Het overige nieuws

Zaterdag worden in Limburg zes volwassenen gedoopt tijdens de Paaswake. Eén van hen wordt gedoopt in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Hij zal ook het Vormsel ontvangen en zijn eerste communie doen. Dit jaar worden in ons land 181 volwassenen gedoopt waarvan 33 in Vlaanderen.

Marcel Brusselaers overleden

Dinsdag 31 maart 2015
Lommel - Marcel Brusselaers overledenGisteren is Marcel Brusselaers overleden, de weduwnaar van Lisa Lipkens. Hij was 90 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.
Lommel - Sportkicks Noord-Limburg op 9 aprilZoomOp 9 april is er Sportkicks Noord-Limburg in het gemeentelijk sportcentrum in Eksel. Sportkicks is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor jongeren vanaf geboortejaar 2008. Zij kunnen een hele dag lang kennismaken met een 30-tal sporten, van aerobic en freestyle dance over streetsoccer en golf tot schieten met kruisboog, handboog of geweer. Sportkicks Noord-Limburg wordt georganiseerd door de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt in samenwerking met de (…) Het hele nieuwsbericht

Ne miens of nen hónd

Dinsdag 31 maart 2015
Prietprouwët
Lommel - Ne miens of nen hóndHoew meeër dèè-k óóvër dë miensën të weetë kom, hoew meeër dèè-k va ménën hónd hààw!
                                     Pjérkën

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015
Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Lommel - Smiley (33)ZoomEen muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.

Volgend weekend alweer Pasen

Maandag 30 maart 2015
Lommel - Volgend weekend alweer PasenZoomWat gaat het snel. Het nieuwe jaar lijkt nog maar pas begonnen, en aanstaande zondag is het alweer Pasen. Paashazen, chocolade, gekleurde eieren,... weer een feest voor de allerkleinsten. (Foto Albert Agten)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Lommel - Smiley (32)ZoomIneens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...

Richard Gastmans overleden

Zondag 29 maart 2015
Lommel - Richard Gastmans overledenIn Mol is vrijdag Richard Gastmans overleden, de echtgenoot van Marij Peeters. Hij was 62 jaar. Woensdag om 10.30u is er een plechtige uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

François Geerts overleden

Zondag 29 maart 2015
Lommel - François Geerts overledenVandaag is François (Swa) Geerts overleden, de echtgenoot van Leontine Van Engeland. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden in besloten kring plaats.
Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Lommel - Smiley (31)ZoomEen barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.

Huawei komt naar Eindhoven

Zaterdag 28 maart 2015
De Chinese telecomgigant Huawei gaat zijn Europees distributiecentrum in Eindhoven vestigen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De investering zal een 70-tal nieuwe jobs opleveren.

Ronny Vandeplas overleden

Zaterdag 28 maart 2015
Lommel - Ronny Vandeplas overledenDonderdag is Ronny Vandeplas overleden, de vriend van Monique Kemps. Hij was 57 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Chel mag het zeggen
Lommel - Zegt de naam Evy Laermans jullie nog iets?Soms zakt een mens de moed in de schoenen. Dan wil je eens echt iets vrolijks schrijven.
Nog maar pas ben ik met een beperkt gezelschap terug van een kort verblijf in Ierland. We maakten de vlekkeloze vlucht van Kerry naar Frankfurt-Hahn met zo’n lagekostenmaatschappij. Een vlucht van een kleine twee uur. En dan verneem je nauwelijks twee dagen later het verschrikkelijke nieuws van de vliegtuigcrash in de Franse Alpen. Ook een relatief korte vlucht, bij uitstekende weersomstandigheden.
Een mooie, (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Lommel - Daar is het zomeruur!Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Lommel - Smiley (30)ZoomOok in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Vandecraen overleden

Vrijdag 27 maart 2015
Lommel - Theodoor Vandecraen overledenIn RVT Hoevezavel is vandaag Theodoor Vandecraen overleden, de echtgenoot van Theresia Henkens. Hij was 86 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

GRUP Noord-Zuid goedgekeurd

Vrijdag 27 maart 2015
Vandaag heeft de Vlaamse regering tijdens de wekelijkse ministerraad het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de omleidingsweg op de Noord-Zuid (N74) in Houthalen-Helchteren definitief goedgekeurd. Indien er nu geen juridische procedures meer opgestart worden, kan men beginnen met de bouw– en milieuvergunningen aan te vragen en de aanbesteding opstarten waardoor binnen één jaar de werken aan de omleidingsweg eindelijk kunnen starten.
Toen de uitbater van een café op het Herbert Hooverplein in hartje Leuven vrijdagmorgen in zijn drankgelegenheid aankwam, stelde hij braakschade vast aan de deur. Binnen in de zaak zat een onbekende jonge man. Het ging om een 24-jarige student uit Lommel. De twintiger kon de politie geen uitleg geven over de reden van zijn aanwezigheid. Hij wist zich nog enkel te herinneren dat hij met enkele vrienden op stap was geweest en dat hij de bedoeling had na de fuif naar het kot van één van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Hanna Verlinden valt in de prijzenZoomDriehonderdzestig laatstejaars uit alle Vlaamse provincies namen deel aan de Taalwedstrijd Engels van KU Leuven. Slechts tien leerlingen werden geselecteerd voor de tweede ronde en onze Lommelse Hanna Verlinden van WICO Campus Sint-Jozef behaalde uiteindelijk de publieksprijs én de derde prijs van de jury. Eergisteren moest zij aan de hand van een powerpoint-presentatie haar standpunt naar voren brengen over ‘Self-driving cars, our future looks SO bright’. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Antoon Creemers overleden

Vrijdag 27 maart 2015
Lommel - Antoon Creemers overledenGisteren is Antoon (Toine) Creemers overleden, de echtgenoot van Gerda Vanderhoydonk. Hij was 80 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...
Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentieverhogingen op bestaande routes. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse (…) Het hele nieuwsbericht
De bekende horecazaak De Kaasboerin in Mol heeft nu eindelijk bestaanszekerheid gekregen. Door een beslissing van de Vlaamse regering ligt de horecazaak niet langer zonevreemd. Het dossier sleepte jaren aan, tot groot ongenoegen van het gemeentebestuur. De Kaasboerin kan nu werk maken van de geplande investeringen in de zaak en aan de parking.

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015
Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Lommel - Smiley (29)Zoom"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.

Mol boos op De Lijn

Woensdag 25 maart 2015
De gemeente Mol pikt het niet dat De Lijn de belbussen in de gemeente wil afschaffen. Van de belbussen in Mol wordt intensief gebruik gemaakt, aldus het gemeentebestuur, dat verder stelt nog niets officieel van de vervoersmaatschappij gehoord te hebben. Het gemeentebestuur herinnert eraan dar Mol bij de opstart van de belbussen tot de pioniergebieden behoorde.
 

Mol krijgt nieuw zwembad

Woensdag 25 maart 2015
Mol krijgt een nieuw overdekt zwembad. Het zal in het najaar van 2018 in gebruik worden genomen. Het bestaande overdekt zwembad werd gebouwd in de jaren '70. De technische installaties hebben stilaan hun beste tijd achter de rug. Het gebouw dateert bovendien nog uit een tijd dat energiezuinigheid niet op de agenda stond. Het huidige zwembad verslindt bijgevolg bijzonder veel energie, reden dat beslist is om een nieuw zwembad te bouwen.

Willy Jacobs overleden

Woensdag 25 maart 2015
Lommel - Willy Jacobs overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Willy Jacobs overleden, de echtgenoot van Huguette Wellens. Hij was 66 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Zaterdag om 19u is  er daar een avondwake.

Kla4tje ruimt op

Woensdag 25 maart 2015
Lommel - Kla4tje ruimt opZoomMaar liefst veertig leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van basisschool Kla4tje trokken in het kader van de 'Actie zwerfvuil' naar de Blekerheide. Gewapend met afvalprikkers, handschoenen en vuilzakken kamden ze enthousiast de bossen uit. Elk snoeppapiertje, blikje of flesje dat ze tegenkwamen op hun pad ging  de vuilzak in. Zo droegen ze hun steentje bij aan een beter milieu.
Kla4tje ruimt opKla4tje ruimt opKla4tje ruimt op
Zoom

Rosa Linten overleden

Woensdag 25 maart 2015
Lommel - Rosa Linten overledenMaandag is Rosa Linten overleden, de echtgenote van Henri Weckx. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.

Bijna 400 hardrijders betrapt

Dinsdag 24 maart 2015
Bij snelheidscontroles op de Limburgse wegen zijn afgelopen weekend 393 hardrijders betrapt. De controles vonden zowel plaats op de autowegen als op lokale wegen. Aan de controleposten passeerden 4.992 voertuigen. 

Smiley (28)

Dinsdag 24 maart 2015
Lommel - Smiley (28)ZoomIngezonden door Marie-Josée van Hertum, die deze smiley tegenkwam tijdens een fietstochtje.

Reünie oud-leerlingen WICO

Dinsdag 24 maart 2015
Lommel - Reünie oud-leerlingen WICOZoomWICO Campus Sint-Jozef heeft de traditie om voor haar oud-leerlingen een reünie te organiseren. Afgelopen weekend was het weer zover, en kwamen 357 oud-leerlingen die afstudeerden in de jaren 2010, 2011, 2012 en 2013 naar de studiezaal van de school die werd omgetoverd tot een ‘feestzaal’. Alweer een geslaagde editie! Meer foto's kan je terugvinden op de website van de school.
Reünie oud-leerlingen WICOReünie oud-leerlingen WICO
Zoom

Verlaat me nooit

Dinsdag 24 maart 2015
Het is al achttien jaar geleden dat hij ons verlaten heeft. Op deze dag in 1997 overleed Harold Melvin, naar wie de soulformatie Harold Melvin & The Blue Notes werd genoemd. Niet hij, maar Teddy Pendergrass was de zanger van hun hits, zoals "If You Don’t Know Me By Now". Minder bekend is dat ze ook de originele uitvoerders zijn van "Don’t Leave Me This Way", een nummer waarvan Thelma Houston een wereldhit maakte. Heel het verhaal kunt u hier lezen.
Bij wegcontroles afgelopen weekend in Limburg heeft de politie 8 bestuurders uit het verkeer geplukt van wie het voertuig niet verzekerd was. Er zijn ook 27 rijbewijzen ingetrokken. In onze provincie gebeurden er 62 ongevallen, waarvan 11 met gewonden. Twaalf chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren hadden te diep in het glas gekeken.

Tuinhier Lommel leert snoeien

Maandag 23 maart 2015
Lommel - Tuinhier Lommel leert snoeienZoomOndanks het slechte weer werd de fruitsnoeiles van Tuinhier afgelopen zaterdag massaal bijgewoond. Snoeier Edgard Vanheusden wist de mensen te boeien door zijn deskundige uitleg over de verschillende snoeiwijze van de fruitvariëteiten. Zaterdag 28 maart zal Edgard Vanheusden opnieuw een snoeiles geven maar ditmaal in de siertuin. De les vind dan plaats in de tuin van Eddy Theuws in de Luikersteenweg 402. Iedereen is welkom.

Smiley (27)

Maandag 23 maart 2015
Lommel - Smiley (27)ZoomZo amuseerde de dochter van een lezeres zich tijdens het studeren...

Volgend weekend weer zomeruur

Maandag 23 maart 2015
Lommel - Volgend weekend weer zomeruurZoomZomertijd, of zomeruur in de volksmond, is de tijd die geldt tijdens de zomermaanden. Ten opzichte van de standaardtijd (wintertijd of winteruur) wordt de klok een uur vooruit gedraaid. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober. De laatste zondag van maart wordt de klok van 2 naar 3 uur gedraaid, de laatste zondag van oktober wordt de klok op 3 teruggezet naar 2 uur. (Foto Albert Agten)

Net als in de film

Maandag 23 maart 2015
Het is vandaag zestig jaar geleden dat ‘Blackboard Jungle’ met Glenn Ford, Anne Francis en Sidney Poitier in de bioscoop kwam. Dat we die film vandaag nog kennen, dankt hij vooral aan het feit dat hij een revolutie in de populaire muziek veroorzaakte. De prent opent met een song die iedereen sindsdien kan meezingen. En zeggen dat het plaatje weinig indruk had gemaakt toen het een jaar eerder was uitgekomen. Tekst en uitleg

Smiley (26)

Zondag 22 maart 2015
Lommel - Smiley (26)ZoomIngezonden door Mieke Paesen.

Aan boom gebonden

Zondag 22 maart 2015
Lommel - Aan boom gebondenZoomIn de buurt van de Soeverein hebben wandelaars vandaag deze Yorkshire terriër gevonden. Het dier, een reu, was vastgebonden aan een boom. Hij werd naar het Noodasiel in Lommel overgebracht. Daar stelde men vast dat de chipregistratie niet meer correct was. De hond wordt nu in het asiel verzorgd. Als zijn baas hem niet meer komt ophalen, dan wordt hij vanaf 4 april vrijgegeven voor adoptie.

Lommelaar beroofd in Antwerpen

Zondag 22 maart 2015
Op de Italiëlei in Antwerpen is een Lommelaar deze voormiddag overvallen. De dader maakte zijn iPhone buit en is spoorloos. De Lommelaar moest voor verzorging in het ziekenhuis worden opgenomen.

Opgepast, strippers!

Zondag 22 maart 2015
Vandaag viert Patrick Olive zijn 67ste verjaardag. Hij is een van de stichtende leden van Hot Chocolate en nog altijd actief bij die band. Toen de groep enkele jaren geleden in Genk optrad, vertelde hij ons waarom tijdens hun concerten vrouwen vaak geneigd zijn hun kleren uit te trekken. Klik gauw door naar hier

Smiley (25)

Zaterdag 21 maart 2015
Lommel - Smiley (25)ZoomIngezonden door René Lehaen

Guido Peelaerts overleden

Zaterdag 21 maart 2015
Lommel - Guido Peelaerts overledenGisteren is Guido Peelaerts in Overpelt overleden, de echtgenoot van Antoinette Eben. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, na de zonsverduistering...Zoom.

Auto's uitgebrand in Valkenswaard

Zaterdag 21 maart 2015
Afgelopen nacht zijn er op een parking in Valkenswaard drie auto's en een bestelbus uitgebrand; een vierde auto kon worden gevrijwaard door de brandweer. De brand brak uit rond half vier. De oorzaak is nog niet bekend; de politie is met een onderzoek bezig.

Een ferm applaus

Zaterdag 21 maart 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Een ferm applausVandaag stond ik tijdens het wandelen even stil bij de vriendelijke fietsers. Figuurlijk stilstaan natuurlijk, anders sta je als wandelaar voor aap. Eerst fietsten een paar bijzondere jongeren me voorbij. Met de juf naast of voor hen op de tandem. Ik kreeg vriendelijk een goedendag. Daarna een groep wielertoeristen met een gemiddelde leeftijd om u tegen te zeggen. Ze gaven me spontaan een hoofdknik.
Thuisgekomen hoorde ik dat de Fietsersbond vandaag, bij het echte begin van de lente, een nationale applausdag (…) Het hele nieuwsbericht

Waggel als een gans...

Zaterdag 21 maart 2015
Op deze dag in 1952 werd het allereerste rock-‘n-rollconcert georganiseerd. Op de affiche stond onder meer Paul Williams. Het kan een tijdje duren voor je in zijn grootste hit het dansje herkent dat tot vandaag op bruiloften en partijen wordt uitgevoerd. Lees er hier alles over.
De Provincie Limburg en de lokale politie nodigen ook dit jaar motorrijders uit op een "motorscreening" bij het begin van het nieuwe motorseizoen. Van alle verkeersslachtoffers blijken motorrijders immers het meest kwetsbaar te zijn.
Daarom wil men in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing  extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog "verkeersveiliger" Limburg te komen en bij te dragen tot de "GO FOR ZERO"-campagne. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

In het Barrierspark vandaag

Vrijdag 20 maart 2015
Vandaag gezien
Lommel - In het Barrierspark vandaagZoomZiet u de 'fout' op deze foto? Het is nochtans duidelijk: die auto hoort daar dus absoluut niet te staan, in het midden van het Barrierspark. Sommigen laten zich duidelijk niet tegenhouden door verkeersborden... (Foto Vivi Vaesen)
Lommel - Internationale Soeverein Judo CupZoomZondag 12 april vindt de 25ste editie van de Internationale Soeverein Judo Cup plaats in sportarena De Soeverein. Deze organisatie voor dames en heren is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste organisaties in België met telkens een grote deelname van judoka's uit binnen- en buitenland. Voor dit jaar is de organisatie al verzekerd van deelname van topjudoka's uit België, Amerika, Italië, Nederland, Frankrijk, Schotland, Luxemburg, Bulgarije, Duitsland, (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (24)

Vrijdag 20 maart 2015
Lommel - Smiley (24)ZoomIndien u deze voormiddag naar de zonsverduistering hebt kunnen kijken, dan hebt u deze mooie smiley gezien. (Foto Tony Van Galen)
Morgen begint de lente, een mooie gelegenheid om op de Internetgazet een nieuwe rubriek te starten. Dat is "Uit het popgeschiedenisboek". Journalist André Grosemans, op zichzelf al een wandelende popencyclopedie, laat daarin elke dag een nummer horen dat hij op YouTube heeft gevonden. Kapstok daarbij is de een of andere verjaardag. Wij krijgen op de Internetgazet de korte inleiding te lezen, kunnen het nummer beluisteren en vervolgens doorklikken naar de weblog waar André het verhaal achter dat nummer - of de uitvoerder(s) - uit de doeken doet. Boeiend! En we zijn blij dat we André in onze club hebben! De eerste aflevering van de nieuwe rubriek vindt u hieronder.

Een ander telefoonnummer

Vrijdag 20 maart 2015
Rond deze tijd in 1963 had Hawkshaw Hawkins een grote hit met ‘Lonesome 7-7203’. De titel van het nummer en de naam van de uitvoerder zullen weinigen iets zeggen, maar iedereen kent het liedje. Dat komt omdat er een beroemde Vlaamse versie van bestaat. Ontdek het op http://dejukeboxkalender.skynetblogs.be/

Van onze man in New York

Donderdag 19 maart 2015
Dikwijls stelt men mij de vraag wat de rook die uit de grond stijgt, en die we in zo veel foto's en films over New York zien, is . Stoom is het juiste antwoord. Manhattan heeft een uitgebreid netwerk van ondergrondse stoomleidingen die gebouwen van energie voorzien, vooral gebruikt voor verwarming en afkoeling. Wanneer (…) Het hele nieuwsbericht

Daydream sterkste festivalgroeier

Donderdag 19 maart 2015
Lommel - Daydream sterkste festivalgroeierZoomDaydream Festival op de festivalweide van Balendijk is dit jaar aan haar zesde editie toe. De voorbije edities gingen de bezoekersaantallen steeds omhoog. Zo waren er vorig jaar op zaterdag maar liefst 30.000 mensen van de partij. De organisatie denkt dat dit bezoekersrecord dit jaar hoogstwaarschijnlijk zal sneuvelen. Met deze aantallen is Daydream zelfs de sterkste groeier in Belgisch festivalland. (Foto Robin Mues) Meer info
Vandaag heeft de provincieraad tijdens een geheime stemming Bérengère Adriaens aangesteld als nieuwe financieel beheerder.  Zij volgt in die functie Mathieu Delbroek op, die met pensioen is gegaan. Bérengère Adriaens is licentiaat Handels- en Financiële Wetenschappen, 45 jaar oud, gehuwd en moeder van 3 kinderen.
De lokale politie Balen-Dessel-Mol start op donderdag 19 maart om 16 uur met de online veiling van heel wat oud politiemateriaal. Zo verkoopt de politie een aantal voertuigen en een aanhangwagen, meubilair (kledingkasten, boekenrekken, bureaus, …) en ICT-materiaal (computers, beeldschermen). Wie interesse heeft, kan de goederen bekijken op donderdag 2 april tussen 13 en 15 uur op de wijkpost in Mol (Statiestraat 46a). Via het online veilinghuis I&O Auctions kan je een bod (…) Het hele nieuwsbericht

61 verkeersdoden in 2014

Dinsdag 17 maart 2015
Op de Limburgse wegen vielen vorig jaar 61 doden. In 2013 waren er dat  56. In 2005 vielen er liefst 101 verkeersdoden in de provincie. De slachtoffers die binnen de dertig dagen na het ongeval overlijden, zijn niet in de statistieken opgenomen.
Lommel - St.-Vincentius bezoekt BS Den HeuvelZoomGisteren kregen de leerlingen van basisschool Den Heuvel bezoek van enkele mensen van de organisatie Sint-Vincentius, die hen uitleg gaven over de organisatie en werking van deze vereniging. Omdat de leerlingen tijdens de vasten in het bijzonder aandacht willen besteden aan de mensen rondom hen die het niet altijd zo gemakkelijk hebben, koppelen ze een actie aan het bezoek. Er zullen voedingsmiddelen ingezameld worden op school en de mensen van Sint-Vincentius zullen alles ophalen en zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. (Foto Willy Machielsen)
St.-Vincentius bezoekt BS Den Heuvel
Zoom
Gisteren trokken 200 deelnemers, bestaande uit personen met een handicap, hun begeleiders of ouders, naar de Grote Jaarmarkt in Mol. Dankzij de vrijwillige inzet van 45 foorkramers mochten de deelnemers gratis genieten van tal van kermisattracties. Daarna kregen zij van de Molse adviesraad voor personen met een handicap gratis smoutebollen aangeboden. De namiddag werd afgesloten met een drankje in een centrumcafé, aangeboden door het gemeentebestuur.
Het Steendrukmuseum in Valkenswaard gaat op 16 april een nieuwe litho maken van 'De Aardappeleters' van Vincent van Gogh. Niet veel mensen weten dat Brabants bekendste kunstenaar naast schilderijen en tekeningen ook steendrukken maakte. Volgens het steendrukmuseum maakte Van Gogh de steendruk van de Aardappeleters eerder dan de schilderijen met dat onderwerp.
Op 16 april is het precies 130 jaar geleden dat Vincent van Gogh de afdruk maakte bij een Eindhovense steendrukkerij. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - De Condé technisch directeur bij GenkKRC Genk heeft vanmiddag ex-Lommel SK speler Dimitri De Condé voorgesteld als technisch directeur. De 40-jarige Limburger volgt in die functie Gunter Jacob op. 'Dimi' speelde bij Lommel SK van '93 tot '95 in Eerste klasse en ook nog in seizoen '02-'03. En bij KVSK United kwam hij nog eens terug in de periode '06-'08, toen in Tweede klasse. Veel succes!

Van ons Pjérkën...

Dinsdag 17 maart 2015
Prietprouwët
Lommel - Van ons Pjérkën...Sli(kk)ën dè dün ëw allëgar, mèr wë meugën d’r niej ien sti(kk)ën!
                                  Pjérkën

André Beckers overleden

Maandag 16 maart 2015
Lommel - André Beckers overledenGisteren is André Beckers overleden, de echtgenoot van Nicole Loots. Hij was 64 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jean Van Buggenhout overleden

Maandag 16 maart 2015
Lommel - Jean Van Buggenhout overledenZaterdag is Jean Van Buggenhout overleden, de echtgenoot van Yvonne Claes. Hij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11uur) plaats in de aula van funerarium Witters.

Bèr Hermans overleden

Maandag 16 maart 2015
Lommel - Bèr Hermans overledenGisteren is Bèr Hermans overleden, de echtgenoot van Linda Custers. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van funerarium Witters.

69 weekendongevallen

Maandag 16 maart 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 55 met blikschade. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 18 licht gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 25 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lommel - Gedeeltelijke zonsverduistering nu vrijdagZoomVrijdag 20 maart vindt er tussen 09:30 en 11:48 uur een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. De maan schuift dan vanaf de aarde gezien precies voor de zon langs. Bij helder weer zal vanuit Nederland en België de hele zonsverduistering zichtbaar zijn. De volgende (gedeeltelijke) verduistering is pas voor 2021... (Foto Albert Agten) Meer info

Hubert Coninx overleden

Zondag 15 maart 2015
Lommel - Hubert Coninx overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Hubert Coninx overleden, de echtgenoot van Helena Van Hout. Hij zou later deze maand 80 jaar worden. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Dinsdag is er van 19u tot 19.30u gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Blaas je eigen paasei

Zondag 15 maart 2015
Lommel - Blaas je eigen paaseiZoomVandaag kwamen 24 kinderen en volwassenen zelf hun eigen kleurrijke paasei blazen in het atelier van het GlazenHuis. Ze deden dat onder begeleiding van ervaren glasblazers Nadia Matthynssens en Jeroen Maes. “De workshop is echt een onvergetelijke ervaring”, zegt Jeroen Maes van het GlazenHuis. “Deelnemers ervaren de fascinerende omvorming van warm vloeibaar glas tot een zelfgemaakt uniek glaskunstwerkje." En onvergetelijk werd het inderdaad. (Foto's Robert Boons & Jan Buyens)
Blaas je eigen paaseiBlaas je eigen paasei
Zoom

Een zee van gouden wolken

Zaterdag 14 maart 2015
Lommel - Een zee van gouden wolkenZoomPrachtige foto, die de NASA vrijgaf. Hij toont de Soyoez-cabine die donderdag bij zonsopgang aan een landingsparachute boven een zee van gouden wolken over Centraal-Azië zweefde, het aardoppervlak tegemoet. Aan boord waren Barry Wilmore van NASA en Alexander Samokutyaev en Elena Serova van het Russische federale ruimteagentschap Roscosmos; ze verbleven bijna zes maanden in het ISS, het Internationaal Ruimtestation. De Soyoez zou uiteindelijk landen ten zuidoosten van Zhezkazgan, Kazachstan. Klik eens op die foto! (Foto NASA)

Smiley (23)

Zaterdag 14 maart 2015
Lommel - Smiley (23)ZoomIngezonden door Annie Jansen

Leerlingen WICO stellen tentoon

Zaterdag 14 maart 2015
Lommel - Leerlingen WICO stellen tentoonZoomIn de bib stellen dezer dagen de leerlingen van de decoratie-afdeling van de WICO campus Sint-Jozef tentoon, met als thema 'humor'. Hun inspiratie haalden ze bij kunstenaars zoals Mondriaan en Dali. (Foto's Robert Boons)
Leerlingen WICO stellen tentoonLeerlingen WICO stellen tentoon
Zoom

Gerard Jansen overleden

Zaterdag 14 maart 2015
Lommel - Gerard Jansen overledenWoensdag is Gerard Jansen overleden, de echtgenoot van Paula Van Engeland. Hij was 72 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

De Eviestraat

Zaterdag 14 maart 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - De EviestraatPas heb ik het nog ergens gelezen: het enige waarvan iedereen denkt dat hij/zij er ruim genoeg van heeft, maar alle anderen te weinig, is verstand. Het is toch zo. Niemand vindt zichzelf echt dom.
Maar van de week dacht ik dat mijn begripsvermogen te klein was. Ik ben namelijk weer aan het fietsen geraakt. Het wintervet moet er af. Niet dat het mijzelf hindert, maar lui uit mijn naaste omgeving vinden blijkbaar dat leven lijden hoort te zijn, en een lijf afgetraind. En ik ben een beïnvloedbaar type. Zo (…) Het hele nieuwsbericht

Doden zonder opzet

Vrijdag 13 maart 2015
Tribunaliteiten
Wat is toeval en bestaat toeval wel? Het is een filosofische, maar ook een juridische vraag. Stel dat een man en zijn vriendin na een avondje stappen in de vroege uurtjes naar huis gaan. Allebei zijn ze flink aangeschoten en ze krijgen ruzie op straat. De man trekt, slaat en schopt en zijn vriendin komt terecht op de rijbaan. Enkele ogenblikken later wordt ze, liggend op straat, overreden door een auto. Een half uur later is ze dood. Vond die vriendin de dood door het toeval of werd zij gedood door haar vriend? (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie scholensamenwerking

Vrijdag 13 maart 2015
Lommel - Mooie scholensamenwerkingZoomDe leerlingen van Provil ION hebben een 3-tal zandbakken gemaakt voor de kleuters van de Boudewijnschool. Het project werd gerealiseerd door de leerlingen van de Alternerende Beroepsopleiding afdeling werkplaatsschrijnwerker. De leerlingen en leerkrachten waren erg trots op de gemaakte zandbakken, en de kleutertjes van de Boudewijnschool waren er erg blij mee! (Foto Sofie Coemans)

Man in rolstoel aangereden

Vrijdag 13 maart 2015
Rond 15u werd op de Markt in Valkenswaard een man in rolstoel aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van die truck had net zijn lading gelost en reed weg, maar zag de rolstoelgebruiker over het hoofd; Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. 
Lommel - Gratis naar 'Deux jours, une nuit'?ZoomWoensdag wordt het Limburgse startmoment van de Tournée Sociale in Lommel gegeven. Tijdens deze avond kunt u genieten van de gratis filmvoorstelling van de gelauwerde film 'Deux jours, une nuit' van de gebroeders Dardenne en twee internationale gasten Noé Nerio (uit El Salvador) en Iris Munguia (uit Honduras) ontmoeten. Met dit startmoment willen de organisaties FOS, Linx+, De Voorzorg en Curieus Limburg alle aandacht vestigen op de gemeenschappelijk campagne rond sociale bescherming (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Leerlingen Provil spelen finale voetbalZoomOp de terreinen van Waasland-Beveren werden gisterennamiddag de landelijke finales voetbal gespeeld onder een aangenaam lentezonnetje. De miniemen van Provil verloren van het Technisch Atheneum uit Brugge met 2-4. Het team bestond uit: Senne en Rune Doms, Ian Wouters, Jasper Philippe, Laurens Huysmans, Bjorn Breugelmans, Max Trips, Kenneth Jansen, Krijn Rooijmans, Ruben Lodewijks, Kobe Vandenboer, Sam Geys, Nasuh Akyüz, Teun Claes en Ken Van Broekhoven.

Jaak Bleys overleden

Woensdag 11 maart 2015
Lommel - Jaak Bleys overledenVandaag is in Lommel Jaak Bleys overleden, de weduwnaar van Catharine Scheelen. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Lieske Vanden Boer overleden

Woensdag 11 maart 2015
Lommel - Lieske Vanden Boer overledenGisteren is Lieske Vanden Boer overleden, de weduwe van Gerard Kelgtermans. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen.

Week van de diëtist

Woensdag 11 maart 2015
Het is de 'week van de diëtist'. Nog tot 20u staan in het Mariaziekenhuis vandaag ziekenhuisdiëtisten en hun zelfstandige collega's uit de regio voor u klaar met tips en advies over gezonde voeding, met speciale aandacht voor het thema 'Vetten... wie kan het nog volgen'.

Seppe Huysmans overleden

Woensdag 11 maart 2015
Lommel - Seppe Huysmans overledenMaandag is Robert Seppe Huysmans overleden, de echtgenoot van Elly Kajdrys. Hij was 58 jaar. Zaterdag om 13u is er in funerarium Witters een afscheidsplechtigheid met asurne.

Smiley (22)

Dinsdag 10 maart 2015
Lommel - Smiley (22)Zoom                                               Ingezonden door Daisy Broers
Lommel - Mooie tweede prijs voor leerlingen WicoZoomOp de Wiskunde B-dag in november werkten leerlingen uit 6ECWI-LAWI-WEWI van WICO Campus Sint-Jozef in teams van drie of vier een hele dag aan een open wiskundige onderzoeksopdracht. Het werkstuk van Laurence Royakkers, Lien Simons, Senna van der Heijden en Daan Maes werd bij de beste 6 geselecteerd uit meer dan 160 ingezonden werkstukken. Daarom werden deze leerlingen afgelopen zaterdag verwacht voor de prijsuitreiking aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Het werd een spannend (…) Het hele nieuwsbericht

Bewegen met kanker

Dinsdag 10 maart 2015
Wie voor kanker wordt behandeld of het afgelopen jaar een behandeling heeft gevolgd, weet dat deze beproeving vaak gepaard gaat met een grote vermoeidheid en futloosheid. Maar wist je dat aangepaste lichaamsbeweging je kan helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine dagelijkse inspanningen beter aankunt? De Stichting tegen Kanker werkte dan ook een programma op jouw maat uit: Rekanto. Dat is een programma van fysieke activiteiten, speciaal ontworpen voor volwassenen die af te rekenen hebben of (…) Het hele nieuwsbericht

Almaar 'gezonder' gaan leven

Maandag 9 maart 2015
Lommel - Almaar 'gezonder' gaan levenZoomOok in de Leopoldlaan weten ze dat 'gezond eten' erg 'in' is tegenwoordig. Vraag is natuurlijk wàt er nog gezond geacht wordt... (Foto Albert Agten)
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Bij die letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. In totaal werden 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Studenten uit Bergen bezoeken BIBZoomAfgelopen weekend verbleef een aantal studenten uit Bergen in het jeugdcentrum van de Duitse Militaire Begraafplaats. Op hun planning stond ook een bezoekje aan onze Bibliotheek, waar ze met z'n allen naartoe trokken op fietsen van het centrum. (Foto Albert Agten)

Jan Berkmans overleden

Maandag 9 maart 2015
Lommel - Jan Berkmans overledenDonderdag is Jan Berkmans overleden. Hij was 46 jaar. De uitvaartdienst vindt woensdag om 10.30u plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat, waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Oproep voor reünie BoudewijnschoolZoomOp 6 juni 2015 wordt voor de tweede maal een reünie georganiseerd voor de afgestudeerden van 1987 van de Boudewijnschool. Omdat bij de eerste reünie heel wat afgestudeerden ontbraken, wordt nu een oproep gedaan. Ben jij de ouder, zus, vriend of... van een leerling die in 1987 afstudeerde, en die vermoedelijk dit jaar 40 wordt, dan hoort men graag hoe men haar/hem kan bereiken. Liefst via boudewijnschool87[!]hotmail.be.
KSJ, KSA en VKSJ gaan vanaf 1 september de naam van hun koepelorganisatie veranderen in KSA. De naamsverandering is het resultaat van een traject waar de afgelopen jaren hard over nagedacht en aan gewerkt werd. Er zal vanaf die datum ook maar één kleur van uniform gedragen worden: een koningsblauw hemd. KSJ-KSA-VKSJ wil zo met haar 34.000 leden en 280 groepen als een sterker merk naar buiten treden. Een en ander is dit weekend beslist op het Groepsleidingscongres in Brussel.

Smiley (21)

Zondag 8 maart 2015
Lommel - Smiley (21)Zoom                                     Ingezonden door Fia van Weelden

Louis Lavreysen overleden

Zondag 8 maart 2015
Lommel - Louis Lavreysen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Louis Lavreysen overleden, de weduwnaar van Jet Geboers. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Jef Ulenaers overleden

Zaterdag 7 maart 2015
Lommel - Jef Ulenaers overledenIn RVT Hoevezavel is vandaag Jef Ulenaers overleden, de echtgenoot van Alice Van Endert. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring.

Jef Monten overleden

Zaterdag 7 maart 2015
Lommel - Jef  Monten overledenWoensdag is Jef Monten overleden, de echtgenoot van Alice Nijs. Hij was 90 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters in Lommel.

Beter wordt het niet

Zaterdag 7 maart 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Beter wordt het nietVrijdagmorgen 7.55 uur. Ik vertrek naar mijn werk. Alleen, zoals zo veel grote mensen ’s morgens. De jongste gaat bijna tegelijkertijd naar school. Als ik vertrek, staan ze hem buiten al op te wachten. Ze komen hem ‘uitroepen’. Of ‘uithalen’. Prachtige woorden, maar geen correct Nederlands in die betekenis. Het woordenboek geeft andere verklaringen. Alhoewel, misschien komt het van ‘luid schreeuwen’. Zo luid roepen, dat je naar buiten moet. Je vrienden komen je letterlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Huysmans overleden

Vrijdag 6 maart 2015
Lommel - Anna Huysmans overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren Anna Huysmans overleden, de weduwe van René Vanduffel. Zij was 86 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartdienst woensdag (14 uur)  in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Gaby Reuter overleden

Vrijdag 6 maart 2015
Lommel - Gaby Reuter overledenGisteren is Gaby Reuter overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Zij was 70 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartdienst dinsdag (13 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Van 8 maart tot 6 april loopt in Mol een openbaar onderzoek naar het bouwproject van eigenaar RDK Bouw op de huidige parking De Schans. Het bouwproject omvat in totaal 42 appartementen, 4 winkels, een ondergrondse parking en tien woningen met een privétuin. De bouwplannen van de eigenaar beteken meteen ook dat het gemeentebestuur de parking vanaf maandag 1 juni niet langer kan laten gebruiken als gratis centrumparking. Met de realisatie van de gratis randparking in de Rivierstraat anticipeerde het gemeentebestuur enkele jaren geleden al op het verdwijnen van deze gratis parking.
Lommel - Nieuwe outfit voor Lommelse TriatletenZoomDe Lommelse Triatleten blazen dit jaar dertig kaarsjes uit. Om dat jubileum extra in de verf te zetten, werd afgelopen weekend de nieuwe club-outfit voorgesteld bij de hoofdsponsors. Ondertussen gingen ook de inschrijvingen voor de 28e Hoeks Triatlon van start. Op zondag 9 augustus worden er opnieuw 500 sportievelingen, gaande van jong tot oud en van recreant tot topsporter, verwacht op deze triatlonklassieker. Meer info op www.lommelsetriatlon.be.

'Chanson. Une Belle Histoire'

Woensdag 4 maart 2015
Lommel - 'Chanson. Une Belle Histoire'ZoomSchrijver Bart Van Loo, de francofiele spraakwaterval die samen met Karl Vannieuwkerke even 'God in Frankrijk' was, ging vorig seizoen voor het eerst op tournee met Eddy Et Les Vedettes. Hun voorstelling werd een inslaand succes en daar breiden ze dit voorjaar een vervolg aan met "Chanson. une Belle Histoire". Dat leidde al tot lovende recensies, volle zalen en staande ovaties. Volgens De Volkskrant is Van Loo een "charismatisch podiumbeest" en Eddy Et Les Vedettes een "goddelijke (…) Het hele nieuwsbericht
Na een spannende thuismatch tegen De Berk B, die gewonnen werd door Inter Lommel met 7-2, was de provinciale kampioenstitel voor de thuisploeg binnen. Van de 14 wedstrijden heeft Inter er dit seizoen slechts 2 verloren. Wie wil kennismaken met petanque kan op dinsdagavond terecht in de Vresling 142 van 19 uur tot 21.30 uur en op zaterdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Lommel - Smiley (20)Zoom                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum

Lèèvëslés van Pjérkën

Dinsdag 3 maart 2015
Lommel - Lèèvëslés van PjérkënWorveur lóópë zóveul miensë zó dik mi hunnë kop teegën dë müür, tërwéltën dè(t) ër nog génë mèètër wédër ’n deur ien dë müür sti ?
                                              Pjérkën
Op Eindhoven Airport is het voortaan voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, aldus een mededeling van het vliegveld.

Maurice Aernoudt overleden

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Maurice Aernoudt overledenin het Mariaziekenhuis is vrijdag Maurice Aernoudt overleden, de weduwnaar van Margriet Devriese. Hij was 91 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Rik Strackx overleden

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Rik Strackx overledenIn rusthuis Hoevezavel is vandaag Rik Strackx overleden, de echtgenoot van Martha Alen. Hij was 91 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Eugène Wellens overleden

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Eugène Wellens overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Eugène Wellens overleden, de weduwnaar van Lieske Jansen. Hij was 89 jaar. Donderdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Kerkhoven, na de uitvaartliturgie (om 10.30) uur in de parochiekerk van Kattenbos. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jeanne Vandenberk overleden

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Jeanne Vandenberk overledenVandaag is in WZC Kapittelhof Jeanne Vandenberk overleden, de weduwe van Charel Gubbelmans en de echtgenote van Victor Willekens. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartdienst (om 10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Laurent Baeten overleden

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Laurent Baeten overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is vrijdag Laurent "Den Tie" Baeten overleden, de weduwnaar van Emilie Geboers. Hij was 89 jaar en wordt begraven op de begraafplaats in Lommel-Werkplaatsen na de uitvaartdienst woensdag (10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
De provincie Nederlands-Limburg heeft bij de Europese overheden subsidie aangevraagd voor een onderzoek naar meer en betere spoorverbindingen met Duitsland en België. Het onderzoek moet over maximaal twee jaar klaar zijn. Eén van de vier grensoverschrijdende lijnen in kwestie is de lijn Weert-Hamont. Op Belgische grondgebied moet daarvoor 7 kilometer spoor geschikt worden gemaakt en tussen Mol en Hamont 23 km geëlektrificeerd worden.
De kosten van het onderzoek worden op 10 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Geschreven door een man...

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Geschreven door een man...ZoomSpijtig genoeg werd de Vrouwendag in onze stad dit jaar afgelast, maar uiteraard blijft hij nationaal en internationaal wél bestaan... De mening van de schrijver op het bord laten we totaal voor zijn rekening! (Foto Albert Agten)

Jan Geerts overleden

Maandag 2 maart 2015
Lommel - Jan Geerts overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jan Geerts overleden, de weduwnaar van Maria Vandenberk. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst vindt vrijdag om 11 uur  plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Lommel - Smiley (19)ZoomEen smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.
De gemeente Mol schreef een aanbesteding uit voor een standplaats voor eetkraampjes aan de abdij van Postel. Er liepen 13 biedingen binnen voor 7 standplaatsen. De concessie levert de gemeentekas de komende vijf jaar jaarlijks 165.111 euro op. Op 4 april gaan de ijs-, friet- en andere eetkraampjes weer open.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel