Het overige nieuws

Beringen - Gratis soep in het klavertje KoerselZoomMmmmmmm, dat was smullen! Voor de kleuters en leerlingen van het 1ste tot het 3de leerjaar van 't Klavertje in Koersel was er gisteren gratis verse soep. (Jean Beerten)
Bekijk de smulfoto's op onze facebookpagina.

Louis Wouters overleden

Vrijdag 31 maart 2017
Beringen - Louis Wouters overledenVandaag is Louis Wouters overleden. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Jonny Maessen en Winfrieda Theys, beiden uit Beringen, hebben de vennootschap onder firma (VOF) Construct Consulting opgericht met zetel aan de Muizenheidestraat. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Euro Trad failliet verklaard

Vrijdag 31 maart 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Euro Trad uit Beverlo failliet verklaard. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Koolmijnlaan. Schuldeisers kunnen zich vanaf 1 april melden.

Werken aan dorpsplein in Paal

Vrijdag 31 maart 2017
Beringen - Werken aan dorpsplein in PaalZoomEr zijn mannen die werken en er zijn mannen die foto's maken van werkende mannen. Ralf Oehme bezorgde ons deze foto's van hard werkende mannen!
Werken aan dorpsplein in PaalWerken aan dorpsplein in PaalWerken aan dorpsplein in Paal
Werken aan dorpsplein in Paal
Zoom

Lijnenspel

Donderdag 30 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - LijnenspelZoomAan de Paalse Plas kon fotograaf Hans Put vanavond dit plaatje maken. Een voorsmaakje van zijn fotoboek dat morgenvroeg bij zonsopgang aan de Paalse Plas wordt voorgesteld aan de pers.

Levensgenieter

Donderdag 30 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - LevensgenieterZoomHet was vandaag heel mooi terrasjesweer. De horecazaken deden al gouden zaken. Maar je kan ook rustig thuis genieten op je balkon zoals levensgenieter Gust Ischen vandaag deed.

Paasfeest bij SBS Koersel

Donderdag 30 maart 2017
Beringen - Paasfeest bij SBS KoerselZoomIn de Beringse scholen wordt de laatste dagen naar Pasen toe gewerkt. En dat was vandaag ook het geval in SBS Koersel.
Bekijk hier het fotoverslag van Jean Beerten.
Beringen - Paaszoektocht Het Mozaïek Beringen-MijnZoomVoor de kinderen van Het Mozaïek was het vandaag een heel spannende dag. Ze mochten in het bos achter de school op zoek naar de Paashaas.
Bekijk hier het fotoverslag van Lambert Reynders.

Eerste namen Paal op Stelten

Donderdag 30 maart 2017
Showbizz
Beringen - Eerste namen Paal op SteltenZoomKijk jij ook al uit naar de zomerfestivals? Paal op Stelten heeft alvast de eerste namen gedropt. Het is voor de fans van The Magical Flying Thunderbirds een opsteker om het reünieconcert van deze coverband nog eens te zien in Paal. Verder nog op zondag op het podium: Ghost Rockers. Zaterdag gaan Sem Thomasson en Nico Morano knallen op het hoofdpodium.
Het festival gaat dit jaar door op 4, 5 en 6 augustus.

Graffiti op Avonturenberg

Woensdag 29 maart 2017
Beringen - Graffiti op AvonturenbergZoomDeze ochtend werd er op de top van de Avonturenberg graffiti opgemerkt. De grote cirkel werd op verschillende plaatsen beklad met witte verf.

Nieuwe bvba: Quality Home

Woensdag 29 maart 2017
Kevin Beyens uit Beringen heeft de bvba Quality Home opgericht met zetel aan de Eikenstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de montage van hangars, loodsen en silo's; het slopen van gebouwen, het uitvoeren van voegwerken én het aanbrengen van chape en isolatiemateriaal.

Paal in bloei

Woensdag 29 maart 2017
Beringen - Paal in bloeiZoomRalf Oehme uit Paal geniet op dit moment van de mooie bloesems en maakte deze mooie reeks foto's in Paal.
Paal in bloeiPaal in bloeiPaal in bloeiPaal in bloeiPaal in bloei
Paal in bloeiPaal in bloeiPaal in bloei
Zoom

José Timmermans overleden

Woensdag 29 maart 2017
Beringen - José Timmermans overledenZondag is de uit Koersel afkomstige José Timmermans overleden, de weduwe van Jaak Poelmans. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Berkenbos.

Met de groeten uit... Hasselt

Dinsdag 28 maart 2017
Beringen - Met de groeten uit... HasseltZoomAls u nog nooit de Japanse tuin in Hasselt bezocht hebt, dan is het nu hét moment, signaleert Marcella Stappers. "De kerselaren en magnolia's bloeien. En wat een pracht!" (Foto Marcella Stappers)

Code geel in Limburgse bossen

Dinsdag 28 maart 2017
Het warme lenteweer in Limburg zorgt voor een verhoogd risico op bosbranden, meldt TVL. Op dit moment geldt er code geel in de Limburgse bossen. Dat bekent dat de vegetatie droger wordt en dat er een verhoogde waakzaamheid is.

Lambert Theunis overleden

Dinsdag 28 maart 2017
Beringen - Lambert Theunis overledenVandaag is Lambert Theunis overleden, de echtgenoot van Jet Geens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Vastenactie in Het Mozaïek

Dinsdag 28 maart 2017
Beringen - Vastenactie in Het MozaïekZoom

In de aanloop naar Pasen wordt er deze week een vastenactie georganiseerd in school het Mozaïek te Beringen-Mijn. Vandaag hielden de kleuters een tentoonstelling van hun eigen knutselwerkjes. Deze konden door de ouders gekocht worden voor het goede doel. Donderdagvoormiddag is er nog een paaszoektocht en vrijdag om 15u15 zingen ze de vakantie in samen met hun ouders met bekende kleuterliedjes. Dit alles ten voordeel van de actie DO WELL. (Lambert Reynders)

Vastenactie in Het MozaïekVastenactie in Het MozaïekVastenactie in Het Mozaïek
Vastenactie in Het MozaïekVastenactie in Het MozaïekVastenactie in Het Mozaïek
Zoom
Beringen - Spaghettidag Ocura Beringen-MijnZoomVrijdag 24 maart vond de jaarlijkse spaghettidag plaats in wzc Ocura te Beringen-Mijn. Een 500- tal personen kwamen er -na een gratis aangeboden aperitiefje- een heerlijke huisbreide spaghetti eten. Als nagerecht kon men nog een tartufo of tiramisu nuttigen. "De opbrengst van deze spaghettidag gaat integraal naar onze bewoners. Zo kunnen we uitstappen en activiteiten organiseren of knutselmateriaal aankopen", vertelt Benny Vints
Spaghettidag Ocura Beringen-MijnSpaghettidag Ocura Beringen-MijnSpaghettidag Ocura Beringen-Mijn
Spaghettidag Ocura Beringen-MijnSpaghettidag Ocura Beringen-Mijn
Zoom

Niet meer roken in de wachtrij

Dinsdag 28 maart 2017
Grensgevallen
Vanaf zaterdag mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij bij attracties van de Efteling. De Club van Elf, een samenwerkingsverband van de 21 grootste pretparken en dierentuinen van Nederland, heeft dit besloten. De reden voor het rookverbod heeft volgens een woordvoerster te maken met het 'unieke karakter' van de rijen. "Je kunt niet even uit de rij stappen als je ergens last van hebt", legt ze uit. "Daarom hebben we nu het besluit genomen."

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Dinsdag 28 maart 2017
Beringen - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomLeo Swinnen en Dirk Van Bun stelden een nieuwe fietsgids samen voor Noord- en Midden-Limburg en presenteerden die gisteren officieel aan de pers. Leo Swinnen: "Mijn vrouw en ik zijn fervente fietsers, maar dikwijls waren we teleurgesteld dat we nergens iets konden drinken. Ofwel vonden we niets op onze weg, ofwel was de zaak gesloten. Vandaar het idee voor een fietsgids met leuke tussenstops. We stippelden 21 prachtige fietstochten uit met telkens een vier à vijf stopplaatsen." Dankzij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Zoom

Nieuwe bvba: WVild

Dinsdag 28 maart 2017
Marc Wouters uit Koersel heeft de bvba WVild opgericht met zetel aan de Bosstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van beheer, management, strategie en marketing én de aankoop, de verkoop of de verkaveling van gronden.

Opendeur De Beerring

Dinsdag 28 maart 2017
Beringen - Opendeur De BeerringZoomAfgelopen weekend organiseerde basisschool De Beerring een opendeurdag op de nieuwe scholencampus. Directeur Geert Wouters ontving de bezoekers samen met personeel en een animatieteam. Op 22 april is er een opendeurdag voor de gehele campus. (foto's Lambert Reynders)
Opendeur De BeerringOpendeur De Beerring
Opendeur De BeerringOpendeur De Beerring
Zoom

Jean Thoelen overleden

Dinsdag 28 maart 2017
Beringen - Jean Thoelen overledenOp 23 maart overleed de uit Koersel afkomstige Jean Thoelen, de echtgenoot van Jenny Timmers. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Remans in Genk. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Zonsondergang Beringen

Maandag 27 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang BeringenZoomDe lentezon zorgt weer voor mooie zonsondergangen. Gust Ischen kon in Beringen dit mooie plaatje maken.

Zonsondergang Koersel

Maandag 27 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zonsondergang KoerselZoomEn ook Marcel Gybels kon vanavond een mooie zonsondergang vastleggen.

Jongste Miners Beringen

Maandag 27 maart 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Jongste Miners BeringenZoomDe jongste Miners namen zondag deel aan het Peanutstornooi van Orly Hasselt. Met 16 spelers en een hele hoop supporters ging het richting Alverberg. De Miners speelden er zes wedstrijdjes van telkens acht minuten. We hebben weer heel wat knappe moves gezien. De coachen waren zeer tevreden.
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.
Steve Houben uit Beringen en Rudi Ickmans uit Heusden-Zolder hebben de vennootschap onder firma (VOF) Schrijnwerkerij Houben opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Piepeleerstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een schrijnwerkerij, het plaatsen van afsluitingen en het uitvoeren van pleisterwerken.

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomWat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.

Nieuwe vennootschap: ADK

Zondag 26 maart 2017
Dirk De Koninck en Kim Vander Heyden hebben de vennootschap onder firma (VOF) ADK opgericht met zetel in Maasheide in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer beheer van onroerend goed, consultancy, bedrijfsbegeleiding, team-building sessies en organisatie van evenementen.

Nieuwe vennootschap: Gredico

Zaterdag 25 maart 2017
Diedrik Jordens uit Heusden-Zolder, Greg Jordens uit Oostende en Carlo Jordens uit Beringen hebben de vennootschap onder firma (VOF) Gredico opgericht met zetel aan de Kerstmisstraat in Beringen. Doel van de vennootschap: het beheren van onroerende goederen; het huren, verhuren en onderverhuren van gebouwen, plaatsen, ruimten en goederen.

Het kriebelt bij Tuinhier Koersel

Zaterdag 25 maart 2017
Beringen - Het kriebelt bij Tuinhier KoerselZoomHet zonnetje schijnt en dat is perfect weer om in de tuin te werken. Deze mannen van Tuinhier Koersel kwamen vandaag goede potgrond ophalen. Een groep vrijwilligers (de schepploeg) helpt elk jaar bij het vullen van de zakken zodat ze een goede kwaliteit tegen een lage prijs kunnen leveren. (Patrick Cosemans)

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Beringen - Straks niet vergeten...ZoomKomende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Nieuwe bvba: Praktiko

Zaterdag 25 maart 2017
Michiel Reynders uit Paal heeft de bvba Praktiko opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 30.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie, fysiotherapie, osteopathie én sportrevalidatie en sportbegeleiding.

Een beetje zon doet wonderen

Zaterdag 25 maart 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Een beetje zon doet wonderenZoomVandaag een positieve noot van Edith Oeyen.

Sint-Annakliniek Koersel

Zaterdag 25 maart 2017
Uit de oude doos
Beringen - Sint-Annakliniek KoerselZoomDe oproep van Citévolk Spreekt om foto's te bezorgen van de voormalige Sint-Annakliniek in Koersel leverde al een paar prachtige foto's op. Deze zullen op zondag 23 april, Erfgoeddag, te zien zijn in woonzorgcentrum Ocura. Foto's van de infirmerie op de mijn, de St-Anna kliniek of het latere RVT zijn nog altijd welkom op swa[!]hemelaers.be. Of je kunt foto's laten inscannen op vrijdagmiddag tussen 14u en 16u in het Melkhuisje in Beringen-Mijn.

Steenweg op Coursel

Zaterdag 25 maart 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Steenweg op CourselZoomDeze week starten we met een nieuwe rubriek. Elke zaterdag presenteert Gust Ischen een oude foto of postkaart in combinatie met een foto van nu. Vandaag de Koerselsteenweg, vroeger Steenweg op Coursel.

Maria Smolders overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Beringen - Maria Smolders overledenIn Paal overleed maandag Maria Smolders, de weduwe van Albert Mertens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo.
Tribunaliteiten
Beringen - Met vuile handen naar de rechtbankEen leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de lente (2)

Vrijdag 24 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente (2)ZoomMet de lente in het land, zijn de bijtjes ook weer van de partij op de eerste bloesems. Marcel Gybels maakte deze mooie close-up.

Nieuwe bvba: M2ICT

Vrijdag 24 maart 2017
Patrick Meykens en Andy Moons, beiden uit Beringen, hebben de bvba  M2ICT opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie en computer-consultancy activiteiten.

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.
Beringen - Gratis frietjes voor Okra KoerselZoomFrietwagen Kip trakteerde gisteren Okra Koersel op een gratis frietje. En dat smaakt natuurlijk altijd. Na de wekelijkse kaart- en kiennamiddag stond frietwagen Kip klaar aan de polyvalente zaal van de Cor. Al de 80 kaarters en kieners mochten gratis een friet met sauzen naar keus en een frikadel gaan halen. Natuurlijk vonden ze dat allen een heel fijne gebaar en werd Kip uitvoerig bedankt. (Jean Beerten)
Gratis frietjes voor Okra KoerselGratis frietjes voor Okra Koersel
Gratis frietjes voor Okra KoerselGratis frietjes voor Okra Koersel
Zoom

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingenGisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht

Joske Houben overleden

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Joske Houben overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Joske Houben overleden, de echtgenoot van Rosa Lemmens. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Fikse straf voor wiettelers

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Fikse straf voor wiettelersEen man uit Houthalen en twee mannen uit Heusden-Zolder zijn vandaag veroordeeld voor het telen van wiet in Paal en Houthalen. De man uit Houthalen kwam er met 12 maanden cel met uitstel vanaf. De twee anderen werden met 24 maanden cel waarvan de helft met uitstel bedacht. De drie kregen ook een boete van 6.000 euro waarvan de helft met uitstel. (PG)

Stripconcert met Jan en Kim

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Stripconcert met Jan en KimZoomJan De Smet en Kim Duchateau schitteren in een ‘stripconcert’ waarin brieven en post de hoofdrol spelen! Een grappige, interactieve en muzikale voorstelling voor iedereen die kan schrijven, en bij uitstek voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Zondag 26 maart om 11 uur in Casino Beringen.
Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Nieuw boek voor Marnix Peeters

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Nieuw boek voor Marnix PeetersZoomDe uit Beverlo afkomstige schrijver Marnix Peeters heeft een nieuw boek op de markt. En dat heeft allemaal te maken met zijn vrouw.
Achter elke sterke man staat een sterke vrouw. In het geval van Marnix Peeters heet zij Jana. Zij blijkt niet alleen een beeldige muze te zijn, maar ook een lucide denker. De zaken die Marnix als schrijver opmerkt, houdt zij tegen het licht. Marnix komt met een idee, zij tot conclusies. In 'Zei mijn vrouw' bundelt Marnix Peeters de gesprekken die hij voert met zijn vrouw.

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Absurde humor met Tine en Karlijn

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Absurde humor met Tine en KarlijnZoom Geflankeerd door niemand minder dan Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert geven Tine Embrechts en Karlijn Sileghem het beste van zichzelf, in een onnavolgbare mix van comedy en muziek. Hun onderwerpen? Rottende relaties, stuitende stemmingswisselingen, totale trendverslaving en nog zoveel meer.
Vrijdag 24 maart om 20.15 uur in Casino Beringen. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Anna Janssens overleden

Donderdag 23 maart 2017
Beringen - Anna Janssens overledenDinsdag is de uit Beringen afkomstige Anna Janssens overleden, de weduwe van Albert Schoefs. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de kapel van het WZC Sint-Jozef in Munsterbilzen. De teraardebestelling vindt plaats op de begraafplaats van Kleine Spouwen.
Vandaag gezien
Beringen - Groendienst brengt lente in de stadZoomHet zijn drukke tijden voor de Beringse groendienst. Parken en perkjes krijgen frisse lentebloemen aangeplant. Op andere plaatsen ontwaken de gezaaide bollen of zaden. (Gust Ischen)

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.
Beringen - 1 minuut stilte voor slachtoffers aanslagenZoomDe kinderen van basisschool De Beerring hielden deze ochtend 1 minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, vandaag één jaar geleden.

De eerste bloesems

Woensdag 22 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - De eerste bloesemsZoomDe eerste bloesems staat al in volle glorie te bloeien. Met de lentezon van vandaag staan ze extra mooi te pronken voor onze fotograaf.
Beringen - Creatieve dames zoeken creatieve vrijwilligerZoomDit zijn Petra, Ellen, Marie-Thérèse en Helga. Ze zijn heel graag creatief bezig met bloemschikken, knutselen, met klei of schilderen. Ben jij iemand die dit ook heel graag doet en deze hobby wil delen met deze dames, dan ben jij diegene die ze zoeken. Deze dames verblijven in het zorgcentrum Beukenveld in Paal. Heb je zin om met hen kennis te maken? Aarzel dan niet om hen te contacteren via beukenveld[!]kla.stijn.be of 011/29 56 30

Herdenking 22 maart 2016

Woensdag 22 maart 2017
Beringen - Herdenking 22 maart 2016ZoomVandaag is het exact één jaar geleden dat België werd opgeschrikt door een bloedige terreuraanslag. Muzikant Fred Klee uit Paal schreef die avond dit liedje. Luister nog eens naar het mooie 'Twenty to three'. 
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Vandaag organiseert Davidsfonds Koersel weer de jaarlijkse Nacht van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema muziek 'VEUL NOTEN OP ZENNE ZANK'. Het wordt weer een gezellige dialectavond rond de rijke geschiedenis van muziek in Koersel. Iedereen die met muziek te maken heeft gehad of dit wil beleven is vanavond om 19u welkom in zaal 'Onder ons', achter de kerk. Inkom is €6 en voor DF-leden 4€.

Ontmoeting met zeemeerminnen

Dinsdag 21 maart 2017
Beringen - Ontmoeting met zeemeerminnenZoomGisterenavond konden kinderen kennismaken met de zeemeerminnen van duikcentrum TODI. En dat is uiteraard een leuke belevenis. (Patrick Cosemans)
Ontmoeting met zeemeerminnenOntmoeting met zeemeerminnen
Ontmoeting met zeemeerminnenOntmoeting met zeemeerminnen
Zoom
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

De toekomst van retail

Maandag 20 maart 2017
Beringen - De toekomst van retailZoomBij Berghoff Belgium in Paal kwam gisteren professor Katelijn Quartier van de Uhasselt spreken over de toekomst van de retail. Ze werd er ontvangen door gastvrouw Hilde Rutten (foto links) tijdens de opendeurdagen voor professionals van Berghoff Belgium. De gasten kregen niet alleen een boeiende lezing maar konden ook proeven van allerlei lekkere producten. (foto's Patrick Cosemans)
De toekomst van retailDe toekomst van retail
Zoom

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Beringen - Zaterdagnacht gaat zomeruur inIn de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Nacht van de geschiedenis

Maandag 20 maart 2017
Beringen - Nacht van de geschiedenisZoomMorgen organiseert het Davidsfonds weer de jaarlijkse Nacht van de geschiedenis. In Paal organiseert de lokale afdeling een avond rond het orgel in de kerk.
"De geschiedenis van het orgel in de kerk Sint-Jan de Doper  wordt verteld afwisselend met orgelmuziek gebracht door onze orgelist Martin Ribus", vertelt Julien Huygens van Davidsfonds Paal.
Iedereen is welkom om 20u in de kerk van Paal.

De Tovertafel van Corsala

Maandag 20 maart 2017
Beringen - De Tovertafel van CorsalaZoomGisteren bezocht minister Vandeurzen Woonzorgcentrum Corsala. De Tovertafel trok zijn bijzondere aandacht. Bekijk hier het filmpje.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Beringen - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDe nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Beringen - Wie won de DVD?ZoomHet is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!
Beringen - Dag van de Zorg in Dienstencentrum de KlitsbergZoomDeze mensen staan vandaag klaar om de bezoekers van Dienstencentrum De Klitsberg in Paal te ontvangen in het kader van de Dag van de Zorg. Je kunt er een rondleiding volgen en verschillende bewoners zetten hun huisje of flat open. Zo ook Mady en Swake, een koppel zestigers dat koos voor een serviceflat in Paal (foto onder). Ze ontvangen je vandaag hartelijk. Ook Corsala in Koersel doet vandaag mee aan de nationale Dag van de Zorg.
Dag van de Zorg in Dienstencentrum de KlitsbergDag van de Zorg in Dienstencentrum de Klitsberg
Zoom

Zwerfvuil blijft een pest

Zondag 19 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - Zwerfvuil blijft een pestZoomDe jaarlijkse grote lenteschoonmaak waarbij verenigingen en groepen de baan op gaan om zwerfvuil te verzamelen maakt nogmaals duidelijk dat zwerfvuil een echte pest blijft. Dit hoopje werd gevonden in de Steenstortstraat. Het is niet omdat in de straatnaam het woordje stort zit, dat je daar zomaar alles mag achterlaten!

Poëzie en kunst

Zondag 19 maart 2017
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het Casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen samen met de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Marcel Stevens overleden

Zaterdag 18 maart 2017
Beringen - Marcel Stevens overledenGisteren is Marcel Stevens overleden, de echtgenoot van Gusta Cuypers. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

Een herinnering aan grootmoeder

Zaterdag 18 maart 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Een herinnering aan grootmoederZoomDeze week mijmert Edith in de reeks Gekleurde Woorden over haar grootmoeder.

Transportband naar de terril

Zaterdag 18 maart 2017
Uit de oude doos
Beringen - Transportband naar de terrilZoomDe transportbanden naar en op de terril vormden de inspiratie voor een nieuw baken bovenop de terril. Dat werd deze week bekend gemaakt. Zo komt de terril letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers te staan.
Transportband naar de terrilTransportband naar de terril
Zoom

Poëzie en kunst

Zaterdag 18 maart 2017
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het Casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen samen met de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Beringen - Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgehevenZoomMinister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
Beringen - De toegevoegde waarde van landbouwZoom"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)

Betty Bossaert overleden

Vrijdag 17 maart 2017
Beringen - Betty Bossaert overledenVandaag is Betty Bossaert overleden, de echtgenote van Louis Dielkens. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in Beringen-Mijn.

40 jaar ziekenzorg in Beverlo

Vrijdag 17 maart 2017
Beringen - 40 jaar ziekenzorg in BeverloZoom Samana Beverlo (voorheen Ziekenzorg Beverlo) vierde deze week hun 40-jarig bestaan. Na een welkomstwoord van voorzitster Bertha, bracht Jos Roofthooft uit Bilzen een namiddag waarvan iedere aanwezige genoot met volle teugen. Jos is een entertainer eerste klasse, hij zingt, is cabaretier, presentator, moppentapper, die meteen het publiek naar zijn hand kan zetten. Na meer dan twee uur lachen en zingen, werd de innerlijke mens gevoed. Het bestuur zorgde voor lekkere boterhammen, met koffie en als toemaatje nog een stuk taart. De oudste aanwezige, Nathalie werd in de bloemekes gezet met haar bijna 98 lentes. Bij het naar buitengaan kregen de aanwezigen nog een paasgeschenk.
40 jaar ziekenzorg in Beverlo40 jaar ziekenzorg in Beverlo40 jaar ziekenzorg in Beverlo
Zoom
Beringen - Laatste repetitie toneelgroep 't FonteintjeZoomGisterenavond was de laatste repetitie van het blijspel “Wie zonder zonden is… “ onder regie van Raymond Nulens. De 5 voorstellingen op zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 maart zijn al goed uitverkocht. Voor de laatste tickets moet je dus niet te lang meer wachten als je nog van dit prachtig blijspel wil genieten. Al de voorstellingen worden gegeven in zaal Onder Ons in Koersel en beginnen telkens om 20.00 uur. Je kan nog reserveren bij Gert en Jef Frederix: 011/435213 of 011/428831. (Jean Beerten)

Poëzie en kunst

Vrijdag 17 maart 2017
Uit de oude doos
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het Casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen samen met de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Markant stelt orde op zaken

Donderdag 16 maart 2017
Beringen - Markant stelt orde op zakenZoomMarkant Beringen organiseerde woensdag een leuke avondactiviteit: Orde op zaken! "We gingen aan de slag met professionele opruimcoach Leen Mercelis, zij helpt zowel particulieren als ondernemers die worstelen met chaos. Door orde te scheppen in je huis, door agenda en papierwerk goed te organiseren krijg je rust in je hoofd en hart. Opruimcoach Leen hielp ons om dingen los te laten en overgebleven spullen te ordenen, weer overzicht te krijgen in de papierberg en zo weer grip te krijgen op onze tijd. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - 416 euro voor project in Burkina FasoZoomAfgelopen woensdag werd in Beringen een 'koffiestop' met tombola georganiseerd ten voordele van Broederlijk Delen.  En dat bracht 461.94 euro in het laatje (Lambert Reynders - foto Els Geukens)

Julia Bosmans overleden

Donderdag 16 maart 2017
Beringen - Julia Bosmans overledenVandaag is Julia Bosmans overleden, de weduwe van Jef Vrachten. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).
 

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Beringen - Geslaagde Clean House-actieVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

Stanske Poelmans overleden

Donderdag 16 maart 2017
Beringen - Stanske Poelmans overledenVandaag is Stanske Poelmans overleden, de weduwe van Gerard Caerts. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.
Beringen - Thuismatch voor comedian Erhan DemirciZoom Erhan Demirci werd geboren in Beringen, groeide op in Ham en trok dan naar Brussel. In zijn eerste avondshow ‘Komt goed!’ heeft hij het niet alleen over Brussel, maar ook over Limburg en Turkije. “We zijn weer een topcomedian rijker,” aldus De Standaard in een viersterrenrecensie.
Vrijdag 17 maart om 20.15 uur speelt Erhan een thuismatch in Casino Beringen! Laatste tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!

Poëzie en kunst

Donderdag 16 maart 2017
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het Casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen samen met de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Daar is de lente!

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lente!ZoomDe lente: wie het een dezer dagen nog niet gevoeld heeft zal het morgen zeker merken. Kijk eens goed rond in de natuur en geef uw ogen de kost. (Gust Ischen)

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)

Jeanne Clauw overleden

Woensdag 15 maart 2017
Beringen - Jeanne Clauw overledenGisteren is Jeanne Clauw overleden, de weduwe van Jef Colling. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Fons Vanroy overleden

Woensdag 15 maart 2017
Beringen - Fons Vanroy overledenZondag is de uit Paal afkomstige Fons Vanroy overleden, de echtgenoot van Mia Swinnen. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Meerhout-Gestel.

Gabriëlle Maes overleden

Woensdag 15 maart 2017
Beringen - Gabriëlle Maes overledenMaandag is de uit Stal-Koersel afkomstige Gabriëlle Maes overleden, de weduwe van Martin Plessers. Zij was 92 jaar en wordt vrijdag begraven, na de afscheidsplechtigheid (14 uur) in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Poëzie en kunst

Woensdag 15 maart 2017
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het Casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen samen met de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Gusta Verwimp overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Beringen - Gusta Verwimp overledenGisteren is Gusta Verwimp overleden, de weduwe van François Theunkens. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Affiche Putrock compleet

Dinsdag 14 maart 2017
Showbizz
Beringen - Affiche Putrock compleetZoomPutrock heeft deze avond de laatste 12 namen voor de affiche van 2017 bekendgemaakt, waaronder alle DJ's van het Monkeyland events-podium op vrijdag 5 mei: Goldfox die een thuismatch mag spelen. Verder nog Bollen & Fichtner, DJ Neon, Iris Menza, Linear Straight, VISION MACHINE en Many Moore & Laforge.
Op zaterdag werden nog toegevoegd: Sem Phi, Petty Thug, Digital Noise en NiGa.
Tickets voor vrijdag kosten 6EUR, Voor zaterdag betaal je 17EUR en mag je GRATIS binnen op vrijdag
Alle info op www.putrock.be
Roeland Timmers en Eveline Billen hebben de vennootschap onder firma (VOF) Pups & Play opgericht met zetel aan de Dopheidestraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een opleidingscentrum voor dieren en eigenaars van dieren, het fokken van dieren en het uitbouwen van een community van dierenliefhebbers.

Romain Meuws overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Beringen - Romain Meuws overledenGisteren is Romain Meuws overleden, de echtgenoot van Jose Schoofs. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Fun met The Funclub

Dinsdag 14 maart 2017
Beringen - Fun met The FunclubZoomCarnavalsvereniging The Funclub uit Tervant heeft er al een heel druk seizoen opzitten. Afgelopen weekend liepen de dames mee aan de stoet in Leopoldsburg. Met het lentezonnetje was het zo een heel aangename dag voor de leden. (Foto's Patrick Knuyt)
Fun met The FunclubFun met The Funclub
Fun met The FunclubFun met The Funclub
Zoom

Yetty Stevens overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Beringen - Yetty Stevens overledenZaterdag is de uit Koersel afkomstige Yetty Stevens overleden. Zij was 88 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Poëzie en kunst

Dinsdag 14 maart 2017
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen samen met de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Hoera! Even een blauwtje lopen

Maandag 13 maart 2017
Beringen - Hoera! Even een blauwtje lopenZoomWie dezer dagen de heidegebieden in Limburg en Antwerpen bezoekt, heeft een grote kans om getrakteerd te worden op een uniek schouwspel: blauwe kikkers. Mannelijke Heikikkers kleuren namelijk blauw (foto) om een vrouwtje te strikken. Lang duurt dat niet: na enkele dagen is de koppeltijd voorbij en nemen mannetjes weer hun bruine kleur aan. Lees meer bij Natuurpunt (Foto Peter Engelen)

Wies Deferme overleden

Maandag 13 maart 2017
Beringen - Wies Deferme overledenVandaag is Wies Deferme overleden, de echtgenote van Ivo Meukens. Zij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Robert Bex overleden

Maandag 13 maart 2017
Beringen - Robert Bex overledenZaterdag is Robert Bex overleden, de echtgenoot van Annie Deswarte. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Praatcafé dementie

Maandag 13 maart 2017
Morgen kunnen mantelzorgers naar een basisvorming dementie met Nele Schillebeeks. Zij is een referentiepersoon dementie en werkt sinds 1997 met personen met dementie. Na 20 jaar wil ze haar kennis delen en iedereen die ermee geconfronteerd wordt een stukje op weg helpen.
De avond vindt plaats morgen/ dinsdag bij De Eerste Lijn, Koolmijnlaan 86. Start om 19u. Inkom gratis. Inschrijven kan via dienstencentrum[!]beringen.be.

Poëzie en kunst

Maandag 13 maart 2017
Beringen - Poëzie en kunstZoomTot en met zondag 19 maart kan je in het Casino nog gaan kijken naar de boeiende expo 'Poëzie en kunst' waarbij de Beringse basisscholen en de Academie voor Beeldende Kunsten de handen in elkaar sloegen voor deze kleurrijke expo. Wij presenteren deze week elke dag een tekening met gedicht uit het programmaboekje.

Jules Vandevoort overleden

Maandag 13 maart 2017
Beringen - Jules Vandevoort overledenZaterdag is Jules Vandevoort overleden, de echtgenoot van Maria Masset. Hij was 84 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 12 maart 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHeerlijke dag vandaag hé, met die lentelucht en al die goedgezinde mensen buiten. Stijn Lodewijks maakte er een cartoon over. En als u het plezierigste tekstje levert voor het lege tekstballonnetje, kunt u deze week een boek of een dvd winnen! Mail uw tekstje - en uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 12 maart 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Wyll Verdonk met bovenstaand tekstje. Het was klaarblijkelijk een moeilijke opgave, deze keer. Het aantal inzendingen in de aard van "Maar mijn broodje is gebakken" was niet te tellen. Ook "Nu maar wat vakantie nemen" scoorde goed. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

De lente is in zicht

Zaterdag 11 maart 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - De lente is in zichtZoomDe nakende lente is de inspiratie deze week voor de gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Pol Vandebergh in de vakschool

Zaterdag 11 maart 2017
Uit de oude doos
Beringen - Pol Vandebergh in de vakschoolZoom
Nu de leerlingen van het centrum uit Beringen vertrokken zijn naar de nieuwe scholencampus op Bogaersveld, werden afgelopen week veel oude herinneringen opgehaald aan het college, de meisjesschool of de vakschool van vroeger.
We kregen deze mooie foto van Margriet Carmans van haar echtgenoot Pol Vandebergh op 14-15 jarige leeftijd in de klas houtbewerking van de vakschool ergens rond 1945.
Heb jij ook nog zo'n mooie foto? Beringen[!]internetgazet.be
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Lazo Elastische Voegwerken uit Paal failliet verklaard. De firma werd op 29 december 2000 opgericht.
Beringen - Topmusical ‘Dissus’ eenmalig te zienZoomEnkele jaren geleden bracht de Nederlandse theatergroep Kwatta de familievoorstelling ‘Dissus, verdwaal mee in de Odyssee’. ‘Dissus’ won verschillende prestigieuze prijzen in Nederland, zoals de Zilveren Krekel 2015. En nu komt de succesvolle musical terug! Op zondag 12 maart speelt de musical in Casino Beringen en het is de enige show in België! Hoofdpersonage Dissus is niet meer of minder dan een hedendaage Odysseus. Hij ontmoet vrienden en vijanden, stoere en bange helden, en beleeft grote avonturen. De voorstelling is bijna volledig op rijm gezet en de meeste stukken worden zelfs gezongen. Homerus in een modern en muzikaal jasje dus! Een aanrader voor iedereen vanaf 6 jaar.
Tickets via CC Beringen: www.ccberingen.be

Sluikstorter geflitst

Vrijdag 10 maart 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Sluikstorter geflitst‘In Beverly Hills gooien ze het afval niet weg’, zei Woody Allen. ‘Ze maken er tv-shows van.’ Wordt er in Beverly Hills niet gesluikstort, in België wel. Het is bij wet verboden en er staan gevangenisstraffen op van één maand tot vijf jaar en geldboetes van 100 tot 500.000 euro.
Zo stond voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verleden jaar een man terecht die aan de Waldamkaai in Gent drie vuilniszakken uit zijn Mercedes haalde en achterliet. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Boek: 50 jaar bisdom Hasselt

Vrijdag 10 maart 2017
Het bisdom Hasselt viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt een bijzonder boek. Daarin gidst prof. Mathijs Lamberights (KU Leuven) de lezer door het rijke verleden van het bisdom. In negen hoofdstukken biedt hij een inkijk in de wijze waarop de Kerk in Limburg evolueerde van de eerste bekende Belgische bisschop Servatius uit de vierde eeuw tot de uitdagingen van onder meer secularisatie en schaalvergroting in de eigen rijd. Het boek verschijnt op 31 mei. De intekenprijs (tot 26 mei) bedraagt 18 in plaats van 22,50 euro. Het boek is verkrijgbaar in het PIC, Tulpinstraat, 75 Hasselt of bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen.
Beringen - Bengeltjes hopen op vakantiekaartjesZoomKinderopvang De Bengeltjes uit Stal organiseert een project rond werelddelen en cultuur. Daarom zouden zij het leuk vinden als jullie een kaartje zouden sturen vanuit jullie vakantieland. Versturen mag naar: Bengeltjes Stal, Rolweg 11, 3582 Beringen

Hoeveel is je schat waard?

Donderdag 9 maart 2017
Op zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een expertisedag. Dan kan je daar tussen 10.30u en 17u door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten. Het museum doet hiervoor een beroep op ARGVS, een vereniging van kunstexperts. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de waardebepaling van kunst en antiek.
ARGVS vaardigt 5 experts af, gespecialiseerd in zilverwerk, antieke juwelen, postzegels, beeldende kunst uit de 19de en 20ste (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onderzoekers van de Universiteit van Westelijk Ontario maten de hersengolven van patiënten voor en na het uitzetten van de beademing. Klinisch dood, omdat het hart niet meer werkte, bleken de hersenen van de overledenen nog minutenlang delta-golven te produceren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het moment van overlijden precies te bepalen is. Dat is belangrijk voor orgaandonatie. (Bron: ii.nl)

Actie 'Gordel en kinderzitjes'

Donderdag 9 maart 2017
Om iedereen aan te zetten om de gordel altijd en overal te dragen - ook achteraan - zal er tijdens de provinciale thema-actie 'Gordel en kinderzitjes' extra aandacht besteed worden aan bestuurders die al dan niet een gordel dragen of die geen geschikt kinderbeveiligingssysteem gebruiken. Deze thema-actie van de politie en de provincie loopt tot 27 maart.

Internationale Vrouwendag

Donderdag 9 maart 2017
Beringen - Internationale VrouwendagZoom"Met meer dan 300 Limburgse vrouwen aan het hoofd van een landbouwbedrijf staan vrouwen stevig hun mannetje in de landbouwsector", liet gedeputeerde voor landbouw Inge Moors gisteren weten op de Internationale Vrouwendag. En Nele Quick van Blueberry Fields in Koersel postte trots deze foto op Facebook.

Opening Expose Store

Donderdag 9 maart 2017
Beringen - Opening Expose StoreZoomAan de Kampweg 85 in Koersel opende Patricia Suekens zopas haar Expose Store. Hier kan je terecht voor de Italiaanse collectie van O Bag waarbij je zelf uw handtas kunt samenstellen. Ook met horloges kan je eindeloos combineren. In de winkel ook de geurkaarsen van Yankee Candle, een Amerikaans topmerk van kaarsen. Patricia heeft ook al langer het saunacomplex De Mahoniehut.

Nieuwe bvba: R-Consult

Donderdag 9 maart 2017
Rob Christiaens uit Paal heeft de bvba R-Consult opgericht met zetel aan de Heideveldstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, het verstrekken van managementadviezen en onderneming van onroerende goederen.
Maak dat mee!
Beringen - Sta zelf op de cover van een boek!ZoomAltijd al eens op de cover van een boek willen staan? Dat kan nu dankzij de bib van Beringen tijdens Hieperdebieb op woensdagnamiddag 15 maart.
Inne en Lore van Linc vzw zorgen voor een prachtige foto van jou. De actie is voor alle leeftijden.
Schrijf je nu al in via cindy.minten[!]beringen.be!

101 jaar en vier generaties

Woensdag 8 maart 2017
Maak dat mee!
Beringen - 101 jaar en vier generatiesZoomIn woonzorgcentrum De Fakkel in Paal werd deze namiddag Gaston Vandermeeren gevierd voor zijn 101ste verjaardag. Daarmee is hij de oudste man van Beringen. Maar deze verjaardag kreeg een extra feestelijk tintje omdat zeven weken geleden zijn achterkleinkind Oscar werd geboren. De vier generaties gingen graag op de foto. Gaston werd geboren in Beverlo op 8 maart 1916. Gaston kreeg 1 zoon: Freddy en die kreeg twee kinderen, Liesbeth en Kristof. Kristof werd zopas dus vader van Oscar. En ja, het recept van Gaston om 100 jaar te worden is: elke dag een glas porto drinken!
101 jaar en vier generaties
Zoom

Dinez in de sneeuw

Woensdag 8 maart 2017
Beringen - Dinez in de sneeuwZoomMathias Sercu, schrijver van ‘Marsman’, schreef én acteert in ‘Dinez in de sneeuw’ van De Spelerij.
Twee broers en hun twee vrouwen gaan samen op weekend in Dinez, bij Houffalize. Eén van hen sterft binnenkort en dat confronteert hen met hun levenskeuzes. Het stuk is geen tearjerker, maar wel scherp én tegelijk toch luchtig. Mathias Sercu speelt aan de zijde van Hannelore Bedert, Joris Hessels (van ‘Radio Gaga’) en Paula Bangels.
Vrijdag 10 maart in Casino Beringen. Tickets via CC Beringen (www.ccberingen.be of 011 450 310).

Gust Coomans overleden

Woensdag 8 maart 2017
Beringen - Gust Coomans overledenVandaag is Gust Coomans overleden, de echtgenoot van Lisette Biesmans. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Albert Lemmens overleden

Woensdag 8 maart 2017
Beringen - Albert Lemmens overledenGisteren is Albert Lemmens overleden, de weduwnaar van Albertine Leyssens. Hij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Internationale Vrouwendag

Woensdag 8 maart 2017
Commentaar
Beringen - Internationale VrouwendagZoomVandaag is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag geven we graag de column mee van Meral Özcan uit Beringen-Mijn: De vrouw naar wie ik steeds opkijk, mijn moeder…
"Op Internationale Vrouwendag denk ik, meer dan op andere dagen nog, aan de vrouw waar ik naar opkijk: mijn moeder. Ik ben dan wel vrij, maar zij is vrijgevochten. Ze maakte enkel haar lagere school af, maar aan de universiteit van het leven haalde ze grote onderscheiding. Want zij zorgde voor de doorbraak. (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Corvers overleden

Woensdag 8 maart 2017
Beringen - Maria Corvers overledenOp 3 maart overleed de uit Paal afkomstige Maria Corvers, de echttgenote van Frans Claes. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.
Beringen - Casino Beringen bijna klaar voor 'Poëzie en kunst'ZoomIn de galerij van het Casino van Beringen is de afgelopen dagen hard gewerkt voor de speciale expo 'Poëzie en kunst'.
Hiervoor kropen 959 leerlingen van 7 Beringse basisscholen in hun pen en schreven prachtige poëzie. Die gedichten vormden dan weer de inspiratie voor de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten. Het resultaat is een knappe, kleurrijke tentoonstelling 'Poëzie & Kunst'!
De opening is nu vrijdag om 19 uur. Iedereen is welkom.
Casino Beringen bijna klaar voor 'Poëzie en kunst'Casino Beringen bijna klaar voor 'Poëzie en kunst'
Zoom

Koffiestop in de bib

Woensdag 8 maart 2017
Beringen - Koffiestop in de bibOp vrijdag 10 maart kan je in de bib van Beringen terecht voor een (h)eerlijke kop koffie. Tijdens de Koffiestop kan je een kop koffie drinken voor een vrije bijdrage ten voordele van Broederlijk Delen.
Morgennamiddag wordt in taverne Modern in Beringen-Mijn het gedeeltelijk gerenoveerd huis, gelegen Dopheidestraat 72 in Paal, openbaar verkocht na hoger bod. Het staat op een perceel van 10a53ca en heeft een KI van 575 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 132.200 euro.

Florentine Huybrichs overleden

Dinsdag 7 maart 2017
Beringen - Florentine Huybrichs overledenGisteren is Florentine Huybrichs overleden, de echtgenote van Ghislain Patent. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.  Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.

Jeanne Daems overleden

Dinsdag 7 maart 2017
Beringen - Jeanne Daems overledenVandaag is Jeanne Daems overleden, de echtgenote van Jef Meukens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Fotowedstrijd bibliotheek BeringenZoomTot eind mei kan je nog deelnemen aan de fotowedstrijd van bibliotheek Beringen. Leg de fotogenieke kant van Beringen in één van de vier seizoenen vast op beeld, vermeld de locatie in Beringen en win een waardevolle cheque.
In totaal worden 3 prijzen toegekend aan de beste 3 inzendingen. De eerste prijs is een vakantiecheque van 150 euro, de tweede prijs is een vakantiecheque van 100 euro en de derde prijs is een geschenkcheque van 50 euro van toerisme Beringen. De beste 12 foto’s (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Opening Fuko Fashion in BeringenZoomIn de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Beringen opende Olga Bernaerts Fuko Fashion, een mode- en retouchewinkel.
"Fuko bezorgt je een betoverende ervaring met unieke kledingstukken die jouw persoonlijkheid doen uitstralen. Geen prêt-à-porter, maar soepel zittende kledij op maat van jouw persoonlijkheid. Elke individuele creatie van Fuko tovert stoffen om tot feeërieke kunstwerken rond je lichaam. Met een zweem van nostalgie en een licht romantische toets, reis je naar een wereld van stijlvolle en tijdloze fantasie", vertelt Olga enthousiast. Naast eigen creaties verzorgt Olga ook retouches. (Patrick Cosemans)


Golfer Thomas Pieters is de eerste Belg in de top-30 van de wereld. Met  zijn vijfde plaats op het PGA-toernooi in Mexico is hij opgeschoven naar de 29e plaats op de wereldranglijst. Dat is de hoogste plaats die een Belg tot nu toe haalde. De Thomas Pieters Fanclub in zijn thuisbasis op de Millennium Golf Club in Paal heeft alweer een reden voor een feestje!

Eetdag Club XVIII Paal

Maandag 6 maart 2017
Beringen - Eetdag Club XVIII PaalZoomIn de Brelaargilde zaal in Paal werd er er gisteren flink gesmuld en gedronken ten voordele van de Paalse jeugdclub. De jongeren kregen afgelopen week ook nog goed nieuws: ze kunnen eindelijk aan de slag met de verbouwingswerken van hun nieuw jeugdhuis in de speeltuin van Paal.
Eetdag Club XVIII PaalEetdag Club XVIII Paal
Eetdag Club XVIII PaalEetdag Club XVIII PaalEetdag Club XVIII Paal
Zoom
Beringen - Heerlijk ontbijt bij Chiro 't FonteintjeZoomGisteren kon je bij Chiro het Fonteintje de dag vroeg inzetten met een uitgebreid en stevig ontbijt. Voor de 3e editie schoven in de Chirolokalen van de Leemstraat aan Koersels Kapelletje 310 leden, ouders en Chirosympathisanten aan voor een heerlijk ontbijt in buffetvorm. De Chirolokalen herbergen daar wekelijks een 100-tal leden. Na het gezellig samenzijn aan tafel vertrokken nog velen naar het kapelleke om Onze-Lieve-Vrouw aan de Staak te groeten. Enkelen gingen nog verder en maakten nog een fikse wandeling door de Koerselse bossen. (Jean Beerten)
Bekijk nog meer foto's op onze Facebookpagina
Beringen - Solistenconcert van Beringse HarmonieZoomOp zaterdag 4 maart bracht het Koninklijk Harmonieorkest St.Cecilia Beringen onder de kundige leiding van Inge Peters haar jaarlijks concert in O.C. De Buiting. Gedurende dit concert toonden verschillende solisten hun vaardigheden aan het publiek. Het programma varieerde van modern tot klassiek en er mocht ook al eens gelachen worden tijdens het concert.
Zaterdag werd ook afscheid genomen van Leon Vanderbiesen als muzikant. Hij gaat samen met zijn vrouw, nu dat ze een dagje ouder worden, verhuizen naar Mol in de buurt van hun dochters. Dik tegen zijn goesting moet hij willens nillens de repetities en de optredens vaarwel zeggen.
Bekijk meer foto's via deze link.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 maart 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomIn februari mochten we niet drinken, in maart zo weinig mogelijk vlees eten, komen in april de bakkers aan de beurt? Er is in de sociale en andere media veel discussie over deze oproepen. Daarom tekende Stijn Lodewijks deze cartoon. Welke tekst zou jij in het lege tekstballonnetje willen zetten? Mail dat tekstje - met je postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag verneem je of je gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 5 maart 2017
Beringen - Wie won de DVD?ZoomHet is Luc Hoeben. Hij bedacht bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje en krijgt een dezer dagen de dvd in de bus. Het was een inspiratierijke cartoon, met heel wat toespelingen op de zin van carnaval, de "veel te luide" muziek die van op de carnavalswagens te horen is, het feit dat er maar weinig actuele toestanden meer over de hekel worden gehaald... Carnaval leeft, maar mensen vragen zich af of het "zó" moet.
Dadelijk de nieuwe opgave!
Maak dat mee!
Een Luikse dierenarts raadde de eigenaars van een hondje 8 jaar geleden aan, hem te laten inslapen, omdat het hondje door een ziekte zeker spoedig dood zou gaan. De baasjes stemden verdrietig in. Dus ze keken gek op toen onlangs iemand meldde dat hun hondje gevonden was, dat bleek uit de chip. En inderdaad was dat hun dood gewaande hondje. De dierenarts zegt dat hij destijds dacht dat het gezin psychisch niet opgewassen was tegen een langdurige ziekte, hij had de hond niet doodgemaakt, liet hen er wel voor betalen, en hij gaf de hond, die toch niet ziek bleek, aan een nieuw baasje. De oude eigenaars hebben een klacht tegen de dierenarts ingediend, zij vrezen dat de arts vaker patiënten oplichtte. (Bron: Waalsweekblad.be)

Fina Poelmans overleden

Zondag 5 maart 2017
Beringen - Fina Poelmans overledenVrijdag is Fina Poelmans overleden, de weduwe van Sander Daniels. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
De openbare verkoping van de woning Hoevestraat 5 heeft 209.000 euro opgeleverd. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

Opening nieuw clublokaal AITEF

Zaterdag 4 maart 2017
Beringen - Opening nieuw clublokaal AITEFZoomDe Italiaanse gemeenschap heeft sinds gisteren een nieuw clublokaal in de Randstraat in Beringen-Mijn. De ploeg van Paula, Pino, Tonny en Martin zullen AITEF (Associazione Italiana Tutela Famiglie Emigrate) verder uitbaten. Je kunt in het clublokaal terecht voor heerlijke Italiaanse koffie aan zeer democratische prijzen. Met de aanleg van het Kolenspoor van de mijnsite naar de oude kolenhaven mikken de uitbaters ook op toeristen. (Lambert Reynders)
Opening nieuw clublokaal AITEFOpening nieuw clublokaal AITEF
Zoom

Celine Deferme overleden

Zaterdag 4 maart 2017
Beringen - Celine Deferme overledenWoensdag overleed de uit Koersel afkomstige Celine Deferme, de weduwe van Fons Mentens. Zij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Nora Bruyninx overleden

Zaterdag 4 maart 2017
Beringen - Nora Bruyninx overledenOp 25 februari overleed de uit Beringen afkomstige Nora Bruyninx overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Herk-de-Stad vinden plaats in besloten kring.

Een nieuwe fusie?

Zaterdag 4 maart 2017
Commentaar
Beringen - Een nieuwe fusie?ZoomHet regent berichten over nieuwe fusies in Limburg. Maar is dat wel een goede zaak vraagt de burger zich af?
Burgemeester Webers is niet meteen een grote fan van een nieuwe fusie. Die van 1977 ligt nog altijd op zijn maag. Koersel en Paal lopen sowieso niet warm voor het grote Beringen.
Wat hebben we gewonnen met die vorige fusie? Niet veel als ik luister naar verhitte toogverhalen. "Er is geen bibliotheek meer in Paal, het gemeentehuis ligt nu vijf kilometer verder en de wachtrijen zijn altijd (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
Beringen - Leer vloggen met Céline en TalisaZoomBen je jonger dan 16 jaar en wil je graag leren vloggen met Céline Schraepen en Talisa Loup? Kom dan op woensdagnamiddag 15 maart naar Hieperdebieb in bib van Beringen. Hieperdebieb is een speciale VIP-dag voor jongeren met een hele reeks van toffe activiteiten.
Voor de vlogsessie kan je best inschrijven via cindy.minten[!]beringen.be

Collegestraat

Zaterdag 4 maart 2017
Uit de oude doos
Beringen - CollegestraatZoomWe blikken vandaag nog even terug op de Collegestraat met een oude postkaart.

Laat een kind

Zaterdag 4 maart 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Laat een kindZoomDe wekelijkse gekleurde woorden op zaterdag.

Nieuwe S-bvba: Marella

Vrijdag 3 maart 2017
Emin Sükün uit Beverlo heeft de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Starter (S-bvba) Marella opgericht met zetel aan de Berkenstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van grondwerken én groot- en kleinhandel in bouwmaterialen, natuursteen en marmer en laminaat.

Yvonne Vanderbiesen overleden

Vrijdag 3 maart 2017
Beringen - Yvonne Vanderbiesen overledenVandaag is Yvonne Vanderbiesen overleden, de weduwe van Jef Put. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Beringen - Versoepeling maatregelen vogelgriepZoomHoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelde het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse. De versoepelingen zijn voornamelijk bedoeld voor hobbyhouders van vogels en betreffen zowel de ophokregeling als het verzamelverbod. De lijst van toegelaten activiteiten kan je lezen op de website van de stad Beringen.
Beringen - Naschoolse vorming 'Werken met boeken in de klas'ZoomWil je graag werken met boeken in de klas en ben je op zoek naar enkele geschikte tools? Op donderdag 9 maart ben je welkom voor de gratis naschoolse vorming in de Beringse bib, gegeven door Margot Van Dingenen van Iedereen Leest.
Zij schreef een educatieve handleiding voor leerkrachten van het basis– en secundair onderwijs waar je direct mee aan de slag kan!
Schrijf je in via bibliotheek[!]beringen.be, T 011 45 08 10 of via de infobalie van de bib tijdens de openingsuren.

Stad zoekt jobstudenten

Donderdag 2 maart 2017
Beringen - Stad zoekt jobstudentenZoomOp zoek naar een leuke vakantiejob? De stad Beringen heeft een aantal toffe vacatures voor vakantiejobs. Zo worden er redders gezocht voor de recreatiedomeinen Paalse Plas en 't Fonteintje. Ook voor het organiseren van podiumkampen en de KIA-zomerkamepn worden jongeren gezocht. Tot slot zijn er nog jobstudenten nodig in de kinderopvang. Meer info op de website van de stad Beringen.

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 1 maart 2017
Communiefoto’s in de brandweerkazerne worden enorm gesmaakt. Daarom zet men daar de deuren van de posten graag open voor de communie- en lentefeesten. Je kan je foto’s laten maken op woensdag 8 maart van 13 tot 16 uur. Waar:
- Post Bree: Bocholterstaat 15
- Post Leopoldsburg: Koningin Louisa-Marialaan 145
- Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
- Post Neerpelt: Heuvelerweg 24.
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! 

Georgette Spaepen overleden

Woensdag 1 maart 2017
Beringen - Georgette Spaepen overledenVandaag is Georgette Spaepen overleden, de echtgenote van François Raymackers. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

EP voorstelling Barney's Ego

Woensdag 1 maart 2017
Showbizz
Beringen - EP voorstelling Barney's EgoZoomGisteren stelde Barney's Ego hun eerste EP voor tijdens de wekelijkse Durango Sessies op Radio Benelux. De EP werd opgenomen in de Penthouse Studio in Heist-op-den-Berg.
De drie jongeren uit Tessenderlo en Zichem begonnen als coverband maar werken nu aan een reeks eigen nummers. En die mogen best gehoord worden. Vurig, speels en pure rock-en-roll zoals het hoort op een podium.
Beluister hier hun soundcloud.


Complimentendag

Woensdag 1 maart 2017
Beringen - ComplimentendagZoomHet is vandaag complimentendag en daarom wil ik van de gelegenheid gebruik maken om al de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen een complimentje te geven. Het is dankzij jullie inzet dat we dagelijks zoveel nieuws en foto's kunnen presenteren aan de lezers.
Een dikke complimentendag! (Hans Put)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen