Het overige nieuws

Beringen - Defecte vrachtwagen zorgt voor grote fileZoom
FLASH 11u15 Op de E313 in Beringen richting Hasselt staat een defecte vrachtwagen. De rechterrijstrook is versperd. Door de werken en de versmalde rijstroken zorgt dit voor een extra lange file met bijna een uur vertraging.
UPDATE 17u de vertraging is ondertussen genormaliseerd.
Beringen - Klein koolwitje is meest gespotZoomOok dit jaar staat het klein koolwitje op nummer 1 van meest gespotte vlinder in de Limburgse tuinen tijdens het vlindertelweekend. Weliswaar kunnen de tellingen nog tot vrijdag worden doorgegeven. Op twee staat nu het groot koolwitje en het boomblauwtje heeft de grootste sprong voorwaarts gemaakt, van 11 naar 3. (Foto Pierre Rutten)
Beringen - St.-Sebastiaanstraat Lummen afgeslotenZoomWegens het uitvoeren van herstellingswerken aan de brug zal de Sint-Sebastiaanstraat in Lummen afgesloten worden tot en met 31 augustus. Ter plaatse zal een omleiding voorzien worden. Verkeer dat vanuit Paal via de Maalbeekstraat naar Gestel wil, moet rechtsomkeer maken.

Bedrijfsinbraak in Paal

Maandag 30 juli 2018
Beringen - Bedrijfsinbraak in PaalDieven drongen binnen in een bedrijf aan de Schemkensstraat in Paal. Om binnen te geraken maakten ze een gat in het dak. Er zijn machine-onderdelen gestolen.

Groeten uit L'escala

Maandag 30 juli 2018
Vakantiefoto
Beringen - Groeten uit L'escalaZoomRonny Myny doet de groeten aan het thuisfront vanop een Spaanse camping. Stuur ook uw vakantiefoto naar beringen[!]internetgazet.be

Dorstigen laven!

Maandag 30 juli 2018
Vandaag gezien
Beringen - Dorstigen laven!ZoomDe dorstigen laven is een werk van barmhartigheid. De vogels kunnen bij deze hitte nog altijd wat extra water gebruiken. Je krijgt er een mooi schouwspel voor terug. Bij Dirk Dekens kunnen ze zelfs kiezen tussen cola en palm!
Dorstigen laven!
Zoom

Zilver voor Zora en Jutta

Maandag 30 juli 2018
Ploeg in de kijker
Beringen - Zilver voor Zora en JuttaZoomZora Poels en Jutta Linssen zetten niet alleen in de sporthal van Bepavoc topprestaties neer maar ook in het beachvolleybal zijn ze sterren. Zo werden ze knap 2de op het Vlaams Kampioenschap U16. Op 9 augustus zullen zij op het strand van Knokke strijden voor de Belgische titel.

Harley Days Leopoldsburg

Maandag 30 juli 2018
Beringen - Harley Days LeopoldsburgZoomAfgelopen weekend waren er in Leopoldsburg weer de Harley Days en dat was ook goed te merken in Beringen. We zagen verschillende deelnemers richting onze buurgemeente trekken. Ook verbleef een aantal deelnemers hier in hotels of B&B's. Een fotoverslag zie je bij onze collega's van de Internetgazet Leopoldsburg.

Amandus Reykers overleden

Maandag 30 juli 2018
Beringen - Amandus Reykers overledenGisteren is Amandus Reykers overleden, de echtgenoot van Lydia Vermeyen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Nipt verlies voor Belgian LionsOp het EK basketbal heeft België zijn derde groepswedstrijd tegen Estland met het kleinste verschil verloren:. 71-70. Bij de rust stonden de jonge Lions nog 10 punten voor maar in de slotfase lukte niets meer en deed een driepunter van de Esten hen de das om. Ferre Vanderhoydonck moest net als Vincent Gielen en Edouard Madoki op de bank blijven. Vandaag is het rustdag.

Dit zijn de boosdoeners

Maandag 30 juli 2018
Beringen - Dit zijn de boosdoenersZoomDeze nachtvlinders zijn de schrik van elke buxusliefhebber: buxusmotten. Meestal zijn ze overwegend wit met een donkere rand (foto links), maar er bestaat ook een zeldzame donkere variant (rechts) die zich gisteren tijdens de vlindertelling kwam tonen. Voor de buxusstruik zelf maakt het niets uit, die is toch de pineut...(Pïerre Rutten) UPDATE Hieronder een foto van de rups van de buxusmot. Het is de rups die uit de eitjes van de mot komt en alle buxus opvreet. (Foto Marcella Stappers)
Dit zijn de boosdoeners
Zoom
Beringen - FC Paal-Tervant en KVK uit de bekerIn de Beker van België is FC Paal-Tervant uitgebekerd na 0-4 verlies tegen Sint-Lenaarts. Ook KVK Beringen ligt uit de Beker. Het speelde 2-2 tegen Witgoor Dessel maar ging onderuit bij d (…) Het hele nieuwsbericht

Goud voor Lena en Bèr

Zondag 29 juli 2018
Beringen - Goud voor Lena en BèrZoomMaria Jacobs (roepnaam Lena) en Hubert Vranckx (Bèr) vierden gisteren hun gouden bruiloft en werden in de bloemetjes gezet door burgemeester Maurice Webers. Lena, geboren in Koersel in 1947 en Bèr, geboren in Schaffen in 1944, leerden elkaar kennen op het trouwfeest van de broer van Bèr, Lena was er gevraagd om te helpen met opdienen en afwassen. Ze huwden in 1968 in Koersel en woonden eerst 4 jaar in een huurwoning in de Schomstraat. Vandaar trokken ze naar de Noord-Ooststraat. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Goud voor Lena en BèrGoud voor Lena en Bèr
Zoom

Goud voor Pieter Timmers

Zondag 29 juli 2018
Op de Belgische zwemkampioenschappen per leeftijdscategorie heeft Pieter Timmers zaterdag de 100 meter vrije slag gewonnen. De olympische vicekampioen tikte aan in 49.96, voor Sebastien De Meulemeester (51.48) en Lorenz Weiremans (51.61). Net als Timmers kwamen die in Charleroi de conditie testen voor ze naar het EK in Glasgow afreizen.
Beringen - Briljanten bruiloft voor Coleta en HenriZoomHenri Janssens (86), geboren in Beringen, en Coleta Lemmens (84), geboren in Lummen, vierden vrijdag hun vijfenzestigste huwelijksverjaardag. Het briljanten paar uit de Steenovenstraat in Koersel werd door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Burgemeester Maurice Webers schetste de levensloop van het paar en ze kregen van het stadsbestuur een hapje en een drankje aangeboden en enkele geschenken. Henri en Coleta delen dus al 65 jaar hun lief en leed. De jubilarissen zijn het liefst thuis. Bij mooi weer (…) Het hele nieuwsbericht
Briljanten bruiloft voor Coleta en HenriBriljanten bruiloft voor Coleta en Henri
Briljanten bruiloft voor Coleta en HenriBriljanten bruiloft voor Coleta en Henri
Zoom

Martha Sika overleden

Zaterdag 28 juli 2018
Beringen - Martha Sika overledenGisteren is Martha Sika overleden, de weduwe van Wladek Pietrzak. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: Li-No-El

Zaterdag 28 juli 2018
Li-No-El: dat is de naam van de bvba Starter die door Brecht Lippens uit Beringen werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Groenhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van ramen en deuren, algemene bouwwerkzaamheden én de aanleg van waterdistributienetten en rioleringen.

Nieuwe bvba: B-Bkr

Zaterdag 28 juli 2018
Mustafa Sonkaya uit Beringen heeft de bvba Starter B-Bkr opgericht met zetel in Het Hof. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 2.500 euro.

Een beetje verkoeling

Zaterdag 28 juli 2018
Weerbericht
Beringen - Een beetje verkoelingEen omvangrijke depressie met kern ten zuiden van IJsland duwt storingen richting onze streken. Vandaag trekt een dergelijke storing over onze regio, morgen schuift er een ten westen van onze streken. We blijven echter in de relatief warme lucht vertoeven, waarbij de temperaturen aanhoudend zomers zijn en waardoor de hittegolf nog steeds aanhoudt. De volgende dagen is het rustig en meestal droog zomerweer met zomerse temperaturen. Vandaag trekt een storing van west naar oost doorheen de regio met enkele buien en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Graafmachine van zes ton gestolen
Dieven zijn aan de haal gegaan met een graafmachine van zes ton. Die stond op een werf voor de werken van de E313. De schade voor de aannemer loopt al snel op tot 60.000 euro. De politie is een onderzoek gestart. Van de daders ontbreekt momenteel elk spoor.


be-Mine bij zonsondergang

Zaterdag 28 juli 2018
Lens op Beringen
Beringen - be-Mine bij zonsondergangZoomDe avonturenberg op be-MINE is een fantastische plek om foto's te maken van de zonsondergang. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Verkoeling

Zaterdag 28 juli 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - VerkoelingZoomDe het zomer van 2018 is vandaag ook de inspiratie van Edith en Lambert.

De nieuwe cité

Zaterdag 28 juli 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De nieuwe citéZoomDe komst van de mijn zorgde vorige eeuw voor ingrijpende veranderingen op het landschap in Koersel, Beverlo en Tervant. Hier zie je nog de aanleg van de cité.

De hete zomer van 1976

Zaterdag 28 juli 2018
Uit de oude doos
Beringen - De hete zomer van 1976ZoomMet de hittegolf van afgelopen dagen gaat de zomer van 2018 richting recordzomer van 1976. Toen was het vier maanden aan één stuk heel warm. De ene hittegolf na de andere volgde elkaar op. Weerman Armand Pien blikte op 31 augustus 1976 terug: "De afgelopen zomer is de warmste van de eeuw in Ukkel, met een gemiddelde temperatuur van 19,2°C (normaal : 16,4°C). Ze telt twaalf hittedagen en slechts 23 neerslagdagen in Ukkel (normaal : 48 dagen), het laagste aantal van de eeuw". Volgens huidig weerman Frank Deboosere gaan we het record van 1976 einde deze maand al verbreken. Welke herinneringen heb jij nog aan die hete zomer van 1976?

KVK Beringen tegen Witgoor

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - KVK Beringen tegen WitgoorKVK Beringen trekt zondagnamiddag naar Dessel voor de bekerwedstrijd tegen Witgoor. Aftrap om 16 uur. FC Paal-Tervant ontvangt morgenavond St-Lenaarts.

Lena Winters overleden

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - Lena Winters overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Winters overleden, de weduwe van Harry Scheelen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
 

Appartementsbrand in Beverlo

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - Appartementsbrand in BeverloVanavond is tijdens de afwezigheid van de bewoner brand ontstaan in een appartement aan de Kroonstraat in Beverlo. Het appartement

Politiehond Frey gewond

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - Politiehond Frey gewondZoomFrey, de politiehond van onze politiezone, werd tijdens een wandeling aangevallen door een pitbull. De politiehond werd flink toegetakeld en is voorlopig buiten strijd.

Harley Days Leopoldsburg

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - Harley Days LeopoldsburgZoomIn Leopoldsburg worden dit weekend de Harley Days georganiseerd. Dat wil zeggen dat zaterdag het centrum van Leopoldsburg is afgesloten van 9u tot 22u. Je moet er rekening houden met een omleiding.

Opening Lunchmine

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - Opening LunchmineZoomWitse Sels en Maaike van Beek openden in Beverlo-dorp 45 een broodjeszaak. Lunchmine verwijst naar de mijn van Beringen. Je kan er koude, warme en speciale broodjes, hamburgers, koude schotels afhalen of consumeren in de verbruikszaal.(Patrick Knuyt)
Beringen - Verbod: geen water uit beken of rivierenZoomDe aanhoudende droogte treft ook de waterlopen in Limburg. De gouverneur heeft dan ook besloten om met onmiddellijke ingang een captatieverbod uit te vaardigen op de onbevaarbare waterlopen in Limburg. Er mag dus geen water uit deze waterlopen geput worden, met uitzondering voor het eigen vee dat buiten staat. Voor de tuin- en landbouw zijn er een aantal alternatieven. Meer info op www.crisis-limburg.be

Code Rood!

Vrijdag 27 juli 2018
Beringen - Code Rood!ZoomHet Agentschap Natuur en Bos raadt af om natuurgebieden te bezoeken in de provincies Antwerpen en Limburg. Daar geldt brandfase rood. Dat betekent dat het er extreem droog en brandgevaarlijk is. "Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden", luidt het. Beheerders en brandweer zijn er zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er worden extra materieel en mankracht ingezet en de brandtorens worden overdag bemand. In Beringen gaat het om de vallei van de Zwarte Beek en de terril.

Ondertussen, in Lourdes...

Donderdag 26 juli 2018
Beringen - Ondertussen, in Lourdes...ZoomDe Mijnwerkers-Brancardiers uit Paal zijn nog altijd op bedevaart in Lourdes. Een uitgebreid verslag kan je lezen op Paalonline.

Nieuwe bvba: Kwantico

Donderdag 26 juli 2018
Christophe en Olivier Vanderhaeghen én Nathalie Ceyfs, allen uit Koersel, hebben de bvba Kwantico opgericht met zetel aan de Orgelwinningstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van geneesmiddelen en computerconsultancy-activiteiten.

Ondertussen, op Zaventem...

Donderdag 26 juli 2018
Beringen - Ondertussen, op Zaventem...ZoomKomt daar al eens een regenwolk langs, raakt meteen heel het vliegverkeer in de war. Een cartoon van Fobie!

Warmterecord!

Donderdag 26 juli 2018
Vandaag gezien
Beringen - Warmterecord!ZoomDe temperatuur in Ukkel heeft voor de derde dag op rij de kaap van 30 graden bereikt. Daardoor kunnen we nu officieel spreken van een hittegolf in het land. En nooit eerder werd er op 26 juli in ons land een hogere temperatuur gemeten. Ukkel ging tot 35° om 17u! Jan Caubergs, doet al jaren officiële metingen en noteerde vandaag in Koersel 39°, een absoluut record! Gaan we morgen nog een graadje hoger? (Foto Patrick Knuyt)

Mag ik sproeien of niet?

Donderdag 26 juli 2018
Beringen - Mag ik sproeien of niet?ZoomDoor de meteorologische en hydrologische omstandigheden in Limburg en omdat de aanhoudende droogte kan leiden tot moeilijkheden voor een normale waterbedeling, werd het ingestelde verbod op het gebruik van water uit het publieke drinkwaternet voor bepaalde doeleinden uitgebreid naar regen- en grondwater. Toch zitten nog veel mensen met vragen wat mag en niet mag. Alle info vind je netjes terug op deze website: www.crisis-limburg.be.

Diefstal uit kelder

Donderdag 26 juli 2018
Beringen - Diefstal uit kelderDieven gingen aan de haal met een hele reeks spullen uit de kelder van een appartement in de Kroonstraat in Beverlo.

Eindelijk regen?

Donderdag 26 juli 2018
Vandaag gezien
Beringen - Eindelijk regen?ZoomRalf Oehme kon vanavond rond 17u in Paal deze mooie foto maken van een onweer. Eigenaardig genoeg bleef het droog in Paal en Beringen-centrum. In Beverlo en Koersel kregen ze wel een flinke bui met de nodige afkoeling.

Rosette Colling overleden

Donderdag 26 juli 2018
Beringen - Rosette Colling overledenGisteren is Rosette Colling overleden, de echtgenote van Marcel Put. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Er zijn geen zekerheden meer

Donderdag 26 juli 2018
Het is maar dat je 't weet
"Binnen twee of drie jaar kunnen we kijken naar bewegende beelden en toespraken zonder dat iemand in staat is om te vertellen of ze echt zijn of verzinsels. (...) Aan de universiteit van Stanford hebben onderzoekers via artificiële intelligentie (A.I.) hoofdbewegingen, de oogopslag en het oogknipperen gemanipuleerd, waardoor computergegenereerde video's ontstaan die moeilijk van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. 'Deepfakes' kunnen via A.I. een politicus woorden laten zeggen die hij in werkelijkheid nooit gezegd heeft."
(Financial Times)

'Gokken neemt toe'

Donderdag 26 juli 2018
Beringen - 'Gokken neemt toe'ZoomHet online gokken neemt toe, schrijven enkele kranten vandaag. Tijdens het voorbije WK voetbal werd er 334 miljoen euro ingezet. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon, want de nieuwe voetbalcompetitie staat in de startblokken!

KVK Beringen - Hades 1-1

Woensdag 25 juli 2018
Beringen - KVK Beringen - Hades 1-1In een oefenwedstrijd hebben KVK Beringen en Hades 1-1 gelijk gespeeld. Grondelaers scoorde voor kVK.
Beringen - Inbraken in Hoogstraat en LaarbemdewegDe politie kreeg melding van een woninginbraak in de Hoogstraat en aan de Laarbemdeweg. Of de daders op de twee plaatsen buit konden maken is niet geweten.

Code 'Rood' aan de Noordzee...

Woensdag 25 juli 2018
Beringen - Code 'Rood' aan de Noordzee...Zoom...gezien door Fobie.
Vanaf vandaag mag je tussen 8 en 20 uur ook geen grond- of regenwater (!) meer gebruiken voor het besproeien van grasperken en tuinen. Dat heeft de gouverneur beslist na een vergadering met experten over de droogteproblematiek.

Nederlander (41) veroordeeld

Woensdag 25 juli 2018
Beringen - Nederlander (41)  veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 41-jarige inwoner uit het Nederlands-Limburgse  Hoensbroek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 effectief. De man had tussen maart 2017 en maart 2018 in totaal 109 industriële batterijen uit zendmasten gestolen. Hij kon daar aan geraken dank zij een sleutel, die hij bij zijn voormalige werkgever - een bedrijf dat dergelijke antennes bouwt - had gestolen. Bij een diefstal in Bilzen, waarbij hij door bewakingscamera's werd gefilmd, werd hij opgepakt. (PG)

Rijksregister lag plat

Woensdag 25 juli 2018
In de late voormiddag waren er in het hele land problemen met het rijksregister. Dat was - door de hitte? - uitgevallen. Daardoor konden gemeenten gedurende enkele uren geen identiteitskaarten of rijbewijzen uitreiken. Sinds 14.30u zijn de problemen opgelost.

Avant-première Dogman in Roxy

Woensdag 25 juli 2018
Beringen - Avant-première Dogman in RoxyZoom
De vriendelijke hondenkapper Marcello wordt tot het uiterste gedreven als hij in aanraking komt met de plaatselijke maffia.
‘Dogman’, is een sublieme ‘urban western’ van de Italiaan Matteo Garrone (Gomorra). Dé revelatie op het voorbije Filmfestival van Cannes. Hij is maandagavond te zien bij ElaN Filmavonden om 20u30.

Ingemaakte zoetzure augurken

Woensdag 25 juli 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Ingemaakte zoetzure augurkenZoomDaar is ze dan, de zon. Het ideale weer dat onze groentjes in onze serre goed doen groeien. Zo hebben we ook 3 augurkenplantjes staan. Deze zijn meer dan content met zo'n hitte. Een rauwe augurk heeft veel weg van een komkommer, enkel niet zo een doorgesproken smaak. Wat doe je al met zo een augurk, veel kan je er niet mee doen, want rauw worden ze zelden gegeten. Soep kan je ervan maken maar de bekendste manier is natuurlijk ingemaakt. Wij vinden de augurken uit de winkel nogal vrij zuur. Zo zuur dat mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder en fietser gewond

Dinsdag 24 juli 2018
Beringen - Motorrijder en fietser gewondIn de Buitingstraat in Paal raakten deze namiddag een auto en een motorrijder uit Zonhoven in een aanrijding betrokken. De motorrijder is daarbij gewond geraakt. Gisterenavond raakte een fietser uit Leopoldsburg gewond toen hij door een voertuig werd aangereden op de Nieuwendijk in Stal. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Een reus van een zwam!

Dinsdag 24 juli 2018
Vandaag gezien
Beringen - Een reus van een zwam!ZoomDit is een zwavelzwam en een heel erg groot exemplaar. Een zwavelzwam is een grote houtzwam die is opgebouwd uit een toef vlezige spatelvormige hoeden. De kleuren gaan van wit naar gele en oranje tinten. Oude exemplaren brokkelen af in de vorm van geitenkaas.
De zwavelzwam is een parasiet die zich meestal nestelt op beschadigde plekken van bomen. Meestal op eiken, maar hier komen ze ook voor op dennen. Je kan ze overal in Europa terugvinden.
Zwavelzwammen zijn eetbaar. Het wegnemen van (…) Het hele nieuwsbericht
Op advies van de Vlaamse droogtecommissie vaardigt de gouverneur met onmiddellijke ingang een verbod op de verspilling van leidingwater uit.
Het is verboden om water uit het publieke drinkwaternet te gebruiken:
- voor het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van de normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen en in de gevallen waar het afspuiten in de regelgeving of vergunning is opgelegd;
- voor het vullen of bijvullen van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: huisdierendispensarium

Dinsdag 24 juli 2018
Limburg krijgt een huisdierendispensarium. Dat is een centrum waar je terecht kan met je huisdier voor medische zorgen, wanneer je het zelf niet zo breed hebt. Het centrum komt in Hasselt. Mensen die niet veel geld hebben, kunnen er terecht met hun huisdier voor een kleine bijdrage. De dieren kunnen er verzorgd en gevaccineerd worden. Dat alles wordt gedaan door gewone Limburgse dierenartsen die er een bijdrage voor krijgen, je kan dus ook rekenen op kwalitatieve zorg. Wanneer een baasje tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Gianni Ardu overleden

Dinsdag 24 juli 2018
Beringen - Gianni Ardu overledenOp 20 juli overleed Gianni Ardu, de echtgenoot van Rezie Van Bael. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Buurtbar Corsala afgelast

Dinsdag 24 juli 2018
Beringen - Buurtbar Corsala afgelastZoom
Door de hitte gaat de buurtbar van aanstaande donderdag 26 juli aan woorzorgcentrum Corsala niet door.

Beringen - Tourrenners op weg naar PyreneeënZoomVanmorgen werd de rit in de Ronde van Frankrijk 10 minuten stilgelegd omdat sommige renners pepperspray - volgens andere bronnen traangas - in de ogen hadden gekregen. De Franse politie had dat gebruikt om protesterende boeren uit elkaar te drijven. (Cartoon: Fobie)

Léocadie Ziemlinski overleden

Dinsdag 24 juli 2018
Beringen - Léocadie Ziemlinski overledenGisteren is Léocadie Ziemlinski overleden, de weduwe van Siegfried Nagel. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Het Grote Vlinderweekend

Dinsdag 24 juli 2018
Beringen - Het Grote VlinderweekendZoomNatuurpunt organiseert dit jaar ook weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om een half uurtje in de tuin te lopen en alle vlinders te noteren. De resultaten kan je doorgeven via de website van Natuurpunt. Je kan daar ook een vlindergids bestellen. Natuurpunt Beringen organiseert zondag een vlinderwandeling. Vertrek is om 14u aan de Watersnip.
Beringen - Welk boek neem jij mee op reis?ZoomDe vakantie is een periode dat wij graag eens een extra boek lezen. Op vakantie, nemen we de tijd om eens lekker lui te genieten met een goed boek. In de bib van Beringen vind je natuurlijk dat ultieme boek. De bib van Beringen wil daarom graag weten waar jij op reis gaat. Noteer de titel van je boek op een kaartje ‘Ik ga op reis en neem mee..’ en prik het op de wereldkaart in de bib.

Rita Boeyaert overleden

Maandag 23 juli 2018
Beringen - Rita Boeyaert overledenVandaag is Rita Boeyaert overleden, de echtgenote van Rik Teunkens. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
Alleen bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties mogen vanaf 2021 geen stookolieketels meer worden geplaatst. Maar wie een kapotte ketel heeft, zal toch nog een andere mogen kopen. Dat heeft de bevoegde Vlaamse minister Bart Tommelein beslist na de enorme kritiek die er kwam op de aankondiging van de Vlaamse regering dat er vanaf 2021 geen nieuwe én tweedehands stookolieketels meer mogen worden geplaatst. Wiens ketel kapot gaat, zal nu wel nog altijd een nieuwe kunnen installeren.

Weer slecht jaar voor merels

Maandag 23 juli 2018
Beringen - Weer slecht jaar voor merelsZoomHet ziet er naar uit dat ook dit jaar de merels het slachtoffer worden van een virus. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden via waarnemingen.be en zieke vogels binnen te brengen in een van de vogelopvangcentra om verdere verspreiding af te remmen. Het virus verspreidt zich via muggen en is niet te genezen.
Officieel vastgesteld is het nog niet, maar het lijkt erop dat men voor het derde jaar op rij te maken krijgt met een usutu-uitbraak. De uitbraak komt (…) Het hele nieuwsbericht
Wanneer het terug begint te regenen komt er een muggenplaag aan. Dat zeggen deskundigen. Er waren al veel muggen in de warme lente, maar wanneer er nu, na een hete periode, ineens vochtig weer aankomt, zal dat tot een explosie van muggen leiden, zeggen ze. Bij temperaturen rond de 25 graden kunnen de jonge muggen dan al na twee weken uit het eitje komen en "steekklaar" zijn.

Bromfiets in beslag genomen

Maandag 23 juli 2018
Beringen - Bromfiets in beslag genomenDe politie heeft in de Antwerpsestraat in Diest de bromfiets van een 25-jarige man uit Beringen in beslag genomen. Bij een controle kon de man geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. De bromfiets bleek ook niet ingeschreven bij de dienst voor het Wegverkeer en de bestuurder beschikte niet over een geldig rijbewijs.

Zwembaden en parasols in trek

Maandag 23 juli 2018
De uitbaters van vrijetijdswinkels klagen niet over het warme weer: zwembaden, parasols en ventilatoren gaan vlot over de toonbank.

Brood en spelen

Maandag 23 juli 2018
Vandaag gelezen
"Maar over wat gaat dit eigenlijk? Surrealisme, decadentie, de Efteling voor volwassenen (onder 18 geen toegang!) die in sprookjes geloven, brood en spelen, (dure) opium voor het volk, muzikaal behang, escape from reality, feel-good-television,..."
                             Johan Grauwels over Tomorrowland in Boom

Bescherm je kippen tegen virus

Maandag 23 juli 2018
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Bescherm je kippen tegen virusZoomKippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok! Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.
Wat is de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Fietser (59) gewond bij botsingDe 59-jarige fietser Luc S. uit Beringen raakte gewond bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op de Slachthuiskaai in Hasselt.

Charter Duurzaam Ondernemen

Zondag 22 juli 2018
Na een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 14 Limburgse bedrijven het jaarcertificaat 2018 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het gaat onder meer om Center Parcs (Erperheide), Center Parcs (Vossemeren) Elep (Lommel), Engels Logistics ( Beringen) en Veldeman (Opglabbeek).
Beringen - Mijnwerkers-brancardiers Paal op bedevaartZoomDe Paalse Mijnwerkers-brancardiers zijn ook dit jaar weer met een grote groep present op de jaarlijkse Lourdesbedevaart van het bisdom Limburg. Via Paalonline kan je hun reis uitgebreid volgen.
Mijnwerkers-brancardiers Paal op bedevaartMijnwerkers-brancardiers Paal op bedevaart
Zoom
Beringen - Paalonline zoekt nog deze Rode DuivelsZoomDe winnaars van de Paalonline Rode Duivels Wedstrijd zijn bekend maar ze missen er nog een paar namen. Herken jij jezelf op deze foto's of kan je de contactgegevens van de gefotografeerde bezorgen?  Mail het door aan fotograaf[!]paalonline.be
Paalonline zoekt nog deze Rode DuivelsPaalonline zoekt nog deze Rode DuivelsPaalonline zoekt nog deze Rode DuivelsPaalonline zoekt nog deze Rode Duivels
Zoom
Beringen - Nog even die nationale feestdag...Zoom...op het elan van de Rode Duivels! (Cartoon: Fobie)

Te Deum in Beringen

Zondag 22 juli 2018
Beringen - Te Deum in BeringenZoomVandaag werd in de kerk van Beringen het Te Deum gezongen. Het Te Deum is de jaarlijkse mis ter ere van het Belgisch vorstenpaar. Na afloop werd er nog een receptie aangeboden. Het Te Deum werd gisteren op de nationale feestdag ook in Brussel in aanwezigheid van de Koning en Koningin gezongen.
Te Deum in BeringenTe Deum in Beringen
Te Deum in BeringenTe Deum in Beringen
Zoom

870.880 Limburgers

Zaterdag 21 juli 2018
Op 1 januari telde Limburg 870.880 inwoners, 3.467 meer dan een jaar tevoren. De cijfers per gemeente: Beringen (46.027), Tongeren (31.013), Lommel (34.024), Houthalen-Helchteren (30.589), Neerpelt (17.173), Peer (16.401), Leopoldsburg (15.616), Overpelt (15.468), Hamont-Achel (14.417), Meeuwen-Gruitrode (13.086), Bocholt (13.081), Hechtel-Eksel (12.287) en Opglabbeek (10.329). (Bron: Rijksregister)

De kracht van voetbal

Zaterdag 21 juli 2018
"23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en zijn inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren".
(Burgemeester Dewael van Tongeren, vandaag in zijn toespraak n.a.v. de nationale feestdag)

Meelberg Kermis

Zaterdag 21 juli 2018
Beringen - Meelberg KermisZoomIn de wijk Meelberg in Paal kan je dit weekend kermis vieren. Café P'Ilske organiseert op de parking een kleine maar gezellige wijkkermis. Gisterenavond werd die ingezet met een zettersprijskamp. Vanavond is er live muziek met Daisy & The Diamonds. Zondag gaat de kermis verder vanaf 15u met ook kindergrime en vanaf 18u een  optreden van Musica Dé
Meelberg KermisMeelberg Kermis
Zoom

Gouden bruiloft Maria en Alfons

Zaterdag 21 juli 2018
Beringen - Gouden bruiloft Maria en AlfonsZoomMaria Nijs en Alfons Claes vierden gisteren hun gouden bruiloft. In OC De Buiting werden ze ontvangen door schepen Patrick Witters. Maria werd geboren te Koersel in 1948 en is afkomstig uit de Langeneikenstraat, Alfons komt uit Eversel- Heusden en werd geboren in Hasselt in 1948. Ze leerden elkaar kennen in dancing Van Eynde in Heusden en huwden op 19 juli in Koersel.
Fons begon op zijn 18 de jaar als slagersgast in Deurne. In 1974 kon hij in een superette in Koersel op zelfstandige basis aan de slag. (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Maria en AlfonsGouden bruiloft Maria en AlfonsGouden bruiloft Maria en Alfons
Zoom

Melkpad Koersel

Zaterdag 21 juli 2018
Lens op Beringen
Beringen - Melkpad KoerselZoomIn de reeks 'Lens op Beringen', vandaag een mooi plaatje in de buurt van het Melkpad in Koersel. Dat is een mooie weg dwars door het natuurgebied Vallei van de Zwarte Beek. De natuur is hier adembenemend mooi! (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Vakantiedeuren...

Zaterdag 21 juli 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Vakantiedeuren...ZoomVakantie in Beringen, met dit weer is het gewoon heerlijk. Ook Edith en Lambert laten zich vandaag inspireren door het vakantiegevoel.

Kolenwasserij

Zaterdag 21 juli 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - KolenwasserijZoomOok in deze rubriek blijven we in de sfeer van het kolenspoor. De kolenwasserij blijft indrukwekkend als zicht, zowel vroeger als nu. Vraag is uiteraard om het volume kan behouden blijven, nu er een sloopvergunning op tafel ligt voor een gedeelte van de kolenwasserij.

Kolenhaven Tervant

Zaterdag 21 juli 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kolenhaven TervantZoomElke zaterdag krijg je ook een foto uit de oude doos. Vandaag een blik op de oude kolenhaven. Een plaatje dat perfect past met het artikel over Beringen als toeristische attractie.

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Beringen - Tropisch warmHet warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse huizen het goedkoopst

Donderdag 19 juli 2018
Limburg blijft voor woningen de goedkoopste provincie in Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een woning ligt er 14 procent lager dan het Vlaamse gemiddelde. Limburg is ook de enige provincie waar de prijs van een woonhuis onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant is dan weer de duurste Vlaamse provincie en de duurste provincie van het land, na Brussel en Waals-Brabant. (Bron: notaris.be)

Gevaar voor vallende takken

Donderdag 19 juli 2018
Door de droogte worden sommige bomen kwetsbaar, waardoor er gevaar is voor vallende takken. Het is aangeraden om zeer voorzichtig te zijn in de parken, onder de kruin van de bomen, maar ook in het bos. Het fenomeen is in het bijzonder zichtbaar bij bomenrijen waar de takken vaak op de weg vallen.
Beringen - Technisch probleem in Zaventem opgelost?ZoomEurocontrol sloot deze namiddag het luchtruim na een technisch probleem in Zaventem. Het zou nu weer geopend zijn. Maar zijn alle problemen daar nu opgelost? vraagt Fobie zich af...

Wiske Gaethofs overleden

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - Wiske Gaethofs overleden
Vandaag is Wiske Gaethofs overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 27 juli plaats, om 12.30u in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: volgende week donderdag (18.30u-19u) in het funerarium van Beringen-Mijn.

War Theunis overleden

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - War Theunis overledenGisteren is War Theunis overleden, de echtgenoot van Francine Hoes. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag om 11u plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: dinsdag (18.30u-19u) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Madeleine Goris overleden

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - Madeleine Goris overledenGisteren overleed Madeleine Goris, de echtgenote van Louis Lemmens. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroeting: dinsdag (18.30u-19u) in het funerarium Convents in Koersel.

Keukenbrand in Paal

Donderdag 19 juli 2018
Beringen - Keukenbrand in PaalIn Patersveld in Paal brak gisteren brand uit in de keuken van een huis. De zoon kon de brand blussen met een tuinslang. De brandweer kwam ter plaatse om de klus helemaal te klaren. Er geraakte niemand gewond. De schade in de keuken is aanzienlijk.
Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Dat meldt de gouverneur. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, barbecues, enz.. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat zowel burgers, organisaties als overheden voorzichtig moeten zijn," zegt de gouverneur, en hij ontraadt de volgende activiteiten: (…) Het hele nieuwsbericht

Rugbyclub 9 start met ambitie

Woensdag 18 juli 2018
Beringen - Rugbyclub 9 start met ambitieZoomBij Rugbyclub 9 zijn ze volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, waarbij behoorlijk wat ambitie komt bovendrijven. Zo zullen de dames, heren en de U18 geleid worden door een trainerstrio: Bart Stans, Steve De Mare en Frank Kimpen uit Beverlo. De club wil volgend seizoen de teams verder uitbouwen, er zullen dus nieuwe spelers aangetrokken worden terwijl de jeugdspelers kansen krijgen om door te groeien. Op lange termijn wil (…) Het hele nieuwsbericht

5,51 procent bevolkingsgroei

Dinsdag 17 juli 2018
Van 2012 tot 2018 kende Beringen een bevolkingsgroei van 5,51 procent. Tijdens dezelfde periode kende Limburg een bevolkingsgroei van 2,53 procent terwijl het Vlaams Gewest een toename kende van 3,18 procent en België een toename van 3,08 procent. (Bron Statbel, Algemene Directie Statistiek).

Woning onbewoonbaar na brand

Dinsdag 17 juli 2018
Beringen - Woning onbewoonbaar na brandDeze avond rond half acht brak er brand uit in een huis aan de Kruiwagenstraat in Beringen. Het vuur ontstond in de slaapkamer op de eerste verdieping. De brandweer was snel ter plaatse. De schade aan de woning is aanzienlijk. De bewoners moeten voorlopig elders onderdak zoeken.
De Limburgse conjunctuur bereikte vorig jaar een historische piek. Dat zegt VOKA-Limburg. Een vergelijkend resultaat dateert al van 2007. Daarnaast braken ook de starters een record. Met 6.196 start-ups was 2017 het beste jaar van de eeuw, aldus Voka.

Emma Put overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Beringen - Emma Put overledenVandaag is Emma Put overleden, de weduwe van Remi Vandeneynde. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Maandag (19.15 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting (19.45-20.15u) in het funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Mireille Moons overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Beringen - Mireille Moons overledenZondag is Mireille Moons overleden, de weduwe van Jos Marinus. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Wespennest? Hier melden

Dinsdag 17 juli 2018
Beringen - Wespennest? Hier meldenZoomMeld een wespennest via het elektronische formulier op de site van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Geen internet? Dan kun je het wespennest ook telefonisch melden via 011 24 88 01. Het verwijderen van een wespennest kost in onze zone 25 euro. Wil je dat de brandweer tijdens het weekend langskomt, dan betaal je 50 euro. Elektronisch betalen kan meteen na het verdelgen van de wespen, via Bancontact.)

Scouts Tervant op kamp

Dinsdag 17 juli 2018
Beringen - Scouts Tervant op kampZoomDe Scouts en Gidsen van Tervant genieten met volle teugen van hun kamp in Geetbets. Met 284 zijn ze! Je kan hun capriolen volgen via Paalonline.

Bertha Lemmens overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Beringen - Bertha Lemmens overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Bertha Lemmens overleden, de weduwe van André De Vos. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanaken.

Wielerpiste stapje dichterbij

Maandag 16 juli 2018
De vzw Sportcomplex Vlaanderen heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven voor de bouw en het onderhoud van de wielerpiste en de bijhorende infrastructuur bij Circuit Zolder. Op de wielerpiste zullen internationale competities georganiseerd kunnen worden, in het midden komen drie binnenterreinen voor allerlei sporten en ernaast nog een gymnastiekhal.
Deze namiddag rond 15.45 uur raakten een auto en een 26-jarige motorrijder uit Heusden-Zolder in een aanrijding betrokken in Koersel-Dorp. De motorrijder werd gewond.

Vrouw bekneld in auto

Maandag 16 juli 2018
Beringen - Vrouw bekneld in autoAan de rotonde van de Koolmijnlaan en de Mijnschoolstraat raakten deze namiddag drie auto's in een aanrijding betrokken. Een vrouw zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Bedankt Helden!

Maandag 16 juli 2018
Beringen - Bedankt Helden!ZoomDe Rode Duivels worden vandaag nog eens uitgebreid bejubeld na hun onthaal in Brussel gisteren. De Stad Beringen doet mee met de hype en bedankt onze helden.
Beringen - Graffiti ontsiert toeristische bordenZoomDit toeristisch bord langs het Kolenspoor in Beringen-Mijn is door vandalen bewerkt met graffiti.

Gouden Bruiloft Trien en Bèr

Maandag 16 juli 2018
Beringen - Gouden Bruiloft Trien en BèrZoomAnna Van Poppel en Albert Clerckx vierden zaterdag hun gouden bruiloft. Anna Catharina (roepnaam Trien) werd geboren in Reet in 1947 en Albert (Bèr) in Heusden in 1945. Bèr en Trien hebben elkaar voor het eerst gezien toen Trien op bezoek ging bij haar broer tijdens zijn legerdienst. Ze trouwden op 10 juli 1968 in Beringen voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Eerst woonden ze in een caravan in de achtertuin van de ouders van Trien in de Paalsestraat te Paal. In 1972 kochten ze een woning in (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden Bruiloft Trien en BèrGouden Bruiloft Trien en Bèr
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft Paula en GustaafZoomPaula Valkeneers en Gustaaf Schepers vierden gisteren hun gouden bruiloft. In OC De Buiting werden ze ontvangen door Dave Schops, schepen van jeugd en sport. Paula werd geboren in Zonhoven in 1940 en Gustaaf in Lummen in 1938. Het verhaal tussen de jubilarissen is begonnen in de ouderlijke woning van Paula. Gustaaf was goed bevriend met de broer van Paula en kwam er geregeld over de vloer. Langzaam maar zeker werkte Gustaaf zich in bij de familie. Op 25 juli trouwden ze voor de ambtenaar van de burgerlijke (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden bruiloft Paula en GustaafGouden bruiloft Paula en Gustaaf
Zoom
Beringen - Zomerwandeling Wandelclub Paul GerardZoomWandelclub Paul Gerard organiseerde zondag weer een mooi wandeling in de buurt van Beverlo. Elke keer slaagt deze club erin om de sportieve wandelaars te verwennen en hartelijk welkom te heten in onze stad. (Patrick Knuyt) Meer foto's op facebook.

Bezwaarschrift tegen Circuit

Zondag 15 juli 2018
De dorpsraad van Viversel heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de nieuwe vergunningsaanvraag die ingediend werd door het Circuit van Zolder. De huidige vergunning vervalt eind volgend jaar. De dorpsraad verzet zich onder meer tegen avondactiviteiten zoals elektrisch crossen. De dorpsraad is ook tegen grote activiteiten op het circuit in de maand juni omdat die de studerende jeugd storen.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Zondag 15 juli 2018
Beringen - Noodnummer 1722 geactiveerdDe komende dagen kan er onweer de kop opsteken. Het zal vaak gaan om plaatselijk onweer, het is dan ook moeilijk te voorspellen waar de onweders zullen voorkomen. In ieder geval is vanaf nu het noodnummer 1722 geactiveerd. Daar kun je terecht met meldingen van wateroverlast, omgewaaide bomen, schade aan daken,... alle gevallen waar geen mensen direct bedreigd zijn.
Beringen - En nu supporteren voor Kroatië!ZoomFrano Sočo en Dalibor Pelić zijn twee Kroaten die momenteel in België werken. Zij volgden afgelopen weken het voetbal in café 't Centrum in Paal. Gisteren kwamen ze mee supporteren voor de Belgen en straks krijgen zij de steun van vele Belgen om die finale te winnen want Kroatië kan als klein voetballand op veel sympathie rekenen. En zij kunnen nog een klein beetje onze gekrenkte eer redden door Frankrijk een lesje te leren!

Het gras zingt in de zon

Zaterdag 14 juli 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Het gras zingt in de zonZoomHet gazon is vandaag de inspiratiebron van Edith voor de wekelijkse gekleurde woorden.

Stenengooiers op E314

Zaterdag 14 juli 2018
Gisterenavond gooiden jongeren vanop de brug over de E314 in Heusden-Zolder stenen naar auto's die op de autoweg reden. De politie heeft de daders niet meer kunnen aantreffen.
Beringen - Brons voor België op WK voetbalZoomBelgië heeft deze namiddag in Sint-Petersburg in het kader van het WK voetbal Engeland verslagen met 2-0, na doelpunten van Thomas Meunier (4de minuut) en Eden Hazard (82ste minuut). De Rode Duivels eindigen dus op de 3e plaats, het beste resultaat in de geschiedenis.   

Amelie Van Dingenen overleden

Zaterdag 14 juli 2018
Beringen - Amelie Van Dingenen overledenIn Beringen is gisteren Amelie Van Dingenen overleden, de weduwe van Louis Van Bael. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Maarten Cox heeft een lief!

Zaterdag 14 juli 2018
Showbizz
Beringen - Maarten Cox heeft een lief!ZoomDat de liefde mooi kan zijn, bewijst Maarten Cox. Op sociale media toont hij trots zijn vriendin. De gelukkige is Katrien Gins. Ze is leerkracht apotheekvakken in het 5de en 6de middelbaar en ook apothekeres. "We hebben elkaar leren kennen via een dating app, 9 maanden geleden. Maar elkaar pas ontmoet in april van dit jaar", zegt Maarten trots. Wij wensen het koppel veel liefde en geluk!

Paalse Plas bij zonsondergang

Zaterdag 14 juli 2018
Lens op Beringen
Beringen - Paalse Plas bij zonsondergangZoomIn onze reeks vandaag weer een mooi beeld van de Paalse Plas. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Weg naar 't Albertkanaal

Zaterdag 14 juli 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar 't AlbertkanaalZoomOp de oude foto zie je de Weg naar 't Albertkanaal. Nu is het de Zandhoefstraat.

KFC Beringen

Zaterdag 14 juli 2018
Uit de oude doos
Beringen - KFC BeringenZoomVandaag spelen de Rode Duivels voor de derde plek op het WK voetbal in Rusland. We blijven daarom vandaag nog even in de voetbalsfeer met een foto uit de oude doos van KFC Beringen.

Met Prins Filip naar Japan

Zaterdag 14 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Met Prins Filip naar JapanIk was al een paar keer gaan zeuren bij hoofdredacteur Philip Hilven van TV-Limburg om naar het WK in Japan te gaan. Maar er bleek geen budget voor te zijn. Wie niet rijk is, moet slim zijn. Op een dag viel er een uitnodiging in de bus voor een handelsmissie met prins Filip, de huidige koning, naar Japan, tijdens het WK. Als we daar nu eens op inschreven?
Zo geraakten we gratis met het regeringstoestel in Japan. Uit eerlijke schaamte maakten we een item met enkele Limburgse bedrijfsleiders en een modeshow (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Tielens overleden

Vrijdag 13 juli 2018
Beringen - Jean Tielens overledenVandaag is Jean Tielens overleden, de weduwnaar van Nathalie Ickmans en de levensgezel van Lena Vrancken. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Na afloop (19u-19.30u) mogelijkheid tot begroeting in funerarium Convents in Koersel.

Emma Six overleden

Vrijdag 13 juli 2018
Beringen - Emma Six overledenIn Koersel is vandaag Emma Six overleden, de echtgenote van Gerry Peremans. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 21 juli (11 uur) plaats in taverne Modern in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag (18.30u-19u) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Nieuws van de redactie
Beringen - Welkom Pelt, Oudsbergen en LeopoldsburgZoomOpnieuw een historische dag vandaag voor de Internetgazetfamilie. Onze collega's in het noorden spelen nu al in op de fusies tussen gemeenten. Zo smelten de internetgazetpagina's van Neerpelt en Overpelt samen tot Internetgazet Pelt. Om de overgang soepel te laten verlopen, krijgt u nog even de gemeentenaam vooraan in een bericht, na de fusie verdwijnt dat geleidelijk.. Hetzelfde gebeurt met Oudsbergen. Tot nu toe was er al een Internetgazet in Meeuwen-Gruitrode, in die van Oudsbergen wordt daar voortaan ook het nieuws uit Opglabbeek aan toegevoegd. En om het plaatje helemaal rond te maken: er start vandaag ook een Internetgazet in Leopoldsburg. Welkom collega's en veel succes!

Leeuwenwelpje doodgebeten

Vrijdag 13 juli 2018
Kort na zijn geboorte is woensdag in het tuinen- en dierenpark Mondo Verde in het Nederlands-Limburgse Landgraaf een leeuwenwelpje doodgebeten door een van de andere leeuwen. De bevalling kwam voor de verzorgers onverwacht zodat de moederleeuw nog niet apart was gezet. Dat gebeurde nadien wél, zodat er gisteren nog enkele andere welpen geboren werden. Die maken het goed.
71,4 procent van de zelfstandigen in Limburg bevestigt dat ze best tevreden zijn over hun werk-privébalans en ze hebben daarmee het hoogste percentage op vlak van tevredenheid van alle provincies. De factoren die de tevredenheid voeden zijn 1) dat ze iets doen wat ze graag doen en 2) dat ze hun werkuren zelf kunnen regelen. Mensen die eerst als loontrekkende aan de slag waren en pas later de stap naar zelfstandigheid zetten, zijn het meest tevreden. Dat  blijkt uit een grootschalig onderzoek van sociaal verzekeringsfonds ACERTA bij 2559 zelfstandigen over heel België.

Het blijft zeer warm

Vrijdag 13 juli 2018
Weerbericht
Beringen - Het blijft zeer warmEen uitloper van hogedruk bevindt zich net ten noorden van ons land en kan invloed uitoefenen op het weerbeeld in onze streken. Ten zuiden van deze uitloper bevindt zich onstabiele lucht die soms tot over onze zuidelijke landsgrens kan schuiven. De volgende dagen verandert er weinig in deze situatie en dankzij de stralende zon blijven de maxima erg hoog. Vandaag wordt het schitterend zonnig weer met weinig en in het westen mogelijk geen wolken. Het kwik kan daarbij oplopen tot gemiddeld 26 graden. De wind waait (…) Het hele nieuwsbericht

Staat het lampje juist?

Vrijdag 13 juli 2018
Maak dat mee!
Beringen - Staat het lampje juist?Zoom
Je ziet regelmatig foto's opduiken van borden, parkeermeters of straatlampen die ongelukkig worden geplaatst. Ook Beringen heeft nu zo'n mooi exemplaar. Deze straatlamp werd gezet op het fietspad richting be-MINE. Nu maar hopen dat de lamp nog snel wordt gezet, want anders bots je zeker op de paal! (foto Gust Ischen)


Staat het lampje juist?
Zoom

Zonsondergang Tervant

Donderdag 12 juli 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang TervantZoomEr zijn maar weinig momenten dat je deze foto kan maken. De zon die mooi ondergaat in het Albertkanaal in Tervant aan de brug. Gust Ischen had het moment vandaag te pakken!
Door het aanhoudende warme en vooral droge weer staat er op dit ogenblik weinig water in het overgrote deel van de Limburgse beken, kleine(re) waterlopen en greppels. Hoewel (enkel) de aangelanden water uit de beek mogen onttrekken, is het absoluut raadzaam om dit - zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden - gewoon even na te laten. Zo kan het weinige water dat nog doorheen de beekjes en grachten stroomt specifiek ten goede komen van de vissen, waterdiertjes en -planten waar het levensbelangrijk voor (…) Het hele nieuwsbericht

Mario Reygel overleden

Donderdag 12 juli 2018
Beringen - Mario Reygel overledenDinsdag is Mario Reygel overleden. Hij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 19 juli (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen. Begroeting: woensdag (18.30-19u) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Paula Engelen overleden

Donderdag 12 juli 2018
Beringen - Paula Engelen overledenVandaag is Paula Engelen overleden, de echtgenote van Rik Gaethofs. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19u) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Keukenmateriaal gestolen

Donderdag 12 juli 2018
Beringen - Keukenmateriaal gestolen
In de Solferinostraat in Paal is woensdagnacht ingebroken in een huis dat momenteel gerenoveerd wordt. Dieven gingen aan de haal met een keukenkraan, oven en kookplaat.

Man uit Beverlo zwaargewond

Donderdag 12 juli 2018
Beringen - Man uit Beverlo zwaargewondBij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Steenweg op Kleine Brogel en de Kleine Marsestraat in Kaulille (Bocholt) is vanmiddag een man uit Beverlo zwaargewond geraakt. Hij zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook de andere bestuurder, een inwoner van Kaulille, raakte zwaargewond. Beide slachtoffers zijn naar het Mariaziekenhuis in Overpelt overgebracht.

Nieuwe bvba: CSJ-Bouw

Woensdag 11 juli 2018
Camello-Gonzalez Santos en Camello Gonzalez Javier, beiden uit Koersel, hebben de bvba CSJ-Bouw opgericht met zetel aan de Herlaarstraat. Het gaat onder meer om een groot- en kleinhandel in bouwmaterialen en aanverwante producten.

Genieten aan de Paalse Plas

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Genieten aan de Paalse PlasZoomDirk Dekens stuurde ons deze mooie foto van een zonsondergang aan de Paalse Plas. Het is daar immers genieten van 's morgens tot 's avonds.

Aanrander veroordeeld

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Aanrander veroordeeld
Achttien maanden cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf die de rechter in Hasselt oplegde aan een vijftiger uit Heusden-Zolder die schuldig bevonden werd aan de aanranding van twee minderjarigen. De feiten dateren uit 2000 en 2017. Aan de burgerlijke partijen moet de man 7.150 euro betalen. Dit bedrag kan nog oplopen. (PG)

Vandaag is het 11 juli

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Vandaag is het 11 juliZoomDe Rode Duivels, het nationale symbool bij uitstek, zijn verslagen door Frankrijk. Weer over naar de orde van de dag: 11 juli, vindt Fobie.
Beringen - Huisraad gezocht voor getroffen gezinZoomDe buren van het gezin in de Waterstraat dat deze week door een brand werd getroffen, zijn een hulpactie gestart. "Wij zijn nog zoek naar huishoudtoestellen zoals een koelkast, diepvries, fornuis, wasmachine. Daarnaast ook huisraad", zegt Irfan Öztas. Meer info via 0485/596 821.

Flashmob Harmonie Beringen

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Flashmob Harmonie BeringenZoomTijdens Beringen Beach organiseerde de Beringse Harmonie St-Cecilia in samenwerking met Fuko Fashion uit Beringen een flashmob. De leden van de harmonie kregen de unieke kleren van Olga Bernaerts aangepast. Ze maakte nog dit (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Ondertussen, in Brussel...ZoomDe Amerikaanse president Trump is gearriveerd voor de NAVO-top. (Cartoon: Fobie)

Margriet Roosen overleden

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Margriet Roosen overledenIn WZC Ocura in Beringen is zondag Margriet Roosen overleden, de huisgenote van wijlen Madeleine Put. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eversel (Heusden-Zolder).

Geen treinen in Beringen

Woensdag 11 juli 2018
Beringen - Geen treinen in BeringenZoomDe NMBS had aangekondigd dat door de 48-uren staking gekoppeld aan een minimale dienstverlening er geen treinen zouden stoppen in de stations van Beverlo en Beringen. Maar de minimale dienstverlening is gisteren toch een deel in de soep gedraaid, want er reden helemaal geen treinen tussen Hasselt en Mol. Het valt even af te wachten, maar de kans is groot dat de situatie vandaag hetzelfde is. Reizigers checken best de website van de NMBS.

Pastilla’s met bloemkool

Woensdag 11 juli 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Pastilla’s met bloemkoolZoomDeze keer eens een aperitiefhapje of een knabbeltje voor tussendoor. Je kan er natuurlijk ook een volwaardige maaltijd van maken als je vlees aan de ingrediënten toevoegt. Meestal word het gemaakt met een pittig mengsel dat bestaat uit kip en noten. Er zijn er ook veel die het vullen met gehakt. Inge niet, die moet weer dwars kunnen liggen die vult het toch gewoon lekker met bloemkool. Ik weet één ding, het is op alle manieren lekker. Wat de vulling ook is. Wat gaan we nu eigenlijk maken: (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Etappe

Dinsdag 10 juli 2018
Etappe: dat is de naam van de bvba die door Eduard Deprez uit Beringen, Clint Aerts uit Heusden-Zolder en Andreas Vissers uit Hasselt werd opgericht. De bvba is gevestigd aan de Paalsesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kleinhandel in - en reparatie van fietsen

Limburg telt 2.861 leefloners

Dinsdag 10 juli 2018
Limburg telt 2.861 leefloners, 1.231 mannenn en 1.630 vrouwen. De meeste leefloners behoren tot de leeftijdscategorie tussen 25 en 44 jaar. Eén en ander blijkt uit gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid.
Beringen - België uitgeschakeld in WK voetbalZoomIn de halve finales van het WK voetbal heeft Frankrijk vanavond in Sint-Petersburg België verslagen. Uitslag: 1-0.

Meer erkenning verdiend

Dinsdag 10 juli 2018
Vandaag gelezen
"De sociale verandering die België in korte tijd heeft doorgemaakt - pijnlijk, onvolmaakt - is een prestatie, en verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat onfortuinlijke beeld van een plassende cherubijn."
                                                                                    (Financial Times)

Ook BOB supportert mee!

Dinsdag 10 juli 2018
Beringen - Ook BOB supportert mee!Vanavond spelen de Rode Duivels hun halve finale. De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo zal vanavond alcoholcontroles uitvoeren. "We wensen de Rode Duivels veel succes maar vergeet bij het feesten geen BOB aan te duiden want er zal gecontroleerd worden", laat de politie nog weten.

Raoul Camps overleden

Dinsdag 10 juli 2018
Beringen - Raoul Camps overledenVandaag is Raoul Camps overleden,  de echtgenoot van Maria Vanwinge. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30u-19u) in funerarium Convents in Paal.

Alfonsine Volders overleden

Dinsdag 10 juli 2018
Beringen - Alfonsine Volders overledenOp 29 juni overleed in Beverlo Alfonsine Volders, de weduwe van Marcel Deswert. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

En toen waren we nog met 4!

Dinsdag 10 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - En toen waren we nog met 4!Wij hebben tijdens het WK 2018 een vast kantoor in het International Broadcast Center in Moskou. Daar zitten zowat alle TV-zenders van de hele wereld samen. Wij delen een kantoor met de RTBF en de NOS (heerlijk om die af en toe te jennen, het was jarenlang andersom). Van 99 procent van de aanwezige zenders is hun land al uitgeschakeld. En dan hebben ze weinig onderwerpen.
Plots wil iedereen alles weten over de Belgen. Elk gesprekje met een Rode Duivel is plots wereldnieuws, in het centrum van Moskou (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand na botsing

Maandag 9 juli 2018
Op het het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Vervoortstraat in Diest kwam tot een botsing tussen twee auto's bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Beringen en een 26-jarige man uit Diest. De Diestenaar raakte daarbij gewond. Zijn auto vatte na de botsing om een tot nu toe onduidelijke reden vuur en brandde volledig uit.
Beringen - Twee personen lichtgewond bij botsing
Op de Heerbaan in Koersel botste deze ochtend rond 8u30 een vrachtwagen achterop een auto. Hierbij geraakten twee personen uit Beringen lichtgewond.

Morgenvroeg om 3u begint een treinstaking van 48u die georganiseerd wordt door drie kleinere vakbonden. De NMBS verwacht dat één trein op drie zal rijden. In ieder geval zal er een minimale dienstverlening worden voorzien. Die houdt onder meer in dat enkele stations mogelijk geschrapt worden als stopplaats. Meer informatie achter deze link 
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Georges Leekens om de tuin geleidDe bondscoach tijdens het WK van 1998 was Georges Leekens. Die hield niet zo van pottenkijkers. Hij zou zijn eerste training houden achter gesloten deuren en zelfs de locatie werd niet bekend gemaakt. In alle vroegte begonnen we rond te rijden om uit te vissen waar de training zou plaats vinden. Al snel vonden we een voetbalveldje waar er zeilen rond gespannen waren. Hebbes! Een oude man op een zitmaaier was het gras aan het afrijden. Hij vertelde dat hij er best trots op was dat een WK-ploeg op (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Weerstand Koersel krijgt kunstgrasveldHet A-terrein van Weerstand Koersel wordt momenteel omgevormd tot een kunstgrasveld. Het zal op 1 augustus klaar zijn. Er komt ook een verlichting van 120 lux.

Jef Engelen overleden

Zondag 8 juli 2018
Beringen - Jef Engelen overledenGisteren is Jef Engelen overleden, de echtgenoot van Celine Verpoorten. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroeting: woensdag (18.30u-19u) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Claire werkt aan onderzoek rond stressZoomClaire De Decker is doctoraatsstudente aan de UHasselt bij professor Katleen Bogaerts, die ook zaakvoerder is van het multidisciplinair expertisecentrum Tumi Therapeutisch in Heusden-Zolder. Zij gaan deze zomer een onderzoek doen naar hoe mensen op stress reageren en Claire is op zoek naar proefpersonen die in de regio wonen.
"Het gaat om een studie rond stressreactiviteit in samenwerking van KULeuven, UHasselt en multidisciplinair expertisecentrum Tumi Therapeutics. Wij vragen de deelnemers (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gouden Bruiloft  Rosette en AndréZoomRosette Vanderstraeten en André Lemmens vierden gisteren hun gouden bruiloft. In OC De Buiting werden ze ontvangen door schepen Thomas Vints. Rosette werd geboren in Heusden in 1948 en André in Koersel in 1944. Ze leerden elkaar kennen in 1965 op de wijkkermis van Berkenbos. Ze trouwden op 5 juli 1968 in Heusden voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Eerst woonden ze in de Kleuterweg in Heusden. In juli 1974 vestigden ze zich in hun eigen woning in de Moestuinstraat waar ze nog steeds wonen. (…) Het hele nieuwsbericht
Gouden Bruiloft  Rosette en AndréGouden Bruiloft  Rosette en André
Zoom
Met het warme weer wordt ons afval extra vroeg opgehaald. Limburg.net vraagt dan ook om daar rekening mee te houden en de vuilniszak of PMD-zak al vanaf 6 uur 's ochtends klaar te zetten.

Grasveld vat vuur

Zaterdag 7 juli 2018
Beringen - Grasveld vat vuur
Een stuk veld aan de Turfstraat in Beverlo vloog deze namiddag in brand. De eigenaars van de nabijgelegen wasserij konden het vuur zelf grotendeels blussen. De brandweer kwam wel ter plaatse. De brand was snel onder controle.

Van alle Vlamingen zijn de Limburgers het meest tevreden over hun job. En niet alleen dat. Ze zijn het meest betrokken bij hun organisatie. Ook op het vlak van de tevredenheid over hun loon, hun management, de visie van hun bedrijf en de waardering die ze van zowel collega’s als van management krijgen scoren ze het hoogst. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx.

Zomers weekend

Zaterdag 7 juli 2018
Weerbericht
Beringen - Zomers weekendEen krachtig hogedrukgebied met kern boven de Atlantische Oceaan, ten westen van Ierland, laat het zomerweer nog even aanhouden. Hoewel de luchtstroming noordelijk is, bereikt het kwik zomerse waarden. De volgende dagen bereikt een verzwakte storing onze streken. Wolkenvelden nemen toe en het kwik maakt een flinke duik. Een drupje regen behoort ook tot de mogelijkheden. Halfweg de week kan de zomer zich echter terug herstellen.Vandaag wordt het een prachtige zomerdag met veel zon en slechts enkele wolken. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Electric Friday

Zaterdag 7 juli 2018
Beringen - Electric FridayZoomJeugdhuis Club 9 in Koersel organiseerde gisterennamiddag en -avond een 'Electric Friday' party om de examens door te spoelen. Wie geen ticket had voor Werchter kon hier toch nog gezellig fuiven. Brent Broekmans ontwierp het grote doek dat bestaat uit 2km woldraad en 1500 spijkers! (Stephan Volders) Meer foto's op Facebook.

Criminaliteit gevoelig gedaald

Zaterdag 7 juli 2018
Vorig jaar is de criminaliteit in de meeste Limburgse politiezones gevoelig gedaald. Alleen in de politiezone Tongeren-Herstappe steeg ze sterk. Dat blijkt uit cijfers van de lokale en federale politie.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 3.516 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht. Nooit eerder begonnen zoveel Limburgers met een eigen zaak.
Beringen - Priester Karel Bormans overledenOp 3 juli overleed de uit Beringen afkomstige priester Karel Bormans overleden. Hij was 80 jaar en onder meer ere-padre van de Ambiorixkazerne in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schoonbeek-Beverst.

Priester Jozef Claes overleden

Zaterdag 7 juli 2018
Beringen - Priester Jozef Claes overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige priester Jozef Claes overleden. Hij was 85 jaar. en onder andere kapelaan in Beringen-Mijn en leraar aan het college in Peer. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.

Hubert Luyten overleden

Zaterdag 7 juli 2018
Beringen - Hubert Luyten overledenOp 3 juli overleed de uit Paal afkomstige Hubert Luyten, de echtgenoot van Gusta Deprez. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meldert.

Kioskplein Beringen-Mijn

Zaterdag 7 juli 2018
Lens op Beringen
Beringen - Kioskplein Beringen-MijnZoomVandaag in onze reeks 'Lens op Beringen' een foto van het mooiste plein van Beringen. De meeste fotografen nemen een foto met de kiosk in beeld. Inge en Bart niet, en dat is nu net het leuke aan deze foto want fotografie is anders kijken vanuit een ander standpunt! (foto: Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Het is volop zomer

Zaterdag 7 juli 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Het is volop zomerZoomDe zomer blijft duren en blijft inspireren, ook voor Edith en Lambert.

Gemeentehuis Koersel

Zaterdag 7 juli 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Gemeentehuis KoerselZoomVandaag is Gust in zijn wekelijkse rubriek te gast in Koersel waar het oude gemeentehuis nu de academie van Beringen huisvest.

Ronde van Frankrijk

Zaterdag 7 juli 2018
Beringen - Ronde van FrankrijkZoomDe Ronde van Frankrijk is weer gestart. Wie herinnert zich nog de ronde van 1981 met een etappe van Brussel naar Zolder en 's anderendaags de start in Beringen voor een rit naar Hasselt? Op de foto's zien we de doortocht langs de Tessenderlosesteenweg in Paal. (Foto's André Claes)
Ronde van FrankrijkRonde van Frankrijk
Ronde van FrankrijkRonde van Frankrijk
Zoom

Koekoeksjong

Vrijdag 6 juli 2018
Tribunaliteiten
Als men getrouwd is moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten, zei de Duitse dichter Goethe ooit. Had het echtpaar waar het hier over gaat misschien te weinig ruzie gemaakt? Ze hadden samen een dochter, twee jaar na hun ja-woord geboren. Zes jaar later kwam het tot een echtscheiding en een bitsige strijd over de verblijfsregeling van hun dochtertje. Tot hun dochter, ondertussen elf jaar, de familierechter van Brussel liet weten ‘met iets te zitten’. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Rode Duivels in halve finales WK voetbalZoomIn het WK voetbal heeft België de halve finales gehaald. Onze nationale ploeg versloeg vanavond Brazilië met 2-1, na doelpunten van Fernandinho (own goal) en Kevin De Bruyne. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk, dat vanmiddag Uruguay versloeg. (Cartoon: Fobie)

Gewond en rijbewijs kwijt

Vrijdag 6 juli 2018
Gisterenavond ging in de Breelaarstraat in Paal een auto van de baan. De 23-jarige bestuurder uit Beringen raakte daarbij gewond. Zijn rijbewijs is ingetrokken omdat hij te diep in het glas had gekeken.

Kraan mikpunt van vandalen

Vrijdag 6 juli 2018
Aan het station van Beverlo hebben onbekenden een ruit van een kraan ingegooid. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.

Snelheidscontroles in juli

Vrijdag 6 juli 2018
Beringen - Snelheidscontroles in juliDe politie controleert deze maand op snelheid op volgende locaties: in Beringen: in de Boskantstraat en de Nieuwendijk. In Ham: in de Gerhoevenstraat en de Heidestraat. In Tessenderlo: in de Molenstraat en op de Hulsterweg. Uiteraard zijn er ook op andere plaatsen (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Aerts overleden

Vrijdag 6 juli 2018
Beringen - Lucienne Aerts overleden
Vandaag is Lucienne Aerts overleden. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag 13 juli plaats om 12u30 in de aula van Convents Beringen-Mijn. Begroeting donderdag 12 juli van 18u30 tot 19u in Beringen-Mijn.
Maak dat mee!
Beringen - Louis fluit voor de Rode DuivelsZoomOp de babbelbank van het dorpsplein in Paal warmen de Paalse supporters zich op voor de match tegen Brazilië. Rond hun mascotte Louis, een gele kanarie in een zwarte kooi met Belgische vlag worden onze kansen deskundig gewikt en gewogen. Of Louis de Brabançonne kan fluiten is niet geweten. Zolang hij maar geen sambaliedjes fluit!
Beringen - Zaalvoetballer krijgt vier maanden celstraf
Een zaalvoetballer uit Beverlo krijgt een celstraf van vier maanden met uitstel na agressief gedrag tijdens de voetbalwedstrijd. In 2016 liep een wedstrijd tegen De Warande uit de hand en deelde de beklaagde vuistslagen uit.  De man heeft al een aantal veroordelingen opgelopen in het kader van vennootschapswetten en leeft onder elektronisch toezicht. Zijn raadsman stelde een cursus agressiebeheersing voor. De dader moet ook nog een boete van 300 euro betalen.
Beringen - Brazilië-België op groot schermZoomVanavond spelen de Rode Duivels hun kwartfinale van het WK tegen Brazilië. In het centrum van Paal zal de wedstrijd weer op groot scherm te volgen zijn. Enkele Brazilianen zullen in het hol van de leeuw komen supporteren! Ook elders in Beringen zal de wedstrijd kunnen gevolgd worden op verschillende schermen in cafés of tenten. Onze reporters staan uiteraard weer paraat om zoveel mogelijk supporters in beeld te brengen!

Zot zijn doet geen zeer

Vrijdag 6 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - Zot zijn doet geen zeerHet WK in Frankrijk was het eerste dat we om professionele redenen volgden. Ik werkte voor TV Limburg en had de hoofdredacteur beloofd om elke dag een stukje te maken met de Limburgse Rode Duivels, met VIP’s en supporters. Helaas beslisten de Belgen om hun basiskamp op te trekken in de buurt van Lyon (hotel Golf du Gouverneur in Monthieux). En TV Limburg had in die periode nog geen zendapparatuur. Het gevolg was dat we bijna elke avond meer dan 700 kilometer terugreden van Lyon naar Hasselt om te (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Drugsverslaafde krijgt werkstrafEen werkstraf van 120 uren en een boete van 6.000 euro, grotendeels met uitstel. Dat is de straf die de rechter in Hasselt oplegde aan een dertiger uit Lommel. Hij stond terecht voor de verkoop van cocaïne, wapenbezit zonder vergunning en een inbraakpoging. In Beringen en Leopoldsburg werd hij met wapens betrapt.
De deputatie van de provincie Limburg keurde vandaag een subsidie goed aan Bionerga, de Limburgse maatschappijdie van ons afval opnieuw energie maakt. Daarvoor bouwt ze momenteel een biostoomcentrale in Beringen. Om het teveel aan energie op te slaan, wil ze de mogelijkheid van de aanmaak van waterstof onderzoeken. Nu moet het teveel aan ‘groene energie’ (zon, wind, biostroom) nog opgeslagen worden in dure en zware batterijen. Waterstof zou een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn.De deputatie wil dit innoverend project een kans geven.

Erwin Severi overleden

Donderdag 5 juli 2018
Beringen - Erwin Severi overledenIn Paal is dinsdag Erwin Severi overleden, de echtgenoot van Linda Geerinck. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Wie op onderzoek moet in het UZ Gasthuisberg in Leuven of er een zieke gaat bezoeken houdt er best rekening mee dat van 9 juli tot 2 september op de E314 de op- en afrit aan campus Gasthuisberg is afgesloten. U kunt de campus vlot bereiken en weer verlaten via de op- en afritten Leuven (nr. 15), Winksele (nr. 17) en Herent (nr. 18).

Het zomert in Beringen

Woensdag 4 juli 2018
Beringen - Het zomert in BeringenZoomWe vertellen geen nieuws dat het al een tijdje zomer is. Maar nu dat de grote vakantie is begonnen zien we dat de Beringenaren volop genieten van de zon en water. Aan de Paalse Plas maar ook aan 't Fonteintje is het genieten van het mooie weer. En dat blijft nog een tijdje duren volgens onze weerman. En de redders zagen dat het goed was!
Beringen - Ferre klaar voor nationale ploegZoomFerre Vanderhoydonck, speler bij KBBC Miners Beringen zal dit weekend met de Nationale ploeg U18 deelnemen aan het internationaal tornooi te Voiron, Frankrijk. Ze spelen er vrijdag tegen Frankrijk, zaterdag tegen Kroatië en zondag tegen Oekraïne. Dit als voorbereiding op het EK in Macedonië. We wensen Ferre en de hele ploeg veel succes! Go Belgium!
Beringen - Brand in achterbouw Beringen-MijnIn de Stationsstraat was er deze namiddag een kleine brand in een achterbouw. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. In het dak van de gebouw zat mogelijk asbest. Dat wordt onderzocht.
Beringen - Limburgse academies stellen tentoonZoomDe hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Een honderdvijftigtal kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van de academies in Limburg, treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed.  De diversiteit is enorm. Schilders, beeldhouwers, keramisten, tekenaars, grafici, industrieel vormgevers, juweelontwerpers, animatoren, illustratoren, fotografen en glaskunstenaars leveren de werken.  (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: het blijft warm

Woensdag 4 juli 2018
Beringen - Het weer: het blijft warmTerwijl het ene hogedrukgebied naar het oosten evacueert, bouwt een volgende vanuit het westen op over onze streken. Bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied komt er tijdelijk meer bewolking voor en is er kans op een onweerachtige bui. Nadien is het echter opnieuw zonnig, droog en vooral warm. Vandaag komen er wolkenvelden voor, maar ook de zon heeft nog flink wat ruimte. Later op de dag is een onweerachtige bui niet geheel uitgesloten, maar dat wordt een erg plaatselijk fenomeen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Stoofvlees provençaals

Woensdag 4 juli 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Stoofvlees provençaalsZoomNormaal gesproken nu een typisch Belgisch gerecht, alleen Inge zou Inge niet zijn als er niet het een en het ander bijgevoegd word om toch net dat tikkeltje meer te hebben. Een stoofpotje, de ideale manier om de kids hier thuis groentjes te laten eten waar ze anders hun neus voor ophalen. Dus deze keer stoofvlees maar met een goede dosis vitamientjes bij. We kunnen zeggen dat we Frankrijk en België samenvoegen en zo word het een Provençaals runderstoofpotje. Best maken als je veel tijd hebt want (…) Het hele nieuwsbericht
Stoofvlees provençaals
Zoom
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 323 Limburgse bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er acht procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Rode Duivel

Woensdag 4 juli 2018
Vandaag gezien
Beringen - Rode DuivelZoomDe zon lijkt hier wel te supporteren voor de Rode Duivels: het landschap kleurt zwart, geel en rood. (Gust Ischen)
De droogte veroorzaakt de jongste dagen op sommige plaatsen breuken in de waterleiding. Bij een lange droge periode droogt de ondergrond steeds dieper uit en dan komen er in de grond wat verschuivingen. Enkele millimeters kunnen al volstaan voor gevoelige leidingen om te breken. Het gaat vooral om leidingen in oud gietijzer of vezel-cementleidingen. 
Vandaag en morgen worden er in Limburg en ook op andere plaatsen in het land hoge ozonconcentraties verwacht. Dat komt door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het aanhoudende zonnige en warme weer. Vooral in Limburg is de kans groot dat de Europese informatiedrempel overschreden wordt.

De meeste Limburgse brandweerkorpsen hebben hun handen vol met het verdelgen van wespennesten. Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.
Beringen - Verbod op kampvuren in LimburgDoor de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in gans Limburg. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes namelijk zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak . Gelet op deze droogte geldt vanaf vandaag een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht.
Vanaf morgenmiddag worden  in Limburg lokale onweersbuien verwacht. Dat zegt het KMI. Er kan in korte tijd veel neerslag en zelfs hagel vallen. Het noodnummer 1722 voor niet dringende brandweerinterventies is opnieuw geactiveerd.
Maak dat mee!
Beringen - Charona en Jelle verloofd op tonen van Ed SheeranZoomJelly Luyten zorgde zondagavond voor een mooi huwelijksaanzoek op de weide van Werchter. Tijdens het concert van Ed Sheeran ging Jelly op zijn knieën voor Charona Nuyts. Met het liedje 'Perfect' was dit het perfecte moment voor Jelle. Het koppel beleefde zo samen met vrienden een heel mooie avond. Proficiat Charona en Jelle!

Zwemgroep Femma Stal

Dinsdag 3 juli 2018
Beringen - Zwemgroep Femma StalZoomEen groepje zwemsters van Femma Stal trekt wekelijks naar Sportoase Beringen voor een frisse duik in het water. De zwemreeks voor dit seizoen werd afgesloten met een kop koffie en heerlijk gebak. In september hervatten deze dames het wekelijks zwemmen, maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie. (Lieve Lambrechts)

Waar is dat feestje?

Dinsdag 3 juli 2018
Beringen - Waar is dat feestje?ZoomOveral werd er gisterenavond gevierd op de overwinning van de Rode Duivels. Geniet nog even mee van het feestgedruis in Paal. Dansen we vrijdag opnieuw de samba?

Voetbal is een feest!

Dinsdag 3 juli 2018
Beringen - Voetbal is een feest!ZoomBart en Inge maakten gisterenavond nog dit fotoverslag in De Stam in Paal en Grauscafé in Tervant.
Beringen - Mijnwerkers-brancadiers Paal in LourdesZoomDe Paalse Mijnwerkers-brancardiers zijn ook dit jaar weer met een grote groep present op de jaarlijkse Lourdesbedevaart van het bisdom Limburg. Via Paalonline kan je hun reis uitgebreid volgen.
Mijnwerkers-brancadiers Paal in LourdesMijnwerkers-brancadiers Paal in Lourdes
Zoom

Agnes Jordens overleden

Maandag 2 juli 2018
Beringen - Agnes Jordens overleden
Vandaag is Agnes Jordens uit Koersel overleden. Zij was 71 jaar en de weduwe van R. De Meulemeester. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats.
 
Beringen - WK voetbal: België verslaat JapanZoomIn de 1/8 finales van het WK voetbal heeft België vanavond Japan verslagen, na doelpunten van Vertonghen, Fellaini en Chadli. Uitslag: 3-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de kwartfinales komt België vrijdag uit tegen Brazilië.

Jef Gaethofs overleden

Maandag 2 juli 2018
Beringen - Jef Gaethofs overledenVandaag is Jef Gaethofs overleden, de echtgenoot van Theresia Degens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur). Jef Gaethofs woonde in Paal.
Beringen - Brazilianen bouwen feestje in PaalZoomDit groepje Brazilianen is momenteel aan het werk in Beringen en kwam deze namiddag hun nationale ploeg aanmoedigen in café 't Centrum in Paal. Brazilië won met 2-0 van Mexico. Daar werd al even verbroederd met de Belgen want de Rode Duivels worden de volgende tegenstander van Brazilië als ze vanavond van Japan sushi kunnen maken.
Beringen - Klaar voor de slag met de samoerai!ZoomEr is extra bier aangevoerd én gekoeld, de dj's hebben de juiste muziek gekozen en de hotdog broodjes zijn onderweg ... alles is klaar om straks de clash van de Rode Duivels met de Japanse samoerai te volgen. In Koersel en Paal staan de tenten klaar om de supporters te ontvangen voor weer een voetbalfeestje. Als de Rode Duivels winnen uiteraard! Wat is uw pronostiek?
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije 8 weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf vandaag, 2 juli, nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het volledige grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen,…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, (…) Het hele nieuwsbericht

Speedway Helzold

Maandag 2 juli 2018
Beringen - Speedway HelzoldZoomOp Helzold in Heusden-Zolder hadden gisteren de tweede speedwayraces van dit seizoen plaats. En hoewel de organisatoren meer en meer inzetten op randanimatie, omkadering met showgirls, demonstraties met karts, enz. was het grote publiek niet op de afspraak. Wellicht zal de hitte daarin een rol hebben gespeeld. Wie er wel was, werd traditiegetrouw getrakteerd op spektakel en spannende races. Overigens waren de races ingedeeld in drie klassen. In de A-klasse was Nederlander Henry van der Steen de beste in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe uitbaters Tennis Paal

Maandag 2 juli 2018
Beringen - Nieuwe uitbaters Tennis PaalZoomKelly Mausen en Cristophe Persoons zijn sinds gisteren de nieuwe uitbaters van de cafetaria van de Paalse tennisclub. Het koppel kent de club al lang als spelers en gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Veel succes! (Martin Vanierschot)

In lingerie aan het zwembad

Maandag 2 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Beringen - In lingerie aan het zwembadWe zijn er in 1994 ongewild in geslaagd om de eerste bladzijde van het Nieuwsblad te halen, onder de titel ‘Duivelsfans gestrand in Washington’. Supporters van de Belgen konden enkel tickets bemachtigen via het Antwerpse reisbureau Pauwels Travel. Maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen: tijdens het WK ging het bureau failliet.
Dat gaf problemen bij de terugvlucht. Wij hadden onze bagage ingecheckt en wachtten om te vertrekken. Op het bord met de vertrekkende vluchten stond nergens (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme in domein Bovy

Zondag 1 juli 2018
Vandalen hebben vrijdagnacht zwaar uitgehaald in en aan domein Bovy in Heusden-Zolder. Een kunstwerk van Koen Vanmechelen maar ook brievenbussen en verkeersborden moesten het ontgelden.
Beringen - Brandfase rood in Beringen: extreem hoog gevaarZoomHet is extreem droog en brandgevaarlijk in de Beringse natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot de mijnterril in Beringen en de vallei van de Zwarte Beek afgeraden. Dat laat Natuur en Bos weten. Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet.

VOLUIT on tour

Zondag 1 juli 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - VOLUIT on tourZoomDe nieuwe politieke partij VOLUIT die naar de kiezer trekt met een open lijst met mensen van diverse strekkingen is bezig met het organiseren van een reeks evenementen om zo te weten te komen wat er leeft onder de mensen. Gisteren was er in Koersel een spelnamiddag met springkastelen en kinderanimatie. Vandaag was er aan het Koersels Kapelleke een hondenwandeling.

Rommelmarkt KVK Beringen

Zondag 1 juli 2018
Beringen - Rommelmarkt KVK BeringenZoomHet was gisteren zweten op het voetbalveld van KVK Beringen. Er moest niet gesport worden maar de standhouders probeerden hun waren te slijten in volle zon en dat was puffen en zweten. Meer foto's op facebook. (Stefanie Debakker)
Beringen - Uniek concert in de kerk van TervantZoom
Gisterenavond werd de kerk van Tervant weer gevuld met hemelse klanken gespeeld door Roeland Henkens, Madeleine Berg en Amélie Dendal. De opbrengst van dit jaarlijks concert op initiatief van Roeland is ten voordele van het Jan Degraen Fonds.


Goud voor Kristof Meeus

Zondag 1 juli 2018
Beringen - Goud voor Kristof MeeusZoomOp een internationaal G-judotornooi in het Zwitserse Uster heeft judoka Kristof Meeus gisteren goud behaald. (foto Jacques Vandevenne)
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen