Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Bocholt - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.

Juwelen gestolen bij woninginbraak

Donderdag 31 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak in de Donkstraat in Kinrooi zijn juwelen gestolen. De inbraak werd gisteren gepleegd.

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Bocholt - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

24 COVID-patiënten in ziekenhuis

Donderdag 31 maart 2022
Momenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.
Doelman Versteijnen(Bocholt) is met onmiddellijke ingang verkast naar Bevo.

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Zaterdag starten play-offs in het handbalNu zaterdag starten de play-offs in het handbal. Sezoens Bocholt speelt dan thuis tegen Sporting Pelt. Sezoens Bocholt start met 4 punten aan de play-offs, Sporting Pelt met 3, VIsé BM met 2 en HC Tongeren met 1 punt.  
Een 89-jarige fietser uit Bocholt is gewond geraakt bij een botsing met een auto in de Martinlaan in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.15 uur.

Elza Schutters overleden

Woensdag 30 maart 2022
Bocholt - Elza Schutters overledenOp 26 maart is in haar woning in Dilsen Elza Schutters overleden, de weduwe van Jules Haeldermans. Z!ij was 92 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Bocholt - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

Eerste prijs voor Hanne Simons

Dinsdag 29 maart 2022
Bocholt - Eerste prijs voor Hanne SimonsZoomOp de LRV Eventing in Pelt heeft Hanne Simons van de LRV Bocholt zondag met G-Day van Bareelhof de eerste prijs behaald in de klasse Licht. Proficiat! (Foto Rik Vander Sanden)

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Daemen overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Bocholt - Jan Daemen overledenZaterdag is Jan Daemen overleden, de weduwnaar van de in 2008 gestorven Gerarda Vandervelden. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Lies Cardinaels overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Bocholt - Lies Cardinaels overledenIn Oudsbergen is zaterdag Lies Cardinaels overleden, de weduwe van de in 1976 gestorven Emiel Craeghs. Zij was 97 jaar en afkomstig van Reppel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews

Stuur de pijn de wereld in

Maandag 28 maart 2022
Bocholt - Stuur de pijn de wereld inZoom​Ook dit jaar besteedt het Noorderhart Mariaziekenhuis extra aandacht aan de “Week van de pijn” (28 maart tot 1 april). Cindy Stevens, verpleegkundig pijnspecialist, vertelt: “Tijdens de week van de pijn besteden we extra aandacht aan de pijnbeleving van patiënten in ons ziekenhuis. Pijn is vaak dé eerste en vooral belangrijkste reden om op consultatie te komen bij een arts of om naar spoed te gaan. Pijn kan bovendien alle vormen aannemen zowel fysiek (…) Het hele nieuwsbericht

Gekende winkel gaat dicht

Maandag 28 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
De gekende winkel Eurosport-Eurotoys in Bree gaat onherroepelijk dicht. Dinsdag start de uitverkoop. De winkel bood onder meer sportartikelen en speelgoed te koop aan.
Bocholt - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.

Nieuwe fietsgidsen voorgesteld

Maandag 28 maart 2022
Bocholt - Nieuwe fietsgidsen voorgesteldZoomVanmiddag werden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe fietsgidsen 2022 voorgesteld. Tips voor Fietsers brengt in 2022 opnieuw twee gratis fietsgidsen uit die verdeeld worden in de provincies Limburg (zevende editie) en Antwerpen (derde editie) via de toeristische diensten en de horecazaken. De fietsgidsen bestaan uit 97 kant-en-klare fietsroutes die lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten). Op deze routes zijn in totaal 151 stopplaatsen (= horecazaken) terug te vinden waar fietsers (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteldNieuwe fietsgidsen voorgesteld
Zoom

Simone Hallemeesch overleden

Maandag 28 maart 2022
Bocholt - Simone Hallemeesch overledenVrijdag is Simone Hallemeesch overleden, de echtgenote van Jan Duchène. Ze was afkomstig van Zwijndrecht en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg. 
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Van Gompel overleden

Maandag 28 maart 2022
Bocholt - Thieu Van Gompel overledenVrijdag is Thieu Van Gompel overleden, de echtgenoot van Rina Dewit. Hij was afkomstig van Bocholt en zou volgende week 82 jaar geworden zijn. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 13.30u) in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Griet Stinckens overleden

Maandag 28 maart 2022
Bocholt - Griet Stinckens overledenOp 25 maart is Griet Stinckens overleden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Wijshagen- Bocholter B: 2-4

Zondag 27 maart 2022
Bocholt - Wijshagen- Bocholter B:  2-4Bocholter B is bij Heidebloem Wijshagen gaan winnen met 2-4.

Bocholt VV klopt Lyra-Lierse

Zaterdag 26 maart 2022
Bocholt - Bocholt VV klopt Lyra-LierseBocholt VV is vanavond met 0-2 gaan winnen op het veld van Lyra-Lierse.

RC Reppel - Paal-Tervant A 1-1

Zaterdag 26 maart 2022
Bocholt - RC Reppel - Paal-Tervant A 1-1RC Reppel en Paal-Tervant A hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

FC Kaulille - Exc. Hamont 0-2

Zaterdag 26 maart 2022
Bocholt - FC Kaulille - Exc. Hamont 0-2FC Kaulille heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van Exc. Hamont.

Twee fietsers gewond geraakt

Zaterdag 26 maart 2022
Grensgevallen
Bocholt - Twee fietsers gewond geraaktOp de Maaseikerweg in Weert is vanmiddag een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. In de Schepenlaan raakte een fietser gewond bij een val.

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Bocholt - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!
Bocholt - Sezoens Bocholt wint halve finale van Final 4In de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt in de halve finales van de Final 4 deze namiddag Sporting Pelt verslagen met 29-24. De ruststand was 14-11. Morgen wordt de finale gespeeld. De Final 4 wordt afgewerkt in De Maaspoort in Den Bosch. 

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Bocholt - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Bocholt - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Bocholt - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Bocholt - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Loos (100) overleden

Woensdag 23 maart 2022
Bocholt - Mia Loos (100) overledenIn Eksel is maandag Mia Loos overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Martin Peeters. Zij was 100 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Wittrs in Eksel.

Jack De Booy overleden

Woensdag 23 maart 2022
Bocholt - Jack De Booy overledenOP 19 maart is Jack De Booy overleden, de levenspartner van Gertrude Voortmans. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Bocholt - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.

Thieu Tielen overleden

Woensdag 23 maart 2022
Bocholt - Thieu Tielen overledenOp 19 maart is Thieu Tielen overleden, de echtgenoot van Madeleine Bleyen. Hij was 80 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Rouwadres: fam. Tielen, p/a Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.

Werk voor de brandweer

Dinsdag 22 maart 2022
Grensgevallen
Bocholt - Werk voor de brandweerDe brandweer rukte vanavond uit voor een brand in een schuur aan de Boterbloemstraat in Weert. In de loop van de namiddag moest er een bermbrand geblust worden aan de Koekoeksweg.

Toon Lenaerts naar Bocholter VV

Dinsdag 22 maart 2022
Bocholt - Toon Lenaerts naar Bocholter VVToon Lenaerts (31) heeft een contract voor drie jaar ondertekend bij Bocholter VV. Eerder speelde hij bij Lommel United en, de laatste jaren, voor Dessel Sport.

Gewond bij autobrand

Dinsdag 22 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vatte een auto vlam op het kruispunt van de Maaseikerbaan en de Omselweg in Opitter (Bree). De bestuurder is daarbij gewond geraakt. De auto brandde uit.

Jef Pepels overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Bocholt - Jef Pepels overledenIn SHLille is vandaag Jef Pepels overleden, de echtgenoot van Mia Snoekx. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

E.H. Gerard Vinken overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Bocholt - E.H. Gerard Vinken overledenZoals gemeld is zaterdag onverwacht E.H. Gerard Vinken overleden, priester van het Bisdom Hasselt. Hij was afkomstig van Bocholt en werd 77 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting in de parochiekerk van Lozen: donderdag (14-16u en 19-21u) en vrijdag na de avondwake. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Bocholt - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

HABO-dames kloppen Sint-Truiden

Maandag 21 maart 2022
Na hun thuiswedstrijd op zaterdag trokken de handbaldames van HABO zondag naar St.-Truiden om een inhaalwedstrijd te spelen. Na een moeilijke match gingen de HABO-dames toch weer met de overwinning naar huis. Eindstand: 14-18!

Koffie en vlaai voor OKRA-leden

Maandag 21 maart 2022
Bocholt - Koffie en vlaai voor OKRA-ledenZoomOp 9 maart tartte OKRA Bocholt weer met activiteiten, na twee jaar inactiviteit en het versoepelen van de regeringsmaatregelen na corona. Alle leden werden uitgenodigd op een kop koffie en vlaai. 120 leden gaven gevolg aan deze uitnodiging. Er was weer heel wat te vertellen. Dat de koffie en vlaai gratis werden aangeboden maakte het samenzijn zoveel te aangenamer... (F. Mannaert)
De politie heeft in Bocholt een bestuurder betrapt die onder invloed was van drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Daarnaast stelden de agenten nog een vijftal andere verkeersinbreuken vast.

Drie kettingzagen gestolen

Maandag 21 maart 2022
De voorbije nacht is ingebroken in een loods aan de Veldstraat. De dieven gingen er met drie kett!ngzagen aan de haal.

Bocholt B - Grote-Brogel: 1-2

Zondag 20 maart 2022
Bocholt - Bocholt B - Grote-Brogel: 1-2Bocholter VV B heeft met 1-2 verloren van Grote-Brogel.

Diefstal in Brugstraat

Zondag 20 maart 2022
Uit een bestelwagen in de Brugstraat zijn documenten en geld gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.
Bocholt - Bocholter VV speelt gelijk tegen WijgmaalBocholter VV heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Olympia Wijgmaal. In de eerste helft scoorde Christophe Bertjens voor Bocholt, Wijgmaal maakte gelijk na de rust.

Belgische handballers naar WK

Zaterdag 19 maart 2022
Bocholt - Belgische handballers naar WKZoomVoor het eerst in de geschiedenis heeft België zich geplaatst voor het WK handbal. Vanavond plaatsten de Red Wolves zich na een 31-26 overwinning tegen Slovakije. (Foto Alain Decamps) UPDATE Een verslag van Eric Dupain:
Stipt om 20.10 u beginnen de Red Wolves aan hun belangrijkste wedstrijd ooit met als inzet een WK-ticket. In een kolkende arena gaat Vancosen op zoek naar de openingstreffer, maar doelman Machac brengt redding. (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven VV A- RC Reppel 2-0

Zaterdag 19 maart 2022
Bocholt - Lindelhoeven VV A- RC Reppel 2-0Lindelhoeven VV A heeft vanavond RC Reppel verslagen met 2-0 .

FC Kaulille klopt SLW Maaseik

Zaterdag 19 maart 2022
Bocholt - FC Kaulille klopt SLW MaaseikFC Kaulille heeft vanavond met 1-0 gewonen van SLW Maaseik.
Grensgevallen
Bocholt - Azijnzuur vrijgekomen bij het lossenTijdens het lossen is een container met azijnzuur van een heftruck gevallen op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Daardoor lekten liters bijtende vloeistof. De brandweer spoot schuim over de vloeistof om uitdamping te beletten.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Weer 26 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 26 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan een week geleden. Geen van hen verbleef op intensieve zorgen. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er vier patiënten met COVID-19.
Bocholt - Vier spelers van Reppel naar Bocholt BVier spelers van RC Reppel - Robin Kerkhofs, Jens Jonckers, Joeri Truyen en Cisse Peeters - zullen komend seizoen de kleuren van Bocholt B verdedigen.

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Bocholt - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Donderdag 17 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 52-jarige fietser uit Pelt is gisterenavond rond 18.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Heuvelstraat in Bree.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Bocholt - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Bocholt - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.
Jan Dominicus en Jef Berben, beiden uit Pelt, Nick Stelten uit Lommel en Jolien Coenen uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Huisartsenpraktijk Grote Heide met zetel in Neerpelt opgericht.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Bocholt - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Gifwolk vrijgekomen

Woensdag 16 maart 2022
Grensgevallen
Vanmiddag gebeurde er een ongeval bij een chemisch bedrijf op bedrijventerrein De Kempen in Weert. Er viel één gewonde. Er is een wolk salpeterzuur vrijgekomen die naar het oosten dreef.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Bral overleden

Woensdag 16 maart 2022
Bocholt - Jean Bral overledenMaandag is Jean Bral overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Annie Pareyn. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Broeder Henri Vrolijks overleden

Woensdag 16 maart 2022
Zondag is broeder Henri Vrolijks overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Reppel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de Sint-Antoniuskerk in Herentals.

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Bocholt - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Bocholt - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en juwelen ontvreemd

Maandag 14 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Fosheistraat in Kinrooi sloegen dieven toe. Zij gingen er met geld en juwelen aan de haal.

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Bocholt - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Neyens overleden

Maandag 14 maart 2022
Bocholt - Agnes Neyens overledenVrijdag is Agnes Neyens overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Jaak Aegten. Zij was 74 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats 'De Kluis' in Bree vinden in intieme kring plaats.
Bocholt - Arne Bussels terug naar Bocholter VVArne Bussels (19) komt weer voetballen bij Bocholter VV, zo meldt de club. Arne is afkomstig van Neeroeteren en speelde eerder al vier seizoenen in de jeugdopleiding van Bocholt VV. Bij Lommel United – of Lommel SK, zo u wil – groeide hij door tot beloftenspeler, om nu dus terug te keren in het hem welbekende Damburgstadion.

Auto vat vlam na botsing

Zondag 13 maart 2022
Grensgevallen
Op de A2 tussen Weert en Nederweert is gisteren een auto op een vrachtwagen ingereden. De auto vatte na de botsing vlam. De autobestuurder kwam er met de schrik vanaf.

SV Breugel - Bocholt VV B 1-1

Zaterdag 12 maart 2022
Bocholt - SV Breugel - Bocholt VV B 1-1SV Breugel en Bocholt VV B hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.
Bocholt - Sezoens Bocholt verliest van VolendamIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond met 33-32 verloren van het Nederlandse Volendam. Omdat Pelt verloor van Visé, speelt Bocholt op zaterdag 26 maart om 16u de 1/2 finale van de Final 4 tegen Pelt. De winnaar speelt op zondag de finale ook om 16u.

FC Kaulille speelt gelijk in Ham

Zaterdag 12 maart 2022
Bocholt - FC Kaulille speelt gelijk in HamFC Kaulille heeft vanavond 0-0 gelijkgespeeld op het veld van KFC Ham United.

Reppel - Stal Sport 3-0

Zaterdag 12 maart 2022
Bocholt - Reppel - Stal Sport 3-0RC Reppel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Stal Sport. Het won met 3-0.

Bocholt wint bij Hades

Zaterdag 12 maart 2022
Bocholt - Bocholt wint bij HadesBocholter VV is met 0-3 gaan winnen bij RC Hades Kiewit Hasselt. De doelpunten kwamen van Rune Doms, Thomas Azevedo en Alessio Allegria.

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Containerbrand op bedrijventerreinOp bedrijventerrein Kampershoek in Weert vatte vanmiddag een container vlam. De brand ging met felle rookontwikkeling gepaard. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Bocholt - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, vijf meer dan dinsdag. Eén van hen wordt verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. 

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Bocholt - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)
Kort nieuws van bij de buren
In het centrum van Bree reed deze namiddag een automobilist met zijn wagen tegen een gevel. Tijdens de vaststellingen van de politie was de man weerspannig. De agenten hebben hem daarop meegenomen naar het politiekantoor. 
Grensgevallen
Bocholt - Arrestaties na ontdekken drugslabDe politie heeft vanochtend drie mannen uit Weert ingerekend naar aanleiding van het ontdekken van een drugslab in Nederweert, in de zomer van vorig jaar. Bij huiszoekingen troffen de agenten vuurwapens, een grote som geld en dure horloges en sieraden aan. Het drugslab, waar crystal meth werd geproduceerd, was het grootste dat ooit in Nederland werd aangetroffen. In de betonnen vloer van een loods waren vier gaten gemaakt om het chemisch afval er in te kunnen lozen.   
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Swinnen overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Bocholt - Helena Swinnen overledenZondag is in Grote-Brogel Helena Swinnen overleden, de echtgenote van Mathieu Vandeweyer. Zij was 87 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote-Brogel waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jean Dejong overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Bocholt - Jean Dejong overledenOp 5 maart is Jean Dejong overleden, de echtgenoot van Linda Vandermeulen. Hij was 59 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Nog 14 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er nog er 14 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan vrijdag. Eén van hen verbleef op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Bocholt - Er is nog hoop voor Hamont-WeertZoomHet dossier voor de heractivering van de spoorlijn Hamont-Weert zit nog niet op een dood spoor. Dat bleek vandaag tijdens een werkbezoek van een aantal Belgische en Nederlandse politici, waarvoor de Vereniging Treinreizigers Vervoer (VTV) het intiatief had genomen. Plaats van de afspraak was Weert. Het bezoek liet zich door middel van veldverkenningen, waarbij ook oud-burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans gids speelde, een beeld vormen van de problemen en van de mogelijke oplossingen daarvoor. In april wordt het dossier besproken in de Nederlandse Tweede Kamer. (Foto SM)

Zeugen gered uit gierput

Maandag 7 maart 2022
Grensgevallen
In een varkensbedrijf aan de Bocholterweg in Altweerderheide belandden gisterenavond twee zeugen in een gierput. De brandweer heeft de varkens uit de put gehaald.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag brak een schouwbrand uit in een woning aan de Opstraat in Opitter (Bree). Door het snelle optreden van de brandweer is er slechts beperkte schade.

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.
Bocholt - Carnaval deed besmettingen over de grens stijgenCarnavalvieringen hebben het aantal covidbesmettingen doen stijgen. Dat blijkt uit de cijfers van de grensgemeenten, waar er al heel wat carnavalfeesten doorgingen, en die van Keulen, waar dat ook gebeurde. Het aantal besmettingen in de grensgemeenten ging op dagbasis met 300% omhoog.
In onze eigen regio zet de daling van het aantal besmettingen zich niet door.  

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Bocholt - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vrachtwagens in brand

Zondag 6 maart 2022
Grensgevallen
Bocholt - Vrachtwagens in brandOp een terrein aan de Eindhovensebaan in Nederweert vatten gisteren vrachtwagens vlam. Om bij de vrachtwagens te geraken moest de brandweer een poort openbreken. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Kort nieuws van bij de buren
Een bestuurder uit Kinrooi moest gisterenavond zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. De dertiger stak op 't Hasseltkiezel in Bree een anonieme politiewagen voorbij aan 180 km per uur.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hurkenstraat en de Smidsestraat in Kinrooi botsten deze voormiddag rond 11.30 uur een auto en een 69-jarige motorrijder uit Tessenderlo. Deze laatste raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Grote Heide - Reppel: 1-1

Zondag 6 maart 2022
Bocholt - Grote Heide - Reppel: 1-1Sporting Grote Heide en Reppel zijn vanmiddag in Neerpelt niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Bocholt - Bocholt wint van Sporting HasseltBocholter VV heeft vandaag Sporting Hasselt verslagen. Uitslag: 2-1. Voor de Bocholtse doelpunten zorgden Ruben Janssen en Wouter Scheelen.
Zaterdag vertrokken de HABO-dames naar Wespelaar om zich te meten met Atomix. Ook deze keer kwamen ze met een overwinning naar huis. Eindstand 22-37. Een dikke proficiat, dames!

Boom kappen? Geld op tafel

Zondag 6 maart 2022
Grensgevallen
Wie bij ons een boom verwijdert, moet meestal een nieuwe boom planten. Dat was ook zo in Bergeijk, vlak over de grens. Maar de gemeente heeft die verplichting nu afgeschaft. In plaats daarvan moet er per gekapte boom betaald gaan worden. Voor een boom met een stamomtrek van 14 tot 16 centimeter - dat is een jonge boom - moet er al 240 euro op tafel gelegd worden. En dat bedrag verhoogt naarmate de dikte van de stam.
Als zoiets bij ons zou doorgevoerd worden, werden de gemeenten rijk! Maar de natuur (…) Het hele nieuwsbericht

Pandoering voor KFC Kaulille

Zaterdag 5 maart 2022
Bocholt - Pandoering voor KFC KaulilleKFC Kaulille heeft vanavond thuis met 0-6 verloren van Maasland NO A.
Bocholt - Handbal: Sezoens Bocholt klopt AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Green Park Aalsmeer verslagen met 34-27. Bij de rust was het 18-11. Bocholt is nu zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie en speelt volgende week in Volendam een wedstrijd zonder waarde. Zaterdag 26 maart speelt de club de halve finale van de Final 4. Op zondag wordt de finale gespeeld.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt Lommel Utd WS geklopt met 5-2.

Ben ik wel ‘woke’?

Zaterdag 5 maart 2022
Bocholt - Ben ik wel ‘woke’?Gisterenavond verweet een vriend me voorzichtig dat ik niet ‘woke’ was. Ik ben meteen in het defensief gegaan met mijn uitleg – ik blijf een taalleraar en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan – dat het woord woke, op die manier gebruikt, om te beginnen al fout is. Het is namelijk gewoon de onvoltooid verleden tijd van het Engelse werkwoord to wake (up). En een verleden tijd kun je niet als bijvoeglijk naamwoord gebruiken. Ook niet in het Engels. Maar dat leek (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt B - Ellikom 2-4

Zaterdag 5 maart 2022
Bocholt - Bocholt B - Ellikom 2-4Gisterenavond heeft Bocholter B thuis verloren van Sporting Ellikom met 2-4. Vanheel maakte de twee Bocholtse doelpunten, Di Sancarlo scoorde vier keer voor Ellikom.

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Bocholt - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Imco Van Campfort uit Bocholt en Jamie Henderyckx uit Balen hebben de besloten vennootschap Jamco Solar opgericht met zetel aan de Olmenweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van energiebesparende systemen en electro(technische) materialen en het installeren van zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen.

Nieuw: Tekenbureau Rotek

Vrijdag 4 maart 2022
Antonis Puck uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Tekenbureau Rotek opgericht met zetel aan de Lillerbaan in Bocholt. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Auto over de kop na botsing

Vrijdag 4 maart 2022
Grensgevallen
Bocholt - Auto over de kop na botsingOp de Tungeler Dorpsstraat in Tungelroy (Weert) botsten gisterenavond twee auto's. Eén van de wagens ging over de kop. De bestuurder van dit voertuig raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Bocholt - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De Duitse groep Altano heeft in Bree de paardenkliniek Via Nova van ondernemer en wetenschapper Jan Spaas en dierenarts Marc Suls overgenomen. Dat meldt De Tijd. Via Nova, dat in 2019 opende, is goed voor 30 werknemers en meer dan 3.000 consultaties per jaar. De kliniek, die een oppervlakte van ruim 8.000 m² beslaat, omvat afdelingen voor orthopedie, chirurgie, medische beeldvorming en hospitalisatie. 
Bocholt - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)
Bocholt - Vaccinatiecentra sluiten op 30 maartDe vaccinatiecentra van Lommel en Peer zullen op 30 maart (voorlopig) hun laatste dag draaien. Iedereen die recht had op een vaccinatie is ondertussen meermaals uitgenodigd. Daarom plant het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) voorlopig geen nieuwe campagnes. Voor wie toch nog een vaccinatie ontbreekt, of voor wie nog een traject wil starten, rest er nog één vrij inloopmoment.
In totaal werden in beide centra 267.000 prikken gezet. De ELZ kon hiervoor steeds een beroep doen op een (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 19 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 19 patiënten met COVID-19 (vijf minder dan gisteren) in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen (een minder dan gisteren) verbleef op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Parket Limburg organiseert samen met de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Peer en Pelt een gratis studieavond over de gevaren van drugsproductie. Ervaringsdeskundigen vertellen je er over hoe je drugsafval kan herkennen en welke signalen wijzen op een drugslabo.
De voorbije jaren zijn de productie van synthetische drugs en de dumpingen van drugsafval in onze provincie sterk gestegen. Dit zorgt voor ernstige risico’s voor onze veiligheid, onze (…) Het hele nieuwsbericht

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Bocholt - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lisa Van Cauter en Nerini Krasnici, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Van Cauter & Co opgericht met zetel aan de Reppelerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in voertuigen, depannagewerkzaamheden en bergings-, en kraanwerken.

Nieuw: Deckers Grondwerken

Donderdag 3 maart 2022
Sloop- en afbraakwerken, bouwrijp maken van terreinen, containerverhuur en puinopruiming: dat is onder meer het doel van de besloten vennootschap Deckers Grondwerken die door Matheus Deckers uit Bocholt werd opgericht, De zetel  van de vennootschap is gevestigd aan de Lillerbaan .
Bocholt - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 24 patiënten met COVID-19 opgenomen, drie meer dan gisteren. Twee van hen verbleven op intensieve zorg, dat zijn er evenveel als gisteren. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
UPDATE Nvdr: de cijfers vermelden, zoals aangegeven, het aantal mensen dat met een Covid-19-besmetting in het ziekenhuis ligt. Het gaat dus ook over mensen met Covid-19 die om andere redenen dan Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. "Wij splitsen deze cijfers niet op," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers van het ziekenhuis desgevraagd. "Wij geven de cijfers door conform de richtlijnen van de overheid." 

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Bocholt - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 21 coronapatiënten in het ziekenhuisHet aantal covid 19-besmettingen daalt, maar nog altijd worden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 21 coronapatiënten verpleegd, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen. UPDATE In Nederland is het aantal besmettingen weer pijlsnel aan het stijgen. Als oorzaken worden daar wintersport en carnaval genoemd.
Bocholt - Drie handballers van Bocholt in selectieIn aanloop van de kwalificatiewedstrijden van België tegen Slovakije maakte handbalbondscoach Yérime Sylla vandaag zijn definitieve selectie bekend. Daar maken Jeroen De Beule, Yannick Glorieux en Serge Spooren van Sezoens Bocholt deel van uit.
De heenwedstrijd wordt op woensdag 16 maart om 20.00 u gespeeld in Topoľčany. Op zaterdag 19 maart spelen de Red Wolves in de Alverberg in Hasselt. Het WK handbal wordt in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd.

Vogelgriep in Son

Woensdag 2 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Op een vleeskuikenbedrijf in Son, aan de noordkant van Eindhoven,  is vogelgriep vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een zeer besmettelijke variant. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal alle circa 170.000 dieren op het bedrijf ruimen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Eric Vanderhallen overleden

Woensdag 2 maart 2022
Bocholt - Eric Vanderhallen overledenOp 27 februari overleed Eric Vanderhallen, de echtgenoot van Dominique Brebels. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Bocholter VV ziet twee spelers vertrekkenVolgend seizoen moet Bocholt VV twee vertrouwde gezichten missen: Ruben Scheelen trekt na acht seizoenen naar Esperanza Pelt en Andy Peeters laat na twaalf seizoenen Bocholt VV achter zich om voor Achel VV te gaan spelen.
Sinds vandaag wordt in opdracht van Elia, de transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, gewerkt aan het verwijderen van zo’n 800 bebakeningsbollen aan een hoogspanningslijn in Noord-Limburg. Deze werken gebeuren met een helikopter die regelmatig stil moet blijven hangen. Dit zal enige geluidshinder met zich meebrengen, waarschuwt Elia.
De werken zullen ongeveer twee weken duren, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Ze gebeuren in het kader van het project Massenhoven-Van Eyck. De versterking van deze hoogspanningslijn is essentieel om meer hernieuwbare energie beter te kunnen transporteren via het Belgische elektriciteitsnet. Bovendien verhoogt dit project de import- en exportmogelijkheden van elektriciteit tussen België en Nederland, zegt Elia.
Grensgevallen
Bocholt - Gsm-gebruik aan het stuur kost 350 euroWie in Nederland gebruik maakt van zijn gsm aan het stuur betaalt vanaf vandaag 350 euro in plaats van 250 euro. Tegelijkertijd gaan bijvoorbeeld de verkeersboetes omlaag voor te hard rijden op de snelweg bij de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid. Deze boetes worden verlaagd met 15 procent. Voor het niet zo veel mogelijk rechts rijden op een auto(snel)weg wordt de boete opgetrokken van 150 euro tot 220 euro. Het niet verlenen van voorrang aan een voorrangsvoertuig wordt opgetrokken van 250 tot 350 euro. Kleinere snelheidsovertredingen onder de 10 km/uur worden lichter bestraft. Voor parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats wordt de boete verlaagd van 400 naar 310 euro.

Juul Vervaet overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Bocholt - Juul Vervaet overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is zondag Achilles Vervaet overleden, de echtgenoot van Mia Dingenen. Juul was afkomstig van Kaulille en werd 96 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 13u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Gerda Groenen overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Bocholt - Gerda Groenen overledenIn WZC Sint-Jozef in Pelt is gisteren Gerda Groenen overleden, de weduwe van André Jansen. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 83 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Rouwadres: fam. Jansen, Roosendijk 86, 3910 Pelt.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).
Bocholt - 22 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog 22 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 2 op intensieve zorg. Er was één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er geen coronapatiënten meer.

Jef Eerdekens overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Bocholt - Jef Eerdekens overledenOp 26 februari is Jef Eerdekens overleden, de echtgenoot van Tieneke Bollen. Hij was 78 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen