Het overige nieuws

Politie rolt crimineel netwerk op

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
In samenwerking met de Belgische en de Duitse collega's heeft de Nederlandse politie vandaag een crimineel drugsnetwerk opgerold dat vooral actief was met de productie van synthetische drugs. 
Er werden acht mannen gearresteerd, van 29 tot 54 jaar oud. Een van hen, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, zat nog in de gevangenis en zou morgen worden vrijgelaten. Het gaat om een Eindhovenaar.
Bij huiszoekingen - o.m. in Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Heeze en Weert - werd o.m. een kilo drugspoeder aangetroffen. De bende zou ook geld voor een kleine 5 miljoen euro hebben witgewassen.
Grensgevallen
Bocholt - Twee fietsers gewond bij aanrijdingenDeze namiddag rond 16.40 uur is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Eindhovenseweg in Weert. Vanmorgen rond 10 uur raakte ook een fietser gewond bij een aanrijding op de Roermondseweg. Beide fietsers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Pas er een mouw aan

Dinsdag 30 november 2021
Grensgevallen
Aan de TU Eindhoven hebben studenten een slimme mouw ontwikkeld die taal omzet in trillingen, waardoor de drager kan "voelen" wat er gezegd wordt. Op die manier kan de mouw mogelijkheden bieden voor slechthorende of dove mensen. Die moeten dan een triltaal aanleren die gebaseerd is op de 39 klanken van de Engelse taal. Er wordt ook aan andere talen gewerkt. Een verdere ontwikkeling zou kunnen zijn dat de mouw via een camera zou kunnen zien wat er achter je gebeurt en via een trilling doorgeven wat dat precies is.
Bocholt - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Bloemen bij de boosterprik

Maandag 29 november 2021
Bocholt - Bloemen bij de boosterprikZoomIedere medewerker van Noorderhart - werkzaam in het ziekenhuis of MS Reva - die de komende weken een boosterprik laat zetten, krijgt een mooi boeket bloemen en een bedankkaartje. Dat heeft algemeen directeur Hans Ramaekers bekendgemaakt. "Onze medewerkers zetten zich nu al bijna twee jaar dag in dag uit in voor al onze patiënten en dat verdient onze oprechte waardering," zegt hij. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat de derde prik gezet wordt. Op die manier dragen wij als Noorderhart ons (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Van Bogget overleden

Maandag 29 november 2021
Bocholt - Henriette Van Bogget overledenOp 24 november is Henriette Van Bogget overleden, de echtgenote van Henri Vrijens. Zij was 71 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

25 coronapatiënten in ziekenhuis

Maandag 29 november 2021
Bocholt - 25 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er 25 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Bocholt - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kaulille wint bij Peer SV

Zondag 28 november 2021
Bocholt - Kaulille wint bij Peer SVKaulille FC heeft vandaag Peer SV verslagen met 2-4.

Bocholt klopt Pepingen-Halle

Zondag 28 november 2021
Bocholt - Bocholt klopt Pepingen-HalleBocholter VV heeft deze namiddag this Pepingen-Halle verslagen met 3-0. Aan de rust was de stand 2-0. De Bocholtse doelpunten werden gescoord door Wouter Scheelen, Thomas Azevedo en Ruben Janssen.
Bocholt - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Een boek van Heemkundige Kring KaulilleZoomBegin 2022 stelt de Heemkundige Kring Kaulille het boek “Wij verdommen het voor den Pruis te werken!” voor. De rijk geïllustreerde en gedocumenteerde publicatie, geschreven door Jos Vangerven, gaat over het verhaal van de kruitfabriek Cooppal Caulille en zijn kruitmakers tijdens de Groote Oorlog. Het boek wordt bij voorintekening aangeboden aan de prijs van € 24,00 (exclusief verzendkosten). Voorinschrijving is mogelijk tot 20 december door overschrijving op rekeningnummer BE23 0013 5585 5791 t.a.v. Heemkundige Kring Kaulille, Molenstraat 34, 3950 Bocholt. Het boek is eveneens te bestellen bij Jos Vangerven via mail naar jos.vangerven[!]telenet.be. Daarna zal het boek verkocht worden aan de prijs van € 28,00.
De uitgave van het boek is mogelijk gemaakt met de financiële steun van de gemeente Bocholt.

KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1

Zaterdag 27 november 2021
Bocholt - KFC Hamont 99 - RC Reppel 2-1KFC Hamont 99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen RC Reppel. Het won met 2-1.
In de BENE League van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond gemakkelijk gewonnen van Atomix Haacht. Uitslag: 36-23. Bij de rust was het al 23-12.

Jan Creemers overleden

Zaterdag 27 november 2021
Bocholt - Jan Creemers overledenOp 23 november is Jan Creemers overleden, de echtgenoot van Tiny Nouwen. Hij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bocholt VV B - WAVO uitgesteld

Vrijdag 26 november 2021
Bocholt - Bocholt VV B - WAVO uitgesteldDe voetbalwedstrijd Bocholt VV B - WAVO (Waterloos-Voorshoven) van dit weekend wordt uitgesteld. Corona bij Waterloos is de boosdoener.

Gewonde man voor deuren ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Grensgevallen
In Eindhoven hebben onbekenden vanmorgen rond half zes een zwaargewonde man neergelegd bij de ingang van het Catharinaziekenhuis. Daarna vluchtten ze in een auto. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen en is nog in leven. De politie denkt dat hij eerder vorige nacht betrokken was bij een krachtige plofkraak in het Duitse Neuss, en daarbij zwaargewond raakte. 

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Bocholt - 24 coronapatiënten in ziekenhuisMomenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Julienne Aegten overleden

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - Julienne Aegten overledenGisteren is Julienne Aegten overleden, de echtgenote van Henri Geutjens. Zij was 83 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Bocholt - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Fietsster (50) gewond bij botsing

Donderdag 25 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Rotertraat in Bree botsten deze voormiddag rond 10.40 uur een auto en een 50-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Juwelen en horloges gestolen

Donderdag 25 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Boogschutterstraat in Bree zijn juwelen en horloges gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Lijk in Weert: man opgepakt

Donderdag 25 november 2021
Grensgevallen
In verband met de vondst van een stoffelijk overschot in Weert heeft de politie daar gisternamiddag een man opgepakt die zich bij het politiebureau had gemeld. Uit hetgeen hij vertelde kon een mogelijke relatie gelegd worden met de vondst van het lijk van een vrouw, die vermoedelijk door een misdrijf om het leven kwam. Sectie op het lichaam van de vrouw zal moeten uitwijzen wat de juiste doodsoorzaak is. De politie, die een groot onderzoek is begonnen, is op zoek naar getuigen. 

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Jan Spreuwers overleden

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - Jan Spreuwers overledenIn WZC Aan de Beverdijk in Achel is gisteren Jan Spreuwers overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Nelly Hulsbosch. Hij was 82 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.

Lisa Evens overleden

Donderdag 25 november 2021
Bocholt - Lisa Evens overledenIn Meeuwen is op 20 november Lisa Evens overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Jaak Geutjens. Zij was 97 jaar en afkomstig van Erpekom. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Zij wordt begraven op de begraafplaats in Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Trainer weg bij KFC Kaulille

Woensdag 24 november 2021
Bocholt - Trainer weg bij KFC Kaulille
Gunther Goubert is niet langer trainer van derdeprovincialer KFC Kaulille. Hij was er zijn eerste seizoen bezig. Keepertrainer Vankerkhove en de spelers Winters en Rooyakers nemen voorlopig over.

Fietsster (73) gewond bij val

Woensdag 24 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg is een 73-jarige fietsster uit Kinrooi ten val gekomen. Zij raakte daarbij gewond.

Broodautomaat opengebroken

Woensdag 24 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Geistingen (Kinrooi) is een broodautomaat opengebroken. Onbekenden gingen aan de haal met het kleingeld. De diefstal werd vanochtend opgemerkt.
Grensgevallen
Deze namiddag heeft de Nederlandse politie een stoffelijk overschot aangetroffen in het buitengebied langs de Ringbaan-Zuid in Weert. Details ontbreken voorlopig.
Bocholt - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Bocholt - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: B&G Media

Dinsdag 23 november 2021
Geert Brouwers uit Bocholt, Stijn Bonroy uit Hasselt en Dieter Van Esch uit Diest hebben de besloten vennootschap B&G Media opgericht met zetel in C-Mine in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het opzetten van online en offline reclamecampagnes en online en offline marketing én marketing-gerelateerde diensten en producten.

Viaduct Boorsem wordt vernieuwd

Dinsdag 23 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het viaduct van Boorsem grondig renoveren; de weg wordt vernieuwd vanaf het gewapend beton. Het viaduct wordt vervolgens volledig opgebouwd met een nieuwe rijweg en fietspaden.
"Er komen ook nieuwe vangrails en leuningen, de trappen krijgen een opknapbeurt. Gelijktijdig krijgt de snelweg een nieuw geluidsreducerend wegdek, over een afstand van 8 kilometer, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens”, zegt minister van Openbare (…) Het hele nieuwsbericht

Aperitivo-concert van EMJ afgelast

Dinsdag 23 november 2021
Het EMJ laat weten dat, omwille van de bijzonder hoge Covid-besmettingscijfers in onze regio, het geplande Aperitivo-concert van zondag 28 november afgelast wordt. Het concert zou in CC Palethe doorgaan en was bedoeld als kick off voor de volgende editie van het Europees Muziekfestival. Verschillende festivaldeelnemers zouden er optreden.
Bocholt - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Bocholt - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 26 patiënten met Covid-19 in ziekenhuisVanmorgen lagen er 26 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Op de afdeling intensieve zorgen werden 6 van hen verpleegd.
Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er inmiddels 2 Covid-19-patiënten. Bij nog twee andere patiënten is er een vermoeden van COVID-19.

Jaak Schildermans overleden

Dinsdag 23 november 2021
Bocholt - Jaak Schildermans overledenZaterdag is Jaak Schildermans overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Madeleine Maggen. Hij was 88 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Reppel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Bocholt - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Bocholt - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand

Zondag 21 november 2021
Grensgevallen
In de Mauritsstraat in Weert is gisteren een auto uitgebrand. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht.
In het damesvoetbal heeft Louwel met 3-1 gewonnen van Bocholt VV.
In het begin van de wedstrijd zetten de dames van Bocholt Louwel stevig vast, wat resulteerde in de 0-1. Nadat er nog een bal van Bocholt het doelhout raakte, namen de dames van trainer Croymans de match in handen. Morgan Breuls scoorde zeer fraai met een lob de 1-1. Op slag van rust ging een vrije trap van Loriana Gerard mooi in de kruising, 2-1 aan de pauze.
In de 2e helft ging Louwel verder op zijn elan en bleef (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt klopt Kras Volendam

Zaterdag 20 november 2021
Sezoens Bocholt heeft vanavond in de BENE-league van het handbal Kras Volendam verslagen met 30-21. Bij de rust was de stand 18-13.

Houtvenne -Bocholt VV 1-1

Zaterdag 20 november 2021
Bocholt - Houtvenne -Bocholt VV 1-1Bocholter VV is bij Houtvenne (Westerlo) niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De ruststand was 0-0. Voor Bocholt scoorde Romero Regales. UPDATE Een verslag vanuit Bocholt: 
Houtvenne werkt de thuiswedstrijden af op een oefenveld van KVC Westerlo en dat zijn geen prettige omstandigheden: een klein speelveld, geen tribunes, geen speaker, kortom weinig voetbalsfeer. Onze jongens moesten duidelijk wennen aan de beperkte afmetingen van het (…) Het hele nieuwsbericht

Kaulille - Verbroedering Lommel 1-1

Zaterdag 20 november 2021
Bocholt - Kaulille - Verbroedering Lommel 1-1Kaulille FC heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Verbroedering Lommel. Voor Kauillle scoorde Gorssen.

Racing Reppel klopt Heusden-Zolder

Zaterdag 20 november 2021
Bocholt - Racing Reppel klopt Heusden-ZolderRacing Plufine Reppel heeft met 1-0 gewonnen van Heusden-Zolder. Het was een spannende wedstrijd waarin een doelpunt van Reppel werd afgekeurd en een strafschop ten voordele van de club werd gemist. De Reppelse goal werd gescoord door Bussels, via penalty.

Bocholter VV B verslaat Bree-Beek

Zaterdag 20 november 2021
Bocholt - Bocholter VV B verslaat Bree-BeekBocholter VV B heeft vanavond met 3-5 gewonnen op het veld van GS Bree-Beek. De derby had alles wat een topper in 4de provinciale moet hebben: veel volk, twee goed voetballende ploegen, veel sfeer - kortom, alles. Bocholt kwam 3-1 achter en na een sterk laatste half uur stonden de 3-5 cijfers op het bord

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Gasleiding beschadigd bij werken

Vrijdag 19 november 2021
Grensgevallen
In een tuin aan de Gertrudisstraat in Weert is vanmorgen rond 9 uur tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding beschadigd geraakt. De brandweer heeft de omgeving meteen veilig gesteld. De netbeheeeder heeft het gaslek gedicht.
Bocholt - Weer meer coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 29 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Bocholt - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

De wondere wereld van de wateringen

Donderdag 18 november 2021
Bocholt - De wondere wereld van de wateringenZoomKen je de Noord-Limburgse vloeiweiden? Dat zijn kunstmatig bevloeide graslanden die aaneengesloten in een gebied wateringen genoemd worden. Het zijn overblijfselen van een irrigatieproject. De Noord-Limburgse wateringen stammen al van het midden van de 19de eeuw en leidden tot een bijzonder landschap met een unieke vegetatie. In het artikel “De wateringen in Noord-Limburg” lichten Robert Berten en Albert Jansen van de Limburgse Plantenwerkgroep deze bevloeiingssystemen en de positieve gevolgen die ze hebben voor de biodiversiteit toe. Zeker lezen!

Met hond op zoek naar bestuurder

Donderdag 18 november 2021
Grensgevallen
Op de A2 in Weert wilde de politie gisterenavond een auto doen stoppen voor een controle. De chauffeur van de Duitse wagen stopte op de pechstrook en sloeg te voet op de vlucht. De politie zette een speurhond in maar de man wist te ontkomen. Een berger sleepte de wagen in opdracht van de politie af.

Dieven slaan toe op werf

Donderdag 18 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een container en een caravan op een bouwwerf aan de Pater Neyenslaan in Bree zijn allerlei elektrische materialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Veel inbraken in auto's in Eindhoven

Donderdag 18 november 2021
Grensgevallen
Afgelopen maand hebben onbekenden in Eindhoven in 168 auto's ingebroken. In heel 2021 waren er tot dusver in die stad al 897 inbraken in auto's.

27 coronapatiënten in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 november 2021
Bocholt - 27 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er 27 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met vermoeden van COVID-19 opgenomen.
In Nederland verwacht de Universiteit van Wageningen dat men in dat land afstevent op "code zwart", wat betekent dat straks patiënten, die nog maar een kleine kans hebben op overleving, niet meer op de intensive care terecht kunnen.

RC Reppel - Lindelhoeven VV 0-1

Woensdag 17 november 2021
Bocholt - RC Reppel - Lindelhoeven VV 0-1In een inhaalwedstrijd in tweede provinciale A heeft RC Reppel vanavond thuis verloren van Lindelhoeven VV. Uitslag: 0-1.

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Bocholt - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij met 350 planten ontdektVanochtend heeft de politie bij een inval in een woning aan de Fatimalaan in Weert een hennepkwekerij met zo'n 350 planten ontdekt. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. Er is één arrestatie verricht.
Het is maar dat je 't weet
Morgen voert de politie een protestactie op de Kempischesteenweg in Kiewit (Hasselt). De hele voormiddag zijn er extra verkeerscontroles. Het ziet er naar uit dat de ochtendspits door de politieactie zwaar verstoord wordt.

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Boerderij verwoest door brand

Dinsdag 16 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 20.30 uur brak brand uit in een boerderij aan de Keekstraat in Kinrooi. De boerderij is totaal verwoest. De oorzaak van de brand is niet gekend.

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Bocholt - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

Sinterklaas arriveert zondag

Dinsdag 16 november 2021
Zondag arriveert Sinterklaas in Bocholt. Rond 16 uur meert zijn schip aan in de jachthaven (Droogdok – Schippersstraat) waar de kinderen hem zullen opwachten. De Sint en zijn Pieten worden er officieel ontvangen door de burgemeester en de schepenen. Iedereen die +12 jaar is moet hier een mondmasker dragen en de nodige afstand houden van personen die niet tot het eigen gezelschap behoren. Wie het Droogdok binnengaat moet bovendien over een COVID-safe ticket (CST) beschikken.

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).

Fietser (16) gewond bij aanrijding

Maandag 15 november 2021
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten vanmorgen rond 7.45 uur twee fietsers. Eén van hen, een 16-jarige jongen uit Kinrooi, liep daarbij verwondingen op.
Bocholt - Weer 26 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis weer 26 patiënten met COVID-19 opgenomen; vijf onder hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Bocholt - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Exc. Hamont - KFC Kaulille 8-0

Zondag 14 november 2021
Bocholt - Exc. Hamont - KFC Kaulille 8-0Exc. Hamont heeft vanmiddag thuis KFC Kaulille verslagen met 8-0. De doelpuntenmakers waren Duisters (3), Jannis (2), Vandael (2) en Kusters.

Vrouw (49) gewond bij botsing

Zondag 14 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 49-jarige vrouw uit Maaseik is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Rode Kruislaan in Bree. Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag rond 16.30 uur.

Drugs in het verkeer

Zondag 14 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de Kanaallaan in Bree is de voorbije nacht een auto aan de kant gehaald. De bestuurder bleek onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Bocholt - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Bocholt wint topper tegen Lyra-Lierse  BerlaarBocholter VV heeft de topper tegen Lyra-Lierse Berlaar gewonnen. Uitslag: 1-0. Het winnende doelpunt werd in de 94ste (!) minuut gescoord door Christophe Bertjens. 

Paal-Tervant A - Reppel 0-1

Zondag 14 november 2021
Bocholt - Paal-Tervant A - Reppel 0-1Paal-Tervant Aheeft vanmiddag thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 0-1.

Damesvoetbal: Beringen - Bocholt 0-11

Zaterdag 13 november 2021
Bocholt - Damesvoetbal: Beringen - Bocholt 0-11In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen vanavond thuis verloren van Bocholt. Uitslag: 0-11.

Nipt verlies voor Sezoens Bocholt

Zaterdag 13 november 2021
Bocholt - Nipt verlies voor Sezoens BocholtIn de BENE-liga van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond nipt verloren van Aalsmeer: 31-30. Bij de rust was het nog 15-15. UPDATE Een verslag uit Bocholt: 
De eerste doelpunten van de wedstrijd waren voor Sezoens Achilles Bocholt en kwamen op naam van Sergio en Wout. Vervolgens kon Aalsmeer 2x scoren. Jeroen en Serge brachten ons terug op voorsprong maar Vink dacht hier anders over en draaide de rollen om. Sergio kwam mooi ingesneden en bracht (…) Het hele nieuwsbericht

Rook ingeademd bij brand

Zaterdag 13 november 2021
Grensgevallen
Bocholt - Rook ingeademd bij brandDeze namiddag moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand in Huygenshof in Weert. De brand zou ontstaan zijn in de keuken. De bewoners hadden rook ingeademd en werden medisch onderzocht. Een paar van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: LD-Tech

Zaterdag 13 november 2021
Kevin Plessers (33) uit Kaulille heeft de besloten vennootschap LD-Tech opgericht met zetel aan de Bosschelweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van elektronische onderdelen, elektromotoren, elektrische generatoren en transformatoren én de installatie van bewakingssystemen en alarminstallaties tegen diefstal.

Andere bestemming voor drie kerken

Zaterdag 13 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Bree krijgen drie kerken een andere bestemming. Het gaat om de kerken van Beek, 't Hasselt en Vostert.

Fin Moons overleden

Zaterdag 13 november 2021
Bocholt - Fin Moons overledenDinsdag is Fin Moons overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Rik Lemmens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Maria Beinsberger overleden

Zaterdag 13 november 2021
Bocholt - Maria Beinsberger overledenOp 9 november is in Rekem Maria Beinsberger overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Gustaaf Schollaert. Zij was 95 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Bocholt - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Bocholter VV B - Wijshagen 6-2

Vrijdag 12 november 2021
Bocholt - Bocholter VV B - Wijshagen 6-2Bocholter VV B heeft vanavond Heidebloem Wijshagen geklopt. Uitslag: 6-2.
Bocholt - Reserven Reppel verslaan Paal-TervantBij de reserven heeft Racing Plufine Reppel vanavond Paal-Tervant verslagen met 7-4. Elf goals in één wedstrijd - moet kunnen!

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”
Bocholt - Het gaat (weer) de verkeerde kant uitMet Covid-19 gaat het in onze regio weer de verkeerde kant uit. Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 26 (!) patiënten met het coronavirus opgenomen. Zes van hen verbleven op de afdeling intensieve zorgen, waarmee de "Covid-bedden" op die afdeling bezet zijn.

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Bocholt - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ontsnapt varken gevangen

Donderdag 11 november 2021
Grensgevallen
De politie van Weert heeft gisteren een ontsnapt varken gevangen. Het dier gaf blijk van enige agressiviteit tegenover de agenten maar kwam er zonder pv vanaf.

Fietsster (54) gewond bij aanrijding

Donderdag 11 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 15.30 uur botsten in de Boogschutterstraat in Bree een auto en een 54-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Bocholt - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 

Stal Sport - RC Reppel 2-2

Woensdag 10 november 2021
Wedstrijdverslag
Bocholt - Stal Sport - RC Reppel 2-2Stal heeft letterlijk en figuurlijk de aansluiting met het middenveld gemist. De tegendoelpunten waren weerom te vermijden. Reppel kon 2 x scoren omdat Stal steeds oog had voor de bal en de dekking en tweede bal verwaarloosde. Beide ploegen begonnen voorzichtig hetgeen zich vertaalde in veel balverlies en slechte passing. De 1ste helft verliep evenwichtig met weinig kansen tot in minuut 44 Derwa met een gemeten pas Hermans alleen voor doel kon brengen en scoren. Na de koffie was er weinig (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersactie in Kinrooi en Bree

Woensdag 10 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA heeft gisteren een verkeersactie gehouden in Kinrooi en Bree. Er werden vier boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor ladingzekering.

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Bocholt - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Bocholt - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)
Bocholt - Weer 18 coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten opgenomen met een Covid 19-besmetting. Dat aantal zakte in de afgelopen dagen enigszins, maar vanmorgen waren het er weer 18. Drie van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. We zijn nog niet van dat virus af...

Vrouw omgekomen bij botsing

Dinsdag 9 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 20.30 uur botsten een auto en een tractor op de Breeêrsteenweg in Kinrooi. Daarbij is een 20-jarige vrouw uit Nuth (NL) om het leven gekomen. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Met wandelgroeten uit... Heers

Dinsdag 9 november 2021
Bocholt - Met wandelgroeten uit... HeersZoomHeers. Een uitgestrekt dorp in Zuid-Limburg. Oud-gouverneur Louis Roppe werd er geboren. Veel is er niet te zien, behalve een verwaarloosd kasteel dat nu door Vlaanderen aangekocht is en gerestaureerd zal worden. En toch kunnen in Heers mooie foto's gemaakt worden, zoals deze van Leon Van Ham, die er ging wandelen. 

Jos Poelmans overleden

Dinsdag 9 november 2021
Bocholt - Jos Poelmans overledenZondag is Jos Poelmans overleden, de echtgenoot van Nicole Ketelbuters. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Meer besmettingen dan in grensgemeentenHet ziet er niet goed uit voor wat betreft het aantal coronabesmettingen in Noord-Limburg. Momenteel zijn er zelfs méér besmettingen dan in de ons omringende grensgemeenten, en dat is lang geleden. In de Eerstelijnszone is de incidentie opgelopen tot 711/100.000 inwoners per week, veel hoger dan de piek in oktober 2020 en hoger dan de cijfers nationaal. In de grensgemeenten bedraagt die incidentie 487/100.000 inwoners per week, ook veel te hoog.
Merkwaardig is dat het aantal ziekenhuisopnames alsnog beperkt blijft, ondanks het feit dat de aanwezigheid van het virus nagenoeg verdrievoudigd is ten opzichte van het voorjaar. Die lagere ziekenhuisopnames hebben we te danken aan het grote aantal gevaccineerden.

Kat uit boom gered

Maandag 8 november 2021
Grensgevallen
De brandweer heeft vanavond een 4 maanden oude kat uit een boom gered in de Louise de Colignystraat in Weert. De poes durfde -eens op hoogte - niet meer naar beneden en bleef maar miauwen.

Sterrenkijkdagen komend weekend

Maandag 8 november 2021
Bocholt - Sterrenkijkdagen komend weekendZoomNaar jaarlijkse traditie organiseert de Vereniging voor Sterrenkunde op vrijdag 12 en zaterdag 13 november weer haar Sterrenkijkdagen. Ook in onze regio kan je die dagen op verschillende plaatsen terecht: in Achel, Bocholt, Genk en Lommel richten de plaatselijke sterrenwachten hun telescopen naar de hemel om alle geïnteresseerden te laten kennismaken met de wonderen van het heelal. Dit jaar gaat de aandacht speciaal naar de sterrenbeelden. Je komt te weten welke sterrenbeelden er allemaal aan onze hemel prijken, hoe ze ontstaan zijn en hoe je ze makkelijk kan terugvinden. Alle info vind je hier. (Foto Peter D'Joos)

Rijbaan bezaaid met glazen flesjes

Maandag 8 november 2021
Grensgevallen
Vanmiddag is een vrachtwagen een deel van zijn lading verloren op de Suffolkweg-Zuid in Weert. Tientallen kratjes met glazen flesjes belandden er op het wegdek. De opruimingswerken namen geruime tijd in beslag.

Infosessies kwaliteitsvol wonen

Maandag 8 november 2021
Bocholt en Peer gaan samenwerken aan kwaliteitsvol wonen. In Peer worden op 23 en 30 november en op 7 december infosessies georganiseerd rond dakisolatie, gevelrenovatie (raamisolatie en muurisolatie) en zonnepanelen. Deelname is gratis maar graag inschrijven via deze link. De infosessies gaan door in de Kleine Zaal van het Poorthuis (Zuidervest 2A – Peer).

Matras vat vlam

Maandag 8 november 2021
Grensgevallen
Vanochtend, even na middernacht, rukte de brandweer uit omdat een matras vlam had gevat in een woning aan Annendaal in Weert. De bewoners hadden rook ingeademd en werden medisch onderzocht. De brandweer heeft de woning geventileerd. Over de oorzaak van de brand is niets geweten.

Elektrische fiets gestolen

Zondag 7 november 2021
Aan het bushokje op de Lillerbaan in Kaulille, ter hoogte van de watertoren, is vandaag een elektrische fiets van het merk RIH gestolen. De fiets was gesloten en droeg fietstassen.

Geld gestolen in appartement

Zondag 7 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement op de Witte Torenwal in Bree. De daders gingen met geld aan de haal.

Grote Brogel - Bocholt B 3-1

Zondag 7 november 2021
Bocholt - Grote Brogel - Bocholt B  3-1Sporting Grote Brogel heeft vanmiddag Bocholt B verslagen met 3-1.

Bocholter VV wint van Wijgmaal

Zondag 7 november 2021
Bocholt - Bocholter VV wint van WijgmaalBocholter VV is bij Wijgmaal gaan winnen met 0-1. Regales scoorde uit strafschop in de ...94ste minuut. Opdenakker en Doms pakten geel.

KFC Kaulille verliest in Maaseik

Zondag 7 november 2021
Bocholt - KFC Kaulille verliest in MaaseikKFC Kaulille heeft vanmiddag met 4-1 verloren op het veld van SLW Maaseik.

Alda Groenen overleden

Zondag 7 november 2021
Bocholt - Alda Groenen overledenIn WZC SInt-Jozef in Neerpelt is vandaag Alda Groenen overleden, de echtgenote van Jean Bielen. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 81 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag in uitvaartcentrum Severens, na afloop van de avondwake (om 18.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Kerk weer in ere hersteld

Zondag 7 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het voorbije weekend werd in de Sint-Michielskerk van Bree gebeden vanuit het gebeuren dat de laatste dagen de media beheerst. Het gebed werd door deken Jaak Janssen als volgt ingeleid: “Vanuit onze kerk werd intimiteit publiek gemaakt en te grabbel gegooid in de media. Zo werd de betekenis van het kerkgebouw en het altaar onrecht aangedaan. De plaats om eer te brengen aan God werd geprofaneerd. Veel mensen zijn geschokt.” Op suggestie van vele christenen uit de pastorale eenheid, en van het bisdom werd een gebed uitgesproken. Het altaar en het koor werden besprenkeld met wijwater, waardoor de echte bedoeling van het kerkgebouw opnieuw werd opgeroepen en de biddende sfeer hersteld.

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Bocholt - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)

Iemand wat goudsbloemzalf?

Zaterdag 6 november 2021
Bocholt - Iemand wat goudsbloemzalf?ZoomGoudsbloemzalf en een hoestsiroop op basis van groene dennenappels zijn oude volksremedies met een heilzame werking. Om die traditie niet verloren te laten gaan, nodigde Tuinhier Bocholt haar leden uit op een kijkles. Mia demonstreerde stap per stap hoe je goudsbloemzalf moet maken. Tussendoor werd er verteld waarvoor je de zalf allemaal kan gebruiken. Iedereen ging naar huis met een potje zalf en een zakje zaadjes van goudsbloemen om volgend jaar zelf aan de slag te gaan. De aanwezigen kregen ook nog het recept van een hoestsiroop op basis van groene dennenappels. Maar deze siroop kan je alleen in het voorjaar klaar maken - als er groene dennenappels zijn... (Lei Luyten)
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Mondmasker weer verplicht in NederlandIn Nederland is vanaf vandaag het mondmasker weer verplicht in onder meer winkels, bibliotheken en stations. Het coronatoegangsbewijs moet weer worden getoond op buitenterrassen, in sportscholen, zwembaden en doorstroomlocaties zoals musea en bij binnensporten.

Brand door open haard

Vrijdag 5 november 2021
Grensgevallen
Aan de Keulerstraat in Weert ontstond vanavond brand in een bijgebouw van een woning. De brand werd veroorzaakt door de open haard. De brandweer moest een stuk van het dak openbreken om het vuur te blussen. In het bijgebouw is er grote schade. Twee personen hadden rook geïnhaleerd en werden medisch onderzocht.

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Bocholt - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht

FERM Bocholt bezocht Labiomista

Vrijdag 5 november 2021
Bocholt - FERM Bocholt bezocht LabiomistaZoomDertien dames van FERM Bocholt gingen op uitstap naar Genk. Daar brachten ze een bezoek een Labiomista van kunstenaar Koen Vanmechelen. Het was een zeer interessante rondleiding met een gids, zeggen de deelneemsters. (Viviane Brouwers)

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Bocholt - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Infosessie voor verhuurders

Vrijdag 5 november 2021
Wie tegenwoordig een woning verhuurt of wil verhuren, moet meer doen dan alleen maar een huurcontract opmaken. Als eigenaar kan je dan ook met een aantal vragen geconfronteerd worden. Aan welke kwaliteitsnormen moet de woning voldoen, bv. op vlak van dakisolatie en dubbele beglazing? Kan je als verhuurder premies aanvragen? Aan welke verplichtingen moet je voldoen volgens de huurwet? Is verhuren via het sociaal verhuurkantoor een optie? Is er professioneel advies mogelijk als ik mijn huurwoning wil (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Voetbalwedstrijd Reppel-LHVV uitgesteldIn Tweede Provinciale van het voetbal is de wedstrijd Reppel-LHVV van komende zondag uitgesteld vanwege coronaperikelen.
Vanwege personeelstekort in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt heeft men een volledige afdeling van 29 bedden moeten sluiten. Het resterende personeel wordt nu ingezet op andere afdelingen. Momenteel zijn er 14 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. Twee van hen verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vijf patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Bocholt - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Col overleden

Donderdag 4 november 2021
Maandag is Jan Col overleden, de echtgenoot van Mia Boonen. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

Mechelaar in beslag genomen

Woensdag 3 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi is het voorbije weekend een Mechelse herder in beslag genomen bij een hercontrole. De eigenaar had geen van de gevraagde aanpassingen uitgevoerd. De hond was erg mager, leefde tussen de uitwerpselen en had onvoldoende water ter beschikking. Het dier werd opgevangen door DINO in Kinrooi.

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Bocholt - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Anna Quanten overleden

Woensdag 3 november 2021
Bocholt - Anna Quanten overledenMaandag is Anna Quanten overleden, de echtgenote van Henri Cuyvers. Zij was 92 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Bocholt - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Aantal coronapatiënten stijgt weerVanmiddag waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 19 patiënten met COVID-19, waarvan drie op intensieve zorg. Dat is bijna dubbel zoveel als vrijdag. Het besmettingscijfer in de Eerstelijnszone Noord-Limburg ligt nu bijna 50% hoger dan de piek in oktober 2020. Het blijft dus belangrijk om de persoonlijke contacten te beperken: door bijvoorbeeld te telewerken, een mondmasker te dragen indien u toch naar de winkel moet en zeker niet op bezoek te gaan bij ouderen en andere risicopersonen.  

Auto in greppel op A2

Dinsdag 2 november 2021
Grensgevallen
Vanochtend rond 1 uur is een auto met Belgische kentekenplaat in een greppel beland op de A2 in Weert. In de wagen zaten vier personen. Zij bleven ongedeerd. De bestuurder werd aan een speekseltest onderworpen en nadien voor nader onderzoek meegenomen naar het politiekantoor.

Ann Vaesen overleden

Dinsdag 2 november 2021
Bocholt - Ann Vaesen overledenZaterdag is Ann Vaesen overleden. Zij was 43 jaar en bediende bij Delhaize in Bocholt. De vrouw bezweek zaterdag aan de verwondingen die zij opliep bij een verkeersongeval op de Grauwe Torenwal in Bree. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Lena Kwanten overleden

Dinsdag 2 november 2021
Bocholt - Lena Kwanten overledenZondag overleed Lena Kwanten, de weduwe van de in 1986 gestorven Jef Bloemen. Zij was 85 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur)  bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Botsing in gietende regen

Maandag 1 november 2021
Grensgevallen
Op de Randweg Zuid in Nederweert raakten gisterenavond rond 19 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Op het ogenblik van het ongeval regende het hevig. Eén van de auto's raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept door een berger.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen