Het overige nieuws

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Hechtel-Eksel - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Hechtel-Eksel - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Hechtel-Eksel - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eksel B verslaat Maasland NO B

Zondag 27 februari 2022
Hechtel-Eksel - Eksel B verslaat Maasland NO BKFC Eksel B heeft vandaah FC Maasland NO B verslagen met 5-3 Het spelbeeld was al snel duidelijk: Eksel B kreeg de bal en Maasland loerde op de counter. Toch kwam KFC niet verder dan een afstandsknal van Van Dyck die de kruising raakte. Zoals wel vaker de laatste weken was het wachten tot de onvermijdelijke Bertrands zijn duivels ontbond. Hij scoorde tweemaal, al kon Maasland een keer tegenprikken. 2-1 was de ruststand.
Eksel B creëerde genoeg kansen in de tweede helft en dat resulteerde ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel wint bij Herk-de-Stad

Zondag 27 februari 2022
Hechtel-Eksel - Eksel wint bij Herk-de-StadKFC Eksel is met 0-1 gaan winnen bij Herk-de-Stad FC. 98 dagen, zolang was het geleden dat groen-rood nog een competitiematch kon winnen. 7 duels later was het eindelijk nog eens zover. Een afgeweken schot van Marijn Bertrands in de slotminuut bezorgde Eksel een gelukkige overwinning, al kunnen we dat op basis van de tweede helft moeilijk onverdiend noemen. Opstelling Eksel: Raf Hermans - Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen - Tim Vanherck, Marijn Bertrands (90' Tibo (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel-Hechtel 0-1

Zaterdag 26 februari 2022
Hechtel-Eksel - Reppel-Hechtel 0-1In 2de Provinciale is Hechtel vanavond met 0-1 gaan winnen in Reppel. Het enige doelpunt viel na 35 minuten via speler-trainer Niels Vanpol. De duinenjongens, die al vanaf de eerste speeldag de leider zijn, behouden 4 punten voorsprong op Park Houthalen. Volgende week wacht de verplaatsing naar Paal-Tervant.

Damesvoetbal: Ekselle klopt Bocholt B

Zaterdag 26 februari 2022
In 2de Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Exelle hun revanche beet voor de nederlaag in de heenronde. Ze gingen vandaag winnen bij Bocholt B met 0-6. Topschutster Anouschka Boons scoorde vier keer. Sofie Burm en een own-doelpunt brachten de eindstand op het bord. Exelle blijft zo stevig druk zetten op de 2de plaats van Belisia.

Evelyne Hesemans overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Hechtel-Eksel - Evelyne Hesemans overledenDonderdag is Evelyne Hesemans overleden. Zij was 41 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar urne thuis in Hechtel een mooie plaats krijgt.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisMomenteel zijn er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 36 patiënten met COVID-19 opgenomen, zes minder dan gisteren. Twee van hen, één meer dan gisteren, verblijven op intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn twee patiënten met COVID-19 (twee minder dan gisteren) in Noorderhart Revalidatie & MS.

Gereedschap gestolen in Grensstraat

Donderdag 24 februari 2022
In de Grensstraat is gereedschap gestolen uit een tuinhuis. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Hechtel-Eksel - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Johan Kevers overleden

Woensdag 23 februari 2022
Hechtel-Eksel - Johan Kevers overledenOp 19 februari is Johan Kevers overleden. Hij was 29 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.
Hechtel-Eksel - 42 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt 42 patiënten met COVID-19, waarvan 1 op intensieve zorg. Er was 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 4 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Inbraakpoging in werfkeet

Dinsdag 22 februari 2022
Dieven probeerden een werfkeet open te breken in de Hoofdstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Hechtel-Eksel - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!
Hechtel-Eksel - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Nieuw jasje voor materniteit NoorderhartZoomDe afdeling materniteit en neonatologie in het Noorderhart Mariaziekenhuis wordt, na 17 jaar, in een hedendaags en gezellig jasje gestoken waar het thuisgevoel primeert. Zo wil Noorderhart de eerste dagen van ouders en hun pasgeboren baby zo aangenaam mogelijk laten verlopen, zo meldt het ziekenhuis.
"Het gebruik van lichte en natuurlijke materialen in onze patiëntenkamers op de afdeling materniteit schept een ontspannen sfeer. De praktische indeling, eigentijds meubilair en moderne (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuw jasje voor materniteit Noorderhart
Zoom
Hechtel-Eksel - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis; dat zijn er twee meer dan vrijdag. Twee van hen, evenveel als vrijdag, lagen op intensieve zorg. Er waren vier patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Hechtel-Eksel - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Hechtel-Eksel - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel klopt LHVV

Zondag 20 februari 2022
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt LHVVIn 3de Provinciale blijft Hechtel leider met 4 punten voorsprong op Park Houthalen. Het won vandaag thuis tegen ploeg in vorm Lindelhoeven VV met 4-0. Voor de Duinenjongens scoorden Wesley Vermijl(2), Dennis Clerix en Arno Prenen.
Hechtel-Eksel - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Pierre Stalmans overleden

Zondag 20 februari 2022
Hechtel-Eksel - Pierre Stalmans overledenVrijdag is in Eksel Pierre Stalmans overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

Achel B - Eksel B 1-2

Zaterdag 19 februari 2022
Hechtel-Eksel - Achel B - Eksel B  1-2AchelVV B heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van Eksel B.

Heren HE-Voc kloppen Stal-Beverlo

Zaterdag 19 februari 2022
In 3de Provinciale van het volleybal hebben de heren van He-Voc een stevige optie op de titel genomen. In een goed gevulde sporthal wonnen ze thuis de topper tegen Stal-Beverlo met 3-0. Door deze zege worden ze de nieuwe leider. Setstanden: 25/15, 25/18 en 25/20.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Hechtel-Eksel - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.
Hechtel-Eksel - 41 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 41 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg.
Er waren vanmorgen nog altijd 6 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Eindelijk het licht gezien

Vrijdag 18 februari 2022
Commentaar
Ze hebben eindelijk het licht gezien, daar in Hasselt. Eindelijk hebben ze ontdekt dat de provinciegrens niet ophoudt bij de lijn Leopoldsburg-Hechtel-Peer-Bree-Kinrooi. Eindelijk beseffen ze dat er ook ten noorden van die lijn veel waardevols gebeurt, dat het zaak is om die regio niet langer aan haar lot over te laten maar ze integendeel te koesteren en aan de borst te drukken.
Toenmalig gedeputeerde Albert Claessen (CVP) zag het al aankomen. Die zorgde er in 1971 - vijftig jaar geleden! - voor dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Hechtel-Eksel - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Wolf doodgereden op autoweg

Donderdag 17 februari 2022
Grensgevallen
Op de A2 in Weert is dinsdagnacht een dode mannetjeswolf aangetroffen. Het dier was aangereden. Er zijn DNA-stalen van het kadaver genomen om de herkomst ervan te bepalen.
Hechtel-Eksel - Weer 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart-Mariaziekenhuis 43 patiënten met COVID-19 opgenomen, zeven meer dan gisteren. Twee van hen, twee minder dan gisteren, werden verpleegd op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er zes patiënten met Covid-19, twee minder dan gisteren.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

36 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 16 februari 2022
Hechtel-Eksel - 36 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 36 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis opgenomen, waarvan twee op intensieve zorg. Er zijn 4 patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 8 patiënten met COVID-19.
Hechtel-Eksel - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

Rob Goens overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Hechtel-Eksel - Rob Goens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Rob Goens overleden. Hij was afkomstig van Leuven en werd 68 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
 
Hechtel-Eksel - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Hechtel-Eksel - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)
Hechtel-Eksel - Drie bronzen medailles voor Judoteam OkamiZoomVorig weekend meldde Judoteam Ōkami al dat het twee Limburgse kampioenen in huis had, vandaag kwamen daar drie bronzen medailles op de Vlaamse jeugdkampioenschappen bij. "Met technisch en aanvallend judo kwamen onze drie deelnemers sterk voor de dag," zegt trainer Sven Boonen. "Ze veroverden alle drie een bronzen medaille en plaatsten zich hierdoor voor het Belgisch Kampioenschap. Volgend weekend komen ze terug in actie, hopelijk kunnen ze daar hun goede vorm bevestigen!" Op de foto's: boven: Stan Janssen en Daniël Heijlen. Onder: Nore Hendrikx (tweede van rechts).UPDATE Hier kunt u een hele reeks foto's van Rik Vander Sanden bekijken.
Drie bronzen medailles voor Judoteam Okami
Zoom

Hechtel wint bij Stal Sport

Zondag 13 februari 2022
KFC Hechtel is gaan winnen bij Stal Sport. Uitslag: 0-4. Voor de Duinenjongens scoorden Wesley Vermijl, Gijs Hendriks, Niels Vanpol en Sander Elia. Achtervolger Park Houthalen won ook, waardoor de kloof 4 punten bedraagt.
Overigens leek het wel een thuismatch voor Hechtel, want ze hadden een massa supporters meegebracht. Na nauwelijks drie minuten viel het eerste doelpunt door Vermijl. En na tien minuten stond er al 0-2 op de bordjes door de onvermijdelijke Niels Vanpol. Het leek een scenario te (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisverlies voor Eksel B

Zondag 13 februari 2022
Hechtel-Eksel - Thuisverlies voor Eksel BIn Vierde Provinciale D heeft Eksel B thuis met 1-4 verloren Beek-Bree. Bram Bertrands redde de eer voor de thuisploeg.

Thuisverlies voor Eksel

Zaterdag 12 februari 2022
Hechtel-Eksel - Thuisverlies voor EkselFC Eksel heeft thuis met 2-3 verloren van Bree-Beek. 

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Hechtel-Eksel - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Theo Bloemen overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Hechtel-Eksel - Theo Bloemen overledenGisteren is Theo Bloemen (89)overleden, de echtgenoot van Mia Reijnders. Hij woonde in Hechtel maar was afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Annie Schraepen overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Hechtel-Eksel - Annie Schraepen overledenIn Heppen is woensdag Annie Schraepen overleden, de echtgenote van Jules Truyens. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Hechtel-Eksel - 43 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 43 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Vier van hen - één minder dan gisteren - verblijven op de afdeling intensieve zorg. Er zijn vier patiënten met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er momenteel 19 patiënten met COVID-19.

37 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 10 februari 2022
Hechtel-Eksel - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er nog altijd 37 patiënten - evenveel als gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - ook evenveel als gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn drie patiënten met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er vanmorgen 17 patiënten met COVID-19, één meer dan gisteren.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Hechtel-Eksel - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)
Hechtel-Eksel - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 37 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er 37 patiënten - drie meer dan gisteren - met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Vijf van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Er zijn 16 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn er evenveel als gisteren.

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Hechtel-Eksel - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Hechtel-Eksel - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 34 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen werden er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 34 patiënten met COVID-19 verpleegd, evenveel als gisteren. Vier van hen, evenveel als gisteren, verbleven op intensieve zorg. Er is één patiënt - één minder dan gisteren - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 16 patiënten met COVID-19, vier meer dan gisteren.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.
Hechtel-Eksel - Nu ook 12 coronapatiënten in MS RevaVanmorgen werden er 34 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis verpleegd, drie meer dan vrijdag. Vier van hen, evenveel als vrijdag, verbleven op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten - één meer dan vrijdag - met een vermoeden van COVID-19.
In Noorderhart Revalidatie&MS waren er vanmorgen 12 patiënten met COVID-19, tien meer dan vrijdag. 
Gezondheid
Hechtel-Eksel - Boosterprik voor 12- t/m 17-jarigenDe Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert de komende weken een aantal VRIJE INLOOPMOMENTEN in de vaccinatiecentra van Peer en Lommel. Tijdens deze prikmomenten kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar hun boosterprik krijgen. Jongeren uit Lommel en Pelt kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Lommel, jongeren uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer krijgen hun boosterprik in het vaccinatiecentrum in Peer.
Wil je als jongere een boosterprik hebben, ga dan op het juiste moment naar het vaccinatiecentrum. Je vindt een overzicht van de prikmomenten achter deze link. Breng je identiteitskaart mee én de 'geïnformeerde toestemming voor een boostervaccin aan een jongere van 12 tot 17 jaar', ondertekend door één van je ouders. Je kan dit attest downloaden via deze link.   

Hechtel klopt Grote-Heide

Zondag 6 februari 2022
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Grote-HeideIn 2de Provinciale heeft leider Hechtel vandaag Sporting Grote-Heide verslagen met 2-0. Beide doelpunten vielen voor rust via speler-trainer Niels Vanpol. Eksel A maakte de nodeloze verplaatsing naar Zepperen. De match werd afgelast. In 4de Prov. verloor Eksel B in Grote-Brogel met 2-0.
Hechtel-Eksel - Zepperen-Brustem - KFC Eksel afgelastDe wedstrijd Zepperen-Brustem - KFC Eksel gaat als gevolg van de overvloedige regenval niet door. Het terrein is onbespeelbaar.

Vijf rijbewijzen ingetrokken

Zondag 6 februari 2022
Hechtel-Eksel - Vijf rijbewijzen ingetrokkenOp verschillende locaties in Peer, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg organiseerde Politie Kempenland gisteren controles. In totaal werden 490 bestuurders gecontroleerd. Het rijbewijs van vier van hen werd ingehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen vanwege het gebruik van drugs in het verkeer. Verder werden er enkele PV's opgesteld voor voertuigen die niet voldeden aan de technische eisen. Een voertuig dat niet ingeschreven en niet (…) Het hele nieuwsbericht

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Hechtel-Eksel - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Hechtel-Eksel - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)
In de Tweede Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Ekselle gisteren Membruggen verslagen met 9-1. In de rangschikking staat Ekselle derde, met 9 punten achterstand op leider Sint-Truiden, maar Ekselle heeft een wedstrijd minder gespeeld. Membruggen staat 5de, met 10 punten minder dan Eksel. Een verslag vanuit Eksel: 
Met Membruggen kreeg Eksel één van de betere teams van de reeks tegenover zich, al was daar weinig van te merken op het veld. De bezoekers (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Dokter Wilfried Wijsmans overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Op 21 januari overleed dokter Wilfried Wijsmans, de echtgenoot van Mariette Jansen. Hij was 81 jaar.

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Hechtel-Eksel - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 
Hechtel-Eksel - 31 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 31 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, zeven meer dan gisteren. Vier van hen - één meer dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS verblijven nu twee patiënten met Covid-19, één meer dan gisteren.

139 schutterijen op OLS

Donderdag 3 februari 2022
Hechtel-Eksel - 139 schutterijen op OLSZoom139 buksschutterijen uit beide Limburgen hebben zich ingeschreven voor het Oud Limburgs Schuttersfeest van dit jaar. Dat vindt op de eerste zondag van juli plaats in het Nederlands-Limburgse Meijel, waarvan de plaatselijke schutterij Sint-Willibrordus in 2019 het schuttersfeest won. In 2020 en 2021 kon het OLS niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Annie Aerts overleden

Donderdag 3 februari 2022
Hechtel-Eksel - Annie Aerts overledenGisteren is Annie Aerts (82) overleden, de echtgenote van Theo Swinnen. Zij woonde in Eksel en was afkomstig van Peer. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Johan Agten overleden

Donderdag 3 februari 2022
Hechtel-Eksel - Johan Agten overledenGisteren is Johan Agten (74) overleden, de echtgenoot van Anny Gielen. Hij woonde in Eksel maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant

24 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 3 februari 2022
Hechtel-Eksel - 24 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 24 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, evenveel als gisteren. Drie van hen - één minder dan gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS.

Jean Vandijck overleden

Woensdag 2 februari 2022
Hechtel-Eksel - Jean Vandijck overledenGisteren is Jean Vandijck (87) overleden, de weduwnaar van Maria Linden en de vriend van Anny Van Vleymen. Hij woonde in Hechtel maar was afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Nog tot en met 19 februari kan je deelnemen aan het openbaar onderzoek over de nieuwe Noord-Zuidverbinding. Weten hoe en op welke documenten je kan reageren? Ontdek er meer over achter deze link.
Hechtel-Eksel - 25 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 25 patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis, vier minder dan gisteren. Vier van hen - evenveel als gisteren - werden verpleegd op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. Er is één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Revalidatie & MS, en één patiënt met een vermoeden van COVID-19.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Hechtel-Eksel - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Hechtel-Eksel - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Deckers overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Hechtel-Eksel - Michel Deckers overledenZondag is Michel Deckers overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Mia Gerits. Hij was 89 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: donderdag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mia Plettinck overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Hechtel-Eksel - Mia Plettinck overledenGisteren is Mia Plettinck overleden de weduwe van de in 2000 gestorven Fons Vandormael. Zij was 90 jaar en afkomstig van Kaulille. Zij wordt vrijdag begraven na het afscheid in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Hechtel-Eksel - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er 29 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, één meer dan vrijdag. Vier van hen, twee meer dan vrijdag, verbleven op de afdeling intensieve zorg. Er is één patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS is er één patiënt met Covid-19 en één met een vermoeden van COVID-19.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel