Het overige nieuws

Maria Schreurs overleden

Zaterdag 30 april 2016
Tongeren - Maria Schreurs overledenMaandag overleed Maria Schreurs, de weduwe van Martin Raeven. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Yvette Debay overleden

Zaterdag 30 april 2016
Op 22 april overleed de uit Overrepen afkomstige Yvette Debay in Heusden-Zolder.. Zij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Avondmarkt op woensdag 4 mei

Vrijdag 29 april 2016
Woensdag 4 mei zal in Tongeren van 18 tot 22 uur de avondmarkt plaatsvinden. Die vervangt de donderdagmarkt omdat het donderdag 5 mei een feestdag is (O.H.Hemelvaart). Vele winkels houden dan hun deuren open tot 20 uur.

François Knapen overleden

Vrijdag 29 april 2016
Op 20 april overleed François Knapen, de weduwnaar van Marga Kosak. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Eliane Tits overleden

Vrijdag 29 april 2016
Maandag is Eliane Tits overleden, de echtgenote van Jef Skibowski. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Thérèse Smets overleden

Donderdag 28 april 2016
Tongeren - Thérèse Smets overledenIn WZC De Motten is gisteren Thérèse Smets overleden, de weduwe van Servaes Gielen. Zij was 90 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kapel van Ketsingen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jo Simons overleden

Donderdag 28 april 2016
Tongeren - Jo Simons overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Jo Simons overleden, de echtgenote van Jos Remans. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.

Marcel Gregoire overleden

Woensdag 27 april 2016
Tongeren - Marcel Gregoire overledenOp 15 april overleed Marcel Gregoire, de echtgenoot van Godelieve Wintmolders. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
De Vermeulenstraat werd terug opengesteld voor voetgangers en fietsers. De parking langs het stadsarchief is terug bereikbaar voor voertuigen via de Sint-Maternuswal. Dat meldt het stadsbestuur.

Bvba Jadoulle opgericht

Dinsdag 26 april 2016
Tongenaar Yves Jadoulle heeft de bvba Jadoulle opgericht met zetel aan de Heurstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap is onder meer het uitvoeren van grondwerken, afbraak- en sloopwerken én de huur en verhuur van machines.

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Tongeren - Kerkuil overleeft schuurbrandZoomIn het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Tongeren - Mandaat politiechef Verlackt verlengdZoomDe politieraad van Tongeren-Herstappe heeft vanavond het mandaat van korpschef Tony Verlackt met een termijn van vijf jaar verlengd.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.

Maggy Jorissen overleden

Maandag 25 april 2016
Tongeren - Maggy Jorissen overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Maggy Jorissen overleden, de weduwe van Jos Larondelle. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Runkst-Hasselt.

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.

Marleen Put overleden

Zondag 24 april 2016
Tongeren - Marleen Put overledenVrijdag is Marleen Put overleden, de echtgenote van Frank Pauly. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-21 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen.

De republiek

Zondag 24 april 2016


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains

Wally Vroonen overleden

Zaterdag 23 april 2016
Tongeren - Wally Vroonen overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige Willy Vroonen overleden, de echtgenoot van Nicole Pexsters. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Joseph Fransen overleden

Zaterdag 23 april 2016
Tongeren - Joseph Fransen overledenDinsdag is in Hasselt de uit Tongeren afkomstige dokter Joseph Fransen overleden, de echtgenoot van Mieke Allard. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De bijzetting in het familiegraf in Tongeren vindt in besloten familiekring plaats.
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor nepmails

Vrijdag 22 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie een mail krijgt van 'Intrum Justitia' met als onderwerp 'Intrum Justitia' of 'openstaande factuur' moet goed opletten. Het gaat om valse mails met een bijlage (factuur) of een link (download factuur) die kwaadaardige software bevat. Open deze bijlage of link niet, zegt de politiezone Noordoost Limburg.
"We blijven waarschuwen, omdat er nog altijd personen zijn die deze bijlage of link wel openen en zo hun pc met een virus besmetten. Dit virus is een zogeheten Cryptolocker, een vorm van malware dat de bestanden op een computer als het ware gijzelt. Tegen betaling wordt de computer weer vrijgegeven", luidt het.
Advies: verwijder de mail, maak geen geld over en open vooral de bijlage of link niet.

Jean Peuskens overleden

Vrijdag 22 april 2016
Tongeren - Jean Peuskens overledenWoensdag is Jean Peuskens overleden. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uiitvaartcentrum Debay.

Ten strijde tegen de hondendrol

Donderdag 21 april 2016
Vandaag gelezen
Burgemeester Manuela Carmena van Madrid heeft genoeg van honden die de stoepen, parken en andere publieke ruimtes bevuilen. De baasjes zullen versteld staan van de nieuwe regels, zegt ze. De minimumboete voor clandestien gelegde en niet opgeruimde hondendrollen is 751 euro. Wie dat geld niet heeft, mag de boete afkopen door in het weekeinde een werkstraf te doen, zoals vegen of ander schoonmaakwerk.
In de Madrileense voorstad Brunete hebben ze het anders aangepakt. Daar hielden toezichthouders (…) Het hele nieuwsbericht

Johny Bastiaens overleden

Donderdag 21 april 2016
Zaterdag is Johny Bastiaens overleden. Hij was 48 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Lisette Licki overleden

Donderdag 21 april 2016
Dinsdag is Lisette Licki overleden, de echtgenote van Polly Nicolaes. Zij was 68 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof de woning Vrerenstraat 59 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 16a82ca. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 16.400 euro.

Marie-Louise Roggen overleden

Maandag 18 april 2016
Tongeren - Marie-Louise Roggen overledenGisteren is Marie-Louise Roggen overleden, de weduwe van François Lysens. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (18 uur) is er een avondwake in dezelfde kerk.

Josée Arnols overleden

Maandag 18 april 2016
Tongeren - Josée Arnols overledenZaterdag is Josée Arnols overleden, de weduwe van René Liebens. Zij was 95 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 47 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 19%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Tongeren - Openingsconcert KroningsfeestenZoomOp zondagavond 1 mei vindt om 20 uur het Openingsconcert plaats van de 18de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten. Het is een organisatie van het Kroningscomité, Musica Sacra, parochie en kerkfabriek OLV Geboorte en het bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden 12 nieuwe Kroningsliederen vertolkt. Deze liederen maken ook deel uit van de nieuwe dubbel CD “Beeld van Geluk – Kroning 2016” die dan zal worden voorgesteld.
Het tweede deel staat in het teken van (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof het woon- en handelshuis gelegen Bilzersteenweg 392 openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 6a12ca en heeft een KI van 1095 euro.
De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is nog altijd minder dan 275.000 euro, meldt TVL. In 13 Limburgse gemeenten (Lommel, Hamont-Achel, Overpelt, Peer, Meeuwen-Gruitrode, Beringen, As, Leopoldsburg, Tongeren, Halen, Gingelom, Heers, Heusden-Zolder) kan je gemiddeld nog voor minder dan 200.000 euro een huis kopen. Dat blijkt een onderzoek van het economisch magazine Trends. Limburg is de enige Vlaamse provincie waar je op het hele grondgebied gemiddeld nooit meer dan 275.000 euro betaalt voor een woonhuis.
Bij 119 verkeersongevallen in Tongeren zijn vorig jaar 179 slachtoffers gevallen: 2 doden, 14 zwaargewonden en 163 lichtgewonden.

Godelieve Bertrand overleden

Zaterdag 16 april 2016
Tongeren - Godelieve Bertrand overledenOp 9 april overleed in Ibiza Godelieve Bertrand. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 23 april (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag 22 april (19 uur) is er daar een avondwake.

Flitsmarathon volgende week

Vrijdag 15 april 2016
Het is maar dat je 't weet
In veel landen lanceert de politie op woensdag en donderdag van volgende week een flitsmarathon. Ook in ons land!
Vanaf 22 april start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. Elke woensdag - en dit tot het einde van het schooljaar - staat de sportdienst op die buurtpleinen klaar met telkens andere sportmaterialen om jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar een sportieve namiddag te bezorgen. De activiteiten zijn gratis (inclusief verzekering) en voor iedereen toegankelijk.
Paspoel: 13.30 tot 14.50 uur
Nieuw-Tongeren: 15.10 tot 16.30 uur
De buurtsportkalender is te verkrijgen bij de sportdienst: sportdienst[!]stadtongeren.be of 012 80 02 34.

Toiletten maar geen riolering

Donderdag 14 april 2016
Vandaag gelezen
India bouwt in hoog tempo toiletten, maar riolering ontbreekt. Sinds de campagne Swachh Bharat (Clean India) van start ging in 2014 zijn er meer dan vijf miljoen toiletten gebouwd. Uit een recent onderzoek van de overheid blijkt echter dat in veel dorpen geen goede afvoer van afvalwater is geregeld. In veel steden kan de riolering de hoeveelheid afvalwater niet aan, en worden de gemeenschappelijke toiletten niet goed schoongemaakt. Milieuactiviste Sunita Narain: "Het probleem is dat we toiletten met (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (76)

Dinsdag 12 april 2016
Tongeren - Smiley (76)ZoomEmilie Boogers maakte deze smiley-foto in Zuid-Afrika, op de panoramische route bij de 3 Rondavels.

De uitvinding van rock-'n-roll

Dinsdag 12 april 2016


Vandaag is het al 62 jaar geleden dat Bill Haley & His Comets ‘Rock Around The Clock’ opnamen. Je zou kunnen zeggen dat daarmee de rock-‘n-roll werd uitgevonden, maar volgens de Jukeboxkalender klopt dat niet helemaal. In elk geval werd het een van de meest verkochte plaatjes aller tijden. En dat terwijl het eigenlijk een cover was en oorspronkelijk alleen maar op een B-kantje verscheen.
Vanaf vandaag is er een omleiding voorzien voor het verkeer richting Maastricht. Het verkeer wordt via de rotonde omgeleid over Kleine Spouwen, Mopertingen en Veldwezelt. Voor het verkeer dat vanuit Maastricht richting Tongeren rijdt is er geen omleiding. Deze rijrichting blijft gewoon open.
Op 4 april startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste fase van de vernieuwing van de Maastrichtersteenweg in Riemst. Uiterlijk eind dit jaar zullen de werken (fase 1 + 2) afgerond zijn.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 25%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf. In het kader van de SLim-controleacties van afgelopen weekend werd er 20 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Frank Degraen overleden

Maandag 11 april 2016
Tongeren - Frank Degraen overledenFrank Degraen, 46 jaar, die vrijdag 8 juli omkwam bij een verkeersongeval in Bilzen, wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Vreren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Benefiet voor Bob Vanaken

Maandag 11 april 2016
Zaterdag 16 april wordt in cultuurcentrum De Velinx een benefiet georganiseerd ten voordele van Bob Vanaken, een 41-jarige leerkracht uit ’s Herenelderen. Vorige zomer werd hij getroffen door een herseninfact. De avond wordt georganiseerd door zijn collega’s van de middelbare school IKSO Hoeselt, waar hij Frans en geschiedenis onderwijst. Momenteel revalideert Bob nog steeds in het ziekenhuis Pellenberg van UZ Leuven. De opbrengst gaat naar de aankoop van een traplift voor zijn huis  Kaarten bestellen kan via: Fabienne Libens - 0470 19 24 59, via de school IKSO - 089 41 44 24 of via Pastoor De Man.
Vandaag gelezen
De enige radiotherapiemachine in heel Oeganda is stuk. De machine, die uit 1995 dateert, is waarschijnlijk niet meer te repareren, zegt directeur Jackson Orem van het kankerinstituut in het ziekenhuis van Mulago. Kankerpatiënten die bestraling nodig hebben moeten wachten tot er volgend jaar een nieuwe machine wordt geïnstalleerd, of uitwijken naar Kenia - mits ze dat kunnen betalen.
Vorig jaar werden 44.000 nieuwe patiënten geregistreerd - uit Oeganda, maar ook uit omringende landen die zelf de apparatuur niet hebben. Volgens het ziekenhuis wordt 75 procent van hen getroffen door het feit dat de machine nu kapot is. (Bron: ii.nl)

Contractbreuk door ziekte

Vrijdag 8 april 2016
Tribunaliteiten
"Je kan misschien aan de greep van mensen ontsnappen, maar niet aan de greep van een stuk papier waarop je handtekening staat", schreef de Vlaamse auteur Ward Ruyslinck. Dat ondervond een dame die samen met haar man aan de kust een handelszaak overnam om er een horecazaak te openen. Na de ondertekening van het contract kreeg zij van haar dokter te horen dat bij de verwijdering van twee huidvlekken een agressieve huidkanker was vastgesteld. Vijf jaar eerder had zij hier ook al mee te maken. Een chirurgisch (…) Het hele nieuwsbericht

Maike Raskin overleden

Donderdag 7 april 2016
Tongeren - Maike Raskin overledenDinsdag is Maike Raskin overleden, de weduwe van Jean Vrancken en uitbaatster van Hotel Chemin de Fer. Zij was 80 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Paula Ghysens overleden

Donderdag 7 april 2016
Tongeren - Paula Ghysens overledenMaandag is de uit Piringen afkomstige Paula Ghysens overleden, de weduwe van Jean Tielen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Jesseren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Limburg 192 faillissementen, een daling met 22,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was het grootst in de zakelijke dienstverlening, de transportsector en de bouw. De horeca blijft het zwakke broertje.

Wie en wanneer?

Woensdag 6 april 2016
Tongeren - Wie en wanneer?ZoomEen foto van een trouwstoet(je)... Op de voorgrond een STOP-verkeersbord, op de achtergrond een oude boerderij. Rechts een nauwelijks zichtbare hoek van een gebouw met reclameplaten voor "BUTAGAZ" en - vermoedelijk, want moeilijk te lezen - KINDERWAGENS. Deze foto dook in Eksel op in het archief van een voormalig pastoor. Wie herkent deze plek, en om welke mensen zou het gaan? Je mag op dit bericht hieronder reageren of je tip mailen naar redactie[!]internetgazet.be, wij sturen die dan door naar de onderzoekers in Hechtel-Eksel.

Marie-José Konings overleden

Woensdag 6 april 2016
Tongeren - Marie-José Konings overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Marie-José Konings overleden, de echtgenote van Jozef Noens. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Borgloon-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Morgennamiddag wordt in café Lido het handelspand met woonst gelegen Klein-Malstraat 36 openbaar verkocht na hoger bod. Het pand staat op een perceel van 14a31ca en heeft een KI van 3380 euro. Na het hoger bod is de inzetprijs gebracht op 125.000 euro.

Bvba C-A-S opgericht

Dinsdag 5 april 2016
Christophe Cleusen en Sarah Priori, beiden uit Tongeren, hebben de bvba C-A-S opgericht. Deze bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro en is gevestigd aan de Bilzersteenweg in Tongeren. Doel van de vennootschap is onder meer de uitbating van zonnebanken, groot- en kleinhandel in sieraden, gezondheidsproducten en  schoonheidsproducten.

Gerard Croughs overleden

Dinsdag 5 april 2016
Tongeren - Gerard Croughs overledenZaterdag is Gerard Croughs overleden, de echtgenoot van Clera Hofmans. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Hélène Merciny overleden

Maandag 4 april 2016
Tongeren - Hélène Merciny overledenVandaag is Hélène Merciny overleden, de echtgenote van Marcel Limère. Zij was 87 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Stad verkoopt bouwgronden

Maandag 4 april 2016
De stad Tongeren verkoopt vier bouwgronden voor residentiële halfopen bebouwing. De loten zijn gelegen in de Beemdstraat - een doodlopende straat vlakbij 'De Kevie', met toegang tot het pad dat naar het natuurpark leidt. De toegelaten constructie is een gezinswoning met twee bouwlagen (gelijkvloers en verdieping) met zuidgerichte tuinen. Drie loten kosten 75.000 euro, het vierde 80.000 euro. Meer info: www.goed-gevonden.be
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 56 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 12 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 33 ademtesten af, waarvan er 5 (of 15%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louise Theunens overleden

Zaterdag 2 april 2016
Tongeren - Louise Theunens overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Louise Theunens overleden, de weduwe van Albert Vandersmissen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Kerniel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Lucie Moureaux overleden

Zaterdag 2 april 2016
Tongeren - Lucie Moureaux overledenGisteren is Lucie Moureaux overleden, de levensgezel van wijlen Lambert Schoubben. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop