Het overige nieuws

Geen stof en as, wel compost

Zondag 31 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Begraven lichamen vervuilen het grondwater en nemen veel plaats in. Cremeren is een alternatief maar waarom zouden we overleden mensen niet composteren? vraagt een milieu-ingenieur in Dinant zich af. Hij composteerde vroeger samen met zijn vader dieren en die verdwenen totaal. Een lijk dat in 3m³ compost gelegd wordt, voegt er 1m³ compost aan toe. De ingenieur heeft zijn idee voorgelegd aan het stadsbestuur, dat op dit punt niet voorop wil lopen, maar hem wel aanmoedigt om zijn idee "in het milieu" verder te bespreken. Een schepen: "Toen crematie nog nieuw was, vond men dat ook vreemd."
Het is maar dat je 't weet
53 Limburgse spelers uit het middenveld hebben samen acht suggesties geformuleerd voor lokale besturen om een sterk lokaal sociaal beleid uit te werken na de verkiezingen van oktober. De organisaties vragen om ook een plek aan tafel, omdat zij de expertise hebben en dichter bij de bevolking staan. Ze pleiten voor hulp- en dienstverlening in de buurt, betaalbaar wonen, goed uitgebouwde kinderopvang, de aanpak van de sociale onderbescherming, een warme plek voor iedereen, toegankelijke scholen, een laagdrempelig cultuur- en vrijetijdsaanbod en toegankelijke gezondheidszorg.

Van paashazen en paaseitjes

Zondag 31 maart 2024
Beringen - Van paashazen en paaseitjesZoomHet is vandaag volop snoepen van al die chocolade en andere soorten paassnoepjes. Het einde van de christelijke vasten is Pasen en met de paashaas wordt de lente één vol vreugde en veel lekkers. Deze paashazen werden gisteren gespot op be-MINE. (Patrick Cosemans)
Groetjes uit Zuid-Afrika
Beringen - Band tussen  Afrikaans en VlaamsZoomAls iemand die opgroeide in Noord-Limburg maar nu in Zuid-Afrika woont, denk ik vaak aan de interessante verbindingen tussen mijn oude en nieuwe thuis. Het is een verhaal van verschillen en overeenkomsten, gevormd door de geschiedenis en cultuur van beide plaatsen.
Hoewel Afrikaans en Vlaams op het eerste gezicht misschien mijlenver uit elkaar lijken te liggen, delen ze in werkelijkheid een aantal opvallende gelijkenissen die een diepgaande band tussen de twee talen onthullen. Afrikaans ontstond toen (…) Het hele nieuwsbericht
Band tussen  Afrikaans en VlaamsBand tussen  Afrikaans en VlaamsBand tussen  Afrikaans en VlaamsBand tussen  Afrikaans en Vlaams
Zoom

Een zalige Pasen!

Zondag 31 maart 2024
Beringen - Een zalige Pasen!ZoomMaak er een mooie Pasen van... met hopelijk, straks, wat zon!
Beringen - Wielerploeg Visma in Ronde van VlaanderenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Van winteruur naar zomeruur

Zaterdag 30 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Van winteruur naar zomeruurZoomKomende nacht schakelen we weer over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap... "En dat heeft niet alleen voor mensen gevolgen", zegt de politie. "Wilde dieren hebben hier natuurlijk geen weet van en zijn in de eerste dagen na het ingaan van de zomertijd nog op zoek naar een slaapplaats terwijl de spits al op gang komt. Dit kan ervoor zorgen dat ze op zoek zijn naar eten in de berm of onverwachts oversteken. Wees dus extra alert en pas je snelheid aan."(Foto Patrick Haesevoets, met AI)

Fons Claes overleden

Zaterdag 30 maart 2024
Beringen - Fons Claes overleden
Fons Claes uit Paal, echtgenoot van Madeleine Meuws, is overleden.
(° Koersel op 1 februari 1941 † Diest op 29 maart 2024) Begroeting: donderdag 4 april 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Het Vlaamse Gewest telde eind 2023 29.588 sportaccommodaties. Petanqueterreinen zijn het meest voorkomende type sportinfrastructuur. Eind 2023 waren er 5.893. Andere vaak voorkomende types sportinfrastructuur zijn tennisvelden (3.560) en sportlokalen (3.458). Er waren 3.169 openlucht natuursportvelden van minstens 40 bij 80 meter, en nog eens 4.726 openluchtsportvelden van kleinere afmeting. Het aantal sporthallen, ruitervelden en padelterreinen lag eind vorig jaar telkens iets boven de 1.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Paashaas verwent marktbezoekers

Zaterdag 30 maart 2024
Beringen - Paashaas verwent marktbezoekersZoom
Het is een traditie dat de paashaas met zijn bunny de Beringse markten bezoekt met een mand vol lekkers. Gisteren was hij in Beverlo. Zondag komt hij nog naar de markt in Paal. (foto Eliane Claes)

Kerk van Paal

Zaterdag 30 maart 2024
Uit de oude doos
Beringen - Kerk van PaalZoomAfgelopen week kregen we de kans om de toren van de Paalse kerk te beklimmen en werd uit de bol onder de kerkhaan een koren gevonden.

Verbindingsstraat

Zaterdag 30 maart 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - VerbindingsstraatZoomVandaag stopt Gust voor zijn wekelijkse rubriek in Beringen-Centrum aan de Verbindingsstraat.

Een vrolijk Pasen

Zaterdag 30 maart 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Een vrolijk PasenZoomEdith en Lambert halen vandaag inspiratie in het paasfeest.
Zoom
Gezondheid
Heb je er ooit bij stil gestaan hoe je dagelijkse zitgedrag je gezondheid beïnvloedt? Met onze huidige levensstijl, waarbij we vaak urenlang zitten, is het daarom misschien tijd om actie te ondernemen voor onze gezondheid. Aan de universiteit van Hasselt gaat Oudsbergenaar Jen Vanherle onderzoeken hoe de negatieve effecten van zitgedrag kunnen worden voorkomen.
Jen zoekt mensen die willen deelnemen aan een onderzoek dat de effecten van zitgedrag en trainingssessies op onze (…) Het hele nieuwsbericht

Pasen wordt wisselvallig

Vrijdag 29 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Pasen wordt wisselvalligGestuurd door een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden trekken storingen en buien met de regelmaat van de klok over onze streken. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met wat zon. Op Pasen verloopt de ochtend droog, wat uiteraard positief is om paaseitjes te rapen. Paasmaandag wordt een regendag. De dagen nadien blijven de neerslagkansen hoog.
Morgen/zaterdag wordt vrij warme lucht naar onze regio gestuwd en zou het kwik wel eens kunnen oplopen tot 18 of 19 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vraag tijdig je reisdocumenten aanZoomStad Beringen merkt dat de toestroom voor aanvragen van identiteitsdocumenten voor vakanties begonnen is. Het is heel belangrijk dat de burgers tijdig hun documenten komen aanvragen, want de levertijd voor bv. een kids-ID en identiteitskaart is drie weken. "Bespaar jezelf de stress en kom tijdig je documenten aanvragen", laat het stadsbestuur weten.

Zomer- of wintertijd?

Vrijdag 29 maart 2024
In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over naar de zomertijd. Indien die discussie voor één permanente tijd weer oplaait, dan pleit de Bouwunie voor de wintertijd. "De wintertijd sluit het beste aan bij de natuurlijk zonnetijd. De werkuren komen beter overeen met de daglichturen. Mochten we het hele jaar door de zomertijd aanhouden, dan moeten de bouwvakkers in de winter veel te lang in het donker werken. Dat is minder veilig, zowel op de werf als in het verkeer", aldus de Bouwunie.
Beringen - Bekerfinales handbal zijn uitverkochtMorgen/zaterdag worden in de Alverberg in Hasselt de finales van de handbalbeker van België bij de dames en de heren gespeeld. Om 13u nemen de dames van Handbal Sint-Truiden het op tegen die van Hubo Handbal. Om 16u start de finale van de heren tussen KTSV Eupen en HC Visé BM. Voor beide ploegen is bekerwinst een primeur. De finales worden voor een vol huis gespeeld en de herenfinale wordt uitgezonden op één.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 waren er bijna 3,7 miljoen personenwagens ingeschreven in het Vlaamse Gewest. Dat zijn er ruim 700.000 meer dan in 2006, een stijging van 24 procent. Het aantal ingeschreven personenwagens steeg tussen 2022 en 2023 met 1,6 procent. (Statistiek Vlaanderen)
Beringen - Wisselvallige start van paasvakantieZoomVandaag ging de zon weer schitterend onder, maar of dat de zekerheid geeft dat we morgen en met de Paasdagen mooi lenteweer krijgen zullen we geduldig afwachten. (Gust Ischen) 

Zomeruur in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Zomeruur in het recyclageparkZaterdagnacht wordt het zomeruur weer ingevoerd, en dat betekent ook dat vanaf dinsdag de zomeruurregeling in de recyclageparken van Limburg.net van kracht is. Die komt er op neer dat het park elke werkdag (behalve maandag) opengaat om 9u, 's middags sluit van 12.30 tot 13u, en 's namiddags de poorten sluit om 17u. Behalve op dinsdag - dan gaan de poorten om 18u dicht - en op zaterdag (om 16u).

Qualified Premium Cars failliet

Donderdag 28 maart 2024
De rechtbank van Hasselt heeft vandaag Qualified Premium Cars uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 april ingediend worden.
Beringen - Werken Pieter Vanhoudtstraat KoerselEr wordt in de paasvakantie gewerkt aan de nutsleidingen voor drinkwater waardoor de Pieter Vanhoudtstraat (huisnr. 1 tot en met 101) afgesloten wordt. De omleiding is voorzien via de Kruisweg - Reigerstraat - Sportlaan - Windmolenstraat - Koersel Dorp. De sportlaan zal afgesloten zijn ter hoogte van het kruispunt met de Pieter Vanhoudtstraat. Alle handelaars blijven bereikbaar. De werken starten op 2 april en zullen afgelopen zijn (behoudens onvoorziene weersomstandigheden) tegen het einde van de paasvakantie.

Maurits Jans overleden

Woensdag 27 maart 2024
Beringen - Maurits Jans overleden
Maurits Jans uit Paal, echtgenoot van Annie Jans en weduwnaar van Liliane Vander Elst , is overleden.
(° Paal op 29 september 1936 † Paal op 26 maart 2024) Begroeting: vrijdag 29 maart 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur Uitvaart: zaterdag 30 maart 2024 om 12.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Witte kwikstaart

Woensdag 27 maart 2024
Puur natuur
Beringen - Witte kwikstaartZoomNog een vogel die teruggekeerd is uit warmere oorden is de witte kwikstaart, hoewel er de laatste jaren ook zijn die gewoon hier blijven in de winter. De kwikstaart zien we meestal in open gebieden, weilanden en akkers. Het liefst ook nog ergens dichtbij het water. De kwikstaart is een nerveuze vogel makkelijk te herkennen door het bijna constant schommelen met zijn lange staart. (Johan Put) 
Vandaag gelezen
"Dat mensen met overgewicht snurken is al langer bekend, ook dat mensen met snurkproblemen fysieke klachten kunnen ondervinden van hun gesnurk. Maar dat snurkers ook minder zin in seks hebben was tot nu minder bekend."
(Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland)

Limburger verdient het minst

Woensdag 27 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Limburger verdient het minstZoomDe doorsnee Belg verdient nu 3.800 euro bruto per maand. In Vlaanderen staat het gemiddelde op 4.099 euro. Toch zijn er nog grote regionale verschillen. Met 3.896 euro worden de Limburgers het slechtst betaald. Andere gemiddelden: 4.248 euro in Antwerpen, 4.019 euro in Oost-Vlaanderen, 3.947 euro in West-Vlaanderen en 4.303 euro in Vlaams-Brabant. Ter vergelijking: in Brussel wordt gemiddeld 4.924 euro betaald.
Geïnspireerd door werken uit Het Kunstuur maakten mensen in armoede hun eigen kunst. Horizont vzw bracht twee jaar geleden een groep van 10 mensen in armoede samen. Onder begeleiding van Avansa en Knst. leerden ze over kunst om tot slot zelf kunst te creëren. Die creaties gaan in april onder de veilinghamer. In deze online veiling kan iedereen bieden op de werken. De opbrengst gaat 50/50 naar de kunstenaars zelf, mensen in armoede, en (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Het aantal volwassen dopelingen in ons land is op tien jaar tijd bijna verdubbeld. Dit jaar zijn het er 362.  Tien jaar geleden, in 2014, lieten 186 volwassenen zich in ons land door het doopsel in de katholieke kerk opnemen. In 2019 waren het er 244. In Limburg zijn er dit jaar 9 volwassen dopelingen.
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn negen chauffeurs beboet voor het gebruik van hun gsm tijdens het rijden. Er werd ook voor ruim 12.000 euro aan openstaande verkeersbelastingen geïnd. De bestuurder van een overladen vrachtwagen kreeg een boete van 2.800 euro.
Beringen - Brulkikker gehoord of gezien? Melden!ZoomIn Pelt en Ham is hij al gesignaleerd: de Amerikaanse stierkikker. Of de brulkikker - hij loeit als een koe. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) vraagt het publiek hen te verwittigen wanneer men die reuzenkikker hoort of ziet. Want het is een invasieve soort. Niet welkom, dus!
De Amerikaanse stierkikker vormt een bedreiging voor onze inheemse soorten. Het is een zeer grote en vraatzuchtige kikker die alles eet wat in (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De voorbije 12 maanden (maart 2023 – februari 2024) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 869km per werkdag.
Nooit eerder lag de filezwaarte zo hoog. De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Raymaekers overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Maurice Raymaekers, echtgenoot van Anna Smeets,is overleden.
(° 22 februari 1940 te Heusden † 22 Maart 2023 te Beringen)
De crematie en het afscheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zullen zijn assen verstrooid worden op de begraafplaats van Heusden-centrum.

Maurice Lemmens overleden

Dinsdag 26 maart 2024
Beringen - Maurice Lemmens overleden
Maurice Lemmens, echtgenoot van wijlen Rosette Gysbrechts, is overleden.
(° 9 mei 1938 te Neeroeteren † 22 maart 2024 te Heusden-Zolder) 
Groeten: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 27 maart 2024 tussen 19 uur en 19.30 uur.
De crematie, gevolgd door het afscheidsviering voor Maurice in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Koersel.

Weer boerenbetoging in Brussel

Maandag 25 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Morgen is er weer een boerenbetoging in Brussel. De politie daar verwacht dat die in het hele Brusselse Gewest tot heel wat verkeershinder zal leiden, en raadt af om dinsdag met de auto naar Brussel te komen. De problemen kunnen aanhouden tot in de late namiddag.

Julia Sas overleden

Maandag 25 maart 2024
Beringen - Julia Sas overleden
Julia Sas uit Koersel, echtgenote van René Convents, is overleden.
(° Paal op 4 augustus 1930 † Koersel op 23 maart 2024) Begroeting: vrijdag 29 maart 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: zaterdag 30 maart 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Koersel.

Drie op tien lid van sportclub

Maandag 25 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Drie op tien inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder gaven in het najaar van 2023 aan actief lid te zijn van een sportclub of sportvereniging (31%). Dat aandeel bleef min of meer gelijk in vergelijking met 2021. Mannen zijn vaker actief lid van een sportclub of –vereniging dan vrouwen. In 2023 ging het respectievelijk om 35% en 27%. Hoger opgeleide personen zijn vaker actief lid van een sportclub dan lager opgeleiden. (Statistiek Vlaanderen)

Pierre Thoelen overleden

Maandag 25 maart 2024
Beringen - Pierre Thoelen overleden
Pierre Thoelen uit Beringen, echtgenoot van Maria Moons, is overleden.
(° Beringen op 30 juni 1937 † Heusden-Zolder op 23 maart 2024) Begroeting: dinsdag 26 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: woensdag 27 maart 2024 om 11.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een 27-jarige Diestenaar ingerekend die op 5 september 2023 een overval pleegde op het warenhuis Spar aan de Michel Theysstraat in Diest. De man kon er 380 euro buitmaken. Hij legde bekentenissen af en is door de onderzoeksrechter onder elektronisch toezicht geplaatst.

KFC Paal Tervant klopt Hamont

Zondag 24 maart 2024
Beringen - KFC Paal Tervant klopt Hamont
In Tweede Provinciale B was KFC Paal-Tervant gisterenavond te sterk voor KFC Hamont. De Beringse ploeg won met 1-2 op het veld van Hamont. Peeters zorgde in de 32ste minuut voor de 1-0. Put hing de bordjes tien minuten later gelijk. In de 56sdte minuut maakte Hayen de winnende goal.


Fotoverslag Weerstand Koersel

Zondag 24 maart 2024
Beringen - Fotoverslag Weerstand KoerselZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de wedstrijd van Weerstand Koersel tegen Herk met een fotoverslag van Patrick en Stephan.

Stal Sport - Ham United: 2-1

Zondag 24 maart 2024
Beringen - Stal Sport - Ham United: 2-1ZoomStal Sport kon de buren uit Ham goed afblokken en won gisterenavond met 2-1. Bekijk het fotoverslag op Facebook Internetgazet Beringen.
Beringen - Het is nooit volle maan van de eerste dagZoomEen oud gezegde dat betekent: alles zijn tijd moet hebben. Rome is immers ook niet gebouwd op één dag. (foto Stephan Volders)

53 mensen met een enkelband

Zondag 24 maart 2024
Cijfer van de dag
In Beringen zijn er 53 mensen met een enkelband. Dat berekende HLN vandaag. Het aantal mensen met een enkelband neemt elk jaar toe. "Rekening houdend met het aantal inwoners, hebben er in Beringen iets meer dan één op duizend mensen een enkelband om hun been. In heel Vlaanderen hebben gemiddeld 0,7 personen op duizend een enkelband. In de hele provincie Limburg hebben afgelopen jaar 898 mensen een enkelband gehad. Dat is dertien procent van het totaal in Vlaanderen en Brussel", weet het HLN.
Beringen - KVK Beringen - Mechelen a/d Maas: 2-0
KVK Beringen haalde zaterdagavond een mooie overwinning tegen E. Mechelen aan de Maas. Topschutter Regales maakte beide doelpunten voor de thuisploeg.

Bijna 8 op 10 kopen online

Zondag 24 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel van de bevolking van 16 tot 74 jaar in het Vlaamse Gewest dat in het jaar voorafgaand aan de bevraging goederen of diensten voor privégebruik aankocht of bestelde via een website of via een app, lag in 2023 op 79%. Dat aandeel steeg sterk sinds 2005. Toen kocht of bestelde nog maar 16% van de inwoners online. Meer recentelijk was er een sterke stijging van 2018 tot 2020, gevolgd door een stagnatie vanaf 2021. (Statistiek Vlaanderen)
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand Koersel - Herk FC 4-0Weerstand Koersel rehabiliteert zich na de nederlaag van vorige week bij de hekkensluiter met een 4-0 zege tegen Herk FC. "Met de pionnen erbij die vorige week ontbraken, heeft Koersel een rustig meesterschap aan de dag gelegd en een viertal knappe doelpunten geproduceerd. Al in minuut 2 zette Thibo Ballet een raid in waarop hij een patent heeft en bij zijn voorzet dook Cerigioni op de juiste plaats op voor doel en de 1-0 was een feit. Nadat bezoeker Jaspers een reuzenkans op de gelijkmaker over (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Beringse bieren op The Beer ExperienceZoomDe eerste dag van The Beer Experience op de Muze-site in Zolder was meteen een voltreffer. Heel wat bierliefhebbers kwamen uit alle windstreken afgezakt om de enkele honderden bieren te proeven. Daarbij een aantal bieren uit de streek zoals 't Aerts Paradijs en Koolputter uit Beringen. Ook Brouwland is aanwezig met zijn Brew Monk. De liefhebbers kampten dus in feite met keuzestress. Onder het genot van een lekker pintje - blond, donker of daar tussenin - konden ze ook een optreden meepikken: Along Comes (…) Het hele nieuwsbericht
Beringse bieren op The Beer ExperienceBeringse bieren op The Beer Experience
Beringse bieren op The Beer ExperienceBeringse bieren op The Beer Experience
Zoom
Beringen - Iets van maartse buien en aprilse grillenZoomVandaag bracht het weer een breed scala van zon, regen en hagel. En ook zondag zal het spreekwoord zijn naam alle eer aandoen. (Gust Ischen)

Vigor Beringen

Zaterdag 23 maart 2024
Uit de oude doos
Beringen - Vigor BeringenZoomVandaag een terugblik op deze ploeg en bestuur van Vigor Beringen.

Thuis in Korspel

Zaterdag 23 maart 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Thuis in KorspelZoomHet programma van Erfgoeddag is ggisteren bekend gemaakt. Dit jaar is het thema 'thuis'. Er zijn op 21 april verschillende activiteiten in onze stad. (zie links). Noteer zeker die dag al in je agenda want het belooft een mooie dag te worden. Waar voel jij je thuis?

Ik wil niet...

Zaterdag 23 maart 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Ik wil niet...ZoomDe lente is vandaag de inspiratie van Edith en Lambert.

Maartse buien

Vrijdag 22 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Maartse buienEr staat een guur weekend voor de deur met maartse buien. Maartse buien zijn eigenlijk regenbuien vergezeld van winterse neerslag zoals korrelhagel of natte sneeuw. Vaak gaan die ook gepaard met onweer. Dat komt door de erg koude bovenlucht en natuurlijk ook door de lage temperaturen aan het aardoppervlak. Na het weekend wordt het wat rustiger op de weerkaarten, is het vaak droog en wordt het ook terug wat zachter.
Zaterdag wisselen sterkt ontwikkelde stapelwolken af met zonnige momenten. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden er 138.137 klachten ingediend bij de Vlaamse overheidsdiensten. In 2022 waren dat er 92.345. Tussen 2022 en 2023 steeg het aantal ingediende klachten met 49,6%. Eén op twee klachten ging over mobiliteit. Daarna volgde het beleidsdomein Energie, Water, Omgeving en Wonen (31%). Bij het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media ging het over 10% van de klachten. Daarin zijn de klachten in verband met de VRT opgenomen. (Vlaamse Ombudsdienst)

Met een dikke kus van Sven

Vrijdag 22 maart 2024
Beringen - Met een dikke kus van SvenZoomIn het Casino van Beringen stond deze avond Sven de Leijer op het podium met zijn nieuwste theatershow 'Liefde voor publiek'. En het publiek werd nauw betrokken met deze show en genoot met volle teugen en liet de liefde van Sven welgevallen.

Hilda Mertens overleden

Vrijdag 22 maart 2024
Beringen - Hilda Mertens overleden
Hilda Mertens uit Koersel, weduwe van Marcel Vanhove, is overleden.
(° Koersel op 13 juli 1951 † Leuven op 22 maart 2024)
Begroeting: woensdag 27 maart 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Inbraak in horecazaak

Vrijdag 22 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Lummen is er ingebroken in een horecazaak aan de Industriestraat. Er is geld gestolen.

Morgen is het weer Earth Hour

Vrijdag 22 maart 2024
Zaterdag 23 maart vindt het wereldwijde evenement Earth Hour plaats. Die avond zullen miljoenen mensen in meer dan 180 landen laten zien dat ze onze prachtige planeet willen beschermen. Wil jij ook meedoen? Dat kan door 1 uur het licht uit te doen tussen 20.30 en 21.30 uur. "Met dit wereldwijde signaal willen we het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart zetten en samen de handen ineenslaan voor de natuur op aarde", klinkt het.

Eric Krampiltz overleden

Vrijdag 22 maart 2024
Beringen - Eric Krampiltz overleden
Eric Krampiltz uit Kwaadmechelen, echtgenoot van Rina de Bodt, is overleden.
(° Koersel op 10 november 1955 † Ham op 20 maart 2024) Begroeting: maandag 25 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 26 maart 2024 om 10.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Regen vanaf morgen

Donderdag 21 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Regen vanaf morgenTijdelijk bevindt ons land zich nog onder de beschermde vleugels van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren. De wind is wel naar het noordwesten gedraaid, waardoor de aangevoerde lucht een fractie kouder is. Deze wig van hogedruk maakt stilaan plaats voor een storing die morgen rond of kort na de middag de kuststreek bereikt en vervolgens het land in trekt. Het gaat daarbij enige tijd regenen. Achter deze storing stroomt koude lucht van polaire oorsprong over onze streken en dat gaan we zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Sinds het derde kwartaal van 2021 ondervraagt Statbel, het Belgische statistiekbureau, elk kwartaal zo'n 5.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar over hun persoonlijk welzijn en levensomstandigheden. In het vierde trimester van 2023 voelde 62,3% van de Belgen zich altijd of meestal gelukkig, voelde 8% van de Belgen zich altijd of meestal eenzaam, kon 42,4% van de Belgen zeer moeilijk, moeilijk of eerder moeilijk rondkomen, voelde 52,9% van de Belgen een hoge mate van algemene levenstevredenheid, voelde (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Red Wolves mogen dromen van kwalificatieIn de vooravond werd in Kopenhagen geloot voor het EK Handbal dat in 2026 georganiseerd wordt in Denemarken, Zweden en Noorwegen. België komt uit in groep 5 waarin Kroatië, Tsjechië en Luxemburg de tegenstanders zijn.
Door deze gunstige loting mogen de Red Wolves dromen van een eerste EK- kwalificatie. Behalve Luxemburg en Tsjechië nemen de Belgen het ook op tegen Kroatië. De eerste en tweede van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, net zoals de vier beste teams die als derde eindigen. De vier slechtste teams die op de vierde plaats eindigen moeten barragewedstrijden spelen om te mogen deelnemen.

Fietser gewond in Ham

Donderdag 21 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten een auto en een fietser op de Olmenseseteenweg in Ham. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Beringen - Bromfietsster (28) gewond bij aanrijdingDeze namiddag botsten een 28-jarige bromfietsster uit Beringen en een auto op de Koerselsebaan in Heusden. De vrouw raakte daarbij gewond.

Pas op met Temu

Donderdag 21 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Ongetwijfeld heb je op je smartphone al aanbiedingen gezien van Temu. Spotgoedkoop, die producten. Onwaarschijnlijk, zo goedkoop. Maar wat blijkt: de Chinese shoppingapp is volgens onderzoekers een nog grotere dataspion dan TikTok. Lees dit verhaal van VRTnieuws.

VITO en LRM gaan samenwerken

Donderdag 21 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie VITO en Limburg Startup, de startup-community van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, sluiten een partnership af. Start-ups die gevestigd zijn in één van de 7 Limburgse incubatoren zullen zo nog beter ondersteund worden bij het bedenken, uitwerken en implementeren van projecten of bedrijfsideeën met impact op een duurzame samenleving. De samenwerking is vanmorgen bekendgemaakt.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de EU-SILC-enquête van 2023 lag het netto beroepsinkomen van de werkende bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest gemiddeld op 2.732 euro per maand. In 2006 ging het om 2.512 euro per maand. Tussen 2006 en 2023 steeg het netto reële beroepsinkomen met 9%. Dat is gemiddeld 0,5% per jaar. (Statistiek Vlaanderen)

Voetgangster gewond

Woensdag 20 maart 2024
Beringen - Voetgangster gewond
Deze middag rond 12u30 is een 70-jarige voetgangster uit Lommel gewond geraakt bij een aanrijding door een personenwagen aan de Posthoornstraat in Beringen. De vrouw werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 


TV-nieuws trekt minder kijkers

Woensdag 20 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 volgde 73% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder minstens één keer per week het nieuws op televisie. 70% volgde het nieuws via de radio. 68% volgde minstens één keer per week het nieuws via het web en 62% via kranten. Enkel bij het volgen van het nieuws op televisie is er sprake van een significante wijziging tegenover 2021. Dat aandeel daalde van 78% in 2021 naar 73% in 2023. (Statistiek Vlaanderen)
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Hou je hond aan de lijn, zeker in het bosZoomTijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete van 96 euro. Een bedrag dat bij recidive of meer dan één hond verder kan oplopen.
Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond. Zij krijgen - zolang de voorraad strekt - een doosje met hondensnacks.
Beringen - Waarom begint de lente nu op 20 maart?Zoom
Het begin van de lente valt niet altijd op dezelfde datum. Dat komt omdat de aarde er niet precies 365 dagen over doet om haar baantje om de zon te draaien en dus alle seizoenen te doorlopen.
De komende decennia trouwens (tot het jaar 2048) begint de lente altijd op 20 maart. Vandaag dus! De wetenschappelijke uitleg kan je lezen op Quest. (Foto Gust Ischen)

Word vriend(in) van de bij

Woensdag 20 maart 2024
Beringen - Word vriend(in) van de bijZoomWil je in je tuin een plekje vrijmaken voor de (vrienden van de) bij?  Bestel dan bij Werkgroep Isis je zadenmengsel met streekeigen soorten. Het éénjarige wilde bijenmengsel is zeer kleurrijk met een mozaïek van blauwe, rode, gele, witte, roze en paarse bloemen: korenbloem, grote klaproos, raapzaad, zwart mosterd, luzerne, voederwikke, rode klaver, echte kamille en dille. Bijen en andere insecten zullen door dit mengsel aangetrokken worden. Vogels kunnen er zowel voedsel als een (…) Het hele nieuwsbericht

Stralend lenteweer

Woensdag 20 maart 2024
Beringen - Stralend lenteweerZoomVandaag begint officieel de lente en die start stralend met temperaturen tot 19°! Geniet van deze mooie lentedag. (Gust Ischen)
Stralend lenteweerStralend lenteweerStralend lenteweer
Zoom

Veldleeuwerik

Woensdag 20 maart 2024
Puur natuur
Beringen - VeldleeuwerikZoomVandaag begint de lente en dan verschijnen ook de leeuweriken ten tonele. De meest voorkomende soorten zijn de veldleeuwerik en de boomleeuwerik. De veldleeuwerik is de meest voorkomende en is goed te onderscheiden van andere soorten door zijn opvallende kuif. Hij is ook veel groter dan de boomleeuwerik. Hij maakt zijn nest op de grond, terwijl de boomleeuwerik nestelt in een struik op zowat 30 cm hoogte van de grond. Hun aantallen verminderen fel waardoor ze nu op de rode lijst van broedvogels staan. (Johan Put)
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een arbeider met een vinger klem geraakt in een machine bij werken langs het kanaal in Ham. Een andere werknemer kon de machine stilleggen.

Sophie Hermans overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Beringen - Sophie Hermans overledenSophie Hermans uit Koersel, echtgenote van Fons Liberloo, is overleden.
(° Neerpelt, op 14 juli 1938 † Koersel, op 18 maart 2024) Begroeting: donderdag 21 maart 2024 - funerarium - KOERSEL van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Marie-Jeanne Cuijvers overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Beringen - Marie-Jeanne Cuijvers overledenMarie-Jeanne Cuijvers uit Heusden-Zolder, voorheen Koersel, is overleden. Gepassioneerd leerkracht op rust. 
(° Koersel op 4 maart 1934 † Heusden-Zolder op 17 maart 2024) Uitvaart: zaterdag 23 maart 2024 om 10.00u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents

Alfonsina Renders overleden

Dinsdag 19 maart 2024
Beringen - Alfonsina Renders overleden
Alfonsina Renders uit Tervant, echtgenote van Gustaaf Valkenborgs, is overleden.
(° Tessenderlo op 28 mei 1932 † Koersel op 17 maart 2024) Begroeting: vrijdag 22 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 23 maart 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Tervant.
Het is maar dat je 't weet
Beringen - 'Negatieve gevolgen windturbines onderschat'ZoomOmwonenden van windturbines ervaren ernstige hinder door het constante geraas van de windturbines en het laagfrequente geluid dat ze produceren. Dat zegt een groep Nederlandse artsen die zich verenigd hebben in het collectief Wind Wiki. Ze vinden dat de negatieve gevolgen van windturbines voor het woon- en leefklimaat zwaar worden onderschat.
"De slapeloosheid door de windturbines leidt tot stress, boosheid, vermoeidheid en verhoogde niveaus van irritatie en alertheid", aldus een huisarts in het Groningse Meeden. "Ik zie ruzies, depressies en suïcidale neigingen. Maar ondanks alle noodkreten aan de politiek verbetert er niets."
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 namen bijna 9 op de 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder deel aan minstens 1 van 11 bevraagde culturele activiteiten (88%). De culturele participatie neemt sinds 2021 jaarlijks toe. In 2021 ging het om 77% van de bevolking. (Statistiek Vlaanderen)

Enkele warme lentedagen

Dinsdag 19 maart 2024
Beringen - Enkele warme lentedagenZoomDe lente begint morgen officieel en met temperaturen tot 18° wordt het alleszins een warme dag met veel zon en wat volken. Ook vandaag is het al genieten van het lenteweer en de bloesems. (Gust Ischen)
Enkele warme lentedagenEnkele warme lentedagenEnkele warme lentedagen
Zoom

De waan van de dag

Maandag 18 maart 2024
Vandaag gelezen
“Wat me is bijgebleven, is dat Obama vertelde hoe hij tijdens zijn presidentschap nooit naar het tv-nieuws heeft gekeken. Hij wilde de focus op zijn langetermijnvisie kunnen bewaren en zich niet laten afleiden door de waan van de dag. Dat zijn zaken waar Belgische politici, die er tuk op zijn om zoveel mogelijk in het nieuws te verschijnen, nog veel van kunnen leren."
Strafrechtadvocaat Kris Luyckx over de toespraak van oud-VS-president Barack Obama in Puurs, in Het Nieuwsblad.

'Bult' van Marieke De Maré

Maandag 18 maart 2024
Beringen - 'Bult' van Marieke De MaréZoom
We hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Bult" van Marieke De Maré.

Een pareltje van eigen Vlaamse bodem! ‘Bult’ is een mooi, poëtisch verhaal over drie mensen die op een kleine heuvel wonen: een oude vrouw, een lange slanke man (en zijn hond) en als laatste bijgekomen: een jonge vrouw. Het boek gaat over de (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Beringen - Hoeveel eieren mag je per week eten?Eieren zijn al eeuwenlang een voedingsmiddel dat deel uitmaakt van ons dieet. Lange tijd werd beweerd dat eieren, vanwege hun hoge cholesterolgehalte, beperkt zouden moeten worden tot slechts drie per week. Maar is dat echt zo? Voeding is een wetenschap die voortdurend evolueert, en nieuwe ontdekkingen kunnen ons perspectief op voedingsstoffen veranderen, ook als het gaat om eieren.
Een ei bestaat uit twee hoofdonderdelen: het eiwit en de dooier. Het eiwit is een puur eiwit dat essentieel is voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw meldpunt everzwijnen

Maandag 18 maart 2024
Beringen - Nieuw meldpunt everzwijnenZoomDe provincie Limburg heeft in samenwerking met Boerenbond, Natuurpunt, Limburgs Landschap, Hubertus Vereniging Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek een nieuwe website gelanceerd: www.everzwijnen.be. Op deze website vind je informatie over everzwijnen, over de schade die ze kunnen aanrichten, maar ook over de maatregelen die je kunt treffen om everzwijnen te ontmoedigen. Je vindt er ook de link naar het meldpunt om schade door everzwijnen aan te geven.

Stefan Bauwens overleden

Maandag 18 maart 2024
Beringen - Stefan Bauwens overleden
Stefan BAUWENS uit Beringen is overleden.
(° Koersel op 25 december 1971 † Beringen op 12 maart 2024) Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Domein Bovy krijgt toegangspoort De WijersZoomDe Wijers of het Land van 1.001 vijvers strekt zich uit over zeven gemeenten in het hart van Limburg. Acht toegangspoorten maken het waterrijk gebied op termijn beter beleefbaar voor de bezoeker. Heusden-Zolder krijgt aan domein Bovy de eerste toegangspoort voor De Wijers. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) stelde een landinrichtingsproject op om domein Bovy om te vormen tot Wijerspoort. Vandaag starten de werken. " ​​ ​Aan de hoofdingang van Domein Bovy voorzien we een groot (…) Het hele nieuwsbericht

De vlam brandt hevig

Maandag 18 maart 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - De vlam brandt hevigIk zat al enkele dagen mijn schrijfgeest te pijnigen zonder dat ik op een idee stuitte dat bruikbaar kon zijn voor een nieuw cursiefje. Ik schuimde nieuwsmedia af, ploos de krant uit maar er was niets naar mijn goesting om achter mijn toetsenbord te gaan zitten. Zo kwam ik in mijn hoofd oud-president Obama tegen die ons land bezoekt maar ik dacht, als hij me niet echt wil ontmoeten, dan hoeft het niet meer. Dan schrijf ik er geen letter over. Mijn schrijfgedachten brachten mij wel naar het wielerfront want de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Handbal: nationale ploeg uitgeschakeld voor WKZoomIn de kwalificaties voor het wereldkampioenschap handbal van volgend jaar is de nationale mannenhandbalploeg uitgeschakeld. Ze verloor vanavond in het Italiaanse Pescara met 33-31, nadat ze in Hasselt ook al verloren hadden (25-29). (Foto Antonio Parisi)

Desiré Meuws overleden

Zondag 17 maart 2024
Beringen - Desiré Meuws overledenDesiré Meuws uit Oostham, echtgenoot van Erna Ooms, is overleden.
(° Koersel op 31 mei 1942 † Mol op 14 maart 2024)
Begroeting: woensdag 20 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Maria Hermans overleden

Zondag 17 maart 2024
Beringen - Maria Hermans overledenMaria Hermans uit Tessenderlo, voorheen Korspel, weduwe van Gust Geijsels, is overleden.
(° Koersel op 12 april 1942 † Heusden-Zolder op 15 maart 2024) Begroeting: donderdag 21 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 19.00 tot 19.30 uur 
Uitvaart: vrijdag 22 maart 2024 om 13.00 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Kaulille - Stal Sport 1-1

Zondag 17 maart 2024
Beringen - Kaulille - Stal Sport 1-1ZoomStal Sport kwam gisterenavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Bocholt. Stephan Volders maakte dit fotoverslag. 

Aantal leden sportclubs stijgt

Zondag 17 maart 2024
Beringen - Aantal leden sportclubs stijgtZoomHet aandeel volwassen Vlamingen die actief lid zijn van een sportclub is op 1 jaar gestegen van 28% naar 31%. Zowel bij mannen als bij vrouwen zit lidmaatschap in de lift. Sportclubs zijn met veel voorsprong de populairste verenigingen in Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statistiek Vlaanderen. 35% van alle meerderjarige mannen en 27% van alle meerderjarige vrouwen waren eind 2023 lid van een sportclub. “We brengen steeds meer Vlamingen in beweging en het moeten er nog meer worden”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Ik verwacht dat de Olympische Spelen van deze zomer nog meer Vlamingen gaan inspireren om ook zelf te sporten. Zien sporten, doet sporten”.

Lentebloesems

Zondag 17 maart 2024
Beringen - LentebloesemsZoomDe mezen zijn hun nestje aan het maken, de natuur kleurt stilaan terug groen en de bloesems zijn een tweetal weken vroeger dan anders, de lente is dus in aantocht maar het weer geeft ons toch niet dat gevoel. Deze ochtend was het nog flink koud met een waterzonnetje. In de loop van de dag mogen we nog eens wat lokale buiten verwachten. (Gust Ischen)
LentebloesemsLentebloesemsLentebloesemsLentebloesems
LentebloesemsLentebloesemsLentebloesemsLentebloesems
Zoom

Koersel onderuit tegen Meeuwen

Zondag 17 maart 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel onderuit tegen MeeuwenKoersel verloor gisterenavond bij het laatst geklasseerde Meeuwen met 3-2. "Van de 4 wedstrijden die Koersel dit seizoen verloor waren het er 3 tegen de 3 laagst geklasseerde ploegen!! Vandaag startte Koersel met een onuitgegeven defensie en dat hebben ze bekocht…. Op kousenvoeten speelde Koersel 20 minuten tot het 0-1 stond nadat Cerigioni gepast Del Freo bediende die overhoeks binnenschoot. De wedstrijd kabbelde verder zonder gevaar vanwege de thuisploeg tot een slippertje thuisspeler (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen op twee continenten

Zaterdag 16 maart 2024
Groetjes uit Zuid-Afrika
Beringen - Fietsen op twee continentenZoomAnnick Helsen is verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze gaat ons van daaruit regelmatig laten weten waarom ze dat land zo aantrekkelijk vindt.
De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de natuur ontwaakt uit zijn winterse sluimer. Bij jullie is de lente in aantocht, en wat is er nu een betere manier om dit seizoen te omarmen dan op de fiets te stappen en de contrasten op twee continenten te verkennen, elk met zijn eigen charme?
Ik moet eerlijk bekennen dat fietsen in Zuid-Afrika toch een heel (…) Het hele nieuwsbericht

SV Herkol - KVK Beringen 0-1

Zaterdag 16 maart 2024
Beringen - SV Herkol - KVK Beringen 0-1KVK Beringen heeft in Eerste Provinciale gewonnen met het kleinste verschil tegen SV Herkol. 


Paal-Tervant - KRC Peer 1-1

Zaterdag 16 maart 2024
Beringen - Paal-Tervant - KRC Peer 1-1KRC Peer heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld bij FC Paal-Tervant. Gijbels bracht KRC Peer in de 7de minuut op voorsprong maar Doumkos hing de bordjes tien minuten later gelijk. In de rangschiking staat KRC Peer derde.

Eén op tien planten is uitheems

Zaterdag 16 maart 2024
Het aandeel uitheemse plantensoorten is sinds de jaren 1970 verdubbeld: van ongeveer 5% tot 11% in 2023. Het gaat om het aandeel uitheemse plantensoorten ten opzichte van het totaal aantal soorten per vierkante kilometer (km²). Door de toenemende mobiliteit van mensen en goederen worden – al dan niet bewust – steeds meer soorten planten in- en uitgevoerd. Een deel daarvan slaagt erin zich te vestigen en breidt zich spontaan uit. Het ontsnappen van planten uit de horticultuur (bijvoorbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Na het weekend gevoelig zachter

Zaterdag 16 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Na het weekend gevoelig zachterDe ene storing verlaat de regio op zaterdagochtend en de volgende meldt zich op zondagochtend. Daartussen is het droog met ook wat zon. Na het weekend nemen de neerslagkansen af en wordt het gevoelig zachter. In de tweede helft van volgende week dalen de temperaturen opnieuw.
Vandaag verlaat regen in de ochtend onze regio en wordt gevolgd door droog weer met ook wat zonneschijn. Vooral na de middag is de zon wat meer van de partij. De maxima liggen rond 11 of 12 graden en de wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

Kerk van Beverlo

Zaterdag 16 maart 2024
Uit de oude doos
Beringen - Kerk van BeverloZoomZondag stelt Heemkunde Beverlo een nieuw boek voor over de geschiedenis van de kerk van Beverlo. Iedereen is welkom om 14u in de kerk.

Het vlot van Tervant

Zaterdag 16 maart 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het vlot van TervantZoomHet vlot was na de Tweede Oorlog lange tijd de enige verbinding tussen Tervant en Beringen. Ondertussen is er een lange weg afgelegd. Meer over de geschiedenis van de Tervantse bruggen vind je aan het monument.

Elk tijdperk kent zijn bestaan

Zaterdag 16 maart 2024
Beringen - Elk tijdperk kent zijn bestaanZoomVandaag gaat Edith de filosofische toer op.
Het is maar dat je 't weet
Gevraagd naar het vertrouwen in 23 verschillende instellingen binnen en buiten de overheid gaven de inwoners van het Vlaamse Gewest in het najaar van 2023 aan, het meeste vertrouwen te hebben in het onderwijs en de politie. Respectievelijk 61% en 57% van de bevolking van 18 jaar en ouder gaf op dat moment aan (heel) veel vertrouwen te hebben in deze instellingen. Het minste vertrouwen heeft de bevolking in de politieke partijen. Slechts 4% geeft aan daar (heel) veel vertrouwen in te hebben. (Statistiek Vlaanderen)

Bloesems in het centrum

Vrijdag 15 maart 2024
Vandaag gezien
Beringen - Bloesems in het centrumZoomHet weer is dan nog zeer wisselvallig maar het voor de bloesems is het warm genoeg om te ontpoppen. Op veel plekken zijn dan al bloesems te zien zoals hier in het centrum van Beringen. (Gust Ischen)
Bloesems in het centrumBloesems in het centrum
Zoom
De rechter in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Engin Vloerwerken en Solarized, beide uit Beringen. 13 april is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 6 op 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder gaven in het najaar van 2023 aan, actief lid te zijn van minstens één vereniging (56%) en minstens af en toe deel te nemen aan de activiteiten ervan. Het actief lidmaatschap lag in 2023 met 51% hoger dan in 2021 (33%). (Statistiek Vlaanderen)

Nieuwe website voor consumenten

Vrijdag 15 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Nieuwe website voor consumentenZoomDe FOD Economie lanceert de nieuwe website ConsumerConnect. Die kwam er op vraag van de minister van Economie en de staatssecretaris voor Consumentenzaken. Heb je spijt van een aankoop of werd je aankoop niet geleverd? Ben je slachtoffer van misleidende praktijken? Vertoont het product dat je kocht een gebrek? Zoek je de juiste ombudsdienst voor je probleem met een onderneming?
Op de nieuwe website ConsumerConnect vind je voortaan het antwoord (…) Het hele nieuwsbericht

Carine Stevens overleden

Donderdag 14 maart 2024
Beringen - Carine Stevens overledenCarine Stevens uit Beverlo, partner van Nico Geladi, is overleden. 
(° Koersel op 20 januari 1964 † Leuven op 13 maart 2024) Begroeting: dinsdag 19 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Van zon naar regen

Donderdag 14 maart 2024
Vandaag gezien
Beringen - Van zon naar regenZoomWat een schitterende dag met temperaturen tot 18 à 19°. Maar morgen is het gedaan en krijgen we 'weer' regen. Laat u dus niet misleiden door een prachtige avondzon. (Gust Ischen)
Beringen - Man (23) en vrouw (43) gewond bij botsingEen 23-jarige man uit Genk en een 43-jarige vrouw uit Beringen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Onderwijslaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.30 uur.

Raymond 'Mon' Mussen overleden

Donderdag 14 maart 2024
Beringen - Raymond 'Mon' Mussen overleden
Raymond 'Mon' Mussen uit Stal, weduwnaar van Mia Teuwen, is overleden.
(° Ophoven op 13 oktober 1946  † Hasselt op 13 maart 2024)
Groeten: Zaterdag 16 maart 2024 kan u van 18 uur tot 18.30 uur, samen met de familie, Raymond een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op maandag 18 maart 2024 om 13.30 uur.

Fietser gewond

Donderdag 14 maart 2024
Beringen - Fietser gewondOp het kruispunt van de Industrieweg en de Rijsselstraat in Paal is gisteren een 56-jarige vrouw uit Beringen gewond geraakt na een aanrijding met een auto.

Jacqueline Dekelver overleden

Woensdag 13 maart 2024
Beringen - Jacqueline Dekelver overledenJacqueline Dekelver uit Koersel, weduwe van Arthur De Vos, levensgezel van Phil Truyens, is overleden.
(° Beverlo op 2 mei 1935 † Koersel op 12 maart 2024)
Begroeting: maandag 18 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
België heeft de heenwedstrijd van de dubbele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië in eigen huis verloren met 25–29. Halfweg de partij was het 13–14 in het voordeel van Italië. In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief en moesten de Belgen voortdurend achtervolgen.
Zondagavond wordt in Italië de terugwedstrijd gespeeld.
Het is maar dat je 't weet
Volgens het laatste rapport van Sciensano over de drugssituatie in 2022 in België wordt meer cocaïne maar minder heroïne gebruikt tegenover de afgelopen vijf jaar. Cannabis blijft de meest gebruikte illegale drug. Het gebruik van stimulerende middelen zoals ecstasy, amfetamine en cocaïne is toegenomen bij de algemene bevolking. Lees hier het volledig rapport van de Unit Illegale Drugs van Sciensano.
Het is maar dat je 't weet
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 33 verkeersdoden gevallen, 16 minder dan in 2022. Landelijk bekeken vielen er in 2023 483 verkeersdoden. In 2020 waren er dat 520. (VIAS)

Jenny Hulsmans overleden

Woensdag 13 maart 2024
Beringen - Jenny Hulsmans overleden
Jenny Hulsmans uit Beringen, weduwe van Jaak Reynders, is overleden.
(° Beringen op 24 maart 1931 † Heusden-Zolder op 10 maart 2024)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

9 op 10 inwoners doen aan sport

Woensdag 13 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
In het najaar van 2023 gaven 9 op de 10 inwoners van het Vlaamse Gewest van 18 jaar en ouder aan, minstens één keer per jaar aan sport te doen (90%). Dat is iets meer dan de voorgaande jaren. In 2021 ging het om 86%. Sport wordt hier ruim opgevat. Het gaat ook om wandelen en fietsen.
Maar niet al wie sport, doet dat met dezelfde frequentie. 64% deed in 2023 minstens wekelijks aan sport, 25% (bijna) dagelijks.
(Statistiek Vlaanderen)

Erkenning Het Hezehof ingetrokken

Woensdag 13 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams Dierenminister Ben Weyts trekt de erkenning in van ‘Het Hezehof’: een professionele kwekerij met meer dan 500 honden in Diest. Er werden de afgelopen jaren meermaals ernstige overtredingen vastgesteld en er werden al boetes en maatregelen opgelegd. De eigenaar doet echter te weinig inspanningen om het dierenwelzijn te verbeteren en verliest nu dus zijn erkenning. “Wie de regels niet volgt, loopt tegen de lamp”, zegt Weyts. “Dierenmishandeling of -verwaarlozing (…) Het hele nieuwsbericht

Helleborus

Woensdag 13 maart 2024
Puur natuur
Beringen - HelleborusZoomÉén van de eerste bloemen die in de tuin in het begin van het jaar is de helleborus. Je vindt ze tegenwoordig in vele kleuren en bloeien al in februari. De helleborus is één van de weinige bloemen die zeer vorstbestendig zijn. Zelfs een aantal nachten met strenge vorst houdt ze niet tegen om de tuin wat kleur te geven. (Johan Put)
Kort nieuws van bij de buren
In Diest zijn op enkele uren tijd 15 bestuurders betrapt op gsm-gebruik aan het stuur. Hun rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken en zij moeten een boete van 174 euro betalen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leefde 2,3% van de Vlamingen in een huishouden dat het zich niet kan veroorloven om de woning voldoende te verwarmen. Dat komt overeen met ongeveer 150.000 personen. Het aandeel dat de woning onvoldoende kan verwarmen lag in 2023 het hoogst bij huurders en personen die deel uitmaken van een eenoudergezin. Het gaat daarbij telkens om 7%. Ook bij alleenstaanden ligt het aandeel hoger dan gemiddeld (6%). (Statistiek Vlaanderen)

Roger Decoster overleden

Dinsdag 12 maart 2024
Beringen - Roger Decoster overledenGisteren is Roger Decoster overleden, de echtgenoot van Georgette Van Hout. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerariulm Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.
De visie van Fobie
Beringen - Busbouwer VanHool in moeilijkheden...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 95% van de huishoudens in het Vlaamse Gewest een internetverbinding in huis. In 2012 lag dat aandeel nog op 80%. Het aandeel huishoudens met een internetverbinding is groter bij huishoudens met kinderen (99%); bij huishoudens zonder kinderen gaat het om 94%. Huishoudens met een inkomen van minstens 3.200 euro hadden in 2023 bijna allemaal internet, terwijl dat aandeel bij de huishoudens uit de twee laagste inkomensgroepen respectievelijk op 87% en 91% lag. (Statistiek Vlaanderen)
Gemeenteraad
Beringen - Budgetten kerkfabriek Beringen-MijnZoomDe gemeenteraad keurde een budgetwijziging en het meerjarenplan 2020-2025 goed voor de kerkfabriek Sint-Theodardus. Ook werd een lening goedgekeurd van 458.000 euro voor de financiering van de herzieningsbedragen bij de renovatie van de glasramen van de mijnkathedraal.
Het is maar dat je 't weet
"Officieel gaven de Belgische spoorwegen tussen 2020 en 2022 45 miljoen euro uit aan consultancy. Maar het echte bedrag ligt vijftien keer hoger: 612 miljoen euro. De best betaalde consultants factureren tot 300.000 euro per jaar, sommige zelfs 9.000 euro per dag. Ze worden daarmee beter betaald dan de grote bazen van de spoorwegen. Hoe competent en gespecialiseerd sommige van die externe krachten ook mogen zijn: of hun advies zijn prijs waard is, is onduidelijk." Lees meer bij Apache.
Beringen - Nationale Loterij verhoogt handbalsponsoringDe Nationale Loterij gaat nauwer samenwerken met de Koninklijke Belgische Handbalfederatie en vergroot haar partnership voor de nationale dames- en herenhandbalploeg. Met de vernieuwde samenwerking wil de Nationale Loterij de ontwikkeling van de Black Arrows en Red Wolves versnellen en op die manier ook jongeren aanzetten tot meer sporten, zo is vanmiddag bekendgemaakt.

Lekker ontbijt bij Ferm Koersel

Maandag 11 maart 2024
Beringen - Lekker ontbijt bij Ferm KoerselZoomZondagmorgen héél vroeg begonnen de bestuursleden van Ferm Koersel met het vullen van een heleboel ontbijtboxen. Want vanaf 8u konden de hongerige leden hun bestelling komen afhalen of werden de boxen aan huis gebracht. Zo een goed gevulde ontbijtbox ontvangen was een mooie start voor een fijne zondag. Het heeft gesmaakt. (Anne-Mie Cox)
Lekker ontbijt bij Ferm KoerselLekker ontbijt bij Ferm KoerselLekker ontbijt bij Ferm Koersel
Lekker ontbijt bij Ferm KoerselLekker ontbijt bij Ferm KoerselLekker ontbijt bij Ferm Koersel
Zoom

Gemeenteraad

Maandag 11 maart 2024
Beringen - GemeenteraadHet is deze avond weer gemeenteraad in het stadhuis. Er staan verschillende punten op de agenda zoals een overeenkomst met vzw Het Blauwe Kruis rond zwerfkatten. Ook het opleggen van verkeersboetes via GAS-boetes staat op de agenda. De oppositie heeft verschillende vragen en voorstellen. Zo doet Erik Gilissen van het Vlaams Belang een voorstel tot verbetering van het veelbesproken verslag van de gemeenteraad. Kelly Meykens (Vooruit) wil meer weten over het aantal zwemlessen op school en Kobe Snyers (Groen) kijkt even over de grens naar het project Reigersvliet in Leopoldsburg. Je kan de gemeenteraad live volgen via de website van de Stad Beringen en via de Internetgazet krijg je deze avond ook meteen een verslag.

Ramadan voor moslims

Maandag 11 maart 2024
Beringen - Ramadan voor moslimsZoom
Vandaag start voor de moslims de jaarlijkse vastenmaand, de ramadan. Die staat in het teken van samenzijn met familie, vrienden en geliefden. Het is een periode van bezinning, samenhorigheid en solidariteit.
Beringen - Wedstrijd tijdje gestaakt na incidentDat voetbal niet altijd een feest is, weten we al langer. En dat zagen we ook bij de wedstrijd tussen Turkse FC en KFC Paal-Tervant. De wedstrijd werd ontsierd door een racistisch incident en dreigementen tegen een assistent-scheidsrechter. Nadat terreincommissaris Mehmet Bak van Turkse FC op het einde van de eerste helft een rode kaart kreeg wegens commentaar op de wedstrijdleiding, liepen de spanningen hoog op. Na de pauze werd de wedstrijd een kwartier gestaakt nadat de lijnrechter racistisch werd aangesproken door enkele supporters van Turkse FC. De bewuste supporters werden door vrijwilligers van Turkse uit de stadion gezet. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-0.

Fotoverslag Stal Sport

Zondag 10 maart 2024
Beringen - Fotoverslag Stal SportZoomWe blikken vandaag ook nog even terug op de wedstrijd van Stal Sport met dit fotoverslag van Stephan Volders.

Koersel wint met 5-1

Zondag 10 maart 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel wint met 5-1Weerstand Koersel gaat op zijn elan door en versloeg gisterenavond Torpedo met 5-1. Net zoals in de heenmatch kregen de Hasselaars een flinke pandoering. "Niet dat Torpedo niet meedeed, maar de aanvalsprikken van Koersel waren venijniger. Asnong probeerde het met een verre lob maar de bezoekende keeper kon nog net terugkeren om de bal uit doel te slaan (10’). Aan de 20ste minuut het eerste warme standje voor het thuisdoel, maar dat leverde de bezoekers slechts een hoekschop op. Geys kopte (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Limburg Shotguns verliezen van Rotterdam TrojansZoomDe Limburg Shotguns speelden gisteren hun eerste match van het nieuwe seizoen in de BNL League. In het Mijnstadion mocht de Beringse club het opnemen tegen de Rotterdam Trojans. De thuisploeg kregen de Nederlanders niet onder de knie en voorloor met 7-41. (foto's Davy Vaesen)
Limburg Shotguns verliezen van Rotterdam TrojansLimburg Shotguns verliezen van Rotterdam Trojans
Zoom

Drama voor Jago Geerts

Zondag 10 maart 2024
Beringen - Drama voor Jago GeertsZoomJago Geerts heeft in de kwalificatierace in Argentinië zijn linkerelleboog gebroken en een gebarsten linkersleutelbeen opgelopen.
De start van Geerts in de MXGP klasse is er dus eentje in mineur. Hij vliegt vandaag naar huis voor een operatie. Het team van Hans Corvers had nochtans grote ambities bij het begin van deze seizoenstart. Hans zal nu een tijdje verder moeten met Maxime Renaux en Calvin Vlaanderen. Een andere Belg in de MXGP klasse, Brent Van Doninck, heeft in dezelfde kwalificatie zijn been gebroken. (foto [!]fullspectrum media yamaha racing team)

Mooie start van de dag

Zondag 10 maart 2024
Vandaag gezien
Beringen - Mooie start van de dagZoomJohan Put zag de zon deze ochtend mooi opgaan in Stal maar de bewolking neemt stilaan over en zo krijgen we vandaag een wisselvallige dag met mogelijk een spatje regen.

Stal Sport verliest met 1-3

Zondag 10 maart 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport verliest met 1-3Een wedstrijd tussen twee ploegen die met evenveel punten in de rangschikking staan, kent vaak een spannend verloop. Dat was gisterenavond op het veld van Stal niet het geval. "We waren nauwelijks 5 minuten ver of de bezoekers van SLW Maaseik stonden al 0-1 voor. de thuisverdedigers kregen de bal weer niet weg uit het eigen strafschopgebied. Het leer belandde in de voeten van Peters die met een droge knal net onder de lat binnenschoot. En Maaseik bleef komen. Doelman Yannick Helsen moest een sterke redding (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig maar vaak droog

Zaterdag 9 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig maar vaak droogEen depressie draait rondjes in de nabijheid van onze regio. De bijbehorende storingen en buienlijnen komen rakelings voorbij onze streken, maar de huidige weerkaarten zien niet zo erg veel activiteit. Het is wel wisselvallig met bij momenten talrijke wolkenvelden en de kans op een bui is aanwezig. Toch lijkt het weer meestal droog te verlopen en de maxima blijven relatief hoog. 
Morgen/zondag is het overwegend bewolkt en lokaal valt een spat regen of een bui. Er zijn echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Park Houthalen klopt KVK BeringenIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen vanavond met 2-0 gewonnen van KVK Beringen. Ondanks een iets beter spelbeeld van Beringen opende Park de score met een strafschop nadat Grossi in de zestien werd neergelegd. Grossi zelf nam de verantwoordelijkheid op zich en werkte beheerst af. In de tweede helft waren er kansen voor beide teams, maar het was Park dat de voorsprong verdubbelde met een kopbal van Bieniek na een vrije trap van Müllenmeister. Eindstand: 2-0.

Vrouw twee uur vast in moeras

Zaterdag 9 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vrouw twee uur vast in moerasZoomEen vrouw uit Lummen heeft twee uur vastgezeten in het moeras tijdens haar zoektocht naar haar ontsnapt hondje. De brandweer heeft de vrouw en haar hondje bevrijd. De vrouw is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Love is in the air

Zaterdag 9 maart 2024
Beringen - Love is in the airZoomDe lentekriebels, ook bij vogels is dat het geval. Veel koppeltjes zoeken nu een nestje. Deze twee buizerd cirkelen liefdesrondjes aan de Paalse Plas. Wie weet bouwen ze hier hun nest. (foto Ralf Oehme)

Willy Moons overleden

Zaterdag 9 maart 2024
Beringen - Willy Moons overleden
Willy Moons uit  Tervant, echtgenoot van Rozette Hermans, is overleden.
(° Houthalen op 23 maart 1952 † Tervant op 8 maart 2024) 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents in Beringen.

Ronny Degens overleden

Zaterdag 9 maart 2024
Beringen - Ronny Degens overleden
Ronny Degens uit Paal is overleden.
(° Heusden, 6 december 1960 † Paal, 8 maart 2024)
Begroeting: dinsdag 12 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 16.00 tot 16.30 uur 
Uitvaart: woensdag 13 maart 2024 om 14 uur verstrooiing op de begraafplaats van Beringen-Mijn.

Andre Schevernels overleden

Zaterdag 9 maart 2024
Beringen - Andre Schevernels overleden
Andre Schevernels uit Beringen, echtgenoot van Toos Bastiaansen, is overleden.
(° Beringen op 6 november 1939 † Beringen op 8 maart 2024) Begroeting: donderdag 14 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Ten strijde tegen de Aziatische hoornaarZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap voor Natuur en Bos lanceren een grootschalig burgerwetenschapsproject om de effectiviteit van voorjaarsvallen voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar (foto) in kaart te brengen. Het project is een samenwerking met MijnTuinlab en Natuurpunt en moet de selectiviteit van de voorjaarsvallen voor de koninginnen nagaan. In welke mate doet de lentevangst het aantal nesten afnemen en vangen deze vallen ook andere insecten dan de (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op spoorlijn

Zaterdag 9 maart 2024
Beringen - Werken op spoorlijnVanaf dit weekend en dit tot en met 21 april vernieuwt en onderhoudt Infrabel spoorwissels, sporen en overwegen in de regio Mol. Bij het station van Geel wordt een fietstunnel geplaatst. Door deze werken wordt het treinverkeer aangepast tussen Lier, Turnhout en Hamont, en soms ook naar en van Hasselt. Meer informatie is hier te vinden.

Bedevaart naar Lourdes

Zaterdag 9 maart 2024
Uit de oude doos
Beringen - Bedevaart naar LourdesZoomDe Mijnwerkers-Brancardiers van Paal organiseren op dinsdag 19 maart om 19u een Lourdesavond in de parochiezaal van Paal. Wie interesse heeft om dit jaar mee te gaan naar het Franse bedevaartsoord van 14 tot 19 juli is die avond welkom om in te schrijven.

Weg naar Meldert

Zaterdag 9 maart 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Weg naar MeldertZoomVandaag een blik op de grens van Paal en Meldert.

Haar ogen hebben kleur verloren

Zaterdag 9 maart 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Haar ogen hebben kleur verlorenZoomElke zaterdag brengen Lambert en Edith ons gekleurde woorden...
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag analyseerde Statbel op basis van de gegevens van 2022 het vrouwelijk ondernemerschap. In België zijn er 1.590.166 zelfstandige ondernemers - oprichters, bestuurders en managers. In 2022 werd 31% van deze jobs ingenomen door vrouwen. De vrouwelijke ondernemers zijn het sterkst vertegenwoordigd in de gezondheidssector, de enige sector waar vrouwen in de meerderheid zijn met 61% van de zelfstandige ondernemers. De twee andere meest (…) Het hele nieuwsbericht
Artiesten, auteurs, filmmakers en academici uit België hebben een online petitie gelanceerd waarin ze oproepen tot een boycot tegen Israël. Onder hen is ook Stijn Meuris.
"Hoe ver zal deze moorddadige waanzin in Gaza gaan?", vragen de initiatiefnemers zich af. Ze hekelen ook het feit dat het westen stil blijft, afwachtend en voorzichtig is. Ze zien "geen andere oplossing meer dan zich bij een boycot aan te sluiten en zoveel mogelijk burgers op te roepen druk uit te oefenen op de Israëlische regering, een totaal wapenembargo tegen Israël te eisen en een einde te maken aan deze oorlog en deze genocide". De ondertekenaars willen tegelijkertijd druk uitoefenen op de Palestijnse organisatie Hamas, "zodat het de gijzelaars zo snel mogelijk vrijlaat". 
Beringen - Tim Strijbosch weg bij KFC Paal-TervantSpits Tim Strijbosch trekt de deur achter zich dicht bij KFC Päal-Tervant. Hij wordt komend seizoen speler-trainer van derdeprovincialer KFC Kaulille.

Loop niet in die valse melding

Donderdag 7 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft vandaag gewaarschuwd voor frauduleuze berichten - o.m. op Facebook - die een zogenaamde promotieactie voor de trein aanbieden. De NMBS vraagt iedereen om niet op deze berichten te reageren en enkel te vertrouwen op communicatie van de officiële NMBS-kanalen. "In een van de berichten wordt zogezegd voor 2 euro een cadeaukaart aangeboden waarmee een jaar lang gratis met de trein kan worden gereisd. Het gaat hier om fraude," zegt de spoorwegmaatschappij." Ze zal klacht neerleggen tegen onbekenden.

Mariette Engelen overleden

Donderdag 7 maart 2024
Beringen - Mariette Engelen overleden
Mariette Engelen uit Paal, weduwe van Francois Lemmens, is overleden.
(° Paal op 22 juli 1949 † Hasselt op 6 maart 2024)
Begroeting: maandag 11 maart 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: dinsdag 12 maart 2024 om 10.30u in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Bijna 8 op 10 koopt online

Donderdag 7 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel van de bevolking van 16 tot 74 jaar in het Vlaamse Gewest dat goederen of diensten voor privégebruik aankocht of bestelde via een website of via een app, lag in 2023 op 79 procent. Dat aandeel steeg sterk sinds 2005. Toen kocht of bestelde 16% van de inwoners online. Meer recentelijk was er een sterke stijging van 2018 tot 2020, gevolgd door een stagnatie vanaf 2021. (Statistiek Vlaanderen)
Het is maar dat je 't weet
Februari 2024 gaat de boeken in als de warmste februarimaand sinds het begin van de temperatuurmetingen. Het is de negende maand op rij die een temperatuurrecord verbreekt, meldt de Europese klimaatdienst Copernicus. Wereldwijd was het gemiddeld 13,54 graden. Dat is 0,81 graad warmer dan gemiddeld tussen 1991 en 2020.

Mooie dagen

Woensdag 6 maart 2024
Beringen - Mooie dagenZoomOnze weerman kondigt enkele mooie en zonnige dagen aan en dat zag onze weerfotograaf Gust Ischen ook deze avond. 

Enkele zonnige dagen

Woensdag 6 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Enkele zonnige dagenEen krachtig hogedrukgebied met kern over de Scandinavische landen bouwt op richting ons land en kan steeds overtuigender het weer in onze streken bepalen. Aanvankelijk is er nog veel bewolking, maar met de toenemende hoge luchtdruk nemen deze wolken gestaag in aantal af. Dat houdt in dat we een flinke afkoeling tijdens de nacht mogen verwachten. Woensdag zijn er nog een aantal wolkenvelden, maar donderdag kan de zon flink doorbreken. De meeste zon wordt evenwel op vrijdag verwacht, maar dan komt er strakke (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Bosloop Leopoldsburg, eerste van Loopcriterium '24ZoomOp zondag 10 maart 2024 organiseert sportdienst Leopoldsburg een recreatieve jogging op onverharde wegen die deel uitmaakt van het Loopcriterium Limburg 2024 (Leopoldsburg, Ham, Beringen, Halen en Tessenderlo). Zowel de startende lopers als de meer geoefende lopers kunnen genieten van een mooi en uitdagend parcours door de Heppense bossen. Je kan kiezen tussen 4 km, 8 km en 12 km. Starten doen we om 10.15 uur. € 2 per deelname Inschrijven kan enkel ter plaatse vanaf 9.30 uur in de tent aan zwembad De Merel in Heppen.

Vuurgoudhaantje

Woensdag 6 maart 2024
Beringen - VuurgoudhaantjeZoomHet vuurgoudhaantje is net als het goudhaantje het kleinste vogeltje van Europa. Hij heeft net als het goudhaantje een opvallende kruin met een geel streepje, omringd door 2 zwarte streepjes. Boven het oog heeft hij een opvallend wit streepje en achter zijn hoofd een gele vlek. Voor de rest is zijn lichaam gelijkaardig met het goudhaantje. Ze leven ook in het bos of in de struiken niet ver weg van het bos en leven in groepjes samen. (Johan Put) 
VuurgoudhaantjeVuurgoudhaantje
Zoom
Beringen - Bijna 1.000 overtredingen in schoolbuurtZoomBij de 'Veilig naar school'-actie die de Limburgse politiezones na de krokusvakantie organiseerden, zijn in het totaal bijna 1.000 overtredingen vastgesteld. Dat blijkt uit de resultaten die de provincie vandaag heeft bekendgemaakt.
Het gaat om de meest uiteenlopende overtredingen. Zo werden 304 overtredingen vastgesteld voor stilstaan en parkeren op niet-toegelaten plaatsen of negeren van de signalisatie voor verboden rijrichtingen. Vier bestuurders kregen een boete voor het overtreden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein in het weekend...

Dinsdag 5 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Met de trein in het weekend...Door het vernieuwen van de wissels aan de overweg aan het station van Olen zullen treinreizigers tussen Mol en Antwerpen tijdens de weekends vanaf half maart tot begin juni weer aangewezen zijn op vervangbussen.

Frieda Theys overleden

Maandag 4 maart 2024
Beringen - Frieda Theys overleden
Frieda Theys uit Beverlo, echtgenote van Jonny Maessen, is overleden.
(°Diest op 10 mei 1950 † Hasselt op 3 maart 2024)
Groeten: Op vrijdag 8 maart 2024 kan u van 20.30 uur tot 21 uur, in het Uitvaartcentrum Heselmans.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans op zaterdag 9 maart 2024 om 13.30 uur.

Beringen - Zaalvoetbal:  Beringen  - Eksel  2-3In Tweede Provinciale A van het zaalvoetbal heeft Fut. Beringen A met 2-3 verloren van Spartak Eksel. Fut. Beringen A staat derde in de stand, Spartak Eksel vierde.
Het is maar dat je 't weet
Het sportseizoen voor de Diabetes Liga Vlaanderen wordt dit jaar weer afgetrapt in Noord-Limburg. Meer bepaald op zondag 10 maart in Lommel. Er werden zowel routes voor fietsers en lopers als voor wandelaars uitgestippeld. De organisatie loopt dit jaar in samenwerking met de lokale afdeling Diabetes Liga Noord-Limburg. De fietsers vertrekken om 9u30 voor een fietstocht van 50 of 80 km doorheen Noord-Limburg. De lopers en de wandelaars genieten van de lokale parcoursen in de Lommelse Sahara. Meer info vind je achter deze link.
In Nationale 3 Heren C van het volleybal heeft Beverlo Zoersel B geklopt met 3-0. Sets: 25-22, 29-27, 26-24. In Nationale 2 Dames B won Beverlo met 2-3 van Stevoort. Sets: 18-25, 21-25, 26-24, 25-21, 7-15.
Beringen - Damesvoetbal: Beringen - Lommel 0-1In Tweede Provinciale van het damesvoetbal verloor Beringen met 0-1 van Lommel. Het doelpunt viel in de tweede helft en werd gescoord door Deckx.

Wist je dat...

Maandag 4 maart 2024
Het is maar dat je 't weet
...benzine, diesel en stookolie morgen weer duurder worden?
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Keukenafval scheiden uit huisvuilVanmorgen lanceerde Limburg.net de nieuwe keukenafvalcampagne. Voor de aftrap van die campagne werden Pat Krimson en Loredana De Amicis ingehuurd. Limburg.net wil zo de aandacht vestigen op het belang om organisch afval uit het huisvuil te weren. De komende weken zal de sensibiliseringscampagne alle inwoners van Limburg en Diest bereiken.
Afval dat niet ontstaat, hoeft ook niet te worden opgehaald en verwerkt. Heel wat afval uit de keuken en de tuin kan vermeden worden of zelf verwerkt. (…) Het hele nieuwsbericht
Gezondheid
Beringen - Heemijzer: de rode kleurstof van vleesVlees kan ingedeeld worden in twee categorieën: wit vlees en rood vlees. Rood vlees omvat rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild, terwijl gevogelte zoals kip en kalkoen wordt beschouwd als wit vlees. Waarom is rood vlees rood? Dat komt door een speciaal eiwit, genaamd heemijzer, dat zuurstof opslaat en transporteert in spiercellen. Dit eiwit, is, zoals de naam het zegt, rijk aan ijzer: hoe roder het vlees, hoe meer heemijzer het bevat.
Helaas kan het heemijzer in rood vlees (…) Het hele nieuwsbericht

Maak eens een WZC-wandeling

Maandag 4 maart 2024
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Maak eens een WZC-wandelingMocht het gebeuren dat je wat verstoken zit van sociale contacten, er een klein beetje verveling om de hoek loert, en je graag toch eens een origineel praatje zou willen slaan, dan kan je misschien eens overwegen om een WZC-wandeling te maken. Ik doe dat soms en beperk mij dan tot de woonzorgcentra Ocura en Sporenpark, beiden gelegen in Beringen-Mijn. Het lijkt een deprimerende bestemming maar dat is het allerminst. Zelfs als je niemand te bezoeken hebt kan het verrassend meevallen. Ik bezoek in elk WZC enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - David Van de Paar weg bij Paal-TervantDavid Van de Paar trekt de deur achter zich dicht bij FC Paal-Tervant. Hij zal komend seizoen de kleuren van derdeprovincialer Herk Sport verdedigen.
Beringen - Weerstand Koersel klopt KVK BeringenWeerstand Koersel heeft KVK Beringen verslagen met 0-2. Geys scoorde in de 11de minuut de 0-1. Asnong maakte er in de 75ste minuut 0-2 van. Swerten van KVK Beringen trof de paal. KVK dwong zeven kansen af maar tot scoren kwam het niet. Weerstand Koersel had de heenmatch verloren met 2-3.

Fotoverslag Stal Sport

Zondag 3 maart 2024
Beringen - Fotoverslag Stal SportZoomStephan Volders maakte nog dit fotoverslag van de voetbalwedstrijd van Stal Sport.
Beringen - 3500 euro voor het goede doelZoom
Innerwheel Beringen kon de afgelopen maanden weer twee mooie projecten steunen. Zo kreeg Patrick Moons van Saamo 2000 euro voor het Inloophuis in Regina Mundi en tv-producent René Vlaeyen kreeg 1500 euro voor de vzw Apojo, een vereniging die zich inzet voor mensen met een beperking.


3500 euro voor het goede doel
Zoom
Beringen - Houthalen VV verliest van Turkse FCIn Tweede Provinciale heeft Houthalen VV vanmiddag met 5-1 verloren van Turkse FC.

De woonwagen van Klee

Zondag 3 maart 2024
Beringen - De woonwagen van KleeZoomVrijdagavond gaf Fred Klee de aftrap van zijn theatertour "Hé Kaffer" die gaat over het zigeunerleven van pa Frans. De ietwat oudere Palenaar heeft Frans ongetwijfeld gekend als friturist in het dorp. Kleinzoon Frederick en zijn mama maakten nu een mini-woonwagen als eerbetoon aan Frans Klee. Frederick poseert aan het huis waar Frans vroeger frituur had (later Frituur Moris). De woonwagen werd vrijdagavond na de show aan Fred Klee overhandigd als geschenk. 
De woonwagen van KleeDe woonwagen van KleeDe woonwagen van Klee
Zoom

Grote Brogel - Stal Sport: 1-2

Zaterdag 2 maart 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Grote Brogel - Stal Sport: 1-2Stal heeft op het veld van hekkensluiter Grote Brogel een verdiende maar moeizame overwinning behaald. De Stalse voorzitter Vanhees doet het relaas: "En het woordje 'verdiend'slaat dan op het overwicht dat onze jongens de gehele wedstrijd lang op de mat legden en het aantal doelrijpe kansen dat ze bij mekaar voetbalden. De eindstand van de match werd in een goeie tien minuten halverwege de tweede helft op het scorebord gezet. Eerst kwam Stal op voorsprong toen Bilal Dahou de bal binnenschoot nadat twee andere (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel wint bij Paal-Tervant

Zaterdag 2 maart 2024
Beringen - Hechtel wint bij Paal-TervantIn Tweede Provinciale B is Hechtel gaan winnen bij Paal-Tervant met 0-2. Na 24 minuten. zorgde topschutter Jarno Boonaerts vanop de stip voor de 0-1. Enkele minuten voor tijd legde Juul Verding de 0-2 eindstand vast. Door de zege wordt Hechtel voorlopig 3de in de stand met 37 punten

Motorrijder (46) omgekomen

Zaterdag 2 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Schoot-Tessenderlo ging deze namiddag rond 16 uur een 46-jarige motorrijder uit Herselt uit de bocht. Hij kwam zwaar ten val en bezweek aan de opgelopen verwondingen.

Wisselvallig weekend

Zaterdag 2 maart 2024
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weekendEen depressie over de Britse Eilanden bepaalt dit weekend het weer in onze streken. Het wordt een wisselvallig weekend met hoge neerslagkansen, al kan het zaterdag wel enige tijd droog zijn. Zondag wordt een sombere dag met wat lichte regen of motregen. Na een droge maandag, vallen buien op dinsdag. Daarna breekt een drogere periode aan met meer zon en ook wat hogere temperaturen.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend met wat regen. Vanuit het westen wordt het droog en volgen er opklaringen, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
In de top 250 van de beste ziekenhuizen staan vijf Belgische ziekenhuizen. UZ Leuven scoort met een 44ste plaats het best. Na het UZ Leuven volgen het UZ Gent (107), de Cliniques universitaires Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (147), het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht (164) en het UZA (226). (Newsweek)

Roger Vanzeer overleden

Zaterdag 2 maart 2024
Beringen - Roger Vanzeer overledenRoger Vanzeer uit Paal, weduwnaar van Godelieve Corthout is overleden. 
(° Paal op 19 juli 1940 † Hasselt op 1 maart 2024) 
Groeten: dinsdag 5 maart van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: de familie heeft er voor gekozen om in intieme kring afscheid te nemen van Roger.

Mijnkathedraal

Zaterdag 2 maart 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - MijnkathedraalZoomVoor veel kerken moet nog een herbestemming gekozen worden. De kerk van Beringen-Mijn zal naast de erediensten ook meer en meer gaan dienst doen als museum en exporuimte.

Tussen regenbui en zonnestraal

Zaterdag 2 maart 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Tussen regenbui en zonnestraalZoomDe lente is in het land en dat is vandaag de inspiratie van Lambert en Edith .

AC Tervant 1979

Zaterdag 2 maart 2024
Uit de oude doos
Beringen - AC Tervant 1979Zoom
Vandaag een terugblik op deze kampioenenploeg van AC Tervant met een foto van Franco Loconsole. 
Boven van links naar rechts: Stan Kopec, Pierre Aerts, Paul Rausch, Raymond Volders,Willy Bollen, Julien ? , Marc Pilat, Emmy (Maussen) Patrick Mausesn, Kaat ?, Jos Lemmens, Kleem?, Onderaan van links naar rechts: Jean Pauwels, Eddy Eyckmans, Marcel Vandenbergh (de Mug), Johan Kapawa, Franco Loconsole , Jos Poel en Theo Veugen. 

Mathilde Van Elven overleden

Vrijdag 1 maart 2024
Beringen - Mathilde Van Elven overledenMathilde Van Elven uit Beringen, echtgenote van Hugo Aron, is overleden.
(° Beringen op 28 januari 1934 † Stal-Koersel op 1 maart 2024) Begroeting: donderdag 7 maart 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 8 maart 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Centrum. 

Regenachtig weekend

Vrijdag 1 maart 2024
Beringen - Regenachtig weekendZoomWe kregen in februari al veel, zeg gerust heel veel regen en ook bij het begin van de meteorologische lente laat de zon zich nog niet veel zien. We krijgen nog een behoorlijk nat weekend. (Gust Ischen) 
Regenachtig weekendRegenachtig weekendRegenachtig weekend
Regenachtig weekend
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Een 43-jarige vrouw is gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen op het kruispunt van het Heldenplein en de Olmensesteenweg in Oostham. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.30 uur.
Beringen - Geef jij ook een complimentje vandaag?ZoomEen complimentje geven, het klinkt zo vanzelfsprekend als iets goed gaat, of goed gedaan wordt. En toch doen we het misschien nog veel te weinig. Vandaag is het complimentendag, de uitgelezen dag om daar verandering in te brengen. Geef jij ook een complimentje, een schouderklopje of een kleine attentie aan iemand die iets goed doet, anderen helpt of altijd optimistisch is? En vergeet daarbij natuurlijk jezelf niet. Want geef mensen een pluim, en ze krijgen vleugels! (Foto Pexels - Anni Roenkae)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen