Het overige nieuws

De visie van Fobie

Dinsdag 31 maart 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het wordt warmer

Dinsdag 31 maart 2020
Beringen - Het wordt warmerEen uitloper van een hogedrukgebied ten westen van Schotland kan het weerbeeld in onze streken domineren met nagenoeg heldere condities. In het tweede deel van de week kunnen zwakke storingen onze regio bereiken en is wat neerslag niet uitgesloten. In het weekend schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt met een zuidelijke luchtstroming gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Morgen zijn er in de ochtend enkele lokale mistbanken mogelijk. Daarbij vriest het algemeen. De stralende zon kan (…) Het hele nieuwsbericht

Docufilm 'De Stig' op Eén

Dinsdag 31 maart 2020
Vanavond om 21.25u zendt Eén de docufilm "De Stig" uit, over het leven en de zware revalidatie van profwielrenner Stig Broeckx. In deze intrigerende film van Eric Goens krijgen we het wonderbaarlijke verhaal van Stig Broeckx te zien, een wielrenner die drie jaar na zijn doodsmak tijdens de Baloise Belgium Tour een opzienbarend revalidatieproces doormaakt, waarbij MS Reva in Pelt een grote rol speelt. Een zelden geziene ode aan de wilskracht!
#samentegencorona
Beringen - Hang eens een recept aan je venster!ZoomIn deze periode van 'social distancing' is iedereen volop op zoek naar creatieve manieren van verbinding met de buren. Curieus lanceert daarom een receptendialoog: want wat verbindt er meer dan het lievelingsgerecht van je buren op tafel te toveren? Het principe is heel eenvoudig: print de invulposter, noteer je favoriete gerecht en hang de poster aan je gevelraam. Misschien doen enkele buren wel hetzelfde. Zo worden de dagelijkse wandelingen in de buurt toch heerlijk verrassend? Vanaf nu gaan je niet meer gewoon een luchtje scheppen, of op zoek naar beren, maar geniet je ook van een culinaire wandeling doorheen je buurt. Neem een foto van je favoriete buurtrecept en probeer het thuis uit. Mag het resultaat er zijn? Post een foto van je burengerecht onder #receptendialoog(naambuurt) en #100In1Day. Print de poster via deze link.

63 besmettingen in Beringen

Dinsdag 31 maart 2020
Beringen - 63 besmettingen in BeringenZoomSciensano, het onderzoeksinstituut van Volksgezondheid, publiceerde vandaag een kaart van ons land die een beeld geeft hoeveel inwoners per gemeente er met zekerheid besmet zijn met het coronavirus. Beringen zit boven het gemiddelde in de categorie tussen 50-111 besmettingen.

Kapperszaken blijven dicht

Dinsdag 31 maart 2020
Beringen - Kapperszaken blijven dichtZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - Slechts om de twee weken naar recyclageparkVolgende week dinsdag gaan de recyclageparken weer open, maar om de toestroom te beperken wordt er slechts elke 14 dagen één bezoek per gezin toegelaten. Als je je vroeger terug aanmeldt zal de toegang geweigerd worden. Dat heeft Limburg.net vanmiddag bekendgemaakt.
Ook worden de openingsuren van de recyclageparken terug op winteruur gezet. Dit betekent dat alle recyclageparken sluiten om 16u en op donderdag om 17u.

Enquête rond corona

Dinsdag 31 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Enquête rond coronaDe Universiteit Antwerpen vraagt voor de 3de dinsdag op rij om een enquête in te vullen voor hun onderzoek rond het coronavirus. Ga via deze link naar de bevraging.

Corona: de landelijke cijfers

Dinsdag 31 maart 2020
Beringen - Corona: de landelijke cijfersZoomGisteren werden 485 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, een lichte daling tegenover de vorige dagen. 168 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, waardoor nu 4.920 mensen met corona in de ziekenhuizen liggen. Op intensieve zorg zijn er dat 1.021, een toename met 94. De afgelopen 24 uur zijn opnieuw 98 mensen aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 705. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 876 tot 12.775. 

Containerparken terug open

Dinsdag 31 maart 2020
Beringen - Containerparken terug openZoomLimburg.net heeft vanochtend vernomen dat de recyclageparken onder strenge voorwaarden vanaf dinsdag 7 april terug open mogen gaan. Er komen wel strikte richtlijnen voor de bezoekers: er mogen er niet teveel tegelijk binnen, ze moeten afstand houden en in de auto blijven in de wachtrij. Toch vraagt de minister dat mensen alleen naar het containerpark gaan als het echt niet anders kan.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 30 maart 2020
Beringen - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jozef Gielen overleden

Maandag 30 maart 2020
Beringen - Jozef Gielen overledenVandaag is de in Tervant woonachtige Jozef Gielen overleden, de echtgenoot van Gaby Ooms. Hij was 75 jaar. Het afscheid en de begroeting vinden als gevolg van het coronavirus plaats in beperkte kring.

Jef Leten overleden

Maandag 30 maart 2020
Beringen - Jef Leten overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Jef Leten overleden, de echtgenoot van Mia Volders. Hij was 84 jaar. Afscheid en begroeting in beperkte kring.

Sjel Vonckx overleden

Maandag 30 maart 2020
Beringen - Sjel Vonckx overledenVandaag is de in Paal woonachtige Sjel Vonckx overleden, de echtgenoot van Ivonne Rubens. Hij was 84 jaar. Begroeting en afscheidsplechtigheid vinden plaats in intieme kring.
Beringen - Huismussen tellen, in drie stappenZoomVogelbescherming Vlaanderen organiseert komend weekend weer het 'Huismussentelweekend'. Vorig jaar telden ongeveer 4000 gemotiveerde deelnemers de huismussen in hun eigen tuin of onmiddellijke omgeving. Nu we met z'n allen in 'ons kot' moeten blijven, hoopt Vogelbescherming Vlaanderen stiekem dat deze keer meer mensen zullen meedoen. Het is eenvoudig en plezierig en het kost maar een paar minuten. Doe het in drie stappen:
1. Ga gedurende 5 tot 10 minuutjes buiten staan, bij voorkeur in de (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - Gaia lanceert hulplijn rond dieren en coronaZoomMag ik mijn hond Jefke nog knuffelen? Hoe zorg ik dat mijn twee poezen Johnny en Kim zich goed voelen bij deze nieuwe situatie waarin ik altijd thuis ben? Mag ik nog met Rasko gaan wandelen? Mag ik mijn kinderen nog in de tuin laten spelen als daar de katten van de buur rondlopen? Mag ik met de hond gaan wandelen van mijn bejaarde buurman om hem te helpen? Het zijn maar enkele voorbeelden van vragen waarmee de burgers op dit moment zitten. “Met ons 0800-nummer hopen we die vragen te beantwoorden en te zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Woord van de week: covidioot

Maandag 30 maart 2020
Beringen - Woord van de week: covidiootDe taaltelefoon heeft ook deze week weer een nieuw woord in het teken van het coronavirus. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen ingevoerd, zoals de afstandsregel. Een covidioot is iemand die – met opzet of uit domheid – die regels negeert. Door hun onverantwoordelijk en egoïstisch gedrag brengen covidioten de gezondheid van anderen mogelijk in gevaar. Covidioot wordt ook wel gebruikt voor iemand die overdreven gaat hamsteren, (…) Het hele nieuwsbericht
Zoals het er gisteren al zat aan te komen, hebben nu ook de bisschoppen samen beslist om tussen Pasen en Pinksteren geen eerstecommunievieringen te organiseren en ook geen vormsels toe te dienen. De vormsels in het bisdom Hasselt worden verschoven naar de weekends van 19 en 20 september, 26 en 27 september en 3 en 4 oktober. De eerste communies worden verschoven naar de maanden september en oktober, vóór de herfstvakantie.

Corona: landelijke cijfers

Maandag 30 maart 2020
Beringen - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren werden 536 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. 168 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, waardoor nu 4.524 mensen met corona in Belgische ziekenhuizen liggen. Op intensieve zorg zijn er dat momenteel 927, een toename met 60. In de afgelopen 24 uur zijn er in ons land opnieuw 82 mensen aan het coronavirus overleden: 46 in Vlaanderen, 22 in Wallonië en 14 in Brussel. Het totaal aantal doden komt daarmee op 513. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 1.063 tot 11.899: 683 in Vlaanderen, 164 in Wallonië, 198 in Brussel en 18 van voorlopig onbekende origine.
Beringen - Kinderen gaan dezer dagen op berenjacht...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Watergroep waarschuwt voor valse facturen De Watergroep kreeg van enkele klanten de melding dat er momenteel valse facturen de ronde doen. Kreeg je een e-mail van afzender 'Watergroep' (niet "DE Watergroep") in je mailbox met als onderwerp 'Eind jaarafrekening' of 'De jaarrekening'? Wissen!
Hoe herken ik een e-mail van De Watergroep? 
- Afzender: steeds een e-mailadres met [!]dewatergroep.be
- Rekeningnummer: controleer of het rekeningnummer gelijk is aan het rekeningnummer van je laatst betaalde waterfactuur. (Bij deze valse facturen is er sprake van een Duits bankrekeningnummer).
- Facturen van De Watergroep komen terecht in je persoonlijke online klantenzone. Daar kan je al je waterfacturen raadplegen.
- Een digitale waterfactuur van De Watergroep via e-mail omvat steeds de factuur als bijlage.
Beringen - Vijf spelers weg bij Paal-TervantVijf spelers van Paal-Tervant trekken naar Eendracht Zelem: Glenn Laenen, Matthijs Mullens, Stefaan Claes, Yves Billiau en Jef Vanderhoeven.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Bezigheidstherapie in coronatijdenTijdens mijn wanhopige zoektocht naar bezigheidstherapie ben ik er zelfs toe gekomen om in mijn tuinhuisje de spinnenwebben te gaan verwijderen. Hoe maf is dat? Ik heb last van een mollenplaag. Voor één keer ben ik dankbaar dat ze hun werk doen. De familie Mol is op diverse plaatsen in mijn tuin druk aan het werk om het landschap te veranderen. Elke dag tracht ik te doorgronden waar ze gaan wroeten en waar ik mijn 2 klemmen moet plaatsen. Die klemmen heb ik in leen gekregen van mijn buurman Gerard, een (…) Het hele nieuwsbericht

Vier kampioenenploegen

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Vier kampioenenploegenWeerstand Koersel mag vier kampioenenploegen huldigen: de ploeg uit eerste provinciale, de reserven A en de provinciale en gewestelijke ploegen U17.

Sprankelend licht

Zondag 29 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Sprankelend lichtZoomNa een koele dag met veel wind kregen we als toemaatje een dreigende wolkenlucht met toch een sprankelende straal voor de hoop die we deze dagen zeker niet mogen opgeven. (Gust Ischen)

Opgepast voor sluikstorten

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Opgepast voor sluikstortenZoomNaast de extra controles op de toepassing van de coronamaatregelen blijft de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo ook toezicht houden op sluikstorten binnen onze zone. Wie immers aan sluikstorten doet, riskeert een boete!

Ondertussen, in New York...

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Ondertussen, in New York...ZoomDe Amerikaanse president Trump heeft een groot hospitaalschip naar New York gestuurd om daar ingezet te worden in de strijd tegen het coronavirus. (Cartoon: Fobie)
Beringen - Canvas zoekt kinderen van de migratieZoomVoor ‘Kinderen van de migratie’, een documentairereeks over de geschiedenis van België als migratieland, is Canvas op zoek naar boeiende vertellers: zowel de eerste generatie, die hier in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 aankwam, als hun kinderen en kleinkinderen. Heb jij zelf een bijzonder verhaal of willen jouw (groot)ouders hun ervaringen delen? Mail dan naar kinderenvandemigratie[!]canvas.be en vermeld zeker je telefoonnummer. (foto Bruno Roncardin)

Corona: landelijke cijfers

Zondag 29 maart 2020
In de voorbije 24 uur zijn er in het land 78 nieuwe sterfgevallen ingevolge het coronavirus gemeld, wat het totaal op 431 brengt. Er liggen 4.138 mensen in het ziekenhuis die besmet zijn, 629 meer dan gisteren. Van die groep liggen 867 mensen op intensieve zorg, een stijging met 78 ten opzichte van zaterdag. Het totale aantal infecties rondt de kaap van de 10.000 en ligt nu op 10.836.
Maar er is hoop: tot nog toe zijn in totaal 1.359 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard: een stijging van 296 in de voorbije 24 uur.

Jef Daniëls overleden

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Jef Daniëls overledenGisteren overleed Jef Daniëls, de weduwnaar van de in 2016 overleden Roza Nuyts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring als gevolg van de coronacrisis.

Annie Lambrechts overleden

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Annie Lambrechts overledenGisteren overleed Annie Lambrechts, de echtgenote van Roger Daniels. Zij was 70 jaar. De plechtige uitvaartdienst wordt naar aanleiding van de coronacrisis naar een nog te bepalen latere datum verschoven.

Autoloze zondag

Zondag 29 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Autoloze zondagZoomHet lijkt vandaag wel een autoloze zondag. Er is weinig verkeer op de baan. Deze foto kan je anders op een zondagochtend niet maken: een verlaten Tessenderlosesteenweg in Paal. (foto Marleen Abeels)

Code geel in de bossen

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Code geel in de bossenZoom
Het lijkt onwaarschijnlijk na zoveel regen in het voorjaar maar ondertussen is het in de Limburgse bossen al weer te droog. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code geel af voor de natuurgebieden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. En natuurlijk gelden ook nog de coronamaatregelen: hou voldoende afstand!

Elise vertelt over corona:

Zondag 29 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Elise vertelt over corona:ZoomWe kregen nog deze mooie boodschap van Elise uit Beverlo. Ze legt ons uit wat we moeten doen in deze coronatijd!

Met de groeten uit Thailand

Zondag 29 maart 2020
Beringen - Met de groeten uit ThailandZoomEen prachtige foto van Patrick Jacobs, die in Thailand woont. Gewoon een eenzame boom op een golfterrein. Nu ja, gewoon... Geweldig mooi!
Beringen - Geen voetbal meer dit seizoen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

#tijdvoornatuur

Zondag 29 maart 2020
Beringen - #tijdvoornatuurZoomNatuurpunt grijpt de coronacrisis aan om even stil te staan bij het belang van de natuur en trekt tegelijk aan de alarmbel. "We moeten zorg dragen voor elkaar én de natuur, zodat we de natuurgebieden niet hoeven te sluiten. Allemaal samen naar hetzelfde natuurgebied tijdens het weekend, is een slecht idee in coronatijd én in het broedseizoen. Als de kieviten loslopende honden moeten verjagen in plaats van te baltsen, zijn we verkeerd bezig. Bezoekjes beter spreiden tijdens de week, (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 april zal Kind en Gezin de consultatiebureaus heropenen. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen. Hiervoor is Kind & Preventie dringend op zoek naar vrijwilligers die voornamelijk het bewaken van de maatregelen in verband met de nodige afstand regelen. Er wordt slechts één ouder toegelaten en de hygiënische maatregelen moeten opgevolgd worden. Die controles doen de vrijwilligers. Men is op zoek naar tijdelijke vrijwilligers tussen 18 en 65 jaar. Stuur je gegevens door naar info[!]kinderpreventie.be en geef zeker aan in welke gemeente je wil helpen. (MV)
Uit de oude doos
Beringen - Motorcrosser Martin VandeneyndeZoom
We kregen nog deze foto van Conny Vandeneynde met zijn broer Martin die in 1978 kampioen van Limburg werd. Sponsor was brandstoffen Corvers-Beckers. De pa van Hans Corvers, Casimir, staat ook op de foto en Hans staat in het midden met zonnebril op. Hans is nu teameigenaar van het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team. Heb jij nog een leuke oude foto met een verhaal? Beringen[!]internetgazet.be

De lente hangt in de lucht

Zaterdag 28 maart 2020
Beringen - De lente hangt in de luchtZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Paula Persoons overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Beringen - Paula Persoons overledenVandaag is de in Paal woonachtige Paula Persoons overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Jozef Bervoets. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bijna iedereen bleef in zijn kot

Zaterdag 28 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Bijna iedereen bleef in zijn kotZoomDe beeld dat we overdag zelden of nooit zien: een bijna lege E313. 80% van de bevolking volgt de raadplegingen van de overheid goed op en blijft dus in zijn of haar kot. (foto Bart Liesenborgs)

Corona: landelijke cijfers

Zaterdag 28 maart 2020
De afgelopen 24 uur zijn er in ons land 64 mensen gestorven ingevolge het coronavirus, tegenover 69 gisteren. 575 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, 85 meer dan gisteren. Op de intensive care worden 99 patiënten verpleegd.
Het totale aan corona gelinkte dodental is opgelopen tot 353. Er zijn 3717 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 789 van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen. In totaal mochten ook al 1063 mensen het ziekenhuis verlaten.

Het wordt kouder

Zaterdag 28 maart 2020
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderHet hogedrukgebied dat de afgelopen dagen verantwoordelijk was voor het zonnige weer evacueert naar het oosten van Europa en verliest zijn invloed op onze regio. Verzwakte storingen zorgen daarbij voor meer wolkenvelden, maar de neerslagkansen zijn erg beperkt. Tijdens het weekend wordt de luchtstroming noordelijk en kan koude arctische lucht onze streken bereiken. Het wordt daarbij nog een stukje kouder en tijdens de nacht gaat het opnieuw vriezen.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk eens naar de zon!

Zaterdag 28 maart 2020
Beringen - Kijk eens naar de zon!ZoomVandaag iets niet alledaags: een zonsondergang waar je gewoon recht kan in kijken. Door atmosferische omstandigheden van het warme weer van gisteren ontstond er een soort smoglaag waar de zon in verdwijnt. En zo wordt het sterke licht sterk afgezwakt en zie je mooie kleurovergangen van de zon. In 2 foto's samengevat met een tijdsverschil van amper 3 minuten. (Gust Ischen)
Kijk eens naar de zon!
Zoom

De helden van de slapeloosheid

Zaterdag 28 maart 2020
Beringen - De helden van de slapeloosheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

We schakelen weer over

Zaterdag 28 maart 2020
Beringen - We schakelen weer over
Komende nacht gaat de zomertijd in. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.
Het Wereld Natuur Fonds vraagt iedereen om vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur zo weinig mogelijk elektriciteit te gebruiken, tijdens het jaarlijkse  wereldwijde evenement Earth Hour. Het is bedoeld om energie te besparen en stil te staan bij klimaatverandering.

Van slachthuis naar school

Zaterdag 28 maart 2020
Uit de oude doos
Beringen - Van slachthuis naar schoolZoomWie heeft dit gebouw nog gekend als slachthuis? Ondertussen is het volledig afgebroken en komt er een nieuw werkatelier voor het Spectrumcollege Centrum Leren en Werken. Die werken liggen voorlopig even stil door de coronacrisis. Op facebook verschijnen ondertussen veel oude foto's naar aanleiding van een uitdaging om een oude portret foto te zetten. Als jullie toch aan het neuzen zijn in oude albums, ook wij zijn blij met oude foto's die te maken hebben met Beringen, Paal, Koersel, Beverlo, Beringen-Mijn...Stuur ze naar beringen[!]internetgazet.be

Standbeeld en markt

Zaterdag 28 maart 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Standbeeld en marktZoomVandaag is Gust nog eens in Paal voor zijn reeks duofoto's. De zondagsmarkt moet je voorlopig missen door het coronavirus, de cafés zijn dicht, de parking leeg...

Kleinkinderen

Zaterdag 28 maart 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - KleinkinderenZoomVandaag haalt Edith inspiratie uit de coronacrisis: hoe grootouders hun kleinkinderen missen.

Paalsesteenweg

Zaterdag 28 maart 2020
Lens op Beringen
Beringen - PaalsesteenwegZoomBart Liesenborgs hield deze week even halt aan de anders zo drukke Paalsesteenweg.

Allemaal in hetzelfde schuitje

Vrijdag 27 maart 2020
"We realiseren ons dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zwak en gedesoriënteerd, maar tegelijkertijd belangrijk en noodzakelijk, omdat we allemaal geroepen zijn om samen te roeien."
       (Paus Franciscus, vandaag in Rome, over de coronacrisis)
Het is maar dat je 't weet
De regeringsmaatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan worden verlengd tot en met zondag 19 april. Dat heeft premier Wilmès bekendgemaakt na afloop van de bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad. Het gaat dan onder meer om het samenscholingsverbod en de winkels (behalve voedingszaken en apotheken) die moeten gesloten blijven. Na 19april is er een mogelijkheid om de maatregelen opnieuw met twee weken te verlengen, tot en met 3 mei. Er komt geen beperking op een fietstochtje. Fietsen in groep daarentegen kan hoegenaamd nog altijd niet. Of de scholen op maandag 20 april weer opengaan is nog niet duidelijk.

Jan Huyers overleden

Vrijdag 27 maart 2020
Beringen - Jan Huyers overledenVandaag is de in Beringen woonachtige Jan Huyers overleden, de echtgenoot van Elza Schildermans. Hij was 79 jaar. Afscheid en begroeting in beperkte kring.

Het blijf-in-uw-kot-gebod

Vrijdag 27 maart 2020
Tribunaliteiten
Beringen - Het blijf-in-uw-kot-gebodIn een geruchtmakende zaak moest het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich buigen over de klacht van een Italiaanse burger die twee jaar onder speciaal politietoezicht was geplaatst. Hij zou een gevaar vormen voor de maatschappij, mocht daarom zijn woning ’s nachts niet verlaten en moest in zijn gemeente blijven wonen. Ook zijn recht op communicatie en verenigingsleven werd gedeeltelijk aan banden gelegd.
De man was nochtans niet veroordeeld en de maatregel was louter preventief. Vandaar dat (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Elektrificatiewerken spoor tijdelijk opgeschortDe elektrificatiewerken van de spoorlijn Mol-Hasselt zijn vanwege de coronacrisis tijdelijk opgeschort. Dat meldt Infrabel. Het is dan ook niet zeker dat de einddatum van december 2022 zal gehaald worden.

Ondertussen, op café...

Vrijdag 27 maart 2020
Beringen - Ondertussen, op café...Zoom                                                            (Tekening: Dirk Van Bun)
De afgelopen 24 uur zijn in Limburg opnieuw elf coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale aantal overlijdens in Limburg op 47.
Beringen - 'Coronatelefoontjes' voor de bisschopMgr. Hoogmartens, bisschop van Hasselt, wordt de jongste dagen naar aanleiding van de coronacrisis overstelpt met telefoontjes en e-mails. “Als ik door Hasselt fiets, spreken mensen mij zelfs op straat aan”, aldus de bisschop. “Mensen zijn zeer angstig. Wat gaan we nog meemaken? Hoelang gaat het nog duren?”. Daarnaast klinken ook puur religieuze vragen: “Hoe kunnen we Palmzondag, de Goede Week en Pasen - de hoogdagen van de katholieke Kerk - toch intens beleven nu er geen vieringen zijn?” Ik verwijs hen naar vieringen die onder meer via het internet worden aangeboden en tracht hen de diepe betekenis van Palmzondag, de Goede Week en Pasen uit te leggen," aldus mgr. Hoogmartens.

Geen dalers in het handbal

Vrijdag 27 maart 2020
Beringen - Geen dalers in het handbalDe Koninklijke Belgische Handbalbond, de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball hebben na onderling overlegd beslist dat er naar volgend seizoen toe in de nationale, regionale en provinciale reeksen enkel stijgers en bijgevolg geen degradanten zullen zijn. De komende weken en maanden wordt werk gemaakt van een grondige competitiehervorming. Details worden op 3 april bekend gemaakt.
Het is maar dat je 't weet
Meerdere musea stellen hun virtuele deuren open en bieden in deze bijna-lockdown periode toch een ruim aanbod of op zijn minst een inkijk in hun collectie. Deze mag je zeker niet missen:
Van Gogh Museum Groundfloor, Amsterdam, Netherlands — Google Arts & Culture
Works of Art | Heilbrunn Timeline of Art History | The Metropolitan Museum of Art
The British Museum 
Ook voor de kids zijn er enkele toppers:
https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/
https://cmom.org/learn/cmom-at-home/
Eén van de mooiste en zeker een unieke gelegenheid is uiteraard de virtuele tour van de Musei Vaticani waar de bezoeker de Sixtijnse Kapel helemaal voor zichzelf heeft. En gerust kan blijven staan zonder dat hij voortgeduwd wordt!

Jan Schepers overleden

Vrijdag 27 maart 2020
Beringen - Jan Schepers overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Jan Schepers overleden, de echtgenoot van Leonie Caubergs. Hij was 86 jaar. Begroeting en afscheid in beperkte kring.

Al 575 'corona-pv's'

Vrijdag 27 maart 2020
Beringen - Al 575 'corona-pv's'In de periode tussen de afkondiging van de beperkingen rond de coronacrisis en vanmorgen 9 uur heeft de politie in Limburg al 575 pv's opgesteld. Het waren allemaal overtreders die een niet-essentiële verplaatsing maakten of die op heterdaad betrapt werden bij een samenscholing. Aanhoudingen zijn tot nu toe nog niet gebeurd. Politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo stelde 62 pv's op, Carma 124, Hano 20, Heusden-Zolder 21, Kempenland 24, Lommel 7 en Tongeren-Herstappe 11.
Van zodra iemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbalcompetitie stopgezet

Vrijdag 27 maart 2020
In het voetbal worden alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de KBVB beslist in het belang van de volksgezondheid. De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal. Over het profvoetbal is er nog geen beslissing.
Beringen - 1.023 Limburgers besmet met coronavirusZoomVolgens de jongste cijfers zijn er nu 1.023 Limburgers besmet met het coronavirus. Dat zijn er 159 meer dan gisteren. Graag zouden we vermelden hoeveel aanvankelijk besmette mensen inmiddels het ziekenhuis genezen hebben verlaten, maar deze cijfers krijgen we niet binnen.

Roger Vansingel overleden

Vrijdag 27 maart 2020
Vandaag is de uit Beverlo afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Roger Vansingel overleden, de echtgenoot van Georgette Janssens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Guido Vangenechten overleden

Vrijdag 27 maart 2020
Beringen - Guido Vangenechten overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Guido Vangenechten overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Yvonne Jansen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Beringen - Alken meest getroffen door coronavirusZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

#IKREDLEVENS

Donderdag 26 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - #IKREDLEVENSZoomDe Vlaamse overheid kondigde zonet haar nieuwe #IKREDLEVENS-campagne aan. De huidige situatie vraagt om burgerzin en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De campagne wil met drie belangrijke ‘checks’ mensen aanzetten om goede gewoontes aan te nemen en vol te houden. Voor de campagne werkt de overheid nauw samen met de Vlaamse mediasector. "Tijdens de coronacrisis kan iedereen het verschil maken. Door de richtlijnen strikt (…) Het hele nieuwsbericht

Auto in gracht: vrouw zwaargewond

Donderdag 26 maart 2020
Beringen - Auto in gracht: vrouw zwaargewondDeze namiddag is op de Industrieweg een auto van de weg geraakt. De bestuurster kwam daarbij ondersteboven in een gracht terecht. Een vrouw uit Beringen werd hierbij zwaargewond en overgebracht naar het ziekenhuis.

Kleine heidebrand

Donderdag 26 maart 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Kleine heidebrandZoomDeze namiddag was er een kleine heidebrand in Koersel aan de rand van het militair domein. De brandweer van Beringen kwam snel ter plaatse. De brand was snel onder controle. De oorzaak was waarschijnlijk een militaire schietoefening.

Negen coronapatiënten overleden

Donderdag 26 maart 2020
In Limburg zijn de jongste 24 uur negen coronapatiënten overleden. In het AZ Vesalius is een eerste coronapatiënt bezweken. In onze provincie zijn nu al 35 personen overleden aan het virus.

Supermannen en -vrouwen

Donderdag 26 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Supermannen en -vrouwenZoomDit mooi spandoek zagen we aan de poort van VIBO St.-Barbara in Beringen. Een ode aan de supermannen en supervrouwen in de zorgsector.

Maximum vier zakken afval

Donderdag 26 maart 2020
Beringen - Maximum vier zakken afvalOm zoveel mogelijk ophalingen te kunnen blijven garanderen beperkt Limburg.net het aantal aangeboden afvalzakken tot vier per afvalsoort. Voor huisvuil en pmd was het aantal aangeboden zakken al beperkt tot vier door de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Limburg.net beperkt nu ook het aantal aangeboden groenafvalzakken tot maximaal 4 zakken per gezin. In gemeenten waar met containers wordt gewerkt is het niet meer toegelaten om extra zakken naast de container aan te bieden.
Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Tielens overleden

Donderdag 26 maart 2020
Beringen - Louis Tielens overledenGisteren is de uit Paal afkomstige en in Houthalen woonachtige Louis Tielens overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Info voor anderstalingen

Donderdag 26 maart 2020
Beringen - Info voor anderstalingenDe stad Beringen heeft op haar website nu ook informatie over het coronavirus verzameld in andere talen. Klik hier voor meer info.
Limburg telt nu 864 coronabesmettingen. Dat zijn er 186 meer dan gisteren. De streek van Sint-Truiden is de zwaarst getroffen regio.
#samentegencorona
Beringen - Kinderen maken bloemen voor ouderenZoomDe leerlingen van SBS De Hoeksteen in Korspel knutselden deze mooie bloemen voor de bewoners van het woonzorgcentrum Prinsenhof.
Beringen - Nu vele kerken leeg of gesloten zijn...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Walther Snyers overleden

Donderdag 26 maart 2020
Beringen - Walther Snyers overledenGisteren is in Munsterbilzen de uit Beringen afkomstige Walther Snyers overleden, de echtgenoot van Rina Coletti. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Berkenbos. Later zal er een herdenkingsdienst plaatsvinden.

Rood is de kleur van de liefde

Woensdag 25 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Rood is de kleur van de liefdeZoomWat liefde en hoop kunnen we in deze periode zeker gebruiken want als we viroloog Van Ranst mogen geloven zal het nog zeker een jaar duren vooraleer we terug een normaal leven kunnen leiden. Dat zei hij vanavond in De Afspraak. (foto Gust Ischen)

Geen B-Magazine in april

Woensdag 25 maart 2020
Beringen - Geen B-Magazine in aprilZoomHet coronavirus heeft ondertussen het hele land in haar greep. Uitzonderlijk zal het stadsmagazine B-magazine in april niet verschijnen. Stad Beringen zet momenteel volop in op communicatie over het coronavirus. Dit doen ze via hun website, via sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter en de stadsapp.
Beringen - 2,5 miljard schade voor onze economieZoomHet aantal Limburgse bedrijven waarbij de omzet minstens halveerde is op een week tijd gestegen van 25 naar 40%. Dat zegt de nieuwe bevraging van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Maar liefst 32,4% van de respondenten ziet zelfs een omzetdaling van 75% of meer. Bovendien heeft 56% van de Limburgse ondernemingen reeds de tijdelijke werkloosheid aangevraagd. “De schade bedraagt nu al 2,5 miljard euro voor onze provincie”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “We (…) Het hele nieuwsbericht

Het laatste stukje...

Woensdag 25 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Het laatste stukje...ZoomOok een foto voor de Beringse geschiedenisboekjes: een laatste stukje VTI, klaar voor de laatste sloopdag. (Gust Ischen)
Door de coronamaatregelen is de criminaliteit in Limburg fors gedaald. Ook de drugscriminaliteit is door de sluiting van de Nederlandse grens en de grenscontroles gedaald. Er gebeuren ook minder verkeersongevallen.

Een lege Collegestraat

Woensdag 25 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Een lege CollegestraatZoomOp het eerste zicht is dit een banale foto maar als we erbij zetten dat deze gemaakt is op woensdag 25 maart 2020 krijgt deze een heel andere betekenis want het moet zowat de eerste keer sinds Wereldoorlog II zijn dat er geen wekelijkse markt is op een woensdag in maart. (Gust Ischen)
Bij de reiniging van vijf carpoolparkings in Limburg werd afgelopen weekend 4,9 ton veegvuil van de parkeerplaatsen en 1,46 ton slib uit de afvoerkolken verwijderd. Voor de eerste keer moest er ook geen enkel voertuig worden getakeld: iedereen had zich keurig gehouden aan de oproep om afgelopen vrijdagnacht niet op die parkings te parkeren. Komend weekend - de nacht van vrijdag op zaterdag - worden de parkings van Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen onder handen genomen.

a Song for health

Woensdag 25 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - a Song for healthZoomRoeland Henkens uit Paal zit momenteel in quarantaine bij zijn schoonouders in Zweden. Hij werkt voor de Deense opera maar die ligt momenteel stil door het coronavirus. Als muzikant brengt hij graag zijn versie van 'a Song for Health'. Dat is een initiatief van musicdoensntstop.com waarbij muzikanten van overal te wereld wordt opgeroepen om het liedje te brengen op social media als eerbetoon aan de gezondheidswerkers die strijden tegen het coronovirus. Muzikanten die ook willen deelnemen kunnen dat via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 25 maart 2020
Beringen - De visie van FobieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Margaretha Leten overleden

Woensdag 25 maart 2020
Beringen - Margaretha Leten overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Koersel afkomstige Margaretha Leten overleden, de weduwe van Henri Filléé. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Er zijn als gevolg van de coronacrisis geen publieke afscheidsmomenten.
Momenteel zijn er 683 Limburgers besmet met het coronavirus. Dat zijn er bijna honderd meer dan gisteren. Met 683 besmettingen blijft Limburg van alle provincies koploper in ons land. In de Limburgse ziekenhuizen liggen nu 281 patiënten, 68 meer dan gisteren.

68 kaartjes voor De Fakkel Paal

Woensdag 25 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - 68 kaartjes voor De Fakkel PaalZoomEdwige Loos schreef maar liefst 68 kaartjes voor de bewoners van woonzorgcentrum De Fakkel in Paal. Tof Edwige!

Een babbeltje met ouderen

Woensdag 25 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Een babbeltje met ouderenStad Beringen belt 80-plussers en kwetsbare gezinnen op om een babbeltje te slaan. De medewerkers gaan na of ze vragen hebben rond het coronavirus, of ze hulp nodig hebben en om gewoon een babbeltje te slaan tegen de eventuele eenzaamheid.
#samentegencorona
Beringen - Facebook ontploft met oude foto'sZoom
Wat doen we in tijden van een lockdown? Facebooken en meedoen met allerlei uitdagingen zoals het posten van oude foto's en dat is een gigantisch succes. Facebook ontploft vanavond met deze ketting maar toegegeven, het is ontzettend leuk om onze vrienden en familie terug te zien in précoronatijden!
En zo heeft een redacteur toch ook nog leuke berichten in crisistijden. Ps: heb je mijn foto gespot? (Hans Put)
Facebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto's
Facebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto'sFacebook ontploft met oude foto's
Zoom
#samentegencorona
Beringen - Sporten met de Sportdienst Beringen
Rust roest en we moeten in deze coronatijden blijven bewegen.
Daarom geeft de Sportdienst van de stad Beringen het goede voorbeeld. Jolien geeft je dagelijks op weekdagen om 9u een oefening! Volg mee via deze link.


Seppe Moons overleden

Dinsdag 24 maart 2020
Beringen - Seppe Moons overledenIn Heppen is zaterdag Seppe Moons overleden. Hij was 6 jaar en het zoontje van Hans en Sofie en het broertje van Ferre en Rube. Seppe leed aan kanker en er werden voor hem verschillende benefitacties opgezet onder de noemer 'Lets make it Heppen'. Als gevolg van de coronacrisis vindt het afscheid plaats in beperkte kring.
Beringen - Kappers moeten nu ook helemaal dichtZoomNa handelszaken en winkels moeten nu ook kappers verplicht de deuren sluiten tot minstens 5 april. Dat bevestigt de Unie van Belgische Kappers, dat al langer voor deze maatregel pleitte.

Virginie Nulens overleden

Dinsdag 24 maart 2020
Beringen - Virginie Nulens overledenGisteren is de in Koersel woonachtige Virginie Nulens overleden, de echtgenote van Guido Truyers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Beringen - Wetenschappers hebben jullie hulp nodig!De impact van de overheidsmaatregelen zal pas over tien tot veertien dagen zichtbaar worden in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19. Om kort op de bal te spelen zouden daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking moeten zijn. De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt. Daarom vragen ze om vandaag massaal een korte vragenlijst in te vullen. Dat geeft de experten de mogelijkheid om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten. Meer via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Fietsersbrug De Snep nog lang niet klaarZoomOp het infobord aan de werfsite van de brug aan De Snep staat dat de werken voltooid zouden zijn in januari 2020 maar dat is duidelijk nog niet het geval. Volgens de huidige planning zou de brug in mei moeten klaar zijn maar dat is lang nog niet zeker door de huidige coronacrisis. De verhoging van al de bruggen over het Albertkanaal is sowieso een huzarenstuk. Op verschillende locaties liepen de werken vertraging op zoals in Heusden-Zolder bijvoorbeeld. Al de werken worden zoveel mogelijk op elkaar (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsersbrug De Snep nog lang niet klaar
Zoom

Corona treft Limburg zwaar

Dinsdag 24 maart 2020
Beringen - Corona treft Limburg zwaarZoomHet aantal coronabesmettingen is opnieuw gestegen. Na de daling van gisteren is de euforie weer helemaal gaan liggen. Op maandag 23 maart werden 526 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 381 in Vlaanderen, 87 in Wallonië en 38 in Brussel. Er is geen informatie over de woonplaats van de overige 20 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 4269.
Limburg blijft nog altijd het zwaarst getroffen met 600 patienten. In de ziekenhuizen zijn er in totaal 1859 (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Limburg...

Dinsdag 24 maart 2020
Beringen - Ondertussen, in Limburg...Zoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Stralende zon

Dinsdag 24 maart 2020
Weerbericht
Beringen - Stralende zonDe weerkaarten geven nog steeds zonovergoten condities in onze streken. Dankzij een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa krijgen wolken geen kans om tevoorschijn te komen. Er wordt daarbij aanhoudend droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied aan kracht en stilaan zijn er enkele wolken mogelijk. In het weekend kunnen verzwakte storingen over onze regio schuiven en de kans op een drup regen neemt gestaag toe.
Vandaag is het stralend (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - Opgepast voor corona-oplichters!De federale politie waarschuwt voor criminelen die van de coronacrisis misbruik maken om mensen op te lichten. Ze maken gebruik van de bezorgdheid en angst die er heerst om te proberen online mondmaskers, niet toegelaten vaccins, luchtreinigers, voedingssupplementen, essentiële oliën, enz. te verkopoen. Als je al iets ontvangt na betaling, zijn dat namaakproducten waarvan de werking niet bewezen is of die mogelijk zelfs schadelijke effecten hebben. Ga er dus in geen geval op in.
#samentegencorona
CAW Limburg organiseert de hulpverlening anders naar aanleiding van de coronacrisis. De bereikbaarheid van de hulpverlening per telefoon en chat breidt uit. Er is nood aan goede hulp, zo blijkt uit de praktijk. Vorige week verdubbelde het aantal chatgesprekken bij het JAC. Door de bereikbaarheid van het JAC en het Volwassenenonthaal te verhogen, biedt CAW Limburg mensen met kopzorgen een luisterend oor. Coronacrisis
De coronacrisis zet CAW Limburg aan om de hulpverlening anders te (…) Het hele nieuwsbericht

Delphina Linten overleden

Dinsdag 24 maart 2020
Beringen - Delphina Linten overledenIn Beringen overleed op 18 maart Delphina Linten. Ze werd geboren op 10 april 1946 in Balen. Door de coronacrisis vond het afscheid plaats in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond ontstond een ruzie tussen enkele bewoners van het asielcentrum in Leopoldsburg. Het personeel haalde er de politie bij die drie amokmakers bestuurlijk heeft aangehouden.

Albert Heselmans overleden

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Albert Heselmans overledenVandaag is de uit Paal afkomstige en in Berg-Tessenderlo woonachtige Albert Heselmans overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de begroeting vinden plaats in intieme kring.

Frans Bijloos overleden

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Frans Bijloos overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige en in Stal woonachtige Frans Bijloos overleden, de echtgenoot van Annie Landerloos. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Norbert Eurlings overleden

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Norbert Eurlings overledenVrijdag is Norbert Eurlings overleden, de echtgenoot van Martine Ceunen. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt als gevolg van de coronacrisis plaats in beperkte kring.

Zorgapplaus in Paal

Maandag 23 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Zorgapplaus in PaalZoomDe bewoners van de Weyerstraat en de Kapelstraat in Paal hielden vanavond een zorgapplaus. Proficiat!
#samentegencorona
Beringen - Online fitness met Karteria PaalZoomFitnesscentrum Karteria in Paal moet dan wel de deuren sluiten door het coronavirus maar zaakvoerder Matthias Henkens laat zijn klanten niet in de kou staan en houdt de spieren soepel met een reeks online trainingslessen. Meer info op hun facebookpagina.

Al 15 coronadoden in Limburg

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Al 15 coronadoden in LimburgIn Limburg zijn er nu al vijftien coronadoden. In de Limburgse ziekenhuizen verblijven momenteel 177 besmette patiënten van wie 38 op intensieve zorgen. De meeste coronapatiënten (53) verblijven in het Jessaziekenhuis in Hasselt. In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder verblijven op dit moment 22 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. In vergelijking met gisteren is er dus maar 1 patiënt bijgekomen. Het gaat ook nog altijd om 5 patiënten die worden behandeld op de afdeling intensieve zorgen.
#samentegencorona
Beringen - Wij kunnen dit allemaal samen aan!ZoomMet een beetje humor en een knipoog naar de actualiteit, komen we er allemaal samen door, laten ze in Spar Beringen-Mijn weten met dit tafereel!

Liliane Bosmans overleden

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Liliane Bosmans overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige en in Ham woonachtige Liliane Bosmans overleden, de echtgenote van Robert Bernaerdts. Zij was 68 jaar. Afscheid in beperkte kring.

Claudio Mercuri overleden

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Claudio Mercuri overledenZaterdag is in Beverlo Claudio Mercuri overleden, de partner van de in 2018 overleden Veronique Vanvinckenroye. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Marie-Josée Vanheel overleden

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Marie-Josée Vanheel overledenGisteren is Marie-Josée Vanheel overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Maurice Victoir. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Woord van de week: zorgapplaus

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Woord van de week: zorgapplausZoomDe taaltelefoon van de Vlaamse Overheid heeft ook deze week een nieuw woord in deze coronatijden: zorgapplaus. Heel veel mensen waarderen de enorme inspanningen die zorgverleners zich getroosten om de vele coronapatiënten op te vangen en te behandelen. Daarom weerklonk er vorige week op veel plaatsen een zorgapplaus: mensen openden hun ramen en deuren, hingen een wit laken uit en applaudisseerden samen voor iedereen die in de zorgsector werkt.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Meld geweld in gezin via hulplijn 1712Tijdens de coronacrisis verwacht de telefonische hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld. Achter de hulplijn 1712 staat men klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden. Men zal tijdens de coronacrisis telefonische en online permanentie blijven voorzien. 
Meld geweld in gezin via hulplijn 1712
Zoom

Geen missen tot en met 19 april

Maandag 23 maart 2020
In alle Belgische kerken worden tot en met 19 april geen missen opgedragen. Dat hebben de Belgische bisschoppen beslist. Dit betekent dat er geen vieringen zijn in de Goede Week, met Pasen en op Beloken Pasen. Alle doopsels en kerkelijke huwelijken worden uitgesteld. Vormselvieringen en eerste communies die tot en met 19 april gepland zijn, worden geschorst. Wat de vormselvieringen en eerste communies na 19 april betreft, is het voor het ogenblik te vroeg om al definitieve beslissingen te nemen. De bisschoppen zullen zo snel mogelijk en van zodra de maatregelen van de regering dit toelaten daarover de nodige informatie verstrekken.
Beringen - Vanaf vandaag alternatieve treindienstVanaf vandaag is er een alternatieve treindienst van toepassing, meldt de NMBS. De treinen rijden volgens een aangepast aanbod op het volledige net. Plan uw reis vanaf de dag voor uw vertrek via de NMBS-app of nmbs.be voor meer info.

Een bedankje voor de postbode

Maandag 23 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Een bedankje voor de postbodeZoomEr worden terug meer brieven geschreven en kaartjes verstuurd en de postbodes blijven paraat in deze crisis. Marleens Abeels en haar man Ferdi Luts maakten alvast deze tekening voor hun postbode in Paal.

Helpen via hulpvoorhelden.be

Maandag 23 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Helpen via hulpvoorhelden.be
Overal schieten solidariteitsacties als paddenstoelen uit de grond.
De website hulpvoorhelden.be bijvoorbeeld. In amper 48 uur tijd hebben er al meer dan 5.000 vrijwilligers hun diensten aangeboden aan onze zorginstellingen in de strijd tegen het coronavirus. De Limburgers hebben wel nog een duwtje in de rug nodig, want slechts 1% van de aanmeldingen kwam uit Limburg. Boodschappen doen of brengen voor zorgverleners, praatjes maken met ouderen die deze dagen in eenzaamheid moeten doorbrengen, maaltijden maken of brengen: het zijn allemaal diensten die Limburgers kunnen aanbieden om zorginstellingen in de buurt te helpen. Dus Limburg: go, go, go! Meer info via deze link.
Beringen - Nieuwe coach voor Miners BeringenLudo Horions wordt de nieuwe trainer van Miners Beringen. Cihan Bardakci, coach van Zolder, wordt coach van Miners B.

Blijf in uw kot!

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Blijf in uw kot!ZoomDoe zoals deze springspin: blijf thuis en neem geen risico's door zonder echte reden anderen op te zoeken! (Foto Frido Van Hertum)

Als de avond valt

Maandag 23 maart 2020
Beringen - Als de avond valtZoomAls we zo naar deze mooie foto van de avond boven Beringen kijken, lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar schijn bedriegt, een onzichtbaar virus houdt ons nu al enkele weken in de ban. (Gust Ischen)
Beringen - Info over corona in meerdere talenZoomDe federale en Vlaamse overheid hebben de richtlijnen en de hygiënemaatregelen ivm het Coronavirus in verschillende talen ter beschikking gesteld. Meer info vindt u op www.integratie-inburgering.be.

Kas Gruszowski overleden

Zondag 22 maart 2020
Beringen - Kas Gruszowski overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Hechtel woonachtige Kas Gruszowski overleden, de echtgenoot van Simonne Overath. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Ondertussen, in Wuhan...

Zondag 22 maart 2020
Beringen - Ondertussen, in Wuhan...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

#samen #tousensemble

Zondag 22 maart 2020
Commentaar
Eerder deze maand werd de coronadreiging nog door velen afgeschilderd als paniekzaaierij door de media. Ondertussen heeft een periode van amper anderhalve week ons in een andere wereld gekatapulteerd, een ander land, een ander dorp, ja zelfs in families waarin iedereen anders met elkaar moet omgaan. Het virus ‘discrimineert’ niet, niet tussen afkomst of geloof, niet tussen rang of stand, niet tussen jong en oud. Niets is nog wat het een maand geleden was, en ook al zullen we deze crisis vroeg (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Beringen - Fake News: helikopters boven LimburgNoodplanning en Crisisbeheer Limburg laat weten dat er op sociale media weer valse berichten de ronde doen. "Er doen op sociale media geruchten de ronde dat vanavond om 23u40 een aantal helikopters de provincie Limburg vanuit de lucht zouden ontsmetten om zo het coronavirus uit te roeien. We willen iedereen op het hart drukken dat dit niet zal gebeuren en het bericht dus fake news is!", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Van alle Vlaamse provincies telt Limburg met 478 gevallen het grootste aantal bevestigde coronabesmettingen. In Oost-Vlaanderen zijn er met 347 het minst. Limburg telt nu al tien coronadoden.
#samentegencorona
Beringen - Sporten? Ja, maar niet met de autoZoom
We delen nog graag deze boodschap van onze politie. "Mooi weer en sporten? Dat mag, maar zonder zich te verplaatsen met de wagen".
Beringen - Kunstroute verschuift naar septemberZoomDe Beringse Kunstroute voorzien in mei van dit jaar wordt verschoven naar het weekend van 18 en 19 september. De kunstroute is weekend waarbij Beringse kunstenaars hun deuren van hun atelier of huis openzetten voor het publiek. Ondertussen verschuiven of annuleren meer en meer verenigingen hun activiteiten.

Ondertussen, aan de grens...

Zondag 22 maart 2020
Beringen - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen - We beginnen steeds meer op mekaar te lijkenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Venster op Beringen

Zaterdag 21 maart 2020
Vandaag gezien
Beringen - Venster op BeringenZoom"Vandaag gezien vanuit mijn kot. Een zonnige dag met een mooi einde is mooi meegenomen in deze tijden", laat Gust Ischen ons weten. #vensteropberingen

Enkele verduidelijkingen

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Er heerst blijkbaar nog onduidelijkheid over het advies om buiten te bewegen. Vanavond is daar verduidelijking over gekomen. Individuele fysieke activiteit in buitenlucht (of in gezinsverband) kan zolang het op wandelafstand van je huis is. Bijvoorbeeld:
- Alleen paardrijden vanaf de stal bij je thuis kan, maar niet als je naar de manege gaat.
- Vissen aan een kleine vijver kortbij kan, maar niet als iedereen aan een visvijver zit, ook niet op 1,5m afstand.
- Wandelen in de buurt kan, maar niet als je daarvoor de auto neemt tot een natuurgebied.
- Werken in je volkstuin kan, maar niet als dit een plek van samenkomst wordt.
Beringen - 'Blijf in uw kot, ook tijdens het weekend'Het Crisiscentrum vraagt met aandrang om maximaal binnen te blijven, ook tijdens het weekend! "Stel je training of fietstocht aub uit. Luchtje scheppen? Doe dat in je straat of wijk!", luidt de mededeling. Meer info van het crisiscentrum via deze link.

Al zeven coronadoden in Limburg

Zaterdag 21 maart 2020
In Limburg zijn al zeven personen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmette patiënten in Limburgse ziekenhuizen bedraagt momenteel 149. Daarvan liggen er 30 op intensieve. In de ziekenhuizen van Pelt en Tongeren zijn nog geen coronapatiënten overleden. In het Mariaziekenhuis in Pelt verblijven negen coronapatiënten, in het ziekenhuis in Tongeren zeven.

Bedankt stad Beringen

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Bedankt stad BeringenZoom"Hartelijke dank stad Beringen, voor het aanleveren van mondmaskers, beschermmateriaal, we zijn jullie bijzonder dankbaar", laat het SFZ Heusden weten via hun facebookpagina.

Klokken luiden als applaus

Zaterdag 21 maart 2020
#samentegencorona
Beringen - Klokken luiden als applausZoomVanaf morgen zullen tot het einde van de corona-epidemie elke zondag de klokken van alle katholieke kerken in ons land samen luiden van 9.55 uur tot 10 uur. Met dit initiatief wil de katholieke gemeenschap van ons land in deze moeilijke periode iedereen een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten: dokters, verpleegkundigen, thuiszorgers en mantelzorgers, in instellingen, ziekenhuizen en elders.Een teken van hoop én medeleven, van troost en dank. Tevens is het een oproep tot gebed. Want ook al kunnen christenen tijdelijk niet fysiek samen bidden, individueel of in het gezin kan het uiteraard onverminderd.

Spaanse griep anno 1922

Zaterdag 21 maart 2020
Uit de oude doos
Beringen - Spaanse griep anno 1922ZoomRoken ontsmet de keel, alcohol versterkt het hart en sterke drank doet alle miserie vergeten! Advertentie uit de Gazet van Antwerpen, 28 januari 1922. (Foto stadsarchief Mechelen)