Het overige nieuws

Assurea failliet verklaard

Donderdag 30 november 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van financieel advieskantoor Assurea uit Paal. Voor alle duidelijkheid: het gaat om een oude vennootschap en heeft niets te maken met het huidig kantoor met dezelfde naam.
Assurea is de handelsbenaming van Brokers Paal BV met ondernemingsnummer 0653.870.169 die sinds 2016 het kantoor overgenomen heeft van de vennootschap ASSUREA BV. De benaming ASSUREA werd destijds mee overgenomen omwille van commerciële redenen.  ASSUREA BV onder ondernemingsnummer 0462 382 469 werd uitgebaat door de heer Gielen Jean-Pierre en was al geruime tijd niet meer actief in de verzkeringssector. Assurea (Brokers Paal) heeft geen enkele band met de vennootschap ASSUREA BV", zegt huidig zaakvoerder Ozdemir Ismail.
Het kantoor vandaag wordt uitgebaat door Ozdemir Ismail en zijn vaste medewerker Rob Gielen.

De Warmste hotdog

Donderdag 30 november 2023
De Warmste Week
Beringen - De Warmste hotdogDe begeleiding van BKO De Bengeltjes Koersel organiseert op 8 december ‘De warmste hotdog’. Iedereen is welkom aan de COR in Koersel van 18u30 tot 21u. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de begeleiding.

Juwelen gejat in appartement

Donderdag 30 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is ingebroken in een appartement aan de Schulensebaan. Er zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Twee inbraken op Kerkplein

Donderdag 30 november 2023
Beringen - Twee inbraken op KerkpleinIn een appartementsgebouw aan het Kerkplein in Koersel is er ingebroken in twee flats. De buit bestaat uit juwelen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Beringen - KBHB start met handbalacademiesZoomDe Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstmarkt Ocura

Donderdag 30 november 2023
Beringen - Kerstmarkt OcuraZoomVrijdag 8 december kan je in Ocura Beringen-Mijn van 14u tot 20u terecht voor een heuse kerstmarkt met diverse standhouders van lokale handelaars en kunstenaars. De kerstman komt langs en er is muziek van een zangkoor. De cafetaria en de feestzaal zijn open voor lekkere drankjes. Wie een hongertje heeft kan langs een van de eetstandjes passeren. Iedereen is van harte welkom. Inkom gratis.

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

Temperaturen onder het vriespunt

Woensdag 29 november 2023
Beringen - Temperaturen onder het vriespuntZoomDeze namiddag kregen we nog regen en zon met een mooie regenboog als gevolg. Vanavond duikelden de temperaturen al vroeg onder nul, wat zorgde voor vrieskou. Voor morgenvroeg wordt het dus opletten op de weg. Er is kans op winterse neerslag en mist. In de Ardennen ligt er op enkele plaatsen al wat sneeuw. Het KMI geeft voor Limburg nog altijd code geel. (Foto Marleen Abeels)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Balen - Beverlo 1-3

Woensdag 29 november 2023
In nationalee 3 heren C van het volleybal heeft Beverlo met 1-3 gewonnen vn Balen Sets: 25-18, 20-25, 21-25, 17-25. In nationale 2 dames B klopte Beverlo Heist met 2-1.

Code geel: winterse buien

Woensdag 29 november 2023
Beringen - Code geel: winterse buienHet KMI voorspelt vandaag winterse buien en waarschuwt daarom met de code geel.

De waterral

Woensdag 29 november 2023
Puur natuur
Beringen - De waterralZoomDe waterral is een ietwat geheimzinnige en schaarse broedvogel. Hij leeft aan het water, verscholen in het riet en laat zich bijna nooit zien. Horen kun je hem af en toe wel en hij maakt dan een gillend geluid zoals een varken doet. Soms heb je geluk en rent hij over het water van de ene rietkant naar de andere. En dat geluk had ik gisteren wel. Sommige waterrallen vertrekken naar het zuiden, maar de meesten blijven hier. Vooral de jonge van dit jaar blijven hier in hun vertrouwde omgeving. (Johan Put)
De waterralDe waterral
Zoom

Dieven binnen via schuifraam

Dinsdag 28 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is ingebroken in een appartement aan de Meerlestraat. Om binnen te geraken werd een schuifraam geforceerd. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Fikse buit bij inbraak in flats

Dinsdag 28 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Eersels in Tessenderlo is ingebroken in twee appartementen. De dieven maakten goud, geld, een luxe horloge en kleding buit.
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Beringen - Koud en wisselvalligVanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.

Sint-Barbaraviering in Paal

Dinsdag 28 november 2023
Beringen - Sint-Barbaraviering in PaalZoomMaandag 4 december wordt in de kerk van Paal een misviering gehouden ter ere van Sint-Barbara. Het is een lange traditie die door de Mijnwerkers-Brancardiers van Paal in ere wordt gehouden. Iedereen is van harte welkom in de kerk om 10u. Na de viering zal er een receptie zijn in de kerk.
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)

Dromen van een witte kerst

Dinsdag 28 november 2023
Beringen - Dromen van een witte kerstZoomVandaag worden de eerste sneeuwvlokjes voorspeld. In de Ardennen en mogelijk ook in het oosten van onze provincie. En met deze periode wordt dan al volop gedroomd van een witte kerst. Bing Crosby scoorde een wereldhit met zijn 'White Christmas' en de hoop op een witte kerst. Vandaag ga je ongetwijfeld Jan de Wilde horen op de radio met zijn klassieker 'De eerste sneeuw'. (Foto Roman Martyka)
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht

Boom valt op bestelwagen

Maandag 27 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een oude boom op een bestelwagen gevallen op de Heikant in Ham. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Wietplantage ontdekt in woning

Maandag 27 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Wietplantage ontdekt in woningIn een huis aan de Tessenderlosesteenweg in Deurne (Diest) is vandaag een wietplantage ontdekt. Om hoeveel planten het gaat is nog niet bekend.

Duidelijke verwarring

Maandag 27 november 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Duidelijke verwarringEen paar weken geleden schreef ik in deze column dat sprookjes niet bestaan. Dat was een grote dwaling want nu heeft Hans Put, eindredacteur van Internetgazet Beringen/Leopoldsburg, een sprookje uitgegeven met als titel ‘Ella en de toverklok’. Wat de belevenissen van Ella ook zijn, we gaan ze hier niet uit de doeken doen. Het sprookje lezen is de boodschap. Het zal natuurlijk de moeite zijn want als het woord toveren ergens wordt tevoorschijn getoverd, dan moeten we onze veiligheidsgordels goed (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Aerts 80!

Maandag 27 november 2023
Beringen - Pierre Aerts 80!Zoom
Pierre Aerts werd 80 en dat ging niet onopgemerkt voorbij want G-FUFO Beringen vierde hun secretaris uitbundig. Pierre gaf een feestje voor de club waar zijn hart ligt. De leden waren blij dat Pierre trakteerde. Zo goed als de hele club was dan ook aanwezig. Na een ludieke speech van Pierre kon het feest losbarsten. En dat ging door  tot in de late uurtjes. "Nog bedankt Pierre voor het feestje en voor alles wat je tot nu toe voor de club hebt gedaan. Hopelijk nog vele jaren vanwege het ganse G-Fufo Team". 
Pierre Aerts 80!Pierre Aerts 80!Pierre Aerts 80!
Zoom

Jeanneke Aerts overleden

Zondag 26 november 2023
Beringen - Jeanneke Aerts overleden
Jeanneke Aerts uit Paal, weduwe van André Claes, is overleden.
(° Paal op 13 juli 1933 † Beringen-Mijn op 26 november 2023) Begroeting: donderdag 30 november 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 1 december 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Arne Baers heeft gisteren de X2O Trofee Kortrijk - Urban Cross gewonnen. Vandaag behaalde hij nog een knappe vijfde plaats in de cross in het Franse Auxerre.
Beringen - Damesvoetbal: pandoering voor BeringenIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 8-0 verloren van Patro A.

Turkse FC en Hechtel spelen gelijk

Zondag 26 november 2023
Beringen - Turkse FC en Hechtel spelen gelijkIn Beringen hebben Turkse FC en KFC Hechtel vandaag 2-2 gelijkgespeeld. Aan nde rust wasn de stand 1-1. F. Teker maakte de 1-0  Hendriks hing de bordjes gelijk. is. Kislali maakte de 2-1. Kardes maakte een onwgoal. Kandemir en Kardes, twee spelers van Turkse, pakten een rode kaart. Voor de wedstrijd daagden 110 toeschouwers op.

Gelijkspel voor Weerstand Koersel

Zondag 26 november 2023
Beringen - Gelijkspel voor Weerstand KoerselIn Eerste Provinciale is Weerstand Koersel bij Herk FC niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Aan de rust was de stand 0-0. Voor Koersel scoorde Asnong. De Koerselse goalie pakte een strafschop. Na 13 wedstrijden staat Weerstand Koersel zesde met 20 punten.
Regenbogen

Zondag 26 november 2023
Beringen - RegenbogenZoom
'Een regenboog in de morgen, maak je maar veel zorgen; Maar een regenboog in de avondstond, leg gerust je hoofd op de grond'.
Johan Put en Gust Ischen stonden gisteren op de juiste plaats voor deze foto's. Ook vandaag is nog een dag om een regenboog te spotten want er zijn veel buien voorspeld met af en toe wat zon.
Regenbogen
Zoom

KVK Beringen klopt Torpedo Hasselt

Zaterdag 25 november 2023
Beringen - KVK Beringen klopt Torpedo HasseltIn Eerste Provinciale heeft KVK Beringen Torpedo Hasselt verslagen met 2-1. Aan de rust leidde Beringen met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Regales en Schmitz.Torpedo Hasselt kon in de 89ste minuuut tegenprikken via Beenaerts. Na 13 wedstrijden staat KVK Beringen elfde in de stand met 15 punten.

Paal-Tervant wint van Thes Sport B

Zaterdag 25 november 2023
Beringen - Paal-Tervant wint van Thes Sport BIn Tweede Provinciale heeft Paal-Tervant met 2-1 gewonnen van Thes Sport B. Voor Paal-Tervant scoorden Put en Reynders.

Koersel B klopt Lommel-Kolonie

Zaterdag 25 november 2023
Beringen - Koersel B klopt Lommel-KolonieWeerstand Koersel B heeft vanavond met 5-1 gewonnen van Grenstrappers Lommel-Kolonie.

Stal Sport klopt Grote Heide

Zaterdag 25 november 2023
Beringen - Stal Sport klopt Grote HeideStal Sport heeft vanavond Sporting Grote Heide verslagen met 1-0. Bij de rust was de stand nog 0-0. In de tweede helft kwam Stal op voorsprong via Rob Mertens. De paal en de uitstekende keeper van Stal hielden Grote Heide van de gelijkmaker. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Stal Sport klopt Grote HeideStal Sport klopt Grote Heide
Zoom

Ivonne Alenteyns overleden

Zaterdag 25 november 2023
Beringen - Ivonne Alenteyns overleden
Ivonne Alenteyns uit Paal, weduwe van Louis Saenen, is overleden.
(° Paal op 11 april 1929 † Hasselt op 24 november 2023) Begroeting: woensdag 29 november 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 30 november 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Beringen - hEARDROP: de geluiden van het universumZoomEr is weer een nieuwe hEARDROP te beluisteren bij Musica. hEARDROP [!]ASTRA gaat over geluiden van het universum en is volledig gelinkt aan de voorstelling [!]ASTRA die vandaag in première gaat in Dommelhof in Pëlt. Dompel je onder in de verschillende energieën van het universum. Laat je inspireren door het muzikale materiaal van een van de planeten en verken, experimenteer en improviseer samen. Hoe klinkt jouw universum? Er zijn waarschijnlijk nog onontdekte planeten. Hoe zouden die klinken en wat zou typerend zijn voor zo'n planeet?
Er zijn nog een paar tickets voor de voorstelling in Dommelhof. 

Meer regen dan regenbogen

Zaterdag 25 november 2023
Beringen - Meer regen dan regenbogenZoomVeel donkere dreigende luchten en flinke buiten waren gisteren decor in de hemel. Maar een stukje regenboog maakt veel goed. Vandaag krijgen we ongeveer hetzelfde schouwtoneel. (Gust Ischen)

Nu wij dansen

Zaterdag 25 november 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu wij dansenZoomEdit en Lambert dansen vandaag met hun wekelijkse bijdrage.

Cloisterama

Zaterdag 25 november 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - CloisteramaZoomDe kerk van Beringen-Mijn kreeg vorige week een lichtkunstwerk 'Cloisterama'. En dat maakt duidelijk een verschil. 
CloisteramaCloisterama
Zoom

Heimwee naar toen

Zaterdag 25 november 2023
Uit de oude doos
Beringen - Heimwee naar toenZoomVandaag een mooi gedichtje van Maria Vanhees uit Beverlo. We zagen het vorige week op de Facebookgroep Heemkunde Beverlo. Het gedicht pas perfect was het doel is van heemkunde en getuigt van een groot nostalgisch gevoel dat van alle tijden is. En die mooie tijd rond Sinterklaas is toch voor elk kind een fantastische herinnering.

Meer klanten bij voedselbanken

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De 37 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg helpen momenteel zo’n 11.000 gezinnen met voeding, een toename van 6,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. In Genk krijgt Sint-Vincentius 1.600 klanten over de vloer, het hoogste cijfer van alle gemeenten. Lommel staat met 582 klanten op de tweede plaats, Tongeren derde met 494 klanten.

Vijf procent Belgen niet online

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Het gebruik van internet is blijven stijgen in 2023: 95% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikt internet tegenover 89% in 2018 en 82% in 2013. Dit blijkt uit de laatste resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.
Van de resterende 5% had 2% ten minste drie maanden voor de enquête geen internet meer gebruikt en 3% had nog nooit internet gebruikt. Bepaalde categorieën van de bevolking zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Twee woninginbraken in Lummen

Donderdag 23 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Hoogveldstraat in Lummen gingen inbrekers met geld aan de haal. Bij een woninginbraak in de Kraaibergstraat zijn juwelen gestolen. Mogelijk zijn de inbraken het werk van dezelfde daders.

Laswerken De Witte failliet

Donderdag 23 november 2023
De rechtbank in Hasselt heef vandaag het faillissement uitgesproken van Laswerken De Witte uit Beverlo. De neerlegging van de schuldvorderingen vindt plaats op 23 december.

Hoop doet leven

Donderdag 23 november 2023
Beringen - Hoop doet levenZoomEen streepje zon als avondritueel maar het weerbericht ziet er niet zo rooskleurig uit. Regen blijft de rode draad de komende dagen. (Gust Ischen) 

Digitale vaardigheden fors gestegen

Donderdag 23 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen. Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023. Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80% van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf.
De digitale vaardigheden zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Bosmans overleden

Donderdag 23 november 2023
Beringen - Peter Bosmans overleden
Peter Bosmans uit Beringen is overleden.
(° Koersel op 7 februari 1965 † Beringen op 21 november 2023) Begroeting: dinsdag 28 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

25 bestuurders onder invloed

Donderdag 23 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) zijn vorige maand 25 chauffeurs onder invloed uit het verkeer geplukt: 10 hadden te diep in het glas gekeken, 15 hadden drugs gebruikt. De agenten schreven ook 23 boetes uit voor gsm-gebruik aan het stuur.

Vier medailles voor Sien

Donderdag 23 november 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Vier medailles voor SienZoom
Turnter Sien Vandezande was afgelopen weekend met haar turnclub Moed en Volharding uitgenodigd in Portugal voor een internationale turnwedstrijd. Met nieuwe oefeningen op zak en veel passie heeft ze hieraan deelgenomen. En de resultaten waren ook niet mis: brons met de vloeroefening, zilver op de balk, goud op de brug en nog een zilveren medaille all round. Ook haar andere teamgenoten behaalden mooie resultaten. Proficiat!

Vier medailles voor Sien
Zoom

Investering van 8 miljoen bij Vynova

Donderdag 23 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Investering van 8 miljoen bij VynovaZoomVlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir heeft vandaag de nieuwe, state-of-the-art deminwaterfabriek van chemiebedrijf Vynova in Tessenderlo officieel geopend. Deminwater is essentieel voor productieprocessen waarbij water van de hoogste kwaliteit nodig is. De nieuwe installatie, een investering van 8 miljoen euro, zal geen grondwater meer verbruiken. Vynova produceert in Tessenderlo verschillende essentiële basischemicaliën die onder meer in de bouwsector, de medische wereld, (…) Het hele nieuwsbericht

Pas op voor Quishing

Donderdag 23 november 2023
Cybercriminelen ontwikkelen om de haverklap nieuwe manieren om hun slag te slaan. De laatste trend is Quishing. Ze genereren een kwaadaardige QR-code die ze versturen of op een openbare plaats plaatsen. Als slachtoffers de code scannen, worden ze geleid naar een phishingsite of wordt er kwaadaardige software gedownload op hun apparaat. Opletten! Meer info

Anneleen in Paal voor De Warmste Week

Donderdag 23 november 2023
De Warmste Week
Beringen - Anneleen in Paal voor De Warmste Week
Op zondag 26 november 2023 gaat Anneleen van Down The Road samen met het Paalse BOB-team vlammen voor kinderen en jongere! Zodat iedereen kan opgroeien zonder zorgen!
3Tijdens de zondagsmarkt van Paal verkopen we samen met Anneleen Soep, Snoepjes en zelfgebakken wafels voor het BOB Experience Center aan de Paalsesteenweg 336 in Paal. 
1 liter soep voor 5,- euro, 1 snoepzakje voor 1,- euro per stuk of
2 zelfgebakken wafels voor 1,- euro.

Ria Gybels overelden

Donderdag 23 november 2023
Beringen - Ria Gybels overelden
Ria Gybels uit Beringen, levensgezel van Stefaan Cocriamont, is overleden.
(° Koersel, 5 april 1964 † Koersel, 22 november 2023)
Begroeting: maandag 27 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Monica Geerdens overleden

Donderdag 23 november 2023
Beringen - Monica Geerdens overleden
Monica Geerdens uit Koersel, echtgenote van Willy Ooms, is overleden.
(° Hasselt op 18 september 1965 † Koersel op 22 november 2023)
 Begroeting: dinsdag 28 november 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Auto in gracht, één gewonde

Donderdag 23 november 2023
Beringen - Auto in gracht, één gewondeAan het kruispunt van Katermeerstraat en de Paalsesteenweg kwamen gisterenavond rond half elf twee wagens in botsing. Een wagen kwam daarbij in een gracht terecht. Eén persoon werd hierbij gewond en overgebracht naar het ziekenhuis.
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2017 is in Limburg het aantal hogeschool- en universiteitsstudenten dat tijdens de studies een onderneming opstart verdubbeld: van 368 in 2017 naar 737 in 2022. Dankzij het statuut van student-zelfstandige kunnen ze tijdens hun studies een onderneming opstarten onder een gunstige regeling op vlak van sociale bijdragen.
Het statuut van student-zelfstandige werd in 2017 gecreëerd om jongeren die hogere studies volgen, te motiveren om tijdens hun studie een onderneming op te starten. Zij genieten hierbij van een gunstige regeling voor sociale bijdragen naar analogie met de zelfstandigen in bijberoep. Na afloop van hun studies blijft 45% van de vroegere studenten zelfstandige: 26% in hoofdberoep, 19% in bijberoep.

Brandstichting in Ham

Woensdag 22 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Ham hebben vandalen een bloembak in brand gestoken. Dat gebeurde gisterenavond laat.

Woninginbraak in Tessenderlo

Woensdag 22 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo is er ingebroken in een woning aan de Industrieweg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.

Het is maar dat je 't weet
Er komt tegen 2030 geen halvering van het pesticidengebruik in de EU. Dat heeft een stemming in het Europees Parlement vandaag uitgewezen. Vooral de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie, ging op de rem staan. Sara Matthieu (Groen) zei na afloop: "De agro-industrie heeft gewonnen op de kap van onze gezondheid en biodiversiteit. Dit is slecht nieuws voor het milieu, de bijen en onze gezondheid."

Theophiel Lemmens overleden

Woensdag 22 november 2023
Beringen - Theophiel Lemmens overleden
Theophiel Lemmens uit Heusden-Zolder (voorheen Koersel), is  overleden.
(° Koersel op 1 mei 1940 † Heusden-Zolder op 21 november 2023)
Begroeting: vrijdag 24 november 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 25 november 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 22 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezochtZoomEr zijn ruim 200 vacatures voor bus- of vrachtwagenchauffeur in Limburg. De VDAB organiseert daarom op dinsdag 5 december een  job- en initiatiedag over dat beroep bij de VDAB in Bilzen. Wie wil, kan daar ook een testrit maken met een bus of vrachtwagen op de oefenterreinen van VDAB. Ook werkgevers zijn er aanwezig met hun vacatures. Er kan dus meteen gesolliciteerd worden.
Als je nog geen rijbewijs D, C/CE of vakbekwaamheid code 95 hebt, krijg je info over de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen is gratis welkom, maar inschrijven is vereist: het aantal plaatsen is beperkt. 
Concreet: dinsdag 5 december 2023, van 9 tot 14.30 uur, Calvarieberg 6, Bilzen. Inschrijven kan tot 28 november via deze link. Je bent tussen 9 en 12 uur doorlopend welkom. (Foto Craig Adderley - Pexels)

Tijd voor voederhuisjes

Woensdag 22 november 2023
Puur natuur
Beringen - Tijd voor voederhuisjesZoomHet wordt stilaan kouder buiten. We gaan naar de winter toe en onze tuinvogels krijgen het moelijker om voldoende voedsel te vinden om de winter door te komen. Veel insecten verdwijnen onder de grond. De meeste bessen zijn geplukt en de regen maakt het moeilijker om nog voldoende voedsel te vinden. We kunnen ze helpen door een voederplaatsje te voorzien in de tuin. Strooi er wat gemengde zaden voor tuinvogels in, en hang wat vetbollen en pindaslingers aan. Je mag ze gerust blijven voederen tot in het voorjaar. (Johan Put) 

De kracht van macht

Dinsdag 21 november 2023
Vandaag gelezen
"Macht is een middelpuntzoekende kracht: waar macht is, stroomt nog meer macht naartoe. Doordat dit land is opgebroken in verschillende structuren en machtscentra, hebben alleen partijvoorzitters nog een overzicht. Alle macht vloeit onvermijdelijk naar hen toe. De enige manier om die macht te breken, is te hervormen."
(De van Lommel afkomstige auteur Joachim Pohlmann in De Morgen)

Het wordt kouder

Dinsdag 21 november 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderDankzij de invloed van een hogedrukgebied ten westen van Brest (Frankrijk) krijgen we een volledige droge dag op woensdag. Een warmtefront schuift in de nacht naar vrijdag wel over onze streken waarbij er wat lichte motregen kan vallen. Tot dan is het alleszins droog, maar de hoge en middelhoge wolken nemen wel gestaag toe. Na een zachte donderdag en nog een zachte vrijdagochtend, stroomt koudere polaire en vooral ook onstabiele lucht over onze streken. Het wordt dan een stuk kouder en die koude zet zich in het (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep betrokkene ongeval

Dinsdag 21 november 2023
Gisteren, 20 november, omstreeks 16u gebeurde er een verkeersongeval in Beringen op de kruising tussen de Ward Schoutedenstraat en de Sint-Catharinastraat (nabij het bpost-kantoor). Een fietser is er tegen een rode Renault Clio gereden. Na de eerste vaststellingen is de fietser vertrokken richting het zgn. ijzeren brugje zonder enige contactgegevens achter te laten. "We vragen de betrokken persoon om met ons contact op te nemen via dit mailadres: lenw64256[!]gmail.com", laat Lennert Witters weten. 

Jeanne Bertels overelden

Dinsdag 21 november 2023
Beringen - Jeanne Bertels overelden
Jeanne Bertels uit Beringen, weduwe van Thieu Custers, is overleden.
(° Retie op 4 november 1932 † Beringen op 20 november 2023) Begroeting: vrijdag 24 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 25 november 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk te Beringen-Centrum.

Louis Verluyten overleden

Dinsdag 21 november 2023
Beringen - Louis Verluyten overleden
Louis Verluyten uit Paal, echtgenoot van Maria Geukens, is overleden.
(°Vorst-Kempen op 8 januari 1942 † Paal op 21 november 2023) Groeten: Op donderdag 23 november 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Louis.

Felix Gaethofs overleden

Dinsdag 21 november 2023
Beringen - Felix Gaethofs overleden
Felix Gaethofs uit Tessenderlo, echtgenoot van Josée Loos, is overleden.
(°Paal op 22 januari 1941 † te Tessenderlo op 20 november 2023)
Uitvaart: In de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op maandag 27 november 2023 om 10.30 uur.

WK handbal: België tegen Italië

Dinsdag 21 november 2023
Beringen - WK handbal: België tegen ItaliëDeze voormiddag werd in Nyon geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen plaatsvindt. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt, de terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart.

Nisa in finale The Voice Kids

Dinsdag 21 november 2023
Beringen - Nisa in finale The Voice KidsZoomHet is de meest spannende week in het leven tot nu toe van Nisa Taspinar. Vrijdagavond staat ze in de finale van The Voice Kids. Heel Beringen en Tessenderlo duimt voor de sympathieke Nisa. De finale live volgen kan in cultuurhuis 't Goor in Tessenderlo. 

Reiniging carpoolparking

Dinsdag 21 november 2023
Beringen - Reiniging carpoolparkingZoomDit weekend wordt de carpoolparking van Paal opnieuw gereinigd. Dat wil zeggen dat je niet mag parkeren van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 6u. 

Negen priesterwijdingen in 2022

Maandag 20 november 2023
Kerk
In 2022 vonden in België 9 priesterwijdingen plaats. Er waren ook 14 diakenwijdingen. Het aantal seminaristen bedroeg 45. 23 personen volgden vorig jaar de opleiding tot diaken. (KerkNet)

Everzwijnen op pad in Stal

Maandag 20 november 2023
Beringen - Everzwijnen op pad in StalZoomRajesh Gielen (foto's onder) en Peggy Vanbergen konden everzwijnen fotograferen op pad in de buurt van de Guido Gezellestraat in Stal. 
Everzwijnen op pad in StalEverzwijnen op pad in StalEverzwijnen op pad in Stal
Zoom
Beringen - Camille op nieuwe pleister Rode KruisZoomNa meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers brachten toen voor het eerst pleisters aan de man. Met succes: er werden bijna 400.000 pleisters verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met een nieuwe ambassadeur, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar minstens even goed te doen. Niemand minder dan zangeres Camille Dhont zal - in de vorm van haar populaire stripfiguur - op de verpakking van de pleisters prijken.  “Bij mijn optredens zijn er altijd heel wat mensen van Rode Kruis-Vlaanderen in de buurt en dat geeft me een enorm veilig gevoel. Ik ben dan ook blij en vereerd dat ik dit jaar de pleisteractie kan ondersteunen en zo iets kan terugdoen voor Rode Kruis-Vlaanderen.” aldus Camille. De delegatie van het Rode Kruis MidWest Limburg (foto) is alvast trots op deze nieuwe campagne.

Morgen weer flitsmarathon

Maandag 20 november 2023
Beringen - Morgen weer flitsmarathonMorgenvroeg om 6 uur start weer een 24 uur lange flitsmarathon. In verschillende lokale politiezones wordt er een flitsmarathon gehouden. Let meer dan ooit op je snelheid!
Cateringbedrijf BCS Butterfly (bereidingen van dagverse soepen en kant-en-klaar salades) aan de Lochtemanweg heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.
De aanvraag omvat:
- een verandering van de inrichting voor de productie van soepen en salades, verpakken en vervoeren naar nabije omgeving - klasse 2.
- bijstelling bijzondere milieuvoorwaarden voor bijlage 5.3.2. van de sectorale voorwaarden, aanvraag om de lozingsnorm van de zwevende stoffen te verhogen.
- (…) Het hele nieuwsbericht
De treinen tussen Antwerpen en Limburg hebben deze voormiddag vertraging opgelopen nadat in het station van Geel een vrouw op de sporen viel, vlak voordat een trein arriveerde. Ze werd slechts lichtgewond, mede omdat ze tussen de twee spoorstaven viel waardoor ze door de onderkant van de trein nauwelijks geraakt werd. Meteen na het ongeval werd het treinverkeer in beide richtingen stilgelegd. De vrouw en de treinbestuurder zijn in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Momenteel rijden de treinen weer normaal.

Ivonne Lambregts overleden

Maandag 20 november 2023
Beringen - Ivonne Lambregts overleden
Ivonne Lambregts uit Beringen-Mijn (voorheen Beverlo), weduwe van René Van Moll, is overleden.
(° Beringen op 2 augustus 1931 † Beringen-Mijn op 18 november 2023)
Begroeting: woensdag 22 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: donderdag 23 november 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Lidia Mariotti overleden

Maandag 20 november 2023
Beringen - Lidia Mariotti overleden
Lidia Mariotti uit Beringen-Mijn is overleden.
(° Malonno (It) op 7 oktober 1947 † Beringen-Mijn op 19 november 2023)
Begroeting: donderdag 23 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 24 november 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Stal Sport verliest bij Opitter

Zondag 19 november 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest bij OpitterIn Derde Provinciale is Stal Sport bij Opitter FC gaan verliezen met 3-2 . Bicici en Bijloos scoorden voor Stal. Janssen (Opitter) werd uitgesloten na tweemaal geel. De Stalse voorzitter blikt terug: "Gezien zijn plaats in de klassering moet Stal Sport het momenteel bijna telkens opnemen tegen een tegenstrever die hoger gerangschikt staat. Vandaag trokken onze jongens naar Opitter. De wedstrijd was amper 3 minuten oud of we keken al tegen een achterstand aan. Een verre voorzet ging van links helemaal (…) Het hele nieuwsbericht
In het volleybal (nationale 3C Mannen) heeft Stalvoc Beverlo met 3-0 gewonnen van Hemiksem-Schelle B. Stalvoc staat zevende in de stand.

Dag van de Ambachten

Zondag 19 november 2023
Beringen - Dag van de AmbachtenZoomOp verschillende plaatsen in Limburg kon je vandaag terecht in de ateliers van ambachtslui. In het atelier van goudsmid Iris Mondelaers in Lummen kon je niet alleen kennismaken met de unieke juwelencollectie van Iris maar enkele gasten fleurden de galerij op. Zo toonde de Beringse Marylène Madau in primeur enkele grote en prachtige schilderijen in de stijl van haar ontwerpen die ze maakt voor haar sjaals. Liane Castermans toonde dan weer vrolijk en kleurijk keramiek. En Maison GMG maakte deze expo compleet met stijlvolle ontwerpen. 
Dag van de AmbachtenDag van de Ambachten
Zoom

Kunstwerk Cloisterama is permanent

Zondag 19 november 2023
Beringen - Kunstwerk Cloisterama is permanentZoomHet lichtkunstwerk dat gisteren werd geopend aan de Mijnkathedraal lokt heel veel positieve reacties uit. Veel lezers vragen zich wel af tot wanneer het werk te zien is. Het is geen tijdelijke installatie maar het is een permanent lichtkunstwerk. De uren dat het zal branden kunnen aangepast worden. In de winter is de kerk gekleurd van 15u tot 21u. Tijdens de andere seizoenen komen er aangepaste uren. Ook de kleuren kunnen in samenwerking met de kunstenaar nog veranderd worden. (Foto's Roman Martyka) 
Kunstwerk Cloisterama is permanentKunstwerk Cloisterama is permanent
Zoom

Paal-Tervant klopt Heusden-Zolder

Zondag 19 november 2023
Beringen - Paal-Tervant klopt Heusden-ZolderIn Tweede Provinciale heeft FC Paal-Tervant met 3-2 gewonnen van KVV Heusden-Zolder. Aan de rust was de stand 1-0. Voor de thuisploeg scoorden Strijbosch, Doumkos en Maes.
Beringen - Zaalvoetbal: Overpelt - Beringen 1-5In derde provinciale van het zaalvoetbal heeft RP Overpelt met 1-5 verloren van leider Calcio Beringen. RP Overpelt staat zesde in de stand.

Zwarte zwaan

Zondag 19 november 2023
Beringen - Zwarte zwaanZoom
Aan de Paalse Plas kan je momenteel een zwarte zwaan zien. Deze soort is een uit Australië afkomstige en hier ontsnapte en verwilderde exoot. Zwarte zwanen worden voornamelijk privé gehouden en gekweekt. (foto François Helsen)

W. Koersel A klopt KSK Meeuwen A

Zaterdag 18 november 2023
Beringen - W. Koersel A klopt KSK Meeuwen AIn eerste provinciale heeft Weerstand Koersel A  vanavond met 1-0 gewonnen van KSK Meeuwen A. Het doelpunt viel in de 17de minuut en werd gescoord door Cerigioni.

Achel VV wint van KVK Beringen

Zaterdag 18 november 2023
Beringen - Achel VV wint van KVK BeringenIn Eerste Provinciale heeft Achel VV met 5-2 gewonnen van KVK Beringen. UPDATE Een verslag van Edgard Driesen:
Een doorweekte zompige grasmat, wind en voortdurende regen, dat waren de alles behalve aangename omstandigheden waarin groen-wit en KVK Beringen elkaar vanavond op De Siggert partij gaven. Vlotte combinaties waren bijgevolg zeldzaam maar de thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Nick Pinxten legde de bal panklaar voor Andy Peeters en die trapte de bal hoog (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Patro Eisden B  0-4In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 0-4 verloren van Patro Eisden B. Fufo Beringen staat negende in de stand met 13 punten uit 11 wedstrijden.

Turkse FC speelt gelijk

Zaterdag 18 november 2023
Beringen - Turkse FC speelt gelijkTurkse FC is bij Thes B gelijk gaan spelen: 1-1.

22 procent bedienaars eredienst vrouw

Zaterdag 18 november 2023
Kerk
Onder de 2.277 bedienaars van de eredienst in ons land zijn er 509 vrouwen. Dat is 22 procent van het totaal.
De term 'bedienaars van de eredienst" wordt gebruikt voor personen die benoemd zijn door een bisschop en door de overheid worden betaald. 21 procent van de bedienaars van de eredienst is van buitenlandse herkomst. De meeste buitenlandse priesters komen uit Congo (162), Frankrijk (42) en Polen (22).
(Jaarrapport katholieke kerk van België)
Vandaag gelezen
"De mens beweegt als een zombie door een alomtegenwoordige digitale wereld, voortgestuwd door een spookachtig algoritme."
                                                                Éric Sadin in de NRC

Nisa bij de laatste acht

Zaterdag 18 november 2023
Showbizz
Beringen - Nisa bij de laatste achtZoomOp vrijdag 24 november bereikt het zevende seizoen van The Voice Kids haar hoogtepunt. In de veelbelovende, grote finale halen de overgebleven finalisten alles uit de kast in de hoop de felbegeerde titel van de Voice van Vlaanderen onder de kids te bemachtigen. Nu de halve finale gezongen is, zijn de acht finalisten bekend. Nisa, Ines, Ariona, Sofian, Miriam, Sikudhani, Lize en Sid: één van hen gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en met de mogelijkheid om een eigen single op te nemen. Ruim 300 supporters van Nisa kwamen gisteren samen in Tessenderlo om te supporteren voor de charmante zangeres. (foto VTM)
Nisa bij de laatste achtNisa bij de laatste acht
Zoom

Leon Meukens overleden

Zaterdag 18 november 2023
Beringen - Leon Meukens overledenOp 12 november overleed Leon Meukens (77), de weduwnaar van de in 1994 gestorven Godelieve Stouten. Hij woonde in Hechtel-Eksel maar was afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Paula Reynders overleden

Zaterdag 18 november 2023
Beringen - Paula Reynders overleden
Paula Reynders uit Stal, weduwe van Jef Hulsmans, is overleden.
(° Heusden op 11 maart 1944 † Stal-Koersel op 17 november 2023)
Begroeting: donderdag 23 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 24 november 2023 om 13u00 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Wie de dag instapt

Zaterdag 18 november 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Wie de dag instaptZoomIedere heeft een verhaal....zoals Edith elke week een gedicht brengt.

Koersel Pieter Vanhoudstraat

Zaterdag 18 november 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel Pieter VanhoudstraatZoomVandaag heeft Gust weer een mooie duofoto samengesteld in Koersel ter hoogte van SBS.

Erfgoeddag: Thuis op de cité

Zaterdag 18 november 2023
Uit de oude doos
Beringen - Erfgoeddag: Thuis op de citéZoomHet thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. Citévolk Spreekt, de erfgoedvereniging uit Beringen-Mijn, zal op 21 april volgend jaar een tentoonstelling presenteren waarbij het thuisgevoel zal primeren. Ze zoeken daarom foto's van je huis, je tuin, in de keuken, in de 'goei' woonkamer, in de veranda...Kortom alles wat jij associeert met je huis en thuis. Foto's kan je elke vrijdag tussen 14u en 16u binnenbrengen in het Inloophuis in Beringen-Mijn. (campus Regina Mundi). Foto's krijg je altijd terug. Je mag ze ook altijd zelf inscannen en mailen via beringen[!]internetgazet.be of naar swa[!]hemelaers.be.

Vermist meisje (14) teruggevonden

Vrijdag 17 november 2023
Het 14-jarige meisje uit Genk, dat als sinds 23 oktober vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus, dat geen details geeft.
Beringen - Kabouters gespot bij Blueberry FieldsZoomZin een een leuke wandeling? Dan kan je terecht bij Blueberry Fields in Koersel voor de kabouterwandeling want sinds kort verblijven er flink wat kabouters op het domein en ze helpen stiekem mee op de plantages. Maar vooral opmerkelijk: ze fietsen door de bomen... De bosbeskabouters zijn nu al erg geliefd in Koersel. Kan jij ze spotten op hun fiets? Stuur ons dan zeker een foto! 

Staking De Lijn breidt uit

Vrijdag 17 november 2023
Beringen - Staking De Lijn breidt uitZoomDe spontane staking die deze ochtend in de stelplaats van Beverlo uitbrak, krijgt navolging in Sint-Truiden, Winterslag en Hasselt. Er is hinder op verschillende lijnen in Limburg. Het is best de app of website van De Lijn te controleren vooraleer je een busreis plant.
Beringen - Limburgse steun voor Brandweer WesthoekZoomOnder het motto 'Brandweer, één team, één familie' trok gisterenavond en vanochtend een groep van 8 brandweerlieden uit onze zone Zuid-West Limburg naar de andere kant van het land om logistieke ondersteuning te bieden aan het bestrijden van de wateroverlast rond het IJzerbekken in Brandweer Westhoek. "In de kazerne van Lombardsijde werkt onze ploeg samen met heel wat andere brandweerploegen uit het land om de voorraad zandzakken aan te vullen en verder te verspreiden".

Duimen voor Nisa in The Voice Kids

Vrijdag 17 november 2023
Beringen - Duimen voor Nisa in The Voice KidsZoomOp vrijdag 17 november wordt vanaf 20.00 uur de halve finale van The Voice Kids uitgezonden in cultuurhuis/'t Goor (Engsbergen). Iedereen kan er gratis komen supporteren voor de Looise Nisa Taspinar, die de aanwezigen na de uitzending nog trakteert op een live optreden. De papa van Nisa is afkomstig van Beringen en ook van hieruit dus veel steun en  duimpjes! (foto VTM)

Dirk Thomas overleden

Vrijdag 17 november 2023
Beringen - Dirk Thomas overleden
Dirk Thomas uit Heppen, echtgenoot van Martine De Nutte, is overleden.
(° Soest (DE) op 12 augustus 1959 † Genk op 15 november 2023)
Uitvaart: woensdag 22 november 2023 om 13u00 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Lezing Kris Baert over slapen

Vrijdag 17 november 2023
Beringen - Lezing Kris Baert over slapenZoomOp maandag 27 november organiseert Dienstencentrum De Klitsberg een lezing over slapen. "Hoe slapen weer een zaligheid werd" is het levensechte relaas van Kris Baert. Hij vertelt er ronduit over zijn verslaving aan de slaappil en hoe hij er in geslaagd is om ze definitief in de doos te laten. Een vleugje lichtvoetigheid, emotie en humor zijn nooit ver weg bij deze bevlogen spreker. Tussendoor zingt Kris ook een paar mooie liedjes die iets te maken hebben met slapen…
Maandag 27 november Om 13.30 uur Locatie: OC COR €3 (koffie/thee inbegrepen). Inschrijving is verplicht: dienstencentrum[!]beringen.be of 011 44 95 00

Aanrijding met fietser

Vrijdag 17 november 2023
Beringen - Aanrijding met fietserZoomDeze ochtend rond 8u werd een fietser aangereden op de hoek van de Beverlosesteenweg en de Zwanenbergstraat in Paal. De fietser kwam er vanaf met een paar schrammen. Overbrenging naar het ziekenhuis was niet nodig. De politie deed de nodige vaststellingen.

CB Renovatie failliet verklaard

Donderdag 16 november 2023
De rechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van CB Renovatie uit Beringen. Het indienen van de schuldvorderingen moet voor 16 december gebeuren.

De eerste maal in de geschiedenis?

Donderdag 16 november 2023
Om over na te denken
Niet te geloven en toch waar: een partijvoorzitter moet bij een therapeut sessies volgen over de impact van woorden en taalgebruik.
Dat is, voor zover wij weten, nog nooit eerder in de Belgische geschiedenis vertoond.

Frans Reynders overleden

Donderdag 16 november 2023
Beringen - Frans Reynders overleden
Frans Reynders, weduwnaar van Maria Swerts, is overleden..
(° Heusden op 16 februari 1947 † Beringen-Mijn op 15 november 2023)
Begroeting: dinsdag 21 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 22 november 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Yvonne Mangelschots overleden

Donderdag 16 november 2023
Beringen - Yvonne Mangelschots overledenGisteren is Yvonne Mangelschots overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Octaaf Engels. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt donderdag 23 november (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Inbraak in gemeentehuis

Donderdag 16 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo is gisteren ingebroken in de dienst burgerzaken van het gemeentehuis. De daders forceerden een raam om binnen te geraken. Wat er werd gestolen, is niet gweten.
Het is maar dat je 't weet
De vergunning voor gebruik van het omstreden product glyfosaat is vandaag door de expertencommissie van de EU met tien jaar verlengd. Het actieve bestanddeel van verschillende onkruidverdelgers moet niet als kankerverwekkend of hormoonverstorend worden beschouwd, zegt de Commissie. In België is het gebruik van glyfosaat door particulieren hoe dan ook verboden; landbouwers en tuinders mogen het dan weer wel gebruiken.

Marcel Henckens overleden

Donderdag 16 november 2023
Beringen - Marcel Henckens overleden
Marcel Henckens uit Beverlo, echtgenoot van Gusta Thijs, is overleden.
(° Beringen op 18 november 1925 † Beringen-Mijn op 15 november 202)
Begroeting: maandag 20 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Rijkswaterstaat voert komend weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de E314/A76 tussen oprit Maasmechelen (33) en knooppunt Kerensheide in de richting van Heerlen afgesloten van vrijdag 17 november 21.00u tot maandag 20 november 06.00u. Houd door omleidingen - via Maaseik of Lanaken - rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Als de kraanvogels voorbijtrekken...

Donderdag 16 november 2023
Beringen - Als de kraanvogels voorbijtrekken...Zoom...dan nadert de winter. De voorbije dagen is de wintertrek van de kraanvogels op gang gekomen. Aanvankelijk trekken ze naar het Franse Lac du Der, waar men komend weekend tienduizenden vogels zal kunnen waarnemen. En daarna gaat het verder, richting zuiden. (Foto Josh Vandijck)

Stafke Bos overleden

Donderdag 16 november 2023
Maandag is Stafke Bos overleden. Hij was geboren in Zonhoven en werd 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Jean Louis Luyckx overleden

Woensdag 15 november 2023
Beringen - Jean Louis Luyckx overledenGisteren is Jean Louis Luyckx (92) overleden, de weduwnaar van Maria Boonen. Hij woonde in Koersel en was afkomstig uit Leopoldsburg. De asverspreiding vindt in intieme kring plaats op de begraafplaats van Leopoldsburg.

Frieten gaan weer duurder worden...

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
(...en goedkoper worden ze nooit:)
"Heel wat West-Vlaamse aardappelboeren zitten met de handen in het haar door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Sommige boeren hebben het al opgegeven nog voor het jaareinde te rooien. Als het voor de jaarwisseling nog vriest, is alles wat in de grond zit verloren."
                                                                                      (De Tijd)

Fikse buit in school

Woensdag 15 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Fikse buit in schoolIn campus Max aan de Heilig Hartlaan in Tessenderlo kwamen de voorbije nacht dieven over de vloer. Het nadeel zou 5.000 euro bedragen.
Vandaag gelezen
"Men kan niet simpelweg blijven beweren dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Er is te veel onderzoek dat in die richting wijst en dat zou moeten aanleiding geven tot een verbod op gebruik van het middel."
Neuroloog Patrick Santens van UZ Gent/UGent over het al dan niet verlengen van de vergunning voor het gebruik van glyfosaat (lees Round-Up) in de EU. De experts beslissen daar morgen over.

Dag van de Wetenschap in UHasselt

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Dag van de Wetenschap in UHasseltZoomNaar aanleiding van de 50ste verjaardag van Universiteit Hasselt, organiseert men daar dit jaar een XL-editie van de Dag van de Wetenschap op de campus in Diepenbeek.
Zondag 26 november ontdekken bezoekers langs een uitgestippeld parcours op de universitaire campus (4km) ál het onderzoek van onze verschillende instituten en onderzoekscentra. Meer dan 200 onderzoekers staan klaar om bezoekers te ontvangen voor proefjes, workshops, lezingen, rondleidingen en veel meer. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep Beringen FC

Woensdag 15 november 2023
Beringen - Oproep Beringen FCZoom
2024 wordt een jubileumjaar voor wijlen Beringen FC. 
Er zijn enkele evenementen gepland en daarom is de organisatie op zoek naar u als voormalig speler, trainer, bestuurslid of sponsor. Ben je nog niet benaderd? Maak je dan bekend door een mailtje te sturen naar beeringenfc522[!]telenet.be met vermelding van uw naam en uw betrokkenheid tot de club.

Kan gebeuren

Woensdag 15 november 2023
Zomaar even tussendoor
Een vrachtvliegtuig dat vorige week donderdag onderweg was van New York naar Luik, heeft rechtsomkeer moeten maken omdat een paard was ontsnapt in het laadruim. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

Meer op reis

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In het tweede kwartaal van dit jaar werd een recordaantal van 5.770.000 reizen gemaakt in België of naar het buitenland. Het aantal reizen is met 4,2% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019, het vorige recordjaar. In het tweede kwartaal vonden er 1,48 miljoen binnenlandse reizen en 4,29 miljoen buitenlandse reizen plaats. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2019 betekende dit een stijging van 5,1% voor de binnenlandse en van 3,9% voor de buitenlandse reizen. (Statbel)

Een op acht leeft in kansarmoede

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
Momenteel leeft één op de acht Belgen in kansarmoede. Die verhouding blijft al jaren min of meer onveranderd. Maar achter dat cijfer schuilt er nog een ander, en dat doet misschien nog meer slikken. Want mocht de sociale zekerheid niet bestaan, zouden zelfs vier op de tien Belgen in armoede leven. (Visie)

De Vlaamse gaai

Woensdag 15 november 2023
Puur natuur
Beringen - De Vlaamse gaaiZoomDe Vlaamse gaai, in de volksmond hier veelal roeter genoemd, wordt vanaf het jaar 2000 officieel nog gaai geheten. Deze vrij schuwe bosvogel is nu bezig om zijn wintervoorraad van eikels en noten aan te leggen. Ze verstoppen tot wel 5000 stuks op verschillende plaatsen in het loofbos onder bladeren en in holen om de winter goed door te komen. (Johan Put)
De Vlaamse gaaiDe Vlaamse gaai
Zoom

Start ticketverkoop Sinterklaasshow

Woensdag 15 november 2023
Beringen - Start ticketverkoop SinterklaasshowZoomDe online ticketverkoop voor de jaarlijkse Sinterklaasshow in het Casino start deze avond om 19.00 uur via het ticketsysteem van CC Beringen. Vanaf donderdag 16 november is het ook mogelijk om fysiek tickets aan te kopen in het Casino. 
Het is maar dat je 't weet
De bever zet zijn opmars in Limburg verder. Volgens een schatting telt de provincie nu ongeveer 220 bevers. Het zuiden van de provincie is minder populair bij die dieren. 

Drogere intermezzo's

Dinsdag 14 november 2023
Weerbericht
Beringen - Drogere intermezzo'sHet wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's.
Vandaag overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 14 november 2023
Beringen - Zonder woorden...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de weekends van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.

Reünie zwembad 't Cupke

Maandag 13 november 2023
Beringen - Reünie zwembad 't CupkeZoomAfgelopen weekend was het een blij weerzien met deze mensen die werkten in het voormalig zwembad 't Cupke in het centrum in Beringen. Laurette Peeters werkte er 23 jaar en nam het initiatief voor deze samenkomst. Het zwembad werd tien jaar geleden gesloten wegens instortingsgevaar. De reünie was een groot succes. Op de foto boven staat de personeelsgroep van toen, onderaan zijn de leerkrachten LO er ook nog bij.
Reünie zwembad 't Cupke
Zoom

Goud voor Jorbe Verbraeken

Maandag 13 november 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Jorbe VerbraekenZoomJorbe Verbraeken uit Paal is afgelopen zaterdag in Brakel Vlaams kampioen geworden bij de 1ste jaars Aspiranten cyclocross.
In nationale 2 dames B van het volleybal heeft Beverlo met 3-0 gewonnen van Stevoort. Sets: 25-21, 25-20, 25-17.

Volleybal: Zoersel B - Beverlo 3-1

Maandag 13 november 2023
In nationale 3 heren C heeft Beverlo met 3-1 verloren van Zoersel B Sets: 25-23, 25-22, 32-34, 26-24.
Beringen - MNM JumpJobs: werk in een knelpuntberoepZoom1 op 5 van de schoolverlaters zonder diploma heeft na één jaar nog geen werk. Dat blijkt uit het schoolverlatersrapport van de VDAB. Tegelijkertijd is er een piek in vacatures die moeilijk ingevuld raken. Daarom bundelen VRT, Vlaamse Overheid, Voka – KvK Limburg en VDAB de krachten met MNM JumpJobs: een campagne die de brug slaat tussen bedrijven en jongeren zonder diploma of werkervaring. Tien dagen lang maakt MNM live radio, telkens vanuit een ander bedrijf, om jongeren te verbinden met (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond gemeenteraad

Maandag 13 november 2023
Beringen - Vanavond gemeenteraadHet is vanavond gemeenteraad. Oppositiepartij Groen heeft weer een lange lijst vragen en voorstellen. Zo komen de ontgravingen en de herinrichting van de kerkhoven ruim ter sprake. Verder ligt het horecabeleidsplan en de invoering van het label kindvriendelijke horeca ter goedkeuring. Ook het hemelwater- en droogteplan ligt op tafel van de gemeenteraadsleden. U kan de gemeenteraad live volgen in het Stadhuis of vial de livestream van de Stad. Op de Internetgazet Beringen lees je meteen na goedkeuring van de punten ook het verslag.

Nieuwe ministers

Maandag 13 november 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Nieuwe ministersIk heb een historisch moment beleefd. Ja, ik heb geschiedenis geschreven. Men zal het slechts met zeer kleine lettertjes in de nationale geschiedenisboeken terugvinden, een vergrootglas is aangewezen, maar het is wel degelijk een belangrijke gebeurtenis geweest. Een ware omwenteling. Voor jullie beginnen te gissen wil ik toch al een tip geven. Neen, ik ben niet uit het niets minister geworden of uit de politieke dood opgestaan om alsnog een ministersportefeuille in de wacht te slepen. Zelf minister worden, dat (…) Het hele nieuwsbericht

Auto over de kop op E313

Zondag 12 november 2023
Op de E313 in Tessenderlo botsten vanavond twee voertuigen. Daarvan ging er ééntje over de kop. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Fotoverslag Stal Sport

Zondag 12 november 2023
Beringen - Fotoverslag Stal SportZoomWe blikken vandaag ook nog even met een fotoverslag van Stephan Volders terug op de wedstrijd van Stal Sport.

Koersel verliest van Hoepertingen

Zondag 12 november 2023
Beringen - Koersel verliest van HoepertingenIn Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel met 1-0 verloren van Hoepertingen.Het doelpunt viel in de 80ste minuut op strafschop. Van Caubergh van Hoepertingen werd uitgesloten.

Turkse FC wint van Anadol

Zondag 12 november 2023
Beringen - Turkse FC wint van AnadolTurkse FC heeft thuis FC Anadol verslagen met 3-1.

Volleybal: Beverlo C - Lommel 3-0

Zondag 12 november 2023
In het volleybal (tweede promo mannen) heeft Stalvo Bevero C met 3-0 gewonnen van Lommel
In het volleybal (eerste promo mannen) heeft Stalvoc Beverlo B met 0-3 gewonnen van Geetbets A . Na acht wedstrijden staat Stalvoc derde in de stand.

Herfst door Robert Leyssens

Zondag 12 november 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Herfst door Robert LeyssensZoomVandaag zorgt Robert voor inspirerende gekleurde woorden.
Beringen - Damesvoetbal: Bocholt B - Beringen 0-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B thuis met 0-1 verloren van Fufo Beringen.

Kadijk klopt Paal-Tervant

Zaterdag 11 november 2023
Beringen - Kadijk klopt Paal-TervantIn Tweede Provinciale heeft Kadijk SK vanavond met 4-0 gewonnen van Paal-Tervant. De doelpunten werden gemaakt door Stijn Molenberghs (2), Gwen Dierckx en Jarju Dawda.

KFC Beringen - FC Helson 0-2

Zaterdag 11 november 2023
Beringen - KFC Beringen - FC Helson 0-2KVK Beringen heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Helson. De ruststand was 0-1.

Stal Sport wint van Exc. Hamont

Zaterdag 11 november 2023
Beringen - Stal Sport wint van Exc. HamontIn Derde Provinciale heeft Stal Sport vanavond Exc. Hamont verslagen met 3-1.

Koersel B verslaat LHVV B

Zaterdag 11 november 2023
Beringen - Koersel B verslaat LHVV BIn Vierde Provinciale heeft Weerstand Koersel B vanavond Lindelhoeven VV B verslagen met 5-3.

Echt herfstweer

Zaterdag 11 november 2023
Vandaag gezien
Beringen - Echt herfstweerZoomDe overvloedige regen van de voorbije week lijkt achter de rug. Vandaag kwam de zon al regelmatig piepen. Ook voor de komende dagen blijft het wisselvallig met veel wolken, een streepje zon en kans op buien, echt herfstweer dus. Gust Ischen kon alvast deze avond genieten van alweer een mooie zonsondergang. 

Dit herfsttafereel

Zaterdag 11 november 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Dit herfsttafereelZoomDe weergoden zorgen alvast voor de juiste sfeer bij onze herfstgedichten van dit weekend.

Herkent iemand hier mensen?

Zaterdag 11 november 2023
Uit de oude doos
Beringen - Herkent iemand hier mensen?ZoomDeze foto vond Jan Cuijvers in het huis van wijlen zijn grootouders (Cuijvers Albert en Mues Margriet) in de Ulfortstraat in Beverlo. Herkent iemand hier mensen? Reacties via Facebook.

Oorlogsmonument Koersel

Zaterdag 11 november 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Oorlogsmonument KoerselZoomVandaag op 11 november worden op verschillenden plaatsen de oorlogsslachtoffers herdacht bij de monumenten in de deelgemeenten.

Hoor de wind waait...

Vrijdag 10 november 2023
Beringen - Hoor de wind waait...Zoom...door de bomen. Zou de goede Sint wel komen? Dat is de spannende vraag voor veel kinderen. Want als alles goed gaat, zal Sinterklaas dit weekend op vele plaatsen feestelijk op bezoek komen, wind of geen wind! (Tekening Dirk Van Bun)

Dieven van Range Rovers veroordeeld

Vrijdag 10 november 2023
Beringen - Dieven van Range Rovers veroordeeldDe rechter in Hasselt heeft vandaag twee broers veroordeeld voor de diefstal van Range Rovers. De oudste kreeg 40 maanden cel, de andere 37 maanden. De dieven sloegen onder meer toe in Beringen, Hechtel-Eksel, Oudsbergen en Pelt. PG)

Henri Keenens overleden

Vrijdag 10 november 2023
Beringen - Henri Keenens overleden
Henri Keenens uit Koersel, echtgenoot van Liane Claes, is overleden. 
(° Koersel op 22 november 1942 † Koersel op 9 november 2023 )
Begroeting: maandag 13 november 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Concert Lest to forget

Vrijdag 10 november 2023
Beringen - Concert Lest to forgetZoom
De afgelopen dagen is hard gerepeteerd voor het concert Lest to Forget in CC Leopoldsburg morgenavond. Voor deze avond werd een 50-koppig gelegenheidsorkest samengesteld onder leiding van Bert Minten van de Beringse Academie. Het herdenkingsconcert is ten voordele van het museum Liberation Garden. Laatste tickets via deze link.

Opgelet voor drukjachten

Vrijdag 10 november 2023
Beringen - Opgelet voor drukjachtenZoomOp 11 november 2023 wordt er een drukjacht georganiseerd in Koersel. De organisatoren wensen hiervoor een gedeelte van de fietspaden af te sluiten en waarschuwingsborden voor de drukjachten te plaatsen om te vermijden dat er wandelaars of fietsers zich in de jachtzone begeven. Het gaat om het gebied tussen de Leemstraat en de Bosstraat. Let op de waarschuwingsborden! Er zijn ook nog drukjachten gepland op 9 december 2023, 30 december 2023 en 27 januari 2024.

De avond door Kristel Dewaele

Vrijdag 10 november 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - De avond door Kristel DewaeleZoomDit weekend serveren we jullie enkele gedichten rond de herfst. Kristel Dewaele liet zich inspireren door de korter wordende avonden. 

Wees eerlijk over uw huis

Donderdag 9 november 2023
Tribunaliteiten
Beringen - Wees eerlijk over uw huisSommige huizen hebben geheimen die alleen de bewoner kent. De bewoner, waar het hier over gaat, wist dat het huis dat hij al tien jaar bewoonde verzakkingen vertoonde door de kanteling van de vloerplaat. Hij kon het echter verkopen voor 395.000 euro.
De nieuwe eigenaar stelde al kort na zijn intrede vast dat de woning niet deugde en eiste voor de rechtbank terugbetaling van de koopprijs. Ten onrechte, vond de verkoper, want het koopcontract bepaalde dat de koper zelf moest opdraaien voor verborgen gebreken (…) Het hele nieuwsbericht

Huis in Paal onbewoonbaar door brand

Donderdag 9 november 2023
Beringen - Huis in Paal onbewoonbaar door brandEen huis aan de Schaffensesteenweg in Paal is tijdelijk onbewoonbaar door een brand. Deze namiddag rond 16.45 uur vatte de isolatie onder het dak vuur. Er is vooral rookschade. Hoe de brand ontstond, is voorlopig nog niet geweten.

Limburg sterkste tegelwipregio

Donderdag 9 november 2023
Vlaanderen heeft tijdens het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen bijna 3 miljoen tegels ‘gewipt’ of omgerekend bijna 300.000 m² onthard. Limburg is de sterkste regio, met het hoogste aantal gewipte tegels per 1000 inwoners in drie Limburgse gemeenten: Genk, Maasmechelen en Lummen. Brugge spant de kroon in absolute cijfers, met 374.686 uitgebroken tegels. Ambassadeur van de campagne, presentator Bartel van Riet, reikte de prijzen vandaag uit in Lummen. De wedstrijd, die werd (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede dag van de treinstaking

Donderdag 9 november 2023
Beringen - Tweede dag van de treinstakingZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Staking NMBS

Woensdag 8 november 2023
Beringen - Staking NMBSDoor een staking bij het spoor rijdt er vandaag en morgen maar een beperkt aantal treinen tussen Mol en Hasselt. Je controleert best de website van de NMBS voor de actuele treinregeleing.
De Sittardse cabaretier Cyrille Niël heeft voor zijn theaterprogramma ‘Op zuik nao get gelök’ het Limburgs volkslied hertaald, zoals dat heet. Hij gaat dat nummer nu ook uitbrengen. "Ik wilde een versie maken die meer van nu is en waarin bezongen wordt wat ons op de dag van vandaag verbindt in Limburg", zo vertelt de cabaretier. "Veel mensen herkennen zich ook niet in het lied uit 1909. Neem nu de passage 'Waar de hoorn des herders schalt', ik ben nu 50 maar (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het zwaar vervoer vandaag in Lummen bleek een vrachtwagen zwaar overladen. De bestuurder moest onmiddellijk een boete van 2.300 euro ophoesten.
Beringen - Let’s talk about sekse: gratis toolboxZoomMet de campagne 'Let’s talk about sekse' roept FURIA vzw op om meer te reageren op stereotypen over vrouwen. Stereotypen zijn er over iedereen. We stoppen mensen in hokjes en dichten hen allerlei gedragingen en eigenschappen toe. Dat is zeker het geval als het gaat over man- of vrouw-zijn. Mannen zijn dan bijvoorbeeld natuurlijke leiders, ambitieus en assertief en vrouwen meelevend, gevoelig en vriendelijk. Enkel je sekse, of je lichamelijke en biologische kenmerken waardoor anderen je zien als man of (…) Het hele nieuwsbericht

Kopzorgen om diabetes?

Woensdag 8 november 2023
Gezondheid
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert de Diabetes Liga een wetenschappelijk gevalideerde ‘Diabetes distress-test’. Wie diabetes heeft, partners of ouders van tieners met diabetes, kan die test invullen op www.diabetes.be/kopzorgen en krijgt nadien een persoonlijke ‘Diabetes distress-score’. Die score geeft aan hoeveel kopzorgen diabetes met zich mee brengt en hoe zwaar de aandoening mentaal op het gemoed weegt. Wie een verhoogde score kent, krijgt tips en doorverwijzingen naar gepaste hulp.

Weer wolf doodgereden

Woensdag 8 november 2023
Beringen - Weer wolf doodgeredenZoomOpnieuw is er vanmorgen een jonge wolf doodgereden. Dat gebeurde op de Grote Baan in Helchteren, nabij een plek waar eerder al drie wolven het slachtoffer werden van het verkeer. Het gaat ook nu weer om een mannelijke welp van Noëlla en August. Het is al de vijftiende welp uit de Limburgse roedel die doodgereden wordt. (Foto Welkom Wolf)
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, in de haven van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe data voor eerste communies

Woensdag 8 november 2023
Beringen - Nieuwe data voor eerste communiesZoomVanaf 2025 zal er wijziging zijn in de data van de eerste communie binnen de pastorale eenheid Sint-Barbara Beringen. In de parochie Paal zal de eerste communie blijven plaatsvinden op Ons Heer Hemelvaart. Voor de parochie Tervant en Beverlo zal vanaf 2025 de eerste communie verschuiven naar Pinksteren. Concreet betekent dit dat de eerste communie in Paal zal plaatsvinden op donderdag 29 mei 2025. Voor Tervant en Beverlo zal de eerste communie plaatsvinden op zondag 08 juni 2025. (foto archief)

Grote parasolzwam

Woensdag 8 november 2023
Puur natuur
Beringen - Grote parasolzwamZoomHet is herfst en dan is ook de tijd van de paddenstoelen weer aangebroken. De grote parasolzwam is een schimmel met een lange steel en grote hoed. Hij heeft de gelijkenis met een parasol, vandaar ook zijn naam. Het is een veel voorkomende soort die groeit op matig vochtige grassen. (Johan Put) 
Grote parasolzwamGrote parasolzwam
Zoom

40 extra stuwtjes tegen droogte

Dinsdag 7 november 2023
Beringen - 40 extra stuwtjes tegen droogteZoomOpnieuw is er provinciale subsidie uit het Droogte Innovatie Fonds (DIF) voor boeren die stuwen in grachten plaatsen om te kijken of ze hun akkers op die manier beter kunnen beschermen tegen droogte. Met zo'n stuw krijgt het water meer tijd om in de grond te sijpelen. Zo zouden boeren hun akker minder vaak moeten besproeien met grondwater of met opgepompt water uit waterlopen. In een eerste fase kregen in het kader van het "Bocholt Stuwt"-project al 22 stuwtjes financiële steun. De (…) Het hele nieuwsbericht

Mis in het Buitings

Dinsdag 7 november 2023
Beringen - Mis in het BuitingsZoomHet is al enkele jaren een traditie dat Paalonline een mis in het dialect organiseert. Nu zondag 12 november om 9u30 is iedereen met liefde voor het Buitings welkom in de kerk van Paal voor de dialectmis. Het thema dit jaar is vrijwilligers. De mis wordt opgeluisterd door het Sint-Ceciliakoor.
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Diest heeft van de rechter in Leuven twee maanden cel gekregen omdat hij de hond van de buren doodstak met een hooivork. De man moet de eigenaar van de hond ook 18.000 euro schadevergoeding betalen.
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, in de Vlaamse politiek...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Café Revolutionair in Koersel

Maandag 6 november 2023
Beringen - Café Revolutionair in KoerselZoom
Broederlijk Delen organiseert op donderdag 16 november om 19u30 in Remise 56 een Café Revolutionair. "Ons economisch model is belastend voor mens en planeet. Dat is geen mening, maar een feit. Ontdek hoe mensen samenwerken om dit systeem te veranderen. Tijdens deze gezellige café-avond ontdek je hoe 'samen' een antwoord is op de vraag ‘Hoe kom je tot verandering?’ We luisteren eerst naar Ignace Schops, wereldautoriteit in duurzaam en economisch rendabel natuurbeheer. Ignace Schops is directeur van het Nationaal Park Hoge Kempen, co-initiatiefnemer van de klimaatzaak, schrijver van het boek gered door de boomkikker en bekend van zijn talloze engagementen: van Climate Leadership Corps tot EU Chapter van de Club van Rome. Daarna laten we ons inspireren door andere denkers en doeners die ook aan deze 'samen'-kar trekken, zowel in Vlaanderen als elders ter wereld". 
Inschrijven kan via deze link. 

Bestelwagen gaat in de vlammen op

Maandag 6 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vatte een bestelwagen vuur op de Geelsebaan in Tessenderlo. Het voertug is volledig uitgebrand.

Dalende verkoop in detailhandel

Maandag 6 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde met 7,3 procent ten opzichte van september 2022. De verkoop in de sector textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalde zelfs met 14,5 procent. (Statbel)

Noorderlicht (2)

Maandag 6 november 2023
Beringen - Noorderlicht (2)ZoomOok Patrick Knuyt stond gisteren vol fascinatie te kijken naar het noorderlicht.

Lisa Claes overleden

Maandag 6 november 2023
Beringen - Lisa Claes overleden
Lisa Claes, weduwe van Fons Gielis, is overleden.
(° Paal op 19 oktober 1934 † Koersel op 5 november 2023) Begroeting: donderdag 9 november 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: vrijdag 10 november 2023 om 10u30 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Kinderen op step gewond

Maandag 6 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Commissaris Neyskenslaan in Diest kwam een auto in botsing met een step waarop twee 13-jarige kinderen stonden. Getuigen verklaarden dat de step de straat overstak zonder te remmen en tegen een hoge snelheid reed. De twee jongens raakten gewond en zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Vandaag start de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025 procent kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. Bij de vorige oproep dienden 236 landbouwers een aanvraag in. Daarbij waren er 47 uit Limburg. (Bron: TVL)

Actiemaand handelaars Beringen

Maandag 6 november 2023
Beringen - Actiemaand handelaars Beringen
November is actiemaand bij de handelaars van Beringen-Centrum, Lutgart en Be-MINE Boulevard. Het enige wat je moet doen is één kassaticket uit Beringen centrum en ééntje uit Be-Mine Boulevard samen voegen en dan maak kans op fantastische prijzen. Meer info en deelnemende handelaars via deze link.

Noorderlicht

Maandag 6 november 2023
Beringen - NoorderlichtZoomHet noorderlicht was gisterenavond in Limburg op veel plaatsen te zien. Rajesh Gielen nam deze foto rond 22u in Stal.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - Diepenbeek B 4-2In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Diepenbeek B verslagen met 4-2. Fufo Beringen staat tiende in de stand.

Trouwring gestolen in Paal

Zondag 5 november 2023
Beringen - Trouwring gestolen in PaalDeze voormiddag is de diefstal van een trouwring vastgesteld in een onbewoond huis aan de Buitingstraat in Paal. De daders waren het raam binnengedrongen via een raam.
Weerbericht
Beringen - Het blijft wisselvallig en winderigDe herfst laat zich op korte en lange termijn nog steeds goed voelen. Er staat flink wat wind en het is erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Er zijn echter ook droge momenten met wat zon, daar moeten we zeker van profiteren. De temperaturen blijven constant en liggen meestal rond 12 graden. Er is nog geen nachtvorst in het verschiet.
Vandaag domineren wolkenvelden en na wat regen in de ochtend wisselen droge perioden af met buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel B verplettert Helson B

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - Koersel B verplettert Helson BIn Vierde Provinciale heeft Helson B thuis met 0-9 verloren van Weerstand Koersel B.
Beringen - KFC Hamont 99 en Turkse FC spelen gelijkGeen doelpunten vanavond in de wedstrijd KFC Hamont 99 tegen Turkse FC: 0-0.

KVK Beringen wint derby

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - KVK Beringen wint derbyKVK Beringen heeft de Beringse derby gewonnen door Weerstand Koersel te verslaan met 2-3. Bij de rust was het nog 1- De doelpunten:  Cerigioni 1-0,  Regales 1-1, Pruna 1-2, Ceyssens 2-2,  Pruna 2-3.

LHVV haalt periodetitel binnen

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - LHVV haalt periodetitel binnenIn Tweede Provinciale heeft Lindelhoeven VV vanvond de periodetitel binnengehaald door bij Paal-Tervant met 1-2 te winnen. De eerste goal werd gescoord door Jonas Meeus. Dame Fortuna gunde de bezoekers de periodetitel, want in minuut 93 waaide een mislukte flankvoorzet van rechtsachter Lemmens in het zijnet binnen. 
LHVV was met ruim 200 supporters naar Paal getrokken. Na afloop trok iedereen naar Den Drossaerd voor het grote feest. LHVV is nu zeker van de eindronde maar gaat voor meer, zo was daar te horen.

Bocholt B klopt Stal Sport

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - Bocholt B klopt Stal SportIn Derde Provinciale heeft Boxholt B Stal Sportverslagen met 1-0. Bekijk het fotoverslag van Stephan Volders via deze link.
Bocholt B klopt Stal SportBocholt B klopt Stal Sport
Zoom

Hans Vanwijn verlaat Franse ploeg

Zaterdag 4 november 2023
Hans Vanwijn verlaat het Franse BCM Gravelines Dunkerque. Dat maakte de ploeg vandaag bekend: "Hans Vanwijn heeft zijn arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang beëindigd omwille van persoonlijke redenen". De slechte resultaten van zijn club, nul op negen, liggen voor Hans aan de basis van zijn ontslag. "Tijd voor iets nieuws", laat hij weten op sociale media.

Herman Claes overleden

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - Herman Claes overleden
Herman Claes uit Beringen, weduwnaar van Rosa Vanesch, is overleden.
(° Beringen op 19 juli 1933 † Beringen-Mijn op 4 november 2023) Begroeting: donderdag 9 novermber 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 10 november 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Beringen - 104 kaarsjes voor Nathalie ThielemansZoomNathalie Thielamans is met 104 de oudste inwoner van Beringen. Proficiat! 

Gedurende zoveel tijd...

Zaterdag 4 november 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Gedurende zoveel tijd...ZoomEdit blijft deze week nog even stilstaan bij onze overledenen.

Coursel Markt

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - Coursel MarktZoomVan Coursel naar Koersel vandaag, een kleine stap voor onze fotograaf Gust.

Moederhuis Sint-Annakliniek

Zaterdag 4 november 2023
Beringen - Moederhuis Sint-AnnakliniekZoomDeze week raakte bekend dat het SFZ in Heusden-Zolder een nieuw verloskwartier gaat bouwen. Vorige eeuw was de Sint-Annakliniek (foto) decennia lang de plek waar kinderen ter wereld kwamen. Geboren in Koersel, staat bij velen uit de regio op het paspoort. De Sint-Annakliniek werd gebouwd in 1958, het jaar dat het vijftigjarig bestaan van de Beringse mijn uitbundig werd gevierd. De Limburgse mijnbouw was toen op haar hoogtepunt.
In 1990 fusioneerde de kliniek met het Sint- Franciscusziekenhuis in Heusden. Vanaf dan gingen alle ziekenhuisactiviteiten door op de campus van Heusden en de voormalige Sint-Annakliniek werd omgevormd tot een rust- en verzorgingstehuis door Ocura. In 2000 bouwde het SFZ een Medische Centrum in Beringen. (foto Citévolk Spreekt)

Johnny Ghijsen overleden

Vrijdag 3 november 2023
Beringen - Johnny Ghijsen overledenGisteren is Johnny Ghijsen overleden, de echtgenoot van Nancy Steemans. Hij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroeting: maandag (20-20.30 uur) in het funerarium van Franken Uitvaartzorg aan de Koerselsebaan in Heusden.

Woninginbraak in Ham

Vrijdag 3 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een woning aan de Bergstraat in Ham. De daders doorzochten alle kasten. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Chantal zingt Piaf

Vrijdag 3 november 2023
Beringen - Chantal zingt PiafZoomMaandag 6 november om 13u kan in de Schans in Beverlo naar een concert van Chantal Câlin  Zij zingt en vertelt over Edith Piaf, één van de meest legendarische Franse zangeressen. Chantal geeft al jaren les in het dienstencentrum De Klitsberg in Paal. Franse chansons zijn haar passie. Piaf komt dankzij Chantal terug tot leven. Inkom 3 euro. Inschrijven 011 44 95 00 of dienstencentrum[!]beringen.be

Ochtendgloren

Vrijdag 3 november 2023
Beringen - OchtendglorenZoomVanmorgen een mooi ochtendgloren alsof de zon wat goed te maken had voor de storm van gisteren. (Gust Ischen) 

Irène Schenal overleden

Vrijdag 3 november 2023
Beringen - Irène Schenal overleden
Irène Schenal uit Tessenderlo, weduwe van Vincent Engelen, is overleden.
(°Tessenderlo op 10 april 1933  † Beringen op 29 oktober 2023)
Groeten op vrijdag 3 november 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans.
De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 4 november 2023 om 13.30 uur.

Germain Dams overleden

Vrijdag 3 november 2023
Beringen - Germain Dams overleden
Germain Dams uit Ham, echtgenote van August Kenis, is overleden.
(°Oostham op 7 maart 1935 † Geel op 2 november 2023)
Begroeting: woensdag 8 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Frieda Schepkens overleden

Vrijdag 3 november 2023
Beringen - Frieda Schepkens overleden
Frieda Schepkens uit Beverlo, echtgenote van François Cruysberghs, is overleden.
(° Heppen op 9 april 1936 † Heusden-Zolder op 2 november 2023) Begroeting: woensdag 8 november 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 9 november 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

FD Next failliet verklaard

Donderdag 2 november 2023
De rechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van FD Next uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 2 december ingediend worden.

Treinen rijden minder snel

Donderdag 2 november 2023
Beringen - Treinen rijden minder snelVanwege de storm rijden de treinen momenteel - en zeker tot 20u - aan een snelheid die 20km/u lager ligt dan normaal. Dat meldt Infrabel.

Koersel B - SV Breugel 4-0

Donderdag 2 november 2023
Beringen - Koersel B - SV Breugel 4-0In de finales van de regio Noord-West heeft Koersel B SV Breugel verslagen met 4-0. Koersel B mag volgend jaar deelnemen aan de eerste ronde van de Croky Cup.
Ook hier laat storm Ciarán van zich horen. Omwille van de felle wind en voor ieders veiligheid werd daarom beslist om de speeltuin aan recreatieoord 't Fonteintje gesloten te houden vandaag. Het Agentschap Natuur en Bos vraagt ook om niet te gaan wandelen in de bossen. 

Wolf, wildernis geschiedenis

Donderdag 2 november 2023
Nieuwe boeken
Beringen - Wolf, wildernis geschiedenisZoomDe wolf is al enkele jaren terug in ons midden en een roedel heeft zich al goed ingeburgerd op de Limburgse heide en geniet van de relatieve rust in Bosland en op het uitgestrekte militair domein van het Kamp van Beverlo. De afstammelingen van Naya zoeken een weg in de rest van Vlaanderen of in de buurlanden. Welkom Wolf is een organisatie die het leven van de wolven op de voet volgt maar de wolf is niet voor iedereen even welkom. De wolf heeft al eeuwen lang een slechte reputatie. In (…) Het hele nieuwsbericht

Annuntiaten, twee eeuwen onderwijs

Donderdag 2 november 2023
Nieuwe boeken
Beringen - Annuntiaten, twee eeuwen onderwijsZoom
Historica Ria Christens schreef een uniek en rijk geïllustreerd boek over de geschiedenis van de Diestse scholen in het ruimer kader van de orde van Annuntiaten in Vlaams-Brabant. Voor veel mensen uit Paal is er een sterke band met Diest want scholieren lagen altijd al midden in het bed tussen Diest en Beringen. Het was vaak een moeilijke keuze om te kiezen tussen onderwijs in Diest of Beringen, beiden belangrijke centrumsteden wat betreft onderwijs.
Wist je dat in (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Lummen

Woensdag 1 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Groenlaerenstraat in Lummen kwamen inbrekers over de vloer. Of zij buit hebben gemaakt, is niet geweten.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Heselmans en Govaerts trekken samen de karZoomMarc Heselmans zal als huidig burgemeester van Ham de lijst voor de nieuwe fusiegemeente trekken voor CD&V. Looienaar Stefan Govaerts zal hem steunen. Volgens CD&V is Heselmans de geknipte persoon om bruggen te slaan tussen Tessenderlo en Ham. In 2020 mocht Marc de fakkel overnemen van Dirk De Vis. Dat waren grote schoenen om te vullen. Voor sommigen was hij nog onbekend, maar de afgelopen 4 jaar heeft hij hier serieus verandering in gebracht, dit door zijn krachtdadige maar (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de storm

Woensdag 1 november 2023
Weerbericht
Beringen - Daar is de stormDe meest recente weerkaarten zien stormweer op donderdag. De kans dat het inderdaad tot een herfststorm komt, is vrij groot. Windstoten van boven 80 km/u zijn mogelijk in onze provincie en er komt een harde wind te staan. Echt stormweer zal beperkt blijven tot de Noordzee, maar dat het hard of zelfs heel hard gaat waaien, staat nu al buiten kijf.
Vandaag overheersen wolkenvelden in de ochtend. Op een lokaal drupje regen na, is het wel meestal droog. Na de middag komen er echter buien vanuit (…) Het hele nieuwsbericht

Bloemstukken voor alle overledenen

Woensdag 1 november 2023
Beringen - Bloemstukken voor alle overledenenZoomLibero Prencipe heeft ook dit jaar weer drie mooie bloemstukken gemaakt en aan het kruis van het kerkhof in Beringen-Mijn gehangen. Dit doet hij voor alle overledenen zodat niemand vergeten zou zijn.