Het overige nieuws

Gert Bex overleden

Woensdag 30 november 2022
Beringen - Gert Bex overledenGert Bex uit Beringen, echtgenoot van Katrijn Maegh, is overleden.
(° Hasselt op 26 maart 1977 † Hasselt op 29 november 2022) Begroeting: maandag 5 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: dinsdag 6 december om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jos Demyttenaere overleden

Woensdag 30 november 2022
Beringen - Jos Demyttenaere overledenJos Demyttenaere uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Geluwe op 8 februari 1932 † Beringen-Mijn op 29 november 2022)
Begroeting: vrijdag 2 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: maandag 5 december 2022 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Woninginbraak in Schaarkensweg

Woensdag 30 november 2022
Beringen - Woninginbraak in SchaarkenswegDieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Schaarkensweg in Paal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Kerk 'vermoeid en zelfs uitgeblust'

Woensdag 30 november 2022
Vandaag gelezen
"Onze Kerk is vermoeid en zelfs uitgeblust. Dat heeft zo zijn redenen: wie zich pastoraal engageert, rent in de meeste gevallen van de ene kerk naar de andere. Zo proberen pastores om liturgie, catechese en hier en daar wat diaconie in stand te houden. Zelf werk ik al tientallen jaren in die pastoraal. Uit ervaring weet ik dat keuzes maken en rationaliseren – en daardoor ruimte creëren voor iets nieuws – in de praktijk heel lastig is. Dat heeft te maken met het grote dilemma van de Kerk: als ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Psychologische steun voor juryleden

Woensdag 30 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De FOD Justitie biedt voortaan een volwaardig aanbod voor psychologische ondersteuning aan. Extern is dit bedoeld voor juryleden in assisenzaken die nadien nood hebben aan psychologische ondersteuning. Intern is het gericht op magistraten en medewerkers van Justitie in geval van ingrijpende werkgerelateerde problemen. Concreet kan Justitie mensen uit beide doelgroepen doorverwijzen naar een netwerk van therapeuten doorheen het land. Daarvoor is een samenwerking opgezet met Pobos, een (…) Het hele nieuwsbericht
Jouw mutualiteit kijkt op woensdag 7 december na of je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. Meld je aan tussen 9u - 13u in het oude stadhuis van Beringen, Mijnschoolstraat 88.
Meer info via deze link.
Vandaag gelezen
"Voetbalsupporters zijn vrij irrationeel. Wees maar zeker dat de Grote Markt van Brussel opnieuw zal vollopen als de Rode Duivels de halve finale of finale halen. En dan zegt iedereen dat hij er altijd in blijven geloven is.”
(Mark Van Vugt, hoogleraar psychologie, in HBVL)

Mistig en koud

Woensdag 30 november 2022
Weerbericht
Beringen - Mistig en koudEen krachtig hogedrukgebied over Rusland bepaalt het weer in onze streken op korte en lange termijn. In de onderste luchtlagen van de atmosfeer zit echter veel vochtigheid. Nevel, mist en lage wolken overheersen dan ook en het is nog de vraag of die door de dag opgelost geraken. Het wordt bovendien ook kouder. In het weekend gaat het licht vriezen.
Vandaag wordt het in de ochtend uitkijken op de weg. Er komt verspreid mist voor en die kan plaatselijk het zicht beperken tot minder dan 50m. De mist (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Lambrighs overleden

Dinsdag 29 november 2022
Beringen - Lucienne Lambrighs overledenLucienne Lambrighs is overleden.
(°31 maart 1938 te Kuringen † 25 november 2022 te Paal) Begroeting: in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op dinsdag 29 november 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie en de afscheidsviering voor Lucienne zullen doorgaan in besloten kring. Nadien zal haar urne herenigd worden in het graf van haar echtgenoot.

Emma Vanlommel overleden

Dinsdag 29 november 2022
Beringen - Emma Vanlommel overleden
Emma Vanlommel uit Tessenderlo, weduwe van Alfons Degreef (†1981), is overleden.
(°Paal 11 juni 1930 † Koersel 27 november 2022)
Groeten: Op vrijdag 2 december 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Emma te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans. 
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 3 december 2022 om 10.30 uur.

Mathilda Ceyssens overleden

Dinsdag 29 november 2022
Beringen - Mathilda Ceyssens overleden
Mathilde Ceyssens uit Koersel, weduwe van Julien Kumpen  (†20 april 2022), is overleden.
(° Heusden op 12 november 1931 † Heusden-Zolder op 28 november 2022)
Begroeting: donderdag 1 december 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft installateur Artium uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 24 december ingediend worden.

Volleybal: Stalvoc C - Beverst A 3-1

Maandag 28 november 2022
In tweede promo mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo C leider Beverst A verslagen met 3-1. Stalvoc Beverlo C staat vierde in de stand.

Volleybal: Stalvoc B - Riemst B 3-1

Maandag 28 november 2022
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo B Riemst B geklopt met 3-1. Stalvoc B staat tweede in de stand op één punt van leider Maasmechelen.

Volleybal: Stalvoc A - Pelt A 3-0

Maandag 28 november 2022
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo A met 3-0 gewonnen van VC Pelt A. Stalvoc Beverlo A staat derde in de stand, VC Pelt vierde.

Ex-mijnwerkers krijgen valse mails

Maandag 28 november 2022
De Pensioendienst waarschuwt de ex-mijnwerkers voor valse mails die momenteel in omloop zijn waarin de ex-mijnwerkers gevraagd worden om geld te storten om hun dossier in orde te maken. Het gaat om bedragen tot 1.700 euro. Met dat geld zou dan het dossier over de rente op de achterstallen op de pensioenen kunnen worden opgesteld. Maar over de rente op de achterstallen is er helemaal geen akkoord, benadrukt de Pensioendienst.

José Kenens overleden

Maandag 28 november 2022
Beringen - José Kenens overledenJosé KENENS uit Beringen is overleden.
(°Hasselt op 17 februari 1938 - † Heusden-Zolder op 26 november 2022)
Begroeting: vrijdag 2 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Beringen - Eregouverneur Vandermeulen overledenZoomOp zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: KRC Genk C - Beringen 19-1

Maandag 28 november 2022
Beringen - Voetbal: KRC Genk C - Beringen 19-1In de achtste finales van de Beker van Limburg (dames) heeft KRC Genk C van Fufo Beringen gewonnen met 19-1.

Een vierkante bal

Maandag 28 november 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Een vierkante bal“Diens brood men eet, diens woord men spreekt.” Anders kan ik de toespraak van FIFA-voorzitter Gianni Infantino op het WK-voetbal niet omschrijven. Het was toch schandalig hoe deze Fifa-filou de zaken omdraaide en naar de rest van de wereld met een vermanende vinger wees alsof wij mensenrechten met de voeten treden en de gelijkheid van mannen en vrouwen aan ons laars lappen. Hoe infantiel was Infantino? Hij raaskalde er op los alsof hij veel te veel had geproefd van de door de sjeiks verboden (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - WK 2022: België verliest van MarokkoOp het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Drie dagen gestoord treinverkeerVolgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).

Klasreünie in het woonzorgcentrum

Zondag 27 november 2022
Commentaar
Beringen - Klasreünie in het woonzorgcentrumZoomSinds twee weken verblijft mijn vader in Ocura Beringen-Mijn. Zo'n verhuis naar een woonzorgcentrum is zowel voor hem als voor mij en mijn echtgenote een hele aanpassing. Ik ben ondertussen bijna dagelijks even goeiendag komen zeggen, zoals ik dat voorheen ook deed toen hij nog zelfstandig thuis woonde. Hij had zich het rusthuis wel heel anders voorgesteld: een fabriek met heel veel mensen. Maar dat is dus niet zo, vandaag leven onze ouderen in woongroepen om zoveel mogelijk een huiselijke sfeer te (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen verliest bij Kampenhout

Zaterdag 26 november 2022
Beringen - KVK Beringen verliest bij KampenhoutKVK Beringen is bij Sporting Kampenhout gaan verliezen met 3-1.

Gelijkspel voor Weerstand Koersel B

Zaterdag 26 november 2022
Beringen - Gelijkspel voor Weerstand Koersel BIn Vierde Provinciale heeft Weerstand Koersel B 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Herk-de-Stad.

Verlies voor Paal-Tervant

Zaterdag 26 november 2022
Beringen - Verlies voor Paal-TervantPaal-Tervant is bij Herderen-Millen gaan verliezen met 4-3.

Weerstand Koersel - FC Helson 2-3

Zaterdag 26 november 2022
Beringen - Weerstand Koersel - FC Helson 2-3In Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel vanavond thuis verloren van Helson Helchteren: 2-3.

Stal Sport - KRC Peer 1-3

Zaterdag 26 november 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - KRC Peer 1-3KRC Peer is vanavond bij Stal Sport gaan winnen met 1-3. "Nadat Louwel vorige week Opglabbeek had geklopt, begon Stal Sport vandaag als rode lantaarn aan deze speeldag. En uitgerekend nu kwam de leider in de rangschikking, Racing Peer, aan de Nieuwendijk op bezoek. Velen vreesden dan ook een afstraffing, maar dat is het eigenlijk niet geworden. De eerste helft was wel voor de bezoekers, die bijna voortdurend op de Stalse helft te vinden waren. Maar echt doelgevaar kwam daar niet uit voort. En de thuisploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Beringen - Volgende week kouderEen storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanne Kimpen overleden

Zaterdag 26 november 2022
Beringen - Suzanne Kimpen overledenSuzanne Kimpen uit Lummen (voorheen Paal), weduwe van Flor Vandevenne (†2019), is overleden.
(° Paal op 7 december 1929 - † Lummen op 26 november 2022)
Begroeting: woensdag 30 november 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 1 december 2022 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Burgemeester Geyskensstraat

Zaterdag 26 november 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Burgemeester GeyskensstraatZoomEen blik op de Burgemeester Geyskensstraat waar het VTI ondertussen is afgebroken.

Paal Kerkstraat

Zaterdag 26 november 2022
Uit de oude doos
Beringen - Paal KerkstraatZoomDe Kerkstraat is nu de Heldenlaan. Bijna al de huizen zijn verdwenen en appartementen kwamen in de plaats.

De spin weeft haar web

Zaterdag 26 november 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - De spin weeft haar webZoomVandaag geraken de gekleurde woorden in een spinnenweb verstrikt.

Inbraak in Zandhoefstraat

Vrijdag 25 november 2022
Beringen - Inbraak in ZandhoefstraatEr is ingebroken in een huis aan de Zandhoefstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Black of Red Friday?

Vrijdag 25 november 2022
Beringen - Black of Red Friday?ZoomHet is vandaag Black Friday, een dag waarop er straffe koopjes te doen zijn en waar flink rond wordt geadverteerd. Black Friday is de dag na Thanksgiving, deze Amerikaanse feestdag wordt gevierd op de vierde donderdag in november. Op vrijdag hebben de meeste werknemers in de Verenigde Staten vrijaf. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Er wordt met hoge kortingen geadverteerd om klanten te lokken. Heel wat winkels gaan al vroeg in de ochtend open en klanten staan (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond op Koolmijnlaan

Donderdag 24 november 2022
Beringen - Bromfietser gewond op Koolmijnlaan
Een 54-jarige vrouw uit Beringen met een motorfiets werd deze middag aangereden door een auto op de Koolmijnlaan. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. De lokale politie deed de nodige vaststellingen.


Nieuwe vennootschap: Savas Optiek

Donderdag 24 november 2022
Savas Temur en Melek Bodur, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de beloten vennootschap Savas Optiek opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Panisdries in Koersel.

Nieuwe vennootschap: Pieters - Degryse

Donderdag 24 november 2022
Michiel Pieters (32) en Lauren Degryse (37), beiden uit Beringen, hebben de besloten vennootschap Pieters - Degryse opgericht met zetel aan de Muizenheidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ondernemen van managementopdrachten; het maken, bewerken, archiveren en beheren van persfoto's, fotoreportages, beelden en films; het afpalen van terreinen en topografische opmetingen.

Inbraakpoging bij bedrijf in Paal

Donderdag 24 november 2022
Beringen - Inbraakpoging bij bedrijf in Paal
Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Paal is een inbraakpoging vastgesteld. Er werd een poort geforceerd en bij twee containers werden hangsloten gekraakt. Toch werd er niets ontvreemd wat doet vermoeden dat de daders onverwacht moesten vluchten.


Voetgangster gewond in Beverlo

Donderdag 24 november 2022
Beringen - Voetgangster gewond in Beverlo
Aan het Burgemeester Heymansplein geraakte gisterenmiddag een vrouw van 69 gewond bij een aanrijding. Ze werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.


Groeten uit Qatar

Donderdag 24 november 2022
Beringen - Groeten uit QatarZoomKevin Vaes uit Beringen is momenteel in Qatar en kon de wedstrijd van de Rode Duivels op de eerste rij volgen. "Wel tussen de Canadezen maar de sfeer is hier goed. Alles verloopt in de stadions prima. In het fandorp is het wel wat chaotisch en kunnen ze de massa niet aan", vertelt Kevin.
Groeten uit QatarGroeten uit QatarGroeten uit Qatar
Zoom

WK voetbal: België verslaat Canada

Woensdag 23 november 2022
Beringen - WK voetbal: België verslaat CanadaIn zijn eerste wedstrijd op de wereldbeker voetbal in Qatar heeft België Canada verslagen met 1-0, dank zij een doelpunt van Batshuayi. Thibaut Courtois stopte een penalty. Canada zorgde voor 21 doelpogingen, België voor 7...

Geen massa-immigratie van moslims

Woensdag 23 november 2022
Vandaag gelezen
Christenen vormen de grootste groep onder de nieuwkomers in Vlaanderen: 38 procent is christen, 27 procent is vrijzinnig of gelooft niet, 26 procent is moslim. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een massa-immigratie van moslims zoals sommigen beweren. (Kerk & leven)
Het is maar dat je 't weet
In 2020 volgde 51% van de werknemers van bedrijven en instellingen een voortgezette beroepsopleiding. Dat zijn opleidingen die deels door de werkgever worden bekostigd en gericht zijn op het vergroten van de competenties van de werknemer. Dat blijkt uit nieuwe resultaten van de bevraging van permanente beroepsopleiding die Statbel organiseerde bij meer dan 3.000 Belgische bedrijven. De financiële sector neemt de leiding als werkgever met het hoogste percentage werknemers dat een voortgezette beroepsopleiding volgt. Bedrijven met 10 tot 49 werknemers bieden verhoudingsgewijs minder voortgezette beroepsopleidingen aan. (Bron: Statbel)
Bedrijfsnieuws
Tien studenten van Hogeschool PXL in Hasselt gaan de kans krijgen om te zetelen in het directiecomité van tien Limburgse bedrijven. Dat is een initiatief van PXL en werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Met de samenwerking willen PXL en Voka het Limburgse bedrijfsleven en het hoger onderwijs nauwer met elkaar verbinden. “De studenten leren op die manier meedraaien in het hart van een bedrijf”, zegt PXL-voorzitter Frank Smeets. Werkgeversorganisatie Voka-Limburg en Hogeschool PXL werken al 20 jaar samen.

Inbraak in Italiaanse barak

Dinsdag 22 november 2022
Beringen - Inbraak in Italiaanse barak
Er is een inbraak gepleegd in de Italiaanse barak La Baracca aan de Kanaalstraat. Dieven forceerden de deur van het tuinhuisje. De buit die niet waardevol genoeg was, werd in het bosje langs de fietsroute gegooid. Het is al de tweede inbraak in zes weken tijd. De politie stelt een onderzoek in. 
Het Limburgse parket heeft op een week tijd 552 rijbewijzen ingetrokken voor gsm'en aan het stuur. Tijdens de vorige actie, die liep van midden mei tot midden juni, zijn 585 rijbewijzen ingetrokken.

Inbraak in bestelwagen in Koersel

Maandag 21 november 2022
Beringen - Inbraak in bestelwagen in Koersel
Vandaag werd een inbraak vastgesteld in een bestelwagen aan de Heihoevenweg in Koersel. Dieven sloegen een achterruit in en gingen aan de haal  met een ingebouwde muziekbox.

Juwelendieven forceren raam

Maandag 21 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden het voorbije weekend een raam om binnen te geraken in een woning aan de Zelemsebaan in Lummen. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Franciscus Laeremans overleden

Maandag 21 november 2022
Beringen - Franciscus Laeremans overledenFranciscus Laeremans uit Tervant, echtgenoot van Raymonda De Boel, is overleden.
(° Geel op 11 december 1937 † Geel op 18 november 2022) Begroeting: donderdag 24 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Project voor bevraging van WZC-bewonersZoomVanaf 2023 kunnen bewoners van Vlaamse woonzorgcentra hun mening geven over hoe zij de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits.
Verschillende woonzorgcentra organiseren vandaag al gelijkaardige initiatieven, elk met hun eigenheid. Vlaanderen kiest nu de weg van meer wetenschappelijke uniformiteit en ondersteunt de woonzorgcentra in deze bewonersparticipatie. Ook worden de onderlinge vergelijking en transparante bekendmaking van (…) Het hele nieuwsbericht
72 procent van de Belgische bevolking woont binnen een straal van 5 km van een oprit van een autosnelweg, 91% binnen een straal van 10 km en 99 procent binnen een straal van 20 km. Er zijn slechts twee Belgische gemeenten waar de bevolking verder dan 20 km woont van de dichtstbijzijnde oprit van een snelweg: Hamont-Achel en Vresse-sur-Semois. (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben de ruiten van de voetbalkantine van Engsbergen in Tessenderlo ingesmeten. Zij spoten er ook een brandblustoestel leeg.
Beringen - Damesvoetbal: Bocholt B - Beringen 0-1In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 0-1 verloren van Fufo Beringen.

Turkse FC-Breugel 10-0

Zondag 20 november 2022
Beringen - Turkse FC-Breugel 10-0Een zware afstraffing voor SV Breugel bij Turkse FC: 10-0!

Termolen ingemaakt door Koersel B

Zondag 20 november 2022
Beringen - Termolen ingemaakt door Koersel BIn Vierde Provinciale is Weerstand Koersel B bij Flandria Termolen Zonhoven gaan winnen met 2-10. Twaalf doelpunten in een match - daar krijg je nog waar voor je geld! 
Beringen - Patrick Vanhoudt sportief directeur  KVK
KVK Beringen heeft Patrick Vanhoudt aangetrokken als sportief directeur. Hij was eerder onder meer aan de slag bij Witgoor Dessel, Lyra-Lierse en KV Mechelen.

Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts vraagt de gemeentebesturen om voor oudejaarsnacht een verbod op het afsteken van vuurwerk en aanverwante op te leggen. Het afsteken van vuurwerk loopt immers niet altijd even goed af voor mens of dier. Elk jaar leidt het tot ongelukken met materiële schade tot gevolg. Soms geraken mensen ook gewond. Naast het materieel en menselijk leed, heeft het afsteken van vuurwerk ook dierenleed tot gevolg, zegt de minister. Hij roept alle steden en gemeenten dan ook op om binnen hun bevoegdheden vuurwerk op oudejaarsavond te bannen.
Het is maar dat je 't weet
Een groeiend aantal gezinnen in Limburg doet een beroep op de armoedevereniging Sint-Vincentius voor het komende Sinterklaasfeest. De vereniging schat dat het aantal gezinnen dat daarvoor komt aankloppen met 10 tot 20 procent is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Voor het eerst zijn daar ook gezinnen met tweeverdieners bij.
De Sint-Vincentiusvereniging telt 37 lokale afdelingen in Limburg. Samen ondersteunen ze het jaar rond gezinnen en alleenstaanden die niet breed hebben of in armoede leven. Tijdens de Sinterklaasperiode zamelt de vereniging speelgoed in en verdeelt dat dan over de gezinnen die er nood aan hebben. (Radio 2)
Het is maar dat je 't weet
Onverwachte uitgaven doen is moeilijk voor meer dan een Belg op vijf. In Brussel en Wallonië is respectievelijk 35,7% en 32,9% van de bevolking niet in staat om een onverwachte uitgave te doen, terwijl dat in Vlaanderen 14% is. Bovendien kan meer dan een Belg op tien het zich niet veroorloven om beschadigde of versleten meubels te vervangen (14,4%), om regelmatig deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten (11,1%) of om wekelijks een bedrag uit te geven voor persoonlijke behoeften (11,9%). (Statbel)

Johan Lunenburg overleden

Zondag 20 november 2022
Beringen - Johan Lunenburg overledenJohan Lunenburg uit Koersel, echtgenoot van Gisèle Beutels, is overleden. (° Hamont op 1 december 1950 † Koersel op 18 november 2022)
Begroeting: woensdag 23 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 24 november 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Weerstand Koersel klopt Bree-Beek

Zaterdag 19 november 2022
Beringen - Weerstand Koersel klopt Bree-BeekIn eerste provinciale heeft Weerstand Koersel vanavond de punten thuis gehouden tegen GS Bree-Beek. Uitslag: 3-1. Aan de rust was de stand 2-0. Geys (2) en Putzeys maakten de Koerselse doelpunten. Na 11 wedstrijden staat Koersel zevende in de stand met 17 punten en een doelpuntensaldo van 21/22.

Paal-Tervant speelt gelijk

Zaterdag 19 november 2022
Beringen - Paal-Tervant speelt gelijkIn Tweede Provinciale heeft Paal-Tervant thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Landen.

KVK Beringen verliest van Wijgmaal

Zaterdag 19 november 2022
Beringen - KVK Beringen verliest van WijgmaalIn de Derde Afdeling B heeft KVK Beringen met 0-2 verloren van Olymia Wijgmaal. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Na 12 wedstrijden staat KVK Beringen elfde in de stand met 12 punten.

LHVV - Stal Sport 2-2

Zaterdag 19 november 2022
Beringen - LHVV - Stal Sport 2-2Lindelhoeven A en Stal Sport hebben vanavond in Pelt 2-2 gelijk gespeeld. Jarne Vandebriel scoorde twee mooie doelpunten voor LHVV, dat aan de rust met 0-2 achter stond.

Fietsster (34) aangereden door auto

Zaterdag 19 november 2022
Beringen - Fietsster (34) aangereden door autoGisterenavond is een 34-jarige fietsster uit Beringen gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op de Koolmijnlaan. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Damesvoetbal: pandoering voor Fufo

Zaterdag 19 november 2022
Beringen - Damesvoetbal: pandoering voor FufoIn tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 12-0 verloren van Zonhoven Utd. Na 9 wedstrijden staat Fufo voorlaatse in de stand met 6 punten.

Moeilijk jaar voor bioscoopzalen

Zaterdag 19 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 telde ons land 75 vestigingen die als hoofdactiviteit de uitbating van een cinematografische projectiezaal hebben. Er waren 7.453.797 toeschouwers. Dit is een stijging van 35% ten opzichte van 2020 (5.538.934 toeschouwers). Ten opzichte van 2019 (19.877.878 toeschouwers) blijft dit nog steeds een daling met 63%. Ook de bruto ontvangsten exclusief BTW stegen naar 64,9 miljoen euro, een stijging van 44% ten opzichte van 2020 (45,0 miljoen) maar ook nog steeds een sterke daling ten opzichte van 2019 (160,2 miljoen). Het Vlaams Gewest was goed voor 46% van de toeschouwers, het Brussels Gewest voor 17% en Wallonië ten slotte voor 37% van het aantal toeschouwers. (Statbel)

De eeuwige sloophamer

Zaterdag 19 november 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De eeuwige sloophamerZoomEr zijn in Beringen al veel gebouwen verdwenen, ze moeten wijken voor nieuwe of andere projecten. Het is van alle tijden.

De eeuwige sloophamer (2)

Zaterdag 19 november 2022
Uit de oude doos
Beringen - De eeuwige sloophamer (2)ZoomOok dit gebouw in Paal is al een tijdje gesloopt. Het was één van de mooiste herenhuizen in het centrum.

Tijdloos zwijgen

Zaterdag 19 november 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Tijdloos zwijgenZoomDe gekleurde woorden voor deze week van Edith. 
De huidige turbulente economische situatie met de hoge energie- en grondstoffenprijzen zet extra druk op de financiële situatie van de Vlaamse ondernemingen. Om de Limburgse ondernemingen te helpen in deze huidige energiecrisis en hen voor te bereiden op de klimaatuitdaging en duurzame energietransitie, gaat de Vlaamse Regering akkoord met een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) van 30 miljoen euro. Met deze extra middelen kan de LRM via het product (…) Het hele nieuwsbericht

Koud weekend

Vrijdag 18 november 2022
Weerbericht
Beringen - Koud weekendEen storing trekt vanuit het westen over het land, maar wordt door een hogedrukgebied over Scandinavië terug naar het zuidwesten gedrongen. Dit gaat gepaard met aanvoer van zeer koude lucht. Deze situatie is echter maar tijdelijk, want reeds op zondag bereiken Atlantische storingen onze streken vanuit het westen. Daarachter wordt ook weer wat zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het vrij zonnig, maar er zijn ook een aantal stapelwolken die vooral na de middag enkele regenbuien kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Familie-uitstap bij de wolven

Vrijdag 18 november 2022
Beringen - Familie-uitstap bij de wolvenZoom"Welkom Wolf" heeft vandaag unieke beelden vrijgegeven van een wildcamera op een grasland in Helchteren. De beelden zijn afgelopen nacht rond half twaalf gemaakt. Op de wildcamera van Robby Scheelen zijn 12 van de 13 wolven van de Limburgse roedel samen te zien.
Zelfs binnen de militaire domeinen is het niet eenvoudig om alle wolven samen op de foto te krijgen, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". Af en toe slaagt het cameranetwerk van ANB/INBO daarin. Maar het is zeer uitzonderlijk - en zelfs voor het (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Vanaf 1 januari 2023 wordt de bijdrage van de gelovigen bij kerkelijke huwelijken en uitvaarten in het aartsbisdom Mechelen-Brussel en in de bisdommen Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt opgetrokken naar 300 euro. De stijging met 25 euro tegenover het huidige bedrag, van kracht sinds januari 2019, is onder meer het gevolg van de inflatie, oplopende energierekeningen en andere kosten eigen aan het kerkgebouw.

'Geld maakt de sport kapot'

Vrijdag 18 november 2022
Vandaag gelezen
Beringen - 'Geld maakt de sport kapot'De Duitse bisschop Stefan Oster, naar eigen zeggen in zijn jeugd een begenadigde voetballer én al jaren supporter van Bayern München, heeft ernstige bedenkingen heeft bij het WK voetbal in Qatar. "Het wordt de komende weken gespeeld in een woestijn, waar uiteraard geen gras groeit. Dat illustreert volgens hem bij uitstek hoe de sport almaar sterker ten prooi is aan de commercialisering. Het maakt duidelijk dat geld alles domineert en dat de wereldvoetbalbond FIFA gedreven wordt door hebzucht. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

300 muzikanten op een podium

Vrijdag 18 november 2022
Beringen - 300 muzikanten op een podiumZoomOp zaterdag 3 en zondag 4 december verzamelen maar liefst 300 muzikanten op het podium van het cultureel centrum CCHA in Hasselt. Vijf Limburgse koren, aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonische orkest, brengen dan het iconische repertoirestuk Carmina Burana van Carl Orff. Voor dit stuk baseerde Orff zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten. Dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Praat eens met je koe

Donderdag 17 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Aan de Universiteit Maastricht en het NL-Lab in Amsterdam werken onderzoekers, biologen en dataspecialisten aan de ontwikkeling van een "koeienvertaalapp" voor de smartphone. Die zou de signalen van een koe moeten vertalen in het Nederlands of Engels, waarna de toehoorder ook zou kunnen "terugpraten" in de taal van de koe zelf. Dat zou moeten leiden tot een betere communicatie tussen boer en koe en vervolgens tot een verbeterde leefomstanigheid voor het dier. (Bron: De Volkskrant)

Tessa Luts overleden

Donderdag 17 november 2022
Beringen - Tessa Luts overleden
Tessa Luts, levenspartner van Dominiek Provoost en mama van Bo Borreman, is overleden.
(° 22 april 1975 te Koersel † 15 november 2022 te Hasselt)
Er zal een avondwake gehouden worden in de Sint-Quirinuskerk te Viversel Kerkstraat, 3550 Heusden-Zolder op zaterdag 19 november 2022 om 18.30 uur. Na de avondwake nodigen we u uit om Tessa een laatste groet te brengen in aanwezigheid van haar familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Tessa en het begraven van haar urne in het urnegraf op de begraafplaats van Viversel zullen in besloten kring plaatsvinden.

Gerarda Mertens overleden

Donderdag 17 november 2022
Beringen - Gerarda Mertens overledenGerarda Mertens uit Stal, echtgenote van Clement Triekels is overleden.
(° Paal op 26 augustus 1941 † Beringen-Mijn op 17 november 2022)
Begroeting: dinsdag 22 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

José Hermans overleden

Donderdag 17 november 2022
Beringen - José Hermans overledenJosé Hermans uit Paal, echtgenote van Leon Vuegen, is overleden.
(° Koersel op 17 september 1940 † Hasselt op 17 november 2022)
Begroeting: dinsdag 22 november 2022 - funerarium -Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 23 november 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk van Paal.

Eleonora Lodewijckx overleden

Donderdag 17 november 2022
Beringen - Eleonora Lodewijckx overledenEleonora Lodewijckx uit Beverlo, weduwe van Michel Teunkens, is overleden.
(° Beverlo op 29 mei 1928 † Ham op 17 november 2022) Begroeting: in intieme kring Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Carpoolparkings worden gereinigd

Donderdag 17 november 2022
Beringen - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Op die parkings geldt dan van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 6u een parkeerverbod.
Tijdens de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren.  In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november reinigt het agentschap de carpoolparkings  Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.

Nieuwe vennootschap: Beylik

Donderdag 17 november 2022
Murat Beylik (34) uit Koersel heeft de besloten vennootschap Beylik opgericht met zetel aan de Heidevijversstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kitwerken, electronische installatiewerken, restauratiewerken van gebouwen en monumenten en timmer- en schrijnwerk.

Rustpauze voor gedeputeerde Lambrechts

Donderdag 17 november 2022
Bert Lambrechts, Limburgs gedeputeerde van o.m. Milieu en Klimaat, Onderwijs, Veiligheid, Waterbeheer en Mobiliteit, neemt op doktersadvies rust, minstens tot en met 1 januari 2023. Dat heeft het provinciebestuur vandaag bekendgemaakt. Lambrechts: "Het is een feit dat ik in het rood ben gegaan en te lang alle signalen heb genegeerd. Mijn arts heeft mij met de neus op de feiten moeten drukken. Op zijn advies zal ik mijn activiteiten drastisch moeten terugschroeven. Het leven, mijn familie, mijn vrienden en (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing geannuleerd

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Lezing geannuleerdZoomDe lezing die Khalid Benhaddou morgenavond zou geven in CC Casino Beringen is geannuleerd. Tickethouders worden gecontacteerd door de cultuurdienst. 

'De kanarie in de koolmijn'

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Tussen 1973 en 2018 verminderde het gemiddelde aantal zaadcellen bij mannen wereldwijd met meer dan 50 procent. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder leiding van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem en de Icahn School of Medicine in New York.
Sinds 1972 daalde het gemiddelde aantal zaadcellen elk jaar met ongeveer 1 procent, aldus de onderzoekers. Maar sinds (…) Het hele nieuwsbericht

Man uit Beringen gearesteerd

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Man uit Beringen gearesteerdIn Keerbergen (Vlaams-Brabant) is deze ochtend een grote cannabisplantage ontmanteld door de politie. De plantage bevond zich boven een kebabzaak en er stonden 700 planten. Een 35-jarige man uit Beringen werd gearresteerd. Het parket van Leuven is een onderzoek gestart.

Niet bang zijn voor een wolf...

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Niet bang zijn voor een wolf...Zoom...ook al passeert hij door je tuin. Dat zegt het Natuurhulpcentrum (NHC) naar aanleiding van de hysterische berichten over een wolf die over een weide in de buurt van woningen loopt. Het NHC: "Er duiken af en toe beelden op van wolven die 's ochtends of 's avonds doorheen tuinen lopen. Net zoals elk ander wild dier is het normaal dat dieren soms door tuinen passeren. Ze doen dit trouwens al 5 jaar, dagelijks, maar zeker jonge dieren zijn vaak wat vroeger of later actief dan gemiddeld. Met 9 opgroeiende (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap Chi'll

Woensdag 16 november 2022
Veronique Vandecraen (44) en haar echtgenoot Johan Quintens (59), beiden uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Chi'll opgericht met zetel aan de Langeneikenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in medische- en orthopedische artikelen, medische pedicure, computeradvies en gegevens- en dataverwerking.

Maria Renders overleden

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Maria Renders overledenMaria Renders uit Paal, weduwe van Frans Vanwetswinkel, is overleden.
(° Paal op 30 december 1927 † Diest op 14 november 2022) Begroeting: vrijdag 18 november 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: zaterdag 19 november 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Jan de Doper te Paal.

Caroline Branders overleden

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Caroline Branders overledenCaroline Branders uit Koersel, weduwe van Stinus Nijs, is overleden.
(° Testelt op 11 september 1927 † Koersel op 11 november 2022) Uitvaart: dinsdag 22 november 2022 om 12u30 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Een sperwer in volle vlucht

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Een sperwer in volle vluchtZoomJohan Put kon op de mijnterril deze mooie sperwer vastleggen.

Wisselvallig en winderig

Woensdag 16 november 2022
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig en winderigEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland is de sturende motor voor het weer in onze streken. Storingen en buien bereiken onze regio met de regelmaat van de klok, maar tussendoor is er ook wel ruimte voor de zon. Bij momenten staat er veel wind en de temperaturen gaan stilaan omlaag. In het weekend blijven de maxima onder 10 graden.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar er komen stilaan stapelwolken opzetten die rond en kort na de middag enkele lokale buien lossen. Later in de (…) Het hele nieuwsbericht

Registreer je bij De Watergroep

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Wordt er in je straat een lek vastgesteld of is er storing in het waterleidingnetwerk? Dan brengt De Watergroep je graag proactief op de hoogte via een e-mail of sms. In dat bericht vermeldt ze wat er precies aan de hand is, hoe lang de storing zal duren en wanneer de situatie terug genormaliseerd is. Wil je deze updates ontvangen? Dan kan je je gegevens toevoegen via de klantenzone op de website van De Watergroep

Maria Vandevoort overleden

Woensdag 16 november 2022
Beringen - Maria Vandevoort overleden
Maria Vandevoort, echtgenote van Eugeen Vaes, is overleden.
(° 6 januari 1938 te Koersel † 14 november 2022 te Heusden-Zolder)
Begroeting: Funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 17 november 2022 tussen 19 uur en 19.30 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Maria en het begraven van haar urne in het urnenveld op de begraafplaats van Heusden-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden.

Maaike Kenis overleden

Dinsdag 15 november 2022
Beringen - Maaike Kenis overledenGisteren is Maaike Kenis overleden, de weduwe van Lucien Claes en de levenspartner van Felix Wouters. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Paal-Tervant. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Auto in gracht: vrouw (41) gewond

Dinsdag 15 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 41-jarige vrouw uit Ham belandde vanochtend rond 1.30 uur met haar auto in de gracht op Langven in Oostham. Zij raakte daarbij gewond.

Fietser gewond op Beverlosesteenweg

Dinsdag 15 november 2022
Beringen - Fietser gewond op BeverlosesteenwegEen 74 -jarige fietser uit Beringen is lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een voertuig op de Beverlosesteenweg. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.30 uur.

Brand in Paal

Maandag 14 november 2022
Beringen - Brand in PaalIn een woning aan de Meldertsesteenweg in Paal heeft zondagavond een brand gewoed. Een bewoner werd na rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Het gezin woonde door renovatiewerken in een tijdelijke woning, net daar waar al hun spullen waren opgeslagen brak er brand uit. De schade is aanzienlijk.

Stad koopt twee percelen bos

Maandag 14 november 2022
Gemeenteraad
Beringen - Stad koopt twee percelen bosZoomOp 27 juni 2022 ging de gemeenteraad principieel akkoord om Beringen 2 percelen bos gelegen in de Leemstraat te Koersel aan te kopen. Ondertussen werd een akkoord bereikt met de eigenaars.

Lening voor restauratie kerk Beverlo

Maandag 14 november 2022
Gemeenteraad
Beringen - Lening voor restauratie kerk BeverloZoomDe gemeenteraad keurde de toekenning van een toegestane lening van 45.000 euro goed aan de kerkfabriek Sint-Lambertus Beverlo voor de financiering van de restauratiewerken voor de stabiliteit van de draagmuren en de dakenstructuren van de kerk.

Marcel Jannes overleden

Maandag 14 november 2022
Beringen - Marcel Jannes overleden
Marcel Jannes uit Oostham, echtgenoot van Dianne Vanlook, is overleden.
(°Oostham op 7 november 1946 † Hasselt op 13 november 2022) Begroeting: vrijdag 18 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Kijk eens naar dat Gezondheidskompas

Maandag 14 november 2022
Vlaanderen zet sterk in op preventie en het bevorderen van de gezondheid van burgers met tal van initiatieven. Een gezonde levensstijl of het vroegtijdig ontdekken van problemen kan heel wat gezondheidsrisico’s of zware problemen voorkomen. In samenwerking met de Diabetes Liga en op initiatief van het agentschap Zorg en Gezondheid werd het ‘Gezondheidskompas’ ontwikkeld. Via een online webapplicatie op gezondheidskompas.be (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond is het gemeenteraad

Maandag 14 november 2022
Beringen - Vanavond is het gemeenteraadEr staan vanavond 18 punten op de reguliere agenda van de gemeenteraad, maar de oppositie heeft een lange reeks voorstellen en vragen. Zo wil Dave Schops (Vooruit) meer uitleg over een mogelijke fusie. Groen vraagt een stand van zaken rond de natuurbegraafplaats en doet een voorstel voor de aanpak van gevaarlijke kruispunten in schoolomgevingen. Het verslag van de gemeenteraad kan je vanavond lezen op onze website.

Eerste vrieskou

Maandag 14 november 2022
Beringen - Eerste vrieskouZoomDeze nacht doken de temperaturen net onder nul, vandaag krijgen we nog zonnig weer maar tegen de avond is er kans op regen, ook de komende dagen komt er wisselvallig herfstweer.

Mensenbloemen

Maandag 14 november 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - MensenbloemenLeo Delcroix is overleden. Telkens zijn naam de afgelopen jaren viel, werd hij meteen door velen als een held bestempeld omdat hij de legerdienst afschafte. Op andere vlakken bleek hij ook een held maar soms met een duister kantje. Over de doden niets dan goed en dus juichen duizenden jonge mannen voor eeuwig zijn beslissing toe door niet meer onder de wapens te moeten gaan. Bij mij bracht het nog een andere herinnering naar boven. Op 3 november 1967 begon ik aan mijn legerdienst die 1 jaar zou duren. Dat is 55 (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Basketbal: verlies voor Miners BeringenIn eerste landelijke van het basketbal heeft Miners Beringen met 76-54 verloren van Sint-Truiden.

Vader Abraham overleden (2)

Zondag 13 november 2022
Beringen - Vader Abraham overleden (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Bertha Kenens overleden

Zondag 13 november 2022
Beringen - Bertha Kenens overledenBertha Kenens uit Stal, weduwe van Paul Schroyen, is overleden.
(° Koersel op 30 mei 1935 † Heusden-Zolder op 12 november 2022)
Begroeting: donderdag 17 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Actievoerders houden niet op

Zondag 13 november 2022
Beringen - Actievoerders houden niet opZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Beringen - Turkse FC speelt gelijk bij SLW MaaseikTurkse FC is, op bezoek bij SLW Maaseik, niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel.
Beringen - Weerstand Koersel verliest bij HerkWeerstand Koersel heeft vanmiddag met 3-2 verloren bij Herk FC.

Termien - Beringen 1-0

Zondag 13 november 2022
Beringen - Termien - Beringen 1-0Eendracht Termien heeft de punten tegen KVK Beringen thuis gehouden. Uitslag: 1-0. Het doelpunt viel in de 80ste minuut;

War Kaczmarczyk overleden

Zondag 13 november 2022
Beringen - War Kaczmarczyk overleden
War Kaczmarczyk uit Beverlo, echtgenoot van Bertha Vandebroek, is overleden.
(° Beverlo op 8 oktober 1935 † Koersel op 10 november 2022)
Begroeting: woensdag 16 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00u tot 19.30 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Weer een zonnige zondag

Zondag 13 november 2022
Beringen - Weer een zonnige zondagZoomWe krijgen vandaag weer een zeer mooie dag vol zonneschijn, en dat eindigt dat weer in een prachtige zonsondergang. Gust Ischen was gisteren aan het kanaal voor enkele foto's. 
Weer een zonnige zondagWeer een zonnige zondag
Weer een zonnige zondag
Zoom

Grafitti onder brug Tervant

Zondag 13 november 2022
Beringen - Grafitti onder brug TervantZoomHet was gewoon een kwestie van tijd uiteraard, maar dat er graffiti onder de brug van Tervant zou verschijnen, stond in de sterren geschreven. Is het nu snitches, snitchers of snitcherens? Wie verraadt me dat? 

Kwart werknemers werkt parttime

Zondag 13 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werkte 26,5% van de medewerkers in deeltijd. Deeltijdwerk betreft 42,1% van de vrouwelijke werknemers en 11,6% van de mannelijke werknemers. Viervijfdetijdswerk is de meest populaire deeltijdregeling, zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor vrouwelijke werknemers zijn de belangrijkste redenen om in deeltijd te werken 'zorg voor kinderen of afhankelijke personen' (24,6%), gevolgd door 'andere persoonlijke redenen' (24,1%) en 'geen voltijdse baan kunnen vinden of uw baan is niet voltijds aangeboden' (…) Het hele nieuwsbericht

Stal Sport - Eendracht Louwel 1-1

Zaterdag 12 november 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - Eendracht Louwel 1-1In tweede provinciale B speelden Stal Sport en Eendracht Louwel vanavond 1-1 gelijk. "Een wedstrijd tussen de voorlaatste en de laatste in het klassement is zelden een boeiend kijkstuk. Ook vanavond was dat zo tussen Stal en Louwel. De thuisploeg was wel gewaarschuwd door de forse overwinning van Louwel vorige week. En in de eerste helft leken de bezoekers op dat elan verder te willen gaan. Ze hadden in die eerste helft alleszins wat overwicht. En dat resulteerde in enkele kansen in de 18de en de 21ste (…) Het hele nieuwsbericht

Paal-Tervant klopt Gestel

Zaterdag 12 november 2022
Beringen - Paal-Tervant klopt GestelIn Tweede Provinciale heeft Paal-Tervant met 2-1 gewonnen van V.K. Gestel.

High in the sky

Zaterdag 12 november 2022
Vandaag gezien
Beringen - High in the skyZoomJohan Put maakte deze avond van de zonsondergang dankbaar gebruik om op de avonturenberg deze mooie foto te maken.

Damesvoetbal: Fufo - Lommel 2-3

Zaterdag 12 november 2022
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Lommel 2-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 2-3 gewonnen van Fufo Beringen.

Krijgen we een strenge winter?

Zaterdag 12 november 2022
Beringen - Krijgen we een strenge winter?Zoom'Brengt Sint-Maarten zonneschijn, 't zal een koude winter zijn'.
Als we deze oude weerspreuk moeten geloven dan krijgen we een strenge winter. Want gisteren, op Sint-Maarten, kregen we mooi weer met een prachtige zonsondergang. (Foto Gust Ischen)

The Swellows

Zaterdag 12 november 2022
Uit de oude doos
Beringen - The SwellowsZoom
In de jaren vijftig en zestig waren orkesten zeer populair en ook in Beringen waren verschillende orkesten actief. Citévolk Spreekt zoekt info over The Swellows. Wie weet iets van deze groep?
Reageren kan via deze link.

Collegesite

Zaterdag 12 november 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - CollegesiteZoomDe voormalige site van het Sint-Jozefscollege, ondertussen op de kapel na, haast onherkenbaar.

Nu de wilde golven hoog opslaan

Zaterdag 12 november 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu de wilde golven hoog opslaanZoomElke zaterdag brengen we u de gekleurde woorden van Edith met een foto van Lambert.
Het is maar dat je 't weet
Ondanks de populariteit van Sint-Niklaas en de opmars van de kerstman, blijft Sint-Maarten (Sinte-Mette) populair als volksheilige. Over de echte ontstaansgeschiedenis van het Sint-Maartenfeest wordt veel gespeculeerd.
Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Na het zingen van de Sint-Maartenliedjes en nadat de kinderen hun geschenk hebben ontvangen van Sint-Maarten, keert hij volgens de traditie terug naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Droog tot maandag

Vrijdag 11 november 2022
Weerbericht
Beringen - Droog tot maandagAlvast tot maandag in de late namiddag blijft een hogedrukgebied het weer bepalen in onze streken met aangename maxima, maar wel koude nachten. Na de doortocht van een storing op maandagavond wordt het wisselvallig en iets koeler. De nachten worden dan wel weer wat zachter.
Morgen maakt de zon opnieuw haar opwachting en kan ze nagenoeg de hele dag het weerbeeld domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en het blijft uiteraard droog. Na een koude ochtend bij minima rond 4 graden kan het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Duo+ Houtbouw

Vrijdag 11 november 2022
Eric Snoeckx (51) en Kristel Ribus (50), beiden uit Paal, Laura Snoeckx (23) uit Heusden-Zolder en Brandon Raman (25) uit Beringen hebben de besloten vennootschap Duo+ Houtbouw opgericht met zetel in Nieuwe Erven in Paal; Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van dakwerken, het plaatsen van laminaatvloeren en van wanden voor houtskeletbouw en het maken van maatkasten en deuren.

Vader Abraham overleden

Vrijdag 11 november 2022
Beringen - Vader Abraham overledenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
22,9 procent van de Vlaamse huishoudens heeft geen auto tegenover 25 procent van de Waalse en 53,7 procent van de huishoudens in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 47,1 procent van de Belgische huishoudens heeft één auto, 20,3 procent heeft er twee en 5,6 procent meer dan twee. De cijfers slaan op 2021. (Statbel).

Kamal zoekt Limburgse ondernemers

Vrijdag 11 november 2022
Radio en TV
Beringen - Kamal zoekt Limburgse ondernemersZoomVoor het derde seizoen van Andermans Zaken zoekt Kamal Kharmach gepassioneerde Limburgse ondernemers bij wie de zaken niet zo goed gaan. Dat mogen eenmanszaken zijn, familiebedrijven, ambachten, winkels, maar evengoed een vzw … Alles is mogelijk. Andermans Zaken is een tv-programma op één waarin Kamal Kharmach ondernemers en organisaties die in slechte papieren zitten, begeleidt naar een betere toekomst. Kamal is zelf ondernemer en docent economie en hij laat zich bijstaan door (…) Het hele nieuwsbericht

Boeren betalen 1/3 meer voor grondhuur

Donderdag 10 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 betaalden Belgische boeren een derde meer voor grondhuur dan in 2011. Vorig jaar moest een Belgische landbouwer gemiddeld 322 €/ha per jaar betalen voor de huur van akkerland en 280 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van landbouwgrond van akkerland met 33% gestegen en die van grasland met 21%. De prijsstijging is het belangrijkst in Vlaanderen. (Statbel)

Fietsers botsen tegen auto

Donderdag 10 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Ferdinandstraat in Lummen kwamen deze namiddag rond 15.15 uur twee fietsers tegen een auto terecht die van een parking kwam. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Kop-staartbotsing in Genendijk

Donderdag 10 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Meerhoutstraat in Genendijk raakte één persoon gewond bij een kop-staartaanrijding tussen vier voertuigen. Het ongeval gebeurde vanmorgen, even voor 9 uur.

Frontale botsing op Koolmijnlaan

Donderdag 10 november 2022
Beringen - Frontale botsing op KoolmijnlaanOp de Koolmijnlaan kwam het gisterenavond rond 19.15 uur tot een frontale aanrijding tussen twee auto's. Daarbij is één persoon gewond geraakt.

GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!

Donderdag 10 november 2022
Beringen - GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!ZoomWie volgende week betrapt wordt op gsm-gebruik aan het stuur is zijn rijbewijs voor een periode van acht dagen kwijt. Bovendien zal hij/zij zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft parket Limburg vanmiddag bekendgemaakt.
“Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Het is duidelijk een hardnekkig probleem," aldus het parket. "Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk." Vandaar deze actie, dus. (Foto Pexels)

Twee inbraken in Oostham

Woensdag 9 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Dennenstraat in Oostham zijn juwelen en parfum gestolen. In een woning aan de Warande kwamen ook dieven over de vloer. Wat daar werd gestolen, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Minder Belgen weduwe of weduwnaar

Woensdag 9 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 verloren 41.885 personen hun echtgenoot en werden zo weduwe of weduwnaar: 69,1% vrouwen en 30,9% mannen. Het aantal verweduwingen daalde met 7,3% ten opzichte van het COVID-19-jaar 2020 ; ten opzichte van 2019 was er een lichte stijging. Ten opzichte van de pre-COVID-jaren 2019, 2018 en 2017 blijft het Belgische cijfer verweduwingen wel aan de hoge kant met respectievelijk + 5,6%, +3,9% en +4,1% meer verweduwingen in 2021. Meer dan de helft van de weduwen en weduwnaars was ouder dan 75 jaar (55,1%). (…) Het hele nieuwsbericht

Wies Hermans overleden

Woensdag 9 november 2022
Beringen - Wies Hermans overledenWies Hermans uit. Koersel, echtgenote van Françcois Klée, is overleden. 
(° Heusden op 9 maart 1942 † Koersel op 8 november 2022)
 Begroeting: donderdag 10 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 12 november 2022 om 11.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vechtersbazen op het matje

Dinsdag 8 november 2022
Beringen - Vechtersbazen op het matjeHet Openbaar ministerie heeft een werkstraf van 200 uur gevorderd tegen een 51-jarige man uit Ham en zijn 28-jarige zoon. Op een fuif in Beringen waren zij twee securityagenten te lijf gegaan. Eén van hen was daardoor meer dan vier maanden werkonbekwaam. De feiten dateren van september 2019. Op 6 december wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)

Woninginbraak in Tumulusstraat

Dinsdag 8 november 2022
In een woning an de Tumulusstraat in Paal kamen vandaag dieven over de vloer. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.

Botsing in Katermeerstraat

Dinsdag 8 november 2022
Beringen - Botsing in KatermeerstraatBij een anrijding tussen twee auto's in de Katermeerstraat zijn twee lichtgewonden gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.15 uur.

'Vrouwen zijn geen puppy's'

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
Vrouwen zijn een geschenk. God heeft de man niet geschapen en hem daarna een puppy gegeven om mee te spelen. Hij heeft man en vrouw geschapen als gelijken. (Paus Franciscus op Kerknet)

Zonnig en zacht

Dinsdag 8 november 2022
Weerbericht
Beringen - Zonnig en zachtNa de doortocht van een storing op woensdag bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt dan stabiel en rustig weer met vrij veel zon. De maxima zijn hoog voor de tijd van het jaar, maar de nachten worden kouder en er is kans op nevel en lokaal mist.
Vandaag staat er een strakke zuidelijke wind met windstoten tot 50 km/u. Wolkenvelden wisselen af met enkele opklaringen. Er is ook ruimte voor de zon, al zijn de wolken vaak in de meerderheid. Tot de avond blijft het, op een enkele bui in (…) Het hele nieuwsbericht

Geen stipte treinen?

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
"Wanneer het slecht gaat met de trein, gaat het slecht met de samenleving."
(Sander Schimmelpenninck in de Volkskrant)

Rijdt uw bus woensdag?

Maandag 7 november 2022
Woensdag is er op initiatief van de vakbonden een stakingsactie in het land. Die kan gevolgen hebben voor het openbaar vervoer. Wat De Lijn betreft kan men achter deze link nagaan welke bussen rijden. Ritten die stilliggen worden niet getoond.

Omleiding aan Heerbaan in Stal

Maandag 7 november 2022
De rioleringswerken in de Valentijnstraat vorderen vlot. De aannemer maakt zich klaar om de kruising met de Heerbaan uit te voeren. Om deze werken uit te voeren dient de Heerbaan tijdelijk afgesloten te worden. De weg zal vanaf het kruispunt met de Valentijnstraat tot voorbij het kruispunt met de Orgelwinningstraat onderbroken zijn. Een omleiding wordt voorzien via de Guido Gezellestraat, die terug opengesteld wordt. De werken zullen starten op 7 november en het einde is voorzien rond midden januari. Uiteraard is dit afhankelijk van de weersomstandigheden.

Energiepremie heeft vertraging

Maandag 7 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De federale energiepremie van 196 euro voor gas en elektriciteit kan in november nog niet worden toegekend, maar wordt in december dubbel verrekend op de energiefactuur. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd bij La Première (RTBF), meldt De Tijd.

Moord in Schaffen

Maandag 7 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 65-jarige man heeft zijn 59-jairige echtgenote om het leven gebracht met messteken. De man werd aangehouden voor moord. Het koppel woonde aan de Beringerbaan in Schaffen en was al twintig jaar samen, alles leek volgens familie en buren, peis en vree. Jacky G. bracht zichzelf ook nog messteken toe en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is ondertussen stabiel. Het parket stelt een onderzoek in naar deze moord.

Chiroleider verongelukt

Zondag 6 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Chiroleider verongeluktIn Oostham is deze morgen een 21-jarige chiroleider Bram Houtmeyers verongelukt. Hij zat samen met nog drie andere jongeren in een lichte vrachtwagen toen die tegen een geparkeerde oplegger botste. De brandweer kwam ter plaatse om de jongeren uit de vrachtwagen te bevrijden. Een van hen geraakte hierbij nog zwaargewond. De jongeren kwamen van De Zille waar de Chiro zijn jaarlijkse fuif hield. Ze waren onderweg met materiaal dat ze aan het afbreken waren van de fuif. Bij de Chiro Tijl en Nele in Oostham reageren ze geschokt op het nieuws. Ze krijgen steun van Chiro Vlaanderen om dit verdriet te verwerken. 

Turkse FC - Kattenbos 4-0

Zondag 6 november 2022
Beringen - Turkse FC - Kattenbos 4-0In Derde Provinciale B heeft Turkse FC thuis geen moeite gehad met Kattenbos: 4-0. Turkse FC heeft zich gekroond tot eerste periodekampioen.

Bolderberg - Paal-Tervant 1-1

Zondag 6 november 2022
Beringen - Bolderberg - Paal-Tervant 1-1In tweede provinciale A heeft FC Paal-Tervant vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Bolderberg. Van de Paar scoorde vioor Paal-Tervant.
Beringen - W. Koersel B wint bij Zepperen-BrustemWeerstand Koersel B is vanmiddag bij Zepperen-Brustem B gaan winnen met 1-5.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen, gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit aandeel is het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 29,4%. Daarna volgt Wallonië met 21,1% en Vlaanderen met 10,8%.
Beringen - Sportsector krijgt Vlaamse energiesteunZoomVlaams minister van Sport Ben Weyts wil sportclubs op zowel korte als lange termijn ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Vlaanderen heeft hiervoor een steunpakket van € 53 miljoen klaar, dat in de eerste plaats inzet op structurele maatregelen. “Heel wat van onze sportclubs zijn in deze crisis extra kwetsbaar, omdat ze in het verleden onvoldoende hebben kunnen investeren in energiezuinigheid en duurzaamheid. We moeten deze crisis aangrijpen om een structurele verbetering te realiseren voor de clubs", zegt de minister.

Stal Sport verliest van Boorsem

Zaterdag 5 november 2022
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest van BoorsemStal Sport is bij Boorsem Sport gaan verliezen met 3-1.
"Na de bemoedigende prestaties van de voorbije weken, is Stal Sport er in Boorsem niet in geslaagd de opmars richting veiliger oorden verder te zetten. Het kunstgrasveld aan de Maas speelde onze jongens parten, maar vooral het ontbreken van twee sterkhouders, Jude Mozu (huwelijk van zijn zus) en Angelo Basso (twee keer geel vorige week) zorgde ervoor dat we het spel van de thuisploeg moesten ondergaan. Al was dat aanvankelijk niet echt te (…) Het hele nieuwsbericht

Beringen wint van Wellen

Zaterdag 5 november 2022
Beringen - Beringen wint van WellenKVK Beringen heeft met 2-0 gewonnen van Wellen. Bij de rust was het nog 0-0. In de tweede helft scoorden Sahuke en Driessen. Goalie Schevenels kreeg in de 20ste minuut een rode kaart.

W. Koersel A - Bregel Sport A 2-1

Zaterdag 5 november 2022
Beringen - W. Koersel A - Bregel Sport A 2-1Weerstand Koersel A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Bregel Sport A. Het won met 2-1. Aan de rust was de stand 0-0. Asnong en Vaesen scoorden voor Koersel, Delait voor Breugel.

Robert Hoydonckx overleden

Zaterdag 5 november 2022
Beringen - Robert Hoydonckx overledenRobert Hoydonckx uit Koersel is overleden.
(° Hasselt op 24 december 1942 † Koersel op 3 november 2022) Begroeting: woensdag 9 november 2022 - funerarium - Koersel van 18.30u tot 19.00u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Koud weekend

Zaterdag 5 november 2022
Weerbericht
Beringen - Koud weekendAan de voorzijde van een storing, die zondag over onze streken schuift, kan een mobiele wig voor droog en stabiel weer zorgen. Er wordt echter wel koude lucht aangevoerd. Na de doortocht van de storing op zondag wordt het na het weekend zachter, maar licht wisselvallig.
Vandaag is het koud in de ochtend en de maxima komen niet hoger dan 11 of 12 graden. De dag start wel vrij zonnig, maar na de middag is er meer bewolking. Het blijft overwegend droog en de wind waait matig uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Eric Albert overleden

Zaterdag 5 november 2022
Beringen - Eric Albert overledenErik Albert uit Beverlo is overleden.
(° Sint-Truiden op 13 juni 1954 † Heusden-Zolder op 3 november 2022)
Begroeting: dinsdag 8 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jan Wouters overleden

Zaterdag 5 november 2022
Beringen - Jan Wouters overledenJan Wouters uit Paal, weduwnaar van Amelie Huybrechts († 2000), is overleden.
(° Hechtel op 17 februari 1934 † Paal op 4 november 2022)
Begroeting: woensdag 9 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Oude zwembadsite

Zaterdag 5 november 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Oude zwembadsiteZoomBeringen Groeit, is één van de slogans van de Stad Beringen en dat is wel duidelijk te zien in het centrum van Beringen.

Een nieuwe dag

Zaterdag 5 november 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Een nieuwe dagZoomEen nieuwe dag is deze week de inspiratiebron van Edith.

Familie Vandingelen

Zaterdag 5 november 2022
Uit de oude doos
Beringen - Familie VandingelenZoomEen mooie groepsfoto van de familie Vandingelen uit Beverlo. Heb jij nog een oude familiefoto die je wil delen via deze rubriek? beringen[!]internetgazet.be is ons adres.
Beringen - Damesvoetbal: Kadijk klopt Beringen
In de Tweede Provinciale van het damesvoetbal zijn de dames van voetbalclub Kadijk vanavond met 0-6 gaan winnen bij D. Fufo-Beringen. Voor Kadijk scoorden Janna Van Hove (2), Lore Hendrikx (2), Sanne Lehaen en Valentina Aerts.

Het is maar dat je 't weet
Boudewijn de Groot (78) heeft een nieuwe plaat gemaakt, zijn veertiende album al. Dat melden enkele Nederlandse media. De plaat heet "Windveren" en de zanger wil er vooral de jeugd mee aanspreken. Het album telt twaalf liedjes en er zit een boek bij met interviews. Begin volgend jaar komt ook een nieuwe plaat uit van Vreemde Kostgangers, de band waarvan de Groot deel uitmaakte, samen met Georges Kooymans en Henny Vrienten. Het zal de laatste plaat van die band zijn, want Kooymans is ziek - hij heeft ALS - en Henny Vrienten overleed in april.

Beringenaar gewond bij ongeval

Vrijdag 4 november 2022
Beringen - Beringenaar gewond bij ongeval
Deze middag botsten twee auto's in de Ubbelstraat in Heusden-Zolder. Hierbij werd een 32-jarige man uit Beringen lichtgewond. 

Het is maar dat je 't weet
Op 31 december 2021 waren er 1.094.607 btw-plichtige ondernemingen in België. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 4,2%, iets hoger dan in voorgaande jaren, toen die groei tussen 2016 en 2020 gemiddeld 3,9% per jaar bedroeg. Het aantal nieuwe ondernemingen bedroeg 114.559 eenheden, of 9,7% meer dan in 2020, terwijl 70.720 ondernemingen hun activiteiten staakten, of 9,9% meer dan in 2020. (Statbel)

103 kaarsjes voor Nathalie

Vrijdag 4 november 2022
Beringen - 103 kaarsjes voor NathalieZoomNathalie Thielemans uit Beverlo werd gisteren 103 en dat mocht best gevierd worden met familie en vrienden. (Foto Patrick Knuyt)

Nieke Vanoirbeek overleden

Vrijdag 4 november 2022
Beringen - Nieke Vanoirbeek overledenNieke Vanoirbeek uit Koersel, weduwe van Charel Luyckx († 1990), is overleden.
(° Paal op 31 juli 1924 † Koersel op 2 november 2022)
Begroeting: dinsdag 8 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 9 november 2022 om 11 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Aannemer T&A failliet verklaard

Donderdag 3 november 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer T&A Construct uit Beringen. Schuldvorderingen kunnen tot 3 december ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt of schenkt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop,’ schrijft De Tijd.

Indian summer voorbij

Donderdag 3 november 2022
Beringen - Indian summer voorbijZoomDe komende dagen krijgen we meer en meer regenbuien te verwerken en zo lijkt er een einde te komen aan de mooie Indian summer. (foto Gust Ischen)

Vakbondsactie op 9 november

Donderdag 3 november 2022
Beringen - Vakbondsactie op 9 novemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 9 november een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De routeplanner van De Lijn zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.

Sinterklaasshow is er weer dit jaar

Donderdag 3 november 2022
Beringen - Sinterklaasshow is er weer dit jaarZoomHet stadsbestuur van Beringen organiseert ook dit jaar een grote Sinterklaasshow. De Sint en zijn helpers komen traditiegetrouw tijdens het laatste weekend van november naar het Casino om groot en klein te trakteren op een fantastisch spektakel. Op zaterdag 26 en zondag 27 november zijn er dagelijkse vertoningen om 10.30, 13.30 en 16.30 uur. In samenwerking met dansstudio No Limit en toneelvereniging 't Fonteintje Koersel brengen de vrijwilligers een spannend verhaal tot leven. “De Sint komt op bezoek (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Lemmens overleden

Donderdag 3 november 2022
Beringen - Victorine Lemmens overledenVictorine Lemmens uit Paal, weduwe van Alfons Caubergs († 1996), is overleden.
(° Paal op 20 april 1933 † Paal op 2 november 2022)
Begroeting: dinsdag 8 november 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 9 november 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Nieuwe vennootschap: Eren Consulting

Donderdag 3 november 2022
Ilyas Elen (31) uit Koersel heeft de besloten vennootschap Elen Consulting opgericht met zetel aan de Kruisweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten, consulting en de kleinhandel in computers en standaardprogrammatuur.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar werden 22.156 huwelijken ontbonden; dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van het COVID-jaar 2020. Het aantal echtscheidingen blijft wel lager dan in 2019 (22.435) en alle voorgaande jaren sinds 2014. De duur van het huwelijk voor de echtscheiding verandert nauwelijks, met 15 jaar. Vier op de tien huwelijken eindigen in een echtscheiding. (Statbel)

Fiets gestolen

Donderdag 3 november 2022
Beringen - Fiets gestolenAan het station van Beringen, langs de Koerselsesteenweg, werd dinsdag een fiets gestolen.

Victor Ziemlinski overleden

Donderdag 3 november 2022
Beringen - Victor Ziemlinski overleden
Victor Ziemlinski uit Paal, weduwnaar van Liliane Collaer († 2016), is overleden. (° Beverlo op 14 juli 1946 † Koersel op 1 november 2022)
Begroeting: maandag 7 november 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: dinsdag 8 november 2022 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Herinrichting kerkhof Meldert

Donderdag 3 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Herinrichting kerkhof MeldertZoomHet kerkhof van Meldert werd volledig heringericht en uitgebreid. Zo kwam er een levensboom van kunstenaar Jos Bollen en werden al de namen van de ontgraven graven op een herdenkingsplaat gezet. De groenaanleg gebeurde met mossen zodat het hele kerkhof mooi groen oogt. De opening op Allerheiligen lokte veel volk naar het nieuwe kerkhof.
Herinrichting kerkhof MeldertHerinrichting kerkhof Meldert
Zoom
Het is maar dat je 't weet
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dit is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar het aantel ligt nog steeds ver onder het niveau van 2019 (40.801 aangiften). Er waren relatief meer paren die hun wettelijk samenwonen beëindigen (+12%), maar ook dit blijft ruim onder het niveau van 2019. De gemiddelde duur van wettelijk samenwonen vóór beëindiging blijft stijgen: van 5,2 jaar in 2020 naar 5,4 jaar in 2021. In 2021 was het huwelijk in 54,1% van de gevallen de reden voor het beëindigen van een wettelijk samenwonen en in 36,4% van de gevallen de verklaring in onderling overleg. In 2021 gingen ongehuwden voor het eerst wettelijk samenwonen rond de leeftijd van 31 jaar. (Statbel)

Nieuwe vennootschap: CAD-Atelier

Woensdag 2 november 2022
Olivier Roosbeek uit Paal heeft de besloten vennootschap CAD-Atelier opgericht met zetel aan de Sint-Jorisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren alle handelingen in en verband houden met het beroep van tuin- en lanschapsarchitect en stedenbouwkundige.

Jeannine Meynen overleden

Woensdag 2 november 2022
Beringen - Jeannine Meynen overleden
Jeannine Meynen uit Paal is overleden.
(° Koersel op 12 november 1955 † Diest op 31 oktober 2022) Begroeting: maandag 7 november 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 8 november 2022 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Allerzielen

Woensdag 2 november 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - AllerzielenZoomEdith brengt vandaag nog enkele woorden van troost.

Nieuwe vennootschap: QV Projects

Dinsdag 1 november 2022
Quinten Vanwetswinkel uit Paal heeft de besloten vennootschap QV Projects opgericht met zetel aan de Steengroefstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, voegwerken, gevelreiniging en tuinaanleg en -onderhoud.

Nieuwe vennootschap: ALM Quality

Dinsdag 1 november 2022
Arne Martens en Laura Moonen, beiden uit Paal, hebben de besloten vennootschap ALM Quality opgericht met zetel aan de Heerbosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van dak- en timmerwerken, het plaatsen van vloer- en wandtegels en het aanleggen van tuinen, terrassen en opritten.
Cayan Kaya uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Kaya Corporation opgericht met zetel aan de Oosthamsesteenweg. Tot doel van de vennootschap behoren onder meer human resources en marketing en het verlenen van computerservices.
Het is maar dat je 't weet
Fotograaf Stephan Vanfleteren graaft in de ziel van de mijnwerker. Naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting en het project "Mijn-kracht" fotografeerde hij meer dan 75 koolputters die gewerkt hebben in de Limburgse steenkoolindustrie. Vanfleteren beeldhouwt zijn onderwerp met intense contrasten en subtiele grijswaarden. Hij duikt in de diepte op zoek naar licht in de blikken van de oud-mijnwerkers. De grote expo "Kompelkoppen" is een visueel document van indringende portretten van arbeiders die uit (…) Het hele nieuwsbericht

Van pardessus tot korte broek

Dinsdag 1 november 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Van pardessus tot korte broekHet zijn vreemde tijden. Ik kan met Allerheiligen in mijn korte broek naar het kerkhof. Dat is zeer ongewoon door de zomerse temperaturen maar als het over de dresscode gaat is dat toch minder voor de hand liggend. Ik weet niet of het wel netjes is als je aan het graf van een geliefde staat en je door de zomer gebruinde benen zichtbaar zijn. Ik trek er mij niks van aan. Het belangrijkste is dat je er staat! De oudere generaties weten nog goed dat we in onze ‘pardessus’ op 1 november naar het kerkhof (…) Het hele nieuwsbericht

Allerheiligen

Dinsdag 1 november 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - AllerheiligenZoomVandaag en morgen enkele extra gekleurde woorden van onze huisdichteres Edith.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen