Het overige nieuws

Halloween nadert... (slot)

Dinsdag 31 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert... (slot)Zoom...en de titel is niet helemaal juist, want vanavond is Halloween weer voorbij. De foto, die opnieuw een Halloween-figuur uit de pure natuur laat zien, komt van Pierre Rutten. En met deze foto sluiten we ons Halloweenreeksje af.
Het gaat niet goed met de Limburgse bouwsector. Uit een recente bevraging van de Limburgse Bouwunie blijkt dat de bouwbedrijven de toekomst niet zo rooskleurig zien. Eén op drie bouwbedrijven verwacht dat het aantal opdrachten de komende maanden fors zal verminderen. Een aantal bedrijven is bang dat ze werknemers in tijdelijke werkloosheid zullen moeten zetten. Dat heeft o.m. te maken met de fors gestegen prijs van bouwmateriaal.

Halloween nadert (6)

Dinsdag 31 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert (6)ZoomEn dicht bij huis!
Ga dat zien!
Lommel - 'Het Daghet' brengt Mozarts 'Requiem'ZoomHet "Requiem" van Mozart, een hoogtepunt uit de klassieke muziek, wordt uitgevoerd door het Lommelse koor Het Daghet, dat al 55 jaar concerten van hoge kwaliteit presenteert. Deze keer met 80 koorzangers, een voltallig orkest en vier professionele zangsolisten: sopraan Anja Van Engeland, alt Veerle Henkens, tenor Maarten van den Hoven en bas Ludwig Jansegers. Zij spelen onder leiding van dirigent Jeroen Driessens.
Het concert vindt plaats in de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel-Centrum. Koor Het Daghet wordt ondersteund door Stad Lommel via de stimulanssubsidie, een subsidie om vernieuwende initiatieven van het verenigingsleven te ondersteunen.
Praktisch: Zo 05.11.23 - 15.00 uur (uitverkocht!); zaterdag 11.11.23 - 20.00 uur; zondag 12.11.23 - 15.00 uur.
Tickets: www.ccdeadelberg.be, tel.  011 399 69. (Repetitiefoto)
Het is maar dat je 't weet
Hebben we het al gemeld - we raken op den duur de tel kwijt. Maar je moet weten dat er vanaf morgen tot en met zondag geen treinen rijden tussen Herentals en Lier - en omgekeerd. Dat heeft te maken met werken aan de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Treinreizigers kunnen gebruik maken van autobussen.

Meer fietsendragers gestolen

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De politie waarschuwt voor het feit dat er de afgelopen weken meer aangiftes van gestolen fietsendragers binnenkomen. Ook in de omliggende gemeenten blijkt dat zo te zijn. Meestal gebeuren de diefstallen op openbare parkings bij de fietsknooppunten.
Enkele tips om het dieven moeilijker te maken:
- leg, indien mogelijk, de fietsendrager in de auto;
- als de fiets ongebruikt op de drager staat, verstop dan de accu in je auto
- gebruik het slot van de (…) Het hele nieuwsbericht

'De situatie in Gaza is rampzalig'

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - 'De situatie in Gaza is rampzalig'ZoomDokters van de Wereld België roept op tot een stopzetting van het geweld tegen burgers en de aanvallen op burgervoorzieningen, in het bijzonder op de gezondheidsinfrastructuur in Gaza. "Een staakt-het-vuren is een absolute prioriteit om een grootschalige humanitaire en gezondheidscrisis in de Gazastrook te voorkomen".
Murad Abed, een arts en medisch referent voor Dokters van de Wereld in Gaza, getuigt in enkele video's over de noodsituatie. "De gezondheidsvoorzieningen in de Gazastrook (…) Het hele nieuwsbericht

Halloween nadert (5)

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert (5)ZoomEen foto van Jos Leppens met dreigend Halloween-onheil uit de natuur. Hij bespeurde daar dreigende berkenogen!

Politie legt feestje stil

Maandag 30 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft het voorbije week-end een feestje stilgelegd in een tuin in Balen. De agenten hadden de feestvierders een paar keer aangemaand om het rustig te houden maar toen daar geen gevolg aan gegeven werd heeft de politie een einde gemaakt aan het feestje.

Alda Emmers overleden

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Alda Emmers overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen is gisteren Alda Emmers overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Jan Loots. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 30 oktober 2023
Vanaf morgen is er ook een winteruurregeling in het recyclagepark. Dat opent tot en met zaterdag 30 maart elke dag - behalve zondag en maandag - om 9 uur, sluit tussen de middag van 12.30 tot 13 uur, en gaat 's avonds dicht om 16u. 

Alda Sleurs overleden

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Alda Sleurs overledenVandaag is Alda Sleurs overleden, de weduwe van Michel Aerts. Zij was 92 jaar en wordt maandag 6 november begraven op de begraafplaats van Kattenbos na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heeserbergen. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lovoc-meisjes U15A klopten Pelt

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Lovoc-meisjes U15A klopten PeltZoomZondagmiddag moesten de meisjes U15A van volleybalclub Lovoc het veld op tegen de buren van Volleybalclub Pelt, één van de tegenstanders die het Lovoc toch af en toe moeilijk kon maken in de vorige duels tussen beide.
Set 1 begon goed voor Lovoc, de opslagen vlogen Pelt om de oren. Pelt kon op het einde van de set toch nog een reeks punten bijbenen, maar Lovoc trok aan het langste eind en wist de set met 25-20 te winnen.
In Set 2 ging Lovoc er als een sneltrein (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-meisjes U15A klopten PeltLovoc-meisjes U15A klopten PeltLovoc-meisjes U15A klopten Pelt
Zoom

Bengelpop gespreid over twee dagen

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2024 blaast Bengelpop in Balen 20 kaarsjes uit. Speciaal voor die gelegenheid wordt het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel volgend jaar gespreid over twee dagen: donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Inschrijven kan vanaf maandag 6 november om 8u 's morgens via www.bengelpop.be.

Jaak Keepers overleden

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Jaak Keepers overledenZaterdag is Jaak Keepers overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Trippaers. Hij was geboren in Eindhoven en werd 87 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe vennootchap: Arslan Trans

Maandag 30 oktober 2023
Mehmet Arslan (38) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Arslan Trans opgericht met zetel aan de Geelgorsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer transport- en koerierdiensten, het opslaan en verhandelen van handelsgoederen, de verhuur van vrachtwagens en groothandel in computers, randapparatuur en software.

Ozempicje leggen

Maandag 30 oktober 2023
De visie van Fobie
Lommel - Ozempicje leggenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Willy Van Hooff overleden

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Willy Van Hooff overledenZaterdag is Willy Van Hooff overleden, de echtgenoot van Rina Nijs. Hij was geboren in Lommel en werd 71 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Aangeven, die renovatie

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Wie renovatiewerken aan zijn woning of de aankoop van buitenlands vastgoed niet spontaan aanmeldt bij het kadaster, riskeert sinds 22 oktober hogere boetes. Die kunnen oplopen tot 3.000 euro, terwijl de maximumboete voordien 1.250 euro bedroeg.
(De Tijd)

Een waarheid als een koe

Maandag 30 oktober 2023
Lommel - Een waarheid als een koeZoom
Want het is zo: rook je nog? Dan is de kans levensgroot (sic) dat je op weg bent naar longkanker. We kennen mensen die het roken van sigaretten achter zich lieten, overschakelden op het roken van sigaren en toch longkanker kregen. Dus: weg die sigaret! Weg die sigaar! En gedaan met dat vapen! Dat hebben ze goed gezien op de Koning Leopoldlaan.

Halloween nadert (4)

Zondag 29 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert (4)ZoomEn deze is van Pierre Rutten. Een merkwaardige creatuur uit Bosland! Hebt u in de natuur ook al foto's gemaakt van halloween-achtige figuren? Laat ze maar komen! Mail ze naar redactie[!]internetgazet.be. We hebben nog tijd, want het is pas dinsdag Halloween!.

Vijf jaar Optisport De Soeverein

Zondag 29 oktober 2023
Lommel - Vijf jaar Optisport De SoevereinZoomVandaag was het groot feest bij Optisport De Soeverein, want ze bestaan vijf jaar! Dat werd gevierd met Coverband P[!]ssenger, die  covers speelden uit de jaren 60, 70 en 80 in soft pop rock. Ook Animolly was van de partij en bouwde samen met de kinderen een leuk feestje een kinderdisco, ballonnen plooien, kindergrime, glittertattoo en spelletjes. Dinsdag en woensdag is er ook Halloween bij Optisport. (Foto's Jacky Geboers en Robert Boons)
Vijf jaar Optisport De Soeverein
Vijf jaar Optisport De SoevereinVijf jaar Optisport De Soeverein
Vijf jaar Optisport De Soeverein
Zoom

Winst voor Verbroedering Lommel

Zondag 29 oktober 2023
Lommel - Winst voor Verbroedering LommelIn Derde Provinciale heeft Verbroedering Lommel VK Gestel verslagen met 2-1.
Lommel - Winnaars World Solar Challenge terug thuisZoomDe studenten van het team van KU-Leuven dat zopas de World Solar Challenge voor zonnewagens heeft gewonnen, zijn weer thuis. Achter het Belgische team zit onder meer een wetenschapper uit Hechtel-Eksel: Maarten Vanierschot… die nooit op de voorgrond wil. (Cartoon: Fobie)
Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert ruim €4 miljoen in Limburgse scholenbouwprojecten. “Investeren in onderwijsinfrastructuur is investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, aldus de minister. Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.
Weyts investeert nu ruim €4 miljoen in 12 scholenbouwprojecten verspreid over Limburg, zegt de Lommelse schepen Karel Wieërs (N-VA). In Lommel realiseert Vrije Kleuterschool De Speling met €480 000 een polyvalente ruimte voor 75 leerlingen. Gemeentelijke Basisschool ’t Centrum in Houthalen-Helchteren krijgt €416.000 voor afbraakwerken, renovatie en een nieuwbouw.

Is je aannemer nog in orde?

Zondag 29 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds enkele dagen kan men via de website van justitie Just-on-web nagaan of ondernemers wettelijk nog in orde zijn en of ze dus al dan niet een bestuursverbod hebben opgelopen. Op die website kan men "JustBan" raadplegen, het centraal register van bestuursverboden (onderste kadertje rechts op die website). En dat zou men eigenlijk altijd moeten doen, want ga je bijvoorbeeld met een aannemer in zee die onder dat bestuursverbod valt en gaat die failliet, dan zijn de gevolgen voor jou niet min. Aanmelden kan via itsme of met de identiteitskaart.

Halloween nadert! (3)

Zondag 29 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert! (3)ZoomGriezelen in de natuur... Een bosbeest!

Zaalvoetbal: Lommel - Heusden 7-2

Zondag 29 oktober 2023
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft LFC Lommel Futsal Heusden verslagen met 7-2. LFC Lommel staat tweede in de stand.
In eerste provinciale mannen van het basketbal heeft Croonen Lommel C Leopoldsburg geklopt met 79-57. Quarters: 21-16, 20-10 (41-26), 18-11 (59-37),20-20.

Jan Keepers overleden

Zaterdag 28 oktober 2023
Lommel - Jan Keepers overledenVandaag is Jan Keepers overleden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Eindhoven.
Lommel - Damesvoetbal: Diepenbeek - Lommel 0-3In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 0-3 gewonnen van Diepenbeek B. Lommel staat vijfde in de stand.

Lutlommel wint ruim van Grote-Brogel

Zaterdag 28 oktober 2023
Lommel - Lutlommel wint ruim van Grote-BrogelLutlommel VV is bij Sporting Grote-Brogel gaan winnen met 0-8.
Lommel - Kattenbos en KFC Hamont 99 spelen gelijkKattenbos en KFC Hamont 99 hebben vanavond in Lommel 3-3 gelijkgespeeld. De doelpunten: Hoes 1-0,  Meli 1-1, Van Vlierden 1-2,  Dierick 2-2,  Fonteyn, 91’ F. Peeters 3-3.

Tentoonstelling aquarellen 'Nessie'

Zaterdag 28 oktober 2023
Lommel - Tentoonstelling aquarellen 'Nessie'ZoomVanaf vandaag kon je in Standaard Boekhandel terecht voor een kleine tentoonstelling van enkele aquarellen van de hand van Dana Martens. Haar man is een Lommelaar. Dana maakte deze schitterende kunstwerken als illustraties voor het kinderboek 'Nessie, het verborgen waterwezen' van Ilse De Keyzer. In de etalage van de winkel kan je ook kijken naar 'the making of', van verhaal tot prentenboek. De moeite om even bij te blijven stilstaan!
Tentoonstelling aquarellen 'Nessie'Tentoonstelling aquarellen 'Nessie'Tentoonstelling aquarellen 'Nessie'
Zoom

Kadijk B wint van Lommel-Kolonie

Zaterdag 28 oktober 2023
Lommel - Kadijk B wint van Lommel-KolonieIn Vierde Provinciale heeft Kadijk B vanavond Lommel-Kolonie verslagen met 3-1.

IJsland dan maar

Zaterdag 28 oktober 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - IJsland dan maarBegin deze week, toen ik om een uur of half tien ‘s morgens mijn autootje door het Noord-Limburgse landschap leidde, maakte een verklikkerlichtje op mijn dashboard er me attent op dat de lichten aan stonden. Het had die nacht gevroren – dat was lang geleden! – en er hing wat mist. De moderne wetenschap zorgde ervoor dat ik veilig reed: goed zichtbaar voor de andere verkeersdeelnemers. Je hoeft tegenwoordig niet eens zelf je eigen licht aan te knippen!
Weten jullie wie Katrin (…) Het hele nieuwsbericht

Halloween nadert (2)

Zaterdag 28 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert (2)ZoomAch, dachten we, al dat gedoe uit Amerika - in de natuur kan je toch ook soms iets griezeligs tegenkomen? Kijk eens naar dit "wezen"!

Halloween nadert!

Zaterdag 28 oktober 2023
Lommel - Halloween nadert!ZoomHalloween - het komt uit Amerika en we raken het niet meer kwijt. Want iemand doen schrikken met wat gegriezel lijkt iedereen leuk te vinden. Dirk Van Bun maakte er deze aardige tekening bij. 
Lommel - Oktober troostmaand bij Ferm KerkhovenZoomDe herfst is het seizoen bij uitstek om even stil te staan bij verlies en troost. Tijdens een koffiekrans, afgelopen donderdag in zaal de Heidegalm - naast de troostplek van Ferm - genoten de leden van Ferm Kerkhoven van een gezellige bijeenkomst. Er werd gekeuveld, lekkere pistolets, sandwiches en gebak gegeten en nadien nog veel gelachen tijdens het spelen van gezelschapsspelletjes.
Interesse om ook deel uit te maken van een toffe groep dames? Neem dan eens een kijkje op de facebookpagina https://www.facebook.com/FermKerkhoven/
Oktober troostmaand bij Ferm Kerkhoven
Zoom

Daar is de smartphonerug

Zaterdag 28 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Al swipend en surfend over het internet met voorovergebogen schouders, bolle rug of lekker onderuitgezakt in een stoel, krijgen miljoenen mensen last van een ‘smartphonerug’. En dat is een groot probleem, dat op steeds jongere leeftijd ontstaat."
(Orthopedisch chirurg Piet van Loo in de NRC)

Overschakelen naar het winteruur

Zaterdag 28 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Overschakelen naar het winteruurZoomKomende nacht wordt er overgeschakeld naar het winteruur. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid naar 2 uur. Dat betekent een uur langer slapen... en voor wie dan aan het werk is, een uur langer werken. Al jaren wordt er in verschillende landen voor gepleit dat men van het zomeruur afziet en gewoon het winteruur aanhoudt. Maar zelfs het winteruur loopt nog een uur voor op de werkleijke Greenwich-tijd (UTC).  
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weer, ook in de herfstvakantieEen krachtige en omvangrijke depressie blijft vandaag en de komende dagen rondtollen in de nabijheid van Ierland en stuurt met de regelmaat van de klok storingen en buienlijnen naar ons land. Daarbij is de isobarische gradient bij momenten erg strak en mogen we ook flink wat wind verwachten. Dinsdag verliest deze depressie aan kracht om later zelfs helemaal op te lossen. Maar woensdag komt een volgende depressie, vergezeld van storingen, aanzetten en die zou wel eens voor een stormachtige wind kunnen zorgen aan (…) Het hele nieuwsbericht
Steve Bould heeft 25 spelers geselecteerd voor de match van morgen tegen Zulte Waregem : Ivezic, Aguilar, Nizet, Wuytens, Wouters, Henkens, Karim, Vetokele, Fatah, Di Bartolo, Banguera, Schoofs, Mijovic, McGrath, Sales, De Busser, Santos, Granell, Gordic, Lalic, Vancsa, Talvitie, Amankwah, Letsosa, De Grand.

Een bypass voor een boom

Donderdag 26 oktober 2023
Grensgevallen
Vorig jaar dreigde een heel oude (naar schatting 263 jaar) plataan in Eindhoven kapot te gaan aan een brand op een vlonder vlakbij. Maar een bypass-operatie en veel verzorging lijken succes te hebben zodat er weer wortels uit de stam groeien. Een prachtig verhaal over de taaiheid van de natuur. Lees meer in de NRC.

79 woningen in Valkenstaete

Donderdag 26 oktober 2023
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Valkenswaard is akkoord met het stedenbouwkundig plan Valkenstaete. Dat houdt in bij de vroegere gelijknamige winkelgalerij, waar bijna alle winkels uit vertrokken zijn, 79 woningen worden gebouwd. De winkelfuncties aan de Eindhovenseweg en de Corridor blijven daarbij behouden. 30% van de woningen is als sociale huurwoning bestemd. Meer info

Limburg koploper meldingen dierenleed

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft het hoogste aantal meldingen over dierenmishandeling of -verwaarlozing. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) heeft opgevraagd. In 2023 ging het om 371 meldingen. Dat zijn er meer dan in andere Vlaamse provincies. Toch wordt er niet meteen gedacht aan een stijging in het aantal dieren dat mishandeld wordt, wel zou het er op wijzen dat Limburgers sneller een melding maken van dierenleed.

Gemiddeld inkomen: 20.357 euro

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2021 gemiddeld 20.357 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn.
De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2021 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde inkomen in Limburg bedroeg 20.633 euro. Op gemeentelijk niveau spant Sint-Martens-Latem opnieuw de kroon als gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Het ligt er 63,3 % boven het Belgische gemiddelde. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Schutkringmaatregelen preventie wolf verlengdZoomMinister Zuhal Demir heeft de schutkring in kader van preventie wolf verlengd tot eind februari. Daardoor kunnen ook niet-professionele paarden- en rundveehouders (verder) gebruik maken van subsidies voor wolfwerende maatregelen vanuit ANB. "In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgaande kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen verkregen worden," aldus het ANB. Meer info

Een hilarisch 'badje vol met stroop'

Donderdag 26 oktober 2023
Lommel - Een hilarisch 'badje vol met stroop'ZoomGuga Baúl en Jonas Van Thielen, beiden uit het magische jaar 1986, zijn gek op Urbanusfilms ‘Koko Flanel’ en ‘Hector’. Ze ontmoetten elkaar tijdens een voorstelling in Diksmuide en belandden samen in een hotelkamer waar ze zich te goed deden aan een nachtje Urbanusfilms. Het resultaat van die nachtelijke Urbanusorgie is het amusante ‘Badje vol met stroop’ waarin ze de films naspelen op de scene. Of toch één van beide, want het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Wolf vervangt jacht in Nederlands ZW-VeluweZoomDe Nederlandse vereniging Natuurmonumenten heeft beslist om in haar terreinen op de Zuidwest-Veluwe geen jacht meer toe te staan. Waar vroeger jagers beweerden onmisbaar te zijn om de populatie herten, reeën en wilde zwijnen te beheren, doen wolven dat nu op de meest geschikte manier, zo blijkt. Omdat het roofdier veel wild pakt, schiet Natuurmonumenten sinds 2021 geen edelherten, wilde zwijnen en reeën meer in dat gebied af.
Doordat de wolf kiest welke dieren hij pakt, zal de (…) Het hele nieuwsbericht

Planning en crisisbeheer

Woensdag 25 oktober 2023
Tegenligger
Lommel - Planning en crisisbeheerDoorgaans rijdt de allereerste trein in Hamont stipt, maar maandag liep het toch heel anders. In Mol bleef de trein veel langer staan dan gewoonlijk. En dan weet je al dat er onderweg een hindernis is opgedoken. De werken aan de brug over het kanaal in Herentals waren danig uitgelopen en de brug kon nog niet vrijgegeven worden. In Mol werd er meegedeeld dat de trein niet verder zou rijden dan Herentals. Eenmaal in Herentals aangekomen, kwam de mededeling dat we toch verder zouden mogen. Hoopvol begonnen we aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nog meer regen en buien

Woensdag 25 oktober 2023
Weerbericht
Lommel - Nog meer regen en buienEen omvangrijke depressie nabij Ierland en Schotland zorgt voor een strakke westcirculatie in onze streken, waarbij storingen en buien met de regelmaat van de klok worden aangevoerd. De volgende 10 dagen verloopt vrijwel geen enkele dag volledig droog. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zon. Met een strakke zuidwestenwind wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. 
Morgen/donderdag krijgen we een droger intermezzo in de ochtend en is zowaar de zon ook even van de partij. Niet (…) Het hele nieuwsbericht
Biljarter Eddy Leppens is uitgeschakeld in het Huons Championship driebanden in het Zuid-Koreaanse Goyang. In de eerste ronde verloor hij met 3-1 van de Zuid-Koreaan Kim Young-won.

Welzijn van zalmen geen criterium

Woensdag 25 oktober 2023
Vandaag gelezen
"In Vlaanderen kan het criterium van welzijn van zalmen evenwel niet als beoordelingsgrond in rekening worden gebracht bij omgevingsvergunningen."
(Minister van Omgeving Zuhal Demir in een toelichting op het afleveren van een omgevingsvergunning in beroep voor de grootste industriële zalmkwekerij van Europa in Oostende)

Wandelwaaier (2): het Waaltjesbos

Woensdag 25 oktober 2023
Wandelwaaier
Lommel - Wandelwaaier (2): het WaaltjesbosZoomVandaag, eindelijk, een tweede editie van onze Wandelwaaier. Leden van onze redactie rijden ergens naartoe - liefst met de fiets -, laten die daar (even) staan en maken vanaf dat punt een interessante, deugddoende wandeling. Ze maken onderweg foto's en schrijven er nadien een verslag over, zodat ook de lezer kan meegenieten en die wandeling kan maken. (Ook lezers kunnen zo'n wandeling insturen, inclusief foto's en verslagje, en als ze de moeite is komt ook hun wandeling online). Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelwaaier (2): het WaaltjesbosWandelwaaier (2): het Waaltjesbos
Wandelwaaier (2): het WaaltjesbosWandelwaaier (2): het Waaltjesbos
Wandelwaaier (2): het Waaltjesbos
Zoom

Laura Verdonschot 7de in Woerden

Dinsdag 24 oktober 2023
Laura Verdonschot is vanavond 7de geworden in de avondcross in het Nederlandse Woerden, die bij kunstlicht werd gereden. Ze was daarmee de beste Belgische en eindigde één plaatsje hoger dan Francesca Baroni van het Lommelse team Hubo-Remotive. De cross werd gewonnen door de Nederlandse Fem van Empel.

Robert Eshun overleden

Dinsdag 24 oktober 2023
Gisteren is Robert Eshun overleden. Hij was 48 jaar en stierf aan een hartaanval op weg naar zijn werk in Londen. De Ghanees voetbalde tussen 1997 en 1999 bij Lommel SK. In die twee seizoenen maakte hij als aanvaller in 70 wedstrijden 14 doelpunten.
Op de website van Lommel SK staat voorzitter Harm Van Veldhoven stil bij Eshuns overlijden. Van Veldhoven speelde nog met hem samen. “Robert was een bescheiden jongen in de kleedkamer en stond altijd met de glimlach op het veld. Met zijn snelle voeten kon hij het elke tegenstander lastig maken. Hij had kwaliteiten die ons in die periode vaak over de streep trokken. Naar mijn gevoel is hij een beetje onderschat, want hij maakte toch vaak belangrijke doelpunten. Een geweldige speler om in je team te hebben, zowel op als naast het veld.”

Frank Bleyen nieuwe procureur

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommelaar Frank Bleyen (49) volgt Guido Vermeiren op als procureur van het parket Limburg. Bleyen is momenteel advocaat-generaal bij het Hof van Beroep in Antwerpen. In april volgend jaar treedt hij in Hasselt in functie.
Lommel - Schorsing met uitstel voor AmankwahAmankwah van Lommel SK wordt één speeldag met uitstel geschorst voor zijn rode kaart tegen Beerschot. Hij moet ook een boete van 250 euro betalen. De club aanvaardt het schorsingsvoorstel.
Het is maar dat je 't weet
79,7% van de Belgen eet dagelijks groente. Het percentage ligt hoger bij vrouwen (82,5%) dan bij mannen (76,9%), hoger bij hoogopgeleiden (87,3%) dan bij laagopgeleiden (70%), en hoger bij werkenden (82,2%) en gepensioneerden (84,3%) dan bij werklozen (60,8%). (Statbel)

Partijpolitiek...

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommel - Partijpolitiek...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Steden en gemeenten zijn verplicht om tegen 2030 over te schakelen naar ledverlichting. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de invloed van kunstlicht op dieren, planten en mensen en de juiste keuzes te maken. Om hen te helpen lieten de vijf Vlaamse provincies en het Interprovinciaal Kenniscentrum (IPKC) twee literatuurstudies uitvoeren. Het PIH, kenniscentrum milieu en gezondheid, bracht de wetenschappelijk studies samen over de relatie tussen nachtelijke verlichting en de gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 20 chauffeurs onder invloed van drugsHet voorbije weekend zijn in Limburg 20 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In opdracht van het parket is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De betrapten riskeren vervolging voor de politierechtbank.

Gebruik de Deense stop

Maandag 23 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Fietsersbond Gent pleit voor de invoering van de Deense stop, waarbij fietsers hun rechterhand opsteken voor ze vertragen of stoppen. Zo wordt het verkeer dat achter hen rijdt, niet verrast door hun remmanoeuvre. Bij de start van het academiejaar zijn veel fietsende studenten nog niet gewend aan het drukkere verkeer in de stad. Het handgebaar kan helpen om ongevallen te voorkomen. De Deense stop is afkomstig uit Kopenhagen, een stad waar heel veel gefietst wordt.
Lommel - Canon van Vlaanderen in braille en luisterversieZoomOok wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken. Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking, zorgde voor een Daisy-luisterversie en een versie in braille. De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Het boek werd samengesteld door een commissie van deskundigen na overleg met onderzoekers, onderwijsspecialisten en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht herfstweer

Maandag 23 oktober 2023
Weerbericht
Lommel - Zacht herfstweerDepressies circuleren over West-Europa en komen soms erg stevig uit de hoek. Daarbij zorgt storm Babet voor overstromingen en vernielingen in het noorden van Europa en storm Aline voor overvloedige neerslag in het zuiden. Ons deel van Europa blijft gespaard van het stormweer, maar we krijgen wel wat nattigheid en toch ook flink wat wind. Ook de volgende dagen blijven depressies in de buurt en is het erg wisselvallig. Positieve noot komt er van de temperaturen, die zijn relatief hoog met gemiddeld 16 graden.  (…) Het hele nieuwsbericht

Tino Perin overleden

Maandag 23 oktober 2023
Lommel - Tino Perin overledenOp 17 oktober is Tino Perin overleden. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Rouwadres: familie Perin, Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.

Vooruit of achteruit?

Maandag 23 oktober 2023
Lommel - Vooruit of achteruit?ZoomHet is elk halfjaar opnieuw de vraag: moeten we de klok een uur vooruit of een uur achteruit zetten? Want zondagmorgen begint de wintertijd weer. Maar we mogen ze dan weer een uur achteruit zetten. Dus een uur langer slapen. Op de Kon. Leopoldlaan hebben ze daarvoor een geheugensteuntje bedacht.
Lommel - Murphy's jeugd speelde tornooi in AntwerpenZoomAfgelopen zaterdag trokken de U10 en U12 Murphy's kids richting 't stad' onder leiding van hun enthousiaste ouders en coaches. Onder de vlag van RC Limburg presteerden de U10 het om 3 op 4 matchkes te winnen. Sterk bezig! De U12jes hebben ook flink gebatteld. Zij wonnen tweemaal, maar moesten ook tweemaal 'incasseren'.
Het is heel fijn om hen al spelend te zien leren op deze tornooitjes. Wel werd er qua sfeer en gezelligheid toch gestemd op ons 'boerengat' ipv 't stad'. De teamsfeer zit toch nog het (…) Het hele nieuwsbericht
Murphy's jeugd speelde tornooi in AntwerpenMurphy's jeugd speelde tornooi in Antwerpen
Murphy's jeugd speelde tornooi in AntwerpenMurphy's jeugd speelde tornooi in Antwerpen
Zoom
Lommel - Lovoc Dames B verliezen van KinrooiZoomSpeeldag 5 voor de Dames B van volleyclub Lovoc. Zij ontvingen thuis leider KGO Volley Kinrooi B. Het klasseverschil tussen beide teams was duidelijk merkbaar. Lovoc speelde wel zeer goed mee, haalde heel wat ballen terug, maar maakte te veel domme foutjes, zowel in opslag als aanvallend. Vooral in receptie kwam Lovoc te kort, maar de Kinrooise opslagdruk was dan ook bijzonder groot. Het was wel duidelijk waarom Kinrooi aan de leiding in Promo 4A staat.
In set 3 slaagde Lovoc er wel in om redelijk gelijke tred te houden met Kinrooi, maar de Maaslandse dames waren overduidelijk de besten. Ze wonnen dan ook verdiend met 0-3 (15-25, 12-25, 18-25). Lovoc staat gedeeld 7de in de rangschikking.
Niettegenstaande het verlies was trainer-coach Ludo zeer tevreden over de prestaties van zijn jonge team. Hij gelooft in het kunnen van de dames, en ziet volop groeimogelijkheden. (LdB)
Lommel - Laura 10de en Francesca 14de in DruivencrossZoomIn de Vlaamse Druivencross 2023, de Superprestige in Overijse, werd Laura Verdonschot 10de. De 24-jarige Francesca Baroni van het Lommelse team Hubo-Remotive CX kwam als 14de over de streep.
De Zwitserse Zina Barhoumi, ook van Hubo-Remotive CX, reed in Schneisingen (Zwitserland) en eindigde daar als 6de.
Dinsdagavond zal Francesca aan de start komen van de Kiremko Nacht van Woerden, met start om 19u40.

Kortebroekendag

Zondag 22 oktober 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - KortebroekendagDe uitdrukking "De laatsten zullen de eersten zijn" vindt haar oorsprong in de bijbel. Het zou ons te ver leiden om hier dieper op in te gaan, want in deze column ben ik graag kort van stof. Net daarover wil ik het hebben. Meer bepaald over korte broeken. Een Nederlandse columnist schreef ooit een schitterend stuk over de jaarlijkse ‘rokjesdag’. Een dag in het voorjaar waarop het lijkt dat alle vrouwen tegelijk beslissen om een rokje te dragen.
Bestaat er dan ook zoiets als een (…) Het hele nieuwsbericht

Olga Teuwen overleden

Zondag 22 oktober 2023
Lommel - Olga Teuwen overledenGisteren is Olga Teuwen overleden. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Hasselt.
In tweede landelijke van het basket heeft Croonen Lommel B met 74-48 gewonnen van Leuven Bears C. Quarters: 16-11, 20-15 (36-26), 22-10 (58-36), 16-12.
Lommel - Damesvoetbal: Lommel - Beringen 1-3In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 1-3 verloren van Beringen. De ruststand was 1-1.

Auto gestolen in Werkplaatsen

Zondag 22 oktober 2023
Lommel - Auto gestolen in WerkplaatsenIn Werkplaatsen is een auto gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Lommel - Kolonie - SV Peer 2-2

Zondag 22 oktober 2023
Lommel - Lommel - Kolonie - SV Peer 2-2Grenstrappers Lommel-Kolonie en SV Peer hebben vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld. Voor de Grenstrappers scooorden Willekens en Baselmans. Langens en Weytjens maakten de doelpunten van SV Peer.

Herfstwandeling in Kattenbos

Zaterdag 21 oktober 2023
Lommel - Herfstwandeling in KattenbosZoomTom Willekens maakte een herfstwandeling in Kattenbos en maakte deze foto van de 'Bitterzoet' of solanum dulcamara, een vrij algemeen voorkomende, vaste plant uit de nachtschadefamilie die zich op een veelheid aan ondergronden thuis voelt. Bitterzoet bevat meerdere glycosiden. Indien men op de stengel kauwt proeft men eerst de bittere smaak van de glycosiden, maar doordat deze door het speeksel worden ontleed en er sacharose vrijkomt, komt de zoete smaak naar voren. Vandaar de naam van de plant. De bessen zijn niet eetbaar.

E. Louwel - V. Lommel 3-1

Zaterdag 21 oktober 2023
Lommel - E. Louwel - V. Lommel 3-1Eendracht Louwel heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Verbroedering Lommel. Aan de rust was de stand 2-1. Voor Louwel scoorden Knevels (2) en Verslegers. Pennemans maakte het doelpunt van Verbroedering Lommel.

Lutlommel VV - FC Opitter 7-0

Zaterdag 21 oktober 2023
Lommel - Lutlommel VV - FC Opitter 7-0Lutlommel VV heeft vanavond met 7-0 gewonnen van FC Opitter. Aan de rust was de stand 1-0. De doelpuntenmakers waren Vanpol (3),  Dilissen (2), Vanden Boer en Saïdi.
Lommel - FC Paal-Tervant - Kattenbos Sport 4-0FC Paal-Tervant heeft vanavond Kattenbos Sport verslagen met 4-0.

Winst in Ironman voor Alain Schutjes

Zaterdag 21 oktober 2023
Lommel - Winst in Ironman voor Alain SchutjesZoomDe Lommelse 'flying doctor' Alain Schutjes was zaterdag op de Ironman in het Portugese Cascais de snelste van zijn agegroup M50-54. Hij finishte in een supersnelle 9u34'56" en mag volgend jaar naar Hawaï. Als hij zondag tenminste zijn slot hiervoor opeist!
Voor Alain was het zijn 13e volledige triatlon in 10 jaar tijd. Die dertien bleek geen ongeluksgetal, want enkel in Almere (2015) en Klagenfurt (2019) was hij sneller dan vandaag. Wat een manier om het seizoen af te sluiten, zeker na zijn zware valpartij op het WK Xterra in Namen in juni waarbij hij drie ribben en een schouderblad brak, wat hem er niet van weerhield om drie weken later, zonder noemenswaardige hinder, een halve triatlon in het Franse Les Sables-d'Olonnes af te werken!. (Foto's Lommelse Triatleten)
Winst in Ironman voor Alain SchutjesWinst in Ironman voor Alain Schutjes
Zoom

Mike Bessemans overleden

Zaterdag 21 oktober 2023
Lommel - Mike Bessemans overledenDinsdag is Mike Bessemans overleden, de echtgenoot van Nancy Thaens. Hj was 46 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Kort nieuws van bij de buren
Een 28-jarige truckchauffeur uit Balen heeft vier jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor aanranding van  minderjarigen, voyeurisme en het bezit van kiderpono. De man moet zich laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek.

Herfstfeest Neos Lommel

Vrijdag 20 oktober 2023
Lommel - Herfstfeest Neos LommelZoomNiet alleen het vallen van de bladeren kondigt de nakende winter aan, ook het “Herfstfeest” van Neos Lommel. Heel wat leden kwamen afgelopen donderdag af naar de Groote Hoef om dit jaarlijks evenement mee te maken, ondanks het weer. Binnen was het warm en gezellig, zoals de leden dat van Neos gewend zijn.
Voorzitter Nelly Hanegreefs schetste kort maar duidelijk de nakende activiteiten waarvan iedereen nog informatie in de brievenbus zal krijgen. En dan werd een verrukkelijk diner (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Op één jaar tijd heeft de Limburgse federale gerechtelijke politie (FGP) al 1.000 verdachte websites kunnen blokkeren die probeerden mensen geld te ontfutselen. Het gaat dan steeds om phishing-websites - die lijken op de officiële sites van banken of andere instanties - waarmee de rekeningen van slachtoffers geplunderd kunnen worden. Het datalab waarmee de websites geblokkeerd konden worden, is uniek in België.

Bijna 900 vacatures in de bouw

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In Limburg alleen ontving de VDAB de afgelopen 12 maanden 2.286 vacatures van werkgevers uit de bouwsector. Daarvan stonden eind september nog 887 vacatures open. De bouwsector is in Limburg één van de grootste werkgevers, maar kandidaten voor beroepen zoals elektricien en wegenwerker zijn amper te vinden.

Rundveestapel stijgt

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot mei 2022 steeg de Belgische rundveestapel in mei 2023 met 1,8%. Die stijging is bijna volledig te danken aan de stijging van de rundveestapel in Vlaanderen (+2,9%).
Het aantal mannelijke runderen stijgt in alle leeftijdsklassen, als gevolg van de gunstige prijsstijgingen tussen 2021 en 2022 voor de stieren en een lichte daling van de voederprijzen. In Vlaanderen bedroeg de stijging 7,3%. Door de goede melkprijzen is ook het aantal melkkoeien gestegen.

Al in 2017 een wolf in Vlaanderen

Vrijdag 20 oktober 2023
Lommel - Al in 2017 een wolf in VlaanderenZoomBegin april 2017 werd in het zuiden van Oost-Vlaanderen een dood ree gevonden, en er waren aanwijzingen dat dit het werk van een wolf zou kunnen geweest zijn. Het iNBO nam toen DNA-stalen en bewaarde die in de diepvriezer. Deze stalen werden onlangs meegenomen in de routinematige analyse van DNA-stalen, en wat bleek? Van de zes stalen leidde er één naar een wolvensoort die in de Centraal-Europese wolvenpopulatie voorkomt. Daarmee weten we dus dat het hier wel degelijk om de eerste bevestigde wolf in Vlaanderen gaat sinds de soort in onze contreien werd uitgeroeid in de negentiende eeuw. Het ging in de analyse om een mannelijke wolf, aldus het INBO.
In Wallonië werden wolven voor het eerst genetisch vastgesteld in 2016 (La Roche) en nog eerder via een cameraval-opname in 2011 (Gedinne).(Foto Welkom Wolf)

Veroordeeld voor dumpen drugsafval

Donderdag 19 oktober 2023
Lommel - Veroordeeld voor dumpen drugsafvalEen 35-jarige Lommelaar heeft een werkstraf van 200 uur opgelopen voor het dumpen van drugsafval. Als hij de straf niet uitvoert, moet hij voor 20 maanden naar de gevangenis. De man werd gelinkt aan dumpingen in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer. (PG)

Julien Seykens overleden

Donderdag 19 oktober 2023
Lommel - Julien Seykens overledenVandaag is Julien Seykens overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Mina Joos. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Okra Academie proeft heerlijk bier

Donderdag 19 oktober 2023
Lommel - Okra Academie proeft heerlijk bierZoomAfgelopen dinsdag trokken 30 deelnemers met OKRA Academie Lommel voor een - in feite uitgestelde - culturele tocht naar achtereenvolgens Schaffen en Diest.
Voor er bier mocht geproefd worden bezochten zij in Schaffen eerst het opleidingscentrum voor Paracommando. Daar wachtte een enthousiaste para & gids hen op voor een uitgebreide rondleiding. Ze bezochten onder andere talrijke loodsen, zagen hoe een parachute zich ontplooit en terug opgevouwen wordt. Het bezoek eindigde met een lunch in de (…) Het hele nieuwsbericht
Okra Academie proeft heerlijk bierOkra Academie proeft heerlijk bier
Zoom

Gaza: meer tijd nodig voor evacuaties

Donderdag 19 oktober 2023
Lommel - Gaza: meer tijd nodig voor evacuatiesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Grote verkeerscontrole in het weekend

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Grote verkeerscontrole in het weekendDit weekend staat in Limburg de tweede grootschalige verkeerscontroleactie van dit jaar op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag en zondag controles uit. Men gaat niet alleen op snelheid controleren, maar ook op het gebruik van alcohol of andere drugs, de aanwezigheid van de boorddocumenten, de afstelling van de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone...

Hoeverbergentocht van Milieu 2000

Donderdag 19 oktober 2023
Lommel - Hoeverbergentocht van Milieu 2000ZoomVandaag organiseerde Wandelsportvereniging Milieu 2000 Lommel de jaarlijkse Hoeverbergentocht. Gestart werd aan het lokaal van de Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan in Kattenbos.
Er kon gekozen worden tussen twee lussen. Lus A leidde de wandelaars in de Hoeverbergen en rond de zandputten, met keuze uit drie afstanden Lus B was in de Katterijen met keuze uit twee afstanden. Al deze lussen konden gecombineerd worden tot zeven verschillende afstanden van 11,4 km tot 23,7 km. Ook aan de minder (…) Het hele nieuwsbericht
Hoeverbergentocht van Milieu 2000Hoeverbergentocht van Milieu 2000Hoeverbergentocht van Milieu 2000
Hoeverbergentocht van Milieu 2000
Zoom

The (not only) Disco Dance Night

Donderdag 19 oktober 2023
Lommel - The (not only) Disco Dance NightZoomOp zaterdag 2 december organiseert Ladies Circle Neerpelt, waarvan ook een aantal Lommelse dames lid zijn, vanaf 20u30 voor de vierde keer The (not only) Disco Dance Night in De Commerce in Lommel. Zij organiseren deze avond om geld in het laatje te brengen voor hun twee goede doelen: Casa Corlien en Wens Ambulancezorg.
Casa Corlien zorgt voor thuisoppas bij gezinnen met een medisch zorgenkind in en rond de provincie Limburg. Wens Ambulancezorg maakt wensen werkelijkheid. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 400.000 varkens minder

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De varkensstapel in ons land is in mei 2023 met 7,3% (- 428.502 dieren) gedaald ten opzichte van mei 2022, zowel bij mestvarkens als fokvarkens. In deze periode was er veel leegstand in de stallen en dit vermoedelijk door de onzekerheid in het stikstofdossier. Ook blijft het moeilijk om te exporteren naar de Aziatische landen. (Statbel)

Jeugd in de kerk

Woensdag 18 oktober 2023
Kerk
Lommel - Jeugd in de kerkZoomZondag 22 oktober (11 uur) is er een jongerenviering voor, door en met de Lommelse jeugdbewegingen in de kerk van Lommel-Centrum. Het weekend van 20-22 oktober wordt jaarlijks gereserveerd voor de jeugdbewegingen: de stad biedt een ontbijt aan op vrijdagochtend, 's avonds is er een heuse fuif, 's zaterdags is er de jeugddag en dit jaar is er 's zondags een eigentijdse jongerenviering. "Zo'n bijzondere viering kan alleen maar deugd doen. Deugd voor de jeugd en verfrissend voor de andere kerkgangers", stelt Mark De Vroede, de inspirator van het initiatief.

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Woensdag 18 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Lotgenotengroep voor mensen in rouwZoomIn november start in het ziekenhuis in Pelt een lotgenotengroep voor mensen in rouw na het overlijden van een dierbare. 
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. De lotgenotengroep voor mensen in rouw na het overlijden van een dierbare wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Geboers overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Lommel - Julia Geboers overledenGisteren is Julia Geboers overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Fons Claes. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag 25 oktober (10 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Pierre Verdonck overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Lommel - Pierre Verdonck overledenGisteren is Pierre Verdonck overleden, de echtgenoot van Lisette Dirckx. Hij was geboren in Lommel en werd 81 jaar. Maandag om 10u is er een afscheidsviering in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan. Begroeting: zaterdag (18-18.30u) in dat uitvaartcentrum. 

Vlaggen van de jeugdbeweging

Woensdag 18 oktober 2023
Lommel - Vlaggen van de jeugdbewegingZoomTot en met gisteren hing een geknoopt laken aan de Sint-Pietersbandenkerk, voor de werelddag van het verzet tegen armoede, vandaag wapperen daar de vlaggen van de jeugdbewegingen. Want vrijdag 20 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging en mogen de leden, na een versterkend ontbijt op het Dorpsplein, in uniform naar school of naar het werk!

Albina Mertens overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Lommel - Albina Mertens overledenMaandag is Albina Mertens overleden, de echtgenote van Emmanuel Sleurs. Ze was 65 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (18.30-19u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nieuwe truitjes voor Malivo

Woensdag 18 oktober 2023
Lommel - Nieuwe truitjes voor MalivoZoomDe Lommelse dames van Malivo (Maandag Liefhebbers Volleybal) bestaan ondertussen 38 jaar. Elke maandagavond wordt er hard getraind in de sporthal van Wico Lommel onder begeleiding van hun enthousiaste trainer Frank Dries. Sinds begin dit seizoen heeft de ploeg een serieuze verjonging ondergaan. Ze staan nu, na drie speeldagen dit seizoen in reeks dames 3B bij VKS Limburg, gedeeld vijfde in het klassement, maar het seizoen is nog lang, en de ambities zijn er volop!
Dit jaar spelen ze met nieuwe truitjes van hun sponsor, waarvan CEO Valerie ook speelster is bij Malivo. Hun dank is groot!
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar kan je op de Limburg.net- recyclageparken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Dat kan van 2 november tot en met 31 januari. Druk bij het binnenrijden op de knop 'bladafval'.
Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op het openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een kwart van de Belgen (27,5%) van 16 jaar en ouder drinkt helemaal geen alcohol, terwijl 9,4% dit dagelijks consumeert. Voor 28,7% is dat enkele keren per week, en voor 20,9% enkele keren per maand. Tot slot drinkt 13,5% van de bevolking enkele keren per jaar alcohol.
Mannen drinken vaker dagelijks alcohol dan vrouwen (12,8% tegenover 6,1%), en onthouden zich minder (22% tegenover 32,8%). Gepensioneerden (17,3%) en werklozen (12,2%) drinken vaker dagelijks alcohol dan werkenden (7,2%), maar tegelijkertijd zijn werklozen (42,7%) ook vaker geheelonthouders dan gepensioneerden (26,5%) en werkenden (19,4%). (Statbel)

Zachter maar regenachtig

Dinsdag 17 oktober 2023
Weerbericht
Lommel - Zachter maar regenachtigStoringen trekken de volgende dagen vanuit Frankrijk over ons land en gaan gepaard met veel wind, maar ook zachte lucht. Op het einde van de week en in het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op over Scandinavië en blijven de storingen over ons land geblokkeerd. Koudere lucht meldt zich dan over onze streken. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten en wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig.
Morgen/woensdag is er de eerste helft van de dag geregeld wat zon, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - GSM-gebruik: 403 rijbewijzen ingetrokkenIn Limburg zijn vorige week 403 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. De betrapten kregen ook een boete van 245 euro. Wie zijn gsm gebruikte als hij stilstond voor het rode verkeerslicht of aan een spoorovergang, of wiens gsm binnen handbereik lag, kreeg enkel die boete van 245 euro.

Graffiti gespoten op woning

Dinsdag 17 oktober 2023
Lommel - Graffiti gespoten op woningOp een huis in Leuken zijn graffiti gespoten. Het precieze tijdstip van het vandalisme is niet gekend.

Dringen voor huurkoopwoningen

Dinsdag 17 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Huurkoop, waarbij u een woning huurt die u later kunt kopen, is aan een stevige opmars bezig nu de huizenmarkt voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Tienduizenden geïnteresseerden staan op de wachtlijst, omdat het aanbod beperkt is. (Bron: De Tijd)
Het is maar dat je 't weet
Honderden boswachters van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten willen dat het volgende kabinet in Nederland direct in actie komt voor de natuur. Die verslechtert volgens hen steeds verder en de achteruitgang gaat steeds sneller. De tijd van beterschap beloven is voorbij, er moet nu actie komen, stellen zij in een advertentie in het Algemeen Dagblad.
Lommel - Knoop mee de strijd aan tegen armoedeZoomVandaag, 17 oktober, is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Besturen en verenigingen worden opgeroepen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.
Het Netwerk tegen armoede nodigt iedereen uit om vandaag geknoopte lakens uit het raam te hangen. Deze staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. (…) Het hele nieuwsbericht
Knoop mee de strijd aan tegen armoede
Zoom
Lommel - VRT overweegt  schrapping eredienstenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Maria Faes overleden

Maandag 16 oktober 2023
Lommel - Maria Faes overledenVandaag is Maria Faes overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven  Alfons Van Bommel. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Luisteren naar eetgeluiden

Maandag 16 oktober 2023
Zomaar even tussendoor
Lommel - Luisteren naar eetgeluidenZoomKijken en luisteren - daarover gaat het in "Misophonic Treatment", een nieuwe "hEAR DROP" van Musica. Want eten kan niet alleen lekker zijn, het kan ook goed klinken. Hoewel: voor mensen met misofonie kan het horen van eetgeluiden echt een kwelling zijn. Musica: "In deze aflevering benaderen we het geluid van eten op een muzikale manier. Hopelijk inspireert het je om zelf een smakelijke sessie te beginnen."  

Toenemende bewolking

Maandag 16 oktober 2023
Weerbericht
Lommel - Toenemende bewolkingMet hoge luchtdruk over onze streken en aanvoer van koude polaire lucht vanuit het oosten, krijgen we een echte koude-inval, waarbij de temperaturen ondermaats zijn. Het wordt niet erg warm vanmiddag met maxima rond 12 graden. Wel is er ruimte voor de zon, al komen er ook veel hoge wolken voor. Het stabiele weer houdt ook morgen aan, met iets hogere temperaturen. Later op woensdag bereiken storingen ons land en volgt er een periode van erg wisselvallig, maar wel gevoelig zachter weer. Vanmiddag komt wat (…) Het hele nieuwsbericht

Jetje Strackx overleden

Maandag 16 oktober 2023
Lommel - Jetje Strackx overledenVandaag is Jetje Strackx overleden, de weduwe van Rik Vercammen. Ze was geboren in Overpelt en werd 88 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (10.30u) plaats in de Sint-Pietersbandenkerk van Lommel-Centrum, en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Treinverkeer onderbroken

Maandag 16 oktober 2023
Lommel - Treinverkeer onderbrokenInfrabel meldt dat door een 'persoonsaanrijding' in Lommel er sinds 14.30 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Mol en Hamont. Er worden vervangbussen voorzien. UPDATE Inmiddels rijden de treinen weer.
Vogelbescherming Vlaanderen organiseert voor de 19e keer de verkiezing voor de Vogel van het Jaar. Men selecteerde voor 2024 vijf vogels die voor hun overleving afhankelijk zijn van (faunavriendelijke) gebouwen. Wordt het de gierzwaluw, huismus, huiszwaluw, spreeuw of zwarte roodstaart?  Stemmen kan tot 16 november via deze link. Voor dit jaar was de putter laureaat.
Lommel - Halloween nadert, ook op de LeopoldlaanZoomEn de vraag is nog altijd of we blij moeten zijn met die Amerikaanse "uitvinding"...

Microplastics voortaan verboden

Zondag 15 oktober 2023
Lommel - Microplastics voortaan verbodenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Week van de Official bij Lovoc

Zondag 15 oktober 2023
Lommel - Week van de Official bij LovocZoomTijdens deze jaarlijkse week van de official was het voor Lovoc weer tijd om de scheidsrechters die dit weekeinde een wedstrijd floten en de markeerder van de heren A wedstrijd te bedanken voor hun inzet. Want zonder scheidsrechters en markeerders is er geen match. Daarom nogmaals: van harte bedankt!
Op de foto: officials Rik Molemans en Jenthe Van Buggenhout, samen met de twee teams Heren A van Lovoc en Tongerlo VC A, broederlijk naast elkaar. Na een thriller van jewelste, waarbij Lovoc een 2-0 voorsprong weg liet glippen, won Lovoc alsnog met het kleinste verschil: 3-2 (25-18, 25-19, 24-26, 23-25 en 17-15).
Lommel - Natuurfotografie in 't KristallijnZoomGisteren werd de tentoonstelling 'Natuurfotografie in 't Kristallijn', georganiseerd door Natuurpunt regio Meanderland, feestelijk geopend. Deze tentoonstelling wordt om de twee jaar georganiseerd. Dit jaar kan je het werk van 17 natuurfotografen ontdekken, waaronder ook foto's van de van Lommel afkomstige natuurfotograaf Peter Waelbers. Iedere deelnemende fotograaf mag twee foto's selecteren. Eén van de twee foto's van Peter is deze macrofoto van een gewone wolzwever (foto boven). Dit is geen hommel of een bij, maar een vlieg. Een ongevaarlijke soort dus die op een minder onschuldige soort lijkt om vijanden te misleiden.
De tentoonstelling is de komende twee weekends enkel op zaterdag en zondag nog gratis te bezoeken tussen 14 en 17 uur. (Foto's Jacky Geboers)
Natuurfotografie in 't KristallijnNatuurfotografie in 't Kristallijn
Natuurfotografie in 't Kristallijn
Zoom
Lommel - Vijfde plaats in het veldrijden voor BaroniZoomIn het veldrijden behaalde Francesca Baroni (foto) van de Lommelse ploeg Hubo-Remotive CX op de GP van Oisterwijk vandaag een vijfde plaats, op 3:40 van de 22-jarige winnares Blanka Kata Vas.
In het Zwitserse Steinmaur behaalde Zina Barhoumi van hetzelfde team een knappe vierde plaats.
Lommel - Verbroedering Lommel klopt Exc. HamontVerbroedering Lommel heeft thuis Exc. Hamont verslagen met 2-1.

Sparta Lille klopt Grenstrappers

Zondag 15 oktober 2023
Lommel - Sparta Lille klopt GrenstrappersSparta Lille heeft vandaag met 2-0 gewonnen van Grenstrappers Lommel-Kolonie.De doelpunten werden geaakt door Meylaers.

Grote Heide - Lutlommel 3-3

Zondag 15 oktober 2023
Lommel - Grote Heide - Lutlommel 3-3Leider Lutlommel had het bij Grote Heide niet onder de markt. De wedstrijd was nog maar pas begonnen of Jens Dilissen stond al voor de keeper van de thuisploeg, maar hij faalde bij de afwerking. Even later kopte Geert Gielen een bal uit hoekschop in de handen van de keeper van Lutlommel. In de 20ste minuut scoorde Niels Vanpol de 0-1 na onzorgvuldig verdedigen van de thuisploeg en in de 44ste minuut maakte Pieter Houben er 0-2 van via een afstandsschot waar de keeper geen verhaal tegen had. Net voor rust kopte Placide de bal in het Lommelse doel: 1-2.
In de tweede helft was vooral het laatste kwartier spectaculair. Sporting kwam op 3-2 via goals van Tom Vanbroekhoven en Geert Gielen, maar in de 86ste minuut kon Pieter Houben gelijk maken: 3-3, meteen de eindstand. Een mooie wedstrijd, maar Lutlommel leed zijn eerste puntenverlies in deze competitie.

Moet verschil er zijn?

Zondag 15 oktober 2023
Lommel - Moet verschil er zijn?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Lommel - Limburg United B - Croonen Lommel A 72-65Quarters : 18-15, 13-16 (31-31), 16-16 (47-47), 25-18 (72-65). United startte sterk: Abelshausen knalde met een bom 7-0 op het bord. De Keuster bracht Lommel opnieuw in het spoor, waarna Ackermans de bordjes gelijk hing bij 13-13 (7’). Dankzij twee driepunters van Duperroy behield United echter het overwicht. Een goed ingevallen Dubois bracht de bezoekers voor het eerst op voorsprong bij 27-29 (18’) maar Sissoko herstelde het evenwicht aan de rust: 31-31.
United begon ook sterk aan (…) Het hele nieuwsbericht

Kattenbos Sport - Turkse FC 1-1

Zaterdag 14 oktober 2023
Lommel - Kattenbos Sport - Turkse FC 1-1Kattenbos Sport is thuis tegen Turkse FC niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.Voor Kattenbos scoorde Hoes.

Ervaring wint van Lommelse jeugd

Zaterdag 14 oktober 2023
Lommel - Ervaring wint van Lommelse jeugdZoomSpeeldag 5 voor de Lommelse volley-dames A vandaag, tegen promovendus uit Promo 3 VBC Bevo Geetbets A. Waren de dames te veel onder de indruk van de tegenstander, of was het gewoon hun dagje niet. Feit is wel dat Lovoc qua aanvalskracht duidelijk de betere was, alleen maakten de Lommelse dames veel te veel fouten. In opslag, in de aanval, en zeker in receptie kwam Lovoc duidelijk te kort. Er stond dan ook heel wat jeugd tussen de lijnen bij Lovoc. Jeugd die spelritme bij de senioren moet krijgen, en ervaring moet opdoen. Maar hun spirit, die was niet kapot te krijgen! Die bleef helemaal overeind, tot het einde toe! Lovoc verloor dan wel met 0-3 (17-25, 14-25, 17-25), maar van dit team moet het beste nog boven komen drijven! (LdB)
Ervaring wint van Lommelse jeugdErvaring wint van Lommelse jeugdErvaring wint van Lommelse jeugd
Zoom

Twee Lommelse biljartkampioenen

Zaterdag 14 oktober 2023
Lommel - Twee Lommelse biljartkampioenenZoomElk jaar worden bij aanvang van het biljartseizoen de Individuele Bonds- kampioenschappen “Vrij Spel” gespeeld in de Koninklijke Vlaamse Biljart Bond Liefhebbers (KVBBL). Na de voorronde-wedstrijden tijdens  de voorbije weken, werden vorig weekend de finales bevochten tussen de vijf beste spelers van elke reeks. Daarbij kroonden zowel Ludo Mispoulier (reeks 54-80) als Eddy Lommers (reeks 26-35) zich tot kampioen, achtereenvolgens op vrijdag (in lokaal De Klap, Lutlommel) en op zaterdag (lokaal GT De Keiheuvel te Balen). Beide spelers, lid van Biljart Club De Leuken, wonnen daarbij bovendien al hun wedstrijden. Uitzonderlijk en dus alle reden voor een feestje in de club die al sinds 1989 bestaat en destijds opgericht werd in de Barrier bij Café Lisette. Vandaag hebben ze hun thuislokaal in Café De Klap op Lutlommel.
Lommel - Winst voor Francesca Baroni in DüsseldorfZoomVandaag behaalde Francesca Baroni van het nieuwe Lommelse dames UCI cyclocrossteam Hubo-Remotive CX, na een spannende strijd met de Duitse kampioene Judith Krahl, de overwinning in het Duitse Düsseldorf. Mooi voor het Lommelse team!

Marie-Rose Goffin overleden

Zaterdag 14 oktober 2023
Lommel - Marie-Rose Goffin overledenGisteren is Marie-Rose Goffin overleden, de echtgenote van Guillaume Hoeben. Ze was geboren in Antwerpen en werd 76 jaar. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Vijfde crosszege voor Laura VerdonschotZoomLaura Verdonschot heeft vandaag - alweer zonder veel tegenstand - in het Spaanse Ribadumia de veldrit gewonnen, haar vijfde crosszege op rij. Morgen rijdt ze in het op Portugese Melgaço. Dankzij haar overwinningen staat Laura aan de leiding van het regelmatigheidscriterium Copa España. Volgende week rijdt ze weer een Belgische veldrit in Overijse.

Winterke koud?

Zaterdag 14 oktober 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Winterke koud?Soms kost het een mens moeite om ‘s morgens op te staan. En vandaag was het weer zo ver. Dat komt door gisteravond. De nieuwsberichten waren het laatste wat ik zag op tv, vooraleer vermoeidheid me dwong om tussen de klamme lappen te schuiven. Ik ging dus (proberen te) slapen met op mijn netvlies de beelden van Israëliërs en Palestijnen die elkaar uitmoorden. Straten lagen vol lijken. Baby’s werden niet gespaard. De haviken in Israël vinden dat hun bijbelse geschiedenis hun het recht (…) Het hele nieuwsbericht

Wat zijn we fier!

Vrijdag 13 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Wij spelen onze thuiswedstrijden voortaan in een stadion dat gelegen is in een Nationaal Park!"
                                                         (Lommel SK op Facebook)

Hubert Smeets overleden

Vrijdag 13 oktober 2023
Lommel - Hubert Smeets overledenIn Mol is gisteren Hubert Smeets overleden. Hij was geboren in Peer en werd 72 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat

Mazoutfraude: meer arrestaties

Vrijdag 13 oktober 2023
Lommel - Mazoutfraude: meer arrestatiesZoomIn het onderzoek naar de mazoutfraude waarin eerder deze week verscheidene arrestaties werden verricht meldt het parket Limburg dat de onderzoekers opnieuw negen huiszoekingen hebben uitgevoerd. Daarbij werden vijf personen gearresteerd; twee van hen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Tongeren die één verdachte onder elektronisch toezicht en één persoon onder strikte voorwaarden plaatste.
In het kader van het onderzoek werden inmiddels 6 benzinestations verzegeld: in Tienen, As, Zutendaal, Hensie, Estaimpuis en Berlaar. Er werd ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. De speurders namen ook zakken met meer dan 1.200 kg ontkleuringsproduct in beslag. In totaal zijn inmiddels 12 personen aangehouden waarvan 1 in Nederland, 1 in Frankrijk en 2 onder elektronisch toezicht. Twee personen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden. (Foto parket)

Vrijdag de 13de: bijgeloof

Vrijdag 13 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het bijgeloof over vrijdag de 13de zou in de 19de eeuw zijn ontstaan, en begin de 20ste eeuw ‘populair’ zijn geworden. • Eén van de populairste verklaringen waarom vrijdag en het getal 13 zo'n verdoemde match zijn, wordt in het christendom gezocht: Jezus stierf op een vrijdag en er waren 13 aanwezigen op het Laatste Avondmaal. Eén van die 13 had Jezus verraden.• Nog een ander laatste avondmaal met slechte afloop: een Noorse sage verhaalt hoe Loki, de god van de chaos en de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Werken in Herentals: voor de treinreizigersSinds 2022 werken spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en De Vlaamse Waterweg nv samen aan de verhoging en vernieuwing van de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 november verplaatst Infrabel lokaal de sporen en vernieuwt ze de spoorwissels.    Door deze werken rijden er dan geen treinen tussen Lier en Herentals.  
Tijdens de weekends t.e.m. 29 oktober voert Infrabel de voorbereidende fase uit van deze werken tussen Lier, Turnhout en Mol. Op weekdagen van maandag 23 oktober t.e.m. vrijdag 8 december rijden de meeste P-treinen niet. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober rijden de S33-treinen Antwerpen-Centraal - Lier - Mol niet.

Veltech overgenomen

Donderdag 12 oktober 2023
Bedrijfsnieuws
Het ventilatiebedrijf Juvah uit Brecht heeft het Lommelse bedrijf Veltech overgenomen. Veltech is gevestigd in de Lodewijk de Raetstraat en is gespecialiseerd in woonhuisventilatie en klimaattechniek.
Lommel - De hersenen kraakten bij Samana KerkhovenZoomDeze namiddag kwamen een 50-tal leden van Samana Kerkhoven samen in zaal Heidegalm voor een leuke quiz. Geen heel moeilijke vragen maar veelal weetjes, en natuurlijk mochten de doordenkers en strikvragen niet ontbreken. Het werd een heel gezellige namiddag, met tijdens de pauze een kop koffie en een lekkere koek. Een heel geslaagde namiddag waar iedereen zijn of haar hersenen heeft kunnen laten werken. Er waren alleen maar positieve reacties, en dus is zo'n quiz voor herhaling vatbaar! (Frieda Willekens)

Onze gedachten bepalen onze gevoelens

Donderdag 12 oktober 2023
Vandaag gelezen
'We zijn altijd zo bezig in ons hoofd en hebben vaak niet door hoezeer we beheerst worden door onze gedachten. Ze bepalen onze gevoelens, zelfs zonder dat we het beseffen. Het is helend om die mallemolen af en toe stil te leggen. Om afstand te nemen van je eigen gedachten en gevoelens en alles eens van op een afstandje te beschouwen." (Zangeres Selah Sue in Kerk & Leven).

Dertig jaar SAAMO Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
SAAMO, het vroeger RIMO, bestaat 30 jaar en doet aan maatschappelijk opbouwwerk in Limburg. Met 70 medewerkers en 400 vrijwilligers brengt ze de leefwereld van de kwetsbare mensen onder de aandacht. SAAMO is vandaag actief in 22 Limburgse gemeenten waar ze met een 45-tal projecten kwetsbare groepen ondersteunt en versterkt. Het doel: uitsluiting aanpakken en een samenleving uitbouwen waar plaats is voor iedereen. Het is nodig, zo blijkt. Minstens 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens.

EU stemt morgen over glyfosaat

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdag (de dertiende...) stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Round Up. Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven - het maakt eigenlijk àlles kapot. Dat zie je aan die oranjekleurige velden wanneer ze met Round Up zijn bewerkt. Glyfosaat wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Mensen dragen soms (…) Het hele nieuwsbericht

Nancy Heybroek overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Lommel - Nancy Heybroek overledenGisteren is Nancy Heybroek overleden, de weduwe van Hendrikus Graus. Ze was geboren in Kidiri (Indonesië) en werd 96 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Woninginbraak in Lepelstraat

Donderdag 12 oktober 2023
Lommel - Woninginbraak in LepelstraatGaatjesboorders zijn via de achterdeur binnengeraakt in een huis aan de Lepelstraat. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
Het negatief effect van nachtelijke verlichting op gezondheid en biodiversiteit is groter dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van experten die, op vraag van de vijf Vlaamse provincies, 1500 wetenschappelijke studies hebben onderzocht om een praktijkgids uit te werken voor lokale besturen. Die komt er omdat steden en gemeenten verplicht zijn om tegen 2030 om te schakelen naar ledverlichting. Samen met de vernieuwde ecologische duisternisbehoeftekaart moet de praktijkgids lokale besturen helpen om (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Bleyen overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Lommel - Jean Bleyen overledenGisteren is Jean Bleyen overleden, de echtgenoot van José Mertens. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

683 geboorten in Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In augustus zijn in Limburg 683 kinderen geboren. Dat is het laagste aantal van alle Vlaamse provincies. (Statbel)

Jules Mispoulier overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Lommel - Jules Mispoulier overledenGisteren is Jules Mispoulier overleden, de echtgenoot van Francine Peeters Hij was 75 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Zijn je paardenzadels gestolen?

Woensdag 11 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft mensen van wie paardenzadels werden gestolen, opgeroepen daarvan aangifte te doen bij de lokale politie. Het is daarbij van belang te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto's zijn nuttig voor de onderzoekers, aldus een persbericht van de FGP West-Vlaanderen, dat het onderzoek naar gestolen paardenzadels coördineert..
De FGP meldt dat afgelopen nacht vier verdachten zijn gearresteerd in een onderzoek naar een reeks diefstallen van paardenzadels. Bij huiszoekingen in een manege en een huis in de provincie Antwerpen werden zowat 150 zadels en 35.000 euro in beslag genomen. In het huis woonden de verdachten: vier Roemenen. De politie vermoedt dat de meeste zadels na de diefstal vanuit de manege naar het buitenland werden overgebracht.

Nieuwe vennootschap: WEB Belgium

Woensdag 11 oktober 2023
WEB International ui Eindhoven heeft de besloten vennootschap WEB Belgium opgericht met zetel aan de Louis Pasteurstraat. Tot het doel van de vennotschap behoren onder meer projectsourcing, publiciteit, public relations en communicatie.

Lommelse senioren, u was geweldig!

Dinsdag 10 oktober 2023
Lommel - Lommelse senioren, u was geweldig!ZoomOnder het motto 'Kom uit uw kot!' organiseerde de stedelijke Seniorenraad afgelopen maandag en dinsdag zijn befaamde Seniorendagen in Cultuurcentrum De Adelberg. Na een heerlijk driegangenmenu genoten alle senioren van de muzikale én humoristische noot van ‘t Kafkoor. Aan de infostand van dienstencentra 't Trefpunt en De Vlasgaard konden de aanwezigen kennis maken met hun aanbod voor senioren. De dienst mobiliteit zorgde op zijn beurt voor een infopaneel met een toelichting over het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Lommelse senioren, u was geweldig!Lommelse senioren, u was geweldig!
Zoom

Sus Stans overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Lommel - Sus Stans overledenOp 6 oktober is Sus Stans overleden, de echtgenoot van Lea Vansand. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Ludo Lommers overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Lommel - Ludo Lommers overledenVandaag is Ludo Lommers overleden, de echtgenoot van Ilona Kotyskova. Hij was 69 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de SInt-Pietersbandenkerk in Lommel-Centrum. Begroeting: zondag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de door het provinciebestuur georganiseerde actie "Veilig naar school" heeft de politie 98 boetes, 142 pv’s en 74 GAS-pv’s opgesteld voor bestuurders die stilstonden of parkeerden op plaatsen waar dat niet is toegelaten.
Zowat 2150 autobestuurders reden te snel in de schoolomgeving. Zij mogen allemaal een boete of GAS-pv verwachten. Verder klikten 132 autobestuurders zichzelf of hun inzittende kinderen niet correct vast, werden er 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de (…) Het hele nieuwsbericht

Erik Kuyken overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Lommel - Erik Kuyken overledenZondag is Erik Kuyken overleden, de echtgenoot van Rosette Beysen. Hij was 69 jaar. Maandag om 11.30u is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: zaterdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Vandaag voerde de federale gerechtelijke politie van Limburg in totaal 31 huiszoekingen uit in het kader van een gerechtelijk onderzoek  naar een criminele organisatie die zich zou bezig houden met grootschalige mazoutfraude en het witwassen van crimineel verworven geld. Er werden meer dan 150 politieagenten en douaniers ingezet. Ook de Franse en de Nederlandse politie namen deel aan de actie (huiszoekingen in Weert en Jeumont).
Door het uitvoeren van deze huiszoekingen proberen (…) Het hele nieuwsbericht

Relativeer het leven

Maandag 9 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Als je het niet te serieus neemt, heb je meer kans op een mooi leven."
(Jos Kessels in Eindhovens Dagblad)

Neos bezocht Averbode

Maandag 9 oktober 2023
Lommel - Neos bezocht AverbodeZoomVorige week donderdag trokken 25 Lommelse Neos-leden naar Averbode. De meesten hadden Averbode al wel eens bezocht, maar het gezegde 'Brugge is altijd scone' telt eigenlijk ook wel voor Averbode.
Een prachtige zonnige dag, een heel goede gids - met dank aan Christel - en het was er erg rustig, wat ook deugd deed. Christel vertelde over de geschiedenis van en het leven in en rond de abdij. Ze werd gesticht in 1134 en al snel werd er aan landbouw gedaan. Doorheen de eeuwen kende de abdij (…) Het hele nieuwsbericht
Neos bezocht Averbode
Zoom

Hein Franssen overleden

Maandag 9 oktober 2023
Lommel - Hein Franssen overledenZondag is Hein Franssen overleden, de echtgenoot van Lisette Jansen. Hij was geboren in Neerpelt en werd 72 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kjring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Mia Van den Boer overleden

Maandag 9 oktober 2023
Lommel - Mia Van den Boer overledenGisteren is Mia Van den Boer overleden, de weduwe van Henri Wouters. Ze was geboren in Lommel en werd 94 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via: www.uitvaartzorg-severens.be.

Virginie Roosen overleden

Maandag 9 oktober 2023
Lommel - Virginie Roosen overledenZaterdag is Virginie Roosen overleden, de weduwe van Jos Van den Eynde, die in 2004 stierf. Ze was 84 jaar. Donderdag (13u) is er een afscheidsplechtighed in het crematorium. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Actie tegen afleiding achter het stuurLandelijk gaat de politie morgen en woensdag controleren op afleiding achter het stuur. Het is de bedoeling chauffeurs te "pakken" die tijdens het rijden bezig zijn met bellen of andere activiteiten. Handen aan het stuur dus, nergens anders!

Samana Kattenbos goes Holland

Maandag 9 oktober 2023
Lommel - Samana Kattenbos goes HollandZoomGisteren kwamen de leden van Samana Kattenbos gezellig samen in het Klosterhof in het thema Holland. Het menu, met soep, gehaktballen en pudding, was helemaal geïnspireerd vanuit ons buurland Nederland, of 'Holland' zoals we wel eens zeggen. Er was ook gezellige animatie met Hollandse meezingers. En natuurlijk werd ook de polonaise gedanst. Helaas kregen we daar geen foto van doorgestuurd.

Ondertussen, op de Leopoldlaan...

Maandag 9 oktober 2023
Lommel - Ondertussen, op de Leopoldlaan...ZoomTja, alles wordt duurder, ook suiker. En die bittere nasmaak is alleen voor suikerliefhebbers. Is bitter immers niet gewoon gezonder? Vandaag gezien op de Koning Leopoldlaan.

Fietser in levensgevaar

Zondag 8 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Fietser in levensgevaarEen 42-jarige fietser uit Leopoldsburg is levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij vanmiddag aangereden werd op de Zuiderring in Mol. Hij werd gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - 4-0 winst voor Lovoc meisjes U15AZoomDe meisjes U15A van Lovoc gingen vandaag thuis het veld op tegen Fit V.B.C. Ham. Beide ploegen deelden de eerste plaats met elk 6 op 6, dus dit werd de krachtmeting in hun reeks.
Na een valse start in set 1, konden de meisjes door zeer sterk opslagwerk en minimale foutenlast de set met 25-19 naar zich toe trekken. Set 2 begon heel goed, Lovoc liep in een mum van tijd uit tot een riante 14-1, Ham kon amper bijbenen en moest de set laten met 25-13. Ook set 3 begon goed voor Lovoc, (…) Het hele nieuwsbericht

OLS 2024 met kogelvangers

Zondag 8 oktober 2023
Voor het eerst in de geschiedenis van het OLS worden er volgend jaar tijdens het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Nederweert (Ned.) kogelvangers ingezet om de loden kogels op te vangen zodat ze niet in de omgeving (tot 750m) kunnen belanden. Dat is zaterdag op een vergadering in Baexem (Ned.) besloten. 
In de 117de editie van Parijs-Tours, een rit over 213,9 km, is Jordi Meeus vandaag 49ste geworden, op 2'46 van de winnaar, de Amerikaan Riley Sheehan. Greg Van Avermaet reed zijn laatste wedstrijd als prof.
Lommel - Thuisverlies voor Lommel-KolonieKRC Peer B is bij Lommel-Kolonie gaan winnen met 1-4.

Grote-Brogel wint bij V. Lommel

Zondag 8 oktober 2023
Lommel - Grote-Brogel wint bij V. LommelSporting Grote-Brogel is met 0-2 gaan winnen bij Verbroedering Lommel.

Twee gevallen van vandalisme

Zondag 8 oktober 2023
Lommel - Twee gevallen van vandalismeDe politie kreeg dit weekend twee meldingen van vandalisme. In de Weerstandslaan smeten jongeren stenen door een ruit. Elders in de stad moest het glas van een bushokje eraan geloven.

Nieuw: Kuppens Management

Zondag 8 oktober 2023
Ken Kuppens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kuppens Management opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources, marketing en het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.
Inne Boers uit Lommel heeft de besloten vennnootschap Hairline Inne opgericht met zetel aan de Norbert Neeckxlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer haar- en schoonheidsverzorging.
Lommel - Basket: Lommel klopt Melsele BeverenCroonen Lommel A – Melsele Beveren 77-66
Quarters : 22-23, 19-9 (41-32), 15-21 (56-53), 21-13 (77-66).
Tegen het ervaren Melsele-Beveren speelde Lommel een collectief sterke wedstrijd. Hierdoor kan er met vertrouwen toegewerkt worden naar de derby van volgende week tegen Limburg United B.
Na een aarzelende start van beide ploegen (7-6 na 3’), schakelden de bezoekers plots een versnelling hoger met drie driepunters op rij: 11-15 (6’). Lommel liet niet (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een fruitkorf voor de chronisch ziekenZoomHet is vandaag de dag van de chronisch zieken en die mensen mogen zeker niet vergeten worden. Daarom trokken de kernleden van Samana Kerkhoven er gisteren al op uit om hen te verwennen met een mooie fruitkorf. (Frieda Willekens)

Donkerste tijden

Zondag 8 oktober 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Donkerste tijdenOnze mannen moeten er telkens mee lachen. Als vader tijdens de veel te late uren van een familiefeest zijn eigenste dans uit zijn stramme benen schudt. Het is een dans die je in de donkere jaren ’80 zeker onder de knie moest krijgen. Of je hoorde er niet bij. Ons hoofd hing trouwens bijna onder onze knieën.
Het leek alsof je ergens op een veld bloemen stond te plukken. Ik heb er wellicht mijn pijnlijke rug aan over gehouden. Het eindigt er telkens mee dat ze me proberen na te doen. En maar lachen. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - U14 Rugby Lombergha verliest: 118-0ZoomHet knappe eerstejaars U14-team van Lombergha trok zeer moedig naar het verre Soignies om er hun vierde rugbymatch te spelen tegen de nummer 2 van hun reeks. We zagen onze kids dit seizoen al mooi naar mekaar toe groeien gedurende de eerste matchen. Maar na vandaag verdienen ze echt tonnen respect. Deze jongens en meisjes zijn ten strijde getrokken wetende dat ze gingen verliezen en toch zijn ze met geheven hoofd blijven volhouden tot de laatste seconde. Na de nederlaag - 118-0  - hebben ze als (…) Het hele nieuwsbericht
U14 Rugby Lombergha verliest: 118-0
Zoom
Lommel - Damesvoetbal: ruime winst voor LommelIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 0-7 gewonnen van THES Sport.
Na winst in de Trofeo Villa de Gijon boekte Laura Verdonschot (26) gisteren haar tweede overwinning op rij in de Spaanse veldrit Gran Premio Cidade de Pontevedra. In een sprint versloeg ze de Spaanse Lucia Gonzalez Blanco.

Lutlommel VV - SLW Maaseik 4-0

Zaterdag 7 oktober 2023
Lommel - Lutlommel VV - SLW Maaseik  4-0Lutlommel VV heeft vanavond met 4-0 gewonnen van SLW Maaseik. Jordi Winkel maakte in de 20ste minuut de 1-0, meteen de ruststand. In de tweede helft scoorden Sander Jacbs (2) en Tarik Saïdi.
Lommel - Kattenbos Sport verliest van THES BKattenbos Sport heeft vanavond met 3-0 verloren van THES Sport B. Kattenbos blijft ook na zes speeldagen nog op zoek naar een eerste overwinning en is nu rode lantaarn.

Bungalow uitgebrand op Parelstrand

Zaterdag 7 oktober 2023
Lommel - Bungalow uitgebrand op ParelstrandDe brandweer rukte vanochtend rond 3 uur uit omdat een bungalow in brand stond op het Parelstrand. De bungalow is uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Jeanne Vandekerkhof overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Lommel - Jeanne Vandekerkhof overledenGisteren is Jeanne Vandekerhof overleden, de echtgenote van Jaak Bleyen. Ze was 91 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats waarna de asverstrooiing volgt op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Startmoment 'Lommel. Kiek op toen'ZoomVanavond werd in Carrefour Lommel het startschot gegeven van de spaaractie voor het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen'. Dit album en de selectie van de foto’s kwamen tot stand met de hulp van Erfgoed Lommel. "Dit fraaie album wordt zonder twijfel een gegeerd verzamelobject dat thuishoort in de boekenkast van iedere Lommelaar," zei schepen van Erfgoed en voorzitter van Erfgoed Lommel vzw, Karel Wieërs. De eerste exemplaren van het album werden vanavond overhandigd aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Startmoment 'Lommel. Kiek op toen'Startmoment 'Lommel. Kiek op toen'
Startmoment 'Lommel. Kiek op toen'Startmoment 'Lommel. Kiek op toen'
Zoom

Warm oktoberweer

Vrijdag 6 oktober 2023
Weerbericht
Lommel - Warm oktoberweerEen hogedrukgebied met kern over Frankrijk zorgt voor droog weer in onze streken. Aan de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen van west naar oost over het noorden van Europa. Af en toe schuiven daarbij wolken tot over onze streken, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Zondag zijn de wolkenvelden wel talrijker, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht en de maxima zijn nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend krijgen we nog enkele warme dagen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

'Vapen is extreem schadelijk'

Vrijdag 6 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vapen geeft een verhoogd risico op blijvende schade aan het brein en mentale problemen tijdens de rest van het leven. (...) In de huidige vapes zit vaak nicotinezout, een vorm van nicotine die niet scherp is in de keel en razendsnel in de hersenen aankomt. Omdat je van nicotinezout niets proeft of voelt, kun je met vapen gewoon de hele dag doorgaan zonder te merken dat je heel veel nicotine binnenkrijgt. Jongeren gebruiken het bijna als een speen of lolly: ze lurken er de hele dag aan. Kinderen raken op die manier binnen twee of drie dagen verslaafd.’’
                                                                         (Trimbos Instituut)

Nieuw: Slegers Stefan Verwarming

Vrijdag 6 oktober 2023
Stefan Slegers en Tineke Theuwen, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Slegers Stefan Verwarming opgericht met zetel aan de Sint-Lucasstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, loodgieterswerk, schoorsteenvegen en de reiniging van gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Krijmatelier

Vrijdag 6 oktober 2023
Jim Theunissen en Joke Swinnen, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Krijmatelier opgericht met zetel in Leuken. Tot het doel van de vennootschap behoren het vervaardigen van consumptie-ijs en ijstaarten.
Het is maar dat je 't weet
Op de Noord-Zuid is er elke dag wel wat hinder - understatement - maar morgenvroeg moeten weggebruikers toch rekening houden met het feit dat er dan tussen 8 en 10 uur een 80 tot 100 vrachtwagens over de Noord-Zuid naar Hasselt gaan rijden. Dat heeft te maken met hun deelname aan de Warmste Truckrun

Erna Vanveggel overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Lommel - Erna Vanveggel overledenVandaag is Erna Vanveggel overleden, de echtgenote van François Alen. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Achel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jos Marissen overleden

Donderdag 5 oktober 2023
Lommel - Jos Marissen overledenVandaag is Jos Marissen overleden, de echtgenoot van Clementine Geerts. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Werkplaatsen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
De rechter in Hasselt heeft vandaag Zandstraling LB en schrijnwerker Omar Ahssini, beiden uit Lommel, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 november ingediend worden.
Robin Van Bogaert (34) uit Lommel heef de besloten vennootschap Robin Van Bogaert opgericht met zetel aan de Slinkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitoefening van de kinesitherapie en de osteopathie.

Bijna 127.000 bedrijven opgericht

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn er in in ons land 126.858 bedrijven opgericht. Daartegenover staan 78.062 bedrijven die hun activiteiten vorig jaar hebben stopgezet. (Statbel)

Blauwtongvirus al in Waalre

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het door schapenhouders gevreesde blauwtongvirus, dat vorige week in Noord-Nederland opdook, heeft inmiddels een schapenhouderij in Waalre bereikt, boven Valkenswaard. Gevreesd wordt dat het virus ook de grens zal gaan oversteken. Met name schapen, geiten en runderen kunnen dan het slachtoffer worden. Koeien kunnen er ziek van worden, maar overleven een besmetting doorgaans wel. Van geïnfecteerde schapen kan de helft overlijden. Een vaccin is er niet.

Elke dag Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Lommel - Elke dag WerelddierendagZoomHet was vandaag Werelddierendag, maar is het dat niet élke dag? Want dieren maken toch ook deel uit van onze samenleving. Of het nu bosdieren of huisdieren zijn, insecten, vogels of andere. Mario Vanoppen bezorgde ons deze mooie fotocollage van een aantal dieren.

Werken op parking ziekenhuis

Woensdag 4 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen en vrijdag wordt de golvende overkapping op de bezoekersparking van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt over de volledige lengte grondig gereinigd. Om deze werken te kunnen uitvoeren, zullen aan beide zijden van de overkapping enkele parkeerplaatsen tijdelijk afgesloten worden. Vrije doorgang in de buurt van de werkzone zal soms beperkt zijn.
Lommel - Zorgcentrum voor slachtoffers seksueel geweldZoomSlachtoffers van seksueel geweld moesten vroeger aan het politieloket aangifte doen, vervolgens naar een dienst gynaecologie gaan en dan weer naar de politie. Met één zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) per provincie gebeurt alle opvang nu op één plek.
In februari opende het Limburgs centrum in Genk. Meer dan 180 slachtoffers hebben zich in die tijd al aangemeld. Forensisch verpleegkundige bij het ZSG, Annemieke Dieltiëns (foto), licht het ZSG toe: (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Frans Alen overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Lommel - Jan Frans Alen overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jan Frans Alen overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Joanna Kuyken. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaarts van Lommel-Centrum.

Morgen vakbondsactie bij De Lijn

Woensdag 4 oktober 2023
Lommel - Morgen vakbondsactie bij De LijnMorgen/donderdag rijden sommige bussen mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie, zegt De Lijn. Het gaat om een actiedag tegen een wetsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne en voor het vrijwaren van het recht op collectieve actie. De Lijn zegt dat de actie niet tegen haar is gericht en dat ze de hinder en het ongemak die uit de actie gaan volgen, zeer betreurt. Op de website van De Lijn kan je nagaan of je bus zal rijden. Daar wordt de meest accurate informatie vermeld.

Imelda Reynders overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Lommel - Imelda Reynders overledenVandaag is Imelda Reynders (85) overleden, de echtgenote van Pierre Wouters. Zij woonde in Oostham maar was afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Donderdag test voor BE-alert

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Donderdag wordt BE-alert nog eens getest. 205 steden en gemeenten nemen er aan deel. BE-Alert is het systeem dat je via sms, e-mail of telefoon op de hoogte brengt van een noodsituatie in je buurt. Dat kan een grote brand zijn, een overstroming, een belangrijke stroomonderbreking,... Je moet je daarvoor wel registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan kan dat via www.be-alert.be. Je kunt ook meerdere adressen toevoegen zoals je werkadres of weekendverblijf. Donderdag krijgt iedere geregistreerde een testbericht; dat zal duidelijk als test omschreven staan.

Even wat gas terugnemen

Dinsdag 3 oktober 2023
Weerbericht
Lommel - Even wat gas terugnemenNa de doortocht van een koufront vanmiddag stroomt koelere lucht over onze streken en dat merken we aan de forse afkoeling komende nacht. Ondertussen bouwt een hogedrukgebied boven Frankrijk op en kan het in onze streken voor droog weer zorgen. Wel zijn er nog wolkenvelden, maar er komen ook opklaringen voor. Morgen zijn de maxima beperkt tot 18 graden, maar het is wel rustig en droog najaarsweer. Vanaf vrijdag wordt het terug warmer.
Vandaag verlaat een koufront met wat regen of buien (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Seroeyen overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Lommel - Maria Seroeyen overledenZondag is Maria Seroeyen (86) overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Henri Huijsmans. Zij verbleef in een WZC in Lommel en woonde lang in Holheide. Het afscheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg in Lommel.

Francine Geuens overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Lommel - Francine Geuens overledenVandaag is Francine Geuens overleden, de weduwe van Bert Timmermans. Ze was geboren in Neerpelt en werd 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Sus Heylen overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Lommel - Sus Heylen overledenGisteren is François Heylen overleden, de echtgenoot van Alice Dirikx. Sus was 69 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Anna Boers overleden

Dinsdag 3 oktober 2023
Lommel - Anna Boers overledenGisteren is Anna Boers overleden, de weduwe van Mathieu Mannaerts, die in 2002 stierf. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze na een afscheidsplechtigheid in het crematorium bijbegraven bij haar echtgenoot. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Afsluitende meeting DALO

Maandag 2 oktober 2023
Lommel - Afsluitende meeting DALOZoomZondag sloot DALO het zomerseizoen af met een succesvolle open meeting, voor atleten vanaf de pupillen bij de jeugd tot en met de masters. De 28 DALO-atleten wilden er nog eens het allerbeste van maken tijdens hun thuistornooi, en dat bij schitterend nazomerweer. Ook de G-atleten waren van de partij. Het ging er gezellig aan toe. Er werden 12 persoonlijke records verbeterd, en de DALO-atleten behaalde in totaal heel wat medailles: 10 gouden, 11 zilveren en 8 bronzen!
Alle resultaten (…) Het hele nieuwsbericht
Afsluitende meeting DALOAfsluitende meeting DALOAfsluitende meeting DALO
Zoom
Lommel - Lovoc meisjes U13 winnen van OpglabbeekZoomDe derde wedstrijd al in de eerste ronde voor de meisjes U13 van Lovoc. Zondagmiddag moesten ze thuis het veld op tegen VTO Opglabbeek B.
In set 1 zetten de Lovoc-meisjes meteen een fikse opslagreeks neer waardoor ze vlot uitliepen tot 7-1. De opslagen bleven Opglabbeek verder om de oren vliegen, over 16-6 naar 24-10. Maar de meisjes van Opglabbeek kennen ook wel wat van volleyballen. Ze zetten, vooral op technisch vlak, druk op de ketel en kwamen terug tot 24-16, ook met een aantal mooie (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Van Broekhoven overleden

Maandag 2 oktober 2023
Lommel - Marcel Van Broekhoven overledenZaterdag is Marcel Van Broekhoven overleden, de echtgenoot van Jose Theirlynck. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag(18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Fietser gewond in Norbert NeeckxlaanIn de Norbert Neeckxlaan is een 24-jarige fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vamorgen

Oproep tot getuigen

Maandag 2 oktober 2023
 De lokale politie HANO zoekt getuigen in verband met een verkeersongeval dat vorige week dinsdag gebeurde op het kruispunt van Astridlaan en N71 (het zg. kruispunt FAL - red.) in Pelt. Men zoekt de bestuurder van een blauwe personenauto, vermoedelijk met een sportuitlaat. Deze auto kwam die dinsdag rond 20u45 vanaf de Astridlaan het kruispunt met de N71 op gereden. Op dat moment staken twee fietsers, die achter elkaar reden, de N71 over. De personenauto is tussen de twee fietsers door gereden, waarbij de tweede fietser, een vrouw, het voorste portier aan de passagierskant van de auto raakte en daardoor viel. Ze werd gewond. De auto reed verder via de N71 richting Lommel. Wie getuige was van het ongeval kan contact opnemen met de politie HANO, tel. 011/44 08 20 of via de website.  

Woensdag werelddierendag

Maandag 2 oktober 2023
Lommel - Woensdag werelddierendagZoomDat weten ze in de Koning Leopoldlaan. Maar dan wachten we toch met vieren tot ze wakker zijn?

Kolonie wint van Eksel B

Zondag 1 oktober 2023
Lommel - Kolonie wint van Eksel BIn Vierde Provinciale heeft Eksel B thuis met 0-3 verloren van Grenstrappers Lommel-Kolonie.

Open Bedrijvendag 2023

Zondag 1 oktober 2023
Lommel - Open Bedrijvendag 2023ZoomVandaag is het Voka Open Bedrijvendag. Tijdens dit jaarlijkse bedrijvenfeest kan je de passie van de verschillende deelnemende bedrijven ontdekken, kijken hoe bedrijven te werk gaan, waar vrienden en familieleden werken,… De deelnemende bedrijven tonen met trots wat er dag in, dag uit achter hun muren gebeurt.
In Lommel kon je het bedrijf Noust bezoeken. Zij bieden modulaire bouwoplossingen in houtskeletbouw, een relatief nieuwe bouwvorm waarbij je een houten skelet voorziet van de nodige (…) Het hele nieuwsbericht
Open Bedrijvendag 2023Open Bedrijvendag 2023
Open Bedrijvendag 2023
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel