Het overige nieuws

Stal Sport A - Lutlommel 3-4

Zaterdag 30 september 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport A - Lutlommel 3-4Stal Sport A heeft vanavond met 3-4 verloren van Lutlommel VV. De Stalse voorzitter Vanhees blijkt terug op de wedstrijd: "Zeven doelpunten kregen de talrijke supporters vanavond te zien, maar jammer voor Stal waren het er 4 voor de bezoekers en slechts 3 voor de thuisploeg. De fiere leiders uit Lutlommel begonnen een beetje aarzelend aan de wedstrijd, al lukten zij in de 6de minuut toch twee doelrijpe kansen vlak na mekaar. Telkens bleef de afwerking in gebreke en vloog de bal naast. Sensatie in de (…) Het hele nieuwsbericht

FC Paal-Tervant speelt gelijk in Elen

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - FC Paal-Tervant speelt gelijk in ElenFC Paal-Tervant heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van St. Elen.

Zomerse herfst

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - Zomerse herfstZoomEen ochtend met mistige toestanden zijn wel leuk voor fotoamateurs. Het heeft iets mysterieus. En als de zon een beetje doorbreekt is het tijd om de kleurrijke bloemetjes te digitaliseren. (foto's Gust Ischen)
Zomerse herfstZomerse herfstZomerse herfst
Zomerse herfstZomerse herfst
Zoom

KRC Peer - FC Turkse 0-1

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - KRC Peer - FC Turkse 0-1KRC Peer heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van FC Turkse.

KVK Beringen verliest van Gruitrode

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - KVK Beringen verliest van GruitrodeKV Beringen heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Nevok Gruitrode.

W. Koersel A- Helson A 0-0

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - W. Koersel A- Helson A 0-0Weerstand Koersel A en FC Helson Helchteren A hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

De maan vandaag

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - De maan vandaagZoomMario Vanoppen maakte vandaag deze mooie foto van de maan.

Damesvoetbal: Fufo - WAVO 1-3

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - WAVO 1-3In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen gisterenavond met 1-3 verloren van WAVO (Waterloos-Voorshoven).

'Godvergeten' (4)

Zaterdag 30 september 2023
Beringen - 'Godvergeten' (4)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vrees voor blauwtongbesmetting

Zaterdag 30 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Schapenhouders - en ook veehouders - beginnen te vrezen voor een blauwtongbesmetting bij hun dieren. Het blauwtongvirus is zich in Nederland snel aan het verspreiden en zakt zuidwaarts, richting België. Het wordt verspreid door muggen en is niet gevaarlijk voor mensen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 350 schapenhouderijen besmet. Ook runderen kunnen besmet geraken met het virus.

Slapen en dromen

Zaterdag 30 september 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Slapen en dromenZoomVandaag haalt Edith voor haar gekleurde woorden inspiratie in haar slaap en dromen...

Koersel centrum

Zaterdag 30 september 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel centrumZoomEen blik aan het kruispunt in het centrum van Koersel, een beeld dat binnenkort ook weer zal veranderen.

Klasje van Margriet Heyligen

Zaterdag 30 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - Klasje van Margriet HeyligenZoomDeze week werd Margriet Heyligen 100 jaar. Ze werkte jarenlang als 'freubel' of kleuterjuf in Stal. We kregen van An Broekmans en van Tom en Tina deze klasfoto's.
Klasje van Margriet Heyligen
Zoom

De Romeinse invasie van Schotland

Vrijdag 29 september 2023
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaat opnieuw van start met ‘Spraakwater’. De druk bijgewoonde lezingenreeks is inmiddels aan haar 20ste editie toe. Op het programma staan weer tal van boeiende uiteenzettingen over de wereld van archeologie en klassieke geschiedenis. De eerste lezing van het nieuwe seizoen zal online verlopen. Het museum strikte prof. em. David J. Breeze, een wereldautoriteit inzake het Romeinse leger. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur brengt de topspecialist het fascinerende verhaal van de ‘Slag bij Mons Graupius’. Meer info

Hier begint de zee...

Vrijdag 29 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - Hier begint de zee...ZoomHeb jij deze campagne van Mooimakers al gespot? Een guerrilla-marketing campagne die wel opvalt in het straatbeeld. 

Nog altijd een mooie nazomer

Vrijdag 29 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - Nog altijd een mooie nazomerZoomWe kunnen dit weekend weer volop genieten van een mooie nazomer. Een mooie zonsondergang (Gust Ischen) en een heldere volle maan (Johan Put) zijn de voorbodes van dit zachte weekend.
Nog altijd een mooie nazomer
Zoom

Maria Elsen overleden

Vrijdag 29 september 2023
Beringen - Maria Elsen overleden
Maria Elsen uit Beringen, weduwe van Jozef Custers, is overleden.
(° Beringen, 10 augustus 1930 † Meldert, 28 september 2023) Begroeting: woensdag 4 oktober 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

'Godvergeten' (3)

Vrijdag 29 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - 'Godvergeten' (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In welke mate kunnen milieuvervuilende stoffen via moedermelk worden overgedragen op pasgeborenen? En in hoeverre hebben ze impact op de cognitieve functies tijdens de eerste levensmaanden? Dat toegepaste onderzoeksproject van dr. Charlotte Cosemans aan de UHasselt krijgt steun van het Fonds Orcadia, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.
Hoewel borstvoeding voor pasgeborenen veel voordelen met zich meebrengt, hebben diverse studies de aanwezigheid van milieuverontreinigende stoffen in (…) Het hele nieuwsbericht

Veel AI-boeken op Bol.com

Vrijdag 29 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op Bol.com bieden verkopers honderden kookboeken, reisgidsen en taalgidsen aan die geschreven zijn met behulp van AI (artificiële intelligentie), zo blijkt uit onderzoek van BNR.nl. Van Bangkok Travel Guide tot Suikerdieet, het aanbod van AI-boeken op de site is even groot als divers. De titels, zowel e-books als hardcopy's, worden aangeboden voor prijzen variërend van een paar euro's tot meer dan twintig euro per boek.

Weekend van de klant

Vrijdag 29 september 2023
Beringen - Weekend van de klantZoom
Dit weekend is het weer Weekend van de Klant en dan krijg je bij veel winkels een extraatje als bedankje. Het Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in jouw favoriete stad of gemeente in België. Deelnemende handelaars in Beringen vind je via deze link.

JM Sales failliet verklaard

Donderdag 28 september 2023
De isolventiekamer van de Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft JM Sales uit Beringen failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren voor 28 oktober.

Bouwbedrijf B&R failliet

Donderdag 28 september 2023
De rechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Bouwbedrijf B&R uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 28 oktober ingediend woden.

Motorrijder (29) gewond bij botsing

Donderdag 28 september 2023
Beringen - Motorrijder (29) gewond bij botsingEen 29-jarige motorrijder uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het Kioskplein in Beringen-Mijn. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.20 uur.

Godvergeten (2)

Donderdag 28 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - Godvergeten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Louis Moons overleden

Donderdag 28 september 2023
Beringen - Louis Moons overledenLouis Moons uit Paal, echtgenoot van Germaine Moons, is overleden.
(° Koersel op 18 oktober 1936 † Koersel op 27 september 2023) Begroeting: donderdag 5 oktober 2023 - funerarium -Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Al 5 ha aan asbestdaken verwijderd

Donderdag 28 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op twee jaar tijd zijn er bij 77 bedrijven in Limburg asbestdaken verwijderd, goed voor een oppervlakte van 50.126m². Dat heeft mlinister Zuhal Demir bekendgeamakt. In heel Vlaanderen gaat het om ruim 825.000m² bij in totaal 1.332 land- en tuinbouwbedrijven

Verband tussen Round-Up en Parkinson?

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De Europese voedseltoezichthouder (EFSA) hield belangrijke informatie over Parkinson achter bij de goedkeuring van glyfosaat (zoals Round-Up - red.). Boeren mogen met het bestrijdingsmiddel blijven werken ondanks alle negatieve geruchten errond. Op 13 oktober stemmen de EU-lidstaten over een eventuele verlenging van de goedkeuring van glyfosaat.
Uit Nederlands onderzoek blijkt inmiddels dat de (…) Het hele nieuwsbericht

En wij maar klagen

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels, waarvan zeven op de Veluwe. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren.  

Keeperstrainer en T2 weg bij KVK

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Keeperstrainer en T2 weg bij KVKPeter Emmers is niet langer keeperstrainer van KVK Beringen. Jeugdverantwoordelijke Steve Claes volgt hem op. Davy Luts is ook niet langer T2. Er wordt nog gezocht naar een vervanger.

Zwaar verkeersongeval in Beverlo

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Zwaar verkeersongeval in Beverlo
Deze namiddag rond 13.15 uur is een 41-jarige fietser uit Beringen levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij door een vrachtwagen werd geraakt in de Zuidstraat in Beverlo. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Gemiddeld brutoloon 3.886 euro

Woensdag 27 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer die in 2021 voltijds werkte 3.886 euro bruto per maand. Het mediaanloon bedraagt 3.507 euro bruto per maand, wat betekent dat 50% van de werknemers minder dan 3.507 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger loon ontvangt.
Als we dieper ingaan op de loonspreiding, stellen we vast dat 10% van de werknemers minder dan 2.303 euro bruto per maand verdient, terwijl de 10% best betaalden meer dan 5.922 euro ontvangen. (Statbel)

'Het makkelijkst om mee samen te leven'

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gelezen
"Van alle grote roofdieren is de wolf het makkelijkst om mee samen te leven. De wolf is voorspelbaar, zijn gedrag is 'vrij eenvoudig'. Als dat van een hond. 'Afwachtend, observerend en als er te veel dingen gebeuren die hem niet bevallen, verlaat hij de situatie. Katachtigen zijn veel onvoorspelbaarder.'
Ecoloog Glenn Lelieveld in de NRC

Oktober start bijzonder zacht

Woensdag 27 september 2023
Weerbericht
Beringen - Oktober start bijzonder zachtEen band van hogedrukgebieden, uitgestrekt van de Azoren tot Rusland, zorgt voor rustig en stabiel weer. Storingen trachten vanuit het westen over onze streken te schuiven, maar verbrokkelen door de hoge luchtdruk en kunnen enkel nog als erg verzwakte systemen onze regio bereiken. Dat resulteert voornamelijk in wolkenvelden. Het blijft bovendien bijzonder zacht, ook op de langere termijn.
Vandaag zijn er behoorlijk wat wolkenvelden, maar de zon kan er geregeld doorheen schijnen. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden op jaagpad

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Twee gewonden op jaagpadTwee speedpedelecs kwamen deze ochtend op het jaagpad aan het Albertkanaal in Paal ten val. Het gaat om twee collega's die samen naar het werk reden. De twee kwamen met elkaar in aanraking en vielen. Daarbij geraakten één fietser zwaargewond, de andere collega werd licht gekwetst. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - 'Godvergeten'...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ochtendstond

Woensdag 27 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - OchtendstondZoomEen mooie zonsopgang in Stal deze ochtend en dat is de voorbode van een warme dag met temperaturen tot 25° maar de bewolking neemt stilaan wel toe. (foto Johan Put)

Gaby Prinsen overleden

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Gaby Prinsen overleden
Gaby Prinsen uit Hasselt, weduwe van Jaak Hendrix, is overleden.
(° Genk op 3 juli 1951 † Beringen op 25 september 2023) Begroeting: donderdag 28 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: vrijdag 29 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Stal-Koersel.

Désiré Munters overleden

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Désiré Munters overleden
Désiré Munters uit Hasselt is overleden.
(° Stokrooie op 26 april 1935 † Beringen-Mijn op 20 september 2023)
Uitvaart: In intieme kring.

William Geeraerts overleden

Woensdag 27 september 2023
William Geeraerts uit Koersel (voorheen Beverlo) is overleden.
(° Mol op 14 oktober 1957 † Heusden-Zolder op 19 september 2023)
Uitvaart: in intieme kring

Maurice Somers overleden

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Maurice Somers overleden
Maurice Somers uit Schaffen, echtgenoot van Margriet Jacobs, is overleden.
(° Diest op 21 juni 1935 † Diest op 21 september 2023) 
Uitvaart: in intieme kring

Paardenbijter

Woensdag 27 september 2023
Puur natuur
Beringen - PaardenbijterZoomDe paardenbijter is een vrij algemeen voorkomende libel, eerder klein en behorende tot de familie van de glazenmakers. Je ziet hem vooral nu in het najaar op vochtige plaatsen rondvliegen. De paardenbijter dankt zijn naam omdat hij veel jaagt op insecten, vliegen en dazen die dikwijls rond de paarden vliegen. (Johan Put)

Afscheid van pastoor Geert Croes

Woensdag 27 september 2023
Beringen - Afscheid van pastoor Geert CroesZoomZaterdag 30 september neemt Paal afscheid van pastoor Geert Croes. Iedereen is welkom op een dankviering om 17u in de kerk van Paal. Na de viering is er nog een receptie en gezellig samenzijn met de afscheidnemende pastoor in de parochiezaal. 

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Lisa Gielen overleden

Dinsdag 26 september 2023
Beringen - Lisa Gielen overledenGisteren is Lisa Gielen overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Georges Deckers. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Twee ton printplaten gestolen

Dinsdag 26 september 2023
Beringen - Twee ton printplaten gestolenBij een inbraak in een recyclagebedijf aan de Lochtemansweg in Beringen zijn het voorbije weekend twee ton printplaten gestolen. Om de buit te vervoeren hebben de daders wellicht gebruik gemaakt van een bestelwagen. De politie bekijkt de camerabeelden in de buurt en hoopt zo de dieven op het spoor te komen.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Beringen - Het nieuwe normaal in de wielersportZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Genieten van een mooie nazomer

Maandag 25 september 2023
Beringen - Genieten van een mooie nazomerZoomMorgen wordt een stralende dag en het is dus volop genieten van deze nazomer. Ook de komende dagen blijft zacht. (Gust Ischen) 
Beringen - Auto's in beslag en duizenden euro's geïncasseerdZoom Vrijdag hebben in heel de provincie controles plaatsgevonden met 20 politiemensen van Heusden-Zolder, Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Carma en St Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom samen met 4 controleurs van de Vlabel, 6 controleurs van Douane en Accijnzen en de keuringsstations. Er werden strategische plaatsen ingenomen en de keuringsstations bleven ondertussen geopend omdat er vooral gekeken werd naar auto's die niet in orde zijn met de keuring, getunede voertuigen en knallende uitlaten, ook (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B dames van het volleybal heeft Beverlo met 3-0 gewonnen van Veltem-Beisem. Sets: 25-20, 25-16, 25-22.

Volleybal: Lizards - Beverlo 3-1

Maandag 25 september 2023
In nationale 3 heren C van het volleybal heeft Beverlo met 3-1 verloren van Lizards Lubbeek-Leuven. Sets: 25-18, 18-25, 25-21, 25-15.

100-jarige Margriet Heyligen

Maandag 25 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - 100-jarige Margriet HeyligenZoomWe blikken vandaag ook nog even terug met een oude klasfoto van Margriet Heyligen in de Picardschool in Stal. De foto dateert uit begin jaren zeventig Ze werd vandaag 100 jaar en dat werd uitgebreid gevierd. (zie linkerkant)  
Heb jij nog een klasfoto met Margriet? Stuur hem gerust naar onze redactie: beringen[!]internetgazet.be

Fotosverslag Stal Sport

Maandag 25 september 2023
Beringen - Fotosverslag Stal SportZoomWe geven u nog graag dit fotoverslag mee van de voetbalwedstrijd van Stal Sport afgelopen weekend. 

Mooie maan, heldere hemel

Zondag 24 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - Mooie maan, heldere hemelZoomWe krijgen een heldere nacht en dat belooft ook voor morgen een mooie dag.(foto Stephan Volders)

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Beringen - Windturbines worden te duur...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Weer een wolf doodgereden

Zondag 24 september 2023
Beringen - Weer een wolf doodgeredenZoomEr is weer een wolf doodgereden, deze keer op de Noord-Zuid tussen Houthalen en Helchteren, in de vallei van de Mangelbeek. Het zou gaan om een mannelijke welp van dit jaar. Het kadaver werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Morgen komt het INBO het ophalen voor verder onderzoek. (Foto Natuurhulpcentrum)
Beringen - Turkse Rangers - Weerstand Koersel A 0-0Turkse Rangers en Weerstand Koersel zijn in Genk niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Verbroedering Lommel wint van Stal

Zondag 24 september 2023
Beringen - Verbroedering Lommel wint van StalVerbroedering Lommel heeft Stal Sport A verslagen met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Oxinouds en Sejdo.

Kadijk SK wint bij FC Turkse

Zondag 24 september 2023
Beringen - Kadijk SK wint bij FC TurkseKadijk SK is bij Turkse FC gaan winnen met 0-1. Voor Kadijk scoorde verdediger Tim Mannaerts. De trainer van Turkse kreeg rood.

Noodoefening CPChem

Zondag 24 september 2023
Volgende week, die begint op 25 september, vindt er bij CPChem in Paal een noodoefening plaats waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden, behalve dat ze tijdens de kantooruren zal plaatsvinden. "Elke noodoefening die we uitvoeren doen we om ons noodplan te testen en daarom heeft elke oefening een ander scenario. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden. Het betreft dezelfde alarmhoorns als diegene die voor buurbedrijf Borealis geactiveerd worden, omdat (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen - Herk FC 1-1

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - KVK Beringen - Herk FC 1-1KVK Beringen heeft, thuis tegen Herk FC, vanavond 1-1 gelijkgespeeld, het derde gelijkspel dit seizoen. Voor KVK Beringen scoorde Thomas Driessen in de tweede minuut. De wedstrijd werd bijgewoond door 160 supporters.

Paal-Tervant speelt gelijk tegen Anadol

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Paal-Tervant speelt gelijk tegen AnadolFC Paal-Tervant is, thuis tegen Anadol, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Paal-Tervant scoorde Philips.

Koersel B klopt Eksel B

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Koersel B klopt Eksel BKoersel B heeft vanavond Eksel B verslagen met 3-1.

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - Vermageren via een spuitje?Zoom                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Knabbel en babbel bij Ferm Koersel

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Knabbel en babbel bij Ferm KoerselZoomFerm Koersel organiseerde ook dit jaar weer een 'knabbel en babbel' waarbij iedereen 23 verschillende lekkernijen kon proeven, van aperitief tot de lekkerste taarten, uiteraard zelfgemaakt door de leden.Er werd ook een leuk receptenboekje gemaakt en uitgedeeld aan de leden. 

Fanny Mangelschots overleden

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Fanny Mangelschots overleden
Fanny Mangelschots uit Beverlo, weduwe van August Geens, is overleden.
(° Koersel op 30 april 1929 † Hasselt op 23 september 2023) Begroeting: woensdag 27 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 28 september om 9.30 uur in het crematorium van Hasselt.

27 bestuurders onder invloed

Zaterdag 23 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Politie Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) heeft in augustus 27 bestuurders onder invloed uit het verkeer geplukt: 14 van hen hadden te diep in het glas gekeken, de 13 anderen hadden drugs gebruikt.

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)
De visie van Fobie
Beringen - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: pandoering voor Fufo

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Damesvoetbal: pandoering voor FufoIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen gisterenavond met 7-1 verloren van V&V Stokkem.

Ongeval op E313

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Ongeval op E313ZoomGisterenavond gebeurde er in de avondspits een ongeval op de E313 in Paal. Twee wagens botsten en er viel een gewonde. Door het ongeval ontstond er een lange file en ook op de Industrieweg in Paal was het aanschuiven.

Kolenwasserij

Zaterdag 23 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - KolenwasserijZoomEen blik op de kolenwasserij en een deel van het houtpark.

Beringen Koolmijnlaan

Zaterdag 23 september 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beringen KoolmijnlaanZoomVandaag een flink eind terug in de tijd met de Koolmijnlaan in het centrum van Beringen met de tramsporen nog.

Open gordijnen

Zaterdag 23 september 2023
Beringen - Open gordijnenZoomEdith laat de herfst dit weekend binnenwaaien. 
Joffrey Schroyen uit Koersel heeft de besloten vennootschap Schroyen Techniek opgericht met zetel aan de Vurtense Schansstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen, besproeien van gewassen vanuit de lucht, bosbouw, het bouwrijp maken van terreinen en de installatie van garagepoorten.

Fietser (27) gewond bij aanrijding

Vrijdag 22 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanaalstraat in Ham is vanmorgen een 27-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak in Everselstraat

Vrijdag 22 september 2023
Er is ingebroken in een leegstand huis aan de Everselstraat in Beringen. Volgens de eerste vaststellingen is er niets ontvreemd.

Gestolen auto teruggevonden

Vrijdag 22 september 2023
Beringen - Gestolen auto teruggevondenIn Luik is de BMW teruggevonden die tien dagen geleden op de oprit van een woning aan de Olmensesteenweg in Beringen werd gestolen. De dieven hebben wel enkele persoonlijke bezittingen uit de wagen meegenomen.

Jeannine Blanckaert overleden

Vrijdag 22 september 2023
Beringen - Jeannine Blanckaert overleden
Jeannine Blanckaert, weduwe van Herni Put, is overleden. 
(° Beverlo 20 maart 1938 † WZC Corsala Koersel 18 september 2023) 
Begroeting: vrijdag 22 september 19u tot 19u30 Witters en Baers Zolder. 
Uitvaart in intieme kring.

Dimitri Mirtses overleden

Vrijdag 22 september 2023
Beringen - Dimitri Mirtses overleden
Dimitri Mirtses uit Koersel, echtgenoot van Anthoula Ioannidou, is overleden.
(° Meliti-Florina (Gr) op 24 juni 1954 † Koersel op 20 september 2023)
Begroeting: maandag 25 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

De Berk Paal onder de regenboog

Vrijdag 22 september 2023
Beringen - De Berk Paal onder de regenboogZoomDeze kinderen van basisschool De Berk in Paal maakten gisteren deze knappe foto onder de regenboog.

'De herfst is de lente van de winter'

Donderdag 21 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - 'De herfst is de lente van de winter'Zoom"De herfst is de lente van de winter", wordt als citaat toegeschreven aan Henri de Toulouse-Lautrec. De dag begon vandaag met een prachtige regenboog maar de zon moest het onderspit delven voor flink wat regen. Geen terrasjesweer op deze eerste dag van de herfst maar geen paniek, volgende week wordt nog flink wat zon voorspeld. Wedden dat je dan L''été indien van Joe Dassin verschillende keren gaat horen op de radio? 

Elektrische step gestolen in Beverlo

Donderdag 21 september 2023
Beringen - Elektrische step gestolen in BeverloGisterenavond is een elektrische step gestolen in de Nieuwstraat in Beverlo. De step stond aan een café.

322 everzwijnen afgeschoten

Donderdag 21 september 2023
Beringen - 322 everzwijnen afgeschotenZoomIn West-Limburg werden vorig jaar 322 everzwijnen afgeschoten: 197 in Beringen en 125 in Leopoldsburg. (Bron: INBO)(Archieffoto Paul Vangerve)

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Goud aan de voet van de regenboog ?

Donderdag 21 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - Goud aan de voet van de regenboog ?Zoom"De wijze heeft geen lange tochten nodig; alleen de dwaas zoekt de pot met goud aan de voet van de regenboog", is een citaat van de Amerikaanse schrijver Henry Miller. Maar sowieso blijft het een mooi weerfenomeen. We kregen van verschillende lezers al foto's binnen.
Goud aan de voet van de regenboog ?Goud aan de voet van de regenboog ?
Zoom

Michel Aerts overleden

Donderdag 21 september 2023
Beringen - Michel Aerts overleden
Michel Aerts uit Paal, echtgenoot van Josefien Daniëls, is overleden.
(°Hasselt op 12 januari 1934  † te Paal op 20 september 2023) . Groeten: Op maandag 25 september 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur,  Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Michel.

Giuseppa Mazzara overleden

Donderdag 21 september 2023
Beringen - Giuseppa Mazzara overleden
Giuseppa Mazzara uit Beringen-Mijn, echtgenote van Alfonso Di Giacomo, is overleden.
(° Comitini (I) op 6 november 1944 † Beringen-Mijn op19 september 2023)
Begroeting: dinsdag 26 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 27 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn.

Oudste houtconstructie ooit gevonden

Woensdag 20 september 2023
Zomaar even tussendoor
Wetenschappers hebben bij de Kalambo-waterval in Zambia de oudste houtconstructie ooit aangetroffen. Die is naar schatting 476.000 jaar oud en bestaat uit twee planken, waarvan de ene een inkeping bevat die duidelijk met gereedschappen is aangebracht.
Lees bij de NOS "Oudste houtconstructie ooit gevonden"
Beringen - Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenZoomDe vijf Vlaamse provincies ontwikkelden voor de fietssnelwegen samen een éénvormige “routetaal” voor bewegwijzering en signalisatie. Dit maakt de fietssnelwegen herkenbaar, leesbaar en makkelijk te volgen in heel Vlaanderen én in Brussel. De provincieraad keurde vandaag het voorstel van gedeputeerde Bert Lambrechts goed om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken. Die signalisatie zal ook op de andere fietssnelwegen worden geplaatst, vandaar dat we ze u al willen meegeven.
Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenAangepaste signalisatie voor fietssnelwegen
Zoom

VRT zendt Mis uit vanuit Beringen

Woensdag 20 september 2023
Zowel Radio 1 als TV 1 zenden zondag 24 september (10 uur) de eucharistieviering uit vanuit de Sint-Pietersbandenkerk in Beringen.

Grote en kleine zilverreiger

Woensdag 20 september 2023
Puur natuur
Beringen - Grote en kleine zilverreigerZoomHet verschil tussen de grote en kleine zilverreiger is niet enkel de grootte van de reiger. De grote zilverreiger heeft een lange gele snavel en zwarte poten. De kleine zilverreiger is niet alleen kleiner. Zijn nek is ook meer gedrongen. Hij heeft echter een zwarte snavel en gele poten. Net andersom dus als bij zijn grote broer. Maar de zin in een lekkere vis hebben ze allebei. (Johan Put)
Grote en kleine zilverreiger
Zoom

Jezelf relativeren

Woensdag 20 september 2023
Vandaag gelezen
"Comedians die met zichzelf kunnen lachen zijn authentieker. Als William Boeva, die dwerggroei heeft, grappen maakt over zijn gestalte, is dat gepermitteerd. Als ik dat doe, ben ik een schoft. Een goede komiek betrekt zijn grappen altijd op zijn eigen leefwereld." (Comedian Koen Dewulf in Kerk en leven).

Tamara Pauwels overleden

Dinsdag 19 september 2023
Beringen - Tamara Pauwels overledenGisteren is Tamara Pauwels overleden, de echtgenote van Eddy Spooren. Zij was 54 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Weersverbetering vanaf het weekend

Dinsdag 19 september 2023
Weerbericht
Beringen - Weersverbetering vanaf het weekendEen actieve storing bereikt ons donderdag en zorgt voor een flinke plens hemelwater. Na wisselvallig weer met buien op vrijdag en zaterdag, wordt het vanaf zondag droger, zonniger en ook weer warmer.
Morgen/woensdag
gaat het kwik flink de hoogte in bij maxima rond 24 graden. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Met een erg strakke zuidwestenwind voelt het wel iets koeler aan.
Donderdag trekt een actieve storing traag over onze regio. Er valt een flinke plens (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis: 500.000 euro voor Marokko

Dinsdag 19 september 2023
Beringen - Rode Kruis: 500.000 euro voor MarokkoRode Kruis-Vlaanderen heeft tot dusver al zo'n 500.000 euro ingezameld naar aanleiding van de aardbeving in Marokko. Daarmee financiert de organisatie mee de hulpverlening in het rampgebied. Het geld wordt er ingezet om de slachtoffers in hun basisnoden te voorzien, zoals onderdak, proper water, voedsel en medische hulp. Daarnaast stuurt Rode Kruis-Vlaanderen ook een ervaren medewerker naar Marokko om er de hulpacties mee te coördineren. Extra financiële steun blijft welkom, omdat de noden ter plaatse nog lange tijd enorm hoog zullen blijven. Dat kan via het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding “aardbeving”, of simpelweg online via rodekruis.be/aardbeving.

Troonrede op Prinsjesdag in Nederland

Dinsdag 19 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - Troonrede op Prinsjesdag in NederlandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gaby De Meutter overleden

Dinsdag 19 september 2023
Beringen - Gaby De Meutter overledenGaby De Meutter uit Paal (voorheen Genk), echtgenote van wijlen Frans Vanmarcke, is overleden.
(° Mechelen op 28 maart 1936 † Paal op 18 september 2023) Begroeting: vrijdag 22 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: zaterdag 23 september 2023 om 11u00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Drie aanhoudingen voor helpdeskfraude

Dinsdag 19 september 2023
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft vandaag twee vrouwen van resp. 20 en 24 jaar en een 19-jarige man aangehouden die verdacht worden van het plegen van een reeks oplichtingen onder de noemer “helpdeskfraude”. De verdachten, allen Nederlanders, gingen als volgt te werk.
De slachtoffers, meestal alleenstaande hoogbejaarden, worden opgebeld door iemand die zich uitgeeft als medewerker van de financiële instelling waar zij klant zijn. Men deelt hen mee dat er verdachte geldtransacties (…) Het hele nieuwsbericht

Helft alleenwonenden heeft geen auto

Dinsdag 19 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 had 49,1% van de alleenwonenden geen eigen wagen en 47,6% van hen bezat er één. Van de koppels zonder inwonende kinderen beschikt 12,6% niet over een wagen. 56,7% heeft er één, 26,0% heeft er twee. (Statbel)

Eenzaamheid de ziekte van deze tijd

Dinsdag 19 september 2023
Vandaag gelezen
"Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. Ik heb ze goed gevoeld tijdens corona, die eenzaamheid. Weg uit Antwerpen om een leefloon te kunnen ontvangen. In Nederland zat ik daar in een buurt waar ik niemand kende. En nu leef ik in een stacaravan op een camping. Dan weet je: veel erger moet het niet worden. Gelukkig is er beterschap in zicht. Dankzij een gulle weldoener verhuis ik binnenkort naar een rijhuis in de buurt van Roosendaal." (Nederlandse zanger Hans de Booij in 'Kerk en Leven').

Koen Gelders overleden

Maandag 18 september 2023
Beringen - Koen Gelders overleden
Koen Gelders uit Paal, papa van Jesse, is overleden.
(° Herk-de-Stad op 18 maart 1972 † Paal op 16 september 2023) Begroeting: donderdag 21 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring.

Martha Berrevoets overleden

Maandag 18 september 2023
Beringen - Martha Berrevoets overleden
Martha Berrevoets uit Tessenderlo, echtgenote van Jos Van Gelder, is overleden. 
(°Paal op 11 maart 1941 † Paal op 14 september 2023)
Groeten: Op dinsdag 19 september 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, in Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Martha.

Fotoverslag Stal Sport

Maandag 18 september 2023
Beringen - Fotoverslag Stal SportZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de wedstrijd van Stal Sport met dit fotoverslag van Stephan Volders.

Ongeval met vluchtmisdrijf

Maandag 18 september 2023
Beringen - Ongeval met vluchtmisdrijfZondagochtend reed in Beverlo-Dorp een wagen tegen een geparkeerde auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Meer dan 7.000 studenten bij UHasselt

Maandag 18 september 2023
Beringen - Meer dan 7.000 studenten bij UHasseltVandaag start het nieuwe academiejaar aan de UHasselt. En dat met een recordaantal studenten. “Voor het eerst gaan we over de kaap van 7.000 ingeschreven studenten. Het aantal generatiestudenten stijgt met meer dan 20 procent tot een recordhoogte van 1.581 studenten die voor het eerst aan het hoger onderwijs beginnen. We zien echt absolute records voor onze universiteit”, zegt een tevreden rector Bernard Vanheusden.
Alle faculteiten bereiken dit jaar recordhoogtes. Opleidingen die het (…) Het hele nieuwsbericht

Onze mondaydate

Maandag 18 september 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Onze mondaydateDe laatste weken zijn we in ons land weer verzeild geraakt in een vieze smeerpoel van wansmakelijk verderf. Het televisieprogramma “Godvergeten” heeft nog maar eens deksels van stinkende potjes gehaald en vele feiten van kindermisbruik binnen de katholieke kerk aan het licht gebracht. Zij die slachtoffer waren, worstelen na vele jaren nog steeds om mentaal en psychisch niet te verdrinken in deze poel. Schuldigen die meer dan een oog dichtknepen, en alles in de doofpot stopten, kunnen niet meer (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Beverlo klopt Booischot

Zondag 17 september 2023
In nationale 3 C van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo met 3-0 gewonnen van Booischot.

Geld kan perverse invloed hebben

Zondag 17 september 2023
Vandaag gelezen
Geld kan een perverse invloed hebben. Mensen en geld? Dat blijft een onstuimig huwelijk. Niet alleen de liefde, ook geld maakt soms blind. Zelfs tot minnaars van de mammon waarbij elk moreel besef wegvalt. (Steven Vanackere, vicegouverneur Nationale Bank van België in "Kerk en Leven").

Houthalen VV - FC Paal-Tervant 4-2

Zondag 17 september 2023
Beringen - Houthalen VV - FC Paal-Tervant 4-2Houthalen VV heeft deze namiddag FC Paal-Tervant geklopt met 4-2.Aan de rust was de stand 3-1  De wedstrijd werd bijgewoond door 280 toeschouwers.

Sparta Lille verliest van Koersel B

Zondag 17 september 2023
Beringen - Sparta Lille verliest van Koersel BSparta Lille heeft thuis met 1-2 verloren van Weerstand Koersel B. Voor Koersel B scoorden Piens en Croonenborghs. Van Hertum maakte het doelpunt van Sparta Lille.

Autoloze zondag in Brussel

Zondag 17 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - Autoloze zondag in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Van Winge overleden

Zondag 17 september 2023
Beringen - Maria Van Winge overledenMaria Van Winge uit Paal, weduwe van Raoul Camps, is overleden. (° Paal op 13 september 1939 † Hasselt op 15 september 2023) Begroeting: woensdag 20 september 2023 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Damesvoetbal: Fufo - STVV C 1-1

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - Damesvoetbal: Fufo - STVV C 1-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen 1-1 gelijkgespeeld tegen STVV C.

Lindelhoeven VV - FC Turkse 0-0

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - Lindelhoeven VV - FC Turkse 0-0Lidelhoeven VV en Tukse FC hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

KVK Beringen verliest van Bree-Beek

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - KVK Beringen verliest van Bree-BeekKVK Beringen heeft vanavond met 2-0 verloren van GS Bree-Beek.

W. Koersel verslaat Zonhoven United

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - W. Koersel verslaat Zonhoven UnitedWeerstand Koersel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Zonhoven United. Het won met 4-0.

Stal Sport - E. Louwel A 3-3

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - Stal Sport - E. Louwel A  3-3Stal Sport en Eendracht Louwel A hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld. "Na een overwinning op de eerste speeldag en een nederlaag op de tweede, heeft Stal Sport op de derde wedstrijddag van de nieuwe competitie een gelijkspel behaald tegen Louwel. Het werd een aangenaam kijkstuk, met beide ploegen die volop voor de aanval kozen. Reeds in de 8ste minuut moest thuisdoelman Yannick Helsen een eerste keer plat op een scherpe aanval van Louwel. Maar Stal speelde goed mee en bij een uitbraak in minuut 18 kon Ruben (…) Het hele nieuwsbericht

Ontbijt t.v.v. aardbeving Marokko

Zaterdag 16 september 2023
Op zondag 24 september is er een ontbijt ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Het gaat door in zaal Schuttershof in Beringen. Inschrijven kan via Aaziza op 0491 868 450 of Fatima 0484 603 158.

Nu de laatste rozen bloeien

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - Nu de laatste rozen bloeienZoomEdith en Lambert vinden vandaag inspiratie in het einde van de zomer. 

Meeste slachtoffers automobilisten

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren de meeste dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen binnen de 30 dagen automobilisten (216). Ze worden gevolgd door fietsers (102), voetgangers (83) en motorrijders (66). (Statbel)

Minder diesel-, meer benzinewagens

Zaterdag 16 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2015 daalt het aantal personenwagens dat op diesel rijdt elk jaar iets sneller. In 2023 zijn er 9,2 procent minder dieselwagens dan een jaar eerder; op 1 augustus waren er dat 2.201.549. Tegelijkertijd - en net als in 2022 - blijft het aantal benzinewagens stijgen (+2,5% in 2023) tot 3.096.253. Benzinewagens vertegenwoordigen momenteel 51,34% van het personenwagenpark, terwijl dit voor dieselauto's 36,51% bedraagt. (Statbel)

Einde zomer in zicht

Zaterdag 16 september 2023
Beringen - Einde zomer in zichtZoomDe zomer is bijna ten einde maar we krijgen als slotakkoord nog een mooi weekend. (Gust Ischen)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Laatste misviering in Sint-LambertuskerkZoomOp zondag 17 september, om 9.30 uur, vindt de laatste eucharistieviering plaats in de Sint-Lambertuskerk van Kwaadmechelen. Een grondige renovatie van het gebouw drong zich op, maar de kostprijs weegt niet op tegen de huidige invulling. Na overleg met de kerkraad werd besloten om te kiezen voor een afbraak van het schip. De toren is geklasseerd en zal worden gerenoveerd. Na de renovatie van de toren voorziet de gemeente een stille ruimte in het onderste deel van de toren waarin enkele symbolische en waardevolle stukken van het kerkgebouw worden bewaard.  Er is een laatste eredienst op zondag 17 september, de feestdag van de heilige Sint-Lambertus om 09.30 uur. Iedereen is van harte welkom in deze viering.

Van gemeentehuis tot horeca

Zaterdag 16 september 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Van gemeentehuis tot horecaZoomHet voormalig gemeentehuis van Koersel is nu een hippe horecazaak. Barnaba is trouwens de fictieve burgemeester van het horecapand.

Nieuw politiekantoor

Zaterdag 16 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - Nieuw politiekantoorZoomJan Verheyden, Dirk De Vis en Marcel Mondelaers, de toenmalige burgemeesters van Tessenderlo, Ham en Beringen bij de eerstesteenlegging van het nieuwe politiekantoor op 18 september 2003. De voormalige mijnschool (TIKB) van Beringen werd toen deels omgebouwd tot politiekantoor voor de drie gemeenten en deels tot nieuw stadhuis voor Beringen. De officiële opening vond plaats op 3 juni 2005 met de drie burgemeesters en Patrick Dewael, toen Minister van Binnenlandse Zaken, en zonechef Bertie Hamaekers. (foto Looi Vroeger en Nu)

Twee ongevallen

Vrijdag 15 september 2023
Beringen - Twee ongevallenGisteren waren er twee ongevallen in Beringen. In de Schoolstraat, in het centrum van Paal, geraakte een 47-jarige fietster gewond na een aanrijding met een wagen. Op de Paalsesteenweg kwamen een bromfiets en een auto in botsing.
Bedrijfsnieuws
De 500 grootste bedrijven in Limburg zagen vorig jaar hun omzet met 19,4 procent stijgen. Daarnaast zijn er zowat 4.600 jobs bijgekomen in de 500 grootste bedrijven. Staalfabriek Aperam in Genk blijft nog altijd het grootste bedrijf. (VKW Limburg)

45 procent grondgebied landbouwgrond

Vrijdag 15 september 2023
Het is maar dat je 't weet
45 procent van de grondoppervlakte in België bestaat uit landbouwgrond. Bossen beslaan 20 procent van het grondgebied en 9 procent van het grondgebied bestaat uit woongebied. (Statbel)

Dief ingerekend op perron station

Vrijdag 15 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 19 uur kreeg de politie melding van de diefstal van twee fietswielen. De politie kon de dief op het perron van het station van Diest inrekenen. De 41-jarige man uit Heist-Op-Den-Berg had de twee fietswielen bij zich staan en gaf toe dat hij die van twee mountainbikes, die bij de fietsenstalling naast het stationsgebouw stonden, had ontvreemd. De verdachte had daarnaast ook gebruikershoeveelheden heroïneoopzak. In zijn verhoor gaf de man toe dat hij de fietswielen gestolen had om ze te verkopen om aan geld te komen voor drugs of eten. Het parket van Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de snelrechtprocedure.

Koop dit weekend een azalea

Donderdag 14 september 2023
Het plantjesweekend van Kom op Tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. In heel Vlaanderen worden dan azalea’s te koop aangeboden ten voordele van “Kom op Tegen Kanker”. Een azalea kost 8 euro. Met de opbrengst van de plantjesverkoop financiert Kom Op Tegen Kanker zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving. Voor meer informatie kan je terecht op de website: komoptegenkanker.be/plantjesweekend.

11.000 klanten bij de Voedselbank

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Zo'n 11.000 mensen hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in Limburg een beroep gedaan op de Voedselbank. Meer en meer jonge gezinnen en tweeverdieners kloppen bij de Voedselbanken aan.

Sneller vermogen van criminelen pakken

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Parket Limburg gaan de lokale politiezones, de federale gerechtelijk politie Limburg en Parket Limburg nauwer samenwerken in het kader van buitgericht rechercheren. Op deze manier willen ze efficiënter en effectiever werken in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.
Deze werkwijze heeft als voornaamste doelstelling crimineel vermogen zo snel mogelijk te ontnemen binnen onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit. Het financieel voordeel dat misdrijven opbrengen, is (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Fillée overleden

Donderdag 14 september 2023
Beringen - Henriette Fillée overledenHenriette Fillée uit Leopoldsburg, weduwe van Henri Vereecke, is overleden.
(° Heppen op 28 januari 1929 † Leopoldsburg op 13 september 2023)
Begroeting: maandag 18 september - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: 19 september om 11u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Rachel Geysels overleden

Donderdag 14 september 2023
Beringen - Rachel Geysels overledenGisteren is Rachel Geysels overleden, de levensgezellin van Frans Hoofs. Zij was 69 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Inactieven blijven vaker inactief

Donderdag 14 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel publiceerde de transities op de arbeidsmarkt tussen het tweede kwartaal van 2022 en het tweede kwartaal van 2023. Deze resultaten geven aan dat mensen nog vlot aan het werk blijven, maar dat inactieven vaak inactief blijven.
Vooral vrouwen, laagopgeleiden en mensen met een buitenlandse nationaliteit blijven vaker inactief. Daarnaast blijkt dat de uitstroom van werkloosheid naar werk weer iets gestegen is: 28,9% van de werklozen in het tweede kwartaal van 2022 is een jaar later aan het werk. Een kwartaal eerder bedroeg dit percentage 24,1%.

Op naar enkele zonnige dagen

Woensdag 13 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - Op naar enkele zonnige dagenZoomEen dag met veel weerkapriolen. Zo was er vanavond wel eventjes een mooi kleurspektakel te zien. Een voorbode voor de komende vier dagen want er worden weer warmere temperaturen voorspeld. (Gust Ischen)

Meer aanvragen voor verdelging wespen

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De brandweer krijgt de jongste dagen veel meer aanvragen om wespennesten te verdelgen. Waarom de wespen later actief worden, heeft te maken met de temperaturen van afgelopen zomer. We zitten op dit moment aan het einde van een hittegolf. Augustus was een veel betere maand voor de wespen dan juli, waardoor we zien dat ze nu pas echt naar buiten komen. Ze hebben ook extra tijd gehad voor de broeiperiodes, waardoor er ook meer larfjes zijn. Omdat alle bloemen nu uitgebloeid zijn, moeten de wespen op zoek naar voedsel en ze gaan dat halen bij de mensen.

Elektrische wagens bijna verdubbeld

Woensdag 13 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus telde België 6.030.700 personenwagens, tegenover 5.947.479 een jaar eerder. Dat is een stijging van 1,4%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,94% gestegen. Het aantal volledig elektrische personenwagens is bijna verdubbeld in een jaar tijd met een stijging van 93,6%. In 2022 waren er 71.651 elektrische wagens; dit cijfer stijgt tot 138.749 in 2023. Van deze elektrische auto's is het belangrijk op te merken dat 80,8% op naam van een vennootschap staat. Ook al wordt de elektrische wagen in België steeds populairder, toch zijn slechts 26.440 auto’s (19,1%) eigendom van particulieren en 112.056 van vennootschappen.

Beringen Fashion

Woensdag 13 september 2023
Beringen - Beringen FashionZoomDonderdag 14 september om 19u organiseren de boetieks van Beringen Centrum een modeshow op de markt van Beringen. De winkels in het centrum blijven die dag open tot 22u. Er is ook een afterparty met de Berignse toppers DJ Fré en Goldfox. Iedereen is van harte welkom om de nieuwste modetrends te ontdekken in een gezellige partysfeer. Zondag zijn de winkels ook nog open van 13u30 tot 17u.

BMW gestolen op Olmensesteenweg

Woensdag 13 september 2023
Beringen - BMW gestolen op OlmensesteenwegAan de Olmensesteenweg werd gisteren een BMW gestolen. Het gaat om een uniek en duur exemplaar. De eigenaar is op zoek naar eventuele getuigen. De politie stelt een onderzoek in.

Deken nodigt parochianen uit

Woensdag 13 september 2023
Beringen - Deken nodigt parochianen uitZoomDeken Thieu Plessers viert zondag 17 september zijn zeventigste verjaardag. Hij maakt die dag vrij om parochianen en vrienden te ontmoeten. Dit gaat door in het Trefpunt aan de markt in Beringen. 
Vrije toegang tussen 13.30 en 18.30 uur. Er wordt een drankje en hapje voorzien en er zijn kansen tot ontmoeting. Niemand hoeft bekommerd te zijn om een cadeautje - het gaat immers om de vriendschap.  Een vrije gift voor missionaris Pol Feyen in Kinshasa is wel mogelijk.

Jonge buizerd

Woensdag 13 september 2023
Puur natuur
Beringen - Jonge buizerdZoomDe buizerd is de meest voorkomende roofvogel in onze streken. Zoals de meeste andere roofvogels trekken de jongelingen er nu alleen op uit op zoek naar voedsel. Voor de buizerd zijn dat vooral kleine zoogdieren zoals muizen, konijnen, mollen, maar ook reptielen en amfibieën, zoals kikkers en hagedissen. Gisteren kon ik deze jonge buizerd voor de camera halen. (Johan Put)

Georgios Alexakis overleden

Dinsdag 12 september 2023
Beringen - Georgios Alexakis overledenGeorgios Alexakis uit Beverlo, zoon van Stavroula Kirizaki, is overleden. 
(° Koersel op 17 maart 1965 † Heusden-Zolder op 12 september 2023)
Begroeting: donderdag 14 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 15 september 2023 om 11.00 uur in de Griekse kerk van de Heilige Nektarios te Beringen-Mijn.

Maria 'Jeanette' Luyts overleden

Dinsdag 12 september 2023
Beringen - Maria 'Jeanette' Luyts overledenMaria 'Jeanette' Luyts uit Oostham, weduwe van Jozef "Jos" Sannen († 1977), is overleden.
(° Oostham  8 september 1931  † Mol 10 september 2023)
Groeten: Op vrijdag 15 september 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, samen met de familie, de urne van Jeanette een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans. 
De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 16 september 2023 om 13.30 uur. 

Dakbrand door roofingwerken

Maandag 11 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dakbrand door roofingwerkenDe brandweer moest vanmiddag uitrukken omdat het dak van een woning aan de Schrikhoek in Tessenderlo had vuur gevat. De brand ontstond tijdens het uitvoeren van roofingwerken. De brand heeft zware schade aangericht. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. Het gementebestuur heeft ervoor gezorgd dat de bewoners elders terechtkunnen.

Nieuwe straatnaam: Trisstraat

Maandag 11 september 2023
Gemeenteraad
Beringen - Nieuwe straatnaam: TrisstraatZoomHet voorstel van de naam Trisstraat voor de aan te leggen weg in de nieuwe verkaveling in het binnengebied Orgelwinningstraat - Heerbaan werd goedgekeurd.

Gemeenteraad kort

Maandag 11 september 2023
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad kortOm in bepaalde situaties de belasting op de huis-aan-huis verspreiding van reclamebladen vlotter te kunnen invorderen, werd het belastingreglement aangepast.
Beringen - Code geel: plaatselijk hevige regenvalHet KMI voorspelt voor vanavond lokaal hevige regenbuien, met mogelijk ook een donderslag en/of hagel. 't Is niet 100% zeker dat het zover komt, maar lokaal zou er op korte tijd tot 20 liter water per m² kunnen vallen... "Niet-dringende brandweerhulp, zoals wateroverlast, kun je bij de Brandweer Zuid-West Limburg aanvragen via deze link.  Dreigt er levensgevaar? Dan bel je 112."

Marcel 'Nijs' Hermans overleden

Maandag 11 september 2023
Beringen - Marcel 'Nijs' Hermans overledenMarcel 'Nijs' Hermans uit Stal is overleden.
(Stal op 7 augustus 1924 † Stal op 9 september 2023)  
Uitvaart: zaterdag 16 september 2023 om 13 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Karel Van Doninck overleden

Maandag 11 september 2023
Beringen - Karel Van Doninck overledenKarel Van Doninck uit Paal, echtgenoot van Paula Schoonis, is overleden. 
(°Geel op 22 januari 1947 † Hasselt op 9 september 2023) 
Groeten: Op woensdag 13 september 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans. 
De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op donderdag 14 september 2023 om 11.30 uur.

Maria Cuyvers overleden

Maandag 11 september 2023
Maria Cuyvers uit Beringen, weduwe van Hendrik Lievens, is overleden.
(° Olmen 20/05/1925 † Heusden 08/09/2023)
Begroeting: funerarium Hulsmans op dinsdag 12 september 2023 van 18.30 uur tot 19.00 uur.
De teraardebestelling op de begraafplaats te Leopoldsburg zal in intieme kring plaatshebben.

Kwetsuur Jarne Bervoets

Maandag 11 september 2023
Jarne Bervoets moest gisteren forfait geven voor de tweede race op het Duitse ADAC kampioenschap. Hij geraakte gekwetst aan zijn knie tijdens de eerste race.

Sonja Lemmens overleden

Maandag 11 september 2023
Beringen - Sonja Lemmens overleden
Sonja Lemmens uit Koersel, echtgenote van Toine Jordens, is overleden.
(° Heusden op 24 januari 1960 † Heusden-Zolder op 9 september 2023)
Begroeting: woensdag 13 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.

Vrachtwagen in panne

Maandag 11 september 2023
Beringen - Vrachtwagen in panneZoomOp de brug van de Paalsesteenweg kreeg een vrachtwagen deze ochtend panne. Dat zorgde voor wat verkeershinder in de buurt van de snelweg.

Vanavond gemeenteraad

Maandag 11 september 2023
Beringen - Vanavond gemeenteraadNa de zomerpauze komt de gemeenteraad weer bijeen. Oppositiepartij Groen doet twee voorstellen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de meerderheid moet een reeks voorstellen goedkeuren zoals leningen aan kerkfabrieken en de goedkeuring van een nieuwe straatnaam. We brengen deze avond verslag uit.

Zwoele zomernachten

Zondag 10 september 2023
Beringen - Zwoele zomernachtenZoomEen mooie zonsondergang vanavond en we krijgen opnieuw een zwoele zomernacht. Vanaf morgen wordt het ietsje minder warm  en de dagen daarna zakken de temperaturen richting twintig graden met kans op lokale regenbuien maar al bij al is het steeds zeer mooi weer. (foto Gust Ischen)

Dood naast fietsroutenetwerk

Zondag 10 september 2023
Beringen - Dood naast fietsroutenetwerkEen 76-jarige fietser uit Beringen is vandaag dood aangetroffen naast het fietsroutenetwerk aan de Heihoevenweg in Koersel. De man stierf een natuurlijke dood.
Beringen - Hallucinaties door hitte in Kleine-BrogelZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Stal Sport verliest bij Maaseik

Zondag 10 september 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest bij MaaseikStal Sport heeft met 3-0 verloren van SLW Maaseik. "Na de hoopgevende prestatie van vorige week en de bijhorende overwinning, trokken onze jongens vandaag naar Maaseik. Het werd een heel andere match met op het einde een nederlaag voor Stal. De wedstrijd begon aftastend, maar het was al gauw duidelijk dat de thuisploeg veel beter de medespelers vond, iets waar Stal het bijzonder moeilijk mee had.
Toch was de eerste grote mogelijkheid voor Stal, maar het gekruiste schot van Wout Deelkens ging nipt (…) Het hele nieuwsbericht

Turkse FC klopt Leopoldsburg

Zondag 10 september 2023
Beringen - Turkse FC klopt LeopoldsburgIn Tweede Provinciale heeft Turkse FC de buren van K ESK Leopoldsburg verslagen met 2-0.

Priester Willy Willekens overleden

Zondag 10 september 2023
Beringen - Priester Willy Willekens overledenPriester Willy Willekens is vrijdag overleden. Hij was 78 jaar en groeide op in Kerkhoven. Op 26 juni 1971 werd hij in Genk priester gewijd. Hij was 15 jaar actief in Beverlo en meer dan 30 jaar in Schakkebroek.

Groeten uit Blankenberge

Zondag 10 september 2023
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit BlankenbergeZoomMarleen Abeels uit Paal stuurt ons liefdevolle groeten uit Blankenberge!

Koersel - Achel 1-1

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Koersel - Achel 1-1Achel VV A is bij Weerstand Koersel A niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1. Aan de rust was de stand 0-0. In de 57ste minuuut bracht Rosario Achel VV op voorsprong maar in de 81ste minuut scoorde Del Freo de gelijkmaker.

KVK Beringen - Park Houthalen 1-1

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - KVK Beringen - Park Houthalen 1-1KVK Beringen en Park Houthalen hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld. Park Houthalen kwam in de 6de minuut al op voorsprong via Bieniek. Driessen hing in de 35ste minuut de bordjes geljjk, meteen de eindstand.

SV Breugel - W. Koersel B 0-2

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - SV Breugel - W. Koersel B  0-2SV Breugel heeft vanavond met 0-2 verloren van Weerstand Koersel B.

Hechtel - Paal-Tervant 1-1

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Hechtel - Paal-Tervant 1-1In 2de Provinciale hebben Hechtel en Paal-Tervant de punten gedeeld. De eerste helft was door de tropische omstandigheden een maat voor niets. Rusten werd er dan ook gedaan met een 0-0 score. Na de pauze had de thuisploeg veldoverwicht wat resulteerde in de openingstreffer. Emre Kozulu vond spits Jarno Boonaerts aan de tweede paal en die legde de bal beheerst binnen 1-0. Maar 20 minuten later scoorden de bezoekers uit het niets de gelijkmaker via Tim Strijbosch. De Duinenjongens waren nog gevaarlijk op een vrije trap van Wesley Vermijl. Maar aan de stand veranderde niks meer.  

Elza Henderickx overleden

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Elza Henderickx overledenElza Henderickx uit Hulst, weduwe van Eduard 'War' Engelen, is overleden.
(° Vorst-Kempen op 10 januari 1934 † te Paal op 6 september 2023)
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op vrijdag 15 september 2023 om 10.30 uur. 

Karel Van De Reyd overleden

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Karel Van De Reyd overledenKarel 'Charel' Van De Reyd uit Heppen, weduwnaar van Irma Lemmens, is overleden.
(° Mol op 29 september 1930 † Heppen op 8 september 2023)  
Begroeting: donderdag 14 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 15 september 2023 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Kort nieuws van bij de buren
Een 32-jarige motorrijder uit Tessenderlo is om het leven gekomen bij een botsing met een auto op Grote Steenweg in Geel. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 20.15 uur.

Zonnig weekend

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Zonnig weekendZoomWe vallen een beetje in herhaling maar het is dit weekend volop genieten van de zon. Met een goed gevulde kalender valt er in Beringen weer veel te beleven met morgen de Mijnhappening en Open Monumentendag als topper. (foto Gust Ischen)

Leo Boven overleden

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Leo Boven overleden
Leo Boven uit Heppen, echtgenoot van Gerda Geubbelmans, is overleden.
(° Mol op 28 mei 1958 † Heppen op 7 september 2023 ) Begroeting: woensdag 13 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring.

Stans Vandeven overleden

Zaterdag 9 september 2023
Beringen - Stans Vandeven overleden
Stans Vandeven uit Beringen-Mijn (voorheen Tervant), echtgenote van wijlen Arthur Meelberghs, is overlden.
(° Oostham op 23 januari 1935 † Beringen-Mijn op 6 september 2023)
Begroeting: dinsdag 12 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19u00 tot 19u30
Uitvaart: woensdag 13 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.

Bezoek aan de mijn

Zaterdag 9 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - Bezoek aan de mijnZoomMorgen is het de Mijnhappening, een ideaal moment om de oude mijngebouwen te bezoeken. De mijn bezoeken was vroeger ook een hele belevenis en groepsbezoeken waren heel populair. Deze foto is uit de jaren '70 van een groep 16-jarige stadsmeisjes uit Antwerpen. 

Zwanendans

Zaterdag 9 september 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - ZwanendansZoomElke zaterdag serveert Edith ons poëtische woorden op een foto van Lambert.
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 80 jaar Mijnkathedraal Sint-TheodardusZoomDit weekend (za en zo van 13u tot 18u) kan je in de mijnkathedraal nog terecht voor een boeiende expo rond 80 jaar kerkelijk leven in Beringen-Mijn door Citévolk Spreekt naar aanleiding van 80 jaar mijnkathedraal. Zondag, op Open Monumentendag, is er om 11u een speciale misviering waarbij iedereen is uitgenodigd. Ook zijn er speciale postkaarten van ECRU te verkrijgen over de kerk van Beringen-Mijn.

Everzwijnen vernielen maïsveld

Vrijdag 8 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen hebben everzwijnen een maïsveld van zo'n 3 ha vernield. Volgens de getroffen landbouwer is er voor duizenden euro's schade.
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse onderzoeksgroep Climate Central heeft de temperaturen van de afgelopen (?) zomer in 202 landen en 22 territoria bekeken en concludeert dat 98 procent van de wereldbevolking deze zomer is blootgesteld aan hogere temperaturen als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen. "Vrijwel niemand op aarde is in de afgelopen drie maanden ontsnapt aan de invloed van de wereldwijde opwarming", stelt Andrew Pershing van de onderzoeksgroep. Hittegolven hebben niet alleen een grote impact op de gezondheid van mensen. Ook hebben ze invloed op de landbouw en de wereldwijde voedselprijzen en leiden ze tot waterschaarste en natuurbranden.

Duo opgepakt voor drugshandel

Vrijdag 8 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Duo opgepakt voor drugshandelZondag merkte een alerte buurtbewoner iets verdachts op rond een voertuig met Nederlandse nummerplaat op de Delhaizeparking in Diest. De politie trof twee Nederlandse mannen in het voertuig aan. In het voertuig werden 35 paxons cocaïne, 100 gram hasj en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aangetroffen. De bestuurder, een 59-jarige man uit Eindhoven, legde een positieve speekselstaal inzake cocaïne af. Het parket van Leuven heeft de onderzoekrechter gevorderd voor inbreuken op de (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn lanceert 'Kothopper'

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf zondag kunnen de studenten in Hasselt en Diepenbeek hun kot bereiken met de nieuwe busverbinding Lijn 363 Hasselt-Diepenbeek-Hasselt. Deze kothopper voorziet op zondag vanaf 18.40 uur een lange lus met 29 haltes tussen Hasselt Station, de Hasseltse koten en de campus in Diepenbeek. De bus zal rijden tot half één 's nachts, maar zal na 22 uur niet meer stoppen aan de haltes Diepenbeek Universiteit en Diepenbeek Agoralaan. Meer info bij delijn.be.

Dalende verkoop in kleinhandel

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde in juli met 5,4% ten opzichte van juli 2022. Textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalden met 10,0%, overige detailhandel in gespecialiseerde winkels met 7,6%, de detailhandel in niet-gespecialiseerde winkels waarbij voedings- en genotmiddelen overheersen met 6,3% en de andere consumentenartikelen in gespecialiseerde winkels met 0,3%. Statbel)

Insectenbestand gaat achteruit

Vrijdag 8 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen 50 jaar verloren we in Vlaanderen de helft van onze insecten. En we verliezen nog altijd 1% per jaar. Ook tijdens de Insectenzomer van dit jaar kregen we heel wat verontrustende signalen, meldt Natuurpunt. Zo valt het op dat 2023 een zomer met amper wespen was. Er zijn de helft minder meldingen binnengekomen ten opzichte van vorig jaar. “Dat zal bij sommigen als muziek in de oren klinken, maar weet dat ze een belangrijke rol vervullen in de natuur. En dat ze ook voor mensen heel nuttig zijn. Ze vangen heel wat vliegen en muggen en ze zijn de opruimingsdienst van de natuur”, zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie. Ook voor de vlinders was het een mager jaar.

Limburgse achterstand bijna weggewerkt

Donderdag 7 september 2023
Het is maar dat je 't weet
De participatie van Limburgse 20-jarigen aan het hoger onderwijs is tussen 2016-2017 en 2021-2022 sterker gestegen dan die van Vlaamse 20-jarigen, in die mate dat de participatiegraad bij Limburgse 20-jarigen (55,8%) in het academiejaar 2021-2022 de participatiegraad bij Vlaamse 20-jarigen (56,2%) bijna heeft bijgebeend. (Provincie Limburg)

Mieke Grobben overleden

Donderdag 7 september 2023
Beringen - Mieke Grobben overledenMieke Grobben uit Koersel, weduwe van Narke Maes, is overleden.
(° Balen op 21 juli 1934 † Koersel op 6 september 2023) 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fietser gewond in Paal

Donderdag 7 september 2023
Beringen - Fietser gewond in Paal
Deze ochtend geraakte een 77-jarige fietser gewond in de Brelaarstraat in Paal. De fietser werd geraakt door een auto.

Omer Sneyers overleden

Donderdag 7 september 2023
Beringen - Omer Sneyers overledenOmer Sneyers uit Korspel, echtgenoot van wijlen Joanna Custers, is overleden.
(° Hasselt op 6 december 1943 † Beringen-Mijn op 6 september 2023)
Begroeting: maandag 11 september 2023 - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring.

UHasselt zoekt diabetes2-patiënten

Donderdag 7 september 2023
Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.
Men zoekt concreet naar een honderdtal (…) Het hele nieuwsbericht

Zon, zon en zon

Donderdag 7 september 2023
Vandaag gezien
Beringen - Zon, zon en zonZoomAls we vandaag naar de weerkaarten kijken, zien we voor de komende vier dagen alleen maar zon! Geniet van deze zonnige dagen. 

In Memoriam: Maurice Truyers

Donderdag 7 september 2023
Beringen - In Memoriam: Maurice TruyersZoomMaurice Truyers, echtgenoot van Simone Verbeeck, is overleden. (°25 juni 1947 in Leuven † 04 september 2023 Diest) Maurice was jarenlang leraar aan de muziekacademie van Beringen. Hij gaf o.a. les in orgel en harmonie. Vele mensen van Beringen en omstreken hebben bij hem les gevolgd. Maurice was ook jarenlang actief in de parochie van Wolfsdonk-Aarschot. De uitvaartliturgie rond de asurne zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Antonius Abt te Wolfsdonk op
 zaterdag 9 september 2023 om 11.00 uur,
 gevolgd door de begraving op de plaatselijke begraafplaats. Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 10u30.

Hitte: code geel

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Hitte: code geelHet KMI heeft deze namiddag code geel voor hitte afgekondigd. Er wordt hoe dan ook deze week een officiële hittegolf verwacht. Dat zal al zeker het geval zijn in Limburg, maar wellicht niet aan de kust en in de provincie Luxemburg. Code geel zal gelden tot en met maandag. Het KMI vraagt om bij zulke temperaturen kinderen, oudere en zwakkere mensen extra te beschermen. Zij moeten bijvoorbeeld meer drinken en niet rechtstreeks in het zonlicht vertoeven.

12.500 oproepen voor Tele-Onthaal

Woensdag 6 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Tele-Onthaal Limburg kreeg vorig jaar 12.500 oproepen. Dat is ongeveer tien proent van het totale aantal oproepen in Vlaanderen. Oproepers komen bij Tele-Onthaal telefonisch of via chat op verhaal en vinden iemand die hen beluistert en met hen meeleeft.
De visie van Fobie
Beringen - Telg van August en Noëlla zit in N.- DuitslandZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Beringen - Herdenkingsdag Mijndepot in WaterscheiZoomOp zaterdag 16 september om 13u organiseert het Mijndepot in het Thorpark in Waterschei naar jaarlijkse gewoonte de herdenkingsdag. Dit jaarlijks terugkerend event wordt georganiseerd voor oud-mijnwerkers en andere geïnteresseerden uit àlle mijngemeenten. Dit jaar staat de dag specifiek in het teken van de slachtoffers van de mijngasontvlamming op 21 juni 1943 in de mijn van Beringen.

Boomklever

Woensdag 6 september 2023
Puur natuur
Beringen - BoomkleverZoomDe boomklever is een echte bosvogel. Langs de stam op klautert hij alle kanten op. Hij zoekt en eet vooral insecten, larven, kevers en spinnen. In de winter komt hij ook wel eens langs de eethuisjes in onze tuinen voor zaden en kleine nootjes.

Dag van de Architectuur

Woensdag 6 september 2023
Beringen - Dag van de ArchitectuurZoomZondag is het samen met Open Monumentendag ook Dag van de Architectuur. In Beringen kan je zo binnenkijken bij twee scholen: Straf! en A-Maze. De toegang is gratis maar je plaatsje voor een rondleiding moet je wel reserveren. Meer info via deze link.

Mogelijk een hittegolf

Dinsdag 5 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Mogelijk een hittegolfDe hele week blijft het uitzonderlijk warm bij maxima rond een tropische 30°C. Daarbij is de zon volop aanwezig. In het weekend blijft het warm, maar zijn er wel enkele hogere wolken. Het ziet er naar uit dat er een hittegolf in de maak is en dat is zeer uitzonderlijk in september.
Morgen/woensdag zijn er hier en daar wat hoge wolkenslierten, maar op veel plaatsen is het helder weer. De zon kan ook vandaag het weerbeeld overheersen en duwt het kwik gestaag naar tropische waarden. Als maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerse week

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Zomerse weekZoomHet blijft deze week nog volop genieten van mooi zomerweer. Ideaal voor nog een fiets- of wandeltocht. (foto Gust Ischen) 

Tot in de pruimentijd!

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Tot in de pruimentijd!ZoomGust Ischen stuurt regelmatig foto's en deze foto deed me denken aan een oud gezegde dat ik al lang niet meer gehoord heb. "Tot in de pruimentijd", is een afscheidsgroet waarmee wordt bedoeld: ‘tot over een poosje!’ Je kunt het ook zeggen als je niet weet wanneer je de ander weer zult zien; dan betekent het ‘tot ooit!’ In de pruimentijd is, volgens onze taal, ook een oude uitdrukking die P.C. Hooft en zijn vrienden gebruikten in hun briefwisseling (in de zeventiende eeuw). De (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Theunis overleden

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Lucien Theunis overledenLucien Theunis uit Beringen, weduwnaar van Ghislaine Vaes, is overleden.
(° Beringen op 1 december 1935 † Heusden-Zolder op 3 september 2023)
Begroeting: donderdag 7 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 8 september 2023 om 13:15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Simonne Vanlommel overleden

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Simonne Vanlommel overledenSimonne Vanlommel uit Paal, echtgenote van Bernard Uytterhoeven, is overleden.
(° Paal op 2 februari 1932 † Paal op 3 september 2023)
Begroeting: - Uitvaart: zaterdag 9 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal. 

Louis Claes overleden

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Louis Claes overledenLouis Claes uit Beringen-Mijn, weduwnaar van Suzanne Husson, is overleden.
(° Beringen op 16 augustus 1930 † Beringen-Mijn op 3 september 2023)
Begroeting: vrijdag 8 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vita Cotrufo overleden

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Vita Cotrufo overledenVita Cotrufo uit Koersel, weduwe van Antonio Scarlino, is overleden. (Grumo Appula (I) op 26 juni 1932 † Heusden-Zolder op 2 september 2023)
Begroeting: woensdag 6 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: donderdag 7 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Roemeense dievenbende opgepakt

Dinsdag 5 september 2023
Beringen - Roemeense dievenbende opgepaktTijdens een routinepatrouille afgelopen nacht in Ham trof de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo leden van een Roemeense criminele organisatie aan. trachtte dit voertuig te vluchten. De wagen kwam al snel vast te zitten en werd vervolgens geïntercepteerd door de politiediensten. In het voertuig troffen de politie-inspecteurs drie personen aan, allen met de Roemeense nationaliteit. Een vierde verdachte wist te ontsnappen en is momenteel voortvluchtig. Bij het doorzoeken van het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Dinsdag 5 september 2023
De visie van Fobie
Beringen - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Schrijfkriebels

Maandag 4 september 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - SchrijfkriebelsDe grote vakantie is in de archieven van de tijd verdwenen en dus leven wij nu in een ander heden en komt er een nieuwe nabije toekomst aan. Vooruitblikken doen we allemaal, maar toch zal het leven ons blijven verrassen met aangename maar helaas ook onaangename gebeurtenissen die hun sporen nalaten. Onheil kan onverwacht toeslaan als de leeftijdscategorie waarin we vertoeven al met een 7 begint.
Ik wil in deze eerste Losse Flodders na twee maanden schrijfstilte niet te zeer de pessimistische toer op gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (39) gewond bij aanrijding

Maandag 4 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Schoterweg in Tessenderlo botsten deze namiddag twee auto's. Daarbij viel één gewonde: een 39-jarige vrouw uit Tessenderlo.

Botsing op Diestersteenweg

Maandag 4 september 2023
Beringen - Botsing op DiestersteenwegOp de Diestersteenweg in Paal botsten deze voormiddag twee auto's. Daarbij raakte een 74-jarige man uit Lanaken lichtgewond.

Koperen buizen gestolen

Maandag 4 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijventerrein aan Truibroek in Ham zijn koperen buizen gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Maandag 4 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkhofstraat in Oostham kwam het gisterenavond tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 43-jarige vrouw gewond.

Dieven jatten geld en juwelen

Maandag 4 september 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben geld en juwelen gestolen in een woning aan de Kruisstraat in Tessenderlo. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
De Europese Commissie is bezig de beschermde status van de wolf te herzien. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen vandaag bekendgemaakt. De Commissie vraagt ‘lokale gemeenschappen, wetenschappers en alle geïnteresseerde partijen’ om vóór 22 september 2023 actuele gegevens over de wolvenpopulatie en hun impact in te dienen. Op basis van de verzamelde gegevens zal de Commissie een besluit nemen over een voorstel om de status van de bescherming van de wolf binnen de EU te wijzigen, aldus von der Leyen.

Maria Liesenborghs overleden

Maandag 4 september 2023
Beringen - Maria Liesenborghs overledenMaria Liesenborghs uit Koersel, weduwe van André Vandepoel, is overleden.
(° Heusden op 16 juni 1934 † Diest op 31 augustus 2023) Begroeting: woensdag 6 september 2023 - funerarium - Koersel van 19u00 tot 19u30 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Juliette Dillen overleden

Maandag 4 september 2023
Beringen - Juliette Dillen overledenJuliette Dillen uit Koersel, echtgenote van wijlen Willy Van Driel, is overleden.
(° Paal op 2 maart 1938 † Heusden-Zolder op 2 september 2023) Begroeting: vrijdag 8 september 2023 - funerarium - Koersel van 19u00 tot 19u30 
Uitvaart: zaterdag 9 september 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel
Beringen - Sterke stijging inschrijvingen aan UHasseltDe inschrijvingen aan Universiteit Hasselt kennen een heel sterke start. “Met nu al meer generatiestudenten ingeschreven dan bij de start van vorig jaar, verwachten we het nieuwe academiejaar te kunnen starten met 15 tot 20 procent meer nieuwe studenten. Naast handelswetenschappen, geneeskunde en architectuur zien we ook dat de opleidingen fysica en wiskunde het erg goed doen, een heel mooie vaststelling”, zegt rector Bernard Vanheusden. Ook de vorig jaar pas opgerichte (…) Het hele nieuwsbericht

Rijexamen: ook gps kunnen gebruiken

Maandag 4 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Rijden volgens de richtlijnen van een gps wordt vanaf 1 oktober een verplicht onderdeel van het praktisch rijexamen. Dat meldt het Departement Mobiliteit. Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van het eigen wagen gebruiken of een app op de smartphone.

Tuur Goens overleden

Maandag 4 september 2023
Beringen - Tuur Goens overleden
Tuur Goens uit Beverlo, echtgenoot van wijlen Rosa Christiaens, is overleden.
(° Leopoldsburg op 17 juni 1929 † Ham op 2 september 2023) Begroeting: donderdag 7 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 8 september 2023 om 10u30 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Mario Marchig overleden

Maandag 4 september 2023
Beringen - Mario Marchig overleden
Mario Marchig uit Paal, zoon van Vera Moons en wijlen Franco Marchig, pluszoon van Rudy Moons, is overleden.
(° Diest op 20 april 1988 † Paal op 2 september 2023)
Begroeting: woensdag 6 september 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00u tot 19.30u.
Uitvaart: in intieme kring.

Diefstal in Brelaarstraat

Zondag 3 september 2023
In de Brelaarstraat in Paal is de oplaadkabel van een elektrische auto gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Geen rijbewijs en niet verzekerd

Zondag 3 september 2023
De politie betrapte gisterenavond in de Posthoornstraat in Beringen-Mijn een motorrijder zonder rijbewijs. Zijn voertuig bleek ook niet verzekerd.
Beringen - Auto tegen verkeersbord: vrouw gewondGisterenavond is op de Hasseltsesteenweg een auto tegen een verkeersbord beland. Daarbij raakte een 24-jarige vrouw uit Beringen gewond.

Gelijkspel voor KVK Beringen

Zondag 3 september 2023
Beringen - Gelijkspel voor KVK BeringenKVK Beringen is in het Maasland niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Mechelen-aan-de-Maas. 

Zonnige zondag

Zondag 3 september 2023
Beringen - Zonnige zondagZoomNa het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we een mooie zomerse dag. Het is perfect om te genieten van de vele activiteiten die terug op gang zijn gekomen in deze septembermaand. (foto Gust Ischen)

Damesvoetbal: zwaar verlies voor Fufo

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Damesvoetbal: zwaar verlies voor FufoIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 0-10 verloren van FC Alken B.

Koersel B klopt KRC Peer B

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Koersel B klopt KRC Peer BWeerstand Koersel B heeft thuis KRC Peer B verslagen met 4-2.

Stal Sport wint van Wijchmaal

Zaterdag 2 september 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint van WijchmaalStal Sport heeft vanavond Sporting Wijchmaal verslagen met 1-0. De Stalse voorzitter blikt terug: "Vandaag kwamen de voetballers van Wijchmaal op bezoek aan de Nieuwendijk. En gezien hun resultaten in de voorbereiding beloofde het een moeilijke avond te worden voor de thuisploeg.
Nochtans trokken de thuisspelers meteen het spel naar zich toe. Al in de eerste minuut hadden ze op voorsprong kunnen staan, maar de bal vloog naast de bezoekende kooi. Op dit elan verder gaand bleef Stal de bovenhand (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport verliest van Koersel

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Bregel Sport verliest van KoerselBregel Sport heeft het thuis niet kunnen halen tegen Weerstand Koersel: 2-3. De doelpunten van Bregel gemaakt door Belfaqir. Voor Koersel scoorden Asnong (2) en Lognard.

Paal Tervant wint van FC Turkse

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Paal Tervant wint van FC TurkseFC Paal Tervant heeft vanavond met 2-1 gewonnen van FC Turkse.

Het wordt weer zomer

Zaterdag 2 september 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt weer zomer Een hogedrukgebied bouwt vanaf de Atlantische Oceaan op over onze streken en kan het weer tijdens het weekend en ook de dagen daarna bepalen. Aanvankelijk is er nog wat vocht in de onderste lagen van de atmosfeer met kans op wat nevel of mist. Na het weekend wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Het kwik klimt dan vlot boven de zomerse grens van 25 graden.
Vandaag is er ruimte voor de zon, na het opruimen van lokale ochtendgrijs. Er komen ook enkele stapelwolken voor, die zeer lokaal (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi weer vandaag

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Mooi weer vandaagZoomDe regen van gisteren is alweer vergeten. Vandaag zingen we mee met het liedje van Bart Kaëll: mooi weer vandaag. En ook de komende dagen wordt het zeer zonnig. (foto Gust Ischen)

Boekentip Jessie De Weyer

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Boekentip Jessie De WeyerZoom
Vandaag de laatste boekentip voor deze zomer en die komt van onze schepen van bibliotheekwezen Jessie De Weyer. "Het boek Atomic Habits van James Clear gaat over het creëren van goede gewoontes. Interessant boek omdat het je leert dat niet je doel belangrijk is, maar wel de methode die je gebruikt om het doel te bereiken. Winnaars en verliezers hebben immers vaak hetzelfde doel, maar ze onderscheiden zich door de methode die ze gebruiken om dat doel te behalen".

Terug naar school

Zaterdag 2 september 2023
Beringen - Terug naar schoolZoomDe eerste schooldag is vandaag de inspiratiebron voor Edith.

Paal kermis

Zaterdag 2 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - Paal kermisZoomHet is dit weekend Paal kermis en we blikken graag eens nostalgisch terug met de 'vliegerkes' aan het einde van de kermis in de Heldenlaan. (foto Paal Vroeger)

80 jaar kerkelijk leven

Zaterdag 2 september 2023
Uit de oude doos
Beringen - 80 jaar kerkelijk levenZoomIn de kerk van Beringen-Mijn kan je dit weekend van 13u tot 18u naar een expo over het kerkelijk leven. Van doopsel tot begrafenis, van Driekoningen tot Kerstmis, erfgoedvereniging Citévolk Spreekt selecteerde weer een reeks prachtige oude foto's van 1943 tot nu.

80 jaar kerk Beringen-Mijn

Zaterdag 2 september 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - 80 jaar kerk Beringen-Mijn