Het overige nieuws

Grensgevallen
Het Bloemencorso in Valkenswaard gaat dit jaar niet door. Het corso zou plaatsvinden op zondag 13 september. Volgend jaar zal het worden ingehaald, op 12 september 2021. Dat heeft de organisatie vanavond laten weten.

Inbraak op Parelstrand

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Inbraak op ParelstrandOp het Parelstrand is ingebroken in een chalet. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

De visie van Fobie

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het wordt warmer

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Het wordt warmerEen uitloper van een hogedrukgebied ten westen van Schotland kan het weerbeeld in onze streken domineren met nagenoeg heldere condities. In het tweede deel van de week kunnen zwakke storingen onze regio bereiken en is wat neerslag niet uitgesloten. In het weekend schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt met een zuidelijke luchtstroming gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Morgen zijn er in de ochtend enkele lokale mistbanken mogelijk. Daarbij vriest het algemeen. De stralende zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Docufilm 'De Stig' op Eén

Dinsdag 31 maart 2020
Vanavond om 21.25u zendt Eén de docufilm "De Stig" uit, over het leven en de zware revalidatie van profwielrenner Stig Broeckx. In deze intrigerende film van Eric Goens krijgen we het wonderbaarlijke verhaal van Stig Broeckx te zien, een wielrenner die drie jaar na zijn doodsmak tijdens de Baloise Belgium Tour een opzienbarend revalidatieproces doormaakt, waarbij MS Reva in Pelt een grote rol speelt. Een zelden geziene ode aan de wilskracht!
Lommel - Aantal besmettingen per gemeenteZoomSciensano, het onderzoeksinstituut van Volksgezondheid, publiceerde vandaag een kaart van ons land die een beeld geeft hoeveel inwoners per gemeente er met zekerheid besmet zijn met het coronavirus.  Beringen telt 63 besmette inwoners,  Bocholt 19, Hamont-Achel 13, Hechtel-Eksel 12, Heusden-Zolder 61, Houthalen-Helchteren 38, Leopoldsburg 7, Lommel 36, Oudsbergen 18, Peer 11, Pelt 33 en Tongeren 41.

Mathieu Van Lishout overleden

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Mathieu Van Lishout overledenVandaag is Mathieu Van Lishout overleden, de weduwnaar van de in 1988 overleden Maria Vanden Berk en de levenspartner van de in 2012 overleden Charlotte Wijnants. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Guido Segers overleden

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Guido Segers overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Heppen woonachtige Guido Segers overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Jeannine Stessens. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Kapperszaken blijven dicht

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Kapperszaken blijven dichtZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Slechts om de twee weken naar recyclageparkVolgende week dinsdag gaan de recyclageparken weer open, maar om de toestroom te beperken wordt er slechts elke 14 dagen één bezoek per gezin toegelaten. Als je je vroeger terug aanmeldt zal de toegang geweigerd worden. Dat heeft Limburg.net vanmiddag bekendgemaakt.
Ook worden de openingsuren van de recyclageparken terug op winteruur gezet. Dit betekent dat alle recyclageparken sluiten om 16u en op donderdag om 17u.

Enquête rond corona

Dinsdag 31 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Enquête rond coronaDe Universiteit Antwerpen vraagt voor de 3de dinsdag op rij om een enquête in te vullen voor hun onderzoek rond het coronavirus. Ga via deze link naar de bevraging.

Corona: de landelijke cijfers

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Corona: de landelijke cijfersZoomGisteren werden 485 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, een lichte daling tegenover de vorige dagen. 168 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, waardoor nu 4.920 mensen met corona in de ziekenhuizen liggen. Op intensieve zorg zijn er dat 1.021, een toename met 94. De afgelopen 24 uur zijn opnieuw 98 mensen aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 705. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 876 tot 12.775. 

Containerparken terug open

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Containerparken terug openZoomLimburg.net heeft vanochtend vernomen dat de recyclageparken onder strenge voorwaarden vanaf dinsdag 7 april terug open mogen gaan. Er komen wel strikte richtlijnen voor de bezoekers: er mogen er niet teveel tegelijk binnen, ze moeten afstand houden en in de auto blijven in de wachtrij. Toch vraagt de minister dat mensen alleen naar het containerpark gaan als het echt niet anders kan.

Alfons Thonissen overleden

Dinsdag 31 maart 2020
Lommel - Alfons Thonissen overledenZaterdag is Alfons Thonissen overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid heeft in alle stilte plaats. Zijn assen worden verstrooid op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Vanavond tweede 'Quarantaine Quiz'ZoomDe eerste editie was een overweldigend succes, dus een tweede editie kon niet uitblijven. Vanavond kan u weer vanuit uw eigen luie zetel om 20.30 uur meespelen met de 'Quarantaine Quiz'. Mét een Kids-special deze keer! Meedoen is simpel: je surft straks met een laptop om 20.30 uur naar het FB-profiel van Kris Verduyckt en daar start de live-uitzending. Met de app 'Kahoot' op de smartphone kan je antwoorden op de vragen die hij (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Odette Segers overleden

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Odette Segers overledenVandaag is Odette Segers overleden, de echtgenote van Etienne Hendrickx. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Gilbert Claerhout overleden

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Gilbert Claerhout overledenVandaag is Gilbert Claerhout overleden, de echtgenoot van Mia Janssen. Hij was 81 jaar. Er is geen publiek moment van afscheid. Later wordt er een herdenkingsdienst georganiseerd.
Lommel - Huismussen tellen, in drie stappenZoomVogelbescherming Vlaanderen organiseert komend weekend weer het 'Huismussentelweekend'. Vorig jaar telden ongeveer 4000 gemotiveerde deelnemers de huismussen in hun eigen tuin of onmiddellijke omgeving. Nu we met z'n allen in 'ons kot' moeten blijven, hoopt Vogelbescherming Vlaanderen stiekem dat deze keer meer mensen zullen meedoen. Het is eenvoudig en plezierig en het kost maar een paar minuten. Doe het in drie stappen:
1. Ga gedurende 5 tot 10 minuutjes buiten staan, bij voorkeur in de (…) Het hele nieuwsbericht

Woord van de week: covidioot

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Woord van de week: covidiootDe taaltelefoon heeft ook deze week weer een nieuw woord in het teken van het coronavirus. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen ingevoerd, zoals de afstandsregel. Een covidioot is iemand die – met opzet of uit domheid – die regels negeert. Door hun onverantwoordelijk en egoïstisch gedrag brengen covidioten de gezondheid van anderen mogelijk in gevaar. Covidioot wordt ook wel gebruikt voor iemand die overdreven gaat hamsteren, (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Geys overleden

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Louis Geys overledenZaterdag is Louis Geys overleden. Hij was 78 jaar. Als gevolg van de coronacrisis vindt het afscheid in heel beperkte kring plaats.

Theresia Gerits overleden

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Theresia Gerits overledenGisteren is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Lommel afkomstige Theresia Gerits overleden, de echtgenote van Jozef Feyen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Zoals het er gisteren al zat aan te komen, hebben nu ook de bisschoppen samen beslist om tussen Pasen en Pinksteren geen eerstecommunievieringen te organiseren en ook geen vormsels toe te dienen. De vormsels in het bisdom Hasselt worden verschoven naar de weekends van 19 en 20 september, 26 en 27 september en 3 en 4 oktober. De eerste communies worden verschoven naar de maanden september en oktober, vóór de herfstvakantie.

Corona: landelijke cijfers

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren werden 536 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. 168 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, waardoor nu 4.524 mensen met corona in Belgische ziekenhuizen liggen. Op intensieve zorg zijn er dat momenteel 927, een toename met 60. In de afgelopen 24 uur zijn er in ons land opnieuw 82 mensen aan het coronavirus overleden: 46 in Vlaanderen, 22 in Wallonië en 14 in Brussel. Het totaal aantal doden komt daarmee op 513. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 1.063 tot 11.899: 683 in Vlaanderen, 164 in Wallonië, 198 in Brussel en 18 van voorlopig onbekende origine.
Lommel - Kinderen gaan dezer dagen op berenjacht...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Watergroep waarschuwt voor valse facturen De Watergroep kreeg van enkele klanten de melding dat er momenteel valse facturen de ronde doen. Kreeg je een e-mail van afzender 'Watergroep' (niet "DE Watergroep") in je mailbox met als onderwerp 'Eind jaarafrekening' of 'De jaarrekening'? Wissen!
Hoe herken ik een e-mail van De Watergroep? 
- Afzender: steeds een e-mailadres met [!]dewatergroep.be
- Rekeningnummer: controleer of het rekeningnummer gelijk is aan het rekeningnummer van je laatst betaalde waterfactuur. (Bij deze valse facturen is er sprake van een Duits bankrekeningnummer).
- Facturen van De Watergroep komen terecht in je persoonlijke online klantenzone. Daar kan je al je waterfacturen raadplegen.
- Een digitale waterfactuur van De Watergroep via e-mail omvat steeds de factuur als bijlage.

Brian Baerts weg bij Lommel SK

Maandag 30 maart 2020
Lommel - Brian Baerts weg bij Lommel SKBrian Baerts (Lommel SK) zal komend seizoen de kleuren van Termien verdedigen. Baerts is een linkerflankverdediger.
Lommel - Dat is het minste wat je kan zeggen...ZoomFoto Robert Boons

Sprankelend licht

Zondag 29 maart 2020
Vandaag gezien
Lommel - Sprankelend lichtZoomNa een koele dag met veel wind kregen we als toemaatje een dreigende wolkenlucht met toch een sprankelende straal voor de hoop die we deze dagen zeker niet mogen opgeven. (Gust Ischen)

Drugsafval gedumpt in centrum

Zondag 29 maart 2020
Grensgevallen
Lommel - Drugsafval gedumpt in centrumVanochtend is in het centrum van Bergeijk een bus met drugsafval gevonden. Op de bus hingen geen kentekenplaten. De hele dag is er gewerkt aan het opruimen van het afval, dat vermoedelijk afkomstig is van een amfetaminelab.

Ondertussen, in New York...

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in New York...ZoomDe Amerikaanse president Trump heeft een groot hospitaalschip naar New York gestuurd om daar ingezet te worden in de strijd tegen het coronavirus. (Cartoon: Fobie)

Henri Roomers overleden

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Henri Roomers overledenVrijdag is Henri Roomers overleden, de weduwnaar van Henriette Verheyen en de levenspartner van Petronella De Laat. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Maria Gijbels overleden

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Maria Gijbels overledenGisteren is Maria Gijbels overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - Canvas zoekt kinderen van de migratieZoomVoor ‘Kinderen van de migratie’, een documentairereeks over de geschiedenis van België als migratieland, is Canvas op zoek naar boeiende vertellers: zowel de eerste generatie, die hier in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 aankwam, als hun kinderen en kleinkinderen. Heb jij zelf een bijzonder verhaal of willen jouw (groot)ouders hun ervaringen delen? Mail dan naar kinderenvandemigratie[!]canvas.be en vermeld zeker je telefoonnummer. (foto Bruno Roncardin)

Corona: landelijke cijfers

Zondag 29 maart 2020
In de voorbije 24 uur zijn er in het land 78 nieuwe sterfgevallen ingevolge het coronavirus gemeld, wat het totaal op 431 brengt. Er liggen 4.138 mensen in het ziekenhuis die besmet zijn, 629 meer dan gisteren. Van die groep liggen 867 mensen op intensieve zorg, een stijging met 78 ten opzichte van zaterdag. Het totale aantal infecties rondt de kaap van de 10.000 en ligt nu op 10.836.
Maar er is hoop: tot nog toe zijn in totaal 1.359 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard: een stijging van 296 in de voorbije 24 uur.

Code geel in de bossen

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Code geel in de bossenZoom
Het lijkt onwaarschijnlijk na zoveel regen in het voorjaar maar ondertussen is het in de Limburgse bossen al weer te droog. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code geel af voor de natuurgebieden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. En natuurlijk gelden ook nog de coronamaatregelen: hou voldoende afstand!

Dries Van der Waals overleden

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Dries Van der Waals overledenOp 1 maart overleed in zijn woning in Wellen onverwacht de uit Lommel afkomstige Dries Van der Waals, de partner van Marco Daniels. Hij was 24 jaar. Het afscheid vond plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Met de groeten uit Thailand

Zondag 29 maart 2020
Lommel - Met de groeten uit ThailandZoomEen prachtige foto van Patrick Jacobs, die in Thailand woont. Gewoon een eenzame boom op een golfterrein. Nu ja, gewoon... Geweldig mooi!
Lommel - Geen voetbal meer dit seizoen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

#tijdvoornatuur

Zondag 29 maart 2020
Lommel - #tijdvoornatuurZoomNatuurpunt grijpt de coronacrisis aan om even stil te staan bij het belang van de natuur en trekt tegelijk aan de alarmbel. "We moeten zorg dragen voor elkaar én de natuur, zodat we de natuurgebieden niet hoeven te sluiten. Allemaal samen naar hetzelfde natuurgebied tijdens het weekend, is een slecht idee in coronatijd én in het broedseizoen. Als de kieviten loslopende honden moeten verjagen in plaats van te baltsen, zijn we verkeerd bezig. Bezoekjes beter spreiden tijdens de week, (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 april zal Kind en Gezin de consultatiebureaus heropenen. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen. Hiervoor is Kind & Preventie dringend op zoek naar vrijwilligers die voornamelijk het bewaken van de maatregelen in verband met de nodige afstand regelen. Er wordt slechts één ouder toegelaten en de hygiënische maatregelen moeten opgevolgd worden. Die controles doen de vrijwilligers. Men is op zoek naar tijdelijke vrijwilligers tussen 18 en 65 jaar. Stuur je gegevens door naar info[!]kinderpreventie.be en geef zeker aan in welke gemeente je wil helpen. (MV)

De zakdoek

Zondag 29 maart 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - De zakdoek“De poten van de krukken met de rubberdoppen staken uit het achterzijraampje, en mijn vader bond er zijn zakdoek aan vast om andere chauffeurs te waarschuwen.” Ik lees deze zin in een boek en leg mijn bladwijzer op de pagina. Herkenbaarheid. Soms heb je dat.
Het fragment brengt me terug naar eind september 2019. Het is nog warm. We ontruimen het appartement van ons ma, die ondertussen in het woonzorgcentrum woont. Ik verwijder de gordijnstokken van de muren terwijl de zon genadeloos op mijn hoofd (…) Het hele nieuwsbericht

De lente hangt in de lucht

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - De lente hangt in de luchtZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Willy Schoenmakers overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Willy Schoenmakers overledenVandaag is Willy Schoenmakers overleden, de echtgenoot van Huguette Haagdoren. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Diefstal op Kristalpark

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Diefstal op KristalparkOp het Kristalpark gingen dieven met zo'n 200 meter elektriciteitskabel aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Het coronium in Brussel

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Het coronium in BrusselZoomAlweer een bijzondere bijdrage van huistekenaar Dirk Van Bun.

Lambert Gelissen overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Lambert Gelissen overledenGisteren is Lambert Gelissen overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jeannine D'Joos overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Jeannine D'Joos overledenGisteren is Jeannine D'Joos overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Pol Hoekx overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Pol Hoekx overledenDonderdag is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel wonende Pol Hoekx overleden, de echtgenoot van Victoire Claes. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Geef aan 'Ik zorg mee'

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Geef aan 'Ik zorg mee'ZoomOp enkele dagen tijd schonken maar liefst 580 mensen/organisaties in totaal al 28.166,75 euro aan de actie "Ik zorg mee" van het Mariaziekenhuis. Een vrijwillige bijdrage kan je storten op BE36 4527 5216 4181, met de vermelding ‘Ik zorg mee’. Wil je weten waar het geld aan besteed wordt? Kijk dan eens achter deze link. 

Corona: landelijke cijfers

Zaterdag 28 maart 2020
De afgelopen 24 uur zijn er in ons land 64 mensen gestorven ingevolge het coronavirus, tegenover 69 gisteren. 575 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, 85 meer dan gisteren. Op de intensive care worden 99 patiënten verpleegd.
Het totale aan corona gelinkte dodental is opgelopen tot 353. Er zijn 3717 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 789 van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen. In totaal mochten ook al 1063 mensen het ziekenhuis verlaten.
In tweedeprovinciale van het voetbal degraderen drie clubs: Exc. Hamont, Lutlommel en Stokkem.

Het wordt kouder

Zaterdag 28 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderHet hogedrukgebied dat de afgelopen dagen verantwoordelijk was voor het zonnige weer evacueert naar het oosten van Europa en verliest zijn invloed op onze regio. Verzwakte storingen zorgen daarbij voor meer wolkenvelden, maar de neerslagkansen zijn erg beperkt. Tijdens het weekend wordt de luchtstroming noordelijk en kan koude arctische lucht onze streken bereiken. Het wordt daarbij nog een stukje kouder en tijdens de nacht gaat het opnieuw vriezen.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Keeperstrainer weg bij Lommel SK

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Keeperstrainer weg bij Lommel SKHet contract van keeperstrainer Peter Schildermans bij Lommel SK wordt niet verlengd. De 47-jarige Peltenaar gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Kijk eens naar de zon!

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Kijk eens naar de zon!ZoomVandaag iets niet alledaags: een zonsondergang waar je gewoon recht kan in kijken. Door atmosferische omstandigheden van het warme weer van gisteren ontstond er een soort smoglaag waar de zon in verdwijnt. En zo wordt het sterke licht sterk afgezwakt en zie je mooie kleurovergangen van de zon. In 2 foto's samengevat met een tijdsverschil van amper 3 minuten. (Gust Ischen)
Kijk eens naar de zon!
Zoom

De helden van de slapeloosheid

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - De helden van de slapeloosheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

We schakelen weer over

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - We schakelen weer over
Komende nacht gaat de zomertijd in. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.
Het Wereld Natuur Fonds vraagt iedereen om vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur zo weinig mogelijk elektriciteit te gebruiken, tijdens het jaarlijkse  wereldwijde evenement Earth Hour. Het is bedoeld om energie te besparen en stil te staan bij klimaatverandering.

Rik Biddeloo overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Lommel - Rik Biddeloo overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Rik Biddeloo overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Vanden Eynde. Hij was 73 jaar. Er zijn geen publieke afscheidsmomenten als gevolg van de coronacrisis.

OLS verplaatst naar 2021

Vrijdag 27 maart 2020
Het Oud-Limburgs Schuttersfeest zal dit jaar niet plaatsvinden. Vanavond is besloten het vanwege de coronacrisis te verplaatsen naar volgend jaar. Het OLS zal dan gehouden worden op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse plaatsje Meijel.

Allemaal in hetzelfde schuitje

Vrijdag 27 maart 2020
"We realiseren ons dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zwak en gedesoriënteerd, maar tegelijkertijd belangrijk en noodzakelijk, omdat we allemaal geroepen zijn om samen te roeien."
       (Paus Franciscus, vandaag in Rome, over de coronacrisis)
Het is maar dat je 't weet
De regeringsmaatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan worden verlengd tot en met zondag 19 april. Dat heeft premier Wilmès bekendgemaakt na afloop van de bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad. Het gaat dan onder meer om het samenscholingsverbod en de winkels (behalve voedingszaken en apotheken) die moeten gesloten blijven. Na 19april is er een mogelijkheid om de maatregelen opnieuw met twee weken te verlengen, tot en met 3 mei. Er komt geen beperking op een fietstochtje. Fietsen in groep daarentegen kan hoegenaamd nog altijd niet. Of de scholen op maandag 20 april weer opengaan is nog niet duidelijk.

Romaine Wauters overleden

Vrijdag 27 maart 2020
Lommel - Romaine Wauters overledenVandaag is Romaine Wauters overleden, de weduwe van Frits Haesendonckx. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring als gevolg van de coronacrisis.

Het blijf-in-uw-kot-gebod

Vrijdag 27 maart 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Het blijf-in-uw-kot-gebodIn een geruchtmakende zaak moest het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich buigen over de klacht van een Italiaanse burger die twee jaar onder speciaal politietoezicht was geplaatst. Hij zou een gevaar vormen voor de maatschappij, mocht daarom zijn woning ’s nachts niet verlaten en moest in zijn gemeente blijven wonen. Ook zijn recht op communicatie en verenigingsleven werd gedeeltelijk aan banden gelegd.
De man was nochtans niet veroordeeld en de maatregel was louter preventief. Vandaar dat (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op café...

Vrijdag 27 maart 2020
Lommel - Ondertussen, op café...Zoom                                                            (Tekening: Dirk Van Bun)
De elektrificatiewerken aan de spoorlijn Mol-Hamont zijn door de coronacrisis tijdelijk opgeschort met uitzondering van kabelwerken die nog worden uitgevoerd. Dat meldt Infrabel. Het lijkt er dan ook op dat de elektrificatie wellicht pas volgend jaar een feit zal zijn.
De afgelopen 24 uur zijn in Limburg opnieuw elf coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale aantal overlijdens in Limburg op 47.
Lommel - 'Coronatelefoontjes' voor de bisschopMgr. Hoogmartens, bisschop van Hasselt, wordt de jongste dagen naar aanleiding van de coronacrisis overstelpt met telefoontjes en e-mails. “Als ik door Hasselt fiets, spreken mensen mij zelfs op straat aan”, aldus de bisschop. “Mensen zijn zeer angstig. Wat gaan we nog meemaken? Hoelang gaat het nog duren?”. Daarnaast klinken ook puur religieuze vragen: “Hoe kunnen we Palmzondag, de Goede Week en Pasen - de hoogdagen van de katholieke Kerk - toch intens beleven nu er geen vieringen zijn?” Ik verwijs hen naar vieringen die onder meer via het internet worden aangeboden en tracht hen de diepe betekenis van Palmzondag, de Goede Week en Pasen uit te leggen," aldus mgr. Hoogmartens.

Geen dalers in het handbal

Vrijdag 27 maart 2020
Lommel - Geen dalers in het handbalDe Koninklijke Belgische Handbalbond, de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball hebben na onderling overlegd beslist dat er naar volgend seizoen toe in de nationale, regionale en provinciale reeksen enkel stijgers en bijgevolg geen degradanten zullen zijn. De komende weken en maanden wordt werk gemaakt van een grondige competitiehervorming. Details worden op 3 april bekend gemaakt.
Het is maar dat je 't weet
Meerdere musea stellen hun virtuele deuren open en bieden in deze bijna-lockdown periode toch een ruim aanbod of op zijn minst een inkijk in hun collectie. Deze mag je zeker niet missen:
Van Gogh Museum Groundfloor, Amsterdam, Netherlands — Google Arts & Culture
Works of Art | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
The British Museum 
Ook voor de kids zijn er enkele toppers:
https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/
https://cmom.org/learn/cmom-at-home/
Eén van de mooiste en zeker een unieke gelegenheid is uiteraard de virtuele tour van de Musei Vaticani waar de bezoeker de Sixtijnse Kapel helemaal voor zichzelf heeft. En gerust kan blijven staan zonder dat hij voortgeduwd wordt!

Wieske Vanheukelom overleden

Vrijdag 27 maart 2020
Lommel - Wieske Vanheukelom overledenGisteren is Wieske Vanheukelom overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Mathieu Beckers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Al 575 'corona-pv's'

Vrijdag 27 maart 2020
Lommel - Al 575 'corona-pv's'In de periode tussen de afkondiging van de beperkingen rond de coronacrisis en vanmorgen 9 uur heeft de politie in Limburg al 575 pv's opgesteld. Het waren allemaal overtreders die een niet-essentiële verplaatsing maakten of die op heterdaad betrapt werden bij een samenscholing. Aanhoudingen zijn tot nu toe nog niet gebeurd. Politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo stelde 62 pv's op, Carma 124, Hano 20, Heusden-Zolder 21, Kempenland 24, Lommel 7 en Tongeren-Herstappe 11.
Van zodra iemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbalcompetitie stopgezet

Vrijdag 27 maart 2020
In het voetbal worden alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de KBVB beslist in het belang van de volksgezondheid. De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal. Over het profvoetbal is er nog geen beslissing.
Lommel - 1.023 Limburgers besmet met coronavirusZoomVolgens de jongste cijfers zijn er nu 1.023 Limburgers besmet met het coronavirus. Dat zijn er 159 meer dan gisteren. Graag zouden we vermelden hoeveel aanvankelijk besmette mensen inmiddels het ziekenhuis genezen hebben verlaten, maar deze cijfers krijgen we niet binnen.
Lommel - Alken meest getroffen door coronavirusZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

#IKREDLEVENS

Donderdag 26 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - #IKREDLEVENSZoomDe Vlaamse overheid kondigde zonet haar nieuwe #IKREDLEVENS-campagne aan. De huidige situatie vraagt om burgerzin en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De campagne wil met drie belangrijke ‘checks’ mensen aanzetten om goede gewoontes aan te nemen en vol te houden. Voor de campagne werkt de overheid nauw samen met de Vlaamse mediasector. "Tijdens de coronacrisis kan iedereen het verschil maken. Door de richtlijnen strikt (…) Het hele nieuwsbericht

Negen coronapatiënten overleden

Donderdag 26 maart 2020
In Limburg zijn de jongste 24 uur negen coronapatiënten overleden. In het AZ Vesalius is een eerste coronapatiënt bezweken. In onze provincie zijn nu al 35 personen overleden aan het virus.

Maximum vier zakken afval

Donderdag 26 maart 2020
Lommel - Maximum vier zakken afvalOm zoveel mogelijk ophalingen te kunnen blijven garanderen beperkt Limburg.net het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort. Voor huisvuil en pmd was het aantal aangeboden zakken al beperkt tot vier door de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Limburg.net beperkt nu ook het aantal aangeboden groenafvalzakken tot maximaal 4 zakken per gezin. In gemeenten waar met containers wordt gewerkt is het niet meer toegelaten om extra zakken naast de container aan te bieden.
Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Coronalied door Sint-Vincentius

Donderdag 26 maart 2020
Lommel - Coronalied door Sint-VincentiusZoomDit lied kregen we aangereikt door Danny Huysmans van de Lommelse Sint-Vincentiusvereniging. Het werd gemaakt door de Limburgse afdeling van deze organisatie die voor voedselbedeling zorgt voor de armsten in onze samenleving.
Limburg telt nu 864 coronabesmettingen. Dat zijn er 186 meer dan gisteren. De streek van Sint-Truiden is de zwaarst getroffen regio.
De Limburgse burgemeesters en Limburg.net vragen de Vlaamse regering de recyclageparken gefaseerd terug te laten opengaan. De raad van bestuur van Limburg.net heeft hierover gisternamiddag digitaal vergaderd. Limburg.net ondersteunt een gefaseerde heropening van de recyclageparken, met inachtneming van de afstandsregels. "We hebben de gouverneur laten weten dat te vragen via zijn federale connecties", aldus Luc Wouters, burgemeester van Lummen en voorzitter van Limburg.net. De recyclageparken werden op 18 maart gesloten op bevel van minister Zuhal Demir, naar aanleiding van de coronacrisis. Ze blijven voorlopig nog dicht tot 3 april.
Lommel - Nu vele kerken leeg of gesloten zijn...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Een corona-ruimtevlucht

Donderdag 26 maart 2020
Lommel - Een corona-ruimtevluchtZoom                                                              (Tekening: Dirk Van Bun)

Rood is de kleur van de liefde

Woensdag 25 maart 2020
Vandaag gezien
Lommel - Rood is de kleur van de liefdeZoomWat liefde en hoop kunnen we in deze periode zeker gebruiken want als we viroloog Van Ranst mogen geloven zal het nog zeker een jaar duren vooraleer we terug een normaal leven kunnen leiden. Dat zei hij vanavond in De Afspraak. (foto Gust Ischen)
Lommel - 2,5 miljard schade voor onze economieZoomHet aantal Limburgse bedrijven waarbij de omzet minstens halveerde is op een week tijd gestegen van 25 naar 40%. Dat zegt de nieuwe bevraging van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Maar liefst 32,4% van de respondenten ziet zelfs een omzetdaling van 75% of meer. Bovendien heeft 56% van de Limburgse ondernemingen reeds de tijdelijke werkloosheid aangevraagd. “De schade bedraagt nu al 2,5 miljard euro voor onze provincie”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “We (…) Het hele nieuwsbericht
Door de coronamaatregelen is de criminaliteit in Limburg fors gedaald. Ook de drugscriminaliteit is door de sluiting van de Nederlandse grens en de grenscontroles gedaald. Er gebeuren ook minder verkeersongevallen.

Pierre Ven overleden

Woensdag 25 maart 2020
Lommel - Pierre Ven overledenGisteren is Pierre Ven overleden, de echtgenoot van Paula Monten. Hij was 82 jaar. Als gevolg van de coronacrisis vindt het afscheid plaats in besloten kring.
Bij de reiniging van vijf carpoolparkings in Limburg werd afgelopen weekend 4,9 ton veegvuil van de parkeerplaatsen en 1,46 ton slib uit de afvoerkolken verwijderd. Voor de eerste keer moest er ook geen enkel voertuig worden getakeld: iedereen had zich keurig gehouden aan de oproep om afgelopen vrijdagnacht niet op die parkings te parkeren. Komend weekend - de nacht van vrijdag op zaterdag - worden de parkings van Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen onder handen genomen.

De visie van Fobie

Woensdag 25 maart 2020
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Momenteel zijn er 683 Limburgers besmet met het coronavirus. Dat zijn er bijna honderd meer dan gisteren. Met 683 besmettingen blijft Limburg van alle provincies koploper in ons land. In de Limburgse ziekenhuizen liggen nu 281 patiënten, 68 meer dan gisteren.

Lijstje gebiedende wijsjes

Woensdag 25 maart 2020
Danny doet Danny
Lommel - Lijstje gebiedende wijsjesHou je in stilte bezig. Doe iets nuttigs. Was je handen. Blijf gezond. Zorg voor jezelf en voor je naasten. Neem je verantwoordelijkheid. Heb respect voor anderen. Hou afstand. Bewonder de mensen uit de zorgsector en blijf vooral in uw kot.
Het zijn voor mij min of meer vanzelfsprekendheden, maar als ik in de gebiedende wijs aangesproken word, ga ik van nature extra mijn best doen. Of net totaal het tegenovergestelde, maar nu toch even niet.
Dat gezond blijven bijvoorbeeld heb je niet altijd in de (…) Het hele nieuwsbericht

Chatten met de Opvoedingswinkel

Dinsdag 24 maart 2020
De nieuwe coronarichtlijnen brengen heel wat nieuwe pedagogische uitdagingen met zich mee. De Opvoedingswinkel Noord-Limburg lanceert daarom voor de eerste keer de mogelijkheid om via de chatfunctie van Facebook met hen in contact te komen. Iedere woensdagnamiddag tussen 13 en 16 uur kan je al je vragen rond opvoeding en ontwikkeling stellen in een privébericht via https://www.facebook.com/OpvoedingswinkelNL.
Daarnaast vind je ook extra tips over hoe je corona kan uitleggen aan jonge kinderen, thuis werken met kinderen in huis, speel- en doetips, lezen/voorlezen/podcasts, educatief materiaal, samenvatting van diensten/organisaties waar je online bij terecht kan met vragen,… op de website www.groeimee.be.

Nieuwe vennootschap: THE-Invest

Dinsdag 24 maart 2020
Erik en Jordy Theunissen, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap THE-Invest opgericht met zetel in Enneven. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer van residentiële en niet-residentiële gebouwen.

Brandje in Lommel-Barrier

Dinsdag 24 maart 2020
Lommel - Brandje in Lommel-BarrierDeze namiddag vloog in een huis aan de Bondgenotenlaan een oven in brand. Het vuur kon snel geblust worden. De brandweer heeft de woning geventileerd.
Lommel - Kappers moeten nu ook helemaal dichtZoomNa handelszaken en winkels moeten nu ook kappers verplicht de deuren sluiten tot minstens 5 april. Dat bevestigt de Unie van Belgische Kappers, dat al langer voor deze maatregel pleitte.

Corona treft Limburg zwaar

Dinsdag 24 maart 2020
Lommel - Corona treft Limburg zwaarZoomHet aantal coronabesmettingen is opnieuw gestegen. Na de daling van gisteren is de euforie weer helemaal gaan liggen. Op maandag 23 maart werden 526 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 381 in Vlaanderen, 87 in Wallonië en 38 in Brussel. Er is geen informatie over de woonplaats van de overige 20 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 4269.
Limburg blijft nog altijd het zwaarst getroffen met 600 patienten. In de ziekenhuizen zijn er in totaal 1859 (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Limburg...

Dinsdag 24 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in Limburg...Zoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Stralende zon

Dinsdag 24 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Stralende zonDe weerkaarten geven nog steeds zonovergoten condities in onze streken. Dankzij een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa krijgen wolken geen kans om tevoorschijn te komen. Er wordt daarbij aanhoudend droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied aan kracht en stilaan zijn er enkele wolken mogelijk. In het weekend kunnen verzwakte storingen over onze regio schuiven en de kans op een drup regen neemt gestaag toe.
Vandaag is het stralend (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Lommel - Opgepast voor corona-oplichters!De federale politie waarschuwt voor criminelen die van de coronacrisis misbruik maken om mensen op te lichten. Ze maken gebruik van de bezorgdheid en angst die er heerst om te proberen online mondmaskers, niet toegelaten vaccins, luchtreinigers, voedingssupplementen, essentiële oliën, enz. te verkopoen. Als je al iets ontvangt na betaling, zijn dat namaakproducten waarvan de werking niet bewezen is of die mogelijk zelfs schadelijke effecten hebben. Ga er dus in geen geval op in.
#samentegencorona
CAW Limburg organiseert de hulpverlening anders naar aanleiding van de coronacrisis. De bereikbaarheid van de hulpverlening per telefoon en chat breidt uit. Er is nood aan goede hulp, zo blijkt uit de praktijk. Vorige week verdubbelde het aantal chatgesprekken bij het JAC. Door de bereikbaarheid van het JAC en het Volwassenenonthaal te verhogen, biedt CAW Limburg mensen met kopzorgen een luisterend oor. Coronacrisis
De coronacrisis zet CAW Limburg aan om de hulpverlening anders te (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Hannes overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Mariette Hannes overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Mariette Hannes overleden, de echtgenote van Maurice Mertens. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Jan Meus overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Jan Meus overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jan Meus in zijn woning in Lommel overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in heel intieme familiekring.

Katrien Lijen overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Katrien Lijen overledenVandaag is Katrien Lijen overleden, de weduwe van Gerard Vanduffel. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt als gevolg van de coronacrisis in intieme kring plaats.

Jan Mannaerts overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Jan Mannaerts overledenGisteren is Jan Mannaerts overleden, de echtgenoot van Julia Vandegoor. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt als gevolg van de coronacrisis plaats in intieme kring.

Leonie Vandegoor overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Leonie Vandegoor overledenOp 19 maart overleed Leonie Vandegoor, de weduwe van Leon Nouwen. Zij was 91 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Lommel-Centrum vinden in stilte plaats.
In Limburg zijn er nu al vijftien coronadoden. In de Limburgse ziekenhuizen verblijven momenteel 177 besmette patiënten van wie 38 op intensieve zorgen. De meeste coronapatiënten (53) verblijven in het Jessaziekenhuis in Hasselt.

Jacqueline Hendrickx overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Jacqueline Hendrickx overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Jacqueline Hendrickx overleden, de echtgenote van Jan Janssen. Ze was 76 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten familiekring plaatsvinden.

Fien Emmers overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Fien Emmers overledenVandaag is Fien Emmers overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Grensarbeiders die werkzaam zijn in vitale sectoren kunnen een speciaal vignet aanvragen om sneller de grens tussen België en Nederland door te komen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteravond bekendgemaakt. Het vignet moet voorkomen dat Nederlanders en Belgen met een cruciaal beroep, bijvoorbeeld zorgverleners, lang moeten wachten bij de Belgische grens. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Meld geweld in gezin via hulplijn 1712Tijdens de coronacrisis verwacht de telefonische hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld. Achter de hulplijn 1712 staat men klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden. Men zal tijdens de coronacrisis telefonische en online permanentie blijven voorzien. 
Meld geweld in gezin via hulplijn 1712
Zoom

Geen missen tot en met 19 april

Maandag 23 maart 2020
In alle Belgische kerken worden tot en met 19 april geen missen opgedragen. Dat hebben de Belgische bisschoppen beslist. Dit betekent dat er geen vieringen zijn in de Goede Week, met Pasen en op Beloken Pasen. Alle doopsels en kerkelijke huwelijken worden uitgesteld. Vormselvieringen en eerste communies die tot en met 19 april gepland zijn, worden geschorst. Wat de vormselvieringen en eerste communies na 19 april betreft, is het voor het ogenblik te vroeg om al definitieve beslissingen te nemen. De bisschoppen zullen zo snel mogelijk en van zodra de maatregelen van de regering dit toelaten daarover de nodige informatie verstrekken.
Lommel - Vanaf vandaag alternatieve treindienstVanaf vandaag is er een alternatieve treindienst van toepassing, meldt de NMBS. De treinen rijden volgens een aangepast aanbod op het volledige net. Plan uw reis vanaf de dag voor uw vertrek via de NMBS-app of nmbs.be voor meer info.

Helpen via hulpvoorhelden.be

Maandag 23 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Helpen via hulpvoorhelden.be
Overal schieten solidariteitsacties als paddenstoelen uit de grond.
De website hulpvoorhelden.be bijvoorbeeld. In amper 48 uur tijd hebben er al meer dan 5.000 vrijwilligers hun diensten aangeboden aan onze zorginstellingen in de strijd tegen het coronavirus. De Limburgers hebben wel nog een duwtje in de rug nodig, want slechts 1% van de aanmeldingen kwam uit Limburg. Boodschappen doen of brengen voor zorgverleners, praatjes maken met ouderen die deze dagen in eenzaamheid moeten doorbrengen, maaltijden maken of brengen: het zijn allemaal diensten die Limburgers kunnen aanbieden om zorginstellingen in de buurt te helpen. Dus Limburg: go, go, go! Meer info via deze link.

Blijf in uw kot!

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Blijf in uw kot!ZoomDoe zoals deze springspin: blijf thuis en neem geen risico's door zonder echte reden anderen op te zoeken! (Foto Frido Van Hertum)

Alice Jansen overleden

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Alice Jansen overledenVrijdag is in WZC Kapittelhof in Alice Jansen overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Frans Loots. Zij was 85 jaar. Als gevolg van de coronacrisis vindt de herdenkingsdienst op een later tijdstip plaats.

Als dit eens kon...

Maandag 23 maart 2020
Lommel - Als dit eens kon...ZoomVolgend weekend wordt de klok verzet, en gaan we over op zomertijd... maar zowat niemand die daar nu van wakker ligt! (Foto Robert Boons)
Het is hartverwarmend om te zien dat iedereen de zorgverleners in deze drukke en stressvolle periode wil steunen en bedanken. Je merkt dat zoiets het zorgpersoneel enorm deugd doet. Het Mariaziekenhuis krijgt veel vragen via allerlei kanalen van mensen die willen helpen en bijdragen. Daarom heeft men daar onderstaande actie op poten gezet. Zo kunnen mensen effectief hun steentje bijdragen en iets betekenen voor deze hardwerkende medewerkers en de zieke patiënten - iedereen kent (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dieven betrapt in Koning LeopoldlaanOnbekenden probeerden binnen te dringen in een woonst aan de Koning Leopoldlaan. Toen zij betrapt werden sloegen zij meteen op de vlucht.
Woorden van Jef
Lommel - Ieder huiske heeft zijn kruiskeWat de toiletpapierhype in de grootwarenhuizen betreft: lang, lang geleden was ik in Oeganda. Ik verbleef er enige weken in een klein dorpje. Daar was natuurlijk geen WC zoals wij die kennen. Het huiske bevond zich in een krakkemikkig bouwsel van golfplaten in de bananenplantage. Toen ik mijn gevoeg gedaan had, bleek er geen wc-papier te zijn, maar wel blaadjes. Ja, blaadjes van een boom. Zachte blaadjes van een speciale boom, noem het de toiletboom of zoiets. Wel, ik voel nog altijd de (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Wuhan...

Zondag 22 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in Wuhan...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

#samen #tousensemble

Zondag 22 maart 2020
Commentaar
Eerder deze maand werd de coronadreiging nog door velen afgeschilderd als paniekzaaierij door de media. Ondertussen heeft een periode van amper anderhalve week ons in een andere wereld gekatapulteerd, een ander land, een ander dorp, ja zelfs in families waarin iedereen anders met elkaar moet omgaan. Het virus ‘discrimineert’ niet, niet tussen afkomst of geloof, niet tussen rang of stand, niet tussen jong en oud. Niets is nog wat het een maand geleden was, en ook al zullen we deze crisis vroeg (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Lommel - Fake News: helikopters boven LimburgNoodplanning en Crisisbeheer Limburg laat weten dat er op sociale media weer valse berichten de ronde doen. "Er doen op sociale media geruchten de ronde dat vanavond om 23u40 een aantal helikopters de provincie Limburg vanuit de lucht zouden ontsmetten om zo het coronavirus uit te roeien. We willen iedereen op het hart drukken dat dit niet zal gebeuren en het bericht dus fake news is!", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Van alle Vlaamse provincies telt Limburg met 478 gevallen het grootste aantal bevestigde coronabesmettingen. In Oost-Vlaanderen zijn er met 347 het minst. Limburg telt nu al tien coronadoden.
Lommel - Containerunits bij het MariaziekenhuisZoom
Het wordt weer wat frisser en dan is het niet aangenaam in een tent. Vandaar dat de blauwe triage-tent op de parking van het Mariaziekenhuis in Pelt vervangen is door een containerunit (foto boven). Ook de seingevers hebben een containerunit gekregen van waaruit ze nu warm en droog kunnen werken. Die unit (foto onder) zie je staan als je de parking van het ziekenhuis oprijdt.  
Containerunits bij het Mariaziekenhuis
Zoom
#samentegencorona
Lommel - Sporten? Ja, maar niet met de autoZoom
We delen nog graag deze boodschap van onze politie. "Mooi weer en sporten? Dat mag, maar zonder zich te verplaatsen met de wagen".

Ondertussen, aan de grens...

Zondag 22 maart 2020
Lommel - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - We beginnen steeds meer op mekaar te lijkenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Enkele verduidelijkingen

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Er heerst blijkbaar nog onduidelijkheid over het advies om buiten te bewegen. Vanavond is daar verduidelijking over gekomen. Individuele fysieke activiteit in buitenlucht (of in gezinsverband) kan zolang het op wandelafstand van je huis is. Bijvoorbeeld:
- Alleen paardrijden vanaf de stal bij je thuis kan, maar niet als je naar de manege gaat.
- Vissen aan een kleine vijver kortbij kan, maar niet als iedereen aan een visvijver zit, ook niet op 1,5m afstand.
- Wandelen in de buurt kan, maar niet als je daarvoor de auto neemt tot een natuurgebied.
- Werken in je volkstuin kan, maar niet als dit een plek van samenkomst wordt.
Lommel - 'Blijf in uw kot, ook tijdens het weekend'Het Crisiscentrum vraagt met aandrang om maximaal binnen te blijven, ook tijdens het weekend! "Stel je training of fietstocht aub uit. Luchtje scheppen? Doe dat in je straat of wijk!", luidt de mededeling. Meer info van het crisiscentrum via deze link.

Stinkende bomen gaan weg

Zaterdag 21 maart 2020
Grensgevallen
Valkenswaard laat de naar poep stinkende bomen in de Dokter Dagevosstraat verwijderen. Het gaat om de Ginkgo Biloba, de Japanse notenboom. De bewoners hadden hun beklag gemaakt over de stank van de bomen.

Al zeven coronadoden in Limburg

Zaterdag 21 maart 2020
In Limburg zijn al zeven personen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmette patiënten in Limburgse ziekenhuizen bedraagt momenteel 149. Daarvan liggen er 30 op intensieve. In de ziekenhuizen van Pelt en Tongeren zijn nog geen coronapatiënten overleden. In het Mariaziekenhuis in Pelt verblijven negen coronapatiënten, in het ziekenhuis in Tongeren zeven.

Klokken luiden als applaus

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Klokken luiden als applausZoomVanaf morgen zullen tot het einde van de corona-epidemie elke zondag de klokken van alle katholieke kerken in ons land samen luiden van 9.55 uur tot 10 uur. Met dit initiatief wil de katholieke gemeenschap van ons land in deze moeilijke periode iedereen een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten: dokters, verpleegkundigen, thuiszorgers en mantelzorgers, in instellingen, ziekenhuizen en elders.Een teken van hoop én medeleven, van troost en dank. Tevens is het een oproep tot gebed. Want ook al kunnen christenen tijdelijk niet fysiek samen bidden, individueel of in het gezin kan het uiteraard onverminderd.

Rik Witters overleden

Zaterdag 21 maart 2020
Lommel - Rik Witters overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Rik Witters overleden, de levensgezel van Ria Frederix. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in heel intieme familiekring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Zes schapen doodgebeten

Zaterdag 21 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Klaarblijkelijk zijn de wolven ook tot in Pelt geraakt, want afgelopen nacht zijn er aan de Herenthoek zes schapen doodgebeten. Deskundigen van het Agentschap Natuur en Bos kwamen ter plaatse om stalen te nemen en eventueel te bevestigen dat de daders wolven zijn. Een zevende schaap is vermist - mogelijk werd het tot aan de Dommel gesleurd en is het met de Dommel meegedreven. De brandweer heeft de kadavers opgeruimd. UPDATEHet zevende schaap is terecht. Het zat vast in een gracht en het had een diepe hoofdwonde, maar het leefde nog. Twee jongens zagen het liggen. Een andere passant verwittigde de boer en met enkele helpende handen werd het schaap gered uit zijn benarde positie.

Gabriëlle Lenaerts overleden

Zaterdag 21 maart 2020
Lommel - Gabriëlle Lenaerts overledenOp 16 maart overleed de uit Beverlo afkomstige Gabriëlle Lenaerts, de weduwe van Victor Jansen. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Meester Methaan en de Piezema

Zaterdag 21 maart 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Meester Methaan en de PiezemaWij schrijven september 1962. Het decor: de retoricaklas in het St.-Hubertuscollege in Neerpelt. Leerling Diel draagt een bril met glazen als de bodems van een inmaakbokaal. Een vrolijke kerel, die Diel. Zijn gezicht staat altijd op lachen. Het lijkt wel of hij niet ernstig kán kijken.
Er komt een nieuwe leraar vandaag. Met geacteerde zelfzekerheid stapt de man binnen. Wij kijken hem aan. Spanning! Ook vriendelijke Diel peilt hem. Reactie van de nieuwe docent, die onterecht vermoedt dat Diel hem (…) Het hele nieuwsbericht

Een bloemetje voor iedereen

Vrijdag 20 maart 2020
Lommel - Een bloemetje voor iedereenZoomDoor het coronavirus COVID-19 is ons gewone leven even stil gevallen. Een goed moment om nog eens rondom ons heen te kijken en te genieten van elke geur en kleur. Bijvoorbeeld van deze hommel, die maar al te graag wou laten zien dat de natuur nog steeds mooi is! (Foto: Patrick Marquenie)
Grensgevallen
De ziekenhuizen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant slaan alarm. De toestroom van coronapatiënten is er zo groot dat andere patiënten er niet meer terecht kunnen. De provincie telt 1.012 personen die besmet zijn door het coronavirus.

Al 445 vluchten geschrapt

Vrijdag 20 maart 2020
Grensgevallen
Deze week zijn 40 procent van de vluchten op Eindhoven Airport geschrapt, maar na het weekend ligt de luchthaven door het coronavirus pas echt plat. Al 445 vluchten van en naar Eindhoven Airport werden er dit jaar geschrapt. En dat is nog maar het begin. Deze week vertrekt nog ongeveer 60 procent van de vliegtuigen, vanaf maandag wordt het pas echt stil. Transavia en Ryanair, de twee belangrijkste luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven, schrappen vanaf volgende week (nagenoeg) alle vluchten. Wel zijn er noodvluchten om gestrande Nederlanders op te halen uit landen als Marokko, Spanje en Egypte.
Lommel - Corona: bisschop blij met solidariteitIn een vandaag opgenomen videoboodschap zegt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, verheugd te zijn met de groeiende solidariteit die ontstaat naar aanleiding van de coronacrisis. "In het hart van de mens leeft iets zeer edels", aldus de bisschop. "Het bruisend leven in haast alle continenten is stilgevallen. Wij hebben dat nog nooit meegemaakt". De bisschop leeft onder andere mee met de gezinnen met kleine kinderen die het wellicht niet makkelijk hebben door deze crisis en met de ouderen die haast geen bezoek kunnen krijgen.

Kantoren bisdom gesloten

Vrijdag 20 maart 2020
Wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn de kantoren van het bisdom Hasselt gesloten tot en met 5 april. Het bisdom is in de voormiddag op het nummer 011 28 84 40. Ook het Pastoraal Informatiecentrum is gedurende deze periode gesloten.
Simon Dupon uit Lommel heeft de besloten vennootschap De Bestrijder opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bestrijden van ongedierte en de handel in verdelgingsmiddelen.

Je staat er niet alleen voor

Vrijdag 20 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Je staat er niet alleen voorZoomDeze voormiddag weerklonk op meer dan 180 radiostations in gans Europa het lied 'You'll never walk alone' van Gerry & The Pacemakers. Ook op alle zenders in België... Daarom ook effe hier!

Van koud naar zeer zonnig

Vrijdag 20 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Van koud naar zeer zonnigEen krachtige kern van hoge druk trekt via Schotland naar de Oostzee en kan het weer in onze streken bepalen. Door de sterke drukstijgingen krijgen wolken nauwelijks kans om te ontwikkelen. Er wordt echter ook koude landlucht vanuit het noordoosten en later het oosten aangevoerd met lage maxima en tijdens de nacht is er kans op vorst. Eerst zorgt echter een zwakke storing voor veel wolken met nu en dan wat lichte regen.
Vandaag zorgt de zwakke storing voor veel wolken en af en toe valt (…) Het hele nieuwsbericht

Einde van de handbalcompetitie

Vrijdag 20 maart 2020
Lommel - Einde van de handbalcompetitieZoomOmwille van de aanhoudende coronacrisis hebben de Koninklijke Belgische Handbalfederatie in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball vandaag beslist dat alle nationale, regionale en provinciale competities definitief stopgezet worden. Met andere woorden: de competities eindigen vandaag en zullen op een later tijdstip niet hernomen worden.
 Voor wat betreft de modaliteiten rond stijgen en dalen wordt later een beslissing genomen. De geplande finales van de Beker van België bij de dames en heren, voorzien voor 11 april, worden eveneens niet gespeeld.

Corona: grenzen gesloten

Vrijdag 20 maart 2020
Sinds 15u zijn de landsgrenzen gesloten. Naar het buitenland rijden kan alleen nog voor essentiële verplaatsingen, zoals bijvoorbeeld het woon-/werkverkeer. Winkelen of tanken in het buitenland is niet meer toegelaten. Ook Nederlanders mogen België niet meer binnen. De politie is inmiddels met controles begonnen, ook op de kleinere wegen.
Wilt u toch de grens over, dan kan het handig zijn dat u attesten/bewijzen kan voorleggen met de reden van uw verplaatsing, zoals een attest van uw werkgever wanneer u de grens over moet om in Nederland of Duitsland te gaan werken.
#samentegencorona
Lommel - Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligersZoomHet coronavirus (Covid-19) heeft ons land in de greep. Woonzorgcentra, bloedcollectes en eventueel andere instellingen bereiden zich zo goed mogelijk voor op personeelsuitval omwille van het virus. Zij kunnen extra helpende handen goed gebruiken. Als crisisvrijwilliger bied je ondersteuning bij logistieke taken zoals bedden opmaken of maaltijden rondbrengen. Zo help je deze instellingen die kampen met personeelstekorten. Je helpt als crisisvrijwilliger door logistieke taken op te nemen. Medische (…) Het hele nieuwsbericht

Autokeuring beperkt terug open

Vrijdag 20 maart 2020
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft na overleg met GOCA bereikt dat de keuringsstations op woensdag 25 maart terug opengaan. Gezien de situatie en de achterstand zal dit enkel zijn voor de bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen. Voor de andere categorieën (waarvan het keuringsattest verstreek na 13 maart 2020) zal de termijn verlengd worden met 4 maanden, na het opheffen van de crisismaatregelen.

Zet je afval tijdig buiten

Vrijdag 20 maart 2020
Lommel - Zet je afval tijdig buitenLimburg.net en de ophaalfirma’s stellen alles in het werk om de ophalingen te laten doorgaan. Op dit ogenblik lukt het nog om volgens het voorziene schema te werken. Om de ophalers te beschermen, worden extra voorzorgsmaatregelen genomen.
Naast de gebruikelijke hygiënische maatregelen mogen er maximaal 2 mensen (1 chauffeur en 1 ophaler) tegelijkertijd in de cabine van de ophaalwagen zitten. Hierdoor zijn er soms 2 wagens actief in een ophaalzone waar er anders maar (…) Het hele nieuwsbericht
Door de coronacrisis zal er dit weekend géén papierophaling gebeuren in Kattenbos. De containers zullen ook niet geplaatst worden. Gelieve dus ook géén papier naar daar te brengen en zeker geen papier daar achter te laten. Wanneer deze papierophaling ingehaald wordt is tot nog toe nog niet geweten.

Corona: ook Flixbus stopt

Vrijdag 20 maart 2020
Vanwege de opgelegde reisbeperkingen is FlixBus gestopt met alle internationale verbindingen van en naar België. "Vanwege de annulering van lijnen in België en Duitsland is het onvermijdelijk dat ook de lijnen van en naar Nederland worden gestopt," zo luidt het op de website van het vervoersbedrijf. "Alle passagiers hebben recht op volledige terugbetaling van de betaalde prijs zonder annuleringskosten in de vorm van een voucher die naar het voor de boeking gebruikte e-mailadres wordt gestuurd."
Lommel - Olympische vlam opgehaald in AtheneZoom                                                                       (Cartoon: Fobie) 

Catho Hurkmans overleden

Vrijdag 20 maart 2020
Lommel - Catho Hurkmans overleden
Gisteren is in Lommel de uit Achel afkomstige Catho Hurkmans overleden, de weduwe van Harry Van Endert. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Er zijn geen publieke afscheidsmomenten.

Casares failliet verklaard

Donderdag 19 maart 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Casares met zetel in Maatheide in Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 april ingediend worden.
De politiediensten hebben de opdracht gekregen om permanent controles uit te voeren om het strikt naleven van de maatregelen van de nationale veiligheidsraad te verzekeren. Sommige politiekorpsen, zoals Politie Kempenland, zetten daar nu ook de drones voor in. Er wordt inmiddels ook meer gecontroleerd aan de grenzen. 

Vrouw verwond door ex-partner

Donderdag 19 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de woning die zij samen met haar moeder betrekt aan de Kloosterstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend een 22-jarige vrouw zwaar verwond met een mes door haar ex-partner. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon de man, een dertiger, in de woning inrekenen. De man handelde onder invloed van drugs.

Inbraak in Spoorwegstraat

Donderdag 19 maart 2020
Lommel - Inbraak in SpoorwegstraatOnbekenden drongen via de achterdeur binnen in een leegstaand huis aan de Spoorwegstraat. Er zou niets gestolen zijn. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Geen voetbal tot en met 30 april

Donderdag 19 maart 2020
Alle voetbalwedstrijden op amateur-, provinciaal en gewestelijk niveau van jeugd en seniors worden tot en met 30 april afgelast. Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de nationale veiligheidsraad

Corona: blijf in beweging!

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
De hogeschool Thomas More in Turnhout raadt iedereen aan om in beweging te blijven tijdens deze coronacrisis. Ze lanceerde daarom een fitheidsprogramma. Daar vind je tips om je fysieke conditie op peil te houden en aanbevelingen voor de gezondheid. “Het concept bestaat uit drie onderdelen”, zegt docent Niels Van Werde. “Met Fitt Challenge is er elke dag een nieuwe uitdaging om aan je fysieke fitheid te werken. Bij Fitt Steps zijn blijven bewegen en het aantal stappen per dag belangrijk. En met Fitt Tip krijg je elke dag een tip om deze periode op een gezonde en leuke manier door te komen.”

Corona: nieuwe verduidelijkingen

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
De overheid heeft heel wat verduidelijkingen gepubliceerd in verband met de eergisteravond genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus:
- Bezoek aan familie die niet onder hetzelfde dak woont wordt afgeraden, behalve om hulp te bieden aan kwetsbare personen (om bijstand en zorgen te voorzien voor oudere personen, voor minderjarigen, voor personen met een handicap en voor kwetsbare personen).
- Wat als je met je partner niet samenwoont onder hetzelfde dak? De nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Het Mariaziekenhuis werkt sinds vandaag met een nieuw triagesysteem op de dienst spoedgevallen, dat kondigden we eerder deze week al aan. Alle patiënten voor de spoed moeten zich eerst melden in de blauwe tent op de bezoekersparking. Patiënten met luchtweginfecties worden doorverwezen naar een speciaal ingerichte tent waar ze verder worden onderzocht. Alle andere patiënten zonder koorts en/of luchtweginfecties kunnen naar de ‘normale’ dienst spoedgevallen.
Om (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: mag ik nog de grens over?

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
Vanuit Nederland wordt gesignaleerd dat er nog altijd veel Belgen naar Nederland komen, om er te winkelen of zo. "Eindhovens Dagblad" wijdde er gisteren een groot artikel aan. Maar dat grensverkeer mag eigenlijk niet meer. Het mag alleen nog om te gaan werken, in het kader van een co-ouderschapsregeling of om zorg te gaan verlenen aan een hulpbehoevend familielid of persoon waarmee je een zorgband hebt.
Anders mag het dus NIET meer, vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Alle hens aan dek in warenhuizen

Donderdag 19 maart 2020
Door het abnormale hamstergedrag van de afgelopen dagen is het bij de warenhuizen alle hens aan dek om de rekken te vullen. De distributiecentra draaien op volle toeren om de winkels zo snel mogelijk te bevoorraden. Sommige producten zoals aardappelen, melk en oh ja, wc-papier waren bij Colruyt bijvoorbeeld nog niet overal terug aangevuld. Toch laat Colruyt weten dat ze volop werken om de toestand te normaliseren. "Iedere klant heeft recht op basisproducten. Daarom vragen we je om solidair te zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Boswachters mogen boetes uitschrijvenZoomVanaf vandaag kunnen al de boswachters van ANB boetes uitschrijven aan wandelaars die de opgelegde coronamaatregelen niet respecteren. Hou je dus aan de algemene richtlijnen en geniet van onze natuur! (Foto Leon Van Ham)

Hulplijn voor ondernemers

Donderdag 19 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Hulplijn voor ondernemersZoom
Unizo heeft een extra hulplijn voor ondernemers opgestart. Ook op hun website kan je terecht voor alle informatie over maatregelen in verband met het coronavirus.

Coronavirus en zwangerschap

Donderdag 19 maart 2020
Ben je zwanger en heb je vragen over het coronavirus en het effect op je zwangerschap of bevalling? Of wil je graag meer informatie over de coronamaatregelen op de afdeling materniteit en het secretariaat gynaecologie van het Mariaziekenhuis? Het ziekenhuis heeft er een interessante webpagina over gemaakt.

Vandaag gehoord

Donderdag 19 maart 2020
Het is maar dat je 't weet
"Humor en troost bannen misschien niet het virus, wel de angst." (Stijn Lauwers)

Afstand houden in de winkel!

Donderdag 19 maart 2020
Lommel - Afstand houden in de winkel!Zoom(Maak er een print van, kinderen kunnen deze prent dan inkleuren...)                                                                 
(Cartoon: Fobie)

Nederland sluit grenzen

Woensdag 18 maart 2020
Grensgevallen
Lommel - Nederland sluit grenzenZoomNederland sluit voor dertig dagen zijn grenzen voor burgers van buiten de Europese Unie. De Nederlandse politie bereidt zich inmiddels voor op een lockdown-scenario. In Nederland zijn nu al 58 personen overleden aan het coronavirus.

Helaba, jongelui!

Woensdag 18 maart 2020
"Jongeren lijken niet te snappen dat het in die coronacrisis ook om hùn leven gaat. EN om dat van anderen, zoals dat van hun ouders, grootouders, hun andere familieleden, vrienden, kennissen,... Alles wat de regering aan de bevolking vraagt, lijkt bij veel jongeren langs hun rug af te lopen. Samenscholingsverbod? Ammehoela! Afstand houden? Pffff, laat dat maar aan de oudjes over.
Jongelui, vorig jaar hebben jullie ons, ouderen, wakker geschud met jullie klimaatmarsen. Terecht! Aandacht voor het klimaat is nodig. Te lang heeft onze generatie daar wellicht te weinig aandacht aan besteed.
Jammer genoeg kunnen wij geen coronamars houden, maar alsjeblieft, volg de regels die de overheid uitvaardigt! Realiseer je dat we, om uit deze crisis te komen, ook jullie hulp nodig hebben.
Geef ons nog de kans om straks samen met jullie aan het klimaat te werken!" (E.S.)

Rosette Belmans overleden

Woensdag 18 maart 2020
Lommel - Rosette Belmans overledenGisteren is Rosette Belmans overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Yvo Tips. Zij was 65 jaar. Als gevolg van het coronavirus zal later een herdenkingsdienst plaatsvinden.

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 18 maart 2020
Lommel - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat weer de carpoolparkings in Limburg reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt immers grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto’s kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur.
Komende vrijdagnacht reinigt het agentschap de carpoolparkings in Halen, (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen...

Woensdag 18 maart 2020
Lommel - Ondertussen...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In alle natuurgebieden van het Agentschap Natuur en Bos hebben de boswachters de afgelopen dagen coronarichtlijnen opgehangen. "Je mag op veilige afstand van elkaar wandelen in de gebieden. Kom enkel in gezinsverband wandelen en vermijd wandelingen met grootouders of mensen uit risicogroepen. Je moet ook afstand houden van elkaar en als het te druk is, zoek een ander plekje in de natuur", laat ANB weten.
De boswachters signaleren dat veel parkings bij de natuurgebieden overvol staan. Er is ook (…) Het hele nieuwsbericht
Kerkelijke uitvaarten mogen alleen nog in heel beperkte kring doorgaan: met slechts enkele nabestaanden, die voldoende afstand houden van elkaar. Rekening houdend met de nieuwe maatregelen die de burgerlijke overheid vandaag laat ingaan, wijzen de Belgische bisschoppen erop dat een kerkelijke uitvaart momenteel alleen nog kan doorgaan in heel beperkte kring. Dit betekent dat men slechts met enkele nabestaanden in het kerkgebouw aanwezig is en op voldoende afstand van elkaar. Een tweede mogelijkheid bestaat (…) Het hele nieuwsbericht

Help mondmaskers maken

Woensdag 18 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Help mondmaskers makenZoomOm het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, wordt maakjemondmasker.be gelanceerd. Op deze site vind je het correcte patroon en handleiding om de broodnodige mondmaskers te naaien. Er circuleerden eerder al patronen, maar deze zijn minder getest en dus minder of zelfs helemaal niet veilig. Dit burgerinitiatief roept iedereen op om aan de slag te gaan onder het motto: ‘Wij laten onze zorgverleners niet stikken’. Meer info, instructies en hoe de mondmaskers opgehaald worden, is te vinden op maakjemondmasker.be.

Geen missen met Pasen

Woensdag 18 maart 2020
Grensgevallen
De Nederlandse bisschoppen hebben vandaag aangekondigd dat de publieke liturgische vieringen met Palmzondag, tijdens de andere dagen in de Goede Week en met Pasen dit jaar worden afgelast. Dat is een gevolg van de coronacrisis.

Kan ik nog boodschappen doen? Ja!

Woensdag 18 maart 2020
#samentegencorona
Lommel - Kan ik nog boodschappen doen? Ja!ZoomHet crisiscentrum laat nogmaals weten dat hamsteren niet nodig is. "Alle voedingswinkels blijven open, ook in het weekend. Het is dus niet nodig om eten of andere zaken in te slaan. Denk ook aan anderen", laat het Crisiscentrum weten.

Géén woensdagmarkt meer

Woensdag 18 maart 2020
Omwille van de coronamaatregelen zal ook de wekelijkse woensdagmarkt de komende weken niet meer plaatsvinden!

Johnny Voners overleden...

Dinsdag 17 maart 2020
Lommel - Johnny Voners overleden...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mooi lenteweer

Dinsdag 17 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Mooi lenteweerEen uitloper van het hoog der Azoren kan het weer in onze streken bepalen. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, stijgt de luchtdruk opnieuw. De wind komt dan echter uit een oostelijke sector en voert gevoelig koudere lucht aan.
Morgen is er veel zon in de ochtend. Later komen er echter meer wolken opzetten, maar het blijft droog. Bij maxima rond 17 of 18 graden wordt het warm. De zuidwestenwind spant aan tot matig. 
Donderdag maken opklaringen in de ochtend (…) Het hele nieuwsbericht

Geen autokeuringen meer

Dinsdag 17 maart 2020
Lommel - Geen autokeuringen meerZoomNa overleg met de overheid werd beslist dat de activiteiten van de autokeuringscentra in Vlaanderen worden opgeschort, vanaf woensdag 18 maart 2020 tot nader te bepalen datum.
M.a.w. er zullen geen keuringen uitgevoerd worden in de keuringscentra, noch op verplaatsing. De duurtijd van deze maatregel is momenteel niet gekend.

Fluvius schort werken op

Dinsdag 17 maart 2020
Lommel - Fluvius schort werken opZoomOok Fluvius neemt maatregelen in verband met het coronavirus. "Alle niet-dringende interventies waarbij we in contact komen met onze klanten (of andere collega's) worden voorlopig stilgelegd. Het gaat onder meer om gewone aansluitingen, het ombouwprogramma van de digitale meter en investeringswerken in de straat. Bij die investeringswerken zorgen we er wel voor dat we de werven veilig achterlaten. Onze diensten brengen de klanten waarbij de afspraken niet doorgaan op de hoogte", laat Fluvius (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
DAF gaat in Eindhoven de productie van vrachtwagens voorlopig staken, vanwege het coronavirus. Het bedrijf geeft een tekort aan onderdelen en de zorgen van het personeel over een mogelijke coronabesmetting op het werk als redenen. In Westerlo wordt de band donderdagavond stilgelegd. DAF telt in Eindhoven zowat 6000 FTE's, in Westerlo ongeveer 2.200.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Dinsdag 17 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in de Wetstraat...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Spelende kinderen hebben deze namiddag brand veroorzaakt in een schuur aan de Zwamstraat in Overpelt. Bij aankomst van de brandweer hadden buren het vuur al grotendeels geblust. De schade bleef beperkt. De kinderen kregen een bolwassing van de politie. De ouders riskeren op te moeten draaien voor de schade en de brandweerinterventie.
Lommel - Parket zal strafrechtelijk optredenHet parket zal optreden tegen diegenen die de maatregelen in deze coronacrisis niet naleven. "We bevinden ons in volle crisis en er wordt burgerzin en solidariteit van de hele bevolking verwacht. We beseffen dat het voor vele handels- en horecazaken geen evidentie is om tot (tijdelijke) sluiting over te gaan. Desalniettemin zal ook het parket haar verantwoordelijkheid opnemen en er mee op toe zien dat de maatregelen worden nageleefd omdat een niet-naleving verregaande en dramatische gevolgen kan (…) Het hele nieuwsbericht

De recyclageparken vanmorgen...

Dinsdag 17 maart 2020
Lommel - De recyclageparken vanmorgen...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Recyclageparken gesloten

Dinsdag 17 maart 2020
UPDATE Het gaat snel met de coronacrisis en voortdurend komen er nieuwe beslissingen. Zo sluiten alle recyclageparken deze namiddag, met onmiddellijke ingang. Het gaat om een beslissing van Vlaams minister Zuhal Demir. Heel wat parken kregen de afgelopen dagen tot 50% meer bezoekers en die drukte ging in tegen de richtlijn om met velen tegelijk te verzamelen en onnodige verplaatsingen te maken. Dus gaan de containerparken vanaf vanmiddag op slot.
Lommel - Bezoek aan recyclageparken beperktZoomNet als zaterdag is er vandaag een overrompeling op de recyclageparken van Limburg.net. Ondanks de oproep om enkel de hoogstnoodzakelijke verplaatsingen uit te voeren staan er vandaag ellenlange wachtrijen aan alle recyclageparken van Limburg.net.
In normale omstandigheden kan op het recyclagepark de afstand van 1,5 m goed gerespecteerd worden. "Aangezien we nu een abnormale drukte zien, zijn we genoodzaakt het maximum aantal voertuigen op de parken te beperken. Hierdoor riskeren de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor fake news

Dinsdag 17 maart 2020
Lommel - Opgepast voor fake newsOp sociale media circuleren momenteel veel valse berichten in verband met het coronavirus. VRTNWS heeft een overzicht gemaakt van dit fake news. Bekijk via deze link de info.
Vanwege de coronacrisis gaat Delhaize vanaf morgen 's morgens tussen 8 en 9 uur voorrang geven aan 65-plussers. Ook zal het aantal klanten dat op hetzelfde moment in de winkel mag zijn, beperkt worden tot 1 klant per 15m². Er komt beveiligingspersoneel aan de ingang om op die beperking te letten.
De Aldi gaat voortaan het aantal klanten in de winkel beperken tot 25 per keer. Andere klanten moeten dan buiten wachten tot iemand de winkel weer verlaat.
Lommel - Corona: 14 procent minder busrittenDe Lijn schakelt vanaf woensdag over op een aangepaste dienstverlening met minder bussen en trams. De laatste dagen zijn er veel minder reizigers, stelt Vlaamse vervoersmaatschappij. Er melden zich een hoger aantal personeelsleden van De Lijn ziek en de vervoersmaatschappij wil vermijden dat de komende tijd willekeurig ritten worden geschrapt. Vandaar wordt de dienstregeling structureel aangepast om ze voorspelbaar te houden: het aanbod busritten neemt af met 14 procent, en het aantal tramritten met 10 procent.

Limburg.net en het coronavirus

Maandag 16 maart 2020
In lijn met de huidige maatregelen van de federale overheid blijft de dienstverlening van Limburg.net voorlopig gegarandeerd, zo meldt de Limburgse afvalmaatschappij.
- De recyclageparken blijven voorlopig open tijdens de normale openingsuren en ook de afvalophaling gaat voorlopig gewoon door zoals gepland. Limburg.net roept wel op om niet-noodzakelijke bezoeken aan het recyclagepark uit te stellen en vraagt parkwachters en bezoekers om de hygiënemaatregelen te respecteren om de kans op (…) Het hele nieuwsbericht
De  overheid nam nieuwe maatregelen in de strijd tegen de corona-epidemie. Zij laat wat  erediensten betreft enkel nog uitvaarten toe in beperkte kring. Doopsels en kerkelijke huwelijken worden niet meer toegestaan, ook niet in beperkte kring.

Alle winkels van JBC dicht

Maandag 16 maart 2020
Lommel - Alle winkels van JBC dichtZoomDe kledingketen JBC heeft deze middag alle winkels gesloten. Dat heeft het modebedrijf bekendgemaakt. "Vanaf 13 uur sluiten de deuren van de 125 winkels van de groep JBC in ons land, ook die van Mayerline, en dit tot en met minstens 3 april. De zes winkels in het Groothertogdom Luxemburg bleven maandagochtend al dicht. De Luxemburgse overheid heeft zondag beslist om alle niet-voedingswinkels te sluiten”, zegt Bart Claes van JBC. Ook schoenen Torfs volgt het voorbeeld, daar sluiten alle winkels vanaf morgen. UPDATE Ook veel andere ketens zijn ondertussen al gevolgd.

Julia Popeliers overleden

Maandag 16 maart 2020
Lommel - Julia Popeliers overledenGisteren is Julia Popeliers overleden. Zij was 62 jaar.
Vandaag gelezen
"Door de snelle verspreiding van het coronavirus hebben steeds meer mensen last van hoestschaamte. Mensen met hoestschaamte hebben het gevoel dat personen in hun omgeving het hun kwalijk nemen als ze in het openbaar hoesten en zo mogelijk virussen verspreiden. Ze schamen zich en zijn bang dat anderen denken dat ze zich onverantwoord gedragen", lezen we vandaag op de taaltelefoon van de Vlaamse Overheid.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Corona: groepsactiviteiten verbodenDe gouverneur en het nationaal crisiscentrum hebben nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bekendgemaakt:
- Groepsactiviteiten zoals groepsfietstochten, groepswandelingen,... zijn verboden. Je kan nog gaan wandelen, fietsen, lopen,... maar niet in groep (bijvoorbeeld geen wekelijkse fietstocht met groep wielertoeristen) en met behoud van de social distance (minimum 1.5 meter tussen personen).
- Het is belangrijk dat deze social distance overal behouden blijft! (…) Het hele nieuwsbericht

Volleyseizoen beëindigd

Maandag 16 maart 2020
Het volleyseizoen 2019-2020 wordt als definitief beëindigd beschouwd. Alle verder geplande wedstrijden en evenementen worden afgelast, met inbegrip van de finales van de Beker van Limburg, maar ook alle provinciale, landelijke en nationale eindronden, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Eerstdaags wordt ook een beslissing genomen over stijgen en dalen na deze competitie en de gevolgen voor de inschrijvingen en de reeksindeling voor de volgende competitie.

Corona houdt iedereen bezig

Maandag 16 maart 2020
Lommel - Corona houdt iedereen bezigZoomEn dus ook in de Leopoldlaan... (Foto Robert Boons)
Lommel - Horeca en scholen dicht in NederlandDe Nederlandse overheid heeft besloten dat alle horecazaken en scholen de deuren moeten sluiten in het kader van de coronacrisis. Ook de crèches gaan dicht tot 6 april, net als sportclubs. Er wordt opvang geregeld voor mensen die in de cruciale sectoren werken. Rechtbanken gaan er vanaf dinsdag alleen nog dringende zaken behandelen; publiek is in de rechtszaal niet meer welkom.
Lommel - Ondertussen, bij de nationale veiligheidsraad...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Waarschuwingen corona via BE-AlertDe corona-epidemie is een prangende noodsituatie in ons land. Bij een noodsituatie wil binnenlandse zaken u graag snel verwittigen. Daarom maakt de federale overheid gebruik van BE-Alert. Dat is een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via e-mail (momenteel). Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be.

Vooral niet onderschatten

Zondag 15 maart 2020
Het is maar dat je 't weet
Niet dat we iedereen nodeloos ongerust willen maken over het coronavirus. maar het kan geen kwaad, even onderstaande tekst te lezen. Het is een toelichting van prof. Wim Derave, professor aan de UGent, over de te verwachten impact van het coronavirus. Moraal: wees erg op je hoede en beperk absoluut je contacten. Doen! (Red.)
"Onze taak is duidelijk. De besmettingsgraad voor dit fel onderschatte virus is 2 à 3. Dit betekent dat elke besmette persoon gemiddeld 2 à 3 andere mensen besmet. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Hier en daar een kuchje

Zondag 15 maart 2020
Vandaag gelezen
"Aangezien er nog teveel mensen naar mijn goesting het Coronamonster niet begrijpen of er simpelweg te laks mee omgaan, hopelijk bij deze een wake-upcall. 
Gezond was ik, hier en daar een kuchje. Op nog geen 24 uur tijd veranderden mijn longen in hoestmonsters, kwam ik in ademnood, kreeg ik een beklemmend gevoel op de borst en hoestte ik bloed op.
Al snel was het duidelijk. Corona had mij akelig snel beet..
Na de eerste topzorgen op spoed mocht ik samen met mijn man (ook corona) naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Waarom hamsteren? Daarom!

Zaterdag 14 maart 2020
Lommel - Waarom hamsteren? Daarom!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Reisorganisatie Corendon heeft de komende twee tot vier weken alle vakantievluchten geannuleerd. Aanleiding is de coronacrisis. Het gaat vooralsnog om vluchten die vanaf morgen tot en met woensdag 31 maart vertrekken. Corendon vliegt o.m. vanaf Eindhoven Airport naar verschillende bestemmingen in Turkije en Spanje.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de Noord-Zuidverbinding in Eksel is vandaag een zwaargewonde gevallen. Een auto vloog er door de middenberm en ging over de kop. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Het lukt niet

Zaterdag 14 maart 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Het lukt nietWe mogen elkaar een tijdje niet zien. Bij wet verboden door de minister. Dat het zover is moeten komen. Maar ik begrijp het wel. Alles voor de gezondheid. Een raampje zoals in de gevangenis, dat zou nog wat zijn. Zij aan de ene kant, wij aan de andere. Met een telefoon om door te spreken. Het is ook een beetje als gevangen zitten. Ofwel moeten we doen zoals in het sprookje met Raponsje van de gebroeders Grimm. Dan moet ma een vlecht laten groeien, waaraan ik naar boven klim. Tot bij haar raam op de eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bloedinzameling Heeserbergen sluit NIETZoomZowat alles in België gaat dicht maar níet de bloedinzamelingen van het Rode Kruis. Bloed geven is nog steeds mogelijk en moet dat ook altijd blijven om de bloedvoorraad - die binnen de kortste keren onder zware druk komt te staan - op peil te houden. De Rode Kruis afdeling Lommel verhuist haar vertrouwde bloedinzameling op 1 april van Heeserbergen naar Kattenbos. Ze verwelkomen  u daar graag die woensdag tussen 18 en 20u30 in het Klosterhof.
Er wordt tevens transport voorzien van (…) Het hele nieuwsbericht

Recyclageparken blijven open

Zaterdag 14 maart 2020
De recyclageparken van Limburg.net blijven voorlopig open tijdens de normale openingsuren en ook de afvalophaling gaat voorlopig gewoon door zoals gepland. Limburg.net vraagt iedereen wel om niet-noodzakelijke verplaatsingen naar het recyclagepark uit te stellen.

Om middernacht sloten de cafés

Zaterdag 14 maart 2020
Lommel - Om middernacht sloten de cafésZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
De overheid heeft vanavond het ziekenhuisnoodplan afgekondigd. Dit betekent dat vanaf morgen, zaterdag 14 maart, bezoek niet langer toegestaan is in het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum, met uitzondering van:
· Vrijwilligers en stagiairs
· Eén of beide ouders (of gelijkgesteld) van kinderen van minder dan 18 jaar die op pediatrie, materniteit of neonatologie liggen (Mariaziekenhuis)
· Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn
· Begeleiding bij noodzakelijke consultaties of onderzoeken door max. 1 (vertrouwens)persoon.
Ook alle raadplegingen, geplande onderzoeken en geplande ingrepen worden geannuleerd vanaf 14 maart. Dringende en noodzakelijke raadplegingen, onderzoeken en ingrepen gebeuren uiteraard wel nog. Ook alle lopende levensnoodzakelijke therapieën worden voortgezet.
Hebt u een consultatie, gepland onderzoek of geplande ingreep in het Mariaziekenhuis? Dat gaat dan niet door, tenzij u door het secretariaat van de arts gebeld wordt met de melding dat u wél verwacht wordt. Het ziekenhuis vraagt u om niet zelf contact op te nemen, dit om de betrokken diensten niet extra te belasten.
Lommel - Bestelwagen gestolen in BuntstraatIn de Buntstraat gingen dieven met een bestelwagen aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Brand verwoest stacaravan

Vrijdag 13 maart 2020
Lommel - Brand verwoest stacaravanVanochtend ging in vakantiepark Blauwe Meer een stacaravan in de vlammen op ondanks het snelle optreden van de brandweer. Er is ook schade aan twee andere caravans. De brand was vermoedelijk het gevolg van een kortsluiting.

't Zijn tijden...

Vrijdag 13 maart 2020
Lommel - 't Zijn tijden...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Corona: overzicht informatie

Vrijdag 13 maart 2020
Lommel - Corona: overzicht informatieNoodplanning en Crisisbeheer Limburg heeft op hun website alle recente informatie gebundeld in verband met het coronavirus en de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Meer info via deze link.

Geen gezamenlijke doopvieringen

Vrijdag 13 maart 2020
Lommel - Geen gezamenlijke doopvieringenHet bisdom Hasselt heeft deze namiddag praktische richtlijnen gepubliceerd in verband met het coronavirus. Tot 3 april zullen er geen gezamenlijke doopvieringen plaatsvinden. Huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring. Geplande catechesebijeenkomsten voor vormsel en eerste communie gaan niet door. Over de geplande vormsel- en communievieringen is het nog te voorbarig om een beslissing te nemen, luidt het. "We wachten op verdere richtlijnen van de overheid voor de periode na 3 april", aldus het bisdom. Eerder werd er al gemeld dat er vanaf dit weekend geen eucharistievieringen of woorddiensten plaatsvinden.
Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is de bezoekregeling in het Mariaziekenhuis in Pelt opnieuw aangepast. "We begrijpen dat dit erg ingrijpende maatregelen zijn. We doen dit uit zorg en bescherming voor onze opgenomen patiënten. Bedankt voor jullie begrip," zo luidt het.
- Bezoek is enkel mogelijk van 19 tot 20 uur, door 1 persoon per dag, en dit enkel op de afdelingen zonder bezoekverbod.
- Er blijft een bezoekverbod op de afdelingen geriatrie, A2.1 en (…) Het hele nieuwsbericht

EMJ wordt uitgesteld

Vrijdag 13 maart 2020
Lommel - EMJ wordt uitgesteldHet Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Pelt zal niet eind april-begin mei doorgaan, zoals gewoonlijk, maar wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld tot het weekend van 11 tot 14 september. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. 
Vanaf morgenavond middernacht worden in de Belgische scholen alle lessen opgeschort tot 3 april, het begin van de paasvakantie. Er wordt tot die tijd wel voor opvang in de scholen gezorgd. Crèches blijven open.
Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vanavond beslist.
Andere besluiten gaan over de winkels: apothekers, voedingswinkels en winkels waar men dierenvoeding kan krijgen, blijven open. Alle andere winkels sluiten in het weekend. 
Alle cafés en restaurants gaan dicht vanaf morgennacht. Verder worden alle recreatieve activiteiten - op het vlak van sport, cultuur,... - geannuleerd. Aan bejaarden is gevraagd thuis te blijven om besmetting door het coronavirus te voorkomen.
De maatregelen gelden tot en met 3 april, het begin van de paasvakantie.

Het leven is hard

Donderdag 12 maart 2020
Lommel - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Brand op Balendijk

Donderdag 12 maart 2020
Lommel - Brand op BalendijkOp de Balendijk ontstond vanavond brand in een leegstaande woning. De brandweer was het vuur snel meester. Er werden twee vuurhaarden ontdekt. Het zou gaan om een kraakpand. 

Simex & co failliet

Donderdag 12 maart 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt  heeft vandaag Simex & co uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 april ingediend worden.
Lommel - Chiro en Scouts zetten activiteiten on holdZoomChirojeugd Vlaanderen heeft vandaag beslist om al de activiteiten stopt te zetten tot eind van de maand. Er zal geen chiro georganiseerd worden op de komende drie zondagen. De Scouts en Gidsen Vlaanderen doen hetzelfde. Dit werd overeengekomen met alle nationale koepelorganisaties voor het jeugdwerk in Vlaanderen in nauw overleg met Vlaams minister Dalle voor Jeugd.
De maatregel is ondubbelzinnig: alle geplande activiteiten, tochten, spelen, weekends, feesten, enz. dienen te worden geannuleerd (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Missen meer in kerken

Donderdag 12 maart 2020
De Belgische bisschoppen schorsen alle openbare liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk vanaf komend weekend 14 en 15 maart tot alvast vrijdag 3 april. Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring.

Kaartjes voor WZC-bewoners

Donderdag 12 maart 2020
Omwille van de dreiging van het coronavirus moeten de woonzorgcentra hun deuren sluiten voor bezoekers. En dan zitten die bejaarden daar tot na de paasvakantie. Waarom hen geen kaartje of een brief sturen? Op die manier wordt de eenzaamheid van de bewoners wat doorbroken. Dit kan naar iemand specifiek of eerder algemeen. In elk WZC zorgen de mensen van het woon- en leefteam ervoor dat die post bij de bewoners geraakt.

Zwembad dicht t/m 31 maart

Donderdag 12 maart 2020
Het zwemcomplex Dommelslag in Pelt gaat tot en met 31 maart dicht. Dat heeft de LAGO-groep beslist in samenspraak met de betrokken overheden. Algemeen directeur Diether Thielemans: “Wij willen met deze maatregel onze verantwoordelijkheid opnemen en de zwakkeren in onze maatschappij beschermen. We blijven benadrukken dat zwemmen veilig is en dat dit geen verhoogd risico met zich meebrengt, maar de sociale interactie van onze bezoekers kan wel zorgen voor een verdere verspreiding van het virus.”

Wolven worden beter beschermd

Donderdag 12 maart 2020
Lommel - Wolven worden beter beschermdZoomDe Vlaamse overheid wil de wolven in Limburg beter beschermen. Zo mag er tijdens de voorplantingsperiode niet meer gejaagd worden in het leefgebied van de wolven. Het netwerk van wildcamera's wordt uitgebreid en de Natuurinspectie drijft de controles op. Na de dood van wolvin Naya wil Vlaanderen voorkomen dat wolven August en Noëlla hetzelfde lot ondergaan. Daarom is beslist dat er tot eind juni niet meer gejaagd mag worden op het militair domein van Beverlo, het schietterrein van Helchteren-Meeuwen en het natuurgebied Pijnven. "Als er de wolven toch iets overkomt, dan kunnen er hogere boetes opgelegd worden en een gevangenisstraf van 5 jaar, dat is dubbel zoveel als nu", zegt Vlaamse minister van Natuur Zuhal Demir.
Lommel - Prijswinnaars boek Danny VandenberkZoomVorige week vroegen we u waarom net u dit nieuwe boek van onze columnist Danny Vandenberk zou moeten winnen. Er kwamen héél wat leuke reacties binnen, en uiteindelijk werd door de jury gekozen voor de inzendingen van Natascha Geysen en Lut Reyskens. Zij mogen hun exemplaar dan ook binnenkort in hun bus verwachten!

Corona: afgelastingen voetbal

Donderdag 12 maart 2020
"Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona-stuurgroep het volgende besloten:
• Alle jeugd- en amateurwedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal
• De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus
• De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum
• Ook de internationale toernooien voor U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan
• Alle activiteiten in het Nationaal Voetbal Centrum in Tubize (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort.
De afgelasting geldt al zeker tot 31 maart."

Snelheidsbeperking in Nederland

Donderdag 12 maart 2020
Lommel - Snelheidsbeperking in NederlandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Vandaag en morgen worden er in het Mariaziekenhuis in Pelt alleen spoedoperaties uitgevoerd. De overige ingrepen worden uitgesteld omdat gisteren een medewerker van het operatiekwartier positief testte op besmetting door het coronavirus. De personeelsleden die in contact kwamen met de betrokken ziekenhuismedewerker zijn inmiddels ook getest en blijven voorlopig thuis, in afwachting van de resultaten van die test. Ook alle patiënten die met de medewerker in contact kwamen worden geïnformeerd. De ziekenhuisdirectie gaat er vanuit dat men binnen twee dagen het operatiekwartier opnieuw volledig kan opstarten. Inmiddels testten in het ziekenhuis 5 andere patiënten positief op de aanwezigheid van het virus.

Georges Jannes overleden

Donderdag 12 maart 2020
Lommel - Georges Jannes overledenOp 7 maart overleed de uit Lommel afkomstige Georges Jannes, de echtgenoot van Albertina Schenk. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Daems in Schoten.
Basketbal Vlaanderen heeft omwille van het coronavirus beslist dat alle wedstrijden tot en met 31 maart worden afgelast. Ook in het volleybal is besloten alle volleybalwedstrijden op alle niveaus op te schorten tot einde maart.

Jean Leppens overleden

Woensdag 11 maart 2020
Lommel - Jean Leppens overledenGisteren is Jean Leppens overleden, de levensgezel van Marie-Louise Steensels. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. UPDATE Vanwege de coronamaatregelen is er geen begroeting.

Cocaïnetrafiek: huiszoekingen

Woensdag 11 maart 2020
Vanochtend voerden de FGP’s van Antwerpen en Limburg simultaan huiszoekingen uit in dossiers die betrekking hebben op een vermoedelijke criminele organisaties die actief zijn in cocaïnetransporten en cocaïneverkoop. In twee aan mekaar gelinkte strafonderzoeken werden er vandaag in Limburg 21 huiszoekingen uitgevoerd (o.a. in Genk, Hasselt, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Dilsen-Stokkem, Hoeselt en Zonhoven) naast 19 huiszoekingen in het arrondissement Antwerpen. De geviseerde (…) Het hele nieuwsbericht

Lente in aantocht

Woensdag 11 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Lente in aantochtLangs de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan worden storingen en buienlijnen naar onze streken gestuurd. Het is de volgende dagen wisselvallig. Het weekend lijkt droog te verlopen en na het weekend brengt een uitloper van het Azorenhoog een voorproefje van de lente. vandaag zorgt een storing voor talrijke wolken en perioden met regen. Na de middag wordt het even wat droger, maar nadien komt er opnieuw wat regen opzetten. De maxima liggen rond 14 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Het Mariaziekenhuis in Pelt heeft enkele drastische maatregelen genomen in verband met het bezoek aan patiënten. "Als ziekenhuis trachten we de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. We willen graag benadrukken dat de veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers onze hoogste prioriteit heeft. Daarom nemen we enkele drastische maatregelen. We hopen op deze manier bij te dragen tot het intomen van het Coronavirus, en danken jullie voor het begrip voor deze (…) Het hele nieuwsbericht

Breaking news!

Woensdag 11 maart 2020
Danny doet Danny
Lommel - Breaking news!Stormachtige dag, al overdrijf ik wat. Terwijl ik naar het dorpsschooltje wandel, werkt de tegenwind verstikkend. Mijn jongste dochter trekt er zich geen snars van aan. Ze wandelt naast me en probeert ongeacht de barre weersomstandigheden kauwgombellen te blazen. Af en toe lukt het. Een vader-dochtergesprek zit er niet in. Ik hap naar adem en denk. Zoals zo vaak.
Waarom ben ik geen doordeweekse columnist? Omdat ik mijn bijdragen in het weekend schrijf. Waarom ben ik een tegendraadse columnist? Omdat ik nieuws (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhangwagen gestolen

Woensdag 11 maart 2020
Lommel - Aanhangwagen gestolenAan de Gestelsedijk is gisteren een aanhangwagen gestolen. Die stond bij een woning gestald en was op slot.

Drugsbende veroordeeld

Woensdag 11 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag straffen gaande van vijftien maanden tot vijf jaar uitgesproken tegen twaalf leden van een bende die wietplantages opzette in Hechtel-Eksel en Hoeselt. Zij kregen elk ook een boete van 6.000 euro. Omdat zij illegaal elektriciteit aftapten moeten zij 120.000 euro schadevergoeding betalen.;(PG)

Drijvend zonnepark in Dessel

Woensdag 11 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op voordracht van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir zette de Vlaamse regering het licht op groen voor Floating PV, het grootste drijvende zonnepark van Vlaanderen. LRM zal dit project realiseren met JM Recycling (Group Machiels), Luminus en Sibelco op zandgroeve De Schans in Dessel. Floating PV beslaat 7ha en heeft een vermogen van 7MWp, een productie die overeenkomt met het jaarlijks energieverbruik van 2.000 gezinnen.

Hogeschool PXL drie weken dicht

Woensdag 11 maart 2020
Het is maar dat je 't weet
Door het coronavirus sluit Hogeschool PXL in Hasselt vanaf morgen/donderdag preventief de deuren voor minstens drie weken. De lessen gaan online door.

Twee nieuwe natuurinspecteurs

Woensdag 11 maart 2020
Limburg krijgt twee nieuwe natuurinspecteurs bij. Er zijn er momenteel zes maar drie daarvan zijn langdurig ziek. De afgelopen jaren was de Natuurinspectie afgeslankt. Daar was heel wat kritiek op, vooral na de dood van wolvin Naya.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen worden in heel Nederland de maximumsnelheden voor snelwegen aangepast. In plaats van 120 km/u en 130 km/u mag men daar voortaan tussen 6u en 19u maximum 100 km/u rijden. Hier leest u er alles over.

Vijftien flitspalen beschadigd

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Vijftien flitspalen beschadigdZoomVorig jaar zijn er in Limburg vijftien flitspalen beschadigd, dat zijn er drie keer zo veel als in 2016. De herstellingen in Limburg hebben de overheid meer dan 30.000 euro gekost. Limburg staat op een trieste tweede plaats wat dat aantal beschadigde flitspalen betreft.

Autowrak uit kanaal verwijderd

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Autowrak uit kanaal verwijderdVanmiddag is een autowrak uit het kanaal gehaald ter hoogte van zandwinningsbedrijf Velbo. De politie onderzoekt hoe de auto in het kanaal terechtgekomen is.

Nieuw: P. Groenen bestratingen

Dinsdag 10 maart 2020
Peter Groenen uit Lommel heeft de besloten vennootschap P.Groenen bestratingen opgericht met zetel in de Septakkers in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het asfalteren van wegen, de installatie van vangrails en het schilderen van wegmarkeringen.

Celstraf en boete voor dief

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Celstraf en boete voor diefTwee jaar cel en een boete van 1.600 euro, telkens voor de helft met uitstel: dat is de straf die een 35-jarige man uit Lommel kreeg voor het plegen van diefstallen. De man had twee fietsen en negen cd's gestolen.

Willem Loyens overleden

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Willem Loyens overledenGisteren is Willem Loyens overleden, de echtgenoot van Monique Vertessen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. UPDATE Vanwege de coronamaatregelen is er geen begroeting.

Josephina Lavreysen overleden

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Josephina Lavreysen overledenGisteren is Josephina Lavreysen overleden, de levenspartner van Eduard Wissels. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Nick Jansen uit Lommel heeft de besloten vennootschap Nick Jansen opgericht met zetel in Heuvel 72 in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, grondwerken, aanleggen en onderhoud van tuinen en ruimen van waterlopen.
Lommel - Vloggers riskeren celstraf en boeteTwee Nederlandse vloggers uit Pelt, die voor hun vlog gingen overnachten in tuincentrum Pelckmans in Lommel, riskeren een celstraf van tien maanden en een boete van 4.000 euro. Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Hasselt. De zaakvoerders van het tuincentrum hadden hen gedagvaard om een herhaling van dergelijke stunt te voorkomen. Ze stelden zich geen burgerlijke partij, maar wilden weten waarom de twee dat gedaan hadden. De Nederlanders stuurden echter hun kat naar de rechtbank.  

Code geel: hevige regen

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Code geel: hevige regenHet KMI verwacht nog tot morgenochtend hevige regenval. Code geel blijft tot dan actief. "Vermits het de voorbije dagen al vrij veel geregend heeft, zijn problemen met wateroverlast op sommige plaatsen niet uit te sluiten. Het speciale noodnummer 1722 is actief voor niet-levensbedreigende hulp", laat het Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Alice Anceau overleden

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Alice Anceau overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Alice Anceau overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Pierre Vandenberk. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
In verband met het Coronavirus gaat de Devotionaliabeurs op 15 maart in Lommel-Kolonie niet door. Er zijn te veel afmeldingen. Heel jammer, maar het is niet anders. Volgende keer beter. (Bijdrage Tony Vaessen)

Lommels wielernieuws

Dinsdag 10 maart 2020
Ook dit weekend eindigde Jelle Mannaerts net naast het podium. In de wedstrijd Brussel-Zepperen voor Elite ZC en Beloften finishte hij 4de (op 164 deelnemers). Jordi Meeus behaalde een verdienstelijke 10de plaats in de Rabobank Dorpenomloop in Rucphen (Nederl.) Een andere Lommelaar Steven Arits won de wedstrijd bij de Masters A in Jeneffe!

Ondertussen, in Italië...

Dinsdag 10 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in Italië...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Dokter Léon Demilie overleden

Dinsdag 10 maart 2020
Op 5 maart is in Pelt dokter Léon Demilie overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Evers. Hij was 89 jaar, dokter van de Philips fabrieken in Lommel en mede-oprichter van Rotary Overpelt Noord-Limburg. Het afscheid vond plaats in strikte intimiteit.
Grensgevallen
Lommel - Politie vuurt waarschuwingsschot afBij de aanhouding van een 24-jarige man uit Bergeijk in Valkenswaard heeft de politie vanavond een waarschuwingsschot gelost. De man, die met een mes was gewapend, zou passanten bedreigd hebben. Toen politieagenten hem probeerden op te pakken vluchtte hij en loste de politie een waarschuwingsschot. De man is vervolgens gearresteerd. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie maar kon onder controle worden gebracht. Het zou om een verwarde man gaan.
Lommel - Trappistdegustatie in Achelse KluisDit jaar start de Achelse Kluis met een uniek concept: een degustatie van 9 Belgische trappistenbieren waarvan er 5 elders moeilijk tot niet verkrijgbaar zijn. De bieren worden aangeboden in proefglaasjes van 17,5 cl.. In volgorde (met vermelding van het alcoholpercentage) zijn dat Westmalle extra van 4,8°, Achel Bruin van 8° met cara en ambermout van het vat, Chimay blauw van 9°, Rochefort 8 van 9.2°, Orval van 6.2°, Achel Blond late hopt van het vat van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nog meer maatregelen door coronavirus?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Knoflook en het coronavirus

Maandag 9 maart 2020
Vandaag gelezen
"Eet tegen het coronavirus elke dag 5 teentjes knoflook. Het helpt geen bal, maar iedereen blijft wel op een veilige afstand." 
                                                                   (In "De Volkskrant")
Lommel - Nu vrijdag is het de dertiende...ZoomVoor sommigen een huiveringwekkend idee, voor vele anderen een dag als een andere! (Foto Robert Boons)

Dubbele winst Lovoc-dames C

Zondag 8 maart 2020
Lommel - Dubbele winst Lovoc-dames CZoomEen dubbel weekend voor de dames C van Lovoc (foto). Gelukkig allebei thuis. Dubbel werk, en dubbele winst! Zaterdag namen ze het nummer 3 uit 4de provinciale D Bepavoc Beringen te grazen met 3 keer 25-18. 3-0 winst dus. Vandaag waren de Lovoc-dames met 3-1 te sterk tegen Fit VBC Ham B, al heeft het er in de 4de set flink om gespannen! Ze wisten de 6 punten dus thuis te houden en nemen plaats 3 weer stevig in handen. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou het moeten lukken om die 3de plaats in Lommel te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Géén winst voor Lommelse teamsLutlommel speelde gisterenavond al 0-0 gelijk bij KRC Peer. Kattenbos verloor vanmiddag op eigen terrein met 0-2 van Hechtel FC en ook Verbroedering verloor vanmiddag op eigen terrein, en dit met 2-3 van K. Sp. Wijchmaal. Kolonie tenslotte speelde vanmiddag thuis niet tegen Lanklaar VV, wegens forfait vanwege de tegenstrever!
Lommel - Basket: Lommel verliest in GentGent Hawks-Croonen Lommel: 95-80 ((24-20, 20-23 (44-43), 24-12 (68-55), 27-25 (95-80))
Na een goede eerste helft maar een traditioneel zwak 3de quarter moest Lommel zich bij Gent, de 2de in de stand, gewonnen geven. Ondanks een slechte start via 8-0 (2’) en 13-5 (5’) brachten Wietse Jacobs (3 bommen), Toon Ceyssens (6) en Martijn Hendriks (5) Lommel terug in de wedstrijd bij 24-20 (10’). Opnieuw Toon Ceyssens en Bram Schelkens hielden Lommel in het spoor van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Internationale Vrouwendag vandaagZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Team Tsunami wint LWB-quiz

Zondag 8 maart 2020
Gisterenavond organiseerden de Lommelse Waterbengels (LWB) voor het eerst een quiz voor de competitiezwemmers en hun familie. Quizmaster Petra en haar bevallige assistent Philippe zorgen voor een geanimeerde avond vol weetjes, foute moppen en grappige opdrachten waarbij niemand kon blijven stilzitten. Een geweldige avond werd afgesloten met Team Tsunami als verdiende winnaars en een leuke attentie voor alle zwemmers in de zaal.

Diefstal op Molsekiezel

Zaterdag 7 maart 2020
Lommel - Diefstal op MolsekiezelOp de Molsekiezel is een handtas uit een auto gestolen. De politie kreeg Gisterennamiddag melding van de feiten.
Lommel - Carmen Vergara Trabanco overledenVandaag is de in Lommel woonachtige Carmen Vergara Trabanco overleden, de weduwe van Julio de los Mozos Torre. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Fien Hendrickx overleden

Zaterdag 7 maart 2020
Lommel - Fien Hendrickx overledenDonderdag is de in Kerkhoven woonachtige Fien Hendrickx overleden, de echtgenote van Jef Diepvens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sag' mir wo die Jungen sind!

Zaterdag 7 maart 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Sag' mir wo die Jungen sind!Kunstenaars hebben zo hun periodes. De Britse schrijfster Bernadette Murphy beweert onomwonden dat Vincent van Gogh zijn beste werk maakte in de periode dat hij knettergek was (nadat hij vrijwel zijn hele oor afgesneden had). Rik Hamblok uit Lommel kende eerst een figuratieve periode om later een zeer gewaardeerde non-figuratieve artiest te worden. Ook Pablo Picasso schilderde in zijn begintijd vrijwel monochrome blauwe werken: zijn blauwe periode. Blauw blijkt trouwens een prominente kleur te (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsproducent veroordeeld

Vrijdag 6 maart 2020
Grensgevallen
Lommel - Drugsproducent veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 63-jarige inwoner van Bergeijk veroordeeld tot 3 jaar cel en 24.000 euro boete. De man had in december 2017 aan de Kolken vijf vaten gedumpt die gevuld waren met stoffen die afkomstig waren van een drugslabo. Op een van de vaten zat een DNA-spoor dat naar betichte leidde. 
Toerisme
Lommel - Een pijlschachtgladder in het GRMZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand maart is deze polijststeen met een groef.
Bij opgravingen op de grens van Neerharen en Rekem ontdekten archeologen een grote prehistorische kampplaats. Ze vonden er deze ‘pijlschachtgladder’ of polijststeen, die voor onze streken uniek is. Hij dateert uit de periode van de Federmesser-mensen, die hier zowat 13.700 tot 12.800 jaar geleden leefden. Zij (…) Het hele nieuwsbericht

Handtas uit auto gestolen

Vrijdag 6 maart 2020
In de Ruwe Heuvelweg is een handtas uit een auto gestolen. Dat gebeurde deze namiddag.

Twee faillissementen

Vrijdag 6 maart 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft kledingszaak Lorena & Julie in de Kerkstraat en Fashion & More uit de Mudakkers failliet verklaard. Curator is mr. Schreurs.
KWB Lommel-Barrier laat weten dat de MTB-tocht van morgen zaterdag 7 maart niet zal doorgaan.

Julien tegen Julien

Vrijdag 6 maart 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Julien tegen JulienWie via internet reclame maakt heeft de wereld aan zijn voeten. Maar wat als twee ondernemingen met dezelfde naam uitpakken? Erg vervelend, vond de uitbater van hotel Julien - genoemd naar zijn zoon - toen hij werd geconfronteerd met hotel Julien uit Den Bosch. Julien was de architect van dit hotel. Het Antwerpse hotel bestond al sinds 2004 en had als domeinnaam Hotel-Julien.com. Maar, sinds 2017 verscheen op het internet hotel Julien met 'hoteljulien.nl' als domeinnaam. De Antwerpse hotelier liet dit niet (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Monten overleden

Vrijdag 6 maart 2020
Lommel - Jan Monten overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Jan Monten overleden, de echtgenoot van Marijke Jutten. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Mien van de Ven overleden

Vrijdag 6 maart 2020
Lommel - Mien van de Ven overledenGisteren is Mien van de Ven overleden, de weduwe van Jef Roosen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
De afgelopen jaren hebben de gerechtelijke diensten in Limburg met twee specifieke projecten de  economische fraude preventief aangepakt. Het initiatief tot deze projecten volgde nadat werd vastgesteld dat criminelen systematisch schermvennootschappen gebruiken om anoniem te kunnen frauderen. Zulke bedrijven worden op een fictief adres geplaatst en/of voorzien van een strofiguur om zo onder de radar van hun slachtoffers en ook de overheden te blijven. De criminelen kunnen alzo fiscaal en/of sociaal (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Neos-leden genoten van Manu AdriaensZoomWat kan eens mens beter doen op een druilerige, koude donderdagnamiddag midden in een druilerige koude week, dan TV kijken? Wel... samen met de vrienden van Neos Lommel herinneringen ophalen aan vergane gloriën van het BRT/VRT archief. Spreker was dienst was Manu Adriaens, journalist, die als freelancer vele van onze Vlaamse én buitenlandse TV-persoonlijkheden mocht interviewen. Het leverde hem niet alleen een kleurrijk leven op, maar bovendien een aantal boeken. Maar het meest van al (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in schrijnwerkerij

Donderdag 5 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben elektriciteitskabels gestolen in een een schrijnwerkerij aan de Postelweg in Balen. De politie kreeg ook melding van een inbraakpoging in een huis aan de Venakkerweg.

Weinig verletdagen in de bouw

Donderdag 5 maart 2020
Lommel - Weinig verletdagen in de bouwZoomDe zachte winter zorgt voor weinig verletdagen in de bouwsector: er waren deze winter nog maar elf verletdagen bij de Limburgse bouwbedrijven. De warme winter, maar ook modernere technieken zorgden ervoor dat de bouw minder stil lag. Tien jaar geleden waren er 43 verletdagen.

Nieuw: Koemans Constructies

Donderdag 5 maart 2020
Gul'nara Nurkaeva uit Lommel heeft de besloten vennootschap Koemans Constructies opgericht met zetel in Stevensvennen in Lommel. Het gaat om een bouwonderneming.

Albert Vandijck overleden

Donderdag 5 maart 2020
Lommel - Albert Vandijck overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel woonachtige Albert Vandijck overleden, de echtgenoot van Theresia Geerinckx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Severens aan de Schansstraat.
Grensgevallen
Vorig jaar werd er in Eindhoven ingebroken in 1602 auto's. Dat blijkt uit cijfers van de politie. De stad blijkt in trek te zijn bij Oost-Europese dievenbendes, die op bestelling dure onderdelen uit auto's halen: airbags, navigatiesystemen, koplampen e.d.. De buit verhuist nadien naar het thuisland van de daders. De politie geeft eigenaars van auto's de tip om 's nachts de autosleutels binnen in een metalen doosje te bewaren zodat ze van buitenaf niet kunnen worden gedetecteerd.

'Dag van de Zorg' geannuleerd

Donderdag 5 maart 2020
Lommel - 'Dag van de Zorg' geannuleerdZoomDe 'Dag van de Zorg', die gepland was voor zondag 15 maart, is afgelast vanwege het coronavirus. Dat hebben Vlaams minister Wouter Beke en zijn federale collega Maggie De Block beslist op basis van informatie van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Het ging om een opendeurdag in zorgcentra, maar de overheid vindt het onverantwoord om een grote massa in contact te laten komen met kwetsbare medemensen zoals bejaarden en zieken.

Zacht en wisselvallig

Donderdag 5 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Zacht en wisselvalligDe straalstroom blijft aanhoudend onze streken teisteren met regenzones en buienlijnen. Daartussen kunnen mobiele wiggen korstondig voor drogere intermezzo's zorgen. De volgende dagen blijven de neerslagkansen dus vrij hoog en de temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag wordt een regenachtige dag bij 8 graden. De wind kiest voor het oosten en spant aan.
Vrijdag valt er in de ochtend regen. Na de middag wisselen droge perioden af met buien. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Trainer weg bij Verbroedering LommelMarc Hauben is niet langer trainer van derdeprovincialer Verbroedering Lommel. Frank Vanherck neemt zijn taak voorlopig over.

Frans Govers overleden

Donderdag 5 maart 2020
Lommel - Frans Govers overledenDinsdag is de uit Eksel afkomstige Frans Govers overleden, de echtgenoot van Leonie Van Roey. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Ondertussen, in het calcio...

Woensdag 4 maart 2020
Lommel - Ondertussen, in het calcio...ZoomSinds het coronavirus heeft toegeslagen, verstommen de racistische spreekkoren op de Italiaanse voetbalvelden, zegt cartoonist Fobie... Hoe zou dat komen?
Grensgevallen
Ryanair heeft verschillende vluchten vanaf Eindhoven Airport naar Italië geschrapt vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het gaat om vluchten naar Napels, Rome, Bergamo en Pisa. Tussen 17 maart en 8 april vliegt de Ierse luchtvaartmaatschappij tien keer per week minder dan normaal. Dat meldt een woordvoerster van Eindhoven Airport.

Nieuw: B&B Sales en Consulting

Woensdag 4 maart 2020
Jan Vervaet uit Lommel heeft de besloten vennootschap B&B Sales en Consulting opgericht met zetel aan de Stortstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het vervaardigen en verkopen van schrijn- en timmerwerken, het geven van opleidingen en het publiceren van boeken.

Nieuwe vennootschap: Bastard67

Woensdag 4 maart 2020
De uit Lommel afkomstige en in Beringen woonachtige Hendrik Carmans heeft de besloten vennootschap Bastard67 opgericht met zetel aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, productie en ontwikkeling.

Henri Segers overleden

Woensdag 4 maart 2020
Lommel - Henri Segers overledenGisteren is Henri Segers overleden, de echtgenoot van Tina Vanhoef. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (10.30-11u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Op 6 februari vond een incident plaats in het station van Lommel toen een vrouw kwam klem te zitten tussen de automatische treindeur. Het was niet alleen schrikken voor haar maar vermoedelijk ook voor alle treingebruikers in Lommel die zich afvroegen hoe zoiets mogelijk is. De NMBS kondigde een intern onderzoek aan en naar aanleiding daarvan stelde volksvertegenwoordiger Kris Verduyckt (sp.a) vandaag de bevoegde Minister, de heer Bellot, een parlementaire vraag.
Concreet vroeg dhr. Verduyckt hem (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfiets gestolen uit garage

Woensdag 4 maart 2020
Lommel - Bromfiets gestolen uit garageIn Dorperheide is een bromfiets uit een garage gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Kinderlokker veroordeeld

Woensdag 4 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een kinderlokker veroordeeld tot veertig maanden cel. De man deed meisjes van 4, 7 en 11 jaar oneerbare voorstellen. Hij sloeg toe in Hechtel-Eksel en Heusden-Zolder. Hij is voor tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet en mag twintig jaar niet met jongeren werken.(PG)
Het is maar dat je 't weet
Op 1 april - geen grap - organiseren het Parket Limburg en het provinciebestuur in CC Palethe in Pelt een drugsruikavond. Deelnemers gaan er o.m. de geur van een synthetisch drugslab leren herkennen. Je weet maar nooit of je in je buurt ineens zo'n geur waarneemt. En dan kan je dat gratis en anoniem melden bij het Drugsmeldpunt op het nummer 0800 20877.

Noël Maes overleden

Dinsdag 3 maart 2020
Lommel - Noël Maes overledenGisteren is Noël Maes overleden, de echtgenoot van Carine Coomans. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkten kring.

Jos Vandenberk overleden

Dinsdag 3 maart 2020
Lommel - Jos Vandenberk overledenGisteren is Jos Vandenberk overleden, de echtgenoot van Josette Pennemans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Frans Tielens overleden

Dinsdag 3 maart 2020
Gisteren is Frans Tielens overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in alle stilte plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur in funerarium Witters.
Lommel - Ondertussen, op het kabinet De Block...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Waarschuwing voor computerfraudeDe federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg heeft de bevolking nogmaals gewaarschuwd voor computerfraude (phishing, hacking) en dit naar aanleiding van een door hen gevoerd grootschalig internationaal onderzoek.
De betrokken Nederlandse organisatie hackte bankgegevens van onwetende personen waarmee vervolgens in België elektromateriaal werd aangekocht bij diverse winkelketens. Het onderzoek heeft aangetoond dat minstens een honderdtal Belgische particulieren gedupeerd zijn.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag 24 mei vindt de 20ste editie van de Molenfeesten plaats onder de noemer 'Speulën án de Meulën'. Het thema is oude en nieuwe ambachten, en de organisatie is nog op zoek naar mannen én vrouwen die in hun vrije tijd of als professional een (oud) ambacht beoefenen. Alles kan en mag, van kaarsenmaker, volksdansers, juwelenmakers, bloemen en plantenkwekers, tot vertellers of broodbakkers en véél meer. Meer info kan u verkrijgen via Toerisme Lommel, info[!]toerismelommel.be of via 011/399600.
Lommel - Meer controles op domiciliefraudeZoomHet gerecht in Limburg gaat op zoek naar mensen die onterecht een hogere uitkering krijgen, omdat ze officieel alleen wonen, maar in werkelijkheid toch samenwonen. Het arbeidsauditoraat in Limburg, het deel van het openbaar ministerie dat bevoegd is voor onder meer sociale fraude, gaat strenger controleren op domiciliefraude. Want wie alleen woont, heeft recht op een hoger leefloon of een hogere ziekte- of werkloosheidsuitkering. En daarom sjoemelen sommige mensen daarmee. "We willen vermijden (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Corona houdt iedereen in de banZoomMaar de meesten zullen toch wel voor carnaval kiezen, denken wij dan zo... (Foto Robert Boons)

Allemaal lampjes

Maandag 2 maart 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Allemaal lampjesOp de een of andere manier lukt het ons niet om de juiste verlichting voor de woonkamer te vinden. We hebben het licht nog niet gezien, zou je kunnen zeggen. Aanbod is er genoeg. Ook in deze winkel staat wat binnen. Exact wat ik tegen de ietwat oudere eigenaar zeg, die naar ons toe komt gestapt. Met zijn handen op de rug. Alsof hij zich op die manier recht wil houden.
"Jazeker", antwoordt hij. "Allemaal lampjesss". De 's' duurt wat langer dan normaal. "Kijkt u maar rustig", zegt hij. Onderweg naar zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Winnaars prijsvraag maart

Maandag 2 maart 2020
Prijsvraag van de maand
Lommel - Winnaars prijsvraag maartHet was deze keer niet zo'n makkelijke... Meerderen meenden Toon Bongaerts te herkennen, enkelen Bob Nijs of Lucien D'Joos, maar het ging om schepen Peter Vanderkrieken. Toch zowat de helft van het aantal deelnemers had het correct en deze twee vielen in de prijzen: Annie Mannaerts wint het boeketje van Ixora, en Joke Dresselaers de EP van de Common Strangers. Proficiat, voor alle anderen: volgende keer beter! 
In eerste provinciale van het damesvoetbal eindigde de wedstrijd Lommel-Hamont op 1-1. Aan de rust was het 0-0.
Het is maar dat je 't weet
Op initiatief van Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits heeft het Agentschap Innoveren en Ondernemen de hulplijn 0800 20 555 opengesteld voor ondernemers en bedrijven die vragen hebben omtrent het coronavirus. Ook een actuele lijst met de meest gestelde vragen over dit thema wordt beschikbaar gesteld op de website van VLAIO. Veel bedrijven en ondernemers hebben vragen over de impact van het coronavirus. Vooral vragen ze zich af hoe ze moeten omgaan met personeelsleden die in een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Enkel winst voor Lutlommel dit weekendVerbroedering verloor vanmiddag op het veld van Kadijk SK met 4-0. Lutlommel won met 2-0 van VV Stokkem A en Kolonie verloor met 4-2 bij Sp. Grote Brogel. Kattenbos tot slot verloor ook, en wel met 3-1 bij Sp. Lille.
Lommel - Winst volley-jongens U13 LovocZoomIn de tweede ronde van het jeugdvolleybal jongens U13 behaalden de Lovoc-jongens (foto) hun tweede winst, thuis tegen KVC GEMS Diepenbeek. Ook in de eerste ronde kruisten beide teams de degens, de ene keer was Lovoc net te sterk, de andere keer won Diepenbeek. Ook de heenwedstrijd 2de ronde won Lovoc met 1-3. En hoewel de Diepenbeekse boys een stuk groter en sterker zijn dan het jonge Lovoc-team wisten de Lommelse jongens alweer hun technische talenten tentoon te spreiden en de match met 4-0 binnen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel verslaat Guco LierCroonen Lommel – Guco Lier: 87-65 (Quarters: 21-18, 20-13 (41-31), 23-16 (64-47), 23-18)
Lommel nam ruimschoots de maat van Guco Lier dat enkel bij de start kon uitlopen tot 10-16. Toon Wesenbeek bracht met 9 punten op rij Lommel op voorsprong maar kwam na een valpartij niet meer in actie in de 2de helft. Wietse Jacobs nam over en scoorde evenals vorig weekend opnieuw 5 bommen. Bart Maesen deed na 2 weken rust (rugkwetsuur) zijn wederoptreden. De grootste voorsprong werd opgetekend in de 25ste (…) Het hele nieuwsbericht

Irma Theunckens overleden

Zondag 1 maart 2020
Lommel - Irma Theunckens overledenVrijdag is de in Kerkhoven woonachtige Irma Theunckens overleden, de echtgenote van Charles Claes. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Terug wat zachter

Zondag 1 maart 2020
Weerbericht
Lommel - Terug wat zachterNa het bescheiden winterprikje, komen storingen vanuit het westen opzetten en brengen terug zachtere lucht met zich mee. Daarbij gaat de gradiënt ook toenemen en is ook de wind weer van de partij. Het wordt een wisselvallig en winderig weekend.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Na de middag komt er regen opzetten vanuit het zuiden bij maxima rond 9 graden. Opnieuw is de wind voelbaar aanwezig met rukwinden tot 60 km/u.
Maandag domineren wolken vaak, maar zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wie is dit?

Zondag 1 maart 2020
Prijsvraag van de maand
Lommel - Wie is dit?Onderaan dit artikeltje zie u een (bewerkte) foto van 'iemand' uit Lommel... Onze vraag is simpel: wie ziet u hier? Antwoorden voor middernacht vanavond en maak kans op een bosje bloemen van Ixora OF de EP van de Lommelse band 'Common Strangers'. Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be, en vermelden 'boeketje' of 'EP'.
Wie is dit?
Zoom
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen