Lummen is vrijdagavond een motorrijder uit Heusden-Zolder ten val gekomen. Hij liep daarbij zware verwondingen op.
Beringen - Viering Sint-Pieter kerk van BeringenZoomVoorganger is deken Marcel Meysen. Roepingenzondag: “Geef ons te worden wie wij mogen zijn : mens onder mensen, aan allen gelijk en toch onvergelijkelijk déze mens”
Volgend weekend begint de meimaand Tijdens de Meimaand, zijn de Maria-oorden als de Smeetskapel en ook de Banneuxkapel van de wijk Schaarbeek, Iedere dag open van 10.00u. tot 18.00u.. Men kan er eens binnenlopen om even stil te vallen en te bidden bij Maria, en er een kaarsje voor zijn intenties te laten branden.

De eerste koninginnenpage

Zaterdag 24 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - De eerste koninginnenpageZoomJohan Put spotte vandaag op het kerkhof in Stal de eerste koninginnenpage, altijd een mooi moment voor een natuurfotograaf. 
Kort nieuws van bij de buren
Burgemeester De Graef van Diest kwam in het stadhuis vast te zitten met de lift tussen verdieping 1 en 2. Hij belde het noodnummer 112 waarop de brandweer hem kwam bevrijden.

Grote stroompanne

Zaterdag 24 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag was er een grote stroompanne in het centrum van Diest. Zo'n 60 straten zaten nagenoeg een uur zonder elektriciteit. De exacte oorzaak van de panne is niet bekend.

Nieuwe vennootschap: Synergy4more

Zaterdag 24 april 2021
Filip Vanderstraeten en Sabine Casin, beiden uit Beverlo, en Mathias Vanderstraeten uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Synergy4more opgericht met zetel aan de Blakevijverstraat in Beverlo. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen en om een adviesbureau op het gebied van public relations en communicatie.

Nieuwe vennootschap: IBA

Zaterdag 24 april 2021
Ilyas Tubadan uit Koersel heeft de besloten vennootschap IBA opgericht met zetel in Nieuwe Erven in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouw, elektriciteitswerken, schilderwerken en dak- en gevelbekleding.

Reeks 'Maag legen, ziel voeden'

Zaterdag 24 april 2021
Beringen - Reeks 'Maag legen, ziel voeden'ZoomInteractief Beringen heeft op Youtube een reeks gemaakt over de ramadan. 'Maag legen, ziel voeden' geeft een aantal interviews met boeiende mensen uit Beringen. De reeks is deels in het Turks en deels in het Nederlands. Onze huisdichteres Edith Oeyen is deze week één van de gasten.

Avonturenberg

Zaterdag 24 april 2021
Beringen - AvonturenbergZoomDe Avonturenberg is de favoriete plek geworden van veel inwoners. Ook onze fotograaf Gust Ischen vertoeft er graag, het is altijd een inspirerende plek voor mooie foto's.
AvonturenbergAvonturenbergAvonturenberg
AvonturenbergAvonturenbergAvonturenberg
Zoom

Desiré Bellinkx overleden

Zaterdag 24 april 2021
Beringen - Desiré Bellinkx overledenWoensdag is de uit Beverlo afkomstige Desiré Bellinkx overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Yvonne Beertens. Hij was 88 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne in het urnenveld op de begraafplaats van Genk-Centrum vindt in familiekring plaats.

Die ochtendstond

Zaterdag 24 april 2021
Lens op Beringen
Beringen - Die ochtendstondZoomHet is een cliché maar de ochtendstond levert toch altijd wel mooie plaatjes op en dat weet ook Bart Liesenborgs.

Erfgoeddag Beringen

Zaterdag 24 april 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Erfgoeddag BeringenZoomAan erfgoed geen gebrek in Beringen, het rijke mijnverleden leeft nog verder in de ziel van onze inwoners. Dit weekend kan je in de kerk van Beringen-Mijn naar een expo over het leven in de cité in combinatie met enkele kerkschatten en een hoekje over de unieke glasramen. Reserveren voor deze tentoonstelling kan via hput[!]telenet.be. Meer info ook via deze link.

Liefdeswoorden

Zaterdag 24 april 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - LiefdeswoordenZoomVolle overgave, deze liefdeswoorden van Edith.

Stickeractie Rode Kruis

Zaterdag 24 april 2021
Beringen - Stickeractie Rode KruisZoomDeze foto is van het Rode Kruis afdeling Beringen-Mijn in 1937. Toen was er nog geen sprake van een stickeractie maar deze bestaat toch al zestig jaar! Ook de komende dagen kan je het  Beringse Rode Kruis steunen door het kopen van de bekende stickers. Dat kan online via deze link. Je kan ook nog een sticker kopen op de markt van Beringen op woensdag 28 april en op zondag 2 mei tijdens de wekelijkse markt in Paal. (foto Citévolk Spreekt)

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische fietsen gestolen

Vrijdag 23 april 2021
Uit een garage aan de Lummenseweg zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.
Een 52-jarige vrouw uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen in de Pastoor Grauwsstraat in Paal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Filmtip MOOOV: Cecile Jannes

Vrijdag 23 april 2021
Beringen - Filmtip MOOOV: Cecile JannesZoomCecile Jannes is deskundige diversiteit bij de Stad Beringen en geeft je deze filmtip voor het MOOOV-filmfestival.

Winnaars Jeugdboekenmaand

Vrijdag 23 april 2021
Beringen - Winnaars JeugdboekenmaandZoomDe kinderen van 4B De Beerring deden mee met de kleurwedstrijd van de Jeugdboekenmaand. Deze drie fiere winnaressen tonen hun kleurplaat en hun gewonnen boek. Een dikke proficiat!

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Beringen - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

1.150 verkeersinbreuken

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest- Scherpenheuvel-Zichem) heeft in één maand tijd 1.150 verkeersinbreuken vastgesteld waarvan 933 snelheidsovertredingen. De agenten betrapten 28 chauffeurs onder invloed van drugs of alcohol en 35 chauffeurs die belden aan het stuur.

Vrouw gewond bij botsing

Donderdag 22 april 2021
Een vrouw uit Beringen is gewond geraakt bij een frontale botsing tussen twee auto's in de Graaf de Theuxlaan in Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Beringen - Virtuele modeshow Handelaars BeringenZoomEen modeshow volgen vanuit je luie zetel? Het kan, het moet zelfs door de huidige coronamaatregelen. De handelaars van Beringen-Centrum tonen alvast de nieuwste modetrends via deze video.

Marie-Jeanne Alenteyns overleden

Donderdag 22 april 2021
Beringen - Marie-Jeanne Alenteyns overledenGisteren is Marie-Jeanne Alenteyns overleden, de echtgenote van Fernand Vertessen. Zij was 84 jaar en woonde in Paal. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

222 hardrijders betrapt

Donderdag 22 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Woensdag nam de lokale politie Demerdal deel aan de nationale flitsmarathon en controleerde daarbij de snelheid van 4.284 bestuurders op het grondgebied van de steden Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Daarvan waren 222 bestuurders blijkbaar niet op de hoogte van het initiatief . Zij zullen een boete ontvangen. Als hoogste snelheden noteerde men 118 Km/Hr in de zone 70 en 104 Km/Hr in de zone 50 .

Filmtip MOOOV: Niki Vanbuel

Donderdag 22 april 2021
Beringen - Filmtip MOOOV: Niki VanbuelZoomNiki Vanbuel geeft jullie graag zijn filmtip voor het filmfestival MOOOV dat momenteel loopt in samenwerking met The Roxy Theatre.

Zonnige dagen

Donderdag 22 april 2021
Beringen - Zonnige dagenZoomNa de vele aprilse grillen in het begin van de maand krijgen we nu eindelijk een warm lentegevoel. Ook de komende dagen is de zon nog volop van de partij. (Gust Ischen)

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Beringen - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Beringen - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.

Autodieven veroordeeld

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Autodieven veroordeeld
Drie mannen zijn veroordeeld voor in het totaal 19 autodiefstallen in de streek van Diest en in Limburg. Eén van hen stal maar liefst 17 auto’s en kreeg 24 maanden cel. De twee anderen die slechts betrokken waren bij één autodiefstal liepen 10  maanden celstraf op. De dieven konden geklist worden door telefonieonderzoek. 

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Beringen - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.
Beringen - Extra verbodsborden rond militair domeinZoomHet afgelopen jaar zijn er op het militair domein in Leopoldsburg meer wandelaars betrapt die daar niets te zoeken hadden. Defensie gaat nu meer en nieuwe waarschuwingsborden plaatsen, veel borden zijn immers versleten of verdwenen. Ook op de grens met Koersel en Leopoldsburg zie je vaak mensen die toch het militair domein opgaan. Aan het Koersels Kapelleke is er wel een wandeling die deels over het militair domein loopt maar is alleen toegankelijk in het weekend.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Beringen - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Feesteditie 20 jaar Erfgoeddag

Woensdag 21 april 2021
Beringen - Feesteditie 20 jaar ErfgoeddagZoom
Dit weekend is het Erfgoeddag en ondanks corona zijn er toch verschillende leuke activiteiten in onze mijnregio. Op deze website vind je een heuse portie nostalgie met een terugblik op alle voorgaande edities in onze regio. Deel daar ook zeker jouw herinneringen aan Erfgoeddag in de Mijnstreek van de afgelopen 20 jaar. Een volledig overzicht van de activiteiten in de mijngemeenten is te vinden op www.erfgoeddagmijnstreek.be.

Celstraffen voor winkeldieven

Woensdag 21 april 2021
Beringen - Celstraffen voor winkeldievenVijf Georgiërs hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot 18 maanden gekregen voor hun betrokkenheid bij diefstallen in filialen van Colruyt en Okay. Ze stonden terecht voor 46 diefstallen waaronder een in Beringen. Ze hadden het vooral gemunt op rookwaren en drank.
Kort nieuws van bij de buren
In de Schaffensestraat in Diest is een diefstal gepleegd in een gemeenschappelijke kelder. Wat er is gestolen, is niet bekendgemaakt.

Acht chauffeurs onder invloed

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest vlogen de voorbije dagen acht bestuurders onder invloed tegen de lamp. De meesten van hen hadden drugs gebruikt. Hun rijbewijs werd ingetrokken.

Ook Diest tegen leidingstraat

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Ook Diest tegen leidingstraatZoomHet schepencollege van Diest heeft op 19 april een negatief advies geformuleerd over het GRUP Leidingstraat Antwerpen-Ruhr. Het bestuur stelt voornamelijk het zuidelijk tracé in vraag als meest optimale tracé van de drie. Het stadsbestuur heeft hierbij het dossier grondig bestudeerd, kennisgenomen van de adviezen van de Milieuraad, de Gecoro en de Landbouwraad en geluisterd naar actiecomités en inwoners. Eerder had ook Tessenderlo ook al een negatief advies gegeven en ook Beringen zal dit doen.

Ondertussen, op de collegesite

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - Ondertussen, op de collegesiteZoomOp de oude collegesite schieten de werken nu helemaal de hoogte in. Het stadhuis, de uitbreiding van de bib en de nieuwe appartementen. En daar hoort ook een nieuwe weg bij. (foto's Patrick Haesevoets)
Ondertussen, op de collegesiteOndertussen, op de collegesite
Zoom

War Bervoets overleden

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - War Bervoets overledenGisteren is War Bervoets overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Louisa Haselaars. Hij was 88 jaar en woonde in Koersel. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Hanim Elleri Hobbyclub verzamelt voedselpakketen ten voordele van behoeftige mensen in Beringen. De pakketten zullen verdeeld worden via de maandelijkse voedselbedeling van Sint-Vincentius Beringen. Je kan uw donaties binnenbrengen op 23, 24 en 25 april aan de Louis Sauvestrelaan 13 in Beringen-Mijn. Liefst droge voeding zoals koffie, thee, rijst of bloem. Ook verzorgingsproducten zijn welkom. Meer info bij Songul Özdemir via 0484 56 25 13.

Coronavaccins getest in hotel

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - Coronavaccins getest in hotelZoomIn hotel Mezzo in Paal krijgen de komende dagen honderden mensen een prik met een nieuw vaccin of een placebo. Het gaat om een studie naar een Chinees-Amerikaans coronavaccin door het Alkense Anima Research. Dat is een hooggespecialiseerd medisch onderzoekscentrum en voert sinds meer dan 25 jaar klinische studies uit voor het testen van nieuwe geneesmiddelen.
Beringen - Dronken bestuurder rijdt tegen combiVrijdagavond rond 23 uur zag een politieploeg van Heusden-Zolder een BMW die zwalpend over de weg reed. Verschillende pogingen om de auto te doen stoppen mislukten, de bestuurder reageerde niet en bleef voor zich uit kijken. Ondertussen kwam de melding dat de wagen in Houthalen bij een ongeval betrokken was. Hij werd klemgereden maar reed daarbij tegen de combi. De bestuurder, een 62-jarige uit Beringen, had gedronken. Zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Fanny Lens overleden

Maandag 19 april 2021
Beringen - Fanny Lens overledenGisteren is Fanny Lens overleden, de echtgenote van André Lemmens. Zij was 74 jaar en woonde in Koersel. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Gemeenteraad
Beringen - Wegenwerken Vroenhof en Meerstraat Er zijn wegenis- en rioleringswerken gepland in de Meerstraat en Vroenhoef. De samenwerkingsovereenkomst die tussen de stad Beringen en Fluvius System Operator de modaliteiten vastlegt voor de onderhoudswerken werd ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad.

Coronamaatregelen

Maandag 19 april 2021
Gemeenteraad
Beringen - CoronamaatregelenOp de gemeenteraad werd een reeks maatregelen goedgekeurd om de impact van de coronacrisis te verminderen door bepaalde categorieën van personen of ondernemingen volledig of gedeeltelijk vrij te stellen van belastingen.

sp.a wordt Vooruit

Maandag 19 april 2021
Gemeenteraad
Beringen - sp.a wordt VooruitDe gemeenteraad nam kennis van de naamsverandering van sp.a in Vooruit. Voorzitter Kelly Meykens gaf een toelichting over de naamswijziging. 

Anita Dehennin overleden

Maandag 19 april 2021
Beringen - Anita Dehennin overledenVandaag is Anita Dehennin overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Pierre Paulis. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt donderdag in intieme kring plaats op de begraafplaats in Paal.

Twee chauffeurs tegen de lamp

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halensebaan in Diest zijn zondag twee chauffeurs betrapt die onder invloed van drugs waren. Eén van hen kon geen rijbewijs voorleggen omdat dit al eerder was ingetrokken.
Kort nieuws van bij de buren
In Schoonaerde in Schaffen is zondag een bestuurder zonder rijbewijs betrapt. De man was ook onder invloed van drugs. Zijn auto is in beslag genomen.

Drie drugsgebruikers betrapt

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zondag opnieuw een controle uitgevoerd aan het skateterrein in het Warandepark in Diest. De agenten betrapten er drie drugsgebruikers.
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige bestuurder liep zaterdag op Schoonaerde in Schaffen tegen de lamp toen hij onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Inbraak in elektrozaak

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is vanochtend ingebroken in een elektrozaak aan de Reustraat. Toen de politie, gealarmeerd door het alarmsysteem, ter plaatse kwam, hadden de daders al de vlucht genomen. Er is nog geen zicht op de buit.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Beringen - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Laurette Enkels overleden

Maandag 19 april 2021
Beringen - Laurette Enkels overledenGisteren is Laurette Enkels overleden, de echtgenote van Jef Ven. Zij was 73 jaar en woonde in Stal. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Afhaaldag Limburg Shotguns

Maandag 19 april 2021
Beringen - Afhaaldag Limburg ShotgunsZoomSportclubs kunnen door de coronamaatregelen nog altijd geen eetdagen organiseren maar afhaaldagen gaat gelukkig nog wel zoals gisteren bij de American footballclub Limburg Shotguns in Beverlo. (Patrick Knuyt)
Afhaaldag Limburg ShotgunsAfhaaldag Limburg Shotguns
Zoom

Gemeenteraad

Maandag 19 april 2021
Beringen - GemeenteraadVanavond is het weer gemeenteraad en die kan je vanaf 19u30 online volgen. Zo zijn er twee voorstellen van twee nieuwe staatnamen: Maria Jacobsstraat en de Zorgstraat. Er ligt een samenwerkingsovereenkomst klaar met CAW Limburg om een Jongeren Advies Centrum op te richten. Groen Beringen zal de meerderheid aan de tand voelen over de zogenaamde Leidingstraat en Vooruit (voorheen sp.a) doet een voorstel om kwetsbare kinderen een verjaardagsdoosje van vzw 't Kietelt te bezorgen. Je kan de beslissingen vanavond ook volgen via de Internetgazet Beringen.

Boerenwijsheid (47)

Maandag 19 april 2021
Beringen - Boerenwijsheid (47)ZoomHoe groen het in het veld ook ons oog bekoort, doch zelden houd april zijn woord.

Held Flor Pilat overleden

Zondag 18 april 2021
Beringen - Held Flor Pilat overledenZoomAfgelopen donderdag is Flor Pilat uit Tervant overleden, een mijnwerker in hart en nieren en vooral trots op het feit dat hij als redder aan de slag was bij de ramp van Marcinelle. Tijdens de herdenking van 25-jaar mijnsluiting kon ik een mooi portret van hem maken. Met een trotse blik poseerde hij met een foto van hem als jonge redder in Marcinelle. Hij kende nog elke detail van die fatale ramp in Wallonië. Op 8 augustus 1956 brak er brand uit in Bois du Cazier, een mijn in Charleroi. Er kwamen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Een heerlijke lentedag

Zondag 18 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een heerlijke lentedagZoomNa de aprilse grillen van de afgelopen weken was het vandaag volop genieten van de lentezon. Er waren dan ook veel fietsers en wandelaars te spotten in Beringen. Marleen Abeels had oog voor de bloesems op de bomen.
Beringen - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Botsing aan Klaverblad

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Botsing aan KlaverbladZoomBij een aanrijding tussen twee auto's aan het Klaverblad op de E314 in Lummen is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze voormiddag. (foto Schops Depannage)
Puur natuur
Beringen - Spetterend leven aan de Paalse PlasZoomBart Liesenborgs houdt van de natuur en de Paalse Plas is één van zijn favoriete plekken om het bruisend dierenleven te spotten.
Spetterend leven aan de Paalse PlasSpetterend leven aan de Paalse PlasSpetterend leven aan de Paalse Plas
Zoom
Beringen - Hogere temperaturen in aantochtZoomHet ziet er naar uit dat we deze week weer hogere temperaturen gaan krijgen tot 15°. De zon toonde zich gisterenavond alvast mooi aan de hemel maar wolken en regen zullen de komende dagen toch af en toe spelbreker zijn. (Foto Gust Ischen) 

Nieuwe vennootschap: Leneka

Zaterdag 17 april 2021
Levent Kaygisiz uit Beringen heeft de besloten vennootschap Leneka opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in bedden, boxsprings, matrassen, overgordijnen en huishoudtextiel.

Nieuwe vennootschap: ComPacked

Zaterdag 17 april 2021
Pieter Lemmens en Steffen Schraeyen, beiden uit Beringen, en Elias Colemont uit Heusden-Zolder hebben de besloten vennootschap ComPacked opgericht met zetel aan de Laan op Heusden in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van producten van kunststof, tanks en metalen constructiewerken.

Nieuwe vennootschap: NG Projects

Zaterdag 17 april 2021
Niels Gressens en Loranne Jonckers, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap NG Projects opgericht met zetel aan de Oude Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerkzaamheden, loodgieterswerken, plaatsen van vloer- en wandtegels en isolatiewerkzaamheden.

Aannemer failliet verklaard

Zaterdag 17 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aannemer Ayhan Bouw uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 15 mei ingediend worden. Mr. Michel Warson is aangesteld als curator.

Een lied over de lente

Zaterdag 17 april 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Een lied over de lenteZoomDe lente is vandaag de inspiratiebron van Lambert en Edith.

Kerk Steenveld

Zaterdag 17 april 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk SteenveldZoomEen terugblik op de voormalige wijkkerk van Steenveld in Koersel.

Gezellig op café

Zaterdag 17 april 2021
Uit de oude doos
Beringen - Gezellig op caféZoomPoseren aan de deur van een café dat open is, dat is nog niet mogelijk. Deze ingekleurde foto aan één van de vele cafés die Beringen-Mijn ooit rijk was, straalt de onbezorgdheid van de jaren vijftig en zestig uit. Die sfeer kan je volgend weekend ook opsnuiven in de kerk van Beringen-Mijn bij de expo tijdens het Erfgoedweekend. Vandaag kan je op Radio Benelux tussen 11u en 15u luisteren naar een special over het komende Erfgoedweekend. (foto Citévolk Spreekt, inkleuring Evi Clerckx)

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Beringen - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Beringen - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Vannoppen overleden

Vrijdag 16 april 2021
Beringen - Irène Vannoppen overledenGisteren is Irène Vannoppen overleden, de echtgenote van Maurice Ferla. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Koersel.

Flor Pilat overleden

Vrijdag 16 april 2021
Beringen - Flor Pilat overledenGisteren is Flor Pilat overleden, de echtgenoot van Simonne Claes. Hij was 88 jaar, afkomstig uit Beverlo en woonde in Tervant. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Terrasambras

Vrijdag 16 april 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - TerrasambrasTrammelant in horecaland. Begrijpelijk! Vanaf 8 mei mogen de terrassen open maar hoe zit het dan met die zaken die geen terras hebben of waar de ruimte ontbreekt om een eentje te zetten? En als het niet rendabel is ? Vragen genoeg! En dan komt het ‘Belgisch weer’ ook nog meespelen. Allemaal factoren die tot ongenoegen, tot terrasambras, leiden. “Drink in weer en wind een lekkere pint”, dat is mijn slogan. Je moet wel je voorzorgen nemen want alhoewel de maartse buien en aprilse grillen (…) Het hele nieuwsbericht

KMO-Barometer kleurt rood

Vrijdag 16 april 2021
Beringen - KMO-Barometer kleurt roodZoomDe KMO-Barometer van UNIZO, de enige conjunctuurpeiling, specifiek bij Vlaamse zelfstandingen en kmo's, staat intussen al 15 maanden op negatief. De somberheid blijft ook tijdens het eerste kwartaal van 2021 overheersen, met een aandeel negatief gestemde ondernemers dat 11,08 procentpunt hoger ligt dan het aandeel positief gestemde. Het gaat wel om lichte verbetering ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020, toen het aandeel sombere zelfstandigen en kmo's nog 14,13 procentpunt hoger lag dan het aandeel positiever gestemde collega's. Wellicht speelt de verwachting of hoop dat vaccinatie op grotere schaal nu dichterbij komt hier een rol.

Dertiger onder invloed

Vrijdag 16 april 2021
Een dertiger uit Beringen is gisterenavond in de Citadellaan in Diest betrapt toen hij onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Beringen - Management Assistant van het JaarZoomMarleen Plessers van Chevron Phillips Chemicals in Tessenderlo is de nieuwe Management Assistant van het Jaar. Voka – Kamer van Koophandel Limburg reikt de prijs ieder jaar uit op ‘secretaressedag’, dat iedere derde donderdag van april plaatsvindt. Inez Bedin (APK Group, Pelt) en Kathleen Vermijl (Euro Shoe Group, Beringen) waren de andere genomineerden. De jury is duidelijk in haar motivering: “Marleen is een erg warm, rustig en vriendelijk persoon. Die positieve ingesteldheid is erg belangrijk voor een management assistant. Het feit dat Marleen meermaals genomineerd werd door collega’s voor de D&I (Diversity & Inclusion) award toont aan dat ze erg geliefd is in het bedrijf. Een luisterend oor zijn voor de collega’s is in deze tijden erg belangrijk en die rol vervult ze met verve.”

Weekendhuisje uitgebrand

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft de voorbije nacht een weekendhuisje in Gerhees totaal verwoest. De blussingswerken namen geruime tijd in beslag. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Serkan Uluköylu uit Koersel heeft de besloten vennootschap M&S Aqua Project opgericht met zetel aan de Tennisstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van dakgoten, het installeren van sanitair en verwarming en het plaatsen van zonnepanelen.
Marie Meuwis uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Dr. Marie Meuwis opgericht met zetel aan de Heerbaan in Beringen. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de beroepsactiviteit van huisarts.
Beringen - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).

Laatste dagen voedselinzameling

Woensdag 14 april 2021
Beringen - Laatste dagen voedselinzamelingZoom
Wij steunen graag deze oproep van de Interculturele Raad Beringen om voedsel in te zamelen voor Beringenaren in armoede. Tot 19 april kan je nog waren doneren in de deelnemende supermarkten.


Beringen - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Beringen - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Arbeider geraakt door kraan

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij werken aan de spoorlijn Hasselt-Diest in Lummen is deze namiddag een arbeider gewond geraakt door een kraan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Jeanne Croonenborghs overleden

Woensdag 14 april 2021
Beringen - Jeanne Croonenborghs overledenGisteren overleed Jeanne Croonenborghs, de echtgenote van Fons Vandenbruel. Zij was 83 jaar en woonde in Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Zes nieuwe spelers bij Paal-Tervant BPaal-Tervant B heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Marcello Ramundo (Vliermaalroot), Dino Ramundo (Bolderberg) , Eddy Vanendert en Lars Scheyman (beiden Zelem) en Mirco Iaccino en Enrico Jouck (beiden vrije spelers).

Vijf rijbewijzen ingetrokken

Dinsdag 13 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest heeft de politie vijf rijbewijzen ingetrokken. Vier chauffeurs waren onder invloed van drugs. Eén had te diep in het glas gekeken.

Sluikstorter geïdentificeerd

Dinsdag 13 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Overstraat in Diest liet een sluikstorter afval achter. De politie kon de dader identificeren. Hij kreeg niet alleen een boete maar draait ook op voor de opruimingskosten.

Twee minderjarigen gearresteerd

Dinsdag 13 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest belaagden en bespuwden twee minderjarigen meerdere personen. De politie heeft het tweetal gearresteerd. Zij zijn na verhoor vrijgelaten.

Kentekenplaat gestolen

Dinsdag 13 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met de kentekenplaat van een voertuig aan de haal in de Postbaan in Schaffen.

Mountainbiker (22) gewond

Dinsdag 13 april 2021
Een 22-jarige mountainbiker is deze namiddag gewond geraakt op de terril aan Be-Mine in Beringen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Te diep in het glas gekeken

Dinsdag 13 april 2021
Beringen - Te diep in het glas gekekenDe politie betrapte vandaag in de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel een chauffeur die te diep in het glas gekeken had. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Weg met ladder

Dinsdag 13 april 2021
Dieven gingen met een ladder aan de haal in de Nijverheidsstraat in Beringen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Weer ongeval op E313 in Geel

Dinsdag 13 april 2021
Beringen - Weer ongeval op E313 in GeelZoomDeze ochtend was er opnieuw fileleed voor de pendelaars die vanuit Beringen naar Antwerpen rijden met de wagen. Voor de zoveelste keer gebeurde er vandaag een ongeval ter hoogte van de werken in Geel. Vorige week kwam nog een zakenman uit Heusden-Zolder om het leven op deze plek. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nu extra signalisatie plaatsen in aanloop van de werken. (foto Stephan Volders)

'Afspraken zijn afspraken'

Dinsdag 13 april 2021
Beringen - 'Afspraken zijn afspraken'ZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg roept het overlegcomité op om de gemaakte afspraken rond de heropening van de maatschappij te respecteren. De afschaffing van het reisverbod op 19 april is hierin de eerste stap. Daarnaast moeten zowel scholen, niet-essentiële winkels, contactberoepen en de horeca de deuren op de geplande data terug volledig kunnen openen. Verder vraagt de werkgeversorganisatie dat het perspectief voor terugkom-momenten op de werkvloer hersteld wordt.
“Twee (…) Het hele nieuwsbericht

Verfpotten gezocht

Dinsdag 13 april 2021
Beringen - Verfpotten gezochtZoomScouts Beringen-Mijn is op zoek naar verf. "Om onze decordoeken voor op kamp te schilderen, zijn we op zoek naar verf. Deze verf mag van alle soorten, kleuren of dekking zijn. Heb jij een pot verf die je niet meer gebruikt? Lever deze dan zeker in bij ons", laat Scouts Beringen-Mijn weten. Je kan nu zaterdag van 14u tot 17u terecht aan de lokalen in de Kanaalstraat 99.

Een gezegende ramadan

Dinsdag 13 april 2021
Beringen - Een gezegende ramadanZoomWij wensen alle moslims een gezegende ramadan.

Fikse buit in appartement

Maandag 12 april 2021
Beringen - Fikse buit in appartementIn een appartement aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Beringen hebben inbrekers gisteren enkele duizenden euro's buitgemaakt. Er verdween ook een waardevol horloge. De daders waren binnengeraakt via de terrasdeur.

Opnieuw aprilse grillen

Maandag 12 april 2021
Beringen - Opnieuw aprilse grillenZoomWe vertellen natuurlijk geen nieuws over het weer van vandaag maar dit jaar krijgen we toch nog eens ouderwetse aprilse grillen met regen, hagel, sneeuw en gedonder. (Gust Ischen)

War Lievens overleden

Maandag 12 april 2021
Beringen - War Lievens overledenZaterdag is War Lievens overleden, de weduwnaar van de in 1984 overleden Angèle Jansen en de levensgezel van wijlen Adèle Hubrechts die vorig jaar overleed. Hij was 87 jaar, woonde in Ham en is afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Werken spoorwegovergang HalvewegWie graag de oude baan van Beringen naar Hasselt neemt, kan deze week best toch de snelweg nemen. Sinds vanmorgen is de spoorovergang in Halveweg-Zonhoven volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers. Infrabel voert daar dag en nacht werkzaamheden uit en die zouden nog tot vrijdagavond 19 uur duren.

Drie boetes

Maandag 12 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdag rond 1.20 uur zag een ploeg van de politie een wagen rijden in de Koningin Astridlaan in Diest. Toen de agenten de 41-jarige bestuurder wilden controleren reed de man de oprit van zijn woning op. Een alcoholtest bleek positief. De man kreeg er ook nog een COVID-PV bovenop voor het negeren van de avondklok . De politie moest nog enkele keren terugkeren omdat de man zijn buren lastig viel door luide muziek te spelen . Dat bezorgde hem nog een extra GAS-boete.

Boerenwijsheid (46)

Maandag 12 april 2021
Beringen - Boerenwijsheid (46)ZoomAls april lacht, boerke wees voor uw oogst bedacht. (foto Evi Clerckx)

Een nieuwe kroost op komst

Maandag 12 april 2021
Beringen - Een nieuwe kroost op komstZoomHet koppel zwanen aan de Paalse Plas denkt aan gezinsuitbreiding. Het broedseizoen is gestart en dan is het uitkijken naar de kuikens. Onze natuurfotograaf Bart Liesenborgs zal het in de gaten houden voor ons.
Een nieuwe kroost op komstEen nieuwe kroost op komstEen nieuwe kroost op komst
Zoom

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Beringen - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)

Victor Janssen overleden

Zondag 11 april 2021
Beringen - Victor Janssen overledenVandaag is Victor Janssen overleden, de echtgenoot van Lea Zels. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Beringen - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)

Aprilse grillen

Zaterdag 10 april 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Aprilse grillenZoomDe winterprik inspireerde deze week Edith tot deze woorden.

Jef Goossens overleden

Zaterdag 10 april 2021
In WZC Corsala in Koersel overleed op 4 april Jef Goossens. Hij was 96 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Wendy Ceunen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Beringen - Wendy Ceunen overledenOp 6 april overleed Wendy Ceunen. Zij was 46 jaar en afkomstig van Koersel. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt vinden in intieme kring plaats.

Magda Claes overleden

Zaterdag 10 april 2021
Beringen - Magda Claes overledenOp 4 april overleed Magda Claes. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Gusta Maes overleden

Zaterdag 10 april 2021
Beringen - Gusta Maes overledenIn Koersel is woensdag Gusta Maes overleden, de weduwe van Bér Bartels. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Kerk Beringen-Mijn

Zaterdag 10 april 2021
Uit de oude doos
Beringen - Kerk Beringen-MijnZoomVandaag een blik op Beringen-Mijn na het bombardement in 1944. Met deze foto willen we je al warm maken voor het Erfgoedweekend van 24 en 25 april. Er zal dan in de kerk een tentoonstelling zijn van Citévolk Spreekt en hun boekvoorstelling 'Straffe verhalen uit de cité'. Meer info via deze link.

Villa van de directeur

Zaterdag 10 april 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Villa van de directeurZoomVan deze mooie directeursvilla blijft vandaag alleen maar een ruïne over in het park dat nu een openbaar domein is. In de jaren tachtig werd het gebouw in de as gelegd door een pyromaan.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Duozitster gewond bij ongeval

Vrijdag 9 april 2021
Op de Paalsesteenweg in Beringen raakten deze namiddag een bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken. De duozitster van de bromfiets raakte daarbij gewond.

Hond loopt tegen wielertoerist

Vrijdag 9 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 73-jarige wielertoerist kwam deze namiddag in Prinsenbos in Tessenderlo ten val toen een hond tegen zijn fiets liep. De man raakte daarbij gewond.
Beringen - Wielertoerist aangereden in DriesstraatIn de Driesstraat in Paal is deze namiddag een 72-jarige wielertoerist zwaargewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Etienne Weckx overleden

Vrijdag 9 april 2021
Beringen - Etienne Weckx overledenVandaag is in Paal Etienne Weckx overleden. Hij was 67 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Beringen - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wil jij ook schitteren in deze campagne?ZoomIn het straatbeeld zie je een reeks Beringse ambassadeurs die zich willen laten vaccineren. Wil jij zelf ook schitteren op één van die spandoeken? Stuur dan een mailtje naar communicatie[!]beringen.be en vertel waarom jij niet kan wachten tot je jouw prik(jes) krijgt!

Olga Lukarski overleden

Vrijdag 9 april 2021
Beringen - Olga Lukarski overledenGisteren is Olga Lukarski overleden, de weduwe van Bèr Bervoets. Zij was 89 jaar en woonde in Koersel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Beringen - Koerselsesteenweg tijdelijk afgeslotenZoomVanaf maandag 12/4 tot en met vrijdag 16/4 zal de Koerselsesteenweg afgesloten zijn tussen het kruispunt met de Graaf van Loonstraat en het kruispunt met de Ward Schoutedenstraat. Dit omwille van de rioleringsaansluitingen die vanuit het centrum gemaakt moeten worden. (foto Evi Clerckx)

Nog seingevers gezocht

Vrijdag 9 april 2021
Beringen - Nog seingevers gezochtZoomStad Beringen is nog opzoek naar vrijwilligers die als seingever willen werken tijdens de Baloise Belgium Tour. De slotetappe zal plaatsvinden in Beringen op zondag 13 juni. Vrijwilligers krijgen een vergoeding van 20 euro. Je zal ongeveer 3u op je locatie staan. Wil je je graag aanmelden mag je een mailtje sturen naar jeugdensport[!]beringen.be met je naam en gsm-nummer. Indien je vorig jaar ook hebt meegeholpen mag je je vorige locatie meegeven.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Beringen - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Economisch nieuws
Beringen - 180 miljoen omzetverlies door BrexitZoomHandel drijven met het Verenigd Koninkrijk is gemiddeld 5 procent duurder geworden en leidt nu al tot omzetdalingen van gemiddeld 6 procent. Dat blijkt uit een peiling na 100 dagen Brexit die Voka – Kamer van Koophandel Limburg hield bij leden-ondernemingen die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. “Op basis van de Limburgse export naar het Verenigd Koninkrijk komt dat neer op 180 miljoen euro omzetverlies in onze provincie voor dit jaar. Dat kan weliswaar minder worden als we de administratieve rompslomp verminderen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg

Jef Leten overleden

Donderdag 8 april 2021
Beringen - Jef Leten overleden
Vandaag is Jef Leten overleden, de echtgenoot van Alida Vanhamel. Hij was 85 jaar en woonde in Beverlo. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Beringen - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

17-jarige onder invloed

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde gisterennamiddag een 17-jarige bromfietser op Schoonaerde in Schaffen. De jongeman uit Diest bleek onder invloed van drugs te zijn en mocht niet meer verder rijden.

Winterprik

Woensdag 7 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - WinterprikZoomWat was dat, deze ochtend! Zo'n flink pak sneeuw. Marleen Abeels droomde van palmbomen maar kreeg kerstbomen.

Man (63) gewond bij botsing

Woensdag 7 april 2021
Beringen - Man (63) gewond bij botsingEen 63-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de Kuringersteenweg in Hasselt. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Arlette Roosen overleden

Woensdag 7 april 2021
Beringen - Arlette Roosen overledenGisteren is Arlette Roosen overleden, de echtgenote van Vital Reymen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Bestelwagen gekanteld op E313

Woensdag 7 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Lummen is deze namiddag een bestelwagen met aanhangwagen gekanteld. Daarbij viel één gewonde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Het ongeval zorgde voor een file.
Showbizz
Beringen - American Idol Zach Person bij Culture CoatedZoomRadio Benelux heeft vrijdagavond een telefonisch interview met de Amerikaanse Zach Person. Deze Texaan wordt een grote toekomst voorspeld en timmert nu aan zijn weg en is vastbesloten om de wereld te veroveren. Hij werd bekend dankzij American Idol en werd geloofd door Jennifer Lopez en Harry Connick Jr. Hij begon op 10-jarige leeftijd gitaar te spelen en toont al snel zijn liefde voor rock en blues. Zach werd vorige week getipt in de bootleg hitparade van Radio Benelux en dat werd opgemerkt door het management van Zach. Hij stelt zich daarom vrijdagavond vanaf 18u graag voor bij Radio Benelux.

Auto slipt tegen boom

Woensdag 7 april 2021
Beringen - Auto slipt tegen boomVanmorgen rond 7.10 uur is een 21-jarige man uit Beringen gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom slipte in de Broekstraat in Dessel. Hij is naar het ziekenhuis in Mol gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Grootschalige controle in parkenZoomDe politiezone Demerdal heeft het voorbije weekend een grootschalige controleactie georganiseerd met een focus op verschillende parken en omgevingen in en rond het centrum van Diest. Dit alles in navolging van overlegacties vanuit de Wijkdienst Diest de afgelopen week. Zowel het Warandepark, Park Cerkel als Park Jan Heylen staan al langer bekend als locaties waar jongeren samen komen en sommige van hen drugs gebruiken. In het Warandepark waren het de jongeren van het skatepark zelf die vragende partij waren (…) Het hele nieuwsbericht

Een witte ochtend

Woensdag 7 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een witte ochtendZoomEen flink pak sneeuw deze ochtend. Weer of geen weer, onze fotograaf Bart Liesenborgs trotseerde de sneeuw met zijn fiets op weg naar het werk.
Een witte ochtend
Zoom

Avond op de Nieuwendijk

Dinsdag 6 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Avond op de NieuwendijkZoomStephan Volders speelde even met de sluitertijd voor dit speciaal effect op de Nieuwendijk in Koersel.

Zes rijbewijzen ingetrokken

Dinsdag 6 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Demerdal (Diest- Scherpenheuvel-Zichem) heeft zes rijbewijzen ingetrokken: vier voor drugsgebruik, twee voor overmatig alcoholisch drankgebruik.

Verdachte vlucht bij controle

Dinsdag 6 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Verdachte vlucht bij controleBij een controle van een verdachte persoon in Diest zette deze het op een lopen. De agenten zetten de achtervolging in en wisten de betrokkene te klissen in de Vissersstraat.
Kort nieuws van bij de buren
De politie trof in het station in Diest een dronken vreemdeling aan. Hij moest zijn roes uitslapen in de cel en kreeg daarna de opdracht van de Dienst Vreemdelingenzaken om ons land te verlaten.

Twee gewonden bij ongeval

Dinsdag 6 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de 6 Septemberstraat en de Hoogstraat in Lummen zijn deze namiddag een man en een vrouw gewond geraakt. Hun voertuigen liepen zware schade op.

Aprilse grillen (7)

Dinsdag 6 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Aprilse grillen (7)ZoomMarleen Abeels maakt nog deze foto in haar tuin.

Auto tegen tankwagen

Dinsdag 6 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Auto tegen tankwagenDeze namiddag is een auto tegen een tankwagen gereden op de Ringlaan in Lummen. Bij het ongeval is een gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Beringen - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Irma Mertens overleden

Dinsdag 6 april 2021
Beringen - Irma Mertens overledenVandaag is Irma Mertens overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Désiré Schoofs. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk van Stal.

Alice Huybrichs overleden

Dinsdag 6 april 2021
Beringen - Alice Huybrichs overledenGisteren is Alice Huybrichs overleden, de echtgenote van Charel Moons. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk van Paal.

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Beringen - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht

Een rare paashaas

Dinsdag 6 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een rare paashaasZoomLutgart Aerts stuurde ons deze leuke foto van de sneeuwpret tijdens de paasvakantie. Heb jij nog een toffe foto? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be

Denise Lemoine overleden

Dinsdag 6 april 2021
Beringen - Denise Lemoine overledenVrijdag is Denise Lemoine overleden, de echtgenote van Jos Corthouts. Zij was 79 jaar en bewoonster van WZC Prinsenhof in Stal. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Aprilse grillen (4)

Maandag 5 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Aprilse grillen (4)ZoomDe sneeuw van vandaag spreekt tot de verbeelding. Marleen Abeels stuurde ons deze foto.

Paasviering vanuit Paal

Maandag 5 april 2021
Beringen - Paasviering vanuit PaalZoomDe paasviering in de kerk van Paal werd gestreamd door Paalonline en kan nog herbekeken worden via Youtube.

Aprilse grillen (3)

Maandag 5 april 2021
Beringen - Aprilse grillen (3)ZoomPatrick Knuyt stak ook even zijn neus buiten om te kijken naar de sneeuwbui van deze namiddag.
Aprilse grillen (3)Aprilse grillen (3)
Zoom
Beringen - Paasgeschenkje voor leden Samana BeverloZoomDe kernleden van Samana Beverlo zijn hun leden nog niet vergeten. Aangezien feesten niet mag, gingen de kernleden dan maar zelf op bezoek om hun leden een attentie te bezorgen voor Pasen. Het waren allemaal lachende mensen die hun deuren openden om het geschenk in ontvangst te nemen en iedereen hoopte vlug op terug een normaal leven. (Lucienne Sneyers)
Paasgeschenkje voor leden Samana Beverlo
Zoom

Informatie gezocht

Maandag 5 april 2021
Beringen - Informatie gezochtZoomLeon Vangeel woont al bijna twintig jaar in Zuid-Afrika en is op zoek naar informatie over Michel Renders die in november overleed.
"Ongeveer 25 jaar geleden heb ik Michel Renders leren kennen. Ik woonde toen in Beringen, waar ik conciërge was van de Kantonnale Bouwmaatschappij. Wegens mijn emigratie hebben wij mekaar uit het oog verloren. Nu had ik graag wat informatie gehad over het verloop van zijn leven en de reden dat hij nog zo jong is gestorven", vraag Leon zich af. Familie of vrienden die Leon kunnen helpen mogen mailen naar elshammah[!]net4all.co.za  

Boerenwijsheid (45)

Maandag 5 april 2021
Beringen - Boerenwijsheid (45)ZoomAl doet april ons mooi weer aanschouwen, 't is evenals fortuin, we kunnen hem niet vertrouwen.
Beringen - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Beringen - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Paasviering online

Zondag 4 april 2021
Beringen - Paasviering onlineZoomDeze paasviering, opgenomen in de kerk van Koersel, kan je online volgen.

Zon en wind

Zaterdag 3 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Zon en windZoomDe lente kleurt 's avond mooi rood en dat legt onze fotograaf Gust Ischen meer dan eens vast.

Brand in Tervant

Zaterdag 3 april 2021
Beringen - Brand in TervantIn de kelder van een woning aan de Hoefbladstraat in Tervant vatte deze namiddag een pelletkachel vuur. De brandweer was het vuur snel meester en heeft de kelder geventileerd.

Simonne Vanhoudt overleden

Zaterdag 3 april 2021
Beringen - Simonne Vanhoudt overledenVandaag is Simonne Vanhoudt overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Louis Lespoix. Zij was 77 jaar, afkomstig uit Koersel en woonde in Beverlo. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Een paasgeschenkje voor Samana BeringenZoomDe kernleden van Samana Beringen brachten 150 bloemen en paaseitjes naar zieken en ouderen.Ze kregen zo de beste wensen voor een zalig Pasen. (Els Geukens)
Een paasgeschenkje voor Samana Beringen
Zoom

Paalse Plas

Zaterdag 3 april 2021
Lens op Beringen
Beringen - Paalse PlasZoomBart Liesenborgs laat vandaag zijn lens nog eens schijnen aan domein de Paalse Plas.

Lucia Caerts overleden

Zaterdag 3 april 2021
Beringen - Lucia Caerts overledenIn haar woonst in Beringen is donderdag Lucia Caerts overleden, de echtgenote van Henri Liesenborgs. Zij was 88 jaar en afkomstig van Heppen. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de dekenale kerk in Beringen-Centrum.

Koersels Kappelleke

Zaterdag 3 april 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersels KappellekeZoomVandaag nog eens een beeld van het Koersels Kapelleke. Ideaal om dit weekend was bezinning te zoeken of om wat te ontspannen in de speeltuin die terug open is vanaf deze namiddag.

Paasweekend

Zaterdag 3 april 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - PaasweekendZoomEdith heeft zich vandaag laten inspireren op het paasfeest.

Eerste uitzending Radio Benelux

Zaterdag 3 april 2021
Uit de oude doos
Beringen - Eerste uitzending Radio BeneluxZoomOp 6 april 1980 begon Radio Benelux in Paal officieel met de uitzendingen. De maanden ervoor werd door de pioniers Jos Kenens, Johan Vanhees, Peter Vandebergh, Peter Beerten en Walter Jacobs geëxperimenteerd op de Klitsberg. Het waren spannende tijden! Nu bijna 41 jaar later is Radio Benelux nog altijd één van de bekende lokale radio's in de regio.
Eerste uitzending Radio BeneluxEerste uitzending Radio BeneluxEerste uitzending Radio BeneluxEerste uitzending Radio Benelux
Zoom

Albert Vanden Eynde overleden

Vrijdag 2 april 2021
Beringen - Albert Vanden Eynde overledenIn Paal is gisteren Albert Vanden Eynde overleden, de echtgenoot van Roza Serneels. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Keuken uitgebrand

Vrijdag 2 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag brak er brand uit in de keuken van een woning aan de Acaciastraat in Diest. De brand werd bestreden door de brandweerkorpsen van Diest en Scherpenheuvel. De keuken ging volledig in de vlammen op. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De paashaas is verdwenen!

Vrijdag 2 april 2021
Beringen - De paashaas is verdwenen!Zoom
KWB Koersel richt, na het succes van hun Griezeltocht, nu een nieuwe gezinstocht in en die staat in het teken van de paashaas. Die is immers verdwenen en dat vraagt om een heuse zoektocht. Tot en met 18 april kan je aan het Koersels Kapelleke gaan speuren. Het vertrek is aan de kapel en aan de hand van zeven borden met qr-codes maakt je een tocht van ongeveer vier kilometer. Het wordt weer een spannend avontuur voor de kinderen. Er zijn ook nu mooie prijzen te winnen.


Nieuw: Reina Beringen

Donderdag 1 april 2021
Beytullah Erbay uit Koersel heeft de besloten vennootschap Reina Beringen opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer restaurants van het traditionele type en de exploitatie van discotheken, dancings en privé-clubs.

Twee gewonden op Molendijk

Donderdag 1 april 2021
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Molendijk in Koersel zijn twee mannen uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Beringen - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Nieuwe vennootschap: Vancoplas

Donderdag 1 april 2021
Bram Coenen en Natalie Vanbrabant, beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Vancoplas opgericht met zetel aan de Tessenderlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van horeca in de meest ruime zin en alle aanverwante activiteiten zoals de organisatie van evenementen en de verhuur van materialen.

Chris Peeters overleden

Donderdag 1 april 2021
Beringen - Chris Peeters overledenIn Lommel is gisteren Chris Peeters overleden, de echtgenote van Theo Hesemans. Zij was 72 jaar en afkomstig van Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Beringen - Cristal Alken kiest voor lokale boerenZoomVandaag werd een online persconferentie georganiseerd door Cristal Alken waar de vernieuwde Cristal werd voorgesteld. De smaak blijft als vanouds, de verpakking is moderner gemaakt en legt de nadruk op het ambachtelijk karakter. Het Limburgs bier zal voortaan vooral duurzamer gebrouwen worden. Een nauwere samenwerking met Belgische hop- en gerstboeren staat hierbij vooraan. Brouwer Jeroen: “We werken voortaan rechtstreeks samen met 't Hoppecrut uit Poperinge die voor ons het hele proces (…) Het hele nieuwsbericht

Georgette Ramakers overleden

Donderdag 1 april 2021
Beringen - Georgette Ramakers overledenIn Leopoldsburg is gisteren Georgette Ramakers overleden, de echtgenoot van Michel Rousseau. Zij was 78 jaar en afkomstig van Beverlo. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Beringen - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Vakantiegids 2021

Donderdag 1 april 2021
Beringen - Vakantiegids 2021ZoomHet ziet ernaar uit dat we dit voorjaar en een stuk van de zomer toch moeten denken aan een staycation. De vakantiegids Beringen 2021 kan je zeker wat inspiratie geven om je eigen stad eens grondig te verkennen. En dat kan al wandelend, al fietsend of met de e-scooter. Je kan de brochure afhalen bij Toerisme Beringen. (foto Evi Clerckx)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Beringen - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen