Het overige nieuws

Het gaat niet goed met de Limburgse bouwsector. Uit een recente bevraging van de Limburgse Bouwunie blijkt dat de bouwbedrijven de toekomst niet zo rooskleurig zien. Eén op drie bouwbedrijven verwacht dat het aantal opdrachten de komende maanden fors zal verminderen. Een aantal bedrijven is bang dat ze werknemers in tijdelijke werkloosheid zullen moeten zetten. Dat heeft o.m. te maken met de fors gestegen prijs van bouwmateriaal.
Het is maar dat je 't weet
Hebben we het al gemeld - we raken op den duur de tel kwijt. Maar je moet weten dat er vanaf morgen tot en met zondag geen treinen rijden tussen Herentals en Lier - en omgekeerd. Dat heeft te maken met werken aan de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Treinreizigers kunnen gebruik maken van autobussen.

Meer geld nodig voor slachtoffers

Dinsdag 31 oktober 2023
Beringen - Meer geld nodig voor slachtoffersRode Kruis-Vlaanderen zamelde tot dusver nog maar 9.000 euro in voor humanitaire hulp na de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Dit terwijl de noden van de slachtoffers ter plaatse enorm zijn. Meer nog: de organisatie spreekt over één van de grootste humanitaire crisissen uit de recente geschiedenis. Rode Kruis-Vlaanderen schonk al wel 100.000 euro uit het noodhulpfonds voor humanitaire ondersteuning bij het geweld in Israël en de Bezette Gebieden. Het geld wordt ingezet (…) Het hele nieuwsbericht

'De situatie in Gaza is rampzalig'

Dinsdag 31 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'De situatie in Gaza is rampzalig'ZoomDokters van de Wereld België roept op tot een stopzetting van het geweld tegen burgers en de aanvallen op burgervoorzieningen, in het bijzonder op de gezondheidsinfrastructuur in Gaza. "Een staakt-het-vuren is een absolute prioriteit om een grootschalige humanitaire en gezondheidscrisis in de Gazastrook te voorkomen".
Murad Abed, een arts en medisch referent voor Dokters van de Wereld in Gaza, getuigt in enkele video's over de noodsituatie. "De gezondheidsvoorzieningen in de Gazastrook (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Lummen

Maandag 30 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Acaciastraat in Lummen kwamen dieven over de vloer. Er zijn juwelen gestolen. De diefstal kwam gisteren aan het licht.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 30 oktober 2023
Vanaf morgen is er ook een winteruurregeling in het recyclagepark. Dat opent tot en met zaterdag 30 maart elke dag - behalve zondag en maandag - om 9 uur, sluit tussen de middag van 12.30 tot 13 uur, en gaat 's avonds dicht om 16u. 

Ozempicje leggen

Maandag 30 oktober 2023
De visie van Fobie
Beringen - Ozempicje leggenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Aangeven, die renovatie

Maandag 30 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Wie renovatiewerken aan zijn woning of de aankoop van buitenlands vastgoed niet spontaan aanmeldt bij het kadaster, riskeert sinds 22 oktober hogere boetes. Die kunnen oplopen tot 3.000 euro, terwijl de maximumboete voordien 1.250 euro bedroeg.
(De Tijd)

Sprookjes bestaan niet

Maandag 30 oktober 2023
Beringen - Sprookjes bestaan nietIk heb altijd al een sprookje willen schrijven maar als je elke dag benieuwd bent naar de rauwe realiteit in onze wereld, en er daardoor bijna middenin staat, dan is de voedingsbodem om daaraan te beginnen nauwelijks aanwezig. Ik zou mij volledig moeten afzonderen maar dat is mijn kop in het zand steken en blind en doof blijven voor wat er op onze onrustige aardbol allemaal aan de hand is. Als titel dacht ik aan ‘ Het sprookje van het gouden zuiverblik’. Als de titel klaar is dan ben ik al ver (…) Het hele nieuwsbericht
Rutger Wauters heeft vandaag de derde rit gewonnen in de Ronde van Burkina Faso en pakt meteen ook de gele leiderstrui. Rutger won de rit met start en aankomst in hoofdstad Ouagadougou. Hij eindigde tweede tijdens de eerste rit en derde tijdens de derde rit. Drie keer podium dus. 


Koersel wint bij Torpedo Hasselt

Zondag 29 oktober 2023
Beringen - Koersel wint bij Torpedo HasseltIn Eerste Provinciale is Weerstand Koersel met 0-6 gaan winnen bij Torpedo Hasselt. De doelpunten werden gemaakt door Asnong (3), Cerigioni, Putzeys en Ballet.
Beringen - Winnaars World Solar Challenge terug thuisZoomDe studenten van het team van KU-Leuven dat zopas de World Solar Challenge voor zonnewagens heeft gewonnen, zijn weer thuis. Achter het Belgische team zit onder meer een wetenschapper uit Hechtel-Eksel: Maarten Vanierschot… die nooit op de voorgrond wil. (Cartoon: Fobie)

Is je aannemer nog in orde?

Zondag 29 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds enkele dagen kan men via de website van justitie Just-on-web nagaan of ondernemers wettelijk nog in orde zijn en of ze dus al dan niet een bestuursverbod hebben opgelopen. Op die website kan men "JustBan" raadplegen, het centraal register van bestuursverboden (onderste kadertje rechts op die website). En dat zou men eigenlijk altijd moeten doen, want ga je bijvoorbeeld met een aannemer in zee die onder dat bestuursverbod valt en gaat die failliet, dan zijn de gevolgen voor jou niet min. Aanmelden kan via itsme of met de identiteitskaart.

Basket: Miners C - Zonhoven 57-77

Zondag 29 oktober 2023
In tweede provinciale van het basket heeft Miners Beringen C met 57-77 verloren van Zonhoven. Quarters: 13-22, 14-19 (27-41), 13-18 (40-59), 17-18.

KRC Peer verslaat Paal-Tervant

Zondag 29 oktober 2023
Beringen - KRC Peer verslaat Paal-TervantKRC Peer versloeg gisteravond FC Paal-Tervant met 2-0. De eindstand was aan de rustal bereikt met doelpunten van De Poorter en Derwa.

Een nieuw hoofdstuk

Zondag 29 oktober 2023
Nieuwe boeken
Beringen - Een nieuw hoofdstukZoomDe vzw Homie van Musti Onlen biedt dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 25 jaar bed, bad, brood en begeleiding. Het boek 'Een nieuw hoofdstuk' vertelt hun verhaal. Voor beleidsmakers, professionals, maar ook voor burgers. Op het einde van een doodlopende straat in de Hasseltse Banneuxwijk staat een caravan. Sinds de zomer van 2019 biedt vzw Homie hier dak- en thuisloze jongeren tussen de achttien en vijfentwintig jaar bed, bad, brood en begeleiding. Omdat de caravan al snel niet meer volstond, kwam (…) Het hele nieuwsbericht

Kaulille wint bij Stal Sport

Zaterdag 28 oktober 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Kaulille wint bij Stal SportIn Derde Provinciale is FC Kaulille bij Stal Sport gaan winnen met 1-2. De Stalse voorzitter blikt terug: "Na de deugddoende overwinning van vorige week, maakte Stal sport opnieuw kennis met de nederlaag. Hoewel de uitslag ook anders had kunnen zijn. De openingsfase van de wedstrijd was voor de bezoekers, die lieten zien dat ze niet voor niets op de tweede plaats in de rangschikking terug te vinden waren. Maar gaandeweg herstelde Stal het evenwicht en na 18 minuten resulteerde dat in een enorme kans, (…) Het hele nieuwsbericht

Weerstand Koersel B speelt gelijk

Zaterdag 28 oktober 2023
Beringen - Weerstand Koersel B speelt gelijkIn Vierde Provinciale is de topper tussen Weerstand Koersel B en SK Heusden 06 geëindigd op een gelijkspel: 2-2. Aan de rust was de stand 0-1. Geybels had in de 28ste minuuut gescoord. Piens hing de bordjes in de 60ste minuut gelijk. Mini scoorde een kwartier voor het einde de 2-1 en Imzri in de 87ste minuut de 2-2. J. Claes van Heusden pakte rood.

Turkse FC speelt gelijk

Zaterdag 28 oktober 2023
Beringen - Turkse FC speelt gelijkTurkse FC is bij Maasland NO niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

KVK Beringen klopt Herkol

Zaterdag 28 oktober 2023
Beringen - KVK Beringen klopt HerkolIn Eerste Provinciale heeft KVK Beringen Herkol verslagen met 3-0. Bij de rust was het al 2-0. Doelpuntenmakers waren Hulsmans, Er en Bens.

Halloween nadert!

Zaterdag 28 oktober 2023
Beringen - Halloween nadert!ZoomHalloween - het komt uit Amerika en we raken het niet meer kwijt. Want iemand doen schrikken met wat gegriezel lijkt iedereen leuk te vinden. Dirk Van Bun maakte er deze aardige tekening bij. 

Daar is de smartphonerug

Zaterdag 28 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Al swipend en surfend over het internet met voorovergebogen schouders, bolle rug of lekker onderuitgezakt in een stoel, krijgen miljoenen mensen last van een ‘smartphonerug’. En dat is een groot probleem, dat op steeds jongere leeftijd ontstaat."
(Orthopedisch chirurg Piet van Loo in de NRC)

Overschakelen naar het winteruur

Zaterdag 28 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Overschakelen naar het winteruurZoomKomende nacht wordt er overgeschakeld naar het winteruur. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid naar 2 uur. Dat betekent een uur langer slapen... en voor wie dan aan het werk is, een uur langer werken. Al jaren wordt er in verschillende landen voor gepleit dat men van het zomeruur afziet en gewoon het winteruur aanhoudt. Maar zelfs het winteruur loopt nog een uur voor op de werkleijke Greenwich-tijd (UTC).  

Pastorie Koersel

Zaterdag 28 oktober 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Pastorie KoerselZoomDe pastorie van Koersel staat er vandaag nog altijd, men zoekt er wel een erfpachter.

Beverlo Heemkunde

Zaterdag 28 oktober 2023
Uit de oude doos
Beringen - Beverlo HeemkundeZoomDe Heemkundige Kring van Beverlo heeft nu ook een Facebookpagina: Beverlo Heemkunde. En die heeft op enkele weken al 250 leden. Het doel is de geschiedenis van Beverlo te bewaren voor de toekomst. Terug in de tijd duiken van Beverlo kan via deze link.

Laat me sterven bij de laatste rozen

Zaterdag 28 oktober 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Laat me sterven bij de laatste rozenZoomMet Allerheiligen in het vizier laat Edith zich deze week inspireren door de dood.

Speelgoed voor De Warmste Week

Vrijdag 27 oktober 2023
De Warmste Week
Beringen - Speelgoed voor De Warmste WeekZoomKBC Bank en Verzekeringen is partner van de Warmste Week. KBC Beringen wil ook haar steentje bijdragen. Hiervoor verkopen ze de ganse maand november 2e hands speelgoed aan spotprijzen. "Zoek je nog Sinterklaas- of eindejaarscadeautjes, kom dan zeker langs. Iedereen is welkom", laat het Berings kantoor weten.
Speelgoed voor De Warmste WeekSpeelgoed voor De Warmste Week
Zoom

Fietser (56) gewond bij aanrijding

Vrijdag 27 oktober 2023
Beringen - Fietser (56) gewond bij aanrijdingEen 56-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrjding met een auto op de Industrieweg in Beringen. Het ongeval gebeurde vanmorgen, even voor 8 uur.

Koerierdienst failliet verklaard

Vrijdag 27 oktober 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag koerierdienst Panther Express uit Beringen failliet verklaard. Horeca Mahao uit Beringen werd eveneens failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 november ingediend worden.

Opening TinQ Tessenderlo

Vrijdag 27 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Opening TinQ TessenderloZoom
In Tessenderlo, aan de Diesterstraat 112, opent het 14de Belgisch station van TinQ. Na Bree is dit het tweede station in Limburg volgens de TinQ formule. TinQ is een onderdeel van ENVIEM, een multibrand company, gespecialiseerd in brandstoffen, smeermiddelen en energie. In Nederland bouwde TinQ ondertussen een netwerk uit van bijna 400 tankstations. Ook in België wil TinQ op korte termijn doorgroeien tot een sterke en dynamische keten van 24/7 selfservice tankstations. "En de volgende maanden gaan we door op ons elan met nieuwe openingen, volledig in lijn met onze ambitie om op korte termijn uit te groeien tot een volwaardige speler op de Belgische markt.", verklaart Stefan Claes, manager van TinQ België. 

.
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weer, ook in de herfstvakantieEen krachtige en omvangrijke depressie blijft vandaag en de komende dagen rondtollen in de nabijheid van Ierland en stuurt met de regelmaat van de klok storingen en buienlijnen naar ons land. Daarbij is de isobarische gradient bij momenten erg strak en mogen we ook flink wat wind verwachten. Dinsdag verliest deze depressie aan kracht om later zelfs helemaal op te lossen. Maar woensdag komt een volgende depressie, vergezeld van storingen, aanzetten en die zou wel eens voor een stormachtige wind kunnen zorgen aan (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (34) gewond bij botsing

Donderdag 26 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidestraat in Ham raakten vanmorgen een auto en een 34-jarige motorrijder in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Zes bromfietsen in beslag genomen

Donderdag 26 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Zes bromfietsen in beslag genomenBij een controle in Tessenderlo heeft de politie vandaag zes opgefokte bromfietsen in beslag genomen. De eigenaars zijn hun voertuig dertig dagen kwijt. De controles gebeurden in de schoolomgevingen.

Limburg koploper meldingen dierenleed

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft het hoogste aantal meldingen over dierenmishandeling of -verwaarlozing. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) heeft opgevraagd. In 2023 ging het om 371 meldingen. Dat zijn er meer dan in andere Vlaamse provincies. Toch wordt er niet meteen gedacht aan een stijging in het aantal dieren dat mishandeld wordt, wel zou het er op wijzen dat Limburgers sneller een melding maken van dierenleed.

Gemiddeld inkomen: 20.357 euro

Donderdag 26 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2021 gemiddeld 20.357 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn.
De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2021 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde inkomen in Limburg bedroeg 20.633 euro. Op gemeentelijk niveau spant Sint-Martens-Latem opnieuw de kroon als gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner. Het ligt er 63,3 % boven het Belgische gemiddelde. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Schutkringmaatregelen preventie wolf verlengdZoomMinister Zuhal Demir heeft de schutkring in kader van preventie wolf verlengd tot eind februari. Daardoor kunnen ook niet-professionele paarden- en rundveehouders (verder) gebruik maken van subsidies voor wolfwerende maatregelen vanuit ANB. "In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgaande kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen verkregen worden," aldus het ANB. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Wolf vervangt jacht in Nederlands ZW-VeluweZoomDe Nederlandse vereniging Natuurmonumenten heeft beslist om in haar terreinen op de Zuidwest-Veluwe geen jacht meer toe te staan. Waar vroeger jagers beweerden onmisbaar te zijn om de populatie herten, reeën en wilde zwijnen te beheren, doen wolven dat nu op de meest geschikte manier, zo blijkt. Omdat het roofdier veel wild pakt, schiet Natuurmonumenten sinds 2021 geen edelherten, wilde zwijnen en reeën meer in dat gebied af.
Doordat de wolf kiest welke dieren hij pakt, zal de (…) Het hele nieuwsbericht

Planning en crisisbeheer

Woensdag 25 oktober 2023
Tegenligger
Beringen - Planning en crisisbeheerDoorgaans rijdt de allereerste trein in Hamont stipt, maar maandag liep het toch heel anders. In Mol bleef de trein veel langer staan dan gewoonlijk. En dan weet je al dat er onderweg een hindernis is opgedoken. De werken aan de brug over het kanaal in Herentals waren danig uitgelopen en de brug kon nog niet vrijgegeven worden. In Mol werd er meegedeeld dat de trein niet verder zou rijden dan Herentals. Eenmaal in Herentals aangekomen, kwam de mededeling dat we toch verder zouden mogen. Hoopvol begonnen we aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nog meer regen en buien

Woensdag 25 oktober 2023
Weerbericht
Beringen - Nog meer regen en buienEen omvangrijke depressie nabij Ierland en Schotland zorgt voor een strakke westcirculatie in onze streken, waarbij storingen en buien met de regelmaat van de klok worden aangevoerd. De volgende 10 dagen verloopt vrijwel geen enkele dag volledig droog. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zon. Met een strakke zuidwestenwind wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. 
Morgen/donderdag krijgen we een droger intermezzo in de ochtend en is zowaar de zon ook even van de partij. Niet (…) Het hele nieuwsbericht

Natuurbeheersplan Kamp van Beverlo

Woensdag 25 oktober 2023
Beringen - Natuurbeheersplan Kamp van BeverloZoomVoor natuurgebied Kamp van Beverlo, op grondgebied van de gemeentes Leopoldsburg, Beringen, Hechtel-Eksel en Houthalen-Helchteren werd door het agentschap voor Natuur en Bos een natuurbeheerplan opgemaakt. Het dossier digitaal inkijken kan op https://www.natuurenbos.be/natuurbeheerplannen-in-publieke-consultatie. Gedurende de periode van 25/10/2023 en met 24/11/2023 kunnen opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk worden ingediend: Via mail: aves.lim.anb[!]vlaanderen.be Via post: Agentschap voor Natuur en Bos, Adviezen en Vergunningen (AVES), Herman Teirlinck-gebouw, Havenlaan 88 bus 75 te 1000 Brussel.

Welzijn van zalmen geen criterium

Woensdag 25 oktober 2023
Vandaag gelezen
"In Vlaanderen kan het criterium van welzijn van zalmen evenwel niet als beoordelingsgrond in rekening worden gebracht bij omgevingsvergunningen."
(Minister van Omgeving Zuhal Demir in een toelichting op het afleveren van een omgevingsvergunning in beroep voor de grootste industriële zalmkwekerij van Europa in Oostende)

Bestuurder step gewond bij botsing

Woensdag 25 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten een auto en de 19-jarige bestuurder van een step uit Leopoldsburg in de Oostereindestraat in Lummen. De bestuurder van de step raakte daarbij gewond.

Brons voor Diestse Zoë Lemmens

Woensdag 25 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Brons voor Diestse Zoë LemmensZoomVan 19 tot 22 oktober vonden de Europese kampioenschappen voor kadetten plaats in Belgrado. Zoë Lemmens uit Diest aangesloten bij de Looise Taekwondo club HTA, wist zich eerder dit jaar te kwalificeren door zilver en brons te behalen op de vooropgestelde selectietornooien. De goede vorm die ze eerder dit jaar toonde kon ze verder doortrekken op de Europese kampioenschappen, goed voor een bronzen medaille. Na sterke winst tegen Servië en Duitsland, verloor Zoë de halve finale van de huidige (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Aegten overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Beringen - Alda Aegten overledenAlda Aegten uit Koersel, echtgenote van Eduard Bekkers, is overleden.
(° Bocholt op 24 maart 1930 † Koersel op 22 oktober 2023) Begroeting: maandag 30 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 31 oktober 2023 om 10.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Regendagje

Woensdag 25 oktober 2023
Beringen - RegendagjeZoomDeze ochtend kregen we een mooie zonsopgang maar die verdween al snel achter de wolken en een flinke regenzone trok over Beringen. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig met regelmatig een malse regenbui. (foto Marleen Abeels)

Fietsen zonder licht loopt slecht af

Woensdag 25 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde in Diest een fietser die zonder licht reed. Omdat de man zich heel zenuwachtig gedroeg tijdens de controle, besloten de agenten hem te fouilleren. De twintiger was in het bezit van zeven gram cocaïne, verdeeld over tien pacsons, en 150 euro. In zijn verhoor gaf de man toe dat hij in opdracht van iemand anders cocaïne verkoopt. De man moet zich in januari in het kader van de snelrechtprocedure voor de rechter in Leuven moeten verantwoorden voor bezit en verkoop van cocaïne.

Josée Penne overleden

Woensdag 25 oktober 2023
Beringen - Josée Penne overledenJosée Penne uit Leopoldsburg, weduwe van Herman Goris, is overleden. 
(° Beringen op 22 januari 1942 † Heusden-Zolder op 23 oktober 2023)
Uitvaart: in intieme kring
De omgevingsvergunning van Remigo (mengcentrale, breekwerf en TOP) werd in eerste aanleg geweigerd door de deputatie van de provincie Limburg en wordt nu in beroep behandeld door de Vlaamse regering. De aanvraag werd beperkt gewijzigd in beroep waardoor een nieuw openbaar onderzoek noodzakelijk is.
Dat openbaar onderzoek loopt van 24/10/2023 t.e.m. 21/11/2023. De aanvraag kan geraadpleegd worden op het inzageloket (2022083252 - Inzageloket (vlaanderen.be)). Tijdens het openbaar onderzoek kunnen er standpunten, opmerkingen en bezwaren over de aanvraag worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen. Dit kan digitaal via het inzageloket of analoog per aangetekende brief. Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst bouwen&milieu van de stad Beringen.

Putter of distelvink

Woensdag 25 oktober 2023
Puur natuur
Beringen - Putter of distelvinkZoomEen zangvogel die je nu in het najaar meer in de tuinen ziet is de putter, in de volksmond ook bekend als de distelvink. Hij hangt vaak aan stekelige distels en de grote kaardenbollen om de zaden uit de zaadbollen te peuteren met zijn spitse snavel. Ze verraden hun aanwezigheid door hun drielettergrepig klinkend geroep. Hier zie je ze op de grote kaardenbol. (Johan Put)
Putter of distelvinkPutter of distelvink
Zoom

Frank Bleyen nieuwe procureur

Dinsdag 24 oktober 2023
Lommelaar Frank Bleyen (49) volgt Guido Vermeiren op als procureur van het parket Limburg. Bleyen is momenteel advocaat-generaal bij het Hof van Beroep in Antwerpen. In april volgend jaar treedt hij in Hasselt in functie.

Nieuwe vennootschap Amouplus

Dinsdag 24 oktober 2023
Artin Madadi 29) uit Beverlo heeft de besloten vennootschap Amouplus opgericht met zetel aan de Driehoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerken timmewerk, renovatie van gevels en de installatie van zonneschermen.
Beringen - Fietsster (45) gewond bij aanrijdingZoomVanmiddag rond 13.45 uur raakten een vrachtwagen en een 45-jarige fietsster uit Beringen in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Industrieweg en de Rijsselstraat in Paal. De vrouw liep daarbij verwondigen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
In Diest komen er een zowat 50 bewakingscamera's bij, onder meer in de stationsomgeving, het winkelcentrum en aan de Citadel. De gemeenteraad heeft daarvoor het licht op groen gezet. De stad wil met de camera's het veiligheidsgevoel verhogen.
Het is maar dat je 't weet
79,7% van de Belgen eet dagelijks groente. Het percentage ligt hoger bij vrouwen (82,5%) dan bij mannen (76,9%), hoger bij hoogopgeleiden (87,3%) dan bij laagopgeleiden (70%), en hoger bij werkenden (82,2%) en gepensioneerden (84,3%) dan bij werklozen (60,8%). (Statbel)

Partijpolitiek...

Dinsdag 24 oktober 2023
Beringen - Partijpolitiek...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Beringen - ECRU: actie rond troost- en rouwcultuurZoomECRU, de intergemeentelijke samenwerking voor cultuur en cultureel erfgoed in Midden-Limburg, lanceerde deze zomer een oproep voor iedereen die een activiteit organiseert rond troost- en rouwcultuur. Projectvereniging ECRU is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. Met Troostkracht wil de organisatie in het najaar 2023 en voorjaar 2024 de deur openzetten voor een positieve kijk op rouw en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Steden en gemeenten zijn verplicht om tegen 2030 over te schakelen naar ledverlichting. Het uitgelezen moment dus om stil te staan bij de invloed van kunstlicht op dieren, planten en mensen en de juiste keuzes te maken. Om hen te helpen lieten de vijf Vlaamse provincies en het Interprovinciaal Kenniscentrum (IPKC) twee literatuurstudies uitvoeren. Het PIH, kenniscentrum milieu en gezondheid, bracht de wetenschappelijk studies samen over de relatie tussen nachtelijke verlichting en de gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Schoofs overleden

Maandag 23 oktober 2023
Beringen - Nelly Schoofs overleden
Nelly Schoofs uit Beringen, echtgenote van wijlen Georges Wouters, is overleden.
(° Paal op 25 december 1937 † Hasselt op 22 oktober 2023) Begroeting: vrijdag 27 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 28 oktober 2023 om 10.30 uur in de dekenale kerk van Beringen-Centrum.

Edgard Theysmans overleden

Maandag 23 oktober 2023
Beringen - Edgard Theysmans overledenEdgard Theysmans uit Hasselt is overleden.
(° Paal 03 maart 1951 - † Torrevieja (SP) 16 oktober 2023) Begroeting: vrijdag 27 oktober van 18u30 tot 19u Uitvaartzorg Smeets Hasselt. 
Afscheid in aula De Tesch Hasselt op zaterdag 28 oktober om 12u30.
Beringen - 20 chauffeurs onder invloed van drugsHet voorbije weekend zijn in Limburg 20 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In opdracht van het parket is hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De betrapten riskeren vervolging voor de politierechtbank.

Gebruik de Deense stop

Maandag 23 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Fietsersbond Gent pleit voor de invoering van de Deense stop, waarbij fietsers hun rechterhand opsteken voor ze vertragen of stoppen. Zo wordt het verkeer dat achter hen rijdt, niet verrast door hun remmanoeuvre. Bij de start van het academiejaar zijn veel fietsende studenten nog niet gewend aan het drukkere verkeer in de stad. Het handgebaar kan helpen om ongevallen te voorkomen. De Deense stop is afkomstig uit Kopenhagen, een stad waar heel veel gefietst wordt.

Fernand Vertessen overleden

Maandag 23 oktober 2023
Beringen - Fernand Vertessen overleden
Fernand Vertessen uit Paal, weduwnaar van Marie-Jeanne Alenteyns, is overleden.
(° Paal op 29 december 1940 † Diest op 22 oktober 2023) Begroeting: donderdag 26 oktober 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Canon van Vlaanderen in braille en luisterversieZoomOok wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken. Luisterpuntbibliotheek, de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking, zorgde voor een Daisy-luisterversie en een versie in braille. De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Het boek werd samengesteld door een commissie van deskundigen na overleg met onderzoekers, onderwijsspecialisten en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht herfstweer

Maandag 23 oktober 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht herfstweerDepressies circuleren over West-Europa en komen soms erg stevig uit de hoek. Daarbij zorgt storm Babet voor overstromingen en vernielingen in het noorden van Europa en storm Aline voor overvloedige neerslag in het zuiden. Ons deel van Europa blijft gespaard van het stormweer, maar we krijgen wel wat nattigheid en toch ook flink wat wind. Ook de volgende dagen blijven depressies in de buurt en is het erg wisselvallig. Positieve noot komt er van de temperaturen, die zijn relatief hoog met gemiddeld 16 graden.  (…) Het hele nieuwsbericht

Een natte herfstweek

Maandag 23 oktober 2023
Beringen - Een natte herfstweekZoomZon, regen, zon, veel regen staat er op het menu deze week. Het wordt zo een natte herfstweek.(Gust Ischen)

Scheidsrechter gereanimeerd

Zondag 22 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo kon een scheidsrechter gereanimeerd worden tijdens de jeugdwedstrijd tussen voetbalclubs Thes Sport en Belisia Bilzen. De man verloor er plots het bewustzijn. De afgevaardigden van de clubs en verschillende omstanders snelden te hulp en konden de man reanimeren.
In eerste provinciale van het basket heef Miners Beringen met 67-72 gewonnen van Hades Kiewit.
Beringen - Damesvoetbal: Lommel - Beringen 1-3In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 1-3 verloren van Beringen. De ruststand was 1-1.

Twee inbraken in appartementen

Zondag 22 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is ingebroken in twee appartementen. In een flat aan de Sint-Lambertusstraat zijn juwelen gestolen. In een appartement aan de Larenstraat kwamen ook inbrekers over de vloer.
Beringen - Turkse FC verliest van Heusden-ZolderTurkse FC heeft deze namiddag met 0-2 verloren van KVV Heusden-Zolder.

Turkse Rangers - KVK Beringen 2-0

Zondag 22 oktober 2023
Beringen - Turkse Rangers - KVK Beringen 2-0TurkseRangers heft vanmidag met 2-0 gewonnen van KVK Beringen.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport wint van Ham Utd + fotoverslagStal Sport is vanavond met 0-3 gaan winnen bij Ham Utd. De Stalse voorzitter blikt terug: "Een deugddoende, maar ook wel broodnodige zege werd het vanavond voor Stal op het veld van Ham United. De nieuwe trainer David Beckers zag van in de tribune hoe zijn ploeg onder leiding van Stein Kenens een knalprestatie neerzette tegen een zwak Ham. Stal begon met veel geestdrift aan de partij en drukte de thuisploeg meteen tegen het eigen doel. Zo versierde het in de eerste drie minuten al drie kansen, die (…) Het hele nieuwsbericht
Stal Sport wint van Ham Utd + fotoverslagStal Sport wint van Ham Utd + fotoverslag
Zoom
Beringen - FC Paal-Tervant - Kattenbos Sport 4-0FC Paal-Tervant heeft vanavond Kattenbos Sport verslagen met 4-0.

Weerstand Koersel - Bree-Beek 0-0

Zaterdag 21 oktober 2023
Beringen - Weerstand Koersel - Bree-Beek 0-0In eerste provinciale hebben Weerstand Koersel en GS Bree-Beek vanavond 0-0 gelijkgespeeld.
Beringen - Veel volk voor jaarlijkse KringloopdagZoomVandaag was het Kringloopdag en ook de winkels van Reset, waaronder die van Beverlo, Houthalen, Genk en Tongeren zetten de deuren open. Er was gezorgd voor een uniek assortiment. Dat het publiek dit apprecieerde, blijkt uit de opkomst. De Reset-winkels zagen 2.792 klanten langskomen voor hun 'ultieme pronkstuk', 300 meer dan vorig jaar. De Kringloopdag draait niet enkel om het aanbod van mooie tweedehandsspullen. Het heeft ook als doel mensen bewust te maken van het belang van hergebruik. vzw Reset wil (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza Pelt B - W. Koersel B 1-5

Zaterdag 21 oktober 2023
Beringen - Esperanza Pelt B - W. Koersel B 1-5Esperanza Pelt B heeft vanavond thuis met 1-5 verloren van Weerstand Koersel B.

Nieuwe thuis voor 109 landbouwdieren

Zaterdag 21 oktober 2023
Beringen - Nieuwe thuis voor 109 landbouwdierenZoomVerwaarloosde dieren die in beslag worden genomen en worden ondergebracht in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder halen vaak het nieuws. Trieste verhalen, die veel verontwaardiging uitlokken. Maar heel wat van die verhalen kennen ook een happy end. Zo heeft het VZOC de voorbije drie maanden 109 landbouwdieren een nieuwe thuis kunnen geven: het ging om 8 paarden, 3 pony’s, 21 geiten, 72 schapen, 3 damherten en 2 hangbuikvarkens. Zij verblijven nu in een mooie omgeving waar ze de rest van hun dagen optimaal verzorgd worden en dat in Tielt-Winge, Olen, Koersel, Heusden–Zolder, Herentals, Riemst, Ham, Duffel, Meldert en Beerse.

Danny Eyskens overleden

Zaterdag 21 oktober 2023
Beringen - Danny Eyskens overleden
Danny Eyskens uit Ham is overleden.
(° Genk op 17 augustus 1954 † Ham op 20 oktober 2023) Begroeting: woensdag 25 oktober 2023 - funerarium Convents - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen.

Sint-Annakliniek

Zaterdag 21 oktober 2023
Uit de oude doos
Beringen - Sint-AnnakliniekZoomNu woonzorgcentrum Ocura maar tot eind jaren '80 nog de Sint-Annakliniek.

Beeringen Grand'place

Zaterdag 21 oktober 2023
Beringen - Beeringen Grand'placeZoomHet klinkt wel chique: Beeringen Grand'place. De markt van Beringen heeft door de jaren al heel wat veranderingen ondergaan.

Aan Gust Put

Zaterdag 21 oktober 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Aan Gust PutZoomEdith brengt vandaag een hommage aan kunstenaar Gust Put die afgelopen week overleed in woonzorgcentrum Ocura.
Het is maar dat je 't weet
Op één jaar tijd heeft de Limburgse federale gerechtelijke politie (FGP) al 1.000 verdachte websites kunnen blokkeren die probeerden mensen geld te ontfutselen. Het gaat dan steeds om phishing-websites - die lijken op de officiële sites van banken of andere instanties - waarmee de rekeningen van slachtoffers geplunderd kunnen worden. Het datalab waarmee de websites geblokkeerd konden worden, is uniek in België.

Juliette Vangeel overleden

Vrijdag 20 oktober 2023
Beringen - Juliette Vangeel overledenJuliette Vangeel uit Paal, echtgenote van Jan Hoogsteyns, is overleden.
(°Paal 9 november 1937 † Lier 13 oktober 2023)
De crematie en de plechtigheid hebben in intieme kring plaatsgevonden. De urne werd bijgezet in het urnegraf op de begraafplaats van Tervant.

Bijna 900 vacatures in de bouw

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In Limburg alleen ontving de VDAB de afgelopen 12 maanden 2.286 vacatures van werkgevers uit de bouwsector. Daarvan stonden eind september nog 887 vacatures open. De bouwsector is in Limburg één van de grootste werkgevers, maar kandidaten voor beroepen zoals elektricien en wegenwerker zijn amper te vinden.

Rundveestapel stijgt

Vrijdag 20 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot mei 2022 steeg de Belgische rundveestapel in mei 2023 met 1,8%. Die stijging is bijna volledig te danken aan de stijging van de rundveestapel in Vlaanderen (+2,9%).
Het aantal mannelijke runderen stijgt in alle leeftijdsklassen, als gevolg van de gunstige prijsstijgingen tussen 2021 en 2022 voor de stieren en een lichte daling van de voederprijzen. In Vlaanderen bedroeg de stijging 7,3%. Door de goede melkprijzen is ook het aantal melkkoeien gestegen.

Al in 2017 een wolf in Vlaanderen

Vrijdag 20 oktober 2023
Beringen - Al in 2017 een wolf in VlaanderenZoomBegin april 2017 werd in het zuiden van Oost-Vlaanderen een dood ree gevonden, en er waren aanwijzingen dat dit het werk van een wolf zou kunnen geweest zijn. Het iNBO nam toen DNA-stalen en bewaarde die in de diepvriezer. Deze stalen werden onlangs meegenomen in de routinematige analyse van DNA-stalen, en wat bleek? Van de zes stalen leidde er één naar een wolvensoort die in de Centraal-Europese wolvenpopulatie voorkomt. Daarmee weten we dus dat het hier wel degelijk om de eerste bevestigde wolf in Vlaanderen gaat sinds de soort in onze contreien werd uitgeroeid in de negentiende eeuw. Het ging in de analyse om een mannelijke wolf, aldus het INBO.
In Wallonië werden wolven voor het eerst genetisch vastgesteld in 2016 (La Roche) en nog eerder via een cameraval-opname in 2011 (Gedinne).(Foto Welkom Wolf)

Lisette Vanhees overleden

Donderdag 19 oktober 2023
Beringen - Lisette Vanhees overledenDinsdag is Lisette Vanhees overleden. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Beringen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Mart!nuskerk aan het Sint-Martinusplein in Hasselt.

Gaza: meer tijd nodig voor evacuaties

Donderdag 19 oktober 2023
Beringen - Gaza: meer tijd nodig voor evacuatiesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Grote verkeerscontrole in het weekend

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Grote verkeerscontrole in het weekendDit weekend staat in Limburg de tweede grootschalige verkeerscontroleactie van dit jaar op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag en zondag controles uit. Men gaat niet alleen op snelheid controleren, maar ook op het gebruik van alcohol of andere drugs, de aanwezigheid van de boorddocumenten, de afstelling van de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone...

Regendagen op komst

Donderdag 19 oktober 2023
Vandaag gezien
Beringen - Regendagen op komstZoomNog een mooie zonsondergang vanavond door onze weerfotograaf Gust Ischen, maar de zon gaan we de komende dagen minder te zien krijgen: er is een flinke uitgestrekte regenzone op komst. 

Meer dan 400.000 varkens minder

Donderdag 19 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De varkensstapel in ons land is in mei 2023 met 7,3% (- 428.502 dieren) gedaald ten opzichte van mei 2022, zowel bij mestvarkens als fokvarkens. In deze periode was er veel leegstand in de stallen en dit vermoedelijk door de onzekerheid in het stikstofdossier. Ook blijft het moeilijk om te exporteren naar de Aziatische landen. (Statbel)

Wordt Paalse Miss België?

Donderdag 19 oktober 2023
Beringen - Wordt Paalse Miss België?Zoom
Sara Van de Paar droomt van een kroon, eentje vol glitters met de titel van Miss België. En de Paalse jongedame is goed op weg.
"Wat begon als een droom, is nu steeds meer werkelijkheid aan het worden. Op 16 september vond de provinciale finale plaats voor Miss België. Ik ben deze dag naar huis gegaan met twee prachtige titels. Als eerste ‘1ste eredame Miss Limburg’ en als tweede ‘Publieksprijs Miss Limburg’. De publieksprijs houdt in dat ik de meeste stemmen heb van de provincie Limburg. Hopelijk is dit nog steeds het geval", vertel Sara enthousiast.
Stemmen kan iedereen nog steeds door MLI 07 te sturen naar het nummer 6665. Er kan nog worden gestemd tot en met 6 november. Op 11 november worden dan de finalisten bekend gemaakt. 
"Ik hoop dat ik deze prachtige ervaring en kans ga kunnen verder zetten. En wie weet ons prachtige land België ga kunnen vertegenwoordigen zoals Emilie Vansteenkiste dat nu fantastisch doet! Deze ervaring laat me steeds meer en meer openbloeien. Ik heb zoveel nieuwe mensen mogen leren kennen waar ik zo dankbaar voor ben", zegt Sara tot slot.

Kosta Kalinis overleden

Woensdag 18 oktober 2023
Beringen - Kosta Kalinis overledenKosta Kalinis uit Koersel, weduwnaar van Magda Papadopoulos, is overleden.
(° Meliti (Gr) op 21 mei 1941 † Hasselt op 17 oktober 2023) Begroeting: maandag 23 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur U
itvaart: dinsdag 24 oktober 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk van de Heilige Nektarios te Beringen-Mijn. 

Terug mijnbouw in Limburg?

Woensdag 18 oktober 2023
Is er eventueel terug mijnbouw mogelijk in Limburg? Het is alvast een vraag om over na te denken. Maandag 23 oktober organiseert de FRDO (Federale Raad Duurzame Ontwikkeling) een conferentie over mijnbouw in Europa en België. Is dit nodig om grondstoffen te leveren voor de energietransitie? Bestaat er zoiets als duurzame mijnbouw? Ook diepzeemijnbouw komt aan bod. Bij de sprekers onder meer Janez Potočnik, voormalig Europees Commissaris voor Milieu. Meer zonnepanelen, windmolens en elektrische wagens betekent ook meer (schaarse) grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Kunnen we die ontginnen in Europa en België? En is dit mogelijk zonder een schadelijke impact op ons leefmilieu? Is diepzeemijnbouw een aanvaardbaar alternatief, of moeten we toch vooral inzetten op circulair gebruik van metalen? 
Deze vragen worden beantwoord door Janez Potočnik, Peter Tom Jones, Eric Pirard, Nicolas Vasbinder, Romain Gelin, Steven Vandeborre, Kris Van Nijen en Sarah Vanden Eede. 
De conferentie vindt plaats op maandag 23 oktober 2023 in de Financietoren te Brussel (Pachecozaal), van 10 tot 16u. Het is ook mogelijk de conferentie via livestream te volgen. Meer info via deze link. 
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar kan je op de Limburg.net- recyclageparken kosteloos bladafval van het openbaar domein afleveren. Dat kan van 2 november tot en met 31 januari. Druk bij het binnenrijden op de knop 'bladafval'.
Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op het openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een kwart van de Belgen (27,5%) van 16 jaar en ouder drinkt helemaal geen alcohol, terwijl 9,4% dit dagelijks consumeert. Voor 28,7% is dat enkele keren per week, en voor 20,9% enkele keren per maand. Tot slot drinkt 13,5% van de bevolking enkele keren per jaar alcohol.
Mannen drinken vaker dagelijks alcohol dan vrouwen (12,8% tegenover 6,1%), en onthouden zich minder (22% tegenover 32,8%). Gepensioneerden (17,3%) en werklozen (12,2%) drinken vaker dagelijks alcohol dan werkenden (7,2%), maar tegelijkertijd zijn werklozen (42,7%) ook vaker geheelonthouders dan gepensioneerden (26,5%) en werkenden (19,4%). (Statbel)

Kwak in volle vlucht

Woensdag 18 oktober 2023
Beringen - Kwak in volle vluchtZoomKwak is niet alleen een amberkleurig Belgisch speciaal bier met hoog alcoholgehalte, de kwak is ook een vogel uit de familie van de reigers. Hij heeft een eerder gedrongen postuur en tamelijk korte poten. Hij jaagt voornamelijk 's nachts op vis en amfibieën. Een volwassen kwak is eerder licht van kleur met grijze tot donkergrijze vleugels, terwijl de jongen de eerste 2 jaar een grijze kleur hebben. Overdag zit hij meestal wat verscholen omdat hij de volle zon schuwt. (Johan Put)
Kwak in volle vluchtKwak in volle vlucht
Zoom

Zachter maar regenachtig

Dinsdag 17 oktober 2023
Weerbericht
Beringen - Zachter maar regenachtigStoringen trekken de volgende dagen vanuit Frankrijk over ons land en gaan gepaard met veel wind, maar ook zachte lucht. Op het einde van de week en in het weekend bouwt een krachtig hogedrukgebied op over Scandinavië en blijven de storingen over ons land geblokkeerd. Koudere lucht meldt zich dan over onze streken. Na het weekend komt een westcirculatie opzetten en wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig.
Morgen/woensdag is er de eerste helft van de dag geregeld wat zon, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in twee appartementen

Dinsdag 17 oktober 2023
Beringen - Inbraak in twee appartementen
Aan de Ward Schoutedenstraat in Beringen is ingebroken in twee flats. Uit een van de appartementen is 450 euro gestolen.

Beringen - GSM-gebruik: 403 rijbewijzen ingetrokkenIn Limburg zijn vorige week 403 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. De betrapten kregen ook een boete van 245 euro. Wie zijn gsm gebruikte als hij stilstond voor het rode verkeerslicht of aan een spoorovergang, of wiens gsm binnen handbereik lag, kreeg enkel die boete van 245 euro.

E.H. Piet Thonissen overleden

Dinsdag 17 oktober 2023
Beringen - E.H. Piet Thonissen overleden
E.H. Pierre 'Piet' Thonissen uit Beringen is overleden.
(° Beverlo op 8 oktober 1938 † Beringen op 16 oktober 2023) Gebedsdienst : vrijdag 20 oktober 2023 om 18.30 uur in dekenale kerk te Beringen-Centrum.
Begroeting: vrijdag 20 oktober 2023 na de gebedsdienst - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.30 tot 20.00 uur.
Uitvaart: zaterdag 21 oktober 2023 om 10.30 uur in dekenale kerk te Beringen-Centrum.
Liever geen bloemen of kransen, graag een gift aan Kom op tegen Kanker op nr. BE 03 4886 6666 6684.

Dringen voor huurkoopwoningen

Dinsdag 17 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Huurkoop, waarbij u een woning huurt die u later kunt kopen, is aan een stevige opmars bezig nu de huizenmarkt voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Tienduizenden geïnteresseerden staan op de wachtlijst, omdat het aanbod beperkt is. (Bron: De Tijd)
Het is maar dat je 't weet
Honderden boswachters van de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten willen dat het volgende kabinet in Nederland direct in actie komt voor de natuur. Die verslechtert volgens hen steeds verder en de achteruitgang gaat steeds sneller. De tijd van beterschap beloven is voorbij, er moet nu actie komen, stellen zij in een advertentie in het Algemeen Dagblad.
Beringen - Knoop mee de strijd aan tegen armoedeZoomVandaag, 17 oktober, is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Besturen en verenigingen worden opgeroepen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.
Het Netwerk tegen armoede nodigt iedereen uit om vandaag geknoopte lakens uit het raam te hangen. Deze staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. (…) Het hele nieuwsbericht
Knoop mee de strijd aan tegen armoede
Zoom

August Put overleden

Maandag 16 oktober 2023
Beringen - August Put overledenAugust 'Gust' Put uit Beringen, weduwnaar van Ria Ocula, is overleden. 
(° Meldert op 15 april 1943 † Beringen-Mijn op 15 oktober 2023) Begroeting: vrijdag 20 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: zaterdag 21 oktober 2023 om 10u30 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 
Liever geen bloemen maar u kan vrijblijvend een gift storten ten voordele van Dagcentrum ‘t Hoeveke te Lummen op rekening BE86 7350 0376 9850 met mededeling ''Ter nagedachtenis van Gust Put'.
Beringen - VRT overweegt  schrapping eredienstenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Prachtig avondrood

Maandag 16 oktober 2023
Vandaag gezien
Beringen - Prachtig avondroodZoomGust Ischen kon deze avond weer een mooi moment vastleggen, de voorbode van een mooie en zonnige dag morgen. 

Luisteren naar eetgeluiden

Maandag 16 oktober 2023
Zomaar even tussendoor
Beringen - Luisteren naar eetgeluidenZoomKijken en luisteren - daarover gaat het in "Misophonic Treatment", een nieuwe "hEAR DROP" van Musica. Want eten kan niet alleen lekker zijn, het kan ook goed klinken. Hoewel: voor mensen met misofonie kan het horen van eetgeluiden echt een kwelling zijn. Musica: "In deze aflevering benaderen we het geluid van eten op een muzikale manier. Hopelijk inspireert het je om zelf een smakelijke sessie te beginnen."  

Theo Liesenborgs overleden

Maandag 16 oktober 2023
Beringen - Theo Liesenborgs overledenTheo Liesenborgs uit Beringen is overleden.
(° Hasselt op 3 april 1955 † Beringen op 15 oktober 2023) Begroeting: maandag 23 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: dinsdag 24 oktober 2023 om 15.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Toenemende bewolking

Maandag 16 oktober 2023
Weerbericht
Beringen - Toenemende bewolkingMet hoge luchtdruk over onze streken en aanvoer van koude polaire lucht vanuit het oosten, krijgen we een echte koude-inval, waarbij de temperaturen ondermaats zijn. Het wordt niet erg warm vanmiddag met maxima rond 12 graden. Wel is er ruimte voor de zon, al komen er ook veel hoge wolken voor. Het stabiele weer houdt ook morgen aan, met iets hogere temperaturen. Later op woensdag bereiken storingen ons land en volgt er een periode van erg wisselvallig, maar wel gevoelig zachter weer. Vanmiddag komt wat (…) Het hele nieuwsbericht

Sofie Grychowski overleden

Maandag 16 oktober 2023
Beringen - Sofie Grychowski overledenSofie Grychowski uit Paal, weduwe van Jean Neys, is overleden.
(°Celin (PL) op 14 juni 1926 † Heusden-Zolder op 14 oktober 2023) Begroeting: vrijdag 20 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: zaterdag 21 oktober 2023 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Mit Van Winge overleden

Maandag 16 oktober 2023
Beringen - Mit Van Winge overledenMit Van Winge uit Paal, echtgenote van Henri Vanden Eynde, is overleden. 
(° Paal op 8 maart 1933 † Diest op 14 oktober 2023)
Begroeting: woensdag 18 oktober 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Vogelbescherming Vlaanderen organiseert voor de 19e keer de verkiezing voor de Vogel van het Jaar. Men selecteerde voor 2024 vijf vogels die voor hun overleving afhankelijk zijn van (faunavriendelijke) gebouwen. Wordt het de gierzwaluw, huismus, huiszwaluw, spreeuw of zwarte roodstaart?  Stemmen kan tot 16 november via deze link. Voor dit jaar was de putter laureaat.

Een mooie winterse ochtend

Maandag 16 oktober 2023
Beringen - Een mooie winterse ochtendZoomEen mooie zonsopgang deze ochtend maar meteen ook eentje met mist en de eerste vrieskoude van het najaar. (foto Johan Put)

Uitverkoop

Maandag 16 oktober 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - UitverkoopTerwijl ik tussen de herinneringen liep, tijdens de uitverkoop van Café Bristol in Leopoldsburg, drong het plotseling tot mij door dat er veel gelijkenis bestaat tussen deze uitverkoop na een rijke caféhistoriek en ons levensverloop. Een café heeft ook een levensverhaal te vertellen. In de vergelijking van een caféverhaal met een mensenverhaal zitten meer overeenkomstigheden dan wat op het eerste zicht lijkt. In beide gevallen zijn er tastbare maar ook ontastbare herinneringen die de (…) Het hele nieuwsbericht

Microplastics voortaan verboden

Zondag 15 oktober 2023
Beringen - Microplastics voortaan verbodenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto slipt en belandt tegen boom

Zondag 15 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Havenlaan in Tessenderlo slipte vrijdagavond een auto. De wagen belandde tegen een boom. Twee twintigers raakten daarbij gewond. De slachtoffers zijn uit Tessenderlo en Zutendaal.

Moet verschil er zijn?

Zondag 15 oktober 2023
Beringen - Moet verschil er zijn?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Koersel B - KFC Hamont 99 B 0-2

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - Koersel B - KFC Hamont 99 B 0-2De tweede ploeg van KFC Hamont 99 is bij die van Weerstand Koersel gaan winnen met 0-2.
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport - Kabouters Opglabbeek 1-4Kabouters Opglabbeek is bij Stal Sport gaan winnen met 1-4. De Stalse voorzitter Vanhees blikt terug: "Met de komst van Kabouters Opglabbeek waren de thuissupporters gewaarschuwd voor een zware avond. Vorig seizoen kregen we van hen immers een 0-9 pandoering. Zo'n vaart ging het vandaag niet lopen, want aanvankelijk deden onze jongens aardig mee tegen het nummer 4 in de rangschikking. Maar opnieuw bleek de verdediging het zwakke punt. Tien minuten voor de rust werd een voorzet vanop links voor doel gegooid (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - FC Paal-Tervant wint bij Maasland NO AFC Paal-Tervant is bij Maasland NO A gaan winnen met 2-3.

Kattenbos Sport - Turkse FC 1-1

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - Kattenbos Sport - Turkse FC 1-1Kattenbos Sport is thuis tegen Turkse FC niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.Voor Kattenbos scoorde Hoes.
Beringen - KVK Beringen verliest van Zonhoven UtdKVK Beringen heeft vanavond met 0-3  verloren van Zonhoven Utd. KVK speelde het slotkwartier met tien man omdat alle wissels waren opgebruikt. KVK Beringen staat veertiende in de stand met 6 punten.

Park Houthalen verliest van Koersel

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - Park Houthalen verliest van KoerselPark Houthalen is thuis verslagen door Weerstand Koersel: 2-3. Aan de rust was de stand 2-0. Müllenmeister had twee strafschoppen omgezet. Na de rust maakte Koersel drie goals in zes minuten: Hermans legde er twee in het netje, Asnong één.

Dubbele regenboog

Zaterdag 14 oktober 2023
Vandaag gezien
Beringen - Dubbele regenboogZoomLutgart Aerts kon deze avond deze dubbele regenboog spotten in Paal.

Maria 'Marieke' Froidmont overleden

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - Maria 'Marieke' Froidmont overleden
Maria 'Marieke' Froidmont uit Paal, echtgenote van Dirk Bosmans, is overleden.
(° Hoeselt op 26 augustus 1961 † Genk op 12 oktober 2023) Begroeting: woensdag 18 oktober 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Tom Segers overleden

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - Tom Segers overleden
Tom Segers uit Beverlo, vriend van Lugarde van de Leest, is overleden. 
(° Koersel op 14 januari 1975 † Heusden-Zolder op 13 oktober 2023)
Begroeting: donderdag 19 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Marie-Louise Reynders overleden

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - Marie-Louise Reynders overleden
Marie-Louise Reynders uit Paal, echtgenote van Willy Meykens, is overleden.
(° Paal op 8 augustus 1953 † Paal op 14 oktober 2023)
Begroeting: donderdag 19 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

FUFO Beringen klopt THES Sport

Zaterdag 14 oktober 2023
Beringen - FUFO Beringen klopt THES SportIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft FUFO Beringen met 5-0 gewonnen van THES Sport.

Koersel kermis

Zaterdag 14 oktober 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel kermisZoomHet is dit weekend Koersel kermis. Vroeger stond er dan steevast vlaai op tafel, vandaag staat een kermisfriet bij heel veel inwoners op het menu.

Improviseren

Zaterdag 14 oktober 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - ImproviserenZoomVandaag improviseert Edith en net zoals in de jazzwereld geeft dat altijd straffe melodieën en woorden.

Vue du camp de Beverloo

Zaterdag 14 oktober 2023
Uit de oude doos
Beringen - Vue du camp de BeverlooZoomGisterenavond stelde Heemkunde Beverlo het boek 'De standpunten van Gratry' van Martin Bogaert voor. Het boek geeft meer duiding bij de tekeningen die Gratry maakte bij het ontstaan van het kamp in zijn boek 'Vue du camp de Beverloo'. 

Waakmanden voor palliatieve zorg

Vrijdag 13 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Waakmanden voor palliatieve zorgZoomHet Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder lanceert waakmanden en deurhangers om palliatieve patiënten en hun naasten nog beter te ondersteunen. Bij palliatieve en zeker terminale patiënten is ook de zorg voor naasten onontbeerlijk. Om aan hun noden tegemoet te komen, stelde het Palliatief Support Team een waakmand samen. Zo bevat de mand een aantal 'handvaten' die helpen om een gesprek op gang te brengen en zo in te spelen op rouwverwerking. Daarnaast zitten er nog extra's in zoals chocolade en soep om de tijd van het waken bij een naaste zo aangenaam mogelijk te maken. Gelijkaardige manden worden al enkele jaren gebruikt bij Ocura in Beringen-Mijn. Mazoutfraude: meer arrestaties

Vrijdag 13 oktober 2023
Beringen - Mazoutfraude: meer arrestatiesZoomIn het onderzoek naar de mazoutfraude waarin eerder deze week verscheidene arrestaties werden verricht meldt het parket Limburg dat de onderzoekers opnieuw negen huiszoekingen hebben uitgevoerd. Daarbij werden vijf personen gearresteerd; twee van hen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Tongeren die één verdachte onder elektronisch toezicht en één persoon onder strikte voorwaarden plaatste.
In het kader van het onderzoek werden inmiddels 6 benzinestations verzegeld: in Tienen, As, Zutendaal, Hensie, Estaimpuis en Berlaar. Er werd ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. De speurders namen ook zakken met meer dan 1.200 kg ontkleuringsproduct in beslag. In totaal zijn inmiddels 12 personen aangehouden waarvan 1 in Nederland, 1 in Frankrijk en 2 onder elektronisch toezicht. Twee personen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden. (Foto parket)

Wietplantage ontmanteld

Vrijdag 13 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Wietplantage ontmanteldEen huisbaas van een woning in de Kerkstraat in Schaffen stelde tijdens zijn bezoek aan de woning, naar aanleiding van herstellingswerken, vast dat er een cannabisplantage aanwezig was. Hij alarmeerde de politie. De agenten troffen in de hangar bij de woning twee volledig uitgeruste kweekruimtes en een serie jonge planten aan. Op een rek in de kweekruimte lagen er verschillende netten cannabis te drogen. Tijdens de huiszoeking kwamen twee verdachten, een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw, aangereden. Beide verdachten werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de man onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De vrouw is vrijgelaten onder voorwaarden.

Vrijdag de 13de: bijgeloof

Vrijdag 13 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Het bijgeloof over vrijdag de 13de zou in de 19de eeuw zijn ontstaan, en begin de 20ste eeuw ‘populair’ zijn geworden. • Eén van de populairste verklaringen waarom vrijdag en het getal 13 zo'n verdoemde match zijn, wordt in het christendom gezocht: Jezus stierf op een vrijdag en er waren 13 aanwezigen op het Laatste Avondmaal. Eén van die 13 had Jezus verraden.• Nog een ander laatste avondmaal met slechte afloop: een Noorse sage verhaalt hoe Loki, de god van de chaos en de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Werken in Herentals: voor de treinreizigersSinds 2022 werken spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en De Vlaamse Waterweg nv samen aan de verhoging en vernieuwing van de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 november verplaatst Infrabel lokaal de sporen en vernieuwt ze de spoorwissels.    Door deze werken rijden er dan geen treinen tussen Lier en Herentals.  
Tijdens de weekends t.e.m. 29 oktober voert Infrabel de voorbereidende fase uit van deze werken tussen Lier, Turnhout en Mol. Op weekdagen van maandag 23 oktober t.e.m. vrijdag 8 december rijden de meeste P-treinen niet. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober rijden de S33-treinen Antwerpen-Centraal - Lier - Mol niet.

Onze gedachten bepalen onze gevoelens

Donderdag 12 oktober 2023
Vandaag gelezen
'We zijn altijd zo bezig in ons hoofd en hebben vaak niet door hoezeer we beheerst worden door onze gedachten. Ze bepalen onze gevoelens, zelfs zonder dat we het beseffen. Het is helend om die mallemolen af en toe stil te leggen. Om afstand te nemen van je eigen gedachten en gevoelens en alles eens van op een afstandje te beschouwen." (Zangeres Selah Sue in Kerk & Leven).

Dertig jaar SAAMO Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
SAAMO, het vroeger RIMO, bestaat 30 jaar en doet aan maatschappelijk opbouwwerk in Limburg. Met 70 medewerkers en 400 vrijwilligers brengt ze de leefwereld van de kwetsbare mensen onder de aandacht. SAAMO is vandaag actief in 22 Limburgse gemeenten waar ze met een 45-tal projecten kwetsbare groepen ondersteunt en versterkt. Het doel: uitsluiting aanpakken en een samenleving uitbouwen waar plaats is voor iedereen. Het is nodig, zo blijkt. Minstens 130.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens.

EU stemt morgen over glyfosaat

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdag (de dertiende...) stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Round Up. Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven - het maakt eigenlijk àlles kapot. Dat zie je aan die oranjekleurige velden wanneer ze met Round Up zijn bewerkt. Glyfosaat wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Mensen dragen soms (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Timmermans overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Beringen - Madeleine Timmermans overledenMadeleine Timmermans uit Koersel, weduwe van Petrus Op 'teynde, is overleden. 
(° Koersel op 3 december 1926 † Koersel op 12 oktober 2023) Uitvaart: in intieme kring.
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Volkscafé De Vagant uit Koersel. Schuldvorderingen moeten voor 11 november ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
Het negatief effect van nachtelijke verlichting op gezondheid en biodiversiteit is groter dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van experten die, op vraag van de vijf Vlaamse provincies, 1500 wetenschappelijke studies hebben onderzocht om een praktijkgids uit te werken voor lokale besturen. Die komt er omdat steden en gemeenten verplicht zijn om tegen 2030 om te schakelen naar ledverlichting. Samen met de vernieuwde ecologische duisternisbehoeftekaart moet de praktijkgids lokale besturen helpen om (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre De Doncker overleden

Donderdag 12 oktober 2023
Beringen - Pierre De Doncker overledenPierre De Doncker uit Mechelen, echtgenoot van Steve Claes, is overleden. 
(° Hombeek op 18 november 1956 † Hasselt op 10 oktober 2023) Uitvaart: dinsdag 17 oktober 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

683 geboorten in Limburg

Donderdag 12 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In augustus zijn in Limburg 683 kinderen geboren. Dat is het laagste aantal van alle Vlaamse provincies. (Statbel)

Trainer weg bij Stal Sport

Donderdag 12 oktober 2023
Beringen - Trainer weg bij Stal SportSimon Michiels is niet langer trainer van derdeprovincialer Stal Sport. Hij was er aan zijn tweede seizoen bezig. Na zes wedstrijden staat Stal Sport voorlaatste in de stand met 4 punten.

Fietser (77) geraakt door auto

Woensdag 11 oktober 2023
Beringen - Fietser (77) geraakt door autoIn de Koolmijnlaan is vanmorgen rond 9 uur een 77-jarige fietser geraakt door een auto. Hij werd daarbij gewond.

Michaela Monaco overleden

Woensdag 11 oktober 2023
Beringen - Michaela Monaco overledenMichaela Monaco uit Koersel, weduwe van Giovanni Russo, is overleden. 
(° Vieste (It) op 7 februari 1940 † Heusden-Zolder op 11 oktober 2023)
Begroeting: vrijdag 13 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Zijn je paardenzadels gestolen?

Woensdag 11 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft mensen van wie paardenzadels werden gestolen, opgeroepen daarvan aangifte te doen bij de lokale politie. Het is daarbij van belang te vermelden van wanneer de diefstal dateert. Een goede beschrijving van het zadel, een aankoopfactuur en foto's zijn nuttig voor de onderzoekers, aldus een persbericht van de FGP West-Vlaanderen, dat het onderzoek naar gestolen paardenzadels coördineert..
De FGP meldt dat afgelopen nacht vier verdachten zijn gearresteerd in een onderzoek naar een reeks diefstallen van paardenzadels. Bij huiszoekingen in een manege en een huis in de provincie Antwerpen werden zowat 150 zadels en 35.000 euro in beslag genomen. In het huis woonden de verdachten: vier Roemenen. De politie vermoedt dat de meeste zadels na de diefstal vanuit de manege naar het buitenland werden overgebracht.

Laatvliegers

Woensdag 11 oktober 2023
Puur natuur
Beringen - LaatvliegersZoomVlinders vliegen over het algemeen tot in het najaar. In september en oktober zijn er al veel soorten die niet meer vliegen. Maar op zonnige herfstdagen kun je deze 'laatvliegers' zoals de Atalanta (foto 1) en Gehakkelde Aurelia (foto 2) nog vaak zien, zoals hier in onze tuin vandaag nog op de vlinderstruiken. Vorige week zat er zelfs nog een Kolibrievlinder (foto 3). (Johan Put)
LaatvliegersLaatvliegers
Zoom

Frans Claes overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Beringen - Frans Claes overledenFrans Claes, echtgenoot van Maria Geybels, is overleden. 
Oprichter van Frans Claes en zonen in Paal. 
(°Heusden 16 oktober 1937 † Hasselt 6 oktober 2023) 
Begroeting in het funerarium Witters en Baers, Inakker 108, 3550 Zolder-Centrum
 op vrijdag 13 oktober 2023 van 18.30 tot 19 uur. 
 De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Er is mogelijkheid om de uitvaart te volgen via livestream op zaterdag 14 oktober 2023 om 11 uur op volgende link https://www.youtube.com/watch?v=rVjlfCcDlTk.

Tony Vanschoelant overleden

Dinsdag 10 oktober 2023
Beringen - Tony Vanschoelant overledenTony Vanschoelant uit Beringen, echtgenoot van Lydia Daniels, is overleden.
(° Kermt op 7 september 1955 † Hasselt op 7 oktober 2023) Begroeting: donderdag 12 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de door het provinciebestuur georganiseerde actie "Veilig naar school" heeft de politie 98 boetes, 142 pv’s en 74 GAS-pv’s opgesteld voor bestuurders die stilstonden of parkeerden op plaatsen waar dat niet is toegelaten.
Zowat 2150 autobestuurders reden te snel in de schoolomgeving. Zij mogen allemaal een boete of GAS-pv verwachten. Verder klikten 132 autobestuurders zichzelf of hun inzittende kinderen niet correct vast, werden er 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag voerde de federale gerechtelijke politie van Limburg in totaal 31 huiszoekingen uit in het kader van een gerechtelijk onderzoek  naar een criminele organisatie die zich zou bezig houden met grootschalige mazoutfraude en het witwassen van crimineel verworven geld. Er werden meer dan 150 politieagenten en douaniers ingezet. Ook de Franse en de Nederlandse politie namen deel aan de actie (huiszoekingen in Weert en Jeumont).
Door het uitvoeren van deze huiszoekingen proberen (…) Het hele nieuwsbericht

Relativeer het leven

Maandag 9 oktober 2023
Vandaag gelezen
"Als je het niet te serieus neemt, heb je meer kans op een mooi leven."
(Jos Kessels in Eindhovens Dagblad)
Gemeenteraad
De stad Beringen geeft 3000 euro aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Erik Gilissen (Vlaams Belang) wees op het feit dat de Marokkaanse koning en regering de noodhulp uit het buitenland weigerde. "De vraag is hoeveel van de 3000 euro vanuit Beringen het volk echt zullen bereiken", vroeg Gilissen zich af.
Irfan Oztas (Groen) en Youssef El Ballata (Vooruit) bedankten het stadsbestuur voor de hulp zoals ook gedaan werd bij andere rampen in het buitenland.

Drie nieuwe elektriciteitscabines

Maandag 9 oktober 2023
Gemeenteraad
De gemeenteraad keurde de verkoop goed van drie stukje grond op vraag van Fluvius voor het plaatsten van elektricitetiscabines in de Holststraat, Dopheidestraat en Kampweg.
Gemeenteraad
De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo en politiezone Heusden-Zolder werken nauw samen. De politiezone Heusden-Zolder gebruikt bodycams op het grondgebied van de eigen politiezone. Om deze ook op het grondgebied van Beringen te kunnen gebruiken was er een toestemming nodig van de gemeenteraad van Beringen.
Gemeenteraad
Op de gemeenteraad werd een hele lijst van gewijzigde meerjarenplannen en budgetwijzigingen van de kerkfabrieken goedgekeurd. Het Vlaams Belang stemde tegen. Erik Gilissen (Vlaams Belang) stelde opnieuw dat hun fractie is voor scheiding van kerk en staat.

Mia Gebreurs overleden

Maandag 9 oktober 2023
Beringen - Mia Gebreurs overleden
Mia Gebruers uit Tessenderlo, weduwe van Leonard Nuyts, is overleden.
(°Hasselt op 6 februari 1937 † te Paal op 8 oktober 2023)
Groeten: Op woensdag 11 oktober 2023 kan u van 18.30 uur tot 19 uur, samen met de familie, Mia een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans.
itvaart: De familie zal in intieme kring afscheid nemen van Mia.

Julienne Vleugels overleden

Maandag 9 oktober 2023
Beringen - Julienne Vleugels overleden
Julienne Vleugels uit Leopoldsburg, voorheen Heppen, weduwe van Gust Ruysen, is overleden.
(° Beverlo op 7 maart 1935 † Mol op 8 oktober 2023)
Begroeting: vrijdag 13 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Werkmateriaal gestolen

Maandag 9 oktober 2023
Beringen - Werkmateriaal gestolenZoomAfgelopen nacht is er ingebroken in de bestelwagen van Bayram Köksal. Er werd flink wat waardevol werkmateriaal gestolen. De bestelwagen stond op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn, voor de parking van Hair Point Tarcan, juist tegenover Dagblad De Laenen. Heeft er iemand iets gezien of gehoord? Dan kan je contact opnemen met de politie.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Actie tegen afleiding achter het stuurLandelijk gaat de politie morgen en woensdag controleren op afleiding achter het stuur. Het is de bedoeling chauffeurs te "pakken" die tijdens het rijden bezig zijn met bellen of andere activiteiten. Handen aan het stuur dus, nergens anders!

Vanavond gemeenteraad

Maandag 9 oktober 2023
Beringen - Vanavond gemeenteraadHet is deze avond gemeenteraad. Groen Beringen doet verschillende voorstellen en onafhankelijk raadslid Poels heeft een vraag rond het terras van de Paalse sporthal. Op de reguliere agenda staat onder andere de goedkeuring van bodycams voor de politie. Vanavond lees je het verslag hier op onze website. 

Mooi weer vandaag

Zondag 8 oktober 2023
Vandaag gezien
Beringen - Mooi weer vandaagZoom
Onze plaat blijft een beetje hangen maar het mooi weer liedje blijft duren. Vandaag spotte Gust Ischen ook twee luchtballonnen in Beringen en als we die zien is het altijd zacht weer. Ballonvaren kan immers alleen als de atmosfeer heel rustig is. Zo mag het niet harder dan ongeveer windkracht 3 waaien. De ballonnen zijn vaak te zien in de vroege ochtend en twee uur voor zonsondergang omdat de atmosfeer dan rustig is. Ook de komende drie dagen voorspelt het KMI nog mooi en warm herfstweer.
Mooi weer vandaagMooi weer vandaag
Zoom

Turkse FC klopt Standard Elen

Zondag 8 oktober 2023
Beringen - Turkse FC klopt Standard ElenIn Tweede Provinciale heeft Turkse FC met 5-1 gewonnen van Standard Elen.

Zware nederlaag voor Stal

Zondag 8 oktober 2023
Beringen - Zware nederlaag voor StalStal Sport is vanmiddag bij VK Gestel gaan verliezen met 7-0.

Brand in tuinhuis in Koersel

Zondag 8 oktober 2023
Beringen - Brand in tuinhuis in KoerselDe brandweer moest gisterenavond rond 21.30 uur uitrukken voor een brand in een tuinhuis aan de Vinkenstraat in Koersel. Er is zware schade aan het dak. De brand werd mogelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Everzwijn doodgereden op E313

Zondag 8 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een everzwijn aangereden op de E313 in Lummen. Het dier overleefde de klap niet.
In het volleybal (nationale 3C) heeft Stalvoc Beverlo Averbode verslagen met 1-3. Stalvoc staat zesde in de stand.
Beringen - Damesvoetbal: Membruggen - Fufo 3-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 3-1 verloren in Membruggen.

Jan Caubergs overleden

Zondag 8 oktober 2023
Beringen - Jan Caubergs overleden
Jan Caubergs uit Koersel, weduwnaar van Maria Kaerts († 1966) - Clema Vandepaer († 1982), is overleden.
(° Koersel op 18 oktober 1930 † Genk op 6 oktober 2023)
Begroeting: vrijdag 13 oktober 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: zaterdag 14 oktober 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Koersel B - Kadijk B 3-3

Zaterdag 7 oktober 2023
Beringen - Koersel B - Kadijk B  3-3Weerstand Koersel B en Kadijk SK B hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

FC Paal-Tervant - As-Niel Utd 2-1

Zaterdag 7 oktober 2023
Beringen - FC Paal-Tervant - As-Niel Utd  2-1FC Paal-Tervant heef vanavond de punten thuis gehouden tegen As-Niel Utd. Het werd 2-1. Aan de rust was de stand 2-0. Maes en Philips maakten de doelpunten. In de 66ste minuut milderde As-Niel de stand op strafschop. Vanhees (As-Niel) werd uitgesloten na twee gele kaarten.

Herkol verslaat Koersel

Zaterdag 7 oktober 2023
Beringen - Herkol verslaat KoerselSV Herkol heeft vanavond met 4-3 gewonnen van Weerstand Koersel. UPDATE Het was een knotsgekke wedstrijd. Bij de rust was het al 2-0, na doelpunten van Niessen en Palmans. Koersel kwam sterk uit de kleedkamers en nog geen kwartier later stond de 2-3 op het scorebord. Herkol kwam via Niessen terug op gelijke hoogte en in een prangend slot scoorde Zaczagkis vijf minuten voor tijd de voor Herkol winnende treffer.

Bregel Sport - KVK Beringen 2-3

Zaterdag 7 oktober 2023
Beringen - Bregel Sport - KVK Beringen 2-3Bregel Sport heeft vanavond met 2-3 verloren van KVK Beringen. Voor Bregel scoorden Choua en Belfaqir. Driessen, Hulsmans en Wouters maakten de doelpunten van Beringen.

Roger Alenteyns overleden

Zaterdag 7 oktober 2023
Beringen - Roger Alenteyns overleden
Roger Alenteyns uit Paal, echtgenoot van Irma Vilters, is overleden.
(° Paal op 26 juni 1947 † Paal op 6 oktober 2023)
Begroeting: donderdag 12 oktober 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Voetgangster gewond in Beverlo

Zaterdag 7 oktober 2023
Beringen - Voetgangster gewond in Beverlo
Een 70-jarige vrouw uit Beverlo geraakte gisterenochtend gewond toen ze door een auto werd aangereden door een wagen bij het oversteken aan het kruispunt van de Gaston Oomslaan en het Burgemeester Heymansplein in het centrum van Beverlo. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Gezellig thuis!

Zaterdag 7 oktober 2023
Uit de oude doos
Beringen - Gezellig thuis!ZoomHet thema van Erfgoeddag voor volgend jaar is bekend gemaakt en dat is: Thuis. Nergens beters dan thuis, dan horen we dagelijks op tv in de gelijknamige soap. Heb jij nog leuke foto's die passen in deze reeks? Laat het ons zeker weten! (foto Citévolk Spreekt -Antonio Parisi)

Collegestraat Beringen

Zaterdag 7 oktober 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Collegestraat BeringenZoomDe Collegestraat in Beringen heeft de laatste jaren flink wat veranderingen meegemaakt. Eerst het college zelf maar ook de locatie waar jarenlang een reisbureau was is nu een modern appartementsblok geworden.
Kort nieuws van bij de buren
Een 88-jarige man is deze namiddag met zijn scootmobiel in een vijver van Schalbroek in Lummen beland. Hij werd daarbij gewond. Overbrenging van de bejaarde naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Warm oktoberweer

Vrijdag 6 oktober 2023
Weerbericht
Beringen - Warm oktoberweerEen hogedrukgebied met kern over Frankrijk zorgt voor droog weer in onze streken. Aan de noordelijke flank van dit hogedrukgebied trekken storingen van west naar oost over het noorden van Europa. Af en toe schuiven daarbij wolken tot over onze streken, maar er is ook veel ruimte voor de zon. Zondag zijn de wolkenvelden wel talrijker, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht en de maxima zijn nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Ook na het weekend krijgen we nog enkele warme dagen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

'Vapen is extreem schadelijk'

Vrijdag 6 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vapen geeft een verhoogd risico op blijvende schade aan het brein en mentale problemen tijdens de rest van het leven. (...) In de huidige vapes zit vaak nicotinezout, een vorm van nicotine die niet scherp is in de keel en razendsnel in de hersenen aankomt. Omdat je van nicotinezout niets proeft of voelt, kun je met vapen gewoon de hele dag doorgaan zonder te merken dat je heel veel nicotine binnenkrijgt. Jongeren gebruiken het bijna als een speen of lolly: ze lurken er de hele dag aan. Kinderen raken op die manier binnen twee of drie dagen verslaafd.’’
                                                                         (Trimbos Instituut)

L'été indien

Vrijdag 6 oktober 2023
Beringen - L'été indienZoomDe Franse chansonklassieker 'L'été indien' van Joe Dassin mogen we nog enkele dagen blijven zingen. We krijgen nog een mooi herfstweekend, ideaal om al fluitend door de Limburgse bossen te stappen. (foto Gust Ischen)

Trio Pedone in CC Beringen

Donderdag 5 oktober 2023
Beringen - Trio Pedone in CC BeringenZoomNu zondag 8 oktober kan je in het Casino naar een aperitiefconcert van Trio Pedone. Muziek zit in de genen bij de familie Pedone! Vader Gabriele speelt flamencogitaar, terwijl zijn zonen Andoni en Duarte respectievelijk klassieke gitaar en piano spelen. Samen vormen ze Trio Pedone en brengen ze een boeiende mix van nieuwe composities en standaardwerken uit het repertoire voor piano en gitaar. Verwacht je bij deze sympathieke Limburgers met Italiaanse en Spaanse roots aan een virtuoos en energiek programma met een voorliefde voor Spaanse muziek.
Tickets via CC Beringen.

Geld gestolen in werfkeet

Donderdag 5 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Bloemenwijk in Ham is geld gestolen in een werfkeet. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Bromfietser gewond

Donderdag 5 oktober 2023
Beringen - Bromfietser gewondAan de Koolmijnlaan werd deze avond rond 17u een bromfietser gewond na een botsing met een personenwagen.

Bijna 127.000 bedrijven opgericht

Donderdag 5 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn er in in ons land 126.858 bedrijven opgericht. Daartegenover staan 78.062 bedrijven die hun activiteiten vorig jaar hebben stopgezet. (Statbel)

Elke dag Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - Elke dag WerelddierendagZoomHet was vandaag Werelddierendag, maar is het dat niet élke dag? Want dieren maken toch ook deel uit van onze samenleving. Of het nu bosdieren of huisdieren zijn, insecten, vogels of andere. Mario Vanoppen bezorgde ons deze mooie fotocollage van een aantal dieren.
Beringen - 31ste Cleanhouse: 4 cannabisplantages ontdektGisteren vond de 31ste actie Cleanhouse plaats onder leiding van Parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages binnen onze provincie.  Aan deze actie Cleanhouse hebben volgende politiediensten hun medewerking verleend: FGP-CSD LIMBURG,  PZ BILZEN-HOESELT-RIEMST,  PZ CARMA, PZ BORGLOON, PZ LOMMEL, PZ TRUDO, PZ MAASLAND en PZ BERINGEN-HAM-TESSENDERLO. Daarnaast hebben ook de Civiele Bescherming, Fluvius en De (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Zorgcentrum voor slachtoffers seksueel geweldZoomSlachtoffers van seksueel geweld moesten vroeger aan het politieloket aangifte doen, vervolgens naar een dienst gynaecologie gaan en dan weer naar de politie. Met één zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) per provincie gebeurt alle opvang nu op één plek.
In februari opende het Limburgs centrum in Genk. Meer dan 180 slachtoffers hebben zich in die tijd al aangemeld. Forensisch verpleegkundige bij het ZSG, Annemieke Dieltiëns (foto), licht het ZSG toe: (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Vankrunckelsven overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - Jos Vankrunckelsven overledenJos Vankrunckelsven uit Koersel, echtgenoot van Germaine Wellens, is overleden.
(° Meerhout op 27 maart 1943 † Koersel op 3 oktober 2023)  Begroeting: vrijdag 6 oktober 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Morgen vakbondsactie bij De Lijn

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - Morgen vakbondsactie bij De LijnMorgen/donderdag rijden sommige bussen mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie, zegt De Lijn. Het gaat om een actiedag tegen een wetsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne en voor het vrijwaren van het recht op collectieve actie. De Lijn zegt dat de actie niet tegen haar is gericht en dat ze de hinder en het ongemak die uit de actie gaan volgen, zeer betreurt. Op de website van De Lijn kan je nagaan of je bus zal rijden. Daar wordt de meest accurate informatie vermeld.

Werelddierendag

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - WerelddierendagZoomHet is vandaag Werelddierendag. Deze dag valt op naamdag van Sint-Franciscus. Hij stond bekend als een man met een groot hart voor de armen maar ook als een groot natuur- en dierenliefhebber. (foto Marleen Abeels)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kerk Meldert doet deuren dicht in 2031Zoom
De kerk van Meldert gaat dicht in 2031. Dat staat in het kerkenplan van de gemeente Lummen, dat werd goedgekeurd door de bisschop en de gemeenteraad. De herbestemming wordt nog bekeken. Samen met de heemkundige kring wordt gekeken of de kerk kan dienen als museum of een socio-cultureel centrum. Ook de kerk van Linkhout gaat dicht en dat al in 2025. 

Nieuwe brug over Demer

Woensdag 4 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nieuwe brug over DemerZoomGisteren plaatste de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een 7,5 meter lange brug over de Demer ter hoogte van de Omer Vanaudenhovelaan in Diest. Fietsers en voetgangers die de stad binnenkomen vanuit de richting van Schaffen kunnen zo vlotter naar het centrum. De vorige brug maakte plaats voor een verdeelconstructie die op termijn het waterpeil van de Demer beter moet regelen. De komende dagen wordt de brug voorzien van een voorlopige leuning en het pad naar de brug aangelegd. De definitieve (…) Het hele nieuwsbericht

Jonge reetjes ontdekken de wereld

Woensdag 4 oktober 2023
Puur natuur
Beringen - Jonge reetjes ontdekken de wereldZoomDe jonge reetjes gaan nu in najaar al meer hun eigen gang. Steeds vaker trekken ze er nu op uit om in het malse gras te gaan grazen. Tot het volgende voorjaar houden de volwassen reeën ze nog wel in de gaten. Het kalf moet in zijn eerste levensjaar minstens 12 kilo wegen om de winter te overleven. Dit kalfje is al heel goed op weg. (Johan Put)
Jonge reetjes ontdekken de wereld
Zoom
Beringen - 300 werkzoekenden voor technische jobsZoomZowat 300 werkzoekenden zijn gisteren afgezakt naar ZLDR Luchtfabriek waar de gemeente Heusden-Zolder, CVO De Verdieping en VDAB samen een jobbeurs organiseerden. De werkzoekenden werden in contact gebracht met 24 lokale werkgevers uit de bouw-, transport-, logistiek- of industriesector. Present waren onder meer bedrijven als Equans, Nike, Kuehne+Nagel, Gheys, Carglass, Sabca, Crelem Bakeries, EK Group en Aluzon. Zij zochten operatoren, techniekers, inpakkers, magazijnmedewerkers, (heftruck)chauffeurs, (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Bellinkx overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - Jos Bellinkx overledenJos Bellinkx uit Oostham, echtgenoot van Lydia Meert, is overleden.
(° Oostham op 29 oktober 1941 † Hasselt op 1 oktober 2023)
Begroeting: maandag 9 oktober 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 10 oktober 2023 om 11u00 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fanny Moons overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - Fanny Moons overleden
Fanny Moons uit Koersel, echtgenote van wijlen Ferdinand Wouters, is overleden.
( ° Paal op 21 december 1934 † Koersel op 3 oktober 2023) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Imelda Reynders overleden

Woensdag 4 oktober 2023
Beringen - Imelda Reynders overleden
Imelda Reynders uit Oostham, echtgenote van Pierre Wouters, is overleden.
(° Lommel op 1 mei 1938 † Heusden-Zolder op 3 oktober 2023) Begroeting: vrijdag 6 oktober 2023 - funerarium Convents - Beringen-Mijn van 19u00 tot 19u30
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Donderdag test voor BE-alert

Dinsdag 3 oktober 2023
Het is maar dat je 't weet
Donderdag wordt BE-alert nog eens getest. 205 steden en gemeenten nemen er aan deel. BE-Alert is het systeem dat je via sms, e-mail of telefoon op de hoogte brengt van een noodsituatie in je buurt. Dat kan een grote brand zijn, een overstroming, een belangrijke stroomonderbreking,... Je moet je daarvoor wel registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan kan dat via www.be-alert.be. Je kunt ook meerdere adressen toevoegen zoals je werkadres of weekendverblijf. Donderdag krijgt iedere geregistreerde een testbericht; dat zal duidelijk als test omschreven staan.

Even wat gas terugnemen

Dinsdag 3 oktober 2023
Weerbericht
Beringen - Even wat gas terugnemenNa de doortocht van een koufront vanmiddag stroomt koelere lucht over onze streken en dat merken we aan de forse afkoeling komende nacht. Ondertussen bouwt een hogedrukgebied boven Frankrijk op en kan het in onze streken voor droog weer zorgen. Wel zijn er nog wolkenvelden, maar er komen ook opklaringen voor. Morgen zijn de maxima beperkt tot 18 graden, maar het is wel rustig en droog najaarsweer. Vanaf vrijdag wordt het terug warmer.
Vandaag verlaat een koufront met wat regen of buien (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gezien
Beringen - Oktober brengt ons jicht en andere plagenZoomMet de maisoogst komt het einde van een lang zomerseizoen voor de boeren ten einde. Ze kunnen zich stilaan opmaken voor de winter. Ondertussen worden ook de druiven geplukt want oktober brengt ons wijn en zonnige dagen maar ook jicht en andere plagen. 

Wat een zomerse dag!

Dinsdag 3 oktober 2023
Beringen - Wat een zomerse dag!ZoomWe kregen gisteren weer een zeer mooie en zwoele zomerse dag. We zouden haast vergeten dat het herfst en oktober is! Vandaag krijgen we wat afkoeling en mogelijk wat regendruppels maar de 'Indian summer' is volgens het KMI nog niet voorbij. (foto Gust Ischen)

Leon Raymakers overleden

Maandag 2 oktober 2023
Beringen - Leon Raymakers overledenLeon Raymakers uit Beverlo, echtgenoot van Godelieva Moons, is overleden.
(° Zolder op 24 juni 1945 † Heusden-Zolder op 30 september 2023) Begroeting: donderdag 5 oktober 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring. 

Jeanne Reykers overleden

Maandag 2 oktober 2023
Jeanne Reykers uit Deurne-Diest, echtgenote van François Luyten, is overleden. 
(°Paal op 11 januari 1943 †-Diest op 2 oktober 2023) 
Groeten: Op maandag 9 oktober 2023 van 18.30 uur tot 19 uur, Uitvaartcentrum Heselmans. 
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op dinsdag 10 oktober 2023 om 14 uur.

Roger Alenteyns overleden

Maandag 2 oktober 2023
Beringen - Roger Alenteyns overledenGisteren is Roger Alenteyns overleden, de echtgenoot van Anny Ritzen. Hij was geboren in Beverlo en werd 86 jaar. De afscheidsdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be. 

Nieuwe T2 bij KVK Beringen

Maandag 2 oktober 2023
Beringen - Nieuwe T2 bij KVK BeringenEersteprovincialer KVK Beringen heeft Niels Houben aangetrokken als nieuwe T2. Hij komt over van Sporting Hasselt.

Pluk de dag!

Maandag 2 oktober 2023
Beringen - Pluk de dag!ZoomMet 25° wordt het vandaag opnieuw een zeer mooie herfstdag. Dus perfect weer voor een terrasje, een fiets- of wandeltocht.
In nationale 2 dames B van het volleybal heeft Helchteren Stalvoc Beverlo geklopt met 3-2. Sets:15-25, 18-25, 25-20, 25-18, 15-13.

Ondanks een kleine bluts

Maandag 2 oktober 2023
Beringen - Ondanks een kleine blutsIk was even verdwaald in de woestijn van de inspiratieloosheid. Ondanks het inschakelen van de GPS op mijn levensweg, slaagde ik er niet in om in die woestijn de oase van creativiteit snel terug te vinden. In feite is dat normaal want in ieders leven doen zich gebeurtenissen voor die men niet altijd in de hand heeft en die fameuze obstakels kunnen zijn bij het voortschrijden van het leven. Dat kan tijdelijke dominantie zijn maar het kan ook gaan over feiten die definitief op onze gezondheids-cv vermeld zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster lichtgewond

Zondag 1 oktober 2023
Beringen - Fietsster lichtgewond
Op het kruispunt van de Molendijk en de Laakstraat in Koersel botsten zaterdagochtend een fietser en een auto. De 64-jarige fietsster uit Beringen geraakte hierbij gewond.

Frans Bertels overleden

Zondag 1 oktober 2023
Beringen - Frans Bertels overleden
Frans Bertels uit Koersel, echtgenoot van Alice Wouters, is overleden. 
(° Retie op 7 januari 1935 † Koersel op 30 september 2023) Begroeting: dinsdag 3 oktober 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

'Het Zwin van het binnenland'

Zondag 1 oktober 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - 'Het Zwin van het binnenland'ZoomNa 7 jaar loopt het Europese Life Delta project stilaan ten einde. Na de grote werken om de natuur terug meer kansen te geven in Schulensbroek en Webbekomsbroek-Borchbeemden laten de resultaten niet op zich wachten. Een brede waaier vogels vindt vlot de weg naar de herstelde, natte weilanden. Kinderen genieten volop van het mooie avonturenpad aan het Schulensmeer. En wandelaars tussen de treinstations van de ‘Groene Haltes’ Diest en Schulen hebben sinds kort een prachtig zicht op de (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel B wint van Zelo Halen

Zondag 1 oktober 2023
Beringen - Koersel B wint van Zelo HalenWeerstand Koersel B is bij Zelo Halen gaan winnen met 1-3.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen