Het overige nieuws

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.

Jos Caeijers overleden

Donderdag 30 juni 2022
Lommel - Jos Caeijers overledenGisteren is Jos Caeijers overleden, de echtgenoot van Ad Kwinten. Hij was afkomstig van Luyksgestel en werd 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Rouwadres: In de Hutten 3, 3920 Lommel.

Louis Kox overleden

Donderdag 30 juni 2022
Lommel - Louis Kox overledenIn Balen is gisteren Louis Kox overleden, de echtgenoot van Anny Beysen. Hij was 79 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Begroeting: UPDATE donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Theo Jonkers overleden

Donderdag 30 juni 2022
Gisteren is Theo Jonkers overleden. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Morgen start 'Rampage Open Air'

Donderdag 30 juni 2022
Lommel - Morgen start 'Rampage Open Air'ZoomEr worden maar liefst 36.000 festivalgangers verwacht dit weekend voor meer dan 250 topacts uit het dubstep-genre op Rampage Open Air in het Kristalpark, de grootste line-up ooit in Europa! De aankondiging van Belgische en internationale kleppers als Nero, Andy C, Camo & Krooked, Koven, Modestep, Luude, Macky Gee, Murdock, e.v.a. (line-up), maar ook de waanzinnige totaalbeleving door de skateramps, kermisattracties, pre- en afterparty’s, silent disco, twee zwembaden en big screen cinema op het terrein, hebben het enthousiasme van de party animals alleszins duidelijk aangewakkerd.
Er zijn dan ook enkele leuke extra's en nieuwigheden, waaronder op de drie festivaldagen een extra (voornamelijk) techno-stage met een all-female line-up! Info en tickets: https://www.rampageopenair.eu/.

UPDATE De politie heeft aangekondigd streng te zullen controleren op drugs: "Er zal geen enkele vorm van soft of hard drugs wordt gedoogd. Aan de ingang van het festival zal iedereen hierop gecontroleerd worden. Er zullen ook drugshonden worden ingezet. De controles zullen zowel op als rond het festival plaatsvinden, incl. camping en parkings."
Lommel - Lommels Kamerlid in Britse LagerhuisZoomGisterennamiddag sprak Lommels Kamerlid Kris Verduyckt op uitnodiging in het Britse Houses of Parliament. Daar vond de lancering van een rapport plaats over de Britse situatie van trofeejacht van beschermde diersoorten. De regering wil daar een verbod op doorvoeren en het debat in het parlement woedt er hevig. “Omdat ik in België een voorstel unaniem goedgekeurd kreeg om jachttrofeeën van bijvoorbeeld tijgers, ijsberen of neushoorns niet meer in te voeren, was men erg geïnteresseerd in mijn verhaal. Het was bovenal een bijzondere ervaring want het gebeurt niet vaak dat een Belg de kans krijgt te spreken in dit bijzondere historische gebouw. Ik hoop écht dat de Britten dit najaar ook een wettelijk verbod invoeren en dat we zo stilaan een einde kunnen maken aan deze barbaarse hobby van enkele rijke jagers."

Brevetzwemmen bij zwemclub LWB

Donderdag 30 juni 2022
Lommel - Brevetzwemmen bij zwemclub LWBZoomAfegelopen zaterdag organiseerde zwemclub “De Lommelse Waterbengels” naar jaarlijkse traditie het 'brevetzwemmen'. De kinderen van de zwemschool, de sportzwemmers en enkele competitiezwemmers gaven - onder het goedkeurende oog van de trainers en de jury, en met aanmoediging van trotse ouders op de tribune - het beste van zichzelf. Er werden dan ook heel wat LWB-zwembrevetten behaald. Proficiat aan alle deelnemende LWB-ers!

Juliette Jacobs overleden

Donderdag 30 juni 2022
Lommel - Juliette Jacobs overledenDinsdag is Juliette Jacobs overleden, de weduwe van Jos Janssen. Zij was 82 jaar. Het afscheid, gevolgd door de plaatsing in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven, vindt plaats in intieme kring.

Buurtbarbecue Enneven

Woensdag 29 juni 2022
Lommel - Buurtbarbecue EnnevenZoomAfgelopen zaterdag was er na twee jaar pauze eindelijk weer een buurtbarbecue op het Enneven. Het was weer een geslaagd buurtfeest met meer dan 50 deelnemers, van héél jong tot een beetje ouder. De organisatoren willen alle vrijwilligers bedanken voor de hulp voor, tijdens en na het feest en ze kijken al uit naar de volgende activiteit samen met de buren!
Buurtbarbecue EnnevenBuurtbarbecue Enneven
Zoom

Elke Boets overleden

Woensdag 29 juni 2022
Lommel - Elke Boets overledenMaandag is Elke Boets overleden. Zij was 47 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.
Lommel - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepaktZoomTijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
Radio en TV
Lommel - Daan Masset verlaat Radio 2 LimburgZoomZonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)
Weerbericht
Lommel - Zomerse temperaturen, daarna minder warmMet drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlek in de Fabrieksstraat

Dinsdag 28 juni 2022
Lommel - Waterlek in de FabrieksstraatIn Lommel-Barrier en Overpelt-Fabriek hadden verbruikers vandaag te lijden onder een storing in de waterleiding. In de Fabrieksstraat was er een groot lek ontstaan. Technici kwamen ter plaatse om het te lokaliseren te herstellen, maar inwoners kampten nadien nog een tijdje met bruin water dat uit de kraan kwam.  

Jan Hoekx overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Lommel - Jan Hoekx overledenGisteren is Jan Hoekx overleden, de echtgenoot van Rina Bleys. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jan Stuurhaan overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Lommel - Jan Stuurhaan overledenGisteren is Jan Stuurhaan overleden, de echtgenoot van Rineke Ketelaar. Hij was 74 jaar. Condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be
Lommel - Veel volk op jeugdmeeting bij DALOZoomVeel deelnemers, veel volk en mooie resultaten gisteren op de jeugdmeeting van DALO. Maar liefst 193 deelnemers waaronder 16 van DALO namen er deel; zelfs atleten van Seraing en Eupen werden er verwelkomd. De eigen DALO-atleten hebben weer hun beste beentje voor gezet.
Enkele puike resultaten: Simon Karanatsios goud op de 150 meter, Kobe Loots brons op de 1000 meter en discus, Tuur Michiels brons bij het kogelstoten, Berre Van Gestel goud bij hockeybal en brons bij discus, Ans Michiels goud op de 1000 meter,... Ook de andere atleten verdienen een dikke pluim! (Alle uitslagen staan op www.atletiek.nu, de foto’s in de mediagalerij op www.dalo.be.)
Veel volk op jeugdmeeting bij DALOVeel volk op jeugdmeeting bij DALOVeel volk op jeugdmeeting bij DALO
Zoom
Lommel - Lommel SK: Koki Saito naar SpartaKoki Saito (20) wordt door Lommel SK voor één seizoen uitgeleend aan de Nederlandse Eredivisieclub Sparta Rotterdam. Saito, een Japanse belofteninternational, kwam in de winter van 2021 voor 2,2 miljoen over van het Japanse Yokohama FC. Alhoewel hij drie maanden sukkelde met een beenblessure was hij vorig seizoen goed voor zes doelpunten. City Football Group vindt hem, na achttien maanden in Noord-Limburg, nu rijp voor een volgende stap in zijn carrière. Eerder deze zomer verkocht Lommel ook al middenvelder Arno Verschueren aan Sparta.

Botsing in Stationsstraat

Maandag 27 juni 2022
Lommel - Botsing in StationsstraatIn de Stationsstraat is deze namiddag rond 16.10 uur een kop-startaanrijding gebeurd. Daarbij is één persoon gewond geraakt.

Roos Geuens overleden

Maandag 27 juni 2022
Lommel - Roos Geuens overledenIn WZC Reigersvliet in Leopoldsburg is vandaag Roos Geuens overleden, de weduwe van de in 1988 gstorven Willem Maussen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg. Rouwadres: Alex Maussen, Dorperheide 25, 3920 Lommel.

Weer zes wolvenwelpen

Maandag 27 juni 2022
Lommel - Weer zes wolvenwelpenZoomWolvin Noëlla heeft dit jaar minstens zes welpen op de wereld gezet. Dat blijkt uit recente beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg: naast de minstens zes nieuwe welpen de twee jaarlingen - die ten laatste volgend jaar vertrekken - en twee ouderdieren.
(Foto INBO & Natuur en Bos)

Guido Willekens overleden

Maandag 27 juni 2022
Lommel - Guido Willekens overledenIn Mol is vandaag Guido Willekens overleden, de echtgenoot van Juliette Berkmans. Hij was afkomstig van Lommel en werd 74 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be
Kerk
Lommel - Limburgse gelovigen laten zich horenBij Limburgse gelovigen leeft de duidelijke vraag om het gewijde ambt open te stellen voor gehuwden en voor vrouwen. Men vraagt dit niet omdat men denkt dat daarmee de problemen rond het priestertekort opgelost zouden zijn maar wel omdat dit meer blijk zou geven van gedeelde verantwoordelijkheid en een modernere visie op het ambt in de Kerk. Dat blijkt uit gesprekken in het kader van het synodaal proces in het bisdom Hasselt. Dat proces kaderde in het vorig jaar gelanceerde verzoek van paus (…) Het hele nieuwsbericht

Spannende week voor studenten

Maandag 27 juni 2022
Lommel - Spannende week voor studentenZoom                                                                  (Foto Robert Boons)

Pop-up-bar voor KSA

Zondag 26 juni 2022
Lommel - Pop-up-bar voor KSAZoomDe KSA richtte haar lokaal aan de Nieuwe Kopen in als een pop-up-bar, dit zowel vandaag als morgen en dinsdag. (Foto's Robert Boons)
Pop-up-bar voor KSAPop-up-bar voor KSAPop-up-bar voor KSA
Zoom
Lommel - Samana Centrum was in het Pakawi parkZoomAfgelopen donderdag vertrokken 29 leden van Samana Lommel-Centrum met de liftbus naar Olmen om een bezoek te brengen aan het Pakawi Park. Ondanks de hoge temperatuur was het toch aangenaam wandelen in het lommerrijke park. De dieren waren niet echt actief maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door een wervelende show van echte circusacrobaten. Op weg naar huis werd er even halt gehouden aan de parochiezaal van Stotert waar de koffietafel klaar stond. En of het smaakte! (Bijdrage Louisa Willekens)

Klasreünie 1976

Zaterdag 25 juni 2022
Lommel - Klasreünie 1976ZoomPrecies 46 jaar geleden studeerden deze dames en heren (en dit als allereersten) af aan het toen nog Koninklijk Atheneum in de Mudakkers. Dit werd gevierd met een hernieuwde klasfoto '46 jaar later', en met een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes in de Cultuurbar. Op naar de 50... (Foto Rina Loos)
Klasreünie 1976
Zoom
Lommel - Samana Kerkhoven bedankt mantelzorgersZoomOp 23 juni was het de dag van de mantelzorgers. Die mensen die zich volledig inzetten dag in dag uit voor hun zieke familieleden, vrienden of buren verdienen toch een heel dikke pluim. De kernleden van Samana Kerkhoven trokken er dan ook op uit met een geschenkje om ze nog eens extra te bedanken. Het werd dan ook in dank aangenomen. (Bijdrage Frieda Willekens)

Mijmeringen van een fietser

Zaterdag 25 juni 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Mijmeringen van een fietserHet begin van de week. Het ging warm worden vandaag, hadden zowel Frank als Sabine voorspeld. Erg warm.
Ik wou nu eindelijk wel eens een dagje fietsen. Allerlei omstandigheden hadden dat voordien vakkundig verhinderd: er waren telkens weer dringender prioriteiten. En als je vroeg genoeg vertrekt, is het nog niet zo drukkend warm.
De fiets op dus. Waarheen? Het grootste deel van Nederland ligt nog wat noordelijker op de kaart van Europa dan Lommel. En hoe noordelijker, des te kouder, herinnerde ik me (…) Het hele nieuwsbericht

Kop-staartbotsing op N71

Vrijdag 24 juni 2022
Vanmiddag gebeurde er een kop-staartaanrijding op de N71. Daarbij is een vrouw uit Laakdal gewond geraakt.
Lommel - Fietspaden Grote Baan medio augustus klaarZoomKomende maandag schuiven in Houthalen-Helchteren de werken aan de nieuwe fietspaden op naar de drie laatste zones aan de oostkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Hechtel-Eksel rijdt. Vanaf begin augustus krijgt ook de rijweg aan de oostkant van de Grote Baan een nieuwe asfaltlaag. Volgens de huidige planning zijn de fietspaden tegen midden augustus volledig klaar voor gebruik.
In de vierde fase werkt de aannemer aan de fietspaden in drie zones: van de Koolmijnlaan tot de (…) Het hele nieuwsbericht
Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur kunnen vervroegd stoppen en op vrijwillige basis intekenen op een (gedeeltelijke) stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde vandaag op voorstel van minister Zuhal Demir en minister van Landbouw Jo Brouns de technische details goed voor zo’n regeling. Die wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en aan de Raad van State. Tegelijk wordt de goedkeuring van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Extra dag verlof voor personeel NoorderhartZoomGisteren mocht voor het personeel van Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS eindelijk de druk van de ketel, na dat gevecht van meer dan twee jaar tegen corona. Meer dan 700 medewerkers kwamen samen in Mol voor een Midsummer After Work-editie. De temperaturen liepen hoog op en er werd genoten van lekkere foodtrucks, een optreden van Frankenstijn ft. SaxyBeanz en een afterparty met DJ Prosit. Kers op de taart was de aankondiging van algemeen directeur Hans Ramaekers die de medewerkers een extra dag verlof schonk. Hans Ramaekers: “Wij hebben onze medewerkers de afgelopen jaren keihard zien werken. Dit willen we nu belonen door hen een extra 'dankdag' aan te bieden. Iedere medewerker kan deze dag vrij inzetten. Hiermee willen wij aantonen dat wij het werk van onze medewerkers enorm appreciëren. Wij vinden dat zij deze extra dag verlof verdienen.”

Open kerk en de grens

Vrijdag 24 juni 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Open kerk en de grensZoom‘Is het niet amazing dat God jou een GEKOZEN VOLK noemt?’ Nu wil ik niet onmiddellijk aanmatigend flauw doen, maar bij dit soort opwekkingsteksten overvalt mij spontaan kriebel en kregel. Deze taal staat op de website van de open kerk van Lommel die langs een van de zijwegen staat aan de Luikersteenweg. (Nog even ter herinnering, ik ben onderweg met de fiets om verhalen op te halen). Ik stop even bij deze kerk; het is een mooi wit gebouw dat ietwat verscholen tussen dennenbomen staat. De (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vlaanderen kondigt aan dat vanaf 1 juli 2022 het maximaal renteloos te ontlenen bedrag wordt verhoogd tot 60.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar. De doelgroep zal afgestemd worden op de laagste en middelste inkomens van de aangekondigde 'Mijn Verbouwpremie'. Daarnaast komt er ook een eengemaakte premie voor energiebesparende investeringen. 'Mijn Verbouwpremie' gaat vanaf 1 juli in voege en kan officieel en enkel digitaal aangevraagd worden vanaf 1 oktober. Alle info vind je op de website van Energiehuis Limburg.
Lommel - Twee medailles voor Dalo G-atletenZoomAfgelopen weekend namen drie DALO-atleten deel aan het Belgisch kampioenschap AMH in Oordegem. Ze brachten twee medailles mee naar Lommel. Zilver voor Lindsay Das met een persoonlijk record (15.54 meter) bij discus. Ze droeg haar medaille op aan haar overleden mama, zelf ooit top-werpster. Wat zou ze fier zijn op haar dochter. Lindsay behaalde ook nog een vierde plaats bij het kogelstoten: 5.69 meter. Competitiebeest Jurre Volders behaalde brons in de finale van het verspringen. Hij stond tegenover (…) Het hele nieuwsbericht
Twee medailles voor Dalo G-atletenTwee medailles voor Dalo G-atletenTwee medailles voor Dalo G-atleten
Zoom
Komend weekend wordt het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt vernieuwd. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om op het kruispunt links af te slaan. Dat geldt voor het verkeer uit alle rijrichtingen. Er zijn omleidingen aangeduid.

André Diepvens overleden

Donderdag 23 juni 2022
Lommel - André Diepvens overledenGisteren is André Diepvens overleden, de echtgenoot van Albertine Nys. Hij was 87 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 1 juli (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Strooiendorp. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Simsalabim - en 't is vakantie!

Donderdag 23 juni 2022
Lommel - Simsalabim - en 't is vakantie!ZoomHet is weer de laatste (volledige) week van het schooljaar, ideaal om de leerlingen van de 2e en 3e leerjaren te laten kennismaken met de Kunstacademie. De leraren van de Kunst Academie Noord Limburg speelden voor hen een reeks voorstellingen van 'Simsalabim'. Over poppen die gaan dansen en oude fotoportretten die tot leven komen... tot de heks komt opdagen. Maar liefst 1.975 leerlingen uit Oudsbergen, Bocholt, Peer, Lommel, Pelt, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel kwamen kijken. (Foto's Albert Loos)Meer foto's
Lommel - Neos-leden genoten van gezellig samenzijnZoomOm het werkjaar af te sluiten kwamen afgelopen dinsdag 59 leden genieten van een gezellige namiddag om de zomer te vieren Zij werden ontvangen met een heerlijk glaasje cava of fruitsap. Na het welkomstwoordje door de voorzitter, die dat weer op haar eigen, ludieke manier deed, werd Leon Van Limbergen gehuldigd (foto hiernaast) en bedankt voor zijn vele jaren als bestuurslid. De diavoorstelling van de academische zitting voor 40 jaar Neos Lommel werd gestart. Dit was zeker een onderwerp voor gesprek, zoeken waar ze opstaan, lachen met sommige grappige foto's. Rond half vier was de koffie klaar en werd er rondgegaan met heerlijke broodjes. Iedereen bleef nog lang nakeuvelen, wat zeker een teken is van een geslaagde namiddag. Op naar het volgend werkjaar! (Bijdrage Hélène Vissers)
Neos-leden genoten van gezellig samenzijnNeos-leden genoten van gezellig samenzijn
Zoom
Lommel - Kleuters snuiven sfeer op in eerste leerjaarZoomGisteren gingen de kinderen van de derde kleuterklas van XCL Wegwijs de sfeer opsnuiven in het eerste leerjaar. Op deze manier maakten de kinderen kennis met hun nieuwe juffen, nieuwe klas, nieuwe speelplaats, … Samen met Hup de kangoeroe leerden ze het woordje 'ik'. Er werden taal- en rekenspelletjes op het digitale bord gespeeld en er werd hard gewerkt in een werkboekje. Ook de ouders waren deze voormiddag welkom. Eerst kregen ze een woordje uitleg van de directeur, waarna ze een lesje konden bijwonen in het eerste leerjaar. Met een kopje koffie konden de ouders het kijkmomentje afsluiten en nog even bijpraten. Het was een spannende, leerrijke, maar vooral fijne voormiddag voor de kleutertjes!
Kleuters snuiven sfeer op in eerste leerjaarKleuters snuiven sfeer op in eerste leerjaarKleuters snuiven sfeer op in eerste leerjaar
Zoom
Lommel - Lommelse Hartpatiënten op de fietsZoomIedere woensdag om 13.30 uur wordt het startsein gegeven voor een fietstocht van de Lommelse Hartpatiënten. Zij vertrekken dan voor een tochtje van ongeveer 45 km en halverwege wordt er halt gehouden voor een verfrissing op een gezellig terras. Dankzij het stadsbestuur van Lommel, fietsen ze nu ook veilig met de gele hesjes die hun gratis werden aangeboden. (Bijdrage Jozef Mols)
Lommel - Vrouw vervolgd voor schuldig verzuimHet Openbaar ministerie heeft zes maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een vrouw uit Lommel voor schuldig verzuim. Volgens het parket wist de vrouw dat haar man hun minderjarige dochrer misbruikte maar zweeg de verdachte. PG)

Fietsen met Okra Lommel centrum

Woensdag 22 juni 2022
Lommel - Fietsen met Okra Lommel centrumZoomDinsdag is het fietsdag bij Okra centrum, en ook deze week verzamelden 15 fietsers om 13.30 u aan de Bibliotheek om, onder de bekwame leiding van de wegkapiteins Fons en Jan, een fietstocht te maken. Dit keer ging het naar de 'lachende bomen' in Linde-Peer. In dit bos ontdekten ze dieren en figuren uit sprookjes, die hier gezaagd en gebeiteld zijn uit de bomen van het lachende bos. Een plek van echte kunstwerkjes van kunstkring Perebloesem. Als afsluiter was er nog een lekker kopje koffie en rond 17.30u waren ze terug thuis met 51 km op de teller. Een plezante namiddag. (Bijdrage Jan Gybels)

Bosklas De Speling en Sint Jan

Woensdag 22 juni 2022
Lommel - Bosklas De Speling en Sint JanZoomAls alternatief op de jaarlijkse sneeuwklassen genieten de kids van basisschool De Speling samen met de kids van Sint-Jan van een zonnig weekje in de Adventure Valley in Durbuy. Prachtig weer, gelukkige kinderen, genieten van de natuur, sport en spel en gezellig samen zijn. Hun lagere school wordt afgesloten met een prachtig avontuur. (Bijdrage An Vrancken)

In de ruimte

Woensdag 22 juni 2022
Danny doet Danny
Lommel - In de ruimteBedaard en ietwat aarzelend stap ik naar de dokterspraktijk. In het grote venster zie ik mijn dubbele reflectie: enerzijds mijn iets te mollige spiegelbeeld en anderzijds mijn gedachten, die gelukkig wel nog scherp zijn.
Een minuutje later voel ik me als een marsmannetje in de wachtruimte. Klein lokaal, veel te veel mensen. Ondanks de zomerse coronaluwte sta ik daar weer bij stil, vooral omdat het dragen van een mondmasker hier verplicht blijft. Dat staan mag je heel letterlijk nemen, want alle stoelen zijn (…) Het hele nieuwsbericht
De scholengroep WICO kan volgend jaar 240.000 euro besteden om de doeleinden van haar Erasmus+-programma te realiseren. Dat is mogelijk geworden omdat de scholengroep sinds vorig jaar houder is van een Erasmus+-accreditatie waardoor ze makkelijker toegang heeft tot de budgetten van dat uitwisselingsprogramma.
Enerzijds zal het geld gaan naar leerlingenmobiliteiten in de vorm van buitenlandse stages of groepsuitwisselingen. Zo trekt een groep tweedejaars van de Juniorcampus volgend (…) Het hele nieuwsbericht

Warm, maar onweersdreiging

Dinsdag 21 juni 2022
Weerbericht
Lommel - Warm, maar onweersdreigingDe volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.
Vandaag is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de (…) Het hele nieuwsbericht
In de Frederik van Eedenstraat hebben onbekenden een ruit van het duivenlokaal vernield. Het vandalisme is gisterenavond vastgesteld.

Fiets gejat uit tuin

Dinsdag 21 juni 2022
Onbekenen hebbenn een fiets gestolen uit een tuin aan de Vlaamse Gaaistraat. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Markt in Mol is gisteren een fietser gewond geraakt toen hij aangereden werd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Braderie in Mol

Dinsdag 21 juni 2022
Het is maar dat je 't weet
Morgen start in het centrum van Mol de braderie. Er geldt een passeer- en parkeerverbod op het verkeersvrij parcours van de braderie van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni. De Corbiestraat is op die dagen verkeersvrij.

Neos Lommel in Villa Lehar

Maandag 20 juni 2022
Lommel - Neos Lommel in Villa LeharZoomMet dertien leden was Neos Lommel te gast in Villa Lehar. Neen, niet in Oostenrijk, in Bad Ischl, maar in de landcommanderij van Alden Biesen. Daar werd, in het kader van de zomerconcerten, een namiddagvoorstelling gehouden met operettemuziek, speciaal voor  Neosleden. Prachtige decors en een prachtig orkest, 'Het Zomerorkest van Alden Biesen', onder leiding van Frederico Santi. Na een welkomstwoordje van de nationale Neos voorzitter Martin De Loose speelde Koen Crucke voor gids in de (…) Het hele nieuwsbericht
Neos Lommel in Villa LeharNeos Lommel in Villa Lehar
Zoom

Volgende maandag avondmarkt

Maandag 20 juni 2022
Lommel - Volgende maandag avondmarktZoomÉén keer per jaar publiciteit voeren voor zichzelf... dat is ze absoluut gegund daar in de Leopoldlaan! (Foto Robert Boons)

Yvonne Meurs overleden

Maandag 20 juni 2022
Lommel - Yvonne Meurs overledenVandaag is Yvonne Meurs overleden in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, waarna de asverstrooiing plaatsvindt op de begraafplaats van het centrum. Begroeting: donderdag 23 juni(19.30 tot 20.00 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Aan de Buitensingel gingen dieven met de batterijen van een hoogtewerker aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Elisabeth Marsili overleden

Maandag 20 juni 2022
Lommel - Elisabeth Marsili overledenOp 16 juni overleed Elisabeth Marsili. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.

Alda Hamblok overleden

Maandag 20 juni 2022
Lommel - Alda Hamblok overledenVrijdag is Alda Hamblok overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Weldra aftreden van paus Franciscus?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Krijm en zjiepkes

Zondag 19 juni 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Krijm en zjiepkesSoms begrijpen onze Nederlandse neefjes niet wat we zeggen. Het zijn trouwens hele neven, maar je kent dat: je blijft het verkleinwoord gebruiken. Zo wordt onze jongste zoon nog ooit aangeduid met 'onze klenne', terwijl hij boven iedereen uittorent. Correcter zou zijn als ikzelf word vermeld als 'onze klenne', wat ze trouwens met het nodige leedvermaak regelmatig doen.
Maar terug naar onze neefjes. 'Wat zeg je ome Ruud?', vroeg de jongste van de twee toen ik hem vroeg of we 'ne krijm' gingen eten. Ik weet (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Daguitstap met groot showgehalteZoomWoonzorgcentrum Kapittelhof kon rekenen op de gewaardeerde hulp van Milieu 2000 bij de daguitstap naar de Moffel. In het totaal zakten ze vorige week met 235 af naar De Moffel om met volle teugen te genieten van een lekkere feestmaaltijd en een geweldig optreden van “Les femmes uniques”. Het was een namiddag met een groot showgehalte. Ook talrijke bewoners van de WZC Hoevezavel waren aanwezig. Zij konden zorgeloos genieten dankzij de medewerking van vele vrijwilligers én van 25 leden van wandelvereniging Milieu 2000 die de rolstoelbewoners vanuit het Kapittelhof begeleidden. Zo konden zij ook nog genieten van een mooie wandeling! (Bijdrage Piet Geboers)
Daguitstap met groot showgehalteDaguitstap met groot showgehalte
Zoom
Bij vele grensarbeiders leven er nog steeds veel vragen over de toekomstige regels rond thuiswerk voor hen. Hierbij de allerlaatste stand van zaken, waarbij zowel goed als slecht slecht nieuws te rapen valt. De deadline van 30 juni nadert razendsnel... Op die datum komt er immers in principe een einde aan de neutralisatie van twee wettelijke overeenkomsten rond het thuiswerk van grensarbeiders. Vele Limburgers in de grensregio maken zich hier zorgen over en wachten af.
Tijdens de coronacrisis werd (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Kraaistraat

Zondag 19 juni 2022
Dieven sloegen in de Kraaistraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.
Lommel - Nieuwe spoorlijn Balen-Neerpelt geplandZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Judoteam Agglorex sluit succesvol seizoen afZoomJudoteam Agglorex Lommel sloot deze week het seizoen af en mag nu van een welverdiende vakantie genieten. Ze mogen dan ook terugblikken op een succesvol seizoen en zorgden ondanks de coronapandemie voor een sterke ledenaangroei. De judosport leeft in Lommel want de club telt nu meer dan 150 actieve leden.
Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit denken ze bij de club en dan is een sterk en goed opgeleid trainerskorps van groot belang. Hoofdtrainer Jean-Jacques Melotte: "Dit seizoen (…) Het hele nieuwsbericht
Judoteam Agglorex sluit succesvol seizoen af
Zoom

Frisser maar dan weer warmer

Zondag 19 juni 2022
Lommel - Frisser maar dan weer warmerNa de doortocht van een storing vandaag stroomt gevoelig koelere lucht over onze streken. Na het weekend gaat het op en af met het kwik, de ene dag normale temperaturen, de andere zomerse. Zo is het ook met het weerbeeld, de ene keer zon, de andere keer buien. 
Vandaag is het wisselend bewolkt en drukkend warm. In de loop van de latere ochtend of middag komen er plaatselijke buien opzetten. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het kwik kan nog oplopen tot 25 graden, maar na de doortocht van (…) Het hele nieuwsbericht

Leer slippen op Ford-testbaan

Zaterdag 18 juni 2022
Iedereen kan vanaf nu leren slippen op de Ford-testbaan in Kattenbos. Normaliter trainen er op het Europese Ford-testcentrum enkel professionele testpiloten en ingenieurs uit België, het VK en Duitsland. Maar nu wil Proving Ground de ervaring en kennis ook voor buitenstaanders beschikbaar maken. “De training voor de professionele sector begon al in de tweede helft van vorig jaar, maar vanaf nu zijn we ook gestart met ‘drive trainingen’ voor particulieren”, stelt (…) Het hele nieuwsbericht

Automaat mikpunt van vandalen

Zaterdag 18 juni 2022
Lommel - Automaat mikpunt van vandalenOnbekenden hebben de drankautomaat aan een winkel op de Molsekiezel beschadigd. Het vandalisme is vandaag vastgesteld.

De hakken in het zand

Zaterdag 18 juni 2022
Lommel - De hakken in het zandZoomMen zegt soms: "Hij zette zijn hakken in het zand". Dat is wat er vandaag gebeurde tijdens een springtornooi in SenTower Park in Oudsbergen. Een paard wou niet springen en zette zijn voorste benen in het zand. De achterste - dat was wat moeilijker... (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Inbraakpoging in woning mislukt

Zaterdag 18 juni 2022
Onbekenden poogden vanochtend toe te slaan in een woning aan de Frederik Van Eedenstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Henri Vanhamel overleden

Zaterdag 18 juni 2022
Lommel - Henri Vanhamel overledenGisteren overleed Henri Vanhamel, echtgenoot van Nelly Boets. Hij werd 86 jaar en was afkomstig van Kleine-Brogel. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in intieme kring. Rouwadres: familie Vanhamel, p.a. Schansstraat 4, Lommel.

Code oranje voor hitte

Zaterdag 18 juni 2022
Lommel - Code oranje voor hitteVandaag wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden.

Lenie Mannaerts overleden

Vrijdag 17 juni 2022
Lommel - Lenie Mannaerts overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Lenie Mannaerts overleden, de weduwe van Louis Pennemans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

'De Speling' fietst

Vrijdag 17 juni 2022
Lommel - 'De Speling' fietstZoomDe projectgroep van kleuterschool 'De Speling', bestaande uit leerkrachten en ouders, organiseerde afgelopen woensdag een sponsorfietstocht. Zowel op de hoofdschool als op de wijkschool in Eltenbos werd er dan ook naar hartenlust gefietst. Het doel was om enerzijds de fietsvaardigheden van de kleuters te oefenen, maar ook om een gezellig samenzijn te creëren. (Bijdrage Rina Loos)
'De Speling' fietst'De Speling' fietst'De Speling' fietst'De Speling' fietst
Zoom
Wandelingen door Lommel
Lommel - Tutters, parels en locaties voor een goed gesprekZoomTuur en de tutterweg. Hier noemen we een fopspeen een tut of tutter. Onderaan brug negen bij Lommel Barrier is er een oplossing gevonden voor kinderen die hun tutter kwijt moeten. Er is een kleine route aangelegd aan de rand van een parkje. Daar kun je met je peuter naar toe om aan rituele tutterverdwijning te doen. Langs een korte route waar op verschillende afstanden paneeltjes met opdrachten staan, kun je met je kind naar dat moment toewerken, waarbij de laatste opdracht wel het grote heengaan van de speen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het hooikoortsfestival is begonnenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

'Ergens onderweg' in KANL

Donderdag 16 juni 2022
Lommel - 'Ergens onderweg' in KANLZoomZondag was er de opendeurdag bij de KunstAcademie Noord-Limburg, maar tegelijkertijd liep ook de tentoonstelling "Ergens onderweg" van de leerlingen van de kinder- en jongerenateliers van de academie. Kinderen uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt hadden er hun beste beentje voorgezet. De tentoonstelling is nog open morgen/vrijdag van 9.00-17.00 uur, en volgende zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
'Ergens onderweg' in KANL'Ergens onderweg' in KANL
'Ergens onderweg' in KANL
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een probeerabonnement van De Lijn aan. Daarmee kan je kind de hele maand september gratis op de bus stappen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179. Verder overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.
Aanvragen is eenvoudig. Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo: (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Cuijvers overleden

Donderdag 16 juni 2022
Lommel - Jaak Cuijvers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jaak Cuijvers overleden, echtgenoot van Annie Dries. Hij werd geboren in Overpelt en werd 89 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme familiekring plaatsvinden, een laatste groet kan u brengen in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat op maandag 20 juni van 19.30 tot 20.00 uur.

Theo Brusselaers overleden

Donderdag 16 juni 2022
Lommel - Theo Brusselaers overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Theo Brusselaers overleden, de echtgenoot van Ans Verschuren. Hij was afkomstig van Lier en werd 75 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 13.30u) in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Archivarissen bezoeken Lommel

Donderdag 16 juni 2022
Lommel - Archivarissen bezoeken LommelZoomOnze stad kreeg gsiteren het bezoek van de archivarissen van Belgisch, Nederlands en Duits Limburg. De benaming is BeNeDeLim en deze vereniging bestaat 65 jaar. Elk jaar hebben ze een bijeenkomst afwisselend in Nederland, Duitsland en België, en vandaag was Lommel dus aan de beurt.
De ontvangst vond plaats op het stadhuis met een kopje koffie en de Lommelse specialiteit Saharataart. Daarna volgde een rondleiding in het GlazenHuis met de glasblazers in actie en de huidige expo. De lunch (…) Het hele nieuwsbericht
Archivarissen bezoeken LommelArchivarissen bezoeken LommelArchivarissen bezoeken LommelArchivarissen bezoeken Lommel
Zoom

Samana bezoekt orgelmuseum

Donderdag 16 juni 2022
Lommel - Samana bezoekt orgelmuseumZoomDe leden van Samana Kattenbos brachten afgelopen dinsdag een bezoek aan het orgelmuseum in Hilvarenbeek waar er allerlei orgels te bezichtigen en beluisteren zijn. In combinatie met een hapje en een drankje werd het een super gezellige namiddag... (Bijdrage Margo de Vries)

Kleuters 'De Speling' kamperen

Donderdag 16 juni 2022
Lommel - Kleuters 'De Speling' kamperenZoomOm hun kleuterjaren mooi af te sluiten gaan de kleuters van De Speling, wijkafdeling Eltenbos, elk jaar in juni kamperen met de tent. Vooraf wordt er altijd een themaspel gespeeld, dit jaar kwam Pluk Van de Petteflet op bezoek om hulp te vragen aan de kinderen. Samen met de dieren van de torteltuin hebben de kleuters kleine potjes Hasselbramenjam verdiend. Dit jaar vierden ze ook een jubileum, juf Liesbeth kwam namelijk voor de 30ste keer kamperen. Precies 30 jaar geleden besloot ze om een keer op school te kamperen in een echte tent. Nu is het nog steeds een prachtige afsluiter waar alle kinderen en ouders elk jaar weer naar uit kijken!
Kleuters 'De Speling' kamperenKleuters 'De Speling' kamperenKleuters 'De Speling' kamperen
Zoom
Lommel - Fins, amazone en met een Lommelaar getrouwdZoomVandaag gezien in SenTower Park in Oudsbergen: de Finse amazone Anna-Julia Kontio met Jay Jay van de Mortelhoeve. Ze woont in Peer en baat daar samen met haar Lommelse echtgenoot Jens Vandenberk een stal uit. (Foto Rik Vander Sanden)

Tropische temperaturen

Woensdag 15 juni 2022
Weerbericht
Lommel - Tropische temperaturenHet wordt warm de volgende dagen met eerst zomerse maxima, maar op vrijdag en zaterdag bereikt het kwik tropische waarden. Zondag komt er een einde aan het warme weer, wanneer een actieve storing doorheen de regio trekt met een flinke plens hemelwater. Na het weekend zijn de temperaturen opnieuw normaal voor de tijd van het jaar. 
Vandaag kan de zon de hele dag het weerbeeld overheersen. Af en toe zijn er wel enkele hogere wolkenvelden en hier en daar een stapelwolkje, maar die (…) Het hele nieuwsbericht

Een Bloemencorso-puzzel

Woensdag 15 juni 2022
Grensgevallen
Lommel - Een Bloemencorso-puzzelZoomVanaf morgen is bij de VVV-winkel in Valkenswaard de allernieuwste Valkenswaardpuzzel te koop met als thema Bloemencorso. Het is een panoramapuzzel met een oplage van 1000 stuks. De puzzel kwam tot stand in samenwerking met Bloemencorso Valkenswaard. Aan de bouwgroepen werd gevraagd een foto in te zenden van de wagen waar men het meest trots op is. Dit gebeurde allemaal in het grootse geheim. Vervolgens maakte de VVV samen met lokale illustrator Arjen Vriezekolk er een kleurrijke parade van met de mooiste wagens door de jaren heen. De puzzel kost 16,95 euro.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op maandag 20 juni opnieuw een vakbondsactie. Hierdoor zal er onder andere hinder zijn bij De Lijn en op de luchthaven van Zaventem. Reizigers van De Lijn checken best eerst de app of website. Verschillende vluchten op Zaventem worden afgelast en reizigers worden opgeroepen om, indien mogelijk, hun reis op maandag uit te stellen.
Lommel - Grote renovatie voor VOKA-gebouwZoom28 jaar na de officiële inhuldiging van het gebouw kiest Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een grondige renovatie van het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. “De bestaande infrastructuur dateert van 1994 en is dus niet aangepast aan de huidige duurzaamheidsnormen. Om te kunnen groeien als organisatie is het tijd om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “We kiezen bewust voor een duurzaam (…) Het hele nieuwsbericht

Vanaf maandag werken in Waalre

Woensdag 15 juni 2022
Grensgevallen
Lommel - Vanaf maandag werken in WaalreMaandag beginnen in Waalre werken voor de herinrichting van de Eindhovenseweg en het centrum van Aalst. De werkzaamheden starten vanaf de Valkenswaardseweg. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer.
Lommel - Nieuwe bezoekuren in Noorderhart MariaziekenhuisVanaf vandaag veranderen de algemene bezoekuren in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Voortaan mag men daar patiënten bezoeken tussen 15 en 20 uur. De volledige bezoekregeling is te vinden achter deze link.

Brand in droogkast

Dinsdag 14 juni 2022
Lommel - Brand in droogkastIn de garage van een huis aan de Koningin Elisabethlaan vloog deze namiddag een droogkast in brand. Er is enkel brandschade in de garage. De woning zelf werd wel getroffen door de rook. De brandweer heeft het huis geventileerd.

Doe mee aan de Sportmix!

Dinsdag 14 juni 2022
Sportregio Noord-Limburg organiseert voor de eerste maal Sportmix, een sportieve namiddag voor groot en klein. Tijdens deze sportnamiddag kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders sporten. Het is voor alle leeftijden. Schrijf je in en beleef een leuke en sportieve namiddag waarin je kennis maakt met verschillende sportactiviteiten waaronder dans, hindernissenbaan, koetsentocht, zoektocht en andere creatieve bezigheden zoals Legobouwen,...
Sportmix in 2022 gaat door op zaterdag 18 juni van 13.00 tot 16.00 uur in sporthal De Koekoek, Grevenbroekstraat 11 in Hamont-Achel. Aanmelden kan tussen 13.00-14.30 uur. Voorinschrijven kost € 4 per duo (inclusief ijsje) en kan tot 15 juni (via sport[!]hamont-achel.be. Gevraagd worden de naam (van de groot)ouder, de naam van het kind + leeftijd, het adres en het telefoonnummer. ter plaatse inschrijven kost  € 5 per duo (inclusief ijsje).

Irène Dufoer overleden

Dinsdag 14 juni 2022
Lommel - Irène Dufoer overledenMaandag is Irène Dufoer overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Frans Brans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heeserbergen.

Bloktijd voor de studenten...

Maandag 13 juni 2022
Lommel - Bloktijd voor de studenten...Zoom... en net dan wordt het erg warm weer! (Foto Robert Boons)
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse regering heeft een pakket met studiemaatregelen voor het hoger onderwijs definitief goedgekeurd. Alle studenten die starten vanaf academiejaar 2023-2024 zullen op het einde van hun 2de jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit hun 1ste jaar. Als dat niet lukt, dan kunnen ze bij hun instelling niet opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding. Deze zogenaamde ‘knip’ moet een einde maken aan de situatie waarbij studenten sommige vakken maar blijven meesleuren, waardoor ze (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van Genechten overleden

Maandag 13 juni 2022
Lommel - Maria Van Genechten overledenZaterdag is Maria Van Genechten overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Jos Bosmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Vreysen & Mariën Logistics uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 juli ingediend worden.

Warme vooruitzichten

Zondag 12 juni 2022
Weerbericht
Lommel - Warme vooruitzichtenEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren bepaalt het weer zowel op korte als lange termijn. Af en toe kunnen verzwakte storingen nog over onze regio schuiven, maar dit vertaalt zich enkel in wolkenvelden. In de tweede helft van komende week wordt het bovendien zomers warm.
Vandaag is het in de vroege ochtend flink zonnig. Een wolkenband schuift echter in de loop van de ochtend vanuit het westen over onze streken en tempert het oplopen van de temperaturen. Het blijft wel droog, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Het Letterhuisje: nieuwe minibibZoomGisteren vond de 'Dag van de Minibibs' plaats, en in onze stad was er ééntje dat daaraan meedeed, en meteen ook een volledige nieuwe minibib is, nl. in de Klompenmakersweg 20. Voor wie het concept niet kent: een Boekenruilkast of 'Minibib' is een kast langs de kant van de weg, in een park of aan een muur van een woning waar boeken in staan die kunnen worden geruild. Je plaatst er een leuk boek in dat een tweede leven verdient en ruilt het met een boek in de kast. Zo kan je onbekende auteurs of genres ontdekken. Of misschien wel dat ene boek dat je al jaren zoekt... Proficiat aan de initiatiefnemers! (Foto Robert Boons)

Trees Lodewyckx overleden

Zondag 12 juni 2022
Lommel - Trees Lodewyckx overledenIn Balen is vrijdag Trees Lodewyckx overleden, de weduwe van Bertus Van de Paar. Zij was 97 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid gevolgd door de asverpreiding op de begraafplaats van Mol-Wezel vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Jef Nulens overleden

Zondag 12 juni 2022
Lommel - Jef  Nulens overledenGisteren is in Achel Jef Nulens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Roza Bas. Hii was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan  de Schansstraat in Lommel.
Lommel - NEOS: voordracht Henri MertensZoomOp de prachtige rij van voordrachten, georganiseerd door Neos Lommel, was afgelopen donderdag een échte Lommelaar aan het woord en niet zo maar de eerste de beste maar Henri Mertens, in Lommel en omstreken beter gekend als 'De Kommesèèr'. Plaats van het gebeuren: de mooie raadzaal en de aanleiding was het door hem geschreven boek: 'Van Boerenjongen tot Kommesèèr'.
Commissaris Mertens voorstellen hoeft in Lommel niet maar ook ver buiten Lommel is hij gekend (…) Het hele nieuwsbericht
NEOS: voordracht Henri Mertens
Zoom

Een niet alledaagse foto

Zaterdag 11 juni 2022
Lommel - Een niet alledaagse fotoZoom
Mario Vanoppen maakte deze niet alledaagse foto van een stadsreus, een zweefvlieg. Stadsreus

Het nivo van ons onderweis

Zaterdag 11 juni 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Het nivo van ons onderweisOoit, het moet in een volkomen onbewaakt moment gebeurd zijn, was ik één van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Nee, ik heb het niet gehaald, maar dat is bijzaak.) Iemand die voor een of ander lokaal blaadje schreef, stuurde me toen, voor een schriftelijk interview, een reeks vragen. Eén ervan luidde: “Wat zijn u plannen voor het onderweis?” Ik zweer je dat het waar is.
Ja, het gaat achteruit met ons ooit zo gelauwerd onderwijs. Ze hadden het erover in (…) Het hele nieuwsbericht

Mathilde Vanbrabant overleden

Zaterdag 11 juni 2022
In WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Mathilde Vanbrabant overleden, de weduwe van Harry Cuyvers. Zij was 98 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting bij Uitvaartzorg Severens in Overpelt. Rouwadres: familie Vanbrabant, Sellekaertstraat 79, 3900 Overpelt.

Guido Berckmans overleden

Zaterdag 11 juni 2022
Op 23 maart is Guido Berckmans in Heusden-Zolder overleden. Hij was 70 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Grensgevallen
Er bestaat een "ernstig gevaar" dat Peter Gillis, die via de Oostappen Groep diverse vakantieparken exploiteert, die vergunning misbruikt voor criminele doeleinden. Burgemeester Roland van Kessel van Cranendonck kreeg een advies in die zin van het Landelijk Bureau Bibob in Nederland, dat bij vergunningsaanvragen bekijkt of een ondernemer integer is. Van Kessel besloot daarop aan Gillis geen horecavergunning te geven voor diens park in Soerendonk. Dat meldt Eindhovens Dagblad. De krant schrijft dat de gemeenten in Nederland waar de Groep Oostappen actief is - waaronder Cranendonck en Valkenswaard -  samen met de opsporingsinstanties gaan bekijken of er sprake is van misstanden in de vakantieparken. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat Gillis vergunningen gaat verliezen.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Klik niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in. Stuur het bericht door naar verdacht[!]safeonweb.be en verwijder het daarna.
Lommel - Sabien is 'Zorgleerkracht van het jaar'Sabien Segers mag zich vanaf vandaag een jaar lang Limburgs ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen. De zorgleerkracht van de basisschool De Kei Beek in Bree werd door een vierkoppige jury met onder andere kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel en Charlotte Van Calster van UNICEF uit bijna 600 nominaties van kinderen, ouders en leerkrachten verkozen.
De jury verraste Sabien Segers vanmorgen in de klas om de trofee te overhandigen. Het is de eerste keer dat er in ons land een zorgleerkracht van het jaar verkozen wordt. Uitgeverij Averbode lanceert het initiatief om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.
De vliegbasis van Kleine-Brogel heeft vanmorgen aangekondigd dat er op maandag 13 en dinsdag 14 juni nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van eerder geannuleerde nachtvluchten. Die zijn volgens de basis nodig om de piloten toe te laten hun kwalificaties te behouden. Normaal vinden er in juni, juli en augustus géén nachtvluchten plaats.
Lommel - Stefanie Borrenberghs overledenWoensdag is Stefanie Borrenberghs overleden, de weduwe van de op 12 april 2017 gestorven Alois Theunis. Zij was 86 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo.
Lommel - Oefenprogramma Lommel SK bekendDe club maakte gisteren haar oefenprogramma bekend, en zoals tijdens vorige seizoenen wordt er vooral op verplaatsing gevoetbald. Zo speelt de selectie van nieuwbakken coach Steve Bould op 8 juli tegen 1B-kampioen Westerlo in het Nederlandse Papendal. Vijf dagen later wordt er op het terrein van Tempo Overijse gespeeld tegen het Franse Stade Reims van Rode Duivels Wout Faes en Thomas Foket. Vervolgens trekt Lommel SK van 16 tot 22 juli op stage naar zusterclub Manchester City. Er wordt op het oefencomplex gespeeld tegen derdeklasser Crewe Alexandra. Er staan ook twee thuiswedstrijden op het programma: tegen het Nederlandse Willem II (30 juli om 18 uur) en tegen AA Gent U23 (6 augustus om 19 uur)

Brug negen

Vrijdag 10 juni 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Brug negenZoom‘Op zondag kwamen de Engelsen met hun tanks. We konden ze niet verstaan. Woensdagavond kwam “den Duits” terug. De gevechten waren hard en ongewis.’ Het is een stukje uit een oorlogsverhaal dat ik optekende uit de mond van Mieke Suls. Zij bracht met een deel van haar familie een aantal heel benauwde dagen door in een schuilkelder in Lommel-Kolonie.
Oberleutnant Von der Heydte had aan de noordwestrand van Lommel nooit gedacht dat de Britten uit het oosten zouden komen. Hij zat (…) Het hele nieuwsbericht

Gestorven en weer opgezet

Donderdag 9 juni 2022
Lommel - Gestorven en weer opgezetZoomHet INBO - Instituut Natuur- en Bosonderzoek - heeft de enige twee vrouwelijke wolvenwelpen van 2020 van de roedel van Hechtel-Eksel laten opzetten. De twee jonge wolvinnen kwamen beide om het leven in het verkeer op resp. 9 en 19 oktober van dat jaar. Het heeft even geduurd bij de taxidermist, maar vandaag werden de opgezette dieren geleverd in het INBO-kantoor in Geraardsbergen (foto). Later gaan ze Vlaanderen rond. (Foto INBO)

Tilleke Meus overleden

Donderdag 9 juni 2022
Lommel - Tilleke Meus overleden In WZC De Bekelaar in Lommel is vrijdag Tilleke Meus overleden, de weduwe van Jef Borghs. Ze was afkomstig van Lommel en werd 97 jaar. De afscheidsdienst vond plaats in intieme kring, waarna de bijbegraving plaatsvond op de begraafplaats van Lommel. Online condoleren via www.uitvaartvaartzorg-severens.be.

Josepha Poorters overleden

Donderdag 9 juni 2022
Lommel - Josepha Poorters overledenGisteren is Josepha Poorters overleden, de weduwe van Henri Dries. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt maandag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium Stuifduin. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Kansarmoede in Vlaanderen

Donderdag 9 juni 2022
Om over na te denken
"Bijna 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen leeft in een gezin dat geen onverwachte uitgaven van 1.100 euro aankan. 15% van de kinderen kunnen met hun gezin geen week buitenshuis op vakantie. Toegang tot internet, het huis voldoende kunnen verwarmen en regelmatig een maaltijd met vlees, kip of vegetarisch alternatief gebruiken is op dit moment voor veel minder kinderen (2%) een probleem. Regelmatig deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit of een keer per maand afspreken om iets te gaan eten of te drinken is voor ongeveer 1 op de 10 kinderen niet mogelijk."
Diederik Vancoppenolle, wetenschappelijk adviseur bij het Agentschap Opgroeien.
Lommel - Carpoolparkings worden gereinigdZoom
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht en in de nacht van 17 op 18 juni opnieuw de carpoolparkings in Limburg laten reinigen. Tijdens de reinigingswerken zal op de betreffende parkings tussen 20u en 6u een parkeerverbod gelden.
Vrijdagnacht zijn de parkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren aan de beurt.Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni reinigt het agentschap de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.(Foto AWV)

Bèr Dewit overleden

Donderdag 9 juni 2022
Lommel - Bèr Dewit overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Bèr Dewit overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Jos van Engelen overleden

Woensdag 8 juni 2022
Lommel - Jos van Engelen overledenVandaag is Jos van Engelen overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig van Leende (NL).
Lommel - Steunmaatregelen tegen wolvenschade uitgebreidZoomSinds vorig jaar is een nieuwe regeling van kracht voor veehouders die hun rasters wolfwerend maken. Hiermee biedt de Vlaamse overheid financiële steun bij het beschermen van vee tegen eventuele wolvenschade. Tot op heden was deze steun beperkt tot een ruime perimeter rond het leefgebied van de huidige Limburgse wolvenroedel. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir heeft deze steun nu op basis van wetenschappelijk advies op twee manieren uitgebreid.
In de eerste plaats wordt de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Onderzoek naar grote piramidefraudeDe Federale Gerechtelijke Politie Limburg en Parket Limburg zijn een onderzoek gestart naar de beleggingsvehikels 4&MORE en Strategy Collectiv, beide uit Alken. Middels 4&More en Strategy Collectiv zou piramidefraude gepleegd zijn. Hierbij worden hoge intresten beloofd aan de beleggers. De gelden van die beleggers worden echter niet effectief belegd. De intresten van de eerste inleggers worden betaald met de gelden die binnenkomen van de nieuwe geronselde beleggers. Een systeem dat (…) Het hele nieuwsbericht

U moet toch niet naar Hasselt?

Woensdag 8 juni 2022
Vrijdag 10 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt. De werken lopen gelijk met de verhoging van de Kempische brug, door De Vlaamse Waterweg nv, en zullen gepaard gaan met grote verkeershinder. Vermijd de omgeving, volg de dynamische reistijdbegeleiding en neem de alternatieve routes.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg nv hebben hun werken op (…) Het hele nieuwsbericht

Onverhoeds blootsvoets

Woensdag 8 juni 2022
Danny doet Danny
Lommel - Onverhoeds blootsvoetsBijna. Ik hou niet van bijna. Het is net niet. Haast. Van haast hou ik evenmin. Haast en spoed zijn bijna zelden goed.
 
Het begon allemaal zo onschuldig. Vannacht heeft een bloeddorstige mug in het kleine teentje van mijn linkervoet gebeten. Jeuk! Na een schuifelend, ongemakkelijk ontbijt ontblootte ik mijn voet om eens lekker uitgebreid te krabben. Terwijl ik met gesloten ogen genoot, ging de hond er met mijn sok vandoor. Ze liep ermee naar buiten, ging sierlijk in het midden van de tuin op het (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Roosen overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Lommel - Robert Roosen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Robert Roosen overleden, de echtgenoot van Rosa Faes. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst  (om 10.30u) in het crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Boot lek geslagen op kanaal

Dinsdag 7 juni 2022
Deze voormidag is een plezierboot lek geslagen op het Kempische kanaal. De boot belandde bij het passeren van een binnenschip door de golfslag tegen de kanaaloever. Er werd besloten de boot uit het kanaal te tillen.

Gust Monten overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Lommel - Gust Monten overledenVandaag is Gust Monten overleden, de echtgenoot van Maria Bleys. Hij was 90 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: zondag (10.30-11u) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Met vakantie: wat met je huisvuilzak ?ZoomHeb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je weinig ruimte, waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 14 juni en 10 september je gele keukenafval-, groene tuinafval- en/of grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
- Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Boswachters hebben het moeilijkZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zondag 'Vaderdag'

Maandag 6 juni 2022
Lommel - Zondag 'Vaderdag'ZoomZonder commentaar... (Foto Robert Boons)

Tsjiep tsjiep

Maandag 6 juni 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Tsjiep tsjiepOp het terras van De Duifkes, een favoriet etablissement aan de Antwerpse Graanmarkt, zei de Nederlandse man dat hij hetzelfde verlangde, waarbij hij naar mij wees. Daarmee bedoelde hij niet de tweedehands verhalenbundel van Truman Capote die voor me lag, maar wel de vers getapte Stella. Het boek had ik aangeschaft bij de voortreffelijke Demian aan het Conscienceplein. "Wanneer in Rome, doe zoals de Romeinen doen", luidt het gezegde. Dat gaat ook op voor Antwerpen. De combinatie van de Duifkes met een boek (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Friet Enzo uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 juli ingediend worden.

Code oranje voor Limburg

Zondag 5 juni 2022
Weerbericht
Omwille van een golf van plaatselijke intense regenbuien kondigt het KMI code oranje af voor de provincie Limburg tot 17 uur. Het nummer en het e-loket 1722, via www.1722.be, is actief voor niet-levensbedreigende schade. In geval van nood bel je de noodcentrale 112.

Gust Van Den Broeck overleden

Zaterdag 4 juni 2022
Lommel - Gust Van Den Broeck overledenGisteren overleed Gust Van Den Broeck. Hij was 80 jaar en bezweek aan de gevolgen van een verkeersongeval in Balen. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium in Lommel-Kolonie. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Aan onze lezers in Spanje

Vrijdag 3 juni 2022
De voorbije dagen melden Internetgazetlezers in Spanje ons dat ze daar op enkele plaatsen geen verbinding met de Internetgazet kunnen maken, ook niet via 4G en zelfs niet via 5G.
Dat is niet onze schuld. We hebben na enig onderzoek vastgesteld dat minstens één plaatselijke provider in Spanje problemen heeft met het linken naar Belgische websites. Vanuit België kunnen we helaas niets ondernemen om die problemen te verhelpen. We raden de gedupeerde lezers aan zo mogelijk een andere provider in Spanje te zoeken. (PP)

Wisselvallig pinksterweekend

Vrijdag 3 juni 2022
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig pinksterweekendHet verlengde weekend verloopt erg wisselvallig. Eerst bereikt gestoorde en zeer warme lucht ons land vanuit het zuiden en zorgt voor lokale onweersbuien. Op zondag schuift een bijzonder actieve storing over onze streken met veel neerslag en lokaal hevig onweer. Daarna wordt koudere, maar nog steeds onstabiele lucht aangevoerd. Ook na het weekend blijft de kans op neerslag hoog.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met bewolkte perioden. Het is meestal droog, maar naarmate de dag vordert, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Merkwaardige bomen in Limburg'ZoomAan kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen.
Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en (…) Het hele nieuwsbericht

Pinksterjaarmarkt op maandag

Vrijdag 3 juni 2022
Voor diegenen die toch nog zouden twijfelen: er is nu maandag zeker wél een pinkstermaandagmarkt. Na het afschaffen van de kermismarkt op dinsdag was het voor velen onduidelijk of de jaarmarkt op pinkstermaandag nu wél of niet zou doorgaan. Maar... wél dus. Vanaf 8 tot 13 uur kan u op het Hertog Janplein terecht maandag. En voor de terrasjes... daarvoor moet u dan wel naar het marktplein. Ook daar zijn er die de jaarmarkt als vanouds willen vieren, zoals café Melchior dat vanaf 7 uur 's morgens opent met spek en eieren, én een muzikaal optreden van Marc Stans vanaf 12 uur! Als er nog cafés zijn die speciaal openen op maandag, of speciale animatie voorzien, mogen ze dit altijd melden, en nemen we dit ook op!
Tribunaliteiten
Lommel - Zeg nooit zomaar studio tegen een kamerEen coöperatieve vennootschap kocht in 2011 van twee leken-verkopers een gebouw in het oude centrum van Antwerpen. Het werd door de makelaar aangeprezen als een “opbrengsthuis met 20 studio’s, alle gemeubileerd en volledig verhuurd”. Prijs € 1.020.000. De verkopers hadden het gebouw vier jaar eerder onder dezelfde noemer gekocht met de nodige attesten daterend van 1997.
Enkele jaren nadat de vennootschap het gebouw aankocht, verklaarde de burgemeester van Antwerpen de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Fietser (80) in levensgevaar na botsingZoomEen 80-jarige fietser uit Lommel is deze namiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een botsing met een 74-jarige bromfietser op de Kerkhovensesteenweg in Balen. De bromfietser werd zwaargewond en is naar het ziekenhuis in Mol gebracht. De Lommelaar is in het ziekenhuis in Pelt opgenomen. (Foto Annie Teuwens)

7.751 nieuwe Limburgers

Vrijdag 3 juni 2022
Herinneringen
Vorig jaar kwamen in Limburg 7.751 baby’s ter wereld. “Dat aantal lag in 2020 nog een stuk lager. Het geboortecijfer kende toen een opvallende daling,” zegt Vlaams Minister van Gezin Hilde Crevits. “We zien sinds corona dus opnieuw een stijging van het aantal pasgeborenen in Limburg. In heel Vlaanderen steeg het geboortecijfer met 4,6%. De stijging in Limburg met 2,5% blijft dus wel eerder bescheiden in vergelijking met andere provincies zoals Antwerpen (5,4%) en Oost-Vlaanderen (7%). West-Vlaanderen sluit de rij met 2,3%.”
Net zoals in de vorige jaren werden ook in 2021 meer jongens (51,3%) dan meisjes (48,7%) geboren in Limburg. Die cijfers zijn gelijkaardig over heel Vlaanderen. In 45% van alle geboortes in de provincie werden vrouwen voor het eerst moeder.

Met de fiets op de trein

Vrijdag 3 juni 2022
Wie een fiets wil meenemen in de trein, zal nu de meest geschikte trein kunnen zoeken. Hoe? Op de website BikeOnTrain zie je meteen in welke trein je je fiets kan meenemen, want dat kan niet in elke trein. BikeOnTrain
Lommel - CSC Barrier in finale 'Beker der Kempen'ZoomVoor de allereerste keer in de geschiedenis speelt CSC Barrier aanstaande (Pinkster)maandag om 15 uur de finale van de 'Beker van de Kempen'. Uiteraard rekenen ze op hun spelers, maar ook op veel supporters. Dus... met z'n allen naar het terrein van de Hemelboys op de Kiezelweg in Mol maandag! Véél succes!

De Barrier

Vrijdag 3 juni 2022
Lommel - De BarrierZoom‘Uitgezonderd aangelanden’. Zo staat het op een blauw bord onder een verkeersbord dat aangeeft dat men de aangeduide weg niet mag inrijden. ‘Aangelanden’. Ik zoek het thuis op in de Van Dale. Het zijn mensen die land bezitten aan een weg, waterloop of dijk. Je bent aan een zekere waterloop aangeland. Het woord komt op mij conventioneel chic over; ik wilde bijna zeggen archaïsch. ‘Sauf riverains’, valt me in. Dat heb ik wel eens op een verkeersbord in Frankrijk (…) Het hele nieuwsbericht
De Vereniging Treinreizigers vervoer vTv heeft vanavond een klimaatrapport gepubliceerd waaruit blijkt dat het doorrijden van de elektrische trein Antwerpen-Hamont tot Weert maar liefst een CO2-reductie van 9,9 kiloton per jaar realiseert, wat gelijk staat aan de hoeveelheid CO2 die 450.492 bomen jaarlijks opnemen.
Het onderzoek is uitgevoerd door een studiebureau en toont - door een vergelijking tussen de reis per auto versus de elektrische trein op groene stroom - aan dat de CO2-reductie indrukwekkend is. Het rapport zal dinsdag in Den Haag worden aangeboden aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. 
Grensgevallen
Bij een brand in natuurgebied nabij de Zwarte Horst in Luyksgestel is in de vooravond een gebied van zowat 30a in de as gelegd. De oorzaak van de brand is onbekend. 

Dirk Swinnen overleden

Donderdag 2 juni 2022
Lommel - Dirk Swinnen overledenIn Beerse is op 27 mei Dirk Swinnen overleden. Hij was 56 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Balen-Centrum vindt in intieme kring plaats.

Opnieuw wat warmer

Donderdag 2 juni 2022
Lommel - Opnieuw wat warmerEen hogedrukgebiedje zorgt vandaag tijdelijk voor droog weer, maar vanaf morgen nemen de neerslagkansen opnieuw toe op nadering van een storing uit het zuiden. Het weekend verloopt wisselvallig en de temperaturen dalen opnieuw met een noordwestelijke tot noordelijke luchtstroming. Op korte termijn krijgen we enkele regenbuien te verwerken.
Vandaag wordt een droge en vooral ook zonnige dag. Er zijn wel wat hoge wolkenvelden en af en toe ook enkele stapelwolken, maar de zon blijft de hele dag (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Morgen, vrijdag, is WereldfietsdagZoomTwee dagen geleden werd onze stad nog uitgeroepen tot 'Fietsstad 2022'. En morgen, vrijdag 3 juni, is het alweer een hoogdag voor de fietsers want dan is het 'Wereldfietsdag'. Geven jullie ook een applaus aan de  fietsers aan scholen, bedrijven, winkels, praktijken van dokters en kinesitherapeuten, sportcomplexen, openbare gebouwen? Stuur foto's of filmpjes door naar lommel[!]fietsersbond.be. De mensen van de Lommelse fietsersbond staan morgen vanaf 08.30 uur op het Kerkplein, u kan hen vergezellen, maar uiteraard dus ook op andere plaatsen applaudisseren.

Elly Van den Berk gehuldigd

Donderdag 2 juni 2022
Lommel - Elly Van den Berk gehuldigdZoomNa een jarenlange tomeloze inzet werd Elly Van den Berk uit Lommel, één van de oprichters van het Belgisch Kanker Fonds voor Dieren, gehuldigd als erevoorzitter.  Deze organisatie heeft zich tot doel gesteld om het bewustzijn rond kanker bij dieren te vergroten. Betere preventie, betere opsporingstechnieken en betere behandelmethodes maken de kans op een succesvolle genezing groter en kunnen de levenskwaliteit van dieren met kanker verbeteren. Meer info vind je op de vernieuwde website www.bkfd.be en op hun Facebook-pagina. (Bijdrage Roger Vanbeneden)
Lommel - Versterking voor Grenstrappers KolonieGrenstrappers Lommel Kolonie heeft acht nieuwe spelers aangetrokken: Laurens Huysmans, Jorn Berkmans en Kobe Joosten (Kattenbos), Luca Vanhunsel (Esperanza Pelt), Jan Van Hout (Balen), Rune Baselmans en Ward Van Eepoel (Lutlommel) en Siebe Beijk (Sparta Lille).

Drugsdealers gearresteerd

Woensdag 1 juni 2022
Gezondheid
In Valkenswaard heeft de politie twee 21-jarige inwoners gearresteerd nadat ze betrapt waren in een opslagplaats van verdovende middelen. Het duo wordt ervan verdacht jarenlang in Valkenswaard en omgeving drugs te hebben verhandeld.
Lommel - Pluim voor wandelaars Frans en YvetteZoomFrans Smets en Yvette Weyts richtten in november 1980 de wandelvereniging 'Milieu 2000' op. Een wandelclub die al snel zou uitgroeien tot een begrip binnen en buiten Lommel. Na 42 jaar trouwe dienst zetten Frans als voorzitter en Yvette als penningmeester een stapje opzij. Tijdens een ledenfeest in zaal 'Den Horst' werd het koppel uitvoerig bedankt. Namens Samen/Vooruit kregen zij een verdiende pluim uit handen van gemeenteraadsleden Carine Creemers en Elly Vanbrabant.

Magda Mermans overleden

Woensdag 1 juni 2022
Lommel - Magda Mermans overledenGisteren is Magda Mermans overleden, de echtgenote van Henri Janssen. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Ceyssens weg bij Basket Lommel

Woensdag 1 juni 2022
Lommel - Ceyssens weg bij Basket LommelToon Ceyssens trekt de deur achter zich dicht bij Croonen Lommel. Hij verkast naar Limburg United.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel