Het overige nieuws

Ondertussen, in Bethlehem...

Zondag 31 december 2023
Beringen - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Huidhonger?

Zondag 31 december 2023
Vandaag gelezen
Huidhonger is niet verdwenen: in navolging van Japanse ‘cuddle cafés’ openen knuffelcoaches in Amsterdam hun deuren. Je kunt er tegen betaling terecht voor een uurtje tegen elkaar aan liggen, diep in elkaars ogen kijken of een aai over de bol. Seks is uit den boze.
                                                                                  (Het Parool)

Vuurwerk bij storm?

Zondag 31 december 2023
De visie van Fobie
Beringen - Vuurwerk bij storm?Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Weg van thuis op 25,2 jaar

Zondag 31 december 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde leeftijd waarop jongeren het ouderlijk huis verlaten bedraagt 25,2 jaar. 63% van de jongeren doen dat op een leeftijd tussen de 21 en 28 jaar. Daarnaast is 15% een vroege nestverlater: ze zijn dan 21 jaar of jonger. 22% verlaat het huis pas op de leeftijd van 28 jaar of ouder. 
In de populatie thuisverlaters zijn er iets meer mannen dan vrouwen en heeft 5% niet de Belgische nationaliteit. 47% van de jongeren die het ouderlijk huis verlaten zijn hooggeschoold. (Statistiek Vlaanderen)

Dode door vuurwerk

Zaterdag 30 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Nederlands-Limburgse Neeritter, niet ver van Maaseik, is vanavond een 36-jarige man om het leven gekomen bij het afsteken van vuurwerk. Dat meldt de Nederlandse politie. Een tweede betrokkene werd zwaargewond.

Geen vuurwerkshow in Hasselt

Zaterdag 30 december 2023
Door de aanhoudende wind en wisselende weersomstandigheden heeft Winterland Hasselt beslist om de voorziene vuurwerkshow van oud naar nieuw te schrappen.

De spoorwegkathedraal

Zaterdag 30 december 2023
Tegenligger
Beringen - De spoorwegkathedraalZoom(door Gert Cuppens)
Wie googelt op de termen “top 20 railway stations” komt gegarandeerd op lijsten uit waar Antwerpen Centraal Station bij de mooiste stations ter wereld vermeld wordt. Voor het Amerikaanse "Newsweek" krijgt dit station een verdienstelijke vierde plaats. Op de website "World’s 20 Most Beautiful Train Stations – Fodors Travel Guide" staat Antwerpen CS zelfs op nummer 1.
Dit station wordt ook wel vaak een spoorwegkathedraal genoemd en (…) Het hele nieuwsbericht

De Maaslandstier is gered!

Zaterdag 30 december 2023
Beringen - De Maaslandstier is gered!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Zomaar een zaterdag is december

Zaterdag 30 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Zomaar een zaterdag is decemberZoomVan Robert kregen we nog deze poëtische woorden op deze laatste zaterdag van het jaar.

Nieuwjaar 2024

Zaterdag 30 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Nieuwjaar 2024ZoomEdith blikt al vooruit op het nieuwe jaar. 

Kerst- of nieuwjaarskaartjes

Zaterdag 30 december 2023
Uit de oude doos
Beringen - Kerst- of nieuwjaarskaartjesZoomEentje uit de oude doos. Stuur jij nog kaartjes? Ze zijn alvast welkom op Internetgazet Beringen, Zwanenbergstraat 2a bus 1 in 3583 Paal.

En daar komen de appartementen

Zaterdag 30 december 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - En daar komen de appartementenZoomOp deze hoek in het centrum van Koersel staat momenteel de info al klaar over de projectontwikkeling die er komt. Op deze hoek komt een woonerf met 61 wooneenheden. 

Nieuwe vennootschap: NextCode

Vrijdag 29 december 2023
Frank Vandebergh (39) uit Paal heeft de besloten vennootschap NextCode opgericht met zetel aan de Meldertsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, de reparatie van computers en randapparatuur en het beheer van computerfaciliteiten.

Solidariteit alom

Vrijdag 29 december 2023
De visie van Fobie
Beringen - Solidariteit alomZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Naar jaarlijkse gewoonte telt Voka – KvK Limburg de pagina’s van het Belgisch Staatsblad. Er van uitgaande dat ze elke pagina gelezen hebben aan een snelheid van drie minuten per pagina, hebben ze meer dan 250 dagen moeten lezen. Behoorlijk wat tijd, maar iedere Belg wordt geacht de wet te kennen.
2023 komt daarmee in de buurt van 2021, het recordjaar. Ook de Europese regelgeving en rapporteringslasten zijn stevig toegenomen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg pleit voor (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie winterdag

Donderdag 28 december 2023
Beringen - Mooie winterdagZoomVandaag kregen we nog eens een droge dag met als apotheose een mooie avondgloed. (Gust Ischen)

Verkoop vuurwerk in Limburg hoog

Donderdag 28 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Vuurwerkwinkels in Limburg verkopen ook dit jaar weer veel vuurwerk. Nochtans heerst er een vuurwerkverbod in 24 Limburgse gemeenten. Een groot deel gaat de grens over naar Nederland omdat daar geen knalvuurwerk of pijlen meer mogen verkocht worden. Vanuit Nederland wordt dan weer gesignaleerd dat er veel minder vuurwerk verkocht is dan in vorige jaren. (Radio 2 e.a.)

Jos Verluyten overleden

Donderdag 28 december 2023
Beringen - Jos Verluyten overledenJos Verluyten uit Paal is overleden.
(° Paal op 21 mei 1947 † Hasselt op 27 december 2023)
Begroeting: dinsdag 2 januari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur;
Uitvaart: woensdag 3 januari 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents;

Nieuw: Prestige Auto Group

Woensdag 27 december 2023
Jahan Ashraf (41) uit Paal heeft de besloten vennootschap Prestige Auto Group opgericht met zetel aan de Watertorenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van wagens, het uitbaten van een taxinbedrijf, carrosserieherstelling en bandenservice.

Inbraak in twee BMW's

Woensdag 27 december 2023
Beringen - Inbraak in twee BMW'sZoomDe voorbije nacht is er ingebroken in twee BMW's. Dat gebeurde in de Tulpenlaan en de Brelaarstraat. De dieven gingen in de twee gevallen met het instrumentenpaneel aan de haal.

O.L.S. 2024 definitief in Beekdaelen

Woensdag 27 december 2023
Beringen - O.L.S. 2024 definitief in BeekdaelenZoomHet Oud Limburgs Schuttersfeest zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in de Nederlands-Limburgse fusiegemeente Beekdaelen worden georganiseerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. Aanvankelijk zou schutterij Sint-Antonius uit Nederweert, die het OLS dit jaar won, de organisatie op zich nemen, maar ze gooide enkele dagen geleden de handdoek in de ring. Dat zorgde voor een reeks alternatieve voorstellen, waarbij dat van de schutterijen uit Beekdaelen het uiteindelijk haalde. Het O.L.S. is een jaarlijks schuttersfeest voor schutterijen die de buks hanteren.

Bestelwagen gaat in de vlammen op

Woensdag 27 december 2023
Beringen - Bestelwagen gaat in de vlammen opRond middernacht vloog een bestelwagen in brand op de Beverlosesteenweg in Koersel. Het voertuig is uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Op weg naar 6 januari

Woensdag 27 december 2023
Beringen - Op weg naar 6 januariZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsen rond Manhattan

Woensdag 27 december 2023
Van onze man in New York
Beringen - Fietsen rond ManhattanZoomVeel steden willen fietsvriendelijker worden, ook New York City, zegt onze man in New York, Dirk Vandenberk: "Men werkt al jaren om het mogelijk te maken om letterlijk rond het eiland van Manhattan te kunnen wandelen en fietsen. Op veel plaatsen, waar er genoeg ruimte is tussen de oevers en wegen die het eiland omringen, zijn er al fiets- en wandelpaden aangelegd. Er zijn echter grote stukken waar er niet genoeg ruimte voorhanden is om dit 52 km lange project, Manhattan Greenway genaamd, aan land te verwezenlijken. Aan de oever van de ‘East River’ in midtown Manhattan is zopas een nieuw stuk van deze rondweg geopend (foto's). Het nieuwe gedeelte is volledig op pijlers in de rivier gebouwd. Men heeft er vijf jaren aan gewerkt en de kosten zijn opgelopen tot bijna 190 miljoen dollar. Nu maar afwachten of er nog geld zal vrijkomen om de nog ontbrekende stukken snel in te vullen."
Fietsen rond Manhattan
Zoom

Een volle maan

Woensdag 27 december 2023
Puur natuur
Beringen - Een volle maanZoomNiets zo natuurlijks als een volle maan. Bij volle maan staat de maan, vanaf de zon gezien, aan de andere zijde van de aarde. Op dat moment valt de verlichte helft van de maan samen met het licht dat naar de aarde terugkomt. Vanaf de aarde is de maan dan maximaal verlicht en volmaakt rond. De maan heeft meer invloed op ons dan dat we denken. Vooreerst zijn de nachten bij volle maan en heldere lucht niet helemaal donker. Volle maan heeft ook invloed op de getijden, hetgeen ook springtij wordt genoemd. Ook enkele feestdagen zijn bepaald aan de hand van de volle maan. Denken we maar aan de dag waarop Pasen valt.( Pasen valt immers op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente). En vanavond is het weer zover, zolang het helder blijft natuurlijk. Deze foto werd dinsdagavond rond 20u30 genomen. (Johan Put)

Zacht tot volgend jaar

Dinsdag 26 december 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht tot volgend jaarNa de invloed van een mobiel wigje van hoge druk is het opnieuw de beurt aan depressies en storingen om het weerbeeld te bepalen. Het gaat daarbij ook stevig waaien en bij momenten zijn er zware windstoten. De temperaturen blijven erg hoog - alvast tot het einde van het jaar is er geen winter in zicht, al wordt het laatste weekend van dit jaar wel iets koeler.
Morgen verlaat lichte regen in de ochtend de regio. Daarna is het overwegend droog met later mogelijk ook enkele opklaringen. Het gaat (…) Het hele nieuwsbericht

Swa Lemmens overleden

Dinsdag 26 december 2023
Beringen - Swa Lemmens overleden
Swa Lemmens, uit Paal echtgenoot van Mariette Engelen, is overleden.
(° Tessenderlo op 11 maart 1946 † Heusden-Zolder op 23 december 2023)
Begroeting: vrijdag 29 december 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 30 december 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Annie Vaes overleden

Dinsdag 26 december 2023
Beringen - Annie Vaes overleden
Annie Vaes uit Koersel, weduwe van Hugo Elsen, is overleden.
(° Koersel op 24 juli 1940 † Koersel op 24 december 2023) Begroeting: vrijdag 29 december 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 30 december 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.
Het is maar dat je 't weet
Limburgers die buitenshuis willen gaan feestvieren tijdens oudejaarsnacht, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar. 
In totaal rijden dit jaar op 31 december en 1 januari 25 bussen uit over 20 lijnen. De bussen vervoeren de feestvierders over zowel lange trajecten naar de grotere uitgaanscentra als korte trajecten naar lokale feesten. “Het project is een mooie samenwerking tussen het Limburgs provinciebestuur, (…) Het hele nieuwsbericht

Een zonnige en droge dag

Dinsdag 26 december 2023
Vandaag gezien
Beringen - Een zonnige en droge dagZoomVandaag kregen we eindelijk nog eens een droge dag. En zo zagen we fietsers en wandelaars. Marleen Abeels maakte vandaag deze foto op de terril. Ook morgen wordt het nog relatief goed. 

Naar duurzame energie bij kerken

Dinsdag 26 december 2023
Op 18 januari 2024 organiseren de afdeling Erfgoed van de provincie Limburg en het Platform Toekomst Parochiekerken een inspirerend netwerkmoment voor gemeenten, steden, kerkbesturen en andere geïnteresseerden rond het thema duurzame energie.
Hoe kan de parochiekerk energiezuiniger gemaakt worden? Hoe de ecologische voetafdruk verminderen? Wat is energiedelen en wat zijn energiegemeenschappen? Hoe past energie in een neven- of herbestemming? Programma en inschrijven

Nat en warm...

Dinsdag 26 december 2023
De visie van Fobie
Beringen - Nat en warm...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Learning Path

Dinsdag 26 december 2023
Carl Vlems (46) uit Lommel en Jo Dens (42) uit Koersel hebben de besloten vennootschap Learning Path opgericht met zetel aan het Zinktrekkersplein in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer coaching en trainingen voor diverse doeleinden.

Eindejaarsvraagjes

Dinsdag 26 december 2023
Het is stilaan aftellen naar het nieuwe jaar en dan is het in die laatste week voor ons tijd om even terug te blikken met een aantal Beringenaren op het afgelopen jaar. Wat heeft hen geraakt en wat heeft hen geïnspireerd? Wat vonden ze leuk op cultureel vlak of welke films of concerten werden gesmaakt? En wat zijn de wensen voor 2024? Wij wensen onze lezers alvast veel leesgenot in deze laatste dagen van het jaar. En wij willen ook in 2024 samen nieuws maken, veel goed nieuws uit onze gemeenschap en dat dankzij een team van vrijwilligers. (Hans Put)

Bestuurder step gewond in Sportlaan

Maandag 25 december 2023
Een 28-jarige steprijder uit Beringen is vandaag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Sportlaan in Koersel.

Kentekenplaten auto gestolen

Maandag 25 december 2023
Beringen - Kentekenplaten auto gestolenIn de Laan op Vurten in Beringen-Mijn zijn de kentekenplaten van een auto gestolen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag.

Vermogensongelijkheid

Maandag 25 december 2023
Vandaag gelezen
"Als er in het jaar nul al economen waren geweest, zou een van hen in Bethlehem vast een plotselinge, plaatselijke piek in de vermogensongelijkheid hebben gemeten. Drie Wijzen leverden bij de ouders van een pasgeborene in een stal ongevraagd een klein fortuin af. Mooie geschenken: wierook, mirre en goud. Maar hoe kwamen die Wijzen er zelf eigenlijk aan?"
(Maarten Schinkel in de NRC)

Kerstmis anno 2023

Maandag 25 december 2023
Beringen - Kerstmis anno 2023Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Beringen - Basket: Miners Beringen A verliest van LommelZoomCroonen Lommel B – Miners Beringen A 90-81
Quarters : 19-19, 16-21 (35-40), 24-14 (59-54), 31-27 (90-81). 
Miners Beringen A verloor zaterdagavond in de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar van Lommel B in tweede landelijke A. Beringen ging heel gretig van start tegen de heren B van BBC Lommel die een zeer matige eerste helft afwerkten. Beringen kon rekenen op een sterke Ward Looyens (9). In zowel het eerste als het tweede quarter werd door Lommel onzuiver (…) Het hele nieuwsbericht
Basket: Miners Beringen A verliest van LommelBasket: Miners Beringen A verliest van LommelBasket: Miners Beringen A verliest van Lommel
Zoom

Nog steeds Kerst (mis)

Maandag 25 december 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Nog steeds Kerst (mis)Wat is er met Kerst mis? Het antwoord zou zeer kort ‘niets’ moeten klinken maar helaas is de wereldwijde realiteit mijlenver verwijderd van ‘niets’. Als “Vrede op aarde” de grote kerstslogan is die we in werkelijkheid moeten omzetten, dan is dat een onmogelijke opdracht. We mogen ons ook niet enkel blind staren op oorlogssituaties want er gebeuren in de wereld nog meer tragedies. Dolle schutters die slachtoffers maken, wilde situaties die hele families uiteen rijten, het zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Een engel....

Maandag 25 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Een engel....ZoomHet gedicht, een engel, van Kristel is op deze kerstdag wel heel gepast.

Kerst bij Rembrandt

Zondag 24 december 2023
Beringen - Kerst bij RembrandtZoomRembrandt schilderde dit prachtige kersttafereel in 1647. Behoorlijk indrukwekkend...
Vandaag gelezen
Vanaf 1 januari zijn smartphones verboden in klaslokalen op de middelbare school in Nederland. Het verbod moet de concentratie en de prestaties van leerlingen verbeteren, aldus een rapport aan de overheid.
(De Volkskrant)

Kerstmis in Midden-Limburg

Zondag 24 december 2023
Beringen - Kerstmis in Midden-LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kerstmis aan zee

Zondag 24 december 2023
Beringen - Kerstmis aan zeeZoomIn Oostende is gisteren een jonge dolfijn aangespoeld...  (Cartoon: Fobie)
Gezondheid
Beringen - Een gezonde balans in het nieuwe jaarVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: voeding en alcohol.
Het nieuwe jaar is traditioneel het moment waarop velen van ons reflecteren op het afgelopen jaar en nieuwe doelen stellen voor de toekomst. Een veelvoorkomend thema is het streven naar een gezondere levensstijl, waarbij voeding en alcohol vaak centrale rollen spelen. En dan worden dikwijls goede maar onhaalbare voornemens gemaakt, (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Caerts overleden

Zondag 24 december 2023
Beringen - Jos Caerts overleden
Jos Caerts uit Beverlo, liefde van Emilienne Geskens, is overleden.
(° Heppen op 26 september 1932 † Beverlo op 22 december 2023)
Gebedsdienst : donderdag 28 december 2023 om 18.00 uur in parochiekerk te Korspel-Beverlo.
Begroeting: donderdag 28 december 2023 / na de gebedsdienst - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.45 tot 19.15 uur
Uitvaart: vrijdag 29 december 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Volgens wens van de familie liever geen bloemen of kransen.

Vrede op aarde

Zondag 24 december 2023
Commentaar
Beringen - Vrede op aardeZoomDe periode van Kerstmis staat synoniem met de vredesboodschap maar die lijkt verder weg dan ooit. Bommen in Gaza en bommen in Oekraïne, het zijn twee conflicten die ons nieuws beheersen maar beroert het ook nog onze harten? Oorlog lijkt veel te vaak een ver-van-mijn-bedshow. Waar is de verontwaardiging? Waar zijn de studenten die betogen? Oorlog is van alle tijden en zal jammer genoeg van alle tijden blijven, vrees ik.
Maar wie is de dupe van al die oorlogen? De gewone man of vrouw op de vlucht, (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Op zijn paasbest naar de kersttafelZoom                                                               (Cartoon: Dirk Van Bun)

Als duister wint

Zondag 24 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Als duister wintZoomEen extra gedichtje van Katrien tijdens dit kerstweekend om de donkerste dagen wat op te fleuren.

Julien Haselaars overleden

Zondag 24 december 2023
Beringen - Julien Haselaars overleden
Julien Haselaars uit Koersel, echtgenoot van Jacqueline Vanhoudt, is overleden.
(° Koersel op 4 december 1946 † Koersel op 23 december 2023) Begroeting: donderdag 28 december 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

1,6 miljoen euro in Trevi-fontein

Zaterdag 23 december 2023
Vandaag gelezen
Beringen - 1,6 miljoen euro in Trevi-fonteinZoomUit de Trevifontein hebben de Romeinse stadsdiensten dit jaar in totaal ruim 1,6 miljoen euro aan munten opgevist, een recordbedrag. Wat ze ook opvisten: horloges, ringen, en... gebitten.
Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome, luidt de legende. Het werpen van twee muntjes zou de gooier in staat stellen zijn geliefde te ontmoeten in Rome. Drie muntjes gooien zou leiden tot een huwelijk of... echtscheiding. (Bron: Il Messaggero, foto Pexels)

Zacht, winderig en nat

Zaterdag 23 december 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht, winderig en natIn een strakke westelijke tot noodwestelijke luchtstroming worden storingen geregeld naar onze streken gestuurd. Er wordt ook erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. Het zal wel al duidelijk zijn dat Kerstmis 2023 groen zal verlopen. 
Zondag brengt een storing veel wolken en perioden met regen. In de avond zijn er wat meer drogere perioden. Met wat geluk verloopt Kerstavond meestal droog. Het is wel erg zacht bij maxima rond 11 of 12 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Vrede op aarde

Zaterdag 23 december 2023
Beringen - Vrede op aardeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Alfons Claes overleden

Zaterdag 23 december 2023
Beringen - Alfons Claes overleden
Alfons Claes uit Beverlo, weduwnaar van Irma Kenis, is overleden.
(° Beverlo op 12 februari 1932 † Beringen-Mijn op 20 december 2023)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Fons Van Oystaeyen overleden

Zaterdag 23 december 2023
Beringen - Fons Van Oystaeyen overleden
Fons Van Oystaeyen uit Paal, echtgenoot van Lutgarde Bollen, is overleden.
(° Boechout op 25 januari 1941 † Paal op 22 december 2023)  Uitvaart: in intieme kring

Julia Bielen overleden

Zaterdag 23 december 2023
Beringen - Julia Bielen overleden
Julia Bielen uit Leopoldsburg, weduwe van Jozef Damen, is overleden.
(° Wijchmaal op 1 november 1933 † Beringen-Mijn op 17 december 2023
Uitvaart: in intieme kring

Elise Aerts overleden

Zaterdag 23 december 2023
Beringen - Elise Aerts overleden
Elise Aerts uit Beringen, echtgenote van Louis Beerten, is overleden.
(° Hasselt op 10 juli 1943 † Heusden-Zolder op 18 december 2023)
Begroeting: dinsdag 26 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Kerstmis en vrede

Zaterdag 23 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Kerstmis en vredeZoomEdith haalt deze zaterdag haar inspiratie bij de kerstboodschap.

Markt Beringen

Zaterdag 23 december 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomDe markt van Beringen heeft al vele metamorfoses ondergaan. Het standbeeld ter herdenking van de oorlogsslachtoffers stond al op verschillenden plaatsen en is momenteel nog in restauratie en zal volgend jaar terug geplaatst worden aan de kerk.

Fijne kerstdagen

Zaterdag 23 december 2023
Uit de oude doos
Beringen - Fijne kerstdagenZoomMet deze retrofoto van Marie-France Planche wensen we iedereen fijne kerstdagen.
Kort nieuws van bij de buren
In Ham probeerden dieven in te breken in een woning aan de O.L.-Vrouwstraat. Zij raakten echter niet verder dan de inpandige garage.

Chinese link bij het Vlaams Belang!

Vrijdag 22 december 2023
Beringen - Chinese link bij het Vlaams Belang!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Grootschalige politieactie

Vrijdag 22 december 2023
Beringen - Grootschalige politieactieIn september waren aspirant-hoofdinspecteurs van de Limburgse politieschool PLOT aanwezig op een studiedag rond proactief werken. Tijdens hun opleiding moesten ze een actieplan rond een actuele politionele uitdaging uitwerken. De lokale politiezone LRH nam het voortouw in dit initiatief en zorgde ervoor dat een grootschalige politieactie in de steigers kon worden gezet. Aan deze provinciale actie namen uiteindelijk 11 lokale politiezones  deel, in samenwerking met de Federale Wegpolitie Limburg, (…) Het hele nieuwsbericht

Safak Bouw failliet verklaard

Donderdag 21 december 2023
De rechter in Hasselt heeft vandaag Safak Bouw uit Beringen en aannemer Kenneth Eerdekens uit Koersel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 januari ingediend worden.

Fietsvergoeding gaat omhoog

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Volgend jaar gaat de fietsvergoeding omhoog. Wie van en naar het werk fietst kan daar volgend jaar 0,35 euro per kilometer voor krijgen. De Kamer keurde vandaag een wetsontwerp van Vincent Van Peteghem in die zin goed.

Goed nieuws voor lezers in Spanje

Donderdag 21 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Goed nieuws voor lezers in SpanjeInternetgazet is voortaan in Spanje weer goed te lezen. Dat vernemen we van mensen die daar verblijven. Sinds zowat een jaar was de Internetgazet in Spanje moeilijk bereikbaar. Waaraan dat lag weten we niet - we hebben tot op hoog niveau geprobeerd de oorzaak te vinden en daar iets aan te doen, maar allemaal boter aan de galg. Vanavond bereikte ons het bericht dat het allemaal weer goed is gekomen. ¡Bienvenidos de nuevo, lectores de España! 

Drie woninginbraken in Lummen

Donderdag 21 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen zijn drie woninginbraken gepleegd. De daders sloegen toe in de Larenstraat, de Sint-Annastraat en de Voortstraat. Over de buit is niets geweten.

Maaike Coenen overleden

Donderdag 21 december 2023
Beringen - Maaike Coenen overleden
Maaike Coenen uit Beringen-Mijn, voorheen Paal, is overleden.
(° Paal, 11 maart 1939 † Beringen-Mijn, 21 december 2023) Uitvaart: in intieme kring.

Starters: beste november in jaren

Donderdag 21 december 2023
Economisch nieuws
In november 2023 kwamen er 599 nieuwe Limburgse bedrijven bij. Dat zijn 8,9% meer starters dan een jaar geleden. Dit is het beste cijfer voor november sinds 2017. Door deze stijging daalt het totale (voorlopige) verschil licht naar -4,01%, maar het is zo goed als zeker dat we voor 2023 niet meer de kaap van 9000 starters zullen overschrijden zoals dat de afgelopen twee jaar wel het geval was, zegt VOKA.

Dertien pv's voor drugsbezit

Donderdag 21 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Dertien pv's voor drugsbezitIn Diest heeft de politie bij controles in de stationsbuurt en in het Warandepark elf pv's opgesteld voor drugsbezit. In het Warandepark gebruikten acht jongeren ostentatief drugs. Zij deden zelfs geen enkele moeite om hun drugsgebruik te verbergen.

Franci Teunis overleden

Donderdag 21 december 2023
Beringen - Franci Teunis overledenFranci Teunis uit Hasselt, zoon van Jef Teunis en Yvette Smets, is overleden.
(° Koersel op 26 juli 1972 † Hasselt op 20 december 2023) Begroeting: donderdag 28 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Daar is corona weer

Woensdag 20 december 2023
De visie van Fobie
Beringen - Daar is corona weerZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Periodetitel voor Weerstand Koersel B

Woensdag 20 december 2023
Beringen - Periodetitel voor Weerstand Koersel BIn Vierde Provinciale heeft Lindelhoeven VV B vanavond Heusden 06 verslagen met 3-1. Hierdoor pakt Weerstand Koersel B op basis van het doelpuntensaldo de eerste periodetitel.

Lichtshow van Gert

Woensdag 20 december 2023
Beringen - Lichtshow van GertZoomGert Bovens heeft ook dit jaar weer een mooie lichtshow in elkaar gestoken. De kerstshow met duizenden lichtjes is dagelijks te zien aan de Oude Baan in Beringen. Een voorsmaakje kan je bekijken op onze Facebookpagina.

Fernand Vanderhoydonck overleden

Woensdag 20 december 2023
Beringen - Fernand Vanderhoydonck overledenFernand Vanderhoydonck uit Zonhoven, weduwnaar van Greta Verlinden, is overleden.
(° Koersel op 9 maart 1939 † Zonhoven op 19 december 2023) Begroeting: vrijdag 22 december 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 23 december 2023 om 13.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Fikske Vanheyst overleden

Woensdag 20 december 2023
Beringen - Fikske Vanheyst overleden
Fikske Vanheyst uit Beringen, echtgenoot van Simone Postelmans, is overleden.
(° Beringen op 3 april 1933 † Beringen-Mijn op 18 december 2023) Begroeting: vrijdag 22 december 2023 - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 23 december 2023 om 10u30 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

André Vanderlinden overleden

Woensdag 20 december 2023
Beringen - André Vanderlinden overleden
André Vanderlinden uit Koersel (voorheen Beverlo), echtgenoot van Louisa Mangelschots, is overleden.
(° Beringen op 10 april 1934 † Koersel op 20 december 2023) Begroeting: woensdag 27 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jos Geuns overleden

Woensdag 20 december 2023
Beringen - Jos Geuns overleden
Jos Geuns uit Koersel, baasje van Pruts, is overleden.
(° Heusden op 22 november 1960 † Heusden-Zolder op 20 december 2023)
Begroeting: woensdag 27 december 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 28 december 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Woninginbraak in Lummen

Woensdag 20 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is ingebroken in een huis aan de Sint-Lambertusstraat. Dat gebeurde via een raam. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Beringen - Negen schutterijen willen OLS organiserenNegen schutterijen van de Nederlands-Limburgse gemeente Beekdaelen willen het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren. Die organisatie was onzeker geworden nadat de Sint-Antoniusschutterij van Nederweert, die het OLS vorig jaar won, de handdoek in de ring gooide. Nu hebben de schuttersverenigingen van Beekdaelen - Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth, Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade en Merkelbeek - voorgesteld dat zij die taak overnemen. De fusiegemeente Beekdaelen viert volgend jaar haar vijfjarig bestaan, dus dat komt goed uit.
Het OLS-bestuur moet het voorstel nog goedkeuren.

Man (37) gewond bij botsing

Dinsdag 19 december 2023
Beringen - Man (37) gewond bij botsingEen 37-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een kop-staart botsing op de Noord-Zuid verbinding in Pelt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde gisterennamddag.

BKO De Bengeltjes naar Brugge

Dinsdag 19 december 2023
De Warmste Week
Beringen - BKO De Bengeltjes naar BruggeZoomDeze delegatie van BKO De Bengeltjes uit Koersel trok vandaag naar Brugge om hun cheque van 3000 euro te schenken aan de Warmste Week. De kinderen op het thuisfront supporterden mee!
BKO De Bengeltjes naar Brugge
Zoom
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen twee jaar ondervroeg Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. 40% van de Belgen ondervond moeilijkheden om rond te komen in het derde kwartaal van 2023.
Dat zijn er meer dan precies twee jaar geleden, toen de metingen voor deze enquête zijn begonnen. Op dat moment vond 36% het eerder moeilijk, moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen.
Als we de evolutie over deze twee (…) Het hele nieuwsbericht

Negen chauffeurs onder invloed

Dinsdag 19 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn het voorbije weekend acht bestuurders betrapt onder invloed van alcohol. De betrapten waren tussen de 41 en de 69 jaar. Een 19-jarige werd betrapt onder invloed van drugs.

Zes inbraken in Diest

Dinsdag 19 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn het voorbije weekend zes inbraken gepleegd. De inbraken werden in de late namiddag of de vroege avond gepleegd. De daders sloegen onder meer toe op de Postbaan en in de Hezerheideweg.

Aanpassing retributiereglementen

Maandag 18 december 2023
Gemeenteraad
Beringen - Aanpassing retributiereglementenOp de gemeenteraad lag een heel aantal retributiereglementen ter goedkeuring. Raadslid Erik Gilissen (Vlaams Belang) wees op de onmenselijke manier waarop boetes worden uitgeschreven in de blauwe zone. "Is dit niet gewoon het spekken van de stadskas? Het is betalen, betalen en nog eens betalen, dat is de enige taal die in Beringen wordt gesproken. Belastingen moeten er zijn maar teveel is teveel". Daarom stemde Vlaams Belang tegen alle de punten.
Ook Kobe Snyers (Groen) volgde in die zin en (…) Het hele nieuwsbericht

Gemeenteraad kort

Maandag 18 december 2023
Gemeenteraad
Beringen - Gemeenteraad kortJaarlijks is de gemeenteraad verplicht om een financiële dotatie toe te kennen aan de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo op basis van een door de wetgever bepaalde verdeelsleutel. De dotatie van de stad Beringen aan de politiezone voor het dienstjaar 2024 bedraagt 3.967.120,00 euro, hetgeen overeenstemt met 57,7647 % van de verdeelsleutel.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Tessenderlo-Ham is onze nieuwe buurgemeenteZoom
Tessenderlo-Ham is de naam van de nieuwe fusiegemeente van Tessenderlo en Ham. De gemeenteraad maakte dit vanavond op de gemeenteraad bekend maar de naam werd door de oppositie al gelekt op sociale media. De andere opties waren Ham ter Loo,  Kempenheide en Kepkensberg maar de meest voor de hand liggende naam is dus gekozen door de burgers. De nieuwe fusiegemeente werd gevierd met een feestje aan de blauwe brug. 

Limburg.net: geleidelijke heropstart

Maandag 18 december 2023
Beringen - Limburg.net: geleidelijke heropstartGeleidelijk start Limburg.net weer op. Vanaf morgen, 19 december, is de klantendienst weer beperkt bereikbaar. Er wordt wel gevraagd om alleen te bellen met dringende vragen. Kan je vraag wachten, stel dan je telefoontje uit. Ook de website is weer online, net als mijn Limburg.net. Meldingen kunnen hier worden doorgegeven. Verder zijn nog niet alle functionaliteiten beschikbaar, zoals aanvragen en betalingen. "We werken er hard aan om ook die weer beschikbaar te maken," zeggen ze bij Limburg.net.

Jos Mariën overleden

Maandag 18 december 2023
Beringen - Jos Mariën overledenJos Mariën is overleden. Jos verbleef in wzc De Fakkel Paal.
(° Antwerpen, 31 mei 1939 † Paal, 13 december 2023)
Er is gelegenheid om Jos te groeten in het funerarium Witters en Baers, Herebaan-West 11 te Houthalen-Centrum op maandag 18 december 2023 van 18.30 tot 19 uur.
De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden.

Richting natte kerst

Maandag 18 december 2023
Beringen - Richting natte kerstZoomGisteren kregen we een mooie en zonnige dag maar daarmee is het uit met de pret want de komende dagen worden grijs en nat. Een spatje zon tussendoor kan nog wel maar op een witte kerst moeten we dit jaar volgens de weersvoorspellingen niet rekenen. (foto Gust Ischen)

Wintermarkt Regina Mundi

Maandag 18 december 2023
De Warmste Week
Op woensdag 20 december organiseert Arktos i.s.m. Stad Beringen een wintermarkt op de site Regina Mundi. Iedereen is welkom van 14u00 tot 19u00. Kom gezellig snuisteren in de kraampjes, neem deel aan leuke workshops en proef heerlijke pannenkoeken in het Inloophuis! Deelnemende partners zijn: INZetje, SAAMO, Arktos en stad Beringen. Een deel van de opbrengsten worden geschonken aan de Warmste Week! Adres: Alfred Habetslaan 17, 3581 Beringen-Mijn.

Paal-Tervant verliest van Anadol

Zondag 17 december 2023
Beringen - Paal-Tervant verliest van AnadolIn Tweede Provinciale heeft FC Paal-Tervant met 4-1 verloren bij KFC Anadol.

Beringen wint bij Zonhoven

Zondag 17 december 2023
Beringen - Beringen wint bij ZonhovenIn Eerste Provinciale is KVK Beringen bij Zonhoven Utd gaan winnen met 0-1.  Demirsoy scoorde in de 44ste minuut.

Turkse FC verliest van Elen A

Zaterdag 16 december 2023
Beringen - Turkse FC verliest van  Elen A
Turkse FC heeft met 3-2 verloren van Sandard Elen A. Taspinar scoorde twee keer voor FC Turkse. Scheidsrechter Cuypers floot drie strafschoppen die allen werden omgezet.

Gelijkspel voor Opglabbeek en Stal

Zaterdag 16 december 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Gelijkspel voor Opglabbeek en StalIn Derde Provinciale hebben Kabouters Opglabbeek en Stal Sport op het veld van Opglabbeek 2-2 gelijkgespeeld. Voorzitter Vanhees van Stal maakte dit verslag: "In Opglabbeek speelde Stal Sport een verdienstelijke wedstrijd, die na afloop een punt opleverde. Maar het hadden er eigenlijk meer moeten zijn. Tweemaal kwam Stal op voorsprong, tweemaal lieten onze jongens de thuisploeg terugkomen. In de 10de minuut opende Stal de score met een kopbaldoelpunt van Lennerd Volders. Na een hoekschop kwam de bal bij (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel wint van Park Houthalen

Zaterdag 16 december 2023
Beringen - Koersel wint van Park HouthalenZoomIn Eerste Provinciale heeft Weerstand Koersel met 3-1 gewonnen van Park Houthalen.De doelpunten: Grossi 0-1, Geys 1-1, Coenen 2-1, X. Claes 3-1.
Koersel wint van Park HouthalenKoersel wint van Park Houthalen
Koersel wint van Park HouthalenKoersel wint van Park Houthalen
Zoom
Beringen - KFC Hamont 99 B verliest van Koersel BIn Vierde Provinciale heeft KFC Hamont 99 B vanavond met 0-4 verloren van Weerstand Koersel B.

Luc Claes overleden

Zaterdag 16 december 2023
Beringen - Luc Claes overleden
Luc Claes uit Paal, echtgenoot van Sabine Saenen, is overleden.
(° Herk-de-Stad op 6 september 1964 † Heusden-Zolder op 14 december 2023°
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Jan Mentens overleden

Zaterdag 16 december 2023
Beringen - Jan Mentens overleden
Jan Mentens uit Paal, echtgenoot van Virginia Riebus, is overleden.
(° Wijchmaal op 3 november 1941 † Paal op 15 december 2023) Begroeting: donderdag 21 december 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Marie-Louise Claes overleden

Zaterdag 16 december 2023
Beringen - Marie-Louise Claes overledenGisteren is Marie-Louise Claes overleden, de weduwe van Jefke Raymaekers. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.
Beringen - Damesvoetbal: Fufo verliest van Alken BIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 6-0 verloren van FC Alken B. Fufo staat negende in de stand, FC Alken B tweede.
Kort nieuws van bij de buren
In Diest probeerde een bestuurder een politiecontrole te ontlopen. In de auto troffen de agenten 500 flessen sterke drank aan. De bestuurder bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Hij werd samen met; zijn passagier gearresteerd. De drank werd in beslag genomen. De politie vermoedt dat beide mannen illegale drank leveren aan diverse nachtwinkels in de streek.

Reizen met De Lijn, vanaf 6 januari

Zaterdag 16 december 2023
Beringen - Reizen met De Lijn, vanaf 6 januariVervoermaatschappij De Lijn zet op 6 januari een nieuwe stap in de uitrol van de basisbereikbaarheid, waarbij bussen geconcentreerd worden op lijnen met grotere vraag. Daarbij zal het netwerk nog zowat 16.400 haltes tellen, ruim 3.000 haltes of 17 procent minder dan voor de start van de basisbereikbaarheid. Waar er minder of geen reguliere bussen rijden, zullen reizigers zelf een rit moeten aanvragen.
Hoe zit dat in Beringen?
 Ingewikkeld om in dit bestek uit te leggen. De Lijn (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2022 startten in het Vlaamse en Brusselse Gewest toch nog in totaal 529 ondernemingen een landbouwactiviteit op. Tussen 2010 en 2019 daalde het aantal starters met uitzondering van de jaren 2014 en 2017. Sinds 2019 stijgt het aantal startende landbouwbedrijven opnieuw.
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Algemeen genomen daalde het aantal stoppende landbouwbedrijven van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek in het aantal stoppende bedrijven. (Departement Landbouw en Visserij)

Kinderen hebben het niet gemakkelijk

Zaterdag 16 december 2023
Om over na te denken
„Ik ben nog christelijk opgevoed en ik zou daar niet naar terug willen, maar het gaf me wel een kader. Je wist wat belangrijk was in het leven. Het is voor kinderen nu helemaal niet meer vanzelfsprekend om te leren welke waarden ertoe doen, in het gezin, op school, onder je leeftijdsgenoten.”
Kinderarts Elise van de Putte in de NRC

Wat overblijft van zoveel oud

Zaterdag 16 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Wat overblijft van zoveel oudZoomEdith en Lambert zorgen elke zaterdag voor gekleurde woorden en beelden.

Oude rijkswachtsite

Zaterdag 16 december 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Oude rijkswachtsiteZoomDe oude site van de voormalige rijkswacht is ondertussen helemaal omgetoverd tot een woonzone met huizen en appartementen.

Kerstmis komt eraan

Zaterdag 16 december 2023
Uit de oude doos
Beringen - Kerstmis komt eraanZoom
De katholieken hebben ondertussen hun kerstboom al staan om kerstmis te vieren, de geboorte van Jezus. Vandaag gaan we terug in de tijd bij de Pools-Nederlandse familie Strzelecki-van Tulden in de Watersportlaan 14 Beringen-Mijn anno 1962. 
(Op de foto: kinderen Wosiu, Richard, Caryl en Toosje van Tulden en Alois Strzelecki)

Wonen in Limburg het goedkoopst

Vrijdag 15 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In het Vlaams Gewest waren huizen en appartementen in het derde kwartaal van 2023 het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 355.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 462.500 euro. Appartementen kostten er 259.600 euro.
In Limburg waren de huizen en appartementen het goedkoopst: 255.000 voor een huis in gesloten of halfopen bebouwing en 320.000 euro voor een open bebouwing. De mediaanprijs voor appartementen bedroeg er 236.250 euro. (Statbel)

Weg met grote geldsom

Vrijdag 15 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Tessenderlo is gisterennamiddag ingebroken in een appartement op Kolmen. De daders gingen er aan de haal met een grote geldsom.

Maria Vandewijngaert overleden

Vrijdag 15 december 2023
Beringen - Maria Vandewijngaert overleden
Maria Vandewijngaert uit Lummen, levensvriendin van Jan Duchêne, is overleden.
(° Heppen op 8 december 1936 † Lummen op 14 december 2023) Begroeting: woensdag 20 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 23 december 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham. 

Rustig weer in het weekend

Vrijdag 15 december 2023
Weerbericht
Beringen - Rustig weer in het weekendDe kern van een krachtig hogedrukgebied komt over het noorden van Frankrijk te liggen en kan tot maandag het weerbeeld in onze regio domineren. We bevinden ons wel aan de noordelijke flank van het hogedrukgebied, waardoor er toch nog vochtige zeelucht tot onze streken kan doordringen. Vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Het blijft de hele periode vrij zacht.
Vandaag blijft het droog en na de middag komen er stilaan wat meer opklaringen opzetten. Het is wel nog niet zeker of de zon vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Chrina failliet verklaard

Donderdag 14 december 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Chrina. Schuldvorderingen moeten voor 13 januari  ingediend worden.

In de ban van de martelmoord

Donderdag 14 december 2023
Vandaag gelezen
"Limburg is in de ban van de martelmoord. Hoe is het zover kunnen komen met de drugscriminaliteit? In de drugsstatistieken zijn vrouwen van Marokkaanse origine zwaar ondervertegenwoordigd. Nochtans groeiden die vrouwen op in hetzelfde gezin als hun broers. Wat bepaalt of een persoon de foute keuzes maakt in het leven: omstandigheden of eigen wil?'"
(Politicoloog Fouad Gandoul in De Tijd)

Ann Wijckmans overleden

Donderdag 14 december 2023
Beringen - Ann Wijckmans overleden
Ann Wijckmans uit Hulst is overleden.
(° Koersel op 12 november 1966 †  Tessenderlo op 12 december 2023)
Groeten: Op vrijdag 15 december 2023 van 18.30 uur tot 19 uur, in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de parochiekerk Hulst-Tessenderlo op zaterdag 16 december 2023 om 10.30 uur.

Selectie Red Wolves voor Cyprus

Donderdag 14 december 2023
Beringen - Selectie Red Wolves voor CyprusHandbalbondscoach Yérime Sylla heeft vanmorgen zijn definitieve selectie voor de belangrijke EK-barragewedstrijd tegen Cyprus bekend gemaakt. Die wedstrijd wordt op woensdag 10 januari om 18.00 u in de Alverberg in Hasselt gespeeld. De return wordt op zondag 14 januari 2024 om 16.00 u Belgische tijd gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de EK-kwalificatiecampagne die in het najaar 2024 van start gaat. In aanloop van de belangrijke interland gaan de Red Wolves van 4 tot 8 januari op stage op de Faeröer-eilanden.
Opvallend is dat van Achilles Bocholt geen enkele speler geselecteerd is. Van Sporting Pelt behoren Nick Dekens, Louis Delpire, Robbe Spooren en Seppe Vandenboer tot de uitverkorenen. Hubo Handbal levert Louis Marchal en Arthur Vanhove.
Beringen - Ook vandaag nog problemen bij Limburg.netDe problemen die bij Limburg.net dinsdagnacht veroorzaakt werden door een hacker blijven ook vandaag nog aanhouden. Dat bevestigt directeur Kris Somers. De kantoren en de website blijven onbereikbaar. De bemande containerparken zijn open, maar omdat alles manueel geregistreerd moet worden, kunnen er vertragingen ontstaan.

Roger Rutten overleden

Woensdag 13 december 2023
Beringen - Roger Rutten overledenRoger Rutten uit Beringen, weduwnaar van Sophie Maes, is overleden. 
(° Tessenderlo op 30 oktober 1930 † Hasselt op 12 december 2023). Begroeting: vrijdag 15 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 16 december 2023 om 10.30 uur in de parochiekerk in Beringen-Centrum.

Kerstmarkt Prinsenhof Stal

Woensdag 13 december 2023
Beringen - Kerstmarkt Prinsenhof StalZoomZondag 17 december kan je in woonzorgcentrum Prinsenhof in Stal naar een gezellige kerstmarkt. Van 13u30 tot 17u is iedereen welkom aan de Heerbaan 375. Er zijn zelfgemaakte cadeau's, boeiende standhouders en natuurlijk veel lekkers. 

Een kletsnatte dag

Woensdag 13 december 2023
Beringen - Een kletsnatte dagZoomHet weer mag dan wel een mooie foto opleveren maar vrolijk worden we niet van al die regen. De komende dagen wordt het gelukkig ietsje beter en krijgen we regelmatig de zon te zien. (Gust Ischen)

Werfdiefstal in Ham

Woensdag 13 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben werkmateriaal gestolen op een werf aan de Olmenseseteenweg in Ham. Dat gebeurde de voorbije nacht.

100 doden in zone-30

Woensdag 13 december 2023
Om over na te denken
Vorig jaar zijn 100 mensen om het leven gekomen op zone-30 wegen in Nederland. Dat is een stijging van 86% ten opzichte van de periode 2019-2021.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Limburg.net gehackt: storing in recyclageparkenOmwille van technische problemen is Limburg.net tijdelijk onbereikbaar. Ook de recyclageparken ervaren hinder. Stel je bezoek uit, mocht het niet dringend zijn. UPDATE Dat meldde Limburg.net vanmiddag. Vanavond werd bekendgemaakt dat de onderneming gehackt werd: "Op 13 december rond 01.00 uur ‘s nachts is Limburg.net gehackt. Limburg.net heeft onmiddellijk de noodprocedure opgestart en heeft uit veiligheidsoverwegingen zelf al haar systemen platgelegd. Het kantoor van Limburg.net is hierdoor momenteel niet bereikbaar. Specialisten onderzoeken de situatie en doen er alles aan om de digitale dienstverlening zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen. Deze problemen hebben geen enkele impact op de gewone huis-aan-huis ophaling. Ook de bemande recyclageparken blijven open, met aangepaste dienstverlening. Enkel het onbemande park is gesloten omdat er geen toegangscontrole mogelijk is."

Versier een kerstboom in Paal

Woensdag 13 december 2023
Beringen - Versier een kerstboom in PaalZoom
Net zoals vorig jaar heeft Middenstand Paal 125 kerstbomen geplaatst in het centrum van Paal. Iedereen inwoner, handelaar of vereniging is vrij om één of meerdere bomen te versieren. Elke boom heeft een nummer. Geef je nummer van voorkeur door via
middenstandpaal[!]hotmail.com en dan krijg je een gepersonaliseerd label. Veel versierplezier!

Geld gestolen in Lummen

Dinsdag 12 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Hoogstraat in Lummen is gisterenavond ingebroken. Er is geld gestolen.

Het wordt kouder

Dinsdag 12 december 2023
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouderWisselvallig en zacht weer maakt de komende dagen plaats voor meestal droog en kouder weer. Een hogedrukgebied komt over ons land te liggen en houdt de neerslagkansen sterk beperkt. Wel is er kans op nevel, mist en lage bewolking, waaruit soms toch nog een spat motregen kan vallen. Het weekend verloopt droog met ook wat meer kans op zon.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en vallen verspreid enkele buien. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met soms een streepje zon. De (…) Het hele nieuwsbericht

Ongevallen met step en fiets

Dinsdag 12 december 2023
Beringen - Ongevallen met step en fietsOp de Beverlosesteenweg in Beringen is deze ochtend een 25-jarige man uit Leopoldsburg gewond geraakt toen hij met zijn elektrische step werd aangereden door een auto. In de Kroonstraat in Korspel geraakte voormiddag nog een 67-jarige fietsster uit Beringen gewond na een botsing met een auto.

Kerstmarkt De Botermijn

Dinsdag 12 december 2023
Beringen - Kerstmarkt De BotermijnZoomDagcentrum De Botermijn organiseert dit weekend hun jaarlijkse kerstmarkt. Je kan er mooie handgemaakte geschenkjes kopen. Ook kan je genieten van een hapje en een drankje en dit alles ten voordele van de werking van De Botermijn, het dagcentrum voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.
Vrijdag 15 december 2023 van 14:00 tot 22:00
Zaterdag 16 december 2023 van 14:00 tot 20:00
Zondag 17 december 2023 van 14:00 tot 18:00.

De 'Kerst'berg is er weer

Dinsdag 12 december 2023
Beringen - De 'Kerst'berg is er weerZoomDienstencentrum de Klitsberg in Paal wordt nu vrijdag 15 december weer dienstencentrum de 'Kerst’berg. Tijdens deze namiddag van 14u tot 17u kan je komen proeven van hapjes en drankjes in een gezellige kerstomgeving. Muziek, lichtjes, een kerstboom en kerstman zullen zeker niet ontbreken. Kinderen
komen kerstliedjes zingen. Zoek je nog iets leuks voor onder de kerstboom dan vind je hier misschien iets origineels, zoals een zelf gebreide sjaal, leuke kerstkaart..... kom dan zeker langs. 

Fietslampjes voor de Warmste Week

Dinsdag 12 december 2023
De Warmste Week
Beringen - Fietslampjes voor de Warmste WeekZoomCD&V Beringen zet haar schouders onder De Warmste Week en verkoopt verkeersveilige fietslampjes. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. ‘Het thema van De Warmste Week is dit jaar ‘Opgroeien zonder zorgen’, een thema dat ons als partij nauw aan het hart ligt. Want elk kind zou zonder zorgen en in een veilige omgeving moeten kunnen opgroeien. Daarom hopen we met onze actie mee het verschil te kunnen maken. Bovendien draagt onze actie bij aan de verkeersveiligheid in Beringen, (…) Het hele nieuwsbericht

Invallen in onderzoek naar drugs

Dinsdag 12 december 2023
Een grootscheepse actie onder leiding van de Tongerse onderzoeksrechter heeft vanochtend geleid tot verschillende arrestaties in Limburg, Luik en Nederland. De actie kadert in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met het internationaal transport van verdovende middelen en met de opzet en organisatie van locaties voor de productie en stockage van synthetische drugs. Dat meldt het parket Limburg.
In dit internationaal onderzoek werkte de Federale Gerechtelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Bosmans overleden

Dinsdag 12 december 2023
Beringen - Bertha Bosmans overleden
Bertha Bosmans uit Koersel, weduwe van Pieter Elsen, is overleden.
( ° Beringen, 23 mei 1934 † Heusden-Zolder, 9 december 2023) Begroeting: vrijdag 15 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 16 december 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Opnieuw meer huwelijken

Maandag 11 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 werden ook 23.179 wettelijke samenwoningen afgesloten. Tussen 2000 en 2011 steeg dat aantal van 2.040 tot 23.532. Sindsdien is het nagenoeg stabiel gebleven, met een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Verboven overleden

Maandag 11 december 2023
Beringen - Maria Verboven overleden
Maria 'Moeke' Verboven uit Lummen, weduwe van Jozef Postelmans, is overleden.
(° Paal op 11 januari 1924   † Zelem op 9 december 2023)
Begroeting vrijdag 15 december 18u30 tot 19u Uitvaartcentrum Hansen, Stationsstraat in Zelem.
Uitvaart: Aula 'de Heyde' Linkhoutsestraat Zelem. 

Staf Vanhoudt overleden

Maandag 11 december 2023
Beringen - Staf Vanhoudt overleden
Staf Vanhoudt uit Beringen, echtgenoot van Diane Vandeweyer, is overleden.
(° Beverlo op 6 juli 1942 † Heusden-Zolder op 9 december 2023) Begroeting: woensdag 13 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

OLS volgend jaar niet in Nederweert

Maandag 11 december 2023
Beringen - OLS volgend jaar niet in NederweertHet Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) zal volgend jaar, op de eerste zondag van juli, niet in Nederweert plaatsvinden: de organiserende schutterij Sint-Antonius uit die gemeente heeft zich teruggetrokken. Dat is bij het OLS als een bom ingeslagen.
"Het is de eerste keer in de historie van ons OLS dat dit gebeurt," schrijft de federatiesecretaris aan de leden-schutterijen. "Hier hebben we geen draaiboeken of reglementen voor. De federatie heeft dan ook direct een team samengesteld dat al aan de slag is (…) Het hele nieuwsbericht

Matigen is de sleutel

Maandag 11 december 2023
Gezondheid
Beringen - Matigen is de sleutelVoortaan brengt Anouk Mertens als diëtiste op de Internetgazet om de twee weken een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Vandaag: cholesterol.
Klopt het dat cholesterol slecht is voor ons lichaam?
Cholesterol is een beetje als een superheld in ons lichaam. Het helpt bij het bouwen van cellen en maakt hormonen, maar te veel ervan kan problemen veroorzaken. Ons lichaam maakt zelf al een groot deel van de cholesterol aan waardoor we niet meer zoveel nodig hebben uit (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Chaumont - Beverlo 3-2

Maandag 11 december 2023
In het volleybal (nationale 2 dames B) heeft Beverlo met 3-2 verloren van Chaumont. Sets: 28-26, 24-26, 29-27, 21-25, 15-12.

Twee Beringse kandidaten voor N-VA

Maandag 11 december 2023
Verkiezingen
Beringen - Twee Beringse kandidaten voor N-VAZoom
Bij N-VA zijn er twee Beringse kandidaten voor de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni volgend jaar. Werner Janssen krijgt plaats 5 Vlaams effectief en Jessie De Weyer is 1ste opvolger op de federale Kamerlijst

Kandidaten verkiezingen Vooruit

Maandag 11 december 2023
Verkiezingen
Beringen - Kandidaten verkiezingen Vooruit
Ook bij Vooruit zijn enkele Beringse kandidaten. Federaal staat  Bilgin Bekdemir op plaats 7 en voor de Vlaams verkiezingen staat voorzitter Yannick Alen op de 8ste plaats. 

Van A.I. en I.A. naar L.F

Maandag 11 december 2023
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Van A.I. en I.A. naar L.FCursiefjesschrijvers komen nooit buiten met oordopjes in. Hun oren wapperen steeds in de richting van waar de nieuwtjeswind komt. Dat is bij mij ook zo. Als ik ergens in het openbaar zit te luisteren om inspiratie op te doen, dan verandert mijn geheugen in een notitieboekje met bijbehorende pen. Onopgemerkt noteer ik dan de bruikbare gespreksflarden die mogelijk nuttig genoeg kunnen zijn om opgenomen te worden in deze rubriek. Mijn geheugen wordt dan een filter want een eventueel te selecteren gezegde moet stevig (…) Het hele nieuwsbericht

Turkse FC speelt gelijk

Zondag 10 december 2023
Beringen - Turkse FC speelt gelijkTurkse FC is thuis tegen As-Niel niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Gruitrode verliest van Koersel

Zondag 10 december 2023
Beringen - Gruitrode verliest van KoerselIn Eerste Provinciale heeft Nevok Gruitrode thuis met 0-3 verloren van Weerstand Koersel. Olivier Asnong scoorde drie keer.

KVK Beringen klopt Hoepertingen

Zondag 10 december 2023
Beringen - KVK Beringen klopt HoepertingenIn Eerste Provinciale heeft KVK Beringen met 2-1 gewonnen van HIH Hoepertingen. Beringen kwam na 3 minuten op achterstand. Voor Beringen, dat zijn derde overwinning op rij boekte, scoorden Reykers en Er.

Achel B wint van Stal Sport

Zaterdag 9 december 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Achel B wint van Stal SportZoomIn Derde Provinciale heeft Achel VV B met 7-3 gewonnen van Stal Sport. De Beringse voorzitter Vanhees blikt terug: "Wedstrijden die op papier een haalbare kaart lijken, vallen voor Stal Sport meestal niet mee. Vandaag speelde het op het veld van Achel, dat amper één puntje meer telde in de klassering en het was alweer van dat. Het begon nochtans goed in deze match. We waren amper 5 minuten ver of Stal klom op voorsprong. Ruben Bijloos zette voor vanop de linkerflank en Rob Mertens kon de bal in (…) Het hele nieuwsbericht
Achel B wint van Stal SportAchel B wint van Stal Sport
Zoom

Volleybal: Stalvoc - Zoersel B 3-1

Zaterdag 9 december 2023
In nationale 3 C mannen van het volleybal heeft Stalvoc Beverlo Am. Zoersel B geklopt met 3-1. Stalvoc staat zevende in de stand.

Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0

Zaterdag 9 december 2023
Beringen - Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0ZoomFC Paal-Tervant heeft vanavond KFC Hamont 99 A geklopt met 2-0. "Hamont was de dominante ploeg met 75% balbezit maar kon dit niet in cijfers omzetten. De goals van de thuisploeg vielen pas in de tweede helft. Mich Hayen zorgde voor de openingstreffer en Tom Reynders legde na een vrije trap de eindcijfers vast. Voor de Paalse ploeg is deze overwinning alvast een opsteker".
Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0
Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0
Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0Paal-Tervant - KFC Hamont 2-0
Zoom

Valse hoop

Zaterdag 9 december 2023
Vandaag gezien
Beringen - Valse hoopZoomDe ochtend begon veelbelovend met een mooie zonsopgang maar dat was valse hoop want er volgde alleen maar regen. Morgen wordt het alvast in de voormiddag droog en zonnig maar een nieuwe regenzone komt vanuit Frankrijk naar onze regio. (Gust Ischen)

Gelijkspel Koersel B - Peer SV

Zaterdag 9 december 2023
Beringen - Gelijkspel Koersel B - Peer SVIn Vierde Provinciale hebben Weerstand Koersel B en Peer SV in Koersel 1-1 gelijkgespeeld. 

Twee vrouwen gewond bij botsing

Zaterdag 9 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de N73 en de Snelwegstraat in Tessenderlo kwam het gisterenavond tot een aanrijding tussen twee voertuigen,. Twee vrouwen raakten daarbij gewond. De slachtoffers zijn 23 en 24 jaar.

De 3-30-300 regel

Zaterdag 9 december 2023
Vandaag gelezen
"Kent iemand de 3-30-300 regel? Het is een bijna universele regel, opgesteld voor de openbare besturen. En hij luidt: 'Vanuit elk huis moeten drie grote bomen zichtbaar zijn, er moet 30 % boomkruinbedekking zijn in de buurt en het dichtstbijzijnde waardevolle park of groene ruimte moet binnen de 300 meter van je woonplaats zijn.'
In sommige Limburgse dorpen dwepen ze met de regel: 0-0-0".
(Limburgse Bomenwerkgroep)

Harmonie Beringen-Mijn

Zaterdag 9 december 2023
Uit de oude doos
Beringen - Harmonie Beringen-MijnZoomDe harmonie van de Beringse mijn bestaat al een tijdje niet meer. Vandaag gaan we terug naar 1954 met een groepsfoto aan het Kioskplein. Heb jij nog een leuke foto over Beringen in een album? Stuur hem gerust door naar ons via beringen[!]internetgazet.be. We bezorgen hem ook aan de lokale erfgoedverenigingen.

Coursel Statiestraat

Zaterdag 9 december 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Coursel StatiestraatZoomDat tijden veranderen, dat zie je heel goed in deze duofoto.

Slecht nieuws

Zaterdag 9 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - Slecht nieuwsZoomEdith heeft het vandaag over allen die gebukt gaan onder slecht nieuws...

Pluimvee moet weer afgeschermd

Vrijdag 8 december 2023
Het is maar dat je 't weet
Pluimvee moet vanaf morgen weer worden afgeschermd om te voorkomen dat de dieren worden besmet met het vogelgriepvirus. Dat heeft minister van Landbouw David Clarinval vanavond bekendgemaakt nadat in Diksmuide een tweede besmetting met vogelgriep werd vastgesteld.

Wist je al...

Vrijdag 8 december 2023
...dat het treinkaartje vanaf februari weer duurder wordt? De NMBS maakte vandaag bekend dat de tarieven vanaf die datum met 5,9 procent zullen stijgen.

Vredeslicht komt naar Limburg

Vrijdag 8 december 2023
Kerk
Beringen - Vredeslicht komt naar LimburgZoomHet Vredeslicht dat door een 12-jarig Palestijns meisje werd aangestoken in Bethlehem, wordt op maandag 11 december vanuit de basiliek van Tongeren over de zeven dekenaten van het bisdom Hasselt verdeeld.
Elk jaar ontsteekt een kind aan het begin van de maand december in Bethlehem het Vredeslicht. Dan gaat dit licht per vliegtuig naar Oostenrijk zonder dat de vlam gedoofd wordt. Vervolgens geven mensen het licht door aan elkaar over heel Europa en intussen ook ver (…) Het hele nieuwsbericht

Vier faillissementen

Vrijdag 8 december 2023
De rechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Adnan Calagan uit Beverlo, Agoma uit Paal en Majaco Advies en Staal Pols, beiden uit Beringen. Schuldvorderingen moeten voor 6 januari ingediend worden.

Pieter Kumpen overleden

Vrijdag 8 december 2023
Beringen - Pieter Kumpen overleden
Pieter Kumpen uit Paal, echtgenoot van Lea Vanhove, is overleden.
(° Koersel op 18 augustus 1937 † Hasselt op 7 december 2023)
Begroeting: woensdag 13 december 2023 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.
Beringen - Voertuigen botsen op  PaalsesteenwegDeze voormiddag botsten twee voertuigen op de Paalsesteenweg in Beringen. Daarbij vielen twee gewonden: een 25-jarige vrouw en een 53-jarige man, beiden uit Beringen.

Zacht weer, maar erg wisselvallig

Vrijdag 8 december 2023
Weerbericht
Beringen - Zacht weer, maar erg wisselvalligEen storing trekt op zaterdag over onze streken met flink wat regen en wind. Ook zondag is het nog erg winderig, maar wel vaker droog. De dagen nadien is het nog enige tijd zacht, maar wisselvallig met regen of buien. Halfweg volgende week wordt het droger, maar ook gevoelig kouder.
Vandaag is het grijs en mistig met soms wat motregen. Na de middag wordt het stilaan overwegend droog en tegen de avond zijn er enkele opklaringen mogelijk. Bij een zwakke tot soms matige zuidwestenwind liggen de maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bijna een op de twee grote bedrijven gebruikt artificiële intelligentie (AI). Artificiële intelligentie is in de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt en is in korte tijd voor iedereen toegankelijk geworden. Deze doorbraak is ook duidelijk zichtbaar in de bedrijfswereld, zoals blijkt uit de laatste resultaten van de enquête over het gebruik van ICT en e-commerce in bedrijven uitgevoerd door Statbel, het Belgische statistiekbureau. In de loop van dit jaar gebruikte bijna een op de zeven bedrijven (13,8%) artificiële intelligentie. Bij bedrijven met meer dan 250 werknemers geldt dit voor een op de twee (47,9%).
Het is maar dat je 't weet
Zelfstandig ondernemerschap is steeds aantrekkelijker voor personen jonger dan 30 jaar. In 2021 waren 128.177 Belgen onder de 30 jaar zelfstandig ondernemer. Dat is een stijging van 15,9% ten opzichte van 2017, toen het er 110.632 waren. Met een stijging van 22,2% was Vlaanderen het gewest met de grootste toename van het aantal jonge ondernemers.(Statbel)

Noodoefening Borealis

Donderdag 7 december 2023
In de loop van de volgende week (week 50) zal er bij Borealis een noodoefening plaatsvinden waarvan de dag en het uur onbekend gehouden worden. "We weten enkel dat deze keer de oefening tijdens de kantooruren zal plaatsvinden. Elke noodoefening die we uitvoeren doen we om ons noodplan te testen en daarom heeft elke oefening een ander scenario. Normaal gezien zal u, buiten het afgaan van de alarmhoorns, geen hinder ondervinden".

Kunstkerstmarkt in Paal

Woensdag 6 december 2023
Beringen - Kunstkerstmarkt in PaalZoomZaterdag 9 december kan je in OC De Buiting terecht voor de kunstkerstmarkt. Van 1Ou tot 17u is iedereen van harte welkom voor een kunstig kerstcadeau.

Wat als een drugsdealer ziek is?

Woensdag 6 december 2023
Tribunaliteiten
Beringen - Wat als een drugsdealer ziek is?De man die voor het arbeidshof van Gent stond had negentien maanden ziekte-uitkeringen ontvangen. Achteraf bleek, ziek als hij was, dat hij in die periode toch aan het werk was. Dat leidde de ziekenkas af uit een vonnis van de correctionele rechtbank dat hem veroordeelde voor drugshandel tijdens twaalf van die negentien maanden. De ziekenkas eiste daarom 15.621 euro terug. De dealer vocht de beslissing van de ziekenkas aan en uiteindelijk moest het arbeidshof dus oordelen. Volgens het arbeidshof moest de man (…) Het hele nieuwsbericht

Christian Heylen overleden

Woensdag 6 december 2023
Beringen - Christian Heylen overleden
Christian Heylen, echtgenoot van Anja Nys, is overleden.
(° 23 september 1972 te Koersel † 4 december 2023 te Lummen)
Begroeting:  funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op vrijdag 8 december 2023 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Christian in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal zijn urne thuis een mooie en liefdevolle plaats krijgen.

Staking NMBS

Woensdag 6 december 2023
Beringen - Staking NMBSDe treinstaking blijft ook hier niet zonder gevolgen. Vandaag rijden er bijna geen treinen tussen Hasselt en Mol. Morgen zal de dienst op die lijn gedeeltelijk verzorgd worden. Wie dus de trein wil nemen, checkt best even de website van de NMBS.

Minder geboorten dan overlijdens

Woensdag 6 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er opnieuw minder geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest: 63.284 geboorten tegenover 67.528 overlijdens. Dat resulteerde in een negatief natuurlijk saldo van -4.244. Ook in 2020 overschreed het aantal overlijdens het aantal geboorten. Er waren toen 70.919 overlijdens tegenover 62.798 geboorten met een negatief natuurlijk saldo van -8.121. Tussen 2000 en 2019, en in 2021, waren er steeds meer geboorten dan overlijdens in het Vlaamse Gewest. Dat gaf telkens een positief natuurlijk saldo. (Agentschap Zorg en Gezondheid)

Ooievaars in de winter

Woensdag 6 december 2023
Puur natuur
Beringen - Ooievaars in de winterZoomDe ooievaar moet ik je niet meer voorstellen. De statige vogel met een spanwijdte van wel 2,5 meter verblijft meestal in de buurt waar mensen wonen. Zo kunnen ze hun nest maken op een paal of een dak. Ze kunnen tot wel 30 jaar worden. Bijna alle ooievaars vertrekken in het najaar naar Zuid-Europa of Noord-Afrika om daar te overwinteren in de warmte. Maar af en toe blijft er een koppel wel in Vlaanderen, zoals dit koppel in Herkenrode. Achter het kasteel kan je ze af en toe zien in een weide. Dat geluk had ik vorige zondag. (Johan Put)
Ooievaars in de winterOoievaars in de winter
Zoom

Een fijne Sinterklaasdag

Woensdag 6 december 2023
Uit de oude doos
Beringen - Een fijne SinterklaasdagZoomMet deze foto uit 1964 wensen we vandaag alle kinderen een fijn Sinterklaasfeest. 

Lachende koeien aten bieten

Dinsdag 5 december 2023
Vandaag gelezen
"Koeien die bieten eten, lachen de hele dag. Een lachende koe wappert met haar oren."
Boer Jos van der Linden (100) in De Volkskrant.

Gusta Beets overleden

Dinsdag 5 december 2023
Beringen - Gusta Beets overleden
Gusta Beets uit Paal, weduwe van Jozef Bervoets, is overleden.
(°Schaffen, 9 augustus 1925 † Zelem, 2 december 2023.
De afscheidsplechtigheid in aula 'de Heyde', uitvaartzorg Hansen in Zelem, vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Paal.
Begroeting op woensdag 06 december 2023 van 18:30 tot 19:00 in Aula 'De Heyde' Zelem-Halen.

Frans Vanmol overleden

Dinsdag 5 december 2023
Beringen - Frans Vanmol overleden
Frans Vanmol uit Paal, weduwnaar van Maria Kennes, is overleden.
(° Paal op 23 april 1928 † Heusden-Zolder op 4 december 2023) Begroeting: donderdag 7 december 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

Bernadette Webers overleden

Dinsdag 5 december 2023
Beringen - Bernadette Webers overleden
Bernadette Webers uit Beringen-Mijn, weduwe van Rik Webers, is overleden.
(° Paal op 24 oktober 1932 † Beringen-Mijn op 4 december 2023) Begroeting: donderdag 7 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.

30 rijbewijzen ingeleverd

Dinsdag 5 december 2023
Beringen - 30 rijbewijzen ingeleverd30 bestuurders hebben dit weekend in Heusden-Zolder hun rijbewijs moeten inleveren bij een BOB-actie van de verkeersdiensten van de politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder. Het was meteen de start van de winter BOB-campagne. Bij de controles - vrijdag en zaterdag - moesten 1.784 bestuurders blazen. 30 van hen hadden dus te diep in het glas gekeken en moesten hun rijbewijs afgeven. Daarnaast zijn nog verschillende andere overtredingen vastgesteld: 2 bestuurders moesten hun auto (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Paalsesteenweg

Dinsdag 5 december 2023
Beringen - Botsing op PaalsesteenwegBij een kop-staartaanrijding op de Paalsesteenweg zijn twee lichtgewonden gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Stijgende temperaturen

Dinsdag 5 december 2023
Weerbericht
Beringen - Stijgende temperaturenDe volgende dagen komen we in een westcirculatie terecht. Daarbij worden geregeld Atlantische storingen over onze regio gestuurd en wordt ook erg zachte lucht aangevoerd. In het weekend kan het kwik ruim boven 10 graden uitkomen, maar de hogere neerslagkansen moeten we er wel bijnemen. Op korte termijn zijn er drogere momenten.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en komt er op veel plaatsen nevel en mist voor. Daarbij valt ook geregeld wat motregen. Na de middag zijn er stilaan wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De resultaten van leerlingen in het onderwijs in Vlaanderen gaan er verder op achteruit. Dat blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek dat vanmorgen is bekendgemaakt.
De resultaten van de Vlaamse leerlingen gaan significant achteruit voor zowel wiskunde, lezen als wetenschappen. De daling is telkens scherper dan gemiddeld binnen de OESO. Er zijn slechts 4 landen (Nederland, Finland, IJsland, Griekenland) waar de resultaten voor wetenschappen en voor lezen respectievelijk sinds 2006 en 2009 nog (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Vorig jaar waren er in de parochies en pastorale eenheden 657 benoemde leken werkzaam. Daarnaast waren er in de caritatieve sector (ziekenhuizen, woonzorgcentra, voorzieningen voor mensen met een handicap 1.223 benoemde leken pastoraal werkzaam. Het aantal vrijwilligers in de parochies bedroeg vorig jaar 125.478. (Jaarverslag katholieke Kerk van België)

Jij verdient een dikke duim!

Dinsdag 5 december 2023
Beringen - Jij verdient een dikke duim!ZoomHet is vandaag de Internationale dag van het vrijwilligerswerk en dat verdient zeker een heel dikke duim. Proficiat aan al de vrijwilligers in onze stad en vandaag ook bijzonder een dankwoordje aan de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen. (Hans Put) 
Beringen - Dieven ingerekend door warmtecameraHet Openbaar ministerie heeft tot 36 maanden cel gevorderd tegen drie dieven die onder meer toesloegen in Beringen. Zij konden aan de hand van een drone met warmtecamera gearresteerd worden. De drie hebben een zwaar strafregister. Op 18 december wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Beringen - Citévolk Spreekt viert Sint-BarbaraZoomErfgoedvereniging Citévolk Spreekt uit Beringen-Mijn viert elk jaar Sint-Barbara. De groep ging deze ochtend naar de mis in Paal en nadien kwamen de erfgoedliefhebbers samen in de Mijnwinning voor een feestmaal.
Om over na te denken
Het aantal kinderen en jongeren die nood hebben aan crisishulp bereikte vorig jaar een recordhoogte met meer dan 15.000 oproepen. Vooral tienermeisjes vragen intensieve aandacht. Tussen 2017 en 2022 steeg het aantal vragen voor deze specifieke groep met 71%. Dat zou te maken hebben met de impact van sociale media op hun zelfbeeld.
(Bron: Het Laatste Nieuws)
Het is maar dat je 't weet
De meeste jongeren blijven dicht tot zeer dicht bij de ouders wonen. 45 procent blijft binnen een afstand van 5 kilometer en 13 procent zelfs binnen een afstand van 1 km. De gemiddelde afstand bedraagt 14km. Bij hooggeschoolde jongeren ligt de gemiddelde afstand wat hoger. (Statistiek Vlaanderen)

Zes inbraken in Lummen

Zondag 3 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen zijn zes inbraken gepleegd. De dieven sloegen niet enkel toe in het centrum van de gemeente maar onder meer ook in Laren en Genebos. Zij maakten juwelen buit.

Winters met regen of sneeuw

Zondag 3 december 2023
Beringen - Winters met regen of sneeuwZoomVandaag kregen we een sneeuwzone over ons heen. Ook deze nacht en morgen blijft het winters met regen of sneeuw. Het KMI waarschuwt daarom met code geel tot morgenavond 17u. (foto Gust Ischen)
Beringen - Inbraak in Hanebergstraat en UlfortstraatDe politie kreeg gisteren melding van een inbraak in de Hanebergstraat in Beverlo en in de Ulfortstraat in Beringen-Mijn. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt.
Beringen - Gelijkspel Houthalen VV - Turkse FCin Houthalen hebben Houthalen VV en Turkse FC 1-1 gelijk gespeeld. Savas bracht de thuisploeg op voorsprong maar Taspinar hing de bordjes gelijk.

De kracht van verbeelding

Zondag 3 december 2023
Vandaag gelezen
"Wie de wereld wil begrijpen, of zelfs veranderen, heeft verbeelding nodig."
Filmcriticus Gawie Keyser in de NRC.
Vandaag gelezen
"Slechts 6 procent van de werknemers in de Limburgse bedrijven beschikt over een universitair diploma. Over heel Vlaanderen is dit gemiddeld 11 procent."
(Wouter Vanderbiesen van POM-Limburg in het POM-blad)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 stopten 728 landbouwbedrijven hun activiteiten. Het aantal stoppende landbouwbedrijven daalde van 2010 tot 2016 en steeg dat aantal weer vanaf 2018. In 2017 en 2021 was er telkens sprake van een duidelijke piek. (Departement Landbouw en Visserij)

Cloisterama oogst veel bijval

Zondag 3 december 2023
Beringen - Cloisterama oogst veel bijvalZoom
Het lichtkunstwerk van David Batchelor aan de Mijnkathedraal lokt veel belangstelling. We krijgen ook veel vragen over dit kunstwerk, vooral tot wanneer dit te bezoeken is. Het kunstwerk is permanent en is deze winter elke dag te bezoeken van 15u-20u. Je kan het atrium bereiken via de toegangspoort in de Kerkstraat. De toegangspoort langs de Koolmijnlaan is gesloten. Naar gelang de tijd van het jaar wordt het uur dat het licht brandt aangepast. (foto Gust Ischen)

Stal en Grote-Brogel spelen gelijk

Zaterdag 2 december 2023
Beringen - Stal en Grote-Brogel spelen gelijkIn Derde Provinciale hebben Stal Sport en Sporting Grote-Brogel op het veld van Stal 1-1 gelijkgespeeld. De Stalse voorzitter Vanhees blikt terug: "Kansen creëren en ze ook afmaken, daar wrong het schoentje in deze match in de onderste regionen van de klassering. De thuisploeg zette Grote Brogel van meet af aan onder druk en drukte de bezoekers bijna de hele eerste helft op hun eigen doel. Toch bleef het uitkijken voor de schaarse tegenstoten, maar echt doelgevaar leverden die niet op. Ook Stal bracht (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - K. ESK Leopoldsburg - Paal Tervant 4-3K. ESK Leopoldsurg heeft vanavond met 4-3 gewonnen van FC Paal-Tervant.
Beringen - Koersel - E. Mechelen-aan-de-Maas 3-0In eerst provinciale heeft Weerstand Koersel vanavond met 3-0 gewonnen van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.Geys, T. Claes en Putzeys maakten de doelpunten.

KVK Beringen wint van Meeuwen SK

Zaterdag 2 december 2023
Beringen - KVK Beringen wint van Meeuwen SKKVK Beringen heeft vanavond met 0-2 gewonnen van KSK Meeuwen. De doelpuntenmakers waren Hulsmans en Regales.
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Tongeren 7-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen Tongeren geklopt met 7-1. Fufo Beringen staat negende in de stand Tongeren twaalfde.

Koud en zonnig

Zaterdag 2 december 2023
Beringen - Koud en zonnigZoomVandaag bleef het de hele dag onder nul maar dankzij de zon werd het een mooie winterdag die werd afgesloten met een prachtige zonsondergang, en dat is normaal is deze tijd van het jaar want de Sint moet nog veel koekjes bakken...Morgen wordt het wel andere koek: het KMI voorspelt winterse buien met kans op sneeuw.

Een winters weekend

Zaterdag 2 december 2023
Weerbericht
Beringen - Een winters weekendTijdelijk kan een hogedrukgebied zich ontfermen over het weerbeeld in onze streken. Het is daarbij overwegend droog, maar er zijn lage wolken en vooral de temperaturen hebben winterse waarden. In de nacht vriest het algemeen. Zondag komt een storing opzetten. De eerste neerslag hierop valt als sneeuw, maar later wordt dat regen en sneeuw en nog later regen. Na het weekend bereiken Atlantische storingen onze regio en wordt het stilaan zachter. Daarbij wordt het ook regenachtig.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Marinette Duymelinck is overleden

Zaterdag 2 december 2023
Beringen - Marinette Duymelinck is overleden
Marinette Duymelinck uit Stal, weduwe van André Claes, is overleden.
(° Willebroek op 22 juli 1951 † Hasselt op 30 november 2023) Begroeting: dinsdag 5 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 6 december 2023 om 11u15 in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Lily Nicasi overleden

Zaterdag 2 december 2023
Beringen - Lily Nicasi overleden
Lilly Nicasi uit Leopoldsburg, voorheen Beringen-Mijn, echtgenote van Joseph Vuegen, is overleden.
(° Heverlee op 18 juli 1934 † Leopoldsburg op 1 december 2023) Begroeting: woensdag 6 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Gust Vanlommel overleden

Zaterdag 2 december 2023
Beringen - Gust Vanlommel overledenGust Vanlommel uit Paal, weduwnaar van Irma Bellings, is overleden. 
(° Paal op 23 mei 1930 † Paal op 1 december 2023)
Begroeting: woensdag 6 december 2023 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: donderdag 7 december 2023 om 10.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Levensverwachting bedraagt 82,6 jaar

Zaterdag 2 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 bedroeg de levensverwachting in het Vlaamse Gewest 82,6 jaar. Bij mannen ging het om 80,7 jaar, bij vrouwen om 84,6 jaar. Bij mannen is dat iets hoger dan in 2021, bij vrouwen iets lager. Vorig jaar lag de levensverwachting 3,9 jaar hoger bij vrouwen dan bij mannen.
In de periode 2000-2019 is de levensverwachting trendmatig toegenomen: van 78,5 jaar in 2000 naar 82,7 jaar in 2019 voor de totale bevolking (+4,2 jaar). Die stijging ligt hoger bij mannen (+5,1 jaar) dan bij vrouwen (+3,3 jaar). (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas

Zaterdag 2 december 2023
Gekleurde Woorden
Beringen - SinterklaasZoomEdith laat zich vandaag inspireren door de Sint die momenteel veel kinderharten verblijdt.

Kerk Beverlo

Zaterdag 2 december 2023
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk BeverloZoomVandaag gaat de gerestaureerde kerk van Beverlo terug open. Iedereen is welkom om 14u.

Sint-Barbara

Zaterdag 2 december 2023
Uit de oude doos
Beringen - Sint-BarbaraZoomVandaag duiken we even in het archief van Citévolk Spreekt voor een foto van de Sint-Barbaraviering in 1952. 4 december zal altijd een speciale datum blijven voor onze ex-mijnwerkers. Na een misviering in een volgepakte mijnkathedraal trokken de mijnwerkers in stoet naar het Casino, onder muzikale begeleiding van de harmonie. Na de speech reikte de directeur aan de mijnwerkers met 25 of 35 dienstjaren een ereteken uit. Dit was een erkenning voor de vele jaren zware labeur. Daarna volgde gratis drank, sigaretten en sigaren... (lees vandaag ook het artikel over de Sint-Barbarastraat)

Vic Bouwens overleden

Vrijdag 1 december 2023
Beringen - Vic Bouwens overledenOp 25 novemnber is in Beringen Vic Bouwens overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Lisette Vanwetswinkel. Hij was 90 jaar. Het afscheid vndt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stal.

Julienne Delbrassine overleden

Vrijdag 1 december 2023
Beringen - Julienne Delbrassine overledenOp 29 november is Julienne Delbrassine (96) overleden. Zij woonde in Hasselt en was afkomstig uit Beverlo.

Jef Schoofs overleden

Vrijdag 1 december 2023
Beringen - Jef Schoofs overledenOp 28 november is Jef Schoofs(96) overleden. Hij woonde in Hasselt en was afkomstig uit Paal.

Inbraak in carwash

Vrijdag 1 december 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Ham is ingebroken in een carwash in Truibroek. Of er buit is, is niet geweten. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Inbraak in De Kolmen

Vrijdag 1 december 2023
Beringen - Inbraak in De KolmenDieven drongen via een slaapkamerraam binnen in een appartement in de Kolmen. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De poliie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Winters weekend

Vrijdag 1 december 2023
Beringen - Winters weekendZoomHet blijft nog enkele dagen koud en winters. En dat houdt veel mensen binnen, met de verwarming een tikje hoger. (Foto Gust Ischen)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen