Het overige nieuws

Fons Kenis overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Beringen - Fons Kenis overledenIn WZC Corsala in Koersel is zondag de uit Beringen afkomstige Fons Kenis overleden, de echtgenoot van Bertha Vangrieken. Hij was 82 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 ujur) in de parochiekerk van Berkenbos. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.

Mia Huybrighs overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Beringen - Mia Huybrighs overledenGisteren is Mia Huybrighs overleden. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 ujur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Zuster Lutgardis Loos overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Beringen - Zuster Lutgardis Loos overledenZaterdag is in Leuven de uit Beverlo afkomstige zuster Lutgardis Loos overleden. Zij was 85 jaar en onder meer actief in het onderwijs en in de parochie Peer. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Zusters van Maria in Leuven.

Alfons Maris overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Beringen - Alfons Maris overledenDonderdag is de uit Koersel afkomstige Alfons Maris overleden, de echtgenoot van Maria Vanderhenst. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Lantmeesters-Geerkens in Genk.

Brenda Meys in galerij Bel-Art Paal

Dinsdag 28 februari 2017
Beringen - Brenda Meys in galerij Bel-Art PaalZoomIn maart is Brenda Meys uit Velm te gast in de Paalse kunstgalerij Bel-Art. Voor haar werken (acryl op doek) en 3D beelden laat ze zich graag inspireren door mensen, dieren, symboliek, mooie herinneringen en gewone alledaagse dingen, allen verenigd door slechts één onderwerp: kleur.
Het resultaat hiervan zijn zeer kleurrijke, abstract-figuratieve schilderijen en beeldjes met een sterk lijnenspel waarin de figuren helemaal in elkaar lijken over te lopen.
De expo is te zien op de zondagen van maart van 14u tot 18u.
Adres: Wisselstraat 22, Paal.

Jean Willems overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Zaterdag is Jean Willems overleden, de echtgenoot van José Janssens. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.
Beringen - Tentoonstelling Vlaamse natuur IN BEELDZoomVan 3 maart tot 30 april 2017 kan je in de Watersnip naar een tentoonstelling van uitzonderlijke natuurfoto's.  Meer dan 1300 fotografen stuurden in 2015 hun mooiste foto’s in voor de ARGUS-Natuurpunt fotowedstrijd. Zij brachten de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur en het landschap in beeld. De 40 beelden die de finale haalden, zijn ondergebracht in deze rondreizende tentoonstelling. De fototentoonstelling is vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Watersnip in Koersel.

Regendruppels

Maandag 27 februari 2017
Vandaag gezien
Beringen - RegendruppelsZoomDat de regen ook kan inspireren zien we op deze foto van Gust Ischen. Probeer jij ook eens de druppels te fotograferen? Morgen wordt er ook nog regen voorspeld.

102 kaarsjes voor Assunta

Maandag 27 februari 2017
Maak dat mee!
Beringen - 102 kaarsjes voor AssuntaZoomAssunta Oliviero mocht vandaag 102 kaarsjes uitblazen en is daarmee de oudste inwoner van Beringen. Ze kreeg felicitaties van familie, vrienden en het stadsbestuur. En ook van ons een dikke proficiat!

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.
Showbizz
Beringen - Late Valentine met Unknow en MadhouseZoomIn het parochiecentrum van Koersels Kapelleke werd gisteren een late valentijnsavond georganiseerd met op het podium de groepen Unknow en Madhouse. Die zorgde voor de nodige ambiance. De whiskeyproeverij viel bij de gasten ook goed in de smaak. Cupido gaf naar verluid verstek!' (Eddy Cehic)
Bekijk hier de foto's.

Ricky Fleming overleden

Maandag 27 februari 2017
Showbizz
Beringen - Ricky Fleming overledenZoomRicky Fleming is vandaag overleden. Ricky werd geboren in Heusden-Zolder op 6 april 1960 als Patrick Feustel. Hij woonde in Beverlo. Ricky was gekend als zanger en entertainer. Hij begon zijn zangcarrière als allereerste Belg in de soundmixshow van Henny Huisman in Nederland. In 1988 nam hij met de Limburgse ploeg deel aan de BRT-Baccarabeker. Hij trad op in verschillende shows zoals die van 'Het Witte Paard' in Blankenberge. Ook in Bobbejaanland was hij lang entertainer. Daarnaast had hij een aantal kleine rolletjes als acteur o.a. in Familie. Zijn carrière was er echter eentje met veel ups en downs. De laatste tijd sukkelde de zanger met gezondheidsproblemen. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Nieuwe bvba: Delisana

Maandag 27 februari 2017
De bvba Berhold uit Beverlo heeft de bvba Delisana opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg in Beverlo. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 60.000 euro. Tot doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van een dieetcentrum in de breedste zin.

Openbare verkoping: Hoevestraat

Maandag 27 februari 2017
Morgennamiddag wordt in Whatz App in Beringen-Mijn de woning Hoevestraat 5 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 21a48ca en heeft een K.I. van 1189 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 171.200 euro.

Vzw Cohousing Wellie opgericht

Zondag 26 februari 2017
Acht personen hebben de vzw Cohousing Wellie opgericht met zetel aan de Pastoor Raeymakersstraat in Koersel. Het doel van de vereniging is personen te verenigen om een collectieve aankoop van gebouw en terrein(en) te realiseren waarna de nodige renovatiewerken en/of verbouwingen en/of nieuwbouw kunnen worden uitgevoerd. Dit moet resulteren in een geheel van woningen en ruimtes voor economische en/of professionele en/of socio-culturele activiteiten.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Beringen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!
Beringen - Hand in hand het carnavalsverlof inZoomDe kleutertjes van Hand in Hand in Paal gingen afgelopen vrijdag hand in hand het carnavalsverlof in.

Tienerparty Gezinsbond Koersel

Zondag 26 februari 2017
Beringen - Tienerparty Gezinsbond KoerselZoomGezinsbond Koersel organiseerde vrijdag een toffe fuif voor tieners van 10 jaar tot 14 jaar. De meisjes kwamen in feestelijke kledij en de jongens waren stoer uitgedost. De dansvloer was drukbezet. De ouders kregen een plaatsje in de vip ruimte en keken met een goedkeurende blik toe. Het was een leuke start van de krokusvakantie, zowel voor de tieners als de ouders. De DJ. en de vrijwilligers van de Gezinsbond gingen met een voldaan gevoel naar huis omdat de avond écht wel geslaagd was.
Tienerparty Gezinsbond KoerselTienerparty Gezinsbond Koersel
Tienerparty Gezinsbond KoerselTienerparty Gezinsbond Koersel
Zoom

Een blik op zolder van het college

Zondag 26 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Een blik op zolder van het collegeZoomWe beloofden onze lezers dit weekend nog wat meer foto's van de oude scholen. Voor mijn tentoonstelling 'Dead Artists Society' kreeg ik de kans om foto's te maken in de verlaten priestervertrekken, op zolder en in de oude kapel van het college in Beringen. Deze geven we u vandaag graag mee via deze link. (Hans Put)

Sinte-Lutgart Beringen

Zondag 26 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Sinte-Lutgart BeringenZoomWe kregen nog een reeks oude foto's van het Sinte-Lutgart Beringen toegestuurd.
Bekijk de foto's via deze link.

Drupke Drop in Koerselse bossen

Zondag 26 februari 2017
Beringen - Drupke Drop in Koerselse bossenZoomChiroleiding Gewest Sprankel organiseerde gisteren een 'Drupke Drop' in de bossen van het  Koersels Kapelleke. Op deze koude winteravond werden 16 groepen leiders of oud-leiders gedropt voor een nachttocht van 5 km. De groepen kwamen uit Beringen en Heusden-Zolder. De 160 deelnemers in carnavalssfeer konden zich onderweg opwarmen aan vier 'Drupke Drop' drankhaltes. (Jean Beerten)
Bekijk hier nog meer foto's.


De laatste doet de deur dicht

Zaterdag 25 februari 2017
Beringen - De laatste doet de deur dichtZoomSinds mensenheugenis staat deze schoolpoort van het college op het netvlies van vele generaties jongeren gebrand. Gisteren ging de deur dan op definitief op slot.
De Internetgazet Beringen mocht afgelopen week nog een laatste keer de school verkennen en op beeld vastleggen.
Bekijk hier het fotoverslag.

Westakker doet lekker zot

Zaterdag 25 februari 2017
Beringen - Westakker doet lekker zotZoomVeel vreugde en plezier gisteren in basisschool Westakker in Beverlo waar de kinderen mooi verkleed naar school kwamen. De laatste dag voor de krokusvakantie werd er eentje vol gekke liedjes, toffe dansjes en toffe verkleedkleren. (Patrick Knuyt)
Bekijk hier de zotte foto's.

Carnaval in de Buiteling

Zaterdag 25 februari 2017
Beringen - Carnaval in de BuitelingZoomZoals in de meeste Beringse scholen stond afgelopen week ook in basisschool De Buiteling in Paal alles in het teken van carnaval. Zo werd er vrijdag gesport in het kader van de Stichting Vlaamse Schoolsport in aangepaste kledij. Daarna was er in de turnzaal een gezellig samenzijn in het teken van carnaval. Elke maand is er sowieso een speciaal toonmoment waar de leerlingen elkaars vaardigheden in de kijker zetten. (Lambert Reynders)
Bekijk hier nog meer foto's.

De lente is in zicht

Zaterdag 25 februari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - De lente is in zichtZoomVoor de wekelijkse gekleurde woorden vond Edith vandaag inspiratie in de ontluikende lente. Lambert zorgde voor de bijpassende foto.

Expo Kunstkring Lumina

Zaterdag 25 februari 2017
Beringen - Expo Kunstkring LuminaZoomGisterenavond opende in GCOC Oosterhof in Lummen de jaarlijkse tentoonstelling van Kunstkring Lumina. Ivo Henkens en August Put uit Beringen tonen samen met vele andere collega's kunstenaars dit weekend hun werken. De expo is vandaag open van 13u tot 18u en morgen zijn de kunstwerken te zien van 10u tot 18u.
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Nieuw Belgisch record voor Basten CaertsDe Vlaamse zwemkampioenschappen zijn vandaag al goed begonnen met een schitterende prestatie van Basten Caerts van de Beringse Tuimelaars. Hij zwom een nieuw Belgisch record op de 50m SS in 27.90.
Pieter-Jan De Wachter miste op 7 hondersten een bronzen medaille, eveneens op de 50m schoolslag.

Prins Maurice en Prinses Marcelinne!

Vrijdag 24 februari 2017
Maak dat mee!
Beringen - Prins Maurice en Prinses Marcelinne!ZoomWoonzorgcentrum Sporenpark in Beringen-Mijn organiseerde vandaag een echte carnavalszitting inclusief een verkiezing van een nieuwe prins en prinses. Met de hulp van carnavalsvereniging De Palingen werd het een geslaagde namiddag. Maurice Huysmans en Marcelinne Lemmens zijn de Sporenpark Prins en Prinses 2017. En dat vonden ze beiden te gek!
Bekijk hier de te gekke foto's.

Maria Heyligen overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Beringen - Maria Heyligen overledenVandaag is Maria Heyligen overleden, de weduwe van Eugeen Helsen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

De vakschool anno 1932

Vrijdag 24 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - De vakschool anno 1932ZoomVandaag geven we ook graag deze mooie oude foto van de vakschool uit 1932. Later werd dit het VTI Bovenbouw Spectrum College. De laatste leerlingen hebben vandaag het gebouw verlaten.

Sinte-Lutgartinstituut Beringen

Vrijdag 24 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Sinte-Lutgartinstituut BeringenZoomVandaag en morgen tonen we u een reeks historische foto's van de scholen in Beringen. Met de verhuis van de drie middelbare scholen uit het centrum breekt een nieuw tijdperk aan. Heb jij nog oude foto's van je schooltijd? Stuur ze ons via beringen[!]internetgazet.be

Nieuwe bvba: Euro Cycling Experience

Donderdag 23 februari 2017
De bvba RP-beheer uit Meerhout en de Nederlandse vennootschap SRA-beheer hebben de bvba Euro Cycling Experience, afgekort ECE, opgericht met zetel aan de Tervantstraat in Beringen en met een maatschappelijk kapitaal van 40.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten en handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het ontwerp, de creatie, de organisatie en/of de uitbating van beurzen, congressen, conferenties, manifestaties, wedstrijden, toertochten en evenementen, in het bijzonder aangaande fietsen, fietsonderdelen en alle bijhorigheden.

Guy Schepers overleden

Donderdag 23 februari 2017
Beringen - Guy Schepers overledenVandaag is Guy Schepers overleden, de echtgenoot van Stella Ramakers. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Irma Husson overleden

Donderdag 23 februari 2017
Beringen - Irma Husson overledenGisteren is Irma Husson overleden, de weduwe van Gaby De Vliegher. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Nieuwe bvba: deZinc

Donderdag 23 februari 2017
Peter Zentjens en Wendy Hermans, beiden uit Paal, hebben de bvba deZinc opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Lijsterstraat in Paal en heeft onder meer tot doel het verlenen van advies met betrekking tot informaticaprogramma's, het ontwerpen en programmeren van websites en het onderhoud en de reparatie van computers en randapparatuur.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Volders overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Beringen - Julia Volders overledenGisteren is Julia Volders overleden, de weduwe van Staf Leten. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Jean Pierre Reisner overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Beringen - Jean Pierre Reisner overledenVandaag is Jean Pierre Reisner overleden. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Opening Rilèks Infrafigure.

Dinsdag 21 februari 2017
Beringen - Opening Rilèks Infrafigure.ZoomAan de Paalsesteenweg 125 opende zopas Rilèks Infrafigure. Marijke Dierick (foto rechts) is de zaakvoerster van deze zaak die verhuisde van Tessenderlo naar Paal. "Bij ons kan je afslanken in infraroodcabina's maar wij zijn veel meer dan een gewoon afslankcentrum. Wij focussen ook op revalidatie. Bij ons zijn mannen, vrouwen en kinderen vanaf 10j welkom. Wij geven ook persoonlijk dieetadvies", vertelt Marijke.
Uit de oude doos
Beringen - Oproep: gezocht foto's St-Annakliniek BeringenZoomDe werkgroep Citévolk Spreekt organiseert in samenwerking met WZC Ocura een tentoonstelling over de oude St-Annakliniek en het huidige woonzorgcentrum. De expo gaat van start op Erfgoeddag, zondag 23 april. Wie nog oude foto's heeft van de kliniek mag die sturen naar swa[!]hemelaers.be

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Jeannine Cortens overleden

Maandag 20 februari 2017
Beringen - Jeannine Cortens overledenGisteren overleed Jeannine Cortens, de echtgenote van Charel Pauwels. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Paula Oyen overleden

Maandag 20 februari 2017
Beringen - Paula Oyen overledenGisteren is in Beringen de uit Helchteren afkomstige Paula Oyen overleden, de echtgenote van Armand Claes. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.00 uur).

Spelen met licht

Maandag 20 februari 2017
Beringen - Spelen met lichtZoomWe kregen deze mooie foto's van Bart Liesenborgs en Inge Jespers. Beiden nemen graag foto's. Deze reeks is gemaakt op de Avonturenberg en geven we je heel graag mee.
Spelen met lichtSpelen met licht
Zoom

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

Kebabdag bij de Chiromeisjes Stal

Zondag 19 februari 2017
Beringen - Kebabdag bij de Chiromeisjes StalZoomBij Vlaamse eetdagen staan gewoonlijk mosselen, spagetti of pannenkoeken op het menu maar in Stal wilde ze iets anders doen. Er werd gekozen voor een Kebabdag en het was een schot in de roos. Zondag van 12 tot 19u30 werden er maar liefst 350 Kebabben klaar gemaakt. De leiding was dan ook heel tevreden met de vele bezoekers. (Jean Beerten)
Bekijk hier nog meer foto's.

Nand Meeus overleden

Zondag 19 februari 2017
Beringen - Nand Meeus overledenIn rusthuis Sporenpark in Beringen is gisteren Nand Meeus overleden, de weduwnaar van Sofie Hanegreefs. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Misviering met de bisschop

Zondag 19 februari 2017
Beringen - Misviering met de bisschopZoomMet een misviering in de kerk van Beringen werd deze ochtend het vierdaags bezoek van bisschop Patrick Hoogmartens aan het dekenaat Beringen afgesloten. (Lambert Reynders)
Bekijk hier nog meer foto's
Ploeg in de kijker
Beringen - Eerste wedstrijd voor de kleinste MinersZoomDe 'allernieuwste Minertjes' namen zaterdag 18 februari deel aan hun allereerste Peanutstornooi in Hasselt. Ze begonnen aarzelend aan hun eerste wedstrijdje, maar na een paar minuten voelden ze zich als een vis in het water. Ibe, Nio, Seth, Maarten, Arthur, Liam, Noah C, Noah F, Yaro en Lucca deden het super!
De coachen zijn zeer fier op jullie! Proficiat!

Jin Your Face: fotoalbum

Zondag 19 februari 2017
Beringen - Jin Your Face: fotoalbumZoomHet was gisteren weer fuiven in het jeugdhuis van Beverlo met de jaarlijkse Jin Your Face party van de scouts en gidsen van Tervant. Onze nachtfotograaf Patrick Knuyt maakte dit verslag.

Smullen bij Weerstand Koersel

Zondag 19 februari 2017
Beringen - Smullen bij Weerstand KoerselZoomVrijdagavond en zaterdag zat de kantine van Weerstand Koersel afgeladen vol voor de jaarlijkse eetdagen van de voetbalclub. 900 fans smulden van mosselen, koude schotel, haan, vidé of hamburgers. (Jean Beerten)
Bekijk hier de foto's van een smakelijke dag.

Irène Ceyssens overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Beringen - Irène Ceyssens overledenGisteren is Irène Ceyssens overleden, de weduwe van Leon Vannoppen. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel waarna gelegenheid tot begroeting.

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Louis Dewit overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Beringen - Louis Dewit overledenVandaag is Louis Dewit overleden, de echtgenoot van Jeanne Van de Weyer. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Adrienne Put overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Beringen - Adrienne Put overledenVandaag is Adrienne Put overleden, de weduwe van Jef Ceunen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Bisschop te gast bij Ocura

Zaterdag 18 februari 2017
Beringen - Bisschop te gast bij OcuraZoomGisteren ging de bisschop van Hasselt op visite bij Ocura in Beringen-Mijn. Het bezoek kadert in een vierdaags geheel waarbij bisschop Hoogmartens het dekenaat Beringen bezoekt. (Lambert Reyders)

Toon mij de weg

Zaterdag 18 februari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Toon mij de wegZoomElke zaterdag krijg je een foto van Lambert met een tekst van Edith. Vandaag tonen ze je de weg...

Opening 'Latte Queen' Beringen

Zaterdag 18 februari 2017
Beringen - Opening 'Latte Queen' BeringenZoomIn de Brouwersstraat in Beringen opende deze week 'Latte Queen'. Koningin van dienst is Marina Clerckx en haar koning Bert Vanseer. Marina richtte de zaak eigenhandig in en 'Latte Queen' is een gezellige koffiezaak waar je kunt ontbijten en genieten van een heerlijke thee, koffie of warme choco.

August Peters

Zaterdag 18 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - August PetersZoomVan Monumentenzorg Beringen kregen we ook nog deze foto van August Peters, rustig zittend in zijn villa in Paal. Het is deze villa die deze week werd gesloopt.
(zie ook artikel links)

Roemenen veroordeeld

Vrijdag 17 februari 2017
Beringen - Roemenen veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag twee Roemenen bij verstek veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf en 600 euro boete. Drie anderen kregen 1 jaar gevangenis en 300 euro boete. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De vijf maakten er een gewoonte van om in Colruyt-vestigingen - o.m. in Beringen en Lommel - goederen te stelen. Ze werden betrapt door een winkeldetective in de vestiging van Beringen. (PG)

Fotoalbum bezoek bisschop

Vrijdag 17 februari 2017
Beringen - Fotoalbum bezoek bisschopZoomOnze medewerker Lambert Reynders volgt in Beringen het vierdaags bezoek van bisschop Patrick Hoogmartens aan het dekenaat Beringen. Zijn fotoverslag kan je volgen op onze facebookpagina.
Voor de vervanging van een voertuig binnen de ploeg zwerfvuil gaat de stad Beringen een elektrische bestelwagen aankopen.Het zal het tweede elektrisch voertuig zijn binnen het wagenpark van de stad. Met deze investering zet de stad een belangrijke stap naar een groener en milieuvriendelijker wagenpark.

Lizette Meelberghs overleden

Donderdag 16 februari 2017
Beringen - Lizette Meelberghs overledenGisteren is Lizette Meelberghs overleden, de echtgenote van Guy Vaes. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Roza Hulsmans overleden

Donderdag 16 februari 2017
Beringen - Roza Hulsmans overledenGisteren is Roza Hulsmans overleden, de weduwe van Eugeen Vanwetswinkel. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Nieuwe vzw: Waca Belgium

Donderdag 16 februari 2017
War Against Child Abuse Belgium, afgekort Waca Belgium: dat is de naam van de nieuwe vzw met zetel aan de Nachtegaalstraat in Koersel. Waca is een club die zich inzet om seksueel, lichamelijk en/of emotioneel misbruikte kinderen te helpen, te steunen en te begeleiden. De namen  van de oprichters van de vzw staan niet in  het Staatsblad vermeld.

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Beringen - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

De lente is in zicht

Donderdag 16 februari 2017
Vandaag gezien
Beringen - De lente is in zichtZoomDat de lente in aantocht is, bewijzen deze foto's van Gust Ischen uit Beringen.
De lente is in zichtDe lente is in zicht
Zoom

Jef Bormans overleden

Woensdag 15 februari 2017
Beringen - Jef Bormans overledenVandaag is Jef Bormans overleden, de weduwnaar van Paula Jakers. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Uitwaaien op de terril van Zolder

Woensdag 15 februari 2017
Beringen - Uitwaaien op de terril van ZolderZoomNatuurpunt Beringen organiseerde gisteren een wandeling vanaf de Watersnip in Koersel naar de terril in Zolder. Jos Vandebergh maakte daar deze mooie foto's.
Uitwaaien op de terril van ZolderUitwaaien op de terril van Zolder
Uitwaaien op de terril van ZolderUitwaaien op de terril van Zolder
Zoom

August Orens overleden

Woensdag 15 februari 2017
Beringen - August Orens overledenZaterdag is de uit Paal afkomstige August Orens overleden, de echtgenoot van Lieske Thijs. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wiemesmeer (Zutendaal).

Verkoop van oude boeken

Woensdag 15 februari 2017
Beringen - Verkoop van oude boekenVan maandag 20 februari vanaf 17 uur tot en met zaterdag 25 februari kan je in de bib van Beringen weer terecht voor koopjes. Afgeschreven boeken en ander materiaal wordt er dan verkocht voor 0,50 euro per boek, strip, cd of dvd en 1,25 euro per tijdschriftenpakket. De boekenverkoop is tijdens de reguliere openingsuren.
Uit de oude doos
Beringen - Oproep: gezocht foto's St-Annakliniek BeringenZoomDe werkgroep Citévolk Spreekt organiseert op Erfgoeddag, zondag 23 april, een tentoonstelling in WZC Ocura over de geschiedenis van de St-Annakliniek tot het huidige woonzorgcentrum. Oude foto's zijn nog welkom via swa[!]hemelaers.be

Vzw ToteLi opgericht

Dinsdag 14 februari 2017
Barry Aerts, Dirk Brouwers en Joris Evens, allen uit Bocholt; Dries Evens uit Begijnendijk; Björn Knevels en Roel Peeters, beiden uit Bree; Peter Ramaekers uit Overpelt, Stefaan Ramaekers uit Paal en Talisa Ruysbergh uit Leopoldsburg hebben de vzw ToteLi opgericht met zetel aan de Klein Oelenstraat in Paal. Doel van de vereniging: de beoefening van sport in het algemeen bij het brede publiek bevorderen en aanmoedigen.

Gerard Gielen overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Beringen - Gerard Gielen overledenIn Beringen is zondag Gerard Gielen overleden, de echtgenoot van Maria Gielen. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Donderdag (19 uur) is er daar een avonddienst waarna mogelijkheid tot begroeting.

Elza Hulsmans overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Vandaag is Elza Hulsmans overleden, de weduwe van War Willems. Zij was 91 jaar en de medeoprichtster van Motorhuis Felix & Jos. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Jan Grauls overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Beringen - Jan Grauls overledenGisteren is Jan Grauls overleden. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
 

Todi nu helemaal beroemd

Dinsdag 14 februari 2017
Beringen - Todi nu helemaal beroemdZoomHet Eén programma' Iedereen Beroemd' is deze week te gast bij duikcentrum TODI en maakte dit mooi filmpje.
Ook de komende dagen volgen nog reportages.

Een fijne Valentijn

Dinsdag 14 februari 2017
Beringen - Een fijne ValentijnZoomMet deze tekst van onze huisdichter Edith Oeyen wensen wij alle lezers een fijne Valentijnsdag.

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Beringen - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

Mooi einde van een zonnige dag

Maandag 13 februari 2017
Vandaag gezien
Beringen - Mooi einde van een zonnige dagZoomGust Ischen stuurde deze avond deze mooie foto.

Nieuwe bvba: HBV

Maandag 13 februari 2017
Bart Hendrickx uit Paal heeft de bvba HBV opgericht met zetel aan de Driesstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in sanitaire artikelen en het adviseren over de energie-efficiëntie van gebouwen.

Maria Belen overleden

Maandag 13 februari 2017
Beringen - Maria Belen overledenVandaag is Maria Belen overleden, de echtgenote van Louis Schoofs. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Valentijnsactie N-VA Beringen

Maandag 13 februari 2017
Beringen - Valentijnsactie N-VA BeringenZoomNaar jaarlijkse gewoonte ging N-VA Beringen op ronde in de stad om Valentijnchocolaatjes uit te delen. Onder het motto "Een hart voor uw gemeente" werden in totaal ongeveer 2400 chocolaatjes uitgedeeld tijdens de marktdag in Beringen en Paal en aan het retailpark Be-Mine Boulevard.

Maria Van Moll overleden

Maandag 13 februari 2017
Beringen - Maria Van Moll overledenOp 4 februari overleed de uit Beverlo afkomstige Maria Van Moll, de echtgenote van Frans Peeters. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Wandelen met Frans en Theo

Maandag 13 februari 2017
Beringen - Wandelen met Frans en TheoZoomFrans Cuyvers en Theo Reynders organiseren al jaren een winterwandeling in Paal. Dit jaar was de uitvalsbasis het Fietscafé waarbij Steven Jans de wandelaars gisteren opwachtte met een varkentje aan het spit. En of dat smaakte na een wandeling van 5, 10 of 20km!
Wandelen met Frans en TheoWandelen met Frans en TheoWandelen met Frans en Theo
Zoom

Afhalen vuilniszakken

Maandag 13 februari 2017
Beringen - Afhalen vuilniszakkenZoomHet jaarlijks tegoed aan huisvuilzakken kan je vanaf vandaag afhalen op vertoon van je elektronische identiteitskaart. Waar kan je hiervoor terecht? - Spar, Tennisstraat 104 - Handy Home (Amerikaanse Stock), Paalsesteenweg 284 - Kringwinkel West-Limburg, Heppensesteenweg 34/36 - Brico, be-MINE 5 - Recyclagepark, Nijverheidspark 14 - Dagbladhandel bij Sofie, Pieter Vanhoudtstraat 18/1 - Tuinmagazijn Coenen, Burgemeester Elensstraat 30 - Stedelijke werkplaatsen, Nijverheidspark 24 - Stedelijk administratief centrum, Mijnschoolstraat 88

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Beringen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!
Beringen - Nieuwe dichtbundel voor Koen SnyersZoomAfgelopen vrijdag werd in het CC Leopoldsburg de nieuwe dichtbundel van Koen Snyers uit Beverlo voorgesteld.
Ik zie mensen is de derde dichtbundel van Koen Snyers. Deze bundel telt eenenzeventig poëtische teksten, te lezen als een slingerend verhaal, waarin de ik-figuur altijd en overal mensen ziet.
De dichtbundel is te verkrijgen via deze link.

Valentijn met Chet Baker

Zondag 12 februari 2017
Beringen - Valentijn met Chet BakerZoomDrie Beringse muzikanten hebben een uniek muzikaal concept uitgewerkt waarbij ze muziek van de legendarische jazzlegende Chet Baker spelen. Afgelopen weekend waren ze te gast in Antwerpen, dinsdag spelen ze een thuismatch.
Jochen Hemelaers, Sam Kaerts en Geert Vanhees brengen op Valentijnsdag een concert in Whatz Hap in Beringen. Iedereen is van harte welkom vanaf 20u30 uur om te komen luisteren naar de muziek van Chet. Gratis inkom.

Raymond Kuppens overleden

Zondag 12 februari 2017
Beringen - Raymond Kuppens overledenGisteren is Raymond Kuppens overleden, de weduwnaar van Godelieve Put. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum  Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Gustaaf Baptist overleden

Zondag 12 februari 2017
Beringen - Gustaaf Baptist overledenGisteren is Gustaaf Baptist overleden, de echtgenoot van Gaby Tylleman. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Klasreünie 1997 St-Jozefscollege BeringenZoomGisteren vond in ACLI Beverlo een klasreünie plaats van de klas van 1997 van het college in Beringen. Met bier en frietjes werd het een gezellige avond. (Lambert Reynders) Bekijk hier de foto's.

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Julia Schoonis overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - Julia Schoonis overledenVandaag is Julia Schoonis overleden, de weduwe van Gerard Daems. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Nieuwe bvba: Belini

Zaterdag 11 februari 2017
Benjamin en Niels Elsen én Linda Kenens, allen uit Paal, hebben de bvba Belini opgericht met zetel aan de Krokussenlaan in Paal. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 22.800 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leggen van tegelvloeren, het aanleggen van speelpleinen, sportvelden, parken en tuinen én het plaatsen van afsluitingen en omheiningen.

Genieten van de sneeuw

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - Genieten van de sneeuwZoomHet was deze ochtend op de mijnsite en de terril van Beringen al behoorlijk druk met wandelaars en fotografen. Het sneeuwlandschap is een inspiratiebron voor fotografen en wandelaars kunnen een frisse neus halen in een prachtig decor. (Foto's: Hans Put)
Genieten van de sneeuwGenieten van de sneeuwGenieten van de sneeuw
Zoom

Ook brandweermannen houden van sneeuw

Zaterdag 11 februari 2017
Vandaag gezien
Beringen - Ook brandweermannen houden van sneeuwZoomDeze brandweermannen waren deze ochtend hun fysiek aan het aanscherpen op de Avonturenberg. Het leverde enkele mooie foto's op. (Hans Put)
Ook brandweermannen houden van sneeuwOok brandweermannen houden van sneeuwOok brandweermannen houden van sneeuw
Zoom

De eerste sneeuw

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - De eerste sneeuwZoomDeze ochtend werd Beringen wakken onder een mooi sneeuwtapijt. En dat levert uiteraard mooie foto's op. Heb jij een sneeuwfoto? Stuur hem naar Beringen[!]internetgazet.be
De eerste sneeuw
Zoom

Dieselcentrum wordt Bosch Car Service

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - Dieselcentrum wordt Bosch Car ServiceZoomDieselcentrum Schuermans uit Beringen is van naam veranderd. Erik en Patrick Schuermans behoren nu tot de selecte groep van Bosch Car Service centers. "Het is een belangrijke stap in de groei van ons bedrijf. Wij mogen nu ook nieuwe wagens onderhouden en ook lease-maatschappijen kunnen voortaan met hun wagenpark in Beringen terecht", vertelt Patrick Schuermans trots.

Heropening Stiff Style Woman

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - Heropening Stiff Style WomanZoomOp de markt in Beringen heropende Jessica Pauwels gisteren haar winkel. Na een complete verbouwing kan Stiff Style Woman nu meer producten zoals accessoires en make-up aanbieden. In de winkel zullen voortaan ook make-up demonstraties worden gegeven.

Zuster Magda Engelen overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Beringen - Zuster Magda Engelen overledenIn Hasselt is woensdag de uit Paal afkomstige zuster Magda Engelen overleden. Zij was 89 jaar en salvatorianes. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de ziekenhuiskapel van campus Salvator in Hasselt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Villa Peters wordt afgebroken

Zaterdag 11 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - Villa Peters wordt afgebrokenZoomDit voormalig hotel langs de Diestersesteenweg wordt op dit moment afgebroken om plaats te ruimen voor een modern kantoorgebouw. Het hotel was uniek voor de streek Monumentenzorg Beringen reageerde al heel teleurgesteld op de sloop.

Fons Reynders (86) overleden

Vrijdag 10 februari 2017
Beringen - Fons Reynders (86) overledenGisteren is Fons Reynders overleden, de weduwnaar van Gerardine Baers. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents uin Beringen-Mijn.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.
Beringen - Uniek concert 'Safety Last' in KoerselZoomOp zondag 12 februari brengen 75 pianisten, organisten, percussionisten, blazers en een dixielandband van de muziekacademie Beringen een uitzonderlijk concert.
Scott Joplin, pianist en trompettist, en componist van ‘The Entertainer’ stierf honderd jaar geleden in 1917.
"We brengen een eresaluut aan deze jazz-pionier met spetterende muziek en met leuke fragmenten uit de stomme films.
‘Safety Last’ is een project met stomme films en live muziek", vertelt Walter Willems van de muziekacademie.
De voorstellingen gaan door in zaal 1 & 2 van The Roxy Theatre en in de Podiumzaal van de academie in Koersel. Er lopen gelijktijdig 3 voorstellingen om 9.30 uur, 10.30 uur en 11.30 uur. ​ Zondag 12 februari 2017 - 9.30 tot 12.30 uur - The Roxy Theatre & Podiumzaal Academie Koersel
Beringen - 25 bestuurders leggen positieve drugstest afDe eindresultaten van de winter BOB-campagne 2016-2017 binnen onze politiezone zijn bekend. In totaal werden 3.570 bestuurders gecontroleerd.
26 bestuurders raakten hun rijbewijs voor 3 uren kwijt,
35 bestuurders moesten voor 6 uren het rijbewijs afgeven.
12 bestuurders kregen 15 dagen onmiddellijke intrekking.
25 bestuurders legden een positieve drugstest af.

Nieuwe bvba: SNS

Donderdag 9 februari 2017
Shirol Ali uit Beverlo en Ancho Stefanov uit Koersel hebben de bvba SNS opgericht met zetel aan het Gouden Jubileumplein in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, renovatiewerken, elektriciteitswerken en dakwerken.

Globus Trading failliet

Donderdag 9 februari 2017
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag Globus Trading uit Beringen failliet verklaard. Voor 9 maart dienen schuldvorderingen ingediend.
Beringen - Allerlaatste soloshow An Nelissen in CasinoZoomAn Nelissen gaat de strijd aan met alle waanbeelden over ‘het geluk’! Tegelijkertijd roept ze alle vrouwen op om zich te ontpoppen tot ware superheldinnen, want daar heeft de wereld nood aan… En u leest het goed: het is de allerlaatste soloshow waar An mee op tournee gaat. Niet te missen dus!
Vrijdag 10 februari in Casino Beringen. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Winnaars eindejaarsactie bekend

Donderdag 9 februari 2017
Beringen - Winnaars eindejaarsactie bekendSara Peeters uit Kuringen, Cetin Kaya uit Zolder, Sanne Reynders uit Lummen en Enrico Bosmans, Kris Vliegen, Tony Vanzonhoven,René Huybrichs, Albert Ceresia,Fernand Deelkens zijn de hoofdwinnaars van de Beringse eindejaarsactie.
Tijdens de stedelijke middenstandsraad van 7 februari heeft notaris Koen Vermeulen uit 62 aangemelde winnaars 9 hoofdprijswinnaars getrokken. Zij maken nog kans om waardebonnen twv 250 €, 500 € 1.000 €, 2.500 € of 5.000 € te winnen. Deze prijzen worden uiteindelijk bekend gemaakt tijdens de ondernemersreceptie op 21 februari bij het duikcentrum TODI De volledige lijst met winnaar kan je bekijken via deze link.
Beringen - Help mee dagvlinders tellen aan Koersels KapellekeZoomWekelijks worden door Natuurpunt Beringen dagvlinders geteld op een vastgelegd parcours aan het plankenpad in de vallei van de Zwarte Beek. Deze gegevens worden verzameld en gebruikt om het natuurgebied te kwalificeren. Mogelijks wordt het beheer aangepast, omdat dagvlinders als één van de eerste gebruikers van de natuur aangeven of het gebied goed is om te vertoeven.
Wil jij helpen en vlinderwaarnemer worden? Voorkennis is niet vereist, je krijgt van Natuurpunt alle nodige informatie en je mag een aantal keren mee stage lopen. Het tellen gebeurt 1x per week (ong. 1 uur) van april tot oktober door meerdere vrijwilligers. Meer weten? info[!]natuurpuntberingen.be of 0474 58 37 22 (Erna)

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vrijwilligers voor vluchtelingen gezochtZoomHet OCMW Beringen en CAW Limburg zijn op zoek naar vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Bedoeling is de vluchtelingen te helpen bij hun zoektocht naar een woning, hen wegwijs te maken in Beringen of gewoon een luisterend oor te bieden. Je wordt hierbij geholpen door coaching en vorming.
Er is op maandag 13 februari om 19u30 een infoavond in het casino van Beringen. Meer info via wim.stevens[!]cawlimburg.be

Christiane Claesen overleden

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - Christiane Claesen overledenVandaag is Christiane Claesen overleden. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Gaby Cornelis overleden

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - Gaby Cornelis overledenGisteren is Gaby Cornelis overleden. Zij was 78 jaar. Afscheidsplechtigheid: maandag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Madeleine Vandelook overleden

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - Madeleine Vandelook overledenGisteren overleed Madeleine Vandelook, de weduwe van Jef Van Dingenen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

François Claes overleden

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - François Claes overledenGisteren is François Claes overleden, de echtgenoot van Heidi Vanhove. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Valentijn in de bib

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - Valentijn in de bibVanaf vandaag tot en met  zaterdag 20 februari kan je in de bib van Beringen terecht bij een themastand rond Valentijn. Hugo Claus en Sylvia Kristel, Herman De Coninck en Kristien Hemmerechts, Pascale Naessens en Paul Jambers,… In de bib vind je het werk van heel wat beroemde koppels uit de boeken-, film- en muziekwereld. Ze staan naar aanleiding van de jaarlijkse hoogmis van de romantiek in de kijker in één themastand.
Samen uit, samen thuis, want deze geliefden zijn voor (…) Het hele nieuwsbericht

Expo door oma's en kleinkind

Woensdag 8 februari 2017
Beringen - Expo door oma's en kleinkindZoomTwee trotse oma’s, Mia Laenen en Gerda Clemens, stellen samen met hun achtjarige kleinzoon Oscar Cools tentoon in galerij Bel-Art. De beelden van Mia zijn geen anatomische of plastische weergave, ze tonen ons de weg die dient afgelegd te worden om te komen tot een boeiende abstractie. Gerda Clemens toont haar kunde met een overzicht van vroegere schilderijen, tekeningen en collages. Hun oogappel, Oscar tekent er ongedwongen op los. Hij doet dat met zoveel talent dat Panamerenko en (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Goossens overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Beringen - Henriette Goossens overledenIn Helchteren is gisteren de uit Koersel afkomstige Henriette Goossens overleden, de weduwe van Henri Custers. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Treske Pieters overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Beringen - Treske Pieters overledenVandaag is Treske Pieters overleden, de weduwe van René Swinnen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.

Mia Perceval overleden

Maandag 6 februari 2017
Beringen - Mia Perceval overledenGisteren is Mia Perceval overleden, de weduwe van Marcel Maris en van Alex Vandevoordt. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Zegening kinderen Tervant

Maandag 6 februari 2017
Beringen - Zegening kinderen TervantZoomIn de kerk van Tervant werden de kindjes gisteren tijdens een lichtmisviering gezegend. (Lambert Reynders)
Zegening kinderen TervantZegening kinderen Tervant
Zegening kinderen TervantZegening kinderen Tervant
Zoom

Kampmenu Scouts Beringen-Mijn

Maandag 6 februari 2017
Beringen - Kampmenu Scouts Beringen-MijnZoomDe eetdagen in Beringen zijn deze maanden haast niet te tellen. In de Kardijk hielden de Scouts van Beringen-Mijn hun jaarlijkse kampmenu-eetdag. En dat was smullen! (Lambert Reynders)
Kampmenu Scouts Beringen-Mijn
Zoom

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Een maatje meer!

Zondag 5 februari 2017
Vandaag gezien
Beringen - Een maatje meer!ZoomDeze limousine werd vandaag gespot aan de moskee in Beringen-Mijn voor het besnijdenisfeestje van de familie Yildirim uit Beringen.
Een maatje meer!Een maatje meer!
Zoom

Miners Beringen op Peanutstornooi

Zondag 5 februari 2017
Beringen - Miners Beringen op PeanutstornooiZoomDe jongste Beringse Miners hebben vandaag weer het beste van zichzelf gegeven op het peanutstornooi in Leopoldsburg. Sander, Alexander, Mirza, Yonathan, Daniël, Ella, Mano, Fiel, Rune en de jarige Lars deden het allemaal geweldig. Coaches Ferre, Siemen en Lieze zijn super trots op hen.
Miners Beringen op Peanutstornooi
Zoom

Germaine Reubens overleden

Zondag 5 februari 2017
Beringen - Germaine Reubens overledenGisteren is in WZC Sporenpark Germaine Reubens overleden, de weduwe van Jos Quackels. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!
Beringen - Vrouwencontactgroep in actie voor het goede doelZoomIn de bib van Beringen werden gisteren gadgets verkocht ten voordele van vzw Kinderkankerfonds door de lidverenigingen van de Beringse Vrouwencontactgroep. Vrijwilligers uit de verenigingen hebben de afgelopen maanden tal van gadgets geknutseld.


Lekker bikken bij Scouts Tervant

Zondag 5 februari 2017
Beringen - Lekker bikken bij Scouts TervantZoomZaal de Kring in Tervant liep gisteren weer goed vol voor de jaarlijkse bikkebikkebik van de Scouts van Tervant. Onze fotograaf zag dat het lekker was. Bekijk hier al de foto's van Patrick Knuyt.
Lekker bikken bij Scouts TervantLekker bikken bij Scouts Tervant
Zoom
Beringen - Gouden bruiloft voor Georgette en JefZoomTer gelegenheid van hun 50 jaar huwelijksjubileum werden Georgette Aerts en Jef Cortens gisteren op het stadhuis ontvangen. Georgette is 68 en Jef 69 en wonen in Beringen-Mijn. Jef was schilder maar heeft het grootste deel van zijn leven in de koolmijn gewerkt. Georgette was huisvrouw. Ze hadden twee zonen waarvan er ééntje jammer genoeg overleden is maar de andere zoon zorgde voor een kleindochtertje Eveline. Deze is werkelijk het zonnetje in huis. Proficiat! (Lambert Reynders)

Gouden bruiloft voor Georgette en JefGouden bruiloft voor Georgette en JefGouden bruiloft voor Georgette en Jef
Gouden bruiloft voor Georgette en JefGouden bruiloft voor Georgette en Jef
Zoom
Beringen - Sil zoekt voetbalsupporter van Racing GenkZoomWe plaatsen graag deze oproep van Sil die een vrijwilliger zoekt om mee naar Racing Genk te gaan. "Ik ben Sil en ik heb een lichamelijke beperking maar via mijn spraakcomputer kan ik heel goed communiceren. Ik ben op zoek naar iemand die met mij naar de thuiswedstrijden van Racing Genk wil gaan kijken. Ik ben in het bezit van een busje waarmee we de verplaatsing kunnen doen en als begeleider van mij mag je gratis mee en ik trakteer je daar op een drankje. Ben jij ook een grote fan van Racing Genk en wil je eens kennis met mij maken, dan kan je me bereiken op het nummer 011/295630 of via mail beukenveld[!]kla.stijn.be", laat Sil enthousiast weten.

In een zee van licht

Zaterdag 4 februari 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - In een zee van lichtZoomElke zaterdag presenteren wij u een foto van Lambert Reynders met een tekst van Edith Oeyen. Vandaag baden deze woorden in een zee van licht.

De lossing

Zaterdag 4 februari 2017
Uit de oude doos
Beringen - De lossingZoomAfgelopen week werden baggerwerken uitgevoerd in de kanaalkom van Tervant. Dat brengt ons bij deze oude foto van de 'lossing' zoals deze in de volksmond is gekend. Het was de plaats waar de kolen van de mijn werden gelost in boten en zo over heel de wereld werden verscheept.

Theo Berrevoets overleden

Vrijdag 3 februari 2017
Beringen - Theo Berrevoets overledenIn Koersel is vandaag Theo Berrevoets overleden, de echtgenoot van Josée Coenen. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Chris Lomme in Casino

Vrijdag 3 februari 2017
Beringen - Chris Lomme in CasinoZoom Drie vrouwen van drie verschillende generaties komen elkaar tegen op de luchthaven. Alle drie staan ze op een kantelpunt in hun leven. Of zijn het drie momenten uit het leven van één vrouw? De onbetwiste diva van het Vlaamse theater Chris Lomme speelt in ‘Het kraken van de maan’ naast Sophie Derijcke en jong talent Marlies Bosmans (zus van Evelien)!
Vrijdag 3 februari in Casino Beringen. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Repetities Buitings Volkstoneel

Vrijdag 3 februari 2017
Beringen - Repetities Buitings VolkstoneelZoomDe teksten zijn ingestudeerd en de eerste repetities zijn al gestart voor het Buitings Volkstoneel uit Paal. Zij brengen in april de klucht 'Joske ziet het zitten' van Luc Kerkhofs in een regie van Stefaan Vleugels. Kaarten zijn morgen te verkrijgen in OC De Buiting van 9u tot 16u. Telefonisch via 0476 60 25 06.

Aloïs Belmans overleden

Donderdag 2 februari 2017
Beringen - Aloïs Belmans overledenVandaag is Aloïs Belmans overleden, de echtgenoot van Gusta Vandezande. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jef Kenens overleden

Donderdag 2 februari 2017
Beringen - Jef Kenens overledenGisteren is Jef Kenens overleden. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

45.676 inwoners in Beringen

Donderdag 2 februari 2017
Beringen telde op 1 januari 2017 45.676 inwoners en dat zijn er 460 meer dan op nieuwjaarsdag 2016. Beringen is daarmee de grootste stijger in Limburg. Dat blijkt uit de cijfers van Binnenlandse Zaken.

André Coomans overleden

Donderdag 2 februari 2017
Beringen - André Coomans overledenGisteren is André Coomans overleden. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Maria Vogels overleden

Donderdag 2 februari 2017
Beringen - Maria Vogels overledenGisteren is Maria Vogels overleden, de echtgenote van Emiel Lefèbvre. Zij zou vandaag 85 jaar geworden zijn. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Wie wil zich inzetten voor de Beringse beestjes?ZoomNatuurpunt Beringen zet jaarlijks padden, kikkers en salamanders over in de Bosstraat. De padden moeten op deze plaats de weg oversteken naar hun voortplantingspoel. Het merendeel zou deze poel nooit bereiken zonder helpende handen van vrijwilligers. Tweemaal per dag in de periode maart/april worden de diertjes door hen overgezet. Meer weten? info[!]natuurpuntberingen.be of 0474 58 37 22 (Erna).

Paal op Stelten zoekt helpende handen

Donderdag 2 februari 2017
Beringen - Paal op Stelten zoekt helpende handenZoomPaal op Stelten is een festival dat in Beringen en ver daarbuiten naam en faam heeft verworven. Om zo'n festival te organiseren zijn er veel helpende handen nodig. Opbouwen, afbreken of tappen. Al vanaf het begin werkt het festival met verenigingen die zo een centje kunnen bijverdienen. Toerisme Beringen zoekt nu een aantal extra verenigingen om een handje te helpen.
Meer info via paalopstelten[!]beringen.be

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."

Nieuwe bvba: Novanitec

Woensdag 1 februari 2017
Bert Driessen uit Paal, Jozef Van Thielen uit Herentals en Sanne Van Beirendonck uit Vorselaar hebben de bvba Novanitec opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het doorlichten van dierenbedrijven, het opleiden van personen om met dieren om te gaan en ondersteunende activiteiten in de landbouw. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Wilbroek in Paal.

Jaak Put overleden

Woensdag 1 februari 2017
Beringen - Jaak Put overledenGisteren is Jaak Put overleden, de weduwnaar van Gabrielle Schaeken. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 7 februari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Nar Lemmens overleden

Woensdag 1 februari 2017
Beringen - Nar Lemmens overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Nar Lemmens overleden, de echtgenoot van Paula Beenaerts. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Donderdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

Wereldkankerdag in bib Beringen

Woensdag 1 februari 2017
Beringen - Wereldkankerdag in bib BeringenDe vrouwencontactgroep van Beringen verkoopt tijdens de wereldkankerdag ten voordele van het Kinderkankerfonds zelfgemaakte poppetjes, portemonneetjes, bloemen en kaarsen aan democratische prijzen in de bibliotheek van Beringen. Je bent zaterdag 4 februari welkom van 10 tot 12 uur.

Expo Road to nowhere

Woensdag 1 februari 2017
Beringen - Expo Road to nowhereZoomDit weekend opent in galerij Eleven11 de tentoonstelling Road to nowhere, een project van fotograaf Hans Put. Voor deze expo brengt Hans zwerfvuil in beeld dat hij verzamelde langs de Industrieweg in Beringen. Het resultaat is een tijdsbeeld van onze wegwerpmaatschappij anno 2017.
Vernissage: zaterdag 4 februari om 18u. Zondag open van 14u tot 18u.  Adres: Koerselsesteenweg 110, Beringen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen