Het overige nieuws

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Finale handbalbeker op 9 april

Maandag 28 februari 2022
Bocholt - Finale handbalbeker op 9 aprilDe handbalfinales van de Beker van België bij de dames en de heren worden gespeeld op zaterdag 9 april. De damesfinale tussen Hubo Initia Hasselt en Fémina Visé wordt om 17.00 u gespeeld, de herenfinale tussen Achilles Bocholt en Handbal Tongeren om 20u.
Tickets zijn vanaf vandaag online te koop via deze link waar je ook tickets voor de interland België – Slovakije kan bestellen. De prijzen zijn dezelfde als die van een interland, met dit verschil dat je met één ticket van de Beker van België twee finales kan bekijken.  

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Bocholt - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Bocholt - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Bocholt - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fietsster (38) gewond bij botsing

Zondag 27 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennnamiddag rond 15.20 uur botsten twee fietsers in de Dingenstraat in Bree. Eén van hen werd daarbij gewond. Het slachtoffer is een 38-jarige vrouw uit Lommel.

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Drie auto's in botsing betrokken

Zondag 27 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drie auto's in botsing betrokkenOp de Wetering in Nederweert raakten gisterennamiddag drie auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een vrouw gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Sporting Pelt - Sezoens Bocholt 27-31

Zaterdag 26 februari 2022
In de BENE-league van het handbal is Sezoens Bocholt bij Sporting Pelt gaan winnen met 27-31. Bij de rust was het nog 12-13.  

Kaulille wint van Neeroeteren

Zaterdag 26 februari 2022
Bocholt - Kaulille wint van NeeroeterenKaulille FC heeft vanavond KFC Neeroeteren verslagen met 2-0.

Reppel-Hechtel 0-1

Zaterdag 26 februari 2022
Bocholt - Reppel-Hechtel 0-1In 2de Provinciale is Hechtel vanavond met 0-1 gaan winnen in Reppel. Het enige doelpunt viel na 35 minuten via speler-trainer Niels Vanpol. De duinenjongens, die al vanaf de eerste speeldag de leider zijn, behouden 4 punten voorsprong op Park Houthalen. Volgende week wacht de verplaatsing naar Paal-Tervant.

Gelijkspel voor Bocholt VV

Zaterdag 26 februari 2022
Bocholt - Gelijkspel voor Bocholt VVIn de voetbalwedstrijd thuis tegen Hoogstraten is Bocholter VV niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0.

Frontale botsing op Bocholterweg

Zaterdag 26 februari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Frontale botsing op BocholterwegOp de Bocholterweg in Weert zijn een bestelwagen en een auto gisterenavond frontaal op elkaar ingereden. Er was zware materiële schade.

Karel Theuwissen overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Bocholt - Karel Theuwissen overledenOp 19 februari overleed Karel Theuwissen. Hij was 73 jaar en afkomstig van Neerpelt. De asverspreiding vond in intieme kring plaats op de begraafplaats van Kaulille.

René Kwanten overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Bocholt - René Kwanten overledenDonderdag is René Kwanten overleden, de echtgenoot van Monique Dirks. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt begraven op het Boskerkhof. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Bocholt VV B - Lutlommel VV B 8-2

Vrijdag 25 februari 2022
Bocholt - Bocholt VV B - Lutlommel VV B 8-2Bocholt VV B heeft vanavond Lutlommel VV B geklopt met 8-2.

Esperanza-dames winnen topmatch

Vrijdag 25 februari 2022
De dames van Esperanza Pelt hebben vanavond de topmatch tegen en in Bocholt gewonnen. Uitslag: 0-2, na een Bocholtse own-goal en een doelpunt van Kim Vercoelen, net voor rust.  
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 36 patiënten met COVID-19 opgenomen, zes minder dan gisteren. Twee van hen, één meer dan gisteren, verblijven op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn twee patiënten met COVID-19 (twee minder dan gisteren) in Noorderhart Revalidatie & MS.

Jan Soors overleden

Vrijdag 25 februari 2022
Bocholt - Jan Soors overledenGisteren is Jan Soors overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Gertrude Bauduin. Hij was 92 jaar. De urnebijzetting op de begraafplaats van Bocholt vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (16-17 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Koersfiets en geld gestolen

Donderdag 24 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Wolstraat in Bree is een koersfiets en een geldsom gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Bocholt - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Twee ongevallen in Bree

Woensdag 23 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur raakte een 69-jarige fietser uit Kinrooi gewond bij een aanrijding met een auto in de Bosstraat in Bree. Een 46-jarige fietser uit Oudsbergen botste rond 15 uur met een auto op de Industrieweg Kanaal-Noord. Hij werd gewond.

Rudi Vankerkhove overleden

Woensdag 23 februari 2022
Bocholt - Rudi Vankerkhove overledenMaandag is Rudi Vankerkhove overleden, de echtgenoot van Liliane Ramaekers. Hij was geboren in Hasselt en werd 60 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Bocholt - 42 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt 42 patiënten met COVID-19, waarvan 1 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 4 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Bocholt - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!
Bocholt - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nieuw jasje voor materniteit NoorderhartZoomDe afdeling materniteit en neonatologie in het Noorderhart Mariaziekenhuis wordt, na 17 jaar, in een hedendaags en gezellig jasje gestoken waar het thuisgevoel primeert. Zo wil Noorderhart de eerste dagen van ouders en hun pasgeboren baby zo aangenaam mogelijk laten verlopen, zo meldt het ziekenhuis.
"Het gebruik van lichte en natuurlijke materialen in onze patiëntenkamers op de afdeling materniteit schept een ontspannen sfeer. De praktische indeling, eigentijds meubilair en moderne (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuw jasje voor materniteit Noorderhart
Zoom

Maico Bogaerts verkast naar Herkol

Dinsdag 22 februari 2022
Bocholt - Maico Bogaerts verkast naar HerkolMiddenvelder Maico Bogaerts van RC Reppel zal komend seizoen de kleuren van Herkol verdedigen.
Bocholt - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis; dat zijn er twee meer dan vrijdag. Twee van hen, evenveel als vrijdag, lagen op intensieve zorg. Er waren vier patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Bocholt - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Bocholt - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Amay - Bocholt 23-24

Zondag 20 februari 2022
Bocholt - Handbal: Amay - Bocholt 23-24In tweede nationale mannen van het handbal heeft Bocholt met 23-24 gewonnen in Amy. Bocholt voert de rangschikking aan.

Bocholt klopt Diegem

Zondag 20 februari 2022
Bocholt - Bocholt klopt DiegemBocholter VV heeft Diegem verslagen met 0-2. Voor de doelpunten zorgden Allegria en Bertjens (op strafschop). Bij de rust was er nog geen goal gevallen.

Bocholt B verliest in Opoeteren

Zondag 20 februari 2022
Bocholt - Bocholt B verliest in OpoeterenBocholt B ging deze namiddag met 4-1 onderuit op het veld van SDS Opoeteren.
Bocholt - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Park Houthalen wint van Reppel

Zaterdag 19 februari 2022
Bocholt - Park Houthalen wint van ReppelPark Houthalen is vanavond bij Reppel gaan winnen met 0-3. Op de Locht scoorde tweemaal, Grossi maakte het derde doelpunt.

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 19 februari 2022
In de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt Handbal Tongeren verslagen met 29-25.

Kaulille verliest in Lutlommel

Zaterdag 19 februari 2022
Bocholt - Kaulille verliest in LutlommelFC Kauillle heeft vanavond met 3-0 verloren op het veld van Lutlommel A.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Bocholt - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Dode bij brand in appartement

Vrijdag 18 februari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Dode bij brand in appartementBij een brand in een appartement van wooncomplex St-Louis in Weert is vandaag een dode gevallen ondanks de snelle interventie van de brandweer. Over de omstandigheden van de brand is nog niets geweten.
Bocholt - 41 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 41 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg.
Er waren vanmorgen nog altijd 6 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Eindelijk het licht gezien

Vrijdag 18 februari 2022
Commentaar
Ze hebben eindelijk het licht gezien, daar in Hasselt. Eindelijk hebben ze ontdekt dat de provinciegrens niet ophoudt bij de lijn Leopoldsburg-Hechtel-Peer-Bree-Kinrooi. Eindelijk beseffen ze dat er ook ten noorden van die lijn veel waardevols gebeurt, dat het zaak is om die regio niet langer aan haar lot over te laten maar ze integendeel te koesteren en aan de borst te drukken.
Toenmalig gedeputeerde Albert Claessen (CVP) zag het al aankomen. Die zorgde er in 1971 - vijftig jaar geleden! - voor dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Bocholt - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Handbal: Tongeren naar de bekerfinale

Donderdag 17 februari 2022
Bocholt - Handbal: Tongeren naar de bekerfinaleZoomHandbal Tongeren gaat komend weekend tegen Sezoens Bocholt de finale spelen van de Beker van België. Vanavond won de club na een uiterst spannende en bijwijlen bloedstollende wedstrijd tegen Sporting Pelt met 42-45. Het was wachten tot na de penalty's voor de winnaar gekend was. (Foto's Marc Faes) Meer foto's
Handbal: Tongeren naar de bekerfinaleHandbal: Tongeren naar de bekerfinaleHandbal: Tongeren naar de bekerfinale
Zoom

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Wolf doodgereden op autoweg

Donderdag 17 februari 2022
Grensgevallen
Op de A2 in Weert is dinsdagnacht een dode mannetjeswolf aangetroffen. Het dier was aangereden. Er zijn DNA-stalen van het kadaver genomen om de herkomst ervan te bepalen.
Bocholt - Weer 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart-Mariaziekenhuis 43 patiënten met COVID-19 opgenomen, zeven meer dan gisteren. Twee van hen, twee minder dan gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er zes patiënten met Covid-19, twee minder dan gisteren.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

Lisette Hensen overleden

Woensdag 16 februari 2022
Bocholt - Lisette Hensen overledenTwee dagen na haar 80ste verjaardag is maandag Lisette Hensen overleden. De afscheidsplechtigheid en de urnbegraving op de begraafplaats in Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (20-21u) bij Vanhove Uitvaartzorg. 

Leo Custers overleden

Woensdag 16 februari 2022
Bocholt - Leo Custers overledenIn Hamont-Achel is gisteren oud-rijkswachter Leo Custers overleden, de echtgenoot van Nelly Van Hoef. Hij was 71 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: maandag (19-21u) in funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren via www. begrafenissencreemers.be. 

Eddy Vanlangenaker overleden

Woensdag 16 februari 2022
Bocholt - Eddy Vanlangenaker overledenGisteren is in Pelt Eddy Vanlangenaker overleden. Hij was afkomstig van Mol en werd 60 jaar. De afscheidsdienst en de begraving op de begraafplaats van Bocholt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers aan de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Thieuke Sontrop overleden

Woensdag 16 februari 2022
Bocholt - Thieuke Sontrop overledenIn Peer is op 10 februari Thieuke Sontrop overleden, de echtgenoot van Lèneke Brouwers. Hij was 83 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

36 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 16 februari 2022
Bocholt - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 36 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis opgenomen, waarvan twee op intensieve zorg. Er zijn 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 8 patiënten met COVID-19.

Pater Mathieu Daemen overleden

Woensdag 16 februari 2022
Bocholt - Pater Mathieu Daemen overledenOp 7 februari overleed pater Mathieu Daemen. Hij was 97 jaar en afkomstig van Kaulille. De pater schonk zijn lichaam aan de wetenschap. Zaterdag (10.3O uur) is er een herdenkingsviering in de parochiekerk van Heusden-Berkenbos.

Keeperstrainer Bocholter stopt

Dinsdag 15 februari 2022
Bocholt - Keeperstrainer Bocholter stoptRonny Schuermans (50) stopt eind dit seizoen als keeperstrainer van Bocholter VV. Hij wordt opgevolgd door Tom Pennemans.
Bocholt - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

Singel afgesloten door gaslek

Maandag 14 februari 2022
Grensgevallen
In Weert moest deze voormiddag de Emmasingel afgesloten worden als gevolg van een gaslek. Het lek ontstond tijdens graafwerkzaamheden. De netbeheerder heeft het lek gedicht.
Bocholt - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Nelly Kenis overleden

Maandag 14 februari 2022
Bocholt - Nelly Kenis overledenVrijdag is Nelly Kenis overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Martin Reynders. Zij, was 99 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Neeroeteren vinden plaats in intieme kring.

Jaak Janssen overleden

Maandag 14 februari 2022
Bocholt - Jaak Janssen overledenIn Achel is vrijdag Jaak Janssen overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bocholt. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lozen waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vaten met onbekende inhoud gedumpt

Zondag 13 februari 2022
Grensgevallen
Aan de Wessemerdijk in Nederweert zijn drie vaten met onbekende inhoud gedumpt. De vaten werden gisterennamiddag aangetroffen.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Bocholt - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)

Drie naar ziekenhuis na brand

Zondag 13 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag zijn drie personen naar het ziekenhuis gebracht nadat ze een oververhitte frietketel wilden blussen in een woonst op Drie Hoeven in Bree. Een vrouw liep brandwonden op, twee anderen inhaleerden rook.
Bocholt - Tweede ploeg wint tegen MolenbeerselBocholter VV B heeft HD Molenbeersel verslagen met 3-2.

Bocholt VV verliest van Cappellen

Zondag 13 februari 2022
Bocholt - Bocholt VV verliest van CappellenBocholter VV heeft deze namiddag met 2-4 verloren van Cappellen. Voor Bocholt scoorden Siebe Paesen en Kevin Dieme.

Madeleine Berben overleden

Zondag 13 februari 2022
Bocholt - Madeleine Berben overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Madeleine Berben overleden, de echtgenote van Thieu Verheyen. Ze was geboren in Hamont en werd 70 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt. 
Bocholt - Al een transfer voor Sezoens BocholtHandbalclub Sezoens Bocholt heeft al een eerste inkomende transfer beet. Het gaat om Ilyas D'Hanis. Hij begon zijn handbalcarriere bij Waasmunster, waar hij meehielp aan het behalen van enkele jeugdtitels. Daarna speelde hij vijf seizoenen voor Handbal Tongeren. De laatste twee seizoenen kwam hij uit voor Hubo Initia Hasselt.
Gisteravond maakten de dames van Initia Hasselt de verplaatsing naar Hamont, om zich te meten met de dames HABO. Na een gelijkopgaande eerste helft werd het 6-6. In de tweede speelhelft moest Hasselt echter erkennen dat HABO stukken beter was. Eindstand 20-9 in het voordeel van HABO.
Bocholt - Laatste derby van Reppel eindigt onbeslistVolgend seizoen speelt RC Reppel geen voetbal meer. Vandaag trad de club aan voor de laatste derby tegen de buren van KRC Peer. Het werd in Peer een gelijkspel: 1-1.

Sezoens Bocholt klopt Hurry-Up

Zaterdag 12 februari 2022
Bocholt - Sezoens Bocholt klopt Hurry-UpHandbalclub Sezoens Bocholt heeft vanavond het Nederlandse Hurry-Up verslagen met 36-25. De ruststand was 20-15. Het was een wedstrijd in de BENE-League.

Kaulille - Houthalen VV 2-2

Zaterdag 12 februari 2022
Bocholt - Kaulille - Houthalen VV 2-2FC Kaulille en Hoithalen VV hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Bocholt - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Theo Bloemen overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Bocholt - Theo Bloemen overledenGisteren is Theo Bloemen (89)overleden, de echtgenoot van Mia Reijnders. Hij woonde in Hechtel maar was afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Petra Kerkhofs overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Bocholt - Petra Kerkhofs overledenGisteren is Petra Kerkhofs overleden. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij haar laatste rustplaats krijgt op de begraafplaats van Reppel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt. Aansluitend is er gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nieuwe vennootschap: Mar Consulting

Vrijdag 11 februari 2022
Marco Cacciatore uit As heeft de besloten vennootschap Mar Consulting opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van residentiële gebouwen, de aanleg van waterdistributienetten, rioleringen en pijpleidingen, het ontwerpen van tuinen en parken en de aanleg van speel- en sportterreinen én zwembaden.

Nieuwe vennootschap: A-Roof

Vrijdag 11 februari 2022
Jo en Inge Van Hoef en Tom Stinissen, allen uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap A-Roof opgericht met zetel aan de Goolderheideweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de plaatsing van daken, dakconstructies en dakterrassen en de montage van veranda's, serres, garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk en hekken.
Bocholt - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vier patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er momenteel 19 patiënten met COVID-19.

Handbal: selectie bekend

Vrijdag 11 februari 2022
In aanloop van de WK-kwalificatiewedstrijden van België tegen Slovakije maakte handbalbondscoach Yérime Sylla vandaag zijn ruime selectie bekend. De heenwedstrijd wordt op woensdag 16 maart om 20.00 u gespeeld in Topoľčany. Op zaterdag 19 maart spelen de Red Wolves in de Alverberg in Hasselt. Het WK handbal wordt in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd.
In de selectie zitten onder meer Jeroen De Beule, Yannick Glorieux en Serge Spooren van Sezoens Bocholt, Robbe Spooren, Louis Vandebeeck en Seppe Vandeboer van Sporting Pelt en Julien Devisch, Louis Marchal, Arber Qerimi, Kevin Siraut en Arthur Vanhove van Handbal Tongeren

Man (76) gewond bij botsing

Donderdag 10 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.40 uur botsten twee auto's op de Breeërsteenweg in Kinrooi. Een 76-jarige man uit Kinrooi liep daarbij verwondingen op.

Bang wachten op de F35

Donderdag 10 februari 2022
Bocholt - Bang wachten op de F35ZoomIn 2027 zouden de F35-toestellen de huidige F16's komen vervangen op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Moeten we daar blij mee zijn? De nieuwe toestellen maken behoorlijk méér lawaai dan de F16's, zo blijkt. In Noorwegen, waar de F35's al actief zijn, koopt Defensie de huizen die binnen een straal van een paar kilometer rond de vliegbasis gelegen zijn, op om ze vervolgens af te breken. Huizen die wat verder gelegen zijn, worden op staatskosten geïsoleerd. Lees dit artikel bij NOS.nl. (Foto Marc Faes)

37 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 10 februari 2022
Bocholt - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 37 patiënten - evenveel als gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - ook evenveel als gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er vanmorgen 17 patiënten met COVID-19, één meer dan gisteren.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Bocholt - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)
Bocholt - Gratis deelnemen aan de Belpop-muziekkwis!ZoomMet welk Belgisch nummer startte Studio Brussel op 1 april 1983 de uitzendingen? Bij welke boysband verdiende Jef Neve zijn studiegeld? En wie is de ontdekker van Sam Bettens? Weet je het? Of wil je het graag weten? Doe dan mee aan de Belpop Bonanza Quiz, een avond vol vragen over de Belgische popgeschiedenis. Test daar ook je kennis over de Belgische en Hamont-Achelse muziekgeschiedenis, met quizmasters Jan Delvaux & dj Bobby Ewing. Inschrijven kan in teams van max. 5 personen. Die quiz vindt vrijdagavond 11 februari tussen 20.30u en 23u plaats in de Posthoorn in Hamont. Per deelnemend team betaalt u 25 euro. Maar wij mogen drie teams gelukkig maken. Als ze snel via een mail naar uitpunt[!]hamont-achel.be de lof zingen van de Internetgazet, maken ze kans op een gratis deelnameticket voor hun team. Succes!
Bocholt - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hennepkwekerij ontdekt in loods

Woensdag 9 februari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij ontdekt in loodsDe polite heeft vandaag een hennepkwekerij aangetroffen in een loods in Stramproy (Weert). De politie ging over tot de inbeslagname van de apparatuur met het oog op vernietiging.

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 37 patiënten - drie meer dan gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 16 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Jozef Meus overleden

Woensdag 9 februari 2022
Bocholt - Jozef Meus overledenIn WZC Immaculata in Pelt is gisteren Jozef Meus overleden, de weduwnaar van Betsy Wetsels. Hij was afkomstig van Bree en werd 93 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Bocholt - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Coninx overleden

Woensdag 9 februari 2022
Bocholt - Jef Coninx overledenIn Reppel is maandag Jef Coninx overleden, de echtgenoot van Hurkmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Bocholt - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (82) gewond bij aanrijding

Dinsdag 8 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten gisterennamiddag een auto en een 82-jarige fietser uit Kinrooi. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Bewakingszone vogelgriep opgeheven

Dinsdag 8 februari 2022
Naar aanleiding van een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep bij een bedrijf in Bocholt werden op 7 januari een aantal maatregelen in de omgeving afgekondigd. Eén daarvan was een bewakingszone met beperkingen voor pluimvee en eieren. De eindscreening in de zone Bocholt is gisteren met gunstig resultaat afgerond, meldt het FAVV. De bewakingszone is nu opgeheven waardoor de specifieke maatregelen niet meer van toepassing zijn.UPDATE OPGELET: “Alle pluimvee en hobbypluimvee, uitgezonderd loopvogels, moeten opgehokt blijven of op zodanige wijze worden afgeschermd dat contact met wilde vogels vermeden wordt.”
Bocholt - 34 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen werden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 34 patiënten met COVID-19 verpleegd, evenveel als gisteren. Vier van hen, evenveel als gisteren, verbleven op intensieve zorg. Er is één patiënt - één minder dan gisteren - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 16 patiënten met COVID-19, vier meer dan gisteren.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.

Jaak Joosten overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Bocholt - Jaak Joosten overledenZondag is Jaak Joosten overleden, de echtgenoot van Thoke Thijs. Hij was 82 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Grensgevallen
Bij het Franse skidorp Saint-Colomban-des-Villards, in de buurt van Grenoble, zijn vandaag twee twintigers uit Eindhoven omgekomen toen ze bij het skiën - buiten de bewaakte piste - door een lawine werden overvallen. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.
Bocholt - Nu ook 12 coronapatiënten in MS RevaVanmorgen werden er 34 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis verpleegd, drie meer dan vrijdag. Vier van hen, evenveel als vrijdag, verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten - één meer dan vrijdag - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 12 patiënten met COVID-19, tien meer dan vrijdag. 
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt thuis verloren van STVV met 0-3. Aan de rust was er nog niet gescoord.
Gezondheid
Bocholt - Boosterprik voor 12- t/m 17-jarigenDe Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert de komende weken een aantal VRIJE INLOOPMOMENTEN in de vaccinatiecentra van Peer en Lommel. Tijdens deze prikmomenten kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar hun boosterprik krijgen. Jongeren uit Lommel en Pelt kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Lommel, jongeren uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer krijgen hun boosterprik in het vaccinatiecentrum in Peer.
Wil je als jongere een boosterprik hebben, ga dan op het juiste moment naar het vaccinatiecentrum. Je vindt een overzicht van de prikmomenten achter deze link. Breng je identiteitskaart mee én de 'geïnformeerde toestemming voor een boostervaccin aan een jongere van 12 tot 17 jaar', ondertekend door één van je ouders. Je kan dit attest downloaden via deze link.   

HABO verliest van Bilzen

Zondag 6 februari 2022
Bocholt - HABO verliest van BilzenZoomDe dames van HABO (op de foto in hun nieuwe uitrusting) speelden vanavond hun wedstrijd in de halve finale van de beker van Limburg tegen Hestia Bilzen. Na een spannende wedstrijd, met tussenstand 11-7, moesten ze toch hun meerdere erkennen in de tegenstander. Eindstand 19-22. Geen finaleplaats dus, maar toch felicitaties voor het bereiken van die halve finale!

Reppel-Turkse FC 2-2

Zondag 6 februari 2022
Bocholt - Reppel-Turkse FC 2-2RC Reppel en Turkse FC hebben op het veld van Reppel 2-2 gelijk gespeeld. 

Sporting Wijchmaal - Kaulille 1-1

Zondag 6 februari 2022
Bocholt - Sporting Wijchmaal - Kaulille 1-1Sporting Wijchmaal heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Kaulille.
Bocholt - Bocholt verliest van Belisia BilzenBocholter VV heeft met 3-2 verloren van Belisia Bilzen. De ruststand was nog 1-2, na twee doelpunten van Rune Doms.

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Bocholt - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Bocholt - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)
Bocholt - Handbal: Bocholt versterkt leiderspositieIn de BENE-League van het handbal is Sezoens Bocholt bij Kembit Lions gaan winnen met 30-36. De ruststand was 14-19. Dankzij deze overwinning versterkt de club haar leiderspositie in deze competitie.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Amsterdammetjes en koude harten

Zaterdag 5 februari 2022
Chel mag het zeggen
Bocholt - Amsterdammetjes en koude hartenZien jullie het nog zitten? Ik begin aan chronische zorgelijke slapeloosheid te lijden.
Het Amsterdammertje – dat is een betonnen paaltje – dat op de hoek van ons huizenblok in het Adelbergpark pas nog door de stadsdiensten was teruggeplaatst, na één van de ontelbare vorige botsingen, stond er weer.
Stond: onvoltooid verleden tijd van staan. Want ‘s anderendaags stelde ik vast dat het er weer lag. En vandaag ligt het er nog. Ligt: onvoltooid tegenwoordige tijd van liggen. (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In Weert heeft een dronken man gisterenavond voor overlast gezorgd. Hij legde zich midden op straat nadat hij eerst had gepoogd een trein te nemen. Een autobestuurder kon nog tijdig voor de man remmen. Passanten haalden hem van straat waarop hij tevergeefs een bus wou nemen. Daarop legde hij zich op het Stationsplein. Toen hij even later het station inliep werd hij bestolen door zakkenrollers. De man mocht uiteindelijk bij de politie overnachten.

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Bocholt - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 
Bocholt - 31 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 31 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan gisteren. Vier van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS verblijven nu twee patiënten met Covid-19, één meer dan gisteren.

139 schutterijen op OLS

Donderdag 3 februari 2022
Bocholt - 139 schutterijen op OLSZoom139 buksschutterijen uit beide Limburgen hebben zich ingeschreven voor het Oud Limburgs Schuttersfeest van dit jaar. Dat vindt op de eerste zondag van juli plaats in het Nederlands-Limburgse Meijel, waarvan de plaatselijke schutterij Sint-Willibrordus in 2019 het schuttersfeest won. In 2020 en 2021 kon het OLS niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Fietser gewond op bedrijventerrein

Donderdag 3 februari 2022
Grensgevallen
Op bedrijventerrein Kampershoek in Weert is vanmorgen rond 8 uur een fietser tegen een auto gereden. De man raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

24 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 3 februari 2022
Bocholt - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Drie van hen - één minder dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Lies Geerits overleden

Donderdag 3 februari 2022
Bocholt - Lies Geerits overledenDinsdag is Lies Geerits overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Jean Evens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Louis Verreydt overleden

Woensdag 2 februari 2022
Bocholt - Louis Verreydt overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Louis Verreydt overleden, de weduwnaar van Madeleine Hermans. Hij was afkomstig van Kaulille en werd 82 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Bocholt - 13 handbalclubs met meer dan 200 ledenDe Vlaamse Handbalvereniging telt zes clubs met meer dan 300 leden en 13 clubs met meer dan 200 leden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ledentelling van de vereniging. 33 clubs hadden een stijging in hun ledenaantal, 26 een daling. 14 clubs stegen met 10 of meer leden, 13 clubs daalden met meer dan 10 leden.   
Er zijn vijf clubs die met 20 of meer leden stegen: Atomix +50, Tongeren +41, DHC Overpelt +26, Kreasa Houthalen +23, Desselgemse H.C. +20. Van de vijf grootste clubs komen er momenteel twee uit Limburg: Kreasa Houthalen telt 356 leden en Sporting Pelt 323. De Dameshandbalclub Overpelt (DHCO) is de grootste damesclub van Vlaanderen. Ze telt 184 leden. 
Bocholt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 25 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - evenveel als gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS, en één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Bocholt - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Bocholt - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Thonissen overleden

Woensdag 2 februari 2022
Bocholt - Helena Thonissen overledenOp 29 januari is Helena Thonissen overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Cyriel Heleven. Zij was 86 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt;

Politie Carma beter zichtbaar

Dinsdag 1 februari 2022
Bocholt - Politie Carma beter zichtbaarZoomDe agenten van politiezone Carma hebben nieuwe kogelwerende vesten met reflecterende gele elementen gekregen. Zo zijn ze nu nog beter zichtbaar, ook in het donker. (Foto's Carma)
Politie Carma beter zichtbaar
Zoom

Kent u deze vrouw?

Dinsdag 1 februari 2022
Grensgevallen
Bocholt - Kent u deze vrouw?ZoomDe politie is op zoek naar de identiteit van de vrouw op bijgaande robottekening. Ze werd op 28 september dood aangetroffen in het kanaal Wessem-Nederweert in Nederland, niet ver van de grens, en de politie denkt dat ze slachtoffer was van een misdrijf. Toen ze werd aangetroffen had ze geen kleren aan. De vrouw is tussen de 50 en 65 jaar oud, 1m68 lang en slank gebouwd. Zij heeft blond geverfd haar met een grijze uitgroei en draagt een gedeeltelijk kunstgebit. Ze heeft dichtgegroeide gaatjes in haar oren en (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze vrouw?
Zoom

Vrouw overleden na steekpartij

Dinsdag 1 februari 2022
Grensgevallen
Bij een B&B aan de Maastrichterweg in Valkenswaard is deze namiddag even voor 15u een vrouw doodgestoken. Haar identiteit is nog niet bekend. Ook een tweede slachtoffer, de uitbaatster van de B&B, werd gewond. De politie heeft de vermoedelijke dader, een 45-jarige inwoner van Valkenswaard, opgepakt. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. UPDATE Het slachtoffer en de dader huurden een studio in de B&B en zouden ruzie gekregen hebben. De gedode vrouw was 33 jaar en afkomstig van Eindhoven.

Mia Plettinck overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Bocholt - Mia Plettinck overledenGisteren is Mia Plettinck overleden de weduwe van de in 2000 gestorven Fons Vandormael. Zij was 90 jaar en afkomstig van Kaulille. Zij wordt vrijdag begraven na het afscheid in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vrachtwagencombinatie van de baan

Dinsdag 1 februari 2022
Vanmiddag is op de Lozenweg tussen Bocholt en Hamont een trekker met oplegger van de baan geraakt. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Het verkeer moest een tijdlang omgeleid worden.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Bocholt - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jaak Ceyssens overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Bocholt - Jaak Ceyssens overledenOp 28 januari is Jaak Ceyssens overleden, de weduwnaar van de in 1990 gestorven Mina Smeets. Hij was 89 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wurfeld (Maaseik).
Bocholt - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 29 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vier van hen, twee meer dan vrijdag, verbleven op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met Covid-19 en één met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen