Het overige nieuws

Gestolen auto onderschept

Zondag 31 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA merkte gisterenvond rond 22.40 uur op Schiepse Bos in Genk een wagen op waarvan de kentekenplaten niet klopten. De bestuurder werd aangemaand om te stoppen, maar vluchtte weg. Tijdens zijn vlucht beging hij meerdere verkeersinbreuken en veroorzaakte een verkeersongeval op de Ceintuurlaan. Niemand raakte gewond. Na een korte achtervolging kon de politie het voertuig stoppen op de Rietstraat. De 29-jarige bestuurder uit As was onder invloed van verdovende middelen en had een hoeveelheid drugs op zak. De auto bleek gestolen en werd getakeld. De bestuurder en zijn 40-jarige vrouwelijke passagier uit Genk werden gearresteerd.

Auto na botsing tegen omheining

Zondag 31 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderlaan in Opoeteren botsten gisterennamiddag twee auto's. Eén van de wagens belandde tegen een omheining. Het bleef bij blikschade.

Tieners roepen op tot geweld

Zondag 31 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Tieners roepen op tot geweldPolitie CARMA voerde vrijdag en zaterdag nog drie bijkomende gerechtelijke arrestaties uit naar aanleiding van de oproepen tot gewelddadig protest in Genk. Zaterdag bleef de aangekondigde onrust in het centrum van Genk uit. Twee personen werden bestuurlijk gearresteerd in het stadscentrum. Het onderzoek naar de identificatie van de onruststokers leidde vrijdag en zaterdag nog tot drie gerechtelijke arrestaties. Een 16-jarige uit As werd vrijdag gearresteerd en verhoord, een 15-jarige uit Genk viel (…) Het hele nieuwsbericht

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Oudsbergen - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Nieuwe vennootschap: Rutten E & J

Zaterdag 30 januari 2021
Eddy en Jelle Rutten, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap Rutten E & J opgericht met zetel aan de Sint-Willibrordusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen van gebouwen, chapewerken en klinkerwerken.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Oudsbergen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Oudsbergen - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Colemont overleden

Vrijdag 29 januari 2021
Oudsbergen - Monique Colemont overledenIn Opglabbeek is woensdag Monique Colemont overleden, de echtgenote van Adriën Hellings. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Weg naar Zwartberg 313 3660 Oudsbergen.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA heeft gisteren twee tieners uit As gearresteerd die via sociale media opriepen tot gewelddadig coronaprotest. De jongeren zijn respectievelijk 14 en 15 jaar. De 15-jarige is na verhoor vrijgelaten, de 14-jarige is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Oudsbergen - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt tegen woning

Donderdag 28 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in As is vanavond rond 21 uur een auto tegen een woning gereden. De bestuurder, een 47-jarige man uit Zutendaal, is naar het ziekenhuis gebracht.
Oudsbergen - Vier nieuwe spelers voor Sporting EllikomSporting Ellikom heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Jordi Di Sancarlo (Houthalen VV), Jele Symons (HO Molenbeersel), Bjorn De Bruyne (SLW Maaseik) en Joel Colson (vrije speler)

Vrouw (44) gewond bij botsing

Donderdag 28 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Landwaartslaan in Genk kwam het vanmiddag rond 13 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij werd een 44-jarige vrouw uit Genk gewond.

Jurgen Nouwen overleden

Donderdag 28 januari 2021
Oudsbergen - Jurgen Nouwen overledenDinsdag is Jurgen Nouwen overleden in het ZMK in Maaseik. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Juul Vanaken overleden

Donderdag 28 januari 2021
Oudsbergen - Juul Vanaken overledenDinsdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Bocholt woonachtige Juul Vanaken overleden, de echtgenoot van Mia Paredis. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Oudsbergen - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

Mia Geers overleden

Woensdag 27 januari 2021
Oudsbergen - Mia Geers overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige Mia Geers overleden, de weduwe van Jef Schepers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Oudsbergen - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de NV G. Vanherk en Zonen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Voetganger (22) gewond

Dinsdag 26 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 22-jarige voetganger uit Bocholt is gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Peerderbaan en de Toekomststraat in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.45 uur.

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Oudsbergen - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Oudsbergen - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.

Drugs verstopt in stofzuiger

Dinsdag 26 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugs verstopt in stofzuigerHet Openbaar ministerie heeft een werkstraf van 200 uren en een boete van 8.000 eurogevorderd tegen een dertiger uit Genk die drugs dealde. Bij een huiszoeking ontdekte de drugshond 111 XTC-pillen en meer dan 20 zakjes wiet in zijn stofzuiger. Op 23 februari kent de man zijn straf. (PG)
Oudsbergen - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Brand bij Aperam

Maandag 25 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in de kelder van het staalverwerkende bedrijf Aperam aan de Swinnenwijer in Genk. De brandweer was het vuur snel meester.

Werkstraf voor belager

Maandag 25 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Werkstraf voor belagerEen twintiger uit Genk heeft een werkstraf van 80 uren gekregen voor het belagen van zijn ex-vriendin. Hij belde haar maar liefst 130 keer op en stuurde haar onder meer berichten met bedreigende en beledigende boodschappen. (PG)

Joop Schildt overleden

Maandag 25 januari 2021
Woensdag is de in Wijshagen woonachtige Joop Schildt overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Vrouw (41) gewond bij botsing

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 41-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Fiets gestolen aan woning

Zondag 24 januari 2021
Aan een woning op Breekiezel is een fiets gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Nieuwe vennootschap: Marrakech Home

Zaterdag 23 januari 2021
Lahoucine Raïss uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Marrakech Home opgericht met zetel aan de Oudsbergerweg. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Zuster Hilda Verdonck overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Oudsbergen - Zuster Hilda Verdonck overledenWoensdag is in Hasselt de uit Meeuwen afkomstige zuster Hilda Verdonck overleden. Zij was 95 jaar en lid van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu. De uitvaartliturgie vindt maandag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Twee vrouwen gewond bij ongeval

Vrijdag 22 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Wiemesmeerstraat en de Hoogveldstraat in Genk botsten gisterenavond rond 21.30 uur twee auto's. Een 52-jarige vrouw uit Zutendaal en een 60-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Oudsbergen - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Oudsbergen - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drie gewonden bij botsing

Donderdag 21 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn drie gewonden gevallen bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde vanavond.

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Dieven weg met speelgoed

Donderdag 21 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen in een woning aan de Zonnedauwstraat in Genk met speelgoed aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jan Hilven overleden

Donderdag 21 januari 2021
Oudsbergen - Jan Hilven overledenDinsdag is de in Opglabbeek woonachtige Jan Hilven overleden, de echtgenoot van Suzy Mukui. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nieuwe vennootschap: Immo Bongaerts

Woensdag 20 januari 2021
Rik Bongaerts uit Oudsbergen heeft de besloten vennootschap Immo Bongaerts opgericht met zetel aan het Dorpsplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerende goederen, projectontwikkeling voor nieuwbouw of renovatiewerken en toezien op bouwwerkzaamheden.
Oudsbergen - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vrouw (38) gewond bij ongeval

Woensdag 20 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Burgemeester Gerard Bijnenslaan in Genk vond gisterenavond een kop-staartbotsing tussen drie voertuigen plaats. Een 38-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twintiger gevat met drugs

Dinsdag 19 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van de Federale Wegpolitie controleerde een auto op de E313 in Bilzen. In de auto vonden de inspecteurs een grote hoeveelheid cannabis en een grote som cash geld. De 25-jarige bestuurder uit Genk werd gearresteerd. In samenwerking met Politie CARMA voerde men even later ook een huiszoeking uit in de woonst van de verdachte. Opnieuw vond men een grote hoeveelheid cash geld. Het geld, de drugs en de auto werden in beslag genomen. De twintiger werd overgebracht naar het commissariaat in Genk en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden.

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Malecki overleden

Dinsdag 19 januari 2021
Oudsbergen - Frans Malecki overledenZaterdag is de in Opglabbeek woonachtige Frans Malecki overleden. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Marcel Kerkhofs overleden

Maandag 18 januari 2021
Oudsbergen - Marcel Kerkhofs overledenZaterdag is Marcel Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Vera Neyens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Oudsbergen - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drugsbende veroordeeld

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsbende veroordeeldDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een zevenkoppige drugsbende veroordeeld. De twintigers kregen werkstraffen of celstraffen van één jaar.

Machines gestolen uit garagebox

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garagebox aan de Karekietstraat in Genk zijn vandaag enkele machines gestolen. Het gaat onder meer om een slijpmachine, een boormachine en een schroefmachine.

Veroordeeld voor partnergeweld

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Veroordeeld voor partnergeweldDe rechter heeft een veertiger uit As veroordeeld tot een werkstraf van 180 uren voor het toebrengen van slagen aan zijn ex-vriendin nadat die een einde wou maken aan hun relatie. De feiten dateren van vorig jaar. De man kwam eerder ook al in aanraking met het gerecht.(PG)

Bestelwagen tegen boom

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdag rond 18.30 uur is een bestelwagen over de rotonde Bocholterkiezel/Hamonterweg in Bree gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 66-jarige man uit Bree, werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Watermeters gestolen

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Muggenberg in Genk zijn watermeters gestolen. De diefstal werd vrijdag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op 4 locaties in Genk en As zijn verkeerscontroles uitgevoerd, gericht op gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. 11 personen werden betrapt zonder gordel en 4 personen werden beboet voor gsm-gebruik. Daarnaast stelde Politie CARMA nog 23 andere overtredingen vast, zoals: lading vrachtwagen niet gezekerd, misbruik proefrittenplaat, ontbreken van kinderzitje, boorddocumenten niet in orde, technische gebreken, niet tijdig gekeurd, bestuurder met voorlopig rijbewijs zonder begeleider. Van 73 bestuurders werd een ademtest afgenomen, maar niemand blies positief.

Boetes voor samenscholingen

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kreeg de politie een melding van een samenkomst in een woning in Genk. Naast de twee bewoners waren nog zeven personen aanwezig. Ze kregen allen een boete van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Ook in As werden gisterenavond boetes opgesteld voor een samenscholing in een woning. Hier werden negen personen aangetroffen, waarvan drie zich probeerden te verstoppen in een berging. Acht meerderjarigen kregen een boete van 250 euro. Voor een minderjarige aanwezige is een PV opgesteld.

Boetes voor samenscholing

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kreeg de politie een melding van een samenkomst in een woning in Genk. Naast de twee bewoners waren nog zeven personen aanwezig. Ze kregen allen een boete van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: G&K Verheyen

Zaterdag 16 januari 2021
Gwen en Kevin Verheyen, beiden uit Oudsbergen, hebben de besloten vennootschap G&K Verheyen opgericht met zetel aan de Raffisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metselwerken, voegwerken, houtbewerking en het plaatsen van isolatie.

Bier gestolen uit kantine

Zaterdag 16 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een kantine aan de Dornerstationstraat in Opoeteren. Om binnen te geraken werd de deur geforceerd. Er werden een bak bier en chips gestolen.

Révvi fuseert met ISBC Sport

Zaterdag 16 januari 2021
Economisch nieuws
Het Oudbergse bedrijf Révvi fuseert met het Nederlandse ISBC Sport. De zetel van Révvi, dat verzorginngsproducten voor sporters op de markt brengt, verhuist van Oudsbergen naar Echt in Nederlands-Limburg.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Oudsbergen - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Jaak Kerkhofs overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Oudsbergen - Jaak Kerkhofs overledenIn Diepenbeek is woensdag de uit Opglabbeek afkomstige Jaak Kerkhofs overleden, de weduwnaar van de in 1985 overleden Maria Thoelen en de echtgenoot van Mieke Bollen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Oudsbergen - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Oudsbergen - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde aan een tankstation op de Hasseltweg in Genk twee Nederlanders nadat ze betrapt werden op een wisseltruc. Een man ging het tankstation binnen en paste een wisseltruc toe om zo cash geld en twee flessen motorolie te stelen. Enkele dagen later ging een tweede man naar hetzelfde tankstation en probeerde dezelfde wisseltruc toe te passen. De uitbater herkende deze keer het verhaal en contacteerde Politie CARMA. Twee Nederlanders van 44 en 58 jaar werden ter plaatse gearresteerd. In hun wagen werden meerdere flessen motorolie aangetroffen. Het duo werd meegenomen naar het politiecommissariaat en werd verhoord. Het parket dagvaardde intussen beide verdachten via snelrecht.

Nieuwe vennootschap: Havanex

Donderdag 14 januari 2021
Kris Haex (31) uit Bree heeft de besloten vennootschap Havanex opgericht met zetel aan de Dampstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van adviezen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden.
Oudsbergen - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
Oudsbergen - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdagZoomVrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Zoom

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Oudsbergen - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Rik Thomas overleden

Donderdag 14 januari 2021
Oudsbergen - Rik Thomas overledenOp 10 januari overleed Rik Thomas, de weduwnaar van de in 2018 overleden Germaine Croux. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Thomas was pr-man van Ford Genk en van de mijn in Zwartberg.

Dirk van Laeken T2 bij Kabouters

Donderdag 14 januari 2021
Oudsbergen - Dirk van Laeken T2 bij KaboutersDirk van Laeken wordt T2 bij Kabouters Opglabbeek. Danny Vanderlinden zal er als T3 fungeren. Beiden komen over van Genk VV. Sylvio Garcia blijft T1.

Auto volledig uitgebrand

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vatte een auto vuur op 't Hasseltkiezel in Bree. De wagen is volledig uitgebrand. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Pony en ezel in beslag genomen

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een verwaarloosde pony en ezel in beslag genomen in As. De dieren zijn naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder gebracht.

Metaaldieven gearresteerd

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.30 uur arresteerde Politie CARMA twee mannen aan het voormalig slachthuis op de Europalaan in Genk. Het tweetal werd op heterdaad betrapt tijdens een metaaldiefstal. Het gaat om een 43-jarige Genkenaar en een 35-jarige man uit Diepenbeek. Het duo verschijnt binnenkort via de snelrechtprocedure voor de rechter.

Nicky Baert overleden

Woensdag 13 januari 2021
Oudsbergen - Nicky Baert overledenOp 8 januari is de in Opglabbeek woonachtige Nicky Baert overleden, de echtgenote van François Berckvens. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Johny Hannon overleden

Woensdag 13 januari 2021
Oudsbergen - Johny Hannon overledenGisteren is de in Meeuwen woonachtige Johny Hannon overleden, de echtgenoot van Elly Loenders. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fietser (42) gewond bij botsing

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wennel in Genk raakten gisterennamiddag een auto en een 42-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Oudsbergen - Sporting Ellikom: trainersduo blijftVierde provincialer Sporting Ellikom heeft de overeenkomsten met Jorino Kesters als T1 en met Dimitri Della Pelle als T2 verlengd.

Elektriciteitswerken Skyy failliet

Dinsdag 12 januari 2021
De ondernemersrechtbank in Tongeren heeft elektriciteitswerken Skyy uit Oudsbergen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 februari ingediend worden.
Oudsbergen - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen en horloges gestolen

Dinsdag 12 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een woonst in de Dijkstraat in Genk. Zij maakten niet alleen juwelen maar ook horloges buit.

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Oudsbergen - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Keenen overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Oudsbergen - Jef Keenen overledenVrijdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Genk woonachtige Jef Keenen overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Mia Bouchet. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Oudsbergen - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Oudsbergen - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jef Meermans overleden

Maandag 11 januari 2021
Oudsbergen - Jef Meermans overledenZaterdag is Jef Meermans overleden, de weduwnaar van de in 1996 overleden Truda Hoeben en de partner van Miet Nuijts. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Jeanne Jonckers overleden

Maandag 11 januari 2021
Oudsbergen - Jeanne Jonckers overledenVrijdag is de in Bocholt woonachtige Jeanne Jonckers overleden, de weduwe van Leo Verheyen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Oudsbergen - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Oudsbergen - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Weg met grasbrander

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Voskenslaan in Genk is een gasbrander en een fiets gestolen. In een magazijn in Steenakker is koperdraad gestolen.

Auto botst tegen rotonde

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk botste gisterenavond rond 18 uur een auto tegen de rotonde. Een 32-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Opitterkiezel in Bree. Eén van de wagens belandde tegen een paal. De bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Bocholt, overleefde de klap niet.De andere bestuurder is gearresteerd. Woensdagavond verongelukte al een mountainbiker op de Opitterkiezel.

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Oudsbergen - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.
Oudsbergen - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Oudsbergen - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.
Oudsbergen - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Gabriëls voor de rechter

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Jaak Gabriëls, de voormalige Open VLD-burgemeester van Bree, zal zich in oktober voor de rechtbank moet verantwoorden in een zaak over schriftvervalsing. Ook nog 39 anderen verdachten moeten zich verantwoorden. Gabriëls zou jarenlang gesjoemeld hebben met facturen. Druk- en publiciteitskosten van de partij "Verjonging" zouden betaald zijn door de stad Bree.

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Collectie oude munten gestolen

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden pleegden een diefstal in een woning aan de Hasseltweg in Genk. Er is een collectie oude munten gestolen.

Bromfietser (30) gewond bij botsing

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk raakten een auto en een 30-jarige bromfietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Vrouw (82) gewond bij botsing

Donderdag 7 januari 2021
Een 82-jarige vrouw uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Bree. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13.30 uur.

Geld gestolen in huis

Donderdag 7 januari 2021
In een woning aan de Kiëstraat is een diefstal gepleegd. Dieven gingen er aan de haal met geld.

Juwelen en geld gestolen bij inbraak

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Schansdijkstraat in As maakten inbrekers juwelen en geld buit. Der diefstal werd gisteren gepleegd.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Oudsbergen - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Oudsbergen - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Habraken overleden

Donderdag 7 januari 2021
Oudsbergen - Madeleine Habraken overledenDinsdag is de uit Opglabbeek afkomstige en in Zutendaal woonachtige Madeleine Habraken overleden, de echtgenote van Emiel Coninx. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Moutainbiker omgekomen

Woensdag 6 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een 58-jarige moutainbiker dood aangetroffen op het fietspad op de Opitterkiezel in Bree. De man was tegen een paaltje gereden en zwaar ten val gekomen.

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Tegen paal op E314

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de E314 in Genk een auto tegen een paal beland. De bestuurder is daarbij gewond geraakt. De auto is goed voor de schroot.

Geld en juwelen weg

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Heeldstraat in Genk hebben dieven geld en juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Fiets gestolen aan woning

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Weyenstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Bregit Smeets overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Oudsbergen - Bregit Smeets overledenZondag is Bregit Smeets overleden, de echtgenote van Jaak Aegten. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Meeuwen.

Mina Clerix overleden

Dinsdag 5 januari 2021
Oudsbergen - Mina Clerix overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige en in Peer woonachtige Mina Clerix overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Oudsbergen - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Oudsbergen - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Valse kentekenplaat

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is deze namiddag een auto voor controle uit het verkeer gehaald. De wagen had een duidelijk vervalste kentekenplaat. Men stelde ook vast dat het voertuig niet was ingeschreven, verzekerd of gekeurd. De bestuurder had geen rijbewijs. De auto is in beslag genomen.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rozenkranslaan in Genk botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's. Daarbij is een 43-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt.

Inbraak in werfketen

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag stelde men twee diefstallen vast uit twee werfketen op de Weg naar As en de Rozenkranslaan in Genk. Er zijn bij een inbraak allerlei elektrische werkmaterialen gestolen.

Drugsdealer riskeert zware straf

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Drugsdealer riskeert zware strafEen drugsdealer uit Bree weet op 1 februari welke straf hem te wachten staat. Hij riskeert 18 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Zijn advocaat wil dat zijn cliënt probatieopschorting krijgt. De man, die speed dealde, liep in Heusden-Zolder tegen de lamp. De man had onder meer afnemers in Bocholt en Peer. (PG)

Bertha Waegeneers overleden

Maandag 4 januari 2021
Oudsbergen - Bertha Waegeneers overledenOp Nieuwjaarsdag overleed de in Meeuwen woonachtige Bertha Waegeneers, de echtgenote van Julien Vanweser. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Jaak Geerkens overleden

Maandag 4 januari 2021
Oudsbergen - Jaak Geerkens overledenIn WZC Kimpenhof in Opglabbeek is zaterdag Jaak Geerkens overleden, de echtgenoot van Lieske Baeten. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Rouwadres: fam. Geerkens - Baeten, Weg naar Zwartberg 127, 3660 Opglabbeek.
Oudsbergen - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)

Vrouw (76) gewond bij botsing

Zondag 3 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's. Een 76-jarige vrouw uit Zutendaal raakte daarbij gewond.

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Oudsbergen - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jan Gielen overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Oudsbergen - Jan Gielen overledenDonderdag is Jan Gielen overleden, de weduwnaar van de in oktober 2020 overleden Gertrude Willems. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Gielen - Cuppens, Kreemersstraat 41 3660 Opglabbeek.

Albert De Ridder overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Oudsbergen - Albert De Ridder overledenOp 27 december overleed de uit Opglabbeek afkomstige en in Houthalen woonachtige Albert De Ridder, de echtgenoot van Maria Valladolid. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Stiena Voortmans overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Oudsbergen - Stiena Voortmans overledenWoensdag is de uit Gruitrode afkomstige en in Bocholt woonachtige Stiena Voortmans overleden, de echtgenote van Jef Kiggen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen.

Geweld tegen politie

Vrijdag 1 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Carma heeft op oudejaar in Genk een 18-jarige opgepakt voor openbare dronkenschap. Hij moest zijn roes uitslapen in de cel. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor geweld tegen de politie.

Vuurwerk in beslag genomen

Vrijdag 1 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Vuurwerk in beslag genomenDe politie Maasland heeft gisterenavond in de Komweg in Neeroeteren meerdere dozen met vuurwerk in beslag genomen. Rond middernacht kwam de politie uit op een feestje in een woning aan de Akkerstraat in Neeroeteren. Daar zijn negen corona-pv's opgesteld.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Oudsbergen - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen