Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: B&M Building

Maandag 30 september 2019
De uit Lommel afkomstige en in Beverlo woonachtige Muhammer Bayraktar heeft de besloten vennootschap B&M Building opgericht met zetel aan de Gaston Oomslaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en de aanleg van pijpleidingen voor gas en petroleumproducten.

Henri Schevernels overleden

Maandag 30 september 2019
Lommel - Henri Schevernels overledenGisteren is Henri Schevernels overleden, de echtgenoot van Maria Willekens. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Alice Jansen overleden

Maandag 30 september 2019
Lommel - Alice Jansen overledenGisteren is Alice Jansen overleden, de weduwe van Jan Geens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Lommel - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht
Lommelaar Jordi Meeus is zondag knap derde geworden in de 50ste editie van de Ronde van Midden-Brabant in het Nederlandse Dongen. Na een ware slijtageslag in barre weersomstandigheden spurtten vier renners voor de overwinning.Deze ging naar Belgisch beloftenkampioen Florian Vermeersch, voor ex-prof Coen Vanmeltfoort, Lommelaar Jordi Meeus en Lotto-Soudalrenner Sander de Pestel.

Wartaal naar regionale finale

Maandag 30 september 2019
Lommel - Wartaal naar regionale finaleZoomFijn muzieknieuws uit eigen gouw! Wartaal stoot namelijk door naar de Limburgse Sound Track finale. Meer dan 1.000 artiesten schreven zich in voor dit Vlaams muziekconcours. 24 daarvan doorstonden de selectie en mochten zich live tonen. Wartaal speelde afgelopen zaterdag een strakke set in De Nieuwe Zaal in Hasselt en overtuigde de jury met hun Nederlandstalige popmuziek. Samen met 7 andere acts mogen ze zaterdag 7 december aantreden in de regionale finale in de Muziekodroom in Hasselt. Meer info hier.

Start vormingsseizoen De Adelberg

Maandag 30 september 2019
Lommel - Start vormingsseizoen De AdelbergZoomDeze week start na de filmreeks ook de vormingsreeks van De Adelberg weer op. Héél wat lezingen en cursussen zijn er weer gepland in het Raadhuis, zoals nu woensdag 2 oktober een lezing met filosofe Alicja Gescinska (foto) over 'Vrijheid'. De cursus 'Van oerknal tot de eerste mens' is volledig uitverkocht, net zoals de Whisky tastings, maar voor alle andere lezingen is er nog plaats. Zo ook voor deze van o.a. Nic Balthazar, Christine van Broeckhoven, Johan Op de Beeck en Zaki. Op de website vindt u een mooi overzicht van het  volledige aanbod.
Lommel - Start van een nagelnieuw volleyseizoenZoomDit weekend stond het nieuwe competitieseizoen volleybal in de startblokken. Met 17 competitieploegen, met in elke jeugdreeks minstens 1 team bij zowel jongens als meisjes, 2 liefhebbersteams en 1 ploegje starters U9 doet Lovoc het aardig goed in Limburg! Volleybal leeft in Lommel, al is vers jongensbloed nog wel zeer welkom bij Lovoc. 15 van de competitieteams kwamen dit weekend in actie, de ene deed het wat beter dan de andere. Maar bijleren hebben ze allemaal gedaan!
Bij de jongsten van de U11 2 tegen 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Zware winst voor Verbroedering

Zondag 29 september 2019
Lommel - Zware winst voor VerbroederingLutlommel speelde vanmiddag 0-0 gelijk bij Turkse FC. Kattenbos verloor op eigen veld met 1-4 van Gestel en Verbroedering won met zware 6-1 cijfers van SV Breugel. Kolonie tot slot verloor met 3-2 bij HW Zonhoven.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Lommel - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Lommel - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Lommel - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Twee kijkers

Zaterdag 28 september 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Twee kijkersZe zijn geoefend in het kijken. Ze staan stil en kijken naar wat er gebeurt. Toch zie je deze kijkers niet meer zo vaak als vroeger. Meestal zijn het mannen. Ze zitten op de vensterbank van het huis en ze kijken naar wie voorbijkomt. Te voet, op de fiets of in de auto. Afhankelijk van de snelheid van het vervoermiddel zijn de passanten herkenbaar. Af en toe steken ze hun hand op naar voorbijgangers. Bij passerende auto's is het alsof ze een tennismatch gadeslaan. Dan gaat hun hoofd van links naar rechts. Of (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in werfkeet

Vrijdag 27 september 2019
Lommel - Inbraak in werfkeetDieven verschaften zich toegang tot een werfkeet aan de Gerard Mercatorstraat. Er is drank en voeding gestolen. De diefstal is vermoedelijk afgelopen nacht gepleegd.

Nieuwe vennootschap: Karg

Donderdag 26 september 2019
Kenneth Karg uit Lommel heeft de besloten vennootschap Karg opgericht met zetel aan de Sint-Lucasstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van thermische- en geluidsinstallatie, gyprocwerken en schrijnwerk.

Nieuwe vennootschap: Frituur 't Spoor

Donderdag 26 september 2019
Stef Van Duffel uit Lommel heeft de besloten vennootschap Frituur 't Spoor opgericht; De zetelvan de vennootschap is gevestigd aan de Stationsstraat.

Nieuwe vennootschap: MAB Lommel

Donderdag 26 september 2019
Stanley Karg uit Lommel heeft de besloten vennootschap MAB Lommel opgericht met zetel aan het Zinktrekkersplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer binnen- en buitenschrijnwerk, isolatiewerkzaamhedeen én  de installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk en hekken.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Lommel - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Lommel - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Dina Scavone op het WK wielrennen

Donderdag 26 september 2019
Morgen, vrijdag, kan u om 10u30 bij Sporza op één kijken naar de rechtstreekse uitzending van het WK wielrennen in Harrogate - Yorkshire (Engeland). Dan wordt daar de wegrit voor junioren-vrouwen over 92 km gereden met onze Lommelse Dina Scavone hopelijk in een hoofdrol! UPDATE Jammer genoeg werd Dina  slachtoffer van één van de vele valpartijen. Ondanks verwoed achtervolgen zou zij nooit meer vooraan geraken en finishte uiteindelijk 82ste op 7'11'' van de Amerikaanse Megan Jastrab.

Basket Lommel op dreef in Beker

Donderdag 26 september 2019
Lommel - Basket Lommel op dreef in BekerSpirou Charleroi B – Croonen Lommel: 64-77 (Quarters: 21-11 / 14-17 (35-28) / 13-26 / 16-23 (64-77)
Lommel klopte in de 16de finales van de Beker van België Spirou B in eigen huis en neemt het in de 8ste finales nu op tegen 1ste klasser Oostende!
Opnieuw startte Lommel zwak en kwam via 9-2 en 12-9 op 10 punten achterstand na 10 minuten (21-11). Dan herpakte Lommel zich met een 0-9 naar 21-20 (4de min). Bart Maesen (29 ptn.) was in een begenadigde dag en bracht zijn ploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even die Luikerweg

Donderdag 26 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdagavond gaan de werken voor een groot onderhoud op de Luikerweg in Valkenswaard van start. Dit deel van de weg krijgt nieuw, stiller asfalt en er worden enkele verkeerskundige maatregelen getroffen om de weg veiliger te maken met het oog op de aanleg van de nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard.
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden, worden de werkzaamheden uitgevoerd in vier weekends. Dan is de weg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om de volgende weekends:
• Van vrijdag 27 september 19.00 uur tot maandag 30 september 06.00 uur
• Van vrijdag 4 oktober 19.00 uur tot maandag 7 oktober 06.00 uur
• Van vrijdag 11 oktober 19.00 uur tot maandag 14 oktober 06.00 uur
• Van vrijdag 18 oktober 19.00 uur tot maandag 21 oktober 06.00 uur.
Alles over die werken staat hier. Vanwege de omleidingen zal er meer hinder zijn in o.m. Achel en Pelt. 

Brandje aan Balendijk

Woensdag 25 september 2019
Vanavond was er een brandje in een onbewoond huis aan de Balendijk. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

De koning komt zondag naar Lommel...

Woensdag 25 september 2019
Lommel - De koning komt zondag naar Lommel...ZoomEn dat hebben ze in de Leopoldlaan geweten!

CVO Lino Spaans op studiereis

Woensdag 25 september 2019
Lommel - CVO Lino Spaans op studiereisZoomMet 28 cursisten, Spanje-liefhebbers en de leerkracht Spaans Linde Geboers, trokken ze vorige week voor 7 dagen naar het zonnige Zuid-Spanje. Ze maakten er kennis met de cultuur en de schoonheid van Málaga, de overweldigende natuur van El Caminito del Rey en het rotslandschap van El Torcal. Ook werd er genoten van het liefelijke witte dorpje Mijas en de rijke geschiedenis van Ronda. Het hoogtepunt was zeker de wandeling door Granada en het indrukwekkend bezoek aan het Alhambra. Elke cursist bracht zijn/haar gidsbeurt in het Spaans en het Nederlands zodat het een leerrijke rondreis werd. (Foto's Jacky Geboers)
CVO Lino Spaans op studiereisCVO Lino Spaans op studiereisCVO Lino Spaans op studiereis
Zoom

Chauffeur slaat op de vlucht

Woensdag 25 september 2019
Lommel - Chauffeur slaat op de vlucht
Vanochtend heeft een bestuurder een omheining omver gereden in Lommel-Werkplaatsen. Hij maakte zich schuldig aan vluchtmisdrijf.

Bert Jansen overleden

Woensdag 25 september 2019
Ib Mol-Wezel is gisteren de uit Lommel afkomstige Bert Jansen overleden, de echtgenoot van Jeanne Hamblok. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt maandag (15 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

School mikpunt van vandalisme

Dinsdag 24 september 2019
Lommel - School mikpunt van vandalismeVandalen hebben zondagnacht toegeslagen op de speelplaats van Wico Campus Sint-Jozef. Er werden onder meer enkele fietsen vernield. De politie tracht de jongeren aan de hand van camerabeelden te identificeren.

Nieuwe vennootschap: Sanjoe

Dinsdag 24 september 2019
Joeri Sannen uit Leopoldsburg en Sanju Baetens uit Diest hebben de besloten vennootschap Sanjoe opgericht met zetel aan de Binnensingel in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het leggen van parketvloeren en de vervaardiging van badkamermeubels.

Inbraak op Molenakkerweg

Dinsdag 24 september 2019
Lommel - Inbraak op MolenakkerwegEr is een inbraak gepleegd in een pand aan de Molenakkerweg. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Antonia Vanheukelom overleden

Dinsdag 24 september 2019
Lommel - Antonia Vanheukelom overleden
Gisteren is Antonia Vanheukelom overleden, de weduwe van Alfred Schouteden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Rik Hurkmans overleden

Dinsdag 24 september 2019
Lommel - Rik Hurkmans overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Rik Hurkmans overleden, de weduwnaar van Fien Faes. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentruml Dries in Balen.

Nieuwste single Marjan doet het goed

Dinsdag 24 september 2019
Lommel - Nieuwste single Marjan doet het goedDe laatste single ('Dingen') van onze Marjan Berger doet het bijzonder goed. In de Vlaamse Ultratop 50 staat ze momenteel op nummer 36, en in de 'Vlaamse Hit Clips top 10' staat ze zelfs op nummer 4, vlak na Clouseau, Niels Destadsbader en Mieke!

Elza Maes overleden

Maandag 23 september 2019
Lommel - Elza Maes overledenGisteren is Elza Maes overleden, de echtgenote van Jan Michiels. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Mariette Ceulemans overleden

Maandag 23 september 2019
Lommel - Mariette Ceulemans overledenOp 16 september overleed Mariette Ceulemans, de weduwe van Jan Vanden Boer. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Wielernieuws

Maandag 23 september 2019
De Lommelse wielrenners behaalden ook het afgelopen weekend weer mooie resultaten: Laura Verdonschot won de loodzware cyclocross in het Franse Boulzicourt, haar tweede overwinning in het pas gestarte seizoen. Vorige week was zij ook al de beste in Vorselaar, een nationale cross. Jelle Mannaerts behaalde een derde plaats op 154 deelnemers in het Waalse Momignies (Beker van België voor Elite Z.C. en Beloften). En ook Senne Hulsmans stond op het podium in de nieuwelingenkoers in Geel. Achter twee vluchters won hij de spurt van het peloton en eindigde zo derde.

Deze week start Adelbergfilm weer op

Maandag 23 september 2019
Lommel - Deze week start Adelbergfilm weer opZoomCultuurcentrum De Adelberg pakt elk jaar uit met een mooie filmreeks. Adelbergfilm staat voor films die artistiek en maatschappelijk relevant zijn. Hartslag en tendensen van het alternatieve filmcircuit worden daarbij op de voet gevolgd.
Het programma van dit najaar start nu donderdag 26 september met Las Herederas van Marcelo Martinessi, een ingetogen en mild komische prent over een persoonlijke revolutie. Later volgen o.a. nog The Favourite, Fatwa, Grace à (…) Het hele nieuwsbericht

Kattenbos - V. Lommel 0-0

Zondag 22 september 2019
Lommel - Kattenbos - V. Lommel 0-0Kattenbos Sport en V. Lommel speelden vanmiddag 0-0 gelijk. Grenstrappers Lommel Kolonie versloeg Voorshoven VV met 3-0.
Lommel - Neos-leden luisterden naar Marc ErkensZoomMet 44 waren ze die afgelopen donderdag de slechte toegang tot het Raadhuis trotseerden, om te luisteren naar het babbelconcert "De liefde in de muziek". Ook al begon de namiddag met een klein obstakel - 6 personen die vastzaten in de lift - toch was het een prachtige namiddag.
Marc Erkens begon met prachtige pianomuziek. Hij vertelde verhalen van verschillende componisten, hoe die de liefde verwerkten in de muziek, denk maar aan "Für Elise" van Ludwig van Beethoven een stuk dat hij (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: Lommel verliest van Oxaco

Zondag 22 september 2019
Lommel - Basket: Lommel verliest van OxacoCroonen Lommel - Oxaco: 72-84 ((20-21/ 14-25 (34-46)/ 13-19 (47-65)/ 25-19 (72-84))   
Ook tegen Oxaco moet Lommel de duimen leggen. Na 0-7 zette Wietse Jacobs de situatie recht naar 20-21 (10’). Maar dan liep het weer mis: veelzeggend waren de 12 turn-overs in de eerste helft en Bert Van de Broeck (zoon van oud-Overpelt voorzitter Jan) bracht in zijn eentje Oxaco naar een duidelijke voorsprong aan de rust (34-46). In het 3de quarter werd bij 38-63 de grootste voorsprong van 25 punten genoteerd. Toon Wesenbeek en Enrico Montari konden in het 4de kwart de kloof nog verkleinen tot 12 punten.
Scores Lommel: Wietse Jacobs 10, Toon Ceyssens 12, Martijn Hendrix 11, Jason Vanderheyden 3, Stef Ceyssens 0, Donovan Van Wijngaarden 0, Daan Rosenmuller 6, Bart Maesen 11, Enrico Montanari 7, Matts De Keuster 2, Toon Wesenbeek 10. 

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Vier inbraken in Lutlommel

Zaterdag 21 september 2019
Lommel - Vier inbraken in LutlommelAfgelopen nacht zijn vier inbraken gepleegd in Lutlommel. In een huis aan de Konijnenpijp zijn onder meer juwelen en geld gestolen. In een andere woning aan  de Konijnenpijp is ook ingebroken. In de Boomgaardstraat is een juwelendiefstal gepleegd. Op de Weimortels is een fiets ontvreemd uit een tuinhuis.

Lutlommel verliest van Reppel

Zaterdag 21 september 2019
Lommel - Lutlommel verliest van ReppelLutlommel heeft vanavond met 2-1 verloren van RC Reppel.

Michel Kuypers overleden

Zaterdag 21 september 2019
Lommel - Michel Kuypers overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren de uit Eksel afkomstige  Michel Kuypers overleden, de weduwnaar van Liza Croymans. Hij was 92 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Lommel - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Geen punt meer

Zaterdag 21 september 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Geen punt meerHet zijn de kleine dingen die het doen.
“Nee, niks van”, zei mijn gezellin. “Dat past niet meer. Die montuur is veel te zwaar.”
Mijn onthutste blik moet mijn onbegrip duidelijk gemaakt hebben. Want tot ik mijn favoriete opticien een paar maanden geleden – ook al op haar advies overigens – vroeg om me een nieuwe bril aan te meten, was die vorige wél altijd goed genoeg geweest. Maar ik heb mijn pogingen om modetrends te begrijpen al lang opgegeven. Zo was paars (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Imarden

Vrijdag 20 september 2019
Ludovicus Meeus uit Balen, de bvba Imma Ferdan uit Mol, en Alfons Ceustermans en Rudolphus Morssinkhof, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Imarden opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren en verhandelen van een onroerend vermogen én de uitvoering van alle infrastructuur- en uitrustingswerken van gronden met het oog op hun verkaveling en valorisatie.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Lommel - 'Week tegen de pijn bij kinderen'Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Jacobs overleden

Vrijdag 20 september 2019
Lommel - Freddy Jacobs overledenGisteren is de in Lommel woonachtige Freddy Jacobs overleden, de weduwnaar van Elly Van Broeckhoven en de levensgezel van Lucia Offermann. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 27 september (11 uur) plaats in aula De Vloot  in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Lommel - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Zelfrijdende voertuigen in New York

Donderdag 19 september 2019
Lommel - Zelfrijdende voertuigen in New YorkZoomHet zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren vooraleer we zelfrijdende voertuigen zien rondrijden in Manhattan, maar net over de East River rijden er nu al (foto's). Een 10 minuten durende ferry-tocht over de East River brengt je van Downtown Manhattan naar de Brooklyn Navy Yard. Dat was een scheepswerf waar schepen gebouwd en onderhouden werden voor de Amerikaanse marine.
Na 1965 werd deze meer dan 120 hectaren grote ruimte langzaam getransformeerd tot een industriële zone met 400 (…) Het hele nieuwsbericht
Zelfrijdende voertuigen in New YorkZelfrijdende voertuigen in New York
Zelfrijdende voertuigen in New York
Zoom

Nieuwe vennootschap: RVM

Donderdag 19 september 2019
Rob Verhoeven uit Lommel heeft de besloten vennootschap RVM opgericht met zetel aan de Bedrijfsstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Pierre Brasseur overleden

Donderdag 19 september 2019
Vandaag is Pierre Brasseur overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroeting: maandag (19.30-20 uur).

De familie Vangeneugden bijeen

Donderdag 19 september 2019
Lommel - De familie Vangeneugden bijeenZoomEnkele dagen geleden kwamen de nakomelingen van Jef en Nel Vangeneugden-Tielens in Den Drossaerd in Pelt samen voor een groot familiefeest. Het werd voor de 148 aanwezigen heel gezellig en vele herinneringen werden opgehaald, ondersteund door een fotoreportage en een quiz. Een volgend familiefeest komt er ongetwijfeld!

Lisette Sneijkers overleden

Donderdag 19 september 2019
Lommel - Lisette Sneijkers overledenDinsdag is Lisette Sneijkers overleden, de weduwe van Lucien Ostrycharz. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Marleen Pauwels overleden

Donderdag 19 september 2019
Lommel - Marleen Pauwels overledenDinsdag is Marleen Pauwels overleden, de weduwe van de op 4 september overleden Maurice Bouly. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Lommel - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 

Reggaemuziek in het Huis van de Jeugd

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Reggaemuziek in het Huis van de JeugdZoomAfgelopen weekend kwamen ruim 100 mensen, jong en oud, samen in het Huis Van De Jeugd voor een avondje reggaemuziek. Sinds november is reggae toegevoegd aan de Unesco-lijst voor immaterieel werelderfgoed omwille van zijn bijdrage aan het internationale debat over onrecht, verzet, liefde en menselijkheid.

Luikerweg vier weekends dicht

Dinsdag 17 september 2019
Grensgevallen
Vanaf 27 september 's avonds tot en met 21 oktober gaat de Luikerweg in Valkenswaard vier weekends dicht voor het verkeer. Het asfalt wordt vernieuwd, bomen worden gekapt of, als ze monumentaal zijn, van een vangrail voorzien. Aansluitingen met zijwegen worden aangepakt.
De werken verlopen in fases. Zo komt er een verhoogde middenberm ter hoogte van de afslag naar Kempervennen, bij pannenkoekenrestaurant Suykerbuyck, de oversteek Berkheuvels, het oorlogskerkhof, de oversteek Achterste (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Lommel - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruikenDe politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Lieve Oversteyns overleden

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Lieve Oversteyns overledenZaterdag is Lieve Oversteyns overleden, de weduwe van Marcel Bongaerts. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Maria Moons overleden

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Maria Moons overleden
Zondag is Maria Moons overleden, de weduwe van Leon Hermans en de levenspartner van Louis Gilissen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Fonteyn overleden

Dinsdag 17 september 2019
Lommel - Rik Fonteyn overledenIn WZC Sint-Bernardus in Bertem is zondag Rik Fonteyn overleden, de weduwnaar van Mia Hilkens. Hij zou begin volgende maand 81 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 14u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

KVG trok naar Orgel- en Kermismuseum

Maandag 16 september 2019
Lommel - KVG trok naar Orgel- en KermismuseumZoomDe KVG-afdelingen van Lommel, Hamont-Achel en Pelt trokken naar Hilvarenbeek voor een bezoek aan het Orgel- en Kermismuseum. Daar was het genieten van installaties uit de tijd van toen, met het draaiorgel, de spiegeltent, de kermisattracties,... Na de lunch was er nog gelegenheid voor een danspasje op orgelmuziek en voor een deelname aan de loterij, waarbij men via een "rad van fortuin" kermisprijzen kon winnen zoals popcorn, peperkoek, knuffels... Als volgende activiteit van KVG Pelt staat op 27 oktober een bezoek aan Theater op de Markt op het programma, met de voorstelling SWING van circus Ronaldo.

Mia Loots overleden

Maandag 16 september 2019
Lommel - Mia Loots overledenGisteren is Mia Loots overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

A2 afgesloten bij Maarheeze

Maandag 16 september 2019
Grensgevallen
De autosnelweg A2 is sinds vanmorgen ter hoogte van Maarheeze volledig afgesloten in de richting Maastricht vanwege een brand van een vrachtwagen. Die brand zorgt voor veel rook. Het vuur wordt door twee brandweerkorpsen bestreden. De Nederlandse ANWB verwacht dat de snelweg zeker tot 14u afgesloten zal zijn. UPDATE De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.

Damesvoetbal: Bocholt-Lommel 1-4

Zondag 15 september 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal verloor Bocholt van Lommel met 1-4. Aan de rust was de stand 1-0.

Raceauto in publiek: 7 gewonden

Zondag 15 september 2019
Grensgevallen
Vanmiddag is in Leende, een dorp tussen Valkenswaard en Heeze, een raceauto tijdens de prijsuitreiking van de Kempencross ingereden op het publiek. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen. De bestuurder van de auto is opgepakt. Op het incident volgde een vechtpartij. De Kempencross was georganiseerd door Vlamingen. Vóór het incident was er ruzie geweest over geld - een 21-jarige man uit Reuver eiste zijn inschrijvingsgeld terug. Toen dat werd geweigerd, reed hij met opzet op het publiek in. Een man brak daarbij beide benen en een vrouw haar been en heup.

Doordenkertje

Zondag 15 september 2019
Lommel - DoordenkertjeZoomDe Grote Baan in Houthalen, deel van de N-Z-verbinding, wordt komende zondag volledig afgesloten. Er vindt onder meer een picknick plaats om de aandacht te vestigen op de aanslepende problematiek van de Noord-Zuid. Knap gevonden van de Vriendenkring van de Kon. Leopoldlaan... (Robert Boons).

V. Lommel verslaat Linkhout

Zondag 15 september 2019
Lommel - V. Lommel verslaat LinkhoutV. Lommel heeft vanmiddag thuis WS Linkhout verslagen met 4-2. Lutlommel en Exc. Hamont speelden 1-1 gelijk. Kattenbos Sport speelde 0-0 gelijk op het veld van SK Meldert. GT Lommel Kolonie speelde 5-5 gelijk bij Fl. Termolen.

Nog even de Market Garden

Zondag 15 september 2019
Lommel - Nog even de  Market GardenZoomDuizenden mensen hebben gisteren genoten van de herdenking van de operatie Market Garden. Jackie Geboers dook even in zijn filmarchief en laat in dit filmpje onder meer zien hoe die herdenking er 25 jaar geleden, in 1994, aan toe ging. Daarna ziet u weer beelden van de herdenkingsparade gisteren.

LDP Donza – Croonen Lommel: 77-43

Zondag 15 september 2019
Quarters: 26-9 / 23-10 (49-19) / 14-12 (63-31) / 14-12 (77-43)
In een totale off-day werd Lommel in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen overdonderd door een wervelend en agressief spelend Donza. Enkel bij de start hield Toon Ceyssens zijn ploeg in de running na 3 opeenvolgende scores (8-6). Dan nam Donza over en plaatste een 14-0 naar 26-9 einde 1ste kwart. Identiek beeld in het 2de deel waardoor Lommel ging rusten met 49-19 (30 punten verschil!).
In de tweede helft werd er (…) Het hele nieuwsbericht

Sprookjesachtig

Zondag 15 september 2019
Lommel - SprookjesachtigZoomDe Heuvelse Heide was deze ochtend weer prachtig. Zeker de ochtendmist maakte het ' sprookjesachtig'. (Luc Beysen)

Beerschot - Lommel SK 2-0

Zaterdag 14 september 2019
Lommel - Beerschot - Lommel SK 2-0Lommel SK heeft met 2-0 verloren van Beerschot. Aan de rust was de stand 0-0. De doelpunten vielen in de 59ste en de 74ste minuut. Yan Vorogovski en Tissoudali maakten de doelpunten. Na zes wedstrijden heeft Lommel SK drie punten.

Leonard Mertens overleden

Zaterdag 14 september 2019
Lommel - Leonard Mertens overledenDonderdag is Leonard Mertens overleden, de echtgenoot van Theresia Maes. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Vredesklok op militaire begraafplaats

Zaterdag 14 september 2019
Metamorphosis across Time is een uitwisselingsproject gericht op jonge studenten en soldaten uit België en Duitsland dat plaatsvindt tussen 18 en 22 september op de Duitse militaire begraafplaats. De deelnemers werken dan aan het project samen rond de thema’s oorlog en vrede. De samenwerking resulteert in een muziekstuk gespeeld samen met de Lommelse stadsbeiaardier Liesbeth Janssens. De deelnemers van de uitwisseling creëren een vredesklok onder (…) Het hele nieuwsbericht

Niet russen

Zaterdag 14 september 2019
Rudi's Column
Lommel - Niet russenHet is 8 uur in de ochtend en de bakker stelt mijn karakter en mijn nuchtere maag andermaal op de proef. Als proevertje serveren ze stukjes frangipane en appel nougatine taart met slagroom. Ik ben niet de enige in de rij met een gebrek aan weerstand. Een jongen heeft vooral oog voor de slagroomtaart. Zijn oma glimlacht. "Nee, die niet", zegt zijn mama. "Ge gaat smossen op uw nieuwe jas." Het lijkt alsof kinderen tegenwoordig altijd een nieuwe jas dragen. Vroeger hadden we vesten waarop morsen toegelaten was. (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage op Luikersteenweg

Vrijdag 13 september 2019
Lommel - Wietplantage op LuikersteenwegVandaag is een wietplantage met 250 planten opgedoekt in een woning aan de Luikersteenweg. Dat gebeurde door de federale politie. De twee bewoners werden meegenomen voor ondervraging.

René Oeyen overleden

Vrijdag 13 september 2019
Lommel - René Oeyen overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstge René Oeyen overleden, de weduwnaar van Gerda Schonkeren. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat in Overpelt.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Restanten wietplantage aangetroffen

Donderdag 12 september 2019
Lommel - Restanten wietplantage aangetroffenVanmiddag zijn restanten van een wietplantage aangetroffen in de Vredestraat. De snoeiafval is inmiddels opgeruimd.
Lommel - Welzijnsregio Noord-Limburg leert fietsenZoomWelzijnsregio Noord-Limburg zet twee keer per jaar een fietsproject op. In deze cursus leren vrijwilligers de deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van het fietsen aan. De cursus werd al zes keer georganiseerd. In totaal waren er zo'n honderd deelnemers. Negentig procent van de deelnemers kan fietsen op het einde van de cursus. Na afloop durven ze echter niet zomaar de straat op. Daarom zoekt de Welzijnsregio fietsvrienden: dat zijn vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Leppens overleden

Donderdag 12 september 2019
Lommel - Jeanne Leppens overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Jeanne Leppens overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Mathieu Linssen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt.

Ook dit najaar kan u bloed geven

Donderdag 12 september 2019
Lommel - Ook dit najaar kan u bloed gevenOok dit najaar gaat het Lommelde Rode Kruis weer collectes organiseren om bloed te geven. En als extraatje geven ze op de volgende data en locaties ook zwartbrood met spek voor de donoren. Specifiek gaat het om het Klosterhof Kattenbos op 19 september (18 - 20.30 uur), Hoevezavel Heeserbergen op 16 oktober (18 - 20.30 uur), Heidegalm Kerkhoven op 31 oktober (18 - 20 uur) en tot slot Hanekap Lutlommel op 7 november (17.30 - 20.30 uur).

Rolstoelwandeling WSV Milieu 2000

Woensdag 11 september 2019
Lommel - Rolstoelwandeling WSV Milieu 2000ZoomNaar jaarlijkse gewoonte gingen afgelopen dinsdag een 40-tal clubleden van WSV Milieu 2000 op stap met evenveel zorgbehoevende bewoners van WZC Hoevezavel. De bedoeling was deze bewoners een mooie namiddag te bezorgen door een wandeling te maken in Lommel. Het mooie nazomerweer zorgde ervoor dat het een erg aangename wandeling werd met vertrek aan WZC Hoevezavel en een rustpauze in WZC Kapittelhof. 
De wandeling van ongeveer 5 km werd onderbroken voor een aangename rustpauze waar zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Molemans overleden

Woensdag 11 september 2019
Lommel - Mia Molemans overledenGisteren is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Lommel afkomstige Mia Molemans overleden, de weduwe van Gerard Scheelen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Inbraak in Mosstraat

Dinsdag 10 september 2019
Lommel - Inbraak in MosstraatIn de Mosstraat is er ingebroken in een pand. Wat er is gestolen, is niet geweten. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Student valt in slaap op toilet

Dinsdag 10 september 2019
Een 19-jarige Lommelse student raakte maandagnacht opgesloten in een pitabar in Leuven. De jongeman was er naar het toilet gegaan en viel daar in slaap. Toen hij een paar uur later uit zijn slaap ontwaakte, stelde hij vast dat de zaak inmiddels gesloten was en er niemand meer in het gebouw aanwezig was. De man stond enige tijd voor het venster te wachten tot er iemand zou langs komen. Uiteindelijk werd hij dan toch opgemerkt. Nadat iemand was opgetrommeld om de deur te openen, kon de jongeman verder gaan slapen op zijn kot.
Na een overweldigende eerste editie zal ook deze tweede editie van BoslandTrail uitverkocht geraken. De laatste tickets gaan de komende dagen de deur uit. BoslandTrail mocht de eerste editie in 2018 direct 1.400 deelnemers verwelkomen. Deze tweede editie bood de organisatie 3.000 tickets aan en ook deze editie zal uitverkocht geraken. De komende dagen gaan de laatste tickets de deur uit. Maar liefst 11 verschillende nationaliteiten staan aan de start van de ultratrail. Het hele weekend lang is Bosland in de ban (…) Het hele nieuwsbericht

Het zomertennis zit er op

Dinsdag 10 september 2019
Lommel - Het zomertennis zit er opZoomHet zomertennis in Lommel zit er weer op. Er werd afgesloten met een geweldig ontbijt. (Robert Boons)

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Lommels wielernieuws

Maandag 9 september 2019
Niet alleen Jordi Meeus presteerde knap in Noorwegen afgelopen zondag, ook andere Lommelse wielrenners zorgden voor mooie uitslagen het voorbije weekend: Dina Scavone finishte in Kontich tweede achter de Litouwse  Gedraityte. Dina is ook geselecteerd om deel te nemen aan de WK-wegrit bij de meisjes-junioren in Yorkshire (Engeland). Vrijdag 27 september. moet zij al om 9.40 uur de weg op om 92 km te fietsen tussen Doncaster en Harrogate. Nieuweling Senne Hulsmans eindigde_4de op 62 deelnemers in Montenaken-Borlo. Bij de Amateurs is er ook een Lommelaar die regelmatig van zich doet spreken. Luc Keim won zondag in Floreffe na 52 km. de wedstrijd bij de Masters C.

Ruit ingegooid in Tortelstraat

Maandag 9 september 2019
Lommel - Ruit ingegooid in TortelstraatOnbekenden hebben een ruit van een pand ingegooid in de Tortelstraat. Dat gebeurde afgelopen weekend.

Genieten van het zonnetje

Maandag 9 september 2019
Lommel - Genieten van het zonnetjeZoomDe Atalanta-vlinder geniet duidelijk van het zonnetje. André Faes fotografeerde hem in de tuin. (André Faes)

Albert Maes overleden

Maandag 9 september 2019
Lommel - Albert Maes overledenGisteren is Albert Maes overleden, de weduwnaar van de op 26 augustus overleden Marie-Louise Dierckx. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Damesvoetbal: Lommel klopt Bokrijk

Zondag 8 september 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal klopte Lommel Bokrijk met 1-0. De ruststand was 0-0.

Kattenbos Sport haalt zwaar uit

Zondag 8 september 2019
Lommel - Kattenbos Sport haalt zwaar uitKattenbos Sport heeft Eendracht Zelem naar huis gestuurd met zware 5-0 cijfers. Grenstrappers Lommel Kolonie versloeg Stokkem B met 3-1. Lutlommel verloor met 3-2 op het veld van Nevok Gruitrode. V. Lommel verloor met dezelfde cijfers van SK Meldert.

Marinus Schoondermark overleden

Zondag 8 september 2019
Lommel - Marinus Schoondermark overledenZaterdag is Marinus Schoondermark overleden, de echtgenoot van Janny van de Krol. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (1930-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Goed gevonden

Zondag 8 september 2019
Lommel - Goed gevondenZoomWaar blijft de Vriendenkring van de Kon. Leopoldlaan het halen? Ook nu weer goed ingespeeld op de actualiteit!

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Lommel - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

What's in a name?

Zaterdag 7 september 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - What's in a name?Minder dan een maand geleden passeerde ik over de M40 op een boogscheut – een bolwerp zou wijlen Plien van de Witte zeggen – van Stratford-upon-Avon. En ik ging automatisch wat trager rijden. Je moet immers al van een ander melkwegstelsel komen als je brein bij het zien van deze stadsnaam niet meteen een slordige vier eeuwen terug in het verleden snelt. Welke anglofiel ontsnapt dan aan het spervuur van titels en citaten uit het werk van deze grootste onder de groten, dat zijn gemoed op de korrel (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK - Union 2-2

Vrijdag 6 september 2019
Lommel - Lommel SK - Union 2-2Lommel heeft vanavond weer niet gewonnen. Het speelde thuis gelijk tegen Union. Uitslag: 2-2. Union startte goed aan de wedstrijd en dreigde via Ahmad en Nielsen. Toch was het Lommel dat halverwege de eerste helft verrassend op voorsprong kwam toen Arne Naudts Saussez met een knap vluchtschot het nakijken gaf. Union reageerde in minuut 39: Lommel-doelman Svekauskas ging daarbij niet vrijuit en Vega bracht de 1-1 op het scorebord. In de 55ste minuut klom Lommel weer op voorsprong, toen Santermans een hoekschop van Henkens knap binnenkopte. Toch redden de Brusselaars nog een punt. Vega scoorde in de 70ste minuut zijn tweede doelpunt van de avond.

Nieuwe vennootschap: M.P. Sports

Vrijdag 6 september 2019
Marcos Pereira uit Lommel heeft de besloten vennootschap M.P. Sports opgericht met zetel aan de Kloosterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verrichten van scoutingopdrachten voor sportclubs, artiesten en sportbeoefenaars én de organisatie  en uitbating van evenementen, beurzen en manifestaties.

Samana Kerkhoven trok naar Bilzen

Vrijdag 6 september 2019
Lommel - Samana Kerkhoven trok naar BilzenZoomGisteren vertrok Samana Kerkhoven met 2 autocars naar Bilzen. Na een stuk taart en koffie in het Kimpelkaffee volgde een 2 uur durende rondrit door de golvende landschappen van Haspengouw, met zijn vele boomgaarden, mooie kerkdorpjes, kapelletjes, kloosters en kastelen, waaronder die  van Alden Biesen, Schalkhoven en vele andere. De namiddag werd afgesloten met een lekkere broodmaaltijd in Lummen. Weer een dag om niet te vergeten voor de vele deelnemers! (Frieda Willekens)

Rik Gielen overleden

Vrijdag 6 september 2019
Lommel - Rik Gielen overledenGisteren is Rik Gielen overleden, de echtgenoot van Liesbeth Drijkoningen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Lommel-Barrier. Na de avondwake is er gelegenheid tot groeten in de winterkapel van de kerk.

Maurice Bouly overleden

Vrijdag 6 september 2019
Lommel - Maurice Bouly overledenWoensdag is Maurice Bouly overleden, de echtgenoot van Marleen Pauwels. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bestelwagen gestolen in Grote FosséstraatIn de Grote Fosséstraat is een bestelwagen gestolen. In het voertuig lag materiaal voor paramotorvliegen.

'De jong kunnen wirral na't schowwel'

Donderdag 5 september 2019
’t Is toch wul van den hond z’n klowweten ache elle’e vijf vuujt een krets in euw kèèl het en ge moet veul babbelen. Och jèh, èègelek kanne’et ok wul opschrijven of zowwe. ’t Is lek ge’t gèèren hét en zot zen duu ginne zeejer en honderd is gen eejen. Ja lap, ne zenne’et wir kwijt wak wou zeggen en ‘k waar nog nie jens begost. ’t Zal nie zowwe belangrijk gewist zen, annester haa ’t wul onthaawen.
De jong zen (…) Het hele nieuwsbericht

Paulina Swinnen overleden

Donderdag 5 september 2019
Lommel - Paulina Swinnen overledenIn WZC De Bekelaar is Paulina Swinnen overleden, de weduwe van Frans Mertens. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Lommel Kolonie

Woensdag 4 september 2019
Lommel - Verlies voor Lommel KolonieGrenstrappers Lommel Kolonie heeft vanavond met 3-1 verloren in Molenbeersel. Aan de rust was de stand 1-0. Dewitz scoorde voor de Grenstrappers.

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Woensdag 4 september 2019
Grensgevallen
Valkenswaard staat zondag in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Een vrolijke wagenparade met in totaal 2,5 miljoen dahlia's, figuratie, straattheater en (live-)muziek. Het bloemencorso ontstond in september 1944, na de bevrijding. Sinds 2013 is "Corso Valkenswaard" in Nederland erkend als nationaal immaterieel erfgoed.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Lommel - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Kristalpark krijgt een ecoduct...

Woensdag 4 september 2019
Lommel - Kristalpark krijgt een ecoduct...Zoom...en dat is een kleine oppepper voor alle dieren die daar leven, vindt Fobie.

Maria Beijens overleden

Woensdag 4 september 2019
Lommel - Maria Beijens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Lommel afkomstige en in Achel woonachtige Maria Beijens overleden. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in funerarium Severens in Pelt.

Mien Dirkx overleden

Dinsdag 3 september 2019
Lommel - Mien Dirkx overledenVandaag is in WZC Kapittelhof in Lommel de uit Overpelt afkomstige Mien Dirkx overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Gerard Linsingh. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Voor 25ste keer 'Plantjesweekend'

Dinsdag 3 september 2019
Lommel - Voor 25ste keer 'Plantjesweekend'ZoomHet Plantjesweekend van 'Kom op Tegen Kanker' viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. De organisatoren hopen van deze jubileumeditie een groot succes te maken. Elke verkochte azalea maakt echt een verschil. De kostprijs van een azalea bedraagt 7 euro en de opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun-en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er o.a. speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. Op zaterdag 14 september staan ze de hele dag aan de Colruyt van Lommel.

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Lommel - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Basket: Lommel-Ieper verplaatst

Dinsdag 3 september 2019
Omdat Toon Ceyssens van Basketbalclub Croonen Lommel volgend weekend met 'Team Antwerp' via de FIBA meespeelt in een 3on3- kwalificatietornooi voor de Olympische Spelen is de wedstrijd tegen Ieper verplaatst naar zondag 6 oktober om 16u in Lommel.

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Schooljaar weer van start

Dinsdag 3 september 2019
Lommel - Schooljaar weer van startZoomOok in de Leopoldlaan moeten ze weer naar school... (Foto Robert Boons)

Zaagmachine en compressor gestolen

Maandag 2 september 2019
Lommel - Zaagmachine en compressor gestolenDieven hebben toegeslagen op een werf aan de Boskantstraat. Zij gingen er met een zaagmachine en een compressor aan de haal. In Heide is een materiaalkoffer ontvreemd.

Lommels wielernieuws

Maandag 2 september 2019
Onze Lommelse renners en rensters blijven het uitstekend doen... Belgisch kampioene Dina Scavone won vorige zaterdag in Hulste de wedstrijd bij de meisjes-junioren. Jelle Mannaerts (ook een Belgisch kampioen!) behaalde zondag in Meerhout een verdienstelijke 3de plaats bij de eliterenners zonder contract, een wedstrijd met zo maar eventjes 127 deelnemers. En tot slot behaalde nieuweling Nick Van Laeken afgelopen vrijdag in Noorderwijk-Herentals zijn 2de overwinning van het seizoen. UPDATE Zondag in de beloftenkoers "GP Albert Fauville" in Wanfercée-Baulet waren er maar liefst 145 renners aan de start en Lommelaar Jordi Meeus miste maar net het podium. Na 146 km finishte hij 4de! Ook een puike prestatie van onze stadsgenoot!

Jongerenafdeling N-VA opgericht

Maandag 2 september 2019
Lommel - Jongerenafdeling N-VA opgerichtZoomDe pas opgerichte Lommelse afdeling van de N-VA-jongeren heeft een eerste bestuur gekozen. Emilie Tielens is voorzitter geworden en Kobe Daniëls penningmeester. Op de eerstvolgende vergadering zal de ondervoorzitter worden gekozen. Andere bestuursleden zijn Bram Verbeek, Lore Van Herck, Sam Van Noyen, Kobe Daniëls, Joachim Leurs en Yente Tips.

Jan Hoex overleden

Maandag 2 september 2019
Lommel - Jan Hoex overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Jan Hoex overleden, de echtgenoot van Paula De Locht. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Stina Jansen overleden

Maandag 2 september 2019
Lommel - Stina Jansen overledenZaterdag is Stina Jansen overleden, de echtgenote van Gerard Vreys. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Chel Driesen signeert

Maandag 2 september 2019
Lommel - Chel Driesen signeertZoomAanstaande zaterdag 7 september signeert columnist Chel Driesen zijn tweede boek 'God is een Vlaming' in Standaard boekhandel in de Kerkstraat. In deze uitgave kan u (her)genieten van de vele columns die Chel de afgelopen tijd  neerpende. Hebt u het boek al gekocht in de Kroon? Dan mag u het zaterdag van 14 tot 16 uur laten signeren. En hebt u het nog niet? Dan kan u het daar uiteraard ook aanschaffen!
Lommel - De Adelberg stelt schoolprogramma voorZoomMet het nieuwe schooljaar dat vandaag van start gaat, stelt Cultuurcentrum De Adelberg graag het schoolprogramma 19-20 voor. Het aanbod werd zorgvuldig samengesteld met oog voor de leefwereld en interesse van de kinderen en de jongeren. Op de kalender staan o.a. MT De Kolonie, Salibonani, 4hoog, Theater Gnaffel, Theater Tieret, FroeFroe, De Mannschaft, Beumer & Dorst, Danstheaer AYA, Mich Walschaerts & Ineke Nijssen en véél meer… Het volledige schoolprogramma 19-20 kan je (…) Het hele nieuwsbericht

Prijswinnaars deze maand

Maandag 2 september 2019
Lommel - Prijswinnaars deze maandDe prijsvraag leek niet zo makkelijk, maar toch had 90% van de deelnemers het bij het rechte eind. Deze botjes behoorden toe aan Barbara Dex, die tijdens 'Lommel Leeft' optrad in het Burgemeesterspark. En het was dus niet Laura Lynn of Lindsay zoals sommigen toch dachten... Winnaar van het boeketje is Maria Emmers, winnaar van de tickets is Christine Mannaerts uit de Vreyshorring. Proficiat! Voor de vele anderen: volgende keer beter en meer geluk!

Damesvoetbal: Lommel verliest

Zondag 1 september 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel A met 4-1 verloren van Diepenbeek. Aan de rust was de stand 0-1.

Kop-staartbotsing op Balendijk

Zondag 1 september 2019
Lommel - Kop-staartbotsing op BalendijkBij een kop-staartaanrijding op de Balendijk is één gewonde gevallen. Aan de Vreyshorring is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In een bos aan de Korenstraat is een mountainbiker gewond geraakt toen hij er ten val kwam.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Lommel - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!
Lommel - SAMEN sp.a met nieuw dagelijks bestuurZoomVandaag werd op de algemene ledenvergadering van de Lommelse sp.a-afdeling een nieuw dagelijks bestuur aangesteld en het partijbestuur vernieuwd. Zo wil de afdeling op een nieuw elan verder om op een frisse en progressieve manier aan politiek te doen in de stad. De nieuwe voorzitter Ronny Geysen verwoordde het alvast als volgt: “Wij willen opnieuw politiek van en voor de mensen. Dichtbij de Lommelaar.” Samen met de nieuwe ondervoorzitter Sally De Jong zal hij de interne werking van SAMEN sp.a (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel klopte Thes Sport B

Zondag 1 september 2019
Lommel - Lutlommel klopte Thes Sport BLutlommel heeft Thes Sport verslagen met 4-2. Kattenbos verloor met 4-2 op het veld van Anadol. Verbroedering Lommel verloor van Hechtel met 2-4. Lommel Kolonie klopte Heidebloem Wijshagen met 2-0.

Van wie zijn deze schoentjes?

Zondag 1 september 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Van wie zijn deze schoentjes?Een nieuwe maand, een nieuwe prijsvraag. En weer mooie prijzen te winnen: een boeketje van Ixora of twee tickets voor de volgende thuismatch van Lommel SK, aanstaande vrijdag tegen Union. Al wat u hiervoor moet doen is vóór middernacht aan internetgazet.lommel[!]telenet.be een mailtje sturen met het juiste antwoord op de vraag 'van wie zijn de schoentjes onderaan dit artikel?' (van iemand die deze zomer in Lommel te gast was...) Erbij vermelden 'tickets' of 'boeketje'.
Van wie zijn deze schoentjes?
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel