Het overige nieuws

Minder dieren geslacht in 2022

Dinsdag 28 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden maandelijks 25,83 miljoen dieren geslacht. In gewicht nemen de varkens het grootste aandeel in (60%, maandelijks 877.000 stuks). In aantallen zijn de kippen in de meerderheid, met 24,8 miljoen geslachte kippen per maand. Over het hele jaar 2022 werden 755.000 runderen naar de slachtbanken geleid. Dat is een daling met 2% tegenover het jaar voordien. Hiermee wordt de dalende trend ingezet in 2017 verder bevestigd. Daarnaast werden er 10,5 miljoen varkens geslacht. Dit is (…) Het hele nieuwsbericht

Blik op Beringen

Dinsdag 28 februari 2023
Beringen - Blik op BeringenZoomOp de terril hadden gisteren verschillende fotografen postgevat om het noorderlicht te spotten. Maar dat was niet te zien. Stephan Volders maakte dan maar enkele mooie sfeerbeelden vanop het hoogste punt van Beringen.
Blik op BeringenBlik op Beringen
Zoom

Wachten op het noorderlicht

Dinsdag 28 februari 2023
Beringen - Wachten op het noorderlichtZoomOp de terril verzamelden gisteravond verschillende buurtbewoners, natuurliefhebbers en fotografen met de hoop om een glimp op te vangen van het noorderlicht. Maar dat was tevergeefs. Bovendien viel het op hoe groot de lichtvervuiling in onze regio wel is. Een zee van licht is sowieso al nefast om het noorderlicht goed te spotten. 
Beringen - Vrouw (53) gewond bij kop-staartbotsingEen 53-jarige vrouuw uit Beringen is deze namiddag lichtgewond geraakt bij een kop-staartbotsing op het kruispunt van de Mijnschoolstraat en de Kruisbaan. Zij is naar het ziekenhuis in Heusden gebracht.

Steve Leten overleden

Maandag 27 februari 2023
Beringen - Steve Leten overleden
Steve Leten uit Beverlo, zoon van Gerard Leten en Gaby Claes, is overleden.
(° Beringen op 13 juli 1980 † Ham op 23 februari 2023)
Begroeting: donderdag 2 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 3 maart 2023 om 13u15 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Werken een week uitgesteld

Maandag 27 februari 2023
Beringen - Werken een week uitgesteldZoomDe werken aan kant Hulst van de rotonde van de Industrielaan (N724) en de Paalseweg in Tessenderlo starten vrijdag 3 maart in plaats van maandag 27 februari. Opdat fietsers en gemotoriseerd verkeer veilig kunnen passeren tijdens de volgende fase moet de aannemer nog afwerkingen uitvoeren aan de rotonde. Die gebeuren de komende dagen. Kant Hulst van de rotonde zal dus vanaf vrijdag 3 maart 3 weken afgesloten zijn.
Beringen - Anoniem meldpunt drugs is groot succesZoomOmdat Limburg met een groot probleem kampt van drugsproductie, drugsteelt en schadelijk afval, werd het ‘anoniem drugsmeldpunt Limburg’ in het leven geroepen. Via dit meldpunt kan de burger anoniem melding maken van verdachte activiteiten ivm drugsproductie. Er zijn intussen reeds meer dan 1100 meldingen binnen gekomen en dit zowel telefonisch via het nummer 0800/20877 als via een online-invulformulier via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. Van april 2019 tot oktober 2022 werden dankzij het anoniem drugsmeldpunt Limburg 39 plantages en locaties gekoppeld aan cannabisteelt ontdekt, 6 labo’s voor productie van synthetische drugs en 1 synthetische dumping. Daarnaast waren er ook veel meldingen omtrent dealen van drugs, hetgeen in onderzoek ook tot 115 positieve resultaten heeft geleid.

Lucienne Cuypers overleden

Maandag 27 februari 2023
Beringen - Lucienne Cuypers overledenLucienne Cuypers uit Beverlo, weduwe van Raoul Ameryckx, is overleden.
(°Kerkhoven op 8 maart 1945 † Heusden-Zolder op 26 februari 2023)
Uitvaart: donderdag 2 maart 2023 om 13.15 in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
In het ZOL in Genk is vandaag het eerste Limburgse Zorgcentrum na Seksueel Geweld geopend, het achtste in het land. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen er voortaan terecht voor gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg. Het politiepersoneel dat er slachtoffers opvangt heeft een terzake gespecialiseerde opleiding gekregen. Verwacht wordt dat er in het centrum jaarlijks zo'n 1.000 slachtoffers uit Limburg zich zullen aanmelden.

Margaretha Moons overleden

Maandag 27 februari 2023
Beringen - Margaretha Moons overleden
Margaretha Moons uit Beringen, weduwe van Marcel Kennes († 2017), is overleden.
(° Koersel op 2 november 1931 † Heusden-Zolder op 25 februari 2023)
Begroeting: donderdag 2 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 3 maart 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen Centrum.

24-urenstaking bij bpost

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 24-urenstaking bij bpostBij bpost wordt er vanaf vanavond 22u gedurende 24u gestaakt op initiatief van de vakbonden, meldt bpost op Twitter. Dat kan gevolgen hebben voor de postuitreiking morgen en er kunnen postkantoren gesloten zijn. De vakbonden willen met de actie druk zetten op de directie om lopende en geplande reorganisaties opnieuw te bekijken.

Spoorstaking op 10 maart

Maandag 27 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De vakbonden hebben opgeroepen tot een staking van het treinpersoneel op 10 maart. De actie kadert in vakbondsprotest tegen de onderfinanciering en onderbezetting van de overheidsdiensten en tegen de pensioenplannen van de regering. Ook de socialistische overheidsvakbond wil die dag staken.

Twee mankende wolven

Zondag 26 februari 2023
Beringen - Twee mankende wolvenZoomWelkom Wolf registreerde via een van zijn wildcamera's een treintje van zeven wolven tijdens een nachtelijk uitstapje. Opmerkelijk: twee van die wolven blijven behoorlijk te manken. "Dat is helaas niet ongewoon," zegt Jan Loos van Welkom Wolf; "daar zijn verschillende redenen voor, vermoedelijk waren aanrijdingen de oorzaak."

Paal-Tervant verliest van Gestel

Zondag 26 februari 2023
Beringen - Paal-Tervant verliest van GestelIn Tweede Provinciale is KFC Paal-Tervant bij VK Gestel gaan verliezen met 2-1.

Gelijkspel Bregel Sport - Koersel

Zondag 26 februari 2023
Beringen - Gelijkspel Bregel Sport - KoerselIn Eerste Provinciale hebben Bregel Sport en Weerstand Koersel op het veld van Bregel 2-2 gelijk gespeeld. Aan de rust leidde Koersel met 0-2. Voor Koersel scoorden Asnong en Nulens, voor Bregel Otero Perez en Delait.

Damesvoetbal: Fufo - Zonhoven 2-1

Zaterdag 25 februari 2023
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Zonhoven 2-1In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Zonhoven Utd geklopt met 2-1. Na achttien wedstrijden staat Fufo Beringen zesde in de stand.

Louwel klopt Stal Sport

Zaterdag 25 februari 2023
Beringen - Louwel klopt Stal SportIn Tweede Provinciale heeft Eendracht Louwel de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Stal Sport. Uitslag: 5-2 . Aan de rust was de stand 2-1. De doelpunten Deelkens 0-1, Theys (own) 1-1, Maggen 2-1, Theys 2-2, Maggen 3-2, Caelen 4-2 en Leyssens (own) 5-2.

Beringen verliest bij Nijlen

Zaterdag 25 februari 2023
Beringen - Beringen verliest bij NijlenKVK Beringen is bij Nijlen gaan verliezen met 3-0. De rustsstand was 2-0. Doelman Delarbre viel na zeven minuten uit en na een half uur was het ooik einde verhaal voor verdediger Cavcic. McMillen pakte geel.

Koersel B wint thuis

Zaterdag 25 februari 2023
Beringen - Koersel B wint thuisWeerstand Koersel B heeft thuis Zepperen-Brustem B verslagen. Uitslag: 2-1.

Turkse FC wint bij Kattenbos

Zaterdag 25 februari 2023
Beringen - Turkse FC wint bij KattenbosTurkse FC is bij Kattenbos gaan winnen met 0-3. Bij de rust was het 0-1.

Heldere nacht, mooie maan

Zaterdag 25 februari 2023
Beringen - Heldere nacht, mooie maanZoomDe maan deze avond met zichtbare grote kraters. Die kunnen wel 250 km breed en tot 8 km diep zijn. Opmerkelijk is wel dat de kraters niet van vulkanische aard zijn zoals op de aarde, maar veroorzaakt door inslagen van meteorieten. (Johan Put)

Zonnige dagen in het verschiet

Zaterdag 25 februari 2023
Vandaag gezien
Beringen - Zonnige dagen in het verschietZoomWe hebben enkele zonnige maar koude dagen in het vooruitzicht. (foto's Gust Ischen) 

Schrale wind

Zaterdag 25 februari 2023
Weerbericht
Beringen - Schrale windEen hogedrukgebied neemt post over Schotland en stuurt koude lucht van polaire oorsprong naar onze regio. Aanvankelijk is de luchtmassa nog licht onstabiel met kans op een bui, maar naarmate het weekend vordert, neemt de kans op een bui af en zijn er meer opklaringen. De volgende dagen manifesteert het hogedrukgebied zich nog meer over onze streken en is er flink wat zon, maar het is wel koud met een schrale noordoostenwind en tijdens de nacht vriest het algemeen.
Vandaag staat er een (…) Het hele nieuwsbericht

De kerk van Stal

Zaterdag 25 februari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De kerk van StalZoomDe oude en de nieuwe kerk van Stal nog samen op een foto, ook alweer een tijdje geleden!

Vaarwel winter, welkom lente

Zaterdag 25 februari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Vaarwel winter, welkom lenteZoomDe lente is altijd al een inspiratiebron geweest voor dichters, ook Edith vindt inspiratie in de ontluikende lente.

Hoeve in Stal 1942

Zaterdag 25 februari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Hoeve in Stal 1942ZoomVorige week toonden we een foto van een nog bestaande hoeve in leem in Koersel. Vandaag een foto uit 1942 genomen in Stal, mogelijk van de familie Coomans. Heb jij nog oude foto's van hoeves of boerderijen? beringen[!]internetgazet.be is ons adres. 

Heraanleg kruispunt Schoonaerde

Vrijdag 24 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Heraanleg kruispunt SchoonaerdeZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer wil de N29, dat is de baan Diest-Beringen, herinrichten ter hoogte van Schaffen aan de overgang van de Diestsebaan naar Schoonaerde. De N29 vervult veel functies voor onder andere vrachtverkeer, automobilisten, omwonenden, handelaars, fietsers en schoolgaande jeugd. Daarnaast is de steenweg verouderd en is er nood aan meer veiligheid voor alle weggebruikers. Daarom plant het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de stad Diest en Aquafin een herinrichting van de N29 (…) Het hele nieuwsbericht

Gebruik van lachgas daalt in Limburg

Vrijdag 24 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De hype rond het gebruik van lachgas lijkt te gaan liggen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij de politiediensten. Er zijn vorig jaar in Limburg wel nog enkele tientallen pv's opgemaakt en wat lachgasflessen in beslag genomen. Maar het verschil met de voorgaande jaren is groot. Overigens zijn de gevaren van het niet-medicinaal gebruik van lachgas groot.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Meer dan 3000 sociale huurwoningen erbijZoomDe afgelopen negen jaar zijn er meer dan 3.000 sociale huurwoningen bijgekomen in Limburg. De provincie doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen. Maar de groei volstaat niet om tegemoet te komen aan het aantal kandidaat-huurders, want er kwamen in die tijd zo'n 7.000 nieuwe kandidaten bij. (Radio 2)

Mario Slootmaekers overleden

Donderdag 23 februari 2023
Beringen - Mario Slootmaekers overledenMario Slootmaekers uit Leopoldsburg, echtgenoot van Christine Poelmans, is overleden.
(° Koersel 24/01/1972 † Leopoldsburg 22/02/2023)
Begroeting in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen te Leopoldsburg op maandag 27 februari 2023 van 18.30 tot 19.00 uur.
Het afscheid in aula De Vloot, zal in intieme kring plaatsvinden. De urne van Mario zal thuis een warme plaats krijgen.

José Geysen overleden

Donderdag 23 februari 2023
Beringen - José Geysen overleden
José Geysen uit Paal, weduwe van Jos Huybreckx, is overleden.
(° Paal op 11 mei 1935 † Paal op 22 februari 2023)
Begroeting: woensdag 1 maart - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: donderdag 2 maart 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Mediabedrijven samen voor 12-12

Donderdag 23 februari 2023
Radio en TV
Beringen - Mediabedrijven samen voor 12-12ZoomDe mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbeving in Turkije en Syrië. "People help the people" van Cherry Ghost, eerder al gecoverd door Birdy, wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid. Onder het motto "People help the people" draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, NRJ, Nostalgie en Nostalgie+ die dag enkel muziek op verzoek. Wie een plaat wil aanvragen, kan dat doen door Consortium 12-12 te steunen met een gift.

Visverlof voor 55.000 geduldige mensen

Donderdag 23 februari 2023
Beringen - Visverlof voor 55.000 geduldige mensenZoomIn 2020 piekte het aantal visverloven. Het totaal van meer dan 74.000 was het hoogste aantal van de laatste 20 jaar. Hengelen zat in de lift als individuele buitenactiviteit en vorm van natuurbeleving tijdens de coronapandemie en de lockdown. In 2021 heeft deze trend zich niet doorgezet en het aantal hengelaars daalde terug tot iets meer dan 60.000. Het totaal daalde in 2022 verder tot circa 55.000. (Bron: INBO)

Oppassen: vogelgriep in het land

Donderdag 23 februari 2023
Er worden momenteel over heel België gevallen van vogelgriep bij wilde vogels vastgesteld. In Limburg was dat in de voorbije maand het geval in o.a. Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Halen, Hechtel-Eksel, Maaseik, Kinrooi en Bocholt.
Particulieren worden sterk aangeraden om dieren op te hokken. Kom je een kadaver tegen? Raak het niet aan en meld het via de influenzalijn op het nummer 0800 99 777.

Verkeersongeval in Asbergstraat

Woensdag 22 februari 2023
Beringen - Verkeersongeval in AsbergstraatIn de Asbergstraat in Koersel raakte vandaag een 50-jarige vrouw onwel aan het stuur en belandde met haar auto in een voortuin. Zij werd lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Roza Sas overleden

Woensdag 22 februari 2023
Beringen - Roza Sas overledenRoza Sas uit Beringen, weduwe van René Smeulders, is overleden.
(° Paal op 6 maart 1928 - † Beringen-MIjn op 22 februari 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents
Beringen - Wafelverkoop voor slachtoffers aardbevingDe Interculturele Raad Beringen start ook een actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Iedereen die graag een steentje wil bijdragen, kan dat doen via een wafelverkoop. Voor 5 euro heb je een lekker pak vanille of chocolade wafels. Bestellen kan via 0471 66 03 67 of via samenleven.be. Betalen kan via BE65 5230 8057 0396. Afhalen kan dan op 18 april in het buurthuis Steenveld of op 19 april in het Inloophuis Beringen-Mijn. 

Marie Vanschooren overleden

Woensdag 22 februari 2023
Beringen - Marie Vanschooren overleden
Marie Vanschooren uit Koersel, echtgenote van Willy Aerts, is overleden.
(° Koersel op 27 maart 1953 † Heusden-Zolder op 20 februari 2023)
Begroeting: vrijdag 24 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Bijna 9.300 faillissementen

Woensdag 22 februari 2023
Bedrijfsnieuws
In 2022 werden 9.265 bedrijven failliet verklaard in België. Dat is een stijging van 42% in vergelijking met 2021 (6.533).
Op gewestelijk niveau valt het op dat het aantal geregistreerde faillissementen in 2022 enkel in het Vlaams Gewest is toegenomen ten opzichte van 2019. De 5.287 faillissementen in dit gewest zijn het hoogste totaal sinds 2013 toen er 5.742 werden geregistreerd. In Wallonië vormen de 2.202 geregistreerde faillissementen het derde laagste resultaat van de afgelopen tien jaar na de "covid-jaren" 2020 en 2021. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 1.776 faillissementen opgetekend, 40% minder dan in 2019. (Statbel)

Acht procent meer verkeersdoden

Woensdag 22 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Acht procent meer verkeersdodenZoomVolgens de laatste Verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute, op basis van cijfers van de federale politie, is het aantal doden op onze wegen in 2022 met 8% gestegen ten opzichte van 2021. 521 personen kwamen om het leven. 1 op de 3 daarvan was een voetganger of een fietser. Het aantal fietsdoden steeg van 74 naar 95. Dat is het hoogste aantal ooit. In Vlaanderen daalde het aantal verkeersdoden wel licht, in tegenstelling tot Wallonië en Brussel waar er een stijging was. Het aantal ongevallen met e-steps blijft ook in heel het land stijgen. In 2022 waren er 1.715 letselongevallen met e-steps, ofwel 5 per dag.
Beringen - Infomarkten rond het ontwerp-ruimtepact 2040ZoomBenieuwd hoe Limburg er in 2040 kan uitzien? Benieuwd hoe we tegelijkertijd onze steden, dorpen, economie en open ruimte versterken in de toekomst, zonder onze Limburgse troeven uit het oog te verliezen? Ga je dan eens dan verdiepen in het Ontwerp-Ruimtepact 2040 tijdens één van de infomarkten die het provinciebestuur dezer dagen organiseert.
Het Ruimtepact 2040 schetst een ruimtelijk toekomstbeeld van Limburg, bestaande uit een strategische visie en drie beleidskaders. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Koudere periode

Dinsdag 21 februari 2023
Beringen - Koudere periodeAan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Frankrijk, wordt in een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming vochtige, maar relatief zachte oceaanlucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied trekt stilaan weg naar het zuidoosten en maakt de weg vrij voor storingen die vanuit het westen komen opzetten. Na de doortocht van een koufront op woensdag, wordt koude en onstabiele lucht aangevoerd.
Morgen bevinden frontale wolken zich al in de ochtend over de (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met brievenbus

Dinsdag 21 februari 2023
Beringen - Weg met brievenbusIn Paal gingen onbekenden met een brievenbus aan de haal. Dat gebeurde aan een woning aan de Nieuwe Hofstraat. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Drie dozen koekjes gestolen

Dinsdag 21 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een bedrijf aan de Havenlaan in Tessenderlo. Zij maakten er drie dozen koekjes buit. De inbraak dateert van zondagnacht.
Beringen - bpost en Turkse Ptt werken samen voor hulppakjesDe verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië laten niemand onberoerd. Vanaf dinsdag 21 februari tot vrijdag 31 maart zal bpost zijn logistieke sterktes opnieuw inzetten om hulpgoederen te verzamelen in de postkantoren en deze te vervoeren naar Turkije, in samenwerking met de Turkse post. Alle inwoners van België kunnen de goederen die het meest noodzakelijk zijn afgeven in één van de 657 postkantoren in het hele land. "Solidariteit zit in het DNA van bpost. Zoals we hebben gedaan met de Oekraïense post, lanceren we nu een steunoperatie met Ptt, de de Turkse postoperator. Vanaf 21 februari 2023 kan iedereen essentiële goederen afgeven in de 657 postkantoren in het land", zegt bpost. Meer info via deze link.

Fieneke Schoofs overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Beringen - Fieneke Schoofs overledenFieneke Schoofs uit Beringen, weduwe van René Vanhamel (†1986) en nadien levensgezel van wijlen Achiel Thijs, is overleden
(° Beringen op 25 januari 1931 † Koersel op 19 februari 2023) Begroeting: vrijdag 24 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur.
Uitvaart: in beperkte kring.

Maria Scarlino overleden

Dinsdag 21 februari 2023
Beringen - Maria Scarlino overledenMaria Scarlino uit Koersel, echtgenote van Umberto De Rosa, is overleden. 
(° Koersel op 16 september 1956 † Heusden-Zolder op 20 februari 2023)
Begroeting: vrijdag 24 februari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring

Stinus Calleeuw overleden

Maandag 20 februari 2023
Beringen - Stinus Calleeuw overledenStinus Calleeuw uit Beringen, weduwnaar van Annita Schreurs, is overleden.
(° Beringen op 25 mei 1942 † Beringen op 18 februari 2023) Uitvaart: in intieme kring.

Inzamelactie herbruikbare spullen

Maandag 20 februari 2023
Beringen - Inzamelactie herbruikbare spullenKVK Beringen en de kringloopwinkel Reset slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een inzamelactie van herbruikbare spullen. Deze inzamelactie dient ter ondersteuning van de jeugdwerking om nieuwe materialen aan te kunnen kopen, zoals goaltjes en netten, ballen, goalrekken,... Op deze manier wil KVK Beringen investeren in een degelijke jeugdopleiding. Bovendien hebben veel mensen vandaag nood aan toegang tot goedkope basisspullen. Zowel Reset vzw als KVK Beringen willen ook hiervoor hun steentje bijdragen. Je bent welkom nu zaterdag 25 februari van 9u tot 17u aan het terrein van KVK Beringen om nog  bruikbare spullen zoals kledij, textiel, boeken, huisraad, speelgoed, fietsen of elektro binnen te brengen. 

Blijven nadenken

Maandag 20 februari 2023
Beringen - Blijven nadenkenOnlangs hoorde ik een prachtige theorie verkondigen. Iemand stelde mij de vraag of ik wist hoe een luie voetballer genoemd wordt, een speler die veel te weinig beweegt op het veld. “Dat is een antilope”, sprak hij met een ernstig gezicht. Ik vond dat geweldig omdat er zo een grote tegenstrijdigheid in zit. Letterlijk is het een ‘anti-loper’ maar in werkelijkheid is het juist het tegenovergestelde. Een antilope is een bijzonder snel dier. Het is te hopen dat voetbaltrainers deze omschrijving (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in De Panne...

Maandag 20 februari 2023
Beringen - Ondertussen, in De Panne...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mariette Stappers overleden

Maandag 20 februari 2023
Beringen - Mariette Stappers overledenMariette Stappers, weduwe van Armand Put, is overleden.
(° Mol op 14 april 1952 † Paal op 19 februari 2023)
Begroeting: donderdag 23 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Diana Billen overleden

Maandag 20 februari 2023
Beringen - Diana Billen overledenDiana Billen uit Hasselt, voorheen Paal, is overleden.
(° Koersel op 14 februari 1968 † Hasselt op 17 februari 2023) Begroeting: woensdag - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Thuiswinst voor Turkse FC

Zondag 19 februari 2023
Beringen - Thuiswinst voor Turkse FCIn Derde Provinciale B heeft Turkse FC Maasland Noordoost A verslagen met 5-1. Aan de rust was de stand 1-0. Turkse staat aan de leiding en heeft vijf punten voorsprong op Maasland Noordoost A. Volgende week speelt Turkse FC tegen Kattenbos.

Koersel B verliest in Heusden

Zondag 19 februari 2023
Beringen - Koersel B verliest in HeusdenIn een inhaalwedstrijd in Vierde Provinciale is Weerstand Koersel B met 2-1 gaan verliezen bij SK Heusden 06.

Versterking voor Stal Sport

Zondag 19 februari 2023
Beringen - Versterking voor Stal SportStal Sport heeft twee spelers aangetrokken: verdediger Alexander Goelen en doelman Luca Speelmans (Meldert).

Schilderwerken Qualipaint failliet

Zaterdag 18 februari 2023
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft donderdag schilderwerken Qualipaint uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 maart ingediend worden.

Damesvoetbal: Stokkem - Fufo 2-2

Zaterdag 18 februari 2023
Beringen - Damesvoetbal: Stokkem - Fufo 2-2In het damesvoetbal heeft Fufo Beringen 2-2 gelijkgespeeld bij V&V Stokkem. Aan de rust was de stand 1-1. Fufo Beringen staat na 17 wedstrijden zesde in de stand met 19 punten,

Regina Mundi 1939

Zaterdag 18 februari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Regina Mundi 1939ZoomEen heel eind terug in de tijd vandaag met de meisjesschool anno 1939 in Beringen-Mijn.

Lemen hoeve

Zaterdag 18 februari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Lemen hoeveZoomVeel oude hoeves in leem zijn er niet meer overgebleven maar deze staat nog in Koersel op de weg naar Koersels Kapelleke.

Uitkijken naar de zomer

Zaterdag 18 februari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Uitkijken naar de zomerZoomEdith kijkt vandaag al vooruit naar de zomer!
Beringen - Celstraf met uitstel voor dodelijk ongevalDrie maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel: die straf kreeg een vrouw uit Zonhoven die op 12 februari 2022 op de Heuvenstraat in Zonhoven fietser René Timmers uit Beringen aanreed die zes dagen later overleed. De rechter heeft de vrouw ook twee maanden rijverbod opgelegd. Zij mag pas terug auto rijden na een theoretisch- en praktisch examen en na een medisch- en psychologisch onderzoek. (PG)

Postkantoren maandag gesloten

Vrijdag 17 februari 2023
Beringen - Postkantoren maandag geslotenKomende (carnavals)maandag 20 februari zijn de postkantoren gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden wel overal uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 17 februari 2023
Weerbericht
In een strakke westelijke luchtstroming worden storingen naar onze streken gestuurd. Er valt regen, maar de hoeveelheden zijn niet zo erg groot. Na het weekend komt een hogedrukgebied met zijn kern over het noorden van Frankrijk te liggen. We krijgen dan wat vaker droog weer.
Vandaag is het meestal zwaar bewolkt en af en toe valt er een spat regen. Meestal is het echter droog. Er staat wel veel wind met windstoten tot 65 km/u. Het kwik bereikt 12 of 13 graden.
Zaterdag zijn de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Doelman Deelkens verlaat W. Koersel

Vrijdag 17 februari 2023
Beringen - Doelman Deelkens verlaat W. KoerselDoelman Dylan Deelkens trekt de deur achter zich dicht bij Weerstand Koersel. Hij verkast na één seizoen naar tweedeprovincialer KVV Heusden-Zolder.

Een nieuwe Vermeer in het Rijksmuseum

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - Een nieuwe Vermeer in het RijksmuseumZoomEen nieuwe Vermeer op de tentoonstelling in Amsterdam die volledig uitverkocht is: het ticketmeisje... (Cartoon: Fobie)

Twee jaar cel voor winkeldiefstallen

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - Twee jaar cel voor winkeldiefstallenTwee jaar cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een 47-jarige vrouw uit Ham bij verstek heeft gekregen voor het plegen van acht winkeldiefstallen. Ze sloeg toe in de Colruyt in Beringen, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Mol. In Hechtel-Eksel vloog ze tegen de lamp. De vrouw kwam al eerder in aanraking met het gerecht.

Fons Kaerts overleden

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - Fons Kaerts overledenFons Kaerts uit Beringen, weduwnaar van Anna Vandebergh (†2017), is overleden.
(° Beverlo op 18 april 1930 † Heusden-Zolder op 15 februari 2023) Begroeting: dinsdag 21 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 22 februari 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Geen bloemen of kransen.

François Pistorius overleden

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - François Pistorius overledenFrançois Pistorius uit Beverlo, echtgenoot van Denise Meeus, is overleden. 
(° Leuven op 27 maart 1946 † Korspel op 15 februari 2023) 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Rainilde Sneyers overleden

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - Rainilde Sneyers overledenRainilde Sneyers uit Paal, echtgenote van Paul Custers, is overleden.
(° Paal op 5 september 1951 † Paal op 15 februari 2023)
Begroeting: dinsdag 21 februari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring

Geel is de kleur van de lente

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - Geel is de kleur van de lenteZoomGust Ischen haalde zijn fiets al van stal een maakte een rit richting Paal op zoek naar het lentegevoel want ook dit jaar heeft de groendienst van de stad weer heel veel bloembollen geplant. En dat zien we nu al goed in het straatbeeld.
Geel is de kleur van de lenteGeel is de kleur van de lente
Geel is de kleur van de lenteGeel is de kleur van de lenteGeel is de kleur van de lente
Zoom

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 16 februari 2023
2.144.000 Belgen, of 18,7% van de bevolking, lopen risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de armoedecijfers voor 2022 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag op basis van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden publiceert.
13,2% van de Belgen leeft in een huishouden met een totaal besteedbaar inkomen dat lager is dan de armoedegrens, dat is 1.366 euro per maand voor een alleenstaande. Ze worden beschouwd als een risico op monetaire armoede.
Verder leeft (…) Het hele nieuwsbericht
Een appartement werd in Limburg gemiddeld 1,84 procent goedkoper in het laatste kwartaal van 2022. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. De prijsdaling in Limburg is opvallend sterker dan in de andere Vlaamse provincies. Ook de huizenmarkt koelde af, maar daar is de knik in de prijzen veel beperkter dan bij de appartementen. Hasselt versterkte in 2022 zijn positie als duurste Limburgse stad.
Een appartement van 95 vierkante meter kostte eind 2022 in Limburg gemiddeld 218.266 (…) Het hele nieuwsbericht

Paal-Tervant klopt HO Heide

Donderdag 16 februari 2023
Beringen - Paal-Tervant klopt HO HeideFC Paal Tervant heeft gisterenavond de punten thuis gehouden tegen HO Heide. Uitslag: 4-3.

Vurig als Valentijn

Woensdag 15 februari 2023
Vandaag gezien
Beringen - Vurig als ValentijnZoomWe kregen twee warme dagen met een zonsondergang zo rood als Valentijn maar de komende dagen moeten we weer even wennen aan wat kouder winterweer. (foto Gust Ischen)

Melanie Peeters overleden

Woensdag 15 februari 2023
Beringen - Melanie Peeters overleden
Melanie Peeters uit Heppen, weduwe van Nar Wellens, is overleden.
(° Beverlo op 7 maart 1928 † Heppen op 14 februari 2023)
Begroeting: donderdag 16 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur
Uitvaart: maandag 27 februari 2023 om 11.00 uur in de parochiekerk te Korspel.

Alice Gerits overleden

Woensdag 15 februari 2023
Beringen - Alice Gerits overleden
Alice Gerits uit Beverlo, weduwe van Michel Ketelbuters, is overleden.
(° Eksel op 18 januari 1933 † Beringen-Mijn op 13 februari 2023) Uitvaart: maandag 20 februari 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Netteke Peremans overleden

Woensdag 15 februari 2023
Beringen - Netteke Peremans overleden
Netteke Peremans uit Paal, echtgenote van Roger Renders, is overleden.
(° Paal op 15 december 1934 † Diest op 14 februari 2023) Begroeting: maandag 20 februari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 21 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Weersverandering

Woensdag 15 februari 2023
Weerbericht
Beringen - WeersveranderingAtlantische storingen kunnen stilaan tot over onze regio schuiven met veel wolken en ook wat neerslag. Het zonnige weer van de afgelopen dagen maakt plaats voor een heel ander weertype. De temperaturen blijven wel hoog voor de tijd van het jaar, maar het gaat wel een stuk harder waaien.
Vandaag is de zon eerst nog flink van de partij, maar vanuit het westen komen er hoge wolkenvelden opzetten en die sluieren de zon. Na de middag krijgt de zon het steeds moeilijker om doorheen de wolken te schijnen, (…) Het hele nieuwsbericht

E314 Boorsem vannacht afgesloten

Woensdag 15 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht opnieuw werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting het knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.

Dankbetuiging Louis Riebus

Woensdag 15 februari 2023
Beringen - Dankbetuiging Louis RiebusLangs deze weg willen we onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven in welke vorm dan ook bij het heengaan van Riebus Louis. Vanwege Anna, kinderen en kleinkinderen. Rust zacht pa.

Rihanna zwanger op Super Bowl

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Rihanna zwanger op Super BowlZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

René Laenen overleden

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - René Laenen overleden
René Laenen uit Tessenderlo, echtgenoot van Mia Deferme, is overleden.
(° Paal op 26 juni 1936 † Tessenderlo op 13 februari 2023)
Groeten: Op vrijdag 17 februari 2023 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, de urne van René te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Martinus te Tessenderlo op zaterdag 18 februari 2023 om 10.30 uur.

Talentcenter voor betere studiekeuze

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Talentcenter voor betere studiekeuzeZoomVandaag bestaan er in Vlaanderen en Limburg te weinig wetenschappelijke instrumenten om leerlingen en hun ouders te helpen een goede keuze te maken voor het secundair onderwijs. Het is daarom dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg het initiatief neemt om een Talentcenter op te richten in Limburg. Leerlingen uit het laatste leerjaar van het lager onderwijs en het eerste jaar van het secundair kunnen in klasverband terecht in het Talentcentrum voor verschillende testen die interesses, cognitieve (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Meer dan 2000 cannabisplanten ontdektVanochtend vond in Limburg de dertigste Cleanhouse-actie plaats sinds de start in 2015. Deze acties worden in nauw overleg met parket Limburg en eventueel de onderzoeksrechters periodiek georganiseerd met het oog op het detecteren en opruimen van cannabisplantages. Het doel is het beheersen van deze vorm van (georganiseerde) cannabisteelt binnen onze provincie. Op zes plaatsen werd een huiszoeking uitgevoerd: Zonhoven, Bilzen, As (2), Bree en Kortessem.
Op de Vogelsancklaan in Zonhoven (…) Het hele nieuwsbericht

Kunst voor de tuinvogels

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Kunst voor de tuinvogelsZoomZondag timmerden vrijwilligers van Natuurpunt en Limburgs Landschap in Houthalen-Helchteren 30 nestkastjes voor tuinvogels in elkaar. De grootte van het gat in het kastje verschilt al naargelang de vogelsoort. Maurice Cambré zorgde bij hem thuis voor een artistieke toets. Geïnspireerd door schilder Piet Mondriaan beschilderde hij het kastje in diens veelkleurige opvallende stijl (foto).
Kunst waarvan ook vogels kunnen genieten! Zou het niet mooi zijn als we ook de stijl van andere schilders op zulke nestkastjes zouden loslaten? Een Valerius De Saedeleer? Een Breugel? Een Rubens? Een Tuymans?  (Jef Lingier)

Storing in het seinhuis

Dinsdag 14 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanwege een storing in het seinhuis in Mol, waardoor de seininrichting op de spoorlijnen Mol-Hasselt en Mol-Hamont niet meer werkte, waren er in de loop van de voormiddag heel wat problemen bij de spoorovergangen op die lijnen. Infrabel vermoedde aanvankelijk dat er bij grondwerken in Balen een kabel was geraakt, maar het bleek om het seinhuis zelf te gaan. Een computerstoring daar was de oorzaak van enkele eigenaardige situaties aan de overwegen, waarbij slagbomen de indruk gaven niet te begrijpen wat er van hen werd verwacht. De lokale politie moest er het verkeer regelen.
Op dit ogenblik - 12.30u - heeft Infrabel een tijdelijke oplossing gevonden en komt het treinverkeer weer op gang. De storing zal in de loop van de namiddag ten gronde worden verholpen.

Valère Stalmans overleden

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Valère Stalmans overleden
Valère Stalmans uit Koersel, echtgenoot van Elisa Vandingelen, is overleden.
(° Beverlo op 15 mei 1933 † Beringen-Mijn op 13 februari 2023) Begroeting: donderdag 16 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19u45 tot 20u15
Uitvaart: vrijdag 17 februari 2023 om 13u15 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Zo ging dat in De Panne

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Zo ging dat in De PanneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Voetballers niet meer in 't zwart betaald'Een vergoedingsplafond van 4.500 euro per seizoen en alleen maar digitale betalingen. Met dat nieuwe financiële kader maakt Voetbal Vlaanderen vanaf volgend seizoen een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond de RSZ-bijdragen van amateurvoetballers, meldt Sporza. "De tijd waarin onze amateurclubs hun spelers honderden euro’s per maand in het zwart betaalden, is voorgoed voorbij." Lees meer bij Voetbal Vlaanderen

Daar is de lente

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Daar is de lenteZoomHet vriest nog 's nachts maar overdag krijgen we weer volop zon, de lente kriebelt al heel hard. Dat merkt ook Gust Ischen.
Daar is de lenteDaar is de lente
Daar is de lenteDaar is de lente
Daar is de lenteDaar is de lente
Zoom

Hinder bij De Lijn

Dinsdag 14 februari 2023
Beringen - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie is er hinder bij De Lijn. "De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers. Met de vakbondsactie wordt gepleit voor meer koopkracht en meer fiscale rechtvaardigheid", laat de vervoersmaatschappij weten. Wie een bus moet nemen, controleert best de app of de website. 

Een fijne Valentijn

Dinsdag 14 februari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Een fijne ValentijnZoomEen kaartje uit de oude doos met volgende boodschap vonden wij nog in ons archief.
"Het leven is een slaap
De liefde is er de droom
En gij zult geleven hebben
Als gij hebt bemind"

Liefde overwint alles

Dinsdag 14 februari 2023
Op deze Valentijnsdag geven we graag deze column mee van Meral Özcan. "Wij zagen allemaal het hartverscheurend beeld van de onvoorwaardelijke liefde van een vader voor zijn dochter. De vader die de hand van zijn dochter onder het puin niet loslaat, ook nadat ze overleden is. We houden elkaars handen vast om verbinding te voelen, warmte aan elkaar te geven en ook elkaars pijn te verzachten. De hopeloze vader, Mesut Hançer, heeft nog geprobeerd om met zijn handen het puin weg te halen, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Uniform oproepsysteem voor brandweer

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Uniform oproepsysteem voor brandweerZoomNa de zone Oost-Limburg hebben nu ook de hulpverleningszones Noord- en Zuid-West Limburg het nieuwe oproepsysteem ‘FrontForce Emergency’ in gebruik genomen. Een belangrijke stap voor de Limburgse hulpverlening, want dit stelt de drie Limburgse hulpverleningszones in staat om het oproepen van personeel, materiaal en voertuigen voortaan nog beter en sneller te laten verlopen.
Aan de hand van dit nieuwe oproepsysteem stuurt de brandweerdispatch zowel brandweer- als ziekenwageninterventies aan. (…) Het hele nieuwsbericht

COVID-19 is de derde doodsoorzaak

Maandag 13 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vandaag de doodsoorzaken voor 2020. De COVID-19-pandemie veroorzaakte in dat jaar 22.012 doden in België, of 17,4% van alle sterfgevallen. Daarmee is COVID-19, de besmettelijke ziekte veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, de derde doodsoorzaak in 2020. Net als in 2019 waren tumoren de belangrijkste doodsoorzaak. In totaal overleden 27.209 mensen aan tumoren (kwaadaardig, goedaardig of onzeker), ofwel 21,4% van alle sterfgevallen in 2020. 26.289 Belgen stierven aan aandoeningen van de bloedsomloop, ofwel 20,7% van alle sterfgevallen.
Beringen - Koperdiefstal op Industriezone West-LimburgBij een bedrijf aan de Schoebroekstraat in Paal werden afgelopen weekend verschillende bobijnen met resten van koperdraad gestolen.

François Noels overleden

Maandag 13 februari 2023
Beringen - François Noels overleden
François Noels uit Beverlo, echtgenoot van Chris Ketelbuters, is overleden.
(° Oostham op 19 juli 1947 † Halen op 12 februari 2023) Begroeting: vrijdag 17 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 18 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel.

Patrick Vanhees overleden

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Patrick Vanhees overleden
Patrick Vanhees uit Beverlo, echtgenoot van Kathleen Snyers, papa van Brent en Anne-Sophie, is overleden.
(° Beverlo op 1 september 1970 † Leuven op 12 februari 2023 ) Begroeting: vrijdag 17 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 18 februari 2023 om 12u00 in de parochiekerk te Korspel.

Misviering live op televisie

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Misviering live op televisieZoomDe Beringse zondagsmis van zondag 19 februari zal live uitgezonden worden op Eén om 10u. Iedereen is welkom in de kerk van Beringen-centrum om deze speciale viering bij te wonen. Deken Thieu Plessers is de voorganger en het kerkkoor luistert de viering op.

Verbraming

Maandag 13 februari 2023
Woord van de week
Door de stijgende stikstofgehaltes lijden verschillende bossen ten noorden van Brussel aan verbraming. Waar vroeger allerlei andere, vaak zeldzame planten stonden, staan nu braamstruiken. Ook netels floreren dankzij de overvloedige stikstof in de bodem. De bramen en netels woekeren vooral op plaatsen waar veel zonlicht invalt. Daar verdringen ze andere soorten die van licht houden, zoals bloemen. De verbraming en verneteling kunnen deels worden tegengegaan door de bramen en netels weg te maaien of door hazelaars te planten, die schaduw bieden.

Afhalen vuilniszakken

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Afhalen vuilniszakkenZoomVanaf vandaag kan je uw jaarlijks tegoed aan vuilniszakken afhalen. Dat kan bij AD Delhaize Koersel, Brico  Beringen, Carrefour Beringen, Amerikaanse Stock Paal, Hand Home Klus Beverlo, Spar Beringen-Mijn en op het recyclagepark.

Fotoverslag Weerstand Koersel

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Fotoverslag Weerstand KoerselZoomStephan Volders maakte een fotoverslag van de wedstrijd van Weerstand Koersel tegen Herk. Bekijk het album op onze Facebookpagina. 

Ontbijtactie Onder Ons

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Ontbijtactie Onder OnsZoomFanfare Onder Ons Koersel organiseerde een ontbijtactie en dat werd letterlijk en figuurlijk gesmaakt. Het bestuur zorgde voor een bomvolle doos vol lekkers. (Stephan Volders)
Ontbijtactie Onder OnsOntbijtactie Onder Ons
Ontbijtactie Onder OnsOntbijtactie Onder Ons
Zoom

Inbraak in Paal

Maandag 13 februari 2023
Beringen - Inbraak in PaalIn de Narcissenlaan in Paal is vrijdag rond middernacht een inbraak vastgesteld in een huis. De daders gingen er vandoor met juwelen, geld en en  kleding.

Gemeenteraad

Maandag 13 februari 2023
Beringen - GemeenteraadDeze avond is het gemeenteraad en je kan deze online volgen via de website van de Stad Beringen. En via de Internetgazet Beringen brengen we ook meteen verslag uit. Op de agenda onder andere: parkeren op het marktplein en de herdenkingsplaat van Lodewijk Heyligen.

Turkse FC klopt SLW Maaseik

Zondag 12 februari 2023
Beringen - Turkse FC klopt SLW MaaseikTurkse FC heeft SLW Maaseik verslagen met 2-1. Aan de rust was de stand 2-0 na doelpunten van Taspinar en Kandemir.
Beringen - Paal-Tervant verliest in HoepertingenFC Paal-Tervant heeft met 3-0 verloren op het veld van HiH Hoepertingen.

Weerstand Koersel wint van Herk

Zondag 12 februari 2023
Beringen - Weerstand Koersel wint van HerkWeerstand Koersel heeft gisteravond Herk FC verslagen met 3-0. Aan de rust was de stand 1-0. Vannueten en Vaesen (2) maakten de doelpunten. Herk FC miste een strafschop. De Koersel-spelers Claes en Asnong pakten geel.

Vinus Caubergs overleden

Zondag 12 februari 2023
Beringen - Vinus Caubergs overledenVinus Caubergs uit Paal, echtgenoot van Maria Lemmens, is overleden. 
(° Paal 25 mei 1923 † Beringen 10 februari 2023) 
Begroeting: vrijdag 17 februari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 18 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Stal en K ESK spelen gelijk

Zaterdag 11 februari 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal en K ESK spelen gelijkStal Sport en K ESK Leopoldsburg hebben op het veld van Stal 2-2 gelijk gespeeld. "Voor de derby tegen KESK Leopoldsburg kwamen heel wat toeschouwers naar de Nieuwendijk afgezakt. De burenstrijd werd een duel op het scherp van de snee, zodat de scheidsrechtster wel 7 gele kaarten moest trekken. En volgens sommigen hadden er dat gerust meer mogen zijn. Zoals te verwachten was, verliep het begin van de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers, die qua gestalte en spelinzicht de bovenhand hadden. Maar toch (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen verliest bij FC Diest

Zaterdag 11 februari 2023
Beringen - KVK Beringen verliest bij FC DiestIn de Derde Afdeling is KVK Beringen bij FC Diest gaan verliezen met 1-0.

Landing buizerd

Zaterdag 11 februari 2023
Beringen - Landing buizerdZoomJohan Put kon alweer een prachtige natuurfoto maken. Deze ochtend in Stal kreeg hij deze landende buizerd in het vizier. 

Damesvoetbal: Lommel - Beringen 2-5

Zaterdag 11 februari 2023
Beringen - Damesvoetbal: Lommel -  Beringen 2-5In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Lommel met 2-5 verloren van Beringen. Aan de rust was de stand 1-3. Voor Lommel scooorden Maes en Vandepaar. Kucuk maakte de Beringse doelpunten.

Ferdinand Willekens overleden

Zaterdag 11 februari 2023
Beringen - Ferdinand Willekens overledenFerdinand Willekens uit Paal, weduwnaar van Antonie Theunis, is overleden.
(° Tervant op 7 februari 1926 † Tervant op 9 februari 2023)
Begroeting: dinsdag 14 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 15 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Robert Noels overleden

Zaterdag 11 februari 2023
Beringen - Robert Noels overledenRobert Noels uit Koersel, weduwnaar van Gerarda Claes, is overleden.  (° Olmen op 10 oktober 1950 † Heusden-Zolder op 9 februari 2023)
Begroeting: woensdag 15 februari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 16 februari 2023 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Luisteren naar stilte

Zaterdag 11 februari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Luisteren naar stilteZoomElke zaterdag trouw op post: Lambert en Edith.

Café Breughelhof

Zaterdag 11 februari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Café BreughelhofZoomEr zijn ook veel gebouwen die zijn verdwenen in de loop der jaren. Alleen de herinnering blijft...En er zijn ongetwijfeld nog vele verhalen over café Breugelhof van Swa Meekers.

Kerk Beverlo

Zaterdag 11 februari 2023
Uit de oude doos
Beringen - Kerk BeverloZoomHet pittoreske Beverlo, heel lang geleden. Foto ingekleurd door Chris Umé.

Voetgangster levensgevaarlijk gewond

Vrijdag 10 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.30 uur is een 25-jarige voetgangster levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Kloosterdries in Ham. De vrouw werd onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht. Hert parket heeft een verkeersdeskundige opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

1 euro per inwoner

Vrijdag 10 februari 2023
Hoeveel moet een gemeente geven aan slachtoffers van de aardbevingen? Bij ons blijven de bedragen per gemeente relatief beperkt. In Eindhoven hanteren ze een andere norm: 1 euro per inwoner, zodat daar nu een bedrag van zowat 244.000 euro wordt overgeschreven naar het Nederlandse gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dat scheelt een slok op een borrel, nemen we aan.
Het is maar dat je 't weet
Wie vandaag bouwt of grondig verbouwt moest tot op heden een regenwaterput van 5.000 liter laten steken, ongeacht de dakoppervlakte. Daar komt nu verandering in, meldt minister Zuhal Demir. 5.000 liter blijft het minimum. Is je dakoppervlakte groter dan 80m² dan moet je regenwaterput minstens 7.500 liter groot zijn. Wanneer je dak meer dan 120m² beslaat, dan is een put van 10.000 liter verplicht. Dat water moet dan weer verplicht gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet, als poetswater of voor de wasmachine. De maatregel gaat in vanaf 2 oktober.

Mijnmuseum terug open

Vrijdag 10 februari 2023
Beringen - Mijnmuseum terug openZoomHet Mijnmuseum is terug open voor individuele bezoekers. De problemen met de verwarming zijn opgelost.

Hoge concentraties fijn stof

Vrijdag 10 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. "Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn of haar houtverbranding in te perken", zegt de Vlaamse MIlieumaatschappij. Omwille van de slechte (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieDe nationale vakbondsactie op dinsdag 14 februari zorgt voor hinder op de dienstverlening van De Lijn. De actie is niet gericht tegen De Lijn, maar er neemt wel personeel van De Lijn deel. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling op dinsdag 14/2 ; deze zal vanaf zondagavond bekend worden gemaakt.
Beringen - Zoektocht naar personeel is dramatischZoomPersoneelstekort is momenteel dé grootste belemmering voor Limburgse bedrijven. Dat blijkt uit een nieuwe Voka-enquête. Bij 6 op de 10 ondernemingen in Limburg komen er gewoonweg onvoldoende kandidaten af op vacatures. Meer dan de helft van de bevraagde werkgevers geeft ook aan dat potentiële kandidaten niet over de juiste skills beschikken. “Deze problematiek is niet nieuw, maar beterschap lijkt nog niet in zicht en dat is zeer zorgwekkend”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “De overheden moeten alle mogelijke middelen aangrijpen om deze negatieve evolutie een halt toe te roepen.”

Katleen Das overleden

Donderdag 9 februari 2023
Beringen - Katleen Das overledenKatleen Das uit Gent, partner for life van Eddje, is overleden.
(° Beringen op 1 juli 1984 † Dendermonde op 5 februari 2023) Begroeting: dinsdag 14 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Woninginbraak op Koerselsesteenweg

Donderdag 9 februari 2023
Beringen - Woninginbraak op KoerselsesteenwegGisterenavond is een inbraak vastgesteld in een huis aan de Koerselsesesteenweg. Om binnnen te geraken werd de voordeur opengebroken. Er is geen buit.
Dieven zijn vermoedelijk met valse sleutels binnengeraakt in een woning aan de Burgemeester Geyskensstraat. Zij gingen er met juwelen aan de haal.

Voetganger (17) aangereden

Donderdag 9 februari 2023
Beringen - Voetganger (17) aangeredenGisterennamiddag is een 17-jarige voetganger uit Beringen aangereden in de Guido Gezellestraat. Hij raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Aantal geboorten in 2022 gedaald

Donderdag 9 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden voorlopig ongeveer 113.800 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er zo’n 2.800 minder dan in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,4%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,2%) en het Waalse Gewest (-0,6%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-11,1%) ten opzichte van de periode 2018-2021. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2022 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Stal Sport verliest bij Elen

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Stal Sport verliest bij ElenIn Tweede Provinciale is Stal Sport bij Standard Elen gaan verliezen met 3-1.

W. Koersel - KFC Eksel 1-2

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - W.  Koersel - KFC Eksel 1-2In Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel thuis met 1-2 verloren van KFC Eksel.

KVK Beringen speelt gelijk

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - KVK Beringen speelt gelijkKVK Beringen is, thuis tegen Schoonbeek-Beverst, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Bij de rust was het nog 1-0. Voor Beringen scoorde Er. KVK-speler Koeman kreeg al na zeven minuten een rode kaart.

Meer wolken

Woensdag 8 februari 2023
Weerbericht
Beringen - Meer wolkenEen kanjer van een hogedrukgebied ontfermt zich over het weer in onze streken. De zon is daarbij omnipresent en er staat nauwelijks wind. Met heldere condities tijdens de nacht vriest het wel algemeen. Minpunt is de luchtkwaliteit: omdat er nauwelijks beweging in de atmosfeer is, blijven stof- en roetdeeltjes hangen en is de luchtkwaliteit zeer slecht. De kern van het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan richting Rusland, waardoor donderdag een erg zwakke storing over onze streken kan schuiven. Ook de dagen (…) Het hele nieuwsbericht

Richard Vanherle overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Richard Vanherle overledenRichard Vanherle uit Beringen, echtgenoot van Stefanie Vandezande, is overleden?
(° Paal op 25 december 1940 † Koersel op 8 februari 2023) 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Drie auto's botsen: twee gewonden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Drie auto's botsen: twee gewondenEen 54-jarige vrouw uit Beringen en een 30-jarige man uit Diepenbeek raakten gewond bij een kop-staartbotsing tussen drie auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.10 uur.
Op de Facebookpagina van een (ingeweken) Peltenaar vonden we een heftige reactie op het tamelijk omstreden tv-programma Het Verhaal van Vlaanderen. Piet Peters snuffelt al een half leven aan de (naar zijn zeggen) van de pot gerukte mythevorming rond 1302. Stukjes van zijn puzzel staan op zijn website www.leugensvan1302.be die wellicht nooit helemaal klaar geraakt omdat hij met zoveel andere dingen bezig is... Hier is die reactie: 
"Het (…) Het hele nieuwsbericht

Wendy Liberloo overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Wendy Liberloo overleden
Wendy Liberloo uit Ham, echtgenoot van Pascal Berben, mama van Anouk en Milo, is overleden.
(° Koersel op 11 november 1974 † Hasselt op 7 februari 2023) Begroeting: maandag 13 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: dinsdag 14 februari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Petrus Sleurs overleden

Woensdag 8 februari 2023
Petrus Sleurs uit Paal is overleden.
(° Grote-Brogel op 14 april 1947 † Diest op 4 februari 2023 Uitvaart: Verstrooiing op begraafplaats te Paal op vrijdag 10 februari 2023 om 14.30 uur
Beringen - 10.000 euro voor slachtoffers aardbevingVanuit het Fonds Wereldnoden schenkt bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. “De machteloosheid ten aanzien van zulke natuurramp roert me enorm”, zegt bisschoppelijk  gedelegeerde voor de diaconie en de caritassector Frank Deloffer. “In die situaties willen we ons christelijk geloof ook werkelijk in daden uitdrukken".

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Stal Sport trekt twee spelers aan

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Stal Sport trekt twee spelers aanTweedeprovincialer Stal Sport heeft twee spelers aangetrokken: Emre Bicici (HO Heide) en Koray Karaduman (Beringen).

Nathalie Leyssens overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Nathalie Leyssens overledenMaandag is in Koersel Nathalie Leyssens overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Maurice Kumpen. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Franken Uitvaartzorg in Heusden-Centrum.

Koude maar mooie winterdag

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Koude maar mooie winterdagZoomWe krijgen enkele koude maar zonnige winterdagen, ideaal om eens een frisse winterwandeling te doen en te genieten van de ontluikende natuur. (foto's Gust Ischen)
Koude maar mooie winterdagKoude maar mooie winterdag
Koude maar mooie winterdagKoude maar mooie winterdagKoude maar mooie winterdag
Zoom

Bert Van Erom overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Bert Van Erom overledenBert Van Erom uit Leopoldsburg, echtgenoot van Christiane Berrevoets, is overleden.
(° Heppen op 19 januari 1946 † Overpelt op 7 februari 2023) Begroeting: maandag 13 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Louis Oeyen overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Louis Oeyen overledenLouis Oeyen uit Paal, echtgenoot van Irena Volckaerts, is overleden. (° Tessenderlo op 11 maart 1935 † Hasselt op 5 februari 2023)  Begroeting: donderdag 9 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 uur 
Uitvaart: zaterdag 11 februari 2023 om 11.00 uur in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen te Heusden-Zolder.

Florent 'Flor' Ven overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Florent 'Flor' Ven overledenFlorent 'Flor' Ven uit Beringen is overleden. 
(° Beverlo op 2 december 1954 † Heusden-Zolder op 3 februari 2023 )
Begroeting: donderdag 9 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: De asverstrooiing zal plaatshebben op vrijdag 10 februari 2023 om 13u30, op de begraafplaats van Beringen-Centrum.

Louis Riebus overleden

Woensdag 8 februari 2023
Beringen - Louis Riebus overledenLouis Riebus uit Paal, echtgenoot van Anna Bogaerts, is overleden. (° Paal op 24 juli 1935 † Hasselt op 6 februari 2023)
Begroeting: vrijdag 10 februari 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 11 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Turkse vlag halfstok

Dinsdag 7 februari 2023
Beringen - Turkse vlag halfstokZoomUit solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije heeft het stadsbestuur een Turkse vlag halfstok gehangen op het stadsplein.

Boetes voor betrapte winkeldieven

Dinsdag 7 februari 2023
Winkeldiefstal is nog steeds een veelvoorkomende vorm van criminaliteit die, in tegenstelling tot andere vormen van diefstal, de laatste jaren niet is afgenomen. Iedere handelaar maakt het wel eens mee en vaak wordt er geen aangifte gedaan. Om die straffeloosheid tegen te gaan, voerden minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en het College van procureurs-generaal vorig jaar lik-op-stukboetes of onmiddellijke minnelijke schikkingen in voor winkeldiefstal. Hiermee kan de politie de dader ter (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wolf doodgereden

Maandag 6 februari 2023
Beringen - Opnieuw wolf doodgeredenZoomOpnieuw is een wolf doodgereden, de tweede al op nog geen week tijd. Vanavond gebeurde dat op de N76, de weg tussen Zwartberg en Meeuwen. Daar is de toegang tot de weg voor dieren nochtans slechts mogelijk via uitgangen die met waarschuwingslichten voor het verkeer zijn beveiligd. Hoe het kwam dat de wolf op die weg werd aangereden, is nog niet duidelijk.
Volgens het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gaat het om een mannelijke wolf, van ongeveer een jaar oud. Medewerkers van het NHC zijn het kadaver gaan ophalen. 
Donderdag jl. werd een jonge wolf doodgereden in Hechtel-Eksel. In totaal zijn de voorbije jaren in Limburg al zeven wolven door het verkeer omgekomen. (Foto NHC)

Kermisballon

Maandag 6 februari 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - KermisballonLaat eens een ballonnetje op! Het is kermis in het Land van de Koude Oorlog. De Chinezen hadden het illustere idee om een ballon richting USA te laten vliegen. “Per ongeluk” zeggen ze als ik de ondertitels mag geloven want ik versta geen Chinees. Niks uit China komt per ongeluk ergens terecht, dat kunnen ze mij nooit wijsmaken. Denk je nu echt dat die ballon onbestuurbaar was en met de wind van achter in het Amerikaanse luchtruim terecht kwam? Maak dat maar iemand anders wijs. In onze kindertijd op de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers roven koperkabel

Maandag 6 februari 2023
Beringen - Inbrekers roven koperkabelDieven drongen het voorbije weekend binnen in een bedrijf aan de Industrieweg in Paal. Zij gingen er met koperkabel aan de haal.
Beringen - Steunactie Rode Kruis voor aardbevingZoomRode Kruis-Vlaanderen zet 200.000 euro vanuit het noodhulpfonds in voor humanitaire ondersteuning bij de aardbevingen die Turkije en Syrië getroffen hebben. De noden ter plaatse zijn immers enorm hoog: er is op dit moment al sprake van meer dan 2.300 doden en zo’n 10.000 gewonden. Bovendien zijn ook duizenden gebouwen verwoest. “Onze collega’s van de Turkse Rode Halve Maan, de Syrische Rode Halve Maan en het internationale Rode Kruis kunnen momenteel alle hulp gebruiken”, aldus Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking van Rode Kruis-Vlaanderen. 
“Alle Limburgers die dus een steentje willen bijdragen, kunnen dit doen via rodekruis.be/aardbeving of het Rode Kruis-Vlaanderen rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding aardbeving". (foto Rode Kruis)

Kind gewond in Korenbloemstraat

Maandag 6 februari 2023
Beringen - Kind gewond in KorenbloemstraatIn de Korenbloemtraat is een kind lichtgewond geraakt bij een aanrijding door een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Spionageballon boven de Noordpool

Maandag 6 februari 2023
Beringen - Spionageballon boven de NoordpoolZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

'Minder huisvuil door Optimo'

Maandag 6 februari 2023
Beringen - 'Minder huisvuil door Optimo'ZoomHet Optimo-systeem van Limburg.net, waarbij slechts één ophaalbeurt nodig is voor verschillende huisvuilzakken, werkt nu één jaar. Uit metingen blijkt dat in de 33 gemeenten die op dit moment aan het systeem deelnemen, de hoeveelheid huisvuil met gemiddeld 4,95 % daalde, dat is 4,5 kg per inwoner, meldt Limburg.net.
In de gemeenten die werken met full Optimo - met vijf verschillende vuilniszakken - is de daling zelfs 5,47 %. In de gele zakken wordt gemiddeld 5,21 kg (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Neergestorte weerballon beïnvloedt WKZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Chauffeur bekneld in vrachtwagen

Maandag 6 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag botsten twee vrachtwagens op het afrittencomplex van de E313 in Hulst-Tesssenderlo. Eén van de chauffeurs zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep verwondingen op.
Beringen - Merovingische mantelspeld in Gallo-Romeins MuseumZoom2021 verwierf het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een belangrijk deel van de Merovingische grafvondsten uit Broechem (Ranst, provincie Antwerpen). Ze behoren tot de Vlaamse Topstukkenlijst. Hét topstuk – een gouden mantelspeld – is voortaan te bewonderen in de inkomhal van het museum. Experten hebben het over een Schijffibula in goud en zilver met filigraanversiering en ingelegd met granaat.
Het Merovingisch grafveld van Broechem is de best onderzochte, (…) Het hele nieuwsbericht

Twee spelers weg bij W. Koersel A

Maandag 6 februari 2023
Beringen - Twee spelers weg bij W. Koersel AWout Vannueten (Wiemismeer) en Gilian Vaesen (Juve A) verlaten Weerstand Koersel A. De club heeft inmiddels ex-prof Alessandro Cerigioni aangetrokken.

Sneeuwklokjes

Maandag 6 februari 2023
Beringen - SneeuwklokjesZoomSneeuwklokjes zijn de eerste voorjaarsbloeiers en luiden de komst van de lente in maar anderzijds wijst de naam ook nog naar de winter want sneeuw in februari is niet zo ongewoon. (foto Marleen Abeels)

Weerstand Koersel B speelt gelijk

Zondag 5 februari 2023
Beringen - Weerstand Koersel B speelt gelijkIn Vierde Provinciale is weerstand Koersel B, thuis tegen Torpedo Hasselt B, niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.
Beringen - Paal-Tervant verplettert Herderen-MillenFC Paal-Tervant heeft vanavond een mooie thuisoverwinning behaald: Herderen-Millen werd verpletterd met 8-1.

Kadijk wint ruim van Stal Sport

Zaterdag 4 februari 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Kadijk wint ruim van Stal SportKadijk heeft vanavond met forfaitcijfers Stal Sport verslagen: 5-0. De doelpunten kwamen van Kenneth Ulenaers (2), Stijn Molenberghs (2) en Gert Gorssen. "Op het veld van Kadijk (kunstgras) heeft Stal vanavond een 5-0 forfaitnederlaag opgelopen. De thuisploeg ging verschroeiend van start en had na amper 8 minuten reeds een geruststellende 3-0 op het bord staan. Het was niet te geloven hoe de bezoekende verdedigers er telkens weer in slaagden de bal te ontzetten in de voeten van een thuisspeler. In de derde (…) Het hele nieuwsbericht

Weerstand Koersel wint bij Juve

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Weerstand Koersel wint bij JuveIn Eerste Provinciale is Weerstand Koersel met 2-4 gaan winnen bij Juve Hasselt.

KVK Beringen verliest van Kampenhout

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - KVK Beringen verliest van KampenhoutKVK Beringen heeft thuis met 2-3 verloren van Kampenhout. Bij de rust was het nog 1-0, met dank aan Berkay Demirsoy. Na de rust scoorde Sergen Yakupçebioglu de 2-0, maar Kampenhout kon nadien niet alleen gelijkmaken maar er nog een extra goal bovenop leggen.

Turkse FC wint bij Bocholt B

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Turkse FC wint bij Bocholt BIn Derde Provinciale is leider Turkse FC bij Bocholt B gaan winnen met 0-1.

Damesvoetbal: Kadijk klopt Beringen

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Damesvoetbal: Kadijk klopt BeringenGisteravond hebben de dames van Kadijk die van Fufo Beringen verslagen met 6-0. De doelpunten werden gescoord door Jessy Loos, Silke Vromans, Valentina Aerts, Yelice De Locht, Roos Reijnders en Jolien De Cremer. Volgende week woensdag om 20u is er thuis de topper tegen Zonhoven, de tweede in de stand, na leider Kadijk. Supporters, ga die dames aanmoedigen! Iedereen welkom!

Geheimzinnige ballon boven de VS

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Geheimzinnige ballon boven de VSZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Robot voorgesteld in SFZ

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Robot voorgesteld in SFZZoomOnder ruime belangstelling van onder meer de huisartsen uit de streek, is vandaag de Versius-robot voorgesteld in het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder. De robot is ontwikkeld door specialisten aan de universiteit van Cambridge, er zijn op dit moment wereldwijd 100 exemplaren in gebruik, dit is de eerste in de Benelux. Eén van de voordelen van deze operatierobot in vergelijking met andere in Limburg is dat hij veel lichter is en dus makkelijk verplaatsbaar. "We gaan nu in eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Davy Breugelmans overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Davy Breugelmans overleden
Davy Breugelmans uit Beverlo, zoon van Martin Breugelmans - zoon van Heidi Vanotterdijk, is overleden.
(° Heusden-Zolder op 13 maart 1993 † Hasselt op 3 februari 2023) Begroeting: vrijdag 10 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 11 februari 2023 om 11u00 in de aula van Crematorium Hasselt - Prins-Bisschopssingel 67 te Hasselt.

Anna Moons overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Anna Moons uit Koersel is overleden.
(° Heusden op 9 september 1935 † Koersel op 2 februari 2023)
Begroeting: woensdag 8 februari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Christine Aras overleden

Zaterdag 4 februari 2023
Christine Aras uit Paal is overleden.
(° Hasselt op 26 augustus 1962 † Genk op 2 februari 2023)
Begroeting: woensdag 8 februari 2023- funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Luc Lemmens overledeen

Zaterdag 4 februari 2023
Beringen - Luc Lemmens overledeen
Luc Lemmens uit Koersel, echtgenoot van Fanny Keunen, is overleden.
(° Koersel op 20 augustus 1958 † Koersel op 3 februari 2023 Begroeting: donderdag 9 februari 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 10 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel

School Sinte-Lutgart

Zaterdag 4 februari 2023
Uit de oude doos
Beringen - School Sinte-LutgartZoomVandaag terug in de tijd met een ingekleurde foto door Chris Umé.

Kiosk mooi gerestaureerd

Zaterdag 4 februari 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kiosk mooi gerestaureerdZoomWie al eens op het Kioskplein passeert heeft ongetwijfeld al de restauratie opgemerkt. Een officiële plechtigheid door de Stad Beringen volgt nog.

Winteravonden

Zaterdag 4 februari 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - WinteravondenZoomDe wekelijkse gekleurde woorden van Edith brengen ons bij donkere winteravonden.

Inbraak in flat: juwelen weg

Vrijdag 3 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Juwelen, horloges, boorddocumenten en een reispas: dat is de buit van een inbraak in een appartement aan de Geelsebaan in Tessenderlo.
Beringen - 'Wonen in Limburg': de nieuwe woonmaatschappijZoomVanaf 1 juli zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn: ‘Wonen in Limburg’. Ze gaat de 19 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vervangen, die nu 375 medewerkers tellen. Het gaat om Cordium, KBM, Vooruitzien, Nieuw Dak, Nieuw Sint-Truiden, Maaslands Huis, Kempisch Tehuis, Woonzo, Ons Dak, Hacosi, Landwaarts, Kleine Landeigendom, SVK Het Scharnier, SVK Midden-Limburg, SVK Houtvast, SVK West-Limburg, SVK Land (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt opnieuw kouder

Vrijdag 3 februari 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt opnieuw kouderNa de doortocht van een koufront op zondagochtend stroomt gevoelig koudere lucht over onze streken. Wel stijgt de luchtdruk en is het droog met een grote kans op zonneschijn. Na het weekend gaat het ook tijdens de nacht vriezen. Tot het koufront voorbij is getrokken krijgen we zacht en bewolkt weer met soms een drupje regen.
Vandaag zijn de wolken nadrukkelijk aanwezig. Een enkele opklaring is niet uitgesloten, maar meestal blijft het zwaar bewolkt tot betrokken. Bovendien is een lokaal drupje motregen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder wagens ingeschreven

Vrijdag 3 februari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal geregistreerde wagens in België daalt voor het derde jaar op rij. In  2022 waren er 374.597 personenwagens ingeschreven in België, of 4,6% minder dan in 2021. In 2019 werden 557.970 nieuwe wagens in gebruik genomen, wat betekent dat de markt op drie jaar tijd met ongeveer een derde is gekrompen. De verkoop van nieuwe hybride personenauto's (benzine of diesel + elektrisch) steeg met 15%, van 115.317 auto's in 2021 naar 133.184 in 2022. Ook de verkoop van puur elektrische auto's (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een miljoen Belgen zijn materieel en sociaal kansarm: onverwachte uitgaven en vakanties zijn de belangrijkste obstakels. 9,5% van de Belgische bevolking is materieel en sociaal achtergesteld. Dit komt overeen met 1.083.000 personen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 17,5% van de bevolking, in het Waals Gewest 14,4% en in het Vlaams Gewest 5,4%. Dit zijn de eerste resultaten van de enquête naar inkomen en levensomstandigheden in 2022. (Statbel)

Opnieuw wolf doodgereden

Vrijdag 3 februari 2023
Beringen - Opnieuw wolf doodgeredenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Frans Vanderheyden overleden

Donderdag 2 februari 2023
Beringen - Frans Vanderheyden overledenFrans Vanderheyden uit Leopoldsburg, echtgenoot van Hilda Ariën, is overleden.
(° Heppen op 17 augustus 1943 † Leopoldsburg op 1 februari 2023) Begroeting: dinsdag 7 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 8 februari 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Lena Holjak overleden

Donderdag 2 februari 2023
Beringen - Lena Holjak overledenLena Holjak uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Koersel op 11 januari 1942 † Heusden-Zolder op 1 februari 2023) Begroeting: dinsdag 7 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 8 februari 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn.

Stephanie Rijkers overleden

Donderdag 2 februari 2023
Beringen - Stephanie Rijkers overledenStephanie Rijkers uit Beverlo, weduwe van Alfons Coels, is overleden.  
(° Beverlo op 27 april 1929 † Meerhout op 2 februari 2023) Begroeting: dinsdag 7 februari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19u45 tot 20u15 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Stal Sport trekt speler aan

Donderdag 2 februari 2023
Beringen - Stal Sport trekt speler aanTweede provincialer Stal Sport heeft speler Yannick Helsen aangetrokken. Hij komt over van Averbode-Okselaar.

Batterij van heftruck vat vuur

Donderdag 2 februari 2023
Beringen - Batterij van heftruck vat vuurDeze ochtend vatte een batterij van een heftruck vuur bij Kuehne + Nagel op industriezone West-Limburg. De werknemers werden uit voorzorg geëvacueerd en de brandweer kwam ter plaatse. De brand was snel onder controle, niemand geraakte gewond bij het incident.

Drie faillissementen uitgesproken

Donderdag 2 februari 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van OK Construct uit Beverlo en van Compa Consult en Ashraf&Sons, beide uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 4 maart ingediend worden.

Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'

Donderdag 2 februari 2023
Beringen - Nieuwe hEARDROPS: 'Dronotonous'ZoomMusica in Pelt heeft een nieuw hEARDROPS-filmpje online geplaatst. Het heet "Dronotonous" en het gaat over drone-klanken. Een drone is hier geen mini-helikopter maar een lang aangehouden toon. Je vindt drones zelfs in het leven van alledag. Sommige drones zijn rijk genoeg om er wat meer in detail naar te luisteren. Geef ze alleen even wat aandacht. Speel met hun klankkleur, volume, duur of richting. Combineer ze in lagen op elkaar of laat ze met elkaar interageren. Mooi om te bekijken en te beluisteren!
In 2023 organiseert Centrum Duurzaam Groen maar liefst 24 gratis online workshops voor particulieren. Allemaal in het teken van het sluiten van de biologische kringloop in huis en tuin.
De eerste workshop gaat door op maandag 13 februari 2023. De volgende thema's komen aan bod: voedselverlies, thuiscomposteren, kippen houden, grasbeheer, snoeihout voorkomen en verwerken, stadstuinieren.
Zin om bij te leren hierover? Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via deze link. Deze workshops worden georganiseerd met medewerking van Vlaco vzw en Limburg.net

Auto op dak beland

Woensdag 1 februari 2023
Beringen - Auto op dak belandEen 50-jarige vrouw uit Beringen is gewond geraakt toen ze met haar auto van de baan ging in de Linkhoutstraat in Linkhout. Haar wagen belandde op zijn dak. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 0.45 uur.

Bouwmateriaal uit container gestolen

Woensdag 1 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Olmensesteenweg in Oostham is bouwmateriaal uit een container gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Aanwinst voor Weerstand Koersel

Woensdag 1 februari 2023
Beringen - Aanwinst voor Weerstand KoerselRobbe Ceyssens zal komend seizoen de kleuren van Weerstand Koersel verdedigen. Hij speelt nu bij Zonhoven United.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen