Het overige nieuws

Louisa Poets overleden

Maandag 29 februari 2016
Lommel - Louisa Poets overledenZaterdag is Louisa Poets overleden, de weduwe van Christiaan Jeunen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte familiekring.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 38 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 32%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toerisme spreidt zijn vleugels

Maandag 29 februari 2016
Lommel - Toerisme spreidt zijn vleugelsZoomZoals schepen van toerisme Véronique Caerts reeds aangaf tijdens de voorstelling van de nieuwe Toeristische Gids wordt er vanaf dit jaar meer ingezet op promotie, niet alleen via de traditionele kanalen maar ook via specifieke beurzen. Daarbij profileert Lommel zich steevast samen met de Nederlandse gemeente Ootmarsum, waarmee een duidelijke 'Glas'-verbinding is... Op de foto de twee gemeenten naast elkaar op de 'Fiets- en wandelbeurs' in Antwerpen afgelopen weekend. (Foto Robert Boons)

Doet u ook mee?

Maandag 29 februari 2016
Lommel - Doet u ook mee?Zoom(Foto Albert Agten)

Wensvervulling 'Make A Wish'

Zondag 28 februari 2016
Lommel - Wensvervulling 'Make A Wish'Zoom
Gisteren streek 'Make A Wish' weer neer in Lommel om een wensvervulling te doen van de 15 jarige Daan uit Maaseik. Daan mocht eerst samen met zijn vriend genieten op een Lan-party, georganiseerd door Fatlan vzw. Na afloop werden ze door de Mini Club Limburg opgehaald om in colonne van 13 Mini Coopers naar de frituur te rijden, waar het hele gezin mocht genieten van heerlijke frietjes. Bij zijn thuiskomst stond er een mooie gamecomputer op hem te wachten. Het was (alweer) een geslaagde wensvervulling!
Lommel - Opendeur Asielcentrum 'Parelstrand'ZoomWil u zelf eens een kijkje nemen hoe de asielzoekers op het Parelstrand opgevangen worden, welke vrijwilligersgroepen er actief zijn enz... dan kunt u volgende week zondag 6 maart, van 14 tot 17 uur, terecht via de ingang aan de Boskantstraat. Parkeren kan aan de Luikersteenweg.

Sam Versteegden overleden

Zondag 28 februari 2016
Lommel - Sam Versteegden overledenDe afscheidsdienst van de 34-jarige Sam Versteegden die donderdag om het leven kwam toen hij met zijn bestelwagen tegen een boom reed in Arendonk vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19.30 u. - 20.30 u.) is er gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Nieuwe zaak in de Leopoldlaan

Zondag 28 februari 2016
Lommel - Nieuwe zaak in de LeopoldlaanZoomGisteren opende een nieuwe computershop in de Koning Leopoldlaan 134. Lommelaar Tom Smeulders is er de zaakvoerder, en naast de verkoop zullen er ook wekelijks  computerlessen gegeven worden. (foto Albert Agten)

Uitslagen HVL dit weekend

Zondag 28 februari 2016
Lommel - Uitslagen HVL dit weekendDit weekend stonden er verschillende wedstrijden op het programma voor HVL. Vrijdagavond wonnen de -14j. hun match thuis tegen Overpelt met 19-17. Zaterdag speelden de -12j. een verdienstelijke wedstrijd tegen Tongeren maar konden jammer genoeg de punten niet thuis houden. In de namiddag gingen de meisjes van HVL onderuit tegen Hechtel met 18-15. Het weekend werd op zondagvoormiddag winnend afgesloten door de -14j.; ze wonnen thuis met 26-5 tegen Sint-Truiden.

Clement Mertens overleden

Zaterdag 27 februari 2016
Lommel - Clement Mertens overledenVandaag is Clement Mertens overleden. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Alle verkeersborden weg

Zaterdag 27 februari 2016
Vandaag gelezen
Achter station Amsterdam Centraal is een zogeheten 'shared space' ingevoerd: de gemeente Amsterdam haalde er 3 maanden geleden alle verkeersborden weg en liet het fietsers, scooterrijders en voetgangers zelf uitzoeken. De shared space wordt doorkruist door een fietspad en is de verzamelplaats voor mensen die de pont naar Amsterdam-Noord pakken. Het regelloze concept blijkt een succes. Tot nu toe is er één botsing geweest, tussen een fietser en snorfietser. En dat terwijl er 39.000 reizende mensen per werkdag te vinden zijn.(Bron: ii.nl)

Vanaf maandag afhaling huisvuilzakken

Zaterdag 27 februari 2016
Lommel - Vanaf maandag afhaling huisvuilzakkenVanaf 4 april maakt de klassieke afvalophaling plaats voor een vernieuwend proefproject: optimo. Concreet zal Limburg.net vanaf die dag maar liefst vijf afvalfracties op één dag inzamelen. Eenvoudig 
én comfortabel voor de bewoner en bovendien beter voor het milieu. Per gezin ligt er vanaf maandag 29 februari een startpakket met een gratis rol per fractie en een infobrochure klaar. Dit startpakket kunt u, samen met uw tegoed huisvuilzakken voor 2016, afhalen op één van (…) Het hele nieuwsbericht

Dat doet pijn.

Zaterdag 27 februari 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Dat doet pijn.Dit is geen grapjasserij. Eerder een diep gewortelde ongeneeslijke frustratie. Ik voel namelijk feilloos aan als het metrum in een gedicht fout zit. Maar ik heb geen fysiek gevoel voor ritme. Geen!
Wat zeg ik? Er zit een soort antiritme in mijn hersenen. En ik lijd daar erg onder.
Donderdagavond zag ik het programma ‘Winteruur’. Wim Helsen voerde daarin een gesprek met Hugo Matthysen over zijn favoriete tekst en ‘de schoonheid van het geschreven woord’. Matthysen had het (…) Het hele nieuwsbericht

Josefien Claes overleden

Zaterdag 27 februari 2016
Lommel - Josefien Claes overledenDonderdag is Josefien Claes overleden, de weduwe van August Molenberghs. Zij was 86 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie donderdag (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kerkhoven.

Alcohol in het bloed

Vrijdag 26 februari 2016
Tribunaliteiten
Wie met te veel alcohol in het bloed aan het stuur zit, is daarom nog geen dronken bestuurder. En een chauffeur die dronken is heeft niet automatisch te veel alcohol in het bloed. Verwarrend. Zelfs voor sommige verzekeringsmaatschappijen of spelen zij verwardheid?
Zo was er een man die met de auto van zijn moeder een ongeval met een gewonde veroorzaakte. Hij had 0,99 promille in het bloed. De politierechter van Gent strafte hem wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en alcoholintoxicatie. Een dik (…) Het hele nieuwsbericht
Staatssecretaris Theo Francken maakte vandaag bekend dat de ministerraad een beslissing heeft genomen in verband met het reeds lang aangekondigde 'spreidingsplan asielzoekers'. Op basis van de mogelijkheden zal iedere gemeente hierin moeten participeren. Voor Lommel betekent dit een extra opvang van 12 asielzoekers tegen eind dit jaar.

Bruisend Lommel maakt groot debuut

Donderdag 25 februari 2016
Lommel - Bruisend Lommel maakt groot debuutZoomOp zaterdag 12 en zondag 13 maart organiseert handelaarsvereniging 'Bruisend Lommel' haar eerste grote event. Tijdens het eerste 'Ladies Weekend' trekken duizenden shoplustige dames door de Lommelse straten. Met een verwenpas in de hand genieten ze van acties en voordelen bij de deelnemende handelaars. De knappe gastheer is niemand minder dan Davy Gilles (De Romeo’s). Tussen het shoppen door komen de dames op krachten in de plaatselijke horecazaken, na het shoppen zijn er After Shop (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Renoir

Donderdag 25 februari 2016
Renoir herstelling van lakschade: dat is de naam van de nieuwe vennootschap die Obeid Renwar en Abdullah Aryan Rostam, beiden uit Lommel, hebben opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Rodekruisstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel is onder meer carrosserieherstel in de ruimste zin van het woord.

Veroordeeld wegens drugshandel

Donderdag 25 februari 2016
De rechtbank van Hasselt heeft vandaag vier mannen veroordeeld voor hun aandeel in een drugshandel. Fatih K. (36) uit Lommel en Leopold V.G. (35) uit Budel kregen bij verstek 12 maanden cel en 6.000 euro boete elk, wegens het dealen van cocaïne. Hoofdverantwoordelijke was Overpeltenaar Sven B. (40). Die ging zich met zijn Mercedes in Genk bevoorraden met cocaïne. Hij kreeg een werkstraf van 200 uur en 6.000 euro boete, met uitstel voor de helft. Een vermogensvoordeel van (…) Het hele nieuwsbericht

Tentoonstelling 'Anne Frank' in BIB

Donderdag 25 februari 2016
Lommel - Tentoonstelling 'Anne Frank' in BIBZoomNog tot midden volgende week is de tentoonstelling "Anne Frank - Een geschiedenis voor vandaag" te bezoeken in de Lommelse bib. Verschillende Lommelse scholen kwamen al op bezoek. De tentoonstelling schetst een beeld van de tijd waarin Anne Frank leefde en van de historische ontwikkelingen tussen 1929 en 1945. Zij werd gerealiseerd door de Anne Frank Stichting uit Amsterdam. De organisatie Curieus plaatste deze expo in de bib en stelt ook educatieve pakketjes ter beschikking aan de schoolkinderen.

Nieuwe vennootschap: C-advise

Donderdag 25 februari 2016
Walter Colson uit Lommel en Martijn Colson uit Asse hebben C-advise opgericht. Het maatschappelijk kapitaal van deze vennootschap, met zetel aan de Sleutelstraat in Lommel, bedraagt 18.600 euro. Doel is handelsbemiddeling en handel in eigen onroerend goed.

Openbare verkoping: Rozenstraat

Donderdag 25 februari 2016
Morgennamiddag wordt in Hotel Carré de woning Rozenstraat 14 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 23a02ca en heeft een KI van 718 euro.

Truus van Kol overleden

Woensdag 24 februari 2016
Lommel - Truus van Kol overledenVandaag is Truus van Kol overleden, de echtgenote van Rik Groenen. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Boeiende horeca-opleidingen

Woensdag 24 februari 2016
In de loop van maart kunnen horecaondernemers uit de regio in Lommel drie gratis horeca-opleidingen volgen. De Horeca Academie kiest hierbij voor Lommel als 'culinaire stad'. De opleidingen zijn bedoeld voor alle café-, restaurant- en tavernehouders - of voor mensen die startersplannen in de horeca hebben. De lesgevers zijn telkens professionelen die een enorme ervaring en voeling met de horecasector hebben. De eerste opleiding, over het financiële luik, is al op 1 maart en Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Grondig

Woensdag 24 februari 2016
Grondig: dat is de naam van de vennootschap die Dirk en Pieter-Jan Aerts én Bram Buckinx, allen uit Lommel, hebben opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Eviestraat. Doel van de vennootschap is onder meer het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en het groene gedeelte van sportvelden én het snoeien van bomen en heggen.

Openbare verkoping: Luikersteenweg

Woensdag 24 februari 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Brugwachter de woning Luikersteenweg 607 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 20a en heeft een KI van 867 euro.

Een theatershow vol Hoop

Dinsdag 23 februari 2016
Lommel - Een theatershow vol HoopZoomTheaterhuis Het nieuwstedelijk schreef een theaterstuk vol Hoop. Hoop op nieuwe ideeën, hoop op actie en verandering. Want het kan allemaal, "we moeten het enkel willen" zegt regisseur Stijn Devillé. De personages gaan op zoek naar perspectieven: Wat is iets waard? We drukken die vraag alleen nog in economische termen uit. Werknemers zijn geen medewerkers meer, voltijdse equivalenten. Gelijk-waardigen. Of Human Resources. Menselijke grondstoffen. Hoop is een stuk over onze toekomst, een stuk dat (…) Het hele nieuwsbericht

'Stel scherp op het Hageven'

Dinsdag 23 februari 2016
Lommel - 'Stel scherp op het Hageven'ZoomNatuurpunt Neerpelt organiseert na het grote succes van afgelopen jaar ook in 2016 de fotowedstrijd "Stel scherp op het Hageven". De wedstrijd kadert in de tweede HagevenHappening die zal plaatsvinden op zondag 11 september 2016 en waarover we u later nog zullen berichten. Met de fotowedstrijd mikt de organisatie op een boeiende en creatieve kijk op het natuurgebied. Er kunnen drie foto’s per deelnemer ingezonden worden en dit tot 31 juli aanstaande. De foto’s van de winnaars zullen aangebracht worden op de welkomstborden aan de verschillende toegangswegen naar het Hageven. Het volledige reglement vindt u op www.natuurpuntneerpelt.be of in het bezoekerscentrum De Wulp, Tussenstraat 10 in Neerpelt (011 802677).
De Limburgers kopen elk jaar voor 300 miljoen aan op het internet. Zeventig procent van deze omzet gaat naar  het buitenland. Dat zegt Unizo Limburg. De impact van de verkoop via internet op de detailhandel in Limburg vergroot jaar na jaar. In 2014 was de Limburgse detailhandel goed voor een omzet van 4,37 miljard euro.

Alice Huysmans overleden

Dinsdag 23 februari 2016
Lommel - Alice Huysmans overledenGisteren is Alice Huysmans overleden, de vriendin van Jos Ackx. Zij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Morgennamiddag wordt in hotel Carré een perceel bouwgrond van 3a26ca in de Koning Boudewijnstraat openbaar verkocht.
Vandaag gelezen
In 2050 zullen vijf keer zoveel mensen als in 2000 een bril nodig hebben, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Volgens het Brien Holden Vision Institute wordt bijziendheid een groot wereldwijd probleem. Er is in het verleden wel een aanzienlijk verschil gemeten tussen regio's en etnische groepen. Zo komt myopie twee keer vaker voor bij Oost-Aziaten dan bij blanken van dezelfde leeftijd.
Volgens de onderzoekers is een van de oorzaken van slechter wordende ogen dat mensen lang naar (…) Het hele nieuwsbericht

Nog eens het 'schrikkeljaar'

Maandag 22 februari 2016
Lommel - Nog eens het 'schrikkeljaar'Zoom(Foto Albert Agten)

Openbare verkoping: Mosstraat

Maandag 22 februari 2016
Morgennamiddag worden in café Heuvelhof een woning in de Mosstraat, een weiland, twee percelen landbouwgrond en een perceel grond in woonuitbreidingsgebied openbaar verkocht.

81 weekendongevallen in Limburg

Maandag 22 februari 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gejaagd door de wind

Zondag 21 februari 2016
Lommel - Gejaagd door de windZoomStorm of geen storm, vandaag trok een hele bus leden van Natuurpunt Noord-Limburg naar Zeeland. Ze zagen daar 63 soorten vogels waaronder de paarse strandloper, de steenloper of de drieteenstrandloper (foto). Ze zagen ook zeehonden, lepelaars, kluten en futen, wulpen... Maar als hen iets zal bijblijven dan waren het de wandelende duinen in de buurt van Neeltje Jans: door de storm vloog er op de Brouwersdam in korte tijd zoveel zand de baan op (foto's onder) dat het was alsof de duinen zich verplaatsten. (Marcella Stappers)
Gejaagd door de windGejaagd door de wind
Zoom

Winst en gelijkspel voor HVL

Zondag 21 februari 2016
Lommel - Winst en gelijkspel voor HVLAfgelopen weekend wonnen de -14j. op zaterdagnamiddag hun wedstrijd in en tegen Houthalen. De -12j. gingen zondagnamiddag op bezoek bij Houthalen en behaalden er een gelijkspel.

Hatsjoew...

Zaterdag 20 februari 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Hatsjoew...Onze grootvader, die kon geweldig goed niezen. Nee echt, hij kon er wat van, tot wel twintig keer per dag. Hij deed het bovendien heel luidruchtig. Het grappige was, hij zei telkens heel hard ‘hatsjoew’ en liet die ‘ooeeeeeew’ nogal lang naklinken. Je kon werkelijk geen letter meer verstaan van de tv. Ik herinner me dat wij ze altijd telden, die ‘hatsjoews’. Als hij niet aan de twintig kwam, deed hij er voor ons stiekem een paar bij. Ik probeer het ook wel eens, zo een lange (…) Het hele nieuwsbericht

Extra alcoholcontroles dit weekend

Vrijdag 19 februari 2016
Lommel - Extra alcoholcontroles dit weekendDe politie meldt extra alcoholcontroles dit weekend. Dus: niet drinken als u van plan bent te gaan rijden!

Rina Versweyveld overleden

Vrijdag 19 februari 2016
Lommel - Rina Versweyveld overledenOp 16 februari overleed Rina Versweyveld in Los Angeles. Ze werd 70 jaar en woonde al 40 jaar in Amerika, maar ze kwam graag af en toe terug naar Lommel. Ze laat een man, 4 kinderen en 3 kleinkinderen na.

SCK wordt extra bewaakt

Donderdag 18 februari 2016
Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol wordt extra bewaakt. Daartoe werd besloten nadat bekend raakte dat terroristen een topman van het SCK hadden bespioneerd. De man zelf geniet al geruime tijd extra bescherming.

'Cookies and more' scoren in Genk

Donderdag 18 februari 2016
Lommel - 'Cookies and more' scoren in GenkZoomOnlangs vond de 22ste Vlajo verkoopdag in Shopping 1 te Genk plaats. De leerlingen uit 6de Handel van WICO Campus Sint-Jozef met minionderneming 'Cookies And More' stelden daar hun assortiment voor. De bezoekers hadden de mogelijkheid om even te ontspannen in een gecreëerde ontmoetingsplaats met lekker warme chocolademelk of kwaliteitsvolle koffie in combinatie met 2 artisanale koekjes (gemaakt in samenwerking met bakkerij Swinnen). De stand op de foto was oorspronkelijk een kleine viskar die het team (…) Het hele nieuwsbericht

Rob Geboers overleden

Woensdag 17 februari 2016
Lommel - Rob Geboers overledenMaandag is Rob Geboers overleden, de echtgenoot van Tamara Schildermans. Hij was 48 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.

Willem Loots overleden

Woensdag 17 februari 2016
Lommel - Willem Loots overledenZondag is Willem Loots overleden, de weduwnaar van Truike Loeners. Hij was 92 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
Azië, maar vooral het Midden-Oosten, zijn sterke stijgers in de lijst van landen die goederen importeren van Limburgse bedrijven. In de jaarlijkse cijfers over de verre export, die Voka Limburg verzamelde, neemt China de koppositie in. De Verenigde Arabische Emiraten, Saudie-Arabië en Qatar maken een grote sprong voorwaarts. De VS en Rusland zijn dan weer veel minder populair als exportland voor Limburg.

Frans Willekens overleden

Dinsdag 16 februari 2016
Lommel - Frans Willekens overledenGisteren is Frans Willekens overleden, de weduwnaar van Rosa Lambrechts. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel.

Iedereen heeft het oh zo druk...

Dinsdag 16 februari 2016
Prietprouwët
Lommel - Iedereen heeft het oh zo druk...Druk, druk druk! Veul jóng miensën dün zjüst of dè zë vijf lèèvës tëgëlijk ien eeë lèèvë mutë stoppën.
               Pjèrkën

Met de groeten uit... Caïro

Maandag 15 februari 2016
Lommel - Met de groeten uit... CaïroZoomAlbert Agten was vorige week in Egypte, en wat is daar typischer dan de piramides, en daar dan nog een kameel voor... (Foto Albert Agten)

Een terechte vraag

Maandag 15 februari 2016
Lommel - Een terechte vraagZoom(Foto Albert Agten)

Charel Goris overleden

Maandag 15 februari 2016
Vrijdag is de uit Lommel afkomstige Charel Goris overleden, de weduwnaar van Fieneke Dierckx. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (9.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Dries in Balen.

79 weekendongevallen in de provincie

Maandag 15 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze 79 ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 27 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Burgemeester Peter Vanvelthoven, tevens voorzitter van sp.a Limburg, roept in een open brief de Limburgse Milieukoepel op om te stoppen met procedures tegen de Noord-Zuid. “De afwerking van de Noord-Zuid is nodig voor de economische ontwikkeling van Noord-Limburg”, schrijft hij. In zijn brief verwijst hij naar het feit dat er eindelijk, na véle pogingen, een oplossing in de maak was en dat er eindelijk een einde zou komen aan de ergerlijke filevorming en de uitstoot van fijn stof. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Niets dan winst voor HVL dit weekendHet was een bijzonder vruchtbaar weekend voor de handballers... Op zaterdagvoormiddag wisten de -12j thuis te winnen van Overpelt. In de namiddag gingen de -14j hun punten veroveren in Overpelt. Tot slot wisten de -16j een overwinning te behalen in Maasmechelen.

Quote: vluchtelingencrisis

Zondag 14 februari 2016
Vandaag gelezen
"De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat, maar ze is toch al voldoende complex om opiniemakers en politici van uiteenlopende landen en stromingen stilaan tot radeloosheid te brengen."
Etienne Vermeersch, hoogleraar emeritus filosofie, in De Standaard

Opgelet alweer

Zondag 14 februari 2016
Lommel - Opgelet alweerDe politie meldt de volgende 'hotspots' voor de komende week: Enneven, Lutlommel, Werkplaatsen en de N 71.
Lommel - Lommelaar schrijft lied over ValentijnZoomDavy Valerio schreef een lied over Valentijn: 'Jij bent mijn Valentijn'. Het lied is een cover van Italiaans jazz icoon Sergio Cammarriere. Onze Italiaanse charmezanger voelt zich ook goed bij het Nederlandstalige lied. Davy: "Nederlands zingen vind ik wel leuk, daarom doe ik dit steeds meer. Dit in nu mijn tweede nummer dat ik schreef en ik heb de smaak echt te pakken vrees ik. Een volgend project is al weer in de maak. Het zal een lied worden voor de moeders dus met moederdag mogen jullie weer iets verwachten".  Het Valentijnnummer kunt u hier beluisteren.

BOB-avonturen

Zaterdag 13 februari 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - BOB-avonturenOf meneer wat gedronken had?
Het was half drie ’s middags. En die ‘meneer’ was ik. Ik was even op bezoek geweest bij vrienden in Valkenswaard en wou terug naar mijn eigen land. Naar huis. Nu ligt er, net buiten het centrum van Valkenswaard, een rotonde waarvan de eerste afrit meteen doodloopt. En daar stond een geüniformeerde Nederlandse bromsnor. Helemaal alleen. Ik dacht dat ze in België altijd met z’n tweeën moesten zijn. Maar misschien is dat ook maar een fabeltje. (…) Het hele nieuwsbericht

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht

Cornelis Rietveld overleden

Zaterdag 13 februari 2016
Lommel - Cornelis Rietveld overledenWoensdag is Cornelis Rietveld uit Kattenbos overleden, de echtgenoot van Marijke Laros. Hij was 69 jaar en oprichter van Staalconstructies Rietveld Lommel. De dankdienst voor zijn leven vindt maandag (10 uur) plaats in de protestantse kerk in Bergeijk.

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht

Simonne Derwa overleden

Vrijdag 12 februari 2016
Lommel - Simonne Derwa overledenVandaag is Simonne Derwa overleden, de weduwe van Jos Verhoft. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Lommel-Centrum.

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)

Neos in de ban van de Gladiatoren

Vrijdag 12 februari 2016
Lommel - Neos in de ban van de GladiatorenZoomEen volle bus Neos-leden vertrok gisteren richting Spouwen en Tongeren. De eerste halte was de steenbakkerijen van de Group Vandersanden in Spouwen, waar ze een presentatie kregen over de geschiedenis van de steenfabriek sinds 1925. Na een heerlijk middagmaal ging het richting Tongeren naar het Gallo-Romeins museum waar de tijdelijke tentoonstelling Gladiatoren-Helden van het Colosseum bezocht werd. De Romeinse geschiedenis, de gladiatoren en het Colosseum hadden nadien veel minder geheimen!  (Bijdrage Hélène Vissers)

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht

Peter of meter van een vluchteling

Vrijdag 12 februari 2016
In Mol hebben zich zo'n 50 vrijwilligers aangeboden om peter of meter te worden van een vluchteling. Bedoeling is dat de peters en meters de vluchtelingen helpen om beter te integreren in de lokale gemeenschap. Dit pilootproject van het Rode Kruis wordt na een jaar geëvalueerd.

Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg

Donderdag 11 februari 2016
Lommel - Veroordeeld voor inbraken in N.-LimburgVeertig maanden celstraf: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een Nederlander die tussen november 2014 en juli 2015 een reeks inbraken pleegde in Noord-Limburg. De twintiger werd eerder in Nederland al verscheidene keren veroordeeld wegens diefstal. Hij was pas uit de gevangenis ontslagen toen hij in Noord-Limburg begon toe te slaan. Aan de benadeelden moet hij in het totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)

John Govers overleden

Donderdag 11 februari 2016
Op 6 februari werd John Govers levenloos geboren, het zoontje van Patrick Govers en Amie Kebbeh. De uitvaartdienst zal in beperkte kring gehouden worden. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Ietsje later als anders

Donderdag 11 februari 2016
Lommel - Ietsje later als andersZoom(Foto Robert Boons)
De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht

Tien gevallen van vluchtmisdrijf

Donderdag 11 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 26 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 8% ) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Limburgers vaker langdurig ziek

Woensdag 10 februari 2016
Limburgse werknemers zijn vaker langdurig ziek dan hun collega's in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het sociaal secretariaat SD Worx. Volgens hun berekeningen zit een recordaantal mensen langer dan 1 maand ziek thuis. "Enerzijds zijn er in Limburg meer arbeiders in de werkende populatie in vergelijking met de andere provincies. Daarnaast zijn er ook meer oudere werknemers. Beide factoren verklaren een hoger verzuim", aldus Tony Swinnen van SD Worx. "Anderzijds zijn de transportsector en de menselijke gezondheidszorg in Limburg zwaar vertegenwoordigd. In die sectoren wordt algemeen een hoger verzuim opgetekend."

Mieke Bleys overleden

Woensdag 10 februari 2016
Lommel - Mieke Bleys overledenVandaag is Mieke Bleys overleden, de weduwe van Victor Verboven. Zij was 95 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Alweer een project van start

Woensdag 10 februari 2016
Vandaag is het project  'Competentiepaspoort ' voor asielzoekers op het Parelstrand van start gegaan, waarvoor zich al tientallen asielzoekers aangemeld hebben. Bedoeling is het opmaken van een 3-talig (E-F-N) curriculum vitae én een LinkedIn-profiel. Dit zal hen toelaten om zich beter te integreren in de arbeidsmarkt op het moment dat hun verblijfsvergunning wordt goedgekeurd. Indien er nog extra vrijwilligers zijn die willen meehelpen: info.lommel[!]fedasil.be of via vanbenedenroger[!]gmail.com en ook 0478/582 305?

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 10 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Communiefoto’s bij de brandweer worden gesmaakt en daarom zet brandweerzone Noord-Limburg de deuren van de verschillende posten graag open voor de communicanten op woensdag 23 maart van 13 tot 16 uur. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen...

Mia Kuypers overleden

Woensdag 10 februari 2016
Lommel - Mia Kuypers overledenGisteren is Mia Kuypers overleden, de echtgenote van Jack Brusselaers. Zij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Geit gearresteerd

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase politie heeft in de deelstaat Chhattisgarh een geit gearresteerd wegens grazen op een verkeerde plek, zo meldt "The Hindu". De geit was al meerdere malen het gazon van een rechter binnengedrongen en had planten en bloemen opgegeten. De eigenaar van de geit had meerdere waarschuwingen gekregen. De geit werd snel weer vrijgelaten, maar haar eigenaar zal worden voorgeleid. Lang niet iedereen in de deelstaat is blij met de actie van politie en justitie, aldus "The Hindu".(Bron: ii.nl)

Valkenswaard telt 30.266 inwoners

Dinsdag 9 februari 2016
Grensgevallen
Vorig jaar is het aantal inwoners in Valkenswaard licht gestegen. Op 1 januari telde de gemeente 30.266 inwoners, 32 meer dan een jaar eerder.

Dansicoon in De Adelberg

Dinsdag 9 februari 2016
Lommel - Dansicoon in De AdelbergZoomConny Janssen is een leading lady uit de rijke Nederlandse danstraditie. Haar werk is theatraal, krachtig en ontroerend. Haar reputatie is groot, haar danstaal meeslepend. Bij het grote publiek is zij vooral bekend van So You Think You Can Dance, maar ook met haar eigen gezelschap Conny Janssen Danst boekte ze enorme successen. Op vrijdag 12 februari brengt het gezelschap in De Adelberg een mengvorm van twee voorstellingen die eerder al in de prijzen vielen: I’M HERE en Album (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Hanegreefs overleden

Dinsdag 9 februari 2016
Lommel - Jean Hanegreefs overledenVandaag is Jean Hanegreefs overleden, de weduwnaar van  Renilde Timmermans. Hij was 65 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Verraden door voeten

Dinsdag 9 februari 2016
Grensgevallen
Een 19-jarige man uit Valkenswaard, die door de politie gezocht werd omdat hij nog een straf moet uitzitten en die zich onder zijn bed had verstopt, kon makkelijk door de politie gevonden worden: zijn voeten staken namelijk onder zijn bed uit...
Het sterftecijfer in Limburg lag in 2014 (het laatste gekende cijfer) met 7,41 per duizend inwoners het laagst in Noord-Limburg. In Zuid-Limburg met 9,08 per duizend inwoners lag dit het hoogst. In het Maasland bedroeg het sterftecijfer 7,64 per duizend inwoners, in West-Limburg 7,80 en in Midden-Limburg 8,01.

Vanavond op één: '945 in beeld'

Dinsdag 9 februari 2016
Lommel - Vanavond op één: '945 in beeld'ZoomVanavond brengt Riadh Bahri in het Journaal van 19u op één een reportage over '[!]945inbeeld', over het Parelstrand dus. Zelf zegt hij hierover: "Ik mocht vandaag met dokter Judith uit Thuis op pad. Euuhh ik bedoel Katrien De Ruysscher ... Waarom? Dat zie je vanavond in Het Journaal. Ik kan u al verklappen: het is een top-topwijf! (Sorry voor het woord wijf)". Kijken dus... UPDATE Het (mooie) filmpje staat inmiddels online bij deredactie.be.

Getroffen door een ruimtesteen

Maandag 8 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een wel heel mysterieuze dood: zondag zou een man om het leven zijn gekomen nadat een schoolgebouw waarin hij op dat moment was, werd getroffen door een meteoriet. Als dit klopt, is het voor het eerst in 200 jaar dat iemand om het leven komt door ruimtepuin.
Lommel - Nieuwjaarsbrunch voor vrijwilligers Rode KruisZoomAfgelopen zondag werden de vrijwilligers van Rode Kruis Lommel in de watten gelegd. Na de nieuwjaarsreceptie van afgelopen jaren, werd dit jaar geopteerd voor een heuse Nieuwjaarsbrunch... en het mag gezegd: het was geslaagd. De aanwezigen waren meer dan tevreden en vonden het heel lekker wat de leden van hun afdelingsraad zelf hadden klaar gemaakt! (Bijdrage Jean Jonkers)
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat je 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht
Een echtpaar uit Bergeijk, Ad (67) en Cis (66) Schellens, is donderdagavond doodgereden op het Spaanse eiland Lanzarote. Toen ze een zebrapad overstaken werden ze aangereden door een auto bestuurd door een 20-jarige Italiaanse vrouw, die stomdronken bleek te zijn. Dat meldt Omroep Brabant.

Lommel heeft nu 33.925 inwoners

Zaterdag 6 februari 2016
Op 1 januari telde Lommel 33.925 inwoners. Dat zijn er 90 meer dan een jaar geleden.

Paaahaaaaa

Zaterdag 6 februari 2016
Lommel - Paaahaaaaa“Het is wat, daar in Amerika. Het zijn er bijna allemaal Amerikanen”. Een zin die -hoe gek het ook klinkt- thuis op de lachspieren werkt. Het komt uit deze sketch. “Buiten de Zone” was de debuutserie van Bart De Pauw en ook in dit stukje is hij geniaal. Hij speelt de rol van vader, die zijn dochter de gordijnen injaagt omdat hij de plezantste in huis wil zijn. Hij is de (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.

Neos-leden op de digitale snelweg

Vrijdag 5 februari 2016
Lommel - Neos-leden op de digitale snelwegZoomDe mobiele digitale snelweg kent geen geheimen meer voor onze Lommelse Neos-leden. Meestal gewapend met een tablet (I-pad) en/of smartphone (I-phone) luisterden tweemal 33 oren naar de lezing van webmaster expert Karel Vanrietveld. Aan bod kwam o.a. het onderscheid tussen verschillende besturingssystemen en de daarbij horende types van toestellen, de vele applicaties die je leven gemakkelijker maken, en de onuitputtelijke toepassingen van het 'mobieltje'.

WICO Sint-Jozef installeert AED

Vrijdag 5 februari 2016
Lommel - WICO Sint-Jozef installeert AEDZoomCampus Sint-Jozef heeft een Automatische Externe Defibrillator aangekocht. Het toestel kan het leven van mensen redden die een acuut hartfalen krijgen. De AED wordt voor de helft gesubsidieerd door de Stad Lommel. Het toestel hangt aan de voorgevel van de campus tussen de school en de sporthal. Zo kan het toestel door de school en door de gebruikers van de sporthal vlot bereikt worden. De school gaat de volgende weken een bewustmakingscampagne voeren en trainingen geven aan de personeelsleden voor het gebruik van het AED-toestel. Op de foto directeur Walter Hoeks en preventieadviseur René Aerts. (Bijdrage Noël Bernaers)
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).

Vluchtelingen in Provil

Donderdag 4 februari 2016
Lommel - Vluchtelingen in ProvilZoomIn Provil kregen de leerlingen vandaag de kans om vragen te stellen aan vluchtelingen (een Syriër en een Soedanees). Zij vertelden over hoe ze hier geraakt zijn, de problemen die ze meegemaakt hebben en hoe ze de toekomst zien. Volgens de meeste leerlingen zijn ze hier zeker welkom. Eén van de vragen was "waarom er zo weinig vrouwen meegekomen zijn". Als antwoord gaven de twee dat vrouwen veilig zijn, en beschermd worden in hun eigen land, en dat velen de overtocht met kleine kinderen niet zouden halen. (Foto Robert Boons)

Neos luisterde naar prof. Cammu

Woensdag 3 februari 2016
Lommel - Neos luisterde naar prof. CammuZoomEen groot succes was het! Een 90-tal leden van Neos kwamen luisteren naar Prof. Cammu met zijn lezing 'hoe je gezond ouder kunt worden'. Hij had het o.a. over de leeftijdsverwachtingen van mannen en vrouwen, hoe we ons gezond kunnen houden, over stoppen met roken. Maar ook over bewegen wat voor alles goed is. Tot slot behandelde hij ook de gezonde voeding. Kortom, het werd een leerrijke namiddag. (Bijdrage Hélène Vissers)

Wintersalon Kunstkring Heikracht

Woensdag 3 februari 2016
Lommel - Wintersalon Kunstkring HeikrachtZoomDe Koninklijke Kunstkring Heikracht exposeert in CC De Adelberg. Volgens voorzitter Marc Witters was het na jaren een Herfstsalon in Hamont-Achel te hebben gehouden nu eens tijd om uit te wijken naar een andere gemeente. Omdat Lommel met CC De Adelberg een prachtige locatie heeft om te exposeren hebben ze als Kunstkring ervoor gekozen om daar hun Wintersalon 2016 te houden. 20 Leden van Kunstkring Heikracht, waaronder ook enkele Lommelaars, laten u hun mooiste werken zien. Tijdens de openingsuren (…) Het hele nieuwsbericht

66 ongevallen op Limburgse wegen

Woensdag 3 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen  1 dode en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 9 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.  Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kriebels in Museum De Kolonie

Woensdag 3 februari 2016
Lommel - Kriebels in Museum De KolonieZoom'Krokuskriebels' is een tweejarige museumhappening tijdens de krokusvakantie waarbij gezinnen (ouders, grootouders en kinderen tot 12 jaar) de gelegenheid krijgen om op een verrassende en speelse manier de collectie van het museum te ontdekken. Ze zijn daar open van zondag tot en met vrijdag van 13u30 tot 17uur. Elk kind krijgt een kleine attentie en ook de ouders en grootouders worden niet vergeten en kunnen genieten van een lekker kopje koffie.

Provil steunt 'Druppels voor Haïti'

Woensdag 3 februari 2016
Lommel - Provil steunt 'Druppels voor Haïti'ZoomElk jaar kiest de werkgroep van de solidariteitsweek in Provil een goed doel uit en dit jaar is dat 'Druppels voor Haïti' geworden. Zij zetten zich in voor de wederopbouw van een schooltje in Ti-Boucan. Over heel de school werden verschillende acties georganiseerd en de opbrengst daarvan is naar deze organisatie gegaan. (Foto Robert Boons)

Sien Geboers overleden

Dinsdag 2 februari 2016
Lommel - Sien Geboers overledenVandaag is Sien Geboers overleden. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

Yvo Vanbuel overleden

Dinsdag 2 februari 2016
Lommel - Yvo Vanbuel overledenVandaag is Yvo Vanbuel overleden,de echtgenoot van Cindy Croonen. Hij was 42 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel Heide-Heuvel.
In januari is het aantal faillissementen in Limburg met 8,7 procent gestegen. Dat blijkt uit info van handelsinformatiekantoor Graydon.

Drieduizend werkzoekenden minder

Dinsdag 2 februari 2016
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.000 werkzoekenden minder. Op 1 februari jongstleden waren er in onze provincie 33.000 werkzoekenden.

Dat is zeker!

Dinsdag 2 februari 2016
Prietprouwët
Lommel - Dat is zeker!Trien: “Wá zád-ëgé zéggën as ër niemand óp ööw bëgrafënis was?”
Piet: “Ik za niks zéggën!”
                   Pjèrkën

'De Mol' met carnaval in Lommel?

Maandag 1 februari 2016
Lommel - 'De Mol' met carnaval in Lommel?Zoom(foto Albert Agten)

De flitsers van de week

Maandag 1 februari 2016
Lommel - De flitsers van de weekHeb je de flitswagen zien staan? Ze staan er wel degelijk, deze week al zeker in  Leuken, Stationsstraat, Koning Leopoldlaan en op de N 71.

Claar van Bekhoven overleden

Maandag 1 februari 2016
Donderdag is Claar van Bekhoven overleden, de weduwe van Antoon Anemaat. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel Heide-Heuvel.

Dode en drie gewonden

Maandag 1 februari 2016
Lommel - Dode en drie gewondenEén dode en drie gewonden: dat is de balans van een zwaar verkeersongeval gisterenochtend op de Turnhoutsebaan in Mol. Een auto was er tegen een boom beland nadat de bestuurster de controle over het stuur verloren had.

05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel