Het overige nieuws

Victoria Patsopoulou overleden

Dinsdag 30 november 2021
Beringen - Victoria Patsopoulou overledenOp 26 november is Victoria Patsopoulou overleden, de echtgenote van Michail Alexandropoulos. Zij was 86 jaar. De afscheidsviering in de parochiekerk van de Heilige Nektarios in Beringen zal in intieme kring plaatsvinden, gevolgd door de teraardebestelling in Leopoldsburg.
Beringen - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Marguerite Polfliet overleden

Maandag 29 november 2021
Beringen - Marguerite Polfliet overledenMarguerite Polfliet uit Paal, weduwe van Jos Theunis (†2008), is overleden. (° Gent op 29 december 1938 - † Paal op 28 november 2021)
Begroeting: donderdag 2 december 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: vrijdag 3 december 2021 om 10.30 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Werken fietspaden Kruisbaan

Maandag 29 november 2021
Beringen - Werken fietspaden KruisbaanZoom
Vanaf de rotonde aan de Beverlosesteenweg tot aan de Hoevestraat zullen de aanwezige klinkers vervangen worden door een asfalt verharding. Eerder werd al een stuk als proef aangepast. Het verkeer komende van Beringen-centrum zal worden omgeleid via de Mijnschoolstraat-Havelaan-Beverlosesteenweg. Verkeer komende van de rotonde Beverlosesteenweg - Olmsesteenweg moet geen omleiding volgen. De werken zullen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, nog dit jaar klaar zijn.
In eerste promo mannen van het volleybal heeft Wara Genk B met 3-0 verloren van Stalvoc Beverlo A.

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Beringen - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Expo over migratiegeschiedenis

Zondag 28 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Expo over migratiegeschiedenisZoomIn de kerk van Lindeman (Heusden-Zolder) is gisteren een tentoonstelling geopend rond '75 jaar multiculturele migratie van mijnwerkers in Limburg'. Het gaat om een organisatie van Feniks vzw. De bezoeker ziet hoe vanaf de Tweede Wereldoorlog de komst van Polen, Italianen, Grieken en Turken op gang kwam. De ommekeer was de mijnramp van Marcinelle in 1956, door de gebrekkige veiligheid die daarbij aan het licht kwam, was de Italiaanse overheid niet meer gemotiveerd om (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven aan de haal met som geld

Zondag 28 november 2021
Beringen - Dieven aan de haal met som geldIn de Groenhoekstraat in Beverlo werd gisterenavond ingebroken. Dievel gingen hierbij aan de haal met een som geld. Ze kwamen binnen via een raam aan de achterkant.

Turkse FC - Stal Sport 3-3

Zondag 28 november 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - Turkse FC - Stal Sport 3-3Turkse FC en Stal Sport hebben vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld. In deze eerste Stalse derby van het seizoen trok Turkse van bij de start in de aanval. Al in de eerste minuten noteerden we enkele kansen voor de thuisploeg en in de 10de minuut was het ook raak. Een vrije trap net buiten de rechthoek werd door Okan Teker mooi in het hoekje geplaatst, buiten het bereik van de grabbelende doelman Deelkens. De bezoekers moesten nu uit hun schulp komen en begonnen de wedstrijd langzaamaan over te nemen. Zo (…) Het hele nieuwsbericht

Repaircafé afgelast

Zondag 28 november 2021
Het Repair café van nu zaterdag 4/12/2021 gaat niet door. "Gezien de hoge besmettingsgraad van Covid-19, de te nemen maatregelen en de iets hogere leeftijd van de vrijwilligers, is het veiliger om het Repair café van 4 december te annuleren. We bekijken wanneer we een nieuwe bijeenkomst kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte", zegt Swa Hemelaers.
Beringen - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

W. Koersel B - Herk FC B verdaagd

Zondag 28 november 2021
Beringen - W. Koersel B - Herk FC B verdaagdDe voetbalwedstrijd van vanmiddag tussen Weerstand Koersel B en Herk FC B in vierde provinciale is uitgesteld wegens corona.
Beringen - Wedstrijd Paal-Tervant B uitgesteldDe voetbalwedstrijd van vanmiddag tussen BS Sport en Paal-Tervant B is uitgesteld. De reden: corona.

KVK Beringen verliest van KFC Diest

Zaterdag 27 november 2021
Beringen - KVK Beringen verliest van KFC DiestKVK Beringen is vanavond door KFC Diest verslagen met 0-3. De drie doelpunten vielen alle in de tweede helft.

Paal-Tervant A - Park Houthalen 1-3

Zaterdag 27 november 2021
Beringen - Paal-Tervant A - Park Houthalen 1-3Paal-Tervant A heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Park Houthalen. Bij de rust was het al 1-2.

Zaalvoetbal: Koersel - Hoei 4-7

Zaterdag 27 november 2021
Beringen - Zaalvoetbal: Koersel - Hoei 4-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis met 4-7 verloren van Inter Hoei.
De feestelijkheden rond het feest van Sint-Barbara en het 70-jarig bestaan van de Mijnwerkers-brancardiers Paal gaan niet door omwille van de gekende reden. Zowel de expo als het ledenfeest worden geschrapt. Enkel de eucharistieviering zal plaatsvinden op zaterdag 04 december om 10.00 u. in de kerk van Paal. De oud-mijnwerkers en Mijnwerkers-brancardiers worden verwacht in uniform in de kerk.

Biemannen van Tervant

Zaterdag 27 november 2021
Beringen - Biemannen van TervantZoomZie hier de biemannen die hunne krachten bundelen. Een groep imkers uit Tervant anno 1918!

Oudste mijnwerkershuisjes

Zaterdag 27 november 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Oudste mijnwerkershuisjesZoomVandaag terug naar 1910 toen de eerste mijnwerkershuisjes werden gerealiseerd in de Stationstraat.

Hij sprak haar aan...

Zaterdag 27 november 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Hij sprak haar aan...ZoomEdith Oeyen en Lambert zorgen elke zaterdag voor de gekleurde woorden van de week.
Beringen - Wedstrijd Weerstand Koersel uitgesteldDe wedstrijd die Weerstand Koersel morgenavond zou spelen tegen Esperanza Pelt, wordt uitgesteld. Bij Esperanza zijn er spelers besmet met het coronavirus. Heel de spelerskern is in quarantaine.
Beringen - 'Saints' van Lily Grace in het Koersels KapellekeZoomDienne en Nelle Bogaerts, de Hamse zusjes die de groep Lily Grace vormen, hebben een videoclip opgenomen in het Koersels Kapelleke. Het nummer 'Saints' van hun laatste album werd speciaal herwerkt voor de opname in het Koerselse bedevaartsoord. Het resultaat is verbluffend mooi!
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Archief Felix Alen krijgt onderdak bij ASGZoomHet archief van chef-kok Felix Alen en dat van het Culinair Cultuur Centrum Xaverius Diest krijgen een onderdak bij de Academie voor Streekgebonden Gastronomie (ASG) in Hasselt. Ruim 1700 boeken verhuizen zo naar het stadsarchief van Hasselt waar ook de bibliotheek van ASG is gehuisvest. Zo krijgt Felix Alen de prominente plaats die hij ten volle verdient want zijn culinaire erfenis is groot. Felix is altijd een groot ambassadeur geweest voor lokale gastronomie. "Felix Alen was één (…) Het hele nieuwsbericht
Normaal zou de Harmonie Hoop in de Toekomst de mis van zaterdag 27/11 in Paal opluisteren ter gelegenheid van de Heilige Sint Cecilia. Door de hernieuwde coronadreiging zal dit optreden evenals het daaropvolgende ledenfeest geannuleerd worden.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Concert uitgesteld

Donderdag 25 november 2021
Het concert 'Verrassend Klassiek' van Neanias Beverlo in de kerk van Koersel op 4 december wordt verschoven naar een latere datum.

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Beringen - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Yvonne Stuyck overleden

Donderdag 25 november 2021
Beringen - Yvonne Stuyck overledenYvonne Stuyck uit Beringen-Mijn, weduwe van Charel Beets († 1996), is overleden.
(° Paal op 4 november 1929 - † Beringen-Mijn op 24 november 2021)
Begroeting: dinsdag 30 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de Winterkapel van de parochiekerk te Beringen-Mijn

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Beringen - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Erna Broos overleden

Woensdag 24 november 2021
Beringen - Erna Broos overledenErna Broos uit Tervant, weduwe van Gust Vreys († 2017), is overleden.
(° Tienen op 20 april 1936 - † Hasselt op 24 november 2021)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Beringen - Staking bij dienst 112, maar hulp is verzekerdZoomBij de dienst 112 in Hasselt is vanmorgen een staking van een week begonnen. Het gaat om de operatoren die de noodoproepen voor brandweer en ziekenwagens opnemen en die diensten uitsturen. Uiteraard worden de telefoons wel nog opgenomen en de hulpdiensten even snel uitgestuurd, maar de operatoren verrichten geen administratie meer, gaan bijvoorbeeld geen opleidingen meer volgen enz. Er werken nu 24 operatoren in de centrale in Hasselt terwijl er 29 nodig zijn. "We moeten niet alleen het nummer 112 - (…) Het hele nieuwsbericht

Mandus Mertens overleden

Woensdag 24 november 2021
Beringen - Mandus Mertens overleden
Mandus Mertens is overleden.
(°16 juni 1936 te Paal - † 21 november 2021 te Koersel)
De afscheidsviering voor Mandus zal doorgaan in de aula van Franken Uitvaartzorg in Heusden, gevolgd door de crematie en het begraven van de urne op de begraafplaats van Koersel.
Begroeting: donderdag 25 november tussen 20u en 20u30 bij
Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum.

Frans Ven overleden

Woensdag 24 november 2021
Beringen - Frans Ven overledenFrans Ven uit Paal, echtgenoot van Roza Lemmens, is overleden.
(° Vorst (Vl.) op 22 juni 1941 - † Diest op 23 november 2021) Begroeting: dinsdag 30 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Beringen - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eén gewonde bij botsing

Dinsdag 23 november 2021
Beringen - Eén gewonde bij botsingOp de Lummenseweg in Beringen gebeurde vanavond een aanrijding tussen twee wagens. Eén persoon geraakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog de omstandigheden van het ongeval. De avondspits op de Paalsesteenweg en rond de nieuwe brug liep door het ongeval veel trager.
Beringen - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Wandeltocht wordt coronawandeling

Dinsdag 23 november 2021
Beringen - Wandeltocht wordt coronawandeling
Veel verenigingen annuleren hun activiteiten door de huidige coronamaatregelen en omstandigheden. Zo annuleert Wandelclub De Mijnlamp hun wandeltocht maar geeft wel een alternatief.
"Wegens de hoge coronacijfers hebben we beslist om onze St-Barbaratocht van 4 december 2021 te annuleren. We voorzien in het weekend van 4-5 december 2021 wel een bewegwjjzerd parkoers van 4-7-12 km, maar zonder inschrijving en catering, zoals in het verleden onze 'terug-uit-je-kot-wandelingen", laat de club weten. Vertrek: zaal De Tris, Steenstortstraat 8, 3582 Stal-Koersel
Beringen - Cartoonist maakt opnieuw toffe kerstkaartenZoomNa het grote succes van vorig jaar heeft Michel Smullenbergs, de huiscartoonist van Harmonieorkest Neanias Beverlo, opnieuw twee kerstkaarten ontworpen in orkestthema. De muzikanten verkopen deze kaarten per 6 stuks (3 van elk ontwerp) voor 10€. Het ontwerp is een dubbelgevouwen kaart, zodat je er zelf nog iets kan op schrijven. Een briefomslag is uiteraard toegevoegd. Wil je het harmonieorkest steunen, bestel dan het gewenste aantal pakjes via www.neanias.be, info[!]neanias.be of 0479 56 04 86 (Paul Van Moll, secretaris). De pakketjes worden je dan bezorgd.

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Beringen - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Concert St-Cecilia afgelast

Dinsdag 23 november 2021
Het concert van de K.Harmonie St.Cecilia van Beringen op zaterdag 27 november in OC de Buiting in samenwerking met de Ladies Coverband met Disco Party gaat omwille van de toename van het coronagevaar niet door. Het wordt verschoven naar een latere datum.

Twee gewonden bij ongeval

Maandag 22 november 2021
Beringen - Twee gewonden bij ongeval
Aan de Heppensesteenweg in Beverlo botsten zondagavond twee auto's. Hierbij geraakten een 29-jarige man uit Beringen en een 73-jarige vrouw uit Mol gewond.


Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Beringen - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Beringen - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Oeverloos gezwam

Maandag 22 november 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Oeverloos gezwam“Iemand die zijn kalmte verliest, treedt buiten zijn oevers”. Ik hoorde het mezelf hardop denken en heb het dan maar opgeschreven. Bij nader nadenken, soms heb ik een helder denkmoment, daagde het bij mij dat er in ons leven op deze aardbol vele oevers zijn. Oevers hebben een beschermende functie. Als ze overspoeld worden, dan is er miserie. Neem nu vandaag de coronastroom. Hier en daar ontstaan wereldwijd bressen in die oevers en het is maar te hopen dat de dijken niet volledig verdwijnen door de (…) Het hele nieuwsbericht

Annulatie lezing

Zondag 21 november 2021
De lezing 'Jong en minder jong tijdig nadenken over en plannen omtrent een waardig levenseinde' in de bib van Beringen wordt geannuleerd in het kader van de geldende coronamaatregelen en op vraag van de lesgevers: dr. Marc Daenen, pneumoloog-revalidatiearts ZOL Genk, en vrederechter Lode Vrancken. Het evenement dat stond op 9 december 2021 wordt opnieuw georganiseerd in het voorjaar van 2022.
Beringen - Stal Sport speelt gelijk bij Grote HeideStal Sport is vanmiddag bij Grote Heide in Pelt 2-2 gelijk gaan spelen.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Auto met vijf minderjarigen in kanaalZoomAfgelopen nacht is een auto met vijf minderjarige jongeren in het Albertkanaal beland ter hoogte van Tuibroek in Ham. De wagen ging met hoge snelheid uit de bocht op het industrieterrein en kwam onzacht in het water terecht. De jongeren konden zichzelf bevrijden. “Het gaat om vijf minderjarigen die aan het joyriden gingen met de auto van één van de ouders. De omstandigheden van het ongeval worden door de politie nog verder onderzocht”, zegt commissaris Geert Wouters van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo.
Een duikteam van de brandweer van Bree kwam samen met de brandweer van Leopoldsburg deze ochtend de wagen uit het water takelen. Ook de dienst van de Vlaamse Waterweg kwam ter plaatse.

Maurice Claes overleden

Zondag 21 november 2021
Beringen - Maurice Claes overledenMaurice Claes uit Paal, echtgenoot van Frida Ceunen, is overleden. (° Lummen op 17 januari 1944 † Paal op 20 november 2021)
Begroeting: dinsdag 23 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring

Avondwandeling be-MINE

Zondag 21 november 2021
Beringen - Avondwandeling be-MINEZoomGust Ischen maakte een avondwandeling op be-MINE en dat levert altijd een reeks mooie foto's op.
Avondwandeling be-MINEAvondwandeling be-MINE
Avondwandeling be-MINEAvondwandeling be-MINE
Avondwandeling be-MINEAvondwandeling be-MINE
Zoom

K.ESK Leopoldsburg -Turkse FC 2-2

Zaterdag 20 november 2021
Beringen - K.ESK Leopoldsburg -Turkse FC 2-2De wedstrijd tegen Turkse FC en K ESK Leopoldsburg, op het veld van Leopoldsburg, is geëindigd op een gelijkspel: 2-2 én met een knokpartij.
Beringen - Weerstand Koersel - Berlaar-Heikant 0-1Weerstand Koersel heeft thuis met 0-1 verloren van Berlaar-Heikant.

Zwarte Leeuw - KVK Beringen 1-0

Zaterdag 20 november 2021
Beringen - Zwarte Leeuw - KVK Beringen 1-0KVK Beringen heeft met 1-0 verloren bij Zwarte Leeuw. De ruststand was 0-0. Driessen viel uit met een zware blessure.

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht
Showbizz
Beringen - Goedele helpt Fabrizio aan een nieuw liefZoomGoedele Liekens zal volgend jaar De Bachelor presenteren. Daarin gaat de Limburgse Fabrizio Tzinaridis, bekend van ‘Temptation Island’, op zoek gaat naar de ware liefde. De opnames zijn ondertussen achter de rug. Fabrizio heeft een tattoosalon in Beringen en wist al vele harten te veroveren maar de echte ware liefde vond hij blijkbaar nog niet. In ‘De Bachelor’ op Play4 zal Goedele vooral het luisterend oor zijn van Fabrizio en de kandidaten. Fabrizio is alvast heel enthousiast over Goedele, zo laat hij vandaag weten op zijn Instragrampagina. (foto Play4)

KRC Peer - Paal-Tervant A verdaagd

Zaterdag 20 november 2021
Beringen - KRC Peer -  Paal-Tervant  A verdaagdDe voetbalwedstrijd KRC Peer - Paal-Tervant A wordt uitgesteld. De reden: de thuisploeg is getroffen door het coronavirus.

La Baracca - Koersel-Ham uitgesteld

Zaterdag 20 november 2021
De zaalvoetbalwedstrijd La Baracca Houthalen - Koersel-Ham werd gisteren niet gespeeld. De reden: coronabesmettingen bij Koersel-Ham.

Verdergaan met twee

Zaterdag 20 november 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Verdergaan met tweeZoomEdith en Lambert brengen elke zaterdag gekleurde woorden.

Meisjesschool Paal 1956

Zaterdag 20 november 2021
Uit de oude doos
Beringen - Meisjesschool Paal 1956ZoomVandaag nog even terug het zesde leerjaar van de meisjesschool in Paal anno 1956.

Watermolen

Zaterdag 20 november 2021
Beringen - WatermolenZoomVandaag spreken we vooral van wind- en zonne-energie maar in het verleden werd ook kracht en energie gehaald uit water zoals bij deze watermolen in Koersel.

Paal-Tervant B - Koersel B 2-4

Vrijdag 19 november 2021
Beringen - Paal-Tervant B - Koersel B 2-4In vierde provinciale C heeft Paal-Tervant B vanavond thuis verloren van Weerstand Koersel B. Uitslag: 2-4.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Beringen - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Engelen overleden

Donderdag 18 november 2021
Beringen - Gerard Engelen overledenGerard Engelen uit Paal is overleden.
(°Zolder op 1 november 1944 -  † Diest op 15 november 2021)
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 20 november 2021 om 13.30 uur.
Groeten: Op vrijdag 19 november 2021 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur welkom om, samen met de familie, Gerard te groeten in het Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Maria Van Dingenen overleden

Donderdag 18 november 2021
Beringen - Maria Van Dingenen overledenMaria Van Dingenen uit Paal, echtgenote van Jef Nuyts, is overleden. (° Geel op 13 december 1951- † Heusden-Zolder op 18 november 2021)
Begroeting: woensdag 24 november 2021 - funerarium - Paal van 19.00 tot 19.30 u.
Uitvaart: donderdag 25 november 2021 om 13.00 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Dansnamiddag gaat niet door

Donderdag 18 november 2021
Beringen - Dansnamiddag gaat niet doorZoomDe seniorenraad heeft beslist om de dansnamiddag van morgen niet te laten doorgaan, gezien de huidige coronamaatregelen. De wandeling van vandaag gaat wel door, ook film en de show voor senioren in de Kardijk kunnen nog wel doorgaan met mondmasker en Covid Safe Ticket. (Jean Beerten)

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Beringen - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws

Gust Vreys overleden

Woensdag 17 november 2021
Beringen - Gust Vreys overledenGust Vreys uit Beverlo, weduwnaar van Maria Christiaens (†2011), is overleden. (° Vorst op 24 april 1926 - † Leopoldsburg op 16 november 2021)
Begroeting: dinsdag 23 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Fietser gewond in Paal

Woensdag 17 november 2021
Beringen - Fietser gewond in PaalEen fietser uit Heusden-Zolder en een auto zijn deze middag gebotst op het kruispunt van de Katermeerstraat en de Paalsesteenweg in Paal. De fietser raakte hierbij lichtgewond.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zwitserse humor in Casino Beringen

Dinsdag 16 november 2021
Beringen - Zwitserse humor in Casino BeringenZoomNog gekker, nog verrassender, nog dynamischer dan ‘Crash Boom Bang’ is de nieuwe voorstelling “Jump!” van het Zwitserse trio Starbugs Comedy. Deze kan je donderdag 18 november bekijken in CC Casino Beringen. Ze verlaten alle mogelijk denkbare paden en gaan op verkenning into the unknown. Starbugs Comedy is uw anti-depressivum! Hun shows zijn een combinatie van situatiehumor en slapstick. Met coole ironie vertellen de drie acrobaten kleine verhalen. Zonder rode draad of overtollige (…) Het hele nieuwsbericht

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Beringen - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

Pleeggezinnen gezocht

Dinsdag 16 november 2021
Beringen - Pleeggezinnen gezochtZoomHet is de Week van de pleegzorg en Vlaams minister Wouter Beke bracht daarom gisteren een bezoek aan een gezin in Tessenderlo. Hij had een cadeautje bij en wil zo de aandacht trekken op de nood aan pleeggezinnen. Dat zijn er in Limburg al bijna 1000. Nog 87 kinderen in onze provincie zoeken momenteel nog een plek om voor korte of langere tijd opgevangen te worden. Wil jij uw hart en huis openstellen voor een pleegkind? Surf dan naar deze site.

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).
Beringen - Parket wil man uit Beringen internerenIn de Hasseltse rechtbank is gisteren de aanstelling gevraagd van een deskundige met het oog op internering van een man uit Beringen. Die terroriseert zijn ouders en de buurt. Zo zette hij een mes op de keel van zijn vader en vernielde hij een raam bij de buren. De dertiger kampt al jaren met drugsproblemen en zat al in verschillende instellingen maar geraakt niet van zijn verslaving af en valt telkens in herhaling met zijn agressief gedrag. Het parket vroeg nu de aanstelling van een deskundige om de man te onderzoeken met het oog op internering. Zowel de bewindvoerder als de advocaat van de man stemden hiermee in.

Noodoefening Borealis

Dinsdag 16 november 2021
In de loop van deze week zal er bij Borealis een noodoefening plaatsvinden waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. "We weten enkel dat deze keer de oefening tijdens de kantooruren zal plaatsvinden. Elke noodoefening die we uitvoeren doen we om ons noodplan te testen en daarom heeft elke oefening een ander scenario. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden". Mocht u nog vragen hebben, kan u altijd contact opnemen met Kathleen Stevens, Preventie-adviseur via het algemene telefoonnummer van Borealis 011/45.90.11.
Wedstrijdverslag
Beringen - 7de plek voor cyclobal Het Zwarte GoudIn het Zwitserse Altdorf namen Brecht Damen en Niels Dirikx deel aan de 3de UCI World Cup Cyclobal. Na de schitterende 4de plaats trachten ze opnieuw punten te sprokkelen voor deelname aan de finale binnen twee weken in Grösskochen (D). Als we de eindstand bekijken stellen we vast dat ze in de sterkste groep speelden. André Kopp met Raphael Kopp (Obernfeld D) wonnen de finale, in de reeks wonnen ze met 4-2 van Brecht en Niels. De Tsjechen Roman Stanek met Jiri Hriplicka Jun boden veel (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Beringen - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Gust Geijsels overleden

Maandag 15 november 2021
Beringen - Gust Geijsels overleden
Gust Geijsels uit Koersel, echtgenoot van Maria Hermans, is overleden. (° Overpelt op 9 mei 1943 † Heusden-Zolder op 12 november 2021)
Begroeting: donderdag 18 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 19 november 2021 om 13 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Leopold Lievers overleden

Maandag 15 november 2021
Beringen - Leopold Lievers overledenLeopold Lievers uit Beringen, weduwnaar van Stephanie Reynders (†2018), is overleden. (° Oostham op 30 april 1923 † Mol op 12 november 2021)
Begroeting: woensdag 17 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 18 november 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Leopoldsburg-Centrum

Livinus 'Vien' Vanmol overleden

Maandag 15 november 2021
Beringen - Livinus 'Vien' Vanmol overledenLivinus 'Vien' Vanmol uit Zelem, echtgenoot van José Moonen is overleden. (° Paal op 16 augustus 1933 † Zelem op 13 november 2021)
Begroeting: donderdag 18 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

W. Koersel B - Heusden 06 2-3

Zondag 14 november 2021
Beringen - W. Koersel B - Heusden 06  2-3Weerstand Koersel B heeft vanmiddag thuis met 2-3 verloren van Heusden 06.

Paal-Tervant B verliest in Lummen

Zondag 14 november 2021
Beringen - Paal-Tervant B verliest in LummenPaal-Tervant B heeft vanmiddag met 4-0 verloren op het veld van Lummen VV.  "Paal-Tervant heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Reppel met 0-1. Een ongelukkige strafschop tegen hebben we niet meer kunnen ombuigen. We hebben nochtans kansen genoeg gehad op een overwinning. We missen duidelijk een koele afwerker ! We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Ook nog steeds enkele gekwetsten die  ons niveau zouden omhoog kunnen tillen. Vandaag valt Kobe Rutten weer uit met een zware kwetsuur", zegt ondervoorzitter Jos Van Winge.

Mathilde 'Tilleke' Swerts overlden

Zondag 14 november 2021
Beringen - Mathilde 'Tilleke' Swerts overldenMathilde 'Tilleke' Swerts, echtgenote van Jef Steenbergen, is overlden. (° 7 februari 1930 te Paal - † 12 november 2021 te Heusden-Zolder)
De begroeting, de crematie, gevolgd door het afscheid voor Mathilde en het begraven van de urne in het urnegraf op de begraafplaats van Heusden-Centrum zullen in besloten familiekring plaatsvinden.

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Beringen - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Turkse FC wint van Grote Heide

Zondag 14 november 2021
Beringen - Turkse FC wint van Grote HeideTurkse FC heeft Sporting Grote Heide verslagen met 4-1.
Beringen - Weerstand Koersel verliest van MechelenWeerstand Koersel is bij KRC Mechelen gaan verliezen met 4-1.
In de vierde provinciale C heeft SK Heusden 06 moeizaam het burentreffen bij Koersel B gewonnen met 2-3.

Stal Sport - Park Houthalen 1-2

Zondag 14 november 2021
Beringen - Stal Sport - Park Houthalen 1-2Stal Sport heeft vanmiddag thuis met 1-2 verloren van Park Houthalen.

Paal-Tervant A - Reppel 0-1

Zondag 14 november 2021
Beringen - Paal-Tervant A - Reppel 0-1Paal-Tervant Aheeft vanmiddag thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 0-1.

Ruime winst voor KVK Beringen

Zondag 14 november 2021
Beringen - Ruime winst voor KVK BeringenKVK Beringen heeft De Kempen verslagen met 4-1.

Damesvoetbal: Beringen - Bocholt 0-11

Zaterdag 13 november 2021
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Bocholt 0-11In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen vanavond thuis verloren van Bocholt. Uitslag: 0-11.

RSC Koersel - Meeuwen 2-7

Zaterdag 13 november 2021
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis met 2-7 verloren van ZVK Meeuwen.

Geloofsavond in dekenaat Beringen

Zaterdag 13 november 2021
Kerk
Het dekenaat Beringen organiseerde een geloofsavond in de Sint-Martinuskerk in Houthalen. Tijdens de avond werd onder meer het woord gevoerd door deken Thieu Plessers en door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. Er waren ook een aantal getuigenissen, onder meer van Willy Van Aelst, Jef Verhaegen en Karin Mensch. Het Samana-team van Houthalen-Helchteren zorgde voor een drankje en een hapje. Er waren zo'n 150 aanwezigen die allen een aandenken mee naar huis kregen.

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Beringen - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

RMS Beringen-Mijn

Zaterdag 13 november 2021
Uit de oude doos
Beringen - RMS Beringen-MijnZoomCitévolk Spreekt werkt aan een expo rond de scholen van Beringen-Mijn voor Erfgoeddag 2022. Ze zijn nog op zoek naar klasfoto's, foto's van schoolfeesten of andere gelegenheden in Regina Mundi, Horizon, Mozaïek, RMS, 't Ateljeeke en TIKB.
Help je mee zoeken? Meer info via deze link.

Ingang van de haven

Zaterdag 13 november 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Ingang van de havenZoomVandaag flink terug in de tijd met een beeld van de kanaalkom in Tervant.

Ook al waaien er nog hoge pluimwolken

Zaterdag 13 november 2021
Beringen - Ook al waaien er nog hoge pluimwolkenZoomEdith staat vandaag nog even stil bij Wapenstilstand op 11 november.
Beringen - Reserven Reppel verslaan Paal-TervantBij de reserven heeft Racing Plufine Reppel vanavond Paal-Tervant verslagen met 7-4. Elf goals in één wedstrijd - moet kunnen!

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Zonnige winterdag

Vrijdag 12 november 2021
Vandaag gezien
Beringen - Zonnige winterdagZoomMet vriestemperaturen in de ochtend en veel zon was het vandaag een mooie fiets- en wandeldag. Met als resultaat een mooie zonsondergang. Morgen wordt het iets minder goed met wat regenbuien. (foto Gust Ischen)

Fase twee van werken station Diest

Vrijdag 12 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Fase twee van werken station DiestZoomDe eerste fase van de vernieuwingswerken van het station van Diest is achter de rug. Na de vernieuwing van de fietsenstalling is het nu tijd voor een volgende stap: de aanleg van een nieuw busstation voor een betere dienstverlening en meer comfort voor de busreizigers.
Het nieuwe busstation komt vlak naast het huidige busstation. Reizigers en passanten zullen de werken op de voet kunnen volgen. Bij het ontwerp werd volop ingezet op het creëren van een comfortabele plek voor reizigers en (…) Het hele nieuwsbericht

Vier gewonden op Avonturenberg

Vrijdag 12 november 2021
Beringen - Vier gewonden op AvonturenbergZoomVandaag hadden de hulpdiensten goed hun werk op de Avonturenberg. Er vielen vier gekwetsten te betreuren. Een man viel van de houten brug en drie anderen (1 man, 1 vrouw, 1 tiener) liepen lichte verwondingen op bij de jumps op de top van de berg. (foto Patrick Knuyt)

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”

Maurice Raymaekers overleden

Vrijdag 12 november 2021
Beringen - Maurice Raymaekers overledenMaurice Raymaekers uit Paal, weduwnaar van Rosa Verheyen († 2009) is overleden. (° Paal op 21 mei 1930 - † Zelem op 12 november 2021). Begroeting: woensdag 17 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u. Uitvaart: donderdag 18 november 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.
Showbizz
Beringen - Regi en Pauline maken song Rode Neuzen DagZoomNa het aangrijpende Vechter met Camille vorig jaar, verrast Regi in de nieuwe editie van de Liefde voor Muziek Special voor Rode Neuzen Dag met een epische versie van Lost Without You, de wereldhit van Freya Ridings, gezongen door Pauline. Het nummer wordt dé song van Rode Neuzen Dag 2021.
Deze Special staat volledig in het teken van zeven veerkrachtige jongeren. Elk van hen koos een nummer voor een leerkracht die voor haar/hem veel heeft betekend. De inspiratie voor de keuze van het Rode (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Beringen - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Beringen - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Stal Sport - RC Reppel 2-2

Woensdag 10 november 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - RC Reppel 2-2Stal heeft letterlijk en figuurlijk de aansluiting met het middenveld gemist. De tegendoelpunten waren weerom te vermijden. Reppel kon 2 x scoren omdat Stal steeds oog had voor de bal en de dekking en tweede bal verwaarloosde. Beide ploegen begonnen voorzichtig hetgeen zich vertaalde in veel balverlies en slechte passing. De 1ste helft verliep evenwichtig met weinig kansen tot in minuut 44 Derwa met een gemeten pas Hermans alleen voor doel kon brengen en scoren. Na de koffie was er weinig (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Burgemeester Heselmans van Ham gaat de communicatie onderzoeken naar aanleiding van een incident bij Tessenderlo Kerley Ham deze ochtend.
"Deze morgen ging het alarm af. Er was een lokale vrijzetting van zoutzuur (HCl). De interne brandweer was onmiddellijk ter plaatse. Er is momenteel geen impact op milieu en omgeving. De situatie wordt verder van nabij opgevolgd", was deze ochtend de korte mededeling van het bedrijf via hun Facebookpagina. Maar al snel bleek dat mensen geïrriteerd (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Beringen - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Horemans overleden

Woensdag 10 november 2021
Beringen - Robert Horemans overledenRobert Horemans uit Beringen-Mijn is overleden. (° Mol op 4 november 1949 † Beringen-Mijn op 4 november 2021)
Begroeting: maandag 15 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: dinsdag 16 november 2021 om 11 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kunstwerk voor verongelukte mijnwerkersZoomIn de aanloop naar de expositie Artikel 27 die op 21 november de deuren opent in ZLDR luchtfabriek te Heusen-Zolder is kunstenaar Stefan Elsen al druk in de weer op het Marktplein. Stefan droomde al langer van een permanent hedendaags kunstwerk om het dodenhuisje op de mijnsite blijvend uit zijn schuilplaats van verwilderde bomen en hagen te halen. Het dodenhuisje is het enige overgebleven aandenken aan een bijzonder ritueel. Op de andere mijnsites zijn de dodenhuisjes gesloopt. Het huisje werd gebruikt om de lichamen van verongelukte mijnwerkers op een sokkel te bewaren voor de vrijgave voor autopsie en begraving. Stefan plaatst een blok carrara marmer met daarboven een zwevend lichaam, bestaande uit spiegeltjes. Het kunstwerk zal een blijvend aandenken zijn aan alle verongelukte mijnwerkers.

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Beringen - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)

Ondertussen, aan het Albertkanaal...

Woensdag 10 november 2021
Beringen - Ondertussen, aan het Albertkanaal...ZoomHet iconisch witte gebouw aan het Albertkanaal in Beringen wordt steen per steen afgebroken voor de verbreding van het kanaal. De vooruitgang eist zijn tol. (Gust Ischen)
Beringen - Expo Palarte en Paalse houtsnijclubZoomKunstkring Palarte en de Paalse houtsnijclub slaan de handen in elkaar voor een bijzondere tentoonstelling. Deze kan je gaan bekijken in OC De Buiting Paal. De feestelijke opening is op zondag 14 november om 15u. De werken van de lokale kunstenaars zijn te bewonderen op 13, 14,17,20 en 21 november van 14u tot 17u.
Beringen - Wouter Deprez in CC Casino BeringenZoom
Zaterdag 13 november staat Wouter Deprez op de planken van CC Casino Beringen. Wat heeft Wouter na al die jaren begrepen van het instrument waar hij mee werkt? Wat doet hem lachen in taal? Wat ontroert Wouter in taal, nog meer dan vroeger? Welke dringende aanpassingen in taal wil Wouter doorvoeren? En waarom worden vraagtekens zo vaak gebruikt om u nieuwsgierig te maken? Deze voorstelling is een ode, een liefdesverklaring, een aanklacht. Ze is een samenzwering en een revolutionair congres dat jong en oud zal verzoenen. .... en misschien zelfs man en vrouw. Tickets via deze link.
Gemeenteraad
Beringen - Goedkeuring project 'I Can Limburg'
De OCMW-raad keurde ook het ESF-project "Outreach en activering 'I Can Limburg'"goed. Dit project georganiseerd door  Arktos en Emino richt zich tot moeilijk bereikbare, kwetsbare werkzoekenden. "Het doel van de integrale-aanklampendebegeleiding is het verhogen van de employability, inzetbaarheid. Het vermogen om werk te vinden en te behouden. Er wordt gestreefd om werkzoekenden dichter bij werk of dagbesteding te brengen door barrières uit de weg te ruimen. In 2020 en 2021 zijn er 13 cliënten die ingestapt zijn. Vanuit het OCMW hebben we opnieuw een aantal cliënten die passen in de beoogde doelgroep en wensen we in 2022 deel te nemen aan dit project met 5 trajecten. Een cofinanciering van het OCMW met 560 euro per traject is vereist".

Verdere samenwerking De Winning

Maandag 8 november 2021
Gemeenteraad
Beringen - Verdere samenwerking De WinningZoomVoor het uitvoeren van natuurwerken sluit de stad Beringen jaarlijks een samenwerkingsovereenkomst af met de De Winning - maatwerk vzw. Deze samenwerkingsovereenkomst voor 2022 omvat inhoudelijke afspraken tussen de verschillende gemeenten enerzijds en de intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg anderzijds. Deze overeenkomst is geldig van 1 januari 2022 tot 31 december 2022 en werd vanavond goedgekeurd op de gemeenteraad.

Samenwerking Depot Margo verlengd

Maandag 8 november 2021
Gemeenteraad
Beringen - Samenwerking Depot Margo verlengdSinds 2016 heeft stad Beringen een samenwerkingsovereenkomst met Rimo Limburg VZW, deelwerking Depot Margo. Deze overeenkomst werd verlengd voor het jaar 2021 in het kader van de voedselbedeling en materiële hulpverlening vanuit OCMW Beringen. Vanuit stad Beringen wordt tevens een overeenkomst opgesteld. Dit om beschikbare budgetten voorzien in het meerjarenplan op een correcte manier te spenderen.
Gemeenteraad
Beringen - Lening goedgekeurd aan kerkfabriek TervantZoomDe gemeenteraad keurde een toegestane lening goed van de kerkfabriek van Tervant voor een bedrag van 202.500 euro voor de aanleg van klinkerwegen aan de pastorie, renovatie speelplein, extra branddeuren, aanleg van parking en de aanzuivering van een investeringstekort.

Goedkeuringen

Maandag 8 november 2021
Gemeenteraad
Beringen - GoedkeuringenIn het kader van de noodplanning van de Integrale veiligheid werd de verhuis van het vaccinatiecentrum naar het oude stadhuis goedgekeurd. Verder werd een samenwerking met Galazo voor de organisatie van een Mijnentocht tot 2024 goedgekeurd. Ook de samenwerkingsovereenkomst met Arktos voor het OverKop huis lag ter goedkeuring op de gemeenteraad.  En er werd een samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale besturen
van Beringen en Heusden-Zolder en VDAB Limburg goedgekeurd voor het project '"Samen sterk voor lokaal werk in 2020-2025'.

Elvire Heyligen overleden

Maandag 8 november 2021
Beringen - Elvire Heyligen overledenElvire Heyligen uit Ham, echtgenote van Maurice Gielen, is overleden. (° Kwaadmechelen op 3 mei 1941 - † Leopoldsburg op 7 november 2021)
Begroeting: vrijdag 12 november 2021 funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring

Leonie Lucas overleden

Maandag 8 november 2021
Beringen - Leonie Lucas overledenLeonie Lucas uit Beringen-Mijn, weduwe van Fons Vandenbergh, is overleden. (° Heusden op 14 februari 1933 - † Beringen-Mijn op 7 november 2021)
Begroeting: vrijdag 12 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 13 november 2021 om 13 uur in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Maurits Engelen overleden

Maandag 8 november 2021
Beringen - Maurits Engelen overledenMaurits Engelen uit Paal, echtgenoot van Anna Gielis, is overleden. (° Paal op 30 augustus 1941 - † Hasselt op 7 november 2021) Begroeting: vrijdag 12 november 2021 - funerarium - Paal van 19.30 tot 20 u.
Uitvaart: zaterdag 13 november 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Wijnbeurs in De Kardijk

Maandag 8 november 2021
Beringen - Wijnbeurs in De KardijkZoomIn de Kardijk werd gisteren een wijnbeurs georganiseerd door Dranken Vertessen uit Beverlo. Bezoekers konden er genieten van een hapje en een glaasje wijn. (Patrick Knuyt) Het fotoverslag vind je op onze Facebookpagina.

Standaarduitrusting

Maandag 8 november 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - StandaarduitrustingVroeger was alles toch veel simpeler. Het is een cliché, ik weet het. Het is een open deur intrappen. Die deur is al zo vaak ingetrapt dat ze op de draad versleten is maar de uitdrukking blijft onverstoorbaar overeind. Iedereen die wat letters op papier (of de pc) zet, doet er regelmatig zijn voordeel mee. Zoals ik nu bezig ben te doen. Als ik in mijn jonge jaren op stap ging dan hadden wij hoogstens onze portefeuille bij. De standaarduitrusting was heel beperkt. De huissleutel namen we niet mee , die werd op (…) Het hele nieuwsbericht

'Een match om snel te vergeten'

Maandag 8 november 2021
Wedstrijdverslag
Beringen - 'Een match om snel te vergeten'Het leek wel of de spelers van Stal hun tegenstrever met 'social distancing' wilden bekampen. Stal liet zich al van het begin van de wedstrijd ver terugzakken en kwam al vlug in de problemen door de snelle flanken van Peer. Het middenveld van Peer overheerste door het voetballend vermogen van Bleyen en Do Ceu. Peer leverde een uitstekende prestatie maar de efficiëntie ontbrak door de laatste passing. Het te verwachten 1ste doelpunt viel in de 28' minuut toen Vanbuel met een baltoets 3 verdedigers (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Hoeselt -Koersel 11-2

Maandag 8 november 2021
Beringen - Zaalvoetbal: Hoeselt -Koersel 11-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 11-2 verloren van Pibo Hoeselt, de tweede in de stand. RSC Koersl staat tiende.

Turkse FC klopt Halen

Zondag 7 november 2021
Beringen - Turkse FC klopt HalenTurkse FC is met 1-3 gaan winnen bij Moedige Duivels Halen.
Beringen - Nieuw wereldrecord domino met laptopsZoomBekijk hier de video van het wereldrecord bij Out of Use Beringen.

EMBO - Koersel B 2-2

Zondag 7 november 2021
Beringen - EMBO - Koersel B  2-2Weerstand Koersel B is bij Mechelen Bovelingen-Opheers (EMBO) niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

E. Termien- KVK Beringen 1-2

Zondag 7 november 2021
Beringen - E. Termien- KVK Beringen 1-2Eendracht Termien heeft vanmiddag thuis verloren van KVK Beringen. Uitslag: 1-2. Aan de rust was de stand 0-1. Voor Termien scoorde Baerts, voor Beringen Weeghmans en Creemers.
Beringen - Paal Tervant A  speelt gelijk bij Thes BThes Sport Tessenderlo A en Paal-Tervant  hebben gisterenavond gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

KRC Peer - Stal Sport 3-0

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - KRC Peer - Stal Sport 3-0KRC Peer heeft de drie punten thuis gehouden tegen Stal Sport. Uitslag: 3-0.

Paal-Tervant B - Alken B 3-3

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Paal-Tervant B -  Alken B 3-3Paal Tervant B heeft thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen FC Alken B.

Thuisverlies voor Weerstand Koersel

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Thuisverlies voor Weerstand KoerselWeerstand Koersel heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van KAC Betekom. Weerstand Koersel speelt zondag uit bij Racing Mechelen.

Guido Reekmans overleden

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Guido Reekmans overledenGuido Reekmans uit Beringen is overleden. (° Halen op 19 november 1949 - † Heusden-Zolder op 6 november 2021)
Begroeting: woensdag 10 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Vliegenzwam

Zaterdag 6 november 2021
Vandaag gezien
Beringen - VliegenzwamZoomMarleen Abeels kon deze mooie vliegenzwammen spotten.

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)

Rachelle Jans overleden

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Rachelle Jans overledenRachelle Jans, echtgenote van Louis Das, woonachtig op de Venusberg in Meldert is overleden.
(° Paal op 23 augustus 1941 - † Meldert op 04 november 2021)
Begroeting Aula 'de Heyde' Zelem-Halen', Linkhoutsestraat 3, 3545 Zelem-Halen dinsdag 09 november 2021 van 18:30 tot 19:00.

Elly Rabijns overleden

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Elly Rabijns overledenElly Rabijns uit Stal, mama van Daniëlla , is overleden. (° Neerpelt op 9 november 1968 - † Stal-Koersel op 5 november 2021) Begroeting: woensdag 10 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 12 november 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Stal-Koersel

Emilienne Steegmans overleden

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Emilienne Steegmans overledenEmilienne Steegmans uit Paal, echtgenote van Jef  Vanderoye, is overleden. (° Paal op 1 oktober 1932 - † Paal op 5 november 2021) Begroeting: woensdag 10 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: vrijdag 12 november 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal

Leon Vanwezemael overleden

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - Leon Vanwezemael overledenLeon  Vanwezemael, levensgezel van wijlen Emma Daniëls is overleden. Woonplaats: Beringen-Mijn, voorheen Tervant.
(° Paal op 4 april 1931 - † Beringen-Mijn op 5 november 2021) Begroeting: vrijdag 12 november 2021 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 13 november 2021 om 11 uur in de aula van het Crematorium te Hasselt. Geen bloemen of kransen.

100 kaarsjes voor René Claes

Zaterdag 6 november 2021
Beringen - 100 kaarsjes voor René ClaesZoomGisteren 5 november vierde René Claes zijn 100ste verjaardag in Corsala. Schepen Jessie De Weyer en Jean Vanhees waren in de serviceflat van Terlinden waar hij al 13 jaar graag verblijft om hem te feliciteren. René groeide op in Heppen, in 1949 huwde hij met Yvonne Testelmans. In 1962 verhuisden ze naar Stal. Op 18-jarige leeftijd begon René te werken als bovengronds mijnwerker in de koolmijn van Beringen. Ze kregen 3 kinderen: Etienne, Gaby en Daniella, 4 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Na zijn pensioen op 60 jaar kwam er tijd vrij om te petanque, te kaarten en te wandelen langs de Zwarte Beek. René vertelde ons zijn geheim om zo oud te worden ‘goed slapen’ was Samen met zijn kinderen en de medebewoners werd zijn verjaardag gevierd met een glaasje en een hapje René is nog in goede gezondheid en hoopt er nog vele jaren bij te doen. (Jean Beerten)

Koen Wauters in Beverlo

Zaterdag 6 november 2021
Uit de oude doos
Beringen - Koen Wauters in BeverloZoomVandaag een foto uit het archief van Radio Benelux, die sinds deze week een nieuwe frequentie heeft. Wie was erbij op het groot bal van 10 jaar Radio Benelux in de sporthal van Beverlo met een grandioos optreden van Clouseau?

Beringen Onze-Lieve-Vrouwstraat

Zaterdag 6 november 2021
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beringen Onze-Lieve-VrouwstraatZoomVandaag weer een heel eind terug in de tijd...

Nu het licht de dag invalt

Zaterdag 6 november 2021
Gekleurde Woorden
Beringen - Nu het licht de dag invaltZoomElke zaterdag presenteert dichteres Edith Oeyen enkele poëtische mijmeringen op een foto van Lambert Reynders.
Beringen - Damesvoetbal: verlies voor Fufo BeringenIn de Eerste Provinciale van het damesvoetbal is Fufo Beringen vandaag gaan verliezen bij Esperanza Pelt. Uitslag: 11-1. De ruststand was 4-0. 

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Beringen - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Beringen - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Joeri Willems overleden

Vrijdag 5 november 2021
Beringen - Joeri Willems overledenJoeri Willems uit Stal, echtgenoot van Diane Deferme, vader van Rhûne en Amber is overleden.
(° Heusden op 24 mei 1975 † Stal-Koersel op 29 oktober 2021) Begroeting: dinsdag 9 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Bér Dielkens overleden

Vrijdag 5 november 2021
Beringen - Bér Dielkens overledenBér Dielkens, echtgenoot van wijlen Lea Claes (†2003) is overleden (° 8 april 1933 te Koersel - † 3 november 2021 te Heusden-Zolder) 
De afscheidsviering voor Bér, gevolgd door de crematie en de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Koersel zullen in besloten kring plaatsvinden.
We nodigen u uit om Bér een laatste groet te brengen in aanwezigheid van zijn familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op dinsdag 9 november 2021 tussen 19 uur en 19.30 uur.

Die ochtendstond

Vrijdag 5 november 2021
Vandaag gezien
Beringen - Die ochtendstondZoomVroege vogels hebben vandaag kunnen genieten van een mooie zonsopgang in mist of nevel. (foto Patrick Knuyt)
Beringen - Gratis initiatie zelfverdediging voor vrouwenZoom
Op 25 november organiseert stad Beringen ism Sai Shin Dojo vzw, een gratis initiatie zelfverdediging voor vrouwen. Je leert een basis om je zelf te verdedigen in bedreigende situaties. Deze gaat door in de sporthal Regina Mundi langs de lokalen van In-Zetje Beringen, Laan op Vurten.
Inschrijven kan via cecile.jannes[!]beringen.be of 011/ 44 97 00
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Beringen - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Tessenderlo Group geeft nog niet op

Donderdag 4 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tessenderlo Group geeft nog niet opZoom Tessenderlo Group bergt de plannen voor de bouw van een gascentrale in Tessenderlo nog niet op. Het bedrijf wil de plannen aanpassen en opnieuw indienen. "Tessenderlo Group blijft de evolutie van de elektriciteitsmarkt in België van nabij opvolgen. Op basis van de bestaande beschikbare productiecapaciteit en de verwachte evolutie van de elektriciteitsvraag in België, blijft de groep de nood zien aan hoogtechnologische, stuurbare capaciteit in de energietransitie", zegt het bedrijf.
Het plan om een gascentrale van 900 megawatt te bouwen in Tessenderlo kreeg eerder geen vergunning van bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) maar het bedrijf kan nog in beroep gaan tegen die beslissing.Tessenderlo Group is al eigenaar van T-Power in Tessenderlo, een gascentrale van 425MW.

Koperdiefstal in Paal

Donderdag 4 november 2021
Beringen - Koperdiefstal in PaalBij een bedrijf aan de Industrieweg in Paal werd een koperdiefstal vastgesteld. Daar werden zes haspels met kabels meegenomen via een gat in de omheining.

Bromfiets gestolen

Donderdag 4 november 2021
Beringen - Bromfiets gestolenOp be-Mine werd afgelopen weekend een bromfiets gestolen, die werd nadien teruggevonden in een bos in de Ulfortstraat. En op het Houtpark werd een inbraak vastgesteld in een tuinhuisje. Op het eerste zicht werd niets ontvreemd.

Werkmateriaal gestolen in Paal

Donderdag 4 november 2021
Beringen - Werkmateriaal gestolen in PaalIn de Krenisstraat in Paal is werkmateriaal gestolen uit een bestelwagen. Onbekenden boorden een gaatje in het slot van de bestelwagen om zo de deuren te openen. Ze gingen aan haal met duur werkmateriaal.

Bart Herman in CC Casino Beringen

Donderdag 4 november 2021
Beringen - Bart Herman in CC Casino BeringenZoomNaar jaarlijkse gewoonte toert Bart Herman weer langs de Vlaamse schouwburgen en CC’s. Woensdagavond 10 november is hij te gast in CC Casino Beringen. Wat weinig mensen weten is dat deze singer-songwriter eigenlijk al zijn hele leven “on tour” is. Al van in zijn prille jeugd trok Bart als een echte Bard met de gitaar op de schouder de halve wereld rond. Hij zong in kroegen, restaurants, clubs, hotels, zalen, tenten tot op cruiseschepen toe. Op die manier zag hij een heel stuk van (…) Het hele nieuwsbericht

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Beringen - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Picknick Speeltuin Schaffen wint buurtbudgetZoomDe Picknick Speeltuin aan het Oosterlindeveld in Schaffen is als winnaar uit de bus gekomen van het eerste “Diest Durft buurtbudget”. Met dit buurtbudget geeft de Stad Diest inwoners zelf de keuze waar een deel van het belastinggeld heengaat. Schaffen mocht dit jaar de spits afbijten. Alle inwoners van de stad Diest ouder dan 12 jaar konden 3 stemmen uitbrengen op hun favoriete projecten. Met 1.007 stemmen haalde de 'Picknick Speeltuin' het onder meer van een Meet & Greet-plek, voedselbos, BMX parcours en outdoor barbecue.
Wedstrijdverslag
Beringen - Miners winnen voor Beker van VlaanderenMiners Beringen wonnen gisteren tegen de 2de ploeg Aarschot met 73-60 en gaan zo verder naar de 1/8 finales van de Beker van Vlaanderen. Aarschot speelde de voorgift van 5pt snel van het scorebord, maar in Q2 vond Miners vooral defensief de oplossing en in Q2 kwamen ze terug op gelijke hoogte. In de tweede helft namen de Miners geleidelijk afstand met splijtende drives en bleven rebound overwicht houden. Toen ook nog de driepunters gingen vallen was de wedstrijd gespeeld. Mooie prestatie van Miners die stilaan terug op volle sterkte staan na de blessuregolf van de competitiestart. In de volgende ronde wacht mogelijk een topaffiche tegen Gembo.

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Beringen - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas en de gouden munten

Dinsdag 2 november 2021
Beringen - Sinterklaas en de gouden muntenZoomOp zaterdag 27 november en zondag 28 november kan je in het Casino van Beringen naar een nieuwe Sinterklaasshow. "Tijdens een boottocht van de Sint worden zijn gouden munten gestolen. Hoe is dit mogelijk? Wie heeft het gedaan? Samen zoeken we het uit, het belooft een spannende zoektocht te worden". Tickets zijn vanaf 12 november online te bestellen. Meer info via deze link.

Gust Rutten overleden

Dinsdag 2 november 2021
Beringen - Gust Rutten overledenGust Rutten uit Paal, echtgenoot van Elianne Van Sweevelt, is overleden. (° Koersel op 18 mei 1941 - † Hasselt op 1 november 2021)
Begroeting: vrijdag 5 november 2021 - funerarium - Paal van 19.30 tot 20 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Angèle Broekmans overleden

Dinsdag 2 november 2021
Beringen - Angèle Broekmans overledenAngèle Broekmans uit Paal, weduwe van Staf Van Aeken (†2011), is overleden. (° Paal op 28 november 1934 - † Hasselt op 1 november 2021)
Begroeting: vrijdag 5 november 2021 - funerarium - Paal van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Barbara Dex in Casino Beringen

Dinsdag 2 november 2021
Beringen - Barbara Dex in Casino BeringenZoomVrijdag 5 november staat Barbara Dex op de planken van het Casino Beringen. Barbara Dex en countrymuziek – dat klikt en dat weten we. Denk maar aan de succestour 'Dollymentary' met Gunther Verspecht, waarin ze in de huid kroop van Dolly Parton en enkele jaren geleden bij ons op het podium schitterde. Barbara voelt zich aangetrokken tot de uit het leven gegrepen verhalen die kenmerkend zijn voor het genre en koestert een enorme bewondering voor countrygrootheden als Dolly Parton, Emmylou Harris, (…) Het hele nieuwsbericht

Mis in het Paals dialect

Maandag 1 november 2021
Beringen - Mis in het Paals dialectZoomHet is ondertussen een traditie: de jaarlijkse mis in het Paals dialect. De 'mès in 't Boetings' kan je nu zaterdag 6 november bijwonen in de kerk van Paal. Het thema is hoe we deze coronaperiode beleefden. Iedereen is welkom om 17u in de kerk van Paal.

Eerste hulp bij Covid Safe Ticket

Maandag 1 november 2021
Beringen - Eerste hulp bij Covid Safe TicketZoomVanaf vandaag is een coronapas ofwel het Covid Safe Ticket nodig op veel plaatsen. Op de website van Radio 2 Limburg krijg je een goed overzicht van veel gestelde vragen.

Even stilstaan bij Allerheiligen

Maandag 1 november 2021
Beringen - Even stilstaan bij AllerheiligenZoomKristel Dewaele bezorgde ons nog dit gedicht.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen